Monoliittisten teräsbetonilattien laskeminen
yksinkertaisesti tuettu pitkin ääriviivaa

Kun rakennat taloja, joilla on yksilöllinen kotisuunnittelu, kehittäjät pääsääntöisesti kohtaavat suuret haitat tehdaspaneelien käytöstä. Toisaalta niiden vakiot mitat ja muoto, toisaalta - vaikuttava paino, jonka takia on mahdotonta tehdä ilman nostolaitteiden houkuttelemista.

Eri koot ja kokoonpanot, joissa on soikea ja puoliympyrät, päällekkäiset talot ovat ihanteellinen ratkaisu monoliittisiin betonilaattoihin. Tosiasia on, että tehtaisiin verrattuna ne tarvitsevat huomattavasti vähemmän raha-investointeja sekä tarvittavien materiaalien hankintaan että toimitukseen ja käyttöönottoon. Lisäksi niillä on huomattavasti suurempi kantavuus ja levyjen saumaton pinta on erittäin hyvälaatuista.

Miksi kaikki ilmeiset edut eivät kaikki turvaudu betonilattian rakentamiseen? On epätodennäköistä, että ihmiset peloissaan pitemmällä valmistelutöllä, etenkään koska kumpikaan vahvistusjärjestyksestä tai muottielimestä ei ole mitään vaikeuksia. Ongelma on erilainen - kaikki eivät osaa laskea oikein monoliittista lattialaattaa.

Monoliittisen päällekkäisen laitteen edut ↑

Monoliittiset betoniteräkset ovat luotettavia ja monipuolisia rakennusmateriaaleja.

 • Tämän tekniikan mukaan on mahdollista kattaa käytännöllisesti katsoen minkä kokoisia tiloja riippumatta rakenteen lineaarisista mitoista. Ainoa asia, joka on tarpeen estää suuret tilat on tarve asentaa lisätukea;
 • Ne tarjoavat hyvän äänieristyksen. Suhteellisen pienestä paksusta (140 mm) huolimatta ne pystyvät täysin estämään kolmannen osapuolen melua;
 • alapuolelta, monoliittisen valun pinta on sileä, saumaton, ilman tippaa, joten useimmiten tällaiset katot on viimeistelty vain ohut kerros kitti ja maalattu;
 • kiinteän valun avulla voit rakentaa kauko-rakenteita, esimerkiksi luoda parveke, joka on yksi monoliittinen levy, jossa on päällekkäisyys. Muuten tällainen parveke on paljon kestävämpi.
 • Monoliittisen valun haitat ovat tarve käyttää erikoisvarusteita betonin kaatamiseen, esimerkiksi betonisekoittimiin.

Kevyiden materiaalien, kuten hiilihapotetun betonin, valmistukseen sopivat monoliittiset lattiat. Ne on valmistettu valmiista lohkoista, esimerkiksi laajennetusta savesta, hiilihapotetusta betonista tai muusta vastaavasta materiaalista ja kaadetaan sitten betonilla. Se osoittautuu toisaalta kevyestä rakenteesta ja toisaalta - se toimii monoliittisena vahvana hihana koko rakennelmalle.

Teknologisten laitteiden mukaan erotellaan:

 • monoliittinen palkkikatto;
 • litteät palkit ovat yksi yleisimmistä vaihtoehdoista, kustannukset materiaaleista ovat vähemmän täällä, koska ei tarvitse ostaa palkkeja ja prosessin lattialaatoja.
 • jolla on kiinteä puutavara;
 • ammattimaisella lattialla. Useimmiten tätä mallia käytetään terassien luomiseen korjaamojen ja muiden vastaavien rakenteiden rakentamisessa. Ammattilevyjen rooli on joustamaton muotti, johon betoni kaadetaan. Tukitoiminnot suoritetaan metallirungosta, joka on koottu sarakkeista ja palkkeista.


Pakolliset ehdot korkealaatuisen ja luotettavan monoliittisen päällekkäisyyden saamiseksi aaltopahvilla:

 • piirustukset, jotka osoittavat rakenteen tarkat mitat. Sallittu virhe - enintään millimetriin asti;
 • monoliittisen lattialevyn laskenta, jossa sen aiheuttamat kuormat otetaan huomioon.

