Monoliittinen vyö laatan alla

Rakennuttavalle henkilölle, ilmaus "monoliittinen vyö" tuntuu käsittämättömältä. Oman talon tai mökin rakentamisen tai ostamalla asuntoa hiljattain rakennetussa talossa sinun on kuitenkin ymmärrettävä, mitä se on ja miten se valmistetaan laattojen alla.

Vahvitetun monoliittisen hihnan laite vahvistaa merkittävästi talonrakennetta ja auttaa välttämään seinämien halkeamien muodostumisen.

Rakenteellisesti vahvistettu betoni tai monoliittinen vyö on eräänlainen jatkuva suljettu palkki, joka on tehty betonista, joka on vahvistettu korkealaatuisella valssatulla metallilla seinissä tai rakenteilla olevan rakennuksen perustana.

Vahvistettu monoliittinen vyö on suljettava eikä missään tapauksessa saa keskeyttää koko kehän pituutta.

Laitteelle vahvistetut runkorakenteet, joiden halkaisija on 12 mm.

On erikseen keskusteltava erikseen vielä yksi asia. Kuvauksessa, ymmärtämyksen helpottamiseksi, ilmenee muutamia suorakaiteen muotoisia rakennuksia, joissa on ulkoiset kantavat seinät. Mutta jos rakennuksen sisällä on suunniteltu seinää tai seiniä, joille lattiapellit tuetaan, niin tällaisille seinille on järjestettävä pohja, jotta kuormitusta voidaan vähentää ulkoisista laakerin seinistä. Tällaisten seinien päälle tuetun laatan alla vaaditaan myös monoliittista vahvistettua hihnaa. Tämä vaikuttaa positiivisesti koko rakenteen vahvuuteen.

Ennen töiden aloittamista on suositeltavaa tutustua asiakirjassa SP 31-114-2004 "Säännöt asuin- ja julkisten rakennusten suunnittelua varten seismisillä alueilla" esitetyillä säännöillä. Käytännesäännöissä asetetut vaatimukset auttavat sinua paremmin laskemalla ja ymmärtämään rakentamisen periaatetta.

Vyöhihna

Jos talon seinät käyttävät hiilihapotettujen betonilevyjen ja vaahtobetonin laseja, laite tarvitsee monoliittista vahvistettua hihnaa.

 1. Käytettäessä kevyiden lohkojen ja materiaalien kantavaa seiniä varten, jotka eivät kestä kuormaa lattialta. Esimerkiksi hiekkakivet, vaahtobetonin lohkot ja hiilihapotettu betoni, luonnonkumikiekko ja kalkkikivi. On tarpeen selventää, että näiden seinien seinissä, jotka ovat epätasaisesti jakautuneina seinämän kuormituksen alueelle pohjasta lattialevystä, voivat aloittaa muodonmuutosprosessit, joita kutsutaan murskauksiksi. Ne voivat aiheuttaa seinän myöhempää tuhoutumista. On olemassa erityisiä tekniikoita laitteen vahvistetun hihnan toteutettavuuden määrittämiseksi. Ne ottavat huomioon materiaalin resistanssin ominaisuudet erilaisiin kuormituksiin erityisten tekijöiden avulla. Kuitenkin kevyiden lohkojen, varsinkin vaahdon ja hiutaleiden, rakentamisen kokemus osoittaa, että näiden materiaalien muuraus on monoliittinen, vahvistettu hihna, joka on tarpeen rakentavien näkökohtien kannalta.
 2. Vartalon laitokselle rakennettaessa heikkenevät ja lievät maaperät aiheuttavat rakennuksen uppoamisen vaaraa maaperälle epäedullisten tekijöiden vaikutuksesta. Esimerkiksi talon painon kuorman kostuttamana maaperä alkaa muovautua. Tällöin jatkuva monoliittinen hihna pystyy "pitämään" seinän ja pohjan halkeamien ja tuhoutumisen ilmetessä. On varottava, että hihnan läsnäolo voi auttaa välttämään seinän tuhoutumisen vain tiettyihin muodonmuutoskuormiin saakka. Siksi on hyvä tutkia maaperän ominaisuuksia ja arvioida mahdollisuutta rakentaa rakennusta, esimerkiksi lähelle puroja ja jokia. Jos seinämien naapurirakennuksissa on näkyviä vaurioita pystysuuntaisten halkeamien muodossa, tarvitaan monoliittinen vahvistettu hihna.
 3. Rakentaessasi rakennuksen seismisesti vaaralliselle alueelle.

Armopoyojen konstruktiiviset tehtävät:

 • rakennuksen pohja ja runko on kytketty;
 • kuorman tasainen jakautuminen lattiapinnoilta kehän ympärillä seinillä ja pohjalla;
 • laakerointien seinämien vaakasuuntaisten tasojen linjaus laattaosan alle.

Materiaalit ja työkalut

Käyttämällä erityistä avaimen räikkää parranajotukeen auttaa säästää aikaa.

 1. Erityinen avain, jossa räikkä neulontaan.
 2. Corners vahvistaa kehystä.
 3. Hitsauskone.
 4. Betonisekoitin (tai sekoittimella tai porakone, jossa suuttimen sekoittamiseen).
 5. Scoop ja säännölliset lapiot.
 6. Ämpäri.
 7. Sementti, vesi, hiekka, murskattu kivi.
 8. Laitteen muottirakenne.
 9. Nails, ruuvit.
 10. 12 mm teräsvahvistus.
 11. Johdin sitomiseen.
 12. Hyvä laatu vaahto.

Phased-laitetekniikka

Decking lankut

Jotta puinen muotti kestää siihen kaadetun betonin paineen, se on kiinnitettävä tukevasti.

Pohja tai seinä asetetaan levyjen muottiin. Vahvistettu monoliittinen vyö on yleensä järjestetty korkeudeltaan 30 cm ja sen leveys on yhtä suuri kuin asennuksen leveys (ottaen huomioon eristyksen etäisyys, ks. Alla). Laudan alaosa (noin 5 cm korkeudella) kiinnitetään seinän sisä- ja ulkopuolelle ruuveilla. Kummankin osan osat kiinnitetään poikittaisilla tapilla. Muottien yläosan horisontaalisuutta ohjataan vesitasolla. Sen on oltava ehdottomasti horisontaalinen. Kiinnitetty muotti on eräänlainen kouru rakennusrungon yläpuolella.

Vahvistettu runko

Suuren painonsa ansiosta lujitushäkkeistä valmistetaan suoraan seinään. Yleensä kevytlohkojen rakennuksiin ei saa käyttää raskaita laattoja, joten riittää kaksi 12 mm: n vahvistuspalkkia. Näistä kiinnittämällä erikoisjohdin vahvikekytkennän avulla ristikappaleiden tikkaiden portaat suoritetaan noin puoli metriä. Rakennuksen kulmissa on tarpeen vahvistaa "tikapuita", hitsattuja erikoiskulmia. Ainoa kehys ja perustuksen alapuolella.

On pidettävä mielessä, että etäisyyden muotin reunasta rungon sauvoihin on kummallakin puolella 50 mm. Toisin sanoen kehyksen leveyden tulisi olla 100 mm pienempi kuin seinämän leveys.

Laitteen laite armopoyas.

Vaaleammille laatoille käytetään neljää nelikulmion muotoista hitsattavaa teräspalkkia. Tätä muotoilua käytetään armopoyasaan säätiön alla. Tällaisen kehyksen muodostamisessa on myös otettava huomioon seinämästä poistettavat mitat.

