HOUSEHAND.ru -

tee se itse korjata

valikko

Viitteet

Rakennusyritykset

Lankaverkon laskeminen, puutavaran alakatto (aluksella).

Tämä laskin laskee: lattialaitteen palkin tilavuus, lattiapalkkien määrä, palkkien maksimipituus.

Voit valita kuorman eri osien ja materiaalien palkin käyttämällä laskinta. Beam-laskenta taipumiselle (taivutus) ja voima

Laskuri puupalkkien laskemiseen

Yksi suosituimmista ratkaisuista, kun rakennetaan kattojärjestelmiä yksityisissä kodeissa, on puupalkkien muodostaman tukirakenteen käyttö. Sen on kestettävä rakenteelliset kuormat ilman taivutusta ja erityisesti rikkomatta. Ennen lattian rakentamista suosittelemme verkkolaskimen käyttämistä ja laskea palkkarakenteen perusparametrit.

Laskelmiin tarvittavat selitykset

 • Korkeus ja leveys määrää poikkipinta-alan ja palkin mekaanisen lujuuden.
 • Puumateriaali: mänty, kuusi tai lehtikuusi - luonnehtii palkkien lujuutta, niiden taipumaa ja murtumaa, muita erityisiä käyttöominaisuuksia. Yleensä mieluummin mäntyä palkkeja. Alushousutuotteet käytetään kosteissa tiloissa (kylpyammeet, saunat jne.), Ja kuusipalkkeja käytetään edullisten talojen rakentamiseen.
 • Puun laatu vaikuttaa palkkien laatuun (laatu kasvaa ja laatu heikkenee).
  1 palkkaluokkaan. Jokaisesta metrin metsistä puusta voi olla mistä tahansa puolelta 1/4 leveä (muovi ja kylki), 1/3 leveys (reuna). Voi olla mätää solmua, mutta niiden määrä ei saa olla yli puolet terveistä. On myös pidettävä mielessä, että 0,2 metrin osassa olevien solmujen kokonaismitat ovat pienempiä kuin leveyden rajoittava koko. Jälkimmäinen koskee kaikkia laatuja, kun kyseessä on palkkarakenteen tukeminen. Muovihiutaleiden läsnäolo on 1/4 leveydellä (1/6, jos ne poistuvat pinnasta). Läpimenevien halkeamien pituus on rajoitettu 150 mm: iin, ensimmäisen luokan palkissa voi olla halkeamia jopa 1/4 leveydestä. Seuraavat puulajit sallitaan: kuitujen kallistus, rulla (enintään 1/5 puutavaran neliöstä), enintään 2 taskua, yksipuolinen itävyys (enintään 1/30 pituus tai 1/10 paksuus tai leveys). Siementen voi vaikuttaa 1-luokan puutavaraan, mutta enintään 10% sahatavaran pinta-alasta, rotti ei ole sallittu. Saumattomilla osilla saattaa olla matala madonreikä. Yhteenvetona edellä: tällaisen palkin ulkonäkö ei saisi aiheuttaa epäilyksiä.
  2. luokka. Tällaisella puulla voi olla terveitä solmuja, joiden koko on 1/3 leveydestä (litteä ja kylkiluu), leveys (leveys) 1/2. Murtujen solmujen vaatimusten mukaan, samoin kuin luokalle 1. Materiaalilla voi olla syviä halkeamia 1/3 puun pituutta. Läpimenevien halkeamien enimmäispituus saa olla enintään 200 mm, päissä voi olla halkeamia jopa 1/3 leveydestä. Sallittu: kallistuskuidut, rulla, 4 taskua / 1 m., Itämisaika (enintään 1/10 pituus tai 1/5 paksuus tai leveys), syöpä (enintään 1/5 pituus mutta enintään 1 m). Puuta voi vaikuttaa sienellä, mutta enintään 20% materiaalialueella. Rot ei ole sallittu, mutta voi olla korkeintaan kaksi madonreikää per 1 m. Yhteenvetona: luokka 2 on raja-arvot välillä 1 ja 3, yleensä jättää positiivisen vaikutelman silmämääräisen tarkastuksen.
  3-luokka. Väärin on enemmän toleransseja: palkissa voi olla solmuja, joiden koko on 1/2. Laminoidut halkeamat voivat saavuttaa puun pituuden puoli, puolen sivun halkeamat 1/2 leveys sallitaan. Luokan 3 osalta se saa kallistaa kuidut, rullat, taskut, ydin ja kaksoisydämet, itää (enintään 1/10 pituutta tai 1/4 paksuutta tai leveyttä), 1/3 pituudesta voi vaikuttaa syöpään, sieniin, mutta rotta ovat sallittuja. Maksimilukon enimmäismäärä - 3 kpl. per metri. Yhteenveto: Luokan 3, vaikka paljain silmin, ei erota parhaimmillaan. Mutta tämä ei tee sitä sopimattomaksi lattiatilojen valmistukseen. Lisätietoja lajikkeista lue GOST 8486-86 puuhaara. Tekniset olosuhteet;
 • Span - seinien välinen etäisyys, jonka poikki ulottuvat palkit. Mitä suurempi se on, sitä korkeammat ovat tukirakenteen vaatimukset;
 • Palkkien vaihe määrittelee niiden asettumisen taajuuden ja monessa suhteessa vaikuttaa päällekkäisyyden jäykkyyteen;
 • Luotettavuustekijä otetaan käyttöön takaamaan taatun päällekkäisyyden marginaalin. Mitä suurempi se on, sitä suurempi turvallisuusmarginaali

