Kuormien laskeminen laattaan

Kysymys siitä, miten lattialevyn kuormien oikea laskeminen tehdään, herättää lähes jokaisen rakentajan. Loppujen lopuksi on erittäin tärkeää, että se ei ylitä sallittua määrää. Lisäksi nykyaikaiset betonituotteiden valmistajat tuottavat paitsi täyteläisiä myös myös onttoja hylsyjä, mikä vaikeuttaa kuorman laskemista.

Täysikokoinen PP on suurempi kuin ontto, niitä käytetään suurien esineiden rakentamiseen. Yksityiseen taloon käytetään tavallisesti onttoja laattoja, joissa on pienempi massa, hyvä lämmön- ja äänieristys.

Mitä harkittava laskettaessa?

Sinun täytyy tietää seuraavat:

 • Levyn mitat - ne voivat vaihdella pituudeltaan 1,18 - 9,7 m, leveys - 0,99 - 3,5 m.
 • Materiaalin ominaisuudet.
 • Rakenteen piirustus, jossa levyn mahdollisuutta kestää sisätilojen väliseinät, lattia.

Laskentayksikkö

Ennen laskettujen manipulaatioiden aloittamista selvitä levyn massa. Esimerkiksi raudoitetun betonituotteen PK-60-15-8 paino on 2850 kg, mikä tarkoittaa:

 1. Tällaisen levyn tehollinen alue lasketaan kaavion mukaan: 1,5x6 = 9 neliömetriä. metriä.
 2. Laskettu kuorma, jonka päällekkäisyys kykenee selviytymään, paljastuu seuraavasti: alue kerrotaan laatan maksimikuormalla neliömetriä kohden. metriä (800 kg / m² x9 m² = 7200 kg).
 3. Vähennä saadusta massasta itse levyjen massa: 7200 - 2850 = 4350 kg.
 4. Teemme laskelman siitä, mikä paino putoaa lasin ja lattian eristykseen sekä maaliin. Useimmiten se kestää noin 150 kg / m². m x 9m2 = 1350 kg.
 5. Lisäksi: 4350-1350 = 3000 kg, mikä on 333 kg / m². metri.

Mitä tämä luku tarkoittaa? Toisin sanoen lattiapäällysteen massa ja laatat selkeytetään, ja tämä luku on yhtä suuri kuin PP: n hyötykuormalla, vähintään 150 kg laskee kuormalle. Jäljelle jääviä levyjä voidaan käyttää väliseinien ja muiden elementtien järjestelyyn. Jos laskettu massa ylittää saadun parametrin, tulee harkita kevyempää lattiapäällystettä.

Tässä tapauksessa on huomattava, että kaikki staattiset kuormat ovat taipuvaisia ​​kerääntymään, mikä voi aiheuttaa pohjan heikkenemisen ja täten testaamalla laatta voimaa.

Mikä kuorma voi kestää laatan

Rakennuksen aikana on erittäin tärkeää laskea oikein kuormitus, jota lattialaatta voi kestää. Tosiasia on, että se antaa rakenteen jäykkyyden, joten tässä tapauksessa se koskee ensisijaisesti koko rakennuksen turvallisuutta ja ihmisiä, jotka toteuttavat sen.

Ylimaalaus koostuu ylemmistä, alemmista ja rakenteellisista osista. Jälkimmäinen siirtää painonsa tukiin. Näin ollen tekijä, kuten sallitun kuorman laskeminen, on erittäin tärkeä.

Yksityisten talojen ja korkeiden rakennusten rakentamisessa käytetään usein laattoja.

Lattian pohjalle se on valmistettu kipsistä, laattoista tai erilaisista nahoista. Ylempi osa on lattiarakenne ja tasoitusastiat. Ne tarjoavat äänieristeitä ja lämmöneristystä. Monoliittisia ja esilevyjä laattoja käytetään lattian rakenteellisen osan kokoamiseen. Pohjimmiltaan tällaiset levyt on tehty vahvistetusta betonista, mutta lisäksi voidaan käyttää esijännitettyä betonia, keraamisten vuorausten käyttö on sallittua.

Monoliittinen päällekkäisyys voidaan tehdä käsin.

Kaikki rakennusten rakenteet lasketaan ennen kaikkea sen varmistamiseksi, että rakenteita ei myöhemmin tuhota. Jos laskutoimitus osoittautui vääriksi, niin hyvin nopeasti halkeamat ryömii seinien läpi. Ja miten se voi päättyä pian, ei ole tarpeen selittää.

Laattojen kuormitukset lasketaan kahteen luokkaan: dynaaminen ja staattinen. Jälkimmäinen sisältää kaikki ne kohteet, jotka valehtelevat, ripustetaan tai kiinnitetään uuniin. Ja ne kohteet, jotka voivat ajaa, pudota ja hypätä ovat jo dynaamisia kuormia.

Jotta voit laskea kaiken tarkasti, tarvitset:

 • laskin;
 • pitkä hallitsija;
 • rakennustaso;
 • rulettirengas

Kun otetaan huomioon se, että dynaamisia kuormia voidaan jakaa tasaisesti ja epätasaisesti, niitä ei oteta huomioon tavallisessa asuinrakennuksessa.

Tärkeimmät tekijät

Levyparametrit: L - pituus; B - leveys; H - korkeus.

Jos puhumme kuormien laskelmista ontolevyllä, niin kaikki riippuu sen koosta. Keskimäärin se kestää 800 - 1450 kg neliömetriä kohti. Onton standardi -laatan paksuus on 200 mm, mutta on huomattava, että levyt ovat 150 mm paksuisia. Lisäksi on otettava huomioon, että tällaiset levyt ovat melko haurasta, eikä ole tarpeen suorittaa kokeita siitä, kuinka paljon painoa ne kestävät.

Laskettaessa on välttämätöntä ottaa huomioon huoneistossa olevien huonekalujen ja muiden kohteiden likimääräinen paino sekä siihen asuvien ihmisten paino. On huomattava, että kukin levyvalmistaja määrittää kuorman eri tavoin, tässä on vivahteita. Keskimäärin se vaihtelee 400 - 700 kg neliömetriä kohden.

Lattialaattojen asettaminen: 1 - levy, 2 - liuoslaatikko, 3 - lapio, 4 - työkalulaatikko, 5 - romu

Jotta voidaan määrittää mahdollisimman tarkasti, millainen kuorma kestää päällekkäisyyttä, on otettava huomioon seuraavat tiedot. Jos puhutaan tavanomaisesta asuinrakennuksesta, kuorma on seuraava: ihmisiltä, ​​mikä on hyödyllistä, se on 200 kg neliömetriä kohti, väliseiniltä - 150 kg neliömetriä kohden lattiasta - 100-150 kg neliömetriä kohden Ei ole vaikeata laskea, että levyille levitetään keskimäärin seuraavia paineita - 500 kg neliömetriä kohden.

Edellä mainitut laskelmat kuitenkin ovat puhtaasti keskiarvoisia, koska kaikki laskelmat on tehtävä erikseen jokaisessa yksittäisessä tapauksessa. Joten ennen laskemista, mitä kuormitusta lattialevyt kestävät, sinun on otettava huomioon sellaiset tekijät kuin kaikki levyjen ominaisuudet, jotka yleensä näkyvät ostohetkellä. Ei ole suositeltavaa ylittää raja-arvoa, koska tässä tapauksessa kaikki voi loppua hyvin huonosti, muodonmuutos tapahtuu ja on mahdollista, että päällekkäisyys lopulta rikkoo.

