Yksinkertaistettu laskenta GSS: n laakerin ulkoseinästä

Kaasusilikaattilohkojen ulkoisten kantavien seinämien laskeminen eroaa samojen lohkojen sisäseinämien laskemisesta siten, että ulkoisten seinien kuormitus näyttää olevan huomattavasti pienempi kuin sisäseinillä, mutta tätä kuormaa käytetään tavallisesti eksentrisesti, mikä tarkoittaa sitä, että ulkoseinät lisäksi on taivutusmomentti.

Lisäksi sopivalla tuulikuormalla esiintyy lisää taivutusmomentti. Ja pääsääntöisesti ikkuna-aukot tehdään ulkoseinillä niin, että luonnollinen valo tulee huoneisiin. Nämä aukot vähentävät seinien kantokykyä, joten laskenta ottaen huomioon edellä mainitut tekijät ja ottaako STO NAAG 3.1-2013 -standardin vaatimukset huomioon, ei ole kovin yksinkertainen tehtävä etenkään henkilöille, jotka tekevät tämän laskutoimituksen ensimmäistä kertaa.

Tarkastelemme ensin

Esimerkki GSS: n ulkoseinän yksinkertaistetusta laskemisesta

ja jatka sitten täsmällisempää laskentaa sääntelyasiakirjojen vaatimusten kanssa, jos tällainen halu jää.

Artikkelissa "Kaasusilikaattilohkojen seinämän laskeminen lujuutta ja stabiilisuutta" varten olemme jo keränneet kuormia tietylle talolle, jossa on GSB 2-kerroksista korkeat seinät. Käytämme näitä tuloksia laskettaessa ulkoista kantavaa seinää, mutta me kiinnitämme enemmän huomiota kuormituksen soveltamiseen.

Laskenta tehdään samalla yksinkertaistetulla kaavalla.

N = φRF - MF / W (237.2.1)

missä W on ulkoseinän poikkileikkauksen vastushetki. Tässä tapauksessa resistenssin hetki on

W = bh 2/6 = 100 · 30 2/6 = 15000 cm 3.

ja F on poikkileikkausalue, F = bh = 3000 cm2.

Kuoren ontelolaattoista, joiden pituus on 5,3 metriä ulkoseinään, on 2 kertaa vähemmän kuin sisäseinä ja se on

Nlevyt = 7420/2 = 2 · 700 · 5,3 / 2 = 3710 kg

Juuri tätä kuormaa ei sovelleta seinän harkitun osan painopisteen keskellä (harkitsemme vielä 1 m: n kulmassa seinän leveydellä) mutta offsetin avulla. Jos ulkoisten seinälohkojen leveys on 30 cm ja levyjen ollessa 10 cm, jopa täysin jäykkyvinä laattoina, epäkeskeisyys olisi 15 - (10/2) = 10 cm. Vahvistettu betonilaattoilla on kuitenkin hyvin määritelty jäykkyys, joka on kaukana äärettömästä, mikä tarkoittaa ne taipuvat, kannattimilla on tietty kulmakulma poikkileikkauksille ja siksi levyjen kuormitus seiniin ei lähetetä tasaisesti tukialustan koko pituudelta.

Kuorman epätasaisen kuormituksen määrittäminen laatasta seinämiin on erillinen suuri tehtävä, ja koska laskelmamme on yksinkertaistettu, käytämme eri sääntelyasiakirjojen suosituksia ja oletamme, että kuormakaavio näyttää kolmikolta. Tällöin syntyvä hajautuva kuorma sijoitetaan 2/3: n etäisyydelle jalan alusta (tukialustan pituus). Joten eksentrisyys on

e = 15 - (10/3) = 11,67 cm

Tällöin kuormituksen epäkeskisyyden vuoksi syntyvä hetki tulee olemaan

M = Ne = 3710 · 11,67 = 43295,7 kgf · cm

Seinämän omaa painoa oleva kuorma pysyy samana, sitä sovelletaan poikkileikkauksen painopisteeseen ja se

Nseinät = 1125 kg

Tällöin seinän kokonaiskuormitus on

N = 3710 + 1125 = 4835 kg tai 4,835 tonnia

Ja sitten suurin mahdollinen kuorma, jota seinä voi kestää.

NR = φRF - MF / W = 20160 - 43295,7 · 3000/15000 = 11500,9 kg tai 11,5 tonnia.

Kuten yksinkertaistetulla laskelmalla voidaan nähdä, turvamarginaali on enemmän kuin riittävä.

Tietenkin ulkoseinissä on usein ikkunoita, ja jos ikkunoiden koko on riittävän suuri ja seinien leveys on suhteellisen pieni, niin tällainen turvamarginaali ei välttämättä riitä. eli ikkunan aukkojen leveyden ollessa enintään 2 metriä, tällaisten ikkunoiden välisten seinien leveyden tulisi olla myös vähintään 2 metriä ja tässä tapauksessa ei ole lainkaan turvallisuutta.

Toivottavasti, rakas lukija, tässä artikkelissa esitetyt tiedot auttoivat sinua ainakin ymmärtämään ongelmasi. Toivon myös, että autat minua lopettamaan vaikean tilanteen, jonka äskettäin olen tavannut. Jopa 10 ruplaa apua auttaa minua nyt. En halua ladata sinua yksityiskohtia ongelmistani, varsinkin kun on tarpeeksi niitä koko romaani (joka tapauksessa minusta tuntuu, ja olen jopa alkanut kirjoittaa teoksen otsikon "tee", on linkki pääsivulle), mutta jos en ole erehtynyt hänen johtopäätöksensä, romaani voi olla, ja sinusta voi tulla yksi sponsoreista ja mahdollisesti sankareista.

Kun käännös on suoritettu onnistuneesti, avautuu sivulle kiitos ja sähköpostiosoite. Jos haluat esittää kysymyksen, käytä tätä osoitetta. Kiitos. Jos sivu ei avaudu, olet todennäköisesti siirtänyt toisen Yandex-lompakon, mutta älä huolestu. Tärkeintä on, että siirron aikana määritä sähköpostiosoitteesi ja otan sinuun yhteyttä. Lisäksi voit lisätä kommenttisi aina. Lisätietoja artikkelissa "Tee tapaaminen lääkärin kanssa"

Terminaaleissa Yandex-lompakon numero on 410012390761783

Ukrainan osalta - hryvnia kortin määrä (Privatbank) 5168 7422 0121 5641

Tiiliseinän laskeminen lujuuden mukaan

Laskeminen tiilestä lujuuden vuoksi

Ulkopintojen kantavien seinien tulee olla vähintään suunniteltu lujuuden, vakauden, paikallisen romahtamisen ja lämmönsiirtovastuksen varalta. Saadaksesi selville, kuinka paksua tiiliseinä olisi. täytyy tehdä laskelma. Tässä artikkelissa tarkastellaan tiilimuurauksen laakakapasiteetin laskemista ja seuraavia artikkeleita - loput laskelmat. Jotta et menetä uuden artikkelin julkaisua, tilaa uutiskirje ja tiedät, mitä seinämän paksuutta pitäisi olla kaikkien laskelmien jälkeen. Koska yritys harjoittaa mökkien rakentamista, eli matalaa rakennustyötä, harkitsemme kaikki tämän luokan laskelmat.

Laakereita kutsutaan seiniksi, jotka ottavat kuorman lattiapinnoilta, pinnoilta, palkkeilta jne.

