Online-laskin, joka laskee betonin monoliittisen kaistaleen koon, raudoituksen ja määrän.

Tämän online-laskimen avulla voit laskea betoni-, vahvistus- ja muuntolevyjen määrän betonirakenteen järjestämiseen. Lisäksi laskin tuottaa kattavan laskelman materiaalien kustannuksista. Ennen kuin valitset säätiön tyypin, muista kuulla asiantuntijoiden kanssa, onko tämä tyyppi sopiva oloasi. Ohjeita työskentelyyn laskimen kanssa.

Kun työskentelet, kiinnitä erityistä huomiota syötettyjen tietojen mittayksikköihin!

Laskentatulokset

Jos laskin osoittautui hyödylliseksi sinulle, napsauta yhtä tai useampaa sosiaalista painiketta. Tämä auttaa suuresti sivuston jatkokehittämistä. Kiitos paljon.

Ohjeita työskentelyyn laskimen kanssa

Tämä online laskin auttaa sinua laskemaan:

 • säätiön pohjan pinta-ala (esimerkiksi määrittämään vedenpitävyyden määrä valmiiden perustusten peittämiseksi)
 • koko betonin täyttämiseen tarvittavan betonin määrä määritetyillä parametreilla. Koska tilatun betonin määrä voi poiketa hieman varsinaisesta sekä kaatumisen aikana tapahtuvan tiivistymisen vuoksi, on tarpeen tilata 10% marginaali.
 • raudan määrä, painon automaattinen laskenta sen pituuden ja halkaisijan mukaan
 • muottipinta-ala ja sahatavaran määrä kuutiometreinä ja levyinä
 • vaadittu määrä materiaaleja betonin - sementin, hiekan ja murskattujen kivien valmistukseen
 • samoin kuin kaikkien rakennusmateriaalien arvioidut kustannukset

Vaihe 1: Ensin - valitse, minkälainen säätiö projektin mukaan. Aseta sitten säätönauhan pituus, leveys, paksuus ja korkeus. Oikein suunnattu auttaa liitteenä olevia piirroksia, kaavioita.

Vaihe 2: Seuraavaksi täytetään kentät laskemaan vahvistus ja muotti. Laskettaessa raudoitusta on tarpeen määrittää tulevaisuuden vahvistuskammion parametrit. Määritä muottiin määrät leikattujen levyjen mitat.

Vaihe 3: Betonin laskemisen yhteydessä on pidettävä mielessä, että sementin määrä, joka tarvitaan yhden kuutiometrin betonin valmistamiseksi, on erilainen jokaisessa yksittäisessä tapauksessa. Se riippuu sementin tuotemerkistä, halutusta betonituotemerkistä, täyteaineiden koosta ja mittasuhteista. Sementin, hiekan ja raunioiden mittasuhteiden ja määrien oletusarvot annetaan viitteinä, kuten sementinvalmistajat yleensä suosittelevat. Voit muuttaa näitä arvoja tarpeidesi mukaan.

Vaihe 4: Laskettaessa rakennusmateriaalien kustannuksia, huomaa, että hiekkaa ja murskattua kiveä laskimessa on merkitty 1 tonniin. Samassa hinnastossa hinta ilmoitetaan useimmiten kuutiometrissä. Joten laske uudelleen hinta tonniksi hiekkaa ja raunioita, jotka olet itsenäisesti tai tarkista myyjien kanssa. Joka tapauksessa laskelma auttaa edelleen selvittämään säätiön rakennusaineiden arvioidut kustannukset.

Suunnittelussa, älä unohda johtoja neulomalla vahvistusta, kynsiä tai itsekierteittäviä ruuveja muottiin, rakennusmateriaalien toimitukseen, kaivamiseen ja rakennustöihin.

Tape-säätiö tee se itse

Säätiö on maanalainen osa rakennusta tai rakennetta, joka vastaanottaa kuormia ja siirtää ne maahan. Suosituin rakennustyypin talojen rakentamiseen pidetään nauhan perustana. Tällainen liuskatalojen yhteinen käyttö johtuu sen monipuolisuudesta ja kohtuullisista kustannuksista. Ennen rakentamisen aloittamista sinun täytyy tehdä valinta matalan syvyyden ja syvälle asetetun liuskajohdon välillä.

Matala nauhasisäätiö

Matala säästö säästää sekä talousarviota että aikaa. Ja työvoimakustannukset ovat huomattavasti pienemmät, koska sen rakentaminen ei edellytä syvää kuoppia. Tätä säätiötä käytetään pienen alueen kevyeen rakentamiseen:

 • puutaloja
 • höyrykarkaistut betonirakenteet tai rakennukset, jotka on valmistettu hiutaloitua betonia ja vaahtobetonilaatikoita, joiden korkeus on enintään 2 kerrosta
 • monoliittiset rakennukset kiinteällä muottialueella
 • pieniä kivirakenteita

Matalan kellarin syvyys on puolet metristä.

Upotettu nauhaosasto

Tätä perustusta käytetään rakenteiden rakentamiseen raskailla seinillä, betonilattialla, kellarilla tai maanalaisella autotallilla. Säätiön perustuksen syvyys on laskettava etukäteen. Ensinnäkin on määriteltävä maaperän jäädyttämisen taso, vähennä sitten 30 cm ja asetettava säätiö jo tässä syvyydessä.

Valmistelu työstä

Jotta itsenäisesti rakennettaisiin nauhan säätiö, sinun on ensin suoritettava tarkka suunnittelu. Huolellisten laskelmien tarve selittyy sillä, että säätiö on yksi rakennuksen tai talon tärkeimmistä rakenteellisista elementeistä. Rakennuksen alussa tehdyt virheet voivat aiheuttaa kielteisiä seurauksia talon toiminnan aikana.

merkki

Merkintä tehdään, aiheuttaen kentällä sekä ulkoisen että sisäisen rajan. Tätä varten on parasta käyttää lujitusta ja köyttä tangot tai palkit, mutta tehokkaampaa käyttää erityislaitteita, kuten lasertasoja. Muista, että suuret virheet merkinnässä vaikuttavat merkittävästi valmiiden rakennusten ulkonäköön.

Jotta voit saavuttaa täydelliset tulokset, tarvitset:

 • määritä pystytetyn rakenteen akseli
 • käytä luodinviivaa, merkitse kulma, vedä köysi 90 asteen kulmassa 90 asteen kulmassa
 • käytä neliöä toisen kulman määrittämiseksi
 • Tarkista kulmat keskittyen lävistäjäksi. Jos testi antoi myönteisiä tuloksia - vedä köysi niiden väliin
 • ottaa sisäisen merkinnän, vetäytyessään ulkoisesta merkinnästä tulevan säätiön paksuuden etäisyydellä

Kun olet lopettanut merkinnän, tutki pinnan pudotukset rakennustyömaalla ja valitse syvennyksen syvyys alhaisin piste ja sulje ero säätilan korkeuteen. Jos rakennuksen on tarkoitus olla pieni, kuopan syvyys voi olla 40 cm.

Laitteen tyyny ja vedeneristysnauha

Lopullisessa kaivannossa tulisi asettaa hiekkipyyhkeitä lisäämällä soraa. Kunkin kerroksen suositeltu korkeus on 120-150 mm. Sen jälkeen jokaisen kerroksen täytyy olla vuodatettu vedellä ja painettu tiheyden lisäämiseksi. Lopullisen tyynyn eristämiseksi sinun on asetettava vahva vedenpitävä kalvo siihen.

Muottipalkin perustaminen

Muotti on yleensä tehty höylättyjä levyjä, joiden paksuus on noin 40-50 mm. Voit käyttää liuskekiviä tähän tarkoitukseen.

Kun asennat muottien, hallitse pystysuuntaisuutta. Rungon suositeltu korkeus maanpinnan yläpuolella on 30 cm. Pieni pohja on tarpeen rakentaa. Asbesti-betoniputket asetetaan muottipesään rakennuksen viemäriverkkoon ja vesihuoltoon.

Aseta muovilevy betonin ja muottipesän väliin suojaamaan muottien likaantumista.

Rebar laittaminen

Seuraava vaihe on venttiilien asennus. 10-12 mm: n poikkileikkaukseltaan lujittavat sauvat on sidottu erityisellä neuloverkolla siten, että neliösolujen sivut ovat 30-40 cm. Vahvistin voi olla joko teräs tai lasikuitu.