Lisätiedot

Laskettaessa päällekkäisyyksiä, on tarpeen määrittää betoniluokka ja vahvistus.

Jos tiedät kuitenkin kaikki päällekkäisyydet ja vähintään likimääräinen paino, joka lataa ne, ei ole kovin vaikeaa tehdä laskelmia. On syytä muistaa, että kuormituksia on useita.

Joten, ensimmäinen tyyppi riippuu siitä, kuinka kauan kuormat ovat. Eli meidän on lähdettävä siitä, että he voivat olla pysyviä ja tilapäisiä. Pysyvällä ovat: huonekalujen, ihmisten, kodinkoneiden ja muiden kohteiden paino, jotka ovat jatkuvasti asunnossa. Tämän tulisi sisältää myös tukirakenteen, maaperän ja kallion paineen paino. Väliaikaisiin kuormituksiin nähden sisältyvät muun muassa rakenteiden rakentamisen, varastoinnin ja kuljetuksen aikana syntyvät rakenteet.

Erityisiä kuormituksia ovat seismiset tai räjähtävät vaikutukset sekä muutettu maarakenne. Lyhyen aikavälin mukaan - laitteista, talon rakentamisesta ja vielä jäästä ja tuulesta (eli ilmastosta). Suurimman kuorman laskennassa on otettava huomioon pitkän aikavälin kuormitus, kuten esimerkiksi:

Jäätyminen lattialevyn sisäisiin syvennyksiin: 1 - jäätymisen muodostus; 2- halkeamia; 3 - vahvistettu betonihihnan jäykkyys; 4 - seinä puoliksi tiilen; 5-betonipinnoitus; 6 - lattia.

 • väliaikaisten väliseinien paino talossa;
 • staattiseen käyttöön tarkoitettujen laitteiden paino (tähän kuuluvat kuljettimet, laitteet, kiinteät ja nestemäiset kappaleet, jotka ovat osa tällaista laitetta);
 • nestemäisten aineiden ja kaasujen paine putkilinjoissa;
 • varastointilaitteiden paino, joka sijaitsee varastoissa, viljavarastoissa, jääkaapeissa ja muissa tiloissa;
 • talletetun pölyn paino (tämä on myös tärkeä tekijä, monet eivät ota sitä huomioon, mikä on täysin mahdotonta hyväksyä);
 • eri sademäärä: lumi, sade, rakeet (otetaan huomioon lattialevyt laskettaessa).

Hyödyllisiä suosituksia

Vahvua käytetään laattojen kantavuuden lisäämiseen.

Laskettaessa erilaisten tuotantolaitteiden levyihin kohdistuvaa kuormitusta on otettava huomioon, mikä on sääntelykuormitus (tässä on otettava huomioon myös putkilinjan paino). Jos puhumme tavanomaisista laitteista, sinun pitäisi ohjata tällaisten laitteiden valmistajien passi. Kuljetinten, eristyksen, laitteiden laskelmissa ja painossa on otettava huomioon. Useimmissa tapauksissa valmistaja ilmoittaa, mitä kuormaa lattialaatta voi kestää.

Lopuksi on sanottava, että lumikuormat ovat erittäin tärkeitä. Tätä varten on vakiokaava: S = SgxU. Tässä kaavassa Sg on lumen likimääräinen paino neliömetriä kohden ja U on lumen kuormituskerroin pintaan suhteessa maan lumisateen painoon.

Rakennuksen aikana on otettava huomioon se, että lattialaattaa ei voida ylikuormittaa, se vain kestää laskemisessa saadun painon. On olemassa rakentajia, jotka laiminlyövät tällaisten laskelmien tulokset, lastauslaatta normaalin yläpuolella. Tämän seurauksena ilmenee epämiellyttäviä ja usein traagisia tapahtumia, joten sanonta "Mittaa seitsemän kertaa, leikata kerran" tässä suhteessa on mahdollisimman kiireellinen.

Mikä kuorma yleensä kestää levyä

Viimeistelymateriaali valitaan sellaisen kuorman perusteella, että lattialaatta voi kestää. Tämä indikaattori vaikuttaa rakennuksen katon järjestelyyn. Pohjimmiltaan, kun jokin rakennus tai esine on rakennettu, kehyksen jäykkyys, sen vakaus on ensisijaisesti havaittu. Kaikki nämä ominaisuudet riippuvat suoraan luotujen päällekkäisyyksien voimakkuudesta.

Laattojen ja lattiarakenteiden tyypit.

Merkittävät pisteet

Lattialaattojen asennus katon tukirakenteelle mahdollistaa monikerroksisten rakennusten rakentamisen. Rakennushankkeen oikean täydellisyyden varmistamiseksi sinun on tiedettävä tarkkaan, kuinka paljon painetta valittu lattialaatta kestää. Sinun täytyy olla hyvin perehtynyt erilaisiin levyihin.

Piirustus ontolevystä.

Ennen monikerroksisen rakennuksen rakentamista on tarpeen laskea kuorma. Rakennuksen valinta riippuu tulevasta painosta, kuormitus, johon laatta asennetaan, riippuu kuormasta.

Tuotannossa tuotetaan kahta levytyyppiä:

Koko kehon järjestelmissä on suuri massa, ne ovat erittäin kalliita. Tätä mallia käytetään vakavien, sosiaalisesti merkittävien esineiden rakentamiseen.

Asuinrakennusten rakentamisessa käytetään pääasiassa ontolaattaa. Minun on sanottava, että tällaisen levyn tärkeimmät tekniset parametrit täyttävät kaikki asuinkiinteistön rakentamisen standardit:

Näiden tuotteiden tärkein etu voidaan kutsua edullisiksi. Tämä mahdollisti tällaisen järjestelmän käytön paljon useammin verrattuna muihin.

Lomakkeen laskemisessa otetaan huomioon aukkojen sijainti. Ne on järjestetty siten, että tuotteen lujuusominaisuuksia ei loukata. Voimavarat vaikuttavat myös huoneen ääneneristykseen, sen lämpöeristysominaisuuksiin.

Levy on valmistettu eri kokoluokista. Sen pituus voi olla korkeintaan 9,7 m ja leveys 3,5 m.

Laskeutuminen lattialevyn pakottamiseen.

Rakennusten rakentamisessa käytetään useimmin rakenteita, joiden mitat ovat 6 x 1,5 m. Tätä kokoa pidetään vakiona ja vaaditaan eniten. Tätä järjestelmää käytetään rakentamaan:

Koska näiden levyjen paino ei ole kovin korkea, ne on helppo asentaa, mihin käytetään viiden tonnin nosturia.

Kuinka lasketaan kuorma oikein

Minkä tahansa kodin rakentaminen ei voi tehdä ilman kuorman oikeaa laskemista, joka pystyy pitämään lattialaatan. Koko rakennuksen jäykkyys riippuu siitä. Siksi nämä laskelmat takaavat turvallisen rakentamisen, se takaa ihmisten turvallisuuden.

Jokaisessa talossa lattialla on kaksi rakenneosaa:

Järjestelmän kuorma päällekkäisyydestä.

Yläosa välittää alemman rakenteen kuormituksen. Sen vuoksi on erittäin tärkeää laskea sallittu arvo tarkasti.