Alareunasta kehystä on myös nostettava seinältä 50 mm. Tämä voidaan tehdä sijoittamalla puutavaran, tiilen tai muun materiaalin kappaleet lujarakenteen alle.

Suosituksia ovat kokeneet rakentajat, jotka voivat siirtyä muurien yläriviin tietyillä etäisyyksillä kynsistä tai vahvistusosista, jotta "sidotaan" säätö ja panssaroidut vyöt. Tämän työn tarve jätetään isäntän harkintaan.

Täytä monoliittinen vyö

Monoliittista vahvistettua hihnaa kaadetaan sementti-hiekkalaastilla 1: 3 lisäämällä rakeita. Toisin sanoen 1 osa sementistä, 3 osaa hiekkaa. Lisäämällä vettä jatkuvasti sekoittamalla seosta virtaamaan juoksevuutta. Sen ei pitäisi olla liian likainen, jotta se ei pääse ulos muottipesästä. Tuotamme jatkuvan valun, jatkuvasti "bajonetti" betonin, joka tiivistää ja estää aukkojen muodostumisen.

Valmistettaessa laastia panssaroidun vyön betonisoimiseksi tulisi käyttää sementtimerkkiä M-400.

Hihnan jatkuvuuden varmistamiseksi, jos työtä on tarpeen lopettaa, on tehtävä poikkipalkki, joka pystyy pysäyttämään prosessin vain pystysuoraan. Voit käyttää tiiliä tai lohkoa. Työn aikana irrota jumpperi ja jatka työskentelyä, runsaasti veden vuotamista risteyksestä.

Hyvällä aurinkoisella säällä betonin kovettumisaika on noin neljä päivää. Tällöin seinämateriaali tai säätö puretaan.

Lämpeneminen armopoyas

Lopuksi haluan kiinnittää huomiota aseiden eristämiseen. Tämä tarve katoaa, jos rakennuksen projektin seinät ovat eristyksissä. Muussa tapauksessa hihna toimii eräänlaisena kylmämuodossa, joka jäätyy talvella. Tämä johtaa siihen, ettei sisätiloissa ole kovin miellyttävää lämpötilaa, ja sittemmin seinien kosteutta ja hometta. Siksi on suositeltavaa lämmittää se.

Tätä varten asennettaessa monoliittista teräsbetonivyöhön tulee ottaa huomioon ehdotetun eristeen leveys ja lattialevyn tuen syvyys, jonka on määritettävä SNiP 2.08.01-85.

Lämmöneristys on tehtävä talon ulkopuolella, jotta se ei pääse muottiin.

Eristys 2-3 cm: n välein on tarpeen tehdä reikiä ja korvata vaahdolla. Vaahto tapahtuu kahdessa vaiheessa: ensin joka toinen reikä, ja päivän tai kahden jälkeen, kun vaahto kovettuu, jäljellä olevat reiät ovat vaahtoutuneet. Lämpenemisen kustannukset ovat riittävän vakavat, mutta ilman tätä menettelyä tarvitaan.

Zapenyvat tarvitsee osia. eli ensimmäinen zapenivayut jokaisen pariton reikä, odota pari päivää (tai ohjeiden mukaisesti vaahto, kovettumisen jälkeen), sitten zapenivat jo jokaisen tasaisen reiän - tämä antaa sinulle zenirovat laadullisesti ja samalla vähentää hieman vaahto kulutusta. Seuraavaksi panssaroidut voidaan kääntää päin.

Monoliittinen vyö - mikä se on ja miksi sitä tarvitaan?

Monoliittinen vyö on vahvistettu teräsbetonipalkki, joka on tehty pääasiassa muurien seinien katon alle.

Ensi silmäyksellä tällaisen hihnan tarkoitus on ymmärrettävää: loppujen lopuksi voit luottaa muurauksen päällekkäisyyteen heti eikä järjestää hihnoja. Kuten he sanovat, "halpa ja iloinen". Selitämme syyt monoliittisen vyön laitteeseen.

1. Jos seinien muurausmateriaali ei aiheuta päällekkäisyyksiä. Kiinteän tiilen tiiliseinään ei esimerkiksi tarvita monoliittista hihnaa, mutta karkeahyllyn seinässä, kun kannatetaan suuren span päällekkäisyyttä, tällainen hihna on välttämätön.

Huomattava kuorma keskittyy laatan tukirakenteeseen (lattiat, lattiat, ihmiset ja kalusteet) ja kaikki se ei laske tasaisesti seinälle vaan kasvaa kohti levyjen tukemista. Jotkut muurausmateriaalit (sementtilohko, vaahtomuovi ja kaasuseos, kuoren kallio jne.) Eivät toimi hyvin tällaisen keskittyneen kuormituksen vaikutuksille ja voivat yksinkertaisesti alkaa hajota. Tällaista tuhoa kutsutaan murskaukseksi. Voit tehdä erityisrakentamisen laskennan sen määrittämiseksi, tarvitsetko jakeluun monoliittisen vyön. Joissakin tapauksissa (kuonakiven, vaahtobetonin käyttö) monoliittinen vyö on valmistettava rakentavasta näkökulmasta näiden materiaalien rakentamisen kokemuksen vuoksi.

2. Jos rakennus on rakennettu heikkoon maaperään (esim. Tällaiset maaperät ovat yleensä jonkin ajan kuluttua, liottamalla tai muilla haitallisilla tekijöillä, huomattavasti deformoituvat - kutistuvat rakennuksen painon alle. Tässä talon osassa voi sag, mikä aiheuttaa halkeamia seinissä, säätiö. Yksi toimenpiteistä, joka suojaa sumentumisen haittavaikutuksia vastaan, on jatkuvan monoliittisen hihnan asentaminen katon alle. Se toimii talon solmuna ja vähäisemmät saostumat voivat estää halkeamien muodostumisen. Jos aiot rakentaa talon, tutustu ensin naapurimaiden talojen taloon (mieluiten ne, jotka on rakennettu kauan sitten). Jos seinissä on kaltevia halkeamia, jotka kulkevat maasta ylös, katolta alas tai ikkunoiden kulmista ylöspäin, tämä on ensimmäinen merkki siitä, että talosi monoliittinen vyö ei ole tarpeeton.

3. Jos talo rakennetaan seismisellä alueella (Ukrainassa on Crimea), monoliittisten vöiden laite on pakollinen.

4. Monikerroksisissa rakennuksissa standardi vaatii monoliittisten vöiden rakentamista.

Lisää hyödyllisiä artikkeleita:

"Kuinka vahvistaa yksityisen talon monoliittista enimmäismäärää" - kiinnitän erityistä huomiota tähän artikkeliin, hyvin harvat ihmiset huomaavat sen, mutta voit valita suorakulmaisen talon katon vahvistuksen yhdellä sisäisellä tukiseinällä (yleisin lattiatyyppi).

Varoitus! Jotta voit vastata kysymyksiisi, on luotu uusi jakso "ILMAINEN KUULEMINEN".

Monoliittinen vyö laatan alla

Rakennuttavalle henkilölle, ilmaus "monoliittinen vyö" tuntuu käsittämättömältä. Oman talon tai mökin rakentamisen tai ostamalla asuntoa hiljattain rakennetussa talossa sinun on kuitenkin ymmärrettävä, mitä se on ja miten se valmistetaan laattojen alla.

Vahvitetun monoliittisen hihnan laite vahvistaa merkittävästi talonrakennetta ja auttaa välttämään seinämien halkeamien muodostumisen.

