Pohjalevyn laskeminen työntöön

Kuva 22. Korjatut perustusmuottipiirustukset

Teemme toistuvasti tarkistuksen siitä, että painat lyhyen sivun vaiheen alla.

Laskemme kellarikerroksen alueen alhaisempi kuin työntöpyramidin suurempi pohja, johon viitataan lyhyellä puolella:

Laskemme työntövoimaa työntäessäsi pohjan lyhyttä sivua:

Määritä purskeen pyramidin sivusuunnan keskiviiva, kellarin pohjan lyhyen sivun vieressä:

Tarkista, että säätö on pakotettu lyhyellä puolella:

Alapinnan voimakkuus työntyy lyhyen sivun läpi vaiheen alle on varmistettu.

Lopuksi perustuksen F-1 estämispiirros otetaan kuv. 20, ja F-2-fig. 22.

Pohjalevyn laskentavuudet

Nykyaikaiset talot on rakennettu eri perustuksiin. Valinta riippuu suoraan kuormista, valitun maaston helpottamisesta, maan itsensä ja tietysti ilmasto-olojen rakenteesta ja koostumuksesta. Tässä artikkelissa paljastetaan täydelliset tiedot pohjalevystä, luennoin vastaamaan kysymykseen siitä, kuinka oikein tehdään täydellinen laskenta, joka auttaa rakentamaan halutun perustan.

Erityisominaisuudet

Laatoitettu muoto koostuu rakennuspohjasta, joka on litteä, vahvistettu betonilaatta tai jäykisteitä. Tämän säätiön suunnittelu on monenlaista: joukkue tai monoliittinen.

Tehdasvalmisteisia laatuja kutsutaan esivalmisteluksi. Rakennusaineet laitetaan levyillä aikaisemmin valmistetulla eli tasoitetulla ja tiivistetyllä pohjalla. Tässä voidaan käyttää lentokenttälevyjä (PAG) tai tienlevyjä (PDN, PD). Tällä tekniikalla on suuri haitta. Se liittyy epätarkkuuden puuttumiseen ja sen seurauksena vastaavan mahdottomuuteen vastustaa jopa pienimpiä kentän liikkeitä. Tästä syystä esivalmistettua laattojen perustusta käytetään pääasiassa vain kiviseinillä tai ei-monimutkaisilla, karkeilla rakeisilla maaperillä pienten puurakenteiden rakentamisessa alueilla, joilla on vähimmäisjäätymissyvyys.

Monoliittinen laattasäätiö on kuitenkin yksi jäykkä, raudoitettu betonirakenne, joka rakennetaan itse rakennuksen alapuolelle.

Geometrisesti tällainen säätiö on monenlaisia.

 • Yksinkertaista. Kun pohjalevyn alapuoli on tasainen ja tasainen.
 • Täydennetty. Kun alapinnalla on jäykisteitä, jotka on järjestetty erikoislaskelmissa laskettuun järjestykseen.
 • UWB. Ns. Lämmitetyn tyyppisiä ruotsalaisia ​​levyjä, jotka kuuluvat eräänlaiseen vahvistettuun pohjaan. Rakentamisen aikana käytetään ainutlaatuista tekniikkaa: betoniseos kaadetaan erikseen kehitettyyn tehdastyypiksi pysyvää muottirakennetta, jonka avulla voit edelleen muodostaa lujitetut ja pienet jäykisteet elastiselle alustalle tai pikemminkin sen alaosalle ja pinnalle. USP: llä on myös lämmitysjärjestelmä.

Tässä artikkelissa puhutaan yksinkertaisimmasta monoliittisesta pohjalevystä.

Edut ja haitat, valintakriteerit

Ensimmäinen etu on lähes täydellinen universaalisuus. Joskus verkossa voit tavata artikkeleita, jotka sanovat, että voit rakentaa pohjakerroksen kaikkialle.

Vaikka rakennustyöt tehdään suolla alueella, mitään kauheaa ei tapahdu laattojen kanssa: voimakkaan kylmyyden aikana se nousee, ja kuumalla ajalla päinvastoin se uppoaa, niin sanotusti, kellumaan.

Se osoittautuu eräänlaiseksi "betonialukseksi", jolla on ylhäältä lisäosa koko talosta.

Ja vielä seuraava huomautus on oikeudenmukainen: ainoa perusta, joka mahdollistaa melko luotettavan rakentamisen istutuksissa ja voimakkaasti kuohkeat maaperät, mukaan lukien suolainen maaperä, on paalusäätiö. Tämäntyyppistä säätöä käytetään, kun paaluilla on tarpeeksi oma pituus, jotta ne kiinnittyvät alimpaan laakerimaiseen maaperän kerrokseen.

Pohjaveden kostutuksen (esim. Pohjaveden nousun aikana) pohjan himmentymisen tai samentumisen aikana tapahtuva turvotus, mukaan lukien sakeutuminen, ei voi yhtä hyvin esiintyä koko laattapinnan alla. Joka tapauksessa vain yksi osapuoli siirtyy enemmän. Yksinkertainen esimerkki on lian pinnan purkaminen. Sulatusprosessi etenee paljon nopeammin ja voimakkaammin talon eteläpuolella kuin pohjoisessa. Samalla laatta joutuu valtavaan kuormitukseen, joka ei muuten aina kestä. Kaikki tämä vaikuttaa rakenteeseen: talo voi yksinkertaisesti kallistaa. Se ei ole niin pelottavaa, jos se on puurakenne. Ja jos se on rakennettu tiilestä tai lohkosta, seinillä voi esiintyä halkeamia.

Laattojen pohjalla on mahdollista rakentaa taloja vaikeimpiin maaperäihin, joille alhaisimmalla kantavuudellaan oleva keskipitkän maaperän tyyppi on esimerkiksi nauha-maata. Se ei vain ylikäytä tätä mahdollisuutta.

Onko laattasäteilyn käyttö suurien rakennusten rakentamisen aikana? Jotkut väittävät, että monoliittiselle levylle voi rakentaa vain kevyimmät ja samalla tarpeettomat kestävät rakennukset. Tämä toteamus ei ole täysin totta, sillä kun valitaan edulliset olosuhteet ja oikein suunniteltu säätiö, jossa toimivaltaiset rakennustyöt tehdään, laattasäätiö voi jopa kestää Central Department Storea. Muuten rakennus rakennettiin laattaan.