Verkkolaskimemme avulla voit laskea puupalkkien parametrit ja valita lattian optimaalisen kokoonpanon.

Puupalkkien laskeminen verkossa

Tämä rakennuslaskin antaa sinulle korvaamatonta apua nopeiden ja tarkkojen laskelmien tekemisessä puupalkin parametreista. Laskimen yleiskaavan ansiosta sinulla on mahdollisuus laskea verkossa neljän tyyppisten palkkien kantavuus ja jäykkyys.

Sivu sisältää 4 laskentatyyppiä:

- liimattu palkki laudoista

- laminoitu viilupalkki

Laskimen loppuraportti sisältää tiedot vaadittujen palkkien kokonaismäärästä, niiden parametreista ja kustannuksista.

Noudata näitä ohjeita:

- määritä laskurin linjat oikeisiin ja tarkkoihin arvoihin (murto-osuudet syötetään muuttumattomina)

- käytä asianmukaisia ​​kuvia

- käytä pudotuslistoja (ne yksinkertaistavat huomattavasti laskutoimituksia ja antavat luotettavia summia)

Täytä kaikki sivun vasemmalla puolella olevat rivit yksilöllisin arvoin ja saat välittömän tuloksen laskimen oikealla puolella:

Ideat rahaa laatikko

Eri artikkeleita tarvitaan auttamaan.

Puulattian palkkien laskeminen. Laskin.

Puulattian palkkien laskeminen. Laskin.

Kalkin, lattian, puurakenteiden pinnoituksen laskenta.

Laskennalle on tarpeen tuntea alueen lumikuorma. Lumikuorma Udmurtiaan 320 kg / m.

Kaikkein edistynein laskimet, jotka laskevat puupalkkeja...

Lattiapalkkien manuaalinen laskenta

Puulattian päälaakerit ovat palkit. He näkevät oman painonsa, täytteensä ja käyttökuormansa kuorman ja siirtävät ne kuormille kulmille tai pylväille.

Männyn, kuusen, lehtikuusta valmistettujen palkkien (viivästykset) pitäisi olla kuivia väliseinän ja ullakon lattioille (sallittu kosteus on enintään 14 prosenttia, jos puu varastoidaan asianmukaisesti vuodessa). Mitä kuivempi palkki, sitä voimakkaampi se on ja kuorman vähemmän taipuminen.