Rakenteellisesti vahvistettu betoni tai monoliittinen vyö on eräänlainen jatkuva suljettu palkki, joka on tehty betonista, joka on vahvistettu korkealaatuisella valssatulla metallilla seinissä tai rakenteilla olevan rakennuksen perustana.

Vahvistettu monoliittinen vyö on suljettava eikä missään tapauksessa saa keskeyttää koko kehän pituutta.

Laitteelle vahvistetut runkorakenteet, joiden halkaisija on 12 mm.

On erikseen keskusteltava erikseen vielä yksi asia. Kuvauksessa, ymmärtämyksen helpottamiseksi, ilmenee muutamia suorakaiteen muotoisia rakennuksia, joissa on ulkoiset kantavat seinät. Mutta jos rakennuksen sisällä on suunniteltu seinää tai seiniä, joille lattiapellit tuetaan, niin tällaisille seinille on järjestettävä pohja, jotta kuormitusta voidaan vähentää ulkoisista laakerin seinistä. Tällaisten seinien päälle tuetun laatan alla vaaditaan myös monoliittista vahvistettua hihnaa. Tämä vaikuttaa positiivisesti koko rakenteen vahvuuteen.

Ennen töiden aloittamista on suositeltavaa tutustua asiakirjassa SP 31-114-2004 "Säännöt asuin- ja julkisten rakennusten suunnittelua varten seismisillä alueilla" esitetyillä säännöillä. Käytännesäännöissä asetetut vaatimukset auttavat sinua paremmin laskemalla ja ymmärtämään rakentamisen periaatetta.

Vyöhihna

Jos talon seinät käyttävät hiilihapotettujen betonilevyjen ja vaahtobetonin laseja, laite tarvitsee monoliittista vahvistettua hihnaa.

 1. Käytettäessä kevyiden lohkojen ja materiaalien kantavaa seiniä varten, jotka eivät kestä kuormaa lattialta. Esimerkiksi hiekkakivet, vaahtobetonin lohkot ja hiilihapotettu betoni, luonnonkumikiekko ja kalkkikivi. On tarpeen selventää, että näiden seinien seinissä, jotka ovat epätasaisesti jakautuneina seinämän kuormituksen alueelle pohjasta lattialevystä, voivat aloittaa muodonmuutosprosessit, joita kutsutaan murskauksiksi. Ne voivat aiheuttaa seinän myöhempää tuhoutumista. On olemassa erityisiä tekniikoita laitteen vahvistetun hihnan toteutettavuuden määrittämiseksi. Ne ottavat huomioon materiaalin resistanssin ominaisuudet erilaisiin kuormituksiin erityisten tekijöiden avulla. Kuitenkin kevyiden lohkojen, varsinkin vaahdon ja hiutaleiden, rakentamisen kokemus osoittaa, että näiden materiaalien muuraus on monoliittinen, vahvistettu hihna, joka on tarpeen rakentavien näkökohtien kannalta.
 2. Vartalon laitokselle rakennettaessa heikkenevät ja lievät maaperät aiheuttavat rakennuksen uppoamisen vaaraa maaperälle epäedullisten tekijöiden vaikutuksesta. Esimerkiksi talon painon kuorman kostuttamana maaperä alkaa muovautua. Tällöin jatkuva monoliittinen hihna pystyy "pitämään" seinän ja pohjan halkeamien ja tuhoutumisen ilmetessä. On varottava, että hihnan läsnäolo voi auttaa välttämään seinän tuhoutumisen vain tiettyihin muodonmuutoskuormiin saakka. Siksi on hyvä tutkia maaperän ominaisuuksia ja arvioida mahdollisuutta rakentaa rakennusta, esimerkiksi lähelle puroja ja jokia. Jos seinämien naapurirakennuksissa on näkyviä vaurioita pystysuuntaisten halkeamien muodossa, tarvitaan monoliittinen vahvistettu hihna.
 3. Rakentaessasi rakennuksen seismisesti vaaralliselle alueelle.

Armopoyojen konstruktiiviset tehtävät:

 • rakennuksen pohja ja runko on kytketty;
 • kuorman tasainen jakautuminen lattiapinnoilta kehän ympärillä seinillä ja pohjalla;
 • laakerointien seinämien vaakasuuntaisten tasojen linjaus laattaosan alle.

Materiaalit ja työkalut

Käyttämällä erityistä avaimen räikkää parranajotukeen auttaa säästää aikaa.

 1. Erityinen avain, jossa räikkä neulontaan.
 2. Corners vahvistaa kehystä.
 3. Hitsauskone.
 4. Betonisekoitin (tai sekoittimella tai porakone, jossa suuttimen sekoittamiseen).
 5. Scoop ja säännölliset lapiot.
 6. Ämpäri.
 7. Sementti, vesi, hiekka, murskattu kivi.
 8. Laitteen muottirakenne.
 9. Nails, ruuvit.
 10. 12 mm teräsvahvistus.
 11. Johdin sitomiseen.
 12. Hyvä laatu vaahto.

Phased-laitetekniikka

Decking lankut

Jotta puinen muotti kestää siihen kaadetun betonin paineen, se on kiinnitettävä tukevasti.

Pohja tai seinä asetetaan levyjen muottiin. Vahvistettu monoliittinen vyö on yleensä järjestetty korkeudeltaan 30 cm ja sen leveys on yhtä suuri kuin asennuksen leveys (ottaen huomioon eristyksen etäisyys, ks. Alla). Laudan alaosa (noin 5 cm korkeudella) kiinnitetään seinän sisä- ja ulkopuolelle ruuveilla. Kummankin osan osat kiinnitetään poikittaisilla tapilla. Muottien yläosan horisontaalisuutta ohjataan vesitasolla. Sen on oltava ehdottomasti horisontaalinen. Kiinnitetty muotti on eräänlainen kouru rakennusrungon yläpuolella.

Vahvistettu runko

Suuren painonsa ansiosta lujitushäkkeistä valmistetaan suoraan seinään. Yleensä kevytlohkojen rakennuksiin ei saa käyttää raskaita laattoja, joten riittää kaksi 12 mm: n vahvistuspalkkia. Näistä kiinnittämällä erikoisjohdin vahvikekytkennän avulla ristikappaleiden tikkaiden portaat suoritetaan noin puoli metriä. Rakennuksen kulmissa on tarpeen vahvistaa "tikapuita", hitsattuja erikoiskulmia. Ainoa kehys ja perustuksen alapuolella.

On pidettävä mielessä, että etäisyyden muotin reunasta rungon sauvoihin on kummallakin puolella 50 mm. Toisin sanoen kehyksen leveyden tulisi olla 100 mm pienempi kuin seinämän leveys.

Laitteen laite armopoyas.

Vaaleammille laatoille käytetään neljää nelikulmion muotoista hitsattavaa teräspalkkia. Tätä muotoilua käytetään armopoyasaan säätiön alla. Tällaisen kehyksen muodostamisessa on myös otettava huomioon seinämästä poistettavat mitat.

Alareunasta kehystä on myös nostettava seinältä 50 mm. Tämä voidaan tehdä sijoittamalla puutavaran, tiilen tai muun materiaalin kappaleet lujarakenteen alle.

Suosituksia ovat kokeneet rakentajat, jotka voivat siirtyä muurien yläriviin tietyillä etäisyyksillä kynsistä tai vahvistusosista, jotta "sidotaan" säätö ja panssaroidut vyöt. Tämän työn tarve jätetään isäntän harkintaan.