Hitsauskoneen käyttöä ei suositella vahvikkeen kiinnittämiseksi korroosion estämiseksi hitsauspisteissä. Kun asetat tangon kaivantoon, tarkkaile reunojen reunoja. Suositeltu offset on 50 mm.

Ilmanvaihto ja viestintä

Seuraavaksi on välttämätöntä säätää säätö ilmanvaihtoa ja tarjota teknisiä aukkoja tiedonsiirtoon rakennukseen. Ota asbestisementtiä tai muoviputkea ja kiinnitä se kiinnittimeen.

Teipin pohjan täyttö betonilla

Täytä betonista asteittain. Kerrosten paksuus on 15-20 cm, jotta vältetään aukot ja lisää kokonaislujuutta, kerrokset kerrotaan erikoistyökalulla - puukosketin tai syvä värähtelijä.

Voit tilata valmisbetonia tehtaalta tai tehdä se itse betonisekoittimen avulla. Suositeltu osuus sementistä, hiekasta ja raunioista on seuraava: 1: 3: 5.

Kerrokset eivät saisi poiketa koostumuksesta. Kylmällä säällä käytä betonilämmittintä ja kylmänkestäviä lisäaineita kuumalla säällä - kaada betonia veteen.

Työn suorittaminen

Betonin kaatamisen päätyttyä se on suljettava kalvon avulla kuivumisen estämiseksi ja jätä voimaa vähintään 2 viikkoa.

MZLF: n laskeminen Sazhinilta

MZLF-Online Laskin v.1.0

Laskeminen MZLF kirja Sazhin "Älä kaivaa pohjaa syvälle." Laskimeen sisältyi: maaperän pudotuksen arviointi, kuormien laskenta, säätiön leveys ja anti-mech-tyyny.

* Laskimen selitys:

 1. Luvussa "Maaperän huurrettavuuden määrittäminen" annetaan 3 riippumatonta arviointia maaperän talteenotosta:
  • "2.1 Maaperän talteenoton aste fyysisten ominaisuuksiensa mukaan" on tarkin. On tarpeen tietää pohjaveden taso.
  • "2.2 Nimellään perustuva pilkkovan maaperän arvioitu arvio on karkea arvio.
  • "Maaperän karkotusmäärän arvioiminen" on jopa suuntaa-antava kuin toinen menetelmä.

Kertoimen A laskemisessa käytetään ensimmäisen menetelmän mukaista maaperän talteenottoastetta "2.1 Maaperän pudotuksen asteen määrittäminen niiden fyysisten ominaisuuksien mukaan" määrittämään pehmusteen paksuuden.

 • Laskimessa on oletusarvoisesti kaksi esimerkkiä kirjasta kuormien määrittämisestä säätiölle rakennuksissa, joissa on kaksi rakennusten rakenteellista rakennetta. Jos et ole löytänyt materiaaleja seinille tai muille rakennuksen elementeille, voit ilmoittaa itsenäisesti laskennalliset kuormat säätiölle kohdassa "Määritä omat kuormitusarvot".
 • Matala-jalkainen säätiö - laskenta ja laite.

  Matala perustalohko (jäljempänä MZLF) on yksi tyyppisistä nauhateoksista, jolle on ominaista pieni syvyys, paljon pienempi maaperän jäädytys syvyys ja suhteellisen pieni betonimassan kulutus. Tässä artikkelissa käsitellään MZLF: n tärkeimpiä etuja ja haittoja, yleisimpiä virheitä niiden rakentamisessa, yksinkertaistettu laskentamenetelmä, joka sopii yksityisille kehittäjille (ei ammattilaisille), suosituksia omien käsiensa rakentamiseksi.

  MZLF: n tärkeimmät edut ovat:

  - kannattavuus - betonin kulutus on huomattavasti alhaisempi kuin tavanomaisen nauhalevityksen rakentaminen. Tämä tekijä määrittelee useimmiten tämän tekniikan valinnan vähäisen rakentamisen kannalta;

  - vähennetään työvoimakustannuksia - pienempi määrä maanrakennustöitä, pienempi määrä betonia valmistettaessa (tämä on erityisen tärkeää, kun viimeisteltyä seosta ei ole mahdollista täyttää sekoittimella);

  - pienempi tangentiaalinen voimakkuus jäätymisvaurioista, johtuen perustuksen pienemmästä pinta-alasta.

  Kuitenkin MZLF: n rakentamisen aikana on ehdottomasti noudatettava tarkasti tekniikkaa, epämuodollinen asenne prosessiin voi johtaa halkeamien ilmaantumiseen ja sitten kaikki edellä mainitut edut, kuten sanotaan, putoavat putkeen.

  Yleisimmät virheet laitteen MZLF:

  1) säätiön perustyön koko valinta yleensä ilman (edes yksinkertaistettua) laskentaa;

  2) kaatamalla säätö suoraan maahan ilman täytemasta hankaamatonta materiaalia (hiekkaa). Kuvion 3 mukaisesti. 1 (oikealla) voidaan sanoa, että talvi jäädytetään talvella betoniin ja nostamalla nauhaa ylöspäin, ts. pohjaan vaikuttavat jähmettymisen tangentiaaliset voimat. Tämä on erityisen vaarallista, jos MZLF ei ole eristetty eikä ole varustettu laadukkaalla sokeudella;

  3) perustuksen virheellinen vahvistaminen - raudoituksen halkaisijan valinta ja tangon määrä harkintansa mukaan;

  4) MZLF: n jättäminen talven ulkopuolelle - on suositeltavaa, että koko työkierto (perusrakenne, seinänrakennus, kellarieristys ja sokea alue rakentaminen) tehdään yksi rakennuskausi ennen vaikean pakkasen alkamista.

  Matalien nauhan perustusten laskeminen.

  MZLF: n laskenta, kuten mikä tahansa muu säätiö, perustuu ensinnäkin talon itse painoon kohdistuvaan kuormitusarvoon ja toisaalta maan laskettuun resistenssiin. eli maan täytyy pystyä kestämään sen talon paino, joka siirretään sille säätiön kautta. Huomaa, että se on maa, joka pitää talon painon eikä perustuksen, kuten jotkut uskovat.

  Jos lasket talon painoa halutessasi, tavallinen yksityinen kehittäjä voi silti (esimerkiksi käyttää täällä sijaitsevaa verkkolaskinasi), silloin maaperän laskettua vastuskykyä ei ole mahdollista määrittää omalla sivustollasi. Tämä ominaisuus on laskettu erikoistuneiden laboratorioiden erikoistuneissa laboratorioissa geologisten ja geodeettisten tutkimusten suorittamisen jälkeen. Kaikki tietävät, että tämä menettely ei ole vapaa. Pohjimmiltaan arkkitehdit, jotka tekevät talon hankkeen, käyttävät sitä, ja sitten he laskevat säätiön saadun tiedon perusteella.

  Tässä suhteessa on järjetöntä mainita LSFL: n kokoa laskettaessa käytettävä kaava tässä artikkelissa. Pohdimme tapausta, kun kehittäjä tekee itse rakentamista, kun hän ei tee geologisia ja geodeettisia tutkimuksia eikä osaa tietää tarkasti maaperän laskettua vastustusta alueellaan. Tällaisessa tilanteessa MSLF: n mitat ja rakenne voidaan valita käyttämällä alla olevia taulukoita.

  Säätiön ominaispiirteet määräytyvät talon seinien ja lattioiden materiaalin sekä sen korkeuden sekä maaperän kallistumisen asteen mukaan. Miten voin selvittää viimeksi kuvattu täällä...

  I. MZLF keskipitkällä tai raskaaseen maahan.

  Taulukko 1: Lämmitettävät rakennukset, joissa on kevyitä tiilimuurauksia tai hiilihapotettua betonia (vaahtobetonia) ja betonilattiat.

  huomautuksia:

  - sulkeissa oleva numero ilmoittaa tyynyn materiaalin: 1 - keskikokoinen hiekka, 2 - karkea hiekka, 3 - hiekkaseos (40%) raunioilla (60%);

  - tätä taulukkoa voidaan käyttää talojen puupalkkeihin, turvamarginaali on vielä suurempi;

  - perustusten rakentamisvaihtoehdot ja vahvistusvaihtoehdot, ks. alla.

  Taulukko 2: Lämmitettävät rakennukset, joissa on eristetyt puupaneelit (runkorakenteet), lokit ja palkit puulattiat.

  huomautuksia:

  - suluissa olevat numerot ovat samat kuin taulukossa 1;

  - ylittää eristyspaneelien seinien arvon linjan viivan alapuolelle - lokiin ja tukkeihin.