Sinun kannattaa myös harkita tiilimuotoilua pakkasenkestävyydestä. Koska jokainen rakentaa itselleen talon ainakin sadaksi vuodeksi, kuivassa ja normaalissa kosteudessa tilat hyväksytään (Mps ) 25 ja yli.

Kun rakennat taloa, mökkiä, autotallia, talonrakennuksia ja muita rakenteita kuivilla ja normaaleilla kosteusolosuhteilla, on suositeltavaa käyttää onttoja tiiliä ulkoisiin seiniin, koska sen lämmönjohtavuus on alempi kuin täyteläinen. Näin ollen lämmönlaskennalla eristeen paksuus on pienempi, mikä säästää rahaa ostaessaan sitä. Kiinteää tiiliä ulkoseinille tulisi käyttää vain, jos on tarpeen varmistaa muurauksen lujuus.

Tiilenvahvistus on sallittua vain siinä tapauksessa, että tiilen ja laastin palkkaluokan korottaminen ei anna vaadittua kantavuutta.

Esimerkki tiiliseinän laskemisesta.

Peruslaskelma: Laske kahden kerroksen mökin ensimmäisen kerroksen seinät voimaa. Seinät on valmistettu M75-tiilistä M25-liuoksella, jonka paksuus on h = 250 mm, seinämän pituus on L = 6 m. Lattiakorkeus H = 3m.

Tiilen kantokyky riippuu monista tekijöistä - tiilimuodosta, laastin laadusta, aukkojen ja niiden ulottuvuudesta, seinien joustavuudesta jne. Kantokyvyn laskeminen alkaa suunnittelumenettelyn määritelmällä. Seinämää laskettaessa pystysuuntaisille kuormille seinä katsotaan tukevaksi kääntyvästi kiinnitetyillä tuilla. Laskettaessa seinämiä horisontaalisille kuormille (tuulelle) seinää pidetään jäykästi kiinni. On tärkeää, ettei näitä järjestelmiä sekoiteta, koska hetken juoni on erilainen.

Ikkunoita I-I otetaan laskennalliseksi pohjaseinän tasolle, jossa on pitkittäisvoima N ja suurin taivutusmomentti M. Osa II-II on usein vaarallinen. koska taivutusmomentti on hieman pienempi kuin suurin ja on 2 / 3M ja kertoimet mg ja φ ovat minimaalisia.

Seinissä, joissa on aukkoja, osa on otettu hyppyjen pohjan tasolla.

Viimeisimmästä artikkelista Kuormien kerääminen ensimmäisen kerroksen seinälle otetaan kokonaiskuormitusarvo, joka sisältää kuorman ensimmäisen kerroksen päällekkäisyydestä P1 = 1,8 tonnia ja päällystetyt lattiat G = G n +P 2 +G 2 = 3,7t:

N = G + P1 = 3,7 t + 1,8 t = 5,5 t

Laatta on tuettu seinälle a = 150mm etäisyydelle. Pituussuuntainen voima P1 katosta on etäisyys a / 3 = 150/3 = 50 mm. Miksi 1/3? Koska jännityskaavio viitekappaleen alla on kolmion muotoinen ja kolmiota painovoima on vain yksi kolmasosa tuen pituudesta.

Yläpuolisten lattiojen G kuormaa pidetään keskikohdassa.

Koska kuormitus laastista (s1 ) ei sovellu leikkauksen keskipisteeseen vaan etäisyyteen siitä, joka on yhtä suuri kuin:

e = h / 2 - a / 3 = 250mm / 2 - 150mm / 3 = 75mm = 7,5 cm,

niin se luo taivutusmomentin (M) I-I osaan. Tämä hetki on voiman tuotto olalla.

Sitten pitkittäisen voiman N epäkeskoisuus on:

e0 = M / N = 13,5 / 5,5 = 2,5 cm

Koska laakerin seinämän paksuus on 25 cm, laskennassa olisi otettava huomioon satunnaisen epäkeskisyyden suuruusν = 2 cm, niin tällöin epäkeskeisyys on yhtä suuri kuin:

Rakennuksen tiiliseinien kantokyvyn laskeminen

Laskenta suoritetaan suunnittelun kuormituksen vaikutuksesta. Tiilikattojen seinien kantavuus määräytyy ensimmäisen kerroksen kuormitetuimmista seinämien kantavuudesta ottaen huomioon puutteet ja vauriot. Julkisivujen teknisten mittausten tutkimuksen tulosten mukaan valitaan minimileveys b.n ja ne sijaitsevat ikkunan tai oviaukkojen välissä, joilla on suurin leveys bop, ja myös vahinkojen enimmäismäärä.

Seinämän normien mukaan lasketaan korkeuskäy- tettäviksi pystysuoriksi yksisuuntaisina palkkeina saranoiden sijainnin tukikerrosten tasossa.

Seinämän laskenta suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

1. Vertikaalisen normaalin pituussuuntaisen voiman N määrittäminen1, joka sisältää ulkoseinän korkeuden H oman painon1 ja leveys bjne. ottaen huomioon ikkunan aukot; tämän voiman toimintalinja on seinämän akseli:

Missä on seinän korkeus 1. kerroksen ikkunan aukon yläpuolella

- laiturin arvioitu leveys, joka vastaa:

- ulkoseinämän paksuus;

kg / m 3 - tiilien osuus;

- ikkunan täyttökerroin, joka määritetään kaavalla:

- ikkunan aukon alue;

- seinämän arvioitu pinta-ala;

n = 5 - ikkunan aukkojen lukumäärä korkeudessa H1;

- kuormitetaan turvallisuustekijä omalla painollaan tiiliseinät.

2. Voiman N määrittäminen2 omasta painostaan ​​pinnoitteita ja kattoja, jotka sijaitsevat 2,5: n tavaratilassa.

jossa - lattian painon kuormituksen lasketut arvot ja

ensimmäisen kerroksen yläraja (taulukko 5.1);

- seinän ulkoreunaan ulottuva ulokepalkki;

Tämän voiman toimintalinjaa pidetään samanaikaisena seinämän geometrisen akselin kanssa. Se on yhtä suuri kuin:

3. Tilapäisten hyötykuormien lujuuden määrittäminen pinnoitteelle ja lattioille; Samanaikaisesti marginaali ei ota huomioon yhdistelmäkerrointa väliaikaisten hyötykuormien suhteen päällekkäisten päällekkäisyyksien osalta

jossa - arvioidut tilapäiset hyötykuormat lattioissa (taulukko 5.1);

- arvioitu lumikuorma.

Tämän voiman toimintalinjaa pidetään samanaikaisena seinämän geometrisen akselin kanssa.

4. Voiman M momentin määrittäminenn, joka syntyy toisen kerroksen päällekkäisyyden kuormituksesta ja jota käytetään epäkeskisyyden kanssa kuviossa 1 esitetyn mallin mukaisesti. 5,1:

Kuva 5.1 Tiiliseinän kantokyvyn laskemiseen

jossa ls - seinämän tiiliseinän katon tukirakenteiden syvyys on 0,33 ls = 7 cm.