Täytä monoliittinen vyö

Monoliittista vahvistettua hihnaa kaadetaan sementti-hiekkalaastilla 1: 3 lisäämällä rakeita. Toisin sanoen 1 osa sementistä, 3 osaa hiekkaa. Lisäämällä vettä jatkuvasti sekoittamalla seosta virtaamaan juoksevuutta. Sen ei pitäisi olla liian likainen, jotta se ei pääse ulos muottipesästä. Tuotamme jatkuvan valun, jatkuvasti "bajonetti" betonin, joka tiivistää ja estää aukkojen muodostumisen.

Valmistettaessa laastia panssaroidun vyön betonisoimiseksi tulisi käyttää sementtimerkkiä M-400.

Hihnan jatkuvuuden varmistamiseksi, jos työtä on tarpeen lopettaa, on tehtävä poikkipalkki, joka pystyy pysäyttämään prosessin vain pystysuoraan. Voit käyttää tiiliä tai lohkoa. Työn aikana irrota jumpperi ja jatka työskentelyä, runsaasti veden vuotamista risteyksestä.

Hyvällä aurinkoisella säällä betonin kovettumisaika on noin neljä päivää. Tällöin seinämateriaali tai säätö puretaan.

Lämpeneminen armopoyas

Lopuksi haluan kiinnittää huomiota aseiden eristämiseen. Tämä tarve katoaa, jos rakennuksen projektin seinät ovat eristyksissä. Muussa tapauksessa hihna toimii eräänlaisena kylmämuodossa, joka jäätyy talvella. Tämä johtaa siihen, ettei sisätiloissa ole kovin miellyttävää lämpötilaa, ja sittemmin seinien kosteutta ja hometta. Siksi on suositeltavaa lämmittää se.

Tätä varten asennettaessa monoliittista teräsbetonivyöhön tulee ottaa huomioon ehdotetun eristeen leveys ja lattialevyn tuen syvyys, jonka on määritettävä SNiP 2.08.01-85.

Lämmöneristys on tehtävä talon ulkopuolella, jotta se ei pääse muottiin.

Eristys 2-3 cm: n välein on tarpeen tehdä reikiä ja korvata vaahdolla. Vaahto tapahtuu kahdessa vaiheessa: ensin joka toinen reikä, ja päivän tai kahden jälkeen, kun vaahto kovettuu, jäljellä olevat reiät ovat vaahtoutuneet. Lämpenemisen kustannukset ovat riittävän vakavat, mutta ilman tätä menettelyä tarvitaan.

Zapenyvat tarvitsee osia. eli ensimmäinen zapenivayut joka pariton reikä, odota pari päivää (tai ohjeiden mukaisesti vaahto, kun kovettuminen), niin zapenivat jo jokaisen tasaisen reikä - tämä antaa sinulle zenirovat laadullisesti ja samalla hieman vähentää kulutusta vaahto. Seuraavaksi panssaroidut voidaan kääntää päin.

Ja mikä monoliittisen hihnan poikkileikkauksen koko (Deformation belt)

Kehotan sinua opiskelemaan kanavani YouTubessa "rakennustekniikassa"

Hinnanalennusyhtiön osakkeet löytyvät täältä

Kaikkien monimutkaisten alhaisten kohteiden hankkeet on tehty eri betonilohkoista laskemalla perustukset IGI WE: n pohjalta. Hinnat ovat kohtuullisia.

Sivuston maisemasuunnitteluprojekti voidaan tilata meille.

Ja mikä olisi raudoitetun monoliittisen vyön poikkileikkauksen koko? (muodonmuutosvyö)

Kysymys kuuluu, mikä pitäisi olla raudoitetun monoliittisen muodonmuutosvyön osuuden koko? melko yleinen ja eri lähteet antavat hieman erilaisia ​​vastauksia ja henkilö eivät taholle yksityiskohtia ja koukerot rakentaminen kaasun betoniseinien betoniharkkojen, on melko vaikea suunnata valinnan teknisiä ratkaisuja rakentaminen vahvistaa deformaatiovyöhykkeen nimenomaan kotiin, rakennus, mökki.

Ja vastaamaan kysymykseen, mikä pitäisi olla raudoitetun monoliittisen vyön leikkauksen koko? (muodonmuutosvyö) pitäisi alkaa ymmärtää, mitä ongelmia ratkaisee monoliittinen muodonmuutos vahvistettu betonihihna rakentamiseen oman talon tai mökki?

Ja niin tehtävät, jotka talon aikana toimivat betonirakenteisen monoliittisen hihnan varassa:

1-Vahvistettu betoni monoliittinen muodonmuutosvyö, joka mittaa mökeiden ilmastettujen betoniseinien muodonmuutoksia.

2- Vahvistettu muodonmuutos monoliittinen vyö helpottaa tasainen jakautuminen kuorman päällekkäin noin ulkoseinän Vaahtobetoniasuintalot lohkojen tai hiilihapotettujen Ytong Gras tai peruspölkylle on erityisen tärkeää, että seinät keuhkojen seinämän materiaali on huokoista betonia, betonitiilet betonitiiliä, kevytsorabetonista betonitiilet pieniä tiheys, pehmeät luonnonmateriaalit kuten kalkkikivi tai kuoren kallio, jonka vahvuus ei voi taata lattian tukemista ilman seinämien deformoitumista tukiosissa.

3-teräsbetoninen monoliittinen hihna (muodonmuutosvyö) havaitsee vetolujuuksia materiaalien lämpölaajenemisen ja ilmastettujen betoniseinien muodonmuutoksen vuoksi.

4-teräsbetoninen monoliittinen muodonmuutosvyö havaitsee rakennemuutoksen aiheuttamien muodonmuutosten aiheuttamaa rasitusta.

5- Vahvistettu betoni monoliittinen vyö (muodonmuutoshihna) luo rakennuksen sekundaarijärjestelmän, jossa paikalliset vauriot rakennuksen seinille aiheuttavat räjähdyksen, maanjäristyksen

6 ei ole tarpeeton ja tukiseinien vaakasuuntaisten tasojen kohdistaminen lattian alla olevan vahvistetun betonimuotoisen monoliittisen hihnan ansiosta.

7 Muodonmuutos teräsbetoni monoliittisen hihna, on horisontaalinen levy jäykkyys mökki tai kotiin.Osobenno tärkeä muodonmuutos monoliittinen vyö, jossa on suuri keskiöetäisyydellä sisäseinien, on päällekkäisiä elementtilaatat, puinen enimmäismäärä puiset palkit. Tällaisissa rakentavissa ratkaisuissa monoliittinen muodonmuutosvahvistettu betonivyö ei yksinkertaisesti ole vaihdettavissa.

Suositukset eri lähteistä muodonmuutoksen korkeudelle monoliitti- sestä raudoitetusta vyöstä ja muodonmuutosvyöhykkeen vahvistamisesta kulkevat 50 mm: n ja 190 mm: n korkeuden välillä, ja projektissa olen saavuttanut 250 mm: n korkeuden. Vahvistettu verkkojen ja yksittäisten tankojen kanssa 2x F12mm sauvoista ja jopa 4x F10mm.and F12mm. Mutta kun otetaan huomioon, että jäykkyys teräsbetonia monoliitti vyö (deformaatiovyöhykkeen) riippuu hitausmomentti = BH 3/12, ja hän puolestaan ​​kuten voimme nähdä edellä kaava riippuu korkeudesta kohdasta "h" kolmanteen potenssiin, tästä seuraa johtopäätös, sitä suurempi korkeus taivutusmuotoisen monoliittisen vahvistetun betonivyörenkaan poikkileikkaus, sitä vaikeampi se on ja sen vuoksi käyttökelpoisempi.