Pohjimmiltaan rakennusten rakenteen laskeminen on yksinkertaisesti välttämätöntä, jotta rakennus ei romahtaisi jälkikäteen. Jos kyseessä on virheellinen laskenta, seinät alkavat särkyä hyvin nopeasti. Rakennus romahtaa nopeasti.

Kuormalevyn laskenta tehdään kahteen luokkaan:

Staattisessa laskelmassa otetaan huomioon kaikki tavarat, jotka kantavat kuorman levylle. Kaikilla liikkuvilla kohteilla on dynaaminen arvo.

Laskennan suorittamiseksi sinun on oltava:

Sen vastustuskyky eri kuormituksille riippuu levyn koosta.

Jotta määritettäisiin kuorman, että tuleva lattialaatta voi kestää, yksityiskohtainen piirustus tehdään ensin. Se ottaa huomioon talon alueen ja kaiken, mikä voi aiheuttaa kuorman. Näitä kohteita ovat:

 • väliseinät;
 • eristys;
 • sementtiastiat;
 • lattiapäällyste.

Pääkaton tukijärjestelmä sijaitsee laatan päissä. Kun laatat on tehty, vahvistus asetetaan niin, että maksimikuorma putoaa päihin.

Laattojen keskikohdan ei pidä ottaa kuormaa, sitä ei lasketa rakenteen laskennassa.

Sääntely, suunnittelun kuormitus ja turvallisuus.

Siksi rakenteen keskellä ei ole taipuisuutta, vaikka se vahvistettaisiin myös pääseinillä.

Ymmärtääksesi, miten laskelma on tehty, ota esimerkiksi rakentaminen, kuten "PK-50-15-8". GOST 9561-91 mukaan tämän järjestelmän massa on 2850 kg.

 1. Ensin lasketaan koko laakeripinnan pinta-ala: 5 m × 1,5 m = 7,5 neliömetriä.
 2. Sitten lasketaan paino, joka voi pitää levyä: 7,5 neliömetriä. m × 800 kg / n cm = 6000 kg.
 3. Tämän jälkeen määräytyy massa: 6000 kg - 2850 kg = 3150 kg.

Viimeisessä vaiheessa lasketaan, kuinka suuri osa kuormasta säilyy eristyksen suorittamisen jälkeen, laskeutumisen ja lattioiden peittämisen. Ammattilaiset yrittävät ottaa lattian niin, että se ja tasoitus ei ylitä 150 kg / m².

Sitten 7,5 neliömetriä. m kerrotaan arvolla 150 kg / cm2, tulos on 1125 kg. Levyn massasta, joka on 3150 kg, vähennetään 1125 kg, josta ilmenee 3000 kg. Näin ollen 1 neliö. m kestävät 300 kg / m². cm.

Pistekuormituslaskenta

Tämä parametri on suoritettava erittäin hyvin ja varovaisesti. Jos kuorma tulee olemaan yhdestä pisteestä, se vaikuttaa suuresti levyjen käyttöikään.

Rakennusoppaissa annetaan kaava:

800 kg / m² Cm × 2 = 1600 kg.

Näin ollen yksi yksittäinen piste kestää 1600 kg.

Tarkemmassa laskelmassa on kuitenkin otettava huomioon luotettavuuskerroin. Sen arvo asuintaloille tehdään 1.3. Tuloksena:

800 kg / m² × 1,3 = 1040 kg.

Mutta vaikka tämä turvallinen koko onkin, on toivottavaa sijoittaa kohdekuormitus tukirakenteen viereen.

Joitakin lisätietoja

Teräsbetonilevyjen ominaisuudet

Tietenkin, jos kaikki päällekkäisyyden tekniset parametrit tunnetaan, likimääräinen massa, joka on pääkuorma, on varsin helppo suorittaa tarvittavat laskelmat. On otettava huomioon useiden kuormitustyyppien olemassaolo.

Ensinnäkin se on kuorman kesto. Se voi olla:

Jatkuva kuorma aiheuttaa:

 • huonekalut;
 • ihmiset;
 • kodinkoneet;
 • asioita pysyvästi huoneeseen.

Lisäksi tukirakenteen massa on jatkuvasti paineistettuna ja kallion paine vaikuttaa.

Väliaikainen kuormitus tarkoittaa niitä, jotka ilmestyvät eri rakenteiden rakentamisen aikana.

Erityisiä kuormia ovat seismiset vaikutukset, maaperän ominaisuuksien mahdollinen muutos.

Lyhytkestoiset kuormat johtuvat rakennuksen rakenteesta, jota käytetään ilmakehän altistuksessa. Laskettaessa suurinta kuormaa on otettava huomioon pitkän aikavälin kuormitus. Ne muodostavat suuren ryhmän, johon kuuluvat:

 • jäädytysvesi;
 • jäätä;
 • halkeamien esiintyminen;
 • kovuus linja;
 • tiiliseinä:
 • sementtirauta;
 • lattiapäällyste;
 • väliseinien massa;
 • paljon laitteita kiinteää työtä varten, se voi olla kuljetinlaitteistoja, erilaisia ​​laitteita, kiinteitä aineita tai nesteitä;
 • hyllyjen paino varastossa tai toisessa huoneessa;
 • paljon kertynyttä pölyä, tämä tekijä jätetään usein huomiotta, mutta se on otettava huomioon, se on myös ylipainoinen;
 • saostuminen.

Joitain hyödyllisiä suosituksia

Lattialaattojen kantokyvyn vahvistamiseksi on vahvistettu erityisesti.

Laskettaessa kuormaa, joka syntyy useimpien erilaisten tuotantolaitteiden massasta, on otettava huomioon olemassa oleva sääntelykuorma. Tämä sisältää massatuotettujen putkien massan.

Kun laskelma koskee ei-vakiovarusteita, on parasta ottaa pohjaan tämän laitteen valmistajan passiin liittyvät tiedot.

Laskelmassa otetaan huomioon myös kuljettimien, laitteiden ja eristyksen paino. Useimmiten laattojen valmistajan mukana toimitetaan tuote passilla, joka osoittaa lattialevyn sallitun kuorman.

Kuormien kerääminen lattialaattaan

Vahvistettu betoni monoliittinen lattialaatta laskeminen

Vahvistetut betoni- monoliittiset laatat, huolimatta siitä, että valmiit laatat ovat riittävän suuret, ovat edelleen vaatimuksia. Varsinkin jos se on oma yksityisasunto, jossa on ainutlaatuinen asettelu, jossa kaikissa huoneissa on erikokoisia tai rakentamisprosessi toteutetaan ilman nostureita.

Monoliittiset laatat ovat melko suosittuja, erityisesti yksittäisten rakennusten maalaistalojen rakentamisessa.

Tällaisessa tapauksessa monoliitti- sestä betoniteräksestä valmistetun levyn avulla voidaan vähentää merkittävästi kaikkien tarvittavien materiaalien hankkimiseen tarvittavia varoja, niiden toimitusta tai asennusta. Tällöin kuitenkin enemmän aikaa voidaan käyttää valmistelutöihin, joista osa on muottiyksikkö. On syytä tietää, että ihmiset, jotka alkavat laatoituksen betonoitua, eivät ole lainkaan estyneet.