Liian korkea hinta. Tämä lausunto on jostakin syystä yleinen. Lähes jokainen on varma, että pohjalevyn tyyppi on erittäin kallista ja kalliimpaa kuin nykyiset säätiöt. Myös jostain syystä enemmistö katsoo, että kustannukset ovat noin puolet kaikista myöhemmistä rakennustöistä käytettävissä olevista kustannuksista.

Samaan aikaan kukaan ei ole koskaan tehnyt vertailevaa analyysia. Myös jostain syystä monet eivät ota huomioon, että talon rakentamisen aikana esimerkiksi lattia ei ole välttämätöntä. Tietenkin se kertoo karkeasta lattiapinnasta.

Teoksen monimutkaisuus. Usein kuulemme seuraavaa lausumaa: "Laattatyyppisen perustuksen rakentamiseksi tarvitaan ammattitaitoisia työntekijöitä." Ja vielä, jos arvioit, on selvää, että tällaiset "päälliköt" ylittävät huomattavasti niiden hinnoittelun. Itse asiassa vain tekniikan tietämättömyys johtaa yleensä virheisiin, ja paisunut voi olla minkä tahansa muun perustuksen kanssa.

Joten millaisia ​​vaikeuksia voi esiintyä, kun työskentelet laattojen perustuksen kanssa? Kun tasoitat sivuston? Ei, kaikki tämä ei myöskään ole mikään monimutkaisempi kuin uppoasennetun nauhan perustuksen tasoittamiseen. Ehkä vaikeus vedenpitävyys tai eristys? Tässä pikemminkin on parasta suorittaa nämä toimenpiteet tasaisella vaakasuoralla pinnalla kuin pystysuorilla tasoilla.

Ehkä se on parituksessa olevaan vahvistukseen? Jälleen on välttämätöntä verrata ja ymmärtää, että se on yksinkertaisempaa, esimerkiksi voit ottaa vahvistuksen tasaisesti alustalle tai päästä itse nauha-säätiöön sen muottiin. Ehkä se kaataa itse betoniseosta? Tässä suoritusmuodossa se ei ole riippuvainen valitusta pohjasta vaan pikemminkin erillisen osan ominaisuuksista siitä, voieko mikseri kulkea rakennustyömaalle vai joutua häiritsemään betonia käsin.

Itse asiassa rakentaa pohjalevyt - fyysisesti vaikea tehtävä. Suuremman rakennusalueen ansiosta tätä työtä voidaan pitää tylsiä, mutta se ei tarkoita, että pätevien rakentajien apua tarvitaan. Siksi tavalliset "ranteet" miehet pystyvät selviytymään tästä. Lisäksi, jos noudatat oikein pylväs-, laatta- ja muita säätörakennustekniikoita ja SNiP-toimintoja, onnistut varmasti.

tietojenkäsittely

Jokainen nollaprosessi vaatii laskennan, joka koostuu ensisijaisesti itse levyn paksuuden määrittämisestä. Tätä valintaa ei voida tehdä melkoisesti, koska kysymyksen tällainen epäammattimaalinen ratkaisu johtaa heikkoon tukikohtaan, joka voi haljeta kylmänä. Liian massiivinen perusta syvälle säätiölle ei ole tehty, jotta tarpeetonta ylimääräistä rahaa ei tuhlata.

Itse rakentaa taloja, voit käyttää alla olevaa laskutoimitusta. Sallikaa, että näitä laskelmia ei voida verrata suunnitteluorganisaatioiden suunnittelussa, mutta nämä hyvin laskelmat auttavat laadukkaiden säätiöiden toteuttamisessa.

Tutki maata

On tutkittava valittuun rakennustyömaan maaperä.

Jälkilaskelmissa sinun on valittava tietty paksuus pohjalevylle sopivalla painolla. Tämä auttaa saavuttamaan parhaan erityispaineen nykyiselle maaperälle. Kun kuormitukset ylittyvät, rakenne alkaa yleensä "uppoa", jolloin pienet kuormitukset, maaperän pinnan vähäinen pakkasen turvotus luo pohjan. Kaikki tämä ei aiheuta kovin miellyttäviä seurauksia.

Optimaalinen erikoispaine maaperälle, jolla rakentaminen aloitetaan yleensä:

 • hieno hiekka tai pölyinen tiheä hiekka - 0,35 kg / cm³;
 • hieno hiekka, jonka keskimääräinen tiheys on 0,25 kg / cm³;
 • hiekkasauma kiinteässä ja muovisessa muodossa - 0,5 kg / cm³;
 • muovi- ja kiinteät ryynit - 0,35 kg / cm³;
 • muovinen savipinta - 0,25 kg / cm³;
 • kova savi - 0,5 kg / cm³.

Kokonaispaino / paino kotona

Tulevan rakenteen kehitetyn hankkeen perusteella on mahdollista määrittää, mikä talon kokonaispaino / paino on.

Kunkin rakenne-elementin ominaispainon likimääräinen arvo:

 • 120 mm: n paksuinen tiiliseinä eli puolitiheys - jopa 250 kg / m²;
 • D600 - 180 kg / m²: n hiilihapotettu betoni tai 300 mm vaahtobetoni lohkoseinät;
 • tukkien seinään (halkaisija 240 mm) - 135 kg / m²;
 • 150 mm puutavaraa - 120 kg / m²;
 • 150 mm kehysseinä (eristys vaaditaan) - 50 kg / m²;
 • ullakko puupalkkeista pakollisella lämmityksellä, tiheys 200 kg / m³ - 150 kg / m²;
 • ontto betonilaatta - 350 kg / m²;
 • puupalkkien liitos- tai kellari, lämmitetty, tiheys on 200 kg / m³ - 100 kg / m²;
 • monoliittiset teräsbetonilattiat - 500 kg / m²;
 • käyttökuormitus päällekkäin asetetulle liitännälle ja socle - 210 kg / m²;
 • teräslevyllä, aallotetulla metallilla tai metallilevyillä - 30 kg / m²;
 • käyttökatto katon ullakolle - 105 kg / m²;
 • kattokerroksella kaksikerroksinen kattolamateriaali - 40 kg / m²;
 • keraamisten kattojen katolla - 80 kg / m²;
 • liuskekiveällä - 50 kg / m²;
 • Venäjän alueen keskimmäiseen vyöhykkeeseen kohdistuva lumikuormitus - 100 kg / m²;
 • lumi kuormitus tyyppi pohjoisille alueille - 190 kg / m²;
 • lumi kuormitus tyyppi eteläosaan - 50 kg / m².