  Taulukko 3: Kuumattomat hirsi- ja bar-muotoiset rakenteet, joissa on puulattiat.

  huomautuksia:

  - jalkapohjan viivan yläpuolella, palkin alapuolella olevan viivan alapuolella.

  Seuraavissa kuvioissa esitetään taulukoissa ilmoitetut MZLF-muotoilumuunnokset keskipitkän ja voimakkaasti kuohkean maaperän kohdalla:

  1 - monoliittinen teräsbetonipohja; 2 - sinusien hiekkainen täyttö; 3 - hiekka (hiekka-sora) tyyny; 4 - vahvistushäkki; 5 - sokea alue; 6 - lattiapinta (esitetty tavanomaisesti); 7 - vedeneristys; 8 - pohja; 9 - maaperän pinta; 10 - hiekkakivi; 11 - nurmikko

  Vaihtoehto a. - säätiön ylempi taso on maanpinnan kanssa sama, pohja on asetettu tiilestä.

  Vaihtoehto b. - pohja työntyy 20-30 cm pinnan yläpuolelle muodostaen alhaisen alustan tai osaa alustasta.

  Vaihtoehto c. - Säätiö nousee 50-70 cm maanpinnan yläpuolelle, mutta se on myös jalusta.

  Vaihtoehto g. - hautautunut pohja-kellari; Taulukko 3 osoittaa, että tällaisia ​​perustuksia käytetään lämmittämättömissä puurakenteissa.

  Vaihtoehdon b sijasta käytetään vaihtoehtoa d. tai sisään. kun pohjan pohjan leveys ylittää huomattavasti seinämän paksuuden (yli 15-20 cm).

  Vaihtoehto e. - matala syvyysnauhan pohja hiekkalaatikoihin käytetään melko harvoin heikoilla (maaperällä, silputtuilla) maaperillä, joilla on korkea pohjavesi puurakenteille. Rakennuksen koosta riippuen vuodevaatteet tehdään joko hihnan tai koko säätiön alla kerralla.

  Matalan nauhan perustuksen vahvistaminen.

  MZLF on vahvistettu työvahvistusverkkoineen ja lisävahvistusjohdolla. Työskentelyvahvistus sijaitsee pohjassa ja pohjan yläosassa, kun se on upotettava betoniin noin 5 cm: iin. Pohjaverkko toimii taivuttamalla perustaveitsi alaspäin ja yläosaan - taivuttamalla nauha ylöspäin. Ei ole mitään järkeä, että liitokset ovat hihnan keskellä (kuten Internetissä voi joskus nähdä).

  Taulukko 4: Säätiön vahvistusvaihtoehdot.

  MZFL-vahvistusmenetelmät on esitetty seuraavassa kuvassa:

  a. - verkko, jossa on kaksi työvahvisteista sauvaa; b. - verkko, jossa on kolme työvahvistusta; vuonna. - T-muotoinen nivel; - L-muotoinen kulmaliitos; D. - lisäevahvistus MZLF, jolla on suuri leveys pohjasta, kun pohja on leveämpi kuin pohja yli 60 cm (ylimääräinen verkko sijaitsee vain alemmassa osassa.

  1 - käyttöventtiilit (A-III); 2 - lisävahvistusjohto ∅ 4-5 ​​mm (BP-I); 3 - pystysuoran vahvikkeen ∅ 10 mm (A-III) palkit, jotka yhdistävät ylemmän ja alemman ristikon; 4 - raudoitus kulman vahvistamiseksi ∅ 10 mm (A-III); 5 - kytkentä lanka kierteillä (kierteen pituus on vähintään 30 halkaisijaltaan työvahvistusta); 6 - lisävahvistus ∅ 10 mm (A-III).

  II. MZLF on nepuchinisty ja heikko lucid maaperä.

  Matala-jalka-pohja ei-tulenkestävien ja alhaisen kertymän maaperä ei välttämättä tarvitse tehdä vain kiinteästä betonista. Muita paikallisia materiaaleja voidaan käyttää, kuten raakakivi, punainen keraaminen tiili. MZLF asetti 0,3 - 0,4 metriä ilman hiekkaista tyynyä. Lisäksi puurakennuksissa ja yksikerroksisissa tiili- (tai hiilihapotettu) perustuksissa ei voi edes vahvistaa.

  2 ja 3-kerroksisessa talossa, joissa on kivi-materiaalien seinät MZLF vahvistettu. Betonin perusteet vahvistetaan vahvistamisen ensimmäisellä versiolla (katso taulukko 4 edellä). Raudasta tai tiilestä tehdyt perustukset on vahvistettu raudoitustangoilla, jotka ovat BP-I ∅ 4-5 ​​mm, kennokoon 100x100 mm. Verkot asetetaan 15-20 cm: n välein.

  MZLF: n rakenteet epähuomiolla ja huonosti hankaavilla mailla on esitetty alla olevassa kuvassa:

  1 - perusta; 2 - pohja; 3 - sokea alue; 4 - vedeneristys; 5 - lattiapinta (esitetty tavanomaisesti); 6-lankainen verkko, 7-vahvistus 1. vaihtoehdon mukaan (katso taulukko 4)

  Vaihtoehdot a. ja b. - puiset ja yhden kerroksen tiilen (hiilihapotettu) rakennukset.

  Valinnat in. ja kaupunki - kahden ja kolmen kerroksen tiilen (hiilihapotettu) rakennuksiin.

  Pohjan leveys määräytyy rakennuksen korkeuden ja seinien ja lattioiden materiaalin mukaan.

  Taulukko 5: MZLF-pohjan leveyden arvot ei-tulenkestävissä ja matalalla tulenkestävällä maaperällä.

  Matala-teipin perustuksen rakentaminen ja suositukset.

  1) Tarvittaessa ennen pohjan rakentamisen aloittamista on varmistettava pinnan sadeveden laadukas kuivatus naapurisilta rakennustarkoituksiin. Tämä tapahtuu tyhjennyshajojen palasilla.

  2) Säätiö on säädetty ja kaivannot irrotetaan. On suositeltavaa aloittaa kaivutyöt vasta sen jälkeen, kun kaikki tarvittavat materiaalit on toimitettu rakennustyömaalle. Kaivannon, kaadon nauhan, sinusementtien täyttö ja sokea alueen rakentaminen on järjestettävä jatkuvaksi. Mitä vähemmän se kestää ajan myötä, sitä paremmin.

  3) Loukkuhaukka on peitetty geotekstiilillä. Tämä tehdään sen varmistamiseksi, että hiekkalaatan ja sinusien hiekkainen täyte täyttyy ajan myötä ympäröivän maaperän kanssa. Samalla geotekstiilit vapauttavat veden ja eivät anna kasvien juuret itävän.

  4) Kerros hiekka (hiekka-sora) tyyny asetetaan kerroksittain (10-15 cm) varovasti tiivistämällä. Niitä käytetään joko käsisekoittimilla tai täryttimillä. Sinun ei pidä käsitellä rammingia kevyesti. Matalat perustukset eivät ole niin voimakkaita kuin perusteet täynnä täysi syvyys huurteen tunkeutumisen ja siksi freebies ovat täynnä halkeamia.

  5) Muotti on asetettu ja vahvistuskehys on neulottu. Älä unohda välittömästi tarjota veden ja viemäröinnin taloon. Jos säätiö on socle, muista tuotteista (ei koske rakennuksia, joissa on lattioita).

  6) Betoni kaadetaan. Täytä koko teippi on tehtävä jatkuvasti, kuten sanotaan, yhdellä kertaa.

  7) betonin asettamisen jälkeen (kesällä 3-5 päivää), muotti poistetaan ja perustuksen pystysuora vedeneristys tehdään.

  8) Suoritetaan sinusien täyttö karkealla hiekalla kerroksittain kerroksen tampingin avulla.

  9) Rakennetaan sokea alue. On suositeltavaa (erityisesti peruskorvake pienellä korkeudella) tehdä sokea alue lämmitetyksi. Tämä toimenpide vähentää lisäksi jäätymisvoiman voimia, jotka vaikuttavat MFL: ään talvella. Suulakepuristettu polystyreenivaahto.

