Online-laskin, joka laskee betonin monoliittisen kaistaleen koon, raudoituksen ja määrän.

Sekä teollisessa että yksittäisessä rakenteessa vahvistettu nauha pidetään luotettavimpana pohjana. Tämä on betonin perusta, joka on muodostettu tiettyyn syvyyteen ja leveyteen, joka on vahvistettu metallirungolla ja kaadettu sitten laastilla. Kaikilla säätiöillä on kaikenlaisia ​​kuormia - vetolujuus ja puristus, taivutus ja murtuma, joten näiden rakenteiden kohdalla on tiukat vaatimukset eri parametreille, jotka on kuvattu vastaavissa GOST- ja SNiP-rakenteissa. Koska on monia vaatimuksia, muistaminen ei ole

Luettelon perusasiakirjat vahvistettujen pohjien rakentamiseksi

Vahvistussuunnitelma ja pohjarakentaminen

Pohjan betonimuodon vahvistaminen suoritetaan kahdessa kerroksessa - ylä- ja alarivit vahvistus poikittaisella ja pitkittäisellä vahvikkeella lisävarret. Kestävän mutta joustavan lujitushäkkeen muodostami- seksi käytetään luokkaan A III lujittavia sauvoja - tämä on pyöreän poikkileikkauksen Ø 10 - 16 mm teräsprofiili, jossa on kaksi pituussuuntaista jäykistysliitettä ja poikittaiset pinnat, jotka on valettu kierteeseen.

Kokonaiskorkeuden ollessa ≥ 0,15 m, on pystytettävä pystysuorat lujitangot puuhun, joka tehdään sitomismenetelmällä pehmeällä neulomalla (SNiP 52-01-2003 ja SP 52-101-2003). Rungon pystysuoralle vahvistukselle käytetään luokan A I raudoitusta - nämä ovat sileitä vahvikkeita Ø 6-8 mm. Jotta betoniliuskatalustan runko-osan pituussuuntaiset kuormat voidaan kompensoida, kehys vahvistetaan poikittaisella vahvikkeella, joka estää mikrokruunujen muodostumisen ja kiinnittää pohjan vahvistuskehyksen pituussuuntaiset kerrokset keskenään.

Online laskin vahvistuslaskennalle

Edellä olevan SNiP: n mukaan pystysuora ja poikittainen vahvike liitetään yhteen rakenteeseen, jossa on teräsvahvikkeet, joiden välinen etäisyys on 3/8 nauhalevyn korkeudesta ja jonka on oltava ≥ 0,25 m.

Myöskään nauhan perustusten mukaista vahvikekappaletta ei saa asentaa vahingoittuneilta tai ruostuneilta sauvoilta - raudoituksen tulisi olla tasainen ja leikattava laskettuihin koihin. Erilliset lujitustangot on myös liitetty toisiinsa pehmeällä tai hehkutetulla neuleliittimellä ja virkkuukoukulla. Hitsaustarvikkeita saa käyttää vain varret, joissa on marikovka "C".

Ribbonvahvistus

Lujittavan häkin sitomista koskevia sääntöjä on ehdottomasti noudatettava, muuten häkän vaaditun jäykkyyden saavuttaminen ei ole mahdollista. Kehyksen kulmat ja nivelet sitovat estää paikallisten kuormitusten haitallisten vaikutusten syntymisen. Nurkkapidikkeissä käytetään luokkaan A III lujittavia sauvoja. Tärkeimmät suositukset yhdistettäessä rungon kulmat:

 1. Tangon on oltava taivutettu siten, että sen toinen pää tulee pohjaseinään, toinen pää tulee vastakkaiseen seinään;
 2. Vahvistuspalkin viemiseksi vastakkaiseen seinään olisi oltava neljäkymmentä sauvan halkaisijan pituutta;
 3. Ei ole sallittua käyttää yksinkertaista vahvistamisen leikkauspisteiden liittämistä ilman vahvistusta lisätyillä pystysuorilla ja poikittaisilla vahvistusosilla;
 4. Tangon pituudella, joka ei salli taivuta sitä pohjan vastakkaiselle seinälle, vahvistus liitetään L-muotoisilla metalliprofiileilla;
 5. Kiinnitysliittimien väli on valittu kaksi kertaa lyhyemmäksi kuin nauha.
Rebar-sidoskuvio

Kaatamalla betonia kaivoksiin

Vaatimukset betoniliuoksen kaatamiseksi pohjaan on esitetty monissa asiakirjoissa - TSN 50-302-2004, BCH 29-85, GOST 13580-85, SP 63.13330.2013, SP 52-101-2003, SNiP 52-01-2003, SP 22.13330.2011, GOST R 54257-201 ja muut. Liuos kaadetaan kaiteeseen, joka on rajoitettu muottipohjalla kerroksittain kerroksittain, jonka paksuus on 0,20-0,25 m. Liuoksen asettaminen suoritetaan yhdessä suunnassa, mutta suurella nauhan leveydellä kallistetut kerrokset voidaan valaa kulmassa ≤ 30 0.

Ote SNiP: stä

Puhdista betonipinta sementtilevystä metallisella harjalla (betonivahvuudella ≥ 1,5 MPa), jauhatuksella (betonivahvuudella ≥ 5 MPa), hiekkapuhalluksella (betonivahvuudella ≥ 5 MPa) tai pesemällä vesisuihkulla (betonin lujuus ≥ 0,3 MPa ). Halvin tapa on vedenpuhdistus, ja tämä kohta vaikuttaa myös nauhanjalostuksen kokonaiskustannuksiin.

Kylmänä toimiva sauma sijaitsee pohjaseinässä vaakasuoraan mutta myös pystysuoraan ja kohtisuoraan palkkien, seinien, pylväiden ja laattojen akseleihin. Työsauma katkaistaan ​​levyjen tai vanerin kilpillä, ja raudoituksen vapaaseen kulkuun reikiä valmistetaan sopivasta halkaisijasta rungon tangot.

Ennen nipun pohjan kaatamista odota jonkin aikaa saavuttaaksesi vähintään 1,5 MPa: n betonivahvuuden edellisessä kerroksessa. Ensimmäiset 3-5 päivää kestänyt kovettumaton kerros suojaa sademäärästä ja auringonvalolta, pakkaselta tai kuumuudelta. Mekaaninen vaurio betonille tänä aikana ei myöskään ole hyväksyttävää, kunnes betonin lujuus nousee 1,5 MPa: iin.

SNiP: n yleiset määräykset säätiöiden suunnittelussa

Armeijan painolaskuri

Miten testata betonin voimakkuutta?

Materiaalien lujuus on kyky vastustaa tuhoisia vaikutuksia ulkoisen voiman paineen aiheuttaman materiaalin sisäisen jännityksen vaikutuksesta tai muista tekijöistä johtuen (kutistuminen, kosteus, lämpötila jne.).

Materiaalin lujuusominaisuudet lasketaan useilla menetelmillä:

 1. Tavanomainen näytteenottomenetelmä;
 2. Poratun ytimen tutkimusmenetelmä;
 3. Rikkomattoman testauksen menetelmä, jota pidetään halvin ja tehokkain.
Betonin lujuuden tarkistaminen

Materiaalien laskenta

Lujitustangojen muotoon vaadittavien lujitustangojen lukumäärä ja paino lasketaan perustusnauhan mitoilta. Nauhan leveys on 0,4 m, on suositeltavaa käyttää neljää pitkittäistä sauvaa - kaksi ylhäältä ja alhaalta. Esimerkkinä voidaan harkita kehyksen 6 x 6 m: n muodostumista talon nauhateollisuudelle.

Nelikerroksisessa asennuksessa tarvitaan 24 metriä vahvistusta riviä kohden koko kehyksen osalta - 96 m. Pystysuorat ja poikittaiset sileät lujitustangot nauhateille, joiden leveys on 30 cm ja korkeus 190 cm: sauvojen jokaisen leikkauspisteen 0,05 m: n korkeudella säätiön yläosasta sinun on käytettävä (30 - 5 - 5) x 2 + (190 - 5 - 5) x 2 = 0,40 m. Teräspulttien välinen etäisyys on 50 cm ja kiinnittimien lukumäärä: 24 / 0.5 + 1 = 49 yksikköä.

Monoliittinen nauhalevitys muodostetaan suorakaiteen tai neliön muodossa. Vahvikotelo muodostuu useiden peräkkäisten toimintojen seurauksena:

 1. Kaivannon pohja on tilapäisesti pinottu tiilillä neljänneksellä tiilen korkeudella niin, että kehyksen ja pohjan alapinnan välinen rako voidaan täyttää laastilla;
 2. Vahvikotelon telineen alle on tehty malli, jonka halkaisijan koon vahvistusosat leikataan;
 3. Tiikerikerroksessa asetetaan vahvikekehän pitkittäisvaijerit. Jos tangot ovat lyhyitä, niissä on päällekkäisyys ≥ 0,2 m;
 4. Vaakasuuntaiset sileät tangot on yhdistetty runkoon pituussuuntaisella lujituksella 0,5 metrin askelin;
 5. Lujitteisten solujen kulmissa pystysuorat sileät sauvat ovat sidottuja 10 cm lyhyempiä kuin pohjan korkeus;
 6. Pituussuuntainen vahvike on kiinnitetty pystypalkkeihin;
 7. Kulmat, jotka saadaan näiden toimintojen seurauksena, on sidottu poikittaisilla yläsauvoilla.
Teipin pohja betonilla

SNiP-vaatimukset

Nauhatyyppisen perustuksen rakentamisessa on SNiP 52-01-2003 -asiakirja, joka säätelee kehyksen palkkien välisiä etäisyyksiä ja erityisesti lujituksen vaakasuorien reunojen välistä askelta ja poikittaisten palkkien välistä askelta. Tämä etäisyys riippuu:

 1. Rebar-halkaisija;
 2. Betoniyhdistelmäfraktiot;
 3. Kehyksen suunta suhteessa betonointiin;
 4. Menetelmä liuoksen kaatamiseksi muottiin;
 5. Tiivisteluratkaisutyyppi.

Vaatimukset määräävät, että pituussuuntaisen lujituksen tasoa säädetään H = ≤ 40 cm ja ≥ 25 cm. Lujitteen poikittaisten palkkien välinen etäisyys on määritelty 1/2 nauhan osuuden korkeudeksi, mutta enintään 0,3 m.