Palkkeilla ei pitäisi olla puutteita, jotka vaikuttavat niiden lujuusominaisuuksiin (suuri määrä solmuja, vinoutuminen, kiertyminen jne.). Palkkeihin sovelletaan pakollista antiseptistä ja palon kyllästämistä.

Jos ensimmäisen kerroksen lattiapalkit perustuvat pylväisiin, jotka asetetaan melko usein, väliseinän ja ullakkokerroksen palkit pysyvät vain seinien päällä ja harvoin, kun niitä tuetaan niiden alapuolella. Jotta välilevyt eivät taivuta, ne on laskettava huolellisesti ja asetettava 1 metrin etäisyydelle toisistaan ​​ja vielä lähempänä.

Kestävin taivutuspalkki on palkki, jonka kuvasuhde on 7: 5, eli säteen korkeus on oltava seitsemän mittausta, ja leveyden tulisi olla vain viisi samaa mittausta. Pyöreä loki voi kestää suurempaa kuormitusta kuin puutavara, joka on kudottu pois, mutta se on vähemmän joustavasti vahva.

Yleensä palkkien taipuminen takaiskujen painon, lattian, huonekalujen, ihmisten jne. Paineen vuoksi. Taipuma riippuu pääosin palkin korkeudesta eikä sen leveydestä. Jos esim. Kaksi samanlaista puutavaran pulttia ja pulttia, niin tällainen palkki voi kestää kuorman, on kaksi kertaa niin suuri kuin molemmat puutavarat, jotka on asetettu vierekkäin. Siksi on kannattavaa lisätä palkin korkeutta kuin sen leveyttä. Leveyden pienentämisessä on kuitenkin raja. Jos palkki on liian ohut, se voidaan taivuttaa sivulle.

Oletetaan, että väliseinien päällekkäisyyksien palkkien taipuminen katsotaan olevan enintään 1/3 päällystettävän span pituudesta, palkin pituudesta - enintään 1/250. Jos ullakko on 9 metrin (900 cm) etäisyydellä, taipuma ei saisi olla yli 3,5 cm (900: 250 = 3,5 cm). Visuaalisesti se on lähes huomaamatonta, mutta taipuminen on vielä olemassa.

Kaikki päällekkäisyydet, jopa kuormituksen aikana, ovat täysin silloinkin, kun ns. Rakennusnosturi on aikaisemmin haudottu pinottuihin palkkeihin. Tällöin kunkin palkin alapuoli on muotoiltu sileäksi käyriksi, jonka keskellä on nousu (kuva 1).

Kuva 1 palkkirakennushissi (mitat cm)

Aluksi tällaisten palkkien katto nousee hieman keskeltä, mutta vähitellen tasaantuu kuormasta ja muuttuu lähes horisontaaliseksi. Samaan tarkoitukseen voidaan taivutettuja puutavaraa käyttää vastaavasti palkkeihin, jotka voidaan pinota.

Pinta- ja ullakkokerrosten palkkien paksuus on oltava vähintään 1/24 sen pituudesta. Aseta esimerkiksi palkin pituus 6 m (600 cm). Sen paksuuden tulisi siis olla: 600: 24 = 25 cm. Jos suorakaiteen muotoinen palkki on tarpeen 7: 5-kuvasuhteella, kannattaa ottaa halkaisijaltaan 30 cm.

Puuta voidaan korvata kahdella levyllä, joiden kokonaispituus vastaa puuta. Tällaisia ​​levyjä tapetaan yleensä kynsillä, sijoittamalla ne ruutupiirroksen kuvioon 20 cm: n jälkeen.

Useammin pinoaminen lokien (palkkien) sijaan, voit käyttää tavallisia paksuja levyjä, jotka asetetaan reunalle.

Harkitse tätä esimerkkiä. Jos pituus on 5 m pitkä ja jonka kuormitus on 1259 kg, tarvitaan kaksi suorakaiteen muotoista poikkileikkauspalkkia, joiden pituus on 200 x 140 mm. Ne voidaan kuitenkin korvata kolmella levyllä, joiden leikkaus on 200 x 70 mm, sijoittamalla ne 500 mm: n päähän tai neljällä levyllä, joiden profiili on 200 x 50 mm, asetettu 330 mm: n etäisyydelle (kuva 2).

