Laskin kylpylöiden ja saunojen rakentamiseen

Laske rakennushaut ja saunat aloituskustannukset, voitte online-laskimesi täyttämällä alla olevan lomakkeen huoneesi laskennallesi.

Jos haluat toteuttaa Hammam-rakennuksen, tässä tapauksessa on tehtävä laskelmat erikseen, koska meillä on monia vivahteita, joita ei ole otettu huomioon online-laskimessa.

Laskettaessa turkkilaisen kylpyamme hamam, soita puh. +7 (964) 708-33-79 tai sähköpostitse

Laskeminen määrästä ja materiaalien valinnasta höyrysaunan viimeistelyyn ja pesuun

Sen jälkeen, kun ratkaistiin ehkä perustavanlaatuisin ongelma, kun valitaan mahdollisuus liittyä laattaan lattiaan hienonnettuilla seinillä (ks. Täältä), siirryttiin seuraavaan saunan viimeistelyyn.

Lomani tuli sopivaan aikaan tälle ajanjaksolle, joten melkein kaikki työ tehtiin ennen silmäni ja osallistumistani.

Ensimmäinen askel oli höyrysaunan viimeistelyn ja pesun suunnitteluvaihtoehdot. Tarkat laskelmat olivat täällä tärkeitä, koska halusin ostaa kaikki materiaalit kerralla ja tuoda yhden koneen. Se onnistui melkein, koska se, mitä meiltä puuttui, pystyi myöhemmin lisäämään hänen henkilöautossaan.

Tietenkin rakennusmateriaalit voidaan laskea sinulle useimmissa erikoistuneissa myymälöissä, mutta päätin yrittää selvittää kaiken itseni.


Näin höyrysauna alkoi näyttää. Seinillä käytetään lohen ja setripeittoa, hyllyt ja selkänoja on tehty abashista.

Suunnittelemme höyrysaunan ja pesun, odotamme materiaaleja

Niinpä verhousmallin kaksoiskappaleilla on se, että seinät kiinnitetään ensin pystypalkkeihin, joiden leikkaus on 40 x 25 mm. Niiden lisäksi itsekierteittävissä ruuvissa vaakasuora kontrreshetka, joka on muotoiltu 20 x 25 mm: n osuuksilla, kiinnittyy. Ja tässä jo 10,12 mm: n paksuinen vuori kiinnittyy siihen.

Jos olet huomannut, periaatteena kaksinkertaistaa asennusalustan paksuus, ts. Voit kiinnittää toisen palkin toiselle, mutta samaan aikaan toisen palkin (pohjan) on oltava poikkileikkaukseltaan vähintään kaksi kertaa suurempi kuin ensimmäinen, kiinnitetty palkki (tai vuoraus). Tämä on erittäin tärkeää rakenteen asianmukaisen jäykkyyden varmistamiseksi.

Puhumme ehdottomasti siitä, mitä kiinnitämme yksittäisiin elementteihin muissa artikkeleissa, ja nyt kuvataan yleinen materiaalin laskentamenetelmä. Aloitetaan seinillä.

1. Ensimmäiset, jotka kiinnitetään seiniin, ovat pystysuoria tankoja, joiden osuus on 40 * 45 mm. Pylväiden välinen etäisyys on 50... 80 cm. On parempi ottaa ne suurella marginaalilla, koska ne ovat usein käyrät. Ja toiseksi, se on kätevä materiaali, ja se on hyödyllinen katon rakentamiseksi samoin kuin muihin tarkoituksiin. Tärkeintä näiden palkkien kiinnittämisessä katkaistulle seinälle on varmistaa, että ne liukuvat lokeja pitkin, kun hirsitalo kutistuu. Miten tämä saavutetaan, kuvaamme yksityiskohtaisesti seuraavassa artikkelissa, lisää...

2. Foliota kiinnitetään pystytaskuun nitoja käyttäen. Se toimii höyrysuluna ja heijastaa yleensä infrapunasäteitä. Tavallinen folio on erittäin herkkä materiaali ja se on helppo irrottaa pienimmistä koukkuista. Siksi käytettävämpiä käteviä materiaaleja, erityisesti Alucraftia, käytetään. Tämä on kolmiosainen materiaali, myös kalvo - se myös rikkoo tietenkin, mutta se on silti paljon kestävämpi ja kätevä asentaa.

Kalvoa tarvitsemme seinänpäällysteen ja katon höyryhuoneessa sekä katon pesussa. On parempi ottaa se marginaalilla, koska johtuen kaistojen päällekkäisyydestä, sen kulutus kasvaa merkittävästi. Meidän täytyi mennä toiseen rullaan. Kaikkien seinien pinta-ala miinus ikkunan ja oven höyryhuoneen alueella lasketaan.

Huomaa, että on mahdollista muodostaa eristys mineraalivillan muodossa kalvon alla, mutta tässä tapauksessa seinän "kakku" kasvaa vielä 4-5 cm, koska se tarvitsee tuuletusraon niiden välissä. Kuultuaan Denis Migachevia, emme myös lämmittäneet höyrysaunaa, koska kylpyläkehys oli jo tarpeeksi lämmin.

3. Seuraavaksi kalvon päälle on kiinteä ristiriita. Tämä on 20 * 45 mm: n puuosa, joka on asennettu vaakasuoraan. Seinään käytetään yleensä 4 tai useampia palkkeja, jotta seinien paneelit voidaan luotettavasti kiinnittää. Rykmenttien, selän, lamppujen jne. Kiinnityspaikoissa on tarpeen sijoittaa tällaiset palkit lisäksi. Samanaikaisesti he saavat nimekseen "kiinnitys" palkit ja niiden sijainnin (korkeus lattiasta jne.) On muistettava (paremmin kirjattu), koska seinäpaneelien asentamisen jälkeen kiinnitykset eivät enää ole näkyvissä ja sinun on päästävä niihin itsekierteillen ruuveilla.


Kaikki materiaalit (lukuun ottamatta uritettuja levyjä) sijoitettiin lepohuoneeseen. Käytännöllisesti katsoen kaikki paitsi seinäpaneelit ja rykmentit peittyivät kaikilla puolilla lakalla kolmella kerroksella.

4. Yhteenvetona vuori on kiinnitetty vastalevytankoihin erityisten kiinnittimien avulla - kleimers. Huomaa, että kalvon kummallakin puolella on tuuletusaukot - ne ovat erittäin tärkeitä estämään puun mätänemisestä. Lisäksi pohjalla lattian lähellä paneeli on 2 cm: n etäisyydellä laudasta, mikä antaa ensinnäkin seinälevyn suojan kosteudelta lattiasta ja toiseksi se mahdollistaa tukkien ja kalvon välisen tilan tuuletuksen sekä kalvon ja seinälevyn välisen tilan..

5. Höyryhuoneen katolla kaikki on hieman monimutkaisempaa. Hirsitalo kutistuu, vastaavasti, tämä olisi säädettävä höyrysaunan suunnittelussa. On olemassa ainakin kaksi lähestymistapaa tämän ongelman ratkaisemiseen. Ensimmäinen on, kun luodaan "kuutio kuutioon", ts. seinäpäällyste ja kattohöyryhuone muodostavat yhden rakenteen. Tällöin vyönauha, joka on vuorattu takalevyllä, ei millään tavoin liity rungon ja sen päällekkäisyyden päälle. Tämän lähestymistavan haittapuolena on tarve luoda riittävän tehokas tukirakenne väärä katon asentamista varten.

Menimme toisella tavalla, kun kattovuoraus on kiinteästi kiinnitetty hirsitalon liitäntäpalkkeihin. Tällöin hirsitalon kutistumisen aikana katto laskeutuu liukuvasti seinien läpi. Tässä tärkeä asia on laskea katon korkeus ennen ja jälkeen kutistumisen (meidän täytyy asettaa varasto kutistumisen) sekä se, että kutistumisen aikana pystysuora vuori olisi pystyttävä "liukumaan ylöspäin".

eli hirsitalon kutistumisen aikana pystysuorassa vuorauksessa ja vaipan pystysuorissa tankoissa ei saa olla levähtelevien lattiapalkkien tai muiden hirsitalo-osien vastaisia.

Höyryhuoneen ja pesun katon rakenne on esitetty seuraavissa kaavioissa, jotka on piirretty ensin itselleen ja sitten rakentajille.