Lujituksen läpimitta riippuu perustuksen pituussuuntaisen lujituksen kokonaisäänityksestä ja ≥ 0,1% nauhan poikkipinta-alasta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että 100 cm: n korkeudelle ja 50 cm: n hihnan leveydelle poikkipinta-ala on 500 mm 2.

SNiP-pohjaisen nauhan koot

MZLF (matala-pohja) eroaa betonikaistaleen upotetusta korkeudesta, joten pohjaan syvemmälle kehyksen kehittyneempi rakenne, sivuseinämät seinät ja pohja asetetaan. Sellaisten säätiöiden syvyyden takia on ammattilaisten suosituksia: nauhoja, joiden syvyys on ≤ 1 m, vain pohjan pohja vahvistetaan ja kuori ja pohja vahvistetaan myös syvälle upotetuilla pohjalla.

MZLF: n vahvistuskammion lisävahvistus suoritetaan vahvistamalla 4 mm: n metalliverkkoa, jonka kennon koko on 10 x 10 cm. Mikä tahansa lujitemuoto lisää suuresti rakenteen lujuutta ja jäykkyyttä ja lisää myös nauhan tukevan osan sivuttais- ja puristuskestävyyttä.

Betonipohjan vahvistaminen ei ole vaikeaa, ja se voidaan tehdä itsenäisesti, mikä ei ainoastaan ​​vahvista talon perustamista vaan myös vähentää rakentamisen kustannuksia merkittävästi.

Kuinka määritellä säätiön syvyys

Suunnittelun alkuvaiheissa määritetään syvyys, jonka avulla kiinnitetään nauhan jalka, sen tyyppi ja järjestely. Nämä tiedot ovat välttämättömiä staattisten ja dynaamisten kuormitusten nauhalistan laskemista varten. Siinä otetaan huomioon mm. Kausiluonteisen jäädytyksen syvyys, pohjaveden staattinen taso, rakenteenluokka, alueen seismismi ja maaperän geologia.

Yhteisyrityksen suositusten mukaisesti GOSTin asiaankuuluvat vaatimukset perustuvat yksittäisiin hankkeisiin yksittäisille kohteille. Tietämys näistä säännöksistä on välttämätöntä jokaiselle kehittäjälle, joka on konfiguroitu toteuttamaan rakentamisvaiheet itsenäisesti projektin luomisesta objektin käyttöönottoon.

Perustietojen syvyyteen vaikuttavat tekijät

Ennen rakentamisen aloittamista tehdään hanke, jonka perusteella rakentaminen ja asennustyöt toteutetaan, yhteys olemassa oleviin viestintäverkkoihin. Tämän asiakirjan perusteella myönnetään rakennuslupa rekisteröinnin jälkeen valtuuttavien organisaatioiden allekirjoitusten vastaanottamisesta.

Se on tärkeää! Älä aloita töitä ennen yksittäisen rakentamisen luvan saamista.

Nauhatuloksen muotoilu ja sen tunkeutumisen määrittely tehdään ottaen huomioon seuraavien tekijöiden vaikutus:

 1. Syvyys kausiluonteisen jäädytyksen alapuolella olevaan maaperään.
 2. Pohjaveden pinta, tulvavesi.
 3. Maaperän koostumus ja esiintyminen, niiden ominaisuudet, kantokyky.
 4. Vastuun luokka, kestävyys, pääomarakenne.
 5. Kuormitus siirretään nauhan pohjalle rakennuksen painosta.
 6. Läheiset rakennukset.
 7. Alueen seismismi.
 8. Ekologiset ja terveysvaatimukset.
 9. Taloudellinen toteutettavuus valittaessa vaihtoehtoja.

Jäätymisen syvyys, määritysmenetelmät

Pohjusjalan syvyyden määrittämisessä tärkeä rooli on tietyn rakennusalueen normatiivisen jäädytyssyvyys. Suunnitteluorganisaatiot laskennan helpottamiseksi käyttävät karttaa, jossa on eristettyjä isotermisiä viivoja tai taulukkoa, jossa normalisoidun pakkassuodatuksen arvot on osoitettu suurille kaupungeille ja Venäjän alueille.

Ohjearvoja syvyys jäätymisen rakentamisen alalla nauhan perusta voidaan laskea itsenäisesti on empiirinen kaava (5,3 SP 22.13330.2016) oikeudenmukainen alueille ja kylmää 50 vuosi), vastuun aste, suuri (GOST 27751). Suunnittelussa on merkittävä rooli:

 • ei ole korkeampaa maata, joka pystyy kantamaan laskennallista kuormaa;
 • tarve peruskoneelle johdotusviestinnästä;
 • löytää useita suuria esineitä, jotka voivat muuttaa maaperän sijaintia ja ominaisuuksia käytön aikana;
 • lisääntynyt seismismi.

Sitovat näistä rakennuksista perustuu syvään engineering laskelmat perustuvat sääntöihin ja vaatimuksiin yhteisyrityksen 22.1330.2016, tarvittavat toimenpiteet suojatakseen pumpun alustaan ​​routanousun, pohjavesi ja tulvavesien.

Soveltuvat suojaustyypit:

 • lämmitys, joka mahdollistaa pohjan lämpötilan pitämisen ja jäätymisen estämisen;
 • pohjaveden pohjalla tapahtuva vedenpoisto rei'itetyillä putkilla pohjaveden ja sulaveden poistamiseksi;
 • kiinteä muotti;
 • eristetty sokea pinta arvioitu leveys;
 • kellari eristys;
 • maaperän vahvistaminen ruiskuttamalla tarvittaessa sementtilaastia.

Matala perustukset, kiinteät laatat

Matalaa pohjaa käytetään luokkien 2 ja 3 rakennuksiin, kun syvyys on vähäinen ja syvyyden syventäminen ei ole taloudellisesti mahdollista. Toinen vaihtoehto on kausittaisen jäädytyksen syvyys pohjaveden alapuolella.

Samaan aikaan maaperän geologian on sallittava luonnollinen kantavuus rakentaa matalasti upotettu pohja.

Kiinteän levyn perustan sovitus SP 50-101-2004: n mukaan.

Järjestelyyn tulisi kuulua vedenpoisto, sokea, eristys ja luotettava vedeneristys. Joskus se määritellään etukäteen hankkeessa lujittamalla taustalla olevia maaperää pistemällä sementtilaasti ja asentamalla paalut, jotta säästöt säilyisivät turvotuksen yhteydessä.

Nämä toimenpiteet ovat melko tehokkaita, joten voit säästää säätiön kestävyyttä 50 vuoteen. Jalkeen perustan laskeminen suoritetaan ottaen huomioon maaperän kerrostumien geologiat paikan päällä.

Alustan leveys riippuu sen maaperän kantavuudesta, johon se lepää, sekä rakennuksen kehyksen tiilen tai lohkoseinän paksuuden, joka lasketaan tietyn ilmastovyöhykkeen lämpöhäviöistä.

On suositeltavaa rakentaa laatta monoliittinen säätiö tiheään rakennettuihin kaupunkeihin ja alueisiin, esimerkiksi Moskovaan, missä kyky kaivata syviä kaivoksia on rajallinen. Rakennustekniikan kunnioittamisen kannalta laattapohjaa pidetään luotettavampana kuin muut perusteet.

Laskenta toteutetaan yhteisyrityksen 50-101-2004 määräysten mukaisesti, on vaikeaa muulle kuin erikoislääkärille, on edullinen taloudellisten kustannusten, rakennusajan mukaan.

Tarkemmat tiedot aiheesta:

Kuinka oikein laskea teipin säätiö - erityinen esimerkki

Nauhateoksen laskenta koostuu kahdesta päävaiheesta: kuormien keräämisestä ja maaperän kantavuuden määrittämisestä. Pohjan kuormituksen suhde maaperän kantavuuteen määrää nauhan vaaditun leveyden.

Seinäosan paksuus riippuu ulkoseinien rakenteesta. Vahvistusta käytetään tavallisesti rakentavasti (neljästä F10mm-tankosta yhden kerroksen kaasulaatikkoon / kehykseen ja kuuteen F12mm pitkittäisvaijeriin kahdessa kerroksessa, joissa on ullakko). Halkaisijoiden ja vahvistuspalkkien lukumäärää lasketaan vain monimutkaisissa geologisissa olosuhteissa.

Valtaosa online-säätiö laskimista antaa sinulle vain määrittää tarvittavan määrän betonia, vahvistusta ja muottien perustan tunnetuilla perusparametreilla. Harvat laskimet voivat ylpeillä kuormien keräämisestä ja / tai maaperän kantokyvyn määrittämisestä. Valitettavasti tällaisten laskimien algoritmeja ei aina tunneta, ja rajapinnat ovat usein käsittämättömiä.

Tarkka lopputulos saadaan rakennusmääräysten ja määräysten mukaisella laskentamenetelmällä. Esimerkiksi SP 20.13330.2011 "Kuormat ja vaikutukset", SP 22.13330.2011 "Rakennusten ja rakenteiden perusteet". Ensimmäisen asiakirjan avulla kerätään kuormat, toinen - maaperän kantavuuden määrittäminen. Nämä säännöt ovat vanhan Neuvostoliiton SNiP: n päivitettyjä (päivitettyjä) versioita.

Lataa kokoelma

Kuormien kerääminen suoritetaan summalla ne yhteen kunkin tyypin (pysyvä, pitkäaikainen, lyhytaikainen) kanssa kertomalla lastin alueella. Tässä otetaan huomioon kuorman turvallisuustekijät.

Kuorman turvallisuuskertoimien arvot SP 20.13330.2011.

Hyötykuormaarvot SP 20.13330.2011 -standardin mukaan tilojen käyttötarkoituksesta riippuen.

Vakaan kuormituksiin sisältyy omat painorakenteet. Pitkällä aikavälillä - ei-kannattavien väliseinien paino (sovelletaan yksityiseen rakentamiseen). Lyhytaikainen kuorma on huonekaluja, ihmisiä, lunta. Tuulikuormia voidaan jättää huomiotta, ellei kyseessä ole suunnitelmaan kapeiden mittojen korkean talon rakentaminen. Kuorman jakaminen pysyviksi / tilapäisiksi on välttämätöntä yhdistelmien käyttämiseksi, mikä yksinkertaisten yksityisten rakennusten osalta voidaan jättää huomiotta, yhteenvetona kaikki kuormat ilman yhdistelmän vähennystekijöitä.