Tilaus, betoni ja muotti on nyt helppoa. Ongelma on se, että jokainen henkilö ei voi määrittää, millaista raudoitusta ja betonia tarvitaan tällaisen työn suorittamiseen.

Tämä aineisto ei ole toiminnan opas, vaan se on luonteeltaan puhtaasti informatiivinen ja sisältää vain esimerkin laskelmista. Kaikki raudoitetun betonin rakenteiden laskutoimitukset on normalisoitu SNiP 52-01-2003 "Vahvistettu betoni- ja betonirakenteet. Tärkeimmät säännökset ", samoin kuin säännöt SP 52-1001-2003" Vahvistettu betoni ja betonirakenteet ilman vahvistusta etukäteen ".

Monoliittinen laatta on koko alueelle vahvistettua muottirakennetta, joka kaadetaan betonilla.

Kaikkien kysymysten osalta, joita saattaa syntyä raudoitettujen betonirakenteiden laskemisessa, on tarpeen viitata näihin asiakirjoihin. Tämä materiaali sisältää esimerkin monoliittisten teräsbetonilaattojen laskemisesta näiden sääntöjen ja määräysten suositusten mukaisesti.

Esimerkki raudoitettujen betonilaattojen ja kaikkien rakennusten rakenteen laskemisesta koostuu useista vaiheista. Niiden ydin on tavallisten (poikkileikkaus), lujuusluokan ja betoniluokan geometristen parametrien valinta, joten suunniteltu laatta ei romahda mahdollisimman suuren kuormituksen vaikutuksesta.

Esimerkki laskennasta tehdään osalle, joka on kohtisuorassa x-akseliin nähden. Paikallista puristusta, poikittaisvoimia, työntövoimaa, vääntöä (ryhmän 1 raja-arvoja), halkeaman avaamista ja muodonmuutoslaskelmia (ryhmän 2 raja-arvoja) ei tehdä. Etukäteen on välttämätöntä olettaa, että tavalliselle litteälle lattialle asuinkerrostalossa tällaisia ​​laskelmia ei tarvita. Yleensä, miten se todella on.

Sen pitäisi olla rajoitettu vain taivutusmomentin normaalin (poikkileikkaus) osan laskemiseen. Ne ihmiset, jotka eivät tarvitse selityksiä geometristen parametrien määrittelystä, suunnittelumallien valinnasta, kuormien keräämisestä ja suunnitteluarvioista, voivat siirtyä välittömästi osiin, jossa on esimerkki laskelmista.

Ensimmäinen vaihe: levyn arvioidun pituuden määrittely

Laatta voi olla mitä tahansa pituutta, mutta palkin pituus on jo tarpeen laskea erikseen.

Todellinen pituus voi olla mitä tahansa, mutta arvioitu pituus, toisin sanoen palkin pituus (tässä tapauksessa lattialevy) on toinen asia. Span on valaisimen kantavien seinämien välinen etäisyys. Tämä on huoneen pituus ja leveys seinästä seinään, joten määritettäessä teräsbetoni-monoliittisten kerrosten span on melko yksinkertainen. Se on mitattava nauhamittauksella tai muilla käytettävissä olevilla työkaluilla tällä etäisyydellä. Todellinen pituus kaikissa tapauksissa on suurempi.

Monoliittista teräsbetonilaattaa voidaan tukea tukiseinillä, jotka on tehty tiilestä, kivestä, hiekkakivestä, sardeldiittibetonista, vaahdosta tai hiilihapotetusta betonista. Tällöin ei kuitenkaan ole kovin tärkeää, jos tukiseinät on sovitettu materiaaleista, joilla ei ole riittävää lujuutta (hiilihapotettu betoni, vaahtobetoni, sementtilohko, laajennettu savibetoni), on myös tarpeen kerätä lisää kuormia.

Tässä esimerkissä on laskelma yhden kerroksen lattialaattaan, jota tuetaan kahdella tukiseinällä. Tässä materiaalissa ei oteta huomioon laskelmaa teräsbetonista, joka on tuettu pitkin ääriviivaa, ts. 4 seinämissä tai monisäikeisiin laatoihin.

Jotta edellä mainittu olisi parempi assimiloitu, on arvioitava leveydeltään l = 4 m.

Lujitetun betonin monoliittisen päällekkäisyyden geometristen parametrien määrittäminen

Kuormien laskeminen lattialevyllä tarkastellaan erikseen kullekin rakennustyölle.

Nämä parametrit eivät ole vielä tiedossa, mutta on järkevää asettaa ne, jotta pystyt tekemään laskelman.

Laattojen korkeus on h = 10 cm, ehdollinen leveys on b = 100 cm. Tällaisessa tilanteessa edellytys on, että betonilaattaa pidetään säteenä, joka on 10 cm korkea ja 100 cm leveä., voidaan soveltaa kaikkiin jäljellä oleviin levyjen leveyksiin. Toisin sanoen, jos on suunniteltu laatta, jonka arvioitu pituus on 4 m ja leveys 6 m, kunkin 6 m: n tiedon osalta on välttämätöntä soveltaa laskettuihin 1 m: n parametreja.

Betoniluokka on B20 ja lujitusluokka A400.

Seuraavaksi tulee tuettujen määrien määritelmä. Lattialevyllä voidaan katsoa saranoitua tukipalkkia riippuen seinämien lattialaattojen tuen leveydestä, materiaalista ja tukiseinien painosta. Tämä on yleisin tapaus.

Seuraavaksi kerrotaan kuormitusta levylle. Ne voivat olla hyvin erilaisia. Rakenteellisen mekaniikan näkökulmasta katsottuna kaikki, jotka pysyvät liikkumattomina palkkiin, liimataan, naulataan tai ripustetaan lattialevyyn - tämä on tilastollinen ja melko usein vakiokuormitus. Kaikki, jotka vaipuvat, kulkevat, kulkevat, kulkevat ja putoavat palkkiin - dynaamisia kuormia. Tällaiset kuormat ovat useimmiten väliaikaisia. Tässä esimerkissä ei kuitenkaan tehdä eroa pysyvien ja tilapäisten kuormien välillä.

Olemassa olevat kerättävät kuormat

Kuorman kerääminen keskittyy siihen, että kuorma voidaan jakaa tasaisesti, keskittää, jakautua epätasaisesti ja toiseksi. Kuitenkaan ei ole mitään syytä mennä niin syvälle kaikkiin kerättyjen kuormien yhdistelmän olemassa oleviin muunnelmiin. Tässä esimerkissä on tasaisesti jaettu kuormitus, koska tällainen lastauslaattojen tapaus asuinrakennuksissa on yleisin.

Keskittynyt kuormitus mitataan kg-voimilla (CGS) tai Newtonissa. Hajautettu kuorma on kgf / m.

Lattialaatan kuormitus voi olla hyvin erilainen, keskittynyt, tasaisesti jakautunut, epätasaisesti jakautunut jne.

Useimmiten kerrostalot yksityisissä kodeissa lasketaan tietylle kuormalle: q1 = 400 kg per 1 neliömetriä. Levyn korkeuden ollessa 10 cm, levyn paino lisää tähän kuormaan noin 250 kg / neliömetri. Keraamiset laatat ja tasoitteet - jopa 100 kg / 1 m²

Tällaisella hajautetulla kuormalla otetaan huomioon lähes kaikki lattian kuormien yhdistelmät asuinrakennuksessa, joka on mahdollista. On kuitenkin syytä tietää, että kukaan ei kiellä mallia luotettavasta suuresta kuormituksesta. Tässä materiaalissa tämä arvo otetaan ja vain siinä tapauksessa se on kerrottava luotettavuuskertoimella y = 1.2.

q = (400 + 250 + 100) * 1,2 = 900 kg per 1 neliömetriä.