Harkitse edellisessä kuvassa olevaa vasenta kaaviota. Tämä on tärkein piikkilanka höyryhuone.

Mitä on kylpyammeen ullakolla, emme ole vielä päättäneet. Vaihtoehtona me aikoimme tallentaa luudat siellä, mutta sanokaamme heti, ettei se osoittautunut kovin hyväksi, koska ne ovat liian kuivuneet siellä. Yhdessä mielenosoituskylän kylistä näimme, että siellä voitaisiin järjestää nukkumapaikka (se osoittautuu lämpimäksi ja mukavaksi). Joka tapauksessa päätimme laittaa nukkakartan ullakolle, koska En haluaisi laittaa vaneria tai OSB: tä siihen, mutta korkeat lämpötilat edesauttavat liiman ei-erittäin hyödyllisten komponenttien valintaa jne.

Joten ylhäältä alas höyrysauna piirakka sisältää:
- 40 mm: n paksu uritettu lankku
- vedeneristyskalvo (puhaltaa)
- (100 * 200 mm: n osa) ja niiden väliin kaksi kerrosta Paroc-mineraalivillaa, jonka paksuus on 10 cm vrazbezhku,
- lanka, joka on kiinnitetty palkkeihin ja jossa mineraalivilla on istutusta,
- palkkiosuus 20 x 45 mm pitkin palkkeja,
- Alukraft folio yli baari,
- 40 * 45 mm: n tanko (45 mm - pystysuunnassa) kalvon yli,
- vuori on kiinnitetty baariin.

Tärkeitä elementtejä ovat tangot 20 * 45 ja 40 * 45 mm. Heillä on kaksi tehtävää. Ensinnäkin, luo ilmanvaihtoaukot ja estä kondensaatin muodostuminen. Toiseksi, ja tämä on erittäin tärkeää, ne luovat aukon (20 + 45 = 65 mm) pystysuoran seinäpaneelin ja vaipan yläpäiden yläpuolella, mikä mahdollistaa hirsitalon kutistumisen ilman, että höyryhuoneen seinäpeite muuttuu.

Lisäksi nämä arvot selvitettiin alhaalta ylöspäin lasketuista laskelmista. Kyse on etäisyydestä päällimmäisen hyllyn henkilön päästä. Kokemuksen mukaan kunkin rykmentin korkeuden on oltava 45-48 cm. Meillä on kaksi palkkaluokkaa, joten ylimmäinen on korkeus 90-96 cm (otimme 90 cm). Sitten mitattiin korkein kotitalous, ts. minulle, istuu hyllylle (mitattuna selässä, tietysti) kruunuun. He lisäsivät 10 cm etäisyydelle katosta ja 7-10 cm hirsitalon kutistumista varten, minkä seurauksena he saavuttivat katon saman korkeuden. Siksi kaavion kahden palkin käyttö hyväksyttiin lopulta. Ainoa kokemus kylvyn toiminnasta olisi laskea katto vielä 3-5 cm: n alas.

Mitä tulee kahteen edellä esitettyyn kaavioon, keskimmäinen osoittaa, kuinka seinäpaneeli kiinnitetään seinää vasten ovi ja uuni (siellä, että palkki on riittävän kaukana seinistä).

6. Edellisen kuvan oikea kaavio esittää yksinkertaisempaa versiota altaan kynnyskorkeudesta. Toivottavasti hän ei vaadi lisäselvityksiä.

Lopuksi on tarpeen laskea tarvittava määrä seinäpinnoitteita seinille ja kattoille. On parempi ottaa marginaali, etenkin pitkä vuori, sillä muutoin puuttuva vuoraus toimitetaan sinulle melko paljon (auton tilaaminen jne.). Lisäksi vuorauksen laatu jättää joskus toivomisen. Puhumme aineiston valinnasta hieman pienemmäksi ja kerromme samalla, mitä voidaan säästää.

7. Hyllyt höyryhuoneessa ja pesu.

Hyllyt (korostukset "ja") ovat erittäin tärkeitä nykyaikaisen kylpyammeen sisustuksessa. Ne eivät ainoastaan ​​tarjoa mukavuusprosessia kaikkien kylpytapahtumien tekemiseksi, vaan ne ovat myös merkittävä osa kaunista höyrysaunaa ja pesuainetta.

Suosittelemme, että tarkastelet ensin höyryhuoneiden suunnittelun vaihtoehtojen kuvia Internetissä (muuten, tässä on suuri valikoima saunojen sisustusta, enemmän...), jotta ymmärrät, mitä haluat. Lisäksi on suositeltavaa käydä "kylpy" -teemalla erikoistuneiden yritysten kauppapaikoissa, nähdäksemme ensikäden, miten se näyttää ja kuinka mukava se on.

Ainoa asia ei ole "kiirehtiä" äärimmäisen muodikkailla ideoilla, ne ovat kauniita, mutta eivät aina perusteltuja ja käteviä "elämässä". Esimerkiksi vaimoni ensin "sai tulen" tällaisella "ortopedisella sängyllä" (katso vasemmalla alla olevassa kuvassa). Olin jo vakavasti ajattelemassa tällaisen rykmentin taipumisen profiilia, mutta myyjät itse onneksi myöhemmin sanoneet, että kaikki tämä, vaikkakin tehokas, ei ollut kovin kätevä ja käytännöllinen.

Mutta täällä käytimme toista käsitystä kahden rykmentin risteyksen järjestämisestä tikkaiden muodossa (katso alla olevan kuvan oikealla puolella) pesuhuoneessa. Oli myös ideoita kotitekoisen selän järjestämiseksi höyryhuoneen rykmentille (ks. Ensimmäinen kuva tässä artikkelissa).


Tämä kuva on otettu yhdestä kaupasta. Ensin löydettiin ortopedinen kivipenkki (kuva vasemmalla), mutta myöhemmin neuvonantajien neuvonantajamme päätimme hylätä sen. Ajatus oikeasta valokuvasta on kuitenkin valmiina rykmenttien kulmasta, jota käytimme pesuhuoneen rykmentille.

Tutkittuaan mahdollisia vaihtoehtoja rykmenttien järjestämiseksi höyrysaunassa ja pesuhuoneessa (tosiasiassa ei ole paljon vaihtoehtoja), sinun pitäisi suunnitella niiden suunnittelu. Höyryhuoneessa tulisi olla vähintään kaksi rykmenttitasoa. Jos tämä ei ole julkinen kylpy, niin kaksi tasoa riittää. On suositeltavaa järjestää hyllyt yhdelle tasolle, jotta he voivat istua mukavasti niille, jotka eivät pidä kovasta lämmöstä. Lisäksi on kätevää laittaa kulhoon luuta, kauhalla vettä jne.

Hyllylaitteen leveyden on oltava 50-60 cm, jotta voit makaamaan mukavasti ja älä ripusta käsivartesi. Pysähdymme leveydeltään 60 cm - se on 6 levyä (90 mm leveä), joiden välissä on 8-10 mm aukkoja. Tupla-rykmentin ensimmäinen (alempi) taso ei saisi olla leveä, muuten olisi epämukavaa, että lattialla oleva henkilö kohoaa makaamasta. Valitsimme leveyden 30 cm. Yksipuolisten hyllyjen sivut olivat 45 cm leveitä, jotta höyryhuoneen pieni alue ei olisi liian pieni. Yleensä kokemus myöhempää toimintaa, kaikki oli varsin kätevä.


Kuva näyttää selvästi höyryhuoneen kaikkien rykmenttien järjestämisen.

Olemme jo puhuneet rykmenttien korkeudesta, mutta ongelman merkityksen vuoksi toistamme. Hyllyjen ei pitäisi olla kovin korkeita, muuten sinun ja kotitaloudenne on epämiellyttävä istua heille. Suositukset Internetistä määräävät melko laajat alueet: 43-60 cm. Kun tutkimme tuolien, sohvien, tuolien ja ulosteiden korkeutta, päätimme, että korkeus on yli 45-47 cm. Siksi 45 cm: n korkeus otettiin pohjaksi, sillä tässä tapauksessa useimmat kotitaloudet eivät kokeneet epämukavuutta jalkoihin polvien alla.