Kuormien kerääminen on ytimessä sarja aritmeettisia operaatioita. Rakenteiden mitat kerrotaan tilavuuspainolla (tiheys), kuorman turvallisuustekijällä. Yhdenmukaisesti hajautetut kuormat (hyödyllinen, lumi, vaakarakenteiden paino) muodostavat tukireaktiot taustalla oleviin rakenteisiin suhteessa lastin alueeseen.

Kuormien keräämistä tarkastelemme yksityisen talon 10x10, yhden kerroksen ullakolla, 400 mm: n paksuisen D400-kaasupesän seinät, katto on symmetrinen kaksoispiste, betonielementtien katto.

Kuormatilan kuormaa kantavien seinien osalta ensimmäisen kerroksen päällekkäisyystasolla (suunniteltaessa).

Kuormatilan katto kantavien seinien kohdalla katon tasolla (luvussa 3).

Jotkut vaikeudet ovat lumikuorman kerääminen. Yksinkertaisen katon mukaan SP 20.13330.2011 mukaan on otettava huomioon kolme latausvaihtoehtoa:

Lumikuormitus katolla.

Vaihtoehto 1 pitää yhtenäistä lumisadetta, vaihtoehto 2 ei ole symmetrinen, vaihtoehto 3 - lumipussin muodostuminen. Laskennan yksinkertaistamiseksi ja tiettyjen varastokappaleiden muodostamiseksi säätiöiden (erityisesti likiarvon laskemista varten), voit ottaa koko kerroksen suurimman kertoimen 1,4.

Nauhalevyn kuormien keräämisen lopputuloksella tulisi olla lineaarisesti jaettu (lineaarinen kuorma seinien seinämien) kohdalla, joka toimii pohjan pohjan tasolla.

Taulukko tasaisesti jakautuneista kuormista

Yhteensä: 1076 kg / m2

Lumikuormituksen vakioarvo riippuu rakennuksen alueesta. Se voidaan määrittää hakemuksella "J" JV 20.13330.2011. Kattorakenteiden, kattorakenteiden, lattialevyjen ja väliseinien omat painot otetaan esimerkiksi noin. Nämä arvot olisi määritettävä suoran laskemalla tietyn konstruktin paino tai summittainen määritelmä referenssikirjallisuudessa (tai millä tahansa hakukoneella pyydettäessä "nettopaino xxx", jossa xxx on materiaalin / rakenteen nimi).

Harkitse seinää akselilla "B". Tavaratilan leveys on 5200 mm, eli 5,2 metriä. Kerro 1076 kg / m2 * 5,2 m = 5595 kg / m.

Mutta tämä ei ole koko kuorma. Sinun on lisättävä oma seinän paino (maanpäälliset ja maanalaiset osat), pohjan pohja (noin sen leveys voidaan ottaa 60 cm: ksi) ja maaperän paino säären reunojen kohdalla.

Esimerkiksi käytä betonin seinän maanalaista osaa korkeudessa 1 m, paksuus 0,4 m. Vahvistamattoman betonin paino on 2400 kg / m3, luotettavuuskerroin 1,1: 0,4m * 2400kg / m3 * 1m * 1,1 = 1056kg / m.

Esimerkissä otamme seinämän yläosan 2,7 metrin päässä samasta paksusta D400 ilmastetusta betonista (400kg / m3): 0,4m * 400kg / m3 * 2,7m * 1,1 = 475kg / m.

Pohjan leveys on tavallisesti hyväksytty 600 mm, miinus seinää 400mm, saamme yli 200 mm: n ulokkeet. Täyttömateriaalin tiheyden oletetaan olevan 1650 kg / m3, kerroin on 1,15 (paksuuden korkeus määritetään 1 m: n etäisyydelle maanalaisesta seinän osasta ja vähennetään pohjakerroksen paksuus 0,8 m): 0,2 m ** 1650kg / m3 * 0, 8m * 1,15 = 304kg / m.

Jäljellä on vielä määritellä itse painonpituus 300 mm: n tavallisella korkeudella (paksuus) ja raudoitetun betonin painolla 2500 kg / m3: 0,3 m * 0,6 m * 2500kg / m3 * 1,1 = 495 kg / m.

Yhteenveto kaikista näistä kuormista: 5595 + 1056 + 475 + 304 + 495 = 7925 kg / m.

Tarkempia tietoja kuormista, kertoimista ja muista rakenteista on kohdassa SP 20.13330.2011.

Maaperän kantavuuden laskeminen

Maaperän kantavuuden laskemiseksi tarvitaan teknisten geologisten elementtien (IGE) fysikaalis-mekaanisia ominaisuuksia, jotka muodostavat rakennusmaan maaperän massan. Nämä tiedot on otettu teknisistä ja geologisista tutkimuksista. Tällaisen raportin maksaminen usein maksaa hyvin, varsinkin epäsuotuisien maaperäolosuhteiden vuoksi.

Säätiön pohjan alapuolella oleva keskimääräinen paine ei saa ylittää emäksen laskettua resistanssia, joka määritetään kaavalla:

Määritelmä maaperän suunnitteluvastuksen määrittämiseksi.

Tätä kaavaa varten on olemassa useita rajoituksia, jotka koskevat perustusten, niiden koon jne. Tarkemmat tiedot annetaan osiossa 5 SP 22.13330.2011. Korostamme vielä kerran, että tämän laskentamenetelmän soveltamiseen tarvitaan teknisiä ja geologisia tutkimuksia koskeva raportti.

Muissa tapauksissa tietyn asteittaisen lähentämisen avulla voit käyttää keskimääräisiä arvoja riippuen SP: n 22.133330.2011 IGE-tyypeistä (hiekkasaumo, savi, savi jne.):

Karkean maaperän laskettu vastustuskyky.

Hiekkasävyjen laskettu vastustuskyky.

Laskettu vastustus savea maaperä.

Lannoitetun maaperän laskettu vastustuskyky.

Lasketut vastukset hiutaleesta.

Laskettu vastustuskyky eluvilla karkeilla mailla.

Laskettu resistenssi eluvillahiekalla.

Laskettu vastustuskyky eluvapaperisaven maaperä.

Laskettu vastustus irtotavarana.

Määritetään esimerkin yhteydessä loemainen maaperä, jonka huokoisuuskerroin on 0,7, plastisuusluvun ollessa 0,5 - jos interpoloidaan, tämä antaa R = 215 kPa tai 2,15 kg / cm2. On hyvin vaikeata määrittää itsenäisesti huokoisuutta ja plastisuusnumeroa, karkean arvion mukaan kannattaa maksaa vähintään yksi maaperän näyte pohjavedestä tutkimuslaboratorion asiantuntijan toimesta. Yleisesti, ylemmän tyyppisille lianmuotoisille maille, sitä korkeampi kosteus, sitä korkeampi on plastisuusluvut. Mitä kevyempi maa tiivistyy, sitä korkeampi huokoisuuskerroin.

Nauhalustan pohjan (vaaditun leveyden) määrittäminen ("tyyny")

Pohjan vaadittu leveys määritetään pohjan suunnitteluvastuksen ja lineaarisesti hajautetun kuormituksen suhteen mukaan.

Aiemmin määritimme lineaarisen kuormituksen, joka toimii perustan pohjan tasolla - 7925 kg / m. Hyväksytty maaperän kestävyys oli 2,15 kg / cm2. Annamme kuorman samoissa mittayksiköissä (metreinä senttimetreinä): 7925kg / m = 79,25kg / cm.

Nauhapinnan leveys on: (79,25 kg / cm) / (2,15 kg / cm2) = 36,86 cm.

Säätiön leveys otetaan tavallisesti 10 cm: n monikerrokseksi, eli pyöristettynä jopa 40 cm: iin. Lopputuloksena oleva säätiön leveys on tyypillistä kevyille talville, jotka on rakennettu melko tiheille loamyille maille. Rakenteellisista syistä joissakin tapauksissa perusta laajenee. Esimerkiksi seinään kohdistuu julkisivut, joiden eristys on 50 mm. Seinän kellarikerroksen tarvittava paksuus on 40 cm ilmastettua betonia + 12 cm vuorausta + 5 cm eristys = 57 cm. Seinän sisäseinään voidaan ripustettua betoniseinää 3-5 cm: n päällä, mikä vähentää seinän kellarikerroksen paksuutta. Pohjan leveys ei saa olla pienempi kuin tämä paksuus.

Säätiön luonnos

Toinen jäykkäästi normalisoitu arvo laskettaessa nauhan jalkaa on sen luonnos. Se määritetään elementaarisen summamenetelmän avulla, jota varten tarvitaan vielä teknisen geologisen tutkimuksen raportista saatuja tietoja.

Kaava sateen keskimääräisen arvon määrittämiseksi lineaarisesti muokattavan kerroksen mallin mukaan (liite D SP 22.13330.2011).

Lineaarisesti deformoitavan kerroksen tekniikan soveltamistapa.

Rakennustyön ja suunnittelun kokemuksen perusteella tiedetään, että geoteknisten olosuhteiden, jotka ovat ominaisia ​​maaperän puuttumisesta alle 10 MPa: n kannan moduulilla, heikot alapuoliset kerrokset, makrohuokoiset EGE: t, tietyt erityiset maaperät eli suhteellisen suotuisat olosuhteet saostumisen laskeminen eivät johda tarve lisätä pohjan leveyttä perusta laskentakapasiteetin laskennan jälkeen. Suurin sallittu suurimman sallitun suhdeluvun massa saadaan tavallisesti useita kertoja. Monimutkaisempia geologisia olosuhteita varten säätiöiden laskennassa ja suunnittelussa tulisi suorittaa pätevä asiantuntija teknisten tutkimusten suorittamisen jälkeen.

johtopäätös

Kaistaleen laskeminen tehdään sovellettavien rakennuskoodien ja sääntöjen mukaisesti, ensinnäkin SP 22.13330.2011. Laakerikapasiteetin ja sen sademäärän tarkka laskeminen on mahdotonta ilman teknisiä geologisia tutkimuksia.

Likimääräisellä tavalla nauhalevyn vaadittavasta leveydestä voidaan määrittää keskimääräiset indikaattorit eri tyyppisten maametallien kantokyvyn perusteella, jotka on esitetty SP 22.13330.2011. Sateen laskeminen ei yleensä osoita yksinkertaisia, homogeenisia geologisia olosuhteita "yksityisen" rakentamisen puitteissa (kevytrakennukset, joissa on matala korkeus).

