Miten laskea kuutiometriä

Kirjoittaja: admin · Julkaistu 04/21/2017 · Päivitetty 15.11.2017

Vihje 1: kuinka lasketaan kuutiometriä

Usein on mahdollista laskea eri aineiden tai esineiden tilavuus kuutiometreinä. Ei ole vaikeaa tuottaa tätä, jos esimerkiksi tiilet tai laudat ovat mukana. Riittää, että mitataan niiden kolme tilavuutta - pituus, leveys ja korkeus. Tilanne on kuitenkin paljon monimutkaisempi nestemäisiä tai nestemäisiä aineita (sementtiä, vettä jne.) Koskevien laskelmien yhteydessä, mistä on mahdotonta käyttää lineaaristen työkalujen mittaamista. Tällöin laskenta voidaan suorittaa kaavan mukaisesti.

 • laskin, paperiarkki ja kynä puuttuessa.

opetus

1. Määritä, minkä tuotteen haluat kääntää. Jos tämä on objekti, joka voidaan mitata mittarilla, ei ole ongelmaa määritettäessä kuutiometriä. Ensisijainen on moninkertaistaa pituuden, leveyden ja korkeuden arvo mitattuna metriin toisiinsa nähden. Sano, pituus on 3 metriä, korkeus on 1 metri ja leveys 15 metriä. Esimerkki laskelmasta on kerrottu 1: llä 15: llä ja 3: llä. Tuotteiden määrä on 45 kuutiometriä (tai kuutiometriä).

Vihje 2: Kuinka laskea mittari kuutioon

Kuutemittari, kuutiometri tai kuutiometri on vakiomallinen mittayksikkö tilavuudelta. Näissä yksiköissä lasketaan tilojen tilavuus sekä veden ja kaasun kulutus. Ne kertovat usein myös joidenkin rakennusmateriaalien, esim. Levyt. Jäljelle jäävät muut kuin järjestelmän mittayksiköt tilavuus - litraa, kuutiollisia desimaaleja ja senttimetrejä - myös muunnetaan kuutiometreiksi.

 • - laskin;
 • - taulukko aineiden tiheydestä
 • - tietokone.

opetus

1. Tilavuusmäärän laskemiseksi, jos tilavuus on tilavuus, mutta se on määritetty osittain, moninkertaisesti tai ei-systeemisyksiköissä, kerro se halutulla luvulla. Kerro kuutiomittareiden lukumäärän laskemiseksi kuutiometreinä (litraa) kerrottuna niiden lukumääräksi 0,001: ksi. Muuta kuutiometrejä kuutiometreinä ja kuutioina millimetreinä kertomalla niiden määrä 0,000001 ja 0,000000001 vastaavasti.

Vinkki 3: Betonin tilavuuden laskeminen

On epärealistista rakentaa talo tai rakentaa toinen rakennus ilman suunnitelmaa, jossa otetaan huomioon kaikki, kuten materiaalien kulutus ja erityisesti tarvittava määrä betonia.

opetus

1. Ennen kuin alat laskea vaaditun betonimäärän, määritä perustan tyyppi (se voi olla pylväs-, laatta- ja teippi) sekä sen kokoonpano. Pohjan tyyppi ja sen kokoonpano määräytyvät sen maaperän kantavuudella, jolla esineen rakenne on suunniteltu.

Kuinka laskea tilavuus m3: ksi?

Yksi kuutiometri on tilavuusyksikkö. Jos haluat löytää CUBIC-muodon (esimerkiksi laatikon) tilavuuden, sen pituus (metreinä) on kerrottava leveydeltään (myös metreinä) ja kerrottuna sen korkeudella (jälleen metreinä). On loogista, vai ei, että mittari kertoo itsestään muuttuu kuutiometriksi kolme kertaa!

Jos on tarpeen laskea ei-kuutio-objektin (esimerkiksi pallo, prisma, kartio) tilavuus, on olemassa erityiset kaavat niiden tilavuuden laskemiseksi. Jos tarvitset niitä, kehotan tutustumaan geometrian oppikirjaan.

Mielestäni jokainen ymmärtää, että kaava laskemalla tilavuus kuutiometreinä jokaiselle geometriselle kuvalle on erilainen.

Siksi sinun on tehtävä kaikki tarvittavat mittaukset ja käytä sitten sopivaa kaavaa. Jos kuvassa on epäsäännöllinen kaava, jakamme sen useisiin standardilukuihin ja lisäämme sitten niiden volyymit yhteen.

On muistettava, että kaikki mittaukset otetaan metreinä. Jos esimerkiksi kohteen korkeus on 70 cm, se on muutettava mittareiksi: 70 cm = 0,7 m.

Yksinkertaisin esimerkki on huoneen tilavuus.

Tilavuuden laskemiseksi sinun on käytettävä kaavaa, joka etsii suorakulmaisen suuntaissärmiön tilavuuden.

a - pituus, b - leveys, c - korkeus.

Siten mitataan huoneen pituus / leveys / korkeus ja kerrotaan sitten nämä arvot yhteen.

Jos tunnet alueen, on vieläkin helpompi laskea äänenvoimakkuus - riittää mitata korkeus ja moninkertaistaa tämä arvo tällä arvolla.

Esimerkiksi huoneen pituus = 6 m, leveys = 5 m, korkeus = 2,5 m.

Miten lasketaan tilojen määrä m3-laskimessa

SUUNNITTELU JA JÄTTEIDEN SUUNNITTELU

Toimintatapa: ma-pe klo 9-00-18-00 (ilman lounasta)

Huoneen tilavuuden laskeminen

Äänenvoimakkuus on kehon, rakenteen tai aineen tilan kvantitatiivinen ominaisuus.

Tilavuuden laskentakaava:

Ja - pituus;
B - leveys;
C - korkeus.

Voit suorittaa tämän yksinkertaisen matemaattisen toiminnan nopeasti online-ohjelman avulla. Voit tehdä tämän kirjoittamalla alkuperäisen arvon asianmukaiseen kenttään ja napsauttamalla painiketta.

m3 - l laskimeen
käännöslaskin cm-m

Projektiorganisaatiossa voit tilata huoneen tilavuuden laskennan teknisten tai suunnittelutehtävien perusteella.

Tämä sivu tarjoaa helpoimman online-laskimen huoneen tilavuuden laskemiseen. Tällä laskimella yhdellä napsautuksella voit laskea huoneen äänenvoimakkuutta, jos tiedät sen pituuden, leveyden ja korkeuden.

Neliömetri on alueen mittausyksikkö, joka vastaa neliön neliötä, jonka sivun pituus on 1 metri. Kuutemittari on tilavuusyksikkö, joka vastaa kuution tilavuutta, jonka reunan pituus on 1 metri. Siten näitä yksiköitä käytetään aineen eri ominaisuuksien mittaamiseen, joten fysiikan näkökulmasta ei ole täysin oikein puhua yhden mittayksikön muuntamisesta toiseen.

Käytännössä on kuitenkin usein tilanteita, joissa on tarpeen muuntaa eri mittayksiköitä (esimerkiksi neliömetriä kuutiomuutoksiin ja päinvastoin).

Nopea artikkelin navigointi

Neliömetrien muuntaminen kuutioiksi

Useimmiten tämä muunnos on hyödyllistä laskettaessa rakennusaineiden määrää, koska osa niistä myydään kuutiometreinä ja on tarkoitettu järjestämään useita pintoja, jotka sopivasti mitataan neliömetreinä. Jotta neliömetriä voidaan muuttaa kuutiometreinä, tuotteen pituuden ja leveyden lisäksi sinun on tiedettävä sen paksuus. Tuotteen tilavuus lasketaan kaavalla V = a * b * c, missä

 • V on tilavuus kuutiometreinä;
 • a, b ja c ovat pituus, leveys ja korkeus metreinä.

Esimerkiksi, sinun täytyy pukea huone, jossa on kaatopaikka.

Kuinka laskea tilavuus m3: ksi?

Seinien kokonaispinta-ala on 200 neliömetriä. Seinäpaneelit myydään kuutiometreinä. Vuoren paksuus - 1 cm Rakennusmateriaalien tilavuuden laskemiseksi on tarpeen tehdä seuraavat laskelmat:

 • Vuoren paksuus senttimetreinä käännetty mittareiksi: 1/100 = 0,01 metriä;
 • Nyt sinun on kerrottava seinien pinta vuorauksen paksuudella metreinä: 200 * 0.01 = 2 metriä kuutiota.

Niinpä 200 metrin neliön seinämien kasaamiseksi tarvitaan 2 metriä kuutio-seinäpaneeleita.

Muuntaminen kuutiometreinä neliöön

Joissain tapauksissa voi olla tarpeen muuntaa kuutiometriä neliömetreiksi eli mitata kuinka monta neliömetriä materiaalia on yhden kuutiometrin sisällä. Tätä varten sinun tulee tietää materiaalin tilavuus ja paksuus (korkeus) ja tehdä laskelmat kaavalla: S = V / a, missä:

 • S on neliömetrin pinta-ala;
 • V on tilavuus kuutiometreinä;
 • a on materiaalin paksuus (korkeus).

Näin ollen, jos sinun on määritettävä, mihin alueeseen voit vuoraa 1 kuutiometriä vuorausta, jonka paksuus on 1 cm, tarvitset:

 • Vuoren paksuus senttimetreinä käännetty mittareiksi: 1/100 = 0,01 metriä;
 • Vuoramateriaalin tilavuus kuutiometreinä jaettuna paksuus metreinä: 1 m3 / 0,01 m = 100 m2.

Niinpä seinään, jonka tilavuus on 1 metrin kuutiota, voi päällystää 100 neliömetrin seinää.

Jotta nämä laskelmat eivät näytä niin monimutkaisilta, riittää havainnollistaa kuutiometrin ja neliömetrin käsitteitä. Joten, kuvitella 1 kuutiometri, sinun täytyy mentaalisesti piirtää kuutiota, jonka sivuilla on 1 metri.

Kuvittele, kuinka monta neliömetriä on yksi kuutio, pystyt jakamaan kuution pystytaso ehdollisiin nauhoihin, joiden leveys on yhtä kuin esitetyn materiaalin paksuus. Tällaisten kaistojen lukumäärä on yhtä suuri kuin materiaalin pinta-ala.

Jaa tämä artikkeli ystävien kanssa sosiaaliseen. verkot:

Miten löytää tilavuus alueen läpi

opetus

 • Tehtävä yksi: laske volyymi, tuntee korkeus ja alue. Tämä on yksinkertaisin tehtävä, koska

Laskimen lämmitystilavuuden laskeminen

alue (S) on pituuden ja leveyden tuote (S = l * b), ja tilavuus on pituuden, leveyden ja korkeuden tuote. Korvataan kaavassa tilavuuden laskemiseksi l * b -alueen sijaan. V = S * h: llä saadaan esimerkki: Esimerkki: Sivupinnan pituus on 36 cm² ja korkeus on 10 cm.