Levyalueen laskeminen

Koko levyn pinta-ala lasketaan suunnitteluprojektin perusteella. Rakennuksen paino on jaettava alueelle, jotta saataisiin maanpinnalle ominainen kuormituksen ilmaisin. Muuten tulos ei ota huomioon perustusmassaa. Seuraavaksi sinun on verrattava tuloksena oleva luku optimaalisella keskitetyllä kuormituksella, joten voit laskea eron, eli selvittää, kuinka paljon ei riitä tietyn paineen optimaaliseen arvoon. Tuloksena oleva ero on kerrottava itse levyn alueella tarvittavan perustusmassan saamiseksi.

Sitten perustelevyn massan tulos jaetaan raudoitetun betonin tiheydellä 2500 kg / m³. Näin he saavat tarvittavan tilavuuden pohjalevystä. Tämä tilavuus on jaettava tämän levyn alueen arvon avulla sen paksuuden saamiseksi.

Pohjalevyn laskeminen lujuuden ja purskeen mukaan

Pohjalevyn laskeminen työntöön mahdollistaa pohjaosan turvamarginaalin varmistamisen, laske monoliittisen lohkon mitat. Kolmasosa rakennusbudjetista käytetään perusrakenteeseen, joten asiakkaan luonnollinen halu on maksimoida kustannussäästöt.

Pohjalevyn lujuuden laskeminen on välttämätöntä, jotta voidaan tunnistaa betonin merkki, raudoituksen määrä sekä itse laatan paksuus.

Työntömäärän laskeminen on välttämätöntä, jotta voidaan määrittää mahdollisimman pieni betoniluokka, pohjalevyn paksuus ja sen sisältämän raudoituksen määrä.

Rakennusten suunnittelussa laattaan ne joko tukevat kehäseiniä tai sarakkeita, joihin seinämateriaalit on asennettu. Siksi laskelmat ovat aina yksittäisiä jokaiselle kohteelle.

Laattojen rakentaminen pilarien kanssa kehän sisäpuolella

Tässä tapauksessa kolonnin monoliittisen perustuksen paksuus lasketaan pohjan rakenteellisten piirteiden perusteella:

Laattapohjalaitteen kaavio.

 • laatta voi olla sarakkeiden välissä;
 • pylväs on yläpuolella oleva monoliitti;
 • vahvistetut betonielementit on yhdistetty toisiinsa.

Yleinen ehto on kuormien väkevöidyn voiman pienempi arvo kuin tietyn osan betonilla havaittu vaiva. (F My/ Mmax + Mx/ MULT + F / fmax

Missä on Mx, My - tiivistetyt momentit toimivat vastaaviin suuntiin, MULT, Mmax - konkreettisia rajoittavia hetkiä, joita voidaan havaita samoissa suunnissa. F: n arvo on ulkoisten kuormien voima, Fmax - betonilla havaittu voima suunnittelualueella.

Laskettaessa laskennallista pakotusaluetta otetaan huomioon pilarin sivujen, levyn (c) reunat, osan (b, a) mitat ja monoliitin (h) paksuus väliset etäisyydet:

A = 0,5 h (a + a (c / 0,5 h) + 2b + 2c + h)

Säätiöllä on usein teknisiä, käytännöllisiä luukkuja, aukkoja ja aukkoja. Erityiset laskelmat tehdään vain pienellä etäisyydellä sarakkeiden sijainnista (alle 6 h). Laskelmissa ne toimivat keskittyneillä momenteilla, normaaleilla voimilla, ne ovat täysin identtisiä aiempien versioiden kanssa. Laskelmissa on kuitenkin erityispiirteitä:

 • poikkipinnan keskiosasta pidä kaksi suoraan reiän reunoihin;
 • laskettu pohjalevy laskematta kuitenkaan huomioon tuloksena oleva sektori niiden välillä.

Siten säätiön laskeminen tarjoaa turvallisuuden liikkumavaraa rakennusrakenteen resurssipohjan kasvattamiseksi.

Laskeminen seinien lähelle

Sijoitettaessa monimutkaisiin pilarien rakenteisiin seinien lähellä, perustuksen lujuuden tulisi riittää kestämään näissä vyöhykkeissä keskittyneet kuormat. Siksi tässä tapauksessa käytetään lisälaskelmia. Laskentasäännöt eivät muutu, mutta tiivistetty momentti otetaan huomioon vain yhdestä suunnasta (seinämän tasosta pylvääseen). Se on yhtä suuri kuin puolet monoliittisen alustan taivutuksen hetkessä.

Pohjalevyn laskeminen, jossa pylväs sijaitsee seinien kulman lähellä, ei ota huomioon hetkeä, vaan otetaan vain pituussuuntaisen voiman arvo. Erotuslaskutoimitukset on esitetty levyjen kiinnittämisessä seinään, ja ne toteutetaan edellä esitetyn lisäksi. Lujituksen taivut laakeripylvään vyöhykkeessä otetaan keskitetyksi pitkittäislujaksi. Tässä tapauksessa raajan poikkileikkaus, niiden kaltevuuskulma levyyn lisätään lujuuslaskemiseen.

Taulukko: Tarvittava määrä betonia riippuen pohjalevyn paksuudesta.

Myös profiiliteräksen elementtejä pidetään poikittaisena keskittyneenä raudoituksena. Levyn laskenta suoritetaan yleisten sääntöjen mukaan, poikkipinta-ala lasketaan riippuen hyllyjen paksuudesta ja profiiliseinistä.

Käytettävissä on tekniikoita teräsbetonilaatan kappaleiden kokeellista pakottamista varten, joissa on erityisiä postimerkkejä, jotka seuraavat sarakkeiden pohjan muotoa (ristin muotoinen, kulma-, neliöosa). Kokeessa on poistettu taivutuskuormien tuhoutuminen, jonka osalta vahvistuskerroksen tarvittavat parametrit on asetettu (piki, halkaisijan halkaisijat), levyjen näytteet otetaan 20 cm: n paksuisiksi. Leimojen levyjen paksuus on myös 20 cm.

Lujitetun betonin käyttäytymisen mallintamisen monimutkaisuus on materiaalien epälineaarisuus ja betonin anisotropia. Monoliittisten alustojen sisältämät tangentiaaliset jännitykset, joissa on tuet tuettuihin pylväisiin, ovat seuraavat isometriset viivat. Esimerkki laskennasta, joka perustuu äärelliseen elementtimenetelmään 20 cm: n laatalle, jossa on A400C-luokan halkaisijaltaan 1 cm: n halkaisijaltaan 1 cm:

 • tuhoaminen tapahtuu työntökuorman kuudennessa vaiheessa;
 • suurin sallittu hyötykuormitus tietyille olosuhteille ei ylitä 27 kN neliömetriä kohden;
 • lujuusrajat ovat yhtä suuret kuin: venytys - 1,05 MPa, puristus - 14,5 MPa;
 • kimmokerroin on 30 GPa.