Päätös itsenäisestä, likimääräisestä, ei-kvalifioidusta laskemisesta liuskajohdon pohjan leveydestä tulevan rakenteen omistajalta kiistattomalla tavalla asettaa kaiken mahdollisen vastuun hänelle.

Verkkolaskureiden toteutettavuus herättää kohtuullisia epäilyjä. Oikea tulos saadaan käyttämällä normien ja ohjeiden laskentamenetelmiä. Valmistettuja laskimia käytetään parhaiten tarvittavan materiaalimäärän laskemiseen eikä perusmäärän leveyden määrittämiseen.

Tumman säätiön tarkka laskenta ei ole niin yksinkertaista ja vaatii tietojen saatavuutta maaperä, johon se perustuu, teknisen geologian tutkimusten raportin muodossa. Kyselyjen tilaaminen ja maksaminen sekä huolellinen laskenta maksavat mahtavasti lasketun säätiön, joka ei käytä ylimääräistä rahaa, mutta joka kestää vastaavia kuormia eikä johtaisi rakennuksen hyväksymättömiin muodonmuutoksiin.

Miten tehdä nauha säätiö talon alla - katsomme SNiP: tä. Snip nauhan perustukset

Tape-pohjainen leikkaus: rakentaminen, erektio leikkaamalla, hyödyllisiä vinkkejä

Nauhaa kutsutaan eräänlaiseksi pohjaksi, joka on kiinteä joukko betonia nauhan muodossa, joka kulkee rakennuksen kaikkien seinien alle ja muistuttaa erottamatonta nauhaa.

Se koostuu raudoitetusta betonista, joka kaadetaan rakennustyömaalla valmistettuun muottiin tai valmiista betoniteräksistä, jotka on liitetty yhteen sarjaan. Nauhateoksen rakentamisen tekniikka on melko yksinkertainen, mutta se kuluttaa ihmisarvoisen määrän materiaaleja.

Strip-säätiö

Tällainen säätiö on rakennettu raskaisiin, massiivisiin tiili- tai kivirakennuksiin, koska se kykenee kestämään raskaita kuormituksia ilman muodonmuutoksia ja suorituskyvyn menetystä. Lisäksi tämä vaihtoehto sopii erinomaisesti rakennuksiin, joissa on kellari tai kellari, koska riittävät tunkeutumat voivat toimia ulkoseininä.

Massiivisten kivirakennusten alapuolella nauhatusperusta rakennetaan yleensä syvemmälle kuin maaperän jäädyttämisen taso, koska melkein kaikki maaperän kivet, paitsi kalliot, lisää talven talteenottoa.

Jos säätö on korkeampi kuin jäätymisnopeus, se voi johtaa kylmän sään syntymisen jälkeen jäädytetyn maakerroksen jälkeen.

Jäätymisen syvyydestä (tai horisontista) Venäjän kaikilla alueilla ja ilmastovyöhykkeillä löytyy SNiP, joka näyttää keskimääräiset parametrit kullekin alueelle ja alueelle.

Pohjan leveys määräytyy seinien paksuuden ja maaperän tyypin mukaan (pehmeä ja löysä, säätiön tulisi olla hieman leveämpi) ja korkeus - kellarin läsnäolon tai puuttumisen tarve.

Siksi tällainen säätö voi olla joko tasainen maahan tai suoritettava tietyllä korkeudella. Paljon riippuu betonista käytetystä materiaalista, joka määräytyy myös maaperän ja rakennuksen aiheuttaman kuorman mukaan.

Kuorma määrittelee perustan tyypin: syvä ja matala. Ensimmäinen vaihtoehto vaaditaan massiivisille rakennuksille, varsinkin jos ne ovat pehmeällä pohjalla, ja toista vaihtoehtoa käytetään aidan, pienten piharakennusten rakentamisessa sekä kevyiden materiaalien, puu- tai vaahtopalojen valmistuksessa. Riippumatta perustuksen syvyydestä ja sen rakenteiden erityispiirteistä rakentaminen on jaettu useisiin vaiheisiin, jotka on suoritettava SNiP: n hyväksyttyjen sääntöjen mukaisesti.

Kaistaleen säätiön rakentaminen vaiheittain

Ensimmäinen vaihe - suunnittelu

Se sisältää pohjan syvyyden, leveyden, materiaalin laskemisen, maaperän jäädytyksen tason, pehmeyden ja virtaavuuden ja muiden tärkeiden parametrien laskemisen.

Nauhan säätiön on läpäistävä kaikki kantavat seinät epäonnistumatta, joten jos rakennus ei ole neliömäinen, nauhan muoto on monimutkaisempi, jossa on mutkat ja oksat.

Toinen vaihe - merkintä

Seuraa sitten merkintää. Tätä varten kiinnittimet kiinnitetään sisä- ja ulkokehän kaikkiin kulmiin, ja niiden väliin vedetään kalastuslinja tai rakennekaavio, joka merkitsee kaivannon reunoja.

Jos rakenne on pehmeällä pohjalla, kaivannon pitäisi olla hieman leveämpi kuin itse säätö, jotta muodostuu hiekkalaatikko, joka suojaa betonipuomiin muodonmuutoksesta, kun maaperä liikkuu.

Tyyny on yleensä 10 cm ja peitetty hiekalla sen jälkeen, kun säätiö on valmis. Siksi tässä tapauksessa muotti on pystytetty lyhyen matkan päässä kaivannon reunasta.

Kolmas vaihe - maanrakennustyöt

Kolmas vaihe koskee kaivamista, eli kaivamista.

Sen syvyyden on vastattava pohjan syvyyttä sekä pehmusteen ja pohjan paksuutta eli 30-40 cm enemmän. Jotta kaivaminen olisi helpompaa, eikä koko menettäisi, jos kalastuslinja tai -johto irtoaa, sinun on poistettava pieni kerros maaperä alusta asti merkitsemällä rajat ja poistamalla kasvillisuus.

Kaivannon kaivamista varten sinun on myös harkittava maan tyyppiä - suhteellisen tiheässä ja kiinteässä maaperässä, kaivannossa voi olla pystyseinät. Hiekka ja sen kaltaiset koostumukset edellyttävät sen laajenemista ylhäältä ja laajemmasta pohjasta, koska seinät väistämättä hajoavat.

Siksi löysällä maaperällä kaivannon on oltava suurempi ja syvempi kuin suunnittelun syvyys ottaen huomioon tyyny ja pohja.

Neljäs vaihe - muotti

Muotti on tehty tulevan kellariryhmän ulkopuolelle, eli levyjen sisäpuolen on vastattava suunnitteluleveyttä. Se on rakennettu yksinkertaisesti analogisesti aita tai puisia kilpiä.

Kun muotti on päättynyt, märkä hiekka kaadetaan kaivannon pohjalle ja työnnetään tukipohjan pohjaan. Murskattu kivi asetetaan hiekalle ja täytetään sementtilaastilla. Tuloksena on perustapohja.

Viides vaihe - vahvistaminen

Tätä seuraa lujittavan hihnan luominen. Se käyttää 8-12 mm halkaisijaltaan vahvistavaa teräsvaijeria yksittäisten elementtien kiinnittämiseen.

Pystysuorat sauvat olisi erotettava säätiön reunoista 8-10 cm: n etäisyydellä ja niiden välissä kaikissa suuntiin, jotka ovat sidottuja ristikkotuilla myös teräslangalla liitetyllä vahvikkeella.

Tuloksen tulisi olla kiinteä vyön sidotusta metallista, joka suojaa betonipäällystystä jakamisesta useisiin osiin kuorman tai maaperän liikkeen vaikutuksen alaisena.

Kuudes vaihe - kaatamalla betonia

Jos se toteutetaan kerrallaan betonin ja teollisten sekoittimien avulla, kun muotti on täytetty, betonia on sekoitettava hieman romun kanssa, jotta vältetään onkojen muodostuminen ja ilmakuplat.

Jos kodit ovat asteittain täyttyneet kotona, tämä ei ole välttämätöntä, koska betoni putoaa tiukasti pienissä osissa. Tätä varten voit käyttää kannettavaa sekoittimena puoli kuutioa tai kuutioa, yleensä tämä on melko tarpeeksi, jotta keskuksen talot saataisiin ilman raskasta laitteistoa.

Säätiön täyttö on parasta ympyrää, jotta koko kehä kasvaa asteittain. Viimeisessä vaiheessa betoni tasoitetaan myös tasoittain, jotta se antaa mukavamman ensimmäisen tiilen tiilen tai muun materiaalin.

Tekniikka näyttää melko yksinkertaiselta, ainoa vaihe, joka voi aiheuttaa vaikeuksia, on tekniset laskelmat maaperän jäädyttämisestä ja liikkuvuudesta. Mutta kaikki tarvittavat tiedot ja laskentakaavat löytyvät SNiP: stä perustuksista ja korvaavat vain niiden arvot.

Matala nauhasisäätiö

Tämäntyyppistä teipin perustusta käytettiin laajalti matalarakenteisessa rakennuksessa, jossa rakennettiin yksikerroksisia kylpyjä, jotka sijaitsevat sekä puusta että erilaisista betonityypeistä. Sen tärkein ero nauhalevystä on sijainnin syvyys, nimittäin hiukan maaperän jäädytyksen syvyyden yläpuolella.

Laite matala nauha-pohja

Monoliittinen syväpohjainen nauha-säätö tehdään suoraan laitoksen rakennustyömaalla. Sen tärkein ero esivalmisteesta on se, että se peitetään vahvistusmaalilla, joka takaa koko rakenteen jatkuvuuden ja näin ollen koko rakennuksen lujuuden ja kestävyyden.

Monoliittisen nauhalevyn pääkomponentit ovat:

 • ylempi tasorengas;
 • alempi taso - pohja;
 • pohja;
 • up "tai" käsinoja ";
 • "Lasi" tai pilarien asennusalue;
 • vedenpitäväksi;
 • sokeat alueet;
 • rinteillä.

SNiP-pohjaiset matalat nauhat

Pohjan asennustyön mittasuhteet riippuvat maaperän tyypistä ja rakenteellisista olosuhteista, mutta syvyys ei saa olla yli 70 cm, kun taas pohjapohjan alapuolelle on asennettava tyyny, joka on valmistettu hiekasta tai sora. Kaivon leveys määräytyy maaperän voiman perusteella, mutta pakollisella pohjalla syvennyspotilas on täytetty maalla tai hiekalla työn päätyttyä.