 • Tehtävä kaksi: laske äänenvoimakkuus, tietäen vain alueen. Tämä on mahdollista, jos lasket kuution tilavuuden, kun tiedät jonkin sen kasvojen alueen. koska kuution reunat ovat yhtä suuret, sitten ottamalla alueen neliöjuuri, saat yhden reunan pituuden. Tämä pituus on sekä korkeus että leveys. Esimerkki: yhden kuoren pinta on 36 cm². Laske tilavuus ja poista neliöjuuri 36 cm². Olet saanut pituuden 6 cm. Kuution osalta kaava näyttää: V = a3, missä a on kuution reuna. Tai V = S * a, missä S on toisen sivun alue ja se on kuution reuna (korkeus) V = 36 cm2 * 6 cm = 216 cm³. Tai V = 6 cm = 216 cm³ Vastaus: Kuution tilavuus on 216 cm³.
 • Kolmas tehtävä: laskea äänenvoimakkuutta, jos tunnet alueen ja joitain muita ehtoja. Olosuhteet voivat olla erilaisia, mutta alueen lisäksi voidaan tuntea muita parametrejä. Pituus tai leveys voi olla yhtä suuri kuin korkeus, enemmän tai vähemmän kuin korkeus useita kertoja. Esimerkki 1: löytää prisman tilavuus, jos tiedetään, että toinen puoli on 60 cm², pituus on 10 cm, ja korkeus on yhtä suuri kuin leveys S = l * b; l = s: b
  l = 60 cm²: 10 cm = 6 cm - prisman leveys. koska leveys on yhtä suuri kuin korkeus, laske äänenvoimakkuus:
  V = l * b * h
  V = 10 cm * 6 cm * 6 cm = 360 cm³Vastaus: 360 cm³ prisman tilavuus
 • Esimerkki 2: löytää muodon tilavuus, jos pinta-ala on 28 cm2, muodon pituus on 7 cm Lisäedellytys: neljä sivua ovat yhtä suuret ja toisiinsa liitetyt toisiinsa leveydeltään. l = s: b
  l = 28 cm2: 7 cm = 4 cm - leveys Jokaisella sivulla on suorakulmio, jonka pituus on 7 cm ja leveys 4 cm, jos neljää tällaista suorakulmioa on liitetty toisiinsa leveydeltään, saadaan rinnakkaispipo. Sen pituus ja leveys ovat 7 cm, korkeus 4 cm V = 7 cm * 7 cm * 4 cm = 196 cm³Vastaus: Parallelepiped volume = 196 cm³.
 • Kuinka tilata huoneen tilavuus

  Äänenvoimakkuus on geometrinen termi, jonka avulla voidaan mitata asuin- ja ei-asuinkiinteistöjen kvantitatiivisia ominaisuuksia.

  Määritä huoneen tilavuus, sillä on tietoa sen lineaarisista mitoista ja muotoominaisuuksista. Tilavuus liittyy hyvin läheisesti kapasiteetin ominaisuuksiin. Varmasti jokainen tuntee termit, kuten aluksen sisäisen tilavuuden tai minkä tahansa kontin.

  Tilavuuden mittayksikkö on luokiteltu maailmanlaajuisten standardien mukaan. On erityinen mittausjärjestelmä - SI, jonka mukaan kuutiometriä, litraa tai senttimetriä on tilavuusyksikkö.

  Kaikissa huoneissa, olipa se olohuone tai tuotantohuone, on omat tilavuusominaisuudet. Jos harkitsemme minkäänlaista tilaa geometrian näkökulmasta, huone on verrattavissa parallelepipediin. Tämä on kuusisivukuva, kun kyseessä on huone, jonka päällä se on - seinät, lattia ja katto. Huoneen molemmat sivut ovat suorakulmioita. Kuten geometrista tiedetään, on kaava suorakaiteen muotoisen suuntaissärmiön tilavuuden löytämiseksi. Tämän luvun volyymi lasketaan kertomalla kolmipistepaperin kolme päämitat - pintojen pituus, leveys ja korkeus. Voit myös laskea huoneen tilavuuden yksinkertaisemmalla kaavalla - lattia-ala kerrotaan huoneen korkeudella.

  Miten selvittää huoneen tilavuus

  Joten, kuinka laske tietyn huoneen tilavuus? Ensin mitataan seinän pituus, pisin huoneesta. Sitten määritämme huoneen lyhin seinän pituuden. Kaikki nämä mittaukset suoritetaan lattiatasolla riviä pitkin alustapohjia. Mitattaessa nauhan on oltava tasainen. Käännöksen mitta oli katon korkeus. Tätä varten sinun on pidettävä mittanauha lattiasta kattoon yhden huoneen kulmissa.

  Kaikki mittaukset on tallennettava tarkkuudella kymmenesosaa. Sen jälkeen voit siirtyä suoraan huoneen äänenvoimakkuuden laskemiseen. Ota suurimman seinän pituus, kerro se pienimmän seinän pituudella ja moninkertaista tulos huoneen korkeudella. Tuloksena saadaan tarvittavat luvut - huoneen tilavuus.

  Laske huoneen tilavuus on tarpeen erilaisissa tilanteissa. Joten huoneen tilavuus, jota sinun tarvitsee tietää asennettaessa leikkauslämpöpatteria. Niiden osuuksien määrä riippuu suoraan huoneen tilavuudesta. Jos ilmastointilaite on asennettu, sinun on myös tiedettävä huoneen tilavuus, koska erillinen ilmastointilaite on tarkoitettu vain tiettyyn huonetilaan.

  Tilojen tilavuus monimutkainen muoto

  Jos huoneessa on epäsäännöllinen muoto, on välttämätöntä jatkaa rinnakkaisreikäisestä kuvasta. Tällöin huoneesta tulee suuri ja pieni volumetrinen runko. Joten, äänenvoimakkuus on mitattava erikseen suuressa suuntaissärmiössä ja sitten pienessä. Tämän jälkeen molemmat tilavuudet lisätään yhteen. Silloin tapahtuu, että huoneen rakenne on täysin epätyypillinen, puoliympyrän muodoissa voi olla kaaria ja niittyjä. Tällöin määrät on laskettava käyttäen eri kaavaa - sylinterin tilavuutta. Sylinterin tilavuus lasketaan aina yhdellä kaavalla - sen alustan pinta-ala kerrotaan lieriömäisen rungon korkeudella. Huoneen puoliympyrän rakenteet voidaan esittää osana sylinteriä, jonka perusteella lasketaan sylinterin kokonaistilavuuden laskenta ja sitten ylimääräinen osa johdetaan pois niistä puoliympyrän muotoisen niskan mittojen mukaisesti.

  Miten löytää huoneen tilavuus

  Rakennustöiden ja korjaustöiden tuottamiseen tarvitaan usein tiloja. Useimmissa tapauksissa tämä on tarpeen selvittää tarvittavien materiaalien määrä korjauksia varten sekä valita tehokas lämmitys- tai ilmastointijärjestelmä. Tilaa kuvaavat kvantitatiiviset ominaisuudet edellyttävät yleensä mittauksia ja yksinkertaisia ​​laskelmia.

  1. Yksinkertaisin tapaus on silloin, kun on tarpeen määrittää säännöllisen suorakaiteen tai neliön muotoisen huoneen tilavuus. Mittanauha mittaa metrin pituuden ja leveyden sekä huoneen korkeuden. Helpoin tapa mitata lattialla pohjapaneeleilla. Kerro monista pituuden, leveyden ja korkeuden osoittimet ja saat halutun äänenvoimakkuuden.

  2. Jos huoneessa on epäsäännöllinen tai monimutkainen muoto, tehtävä muuttuu hieman monimutkaisemmaksi. Jaa huoneen alue useisiin yksinkertaisiin lukuihin ja laske kunkin niiden pinta-ala mittausten tekemisen jälkeen. Lisää saadut arvot summalla alue. Laske summa huoneen korkeuden mukaan. Mittaukset olisi suoritettava samoissa yksiköissä, esimerkiksi metreinä.

  3. Rakennustyön yhteydessä koko rakenteen tilavuuden määritys määräytyy standardien mukaan. Rakennuksen pohjakerroksen ns. Rakennustilavuus ullakolla voidaan laskea kertomalla horisontaalisen alueen alue ulkoisen ääriviivan mukaan alemmalla kerroksella. Mittaa rakennuksen kokonaiskorkeus puhtaan lattian tasolta ullakkeen eristeelle. Sekoita molemmat.

  4. Jos lattiat ovat erikokoisia, määritä rakennuksen tilojen kokonaismäärä lisäämällä kaikkien osien tilavuudet. Tilavuus määräytyy samalla tavalla, jos tiloissa on erilaiset ääriviivat ja mallit.

  5. Laske erillisesti rakennusten verandojen, laattojen ikkunoiden, olohuoneen ja muiden apuelementtien tilavuudet. Sisällytä nämä tiedot kaikkien rakennustilojen kokonaismäärään. Näin voit helposti löytää huoneen tai rakennuksen tilavuuden, laskelmat ovat melko yksinkertaisia, yritä olla varovainen.

  Huoneen tilavuuden kaava

  Kuinka tilata huoneen tilavuus

  Tilavuus on alueen kvantitatiivinen ominaisuus. Huoneen tilavuus määräytyy sen muodon ja lineaaristen mittojen mukaan. Kapasiteetin käsite on tiukasti kudottu volyymikäsitteen eli aluksen sisätilan tilavuuden, pakkauslaatikon jne. Kanssa. Käytetyt yksiköt ovat SI: n ja sen johdannaisten mittausjärjestelmässä - kuutiometriä m³, kuutiosenttimetriä litraa kohti. Sinun on mitattava huoneen äänenvoimakkuutta, jota tarvitset mittanauha, paperiarkki, laskin, kynä. 1 Jokainen huone, esimerkiksi huone, on geometrisesta näkökulmasta suorakulmainen suuntaissärmiö.

  Lonkkapipo on suuri kuvio, jossa on 6 kasvot. ja mikä tahansa niistä on suorakulmio. Kaavake suorakulmaisen suuntaissärmiön tilavuuden löytämiseksi: V = abc. Suorakulmaisen suuntaissärmiön määrä on yhtä suuri kuin sen 3 ulottuvuudesta. Tämän kaavan lisäksi voi olla mahdollista mitata huoneen määrä kertomalla lattiapinta korkeudella.

  2 Aloita siis huoneen tilavuuden laskeminen. Määritä yhden seinän pituus, määritä myöhemmin toisen seinän pituus. Mittaa lattialle tasolevyn tasolla. Pidä nauha suorana.

  Tässä vaiheessa määritä huoneen korkeus, tehdä tämä, siirry yhdelle sen kulmista ja mittaa tarkasti kulman korkeus lattiasta kattoon. Kirjoita hankitut tiedot paperille, jotta et unohda.