5. Kaikkien voimien epäkeskisyyden määrittäminen e0:

6. Laiturin kantavuus toimitetaan, kun ehto täyttyy:

- kerroin kuorman kestosta, laiturin joustavuudesta ja asennustyypistä riippuen:

- kerroin riippuu leikkauksen muodon, joka on yhtä tasainen suorakaiteen muotoisille osille:

- laiturin osuuden puristetun osan alue, kaavalle määritellyt suorakaiteen muotoiset osat:

R = 12,06 kgf / cm2 - muuraustekninen kestävyys

- epäkeskisen puristuksen epätasaisuuden kerroin:

jossa: - nurjahduskerroin, joka on osa vakiokorkeutta, joka määräytyy laiturin joustavuudesta suorakaiteen muotoisen osan osalta:

- nurjahduskerroin osan puristetulle osalle, joka määräytyy laiturin joustavuudesta suorakaiteen muotoisen osan osalta:

Näin ollen on välttämätöntä toteuttaa joitakin toimenpiteitä siten, että lineaarisesti muokattavan väliaineen mallin käyttö on sallittua.

Viitteet

1. Rakennusten ja rakenteiden tarkastus ja testaus. Kalibrointilaskelmat. Menetelmäohjeet. Sost.: V.A. Sokolov, L.N. Sinyakov, D.A. Pelkoja. SPb: Ammattikorkeakoulu. University, 2007, 68 sivua.

2. Luentomonisteet.

3. SNiP 2.02.01-83 * "Rakennusten ja rakenteiden perusteet".

4. SP 50-101-2004 "Rakennusten ja rakenteiden perustusten ja perustusten suunnittelu ja rakentaminen".

5. Käsikirja maaperän kemiallisesta kiinnittymisestä ruiskuttamalla teollisuus- ja siviilikäyttöön (SNiP 3.02.01-83).

Seinänkestävyys lasketaan

Tässä lisäyksessä esitetty laskentamalli tehdään SNiP P-22-81 *: n kaavojen, taulukoiden ja kohtien mukaisesti (merkitty hakasulkeilla) ja näihin suosituksiin.

Piirustuksen [4a] kohdan [4.3] mukainen arvioitu pituus on yhtä suuri kuin

Elementin joustavuus on yhtä suuri kuin

Näiden "suositusten" mukaisesti toteutetun muurauksen  joustava ominaisuus on yhtä suuri kuin

Nurjahduskerroin "määräytyy taulukon mukaan [18].

Kerroin ottaen huomioon jatkuvan kuormituksen vaikutus seinän paksuuteen 40 cm, ota mg = 1.

Kerroin  neljän kerroksen lohkojen muuraukseen on otettu taulukosta [19 *], joka on 1,0.

Seinäosan N arvioitu laakerikapasiteetticc on

N = 165 kN 3 -λ = 0,92 W / m 0 0;

- ulompi kerros - huokoinen sardelliittibetoni, jonka paksuus on 80 mm, tiheys 1800 kg / m3 - 3 = 0,92 W / m 0 0;

- lämpöä eristävä kerros - polystyreeni, jonka paksuus on 170 mm,  - 0,05 W / m 0 С;

- kuiva kipsi kipsikalvolevystä 12 mm paksu -  = 0,21 W / m ∙ 0 C.

Ulkomaisen seinämän lämmönsiirtymän alentunut vastustus lasketaan rakennuksen useimmiten toistuvassa päärakenneelementissä. Rakennuksen seinän rakenne päärakenteella on esitetty kuvassa 2, 3. Seinän vaadittava vähäinen lämmönsiirtokestävyys määritetään SNiP 23-02-2003 "Rakennusten lämpösuojaus" mukaan, joka perustuu asuinrakennusten taulukon 1b * energiansäästöolosuhteisiin.

Moskovan ja Moskovan alueen olosuhteissa tarvittava vastustuskyky rakennusten seinien lämmönsiirrolla (vaihe II)

GOSP = (20 + 3,6) ∙ 213 = 5027 astetta. d.

Kokonaislämmönsiirtovastus ROHyväksytty seinärakenne määritellään kaavalla

missä ja - seinän sisä- ja ulkopinnan lämmönsiirtonopeudet,

otettu SNiP 23-2-2003- 8,7 W / m2 · 0 ja 23 W / m2 0 ° C

n- kerroksen lämmönjohtavuuskerroin (W / m 2 0 С)

Määritä lämmönsiirto-seinämän R alentunut vastusOilman rappauskerrosta.

RO = = 0,115 + 0,163 + 3,4 + 0,087 + 0,043 = 3,808 m 2 ∙ 0 C / W.

Jos on tarpeen käyttää kipsilevyjen sisäistä kipsilevyä huoneen puolelta, seinämän lämmönsiirtokestävyys kasvaa

Seinämän lämpöresistanssi tulee olemaan

RO = 3,808 + 0,571 = 4,379 m 2 ∙ 0 C / W.

Niinpä neljän kerroksen lämpöä tehokkaiden lohkojen ulkoseinän muotoilu, jonka paksuus on 400 mm ja kipsilevyjen 12 mm paksuinen sisäpinta, 412 mm: n kokonaispaksuus, on alentunut lämmönsiirtokestävyys 4,38 m 2: ssa. 0 C / W täyttää ulkoisten lämmönkestävien lohkojen rakennusten sulkemiseen Moskovan ja Moskovan ilmasto-olosuhteissa.

Rakennuksen laakerin seinämien laskeminen

Talon ensimmäiset vaikutelmat muodostuvat sen ulkopintaan, ja siksi ne kiinnittävät erityistä huomiota niiden suunnitteluun. Suunnittelussa otetaan huomioon sekä laadullinen että esteettinen ominaisuus, varsinkin jos rakennus on asuinympäristöä. Rakennuskustannukset ylittävät puolet koko budjetista ja vaativat siten tarkan seinän kantokyvyn laskemista ennen rakennustöiden aloittamista.

Seinätyypit

Saadaksesi alustavia tietoja kantavien seinämien laskemisesta, voit käyttää online-laskinta, mutta ennen sitä kannattaa käsitellä erilaisia ​​seinärakenteita. Materiaalikustannukset arvioidaan suoritettavan työn tyypin ja määrän mukaan. Jotta voit määrittää, kuinka kustannukset liittyvät tiettyyn kokoonpanoon, sinun on arvioitava useita ulkoseinärakenteiden ryhmiä. Niiden rakenne on monimutkaisempi, mittasuhteet ovat suurempia, mikä tarkoittaa, että rakennustarvikkeita tarvitaan enemmän.

Moskovan ja Moskovan alueen suosituimpia materiaaleja ovat tiilet, keraamiset ja hiilihapotetut betonilohkot. Luonnonkiviä ja puuta käytetään paljon harvemmin johtuen korkeista kustannuksista. Näin ollen tiilimuodostuman ja lohkon analogien kantokyvyn laskemiseen liittyvät palvelut ovat suosittuja.

Mikä vaihtoehto valita?

Seinien, pilarien ja pylväiden online-laskenta on mahdollista erilaisten laskimien avulla. Rakennusmateriaalien suosituin ratkaisu on silikaatti ja keraamiset tiilet. Vaikka valkoiset kolarit ovat kestävämpiä, niillä on suuri lämpöhäviö ja kosteus on vahva kielteinen vaikutus. Asennus on raskasta, mikä lisää säätiön rakentamisen vaatimuksia. Samalla kaikkien standardien noudattaminen voi saada luotettavan monikerroksisen rakenteen.

Ilmastettu betoni ja keraamiset lohkot ovat vähemmän kestäviä, mutta niiden etu on alhainen lämpöhäviö ja pieni paino. Säästöt saavutetaan seuraavien tekijöiden takia:

 1. • Niiden rakentaminen vie vähemmän aikaa.
 2. • Ei tarvita massiivista säätiötä.
 3. • Vähentää rakennuseristyksen kustannuksia.