  Kuten artikkelin alussa mainittiin, ei ole sallittua jättää MZLF: a kuormittamattomana tai alikäyttöisenä (rakennusta ei ole täysin rakennettu) talvella. Jos näin tapahtuu, säätä ja sitä ympäröivä maa on peitettävä lämpöä säästävällä materiaalilla. Voit käyttää sahanpurua, kuonaa, laajennettua savea, olkia jne. Lunta ei myöskään tarvitse puhdistaa rakennuspaikalla.

  Se ei ole suositeltavaa rakentaa matala-teippi säätiö talvikaudella jäädytetty maahan.

  Tämän artikkelin huomautuksissa voit keskustella lukijoiden kanssa kokemuksestasi MZLF: n rakentamisessa ja toiminnassa tai esittää kiinnostavia kysymyksiä.

  Matala säätiö: syvyyslaskenta, pohjarakenne, itse-itse-vahvistus ja laskin

  Yksi tärkeimmistä ongelmista on perustaa Venäjällä levinneitä maaperää. Jäätymisvaurion aiheuttamien voimien negatiivisen vaikutuksen estämiseksi käytetään hyväksi hienojakoisia nauhan perustuksia (MLF) matalarakenteisissa rakenteissa.

  Suunnittele MLF

  Venäjällä vallitsevien olosuhteiden luotettavuuden määrittely on erityisen tärkeää olosuhteissa, joissa pohjavesiin on jäätyneitä taloja.

  Maaperän kyllästämisen erityisominaisuus on kyky lisätä sen tilavuutta kausiluonteisen jäädyttämisen aikana - tarkempia tietoja maaperän ominaisuuksista ja niiden maantieteellisestä jakautumisesta Venäjällä löytyy artikkelista "Mitkä ovat maaperät, menetelmät päättäväisyydelle, perustutkimuksen valinta".

  Kun maa kuumenee, sen tilavuus voi kasvaa merkittävästi - kymmeniä senttimetrejä, ja ponnistelut, joilla pakkanevyt voimat vaikuttavat perustusrakenteisiin, voivat saavuttaa kymmeniä tonnia. Pohjanpohjan pohjan tunkeutuminen talvikuoren tunkeutumisvyöhykkeen alapuolelle jäämään ei säästä laskevien voimien negatiivista vaikutusta, koska isku esiintyy myös lateraalisella pinnalla.

  Talon seinämien tuhoutuminen pakkasen voimistumisvoimasta

  Kiihdyttävien voimien kielteisten vaikutusten estämiseksi kehitettiin erityinen muotoilu - matala-teippiperusta tai MLF, joka voidaan rakentaa omiin käsiisi.

  Ominaisuudet MLF, toisin kuin tavallinen kaistaleet, ovat seuraavat:

  • Matala-teipin pohjan syvyys otetaan riippumatta syvyyteen tunkeutumisesta syvyyteen korkeintaan 30-40 cm: n etäisyydellä pohjasta suunnitelman jälkeen. Tämä minimoi negatiivisten laskostusvoimien vaikutuksen rakenteen sivupintoihin.
  • pohjan alapuolelle on järjestetty irtotavaran tyyny - hiekka tai hiekka ja sora-sekoitukset - hiekan ja soran seos, jonka omat kädet, joiden paksuus lasketaan rakennuspaikan monimutkaisten olosuhteiden mukaan. Pohjaan kohdistuvan maaperän korvaamisen avulla sen kallistusominaisuudet poistetaan, tiivistetyn pohjan kantavuus kasvaa ja sen keventämiseen liittyvät sulamisominaisuudet vähenevät;
  • säätiö välttämättä vahvistaa alueelliset kehykset, jotka muuttavat nauhalevyn joustavaan säätöön perustuvien palkkien kehysjärjestelmään. Palkkien järjestelmä, joka on jäykästi kiinnitetty yhteen, havaitsee ja kompensoi laukaisevien voimien epäyhtenäisiä vaikutuksia.

  Tässä on esitys matala-nauhamaisesta teippipohjasta SNiP: n mukaan osassa:

  MLF-laite

  Matala pohjakerroksen kallistusmailla voidaan rakentaa omiin käsiisi käyttämällä TTK: n "Laite matalalla vahvistetulla nauhalla varustetulla betonipohjalla" standardin teknisen kartan suuntaviivoja.

  MSF-tekniikka on lähes täysin yhteensopiva monoliittisen nauhan perustuksen rakentamiskeinon kanssa, jota kuvasimme artikkelissa "Ribbon säätiö: louhinnasta ja pehmusteesta betonin kaatamiseen ja muottien poistoon" ja joka sisältää seuraavat toiminnot:

  • Valmistelutyöt - rakennuksen pystysuuntainen asettelu, rakennuksen akselien merkintä ja kiinnitys, maanrakennustyöt pohjan temppujen kulkemiseen;
  • laitteen tyynyt MLF: n alla;
  • muottien asennus;
  • vahvistaminen;
  • betonointi;
  • matoille asetetun betoniseoksen kaksoiskappale;
  • muottien poisto.

  Kaikki nämä toimet on kuvattu yksityiskohtaisesti edellä mainitussa artikkelissa, joten tässä tarkastellaan tarkemmin suoraan MLF: hen liittyviä kohtia.

  Tyynylaite

  Tyyny, joka poistaa maaperän kallistumisominaisuudet ja kompensoi pohjan mahdolliset epätasaiset muodonmuutokset, on tärkein elementti, joka erottaa MLF: n tavallisesta nauhamaisesta pohjasta. Tyynyn paksuus määritetään laskemalla (ks. Luku "MLF: n laskeminen").

  Tyynylaitteen materiaali voi olla seuraava irtotavaramateriaali:

  • karkea hiekka ja keskikokoinen hiekka;
  • sora hiekka;
  • hieno murskattu kivi;
  • masuunin tai kattilan kuonan;
  • karkean hiekan (enintään 40%) ja sora (vähintään 60%).

  Ennen istuimen asettamista kaivannon pohja puhdistetaan, sitten irtotavarana levitetään kerroksia, joiden kerrospaksuus on enintään 20 cm. Jokainen kerros on peitettävä perusteellisesti sähköllä, sitten seuraava kerros täytetään ja täytetään uudelleen. Tyynyn tiheyden jälkikäsittelyn jälkeen tulisi olla vähintään 1,6 t / m³.

  Jos pohjavesi on korkealla tasolla ja yläveden kanssa mahdol- listaa liotus, tyyny on sijoitettava geotekstilikerrokseen, joka kattaa myös rakenteen molemmin puolin ja päälle. Tämä estää tyynyn irtoamateriaalin tunkeutumista.

  Säätiön vahvistaminen

  MZLF-raudoitus suoritetaan avaruudellisilla kehyksillä, joissa työvahvistus sijaitsee kellariosan ylä- ja alaosassa.

  Esitämme esimerkiksi esimerkin siitä, miten säätiötä vahvistetaan.

  Tavallinen pohja 400 x 400 mm: n kanssa on haudattu 400 mm: n etäisyydellä maanpinnasta, kun se on vahvistettu KP-1-tilarakenteella. Pohjaosan pohjasta oleva betonin suojakerros on 65 mm, sivupinnoiltaan 30 mm, ylätasolta - 30 mm.

  Tyyny valmistettu hiekasta ja sora - sekoitus sora ja hiekka (40% karkea hiekka, 60% sora), paksuus tyyny lasketaan, leveys tyyny on 200 mm suurempi kuin leveys säätiö, eli se ulottuu 100 mm sivupinnoilta MLF.

  Spatiaalikehys on koottu kuudesta pitkittäisestä työvahvasta, joiden halkaisija on 12 luokkaa A3. Tällöin kehysten kytkeminen toistensa pituuteen pitkin on päällekkäistä. Päällekkäisyyden pituus ei saa olla yli 20 halkaisijaltaan kytkettyjen sauvien halkaisija ja sen on oltava vähintään 250 mm. Tangot tulisi leikata, eli enintään 50% liitoksista tulee olla yksi poikkileikkaus.

  Lujitusluokan A3 sijasta voidaan käyttää lujitusluokkaa A500C, joka on 30% edullisempi ja mahdollistaa liitokset hitsaamalla, mikä yksinkertaistaa vahvistustoimintaa. Saumojen pituuden saa olla enintään 10 halkaisijalta, tässä tapauksessa - vähintään 120 mm.

  Työtangot on liitetty volumetrisiin rungoihin pehmeillä lujitusluokilla A1 valmistetuilla kiinnikkeillä, jotka on asennettu 200 mm: n askelluksella.