Regimenttien pystysuora viimeistely on melko esteettinen. Jäykkyyden vuoksi yksi vaakasuora lankku riittää, mutta katsomalla eri saunoiden valokuvia, huomasimme, että hyllyt näyttävät paremmilta, jos ne ovat täysin ommeltu. Tämä pätee erityisesti rykmenttien toiseen tasoon. Siksi toisen ja ensimmäisen rykmentin välinen tila on ommeltu 4 levyn avulla, ja alempaan hyllyyn asennetaan vain kaksi levyä, jotta lattian puhdistaminen on mahdollista, lamput vaihdetaan alempaan valaisimeen jne.

Voit käyttää eri materiaalien rykmenttien viimeistelyä. Jos huomaat, käytimme setripuita (se on tummempaa) pystysuoralle pinnoille. Tämä on söpö ja tärkeintä - antaa makua. Todellakin, olemme myöhemmin päättäneet leikata seinät ja katon osittain leikkaamalla cedarilla (enemmän myöhemmin), mutta päätimme myös jättää settereitä hyllyihin.


Rykmenttien järjestäminen pesuhuoneessamme.

Pesussa tarvittiin myös hyllyt, ja mieluiten myös leveä. Sinua yllätyte, kun ymmärrät, mitä onnea makaamaan pesuhuoneen hyllyille, kun selkäsi, jalat jne. On liotettu sinulle. Ei ole mitään, että itäisessä hamamissa, hieronnassa ja pesussa asiakas hoitaa kylpyammeen hoitaja - tämä tuo unohtumatonta tyydytystä. Siksi rykmenttien leveys on suositeltavaa olla 60 cm. Kuten kävi ilmi, meidät näytetään yllä olevassa kuvassa. Pystysuorassa vaipassa käytimme myös yhtä setripuuta, yhtä kauneutta ja yhtenäisyyttä höyryhuoneen kanssa.

Kun olet määrittänyt rykmenttien koon ja kokoonpanon, sinun on laskettava, kuinka monta rykmenttilevyä ja mitä kokoja tarvitset. Rykmenttien laudat ovat leveydeltään noin 9 cm, puolittuneita ja ns. Popliteal-rykmenttejä 4,5 cm leveä. Jos rykmentillä on takalauta, älä unohda ottaa niille saman materiaalin kapeita levyjä. Pohjan pohja voidaan valmistaa haavasta.

Mutta rykmenttien vahvistamiseen tarvitaan vahva perusta. Kuoren luomiseksi käytetään perinteisesti halvempia puulajeja, lähinnä haapa. Kehys koostuu samantyyppisistä tukimuodoista, joita yleensä sijoitetaan 50 cm: n välein. Regimenttien asentamisessa artikkelissa näet niiden valokuvat. On myös parempi ostaa materiaalia kehykselle pienellä marginaalilla, jotta voin myöhemmin "ohjata".

Materiaalien valinta

Nyt on muutama sana materiaalien valinnasta sisustukseen.

Valitessaan vuori on mahdollisuus säästää. Tosiasia on, että mitä kauemmin vuoraus on, sitä kalliimpi juoksumittari on, joten jos on olemassa mahdollisuus ja halu, niin voit tehdä liitoksen kahdesta vuorauksesta piilottamalla sen esimerkiksi hyllyjen takana.

Toiseksi paljon riippuu vuorauksen materiaalista. Ei ole suositeltavaa käyttää havupuita höyrysaunassa, koska höyryn tippujen vaikutuksesta alkaa tulla ulos, joka voi polttaa sinua, eivätkä tällaiset raidat ole kovin esteettisiä. Siksi lehtipuulajia käytetään perinteisesti haapasta ja lehmästä, eksoottiseen setriin, abachiin, alderiin ja jopa mahonkiin.

Aspen on halpa, mutta sillä ei ole kovin hyvä maine negatiivisen energian kertymisen suhteen, se muuttaa värejä tummempaan, ja mikä tärkeintä, perinteisesti haavinvuoraus on huonoin laatu.

Linden keskimäärin kaksi kertaa kalliimpaa - tämä on ehkä yleisin puu saunojen ja höyryhuoneiden viimeistelyyn. Vuoren laatu on yleensä parempaa, vaikka olin inhottamattomasti iskeytyneenä kalkista valmistettujen pitkien vuorausten häpeällisestä laadusta. Ystäväni tietenkin kertoivat minulle, että oli tarpeen tarkistaa vuorauserät, mutta en odottanut, että katsoin paitsi, että lukot eivät päätyneet vaan myös levyjen kaarevuuteen. Tämä kielteinen tosiasia ja pari toimittajan "ryöstöä" sitoutuivat suosittelemaan yritystä, jossa se hankittiin sinulle.

Linnun haittana on sen taipumus pilaantumiseen, mukaan lukien luudat, roiskuvesi, tuhka jne. Maalata saunan seinät lakalla, kuten suomalaiset tekevät, emme ole ottaneet (puun pitäisi hengittää - on jopa termi "höyryhuoneen ilmasta"), joten sinun on asetettava seinille merkityt merkit tai jauhaa niitä säännöllisesti.

Cedar - mielestämme optimaalinen materiaali, vaikkakaan ei ole kovin halpaa. Cedar voi olla kanadalainen, ja se voi olla aromaattinen Afrikkalainen, mutta kun ymmärsimme toisen, se on lähinnä vain palmu. Kanadalainen setri haju mahtavaa, mutta ennen kaikkea, kun näit sen. Rehellisesti, koska tuoksu ja puoliso vaatii, päätimme käyttää sitä kattoon ja osa seinää takana hyllyjen höyryhuoneessa. Myöhemmin kävi ilmi, että hyllyjen takana olevan seinän loppuosa voidaan sulkea pois katolla ja useista levyistä voidaan käyttää ovipeilejä. Seuraavaksi paljastettiin vielä yksi eturistiriita - se on paljon vähemmän likaista kuin evä, tai siinä on vähemmän havaittavia merkkejä. Jos oli mahdollista "toistaa", nyt olisimme lopettaneet koko höyrysaunan ja setri, pitäkää tämä mielessä. Ainoa setri on erittäin heterogeeninen, lähes valkoisesta tummanruskeaan. Meidän täytyi laittaa nurmikolle kaikki seinätulpat kaikkiin pakkauksiin ja sitten noutaa enemmän tai vähemmän samanlaisia ​​sävyjä sijoittaaksemme ne vierekkäin seinään ja kattoon.

En voi sanoa mitään abashi, alder, mahogany, magnolia ja thermosucky vuoriin - näin vain ne jalustalla. On kuitenkin pidettävä mielessä, että hintalappu ei ole kovin demokraattinen.

Nyt kun on kyse materiaalien valinnasta rykmentille.

Regimenttien tärkein etu on niiden alhainen lämpökapasiteetti, tärkeintä on, että kun henkilö istuu heitä, heitä ei polteta. Perinteisesti Venäjällä haavaa käytettiin rykmenttinä. Emme pidä siitä kovinkaan paljon, joten haavaa käytimme vain hyllyjen kehyksille, ja itse rykmentille käytimme abashi-puuta ja jotain setriä. Cedaria käytettiin hajua ja kauneutta varten, annamme sen rykmenttien pystysuorille osille.

Lisäksi on parempi ottaa välittömästi huomioon pesuhuoneen ja höyrysaunan ovet. On parempi olla mukana täysin puisissa ovissa, ne jatkuvasti uudelleenviivataan tai päinvastoin muodostuu halkeamia. Tässä suhteessa on suositeltavaa olla lasiovet puulaatikossa, joka on luonnollisesti huomattavasti kalliimpaa, mutta myös käyttökelpoisempaa. Pesuhuoneeseen pääsemiseksi valitsimme läpinäkymättömän lasin oven ja höyryhuoneen - hieman sävytetyksi, osoittautui melko hyvin. Ovet helpompi valita magneettisilta napsautuksilta. Lue lisää ovista täältä...