Huokoiset kaasu- betonilohkot ovat käteviä asennuksessa, niissä on korkeat lämpöominaisuudet. Viimeistelykustannukset minimoidaan kiillotetun pinnan takia. Laskelmat osoittavat, että seinärakenteiden rakentaminen on edullista. Valinnassa on otettava huomioon materiaaliset haitat - hygroskooppisuus, riittämätön pakkasvaste. Lisätoimenpiteitä tarvitaan julkisivun suojaamiseksi vedeltä ja ilmastollisilta vaikutuksilta. Kuitenkin laadun ja hinnan osalta tämä on yksi parhaista ratkaisuista.

Yleinen menettely

Monipuolinen laskin seinien laakerikapasiteetin laskemiseksi pystyy arvioimaan kustannukset paitsi rakennusmateriaaleista myös rakennustöistä. Kustannusten alkuperän ymmärtämiseksi sinun on ymmärrettävä, miten rakentaminen tapahtuu. Arvioitu menettely:

 1. • Epäsäännöllisyyden poistaminen pohjapinnasta. Hyvin tärkeä asia, jos hankkeeseen liittyy lohkojen käyttöä.
 2. • Tiilimuuraus tai lohkotyyppi, järjestyksessä ulkoisesta sisäseinään.
 3. • Ovien ja ikkunoiden aukkojen valmistelu, yleensä betoniteräksillä. Kevyille rakennusmateriaaleille luodaan ylempi lujitushihna.
 4. • Julkisivuon kohdistuva ulkoisten elementtien muotoilu.

Laskentamenetelmä online-laskimella

Rakennuksen kantavissa seinissä on kolme yleistä menetelmää, jotka toteutetaan online-laskimissa:

 1. • Suunniteltu ala projektin mukaan.
 2. • Kokonaispinta-ala.
 3. • Rakennustyöt.

Kolmas menetelmä mahdollistaa tulosten mahdollisimman lähellä todellisuutta. Kaikki toimenpiteet on suunniteltu esineen käyttöönoton jälkeen. Rakennusmateriaalien menot ja rakennusalan asiantuntijoiden osallistuminen arvioidaan suurella tarkkuudella. Virheen suuruus ei ole yli 15 prosenttia - tämä on huomattavasti vähemmän kuin muilla menetelmillä, joissa yli-ennustus on yleinen asia. Klassinen menetelmä sarakkeiden, seinien ja tiilipilarien kantavuuden laskemiseksi perustuu volyymitekijöihin.

Laskin toteuttaa ohjelmistotyökaluja tavanomaisten matemaattisten laskelmien sarjana. Algoritmi perustuu kaavoihin, jotka määrittävät tilavuusindikaattorit, myös kohteet, joissa on monimutkaisia ​​konfiguraatioita.

Alkuperäisten tietojen perusteella suoritetaan kantokyvyn laskenta, rakentajien palvelujen kustannukset ja rakennusmateriaalien kustannukset määritetään (nykyisellä hinnalla). Ehkä rakennuksen koko rakennelma tai vain sen yksittäiset osat. Nyt ajatus talon rakentamisesta aiheutuvista kustannuksista voi saada suoraan Internetistä - tämän vuoksi riittää käyttää erikoistunutta verkkotunnustekniikkaa.

Laskeminen tiilestä lujuuden vuoksi

Ulkopintojen kantavien seinien tulee olla vähintään suunniteltu lujuuden, vakauden, paikallisen romahtamisen ja lämmönsiirtovastuksen varalta. Jos haluat selvittää, kuinka paksua tiiliseinä olisi, sinun on laskettava se. Tässä artikkelissa tarkastellaan tiilimuurauksen laakakapasiteetin laskemista ja seuraavia artikkeleita - loput laskelmat. Jotta et menetä uuden artikkelin julkaisua, tilaa uutiskirje ja tiedät, mitä seinämän paksuutta pitäisi olla kaikkien laskelmien jälkeen. Koska yritys harjoittaa mökkien rakentamista, eli matalaa rakennustyötä, harkitsemme kaikki tämän luokan laskelmat.

Laakereita kutsutaan seiniksi, jotka ottavat kuorman lattiapinnoilta, pinnoilta, palkkeilta jne.

Sinun kannattaa myös harkita tiilimuotoilua pakkasenkestävyydestä. Koska jokainen rakentaa itselleen talon ainakin sadaksi vuodeksi, kuivassa ja normaalissa kosteudessa tilat hyväksytään (Mps) 25 ja yli.

Kun rakennat taloa, mökkiä, autotallia, talonrakennuksia ja muita rakenteita kuivilla ja normaaleilla kosteusolosuhteilla, on suositeltavaa käyttää onttoja tiiliä ulkoisiin seiniin, koska sen lämmönjohtavuus on alempi kuin täyteläinen. Näin ollen lämmönlaskennalla eristeen paksuus on pienempi, mikä säästää rahaa ostaessaan sitä. Kiinteää tiiliä ulkoseinille tulisi käyttää vain, jos on tarpeen varmistaa muurauksen lujuus.

Tiilenvahvistus on sallittua vain siinä tapauksessa, että tiilen ja laastin palkkaluokan korottaminen ei anna vaadittua kantavuutta.

Esimerkki tiiliseinän laskemisesta.

Peruslaskelma: Laske kahden kerroksen mökin ensimmäisen kerroksen seinät voimaa. Seinät on valmistettu M75-tiilistä M25-liuoksella, jonka paksuus on h = 250 mm, seinämän pituus on L = 6 m. Lattiakorkeus H = 3m.

Tiilen kantokyky riippuu monista tekijöistä - tiilimuodosta, laastin laadusta, aukkojen ja niiden ulottuvuudesta, seinien joustavuudesta jne. Kantokyvyn laskeminen alkaa suunnittelumenettelyn määritelmällä. Seinämää laskettaessa pystysuuntaisille kuormille seinä katsotaan tukevaksi kääntyvästi kiinnitetyillä tuilla. Laskettaessa seinämiä horisontaalisille kuormille (tuulelle) seinää pidetään jäykästi kiinni. On tärkeää, ettei näitä järjestelmiä sekoiteta, koska hetken juoni on erilainen.

Suunnitteluosion valinta.

Ikkunoissa I-I otetaan laskennallinen taso pohjan päällekkäin, jossa on pituussuuntainen voima N ja suurin taivutusmomentti M. Osa II-II on usein vaarallinen, koska taivutusmomentti on hiukan pienempi kuin maksimi ja on 2 / 3M ja kertoimet mg ja φ ovat minimaalisia.

Seinissä, joissa on aukkoja, osa on otettu hyppyjen pohjan tasolla.

Tarkastellaan osio I-I.

Viimeisimmästä artikkelista Kuormien kerääminen ensimmäisen kerroksen seinälle otetaan kokonaiskuormitusarvo, joka sisältää kuorman ensimmäisen kerroksen päällekkäisyydestä P1= 1,8 tonnia ja päällystetyt lattiat G = G n +P 2 +G 2= 3,7t:

Laatta on tuettu seinälle a = 150mm etäisyydelle. Pituussuuntainen voima P1 katosta on etäisyys a / 3 = 150/3 = 50 mm. Miksi 1/3? Koska jännityskaavio viitekappaleen alla on kolmion muotoinen ja kolmiota painovoima on vain yksi kolmasosa tuen pituudesta.