Profiililevyjen ansiosta saat rei'itetyn monoliittisen päällekkäisyyden, jolle on ominaista suurempi luotettavuus. Tämä vähentää huomattavasti betonin ja lujitangon kustannuksia.

Litteiden palkkien laskeminen ↑

Tämän tyyppinen päällekkäisyys on kiinteä laatta. Sen tuetaan sarakkeilla, joilla voi olla pääkaupunkiseudut. Jälkimmäiset ovat välttämättömiä, kun vaaditun jäykkyyden aikaansaamiseksi lasketaan laskettu span.

Muotoon tuetun monoliittisen levyn laskeminen ↑

Monoliittisen levyn parametrit ↑

On selvää, että valetun levyn paino riippuu suoraan sen korkeudesta. Todellisen painon ohella se kuitenkin kokee kuitenkin tietynlaisen kuormituksen, joka muodostuu tasoitustason, päällystyspäällysteen, huonekalujen, huoneen ihmisten ja muiden painosta. Olisi naitava olettaa, että joku kykenee täysin ennustamaan mahdolliset kuormat tai niiden yhdistelmät, joten niiden laskelmissa ne käyttävät tilastotietoja, jotka perustuvat todennäköisyysteoriaan. Näin saat hajautetun kuorman arvon.


Tällöin kokonaiskulutus on 775 kg neliömetriä kohden. m.

Osa komponenteista voi olla lyhytikäisiä, toiset taas kauemmin. Jotta laskumme vaikeutettaisiin, sovimme jakelukuormituksesta qt tilapäisesti.

Kuinka lasketaan suurin taivutusmomentti ↑

Tämä on yksi määriteltävistä parametreista valittaessa vahvistusosuutta.

Muista, että käsittelemme levyä, jota tuetaan ääriviivoja pitkin, eli se toimii säteenä abscissa-akselin, mutta myös aksentin akselin (z) akselin suhteen ja kokee puristusta ja jännitystä molemmissa tasoissa.

Kuten tiedetään, taivutusmomentti palkin abscissa-akselin suhteen on tuettu kahdella seinämillä, joiden leveys on ln lasketaan kaavalla mn = qnln 2/8 (mukavuus, leveys on 1 m). On selvää, että jos jänteet ovat yhtä suuret, hetket ovat yhtä suuret.

Jos katsotaan, että neliölevyn kuormitus q1 ja q2 yhtäläinen, on mahdollista olettaa, että ne muodostavat puolet suunnittelun kuormituksesta, jota merkitään q: llä. E.

Toisin sanoen voidaan olettaa, että lujitusta, joka on sijoitettu yhdensuuntaisesti abscisaanin ja sovitettujen akselien kanssa, lasketaan samalle taivutusmomentille, joka on puolet suuruudeltaan sama kuin lautaselle sama indikaattori, jolla on kaksi seinämää tukea. Saamme, että lasketun momentin maksimiarvo on:

Mitä tulee konkreettisen hetken suuruuteen, jos katsotaan, että se kokee puristusvaikutuksen samanaikaisesti kohtisuorassa toisiinsa nähden, sen arvo on suurempi,

Kuten tiedetään, laskelmat vaativat yhden momentin arvon, joten laskennallinen arvo on M: n aritmeettinen keskiarvo.ja ja Mb, joka meidän tapauksessa on 1472,6 kgf · m:

Venttiiliosan valinta ↑

Esimerkiksi lasketaan tanko-osa vanhan menetelmän mukaan ja huomaamme heti, että laskelman lopullinen tulos käyttäen jotakin muuta menetelmää antaa vähimmäisvirheen.

Mitä tahansa laskutapaa valitset, älä unohda, että lujituksen korkeus, riippuen sen sijainnista suhteessa x- ja z-akseleihin, eroaa toisistaan.

Korkeuden arvona otetaan ensin: ensimmäisen akselin h01 = 130 mm, toiselle - h02 = 110 mm. Käytämme kaavaa A0n = M / bh 2 0nRb. Näin saadaan:

 • 01 = 0,0745
 • 02 = 0,104

Alla olevasta lisätaulukosta löytyvät vastaavat arvot η ja ξ ja lasketaan tarvittava alue käyttäen kaavaa Fan = M / ηh0nRs.

 • Fa1 = 3,275 neliömetriä. cm.
 • Fa2 = 3,6 neliömetriä. cm.