Leveydeltään 100 cm: n levyisen aineen parametrit lasketaan, joten tätä hajautettua kuormitusta pidetään litteänä, joka toimii lattialevyn y-akselilla. Mitattu kg / m.

Määritä maksimi taivutusmomentti normaali (poikkileikkaus) palkki

Kahden saranoidun kannattimen (tässä tapauksessa seinien tukemana oleva lattialaatta, johon kohdistuu tasalaatuiset kuormat) maksimaalinen taivutusmomentti on palkin keskellä. Mmax = (q * l ^ 2/8 (149: 5.1)

Span l = 4 m, Mmax = (900 * 4 ^ 2) / 8 = 1800 kg / m.

On tarpeen tietää, että raudoitetun betoniteräksen laskeminen SP 52-101-2003: n ja SNiP 52-01-2003: n mukaisten toimien rajoittamiseksi perustuu seuraaviin suunnitteluoletuksiin:

Onton vahvistetun levyn rakenne

 1. Betonin vetolujuus on 0. Tällainen oletus perustuu siihen, että betonin vetolujuus on paljon pienempi kuin lujituksen vetolujuus (noin 100 kertaa), joten betonin rikkoutumisesta johtuen rakenteen venytetty alue voi muodostaa halkeamia. Näin ollen vain vahvistus toimii jännitteenä normaalissa osassa.
 2. Betonin kestävyys puristukseen tulisi jakaa tasaisesti puristusvyöhykkeelle. Sitä ei hyväksytä enempää kuin laskettu vastus Rb.
 3. Vetolujuusrajoittumisjännitykset eivät saa ylittää laskettua resistanssia Rs.

Jotta estettäisiin muovisen saranan muodostaminen ja rakenteen kaatuminen, mikä tässä tapauksessa on mahdollista, betonin y puristetun alueen korkeuden suhde E raudan painopisteen etäisyydelle palkin h0 päästä E = y / h0 ei saa ylittää raja-arvoa ER. Raja-arvo olisi määritettävä seuraavalla kaavalla:

ER = 0,8 / (1 + Rs / 700).

Tämä on empiirinen kaava, joka perustuu kokemukseen rakenteiden suunnittelusta teräsbetonista. Rs on vahvistuksen laskettu vastus MPa: ssa. On kuitenkin syytä tietää, että tässä vaiheessa pystyt helposti hallitsemaan betonin pakatun alueen suhteellisen korkeuden raja-arvojen taulukkoa.

Jotkut vivahteet

Taulukossa oleviin arvoihin on merkintä, jonka esimerkki sisältyy materiaaliin. Jos laskentamallien kerääminen ei ole ammattimainen muotoilija, on suositeltavaa laskea pakatun ER-alueen arvot noin 1,5 kertaa.

Lisälaskenta tehdään ottaen huomioon a = 2 cm, missä a on etäisyys palkin pohjasta lujituksen poikkipinta-alan keskelle.

Kun E on pienempi tai yhtä suuri kuin ER ja puristusvyöhykkeellä ei ole vahvistusta, betonin lujuus on tarkastettava seuraavan kaavan mukaisesti:

B M = 180 000 kg / cm, kaavan mukaan. 36

3600 * 7,69 (8 - 0,5 * 2,366) = 188721 kg / cm> M = 180 000 kg / cm, kaavan mukaan.

Lattian asettaminen monoliittisen vahvistetun lattialevyn päälle

Kaikki tarvittavat vaatimukset täyttyvät.

Jos betonin luokka kasvaa B25: een, vahvistus tarvitsee pienemmän määrän, koska B25 Rb = 148 kgf / cm sq. (14,5 MPa).

am = 1800 / (1 * 0,08 ^ 2 * 1480000) = 0,19003.

As = 148 * 100 * 10 (1 on juuren neliö (1 - 2 * 0.19)) / 3600 = 6,99 neliömetriä.

Näin ollen olemassa olevan lattialaatan 1 pm: n vahvistamiseksi sinun on vielä käytettävä 5 sauvaa, joiden halkaisija on 14 mm 200 mm: n välein tai jatka valitsemaan osaa.

On todettava, että laskelmat ovat varsin yksinkertaisia, eivätkä ne vie paljon aikaa. Tämä kaava ei kuitenkaan ole selvempi. Ehdottomasti mikä tahansa betonirakenne voidaan periaatteessa laskea klassisen, eli äärimmäisen yksinkertaisen ja visuaalisen kaavan perusteella.

Kuormien kerääminen - joitain lisä laskelmia

Kuormien kerääminen ja monoliittisten lattialevyjen vahvuuden laskeminen usein kaventuu vertaamalla kahta tekijää toisiinsa:

 • jotka vaikuttavat laattoihin;
 • vahvuus vahvistaa sen osia.

Ensimmäisen täytyy välttämättä olla pienempi kuin toinen.

Määritelmä momenttihaasteiden kuormitetuissa osissa. Momentti, koska taivutusmomentit määräävät 95% taivutuslevyjen vahvistamisesta. Kuormitetut osat - keskiosan keskiosa tai toisin sanoen levyn keskiosa.

Taivutusmomentit neliömäisessä levyssä, jota ei ole puristettu ääriviivaa pitkin (esimerkiksi tiiliseinien päälle), voidaan määrittää kullekin suunnalle X ja Y: Mx = My = ql ^ 2/23.

Tietyissä tapauksissa voit saada tiettyjä arvoja:

 1. Levy mitattuna 6x6 m - Mx = My = 1,9 tm.
 2. Levy mitattuna 5x5 m - Mx = Oma = 1,3 m.
 3. Levy 4x4 m - Mx = Oma = 0,8 tm.

Lujuuden tarkistamisen yhteydessä katsotaan, että osassa on puristettua betonia päältä sekä vetolujuus alareunassa. He pystyvät muodostamaan tehoparin, joka tuntee sen hetken, kun se tulee siihen.

Suurin sallittu kuormitus lattialaattaan

Lattian lattian järjestämiseen sekä yksityisten esineiden rakentamiseen käytettyjen betoniterästen, joissa on onteloita. Ne ovat kytkentäelementti esivalmistetuissa ja esivalmistetuissa monoliittisissa rakennuksissa, jotka takaavat niiden kestävyyden. Tärkein ominaisuus on kuormitus lattialaattaan. Se määritetään rakennuksen suunnittelussa. Ennen rakennustyön aloittamista on suoritettava laskelmat ja peruskannan kuormituskyky arvioidaan. Laskelmien virhe vaikuttaa haitallisesti rakenteen lujuuteen.

Kuormitus ontopelissä on päällekkäin

Onton ydinlaattojen tyypit

Pitkittäisiä onteloita käyttäviä paneeleja käytetään asuinrakennusten lattioiden rakentamiseen sekä teollisuusrakennuksiin.

Teräsbetonipaneelit eroavat seuraavista ominaisuuksista:

 • aukkojen koko;
 • ontelojen muoto;
 • ulkoiset ulottuvuudet.