  Paikoissa, joissa seinät leikkaavat toisiaan vasten tai kulmissa rakennuksen aikana, jännityskonsentraatio syntyy, joten nämä paikat vahvistetaan asentamalla lisää tankoja.

  Kehysten kulmaliitoksen vahvistaminen

  Vahvistus tehdään lisäämällä varret, joiden halkaisija on 12 mm, samoin kuin rungon ylä- ja alapäästöt. Muut tankoihin, jotka on taivutettu oikeaan kulmaan, kiinnittyvät kehysten risteäviin työkutteisiin kulmaliitoksen ulkosivulla sidelangalla. Muita trapetsoidut sauvat asennetaan lähemmäksi sisäpuolta ja hitsataan GOST 14098-91-C23-Re-hitsaukseen kytkettäviin sauvoihin.

  T-liitoksen vahvistus

  T-muotoisen risteyksen lujuutta täydentävät ylimääräiset trapetsiotangot, jotka on hitsattu pääsauvojen päälle kahdessa niveltyneessä kehyksessä.

  Vahvistus seinien leikkauspisteessä

  Seinien leikkauspisteiden vahvistaminen suoritetaan hitsaamalla muita puolisuunnikkaan muotoisia tankoja kahteen tasoon risteävissä kehyksissä.

  Tässä esimerkissä seinän leveys on yhtä suuri kuin pohjan leveys. Jos laskelman mukaan pohjan leveyden oletetaan olevan 600 mm suurempi kuin seinämän leveys, on tarpeen vahvistaa pohjaa tasaisilla ruudukkoilla, joiden työraudoitus on sijoitettava pohjan yli. Työhaaran halkaisijat hyväksytään 10-12 mm luokassa A3 tai A500C, askel 600 mm.

  Rakenteellisen raudoitusrakenteena käytetään sileä lujuusluokka A1 (A240), jonka läpimitta on 6 mm tai lujasta lujuusluokkaa Bp-1, jonka läpimitta on 4-5 mm ja joka on sijoitettu 300 mm pituiseen askeltaan. Ristikon työ- ja rakenne-tangot yhdistävät jokaisen leikkauspisteen avulla neulomakivi.

  Kaikki raudoitustyöt on toteutettava ottaen huomioon säännönmukaiset asiakirjat: SP 52-101-2003 "Betoni- ja teräsrakenteet ilman esijännityksen vahvistamista", SNiP 52-01-2003 "Betoni- ja betoniteräsrakenteet".

  Työjärjestykset ja erikoistapahtumat

  Pääratkaisun lisäksi - MLF-laite, jossa on kompensoiva tyyny, on noudatettava tiettyjä työhön liittyvien sääntöjen noudattamista ja tarjottava lisätoimenpiteitä, jotka auttavat laskemaan voimien aiheuttamia kielteisiä vaikutuksia.

  Työjärjestykset ovat seuraavat:

  • Kaikki MLF-laitteen työtä tulisi tehdä lähinnä kesällä. Ei saa rakentaa perustuksia jäädytetyille pohjalajille;
  • Perusmaalin liotuksen estämiseksi on välttämätöntä suorittaa pystysuora asennuspaikka, jonka kaltevuus kullakin kaltevuudella on vähintään 0,03 pintaveden poistamiseksi pinta-alasta saostumisen jälkeen ja pohjaan kohdistuvista kaivauksista;
  • jos laitos sijaitsee alhaalla, on sen vuoksi suojattava se alueelta, joka on vedenpoistumisvaara lähialueilta vedenpoiston ojien avulla;
  • rakennustöiden rakentaminen - valmistelusta sokea alueelle - olisi toteutettava mahdollisimman nopeasti, ja maansiirtotyöt voidaan aloittaa vasta sen jälkeen, kun kaikki valmistelut on valmistunut ja kaikki rakennustöitä varten tarvittavat materiaalit on toimitettu paikan päällä;
  • paikan päällä on tarpeen säilyttää mahdollisimman paljon maaperän kasvullista katetta, joka toimii maaperän luonnollisena eristeaineena;
  • sinuslaitteen MLF: n jälkeen kaivannot on täytettävä karkealla maaperällä tai samaa materiaalia, jota käytettiin tyynyn - hiekan, raunion tai hiekan ja soramakekoostumuksen rakentamiseen - hiekka ja sora kerroksittain kerrallaan. Tämä estää nousevien voimien vaikutusta säätiön pystypintoihin;
  • on mahdotonta jättää säätiötä sen jälkeen, kun laite on purettu talvikaudelle, eli on tarpeen rakentaa rakennuksen seinät välittömästi koko rakennekorkeuteen ja estää se.

  Jotta voimavarojen mahdolliset kielteiset vaikutukset voitaisiin minimoida, suunnitellaan lisätoimenpiteitä:

   • pohjaveden tasolla lähellä perustuksia, seinän kuivatus rakennuksen kehällä on sovitettu sijoittamalla tyhjennysputkia ja purkautuva pitkin kaltevaa laskeutuvaan paikkaan;
   • Tehokas eristys pohjan pohjan alapuolelle, joka on järjestetty asettamalla eristys sokea alueelle. On parasta käyttää ekstrudoitua polystyreenivaahtoa (EPS) lämmittimena, joka on erityisesti suunniteltu käytettäväksi maanalaisissa rakenteissa. Kirjoitimme EPPS: n ominaisuuksista ja sen soveltamisesta artikkelissa "Teknologian tarkistaminen eri tyyppisille vaahtomuoveille (PSB, EPPS) lämmitystekniikoille analysoimalla etuja ja haittoja, teknisiä ominaisuuksia";
   • On suositeltavaa sokeutua betonipäällysteeseen, jonka luokka on Bp-1: n lujuusluokka, jonka läpimitta on 4 mm ja 150 x 150 mm: n solu. Jokainen 6 m sokea pitkin ja kulmissa, on tarpeen järjestää laajennusliitokset työntämällä puulevy. Lisäksi pintaveden poistamiseksi tehokkaammin sokean alueen reunalta on tarpeen tehdä viemäröityjä uria, joilla on kaltevuus, mikä mahdollistaa purkamisen alas laskettuun alueeseen;
  • rakennuksen ympärillä olevat paikat, joista hedelmällinen maakerros poistettiin, olisi välittömästi peitettävä turpeella rakennustöiden päätyttyä ja on suositeltavaa istuttaa pensaat. Tämä edistää maaperän lämpenemistä ja lumen peittymistä talvella, mikä myös vähentää maaperän jäädyttämistä.

  Laskenta MLF

  Matalan pohjan leveys ja hankausta estävä pehmuste on laskettava.

  Harkitse esimerkki MLF: n laskemisesta. Tarkastellaan vaihtoehtoa matalan rakennuksen rakentamiselle - yhden kerroksen puusta valmistunut asuinrakennus, jossa on kaksi ääri- ja yksi keskiaktiivista seinää, joiden mitat ovat 8x8 m: n akselit, keskiseinä sijaitsee keskellä, eli 4 metriä.

  • ulkoseinän muotoilu - massiivipuupuinen 150 mm paksuinen seinä;
  • keskiseinä - massiivipuu 150 mm paksu;
  • lattian korkeus 3 m;
  • päällyste on puupalkkien kanssa;
  • 600 mm korkea jalusta kiinteästä betonista;
  • maaperä on puolikiinteää, tiivis, voimakkaasti kuoppainen, koska alue sijaitsee laaksossa.

  Ensinnäkin määritämme kuorman per 1 mittarin alapäässä kahdelle muotoilualueelle: 1 - päällystettävät äärimmäiset seinät, 2 - keskiseinää pitkin, joissa peitepalkit ovat molemmin puolin. Itsenäisillä seinillä emme tee laskemista, otamme säätiön leveyden rakentavasti.

  • q1 = Pc x hc + Pbr x he + Pper x L / 2

  q1 - kuormitus säätöön äärimmäisissä akseleissa;

  Pc on kellarin ominaispaino 1 m2 = 1,5 t / m² (taulukon A mukaisesti);

  hc - peruskorkeus 0,6 m;

  Seinien Pbr-ominaispaino puusta 1 m² = 0,12 t / m² (taulukon A mukaisesti);

  hän on lattian korkeus (3 m);

  Pper = puupäällystepaino 0,223 t / m² (ottaen huomioon taulukon A mukaisen lumen painon);

  L - laakereiden seinämät (4 m).