Lopuksi toteamme, mitkä materiaalit on ostettava lisäksi:
- kiinnittimet vuoraukseen, ruuvit puuta ja rykmenttää varten,
- alumiinifolio höyrysululle ja alumiininauhalle,
- vedenpitävä kalvo
- mineraalivillan eristys kattoon (ja seinät, jos aiot eristää seinät).
- rykmentteihin ja seinälakoihin tarkoitetut suojaavat nesteet,
- lanka eristyksen kiinnittämiseen,
- valaisimet pesu- ja höyrysaunaan, lampunvarjostimet höyryhuoneilampuille,
- rinteisiin ja ovenkehyksiin,
- kulmat, pohjalevyt, roiskeet (jos aiot käyttää niitä),
- lämpömittari, hygrometri.

On mielenkiintoisempia asioita, kuten Himalajan suolan hehkuva paneelit. Mutta kävi ilmi, että suola pelkäsivät kosteutta, eikä höyryhuoneessa ollut mitään. Voit pelata "tähtitaivalla" LEDien avulla, mutta elämäni liittyy jo teknologiaan, ja dacha halusin olla lähempänä luontoa.

Höyrysaunan viimeistely kylvyssä - materiaalien laskenta

Höyrysauna on kylpyammeen tai saunan päähuone, joten sen tulisi kiinnittää paljon huomiota.

Täällä on tärkeää huoneen koko, pätevä valinta, materiaalien laskenta sekä oikea asennus.

Höyryhuoneen viimeistely on jaettu näihin kolmeen vaiheeseen.

Tehtyjen virheiden seurauksena voi olla epämiellyttäviä seurauksia, kuten riittämätön mukavuus, heikko enimmäislämpötila ja tulipalo.

Mutta väärät laskelmat johtavat ylimääräisiin materiaaleihin, jotka ovat paljon rahaa.

tarvikkeet

Materiaalien valinta höyryhuoneen viimeistelyyn omilla käsillään riippuu useimmiten taloudellisista mahdollisuuksista ja yhden tai muun tyyppisten koristeiden saatavuudesta paikallisilla markkinoilla tai rautakaupassa.

Sinun on kuitenkin ehdottomasti ostettava seuraavat tuotteet:

 • eristys;
 • puupalkki 50x50 millimetriä;
 • levy yksipuolisella viisteellä ja 30x100 millimetrin osa;
 • seinäpaneelit;
 • lattia-aluksella;
 • pistokkeet;
 • itsekierteittävät ruuvit;
 • kynnet.

Eristys on toivottavaa ostaa heijastavalla kalvokerroksella ja paksuus 40 millimetriä.

Puupalkkeja tarvitaan kehyksen rakentamiseen aurinkotuoleihin, sekä seinien ja katon vaipaan.

Tärkein edellytys - ne on kuivattu.

Hallitasalle on yleensä kalkkia.

Hämmennystä ja mukavuutta varten tarvitaan himmennintä.

Höyryhuoneen viimeistelyyn liittyvistä vuoroista asiantuntijoiden mielipiteet eroavat toisistaan, mutta etusijalle tulisi antaa lehtikuusi, lehmus tai haapa.

Materiaalien laskenta

Tämä vaihe alkaa huoneen mittaamisesta ja suunnitelman laatimisesta.

Esimerkkinä on höyrysauna, jonka mitat ovat 2x2x2 metriä (pituus, leveys ja korkeus vastaavasti).

Tällaisia ​​parametreja pidetään universaalina 2-3 hengen kylpyyn.

Laitetta, jossa on uuni, ei oteta huomioon laskelmissa, koska tämä osa on täysin parempi leikata kivellä.

Höyryhuone tulee olemaan kolmiportaisia ​​hyllyjä.

Rykmenttien korkeus on 40 senttimetriä, leveys on 50 senttimetriä.

Laskelmissa otetaan huomioon myös oven 80x180 senttimetriä.

Kaikissa höyryhuoneen mitoissa käytetään edelleen laskelmia selvyyden vuoksi.

Koska höyrysaunan eristys on erittäin tärkeä asia, ensinnäkin odotamme eristysmateriaalia.

Kattotila ja kolme seinää otetaan huomioon lukuun ottamatta etuoviä.

Edellä olevassa esimerkissä kattopinta-ala on 4 neliömetriä (2 x 2 = 4 neliömetriä).

Seinien kokonaispinta-ala on noin 11 neliömetriä (kokonaispinta-ala on 12 neliömetriä ja ovialue 1,44 neliömetriä).

Tarvitset vähintään 16 neliömetrin eristystä.

Puupalkin laskenta on jaettu kolmeen vaiheeseen - katto- ja seinälevyt, runko-rykmentit ja lattialokit.

Arvioidun höyryhuoneen kattoon tarvitaan noin 18 metriä palkista (9 poikittaispalkkia 50 cm, 2 metriä jokaista).

Kussakin seinässä se kestää noin kaksi kertaa, eli noin 50 metriä, koska molemmat pitkittäiset ja poikittaiset palkit asennetaan.

Lattialle tarvitaan sama kuin enimmäismäärä, eli 18 metriä.

Tulos - 85 metriä puuta.

Tällaisten höyryhuoneiden rykmenttien rungossa kestää noin 40 metriä puuta.

Kaikki riippuu sen suunnittelusta.

 • Hallituksen hallitsijoille

Hyllyt tehdään useimmiten pienillä aukkoilla, jotta ilma voi vapaasti liikkua niiden alle.

Yhdellä hyllyllä, jonka leveys on 50 senttimetriä ja pituus 2 metriä, tarvitset vain 4 kahden metrin levyjä, joiden viisteosa on 30 x 100 millimetriä.

Yhteensä kolmelle rykmentille tarvitaan 12 kappaletta.

Jos päätetään tehdä paikkoja ihmisille, joilla ei ole aukkoja, niin 5 aluslevyä luottaa yhteen lepotuoleen, joka lopulta antaa 15 kappaletta.

Täällä valinta pysyy jokaiselle yksilölle.

Tätä materiaalia käytetään seiniin ja kattoihin.

Erikseen laskea vuorauksen määrä ei ole erityistä tarvetta.

Riittää, että otat alueen, joka on saatu eristettäessä eristystä ja vähennetään rykmenttien lateraaliset pinnat.

Niiden pinta-ala edellä olevassa esimerkissä on 2,4 neliömetriä.

Aurinkopedien etupinnat myös ommellaan takalaudalla.

Tarvitset vain noin 15 neliömetriä.

Kun ostat sen, on suositeltavaa valita pituus niin, että mahdollisimman vähän jätettä on mahdollista.

Optimaalinen pituus esimerkkihuoneessa on 2-2,1 metriä pitkä.

No, viimeinen asia, joka on syytä laskea, on materiaali lattian viimeistelyyn höyryhuoneessa.

Sen pinta-ala on yhtä suuri kuin höyryhuoneen miinus rykmenttien kokonaispinta-ala, jonka pinta-ala on tässä tapauksessa 3 neliömetriä.

Eli höyryhuoneen lattia tarvitsee vain 1 neliömetrin levyn.

Jos laattoja tai kiveä asetetaan lattialle, emme saa unohtaa lukea aiemmin laskettua puuta, koska tässä tapauksessa sitä ei tarvita.

Kuinka paljon se maksaa kylvyn rakentamisesta: todellinen laskelma

Liittyvät julkaisut

Sauna talossa omilla käsillään: todellinen ja nopea

Leipä ja kaali keitto kylässä rakentamisen aikana "on auttoi"

Kuinka käyttää kylpylöiden rakentamiseen kyliin "koko maailma"

Miksi rakennuskohteet eivät anna lopullista hintaa?

Mutta emme halua pitkittynyttä rakennetta, me valitsemme toisen polun - laskemalla ja tiedämme, kuinka paljon se maksaa kylvyn rakentamiseksi ennen rakennuksen aloittamista. Mutta kuinka paljon laskelmia voi olla totta? Useimmat kehys- tai hirsitalot ja kylpyammeet valmistajat kutsuvat vain likimääräisiä määriä, joiden tuntemus ei ehdottomasti anna kehittäjille mitään. Tämä ei ole heidän syynsä, koko asia on, että "avaimet käteen" -hinnan hinta riippuu useista tekijöistä, joita ei voida laskea tarkastelemalla yksinkertaista ulkoasua, tämä edellyttää työstettävää luonnetta ja rakennusarviota.

Ja periaatteessa kukaan ei jakaa niitä. Normaalit työhankkeet, joissa voi saada erittelyt ruuveille, jotka kiinnittävät koukkuja pukuhuoneessa, tehdään jokaiselle kohteelle yksilöllisesti sopimuksen tekemisen jälkeen, keskustelemalla asiakkaan toiveista ja tekemällä tietty määrä ennakkomaksua.