Nyt järjestyksessä:

1- Jos tarvitset monoliittista teräsbetonipoikkeutushihnaa seinien erilaisten tukikapasiteetin aiheuttamien mahdollisten muodonmuutosten tasaamiseksi. Tässä tilanteessa on epätodennäköistä, että jos näin käy, autetaan 50 mm: n korkeudeltaan vahvistettua vartaloa, joka on vahvistettu kahdella tankoilla Ф10-12мм ja jopa ilman puristimia. Tässä on tarpeen soveltaa jotain vakavampaa, joka perustuu erityiseen tapaukseen, mutta vähintään 150 mm: n korkeudelle ja vahvistetuilla 4F-10 mm: llä kiristimillä.

2- Toisessa tapauksessa kuorman jakautumisen heikkon seinämateriaalien seinämien kattoon voidaan päästä monoliittisella muodonmuutosvyöllä ja paksuus 50 mm

Vahvistettu, kuten muurausverkko ja liittimet, joissa pitkittäinen vahvistus 2F 10mm.

3- Jos rakenteeltaan on otettava huomioon vetolujuudet, jotka johtuvat lämpöerotuksesta, ja täällä myös tässä on riittävästi myös monoliittihihnalla varustettua vyönauhaa 50 mm vahvennettu 2F10mm

4- Jos talon pohjan saostumisen takia on olemassa riski muodonmuutoksesta (emme ota huomioon sitä tapahtuneena - tämä on erillinen aihe), tarvitsemme 150 mm: n ja mahdollisesti jopa 250 mm: n suuruisen monoliittisen muodonmuutoksen vahvistetun betonihihnan. ja muodonmuutoshihnan vahvistaminen 4F12mm - monoliittisen raudoitetun betonivyöhykkeen korkeus määrittelee perustason riskin riskin.

5- Jos on olemassa riski tällaisesta suunnitelmasta kuin mahdollinen räjähdys, seismiset vaikutukset, on tarpeen harkita vaihtoehtona muodonmuutosvyö, jonka korkeus on 150 mm: stä 250 mm: iin vahvistetusta 4F10-12mm

6. Monoliittisen muodonmuutosvahvisteisen vyön asettamista varten horisontaalisen jäykisteen aikaansaamiseksi monoliittisen muodonmuutosvyö ei saa leikata ja tällaisen muodonmuutosvyöiden korkeus ei saa olla alle 150 mm. ja vahvistettu 4F10-12mm.

7- Kaikissa tapauksissa lukuun ottamatta kohtia 2 ja 3, pitkittäisraudoitus muodonmuutoksessa monoliitti- sestä, vahvistetusta betonivyöstä on kiinnitettävä tiukasti kiinnittimiin.

Betoni vahvistetuilla monoliittisilla, vahvistetuilla betonivöillä ei saa olla alle 150 asteen.

Ja muuta neuvoa, älä käytä muodonmuutosvauvoissa pitkittäissuuntaisena työvahvistuksena - lasikuituvahvisteita, enkä sitä suosittelen, koska en pidä siitä, vain todellinen kokemus sen käytöstä rakentamisessa on hyvin pieni, tehdä johtopäätöksiä sen käytöstä kestävyys käytön aikana.

Johtopäätös: Eli, kun työskennellään suosituksia KTB NIIZhB käyttö monoliitti vahvistettu vyöt rakentamisessa Ytong järjestelmän ohjeiden mukaisesti yhtiön Xella, jotta yhtenäistää teknisiä ratkaisuja käytettäessä silikaattia Ytong lohkot rakennusten rakenteissa on suositeltu poikkipinta monoliittinen teräsbetonia vyö 160mm x 190mm U lohkoissa Ytong lujitettu 3F 10 mm tai 2F 12 mm A-111, päällekkäiset sauvat lujitustangojen liitospisteissä betonimassasta 200 vähintään 1 m. Uskon, että ratkaisu on optimaalinen rakentavien ratkaisujen ehdottomassa enemmistössä. Samalla haluan kuitenkin korostaa, että tämän muodonmuutoksen monoliittisen vyöhykkeen tätä osaa tarkastellaan käyttäen Ytong U -muotoista kaasuseos-lohkoa.

Haluaisin myös huomata, että puhumme monoliittisesta lujitetusta muodonmuutosraudoitetusta betonivyöhykkeestä, tällaisen monoliittisen, vahvistetun betonimuodostuman hihnan puhkeaminen ei ole sallittua. Jos jostain rakentavasta syystä monoliittinen betonihihna on repeytynyt, silloin näissä tapauksissa tietyt konstruktiiviset suunnitelmat mökkihankkeesta muuttuvat. ja osa monoliittisen muodonmuutoshihnan toiminnoista jaetaan uudelleen lattiisiin tai seiniin, väliseinille. Tämän päätöksen on kuitenkin tehtävä suunnittelija.

Mikä on armopoyat laattojen alla ja miten neuloa se?

Edistyksellisten tekniikoiden käyttöönoton ja uusien rakennusmateriaalien käytön yhteydessä rakennusten vakauden ja kestävyyden vaatimukset ovat lisääntyneet. Rakennuksen rakenteen vahvistamiseksi ja laakerin ulkoseinien voimakkuuden lisäämiseksi laatikon yläosassa voimahihna tehdään betoniteräksen muodossa, joka on vahvistettu vahvikkeella. Armopoyas jakaa tasaisesti katon paineen ja siirtää kuorman pohjaan seinien läpi. Panssarihihnan korkeus ja paksuus sekä lujitusholkin ja betonin laatu rakenteelliset ominaisuudet vaikuttavat lujuusominaisuuksiin.

Armopoyas-muotoilu

Jotta sileät kuormat katon painosta ja päätypaneeleista pääseinämien päätyyn, on rakennettu erityinen teräsbetonivyö. Se toteutetaan myös monoliittisen perustuksen kaatamisen yhteydessä.

Suunnitteella perustaa kellarista, väliseinästä tai pohjasta vahvistetusta vyöstä, sinun on suoritettava seuraavat vaiheet:

 • harkitse vahvistetun raudoituksen muotoa;
 • valitse raudoituksen optimaalinen koko ja määritä panssaroidun hihnan korkeus;
 • ostaa panssaroidun vyön rakentamiseen tarvittavat rakennusmateriaalit.

Määritettäessä suunnittelua, mittoja ja käytettäviä materiaaleja on otettava huomioon nykyiset ponnistelut lattian päällekkäisyyden tasolla sekä seinien kuormituskyky, jonka valmistuksessa käytetään huokoisia lohkoja. Kun käytät kevyitä levyjä, sen saa käyttää vähemmän tehokkaita armopoyoja. Leveyden tulee olla yhtä suuri kuin seinien paksuus. Kiinnitämme yksityiskohtaisemmin suunnitteluominaisuuksiin ja -kokoihin.

Laakerien ulkoseinien lujuuden lisäämiseksi on tarpeen tehdä panssaroituja

Mikä Armopoyas on tehty?

Vahvistetun hihnan suunnittelua säätelevät rakennuskoodit. Tämä virtapiiri estää rakennuksen laatikon muodonmuutoksen.