  Kuinka laskea tilavuus m3 betonilaskimessa

  Tällä hetkellä jatka laskutoimituksiin: moninkertaista pituus pitkä seinän pituus lyhyt seinä, kerro hankittu tuote korkeus ja saat tarvittavan tuloksen.

  Tilojen tilavuudet lasketaan eri tapauksissa: 1) ilmastointilaitteen hankinnan yhteydessä, koska ilmastointilaitteet on suunniteltu tietylle määrälle huonetta; 2) patterien asentaminen huoneisiin, sillä jäähdyttimen osuuksien määrä riippuu huoneen tilavuudesta. 3 Jos huoneessa on epäsäännöllinen muoto, toisin sanoen se koostuu näennäisesti valtavasta suuntaissärmiöstä ja pienestä. Tässä tapauksessa on tarpeen mitata kunkin erikseen erikseen ja lisätä myöhemmin. Jos huoneessasi on alkovi. sen määrä on laskettava kaavalla sylinterin tilavuudesta. Jokaisen sylinterin määrä on yhtä kuin alustan alueen tuote korkeudella: V =? r2 h missä - tämä luku "pi" on sama kuin 3.14, r2 on sylinterin säteen neliö, h on korkeus.

  Kuvittele alkovi osana sylinteriä, laske näennäisesti koko sylinteri, näe myöhemmin, mitä osaa tästä sylinteristä alkosi on, poista ylimääräinen osa kokonaistilavuudesta.

  Kuinka laskea huoneen pinta-ala?

  Jos huone, jossa on neljä seinää ja jossa on tavallinen geometrinen muoto, jossa on suorat kulmat, sinun on mitattava kaksi seinää ja kerrottava tuloksena olevat kaksi kuviota toisistaan, saamme huoneen alueen ja tilavuus kerrotaan lopputuloksesta korkeudella. mutta tämä on vain oikeilla geometrisilla muodoilla.

  On vaikeampaa löytää alue ja koko, kun huoneen muoto on esimerkiksi väärä koko.

  Sitten sinun on sovitettava kaikki geometrian tuntemus, eli jakaa huone useita säännöllisiä lukuja, ja näiden kaavojen mukaisesti löytää niiden alue ja sitten laittaa kaikki tulokset yhteen, niin saat koko alueen. Korkeuden löytämiseksi on kerrottu kokonaispinta-alan tuloksesta korkeus.

  Tilanne on vielä pahempi kuin epätyypillisissä huoneissa, joissa on epäsäännölliset seinien ja katon kulmat. Sitten sinun on siirrettävä kaikki huoneen mitat paperille, jakaa se säännöllisiin muotoihin ja jokaisen muodon perusteella, etsiä sen alue ja tilavuus ja tiivistää tulokset.

  Huoneen pinta-ala ei sisällä ikkunoiden ja muiden lattian korkeampia esineitä, mutta ne sisältyvät huoneen tilavuuden laskentaan.

  Kuinka laskea huoneen pinta-ala?

  Tilan epäsäännöllisen tilan mittaamisen yhteydessä on suositeltavaa jakaa se suorakulmioksi tarkemman alueen laskemista varten. Laskettaessa kunkin tällaisen alueen pinta-alaa voit selvittää huoneen kokonaispinta-alan yksinkertaisesti yhteenvetämällä kaikki saadut tulokset.

  Jos huoneen jakaminen suorakulmaisille alueille ei ole mahdollista, voit yrittää tällaisia ​​muotoja kolmion tai ympyrän sektorin avulla. Kolmion pinta-ala lasketaan Geronan kaavan mukaan: S = v **).

  P - kolmion kolmiosa, joka voidaan laskea seuraavasti: p = / 2

  Talon tiilien laskeminen: laskin verkossa ja laskentatoimien tarkistaminen manuaalisesti

  Rakennustöiden ja korjaustöiden tuottamiseen tarvitaan usein tiloja. Useimmissa tapauksissa tämä on tarpeen selvittää tarvittavien materiaalien määrä korjauksia varten sekä valita tehokas lämmitys- tai ilmastointijärjestelmä.

  Tilaa kuvaavat kvantitatiiviset ominaisuudet edellyttävät yleensä mittauksia ja yksinkertaisia ​​laskelmia.

  1. Yksinkertaisin tapaus on silloin, kun on tarpeen määrittää säännöllisen suorakaiteen tai neliön muotoisen huoneen tilavuus. Mittanauha mittaa metrin pituuden ja leveyden sekä huoneen korkeuden. Helpoin tapa mitata lattialla pohjapaneeleilla. Kerro monista pituuden, leveyden ja korkeuden osoittimet ja saat halutun äänenvoimakkuuden.

  2. Jos huoneessa on epäsäännöllinen tai monimutkainen muoto, tehtävä muuttuu hieman monimutkaisemmaksi. Jaa huoneen alue useisiin yksinkertaisiin muotoihin (suorakulmiot, neliöt, puoliympyrät ja niin edelleen) ja laske niiden kaikkien pinta-ala mittausten jälkeen. Lisää saadut arvot summalla alue. Laske summa huoneen korkeuden mukaan. Mittaukset olisi suoritettava samoissa yksiköissä, esimerkiksi metreinä.

  3. Rakennustyön yhteydessä koko rakenteen tilavuuden määritys määräytyy standardien mukaan. Rakennuksen pohjakerroksen ns. Rakennustilavuus ullakolla voidaan laskea kertomalla horisontaalisen alueen alue ulkoisen ääriviivan mukaan alemmalla kerroksella. Mittaa rakennuksen kokonaiskorkeus puhtaan lattian tasolta ullakkeen eristeelle. Sekoita molemmat.

  4. Jos lattiat ovat erikokoisia, määritä rakennuksen tilojen kokonaismäärä lisäämällä kaikkien osien tilavuudet. Tilavuus määräytyy samalla tavalla, jos tiloissa on erilaiset ääriviivat ja mallit.

  5. Laske erillisesti rakennusten verandojen, laattojen ikkunoiden, eteisten ja muiden apuelementtien määrät (lukuun ottamatta katettuja ja avoimia parvekkeita). Sisällytä nämä tiedot kaikkien rakennustilojen kokonaismäärään. Näin voit helposti löytää huoneen tai rakennuksen tilavuuden, laskelmat ovat melko yksinkertaisia, yritä olla varovainen.

  2.4 Julkisten rakennusten kapasiteetin laskeminen ja niiden maakoko

  Julkiset rakennukset sijaitsevat laitoksissa ja julkisissa palveluissa.

  Palvelujen erikoistumisen ja tyyppien mukaan julkiset laitokset ja yritykset jakautuvat esiopetukseen (lastentarha- ja lastentarhoja), kouluun, terveydenhuoltoon, kulttuuriin ja koulutukseen, kotitalouskäyttöön, kauppaan ja jakeluun, julkiseen ruokailuun, hallintoon ja muihin.

  Huoneen tilavuuden laskeminen.

  Julkisten instituutioiden kokoonpano kustakin ratkaisusta alun perin laaditaan piirustussuunnitelmaluonnoksessa, jossa esitellään koko piirin asutusjärjestelmä sekä asuinjärjestöjen ja palveluyritysten sijoittaminen. Nämä kehityssuuntaukset otetaan huomioon määritettäessä julkisten rakennusten koostumusta tietyllä asutuilla alueilla. Tässä otetaan huomioon olemassa olevien rakennusten mahdollinen hyödyntäminen edelleen.

  Laitosten ja palveluyritysten kapasiteetin tai tuotantokapasiteetin laskenta tehdään suunnitteluperusteiden (SNiP) mukaisesti.

  Julkisten laitosten näkökulmien laskenta

  Standardit 1000 asukasta kohden

  Arvioitu luku 186 asukasta kohti

  maa-alue, ha

  maa-alue, ha

  Julkisten laitosten laskettujen tietojen mukaan he valitsevat julkisissa rakennuksissa vakiohankkeita tietylle asutulle paikalle. Samalla on suositeltavaa antaa etusija sellaisille vakiohankkeille, joissa suunnitellaan useiden julkisten laitosten rakentamista yhteen rakennukseen. Tämä vähentää rakennus- ja käyttökustannuksia rakennuksen yksikkötilavuutta kohden, sen ulkonäkö muuttuu mielenkiintoisemmaksi, rikastuttaa julkisen keskustan arkkitehtuuria, jossa rakennus sijaitsee.

  2.5 Rakennusten ja rakenteiden luettelo

  Julkiset rakennukset sijaitsevat laitoksissa ja julkisissa palveluissa. Julkisten laitosten ja yritysten erikoistuminen ja palvelutyyppi jaetaan seuraavasti:

  · Esikoulu (lastentarhat ja lastentarhat);

  · Hallinnollinen ja muu.

  Alueellisella palvelulla ne voidaan jakaa seuraaviin ryhmiin:

  1) useiden asuttujen alueiden asukkaita;

  2) palvelut yhden asutun alueen asukkaille;

  3) palveluntarjoajat tietyistä sovintoratkaisun osista.

  Ensimmäiseen ryhmään kuuluvat piirin keskustoissa sijaitsevat laitokset, jotka palvelevat piirin koko väestöä (kansankomissaarien piirin neuvosto, kulttuuritalo, yhteyshenkilötoimisto, tavaratalo jne.) Sekä laitokset, jotka palvelevat väestöryhmää ja sijaitsevat suurimmassa osassa, esimerkiksi (maanviljelijöiden maaseututoimikunta, valtion maatilan toimisto, kolkakt hallitus, lukio, sairaala jne.). Toinen ryhmä koostuu laitoksista, jotka palvelevat kaikkia yhtä asutun alueen asukkaita. Kolmannessa ryhmässä ovat laitokset, jotka palvelevat tiettyjen suuren asutun alueen osia ja ovat edustettuina useissa eri paikoissa sijaitsevissa rakennuksissa (päiväkodeissa, lastentarhoissa, kouluissa, ruokakaupoissa jne.).

  Tällaista palvelulaitosten järjestelmää kutsuttiin "askeljärjestelmälle". Se takaa, että palveluvirastot lähestyvät asukkaita. Näin ollen ensimmäiseen ryhmään kuuluu satunnaisesti käytettävät laitokset, toinen - määräaikaistarkoituksessa ja kolmas - päivittäinen ylläpito.

  Julkisten instituutioiden kokoonpano kustakin ratkaisusta alun perin laaditaan piirustussuunnitelmaluonnoksessa, jossa esitellään koko piirin asutusjärjestelmä sekä asuinjärjestöjen ja palveluyritysten sijoittaminen. Nämä kehityssuuntaukset otetaan huomioon määritettäessä julkisten rakennusten koostumusta tietyllä asutuilla alueilla. Tämä ottaa huomioon olemassa olevien julkisten rakennusten mahdollisuuden hyödyntää edelleen.

  Laitosten ja palveluyritysten kapasiteetin tai tuotantokapasiteetin laskenta tehdään laskettujen normien mukaan.