Itse asiassa vahvistus 1 s. m. 5 pituus- ja poikittaissuuntaista asennusta varten vaaditaan 5 vahvistuspalkkia 20 cm: n askelin.

Voit valita osion käyttämällä alla olevaa taulukkoa. Esimerkiksi viiden tangon ⌀10 mm saamiseksi saadaan 3,93 neliömetrin pinta-ala. cm ja 1 rm. m se on kaksi kertaa niin paljon - 7,86 neliötä. cm.

Yläosassa vahvistetun raudoituksen osa otettiin riittävän marginaalilla, joten alemman kerroksen raudoituksen määrä voidaan pienentää neljään. Sitten alueen alaosaa taulukon mukaan on 3,14 neliömetriä. cm.

Esimerkki monoliittisen levyn laskemisesta suorakulmion muodossa ↑

Ilmeisesti tällaisissa rakenteissa abscissa-akselin suhteen toimiva momentti ei voi olla yhtä suuri kuin sen arvo suhteessa sovellettuun akseliin. Lisäksi, mitä suurempi leviäminen sen lineaaristen ulottuvuuksien välillä, sitä enemmän se näyttää siltä, ​​että palkki on saranoitu tuki. Toisin sanoen, alkaen tietystä hetkestä, poikittaisen lujituksen vaikutuksen suuruus muuttuu vakiona.

Käytännössä poikittaisten ja pitkittäisnopeuksien riippuvuus arvoon λ = l2 / l1 esitettiin toistuvasti:

 • at λ> 3, pituus on yli viisi kertaa poikittainen;
 • at λ ≤ 3, riippuvuus määräytyy aikataulun mukaan.

Oletetaan, että haluat laskea suorakulmaisen laatta 8x5 m. Koska lasketut katot ovat huoneen lineaarisia mittoja, saamme, että niiden suhde λ on 1,6. Kaavion käyrän 1 jälkeen löydetään hetkiä. Se on 0,49, mistä saamme sen m2 = 0,49 * m1.

Lisäksi löydetään m: n arvon kokonaisarvo1 ja m2 on taitettava. Tuloksena saadaan, että M = 1,49 * m1. Jatketaan: laske kaksi taivutusmomenttia - betonia ja vahvistamista, sitten niiden avulla ja laskennallisella hetkellä.

Nyt taas kääntymme apupöydälle, josta löydämme arvot η1, η2 ja ξ1, ξ2. Seuraavaksi, korvaamalla kaavassa olevat arvot, jotka laskevat raudoituksen poikkipinta-alan, saadaan:

 • Fa1 = 3,845 neliömetriä M. cm;
 • Fa2 = 2 neliömetriä. cm.

Tuloksena saamme tämän vahvistuksen 1 st. m. levyt tarvitsevat:

Esimerkki monoliittisen lattialevyn laskemisesta

Yksityisten rakentajien kotona rakentamisessa on usein kysymys: milloin on tarpeen tehdä laskelma monoliittisesta teräsbetonilattialasta, joka sijaitsee neljällä kantavalla seinämillä, ja siksi se on tuettu ääriviivoilla? Niinpä laskettaessa monoliittista laatua, jonka neliön muoto on, voit ottaa huomioon seuraavat tiedot. Kiinteän tiilen rakennettujen tiiliseinien paksuus on 510 mm. Tällaiset seinät muodostavat suljetun tilan, jonka mitat ovat 5x5 m, betonituote tuetaan seinien pohjalla, mutta tukialustat ovat yhtä suuret kuin leveys 250 mm. Täten monoliittisen päällekkäisyyden koko on 5,5x5,5 m. Arvioitu kattavuus l1 = l2 = 5 m.

Järjestelmä vahvistaminen monoliittinen päällekkäisyyksiä.

Sen oman painon lisäksi, joka riippuu suoraan monoliittisen laatan korkeudesta, tuotteen on myös kestettävä jonkin verran kuormitusta.

Järjestelmä monoliittinen päällekkäisyys ammatillisen lattian.