Useimmissa tapauksissa laskelmat osoittavat, että halkeilu monoliittisessa betonissa tapahtuu 45 asteen suunnassa akseleista, muoviset muodonmuutokset ovat luonnostaan ​​lujittavia tankoja.

Pohjalevyn työntämisen laskeminen

Pohjalevyn työntö laskemalla Kun pohjusylinterin laskeminen suoritetaan läpi, on mahdollista määrittää tarkasti monoliittisen lohkon mitat ja antaa tarvittava perustaso (marginaali). Laskennan päätavoitteena on saavuttaa tukipinnan optimaaliset lujuusominaisuudet, määrittämällä materiaalien vähimmäismäärä, betonimassan merkki, vahvistusmenetelmä. Tämän ansiosta voit luottaa rakenteen operatiiviseen suorituskykyyn ja käyttää pienintä määrää (mahdollisimman paljon). Laskentamenetelmä riippuu rakenteen tulevan rakenteen ominaisuuksista, minkä vuoksi se olisi joka tapauksessa toteutettava olemassa olevien indikaattoreiden mukaisesti.

Levyjen sijoittaminen sarakkeisiin kehän sisäpuolella

Pylvään (sarakkeiden) työntämisen perustan laskemisen kannalta sinun on harkittava sen muotoilun tyyppiä:

 • Levy sijaitsee pilarien välissä.
 • Napa on kiinnitetty pohjaan.
 • Kaikki säätiön elementit ovat konjugoidut toisiinsa.

Kaikissa luetelluissa perusrakenteissa on yleinen edellytys: väkevöidyn kuorman voimakkuuden on oltava pienempi kuin käytetyn betoniliuoksen kestovoiman taso (C-sarjan erillisen alustan rakenne

Laattatyyppisen pohjarakenteen purkuvoiman taso on sama kuin oman painonsa aiheuttama kuorma, jota alueen muodon rajoittaa. Ensimmäinen löytäminen on jo tiedossa, joten etsimme toista:

N cm = (C sech1 + PL) (C sech2 + PL).

Yläpuolella olevan säätölevyn pylvään lävistys on kaava:

C = C sauma - D-voima.

Jos rakenne edellyttää elementtien konjugointia (pohja ja pylväs), kaavaa on sovellettava:

C = C Sech - D Force - P Us.

P Us - purkaustyypin vahvistuksen taso maaperän pinnasta aiheutuvasta paineesta.

Lattian voimakkuuden huomattava lisääntyminen käytti poikittaista vahvistamista. Panssaroidun vyön kuormien laadullinen käsitys on lähes yhtä suuri kuin tämä betonin osoitin. Puhalluslaskelman suorittaminen on merkityksellistä ainoastaan ​​laattapohjalle, koska hihnan käyttö tarkoittaa, että kuorma on tasaisesti jakautunut.

Levy pylväillä reunalla

Jopa perustuksen suunnittelussa määritellään vahvistusmenetelmä. Asennuksen pystysuorassa asennossa rakenne on kestävämpi. Yleinen käytäntö on muodostaa alueellinen kehys, joka koostuu kahdesta horisontaalisesta runkovyöstä, jotka on kiinnitetty pystypalkkeihin. Kiinnitä elementit, joita tarvitset muovipuristimille tai erikoisjohdolle. Näin vältetään korroosiokeskusten muodostuminen, jonka ulkonäkö aiheuttaa sisäisen rasituksen hitsauksen aikana. Välttämättömän korroosion vuoksi perusta on paljon enemmän.

Säätöosion kustannuksia voidaan alentaa pystysuoralla vahvikkeella yksinomaan painepylväiden paikoissa.

Räjähtävä pohjalevy lasketaan

Suorituskyvyn laskemiseksi pohjan reunalla sijaitsevien sarakkeiden osalta on otettava huomioon kaikkein epäedullisin indikaattori. Laske tässä tapauksessa tapahtuva työntö voi olla seuraavan kaavan mukainen:

1> M y / M max + M x / M ult + C / C max.

M y / M max - keskipitkän hetken osoittimet, jotka toimivat tietyissä suunnissa

M ult - rajoittavien hetkien arvo, jotka pystyvät kestämään päällekkäisyyksiä tietyissä suunnissa.

Pinta-alan laskennassa on syytä harkita sarakkeen pintojen, leveys monoliittipohjan (W), sarakkeen kokoa (С Сеч1 ja С Сеч2), pilarin ja reunan välisen etäisyyden (Р) välinen ero:

P prod = 0,5 V pl (C sech1 + C sech1 (Sh-pohja / 0,5 Vpl) + 2C sech2 + 2P + V pl).

Laskettaessa lävistystapaa on otettava huomioon tukiaseman reiät tietoliikenneristeille, tarkastusluukkuja jne. Jos tällaiset elementit sijaitsevat alle 6V pylvään etäisyydellä kolonnista, laskelmat tehdään ottaen huomioon nämä kohdat. Esimerkki kaavoista on tässä tapauksessa samanlainen kuin edellinen, mutta on syytä harkita joitain ominaisuuksia:

 • Reiän reunoihin on 2 suoraviivaa sarakkeen keskeltä.
 • Pohjalevy lasketaan ottamatta huomioon näiden viivojen välistä sektoria.

Laskentayksikkö

Esimerkiksi ottakaamme tapauksen, kun asennettu sarake vaikuttaa päällekkäisyyteen - keskittynyt paine (vaikuttaa tiettyyn pinta-alaan). Tässä tapauksessa sinun on määritettävä työntövoima.

 • Pohjan leveys (Sh): 220 cm.
 • Betoniluokka: B25 (P bt = 9,7 kg / cm2).
 • Panssaroidun hihnan akselista olevan väliseinän alaraja on 0,25 mm: n etäisyydellä.
 • Törmävoima C prod = 3,5 T.
 • Läpäisyaluetta (B suku): 0,3 x 0,4 m.
 • Työkorkeus (P-korkeus): 2 m.
Burst Pyramid Lines

C prod on jaettu yli 0,3 x 0,4, johon vaikuttaa maksimipaine. Nyt sinun täytyy löytää pyramidin pakottamisen geometria. Aluksi ne ovat sen pohjan parametreja. Tätä varten tarvitset:

300 + 2 P korkeus = 700 mm.