Kaivantoa valmistettaessa on välttämätöntä mitata sallittu kuorma ja jos paine kuivien maaperän pinnalle ylittää normin, kaivannon syvyyttä on laajennettava tai matalan liuskajohdon pohjaa on lisättävä. Kaivannon leveydestä ja syvyydestä johtuen kaistaleet ovat vakaita ja taloudellisesti edullisempia 2-3 kertaa, ja siksi ne voivat ja niitä on käytettävä myös matalan rakennuksen rakentamisessa.

Vahvistuksen vahvistamisen tulisi mennä 6-10 cm: n päähän betonin kaatamisen yläreunasta. Kytke vahvistustangot tarvitsevat neulomalla lankaa ja hitsata vain kirjaimen C vahvistus. Edellä esitetyn lisäksi yksittäisten SNIP-arvojen määrääminen vahvistuksen ja poikittaisen vahvistuspinnan välisten etäisyyksien aikana monoliittisen nauhalevyn valmistuksen aikana.

Katso myös:

Miten eristää matala nauha-pohja

Vähintään yhtä tehokas tapa on lämmöneristys, nimittäin seoksen ulkopinnan eristäminen erityisellä materiaalilla, joka sallii betonirakenteet joutumasta kosketuksiin maan kanssa ja jäädyttää. Tätä varten polystyreeni-vaahto asennetaan erityiseen liima- tai tyynykappaleeseen, sitten 2 mm: n leveä penoplex-levy asetetaan, ja nurkkiin perustus vahvistetaan lisäksi vaahtopolyfoamikerroksella. Matala pohjan eristäminen ulkopuolelta on lattianeristys penoplexilla.

Matala syvyystasojen laskeminen Harkitse säätiön kustannuksia laskemalla esimerkki talon rakentamisesta 6 * 8 m.

Vaihtoehto 1. Yleiskoko:

 • nauhaosa: 250x1000 (h),
 • hiekka tyyny: 150 mm,
 • kustannukset 1 metristä - 4000 ruplaa.
Yhteensä: (8 + 8 + 6 + 6 + 6 + 6 + 2) х 4000 = 168 000 ruplaa.

Vaihtoehto 2. Kokonaiset mittasuhteet:

 • nauhaosa: 350x1000 (h),
 • hiekka tyyny: 200 mm,
 • kustannukset 1 metriin - 4500 ruplaa.
Yhteensä: (8 + 8 + 6 + 6 + 6 + 6 + 2) х 4500 = 189 000 ruplaa.

Matala säätiö omilla käsilläsi

Tarpeeksi matala perusta teippi-säätiön omilla kädilläsi tarvitset seuraavat materiaalit:

 • Hiekka ja murskattu kivi - tiivistyspehmustetta varten;
 • Höylätyt levyt, puutavarat, liuskekappaleet, kynnet tai itsekierteittävät ruuvit - muottien luominen;
 • Vedeneristysmateriaali: asfaltti, geotekstiilit, PVC-kalvo - peittää muottien seinät;
 • Vahvistustangot, neulontulangat ja kannattimet "sienet" - lujittavan häkki;
 • Valmisbetoni tai, jos kyseessä on oma manuaalinen valmistelu, sementti M300, hiekka ja murskattu kivi - täyttää nauha;
 • Rags, oilcloth - suojaamaan betonia kypsymisen aikaan.
Huolehdi myös tarvittavien rakennusvälineiden saatavuudesta:
 • Bayonet ja lapiot lapiot, kauhat ja kottikärryt maan poistamiseksi - tarvitaan kaivamaan kaivantoa;
 • Haarukka, vasara, ruuvimeisseli - muottipaneelien kanssa työskentelyyn;
 • Bulgarialaiset ja ympyrät metalliin - leikkaamiseen tangon;
 • Rakentaminen nitoja - vesitiivistyksen asentamiseen muottiin;
 • Betonisekoittimet;
 • Erilaisia ​​pieniä työkaluja - rulettia, tasoa, koukkuja, lankoja.
Matalan teipin perustuksen rakentaminen omiin käsiisi - jos tiedät työn teknologian, prosessi ei ole monimutkainen, vaan aikaa vievää, joten valmistaudu siihen, että se vie paljon aikaa (noin 2 viikkoa) rakentaakseen talon perustan ja rullasi hihat aloittaakseen työn.

Matalan nauhan perustuksen luomisen vaiheet

Matala-teipin perustaminen alkaa työtason valmistelusta - on tarpeen poistaa kaikki kasvit ja roskat alueelta. Sitten tasoitetaan maata - sinun täytyy tasoittaa kaikki rinteet ja epäsäännöllisyydet siten, että paikka, johon säätiö on pystytetty, on tasainen pinta.

Kuva: kellarialueen vaaitus

Suorat säätiöt suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

Ensinnäkin on tarpeen toteuttaa säätiön suunnittelumerkintä rakentamisessa osoitettuun alueeseen. Sinun täytyy merkitä sekä nauhan sisä- että ulompi muoto. Tätä varten tarvitset raudoitusrungon, langan, neliön ja luodin.

Aluksi määritellään opasmerkintäpiste - tämä voi olla perusnauhan minkä tahansa ulomman kulman. Luistinnauha ajetaan ohjauspisteeseen ja etäisyys seinän toisesta kulmasta mitataan, toinen kiinnitysruuvi asennetaan. Tällöin vahvistuksen väliin tulee merkkijono ja tuloksena saat rakennuksen ensimmäisen merkityn seinän.

Neliön ja lankaverkon avulla määritetään seinän äärimmäinen piste, joka on kohtisuorassa jo merkittyä kohti. Mittaa sen kesto, vedä kiinnitys ja tarkista oikean kulman oikeellisuus.

Kuva: Matalien nauhan perustusten merkintä

Samoin merkitse talon jäljellä olevat seinät ja luo toinen ääriviiva merkinnästä pohjakerroksen sisäkehää pitkin.

 • Ojankaivostoiminta
Merkinnän päätyttyä alkaa kaivata pohjaan. Kaivannon syvyyden tulisi olla 20 senttimetriä syvempi kuin pohjan suunnittelusyvyys, lisäsyvennys on tarpeen tiivistystyynyn seuraavalle järjestelylle. josta et saa pohjan tasaista paksuutta.

Kuva: Kaivaa kaivannot pohjan alla

Jos teokset suoritetaan maaperän erittäin virtaavissa olosuhteissa ja kaivon seinät ovat jatkuvasti romahtaneet, on tarpeen asentaa telineitä tai vanerilevyjä.

Säätiövaippa on välttämätön, jotta maadoittamisvoimien työntävä vaikutus voidaan vähentää betoniliuskalla ja estää myös pohjan kutistuvan maaperän pohjakerroksen hajoamisen seurauksena.

Vuodevaatteet koostuvat kahdesta samanpaksuisesta kerroksesta. Ensimmäinen on hiekka, joka kaadetaan vedellä letkusta ja tiivistetään kokonaan käsin, toinen kerros on murskakivi tai keskirasvien sorakuori.

Kuva: Taitekerroksen kuvio pohjan alla

Puristustekstiilien paksuus normaaleissa maaperäolosuhteissa on 20 senttimetriä (10 - hiekkaa, 10 - murskattua kiveä), mutta ongelmajätteiden maaperärakentamisen aikana sitä voidaan lisätä 30-40 cm: iin.

Betonin kaatoa varten on tehty höyläämät levyt, joiden paksuus on 2-3 cm tai kosteutta kestävä vaneri. Muotti asennetaan kaivetun kaivannon yläpuolelle korkeudelle, joka on yhtä suuri kuin kaistaleen pohjan tarvittava korkeus.

Kuva: Kaavamainen muottipesu matala-nauha-pohja

Levyt kiinnitetään yhdessä puupalkkien avulla ja vakautta tukevat ne sivuseinät.

Tärkeää: Varmista, että kynnet eivät ulotu lankkujen päälle, kun ne muodostavat muottipesän, koska jos ulkonevat naulat putoavat betoniin, purkaminen on erittäin ongelmallista tulevaisuudessa.

Asennuksen jälkeen muottien sisäseinät ja kaivannon tila peitetään vedeneristysmateriaalilla, joka estää betonin menettävän kosteutta kiinteytymisen aikana.

Matalan nauhan perustuksen vahvistamiseksi luodaan runko, joka koostuu kahdesta pystysuorasta lujitustangosta ylä- ja alareunasta ja yhdistävät vaakasuorat sillat.

Kehyksen luomiseksi käytetään 10-12 senttimetrin halkaisijaltaan aallotettua vahviketta, joka on yhdistetty yhteen rakenteeseen neulelangalla.

Kuva: Armokarkas matala-nauha-pohja

Kehyksen tulee olla monoliittinen pitkin pohjan koko pituutta, erityistä huomiota on kiinnitettävä lujituksen liitoksiin säätönauhan kulmissa.

Luomisen jälkeen kehys asetetaan muottipesään, sitä nostetaan 5 senttimetriä kaivannon pohjaa pitkin (käytetään erityisiä sienet tukia) ja samalla etäisyydellä muurausseinistä.

Jos ei ole mahdollista suorittaa samanaikaista kaatamista betonilla, on varmistettava, että työn toteutus on sellainen, että jokainen uusi betonikerros kaadetaan ennen kuin edellinen on kovettunut.

Täyttö täyttyy perustason nauhan vaaditun korkeuden tasolle (sinun on ensin tehtävä asianmukaiset merkinnät muottiin), minkä jälkeen betoni tiivistetään tärypuristimella tai, jos sitä ei ole, se kiinnitetään raudoituksella ilmanpoistoaukkojen poistamiseksi.

Kuva: Betonin täyttö betonilla

Tämän jälkeen muotti on peitetty kostealla liinalla ja höyrynkestävällä materiaalilla (öljy-kangas) ja betonin kovettumiseen tarvittavaa aikaa (28-30 päivää) odotetaan.

On tärkeää, että jos betonin kypsyminen tapahtuu kuumakauden aikana, säätöä tulee kostuttaa säännöllisesti kaatamalla betonia vedellä letkusta ruiskulla.

Ota yhteyttä ja teemme työtä.

Hyödyllisiä materiaaleja

Pilarin ja nauhan säätiö

Pylväsnauhan perustus ratkaistaan ​​turpeen, suonensisäisten ja hiekkajätteiden olosuhteissa, jotka ovat liian kyllästyneitä kosteudelle.