Vahvistettujen hihnojen valmistukseen käytetään seuraavia rakennusmateriaaleja:

 • betoniliuosta, jossa merkintä M400 ja sitä korkeampi. Seos täytetään muottirakenteella, jonka sisäpuolella on lujittavaa ristikkoa. Kun betoni kovettuu, muodostuu teho ääriviivoja laakerin seinämien ympärille. Betoniseos valmistetaan Portland-sementin, murskattujen kiven ja hiekan pohjalta. On tärkeää suorittaa betonitoiminta yhdessä ajossa betonin massan tiivistämisen avulla tärinänvaimentimien avulla. On tärkeää estää ilmakammioiden muodostuminen monoliitin sisällä;
 • teräspalkit, joiden poikkileikkaus on 0,8-1 cm. Aallotettu vahvike leikataan halutun koon omaaviksi työkappaleiksi, jotka on sidottu sidelangalla avaruusjärjestykseen. Suunnittelu koostuu neljästä pituussuuntaisesti sijoitetusta sauvasta, jotka on liitetty poikittaisvauvoilla. Poikittaiselementtien läpimitta on 0,6 cm. Metalliristikko, joka lisää betonirakenteen kuormitettavuutta, on poikkileikkaukseltaan neliömäinen tai suorakulmainen poikkileikkaus.

Muotoilusta riippuen eri materiaaleja käytetään sen tuottamiseen:

 • puulevyjä käytetään muottien taittamiseen;
 • kiinteä rakenne on polystyreeniä.

On tärkeää varmistaa muotin jäykkyys ja tiiviys.

Armopoyasin tehtävänä on auttaa rakennusta kestämään muodonmuutoksia.

Armpelin korkeus ja paksuus

Vahvistetun hihnan kokoa säätelee projektin dokumentaatio:

 • tehopiirin korkeus on yhtä suuri kuin sen paksuus vahvistetun neliöhihnan valmistuksessa. Suorakulmaisen rakenteen korkeus on 1,5-1,6 kertaa leveys;
 • panssaroitu hihnan paksuus vastaa tavallisesti rakennuksen laakerin seinämien leveyttä. Rakennustekniikka mahdollistaa hihnan vähäisen paksuuden 0,7-0,8 seinämän paksuuden tasolla.

Tehon ääriviivan mitat määräytyvät rakennushankkeen suunnitteluvaiheessa.

Kun on tarpeen vahvistaa rakennustekniikoita, joissa on vahvistettu vyö?

Vahvistettu vyö on asuinrakennusten kriittinen elementti, joka on muodostettu eri korkeuksilta nollasta. Armopoyas on suunniteltu ratkaisemaan seuraavat tehtävät:

 • muodostetaan litteä pohja liitäntälevyjen asentamiseksi;
 • kattopalkkien luomien erilaisten kuormitusten tasoittaminen;
 • estää laakerin seinämien halkeilua laatikon muodonmuutoksen seurauksena;
 • seinien päätyyn vaikuttavien kuormien verrannollinen jakautuminen;
 • vähentää seinien muodonmuutoksen todennäköisyyttä lisääntyneiden ponnistelujen avulla;
 • vähentää tuulenpuuskien aiheuttamia rasituksia;
 • varmistetaan kaltevaan maastoon rakennettujen rakennusten kestävyys;
 • seismisesti aktiivisten alueiden rakennettujen rakennusten laatikoiden koskemattomuuden säilyttäminen;
 • lisäävät rakennusten rakenteiden turvallisuutta, joihin maaperän roisku hehkuu.

Kuormitettavien seinien ylemmällä tasolla pystytetyn vahvistetun hihnan puuttuminen vähentää rakennuksen vakautta.

Armopoyas on betonikerros, joka on rakennettu ympäröivän talon ulkoseinien ympärille

Armopoyas on rakennettava seuraaviin tilanteisiin:

 • kun käytetään soluseinämiä seinämille;
 • talojen rakentamisessa seismisesti aktiivisilta alueilta;
 • rakennusten rakentamisessa ongelmatilanteissa.

On olemassa tilanteita, joissa voit tehdä ilman vahvistettua betonivyöhykettä - tämä on tiilien käyttöä pääseinien pystyttämiseen sekä kaataminen säätiön alapuolelle jäätymiselle. Muissa tapauksissa vahvistettu hihna on rakennuksen pakollinen elementti.

Armopoyat esivalmistettujen ja monoliittien teräsbetonilattian alla

Ei ole tarpeen epäillä, tarvitaanko panssaroituja lattialevyn alla. Lattiapaneelista rakennettu Armopoyas suorittaa useita vakavia tehtäviä:

 • lisää solukappaleiden seinämien kantavuutta. Loppujen lopuksi huokoinen betoni on altis deformaatiolle lisääntyneessä kuormituksessa;
 • jakaa suhteellisesti kuorman väliseinän päällekkäisyydestä ja katosta seiniin. Paikalliset voimat voivat aiheuttaa halkeilua;
 • suojaa laatikon rakennetta halkeilulta. Hihna tasoittaa lämpötilan vaihtelua ja lisää rakenteen kestävyyttä.

Vahvistettu betonirakenteinen raudoitus yhdistää rakennuksen laatikon ja lattialevyn yhteiseen virtapiiriin.

Armopoyat laatan alla on suljettu muoto

Valmistamme vahvistamaan vyön laattojen alla - rakennusaineita ja työkaluja

Suunnittele riippumatonta tuotantoa lankapaneelien asennusta varten valmistamalla tarvittavat rakennusmateriaalit:

 • vaneri, höylätty levy tai polystyreenilevy muottien kokoamiseen;
 • Portlandsementti, sora ja hieno hiekka betoniseoksen valmistukseen;
 • teräsvahvistus ja neulomakivi voima- kehyksen kokoonpanoon;
 • muovikalvo tiivistää muottirakenne;
 • kiinnittimet (ruuvit, ruuvit, kynnet) muottien kokoamiseen.

Materiaalien määrä määräytyy projektidokumentaation perusteella.

Työn suorittamiseksi tarvitset myös erikoislaitteita ja työkaluja:

 • betonisekoitin, joka helpottaa suuren määrän betonimassan valmistusta;
 • Bulgarialaisella teräksellä teräsvahvikkeella käytettävän metallin ympyrä;
 • koukku neulomalle tai puoliautomaattiseen laitteeseen;
 • rakennustasoa ja halkeamia vaadittavia mittauksia suoritettaessa.

Käytettäessä vahvistuspalkkeja, joiden halkaisija on suurempi, tarvitaan myös taivutustyökalu.

Jotta betonikerrokset kuivuisivat tasaisesti, on tarpeen täyttää yhdysrakenteet yhdessä vaiheessa.

Vahvistettu vyörakennustekniikka - päävaiheet

Panssaroidun hihnan valmistuksen tekninen prosessi tarjoaa seuraavan toimenpidekokonaisuuden:

 1. Aihioiden valmistus muottirakenteen kokoamiseksi.
 2. Vaneritehtien, puulevyjen tai polystyreenilevyjen muottien kokoaminen.
 3. Vahvistustankojen leikkaaminen sopiviksi kootuksi aihioiksi.
 4. Sähkökokoonpanon kokoaminen yhdistämällä tangot käyttäen hehkutettua lankaa.
 5. Betoniliuoksen valmistukseen tarkoitetut komponentit sekoitetaan.
 6. Muotoilurakenteen jatkuva täyttäminen ratkaisulla.
 7. Ilmaeristeiden poisto syvä- tai pinnan värähtelijällä.
 8. Betonimassojen kosteuden ylläpito säännöllisin kostutuksin.
 9. Rakenteen purkaminen konkreettisen liuoksen kovettumisen jälkeen.