Yläpuolisten lattiojen G kuormaa pidetään keskikohdassa.

Koska kuormitus laastista (s1) ei sovellu leikkauksen keskipisteeseen vaan etäisyyteen siitä, joka on yhtä suuri kuin:

niin se luo taivutusmomentin (M) I-I osaan. Tämä hetki on voiman tuotto olalla.

Sitten pitkittäisen voiman N epäkeskoisuus on:

Koska laakerin seinämän paksuus on 25 cm, laskennassa olisi otettava huomioon satunnaisen epäkeskisyyden suuruusν= 2 cm, niin tällöin epäkeskeisyys on yhtä suuri kuin:

E0= 4,5 cm2 tai 110 t / m 2

- C - leikkausosan puristetun osan alue määritetään kaavalla:

A on poikkileikkausalue. Koska kuormien kerääminen lasketaan 1 p. mittari, sitten poikkipinta-ala määritetään seinän yhdestä metristä A = L * h = 1 * 0,25 = 0,25 m 2

- ω - kerroin, joka määritetään kaavalla:

ω = 1 + e0/ h = 1 + 0,045 / 0,25 = 1,18 ≤ 1,45 ehto täyttyy

Muurauksen kantavuus on:

Vahvistettu muuraus toimitetaan.

Oliko artikkeli hyödyllinen sinulle? Jaa mielipiteesi kommentteihin.

Jaa artikkeli sosiaalisissa verkostoissa:

Seinämän kantavuuden laskeminen.

Foorumilla on ihmisiä, jotka voivat laskea ohjelmassa RC: n kantavuuden ja tiiliseinän aukot ja savupiiput?

On erittäin toivottavaa, että laskenta suoritetaan ohjelmassa, jossa on gradientti täyttyy (kuten magneettisten ja sähköisten kenttien laskeminen), niin että jännitysten paikka voidaan nähdä.

Ehdotukset voivat olla VSP: ssä.

Ja suunnittelijat mitä?))))

Alex 2013, suunnittelijat ovat voimakkaita ruokahaluita.

Täällä ja pyynnöstä on kohtuuttomia.. No, vain jos et ole suunnittelija eikä ole innokas käyttäjä tästä "ohjelmasta"
Tiilellä se on yksinkertaisempi - merkki laasti ja kivi, vahvistaminen ja muutakin sortua.. Plus vakautta (savupiiput eivät vaikuta rakennuksen kykyyn). Internetistä löytyy kuvauksia.. Mutta nämä ovat tuloksia, pisteitä, ei kuvioita, joilla on kaltevuudet.

Ja zhb - on välttämätöntä - harkita vahvistamista.. Eli ei vain seinän paksuus ja betonimerkki..

Pyyntö mitataan kokonaan, mutta päteviä insinöörejä, joilla on kokemusta nykyaikaisista ohjelmistoista, on pulaa.

Rehellisesti, olin hieman hämmästynyt, kun soitin useita (!) Yrityksiä duplexista, jonka muotoilu tallennettiin (!).

Tyttöjen kanssa käydyistä keskusteluista seuraa markkinoiden kuva: ei-toimistot ovat harjoittaneet tasomaista suunnittelua, jossa uuden osion leveys tulee huoneiston uudelleen suunnittelun jälkeen. eli typerä piirtää suunnitelmia. Tämä on kaikki hullu auto-cade tietää miten. ))

Seinän tekninen laskenta lupasi tehdä vain yhdessä, ja sitten johtajan kanssa pidetyn kokouksen jälkeen oli vaikeaa nimetä tällaisen palvelun kustannukset viikoksi.

Tämä ei tietenkään ole vakava. Mutta jättää uusin vaihtoehto.

Mutta nämä ovat tuloksia, pisteitä, ei kuvaa, jolla on kaltevuudet.

Kun etsin tietoja tästä aiheesta, huomasin, että on olemassa ohjelmia (en muista nimeä heti).

Mutta missä on kehutun TGASUn julkaisu? ))

savupiiput eivät vaikuta samankaltaiseen kykyyn

onko se seinämän tyhjä ei vaikuta kantavuuteen? :) voi yleensä poistaa tiilen seinästä tarpeettomana? ))

valmistuneet sekä tgasu- että tusura-talot)), heillä ei ole aikaa tehdä laskelmia)

No, en ole rakentaja.

Laakerikapasiteetti riippuen siitä, mitä otnost (mitta) on - metreinä tai neliösenttimetreinä.
Voit poistaa puolet tiilen kantavuus neliömetriä kohti ei muutu jäljelle jääneessä kiinteässä seinässä.. Vastus - kaikki reiät vaikuttavat. Kantoaallolla - vain vaaka (ikkunat). Luulen niin.

IMHO: voit tehdä kaiken ilman laskelmia. (no, ei tietenkään, mutta melkein). 5. 10. 15. 20. 20. 50% epätarkkuus epävarmuustekijöinä ja väärinymmärryksinä tiilen ja ei-laastin merkki betonissa. kyllä ​​ja maan lunta. No, ihmiset tarvitsevat rahaa näihin tyytymättömiin. Siksi - HZ. Tarkastelen paikkaa ja kuuntelen kaikkia asiantuntijoita ja pidetään enemmän kiinnostuneita. Sitten, vaikka et tiedä pienimpiin yksityiskohtiin, mutta millaista palapeliä ja melko täysin oikein on.

Tieto laitevalmistajista. Ja mikä tärkeintä - fysiikka. Ja käytäntö. On vaikea ratkaista vastuullisesti ja siksi taksia birder.

Lyhyesti sanottuna: usein - mittanauha.

Käytän ja söi paskaa. Kultivaattoreilla. (anteeksi ei etsi). Itse asiassa kaikki on helpompaa. Tyyppi: JOS FYSIIKKA Erotetaan rahaa.

Zaets ohjelmistossaan! :) Niin paljon sanottavaa, mutta pohjalla mitä?! Salauksen tarve oppia tätä tekstiä! : - /

Ihmiset tulevat missään (c) Piknik

Ja mikä voisi olla kuiva jäännös, jos keskustelu oli suunniteltaessa jotain tuntematonta?

Halusin sanoa jotain muuta: tarkkoja laskelmia ei tarvita 90 prosentissa tapauksista (paitsi tietenkin likimääräinen). Ne ovat tärkeitä, kun rakenteet toimivat rajojensa mukaan, kun jokainen gramma ja millimetri ratkaisee paljon (kuten avaruudessa). Ja meillä on aina varaa. Kerro Sanych juuri nyt laskemaan kilocalories per metriä seinää? Ja miksi helvetissä hän sanoo: - ja niin kaikki on selvää, minulla on varaus. Tai Erku muuraus kkzovskih lohkot. Miten niin? Vain noin: +/- 20%.

Kerro Sanych juuri nyt laskemaan kilocalories per metriä seinää? Ja miksi helvetissä hän sanoo: - ja niin kaikki on selvää, minulla on varaus.

In-in. Joten sanon.. Se oli vain liian laiska mennä polemiikkiin. Etkä koskaan tiedä, mitä ajoneuvo on saanut aikaan. Exclusive mitä-lanka. En tiedä. Mutta tiesin, että Zayats puhuisi.