  Saamme: q1 = 0,6 x 1,5 + 0,12 x 3 + 0,223 x 4/2 = 1,72 t / m

  Keskimmäiselle seinälle:

  1. 2 q2 = Pc x hc + Pbr x i + 2 x Pper x L / 2

  q2 on keskimmäisen seinämän kuormitus;

  Pbr on puun keskiseinän ominaispaino taulukon A mukaisesti = 0,12 t / m²;

  Pc - peruspaino keskimmäisessä osassa = 1,5 t / m².

  q2 = 1,5 x 0,6 + 0,12 x 3 + 2 x 0,223 x 4/2 = 0,9 + 0,36 + 0,892 = 2,15 t / s.

  Säätiö laskin

  • Miten ei menetä laskelmissa?
  • Miten navigoida hintoja?
  • Kuinka laskea rahaa säätiön rakentamiselle ja ylittämään materiaalien ja työn?
  On melko vaikeaa tehdä laskelmia mieleen, ja erityisellä online-laskimella tämä prosessi kestää alle minuutin. Laskuri laskee online-tilassa yksityisen talon, mökin, kylpyammeen, saunan, huvivenerän, maalaistalon ja muiden rakennusten uuden säätiön likimääräiset kustannukset Tulassa. Laskennalle on annettava manuaalisesti rakennuksen mitat ja voit valita haluamasi perustelutyypin listojen napsautuksella ja sitten:
  1) Jos tarvitset laskentapisteen, lohkon matala- tai pylväspohjan, paina vain "laskea hinta" -painiketta ja saat lopullisen tuloksen rupleleilla verkossa.
  2) Jos valitsit teräsbetonipohjan, laskennan osalta on tarpeen ilmaista myös sen mitoitusominaisuudet - korkeus maanpinnasta ja pohjan korkeudesta.
  3) Ja nauhalevyn, paalujen tai betonialustalle tarkoitettujen grillauslaitteiden osalta sinun on myös ilmoitettava laskimessa teipin paksuus, grilli tai betonipohjan seinien paksuus.
  Tämä on kaikki säätiön likimääräinen laskelma käyttäen online-laskinta osoittautunut erittäin nopeaksi ja yksinkertaiseksi. Määritä - tämä laskin ei ole julkinen tarjous, ja jos otat yhteyttä asiantuntijoihimme verkkosivuillamme puhelimitse tai sähköpostilla, näet tarkat kustannukset ottaen huomioon lomakkeiden monimutkaisuuden, maantieteellisen sijainnin, erikoislaitteiden ja muiden yksilöllisten ominaisuuksien käyttöehdot. Yhdessä asiantuntijoiden kanssa voit laskea säätiösi 1-2 päivän kuluessa ja tehdä tilauksen.

  Laske kustannukset, hiero.

  Säätiön rakentaminen. Lyhyt esittelyvideo

  Tilaa kanavallemme ja älä unohda uusia videoita.

  Säätiön laskenta

  Verkkolaskuri laskee talon ja muiden rakennusten perustaksi tarvittavan materiaalin. Laskenta tehdään riippuen siitä, minkä tyyppistä betonia käytetään säätiön rakentamiseen.

  Laskimessa sinun täytyy asettaa tarvittavat parametrit, se on: kehä; maanalainen syvyys ja antenniosan korkeus; leveys ja laatu. Laskennan jälkeen saat vaaditun määrän betonia kuutiometreinä, hiekan määrä ja rauniot. Siinä otetaan huomioon myös vaadittavat vahvistuskerrokset ja laattojen lukumäärä muottiin.

  Materiaalin suhde materiaalin merkkiin riippuen sementtiä M-400 käyttäen

  Strip Foundation Laskin

  Liuskajohdon laskennan ja suunnittelun algoritmi perustuu sääntelyasiakirjoihin:

  1. SNiP 52-101-2003 "betoni- ja teräsbetonirakenteet";
  2. SNiP 3.03.01-87 "Laakeri- ja sulkurakenteet";
  3. GOST R 52086-2003 "Harjat, termit ja määritelmät".

  Kaistaleen pohjan ja menetelmien laskemiseen käytettävät kaavat on kehitetty "vahvistettujen betonirakenteiden laskemista koskevien suositusten liitteiden mukaisesti"

  Tämä laskin on suunniteltu monoliittisen nauhan peruslaskemiseen, joka on matala ja klassinen, eikä se sovi esivalmistettujen ja lohkojen perustusten laskemiseen.

  Online-laskimella voit tehdä alustavan laskelman:

  1. Tarvittava määrä betonia täyttää säätiö;
  2. Rakentaminen, mitat, vaadittava rakentavan ja työvahvistuksen metrinen alue;
  3. Lankamateriaali ja suositukset tukien asentamiseksi.

  Nauhapinnan laskeminen

  * Rebar-laskenta

  Jaa ystäviesi kanssa ilmainen online-laskin!

  Miten lasketaan säätiö?

  Yksinkertainen online-laskin raudoitetun betoniperustuksen laskemiseksi laskee säätiön rakennusaineiden tarkan määrän. Aloita laskeminen nyt!

  Tape-säätiö tee se itse

  Monoliittisen nauhan perustuksen rakentaminen on yksinkertaista, päinvastoin kuin pylväs- tai laattaperusta. Pohja on teräsbetoniliuska, joka kulkee talon ulko- ja sisäseinien alle. Tällainen säätiö vaatii työpanoksen lisäämistä ja rakennusaineiden suurta kulutusta verrattuna paalusäätiöön. Nauhateoksen rakentamista käytetään tiiliseinien, betoni- tai kiviseinien sekä raskaiden kattojen (teräsbetoni tai metalli) talojen kanssa. Nauhan vahvistettu pohja on ihanteellinen taloja, joissa on kellareja ja kellareja, koska vahvistetun pohjan seinät muodostavat kellarin seinät. On syytä muistaa, että talon rakentamisen nollakierros on lähes aina kallis vaihe, ja sen kustannukset kattavat joskus kolmasosan koko talon kustannuksista. Suosittelemme, että rakennusaineiden laatua ja määrää ei säästetä.

  Online-säätiö lasketaan

  Online-ohjelman avulla voit helposti laskea materiaaleja matalille nauhalevyille.

  Saat tarkat tiedot vaaditusta betonin tilasta, raudoituksen määrä metreinä ja sen paino, sekä sahatavaran määrä muottiin ja kaikkien kiinteiden perustusten pintojen alue. Tästä seuraa, että ohjelma antaa sinulle piirustuksen liuskajohdosta.

  Matala säätiö omilla kädillä A: sta Z: hen

  Matala perusnauha (MZLF) on nauhatason alapuolelle sijoitettu nauhatyökalu, jonka korkeus on 0,3-0,7 m. Tämäntyyppisen säätiön rakentaminen vaatii vähimmäiskustannuksia ja työvoimakustannuksia. MZLF sopii erinomaisesti kevyisiin rakennuksiin, jotka on rakennettu eri maaperään. Säätiöllä on sen edut ja haitat sekä erityinen rakennustekniikka.

  Matala-jalka perustukset: laajuus, hyvät ja huonot puolet

  MZLF: n kantokyky kapasiteetin suhteessa toisen tyyppisiin perustuksiin on arvioitu keskimäärin ja riippuu suuresti maaperän tyypistä alueella. Matala säätiö sopii talojen, puurakennusten, runkorakenteiden, kodinrakennusten, kylpyhuonekalujen jne. Rakentamiseen. Tiilirakennusten, suurien vaahtobetoni- ja kaasulamppujen mökki ei ole sopiva. Tällaisille rakennuksille erinomainen vaihtoehto olisi yhdistelmä hehkutuspohjista, kuten matala-paalutabutyyppinen tyyppi tylsyillä tukeilla.

  Tämän tyyppinen perustus, on toivottavaa rakentaa heikosti kuoppaan ja ei-muruviin maaperään. Ihanteellinen vaihtoehto on hiekka- ja hiekkapohjaiset maaperät, joilla on alhainen kosteuspitoisuus. Pohjaveden pinnan on oltava vähintään 0,5 m alhaisempi kuin munien syvyys. Saviin MFWL: n rakenteeseen liittyy vaikeuksia, koska useimmat savea maaperä kuuluvat keskipitkän tai suuritehoisia maaperään. Perusrakenteen piirteitä pienellä syvyydellä munimalla maaperää pohditaan alla.