Kun olet tutkittu perusteellisesti armopoyaksen rakentamisen tekniikkaa, on helppoa tehdä kaikki omat kädet.

Mitkä muottimateriaalit voin käyttää?

Perinteisesti muottien valmistukseen käytetään höylättyä puuta, josta paneelirakenne on tehty. Puukorkeuden korkeus on yleensä 0,3 m, ja leveys vastaa seinien paksuutta. Kiinnityslevyt, jotka on tehty ruuveilla. Muottipöydän sivuverho on kiinnitetty kierteitetyillä tangoilla tai säleillä. Ylemmän muottitason tasoittamista tulisi säätää tasolle. On tärkeää kiinnittää levyt ja tiivistää kaikki halkeamat.

Höylätyn puun höyläämiseen

Muottien valmistukseen tarkoitettujen levyjen lisäksi käytetään seuraavia materiaaleja:

 • kosteutta kestävä vaneri. Ennen betonin kaatamista, se on impregnoitu jäteöljyllä purkamisen helpottamiseksi.
 • ekstrudoitu polystyreeni. Polystyreenilevyt ovat kiinteä osa eristettyä muottirakennetta.

Materiaalivalinta muottien valmistuksessa on tehty yksitellen projektidokumentaation vaatimusten mukaan.

Asennuksen asennus

Vahvikotelon asennustöiden järjestys:

 1. Metallivahvojen leikkaaminen.
 2. Asettaminen palkkeja pitkin muottiin vuoriin.
 3. Alareunan langankiinnityselementit.
 4. Poikittaisten sauvien asennus.
 5. Kiinnitys ylemmän tason elementteihin.

Kiinnitä ruuvi, asenna kierretangot tai teräslanka lattiaelementtien kiinnittämiseen.

Miten kaadetaan betonia?

Betoniliuoksen valmistaminen ja kaatoaminen suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 1. Valmistele betoniseos haluttuun määrään.
 2. Suorita jatkuva betonointi.
 3. Pane betoni ristikolla tai värähtelijällä.
 4. Suunnittele betonipilvin pinta.
 5. Aseta betoniin muovikelmu.
 6. Ajoittain kostuta betonipinta.

Kun käytät konkreettista käyttökestävyyttä, purkaa muottirakenne. Panssaroidun vyön paksuus laatan alapuolella on muotorakenteen koko.

johtopäätös

Lattiapaneelien alla olevat käsihihnat ovat rakenteen pakollinen elementti, mikä lisää rakenteen lujuusominaisuuksia. Oikein valittu panssaroitu hihnan paksuus takaa tarvittavan turvamarginaalin. Armopoyas lisää rakennusten elämää ja vaikuttaa positiivisesti niiden vakauteen. On tarpeen noudattaa teknisiä suosituksia sekä käyttää laadukkaita rakennusmateriaaleja. On helppo käsitellä työtä omasta, kun se on tutkinut tekniikkaa huolellisesti.

Vahvistetun hihnan rakentaminen

Jotta talonrakennus olisi kestävä ja toimisi ongelmitta monta vuotta, on tärkeää varmistaa rakenteen jäykkyys ja korkealaatuinen seinien nippu. Tätä varten on välttämätöntä pystyttää armopoyat laattojen alle.

Korkealaatuisen vahvistetun hihnan rakentamisen kannalta on tärkeää, että pyöreän täytön prosessi on jatkuvaa ja kertaluontoista.

Tämä tärkeä osa tukirakennetta on kiinteä, metallilla vahvistettu betoni, joka on asennettu talon katon alle katon alle.

Monoliittinen vahvistettu hihna jakaa tasaisesti seinän kehän ympärillä olevan paineen ja antaa tasaisen pinnan myöhempää limitystä varten.

Monoliittinen vyö on pystytetty jokaisen lattian seinämien ympärille, ja viimeisessä kerroksessa se toimii perustana katolle ja ullakolle. Samanaikaisesti ikkuna- ja oviaukot voidaan tehdä pienimmän koon pienellä määrällä raudoitusta, koska hihna olettaa pääkuorman ja jakaa tasaisesti hihnan.

Kuinka tarpeellista on armopoyat?

Useimmiten monoliittinen vyö on rakenteellinen välttämättömyys, mutta joissakin tapauksissa tällaista vahvistamista ei tarvita.

Voit tehdä ilman armopoyas jos:

 • säätiö täytetään maaperän jäädyttämisen alapuolella;
 • Seinät ovat itse asiassa tiiliä.

Mutta vaikka nämä olosuhteet täyttyisivät, lattialevy tulee olla seinän molemmille puolille vähintään 12 cm, ja rakennuksen itsensä pitäisi olla seismisesti turvallisella alueella.

Armopoyas on välttämätön, jos:

Jos seinät on valmistettu kaasusilikaattilohkosta, tarvitaan käsivarsi, riippumatta toisen kerroksen huoneen tarkoituksesta.

 • Korkea talo. Tässä tapauksessa säännöt määräävät monoliittisten vöiden olemassaolon;
 • Seinät on rakennettu huokoisista materiaaleista, esimerkiksi hiekkakivistä tai hiilihapotetusta betonista. Levyn epätasaisen paineen alla nämä materiaalit alkavat rypistyä ja nopeasti romahtaa;
 • Rakennus on pystytetty heikkoon maahan. Tällöin kotona tapahtuva katoaminen ja sen seurauksena seinämien halkeamien muodostuminen ovat vaaraksi. Monoliittinen hihna toimii laastina ja estää halkeilua. Tarkasta vanhat rakennukset lähialueilla. Jos ne ovat katettu halkeilla, jotka menevät alas katosta ja ylös maasta ja ikkunoiden kulmat, on vahvistetun hihnan asentaminen ehdottoman välttämätöntä;
 • Rakennuksen perustukset on valmistettu esivalmistetuista paloista tai matalasta. Armopoyas jakaa tasaisesti levyjen paineen pohjan koko kehälle;
 • Talo sijaitsee seismisesti aktiivisessa vyöhykkeessä.

Kuinka rakentaa vahvistettu vyö?

Monoliittinen vyö on rakentava yksinkertainen elementti. Muotti on rakennettu seinän kehän ympärille, johon metalliosat on asennettu. Sitten rakenne kaadetaan betonilla ja eristetään.

Seuraavat materiaalit ovat välttämättömiä monoliittisen panssaroidun hihnan rakentamiseksi:

2-kerroksisessa talossa tehdään panssaroitu vyö ensimmäisen kerroksen seinien pystyttämisen jälkeen ennen lattialevyjen asettamista ja toisen kerroksen rakentamisen jälkeen ennen katon asentamista.

 • Vaneri / levyt;
 • Nopea asennus;
 • Itsekierteittävät ruuvit;
 • kynnet;
 • Ribbed metal tangot;
 • Tiilet / kivet;
 • Betoni / hiekka, sementti, murskattu kivi;
 • Sellofaanikalvo;
 • Eristys (vaahto);
 • Neulottu lanka.
 • Hitsaus kone;
 • ruuvimeisseli;
 • meisti;
 • Betonisekoittimet;
 • Rakennustaso;
 • Hammer.

Ensimmäinen vaihe: muottien rakentaminen

Useimmiten muotti on kerätty sillä perusteella, että panssaroidun vyön korkeus on noin 15-30 cm ja leveys joko seinä tai koko sama kuin se. Toisessa tapauksessa muotti siirretään syvälle seinään, mikä mahdollistaa eron eristämisen tulevaisuudessa.