No, vittu? Aseta marginaali ja nuku hyvin. Haluaisin säästää paljon rahaa, niin harkitsisin sen raja-arvolla. mutta sitten olisi nukkunut ja heittänyt. tai jos jotain yksinoikeudella rakennettu,. Mutta me olemme ihmisiä, joilla ei ole primbabasovia. Kehrämme klassikoita, SNIP: itä, standardituotteita, solmuja. Kuinka monta ihmistä on olemassa, niin monta rakentaa. Ja rakentaa pieniä taloja tässä pitkään ohi ja keksi. Järjestelmällistä on vain tarpeen valita oikea itsellesi. Ja jos epäiltiin, missä - en halua lainkaan. Etsii toinen ratkaisu. Yksinkertaisuus. Luotettavuutta. Mikä on jo obkatanno ja tarkistettu. Ja sitten et koskaan tiedä, ja miten se laskee siellä. piparjuuri. mutta usko sitä - niin mikä on heidän vaatimuksensa.

Jos kokemusta ei ole, niin mistä aloittaa? Ennen MITÄ selvittää? Mikä osa täyttää pultti tukemaan levyjä molemmilta puolilta?
Katsotte teoriaa - kattopalkkien ja palkkien asiakirjoja ja laskimia. ja näet, mitä et tiennyt ennen kokemuksen hankkimista.

Jos kokemusta ei ole, niin mistä aloittaa?

No, jos ei ole kokemusta, niin mainitsit oikein - on perustuttava teoriaan. Jos samostroya ei ole perusta, niin se täytyy jonnekin ottaa ja tehdä. oppia teoriaa, kommunikoida ihmisten kanssa. Beam - vakiotuote. Valokuvan valinta - referenssitiedot (laskin). Menetelmä ja menetelmä - teoria + käytäntö. Ja sitten voit valita säteen oikein ja laittaa (kaataa) väärin. Yhden palkin asettamiseen - en näe mitään ongelmia lainkaan. Mutta jos on useita sidottuja palkkeja, niin on tarpeen laskea. Kuinka tehdä ilman laskentaa? No, tässä on esimerkki. En tee laskemista. Seinien väli on 4 metriä. Perebzdem, raportoi kummallakin puolella 0,5 metriä muurausta, mikä lyhentää etäisyyttä 3 metriin. Käsikirjassa sanotaan, että 18 I-palkkia tulee ulos. Minulla on 24 I-palkkia. Ilmastetun betonilohkon korkeus 250 mm. Ole vahingossa. Joten mitä Tarvitseeko minun tietää tämän jälkeen, miten ja millä jännitteellä on? Mutta jos haluat estää 6 metrin etäisyyden. Haluan mieluummin mennä mausteeseen. tai käytä tätä kysymystä rakentavasti.

Kuinka laskea muurien seinät vakauden mukaan

Jotta voit laskea seinän vakauden, sinun on ensin ymmärrettävä niiden luokitus (ks. SNiP II -22-81 "Stone and Arm-Stone -rakennukset" sekä ohje SNiP: lle) ja ymmärtävät minkä tyyppiset seinät ovat:

1. Kuormattavat seinät ovat seinät, joihin perustuvat lattialevyt, kattorakenteet jne. Näiden seinien paksuuden tulisi olla vähintään 250 mm (tiilimuuraus). Nämä ovat talon tärkeimmät seinät. Heidän on luotettava voimaan ja vakauteen.

2. Itsekantavat seinät ovat seinät, joissa ei ole mitään jäljellä, mutta kaikki latvat lavat. Itse asiassa esimerkiksi kolmikerroksisessa talossa tällainen seinä on kolme kerrosta; sen kuormitus vain muurauksen omasta painosta on merkittävä, mutta samaan aikaan tällaisen seinämän vakauteen liittyvä kysymys on myös hyvin tärkeä - sitä korkeampi seinä, sitä suurempi on muodonmuutoksen vaara.

3. Epäkelpoiset seinät ovat lattiaa (tai muita rakenteellisia elementtejä) käyttävät ulkoiset seinät ja niiden kuormitus putoaa lattian korkeudesta vain seinän painosta. Verhoseinien korkeuden on oltava korkeintaan 6 metriä, muuten ne tulevat itsestään tukeviksi.

4. Väliseinät ovat sisäseinämät, joiden korkeus on alle 6 metriä ja jotka havaitsevat vain oman painonsa kuorman.

Käsittelemme seinien vakauden kysymystä.

Ensimmäinen kysymys herättää "vakiintumaton" henkilö: no, missä seinä voi mennä? Löydämme vastauksen analogisesti. Ota kirja kovakantta ja laita se reunalle. Mitä suurempi kirja muodon, sitä vähemmän sen vakaus; toisaalta, sitä paksumpi kirja, sitä parempi se on reunalla. Seinien kanssa sama tilanne. Seinämän vakaus riippuu korkeudesta ja paksuudesta.

Nyt pärjäämme huonoin vaihtoehto: ohut suurikokoinen muistikirja ja laita se reunalle - se ei vain menetä vakautta vaan myös taipuu. Samoin seinä, jos paksuuden ja korkeuden suhde ei täyty, alkaa taipua tasosta ja ajan halkeilua ja romahtamista.

Mitä tarvitaan tämän ilmiön välttämiseksi? On tutkittava pp 6.16. 6.20 SNiP II -22-81.

Harkitse seinien stabiilisuuden määrittämiseen liittyviä esimerkkejä.

Esimerkki 1. Merkin M25 hiilihapotetusta betonista valmistettu väliseinä on merkinnällä M4, jonka korkeus on 3,5 m, paksuus 200 mm ja leveys 6 m, ei liitetty päällekkäisyyteen. Osioon oviaukko on 1x2,1 m. Osion vakaus on tarpeen määrittää.

Taulukosta 26 (s. 2) määritetään muurausryhmä - III. Taulukosta 28 löydämme? = 14. Koska osio ei ole kiinnitetty yläosaan, on välttämätöntä pienentää p: n arvoa 30% (s. 6.20) mukaisesti, ts. β = 9,8.

Etsi kertoimet k taulukoista s 29:

K 1 = 1,8 - väliseinälle, ei 10 cm: n paksuudelle ja k: lle 1 = 1.2 - väliseinän paksuuden ollessa 25 cm. Interpoloimalla löydämme leikkauspaksuuden 20 cm k 1 = 1,4;

K3 = 0,9 - väliseinissä aukkojen kanssa;

Lopuksi β = 1,26 * 9,8 = 12,3.

Löyskää väliseinän korkeuden suhde paksuuteen: H / h = 3.5 / 0.2 = 17.5> 12.3 - ehtoa ei täytetä, tällaisen paksuuden jakamista tietyn geometrian kanssa ei voida tehdä.

Miten voin ratkaista tämän ongelman? Yritetään lisätä liuoksen asteikkoa M10: een, sitten muurausryhmä tulee II vastaavasti β = 17 ja otetaan huomioon kertoimet β = 1,26 * 17 * 70% = 15 17,5 - ehto täyttyy. Se oli myös mahdollista lisäämättä hiilihapollisen betonin merkintää asettamaan osittaisen rakentavan lujituksen kappaleen 6.19 mukaisesti. Sitten β kasvaa 20% ja seinämän stabiilius varmistetaan.