  Tämän tyyppisiin syihin sisältyvät edut

  • kannattavuus, betonin kulutus on 30% alhaisempi kuin tavanomaisen upotetun nauhan perustuksen tai perustuksen rakentamisella monoliittisen lattialevyn kanssa;
  • rakentamisen yksinkertaisuus, voit rakentaa omat kätesi ilman työntekijöiden ja erikoislaitteiden osallistumista;
  • pieni määrä kaivaustyötä - kapea kaivanto on kaivettu enintään 0,7 m: n syvyyteen;
  • Suunnittelun pieni kosketusalue maaperällä.

  Yksi puutteista MZLF huomautus

  • Täyttö täyttyy stabiileissa lämpötiloissa yli + 10 ° C;
  • rajallinen soveltaminen pienen kantavuuden vuoksi
  • rakentaminen on mahdollista vain tasaiselle alustalle, jonka kaltevuus on enintään 5 astetta;
  • talon puute talossa.

  Suunnittelussa on matala perustus

  Matala monoliittinen nauha-pohja on pystytetty tasaiselle alustalle. Rakennettaessa taloa rinteeseen, on tarpeen yhdistää MZLF: n paalusäätiö korkeuseroa tasaavien tukien avulla. Lujuuden ja muodonmuutoksen kestävyyden on oltava SNiP 2.03.01-84: n mukainen.

  Mustan alapinnan perustana on seuraava:

  MZLF-ominaisuuksia, jotka on otettava huomioon laskettaessa ja rakennettaessa:

  1. Pohjan pohjan syvyys riippuu maaperän jäädyttämisestä.
  2. Muista laittaa pehmuste kuiville irtotavaroille: karkean hiekan ja soran seos.
  3. Korkealla pohjaveden pinnalla pohjan alla ja sen ympärillä tehdään viemäröinti.
  4. Alusta, johon monoliittinen teippi on asennettu, tiivistetään maksimiin.
  5. Sakka-alueen järjestäminen väistämättä sadeveden ja lumen poistamiseksi.

  Näiden ominaisuuksien perusteella voimme päätellä, että turvatyyny ja sokea alue ovat olennainen osa matalaa alustaa. Sokean alueen vaatimukset on määritelty kohdassa SNiP 2.02.01-83.

  Matala nauhaosaston laskeminen

  Matalan ja ei-tulenkestävän maaperän rakentamiseen käytettävän MFWL: n laskeminen ei ole vaikeaa. Laskennassa määritetään kolme pääparametria:

  syvyys

  Määritetty CH: n "Säätiöt ja säätiöt" perusteella. Asiakirja sisältää seuraavat vähimmäisarvot pohjajalan syvyydelle:

  • kun maaperä jäätyy alle 2 m - 50 cm;
  • kun maaperä jäätyy syvyyteen 3 - 75 cm;
  • kun maaperä jäätyy yli 3 - 100 cm.

  Useimmille keskikaistan alueille MZLF: n syvyys on 50 cm. Kevyille rakennuksille, kuten runko-ovelle tai pienelle talolle, tätä parametria voidaan pienentää 30 cm: iin.

  Monoliittinen nauhan leveys

  Jotta monimutkaisia ​​laskutoimituksia ei tehtäisi, suosittelemme, että lasketaan pohjan leveys taulukon perusteella:

  Korkeus maanpinnan yläpuolella

  Mitä korkeampi monoliittinen nauha nousee maanpinnan yläpuolelle, sitä paremmin talon lattiat suojataan kostealta ja kylmältä. Kuitenkin perustan korkeus vakauden ja kantokyvyn ylläpitämiseksi on korreloitava sen leveyden kanssa. Paras vaihtoehto: nauhan korkeus nollamerkin yläpuolella on yhtä suuri kuin sen leveys.

  [expert_bq id = 182] MZLF: n maanpinnan korkeus ei saa olla alle lumitason. Lumen korkeus riippuu alueesta (se löytyy verkosta). Keskimmäisen alueen alueilla tämä arvo ei ylitä 8-10 cm.

  Laskeminen MZLF: n laskosmatot

  Rakentaessasi taloa karkottavilla mailla tehdään monimutkaisempia laskelmia, joiden tarkoituksena on määrittää kallistuksen muodonmuutos. On melko vaikeaa tehdä tällaista laskentaa omalla tavalla, joten sinun täytyy antaa se ammattimaisille suunnittelijoille tai käyttää valmiita pöytiä:

  Sarakkeessa 2 "Yksilöllinen leveys" ja sarake 3 "Tyynypaksuus" merkitään / ilmoittavat lämmitetyistä ja ei-lämmitetyistä tiloista. Sarakkeessa "Vahvistusvaihtoehto" mainitaan vähimmäismäärä vahvistuspalkkeja, joita tulisi käyttää monoliittisen nauhan vahvistamiseksi.

  Laite matala perusta: rakennustekniikka

  MZLF: n rakentamisen tekniikka ei ole monimutkainen, täyttö voidaan suorittaa SNiPs 3.03.01-87, 2.02.01-83 tai ohjeiden mukaan. Runkorakenteen 10 x 10 m pohja voidaan kaataa 1-2 vuorokautta. Ennen kuin aloitat kaatamisen, sinun on päätettävä, mihin olet tekemässä konkreettista ratkaisua. Vaihtoehtoja on kaksi:

  1. 1lankata betoni B22.5... B17.5 lähimpään RBU-laitteeseen. Tällöin seos toimitetaan sinulle tietyssä ajassa kuorma-autossekoittajalla. Jos ABS ei pysty ajautumaan kaatopaikalle, käytetään erityistä holkkua, jonka läpi betoniliuos toimitetaan muottiin. Holkin tilaaminen nostaa hieman ABS-palvelujen kustannuksia. Lisäksi sinun on maksettava erikoisajoneuvon käyttämättömyys joka tunti.
  2. 2 Valmista itse betoni. Tässä tapauksessa et ole riippuvainen RBU: sta ja käytät paljon vähemmän rahaa, mutta betoniseoksen laatu on hieman pienempi. Betonia sekoitettaessa reseptiä tulee noudattaa tiukasti. Jotta estettäisiin betonin alkaminen liian aikaisin, voidaan käyttää erityisiä lisäaineita. Betoni voidaan valmistaa heti muottirakenteen asennuksen jälkeen.

  Asennus MZLF: askel askeleelta ohjeet A-Z

  Valmistelut ja merkinnät

  Laitteen matala pohja alkaa valmistuspaikan, joka on kerätä roskia ja juurtumia kantoja. Kasvillisuus on katkaistu. Tarvittaessa maaperän kohdistaminen ja täyttö, jota seuraa rypistyminen.

  Merkintä suoritetaan seuraavasti: tulevan säätiön kehä on asennettu, ja varren valot ajetaan kulmiin. Yhden monoliittisen nauhan tulevaisuuden varrella.

  Kaivinkone ja tyynyt

  Kaivannon syvyys riippuu pohjan syvyydestä ja alustan paksuudesta. Kaivannon leveys on 10 cm leveämpi kuin monoliittisen nauhan laskettu paksuus. Rakenne on tarpeen asentaa. MZLF: n rakentamisen aikana irrallisilla mailla voi vahvistaa ojan rinteitä laudoilla. Tyynyn täyttö on välttämätöntä, jotta se vähentäisi vaikutusta pakkasenkestävien voimien perustukseen. Pehmusteen paksuus on pääsääntöisesti 20-30 cm heikoille rumpuille ja ei-murratuille maille. Laukaisua varten - määräytyy taulukosta, joka on annettu edellä.

  Oikein täytettä on tarkoitus valmistaa 2 kerrosta: ensimmäinen on karkeaa hiekkaa, joka täytetään ja kostutetaan ja puristetaan, toinen on hieno murskattu kivi tai sora. Toisena kerroksena voit käyttää myös masuunia tai kattilapalloja. Kun pohjavesi on korkea, on suositeltavaa asettaa vedenpitävä kerros tyynyn alle: kattohuopa tai geotekstiili ja tehdä yläkerros.

  Muottien asennus ja vahvistaminen

  Muotti on valmistettu höylätyistä levyistä, joiden paksuus on enintään 3 cm. Muotti on asennettu kaivantoon ja sen korkeus on 5-10 cm enemmän kuin monoliittisen nauhan korkeus. Vahvistettu runko asennetaan valmiiseen muottiin. Monoliittisen nauhan vahvistaminen suoritetaan SNiP 52-01-2003 ja SP 52-101-2003 mukaisesti. Vahvikotelo voi sisältää 3 - 6 pituussuuntaista lujitusta, jotka yhdistyvät pystysuorat sillat.