  Julkisten laitosten laskettujen tietojen mukaan he valitsevat julkisissa rakennuksissa vakiohankkeita tietylle asutulle paikalle. Samalla on suositeltavaa antaa etusija sellaisille vakiohankkeille, joissa suunnitellaan useiden julkisten laitosten rakentamista yhteen rakennukseen. Tämä vähentää rakennus- ja käyttökustannuksia rakennuksen yksikkötilavuutta kohden, sen ulkonäkö muuttuu mielenkiintoisemmaksi, rikastuttaa julkisen keskustan arkkitehtuuria, jossa rakennus sijaitsee.

  Kuinka laskea sylinterin tilavuus

  Tällä sivulla laskin auttaa laskemaan sylinterin tilavuus verkossa. Lasketaan pohjan korkeus, säde tai alue. Laskelmat tehdään millimetreinä, senttimetreinä, metreinä. Tulos näytetään kuutiometreinä, litroina ja kuutiometreinä.

  Sylinteri on geometrinen runko, jota ympäröi sylinterimäinen pinta ja kaksi rinnakkaista tasoa, jotka leikkaavat sen.

  Korkeuden ja säteen mukaan

  Sylinterin tilavuus korkeus ja säde:

  V = π · r² · h

  Pohja-alueen ja korkeuden kautta

  Kaavan sylinterin tilavuuden korkeus ja alustan pinta-ala:

  Mittarit, joilla mitataan kuutiometriä tilavuutta tai kokonaismittoja

  Laskettaessa tarvittavaa määrää materiaalia tai ainetta käytetään kuutiometriä (yhtä suuri kuin kuutio, jonka pituus on metrin pituinen). Tarvittaessa tätä tavanomaista tilavuusyksikköä voidaan siirtää muihin mittausjärjestelmiin - litraa, millilitraa, kuutiometriä ja millimetriä.

  Kuution (volyymi) laskemiseksi sinun tulee tietää kohteen pituus, korkeus ja leveys. Nestemäisen ja kaasumaisen aineen tai epäsäännöllisen kohteen tilavuuden laskemiseen tarvitaan massan ja tiheyden indikaattoreita.

  Nopea artikkelin navigointi

  Yksinkertainen kuva

  Jotta voit laskea kohteen tilavuuden, sinun on tiedettävä sen lineaariset mitat. Tämä edellyttää:

  • Mittarin avulla mitataan kuvan pituus, korkeus ja leveys;
  • Kerro kerralla kohteen lineaariset parametrit.

  Esimerkiksi huoneen tilavuus, jonka pituus on 8 metriä, korkeus 3 metriä ja leveys 6 metriä, tarvitaan 8 * 3 * 6 = 144 (huoneen tilavuus on 144 m3).

  Tilavuusmääritys painon mukaan

  Jos on mahdotonta mitata lineaarisia parametreja (epäsäännöllinen muoto, neste, kaasumainen aine), on tarpeen laskea tilavuus:

  • Mittaa materiaalin massa;
  • Määritetään aineen tiheys (erityisiä tiheystaulukoita eri materiaaleille);
  • Jakaa massa tiheyden mukaan.

  Esimerkiksi 30000 kg painavan betonin (tiheys 2000 kg / m3) laskemiseksi tarvitaan 30 000/2000 = 15 m3.

  Arkhimedesin laki

  Jotta voitaisiin laskea kompleksisen muodon kohteen tilavuus, jonka tiheys on tuntematon, on välttämätöntä:

  • Laske erä säiliöön vedellä (aiemmin mitattuna alkutaso);
  • Määritä, kuinka paljon veden määrä nousi esineen upottamisen jälkeen;
  • Laske siirretyn veden määrä (tasosta, kun kohde on veden alla, vähennä alkuperäistä kuvaa).

  Yksikkömuunnos

  Jos tilavuus määritetään litroina, millilitroina, kuutiosenttimetreinä tai millimetreinä kuutiometrien laskemiseksi, sinun on tiedettävä seuraavat arvot:

  • 1 m3 = 1000 l;
  • 1 m3 = 1 000 000 cm3;
  • 1 m3 = 1 000 000 000 mm3;
  • 1 m3 = 1000 dm3;
  • 1 m3 = 1000 000 ml.

  Esimerkiksi standardikauhan kapasiteetti on 10 litraa, mikä vastaa 0,01 metriä kuutiota. Jos haluat mitata 1 metrin kuutiota mistä tahansa materiaalista ämpäriin, täytä ne 100 kauhalla.

  Jokapäiväisessä elämässä kuutiometriä käyttäen tarvittava määrä materiaaleja lasketaan korjaus- ja rakennustöiden aikana. Tätä mittayksikköä käytetään usein myös maakaasun ja veden virtausnopeuden määrittämiseen.

  Sivusto ei tallenna Venäjän federaation kansalaisten henkilötietoja (rekisteröinti on suljettu, kommentit poistettu käytöstä). Joillakin sivustolla julkaistuihin aineistoihin voi sisältyä tietoja, jotka on tarkoitettu yli 16-vuotiaille käyttäjille (nro 436-ФЗ, annettu 29. joulukuuta 2010, "Lasten suojelemisesta terveydelle ja kehitykselle haitallisilta tiedoilta"). 16+. Tämän sivuston käyttö edellyttää käyttäjien sopimusehtojen hyväksymistä.

  © 2016 Google Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. Google ja Google-logo ovat Google Inc: n tavaramerkkejä.

  Google ™, Android ™, Google Maps ™, Google Play ™, Google-dokumentit ™, Google Picasa ™, Gmail ™, Google Chrome ™, Google Plus ™, YouTube ™ ja niiden logot ovat Google, Inc: n tavaramerkkejä. Yhdysvalloissa ja muissa maissa.

  Microsoft®, Windows®, Windows XP®, Windows Vista®, Xbox®, Zune®, SharePoint®, Internet Explorer®, Hotmail®, Bing®, Office®, Word®, PowerPoint®, Excel®, Outlook® ja niiden logot ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja muissa maissa.

  Mozilla®, Mozilla Firefox® ja niiden logot ovat Mozilla Foundationin tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja muissa maissa.

  Skype® ja siihen liittyvä logo ovat Skype-tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja muissa maissa.

  Laskin muuntaminen neliömetriä kuutiometriin

  1) Valitse haluamasi tuote, sen koko ja laatu.

  Laskimemme auttaa sinua muuttamaan nopeasti muut kuutiometriä, neliömetriä tai paketteja muille mittayksiköille. Kaksi neliömetriä voidaan muuntaa kuutioiksi tai pakkauksiksi ja päinvastoin: neliömetriä kuutiometreihin ja pakkauksiin.

  Ohjeita työskentelyyn laskimen kanssa:

  1. Vaihtoehtoisesti valitse kiinnostava tuote, sen paksuus, leveys ja pituus.
  2. Yhdessä näkyvistä ikkunoista kirjoita haluamasi tavaraerä sopivissa yksiköissä.
  3. Numerot tulevat näkyviin muissa ikkunoissa, eli tavaroista, jotka syötät muille yksiköille.

  Miten voin käyttää laskinta?

  Laskimen avulla voit laskea, kuinka monta eurolinalevyä, lattiapinta-alustaa tarvitaan loppuun tunnettu määrä neliömetriä. Tilattaessa, älä unohda jätettä, kun asennat profiilipäällysteistä sahatavaraa, jonka arvo voi olla jopa 10%.

  Jos sinun on laskettava kuutiometriä tai neliömetriä muita tuotteita kuin puutavaraa varten, voit käyttää yleisiä laskimia. Muista, että käännös edellyttää, että tiedät tuotteen paksuuden. Voit valita paksuusyksiköt: millimetriä, senttimetriä, tuumaa ja metriä.

  Miten laskea kuutiometriä

  Laskettaessa tarvittavaa määrää materiaalia tai ainetta käytetään kuutiometriä (yhtä suuri kuin kuutio, jonka pituus on metrin pituinen). Tarvittaessa tätä tavanomaista tilavuusyksikköä voidaan siirtää muihin mittausjärjestelmiin - litraa, millilitraa, kuutiometriä ja millimetriä.

  Kuution (volyymi) laskemiseksi sinun tulee tietää kohteen pituus, korkeus ja leveys. Nestemäisen ja kaasumaisen aineen tai epäsäännöllisen kohteen tilavuuden laskemiseen tarvitaan massan ja tiheyden indikaattoreita.

  Nopea artikkelin navigointi

  Jotta voit laskea kohteen tilavuuden, sinun on tiedettävä sen lineaariset mitat. Tämä edellyttää:

  • Mittarin avulla mitataan kuvan pituus, korkeus ja leveys;
  • Kerro kerralla kohteen lineaariset parametrit.

  Esimerkiksi huoneen tilavuus, jonka pituus on 8 metriä, korkeus 3 metriä ja leveys 6 metriä, tarvitaan 8 * 3 * 6 = 144 (huoneen tilavuus on 144 m3).

  Jos on mahdotonta mitata lineaarisia parametreja (epäsäännöllinen muoto, neste, kaasumainen aine), on tarpeen laskea tilavuus:

  • Mittaa materiaalin massa;
  • Määritetään aineen tiheys (erityisiä tiheystaulukoita eri materiaaleille);
  • Jakaa massa tiheyden mukaan.

  Esimerkiksi 30000 kg painavan betonin (tiheys 2000 kg / m3) laskemiseksi tarvitaan 30 000/2000 = 15 m3.

  Jotta voitaisiin laskea kompleksisen muodon kohteen tilavuus, jonka tiheys on tuntematon, on välttämätöntä:

  • Laske erä säiliöön vedellä (aiemmin mitattuna alkutaso);
  • Määritä, kuinka paljon veden määrä nousi esineen upottamisen jälkeen;
  • Laske siirretyn veden määrä (tasosta, kun kohde on veden alla, vähennä alkuperäistä kuvaa).

  Jos tilavuus määritetään litroina, millilitroina, kuutiosenttimetreinä tai millimetreinä kuutiometrien laskemiseksi, sinun on tiedettävä seuraavat arvot:

  Esimerkiksi standardikauhan kapasiteetti on 10 litraa, mikä vastaa 0,01 metriä kuutiota. Jos haluat mitata 1 metrin kuutiota mistä tahansa materiaalista ämpäriin, täytä ne 100 kauhalla.

  Jokapäiväisessä elämässä kuutiometriä käyttäen tarvittava määrä materiaaleja lasketaan korjaus- ja rakennustöiden aikana. Tätä mittayksikköä käytetään usein myös maakaasun ja veden virtausnopeuden määrittämiseen.

  Sivusto ei tallenna Venäjän federaation kansalaisten henkilötietoja (rekisteröinti on suljettu, kommentit poistettu käytöstä). Joillakin sivustolla julkaistuihin aineistoihin voi sisältyä tietoja, jotka on tarkoitettu yli 16-vuotiaille käyttäjille (nro 436-ФЗ, annettu 29. joulukuuta 2010, "Lasten suojelemisesta terveydelle ja kehitykselle haitallisilta tiedoilta"). 16+. Tämän sivuston käyttö edellyttää käyttäjien sopimusehtojen hyväksymistä.