Ainoa tapa selvittää esineen kustannukset on löytää toteutunut hanke eli valmis, tilattu kylpy. Tässä tapauksessa voit lähestyä jotain arvoturvaa. Vaikka voit ostaa tyypillisen kylpyläprojektin, joka on runsaasti verkossa, samaan aikaan ohjaa määrä noin 10-50 tuhatta riippuen hankkeen laadusta ja esiintyvyydestä. Älä kuitenkaan odota tällaisista tyypillisistä hankespesifikaatioista sisustustarvikkeita, huonekaluja jne. Useimmissa tapauksissa ei ole osioita sähköllä, lämmityksellä ja viemäröinnillä.

Mikä vaikuttaa merkittävästi kylvyn loppukustannuksiin?

Mutta se ei ole niin vaikeaa. On täysin luonnollista ja ymmärrettävää halua rakentaa avaimet käteen -hausta edullisesti rakennusorganisaation avulla tai kaikkein täysin toteutettavissa. Tärkeintä on ottaa huomioon useita tärkeitä tekijöitä, jotka todella vaikuttavat lopullisen esineen lopullisiin kustannuksiin.

Riittävät säätöparametrit.

Kylpyammeen sopivimmat perustelut ovat pylväs-, hihna- tai säätöruuveja. Kylpy on aina pieni rakenne, joka usein tehdään puukehyksen tai baarin tai tukin perusteella, joten säätiön vaatimukset ovat yksinkertaisempia täällä kuin mökin rakentamisessa. Vaikka tietysti kylpy on erilainen.

Kuitenkin kaasusilikaattilohkareiden, tiilien ja muiden palamateriaalien kivihiilen rakentamisessa on välttämätöntä kevyt säätiö - tässä, kuten sanotaan, "täysimittaisesti". Yleensä päättää, mitä kylpysuojan perustana on, sinun on luotava vain kahteen paikkaan: maaperän ominaisuudet ja rakenteen painoparametrit. Tässä tapauksessa toimivaltainen laskenta mahdollistaa tarpeettomat ja tarpeettomat kustannukset säätiön rakentamisessa ja vähentävät rakentamisen kokonaiskustannuksia.

Tärkein kysymys - materiaali kylpyammeen seinämille

Keskeinen kysymys, joka on paremmin kylvyn rakentaminen maassa, on tärkeä osa kylpyammeen kokonaiskustannusten muodostamisessa.

Seinien kustannukset olisi otettava vain valmiissa muodossa. Olet esimerkiksi vakuuttunut siitä, että kaasusilikaattilohkojen rakentaminen on halvempaa, mutta pidät niiden kokonaiskustannuksina: kipsi ulko- tai mahdollisesti eristeen + kylpyammeen sisustuksessa. Etukäteen täällä kylvyt voivat mennä ulos lokerosta tai baarista eri muodoissaan, esimerkiksi kylpyammeet profiilipalkista.

Kylpyamme hirsimökki - luotettavin vaihtoehto

Loki on yksi halvempaa (ei vähiten kallis lopputulos) materiaalin kylpyhuonekasvusta ja sopivimpia hengessä niille, jotka tukevat "terveellistä elämäntapaa".

Hirsitalon sisustukseen ei ole tarvetta käyttää rahaa - ainoastaan ​​lokien kiillotusta ja niiden käsittelyä tarvitaan. Ja tällainen hakkuus kestää vuosikymmeniä, tärkeintä ei ole unohtaa sitä ajan kuluessa ja käsitellä sitä säännöllisesti.

Kylvyn viimeistely vaaditaan vain kylpyparin osastoon, ja ihanteellinen vaihtoehto olisi lehtipuiden viimeistely, koska se ei pelkää altistumista korkeille lämpötiloille ja kosteudelle. Aikakaudella leikatut seinät eivät peitä halkeamia, levyt eivät loimi ja eivät aloita hartsia. Höyryhuoneen sisäpinnat voidaan leikata kalkilla, alderilla tai haaparilla.

Monet ovat yhtä mieltä siitä, että yksinkertaisin ja edullisin rakentaminen on kehyskaappi. Tarkastele tarkemmin höyry- ja vedeneristysseiniä, ja kylpyamme tuo sinulle iloa monen vuoden ajan.

Myös kylpyläseinät voidaan rakentaa myös tiili- tai kaasusilikaattilohkoista. Vain tässä tapauksessa sisätilojen pinnoitus vaatii enemmän huomiota sinulta. Viimeistely alkaen kylpyammeen ulkoisilta seinäpinnoilta tulisi näyttää tältä: kipsi (jos haluat, voit käyttää lohkotaloa, seinäpaneeli, sivuraide), 50 mm vaahtokerros, tiili- tai kaasusilikaattilohko, vedenpitävä kerros, 50 mm lämpöeristekerros, kalvo, seinäpaneelit. Jos kylpyammeet ovat puisia, ne voidaan tasoittaa runkoon, sitten eristys asetetaan, folio asetetaan, liitokset tiivistetään alumiininauhalla. Jos kylvyn seinämä on valmistettu kaasusilikaattilohkosta, jonka paksuus on yli 40 cm - ei tarvitse lämmittää sitä ulkopuolelta. Voit yksinkertaisesti kipata seiniä niin, että lohkot eivät märkä.

Katto - taloudellinen minimalismi yksityiskohtaisesti

Kylpyammeen katto olisi tehtävä niin, että se olisi sopusoinnussa rakennusten kanssa. Periaatteessa ei ole ominaisuuksia, kun valitaan kattorakenne, joka ottaa huomioon rakenteen luonteen - ehdottomasti mikä tahansa vaihtoehto sopii, joten valitse se esteettiseltä kannalta.

Jos et aio käyttää ullakkohuonetta ja aikovat kuivata luudat muualla tai vain ostaa niitä, lopeta yksinkertaisin vaihtoehto. Tee päällinen katto kaltevilla rinteillä ja peitä se kalliilla materiaaleilla. Ehkä se on ondulin tai maalattu metalli. Mutta samalla muista, että sateessa, etenkin jos olet kiinnittänyt verannan kylpyyn, pudot ja metallit eivät aina luo aina miellyttäviä ääniä.

Mikä on edullisen kehyshaudan hinta?

Jos olet ensisijaisesti kiinnostunut rakentamisen hinnasta ja nopeudesta asianmukaisella laadulla, sinun on silti jäätävä kehystekniikalla tuotettuun kylpyyn. Kun tilaat tämän mallin rakennetta erikoistuneessa yrityksessä, solmujärjestelmän avulla voit asentaa kylvyn sivustolle vain 1-3 päivää.

Avaimet käteen -kehys 2 metriä 4 metriä ilman puurakenteiden ulkoista käsittelyä

Esivalmistettujen seinäpaneelien valmistuksessa, jotka ovat jo valmiina, toimitetaan myöhempää asennusta varten. Tällainen kylpy ei vaadi kallista pohjaa, se on asennettu betonilohkoihin 20x20x40.

Hyvissä sääolosuhteissa kokoonpano tapahtuu yhdellä tai kolmella päivällä. Etuna on se, että tämä kylpy ei vaadi kutistusta, joten voit käyttää sitä heti asennuksen jälkeen.

2 metrin runko-amme 4 metrillä avaimet käteen -periaatteella ulkoisella käsittelyllä

Jotta voisimme navigoida hieman hinnalla, ottaisimme esimerkkinä kehyshauteen, jolla on seuraavat ominaisuudet (kuva ja järjestelmä on annettu yllä):

 • Koko: 2 m 4 m (terassi ei toimiteta);
 • Lämmitin: kivivilla 50 mm paksu (kaikki seinät ja katto) tuulen kosteutta suojaavalla kalvolla;
 • Sisä- ja ulkokoristelu: seinäpaneelit;
 • Katto: sinkitty terassi,
 • Ovet: 2 kpl (puu) sekä ullakko;
 • Windows: 2 kpl. (Blind);
 • Sukupuoli: lauta 40x150 ei taitettu;
 • Säätiö: lohko, 9 lohkoa (lohkot 20x20x40);
 • Rafter-järjestelmä: puutavara 50x100 ja 50x50mm;
 • Crate: levy 25x150;
 • Hyllyt höyryhuoneessa.