No, kun tämä kuorma on jo tiedossa etukäteen. Esimerkiksi sementin pohjalta valmistetaan laatua, jonka korkeus on 15 senttimetriä, tasoituspaksuus on 5 senttimetriä, laminaatti asetetaan levityspinnalle, sen paksuus on 8 millimetriä ja lattiapäällyste pidetään huonekaluilla seinät. Huonekalujen kokonaispaino on tässä tapauksessa yhtä suuri kuin 2000 kiloa kaiken sisällön kanssa. Oletetaan myös, että huoneessa on joskus pöytä, jonka paino on 200 kg (välipaloja ja juomia). Pöytään mahtuu 10 henkilöä, joiden kokonaispaino on 1 200 kg, mukaan lukien tuolit. Mutta on erittäin vaikea ennakoida tätä, joten laskentamenetelmässä he käyttävät tilastotietoja ja todennäköisyysteoriaa. Asuinrakennuksen monoliittisen tyyppisen laatan laskeminen suoritetaan yleensä hajautetulla kuormalla käyttäen kaavaa qvuonna = 400 kg / n. Tämä kuorma sisältää kivilajit, huonekalut, lattia, ihmiset ja niin edelleen.

Tätä kuormaa voidaan ehdottomasti pitää tilapäisenä, koska sen jälkeen voidaan rakentaa, rakentaa, korjata jne., Jolloin yksi kuormituksen osista pidetään pitkäaikaisena ja toisena lyhytaikaisena. Koska lyhytaikaisten ja pitkäaikaisten kuormitusten suhde ei ole tiedossa, laskentaprosessin yksinkertaistamiseksi koko kuorma voidaan pitää tilapäisenä.

Levyparametrien määrittäminen

Esivalmistettujen levyjen järjestelmä.

Koska monoliittisen levyn korkeus ei ole tiedossa, se voidaan ottaa h: ksi, tämä luku on 15 cm, tässä tapauksessa lattialevyn painon kuormitus on suunnilleen yhtä suuri kuin 375 kg / m² = qn = 0,15x2500. Tämä luku on likimääräinen siksi, että 1 neliömetrin levyinen paino ei riipu pelkästään käytettävän raudoituksen halkaisijasta ja määrästä vaan myös kallioon ja pienen ja suuren aggregaatin kokoon, jotka ovat osa betonia. Tiiviyden laatu ja muut tekijät ovat myös tärkeitä. Tämän kuormituksen taso on vakio, vain painovoimainen teknologia pystyy muuttamaan sitä, mutta tällä hetkellä ei ole tällaista tekniikkaa. Tällöin on mahdollista määrittää levylle kohdistuva kokonaisjakauma. Laskenta: q = qn + qvuonna = 375 + 400 = 775 kg / m 2.

Monoliittisen levyn rakenne.

Laskentaprosessissa olisi otettava huomioon, että lattialaattaan käytetään luokan B20 kuuluvaa betonia. Tällä materiaalilla on laskettu puristuskestävyys Rb = 11,5 MPa tai 117 kgf / cm2. Myös luokan AIII venttiilejä sovelletaan. Sen laskettu vetolujuus on Rs = 355 MPa tai 3600 kgf / cm2.

Taivutusmomentin maksimiarvon määrittämisessä on otettava huomioon, että jos tässä esimerkissä oleva tuote lepää vain seinien parille, sitä voidaan pitää säteenä 2 saranoitua tukia (tukialueiden leveyttä ei tällä hetkellä oteta huomioon ), tämän kaiken kanssa palkin leveys otetaan b = 1 m, mikä on välttämätöntä tehtyjen laskelmien helpottamiseksi.

Suurin taivutusmomentin laskeminen

Monoliittisen päällekkäisyyden laskentamalli.

Edellä kuvatussa tapauksessa tuote on kaikkien seinien päällä, mikä tarkoittaa, että vain poikkileikkaus palkista x-akselin suhteen ei riitä, koska näet laatta, joka on esimerkki, kuten palkki suhteessa z-akseliin. Näin ollen vetolujuus- ja puristusjännitykset eivät ole samassa tasossa, normaali x, mutta välittömästi 2 tasossa. Jos lasketaan palkki saranoitujen kannattimien kanssa leveydellä l1 suhteessa x-akseliin, niin käy ilmi, että taivutusmomentti m toimii palkilla1 = q1l1 2/8. Tällöin sama momentti m vaikuttaa palkkiin l22, koska esimerkin näytöt ovat yhtä suuret. Suunnittelukuorma on kuitenkin sama: q = q1 + q2, ja jos lattialevy on neliö, voimme olettaa, että: q1 = q2 = 0,5q, niin m1 = m2 = q1l1 2/8 = ql1 2/16 = ql2 2/16. Tämä tarkoittaa sitä, että ankkuri, joka on asetettu yhdensuuntaiseksi x-akselin kanssa, ja kojelaudan, joka on asetettu yhdensuuntaisesti z: n kanssa, voidaan laskea samanlaiselle taivutusmomentille, ja momentti on 2 kertaa pienempi kuin levy, joka perustuu vain 2 seinämiin.