  © 2016 Google Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. Google ja Google-logo ovat Google Inc: n tavaramerkkejä.

  Google ™, Android ™, Google Maps ™, Google Play ™, Google-dokumentit ™, Google Picasa ™, Gmail ™, Google Chrome ™, Google Plus ™, YouTube ™ ja niiden logot ovat Google, Inc: n tavaramerkkejä. Yhdysvalloissa ja muissa maissa.

  Microsoft®, Windows®, Windows XP®, Windows Vista®, Xbox®, Zune®, SharePoint®, Internet Explorer®, Hotmail®, Bing®, Office®, Word®, PowerPoint®, Excel®, Outlook® ja niiden logot ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja muissa maissa.

  Mozilla®, Mozilla Firefox® ja niiden logot ovat Mozilla Foundationin tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja muissa maissa.

  Skype® ja siihen liittyvä logo ovat Skype-tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja muissa maissa.

  Miten laskea kuutiometriä?

  Tapa on selvä: meillä on pienempi arvo ja se, kuinka paljon se on suurempi. Esimerkiksi senttimetri. Mittarissa on sadasta. Jos haluat kuutiota, sinun täytyy rakentaa tuloksena oleva numero kuutioiksi. Saamme, että 1 kuutiometri on 100x100x100 = 1 000 000 - miljoona cm3. Tai desimaalimetriä, eli 10 cm - ne ovat noin 10 metriä. Rakennamme 10 kuutiometriä, saamme 1000 dm3 (ne ovat litraa) 1 m3.

  Kuusimittari on siksi kuutioinen, koska ei ole muuta kuin kolmen tuotteen määrä, nimittäin pituus, leveys ja korkeus.

  Siksi, jotta voisimme laskea sen oikein, meidän on otettava ja kerrottava keskenämme, nämä kolme arvoa kuvasta, jota laskemme tämän hyvin kuutiomittarin.

  Jos on tarpeen muunnella kuutiometriä muille yksiköille, silloin on löydettävä online-muunnin fyysisistä määristä verkossa (kirjoittamalla nämä sanat pyynnöstä) ja käyttämään sitä. Voit myös löytää ja ladata muuntimen.

  Kuutimittari on äänenvoimakkuuden mittaus. Ota esimerkiksi kuutio, jonka pituus, leveys ja syvyys ovat 1,0 metriä. Tämän kuution tilavuuden löytämiseksi sinun on kerrottava kaikki kolme ulottuvuutta niin, että tilavuus on 1,0 m3.

  Koska kuution kaikilla kolmella sivulla on yhtäläiset mitat, tilavuus voidaan määrittää B * B * B: ksi tai 3B: ksi, missä B on kummankin puolen pituus. Sivun B pituus voidaan antaa metreinä, ja se voi olla esimerkiksi senttimetreinä tai millimetreinä. Näissä tapauksissa tilavuus on kuutiosenttimetreinä tai kuutiometreinä, vastaavasti. Sitten ne voidaan muuntaa m3: ksi.

  Kuutio on tilavuusyksikkö metrisessä mittausjärjestelmässä. Yksi kuutiometri on myös 1000 litraa.

  Miten laskea kuutiometri?

  Melko usein elämässä on tilanteita, joissa jonkin aineen on välttämätöntä laskea tilavuus kuutiometreinä. Tämä voidaan tehdä eri tavoin, ja tässä artikkelissa tarkastelemme useita niistä.

  Laske volyymi lineaarisilla mitoilla

  Jos materiaali on pinottu, ja sen mitat ovat lineaarisia, ota huomioon, että olet erittäin onnekas. Tilavuuden laskemiseksi riittää yksinkertaisesti pituuden, leveyden ja korkeuden moninkertaistuminen. Haluaisin muistuttaa, että kuutiometriä on kuution tilavuus, jonka sivut ovat 1 metriä. Jos mittaukset tehdään senttimetreinä, niin 1 m 3 = 1 000 000 cm ". On mahdollista, että sinun on laskettava levyjen tai tiilien määrä, tietäen niiden lukumäärän. Tässä tapauksessa laskenta ei myöskään ole vaikea: mitataan levyn pituutta, leveyttä ja paksuutta ja kerrotaan kappaleiden lukumäärän mukaan.

  Vähintään noin laske kertyneeseen materiaaliin. Kasa on lähellä kartiota ja kartiomäärä lasketaan kaavan V = πR 2 h / 3 mukaan, missä h on korkeus ja R on pohjan säde. Materiaalin tilavuus sylinterimäisessä säiliössä (tynnyri) voidaan laskea kaavalla: V = πR 2 h, missä h on korkeus ja R on säde.

  Silloin tapahtuu, että lineaarisia mittoja ei voi mitata. Tämä tilanne syntyy esimerkiksi irtotavaran, nesteiden ja kaasujen kanssa. Tai esimerkiksi sinun on ymmärrettävä, kuinka laskea kuutiometriä betonifragmentteja, joissa jokaisella kappaleella on oma muoto ja koko. Tällainen tapaus on hyvä tapa. Jos tiedämme aineen tiheyden, voimme määrittää painoon perustuvan tilavuuden. Mielestäni kaikki muistuttavat koulupäivistä, että litra vettä painaa 1 kg. 1 l = 1 dm 3 = 0,001 m 3, joten 1 kuutiometri vettä painaa 1 tonni.

  On suositeltavaa muistaa erityinen tiheys ainakin yleisimpiä materiaaleja varten:

  • Asfaltti - 1,1-1,5 t / m 3
  • Betoni - 1,8-2,5 t / m 3
  • Kuiva savea - 1,8 t / m 3
  • Graniitti - 2,5-3 t / m 3
  • Tuore mänty - 0,4-1,1 t / m 3
  • Tuore tammi - 0,93-1,3 t / m 3
  • Tiili - 1,4-2,0 t / m 3
  • Jää (t = 0 ° C) - 0,9167 t / m 3
  • Liitu - 1,8-2,6 t / m 3
  • Kuiva hiekka - 1,4-1,6 t / m 3
  • Hiili - 1,2-1,5 t / m 3
  • Sementti - 0,8 - 2,0 t / m 3
  • Domain kuona - 2,5-3,0 t / m 3

  Mielestäni on nyt selvää, kuinka laskea saman kuon kuutioinen mittari - painaa kolme tonnia ja katsovat, että se on kuutiometriä.

  Jos haluat laskea tietyn ruumiin epäsäännöllisen muodon tilavuuden, jonka materiaalin tiheys on tuntematon, voit käyttää kuuluisa Archimedes-lakia. Upota kehosi veteen, mittaa kuinka paljon vesitaso on noussut. Siirretyn veden tilavuus on kehon tilavuus.

  Tämä menetelmä on tietysti melko työläs. Mutta joissakin tilanteissa se voi olla ainoa mahdollinen vastaus kysymykseen siitä, kuinka laskea kuutiometriä. Mittaa kuutiometriä materiaalia esimerkiksi kauhan avulla. Standardikauhalla on kapasiteetti 10 litraa tai 0,01 m3. Niinpä 100 kauhaa materiaalia - tämä on haluttu kuutiomittari.

  Kuinka laskea kuutio levyt

  Online-laskin kuutio-korttien määrästä

  Kuinka monta levyä 1 kuutio

  Kuinka monta levyä kuutioissa - 4 pöytää 6 metrin levyiselle

  Lauta, jonka korkeus on 25 mm

  Taulukko: kuutiometri 25 levyä 6 metriä pitkä

  Lauta, jonka korkeus on 30 mm

  taulukon numero 6 metriä levyjä kuutio

  Lauta, jonka korkeus on 40 mm

  Pöydät 40 mm korkea ja 6 metriä pitkä

  Lautanen korkeus 50 mm

  Taulukko 6 metrin levyistä kuutioissa

  Puulattian määrä ja mitataan sitä.

  Ensinnäkin katsotaan puulevyjen määrää ja selvitä, kuinka laskea se.

  Puutuotteiden tilavuusyksikkö on 1 (yksi) kuutiometri (kuutiometri). Toinen nimi: kuutiometri tai vain kuutio.

  Tilavuusyksikön matemaattinen määrittely:
  Kuutimittari on kuution tilavuus, jonka reunapituus on 1 (yksi) metriä.

  Tilavuuden numeerinen arvo lasketaan kaavalla:

  V = L x h x b, missä,

  V on tilavuus;
  L on pituus;
  h - korkeus;
  b - leveys.

  Tällöin kaikki pituusyksiköt on ilmaistava metreinä.

  Pöydän koot

  Levyjen mitat annetaan yleensä millimetreinä ja ne on kirjoitettu seuraavasti:

  25 x 150 x 6000 jossa

  25 - levyn paksuus;
  150 - levyn leveys;
  6000 on kortin pituus.

  Levyjen standardipituus on 4 tai 6 metriä. Itse asiassa se on melkein aina hieman suurempi. Niinpä 4 metrin pituiselle levylle lisäys voi olla korkeintaan 10-20 cm ja 6 metrin levyinen - jopa 30 cm. Mutta muut kaksi parametriä, korkeus ja leveys, vastaavat aina tarkasti ilmoitettuja mittoja.

  Kuinka monta 1 kuubalauta mitat 50x150x6000

  Kuinka monta korttia kuutioissa - riippumaton laskelma

  1. Laske yhden levyn tilavuus.

  Käytämme aiemmin annettua kaavaa V = L x h x b. Tällöin kaikki millimetrin levyisen kokoiset mittasuhteet muuttuvat mittareiksi ja suorittavat kertolaskua.

  0,050 x 0,15 x 6,0 = 0,045 kuutiometriä

  Niinpä 1 (yhden) levyn tilavuus on 0,045 kuutiometriä.

 • Yhden hallituksen hinnan määrittäminen.

  Tietää yhden kuution kustannukset. mittalevyt, voit selvittää yhden hallituksen hinnan. Joten, jos hinta on 1 kuutiometri. yhtä suuri kuin 200 ruplaa, niin yksi lauta maksaa sinulle

  200 x 0,045 = 9 (ruplaa).

  Joten, 1 (yksi) aluksella maksaa 9 ruplaa.

 • Laske levyjen määrä 1 kuutiometrissä.

  Nyt kun tiedät yhden levyn tilavuuden, jonka mitat ovat 50 x 150 x 6000, voit itse määrittää, kuinka monta tällaista levyä on 1 kuutiometrissä. Käytämme kaavaa:

  N - kappalemäärä;
  1 - 1 kuutiometri
  V on yhden levyn tilavuus.

  Edellä mainittujen laskelmien avulla löydämme halutun kappalemäärän:

  N = 1/0, 045 = 22, 2 (kappaletta).

  Joten, 1 kuutiometri. 22 koko levyä mitat 50 x 150 x 6000.