400 + 2 P korkeus = 800 mm.

Nyt voit aloittaa laskelmat.

Tätä varten käytämme kaavaa:

C prod = K-panos X P bt X P Per X P korkea

BET-kaavio pyramidin pakottamisen muodostumisesta

П пер - painepyramidin alemman ja ylemmän alustan ympärysarvojen keskiarvo (työkorkeuden sisällä). Etsimme tätä arvoa tällä tavoin:

2 (300 + 400) = 1400 mm = 1,2 m.

2 (700 + 800) = 3000 mm = 3 m.

Etsimme keskimääräistä arvoa: (1,2 + 3) / 2 = 2,1 m.

Nyt voit laskea:

1 (raskaalle betonille) x 9,7 x 2,1 x 0,2 = 4,074 T.

Katsotaan nyt, täyttyvätkö kaikki tarvittavat edellytykset:

Pohjalevyn laskeminen työntöön

Luonnollisella pohjalla perustetaan tukipylväs, joka siirtää kuorman rakennuksesta. Se on velvollinen suorittamaan pohjalevyn laskemisen räjähtämiseen käsikirjan kohdan 3.96 mukaisesti betoni- ja betonirakenteiden suunnittelusta raskaasta betonista ilman SNiP 2.03.01-84: n vahvistamista.

Laattojen paksuus on 500 mm, betonipinnan ja työkappaleen välinen etäisyys on 45 mm, betoniluokka on B20 (Rbt = 8,16 kg / cm2, kun työolosuhde on 0,9), pystysuora voima pylvään pohjassa on N = 360 t, sarakeosa 400x400 mm, pohjalajin suunnitteluvastus on R = 34 t / m².

Määritämme h0 = 500 - 45 = 455 mm.

Pyöreän pyramidin yläpohjan pinta-ala on yhtä kuin sarakealue 0.4x0.4 m.

Määritä purskeen pyramidin alaosan pintojen mitat (ne ovat samat): 0,4 + 2 ∙ 0,455 = 1,31 m, pyramidin alaosan pinta-ala on 1,31 1,31 = 1,72 m 2.

Käsikirjan mukaan työntövoima on yhtä suuri kuin voima N = 360 tonnia miinus painon ja vastustuskyvyn pyramidin alaosaan kohdistetulla voimalla. Meidän tapauksessamme tämä voima on laskettu perusresistanssi, joka on yhtä suuri kuin R = 34 t / m². Pyramidin pohjan pinta-alan tuntemus kääntää lasketun resistanssin väkevään kuormaan: 34 ∙ 1,72 = 58 t. Tuloksena voimme määrittää työntövoiman: F = 360 - 58 = 302 t.

Määritä pyramidin pohjan kehä:

4 ∙ 0,4 = 1,6 m - pienemmän alustan ympärysmitta;

4 ∙ 1,31 = 5,24 m - suuremman alustan ympärysmitta.

Etsi reunojen aritmeettinen keskiarvo:

(1,6 + 5,24) / 2 = 3,42 m.

Määritä, mikä on yhtälön (200) oikea puoli:

1,0 ∙ 8,16 ∙ 10 ∙ 3,42 ∙ 0,455 = 126 t.

Tarkista, onko ehto (200):

F = 302 t> 126 t - ehtoa ei täytetä, pohjalevy ei läpäise taukoa.

Tarkistamme, että poikittaisen vahvistuksen asennus tunkeutumisalueelle auttaa meitä. Määritetään 10 mm halkaisijaltaan poikittainen vahvistus, jonka kaltevuus on 150 x 150 mm ja määritettävä suulakepuristusvyöhykkeelle pudotettujen tangojen määrä (toisin sanoen ne leikkaavat ekstruusio-pyramidin pinnat).

Meillä on 72 tankoa, joiden kokonaispinta-ala on 72 = 0,785 = 56,52 cm2.

Poikittaisen raudoituksen tulisi olla joko suljetun neulottimen kaltaisia ​​tai höyryjen muodossa, jotka on hitsattu vastushitsauksella (manuaalinen kaari ei ole sallittu).

Nyt voimme tarkistaa tilan (201), joka ottaa huomioon poikittaisen vahvikkeen työntämällä.

Etsi Fsw (tässä 175 MPa = 1750 kg / cm ² - lopullinen jännitys poikittaisissa sauvoissa):

Fsw = 1750 ∙ 56,52 = 98910 kg = 98,91 t.

Tässä tapauksessa ehto Fsw = 98,91 t> 0,5Fb = 0,5 126 126 t olisi täytettävä (ehto täyttyy).

Etsi tilan oikea puoli (201):

126 + 0,8 ∙ 98,91 = 205 t.

Tarkista ehto (201):

F = 302 t> 205 t - ehtoa ei täytetä, pohjalevy poikittaisella vahvistuksella ei kestä kipua.

Tarkistamme myös tilan F 2Fb = 2 ∙ 126 = 252 - ehto ei ole periaatteessa tyydyt- ty tällaisten voimien suhteen, vahvistaminen ei voi auttaa.

Tällöin levyn paksuus tulee kasvattaa paikallisesti - tehdä jakkara pilarin alueella ja laskea levy uudella paksuudella.

Ota penkki paksuus 300 mm, niin että levyn kokonaispaksuus pakkopaikassa on 800 mm ja h0 = 755 mm. On tärkeää määrittää penkki koko suunnitelmassa niin, että työn pyramidi on kokonaan penkin sisällä. Otetaan koko 1,2 x 1,2 m jakkara, sitten se kattaa kokonaan työn pyramidin.

Toista laskutoimitus ilman leikkausvahvistusta uusilla tiedoilla.

Pyöreän pyramidin yläpohjan pinta-ala on yhtä kuin sarakealue 0.4x0.4 m.

Määritä purskeen pyramidin alaosan pintojen mitat (ne ovat samat): 0,4 + 2 ∙ 0,755 = 1,91 m, pyramidin alaosan pinta-ala on 1,91 1,91 = 3,65 m².

Käsikirjan mukaan työntövoima on yhtä suuri kuin voima N = 360 tonnia miinus painon ja vastustuskyvyn pyramidin alaosaan kohdistetulla voimalla. Meidän tapauksessamme tämä voima on laskettu perusresistanssi, joka on yhtä suuri kuin R = 34 t / m². Pyramidin pohjan pinta-alan tuntemus kääntää lasketun resistanssin väkevöityyn kuormaan: 34,36 = 124 t. Tuloksena voimme määrittää työntövoiman: F = 360 - 124 = 236 t.