Tällaisen mallin kylpy on melkein avaimet käteen (materiaalin ja asennuksen mukana) 110-130 tuhatta ruplaa.

Ei ole tarpeetonta antaa yhtä likimääräistä laskentaa ja kustannuksia (hintaa) materiaaleista kehyskylvyn itsenäiselle rakenteelle.

Tulosten tulokset kylvyn rakentamisen kustannuksista

Jos tiivistät lyhyesti ongelman ratkaisemiseksi, sinun on kiinnitettävä huomiota seuraaviin kohtiin, joiden avulla voit vähentää kustannuksia rakentamisen aikana:

Laske kylpy: ja kylpeä siihen, kylpeä niin, ettet vanhene

Kuinka kylmä on hyvä! Voi, pikemminkin reessä!

Parempi maailmassa et löydä Venäjän kylpyamme!

On pitkään ollut tapana, että venäläiselle henkilölle kylpy on terveys- ja ilo-symboli, ehtymätön energianlähde. Mutta ennen kuin voit nauttia kylvystä, sinun täytyy töitä - päättää, mitä rakentaa, rakentaa projekti, laskea kylpyamme niin, että rakentaminen ei maksa paljon ostaa tarpeettomia tai tarpeettomia materiaaleja.

Vapahasta haluun, aika kuluu. Ja niin, että se ei kestä vuosia, yritämme tässä artikkelissa vastata ajankohtaisiin kysymyksiin, jotka kiinnostavat aloittaneita rakentajia.

Materiaalin valinta kylpyyn

Vaihtoehtojen jälkeen useimmat kylpyammeet pysähtyvät puuhun. Ja ilman syytä, koska:

 • puu - rakennusmateriaali;
 • puu on hengittävä materiaali, jolla on terveellistä ja rentouttavaa vaikutusta, se ei ollut mitään, että esi-isämme rakensivat vain puisia kylvöjä, ja he tiesivät paljon niistä;
 • puurakennuksia on helpompi rakentaa, valta tehdä se itse, tarpeellinen apu perheenjäseniltä ja ystäviltä.

Kun valitset puun, ennen kylvyn rakentamisen kustannusten laskemista sinun on selkeytettävä - puutavara tai loki.

Molemmat vaihtoehdot ovat hyviä, molemmilla on etuja ja haittoja, mutta puun puolella on vielä enemmän etuja:

 • puusta valmistetut rakennukset vähentävät minimaalisesti kutistumista;
 • Puutavara on halvempaa, joten kylvyn rakentaminen on edullista;
 • puusta valmistetut rakennukset eivät ole kooltaan ja muodoltaan rajoitettuja, niissä on erilaiset kokoonpanot;
 • on yksinkertaisempaa asentaa kylpyamme baarista kuin puusta;
 • Ei ole tarvetta ostaa valmiiksi hirsitaloa, on suositeltavaa ostaa vain materiaalia, jotta vältytään valmiiden hirsitaloiden yksittäisten elementtien mahdollisesta muodonmuutoksesta varastoinnin ja rakentamisen aikana.

Vihje! Sahatavarasta saadut voimakkaimmat puut ovat setri, mänty, kuusi ja kuusi, joten ne sopivat parhaiten kylpyyn, vähemmän alttiisiin mätää ja tuholaisten vaikutuksesta.

Vähemmän yleisesti käytettyjä lehtipuita ovat koivu ja haapa. Puutavaraa laskettaessa kylvyssä on myös puulajeja.

Kuitenkin, sillä ei ole väliä, mitä haluat, kaikilla rodulla on omat arvot, on tärkeää muistaa: kylvyn laatu riippuu puun laadusta, joten sen on oltava hyvin valmisteltu ja kestettävä kaikki standardit rakentamisen aikana.

Puunvalmistus ja varastointi

Puunhankintaa varten paras kausi on talvi. Puu on asetettava, vasta sen jälkeen voit aloittaa lokit tai palkit. Halkeamisen estämiseksi kuori olisi poistettava heti tuoreesta puusta. Tallenna lokit sääntöjen mukaan:

 • pakkauksissa tai pinossa;
 • vähintään 20 cm: n etäisyydellä maasta;
 • rivien väliin jäävät välilyönnit jäävät 10 cm: n etäisyydelle ja tukkien väliin - 5 cm: n etäisyydellä.

Kuinka laskea puun määrä?

Joten lähdemateriaali valitaan, projekti on laadittu tai ainakin luonnos on piirretty, on aika aloittaa kylvyn materiaalin laskeminen ottaen huomioon seuraavat seikat:

 • kylpy suunnittelu - kerrosten lukumäärä, tilojen lukumäärä ja mitat;
 • palkin mitat: tyypillinen pituus on 6 m, poikkileikkaus on yleensä 100 x 100 mm, 100 x 150 mm, 150 x 150 mm, 200 x 200 mm (tarvittaessa parametrit muuttuvat yksityisistä yksityiskohtiin).

Laskennassa on kaksi kaavaa: määrä määräytyy yhden, tilavuus lasketaan toisella. Valitse se, joka sopii tilanteeseesi ja mieltymyksesi mukaan.

 • Laske materiaalin tilavuus:

Niinpä meillä on puun tilavuus, joka tarvitaan kylvyn rakentamiseen.

Joskus käsityöläiset ehdottaa ottavan huomioon materiaalin kutistumisen ja ostaessaan puuta 10-20% varastossa. Mutta se ei ole tarkoituksenmukaista tehdä, koska varanto jää joka tapauksessa, koska oven ja ikkunan aukkoja ei oteta huomioon laskennassa. Miksi sitten maksaa ylimääräistä rahaa?

Ja nyt huomio! Melko yleinen virhe aloittelijoille on se, että kehän pituuden (kaikkien puolien summa) sijaan he ottavat huomioon alueen (pituus x leveys), mikä aliarvioi tulosta. Mikä on täynnä? Kylpyammeen materiaalin puute, joka joutuu ostamaan enemmän. Ja tämä ainakin ainakaan ylimääräiset toimituskulut. Se on erityisen vaikeaa niille, jotka hakevat puuta omasta ja eivät aikoneet ostaa sitä.

Vihje! Ostaessasi palkkia muista tarkistaa merkintä, sattuu, että valmistaja määrittelee mitat 150 x 150 ja sen todellinen koko - 140 x 140.

 • Laske puun määrä kylvyssä:
 1. Kylpyammeen korkeus jaetaan materiaalin paksuuden mukaan.
 2. Rakennuksen kehän ympärillä olevien seinien pituus on jaettu materiaalin pituudella.
 3. A x Bx kantavien seinien lukumäärä.

Saavutamme halutun tuloksen - rakennusmateriaalin määrä (kappaletta).

Voit myös käyttää online-laskinta, johon sinun tulee kirjoittaa:

 • rakenteen pituus ja leveys;
 • palkin koko;
 • tulevaisuuden kylpyammeen jokaisen kerroksen korkeus.

Vastaus on kuutiometreinä, eli laskin laskee säteen tilavuuden kylvyn rakentamiseksi. Jos haluat kääntää palasiksi (monille tämä on ymmärrettävämpää), käytä jakotustaulukoita.

Vaahtopuhallushaute

Tänään on tullut yleinen asia. Se, että tämä on helppokäyttöinen ja edullinen materiaali, jolla on pieni paino, voidaan helposti leikata haarukalla, asennus ei ole vaikeaa, mikä tarkoittaa sitä, että myös aloittelijoille on helppo rakentaa oma käsiensä.

Vaahtolohkojen käytön puolesta puhuvat sen edut:

 • lujuus ja luotettavuus;
 • korkea ääni- ja lämmöneristys sekä hyvä paloturvallisuus;
 • monipuolisuutta.

Niistä puutteista - alhainen ympäristöystävällisyys ja koulutus kondenssiveden huokosissa, jonka vuoksi lohkot voivat sortua kylmänä. Lisälämpöeristys vaaditaan. Lisäksi vaahtolohkojen rakennukset eivät häiritse maalia, ilman että ne eivät näytä liian esteettiseltä. Tämä taas on rahoituskustannuksia. Vaikkakin pienellä budjetilla vaahtopuhallushaude olisi hyvä vaihtoehto.