Vaipan poikkileikkauksen koosta riippuen teräsbetonituotteet luokitellaan seuraavasti:

 • tuotteet, joiden sylinterimäiset kanavat ovat halkaisijaltaan 15,9 cm. Paneelit on merkitty nimityksellä 1PK, 1 PKT, 1 PKK, 4PK, PB;
 • tuotteet, joiden ympärys on 14 cm halkaisijaltaan, valmistettu raskaista betoniseoksista, merkitty 2PK, 2PKT, 2PKK;
 • onttoja paneeleita, joiden halkaisija on 12,7 cm ja jotka on merkitty nimityksellä 3PK, 3PKT ja 3PKK;
 • pyöreät ontot sydänpaneelit, joiden ontelon halkaisija on pienentynyt 11,4 cm: iin. Niitä käytetään matalarakenteisiin ja ne on merkitty 7PK: ksi.
Laattojen ja lattiarakenteiden tyypit

Paneelit liitäntäpohjojen osalta eroavat pituussuuntaisten reikien muodossa, jotka voidaan valmistaa erilaisten muotojen muodossa:

Yhteistyössä asiakkaan kanssa standardi sallii sellaisten tuotteiden tuottamisen, joiden aukkoja on erilainen kuin ilmoitetut. Kanavat voivat olla pitkänomaisia ​​tai päärynän muotoisia.

Pyöreät ontot tuotteet erottuvat myös mittojen mukaan:

 • pituus, joka on 2,4-12 m;
 • leveys alueella 1 m3.6 m;
 • 16-30 cm paksu.

Kuluttajan pyynnöstä valmistaja voi tuottaa ei-vakioituja tuotteita, jotka ovat kooltaan eroja.

Onttojen ydinpaneelien pääominaisuudet

Avaralevyt ovat suosittuja rakennusteollisuudessa niiden suorituskykyominaisuuksien vuoksi.

Laske lattialevyn lävistys

Tärkeimmät kohdat:

 • laajennettu valikoima tuotteita. Mitat voidaan valita jokaiselle kohteelle erikseen riippuen seinämien välisestä etäisyydestä;
 • kevyiden tuotteiden paino (0,8-8,6 tonnia). Massa vaihtelee betonin tiheyden ja koon mukaan;
 • sallittu kuormitus laattaan, joka on 3-12,5 kPa. Tämä on tärkein toimintavaihtoehto, joka määrittää tuotteiden kantokyvyn.
 • betoniliuoksen merkki, jota käytettiin paneelien täyttämiseen. Sopivien betonikoostumusten valmistukseen merkinnöillä M200-M400;
 • ontelojen pitkittäisakselien välinen vakiotaso on 13,9 - 23,3 cm. Etäisyys määräytyy tuotteen koon ja paksuuden mukaan;
 • tuotemerkki ja tyyppi. Tuotteen koosta riippuen teräspalkkeja käytetään jännittyneissä tai painottomissa olosuhteissa.

Tuotteiden valitseminen, sinun on otettava huomioon niiden paino, jonka tulisi vastata säätiön vahvuusominaisuuksia.

Kuinka onttoja laattoja on merkitty

Valtion standardilla säännellään tuotteiden merkitsemistä koskevia vaatimuksia. Merkintä sisältää aakkosnumeerisen merkinnän.

Onttojen ydinlaattojen merkintä

Se määrittää seuraavat tiedot:

 • paneelin koko;
 • mitat;
 • maksimikuorma alustalle.

Merkintä voi myös sisältää tietoja käytetyn betonin tyypistä.

Esimerkiksi tuote, jota merkitään lyhenteellä PC 38-10-8, pitää dekoodausta:

 • PC - tämä lyhennelmä merkitsee väliseinäpaneelia, jossa on pyöreät ontelot, jotka on tehty muottipohjamenetelmällä;
 • 38 - tuotteen pituus, komponentti 3780 mm ja pyöristetty 38 desimetriin;
 • 10 - desimaalin tarkkuudella määritetty pyöristetty leveys, todellinen koko on 990 mm;
 • 8 - numero, joka ilmaisee, kuinka paljon laatta kestää kilopaksaleja. Tämä tuote kestää 800 kg neliömetriä kohti.

Suunnittelutyötä tehtäessä on kiinnitettävä huomiota tuotteiden merkinnöissä olevaan indeksiin virheiden välttämiseksi. On tarpeen valita tuotteet kokoon, enimmäiskuormitustasoon ja muotoiluominaisuuksiin.

Edut ja heikkoudet levyillä, joilla on onteloita

Hollow-levyt ovat suosittuja monien etujen ansiosta:

 • kevyt. Yhtä suuruisina, niillä on suuri lujuus ja menestyksekkäästi kilpailevat kiinteillä paneeleilla, joilla on suuri paino, vastaavasti lisäävät vaikutusta seiniin ja rakennuksen perustuksiin.
 • alennettu hinta. Verrattuna kiinteisiin vastaaviin, onttojen tuotteiden valmistukseen tarvitaan alennettua määrää betonilaastaria, mikä auttaa vähentämään rakennuksen arvioitua kustannustasoa.
 • Kyky imeä melua ja eristää huoneen. Tämä saavutetaan johtuen pitkittäiskanavien läsnäolosta betonirakenteessa;
 • korkealaatuisia teollisuustuotteita. Suunnittelun ominaisuudet, mitat ja paino eivät salli käsityölevyjä;
 • mahdollisuus nopeuttaa asennusta. Asennus on paljon nopeampi kuin kiinteän betoniteräksen rakenne;
 • erilaisia ​​mittoja. Tämä mahdollistaa standardoitujen tuotteiden käytön monimutkaisten kattojen rakentamiseen.

Tuotteen edut sisältävät myös:

 • mahdollisuus käyttää sisäistä tilaa erilaisten teknisten verkkojen asettamiseen;
 • erikoistuneissa yrityksissä valmistettujen tuotteiden lisääntynyt turvallisuustaso;
 • vastustuskyky värähtelyvaikutuksille, lämpötila-ääriliikkeille ja korkealle kosteudelle;
 • mahdollisuus käyttää alueella, jolla on lisääntynyt seisminen toiminta enintään 9 pistettä;
 • sileä pinta, mikä vähentää viimeistelytoimintojen monimutkaisuutta.

Tuotteisiin ei kohdistu kutistumista, niissä on pieniä poikkeamia kooltaan ja kestävät korroosiota.

Hollow core -laatat

On myös haittoja:

 • tarvetta käyttää nostolaitteita työn suorittamiseen asennuksen yhteydessä. Tämä lisää kokonaiskustannuksia ja vaatii myös vapaan paikan nosturin asennusta varten.
 • tarve tehdä lujuuslaskelmia. On tärkeää laskea staattiset ja dynaamiset kuormitusarvot oikein. Massiivista betonipäällysteistä ei saa asentaa vanhojen rakennusten seiniin.

Kattoon asennusta varten on tarpeen muodostaa panssaroitu vyöhyke seinien yläpinnalle.

Kuorman laskeminen lattialaattaan

Laskennalla on helppo määrittää, kuinka paljon kuormaa lattialaatta kestää. Tätä varten tarvitset:

 • piirtää rakennuksen paikkatiedot;
 • laskea kantajalle vaikuttava paino;
 • laske kuorma jakamalla kokonaisvoima levyjen lukumäärän mukaan.