Esimerkki 2. Kun otetaan huomioon kevytrakenteisen tiilibrändin M50 ulkoseinän seinämä liuosbrändissä M25. Seinämän korkeus on 3 m, paksuus on 0,38 m, seinämän pituus on 6 m. Seinä, jossa on kaksi ikkunaa, on kooltaan 1,2 x 1,2 m. Seinän vakauden selvittäminen on tarpeen.

Taulukosta 26 (lauseke 7) määritetään muurausryhmä - I. Taulukosta 28 löydetään β = 22. Koska seinää ei ole kiinnitetty yläosaan, on välttämätöntä pienentää p: n arvoa 30%: lla (6.20 kohdan mukaan), ts. β = 15,4.

Etsi kertoimet k taulukoista s 29:

K 1 = 1,2 - seinälle, jolla ei ole 38 cm: n paksuista kuormaa;

K2 = √A n / Ab = √1.37 / 2.28 = 0.78 - seinälle, jossa aukot, joissa Ab = 0,38 * 6 = 2,28 m 2 - seinän vaakasuoran osan ikkunoiden, A n = 0,38 * (6-1,2 * 2) = 1,37 m 2;

Lopuksi β = 0,94 * 15,4 = 14,5.

Löysää väliseinän korkeuden suhde paksuuteen: H / h = 3 / 0,38 = 7,89

Kellarin tiilitalon seinämien kantavuuden laskeminen

Pystysuorat kuormat

Tarkoitus: Kellarinseinämän laskemisen tarkistaminen.

Tehtävä: Tarkasta epätarkkuustasossa olevan stabiilisuuden analyysin oikeellisuus epäkeskisen puristuksen yhteydessä, jossa suurin taivutusmomentti toimii.

Viitteet: Käsikirja kiven ja panssaroitujen rakenteiden suunnittelusta (SNiP II-22-81), 1989, s. 81-82.

Lähdetiedosto:

taustaa:

Lähtöluokka Takka:

Vastuun luotettavuuskerroin γn = 1

Asettuu ikä - jopa vuosi.
Käyttöikä 25 vuotta
Kivi - Suuret betonilohkot, joiden korkeus on 500-1000 mm
Kiven merkki - 100
Laasti - perinteinen sementti mineraalien pehmittimillä
Brandin ratkaisu - 50
Vähennystekijä 0,5
Asennuksen painoprosentti 22,44 kN / m 3

suunnittelu

Juokseva kuorma

Pintakuorma 12 kN / m 2

Irtotavaran paino 19,2 kN / m 3

Maapallon kulma on 38 astetta

Kuorman kestävän osan kerroin 1

Ylikuormitus

Kuorman kestävän osan kerroin 1

Ratkaisujen vertailu

stabiilisuus keskiosalla epäkeskisellä puristuksella

Kommentit

 1. Käsikirjassa käytetään pinnan kuormituksen vakioarvoja ja maaperän pääomapainoa, jota edelleen kerrotaan vastaavilla ylikuormitustekijöillä n1 = n2 = 1,2. Kaminissa käytetään näiden määrien laskettuja arvoja, vastaavasti p ∙ n1 = 10 ∙ 1,2 = 12 kN / m 2 ja γ ∙ n2 = 16 ∙ 1,2 = 19,2 kN / m 3.
 2. Muurausmassan massan arvo saadaan kertomalla betonin tilavuuspaino 24 kN / m 3 kertoimella 0,85, jossa otetaan huomioon lohkojen tyhjyys tilavuudesta Vn = 15% ja muurausrakenteiden 1.1: γ ylikuormituskertoimellacl = 24 ∙ 0,85 ∙ 1,1 = 22,44 kN / m 3.
 3. Takalla on oltava munivaunun ja elämän ikä. koska niitä ei ole määritelty tehtävissä, niitä käytettiin enintään vuodessa ja 50 vuotta.
 4. Takalla on oltava pylvään korkeus. koska Tehtävään pilarin arvioitu korkeus on 3 m, tätä arvoa käytetään pilarin korkeudelle kertoimilla, joiden laskettu korkeus on 1.

Maaperän, pohjan, paalun, palkkien, lattian, seinämien kantavuus

Laakerikapasiteetti - yleiset ominaisuudet

Laakerikapasiteetilla tarkoitetaan suurinta kuormaa, joka kestää rakennusten rakenteita menettämättä toiminnallisia ominaisuuksia.

Laakakapasiteetin arviointi on tärkeää erilaisten tilojen rakentamisessa ja korjaamisessa, tilojen uudistamisessa ja laitteiden asennuksessa, kuorman lisääminen ei ole päällekkäistä jne. Yhtä tärkeä on rakenteiden kykyjen oikea arviointi ja suositusten laatiminen laitoksen toiminnan jatkamiseksi.

Kantokyvyn analysointi ja määrittäminen on monimutkainen tutkimustoiminta, jonka aikana tutkitaan rakennuksen suunnitteluasiakirjoja, analysoidaan rakenteiden konjugaatiomenetelmiä, tukimenetelmiä, vuorovaikutusta ja kuormien luonnetta. Lisäksi puutteiden esiintyminen rakenteissa otetaan huomioon, niiden suorituskyky lasketaan.
Laakerikapasiteetin laskentaa suorittavat yleensä erikoistuneet organisaatiot. Modernit organisaatiot käyttävät työssä ohjelmistojärjestelmiä. Ne auttavat laskemaan kohteen pääosien voimakkuuden ottaen huomioon tutkittavan rakenteen voimakkuuden todelliset indikaattorit.
Tutkittuaan materiaalien todelliset tiedot on mahdollista määrittää poikkeutukset, jäykkyyden taso, esiintymistiheys ja mahdollisten avoimien halkeamien leveys. Saatuja tietoja verrataan tällä hetkellä saatavilla oleviin tietoihin, minkä jälkeen vastaavat päätelmät tehdään.

Tällaisen toiminnan päätyttyä kuva kuormien vaikutuksesta erilaisiin rakenneosiin tulee selväksi. Se paljastaa paljastaa rakennusaineiden todellisen turvamarginaalin, ennustaa niiden muutoksen luonnollisen luonnonympäristön olosuhteissa.
Objektin globaalit muutokset ilman laskentakapasiteettia liittyvät useisiin riskialttiisiin töihin, joiden laatu ei ole missään rakennusorganisaation vastuussa.

Maaperän kantavuus

Rakennettaessa esineitä on tarpeen tietää maaperän kantavuus. Tämä ominaisuus määrittää optimaalisen kuormituksen tason, jota tietty maadoitusyksikkö voi kestää.

Maaperän kantavuuden tuntemus auttaa sinua määrittämään kellarikerroksen alueen. Laskenta on yksinkertaista - mitä huonompi maaperän ominaisuudet, sitä suurempi on kellarialue.

Kolme tekijää vaikuttaa kantavuuteen: maaperän tyyppi, tiivistyminen ja kosteuden kyllästyminen. Esimerkiksi maaperä, jolla on korkea kosteuspitoisuus, on useita kertoja heikompi kuin tavallinen maaperä.
Maaperän ominaisuuksien määrittämiseksi voidaan tehdä monimutkaisia ​​erikoistutkimuksia, jotka erikoistuneet organisaatiot suorittavat. Erityisesti ne käyttävät menetelmää poraamalla matalat kuopat näytteenottoon ja visuaaliseen kovuuden määrittämiseen.
Tällaisten tutkimusten jälkeen saadut tiedot vaikuttavat vakavasti suunnittelutyön optimointiin, tulevaisuuden esineen tarkempien ominaisuuksien valintaan. Yleensä tämä ei anna rahaa sijoittaa säätiöön paljon suuremmalla turvallisuudella kuin maaperätyyppi vaatii. Loppujen lopuksi tämä vaikuttaa myönteisesti laitoksen toimintaominaisuuksiin, mikä pidentää korjausten välistä jaksoa.