Määritä pyramidin pohjan kehä:

4 ∙ 0,4 = 1,6 m - pienemmän alustan ympärysmitta;

4 ∙ 1,91 = 7,64 m - suuremman pohjan kehä.

Etsi reunojen aritmeettinen keskiarvo:

(1,6 + 7,64) / 2 = 4,62 m.

Määritä, mikä on yhtälön (200) oikea puoli:

Esimerkki 2. Pohjalevyn laskeminen työntöön.

Luonnollisella pohjalla perustetaan tukipylväs, joka siirtää kuorman rakennuksesta. Se on velvollinen suorittamaan pohjalevyn laskemisen räjähtämiseen käsikirjan kohdan 3.96 mukaisesti betoni- ja betonirakenteiden suunnittelusta raskaasta betonista ilman SNiP 2.03.01-84: n vahvistamista.

Laattojen paksuus on 500 mm, betonipinnan ja työkappaleen välinen etäisyys on 45 mm, betoniluokka on B20 (Rbt = 8,16 kg / cm2, kun työolosuhde on 0,9), pystysuora voima pylvään pohjassa on N = 360 t, sarakeosa 400x400 mm, pohjalajin suunnitteluvastus on R = 34 t / m².

Määritämme h0 = 500 - 45 = 455 mm.

Pyöreän pyramidin yläpohjan pinta-ala on yhtä kuin sarakealue 0.4x0.4 m.

Määritä purskeen pyramidin alaosan pintojen mitat (ne ovat samat): 0,4 + 2 ∙ 0,455 = 1,31 m, pyramidin alaosan pinta-ala on 1,31 1,31 = 1,72 m 2.

Käsikirjan mukaan työntövoima on yhtä suuri kuin voima N = 360 tonnia miinus painon ja vastustuskyvyn pyramidin alaosaan kohdistetulla voimalla. Meidän tapauksessamme tämä voima on laskettu perusresistanssi, joka on yhtä suuri kuin R = 34 t / m². Pyramidin pohjan pinta-alan tuntemus kääntää lasketun resistanssin väkevään kuormaan: 34 ∙ 1,72 = 58 t. Tuloksena voimme määrittää työntövoiman: F = 360 - 58 = 302 t.

Määritä pyramidin pohjan kehä:

4 ∙ 0,4 = 1,6 m - pienemmän alustan ympärysmitta;

4 ∙ 1,31 = 5,24 m - suuremman alustan ympärysmitta.

Etsi reunojen aritmeettinen keskiarvo:

(1,6 + 5,24) / 2 = 3,42 m.

Määritä, mikä on yhtälön (200) oikea puoli:

1,0 ∙ 8,16 ∙ 10 ∙ 3,42 ∙ 0,455 = 126 t.

Tarkista, onko ehto (200):

F = 302 t> 126 t - ehtoa ei täytetä, pohjalevy ei läpäise taukoa.

Tarkistamme, että poikittaisen vahvistuksen asennus tunkeutumisalueelle auttaa meitä. Määritetään 10 mm halkaisijaltaan poikittainen vahvistus, jonka kaltevuus on 150 x 150 mm ja määritettävä suulakepuristusvyöhykkeelle pudotettujen tangojen määrä (toisin sanoen ne leikkaavat ekstruusio-pyramidin pinnat).

Meillä on 72 tankoa, joiden kokonaispinta-ala on 72 = 0,785 = 56,52 cm2.

Poikittaisen raudoituksen tulisi olla joko suljetun neulottimen kaltaisia ​​tai höyryjen muodossa, jotka on hitsattu vastushitsauksella (manuaalinen kaari ei ole sallittu).

Nyt voimme tarkistaa tilan (201), joka ottaa huomioon poikittaisen vahvikkeen työntämällä.

Etsi Fsw (tässä 175 MPa = 1750 kg / cm ² - lopullinen jännitys poikittaisissa sauvoissa):

Fsw = 1750 ∙ 56,52 = 98910 kg = 98,91 t.

Tässä tapauksessa ehto Fsw = 98,91 t> 0,5Fb = 0,5 126 126 t olisi täytettävä (ehto täyttyy).

Etsi tilan oikea puoli (201):

126 + 0,8 ∙ 98,91 = 205 t.

Tarkista ehto (201):

F = 302 t> 205 t - ehtoa ei täytetä, pohjalevy poikittaisella vahvistuksella ei kestä kipua.

Tarkistamme myös tilan F 2Fb = 2 ∙ 126 = 252 - ehto ei ole periaatteessa tyydyt- ty tällaisten voimien suhteen, vahvistaminen ei voi auttaa.

Tällöin levyn paksuus tulee kasvattaa paikallisesti - tehdä jakkara pilarin alueella ja laskea levy uudella paksuudella.

Ota penkki paksuus 300 mm, niin että levyn kokonaispaksuus pakkopaikassa on 800 mm ja h0 = 755 mm. On tärkeää määrittää penkki koko suunnitelmassa niin, että työn pyramidi on kokonaan penkin sisällä. Otetaan koko 1,2 x 1,2 m jakkara, sitten se kattaa kokonaan työn pyramidin.

Toista laskutoimitus ilman leikkausvahvistusta uusilla tiedoilla.

Pyöreän pyramidin yläpohjan pinta-ala on yhtä kuin sarakealue 0.4x0.4 m.

Määritä purskeen pyramidin alaosan pintojen mitat (ne ovat samat): 0,4 + 2 ∙ 0,755 = 1,91 m, pyramidin alaosan pinta-ala on 1,91 1,91 = 3,65 m².

Käsikirjan mukaan työntövoima on yhtä suuri kuin voima N = 360 tonnia miinus painon ja vastustuskyvyn pyramidin alaosaan kohdistetulla voimalla. Meidän tapauksessamme tämä voima on laskettu perusresistanssi, joka on yhtä suuri kuin R = 34 t / m². Pyramidin pohjan pinta-alan tuntemus kääntää lasketun resistanssin väkevöityyn kuormaan: 34,36 = 124 t. Tuloksena voimme määrittää työntövoiman: F = 360 - 124 = 236 t.

Määritä pyramidin pohjan kehä:

4 ∙ 0,4 = 1,6 m - pienemmän alustan ympärysmitta;

4 ∙ 1,91 = 7,64 m - suuremman pohjan kehä.

Etsi reunojen aritmeettinen keskiarvo:

(1,6 + 7,64) / 2 = 4,62 m.