 • Kuten laskelmista voidaan nähdä, ostaa 1 kuutiometri. näistä laudoista olet todella saanut 22 koko levyt. Ja 0,2 yhden hallituksen hinta on ylikapasiteetti.

  Joten, kun tiedät ostavien levyjen koon, tämän artikkelin avulla pystyt itsenäisesti määrittämään yhden levyn tilavuuden, sen kustannukset ja kappalemäärän yhtä kuutiometriä kohden.

  Laske kuutiometriä verkossa. Kuinka laskea äänenvoimakkuus

  Jos keho on muodoltaan suorakaiteen muotoinen parallelepiped (se voi olla matchbox, kirja, kuutio jne.), Sen tilavuus annetaan kaavalla: V = abc, jossa a on rungon korkeus, b on sen leveys, c on pituus. Arvot on otettu standardinviivaimen tai mittanauhan avulla. Antakaa tulitikku, jotta sen tilavuuden laskemiseksi on tarpeen mitata sen parametrit: a = 2 cm, b = 4 cm, c = 5 cm, joten laatikon tilavuus on 4 cm * 2 cm * 5 cm = 40 cm kuutiota.

  Jos kehon muoto on muuta kuin suuntaissärmiön muoto, sen muoto on epäsäännöllinen, sen tilavuus löytyy muinaisen kreikkalaisen tutkijan Archimedesin 3. vuosisadalla eKr. Löydetyllä menetelmällä. Voit tehdä tämän kaada vesi mittalaitteeseen, muistaa, kuinka paljon vettä on (V1), laske runko ja mittaa kuinka paljon vettä tulee (V2), kohteen tilavuus on ero: V2-V1. Sinun tulisi huolellisesti tutkia astiaa, millä yksiköillä se mittaa vettä, todennäköisesti millilitroina tai litroina, mikä tarkoittaa, että kehon tilavuus on myös samassa arvossa.

  Esimerkki: anna kiven tilavuuden mittaaminen. Kaada dekantterilasiin 50 ml vettä. Kun kivi laskettiin dekantterilasiin veteen, siitä tuli 60 ml vettä, mikä tarkoittaa, että tämän kiven määrä on 60-50 = 10 ml.

  Jos kehon massa ja tiheys tunnetaan, kehon tilavuus lasketaan kaavalla: V = m / p, missä m on massa, p on tiheys. On välttämätöntä laskea kaavalla vain, kun ruumiinpaino tunnetaan kilogrammoina ja tiheys on kilogrammoina jaettu kuutiometrillä; tai massa on grammoina, ja tiheys on grammoina kuutiosenttimetriä kohden, sitten ensimmäisessä tapauksessa tilavuus mitataan kuutiometreinä ja toisessa kuutiometreinä. Rungon tiheys on taulukon arvo, on olemassa erityisiä taulukoita eri aineista.
  Esimerkki: saatetaan löytää raudanorman tilavuus, jonka massa on 7,8 g. Tiheystaulukossa on rautaa - sen tiheys on 7,8 g / kuutiosenttimetri. Sitten tilavuus on 7,8 (g) jaettuna 7,8 (g / cm) on 1 kuutiosenttimetriä.

  Saattaa olla tarpeen laskea kuution tilavuus paitsi matemaattisten ongelmien ratkaisemisen yhteydessä. Esimerkiksi sinun on tiedettävä, kuinka monta tiiliä on kuutiossa tai kuinka paljon nestettä tai kuivaa ainetta sopii säiliöön. Tietenkin, sinun täytyy selvittää muutamia muita parametreja, mutta ennen kaikkea sinun on laskettava kuution tilavuus.

  • Muistuta kuution määritelmä ja ominaisuudet
  • Mittauslaite

  Muista, mikä on kuutio. Tämä on säännöllinen heksahedri - geometrinen runko, jonka jokainen pinta on neliö. Koska kuution kaikki sivut ovat samat, sen pinnat ovat yhtä suuret kuin toiset ja reunat. Toisin sanoen, kuinka paljon haluat tietää vain yhden kasvon koon.

  Muista, mitä parallelepipedin tilavuus on. Se on yhtä kuin alustan pinta-ala kerrottuna korkeudella. Mutta kuution pituus, leveys ja korkeus ovat yhtä suuria kuin toiset. Kuutio voidaan asettaa millekään puolelle, mutta perusala on sama kuin alkuasennossa. Merkitse kuution reuna a. Etsi tukikohta. Se on yhtä suuri kuin pituuden tuote leveydellä, eli S = a2..

  Laske tilavuus kertomalla alustan a2 alue korkeudelta, joka tässä tapauksessa on myös yhtä kuin a. Näin ollen tilavuus V on yhtä suuri kuin kuution reunan koko, joka nostetaan kolmanteen tehoon. V = a3.

  Jos sinun on laskettava aineen määrä, jonka on tarkoitus täyttää kuutiometriä oleva säiliö, sinun on tiedettävä tämän aineen tiheys. Tämä luku on yhtä suuri kuin tiheys kerrottuna kuution tilavuudella. Jotta laskettaisiin esimerkiksi tiilien määrä kuution muotoisessa säiliössä, on tarpeen laskea kunkin tiilen tilavuus ja jakaa kontin tilavuus tiilimäärän mukaan.

  Joissakin tapauksissa ei tarvitse löytää tilavuutta, vaan seinien pinta-alaa - esimerkiksi laskettaessa lasin määrää akvaarioon. Koska kuution kaikki pinnat ovat samat, alue koostuu 6 kasvojen alueesta, toisin sanoen ilmaistaan ​​kaavalla S = 6a2

  Yritä tehdä käytännön mittauksia mahdollisimman tarkasti. Voit käyttää hallitsijaa, mittanauhaa, shtangen-kompassi. Tärkeintä on, että divisioonat täyttävät standardit.

  Kuutemittari, kuutiometri tai kuutiometri on vakiomallinen mittayksikkö tilavuudelta. Näissä yksiköissä lasketaan tilojen tilavuus sekä veden ja kaasun kulutus. Ne osoittavat usein myös joitain rakennusmateriaaleja, esimerkiksi levyjä. Jäljelle jäävät muut kuin järjestelmän mittayksiköt tilavuus - litraa, kuutiollisia desimaaleja ja senttimetrejä - myös muunnetaan kuutiometreiksi.

  • - laskin;
  • - aineen tiheys taulukko;
  • - tietokone.

  Tilavuusmäärien laskemiseksi, jos tilavuus tiedetään, mutta määritetään osittaisissa, moninkertaisissa tai ei-systeemisissä yksiköissä, kerro se halutulla kertoimella. Esimerkiksi kuutiometrien laskemiseksi kuutiometreinä desimaaleina (litraa) kerrotaan niiden määrä 0,001: ksi. Muunna kuutiometreinä ja millimetreinä kuutiometreinä kertomalla niiden määrä 0,000001 ja 0,000000001 vastaavasti.

  Autamme sinua selvittämään, kuinka oikein lasketaan kuljetettujen tavaroiden määrä. Tämä menettely on erittäin tärkeä, jotta vältetään väärinkäsitykset, kun lastaat kontteja tai laatikoita tuotteisiin ajoneuvoon. Nykyaikaisten tekniikoiden ansiosta äänenvoimakkuutta ei ole vaikea laskea, mutta tärkein asia on läsnäolosi sivullamme.

  Tilavuuden laskennan ydin ja niiden rooli toimitusprosessissa

  Tilavuuden laskeminen on tärkeä osa toimituksen toteutuksessa, joten laskelmat on suoritettava ammattimaisesti ja ilman virheitä. Laskettaessa on tarpeen määrittää kaikki mitat, jotka on muunnettava kuutiometreiksi etukäteen. Kuten käytäntö on osoittanut, tämä tehtävä ei ole kaikkien kannalta mahdollista. Koulussa opettamme, miten mittareita käännetään m3: ksi, mutta kaikki tämä ei ymmärretä. Kuormituksen määrä on siirrettävä m3: ksi, jotta tiedät, kuinka paljon laatikko kuluu toimituksen jälkeen.

  Mikä on tarkoitus laskea kuutio kapasiteetti?

  Kuutokapasiteetti on laskettava oikean ja oikean kuljetuksen tekemiseksi. Lisäksi, kun tiedät lastin tilavuuden kuutiometreinä, voit päättää, minkä tyyppinen kuljetus valita.

  Kuinka tehdä laskelmat ja mikä on niiden merkitys?

  Ensinnäkin, muistuttakaamme tilavuusmäärittelyä, mitä se on ja minkä kaavan lasketaan. On kuitenkin olemassa tapauksia, joissa volyymien laskemisessa on tiettyjä vaikeuksia. Se liittyy mukautettuihin laatikoihin. Säännöllisen suorakulmaisen laatikon tilavuuden laskeminen on helppoa, mutta ei-vakiomuotoisten laatikoiden määrä vaatii enemmän hoitoa, sillä tässä on erityisiä kaavoja. Aluksi sinun on tiedettävä laatikon muoto. Mieti, mitkä muodot ovat laatikot:

  • kuutio-muotoinen laatikko
  • lieriömäinen laatikko
  • suorakulmainen laatikko
  • laatikko, jonka muoto on typistetty pyramidi (erittäin harvinainen)

  Kun olet määrittänyt muodon, tee mittaukset laatikosta. Virheiden välttämiseksi on tärkeää tehdä tarkkoja mittauksia.

  Miksi minun täytyy tietää äänenvoimakkuus?

  Kun tiedät laatikon tarkan tilavuuden, voit välttää ongelmia ladattaessa tuotteita ajoneuvoon. Pieni riippuu laatikon määrästä, pääkomponentti on itse tuotteen koko. Jos kysyt miksi? Vastaamme, koska aluksi sinun on keskityttävä lastin kokoon, josta vastaava laatikko valitaan. Kun tiedät rahdin koon, voit laskea sen äänenvoimakkuuden valitsemaan halutun laatikon. Siten käännetään lastausmäärä kuutiometreinä, erityinen kaava V = a * b * h auttaa meitä tässä. Kuten näette, kaikki on helppoa.

  On myös tärkeää muistaa, että kuljetusmäärän oikea määrittely edellyttää rahdin määrän muuttamista kuutiometreiksi. Tämän laskutoimituksen suorittaminen ei ole vaikeaa, sillä juuri sinun on ensin mitattava rahdin koko ja kerrottava nämä luvut. Toimituksen oikean laskemisen kannalta on välttämätöntä muuntaa yksikköä m3: ksi.

  Mitä tehdä, jos laatikko on pyöristetty eikä suorakulmainen muoto? Tämä tilanne on harvinaista, mutta sitä ei voida sulkea pois. Tässä tapauksessa on tarpeen laskea säiliön tai laatikon tilavuus ympyrällä pohjassa. Seuraava kaava auttaa: V * r2 * h. Älä unohda, sinun on ensin mitattava oikein rahdin parametrit.

  Muista nyt matematiikan opetukset!