Upotettu nauhaosasto

Upotettu nauha-pohja täyttää täysin rakentajien perinteisen periaatteen: "Jotta säätiö olisi laadukasta ja luotettavaa, se olisi asetettava jäätymisen syvyyteen."

Kuinka tehdä nauhatrahasto - SNiP Foundations Tape

SNiP-nauhalevyt voidaan kaataa betonilla käyttäen kahta eri menetelmää - joko betonisekoituksen asettamiseksi samanaikaisesti koko säätöalueen ympärille, ennen betonin kiinnittämistä tai betonirakenteen asettamiseksi useisiin lähestymistapoihin, kun asetettu kerros on tarttunut.

Jos käytät toista menetelmää, on olemassa työskentely (kylmä) sauma. Ennen betonitoiminnan jatkamista on välttämätöntä poistaa betonista muodostuva konkreettinen kalvo työkohteesta.

Laske nauhan säätiö laskin auttaa. Se löytyy verkkosivuillamme.

Parasta on luoda vartalon alapinta talolle ensimmäisellä tavalla, koska sen monoliittinen rakenne tarjoaa suurimman lujuuden.

SNiP-nauhan perustukset joskus (teknisistä tai teknisistä syistä) kaadetaan toisella menetelmällä. Tällöin projektidokumentaatioon on liitettävä kylmien liitosten läsnäolo.

Me tarkoituksellisesti mainitsemme dokumentaation, koska yksinkertainen kuvaus teknisestä prosessista ei voi täysin kertoa teille, kuinka rakentaa teippiasää oikein.

Menettely betonirakenteen asettamiseksi

Kuten SNiP: ssä on kuvattu, betonikoostumus asetetaan kaivantoon, jonka sivuja rajoittaa muottipesä jatkuvasti vaakasuorilla kerroksilla. Tällöin kaikki kerrokset on asetettava yhteen suuntaan. Jos suunnitellaan riittävän laajaa nauhalevyä, kaivannon mittasuhteet eivät salli tasomaisia ​​kerroksia, joten SNiP: llä sallitaan kaltevien kerrosten asettaminen. Kallistuskulmat eivät saa ylittää 30 astetta.

Asennuksen päätyttyä ja betonikoostumus jakautuvat tasaisesti kaivannon yli, tiivistys alkaa aloitusosuuksilla. Ennen kuin aloitat betoniseoksen tiivistämisen, se on tasaisesti jakautunut kaivannon alueelle, joka on betonoitu. Täryttimien käyttö betonikoostumuksen jakelussa on kielletty.

Kun betonikerros on asetettu ja tiivistetty, voit aloittaa seuraavan kerroksen asettamisen ennen kuin edellinen kerros tarttuu.

Jos sinulla on suuri ja leveä nauhalevy, jonka mitat eivät salli seuraavan kerroksen järjestämistä ennen kuin edellinen tarttuu - järjestää kylmän sauman.

Työsauman puhdistus

Ennen kallioisen pohjan (vaakasuoraa ja kaltevaa sementtipintaa) betonoitumista varten pinta puhdistetaan roskista, rasvatusta ja sementtilevy poistetaan. Sen jälkeen (ennen seuraavan kerroksen asettamista) on puhdistettava betoni huuhdeltava vedellä ja kuivaa lämpimällä ilmalla.

Työsauma on puhdistettava, koska sen seuraavan betonikerroksen asettaminen rikkoo rakenteen lujuutta, koska betonikerrosten välillä on sementtikalvo.

Nauha-pohja upotettu siten menettää voimaa. Kun betonia on puhdistettu kalvosta, käytä metalliharjaa, jos betoni ei ole täysin perusteellisesti kovettunut, vahvuus on vähintään 1,5 MPa, metallin jyrsintä (5 MPa), vesisumutus (5 MPa), pesu vedellä ja sen jälkeen kuivaus (0,3 MPa). Edullisin tapa on viimeinen, joten se on menestyksekkäin vastaus kysymykseen siitä, kuinka paljon liuskan säätiö maksaa.

Oikean katkaisun (sauma)

Työsauman pinta, joka on järjestetty betoniseoksen kaatamiseksi useassa vaiheessa, on kohtisuorassa pylväiden ja palkkien akseleihin, seinien ja laattojen pintoihin.

Leikkaus suoritetaan lauta-kilven avulla. Jotta suojus ei häiritse liittimien asennusta, siinä on reikiä.

Ennen kuin teet asianmukaisesti nauhalevyn, sinun on myös odotettava, kunnes edellisen betonikerroksen vahvuus on saavuttanut 1,5 MPa. Kovettumisen alkuvaiheessa betoni tarvitsee suojaa sateelta, kylmyydeltä ja korkeilta lämpötiloilta. Lisäksi betonipintaan ei saa mennä ja asennettava muotti ennen kuin betonin lujuus on 1,5 MPa.

Betonin lujuustestimenetelmät

Vahvuus viittaa materiaalien ominaisuuksiin kestämään tuhoutumista sisäisen jännityksen vaikutuksen alaisena, mikä johtuu jonkin ulkoisen voiman tai muun tekijän vaikutuksesta (rajoitettu kutistuminen, epätasainen lämmitys).

Vahvuusominaisuudet määritetään käyttämällä vakiomallien menetelmää, menetelmää fondin porattavasta käyttäytymismenetelmästä, rikkomattomien testien menetelmät. Tämä on edullisin tekniikka, joka perustuu useiden parametrien analyysiin, joiden voimakkuus riippuu.

On vaikea sanoa, kuinka paljon nauha-säätiö maksaa samanaikaisesti, koska kaikki riippuu projektista, mutta jälkimmäisellä menetelmällä se on halvempi.

SNiP-pohjaiset ja perustukset

Foundation - maanalainen osa rakennusta, jonka kautta kaikki kuormat siirretään rakennuksesta pohjaan, keinotekoinen tai luonnollinen.

"Säätiön" määritelmä on paljon yksityisyrittäjälle tuttu. Rakentajien ammatillisessa terminologiassa käytetään nimityksiä "perusteet" ja "pohjat ja säätiöt". SNiP: n kirjoittajat (rakennuskoodit ja -asetukset) otti BASE: n määritelmän. Siksi rakennuksen suunnitteluun erikoistuneiden asiantuntijoiden tärkein tehtävä on SNiP 2.02.01-83 perustukset ja säätiöt. Tämä sääntelyasiakirja on nimeltään "RAKENNUSTEN JA RAKENNUSTEN SÄÄTIÖ", sillä on yli 60 sivua säätiön perustamiseen.

Sääntelyasiakirja alkaa suosituksilla, jotka on otettava huomioon ja pantava täytäntöön ensisijaisesti: "Rakenteiden perustukset on suunniteltava rakentamisen, geologisen, geodeettisen ja teknisen hydrometeorologisen tutkimustuloksen perusteella...".

Valitettavasti yksityisessä rakentamisessa tällainen kohde "tutkimukselta" laiminlyödään ja yrittää säästää rahaa. Ilman tämäntyyppistä työtä, emäksen oikea laskeminen ei kuitenkaan ole mahdollista. Kyselyt ovat kallis menettely, joten yksittäiset kehittäjät laskevat "mahdollisuudesta".

Yleensä tämä tapahtuu, jos rakentaminen on suunniteltu toteutettavaksi vakiomallin mukaisesti. Nämä hankkeet ovat jo antaneet jonkinlaisen universaalin perustan, joten tietyn sivuston tutkimusta ei tehdä.

On aivan selvää, että säätiön laitteessa ei pitäisi tietää vain sen alaista vaan myös siitä, mitä siihen rakennetaan. Ei ole mikään salaisuus, että maalaistalo on paljon kevyempi kuin pilvenpiirtäjä. Siksi yksityisen talon perustamista koskevat vaatimukset ovat hieman yksinkertaisempia. Seuraavista kuormista otetaan huomioon SNiP 2.01.07-85 "LOADING AND IMPACT".

Lataa luokitus SNiP: n mukaan

Kaikki kuormat voidaan jakaa kahteen ryhmään:

Pohjan tuhoutumisen, muodonmuutoksen ja epästabiilisuuden pääasiallinen syy on pakkashevosten voimien vaikutus. Korkeus voidaan määritellä epätasaiseksi nousuksi ja maaperän helpomman "turpoamisen". Se riippuu suoraan pohjaveden pinnasta ja maaperän jäädytyksen syvyydestä.

Maaperän tärkein ominaisuus on kantavuus, jonka avulla voimme arvioida säätiön särkyä rakennuksen painon alla ja kuormitukset toiminnasta. Jos maaperässä on pieni kantavuus, alustan pinta-alan tulee olla suurempi.

Kaikentyyppisiä maaperän ominaisuuksia ja ominaisuuksia säätelevät GOST 25100-95 "maaperä".

On syytä huomata, että paalun perustuksille on laadittu sääntelyasiakirjan erilliset kohdat, sillä tämäntyyppiselle perustukselle on annettu SNiP II-17-77: n luku "Pile Foundations". Tämän asiakirjan mukaan on suositeltavaa suunnitella SNiP-perustukset paaluille rakentamisen perusteellisen tutkimuksen perusteella ja harkita tarkkaan tulevan rakenteen tarkoitusta ja suunnittelua.

Myös kuorman laskeminen on välttämätöntä, kun otetaan huomioon kaikki paikalliset ominaisuudet rakennustyömaalla.

Pallosäätiöiden suunnittelu ilman perusteellista analyysiä alueesta, äänitekniikka ja geologinen tutkimus on kielletty.

Kuinka laskea teippiperusta? Menetelmät, SNiP, ominaisuudet ja tekijät, jotka vaikuttavat nauhanjalustaan, videoon

Rakennuksen yleisimpi tukirakenne, olipa kyseessä sitten hirsirakennus, kivi- tai tiilamökki, kehysrakennus tai CIP-paneelien rakennus, on liuskakanta. Se voidaan valmistaa komposiittielementeistä tai kaataa betonista ja ne voidaan vahvistaa tangoilla; Tällaisen säätiön tärkeimmät edut ovat vakaus, mahdollisuus järjestää kellari tai kellari, pieni määrä töitä valmisteluvaiheessa ja suhteellisen alhainen laitehinta.