Jopa rakentamisen valmisteluvaiheessa on välttämätöntä laskea vaahtolohko kylpyyn pohjaan:

 • muurauskorkeus ja ulkoseinien kokonaispituus;
 • sisätilojen väliseinien koko (miinus ovien mitat);
 • sisäseinien ja ulkopintojen paksuus;
 • viallisten tuotteiden määrä.

Usein jälkimmäistä ei oteta huomioon. Mutta turhaan - avioliiton prosenttiosuus on merkittävä. Lisäksi tyylin yksityiskohdat. Niinpä 5-10% olisi lisättävä ostaessaan.

Vihje! Jos kylvyn vaahtomuovilohkoja ei valmistettu erityisellä järjestyksellä, se merkitsee, että niiden pituus on sama ja ne eroavat vain paksuudeltaan ja korkeudeltaan.

Siksi kaikki laipat, seulakkeet, seinät, aidat jne. On jaettu ryhmiin, jotka rakennetaan samoista vaahtolohkotuotteista ja lasketaan lohkot kylvyssä jokaisessa ryhmässä:

 • laske kokonaispinta-ala (kaikkien pintojen pituus x korkeus);
 • mittaa ikkunan ja oven aukot.

Näiden arvojen ero on muurausalue. Tuloksen jakaminen yhdellä lohkolla (sen pituuden ja leveyden tuntemus) saadaan oikea määrä vaahtolohkoja kylpyammeen rakentamiseen. Pieniä paksuisia töitä käytettäessä muninta tehdään kahdella kerroksella, mikä tarkoittaa, että tulos kaksinkertaistuu.

Runko kylpyamme

Tämä on hyvä vaihtoehto hirsirakenteille ja tiilille. Runko-altaiden tärkeimmät edut ovat yksinkertainen rakentaminen ilman häiriöitä ja rakennusmateriaalien alhaiset kustannukset.

Kehyshaudan rakentaminen nopeasti edellyttää materiaalien määrää. Tämä tehdään erikseen, riippuen tulevan rakentamisen ulkoasusta. Huomiota olisi kiinnitettävä runkoon, koska se on kallein rakennusosuus. Puutavaraa tarvitaan, koska puu on epäkunnossa, vuori, höyry ja vedeneristysmateriaalit.

Mitä voit saada? Jos haluat korvata puuta 50 x 100 mm: n levyllä ja säästää noin 40% kustannuksista, tee ulkoseinän verhoilu ole luonnollisella takalevyllä, mutta muovilla tai teräslevyillä. Plus työn kustannukset, tietenkin, jos rakentaat kylpyamme omalla kädelläsi.

Ainoa vaihtoehtona on se, että hallituksen on oltava yksinomaan ensiluokkainen.

Jos kylpyammeen ullakkoa ei käytetä, mineraalisuoja peitetään epästandardeilla ja käytetyillä materiaaleilla, mikä myös antaa hyvät säästöt. Voit vähentää viemäreiden kustannuksia ja tehdä hiekkasementtilevyn ympärillä. Se riittää. Pylväspohja ei pelkää vettä, ja vesi kylvystä hiljaa menee maahan tuhoamatta rakennetta.

Harkitse kaikkia materiaaleja mahdollisen korvaamisen näkökulmasta ja vähennät sitten rakentamisen kustannuksia, eivätkä kylvyn erinomaisten suorituskykyominaisuuksien kustannuksella.

Kylpyamme

Hyvän höyryn perusta on oikein valittu uuni kylpyyn. Sen teho riippuu höyrysaunan tilavuudesta ja jos et tiedä, miten laskea uuni kylpyyn, voit sen sijaan hikoilla mukavuutta, saada ylimääräistä päänsärkyä.

Lasketaan uunin tehon tulisi olla seuraavanlainen:

 1. Määritä höyryhuoneen tilavuus - leveys x pituus x korkeus.
 2. Laske mahdollinen lämpöhäviö kertomalla ovien, ikkunoiden (jos sellainen) kokonaispinta-ala, väliseinät 1,2 (lämpöhäviökerroin).
 3. Summataan höyryn ja lämmön menetyksen määrä ja saadaan uunin tarvittava voima.

Oikean laskennan avulla on otettava huomioon materiaalit, joista kylpy on rakennettu, ja vastaanotettu teho on säädettävä tyypillisille kertoimille. Ne ovat rakennusmääräyksiä. Esimerkiksi hirsimökki, jossa ei ole koteloa K = 1,6, jos kylvyn sisäpuolella on vuorattu reunus ja jopa eristetty, niin seinämä ei absorboi lämpöä, päinvastoin se työntää sen pois, joten K = 0,6.

Aloita rakentaminen ensin laskemalla kylpyammeen koko riippuen siitä, rakentaako "pieni" itsellesi tai jos aiot järjestää meluisaa saunaa ystävien kanssa.

Ensimmäisessä versiossa ei tarvita odotustilaa, ja yleensä kylpy voi olla laajennus taloon. Hyvin, ja yritysten fanit joutuvat käyttämään rahaa ja laskemaan rakenteen perusparametrit, jotka perustuvat kutsuttujen enimmäismääriin. Mutta Venäjän kylpy on niin hyvä - se antaa ilo kaikille. Kyllä, ja se maksaa suhteellisen halvalla, jos rakennat sen itse ja laske oikein rakentamisen kustannukset.

Materiaalien valinta kylpyyn oikein

Todellinen venäläinen kylpy aika monta kertaa rakennettu lokit. Puu on perinteinen rakennusmateriaali, Venäjän metsien hyöty on aina ollut tarpeeksi. Puisessa kylpylässä on helppoa ja vapaata hengittää.

Tämän höyrysaunan tunnelma mahdollistaa täydellisen ja vertaansa vailla olevan ilon. Nykyiset rakentajat pysyvät myös esi-isiensä kanssa, tarjoavat erilaisia ​​puukylpyvaihtoehtoja. Perinteisten hirsitalojen ohella kylpylärakennukset on rakennettu lieriömäisistä tukkeista, erilaisista puulajeista: profiileista, liimatuista ja runko-altaista.

Jokainen mieluummin on tiili- tai betonilohkareita, joista osa rakentaa yhdistettyjä rakenteita: ensin puinen talonpoika, joka sitten peitetään tiilillä. Materiaalin valinta kylpyammeen rakentamiseen riippuu omistajan taloudellisista mahdollisuuksista, toiveista ja pyynnöistä sekä alueen ilmastollisista olosuhteista.

Höyryhuoneen vuoraukseen käytetään tavallisesti vuorausta. Valinnan hienovaraisuuksista lue lisää artikkelista: vuoraus kylpylle.

Vuori kylpyyn - välttämätön rakennusmateriaali

On aina tärkeää ottaa huomioon sivuston ominaisuudet, haluttu asettelu, koko ja viimeistely. Jos teet perhekylpylän, niin sinun ei pitäisi osallistua pompoihin ja valtavaan tilaan: ne ovat kalliita eivätkä aina hyviä. Usein pienikokoiset, viihtyisät kylpylähuoneet ovat paljon parempia, ja niiden mukavuutta ja höyryä on erinomainen.

Meluisten yritysten rakastajat tarvitsevat suuria kylpyjä, jotka edellyttävät perusteellista hanketta, kaikkien rakennusstandardien huolellista noudattamista ja sitten yhtä huolellista hoitoa ja huoltoa.

Ja mitä rakentaa kylpyamme, tärkeintä on, että kylpyammeen rakennusaineiden tulee olla korkealaatuisia.

Miten valita materiaaleja kylpyammeiden rakentamiseen

Joten, miten valita rakennusmateriaalit kylpyyn? Jätettyyn kylpyyn tarvitaan lokit, ja sinun on varmistettava, että niiden kuidut ovat suorat. Jos kuitujen kuidut ovat kaarevia, kiertyneitä, niin tällaisen hirsitalon luonnos voi murtumia.

Pyöristetyistä lokeroista tulevat kylpylät eroavat toisistaan ​​erityisten kaivojen ja kestävyyden suhteen, kun kaikki tällaiset lokit käsitellään erikoislaitteissa. Rakentamisen aikana on tärkeää odottaa lähes vuoden mittaista hirsitalon kutistumista ja vasta sitten aloittaa kaikki viimeistely.