Massan määrittäminen on tarpeen tiivistää lasin, väliseinien, eristyksen sekä huonekalujen paino huoneeseen.

Tarkastele laskentamenetelmää paneeliin, jossa on merkintä PC 60.15-8, joka painaa 2,85 tonnia:

 1. Laske kantoalue - 6x15 = 9 m 2.
 2. Laske kuormitus yksikköä kohti - 2,85: 9 = 0,316 t.
 3. Me vähennämme oman painonsa 0,8-0,316 = 0,484 t vakioarvosta.
 4. Laskemme huonekalujen, -astiat, lattiat ja väliseinät painoyksikköä kohden - 0,3 tonnia.
 5. Vertailukelpoinen tulos laskettuna 0,484-0,3 = 0,184 t.
Hollow core laatta PC 60.15-8

Tuloksena oleva ero, joka vastaa 184 kg, vahvistaa turvamarginaalin olevan olemassa.

Lattialaatta - kuormitus per m 2

Laskentamenetelmällä voidaan määrittää tuotteen kuormituskyky.

Harkitse laskentalgoritmia PC-paneelin 23.15-8 esimerkin mukaan, joka painaa 1,18 tonnia:

 1. Laske alue kertomalla pituus leveydellä - 2.3x1.5 = 3.45 m 2.
 2. Määritä maksimikuormituskyky - 3,45х0,8 = 2,76t.
 3. Poistamme tuotteen massan - 2,76-1,18 = 1,58 tonnia.
 4. Laske päällysteen ja tasoitteen paino, joka on esimerkiksi 0,2 tonnia / 1 m 2.
 5. Laske lattian painon pinnalla oleva kuorma - 3,45 x0,2 = 0,69 tonnia.
 6. Määritä turvamarginaali - 1,58-0,69 = 0,89 t.

Todellinen kuorma neliömetrillä määritetään jakamalla 890 kg: n pinta-alan arvo: 3,45 m2 = 257 kg. Tämä on pienempi kuin arvioitu 800 kg / m2.

Maksimaalinen kuormitus laattaan voimien kohdalla

Staattisen kuorman raja-arvo, jota voidaan soveltaa yhdessä pisteessä, määritetään turvallisuustekijällä 1.3. Tätä varten tarvitset vakioarvon 0,8 t / m 2 kerrottuna turvatekijällä. Saatu arvo on - 0,8x1,3 = 1,04 tonnia. Kun dynaaminen kuormitus vaikuttaa yhdestä pisteestä, turvallisuustekijää on nostettava 1,5: een.

Vanhan rakennuksen paneelitalossa oleva kuori

Sen määrittäminen, kuinka paljon paino laatta kestää vanhan talon huoneistossa, tulisi ottaa huomioon useita tekijöitä:

 • seinien kantavuus;
 • rakennusten rakenteiden kunto;
 • lujituksen eheys.

Kun asetetaan raskaiden huonekalujen ja suuren tilavuuden omaavien vanhojen rakennusten rakennuksiin, on tarpeen laskea, mitkä raja-voimat kestävät rakennuksen laatat ja seinät. Käytä asiantuntijoiden palveluja. He suorittavat laskelmat ja määrittävät suurimman sallitun ja jatkuvan työn arvon. Ammattimaisesti suoritettujen laskelmien avulla voit välttää ongelmatilanteita.

Mikä kuorma voi kestää onttoja lattialaatoja

Useita vuosia betonityyppisiä betonielementtejä on käytetty rakennustelineiden rakennustekniikassa: betoniteräkset, seinälohkot (hiilihapotettu, vaahtobetoni, kaasusilikaatti) sekä monoliitti- tai tiilarakenteiden rakentaminen. Onttoa laatua oleva kuorma on yksi tällaisten tuotteiden pääpiirteistä, joita on tarkasteltava tulevan rakenteen suunnittelussa. Tämän parametrin virheellinen laskeminen vaikuttaa haitallisesti koko rakenteen lujuuteen ja kestävyyteen.

Onton ydinlaattojen tyypit

Hollow-hylsylevyjä käytetään laajalti lattianrakentamisessa asuinrakennusten, julkisten ja teollisten rakennusten rakentamisessa. Tällaisten levyjen paksuus on 160, 220, 260 tai 300 mm. Reikien (tyhjät) tyypit ovat:

 • pyöreillä rei'illä;
 • ovaalinmuotoiset aukot;
 • päärynän muotoisilla rei'illä;
 • aukkojen muoto ja koko, joita säännellään teknisin edellytyksin ja erityisvaatimuksin.

Nykyaikaisilla rakennusmarkkinoilla suosituimpia ovat 220 mm: n paksuiset ja sylinterimäiset reiät, koska ne on suunniteltu merkittäviin kuormituksiin kullekin ontolevylle ja GOST tarjoaa niiden käytön melkein kaikentyyppisten rakennusten lattioiden rakentamiseen. Tällaisia ​​rakenteellisia tuotteita on kolme tyyppiä:

 • Levyt, joiden sylinterimäiset aukot Ø = 159 mm (merkitty symbolilla 1PK).
 • Pyöreät reiät Ø = 140 mm (2 kpl), jotka on valmistettu vain raskaista betonityypeistä.
 • Paneelit, joissa on tyhjät Ø = 127 mm (3PC).

Vihje! Pienikokoisille yksittäisrakenteille on sallittua käyttää 16 cm: n levyisiä levyjä, joiden reiät ovat Ø = 114 mm. Tärkeä näkökohta, kun harkitaan tämäntyyppisen tuotteen valintaa jo rakennuksen suunnittelussa, on suurin sallittu kuormitus, jota levy kestää.

Onttojen ydinlaattojen ominaisuudet

Onton ydinlaattojen tärkeimmät tekniset ominaisuudet ovat:

 • Geometriset mitat (vakio: pituus - 2,4 - 12 m, leveys - 1,0 - 3,6 m, paksuus - 160 - 300 mm). Asiakkaan pyynnöstä valmistaja voi valmistaa epätyypillisiä paneeleita (mutta vain tiukasti noudattamalla GOSTin kaikkia vaatimuksia).
 • Paino (800 - 8600 kg riippuen paneelin koosta ja betonin tiheydestä).
 • Sallittu kuormitus laattaan (3 - 12,5 kPa).
 • Valmistuksessa käytetyn betonityyppi (raskas, kevyt, tiheä silikaatti).
 • Reikien keskipisteiden välinen normalisoitu etäisyys on 139 - 233 mm (riippuen tuotteen tyypistä ja paksuudesta).
 • Sellaisten sivujen vähimmäismäärä, joiden päällä laatta pitäisi olla (2, 3 tai 4).
 • Pohjakuvien sijainti laatta (pituus tai leveys). Paneeleille, jotka on suunniteltu tukemaan 2 tai 3 sivua, tyhjien aukkojen on oltava varustettu vain tuotteen pituudella. 4-puolelle tuettuihin levyihin on mahdollista järjestää reiät rinnakkain sekä pituuden että leveyden kanssa.
 • Valmistuksessa käytettävät liittimet (jännitteettömät tai jännitteettömät).
 • Venttiilien tekniset päästöt (mikäli ne on suunniteltu suunnittelutoimeksiannon mukaan).