Yksi asioista, joita pidetään tärkeimpänä talon suunnitteluvaiheessa, liittyy nauhaparametrien laskemiseen. Jotta talon perusta olisi vahva ja kestää useita vuosikymmeniä, sinun on ymmärrettävä, kuinka lasketaan nauhatusperusta oikein. Jos teet perustan ilman laskelmia, voit joko aliarvioida materiaalin määrää ja rakentaa epävakaa säätiön tai päinvastoin ostaa liikaa, niin että nauhan luomisen jälkeen on liikaa jäämiä. Tarkka laskelma mahdollistaa laadukkaan nauhan ja samalla säästävät ylimääräisiltä maksuilta ylimääräisen rakennusaineiston määrän.

Nauhapinnan laskeminen: vaikutustekijät

Säätöparametreihin, kuten syvyyteen, leveyteen ja paksuuteen, vaikuttavat monet tekijät, jotka on otettava huomioon laskettaessa:

 1. Maaperän rakenteelliset ominaisuudet. Sen eri tyypeillä on erilainen kantavuus, ne jäätyvät eri syvyyksiin, niillä on omat ominaisuutensa kovuus, kosteus, virtaavuus ja stabiilius. Siksi ennen kuin teet suunnitelman ja laskemisen nauhan jalka, on tarpeen suorittaa geodeettisia tutkimuksia, jotka ovat oppineet koostumus ja ominaisuudet maaperän. Niinpä heikoilla ja kallistuvilla maaperillä on parempi asentaa nauha syvyyteen ja asianmukaisesti varustettuun viemäröintijärjestelmään.

Se on tärkeää! Savi maaperä, pohja on uponnut 80 cm tai enemmän, hiekka ja taimet - 45 cm tai enemmän, kivikkoisella maaperällä - 45-55 cm.

 • Rakennuksen ominaisuudet, arvioitu paino. Jotta saataisiin selville, otetaan huomioon useita näkökohtia. Näihin kuuluvat materiaali, josta seinät ja katto tehdään, rakennusten kerrosten lukumäärä ja mitat. On myös otettava huomioon sisäisen asettelun erityispiirteet, kantavien seinien lukumäärä, laajennusten läsnäolo. Lisäksi on tarpeen määrittää rakennuksen tarkoitus, joka voi olla yksityinen talo, tuotantorakennus, toissijainen laajennus tai kaupallinen yritys, joka voi aiheuttaa kokonaispainon huomattavan muutoksen.
 • Pohjaveden sijainti. Jos ne ovat riittävän syvälle, pohja voidaan upottaa, ja siihen voidaan asentaa suuria monikerroksisia rakennuksia, joilla on paljon painoa. Jos pohjavesi on lähellä pintaa, on syytä järjestää matala syvyysnauha: sen korkeus on noin 50 cm.
 • Nauhatuloksen laskentamenetelmä eri näkökulmista

  Jotta voit laskea oikein nauhapohjan parametrit ja materiaalien määrän, joita käytetään sen luomiseen, sinun on aloitettava laskemalla syvyys. Laskelmissa on muun muassa otettava huomioon viestinnän tilat, jotka tuodaan ulkopuolelle ja viemäröintijärjestelmä: se auttaa vedenpoistoa säästä ja vie tietyn paikan. Siksi on erittäin tärkeää, että nämä näkökohdat otetaan huomioon suunniteltaessa pohjan syvyyttä ja korkeutta.

  Kun tämä on tehty, sinun on otettava huomioon talon pituus ja leveys ja laskettava itse nauhan paksuus. Alustan pohjan tulee olla vakaa ja kestävä, joten on parempi kierrättää saadut arvot suurella tavalla. Nauhalevyn leveyden laskenta tehdään ottaen huomioon kuormitukset, jotka kuuluvat siihen: niiden aste ei saa olla enempää kuin 70% maaperän kantavuudesta, jolla rakennusta tehdään. Yleensä vähimmäisleveyttä pidetään 30 cm: n nauhana, ja keskimäärin se on noin 40-45 cm.

  Jos laskelmia ei voida tehdä tarkasti, on parempi tehdä leveys suuremmaksi niin, että kutistumisprosessissa nauha ei halkeile ja repeyty; sama pätee syvyyteen. Nauhan jalustan jalka lasketaan ottaen huomioon pohjan leveys, kuormat, suunniteltu luotettavuus ja maaperän kestävyys.

  Sitten sinun pitäisi laskea rakennuksen kuorma. Tällöin lisätään parametreja, kuten kuollut paino, taloon asennettavien esineiden likimääräinen massa sekä katolle aiheutuva paino tuulen tai sateen vaikutuksen muodossa. Tuloksena oleva luku kerrotaan vakiolla 1.3.

  Se on tärkeää! Kaikki arvot on pyöristettävä, jotta varmistetaan valmiin alustan vakavuus ja korkea kantavuus. Hihnan jalustan laskenta liittyy suoraan rakennuksen painoon ja maaperätyyppiin, joten tätä laskentaa on kiinnitettävä erityistä huomiota.

  Sen jälkeen on määritettävä, mikä korkeus on pohja. Laskelmissa käytetään kahta menetelmää. Ensimmäisen mukaan nauhan korkeus on yhtä suuri kuin sen maanalaisen osan syvyys, ja toisen mukaan leveysparametria on moninkertaistettava vakionumerolla 4 ja tulos osoittaa yläpuolisen osan korkeusrajan.

  Kuinka laskea betoni nauha-pohjaan?

  Kun olet asentanut syvyys, korkeus, leveys ja kuormitus, sinun on määritettävä, kuinka paljon materiaalia tarvitaan perustuksen määrittämiseen. Ymmärtääksesi, kuinka paljon betonia, vahvistamista, hiekkaa ja murskattua kiveä tarvitaan perustuksen luomiseen, sinun on otettava huomioon korkeuden, leveyden, syvyyden ja ympärysmitan parametrit sekä mikä betoni merkki käytettäväksi. Hiekan ja roskien pehmusteiden paksuuden määrittämiseksi sinun on kiinnitettävä huomiota maaperän ominaisuuksiin ja pohjaveden sijaintiin, ja vahvistusmäärän laskenta tehdään ottaen huomioon talon rakenneominaisuudet ja pohjan koko.

  Laskennan suorittamiseksi voit käyttää kaavoja tai katsoa online-laskukoneiden avulla, jotka ovat laajalti edustettuina rakentamisen portaaleissa ja rakennusurakoitsijoiden verkkosivuilla. Kuten vastaava SNiP osoittaa, kaistaleen laskemisen laskenta suoritetaan olosuhteissa, joissa määritetään maksimaaliset kuormat eri maissa, ja asetetut arvot on lueteltu taulukossa.

  tulokset

  Kun luot kotiin, pohjan asettelulla on tärkeä rooli, jonka on täytettävä kaikki turvallisuus- ja kestävyysvaatimukset kussakin yksittäisessä tapauksessa. Samaan aikaan on tärkeää laskea paitsi teippien mitat myös materiaalin määrä, joka tulee käyttämään sen luomiseen: oikein suoritettu laskenta mahdollistaa kestävän ja vankan perustan rakentamisen ilman tarpeettomia kustannuksia.

  Liuskajohtojen laskeminen voidaan tehdä itsenäisesti käyttämällä kaavoja tai online-ohjelmia, kuten laskimia, joilla määritetään nauhan syvyys ja materiaalien kustannukset tai ota yhteyttä asiantuntijoihin. Samaan aikaan on toivottavaa ylittää kaikki saavutetut arvot käytännössä: on parempi, jos materiaali menee pohjaan, kuin se osoittautuu liian herkäksi ja alkaa muodostaa deformoitua jo kutistumisprosessissa.

  Laite ja nauhapohjan laskenta

  Säätiö on minkä tahansa rakenteen perusta, ja kuinka kauan rakennusta käytetään, riippuu siitä, kuinka tarvittavaa laskentaa on tehty ja perustaa. Ribbon säätiö on yksi yleisimmistä säätiötyypeistä. Lue monoliittis-säätiön laitteen ominaisuuksista täällä: http://fundamentgid.ru/vidy-fundamenta/lentochnyj/osobennosti-ustrojstva-monolitno-lentochnogo-fundamenta.html Kaaviossa esitetään nauhateoksen muotoilu rakeilla

  Laite ja laskenta

  Laite ja teipin pohjan laskenta säädetään SNiP 2.02.01-83: lla.

  Kellarikerroksen syvyys lasketaan rakennuksen toiminnallisen tarkoituksen ja sen koon, maaperän tyypin (kallistumisasteen), maaperän jäädyttämisen ja pohjaveden määrän perusteella.

  Kevyiden pienehköjen rakennusten syvyys on 0,5 - 0,7 metriä.

  Massiivisten kahden tai useamman kerroksen rakennuksille lasketaan perussyvyys maaperän jäädyttämisen perusteella (jäätymisaste on erilainen jokaiselle ilmastovyöhykkeelle) ja lisätään vielä 0,3 metriä tähän kerrointain.

  Nauhatuloksen leveys on 0,4 metriä.

  Asennustekniikka

  Ribbonperusta asetetaan ulko- ja sisäseinien ympärille rakennuksen ympäryksen ympärille.

  Stageja nauhalevyt:

  Jos pohja kaadetaan talvella, betonia tulee lämmittää tai lämmittää asentamisen yhteydessä.

  Miten täyttää?

  Jokainen betonimerkki vastaa tiettyä lujuusluokkaa eli betonin kykyä kestää tiettyjä kuormia. Lisäksi jokaiselle betonityypille on ominaista pakkasenkestävyys (kuinka monta kertaa betoni voi jäädyttää ja sulata menettämättä alkuperäisiä lujuusominaisuuksiaan). Jokaiselle betonimerkille on ominaista sementin, hiekan ja raunioiden tietty suhde. Mitä korkeampi betonin taso on esimerkiksi M100-asteikosta M500-puolelle, sitä pienempi on sementin hiekan ja murskatun kiven muodostamien aggregaattien määrä. Näin ollen M500-betoni on laadultaan korkeampaa, mutta myös kalliimpaa. Kaistaleen kaatamiseksi betonia M200 suositellaan optimaaliselle hinta / laatusuhteelle. Mutta jos suunnitellun rakennustyön kohdalla on korkea pohjavesi, niin säätiön on oltava vähintään M300. Mikä on ruotsalaisen levyn perusta, lue tältä sivulta.

  Voit laskea betonimäärä nauhatasolle kertomalla arvot leveys, korkeus ja pituus säätiö nauhat.