Monet pitävät parhaita materiaaleja kylpyläprofiilin rakentamiseen. Kaunis pinta, kirkkaat, säädetyt linjat, alhainen lämmönjohtavuus - kaikki tämä tekee tällaisesta puusta erittäin suosittu kylpylärakentamisessa. On tärkeää:

 • odota hetki seinien jälkeen (kutistuminen);
 • Kaivaa kaikki halkeamat perusteellisesti.

Toinen vaihtoehto kylpyhuonekaluston rakentamiselle - laminoitua viilutankkia. Tämä rakennusmateriaali tuli Venäjältä Skandinaviasta ja sillä on jo paljon faneja. Liimattavan puun eduista:

 1. Sileä ja sileä pinta, joka poistaa tarpeen viimeistelyn;
 2. Kylpyammeiden asennus tapahtuu ympäri vuoden, kokoonpano on suunnittelija.
 3. Ei muodonmuutoksia ja kutistumista, kun tällaisissa kylvöissä on rakennettu, voit heti ryhtyä kaikkiin toimenpiteisiin.
 4. Liimattu laminoidut puutavarat säilyttävät täydellisesti lämpöä, ei rouhua, eivät vaikuta sieniin ja hyönteisiin.

On kuitenkin pidettävä mielessä, että tällainen materiaali ei ole halpa, mutta laminoidusta viilutehusta valmistettu kylpy kestää ikuisesti.

Kehysrakentaminen ei ole niin tunnettu, vaan myös ihailijoita. Runkoteknologiaan rakennettuihin kylpytiloihin on alhainen paino, joka säästää säätöä, on helppo pystyttää ja ei aiheuta muodonmuutoksia. Tärkeintä tässä on valita oikeat materiaalit eristää kylpyamme, jotta säästää enemmän lämpöä. Asennuksen ajoitus on erittäin nopeaa, etkä edes huomaa kuinka siisti ja kaunis rakennus näkyy sivustossasi.

Tiilen kylvöissä otetaan tavallinen valkoinen tai punainen tiili, mutta ei missään tapauksessa silikaattia. Kylpyammeen sisustus vaatii erityistä huomiota ja materiaalien valintaa.

Kylpyammeen katon materiaali

Kylpyammeen katon materiaali valitaan ottaen huomioon talon tyyli, seinämateriaalit, ilmasto-olosuhteet ja tietenkin taloudelliset mahdollisuudet. Lomakkeessa ne tavallisesti tekevät yksittäisiä tai kaksinkertaisia ​​kattoja, joissakin tapauksissa rikki. Valtava valikoima moderneja katemateriaaleja, voit valita minkä tahansa vaihtoehdon: liuskekivi, kateaine, metalli, onduliini, vyöruusu ja muut

Joskus katto valitaan kylvyssä yhdellä värillä talon katon kanssa, niin syntyy lähiympäristön harmoninen kokonaisuus. Tärkeä osa kattopalkkeja, joilla ei ole halkeamia, ei ole solmuja. Yleensä ne on valmistettu puusta, useimmiten kuusta tai männystä.

Materiaali kylpyammeen seinille

Kuten edellä mainittiin, parhaan materiaalin kylpyyn on puu.

Jos rakennat hirsihaudon, tukkien on oltava paksuisia, ilman pisteitä ja halkeamia. Hirsitalo asetetaan "tassuun" tai "kupuun", kaikki riippuu valintasi ja päärakennuksen järjestelmästä. Kaikki aukot ovat sulkemista, jotta saadaan lämmön sisätiloihin.

Baarien kylpyammeet rakennetaan paljon nopeammin, tekniikka kehitetään yleensä pienimmälle yksityiskohdalle. Lämmittimenä on käytettävä erityisiä nauhamateriaaleja.

Tulenkestävät materiaalit kylpyyn ovat tiili tai kivi. Seinien asentaminen tapahtuu tavanomaisella tavalla, tällaiset kylvyt ovat kestäviä ja tulenkestäviä, mutta vaativat huolellista viimeistelyä ja eristämistä.

Materiaalien valinta kylvyn viimeistelyyn

Millaisia ​​materiaaleja saunassa ja kylvyssä voi valita viimeistelyksi? Valinta on laaja: perinteisistä höylätyistä levyistä moderniin euroliningiin, lohkotaloihin ja keraamisiin laatoihin.

Puu on kilpailun ulkopuolella, sillä se voi olla parempaa ja kauniimpaa kuin puiset pinnat, jotka säteilevät luonnon tuoksua.

Päällystysmateriaalit, jotka on valmistettu usein lehmistä tai haudoista, ainakin männystä tai kuusta. Lehmää pidetään kalliina, mutta erittäin laadukkaana materiaalina, jonka pinta on houkutteleva, ei aiheuta palovammoja kuumennettaessa eikä ajoittaisi tummua. Aspen on myös suosittu materiaali sisätilojen kylpyyn, sen ainoa haittapuoli on, että se nopeasti pimenee.

Se on linden, haapa, sekä eksoottinen abashi puu suositellaan viimeistelyksi höyryä ja pesua. Hyllyt kylpyyn ovat myös edullisia tekemään niistä.

Kun kuumennetaan, havupuu antaa tahmean hartsin, siksi on parempi käyttää mäntyä ja kuusia lepohuoneissa, odotushuoneissa tai eteisissä.

Kaikki viimeistelyaineiston on oltava solmu, muuten se on erittäin helppo polttaa. Ja tietenkin, koko sisustus olisi kaunis, sileä, ilman karkeita reunoja ja haketus.

Höyryeristysmateriaalit kylpyyn

Kylpymateriaalit on suunniteltu säästämään lämpöä, vähentämään vaikutusta seinämiin ja kosteuden ja lämpötilan kattoon sekä pidentämään rakennuksen käyttöikää. Näihin kuuluvat höyryneristemateriaalit kylpyihin ja kylpytuotteisiin.

Höyrysulun seinät

Höyryhuoneen höyrysulkuna valitaan kalvo, mutta ei missään tapauksessa kattohuopa. Sitä voidaan käyttää pukeutumistiloihin ja oleskelutiloihin sekä voimapapereihin näissä huoneissa.

Levitä ja polyetyleeniä, mutta harvemmin, loppujen lopuksi on olemassa paremmat höyrysulkuaineet kylpyyn.

Kylpyammeen kalvoaineet, jotka yhdistävät sekä eristyksen että höyrysulun, ovat erittäin suosittuja. Esimerkiksi polypropeenikalvolla voit pitää korkean lämpötilan höyrysaumassa pitkään. Samalla kalvolla päällystetyt lasikuitulevyt ovat myös laadukkaita.

Materiaalien laskenta kylpytynrakennukseen

Sinun ei tarvitse rakentaa kylpyhuonetta romumateriaaleista, se vaatii lähestymistapaa, huolellista valmistelua ja vain silloin kiitän teitä huolta lämpöä ja erinomaista puistoa.

Kuinka tehdä materiaalien laskenta kylpytynrakennukseen? Paras neuvo on ottaa yhteyttä asiantuntijoihin, jotka tekevät kaikki laskelmat ja kertovat rakentamisen likimääräisistä kustannuksista. Mutta jopa omien laskelmienne avulla voit ostaa tarvittavan määrän materiaaleja. Joten, mitä meillä on:

 • materiaali seinille ja katolle,
 • lattialaudat,
 • laudat kattoon ja sisustukseen,
 • vedeneristys,
 • höyrysulku,
 • materiaalit lämpöhaasteille,
 • kateaineita.

Tätä luetteloa voidaan täydentää useilla materiaaleilla, kaikki riippuu toiveistasi. Kauppa-aineiston määrä lasketaan kussakin tapauksessa, koska se liittyy suoraan kylpyyn, sen alueeseen ja budjettiin. On olemassa erityisiä taulukoita, joissa sahatavaran yksityiskohtaiset kustannukset annetaan riippuen viimeistelymenetelmästä, sisätilojen järjestämisestä.

Joka tapauksessa pätevä lähestymistapa, kylpyammeiden materiaalien laskennallinen tarkastaminen auttaa välttämään tarpeettomia kuluja ja samalla rakentamaan hyvän ja kestävän kylpyamme.