Kattorakenteen profiili.

Joten taivutusmomentin maksimilaskennan taso on yhtä suuri kuin: Mja = 775 x 5 2/16 = 1219,94 kgf.m. Mutta tällaista arvoa voidaan käyttää vain vahvistamisen laskennassa. Johtuen siitä, että puristusjännitykset kahdessa keskinäisesti kohtisuorassa tasossa vaikuttavat betonin pintaan, betonille taivutusmomentin arvo on seuraava: Mb = (m1 2 + m2 2) 0,5 = Mja√2 = 1219,94.1.4142 = 1725,25 kgf.m. Koska laskentaprosessissa, joka tässä esimerkissä oletetaan, tarvitaan hetki hetkeä, voimme ottaa huomioon keskimääräisen lasketun arvon betonin ja raudan momentin välillä: M = (Mja + Mb) / 2 = 1,207Mja = 1472,6 kgf.m. Olisi otettava huomioon, että kun tällainen oletus kielletään, on mahdollista laskea vahvistus hetkellä, joka vaikuttaa betoniin.

Rebar-osa

Järjestelmä päällekkäisyyksistä ammattilehdellä.

Tämä esimerkki monoliittisen levyn laskemisesta käsittää vahvistamisen osan pituussuuntaisissa ja poikittaisissa suunnissa. Käytettäessä mitä tahansa menetelmää, on tarpeen muistaa venttiilin korkeus, joka saattaa olla erilainen. Joten, vahvistus, joka sijaitsee rinnakkain x-akselin, voit aikaisemmin ottaa h01 = 13 cm, mutta ankkuri, joka sijaitsee yhdensuuntaisesti z-akselin kanssa, merkitsee h: n hyväksymistä02 = 11 cm. Tämä vaihtoehto on oikea, koska raudoituksen halkaisija ei ole vielä tiedossa. Vanhan menetelmän mukainen laskenta on kuvattu kuvassa 2. Mutta apupöytä, jota näet kuvassa 3, löytyy laskentaprosessista: η1 = 0,961 ja ξ1 = 0,077. η2 = 0,945 ja ξ2 = 0,11.

Kaaviokuva pysyvän muottien esimerkistä.

Taulukko esittää suoritetun poikkileikkauksen taivutetun elementin laskennassa tarvittavat tiedot. Elementit, joissa vahvistettu yksittäinen vahvistus. Ja kuinka laskea vaadittavan lujituksen poikkipinta-ala, näet kuvassa 4. Jos yhdistämiselle hyväksytään pituussuuntaiset ja poikittaiset vahvikkeet, joiden läpimitta on 10 mm, lasketaan uudelleen poikkileikkauksen lujitussuhde ottaen huomioon h02 = 12 cm, saamme mitä näet tarkastelemalla KUVIA 5. Näin yhden juoksumittarin vahvistamiseen voit käyttää 5 sauvasta poikittaista vahviketta ja samaa pituussuuntaista. Lopulta saat verkon, jolla on 200x200 mm soluja. Yhden käynnissä olevan mittarin liitososat ovat 3.93x2 = 7.86 cm 2. Tämä on yksi esimerkki vahvistus poikkileikkauksen valinnasta, mutta on kätevää tehdä laskutoimitus IMAGE 6: n avulla.

Koko tuote sisältää 50 tankoa, joiden pituus voi vaihdella 5,2 - 5,4 metriä. Kun otetaan huomioon, että vahvistusosan yläosassa on hyvä marginaali, voit vähentää sauvojen lukumäärää neljään, jotka sijaitsevat alemmassa kerroksessa, jolloin vahvistuksen poikkipinta-ala tässä tapauksessa on yhtä suuri kuin 3,14 cm2 tai 15,7 cm2 pitkin levyn pituutta.