Paras materiaali muottiin on vaneri, OSB-levyt, levyt. Muotti on asennettava siten, että sen yläosa on ihanteellisesti vaakatasossa. Tämä voidaan saavuttaa säätämällä laitetta rakennustasolla.

Rakenteiden asentamista on useita tapoja:

Jos asennat muottiin 2-3 cm: n sisäänpäin ja täyttämällä eristysmateriaalilla täytetty "niche", panssarointivyöhykkeen lämpöhäviö vähenee.

 • Kiinnitys sähköhitsauksella. Tällöin ankkurit kulkeutuvat muottiseinien läpi ja tulpat hitsataan;
 • Kiinnitys nopealla asennuksella. Tämä menetelmä on paljon nopeampi ja helpompi suorittaa, mutta se vaatii alustavaa valmistelua. Asennus ei käytännössä pidä sellaisissa materiaaleissa kuin betoni tai betoni. Jos rakennuksen pääosa on pystytetty vastaaviin materiaaleihin, oletetaan, että viimeiset rivit oletetun hihnan alapuolella on asetettava tiilestä.

Seinään kiinnitetyn levyn läpi reiät porataan 700 mm: n etäisyydeltä toisistaan. Aseta sieni reikiin ja kiinnitä se ruuvilla. Pika-asennus on parempi ottaa 6x100 mm ja 6 mm pora. Kun irrotat poran reiästä, sinun on ravistettava sitä hieman eri suuntiin. Reikä kasvaa hieman ja puun kuidut eivät estä sienen asennusta.

Laudan yläreunaan kiinnitämme ruuvit 1 m: n etäisyydelle, ja kynnet samalla tavalla ajetaan etuseinään. Ruuvit kiinnitetään pareittain kynsillä neulomalla.

Toinen vaihe: venttiilien valmistus

Kehys on valmistettu seinälle irrotettavan muottirakenteen kourussa, koska valmiissa muodossa se on erittäin raskas.

Vahvikotelon valmistukseen on välttämätöntä käyttää vain uritetut sauvat. Betonilaasti kiinnitetään ristin epätasaiseen pintaan ja siten se tarjoaa suuremman kantavuuden ja venytysvastuksen.

Vavat tulisi olla halkaisijaltaan 12 mm ja pituudeltaan 6 m. Poikittaiseen kiinnitykseen tarvitaan halkaisijaltaan 10 mm tangot. Poikittaisrunko on hitsattava reunoilta ja keskiosaa pitkin, jäljellä olevat poikittaiset sauvat eivät kiehu, vaan ne on sidottu lanka. Kehyksen kokoonpanossa on välttämätöntä minimoida hitsaus. Tosiasia on, että hitsattu sauma tulee vähemmän kestäväksi ylikuumenemisen takia, eikä sitä voida hyväksyä lujitetun hihnan rakentamisen aikana. Useimmat osat on koottava neulomalla.

Lanka voidaan ottaa pienimmän paksuudelta, sen tehtävänä on säilyttää rungon muodon eheys betonin kaatamisen aikana. Paksun langan kehyksen käytöstä ei tule vahvempia, ja tällaisen rakenteen asentaminen vaatii paljon enemmän rahaa ja vaivaa.

Kun kehyksen kaksi osaa ovat valmiit, ne on pinottu ja ne muodostavat pienen välissä olevan tilan. Sitten ne hitsataan keskelle ja reunoille, muodostaen valmiin kehyksen, joka poikkileikkaukseltaan on neliön tai suorakulmion muoto. On parasta tehdä tämä suoraan muottiin, sillä tuloksena oleva osa on melko suuri paino.

Rakenteen ja sen kummankin sivun välissä on oltava vähintään 5 cm: n etäisyydellä. Vahvikkeen nostamiseksi vaakapinnan yläpuolelle sijoitetaan kehyksen alle tiilet tai kivet.

Kun osaa kootaan kiinteään vyöhykkeeseen, hitsausta ei tarvita, voit yksinkertaisesti tehdä päällekkäisyyden 0,2 - 0,3 m kehyksen vierekkäisten osien välillä. Rakenteen on oltava tasainen sisäpuolella, jotta tämä edellytys on tarpeen käyttää rakennustasoa.

Kolmas vaihe: betonin kaataminen

Monoliittisen hihnan kaatopaikan on oltava kestävä, koska se kestää lattialaattojen painoa. Jos käytetään valmiita betonia, sen tulee olla luokkaa 200 ja korkeampi.

Jos seos valmistetaan itsenäisesti, sinun on seurattava perusteellisesti tekniikkaa ja on toivottavaa käyttää betonisekoitinta. 1 osa sementistä, 3 osaa hiekkaa ja 5 osaa raunioista. Tuloksena oleva seos tulisi sekoittaa hyvin ja lisäämällä vähitellen vettä haluttuun konsistenssiin.

On tärkeää, että tulva-ankkurioja keskeytetään keskeytyksettä. Sovitettu liuos ei saa kovettua, kunnes uusi osa täyttyy.

Betonia ei missään tapauksessa voida kaataa useisiin kerroksiin. Jos koko hihnaa ei voida täyttää kerralla, on välttämätöntä tehdä tilapäisiä höyrystysbetonin tai laattojen pystysuorat kattorakenteet. Ennen betonin seuraavan osan kaatamista hyppy tulee irrottaa ja risteytys kastellaan vedellä.

Monoliittisen vyön kaatamisen yhteydessä on tarpeen tarkistaa jatkuvasti rakennetun rakenteen vaakasuuntainen taso ja poistaa pisarat mahdollisimman paljon. Tulevaisuudessa on helpompi asentaa lattialevyt huolellisesti tasoitetulle pinnalle.

Kun betoni on jo kaadettu, sinun on lävistettävä se erikoistyökalulla tai vain vahvistusosalla. Nämä yksinkertaiset toimenpiteet vapauttavat ilmaa betonista ja estävät mahdollisten aukkojen syntymisen.

Flooded betonin on luotava edellytykset kovettumiselle ja kovettumiselle. Tätä varten se suljetaan kalvolla, niin että kosteus ei haihdu liian nopeasti, ja kuumalla säällä, esiladut.

Muotti voidaan irrottaa noin 3 päivän kuluttua - aika riippuu sääolosuhteista. Tämä tehdään sorkkaraudalla tai kynsilakalla.

Neljäs vaihe: lämpeneminen

Monoliittinen vyö, joka on tullut osa seinää, on lämmön johtajan rooli, ja jos emme ryhdy toimenpiteisiin sen eristämiseksi, voi syntyä "kylmiä siltoja". Ennen kaivutyöhön tehtävää työtä, joka on jäljellä muotin poistamisen jälkeen, on tarpeen asettaa eristys. Täysin sopiva vaahtokoko.

Monoliittinen vahvistettu vyö suojaa taloa monien ulkoisten syiden aiheuttamilta vaurioilta. Rakennuksen kehyksen osaa ei ole vaikea laskea ja asentaa, vaan se voidaan tehdä kuka tahansa, ainakin kerran rakennuksen edessä. Vahvistettujen hihnojen valmistuksessa ei voi säästää materiaaleja. Laadukas ja oikein tehty, hän oikeuttaa sen arvon. Monissa tapauksissa vahvat armopoyat takaavat koko rakenteen lujuuden ja kestävyyden.