Määritä, mikä on yhtälön (200) oikea puoli:

Laskeminen perusta työntöön

Laskenta työntöä varten tehdään sillä ehdolla, että perustuksen betoniosasto käsittelee olemassa olevia voimia sijoittamatta poikittaista vahviketta: monoliittisen pylvään liittäminen levyn osaan - jälkimmäisen yläosasta (kuvio 2, a), jossa alipylvään monoliittinen yhdistäminen levyosalla riippumatta liitoksen tyypistä kolonnit (monoliitti tai lasi), jotka ovat etäisyydellä laattaosan yläosasta pylvään H pohjaan1 ≥ (buc - bC) / 2 - levyosan yläosasta (kuva 2, b), ja vähemmän H1 - sarakkeen pohjalta (kuvio 2, c). Tämän ehdon tarkistaminen suoritetaan molemmissa suunnissa.

Kuva 2. Läpimurto pyramidimuodostus

a - monoliittinen liitäntälevyosa kolonnilla; b - sama, korkea alipylväs; samassa, alhaalla sarakkeen alla; 1 - sarake; 2-levyinen osa; 3 - sarakkeen alla

Laskettaessa pohjaa työntämiselle määritetään levyn osan h minimikorkeus ja määritetään sen vaiheiden lukumäärä ja mitat tai levyn osan kantavuus tarkastetaan tietylle konfiguraatiolle. Laskettaessa työntölevyn levyn yläosasta oletetaan, että perustuksen työntäminen keskellä kuormitusta tapahtuu pyramidin lateraalipintoja pitkin, joiden sivujen kaltevuus on 45 ° kulmassa vaakasuoraan (ks. Kuva 2).

Neliömäinen säätiö lasketaan ehtojen painamisesta

jossa F on laskettu painevoima; k - kerroin, joka on yhtä kuin 1; Rbt - suunnitella betonilujuus vetolujuuteen; b- purskeen pyramidin ylemmän ja alemman pohjan reunojen aritmeettinen keskiarvo, joka on muodostettu jakson h0 (etäisyys laatan yläosasta vahvikkeen keskelle).

F ja b arvotmääritetään kaavalla:

jossa p - paine maahan, ottamatta huomioon pohjan ja maaperän painoa sen viereissä;

täällä A on kellarikerroksen ala;R - pyramidin alemman pohjan alue.

Keskitetysti suoritetuilla suorakulmaisilla ja epäkeskisesti kuormitetuilla neliöperusteilla ne ottavat käyttöön järjestelmän, jossa otetaan huomioon yhden kasvon vahvuus, joka on yhdensuuntainen perustan pohjan pienemmän puolen kanssa (kuvio 3). Lujuustila tarkistetaan kaavalla (7).

Kuvio 3. Epäkeskokuormituksen purkauksen pyramidin muodostus

Laskenta tehdään perustan reunaan kohdistuvan pystysuoran voiman N vaikutuksesta ja hetkestä pohjan M pohjan tasolla. Tässä tapauksessa suulakepuristuksen pyramidin sivujen voima ja koko ovat:

p ja pmax - maan keskimääräinen tai suurin alueellinen paine suunnitteluarvosta:

keskitetyllä kuormituksella

ei-keskuslatauksella

tässä W on perustapohjan resistenssin hetki.

Kuvio 4. Läpimurto pyramidin muodostumissuunnitelma säätiölle, jossa on monivaiheinen levyosa

jos b - b1 lC + 2h2, ja toinen b1 ≤ bC + 2h2 (Kuvio 6), työntö lasketaan tilasta

Abcdeg-monikulmioalue

Lujuuden murtumiseksi nämä perustukset tarkistetaan normaalin voiman N vaikutuksesta säätiön reunan sarakeosassa käyttämällä kaavoja:

jossa μ` betonin kitkakerroin betonilla 0,7, γC - säätiön työolosuhteiden kerroin, joka on 1,3;l, b - kellarin pystysuorat osat tasossa, jotka kulkevat pilarin akseleita pitkin pohjan pohjien l ja b suuntaisia, miinus lasin leikkausalueella.

BC/ lC b/ Al - kaavan (39) mukaisesti. Määritettäessä N kaavalla (38) suhde bC/ lC olisi otettava enemmän kuin 0,4, ja kaavan (39) avulla suhde bC/ lC - vähintään 2,5.

Kun olet suorittanut laskut työntöön ja jakamiseen, otetaan suurempi säätiön kantavuuden arvo.

Jos pohjan lasia ei ole vahvistettu, lisämerkintä tehdään epäkeskisesti ladattujen neliön ja suorakaiteen muotoisten pohjamateriaalien työntämiseksi lasin yläosasta. Tässä tapauksessa kaavassa (7) kerroin k oletetaan olevan 0,75.

6.1. VALMISTETTUJEN BETONIEN PERUSTEN LASKEMINEN RAKENNUSTEN JA RAKENTEIDEN PYYNTÖJEN LUONNON PERUSPERUSTA

6.1.1. Yleiset säännökset

Pohjan mittasuhteet ja pohjan syvyys määritetään laskemalla pohja, joka on annettu kappaleessa Ch. 5. Pohjan (laattaosan ja alipilarin) suunnittelulaskenta tehdään lujuuden ja halkeaman avautumisen avulla ja se sisältää: push-testin ja "käänteisen" momenttivahvistuksen, lujituksen poikkileikkausten ja halkeaman aukon leveyden määrittämisen sekä poikkipinnan poikkileikkauksen lujuuden laskemisen.

Laskennan alkutiedot ovat: laatan pohjan koko; pohjan korkeus ja korkeus; alipylvään poikkipinta-ala; rakenteiden ja sääntelykuormien yhdistelmät sarakkeesta kellariviilun tasolla.

Lujuuden ja halkeaman avaamisen pohjaksi lasketaan kuormien pää- ja erityyppiset yhdistelmät. Laskettaessa kestävyysperustaa, lasketut voimat ja momentit otetaan kuorman turvakertoimella nykyisen SNiP: n ohjeiden mukaan ja halkeaman avautumisen laskemiseksi, jolloin kuormituksen turvallisuuskerroin on yhtä suuri kuin yksi.

Kun tarkistetaan perustan laattaosan lujuutta kääntö- momentille, on otettava huomioon lattialle varastoitavasta materiaalista ja laitteista tuleva kuorma.

Laskettaessa perustuksia lujuuden ja halkeaman avautumisen osalta niiden sisältämien lämpötilojen ja vastaavien muodonmuutosten oletetaan vaihtelevan vertikaalisesti niiden koko arvosta perustan reunan tasolle puoleen arvosta perustan jalan tasolla.