Onttojen levyjen merkintä

Paneelimerkki koostuu useista kirjainten ja numeroiden ryhmistä, jotka on erotettu yhdysmerkillä. Ensimmäinen osa on levyn tyyppi, sen geometriset mittasuhteet desimaalimetreinä (pyöristetty lähimpään kokonaislukuun), tuen tuen sivut, joiden osalta paneeli on suunniteltu. Toinen osa on laskettu kuormitus lautasella kPa: ssa (1 kPa = 100 kg / m²).

Varoitus! Etiketti ilmaisee lasketun ja tasaisesti jakautuneen kuorman betonilattialle (ilman tuotteen omaa painoa).

Lisäksi merkinnät ilmaisevat valmistukseen käytettävän betonin tyypin (L - valo, C - tiheä silikaatti, raskasbetonia ei indeksoi) ja lisäksi ominaisuuksia (esimerkiksi seismologinen stabiilius).

Jos esimerkiksi 1PK66.15-8-merkintä levitetään laattaan, se tulkitaan seuraavasti:

1PK - paneelin paksuus - 220 mm, tyhjä Ø = 159 mm ja se on tarkoitettu asennettavaksi molemmilla puolilla.

66.15 - pituus on 6600 mm, leveys - 1500 mm.

8 - kuormitus laattaan, joka on 8 kPa (800 kg / m²).

Merkintöjen indeksin puuttuminen merkinnän lopussa osoittaa, että valmistukseen käytettiin raskasta betonia.

Toinen esimerkki merkinnästä: 2PKT90.12-6-C7. Joten, jotta:

2PKT - paneeli, jonka paksuus 220 mm, tyhjiö Ø = 140 mm, suunniteltu asennettavaksi painottaen kolmelta puolelta (PAC tarkoittaa tarvetta asentaa paneeli tukeen neljällä sivulla).

90,12 - pituus - 9 m, leveys - 1,2 m.

6 - kuormitus 6 kPa (600 kg / m²).

Se tarkoittaa, että se on valmistettu silikaatti (tiheä) betonia.

7 - paneelia voidaan käyttää alueilla, joilla on seismologista aktiivisuutta enintään 7 pistettä.

Onttojen ydinlaattojen edut ja haitat

Verrattuna kiinteisiin analogisiin ontopaneeleihin on useita epäilyttäviä etuja:

 • Vähemmän painoa verrattuna kiinteisiin kolmiin ja ilman luotettavuuden ja kestävyyden menetys. Tämä vähentää merkittävästi pohja- ja kantavien seinien kuormitusta. Asennuksessa on mahdollista käyttää vähemmän kuormitettavia laitteita.
 • Alhaisemmat kustannukset, kuten niiden valmistuksessa, edellyttävät huomattavasti pienempää rakennusaineistoa.
 • Korkeampi lämmön- ja äänieristys (johtuen tuotteessa olevasta "runko-osasta").
 • Reikiä voidaan käyttää erilaisten teknisten viestien asettamiseen.
 • Levyjen tuotanto tapahtuu vain suurissa laitoksissa, joissa on modernit huipputekniset laitteet (niiden tuotanto käsiteollisissa olosuhteissa on lähes mahdotonta). Siksi voit olla varma siitä, että tuote vastaa ilmoitettuja vaatimuksia (GOST: n mukaan).
 • Vakiokokojen valikoima mahdollistaa erilaisten kokoonpanojen rakentamisen (lattioiden lisäosat voidaan valmistaa standardipaneeleista tai valmistaa valmistajalta).
 • Kattoon asennettava nopea asennus monoliittirakenteisen betonirakenteen järjestelyyn verrattuna.

Tällaisten levyjen haitat ovat:

 • Mahdollisuus asentaa vain nostolaitteiden avulla, mikä johtaa rakentamisen korkeampiin hintoihin asuntorakennuksen yksittäisen rakentamisen aikana. Tarve vapaaseen tilaan yksityisellä alueella nosturin ohjaamiseksi asennettaessa lattiaa.

Vihje! Puulattiat, jotka ovat erittäin suosittuja yksittäisissä rakenteissa, asennetaan palkkeihin, joiden asennukseen on myös tarpeen käyttää riittävän kantokykyisiä laitteita.

 • Kun käytetään seinälohkoja, on tarpeen järjestää teräsbetonivahvikkeet.
 • Mahdollisuus tehdä omia käsiään.

Likimääräinen laskelma kuormituksesta ontolle

Jotta pystyt laskemaan itsenäisesti maksimaalisen kuormituksen, jota lattialevyt, joita aiot käyttää rakentamisen aikana, kestävät, on otettava huomioon kaikki kohdat. Oletetaan, että haluat käyttää 1PK.12.12-8-paneeleita päällekkäisyyksien järjestämiseen (toisin sanoen laskettu kuormitus, jonka yksi tuote voi kestää, on 800 kg / m²: lisälaskelmista osoitamme sen kirjaimella Qo). Laskettaessa kaikkien asennettujen, staattisten ja hajautettujen kuormien summa (itse levyn painosta, ihmisistä ja eläimistä, huonekaluista ja kodinkoneista, lattiapäällysteestä, eristyksestä, viimeistelystä lattianpäällysteestä ja väliseinistä), jonka QΣ merkitsee, voit selvittää, mikä betonilevysi voi kestää.. Tärkeä näkökohta, johon on kiinnitettävä huomiota: kaikkien laskelmien tuloksena (tietenkin, ottaen huomioon lisääntyvä lujuuskerroin), pitäisi käydä ilmi, että QΣ ≤ Q.

Levyn oman painon tasaisen jakautumisen määrittämiseksi on tarpeen tietää massansa (M). Voit käyttää joko valmistajan varmenteessa ilmoitettua massaarvoa (jos myyntipaikassa on annettu) tai GOST-taulukon viitearvo, joka on koottu raskaiden betonityyppien tuotteista, joiden keskimääräinen tiheys on 2500 kg / m³. Meidän tapauksessamme levyn vertailupaino on 2400 kg.

Ensin lasketaan levytila: S = L⨯H = 6.3⨯1.2 = 7.56 m². Tällöin kuormitus omasta painostaan ​​(Q1) on: Q1 = M: S = 2400: 7,56 = 317,46 ≈ 318 kg / m².

Joissakin rakennuskohteissa on suositeltavaa käyttää hyötykuorman kokonaisarvoa asuintilojen lattiassa laskennassa - Q2 = 400 kg / m².

Tällöin lattialevyyn kestettävä kokonaiskuorma on:

QΣ = Q1 + Q2 = 318 + 400 = 718 kg / m² ˂ 800 kg / m², eli pääosa QΣ ≤ Qo havaitaan ja valittu levy sopii asuintilojen kerroksen järjestämiseen.

Tarkat laskutoimitukset edellyttävät erityisiä tiheysarvoja (tasoitteet, lämmöneristimet, päällystyspinnoitteet), kuormitusarvo väliseiniltä, ​​kalusteiden ja kodinkoneiden paino ja niin edelleen. Kuormien (Qn) ja turvatekijöiden (Үn) mittarit on määritelty asiaankuuluvassa SNIP-ah: ssa.

Lopuksi

Rakenteilla on 300 - 1250 kg / m² suunniteltuja kuormalavoja nykyaikaisilla rakennusmarkkinoilla. Jos saavutat tarvittavan maksimikuorman laskennan, voit valita tarpeitasi vastaavan tuotteen ilman liian suurta vahvuutta.