  Ensimmäisen viikon kuluttua betonin kaatamisen jälkeen, kun pohja kuivuu ja tulee voimakkaammaksi, sinun on peitettävä se liinalla tai kalvolla ja satunnaisesti kastelemalla vedellä halkeilun estämiseksi. Viikon kuluttua juottaminen kellarissa veden kanssa pysähtyy, mutta kangas tai polyeteeni jää jäljelle. Kuukautta myöhemmin päällystämateriaali poistetaan ja voit jatkaa lisärakennustöitä.

  vedeneristys

  Vedeneristysnauhan säätäminen kuvassaKun on työskennellyt liuskan alapinnan asettamisessa, se on vedenpitävä. Viikko betonin kaatamisen jälkeen säätiö kovettuu niin paljon, että muotti on mahdollista purkaa. Kellarin ulkoseinät päällystetään tervalla, johon on kiinnitetty ruberoidi, myös teknolo- gia voidaan käyttää vedeneristeenä.

  vahvistaminen

  Tapoja vahvistaa nauhalevy:

  • pehmustetun tyynyn vahvistettu tamping;
  • laajentaminen kellarikerrokseen;
  • ajaa betonipilareita, jota seuraa betonin kaatoaminen;
  • kiristämällä yläosan yläosaa metallikulmalla.

  lämpeneminen

  Säätäessäsi kannattaa huomioida sen sääennuste. Yksi keino eristää pohja on suihkuttaa polyuretaanivaahtoa (korkealaatuista eristysainetta) pohjan ulkosivulle, mutta tämä menettely on erittäin kallista. Toinen lämmitystapa on kiinnittää vaahtopolystyreenilevyt liimapohjaan tai lämmitettyyn bitumiin perustan vedenpitävänä prosessina.

  korjaus

  Kuvassa näkyy nauhalevyn korjaus. Puuportaan nauhalevyn korjaamiseksi on välttämätöntä käyttää telineitä tasaisen talon nostamiseen. Taloa nostetaan kahdella vastakkaisella puolella olevilla liittimillä ja kiinnitetään lisätuilla, esimerkiksi baarista. Jäljelle jäävässä seinämässä ei koroteta, kruunu muuttuu, vanha mätäntynyt loki puretaan ja uusi loki asennetaan, joka on kyllästetty antiseptisiin aineisiin. Vaihda vuorotellen kaikki kruunut talossa. Jos löydetään merkittäviä vahinkoja talon perustukselle, talon ympärille kaivetaan kaivanto kahden metrin osissa korjaustöihin. Vanhoissa säätörei'issä on porat ja niihin liitetään varusteita. Muotti on alttiina ja kaivanto kaadetaan betonilla. Miten rakentaa pohjan laatoille, lue tältä sivulta.

  video

  Katso video nauhalevystä, jossa on pysyvää muottirakennetta:

  Suunnitellessaan talon rakentamista on erittäin tärkeää laskea ja valita oikea perustaso oikein, jotta vältetään kielteiset seuraukset. On suositeltavaa suorittaa selvitystyötä pätevien asiantuntijoiden käsittelemiseksi. Lue laitteen syväpohjainen nauhan säätöohje ja ohjeet laskennan suorittamiseen.

  Snip nauhan vahvistuksen perustukset Korjaus ja rakentaminen

  Toiminnassa kylvyn perustana on aina runsaasti kuormia - talon painosta, maaperän liikkumisesta ja pakkasesta. Höyryhuoneen alempi osa kokee joskus vetokuormituksen ja yläosa puristuu. Mutta on myös niin kutsuttuja huurteen kallistusvoimia, jotka voivat ylittää kotimaassa olevan maaperän paineen ja aiheuttaa sietämättömän venytyksen nauhateollisuudessa. Ja sen väärä vahvistaminen kerrallaan loi aina nollatason tuhoutumisen ja jopa kylvyn seinät. Siksi tämä näennäisesti vaatimaton prosessi - pohjan, tangon tai teipin laatan vahvistaminen - on lähestyttävä erittäin vakavasti.

  pitoisuus

  Kuinka valita oikea vahvistus säätiölle?

  Jos hankit raudoituksen nauhalevyt, kiinnitä huomiota sen nimitykseen:

  • Indeksi C kertoo, että betoniterä on hitsattu.
  • Indeksi K - tarkoittaa, että vahvistus on korroosiokrakkautumista vastaan, joka voi esiintyä stressissä.

  Jos tällaisia ​​indeksejä ei ole, vahvistus perustukselle ei ole sopiva.

  Muuten sähkökaarihitsausta ei käytetä halkaisijaltaan 12 mm: n tangoista, varsinkin kun tangot on niin helppo polttaa. Arc-hitsausta ei myöskään sovelleta luokan A-III, 35GS-liittimiin.

  Yläpuolella on 30 läpimittaa. Lisäksi se on asennettava niin, että se ei kosketa lainkaan muottiin - tämä välimatkan taso muottien ja vahvistuksen välillä kutsutaan suojakerrokseksi. Hän suojeli sitä lämpötilalta, sään ja korroosiolta.

  Työn vaiheet

  Jos säästät liittimiin - säätiön vahvistaminen on huonolaatuista ja talvella kylvyt varmasti halkeavat. Ja aluksi - "huolimaton" säätiö itse, ja sitten ero ylittää. Tulos tulee olemaan läpi koko kylpyamme, ylhäältä alas - täältä kuulet pilli, ja tämä on se, joka on sinetöitävä ja päällystettävä vuosittain. Mutta vuosien varrella se laajenee... Miksi ja tässä numerossa kokeneet rakentajat noudattavat tiukasti SNiP: säätiöiden vahvistamista, se on täsmennetty riittävän yksityiskohtaisesti.

  Kuinka vahvistaa vaiheet?

  Kaikki kylpyammeen rakentamispaikat eivät ole täysin linjassa ja valmistettu rakentamiseen. Tässä tapauksessa ns. Vaiheet on rakennettu - ja niille on olemassa oma perustan lujitus, jossa on korkeusero.

  Joten, on toivottavaa laajentaa vaihevaihe pois reunusta koko metrillä. Toiseksi korkeimman hihnan tason ja pohjan yläosassa on välttämätöntä sijoittaa enintään kahden metrin pituiset ankkuritangot, joiden keskellä on käyttöoikeus. Ja lopuksi laita poikittainen raudoitus metriin reunasta - 1,5 metrin askelta.

  Kuinka vahvistaa kulmat?

  Miksi tämä on niin tärkeää? Tämä johtuu siitä, että raudoitetun betonikulman kulma on aina stressikonsentraation paikka. Tässä on luultavasti todennäköisempää monisuuntaisia ​​vetojännitys- ja puristusjännityksiä, ja jos nauhan perustuksen vahvistusjärjestelmä olisi väärä, tällaiset rasitukset olisivat teräsvahvikehysten ulkopuolella.

  Joten, jos raudoitusvyöhykkeen lujittaminen lopetetaan tai väärin yhdistetty, eli ilman voimansiirtoa tangosta sauvaan, nauha monoliittinen perustus ei enää ole yksi jäykkä kehys, siitä tulee erillisten palkkien sarja. Tulos - kellarin kulmissa on halkeamia, halkeamia ja betonin kerrostumista.

  Sitoutuminen tai hitsaus?

  Nollapistetason rakentamisen vakavimmat seuraukset johtuvat nimenomaan siitä, että nauhalevyn vahvistaminen on tehty suurilla virheillä. Ja myös rakentajien keskuudessa oli vakaumus siitä, että vahvistuspintoja tarvitaan, kun kiinnitetään säätiön luustoa - se vaikuttaa lopulliseen voimakkuuteensa vähäiseksi ja jotkut rakentajat neuvoavat armouria neulomaan eikä hitsaamaan - koko asia johtuu maaperän kallistumisesta eri voima vaikuttaa säätiöön, ja vahvistus pystyy näkemään silmään, mutta liikkuu.

  Ja näennäisesti, jos kaikki on hitsattu tiiviisti - on vain toivoa maaperän hiljaisuudesta - muuten se ei välttäisi halkeamia. Mutta enemmän opittuja miehiä uskoo, että jos ne vahvistavat vain raudoituksen päiden ristipäässä ja sitovat ne yhteen neulomalla, niin pohjakerrosten jakaminen leveydelle ja nurkkien halkeilua "ilahduttaa".

  Lisäksi jotkin Neuvostoliiton keksijät uskovat myös, että monoliittisen perustan vahvistaminen voidaan tehdä yhdellä "vapaalla risteyksellä". Nykyään kokeneet rakentajat ovat vakuuttuneita: sinun tarvitsee vain tehdä kaikkensa oikeiden järjestelmien mukaisesti. Joten, kulmaväline on ankkurointi, ts. vahvistuskiinnitys käyttäen taivutettuja elementtejä ja eri jännitysten vyöhykkeiden liittäminen säätiön kulmaan - so. sitoa betoni nauhan ulko- ja sisäkerrokset. Vain ankkurin yläpalkit ovat sidoksissa tällä tavalla, ja hän itse altistuu vain ulkosädeille, kun taas sisäpalkit kulmassa todella leikkaavat vapaasti. Mutta kulma-ankkuroinnin alueella poikittainen vahvistus asetetaan täsmälleen kaksi kertaa niin usein kuin nauhalumpuille suositellaan. Tämä voidaan laskea tämän kaavan mukaan - puolet ja kolme neljäsosaa säätöosaston korkeudesta, mutta lopussa saa olla enintään 25 cm.

  Siksi vahvistusliitokset voidaan sitoa langalla - mutta vain niiden kiinnittämiseksi ennen hitsausta. Ja heti, kun luuranko on valmis, on syytä kiehua kaikki nämä nivelet hyvin perusteellisesti - mutta missään tapauksessa sinun ei pitäisi panna näin. Näin tehdään ja pylväspohjan vahvistaminen, nauha ja pohjalaatan vahvistaminen.

  Se on kaikki - voit rakentaa muottipesän ja täyttää säätiön. Lisäksi, jos nauhan perustus on kiinteä, se on täytettävä yhden päivän aikana.

  Snipin perustukset nauhan vahvistusvideo

  Voit jättää kommentin jakamalla kokemuksesi tai voit pyytää neuvoja.

  Jos tämä artikkeli on sinulle hyödyllinen, kerro siitä ystävillesi ja tuttavillesi alla olevien painikkeiden avulla.