Rakenteen ominaisuudet betoni ja teräs on annettu Ch. 4 ja otettu huomioon asiaankuuluvat työolosuhteiden kertoimet [5, 9].

6.1.2. Laskeminen perusta työntöön

Työntö lasketaan sillä ehdolla, että perustuksen betoniosasto havaitsee olemassa olevat voimat sijoittamatta poikittaista vahviketta: kun kolonnin monoliittinen yhdistäminen levyn kanssa on jälkimmäisen yläosasta (kuvio 6.1, a), jossa osapylväässä on monoliittinen vastaaminen levyn kanssa riippumatta liitoksen tyypistä sarakkeita, joissa on alipylväs (monoliitti tai lasi) etäisyydellä laattaosan yläosasta pylvään H pohjaan1 ≥ (buc - bC) / 2 - levyosan yläosasta (kuva 6.1, b) ja vähemmän H1 - sarakkeen pohjalta (kuva 6.1, c).

Tämän ehdon täyttymisen todentaminen suoritetaan molemmissa suunnissa [8].

Laskettaessa pohjaa työntämiselle määritetään levyn osan h minimikorkeus ja määritetään sen vaiheiden lukumäärä ja mitat tai levyn osan kantavuus tarkastetaan tietylle konfiguraatiolle. Laskettaessa työntöaulakappaleen yläosasta oletetaan, että perustuksen työntäminen keskellä kuormitusta tapahtuu pyramidin lateraalipintoja pitkin, joiden sivujen kaltevuus on 45 ° kulmassa vaakasuoraan (ks. Kuva 6.1).

Neliömäinen säätiö lasketaan ehtojen painamisesta

jossa F on laskettu painevoima; k - kerroin, joka on yhtä kuin 1; Rbt - suunnitella betonilujuus vetolujuuteen; b- pyramidin lävistyksen ylemmän ja alemman pohjan reunojen aritmeettinen keskiarvo, joka on muodostettu jakson h0, (etäisyys laatan yläosasta vahvikkeen keskelle).

F ja b arvotmääritetään kaavalla:

Raudoitettujen betonilevyjen laskenta purskeille

Kuva 1. Esimerkiksi 40: n laskenta
1. - 1. krs, 2. - 2. osa

Tarkoitus: Tarkista laskentatapa työntöön.

Tehtävä: Tarkasta betonielementin rikkoutumisvastuksen analyysi, jossa on poikittainen raudoitus, tiivistetyn voiman ja taivutusmomenttien vaikutuksen ja ekstrudoitumisen voimakkuuden analysoinnin yli poikittaisen vahvikkeen sijainnin perusteella.

Viitteet: Käsikirja betoni- ja betoniteräsrakenteiden rakenteesta raskaasta betonista ilman jännitteen vahvistamista (SP 52-101-2003), 2005, s. 137-140.

Lähdetiedoston nimi:

Sääntelyasiakirjojen noudattaminen: SP 52-101-2003, SP 63.13330.2012.

Lähdetiedot lähteestä:

X suuntaan

X suuntaan

Perustiedot ARBAT:
Vastuun luotettavuuskerroin γn = 1

Kuormitusalue sijaitsee elementin sisällä.

a = 500 mm
b = 800 mm
Työkappaleen korkeus pituussuuntaiselle vahvistukselle
X-akselin suuntaisesti - 190 mm
pitkin Y-akselia - 190 mm

betoni

Betonityyppi: Heavy
Betoniluokka: B30

Betonin työolosuhteiden suhde

pitkän aikavälin kuormituslaskenta

hävittämisen luonteen huomioon ottaminen

ottaen huomioon vertikaalinen asema betonisoitumisen aikana

jäädytys / sulatus ja negatiiviset lämpötilat

kuormat

Yhtenäinen vahvistus

Armature-luokka: A240
Halkaisija 6 mm

Pinta-ala on noin 75 mm
Tangojen välinen etäisyys 60 mm: n rivillä
Vavat, jotka ovat peräkkäin 20
60 mm: n riviväli
Tangojen rivejä 25

pyrkimyksiä

Ratkaisujen vertailu

betonielementin lävistyslujuus, jossa on poikittainen lujitemuoto väkevän voiman ja taivutusmomenttien avulla vektoreilla X, Y-akseleilla

lävistyslujuus betonielementin tiivistetyn voiman vaikutuksesta poikittaisella vahvikkeella poikittaisen vahvikkeen sijaan

Kommentit

 1. Käsikirjassa tehtävän laskennassa levyn keskimääräinen työskentelykorkeus on h0 = 190 mm. Tätä arvoa käytetään ARBAT: ssä.
 2. Esimerkissä käsikirjassa on sarakkeiden M osion nimien kuvaus.x ja My vastaavasti akseleiden X ja Y suunnissa. ARBATissa merkintä Mx ja My X: n ja Y: n akselien ympärillä olevat hetket, siis Manuaalisen M: n esimerkin hetketx ja My vastaavat arbat-hetkiä Mx ja My. ARBAT käyttää momenteiden summan M arvojasup ja Minf laatan ylä- ja alareunojen yli. Joten Mx = 30 + 27 = 57 kN ∙ m, My = 70 + 60 = 130 kN m
 3. Rivin 20 tangot ja tankoja 25 olevien rivien määrä otetaan käsikirjan piirustuksessa esitettyjen mittojen mukaisesti.
 4. Toisen tekijän ero Manualin päätöksestä johtuu seuraavista syistä:
 • ongelmassa toisen laskennallisen muodon rajoja pidetään etäisyyden ollessa 0,5 h0 koko määritetyn poikittaisen vahvistuksen sijainnista. Lisäksi käsikirjassa geometristen ominaisuuksien laskemisen yhteydessä ääriviivaa mitattiin väärin 0,5 h0 suurempi kuin kyseessä olevan ääriviivan mittasuhteet. ARBATissa toisen laskennallisen ääriviivan rajat otetaan 0,5 tunnin etäisyydeltä0 laskennassa huomioon otetun poikittaisen vahvikkeen sijainnin rajalta;
 • Käsikirjassa tämä lujuustesti suoritetaan ottaen huomioon taivutusmomentit. ARBATissa todentaminen suoritetaan SP 52-101-2003 kohdan 6.2.48 mukaisesti käyttämällä laskukaavaa, jonka avulla lasketaan työntövoimaa ainoastaan ​​tiivistetyn voiman vaikutuksesta.