  Vahvistusmenetelmä määritetään perustusnauhan leveyden perusteella. Armeija kootaan aallotetusta lujasta, jossa on 12 mm luokan A3 luokka. Pienelle rakennukselle voidaan käyttää A500S-palkkia, jonka hinta on paljon halvempaa. Keskenään kehykset ovat kytkettyinä päällekkäin muodostaen lujittavan solmun. Päällekkäisyyden pituus ei saisi ylittää tangon 20 halkaisijaa (20 x 12 = 24 cm). Liitokset kiinnitetään hitsaamalla.

  Nurkissa, joissa tulevan talon seinät leikkaavat, tarvitaan vahvikehihnan vahvistamista asentamalla lisää pystysuoria tangkoja, jotka on hitsattu pituussuuntaisiin tankoihin. Tällainen vahvistaminen sallii nauhan perustuksen kestämään kriittiset kuormat, jotka toimivat seinien leikkauspisteessä.

  On mahdollista sijoittaa vahvistushäkki valmistettuun tyynyyn, mutta on parempi tehdä se betonin aloituskerroksessa. Lähtöaineen paksuus ei saa ylittää 20% nauhan koko korkeudesta. Betonin kaataminen auttaa luomaan pehmeämmän pinnan, johon lujitushäkki on asetettu. Jos et päätä täyttää käynnistyskerrosta, kannattaa käyttää tukisieniä nostamalla vahvikehihnaa tyynyn pinnan yläpuolelle 5-7 cm.

  Betonin kaataminen

  Täyte täytetään lämpötilassa +10 ° C ja yli. Ennen kaatamista kaite on kostutettava, niin betoni on tasainen. Seos on siirrettävä kerroksittain, kerroksen paksuus ei saa olla yli 40 cm, optimaalisesti - 20-30 cm. Jokainen kerros altistetaan 5-10 minuutin värähtelylle. Tämä tekniikka ei salli aukkojen muodostumista betonin sisällä. Betonimassan syöttämiseksi muottiin on käytettävä joustavaa hihaa tai kourua.

  Layering Foundation Pouring

  Kun valuminen on päättynyt, muotti on peitetty höyryä kestävällä kalvolla. Betonin kovettuminen kestää 25-30 päivää, minkä jälkeen muotti puretaan ja pohjan ja kaivojen väliset sinuspiirit täytetään maaperällä.

  Lämmin matala kellari

  Ammattimaiset rakentajat suosittelevat MZLF: n eristämistä. On suositeltavaa tehdä tämä välittömästi rakenteen pystyttämisen yhteydessä. Lämmitetty säätiö suojaa talon lattioilta kosteutta ja kylmää, mikä on erityisen tärkeää, kun lattiaa järjestetään "maahan". Tällöin lämpöeristyksen puuttuessa kaikki lattian lämpö menee maahan.

  Ulkoista ja sisäistä eristystä MZLF. Ulkoinen - kun eristys on asennettu monoliittisen nauhan ulkopuolelle sisäpuolelta sisäpuolelta. Ulkoinen lämpeneminen katsotaan pakolliseksi, ja sisäinen tehdään yleensä, jos talossa on kellari kellari. Mitä eristystä käytetään? On paljon vaihtoehtoja. Suosituimmat ovat:

  1. Penoplex. Tiheä lämpöeristin, joka täydellisesti säilyttää lämmön. Sen käyttöikä on paljon pidempi kuin tavanomaisen vaahdon. Penoplex on vastustuskykyinen jyrsijöille, muotille eikä käytännössä absorboi kosteutta. Hinta / laatusuhteiden osalta tämä on paras materiaali matalan pohjan lämpöeristykseen.
  2. Styroksi. Suulakepuristettu materiaali on hieman alhaisempi kuin penoplex fyysisten ja mekaanisten ominaisuuksien suhteen. Polystyreeni-vaahdon levyn hinta on kuitenkin 20-30% edullisempi. Sitä voidaan käyttää kuivassa ja myrkyllisessä maaperässä vähäisellä kosteudella.
  3. Polyuretaanivaahto. Nestesuihkutuseristys on kallis vaihtoehto, mutta sillä on monia etuja: levyjen väliset liitokset, vähintään 50 vuoden käyttöikä, vähäinen veden imeytyminen ja aggressiivisen materiaalin kestävyys.

  Eristystekniikka riippuu valitusta materiaalista. Lämpöeristyslevyt kiinnitetään monoliittiseen nauhaan liimalla, ja sitten vahvistetaan erikoisverkolla. Kipsiä levitetään päälle. Viimeistelykanta valmistetaan sokean alueen asennuksella.

  MZLF: n rakentamisen ominaisuudet kallistamalla maaperää

  Pehmeät maaperät eivät anna kosteutta estää sitä syvästä, joten sedimentit kerääntyvät maan pinnalle. Kun rakennusta rakennetaan lohkoilta tai puusta talvikasveilla, on huollettava, ja vuodevaatteiden on oltava vähintään 30 cm. Talonrakentamisen yhteydessä toteutetaan joukko suojaustoimenpiteitä säätiölle:

  1. Täyttö täyttyy muusta kuin kallioisesta maaperästä. Hiekka ja sora tyyny on asetettava vedeneristys. On parempi käyttää geotekstiilejä, jotka estävät hyvin mäntyä.
  2. Viemäröinti laskeutuu monoliittisen nauhan pohjan tasolle. Viemäriputket asetetaan vähintään 1 m: n etäisyydelle säätiön ympärillä. Putkien kaltevuus riippuu niiden halkaisijasta: mitä pienempi on putki, sitä suurempi on oltava kaltevuus.
  3. Asennetaan eristetty sokea alue. Sokea alue helpottaa veden poistamista MLF: stä. Eristyskerros estolaattien alapuolella estää räystään tunkeutumista talteen talon ympärillä.
  4. Laite myrskyviemäri. Sadeveden pääasiallinen tarkoitus - tehokkaan saostumisen poistaminen paikasta. Matalalle pohjalle, hyvin toteutettu hulevesistö välttää tulvat ja sen jälkeen pilkkomisen maaperän jäätymisen.

  Jos nämä edellytykset täyttyvät, matala pohja, joka on rakennettu kumpuilevaan maaperään, voi toimia monen vuoden ajan ongelmitta. Rakenteiden virheiden välttämiseksi on suositeltavaa tutustua yhteisyritykseen 45.13330.2012, jossa kuvataan kaikki toimenpiteet MFW: n suojaamiseksi vaikeissa maissa.

  MZLF-esivalmiste hiekkasilla

  Useimmat hiekkaiset maaperät ovat huonosti tai epäyhtenäisiä. Tällaisilla maaperäalueilla pystytään pystyttämään kootun tyypin matalat kokoon taitettavat pohjat valmiista raudoitetuista betonilohkoista. On helpompi asentaa valmiita lohkoja ja niiden kustannukset ovat minimaalisesti erilaiset kuin betoniseoksen ja muottien kustannukset. Esiohjelmoitu MZLF käyttää seuraavia lohkotyyppejä:

  • FBS - suorakulmaiset kiinteät rakenteet;
  • FL - tyyny lohkojen trapetsoidinen muoto, jolla on suurempi kantavuus.

  FL-lohkot ovat erinomaisia ​​kehysrakenteille ja ilmastetun betonin valmistukseen, ja FBS: n katsotaan olevan yleismaailmallisia ja niillä on laaja käyttömahdollisuus. Valmiiden teräsbetonituotteiden mitat ovat pienet, joten voit asentaa ne itse ilman rakentamonosturia. Esikäsitellyn matalapalkin asennustekniikka on kuvattu yksityiskohtaisesti SNiP 3.03.01-87: ssä. Sekä monoliittinen nauha, lohkot on asennettu valmistettu tyyny. Deepen FBS on tarpeen laskelman mukaan. Perustan vahvistamiseksi lohkot on yhdistetty vahvistamalla silmiä silmukoiden leikkauspisteessä.

  Ei ole suositeltavaa tehdä esivalmisteita pohjamaaleista. Jäätymisen voimat vetävät yksittäisiä elementtejä, jotka johtavat säätiön tuhoamiseen.

  Kaikkien FBS: n asennustyöhön liittyvien töiden asianmukainen suorittaminen edellyttää, että pienen säätiön esivalmistetut säätiöt palvelevat 70-80 vuotta. Tämä on operatiivinen voimavara, jolla voi olla vahvistettuja betonilohkoja.