  Usein kysytty kysymys: "kuinka laskea äänenvoimakkuus oikein?". Ensinnäkin on tarpeen määrittää, mitä määrää lasketaan, nimittäin muotoja, jotka muodostavat. Sivustomme auttaa sinua myös oppimaan laskemaan tavaran ja laatikon kokonaistilavuuden.

  Mitkä ongelmat kohtaat useimmin?

  Hämmennys voi olla tämän volumetrisen kuvan tai tasainen määritelmä. Itse tilan laskeminen on toinen kysymys. Aluksi on tarpeen tietää täsmälliset ulottuvuudet, muista, että aina on kolme.

  Nyt kysymys toimituksesta. Tarvittavien laskujen laskemisen jälkeen on tärkeää määrittää toimituksen tyyppi. Tämä on erittäin tärkeä asia, jossa virheitä ei voida tehdä. Jotta vältetään puutteet, on tarpeen laskea tarkasti rahdin määrä, jonka jälkeen tiettyihin lukuihin keskittyen voit turvallisesti valita liikennemuodon.

  Minkälainen kuljetus sopii sinulle?

  On tärkeää muistaa, että toimitusprosessi sisältää paitsi oikean kuutiomäärien laskemisen, myös keskittyy tuotteiden erityiseen sijoituspaikkaan. Olet jo tutustunut itse kuutiometrien laskemiseen ja määrittämiseen, nyt auton valinta riippuu vain sinusta.

  Tavaroiden toimitusmaksu on tärkeä asia, joka kiinnostaa monia asiakkaitamme. Useimmat kuljetusyritykset muodostavat hinnankorotuksen, kun otetaan huomioon kuormituksen määrä kuutiometreinä eli toisin sanoen sen paikkakunnan määrä, jonka pakkaamaton lasti tulee ilma-aluksen, merikontit, rahtikoneen tai rautatievaunun kuljetusosastossa.

  Minkä toimituksen haluat valita - ilmaa, junaa tai autoa?

  Jos haluat navigoida toimituksen hinnoissa ja valita optimaalisen liikennetyypin ja tilata tuotteita Kiinasta, sinun on tiedettävä, m 3: n rahdin kokonaismäärä, jonka haluat vastaanottaa. Sivustollamme voit laskea laskimen tilavuuden, mutta halutun tuloksen nopeasti saavuttamiseksi sinun on käytettävä seuraavia tietoja:

  • pakkaustyyppi (laatikko tai sylinteri);
  • Peruspakkausparametrit ovat pituus, leveys ja korkeus (laatikoille) tai korkeus ja halkaisija (sylintereille);
  • pakkausten lukumäärä palasina.

  Mittaamalla peruspakkausparametrit viivoittajalta voit laskea laatikon tai sylinterin tilavuuden ja laskea sitten koko lähetyksen tilavuus kuutiometreinä. Nämä luvut auttavat vertailemaan tiettyjen kuljetusten hintoja ja valitsemaan sopivan vaihtoehdon.

  Miksi tarvitsen äänenvoimakkuuden laskimen?

  Yksi modernin liikemiehen tärkeimmistä ominaisuuksista on kyky tehdä nopeasti tärkeitä päätöksiä ja reagoida ajoissa markkinoiden kehityksen muutoksiin. Tilavuuden laskentamme säästää aikaa laskelmissa ja saada oikeat numerot muutamassa minuutissa.

  Tilavuuslaskin on kätevä ja helppokäyttöinen: anna tarvittavat numerot asianmukaisiin kenttiin laskutoimituksia varten ja valitse sitten "Laske" -painike. Tilavuuslaskuri m 3: ssä antaa lopullisen tuloksen riippumatta siitä yksiköstä, johon olet syöttänyt tara-parametrit - senttimetreinä tai metreinä. Järjestelmä kääntää tiedot automaattisesti haluamaasi muotoon ja antaa lopullisen tuloksen kuutiometreinä.

  Kontin tilavuuden ja lastin kokonaistilavuuden tuntemisella voit valita sopivan kuljetustyypin ja sijoittaa tavarat mahdollisimman kompaktiin ilman tyhjää tilaa maksamatta. Käytä online-pakkausmäärän laskin nopeasti laskea laatikon tai putkien määrä sekä koko erä. Toinen laskin auttaa sinua tiedostamaan eri kuljetusmuotojen kuljetuskustannukset Kiinasta ottaen huomioon sen määrän m 3: ssä.

  Kuinka laskea laatikon tilavuus?

  Laatikon tilavuuden laskemiseksi on tarpeen mitata sen pituus, korkeus ja leveys. Jos sinulla on käytettävissä näytepakkaus tuotteillesi, käytä viivainta mittauksiin. Tietoa laatikon parametreista saa myös toimittajalta. Voit laskea laatikon tilavuuden kuutiometreinä kahdella tavalla: käyttämällä online-tilavuusmittaria m 3: ssä tai käyttämällä omaa kaavaa. Harkitse molemmat vaihtoehdot.

  • Jotta äänenvoimakkuuden laskin voi laskea laatikon tilavuuden oikein, valitse Kotelon äänenvoimakkuus -vaihtoehto. Mittaa laatikko keskittyen laskimen vieressä olevaan kuvaan (tai kopioi tiedot sen parametreista myyjän verkkosivustolta) ja anna numerot volyymilaskuriin. Voit myös määrittää laatikoiden määrän ja toimituskustannukset kuutiometriä kohden. Napsauta "Laske" -painiketta - alla olevassa levyssä näet lopullisen tuloksen: laatikon määrä m 3: ssä. Jos olet antanut laskutustiedot laatikoiden määrästä ja toimituksen hinnasta, niin kilvessä näkyy myös koko rahdin määrä ja arvioitu toimitusmäärä.
  • Laske itsenäisesti pakkausten määrä kaavalla, joka on oppinut matematiikan luokassa koulussa: V = a * b * h. Tässä V on tilavuus, a on pituus, b on leveys ja h on korkeus (huomio: kaikki mittausten aikana saadut tiedot on muunnettava senttimetreistä metriin). Kerro vain nämä numerot ja saat halutun tilavuuden laatikosta kuutiometreinä.

  Kuinka laskea sylinterin (putken) tilavuus?

  Sinun tavarasi pakataan lieriömäiseen astiaan, ja haluat tietää lastin määrän? Laskin pystyy helposti selviytymään tästä tehtävästä. Laskelmissa tarvitaan parametrejä, kuten säiliön korkeus ja sen halkaisija. Käytä viivainta mitatakseen, kuten laatikon tapauksessa, tai tarkista pakkaus toimittajan kanssa. Sitten laskentamme lasketaan tilavuus:

  • säiliön tyyppi (sylinteri / putki);
  • kirjoita pakkausparametrit sopivissa viivoissa;
  • määritä putkien määrä (jos tiedät sen);
  • Napsauta Laske-painiketta.

  Tehtävä: laskin laski kuormituksen määrän toisessa! Tuloslevy näyttää sekä yksittäisen putken tilavuuden kuutiometreinä että lastin kokonaismääränä (jos pakettien lukumäärä on ilmoitettu).

  Käytä kaavaa V = π * r 2 * h itsearvioinneissa ja kouluissa olevan tiedon yhdistämisessä. Kuten muistamme, V tarkoittaa tilavuutta, π on numero "pi", joka on sama kuin 3.14, r 2 on putken säde, ja h on sen korkeus. Kerro kaikki numerot, saat lieriömäisen säiliön tilavuuden. Älä unohda: mittaamaan putken säde ja sen korkeus, muunna sentimetrit metriin - ja saat sitten oikean tuloksen m 3: ssä.

  Kuinka laskea rahtimäärät eri säiliöissä?

  No, kun koko kuorman koko on sama - online-tilavuuslaskin ratkaisee tällaiset ongelmat muutamassa sekunnissa. Ja kuinka laskea rahdin määrä, jos se on pakattu eri muotoisiin astioihin - suuret ja pienet laatikot ja sylinterit?

  Täällä ei ole mitään vaikeaa, tärkeintä on tietää tarkat parametrit kunkin säiliön tyypistä ja sen määrästä. Tilavuuslaskimemme m 3: ssä auttaa sinua nopeasti laskemaan saman muotoisen ja koon omaavien tavaroiden pakkaamattoman tavaran määrän, jonka jälkeen sinun on vain laskettava kaikki numerot ja saat rahdin kokonaistilavuus.

  Kuinka laskea toimituskulut?

  Kun tiedät lastin kokonaismäärän kuutiometreinä, voit helposti selata kustannuksia, jotka aiheutuvat Kiinan merenkulusta erilaisilla kuljetusmuodoilla. Voit tehdä tämän käyttämällä tilastolaskimesi laskutoimitusten tuloksia. Laskeessa olevaan erityiseen muotoon syötä numerot "Volume" -kenttään. Valitse toimitusvaihtoehto (meritse, ilmalla, maanteitse jne.), Anna lähtö- ja määränpäät ja täytä muut kentät ja klikkaa "Laske" -painiketta. Järjestelmä laskee automaattisesti tavaroiden toimitusmaksut valitulle toimitusvaihtoehdolle.

  Yleisin asiakaskysymys on kuinka laskea rahdin määrä. Kysymys on oikeutettu, koska liikenteen valinta riippuu laskennan tuloksesta ja on aina mahdollista valita auto halvemmasta mallista.

  Jokainen kuljetus voi kuljettaa tietyn painon ja tilavuuden, parametrit näkyvät tavallisesti auton korissa, mutta jos sinulla on kysyttävää, voit aina kysyä ne QUAD Logistics -edustajilta.

  Kuinka laskea rahdin tilavuus itse?

  Jos kulkuneuvoa on helppo punnita kuljetuksen aikana, tietynlaisia ​​ongelmia syntyy tilavuuden laskennassa.

  Jos esineellä on erillinen tila, sen enimmäispituus, leveys ja korkeus ovat tietyissä paikoissa. Esimerkiksi, jos aiot siirtää patsasta, sitä ei voi taittaa mihinkään muuhun kohteeseen, mikä säästää tilaa. Näin ollen sen tilavuutta tarkastellaan erikseen. Leveimmän pisteen leveys otetaan leveydeltä, korkeus lasketaan lattiasta korkeimpaan pisteeseen, pituus mitataan leveydeltään leveydeltään kohtisuoraan lattiaan nähden samassa periaatteessa: leveä paikka etsitään.

  Tavaroita, jotka voidaan upottaa toisiinsa, esimerkiksi kehyksiä ja kulmia, rakennuspalikoita, voidaan pitää yhtenä arvona, lisäämällä 20-30% pakkausmäärään ja majoitukseen kuorma-auton ohjaamossa.

  Lastien laskeminen on hyvin yksinkertaista: pituus kerrotaan leveydellä ja korkeudella. Tuloksena oleva luku käännetään neliömetreinä.