Perusparametrit

Betonin laskentamalli säätiössä.

Yllä oleva laskelma oli yksinkertainen, mutta lujituksen määrän vähentämiseksi sen pitäisi olla monimutkaista, koska suurin taivutusmomentti toimii vain laattaosan keskiosassa. Tuen seinämien asennuspaikkojen momentti nolla, joten jäljellä olevat mittarit, lukuun ottamatta keskiöitä, voidaan vahvistaa käyttämällä vahvistusta, jolla on pienempi halkaisija. Kuitenkin 10 mm: n halkaisijaltaan lujittavien solujen kokoa ei pitäisi lisätä, koska lattialevyllä jaettu kuorma katsotaan ehdolliseksi.

On syytä muistaa, että nykyiset laskentamenetelmät, joissa rainaelementtejä tukevat monoliittisen lattialevyn laskeminen, edellyttävät lisäkerroksen käyttöä, joka ottaa huomioon tuotteen spatiaalisen työn, koska kuormitus aiheuttaa levyn kaatumisen, mikä merkitsee raudoituksen keskitettyä käyttöä levyn keskiosassa. Tällaisen kertoimen käyttö mahdollistaa poikkipinta-alan pienentämisen enintään 10 prosentilla. Mutta teräsbetonilaatoille, joita ei ole tehty laitoksen seinissä, ja rakennustyömaalla, ei ole tarpeen käyttää lisäkerrointa. Ensinnäkin tämä johtuu siitä, että tarvitaan lisälaskelmia mahdollisten halkeamien avautumiselle taipumaan vähimmäisvahvistuksen tasolle. Lisäksi, mitä suurempi raudoituksen määrä laatta on, sitä vähemmän taipuma on keskellä ja sitä helpompi se voidaan poistaa tai peittää viimeistelyprosessin aikana.

Joten, jos käytät suosituksia, jotka käsittävät julkisten ja asuinrakennusten komposiittisen kiinteän laatan laskennan, aluskerroksen lujuuden poikkipinta-ala on suunnilleen yhtä suuri kuin laattapituuden01 = 9,5 cm2, mikä on noin 1,6 kertaa pienempi kuin tässä laskelmassa saatu tulos, mutta tässä tapauksessa on muistettava, että raudoituksen maksimikonsentraation on oltava puolivälien keskellä, joten kuvion jakoa 5 m ei ole sallittua. Poikkileikkauksen tämän arvon avulla voidaan kuitenkin arvioida, kuinka paljon raudoitusta voidaan säästää laskelmien jälkeen.

Suorakulmaisen laatan laskeminen

Monoliittisen kaavion päällekkäisyys omilla käsillään.

Tämä esimerkki yksinkertaistaa laskutoimituksia edellyttää kaikkien parametrien käyttöä, paitsi huoneen leveyden ja pituuden, sama kuin ensimmäisessä esimerkissä. Epäilemättä hetket, jotka toimivat x- ja z-akseleilla suorakulmaisilla levyillä, eivät ole yhtä suuria. Ja mitä suurempi ero huoneen leveyden ja pituuden välillä, sitä enemmän laatta muistuttaa saranoituja tuit- teita sijoitetun palkin ja kun tietty arvo saavutetaan, poikittaisen vahvikkeen vaikutus on lähes ennallaan.

Nykyiset kokeelliset tiedot ja kokemus, jotka on saatu suunnittelun aikana, osoittavat, että suhde λ = l2 / l1 > 3 poikittaisindeksi on 5 kertaa pienempi kuin pituussuuntainen. Ja silloin, kun λ ≤ 3, on mahdollista määrittää hetkien suhde käyttäen empiiristä kuvaajaa, joka on kuvattu kuvassa 7, jossa hetken riippuvuus voidaan jäljittää λ: lle. Yksikkö tarkoittaa monoliittista laatua, jossa on ääriviivainen saranatuki, kaksi tarkoittaa levyjä, joissa on kolmiosainen saranakannatin. Kaaviossa näkyy katkoviiva, joka esittää sallitut alarajaa vahvistusprosessissa, ja suluissa on arvot λ, joita voidaan käyttää levyt, joissa on kolmiosainen tuki. Samalla, λ 2/8 = 775 x 5 2/8 = 2421.875 kgf.m. Seuraava laskelma esitetään kuvassa 8.