Säätiön kantavuus

Kaikkien rakennusten rakentamisen aikana sekä niiden käyttöönoton jälkeisinä ensimmäisinä vuosina maaperä, johon esineen pohja on järjestetty, puristetaan. Tämän seurauksena - kohteen perusta lasketaan tietyn määrän antamalla ns. Luonnos.

Tämä on luonnollinen prosessi, joka kuitenkin on täysin hallinnassa. Suoruus, ylittävät sallitut normit, johtaa halkeamiin pohjassa ja seinissä, joissakin tapauksissa jopa esineen hätätilaan asti. Tällaisten ongelmien välttämiseksi auttaa korjaamaan säätiön kantavuuslaskelmat.

Tämä indikaattori riippuu niiden pohjaveden ominaisuuksista, joihin pohja on järjestetty. Mitä korkeampi maaperän tiheys ja kuivuus - sitä pienempi on säätiön määrä.
Laskettavien säätöjen laakerikapasiteetin laskemiseen käytetään erityislaitteita, mukautettuja tietokoneohjelmia. Pääsääntöisesti on erikoistuneet organisaatiot suorittamaan laskelmia.

Toinen vaihtoehto, kun on tarpeen määrittää säätiön laakeriominaisuudet - valmistelu rakennuksen korjaamiseksi. Tällöin otetaan huomioon säätiön kutistumisen koko ja sijainti, halkeamien läsnäolo ja syy, ja keinoja estää rakenteiden lisävaurioita.

Paalun kantavuus

Paalun kantavuutta kutsutaan kuorman määräksi, jonka yksi kasa kestää ottaen huomioon sen alla olevan maaperän suurimmat sallitut muodonmuutokset.

Riippuen siitä, mitä maaperät ovat kärjen alla, omat voivat olla sekä takana että pilareina.

Jos paalun alapäässä on heikko, voimakkaasti kokoonpuristuva maa, paalujen kantavuus voidaan määrittää pääasiassa sivusuojan maaperän kestävyyden mukaan. Tällöin kasa katsotaan ripustettavaksi.
Tiheän, vähäpuristettavan maaperän esiintymisen tapauksessa pinoa käytetään jalustana ja sen kantavuus voidaan määrittää maaperän kestävyyden kärjessä.
Paalun ajamisen seurauksena ympäröivä maa tiivistetään muodostamalla ns. "Jännittynyt vyöhyke". Samalla säätiön tehokkuutta vähennetään luonnollisesti. Rakenteiden laakerikapasiteetin pätevän analyysin avulla voit sijoittaa paalujen optimaalisen määrän tulevan esineen kehää pitkin.
Paalujen kantavuuden määrittämiseksi houkutellaan erikoisjärjestöjä. Tällaisten tutkimusten tuloksiin perustuvat raportit ovat perusta toimenpiteiden toteuttamiseksi kohteen ominaisuuksien parantamiseksi.

Palkin kantavuus

Palkit ovat rakennusten pääelementtejä. Palkkien kantavuus otetaan huomioon uuden kohteen suunnitteluvaiheessa. Jos vaaditaan valmiin rakennuksen vahvistaminen tai korjaaminen, palkkien laakerikapasiteetin laskemista tarvitaan uudelleen.

Palkin lujuuden ja maksimikuormituksen ominaisuudet riippuvat valmistusmateriaalista, palkin kiinnitystyypistä. Kuten tavallista, tarvittavien tietojen hankkiminen asiantuntijat muodostavat palkkien sopivimmat ominaisuudet, jotta ne pystyvät toimimaan mahdollisimman tehokkaasti.
Kannustuskapasiteetin laskemiseksi on tavallista kutsua erikoisjärjestöjen edustajia. Tilanteen perusteellisen tutkimisen ja tutkimisen jälkeen laskelmat suoritetaan tiettyjen ohjelmistojen avulla.
Jos kaikki on selvää rakennuksen rakentamisessa, mitkä ovat syyt kutsua asiantuntijat tutkimaan palkkien kantavuutta kykenevän toiminnan aikana?
Ensinnäkin se on laitteiden nykyaikaistaminen, kuormituksen lisääminen kaikkien rakenteiden kohdalla ja toiminnallinen kuluminen. Muista laskuttaa palkkien laakerikapasiteetti, jos kohde muuttaa toiminnallista tarkoitustaan.

Lattiakapasiteetti

Sisäkatot - kiinteä osa korkeita rakennuksia. Tällaisten esineiden suunnittelussa yksi suunnittelijan päätehtävistä on ottaa huomioon lattian kantavuus ja vastaavasti niiden oikea valinta.

Betonibetonilaatat ovat useimmiten lattiat. Tyypillisiä osia on merkitty niiden kantokyvyn mukaan. Lautanen numero 6 osoittaa kykyä kestää kuormia, jotka ovat 600 kilogrammaa neliömetriä kohden, numero 8 - 800 kilogrammaa ja niin edelleen. Suunnittelija tarvitsee vain laskea perustan optimaalisten laattojen lukumäärän käyttämiseksi tietyillä ominaisuuksilla.

Yleensä lattian kantavuuden määrittely tapahtuu esineen suunnittelun aikana. Suunnittelutyön kompleksin suorittaa yleensä yksi erikoistunut organisaatio. Näin voit laskea kerrosten optimaalisen tehon kaikkien rakenteellisten elementtien monimutkaisten kuormitusten suhteen.
Oikeiden lattialevyjen valinta, mikä vahvistaa tätä mallia (jos tarpeen), voit lopulta käyttää laitetta pitkään aikaan ja ennen kaikkea turvallisesti. Myöskään halkeamien ja muiden kuormien oikean jakautumisen aiheuttamia muodonmuutoksia ei oteta huomioon.

Seinänkestävyys

Seinien kantavuus on lopullinen kuormitus, jota ne kestävät ilman muodonmuutosta ja näkyvien vaurioiden syntymistä.

Tämä ominaisuus otetaan huomioon tulevan kohteen suunnitteluvaiheessa. Oikea ominaisuuksien valinta mahdollistaa seinien halkeamien ja muiden negatiivisten tekijöiden välttämisen.

Yleisesti jokaisella seinillä on rajat kuormille ja toiminnalliselle tarkoitukselle. Laakerin seinissä on huomioitava optimaalinen leveys ja korkeus. Jokaisen seinän leveys on johdonmukainen ja testattu.
Suunnittelutyötä, mukaan lukien seinien tukikapasiteetin määrittely, suorittaa yleensä erikoistuneen organisaation edustajia. Tämä mahdollistaa prosessin lähestymistavan kokonaisvaltaisesti ottaen huomioon seinien lisäksi myös muuntyyppiset rakenteet.
Tällöin hankkeen "heikot kohdat" ja sen jälkeen - valmiissa rakennuksessa eivät kuulu. Optimaalisesti valitut rakenteet mahdollistavat kohteen käytön pitkiä aikoja ilman suuria korjauksia - edellyttäen, että seinien ja lattioiden kuorma pysyy vakaana eikä kasva. Jälkimmäisessä tapauksessa laskentakapasiteettia on laskettava uudelleen.