  Jos kuorma ei ole raskas, irtotavarana olevat ja melko kevytrakenteet, esimerkiksi huonekalut, voidaan helposti ottaa pois pienestä kuorma-autosta, jolla on alhainen kantokyky. Jos kohteiden tilavuuden lisäksi on paljon painoa, tarvitset tehokkaamman kuljetuksen.

  Laskettaessa kaikentyyppisten tavaroiden volyymiä, tilavuudet on yhteenveto. Tuloksena oleva arvo kerrotaan 1,3: llä. Toleranssi on välttämätöntä, koska kuormaa ei voida sijoittaa lähelle toisiaan, elleivät nämä ole samankokoisia laatikoita. Sallittu tila on varattu aukkoihin, jotka muodostuvat epätasaisen lastauksen aikana.

  Tietenkin tämä on erittäin karkea arvio. Pakatussa tavarassa on muitakin määriä, ja pakkaus voi itsessään antaa jonkin verran suurempia ulottuvuuksia.

  Kuinka laskea rahtimäärät oikein?

  Jos haluat kuljettaa lastin pitkän matkan, anna laskuista laskea rahtimäärät KVAD Logistiksen ammattilaisille.

  Koska rahti lähetetään samanaikaisesti monien asiakkaiden asiakkaille, on mahdollista sijoittaa pienikokoinen rahti yhteen kuljetusmuotoon sekä kokonais- ja raskaan tavaran toisessa. Tämän vuoksi sinun on maksettava vähemmän, koska kuljetuskustannukset jakautuvat tasaisemmin ja kaikkien osallistujien kesken kuljetettujen tuotteiden painon ja määrän mukaan. Sinun ei tarvitse ajatella, kuinka laskea rahdin määrää. Teemme tämän menettelyn sinulle ja valitsemme sinulle edullisimmat kuljetusvaihtoehdot.

  On yleisimpiä kartonkilaatikoita Ukrainassa. Tällaisia ​​laatikoita käytetään useisiin tarkoituksiin - ne ovat yhtä hyvin todistetusti valmiiden tuotteiden pakkaamiseen, kuljetuksiin ja "kaiken pakkaamiseen". Samanaikaisesti pahvilaatikossa pakattujen tavaroiden ja tuotetyyppien valikoima on hyvin laaja ja monipuolinen. Joten laatikoita, jotka on valmistettu aaltopahvista, käytetään pakkaamaan mittoja ja ylimitoitettuja rahtia sekä erilaisia ​​painoja. Tämä hetki on erittäin tärkeä ymmärtää, ennen kuin laskee tarvittavan laatikon tilavuuden.

  Miksi on tärkeää tietää suorakulmaisen laatikon tarkka tilavuus?

  Kuten aiemmin mainittiin, pahvilaatikoita käytetään pääasiassa tavaroiden ja tavaroiden varastointiin ja kuljetukseen. Kuvittele, että olet mukana tuotannon kaikissa tuotteissa, mutta voit käyttää valtavaa varastoa valmiiden tuotteiden varastointiin, mutta takaamme, että ennemmin tai myöhemmin ei ole tilaa koko tuotevalikoimasta. Tai olet myymälän omistaja, oletetaan kotitaloustavaroita. Joka tapauksessa yrität laajentaa valikoimaa lisäämään myyntiä ja sen seurauksena voittoa - mikä tarkoittaa, että sinun tarvitsee vain olla vähintään kahta kopiota jokaisesta tavaraerästä käsin, myymälän takahuoneessa. Molemmat näistä esimerkeistä (suuret ja keskisuuret yritykset) osoittavat selvästi, että ottamatta huomioon pakattujen valmiiden tuotteiden kokonaismäärää on lähes mahdotonta luoda yrityksen sujuva toiminta - kaiken pitäisi sopia ja kaikki olisi myytävä.

  Varastoinnin lisäksi tietoa pakattujen tuotteiden määrästä on hyödyllistä tavarankuljetuksen prosessissa. On heti huomattava, että kuljetustyypin on oltava kirjaimellisesti kaikille - pakattujen tavaroiden kuljettaminen maanteitse, lentokoneella, laivalla ja rautateitse perustuu kahteen pääparametriin: rahdin määrä ja sen paino. Samalla ei ole väliä, mikä kuljetusyritys, jonka päätät toimittaa tuotteisiisi - tavaraa tavaroiden pääarvoksi ja sen seurauksena kuljetuksen kustannuksia käyttävät sekä yksityiset että julkiset liikenne- ja postiyritykset.

  Suorakaiteen ja neliön muotoisten vakiolaatikoiden tilavuuden laskeminen


  Tämäntyyppinen äänenvoimakkuuden laskenta on ehkä yksinkertaisin, koska se on meille kaikille tuttu koulusta lähtien. Tässä tapauksessa tilavuus heijastaa kohteen mittasuhteita kolmiulotteisessa tasossa ja mikä tahansa suorakaiteen tai neliön muotoinen pahvilaatikko määrittää sen kapasiteetin. Tilavuuden määrittämiseksi sinun on tehtävä muutamia yksinkertaisia ​​laskutoimituksia: mittaa laatikon pituus, leveys ja korkeus ja moninkertaistaa saadut arvot. Jos olet menossa, tietäen vain sen tuotteen tai lastin mitat, jotka pakataan siihen, sinun on mitattava lastin mitat ja lisättävä kullekin arvolle (pituus, leveys, korkeus) 5-10 millimetriä ja moninkertaistettava saadut arvot.

  Nyt selvitetään ja analysoidaan asteittain näitä matemaattisia toimintoja:

  Kansainvälisessä mittausjärjestelmässä suorakaiteen tai neliön muotoisen esineen (meidän tapauksessamme pahvilaatikon) tilavuuden laskemiseksi käytetään kaavaa: Vm3 = L x L x K

  • V on itse asiassa tilavuus, jota meidän on laskettava
  • L - laatikon pituus
  • W - laatikon leveys
  • H - laatikon korkeus (myös termiä "syvyys" voidaan käyttää, mikä yleensä on sama)

  Analysoiko tämä kaava kartonkilaatikoiden tilavuuden laskemiseksi tietyssä esimerkissä selityksineen. Oletetaan, että haluat laskea kartongin neljän venttiilipakkauksen tilavuuden, esimerkiksi elektroniikan ja kodinkoneiden pakkaamiseen. Miten tämä tehdään? Vastaamme.


  Aluksi sinun on välittömästi päätettävä mitkä mittayksiköt käyttävät mittauksissa - metreinä, senttimetreinä tai millimetreinä. On tärkeää, että kaikki laatikon parametrien mittaukset ovat samankokoisia - epätarkkuuksien ja sekaannusten välttämiseksi. Toinen tärkeä näkökohta on laatikon sisäiset ja ulkoiset ulottuvuudet. Pakkauksen tilavuuden mittaamiseksi on selvitettävä, miksi tarvitset tämän laatikon tarkkaa määrää. Jos haluat tietää äänenvoimakkuuden, jotta laskettaisiin rahtikoko, joka pakataan siihen, käytä sisäisiä mittoja. Ja jos tarvitset täyttämään mahdollisimman paljon tällaisissa laatikoissa pakatut ajoneuvot, käytä ulkoisia ulottuvuuksia.

  Tämä kohta on erittäin tärkeä, jos haluat saada tarkkoja tietoja ilman murto-osaa virheestä.

  Ajattelimme teorian, nyt käsittelemme käytännön toimia - me mittaamme laatikkoamme ja laskeimme sen tilavuuden.

  Vaihe # 1


  Ensin sinun on mitattava laatikon pituus. Katso laatikko ylhäältä alas ja katso, että se on muodoltaan tasasivuinen suorakulmio. Pöydän pisin puoli - tämä on pituus, jota merkitään kirjaimella "L" (englanniksi "pituus" - pituus). Mittaa ja kirjoita mittauksen tulos jonnekin - ei unohda.

  Vaihe 2


  Seuraavaksi mittaa laatikon leveys. Kaikissa suorakulmaisissa laatikoissa leveys on lyhyempi. Kansainvälisen mittausjärjestelmän mukaan kartongin leveydellä on kirjain "W" (Englannista "Leveys" - leveys). Mittaa ja kirjoita mittauksen tulos jonnekin - ei unohda. Ja muistaa samat yksiköt kaikkiin mittauksiin. Neliönmuotoisille pahvilaatikoille "pituus" ja "leveys" ovat samat, joten sinun tarvitsee vain mitata aallotetun pahvilaatikon yhtä puolta ja korvata tuloksena oleva koko sekä laatikon pituudelta että leveydeltä.

  Vaihe numero 3


  Mitataan pahvilaatikon korkeus. Suorakulmaisen tai neliön muotoisen pahvilaatikon korkeus on tavallisesti koaksiaalisesti kohtisuorassa laatan venttiileihin nähden. Kansainvälisen mittausjärjestelmän mukaan kartonkia on merkitty kirjaimella "H" (englanniksi "Korkeus" - korkeus). Kotelon korkeudelta kotelon korkeus on etäisyys laatikon yläventtiilistä. Mittaa ja kirjoita mittauksen tulos jonnekin - ei unohda.

  Vaihe 4


  Koska kaikki kiinnostuksen kohteena olevat määrät määritetään ja mitataan, siirrymme suoraan laskemaan niiden elektroniikan ja sähkölaitteiden määrää, joista me olemme kiinnostuneita.

  Kansainvälisen mittausjärjestelmän mukaan kartonkipakkauksen tilavuus on merkitty kirjaimella "V" (englanninkielisestä sana "tilavuus") ja se lasketaan kertomalla laatikon pituus, leveys ja korkeus.

  Mittauksen prosessissa saimme tietää, että laatikon koko on 600 x 400 x 400 millimetriä. Seuraavaksi korvataan nämä arvot kaavassa: Vm3 = L x L x H.

  600 x 400 x 400 = 96000000 mm3, joka kuutiometreinä on - 0,096 m3.

  Vaihe numero 5

  Nyt on vain muutettava kartongin tilavuus kuutiometreistä litroihin. Jos kuutioyksikköjen tilavuuden ilmaisu mahdollistaa sen, että voidaan ymmärtää, kuinka monta tällaista kuutiota voidaan sijoittaa laatikon sisään, litra-arvo mahdollistaa laskemisen pienikokoisten ja irtotavaran ja tavaroiden, esimerkiksi päivittäistavaroiden ja erilaisten viljojen, pakkaamisen tilavuuden.

  1 m3 = 1000 litraa

  Korvaa arvomme tähän kaavaan ja saa:

  kartonkipakkauksen tilavuus 0,096 m3 = aaltopahvilaatikon 96 litran tilavuus.

  Se on kaikki! Nyt voit laskea suorakulmaisen tai neliön muotoisen pahvilaatikon tilavuuden. Artikkelin viimeisessä osassa pikapaketin verkkokaupan toimitsijamiehe kertoo, kuinka voit laskea minkä tahansa. Esimerkiksi pahvilaatikon tilavuus, jossa on monimutkainen leikkaus tai itsekokoonpano.