Niinpä yhden laukaisimittarin vahvistamiseksi tulisi käyttää 5 vahvistuspalkkia, tässä tapauksessa raudoituksen halkaisija on 10 mm, pituus voi vaihdella jopa 5,4 m ja alkurajoitus voi olla 5,2 m. Pitkittäisen raudoituksen poikkipinta-ala on yksi juoksumittari on 3,93 cm2. Poikittainen vahvike mahdollistaa 4 sauvan käyttämisen. Vahvistuslevyn läpimitta on 8 mm, maksimipituus on 8,4 m ja alkuarvo on 8,2 m. Poikittaisen lujituksen poikkileikkauksen pinta-ala on 2,01 cm2, mikä on välttämätöntä yhtä juoksumittaria varten.

On syytä muistaa, että edellä mainittua lattialevyjen laskentaa voidaan pitää yksinkertaistettuna versiona. Haluttaessa vähentämällä käytetyn raudoituksen poikkileikkausta ja betoniluokan muuttamista tai jopa laatan korkeutta voit vähentää kuormitusta harkitsemalla erilaisia ​​lautankuorenvaihtoehtoja. Laskelmat mahdollistavat sen ymmärtämisen, antaako se jonkin verran vaikutusta.

Talonrakentamisjärjestelmä.

Joten yksinkertaisuuden vuoksi lattialevyn laskeminen esimerkissä ei ottaisi huomioon tukeille toimivan alustan vaikutusta, mutta jos seinät alkavat nojautua näihin alueisiin, mikä saattaa levyn lähemmäksi puristusta, sitten suurempi seinämassa tämä kuorma olisi otettava huomioon tätä sovelletaan silloin, kun näiden tukiosien leveys on suurempi kuin seinän leveys. Siinä tapauksessa, että tukiosien leveyden indikaattori on pienempi tai yhtä suuri kuin seinän leveys 1/2, silloin tarvitaan lisää laskemista seinälle voimaa varten. Mutta myös tässä tapauksessa on todennäköistä, että seinämän massaa ei lähetetä tukialuksille.

Esimerkki variantista, jolla on tietty levyn leveys

Levyjen tukiosien leveys on 370 mm, joka soveltuu 510 mm leveille tiiliseinille. Tämä laskentavaihtoehto olettaa suuren todennäköisyyden kuorman siirtämisestä seinästä laattaosan tukialueelle. Joten jos laatta pitää seinät, joiden leveys on 510 mm ja korkeus on 2,8 m, ja seuraavan kerroksen laatta lepää seinille, keskitetty pysyvä kuorma on yhtä suuri.

Tällöin olisi oikeampaa ottaa huomioon lattialevyn laskentamenetelmä konsoliin saranapulttina ja väkevöidyn kuormituksen taso - epätasaisesti jakautuneena kuormana ulokkeessa. Lisäksi, mitä lähempänä reunaa, kuorma olisi suurempi, mutta yksinkertaisuuden vuoksi voimme olettaa, että tämä kuorma on tasaisesti jakautunut konsolille, joka on 3199,6 / 0,37 = 8647, 56 kg / m. Tällaisesta kuormasta kääntyvien laakereiden vääntömomentti on 591,926 kgf.m.

 • m1: n kulmassa suurin momentti pienenee ja se on yhtä kuin m1 = 1717,74 - 591,926 = 1126 kgf.m. Levyn lujituksen poikkileikkaus on sallittua vähentää tai muuttaa muiden levyn parametreja;
 • taivutusmomentin aiheuttavat vetolujuuksia aluslevyn yläosassa, betonia ei ole suunniteltu tälle vetoalueelle, mikä tarkoittaa sitä, että on vahvistettava monoliittista tyyppiä laattaosan yläosaan tai pienennettävä tukiosan leveyttä, mikä vähentää tukiosien kuormitusta. Siinä tapauksessa, että tuotteen yläosa ei ole vahvistettu, lattialevy muodostaa halkeamia, jotka muuttuvat saranoitua tyyppiä olevalta levyltä ilman ulokkeita.

Tätä kuormanlaskennan versiota on tarkasteltava yhdessä vaihtoehdon kanssa, joka olettaa, että lattialaatta on jo läsnä ja seinät eivät ole, mikä sulkee tilapäisen kuormituksen laattaan.