Kuva 2 Cobbled ja lankku palkkien sijainti

Tosiasia on, että 200 x 70 mm: n pituinen levy pystyy kestämään 650 kg: n kuormituksen, jonka osuus on 200X50 mm - 420 kg. Kaiken kaikkiaan ne kestävät suunniteltua kuormaa.

Pyöreiden tai suorakulmaisten palkkien poikkileikkauksen valitsemiseksi 400 kg: n kuormituksella 1m2: n päällekkäisyydeltä voit käyttää taulukossa tai edellä mainittuja laskutoimituksia.

Lattian ja ullakkokerroksen sallitut poikkileikkaukset riippuen 400 kg: n kuormituksesta

Laakerikapasiteetin laskeminen ja puupalkkien taipuminen

Puutalon rakentamiseksi on tarpeen laskea puupalkin kantavuus. Myös taipuminen on erityisen tärkeää rakennusalan terminologiassa.

Ilman laadullista matemaattista analyysiä kaikista parametreista on yksinkertaisesti mahdotonta rakentaa taloa baarista. Siksi ennen rakentamisen aloittamista on äärimmäisen tärkeää laskea oikein puupalkkien taipuminen. Nämä laskelmat palvelevat luottamusta rakennuksen laatuun ja luotettavuuteen.

Mitä tarvitset oikean laskennan tekemiseen?

Puupalkkien kantokyvyn ja taipuman laskeminen ei ole yhtä helppoa kuin se saattaa vaikuttaa ensi silmäyksellä. Jotta voit määrittää, kuinka monta korttia tarvitset, ja mitä kokoa heillä pitäisi olla, sinun on käytettävä paljon aikaa tai voit käyttää laskintaasi.

Ensinnäkin sinun on mitattava span, jonka aiot peittää puupalkit. Toiseksi, kiinnitä huomiota kiinnitysmenetelmiin. On erittäin tärkeää, kuinka kauan lukituselimet menevät seinään. Vain tämän jälkeen pystyt laskemaan laakerikapasiteetin sekä taipuman ja useita muita yhtä tärkeitä parametreja.

pituus

Ennen laskentakapasiteetin ja taipuman laskemista sinun on tiedettävä jokaisen puulevyn pituus. Tämä parametri määräytyy span pituuden mukaan. Tämä ei kuitenkaan ole kaikki. Sinun on laskettava jollakin marginaalilla.

Laskettaessa talon materiaalia on erityisen tärkeää. Jos se on tiili, levyt asennetaan pesiin. Arvioitu syvyys on noin 100-150 mm.

Puurakenteiden osalta SNiP: n mukaiset parametrit vaihtelevat suuresti. Nyt riittävä syvyys 70-90 mm. Luonnollisesti tämän vuoksi myös lopullinen kantavuus muuttuu.

Jos käytetään kiinnittimien tai kannattimien asennusta, tukkien tai lankojen pituus vastaa aukkoa. Yksinkertaisesti laske etäisyys seinältä seinään ja lopulta pystyt selvittämään koko rakenteen kantavuus.

Valitettavasti kaikki ei ole riippuvainen arkkitehdin mielikuvista, kun se koskee vain matematiikkaa. Särmättyjen levyjen enimmäispituus on kuusi metriä. Muutoin kantavuus pienenee ja taipuminen kasvaa.

Tietenkin, että nyt se ei ole harvinaista kotona, jossa span saavuttaa 10-12 metriä. Tässä tapauksessa käytetään liimattua laminoitua puuta. Se voi olla I-palkki tai suorakulmainen. Myös luotettavuuden lisäämiseksi voit käyttää tukea. Ne sopivat erinomaisesti lisäseiniin tai pylväisiin.

Yleisiä tietoja laskentamenetelmistä

Useimmissa tapauksissa yksisäikeisiä palkkeja käytetään matalarakentamisessa. Ne voivat olla hirsien, levyjen tai palkkien muodossa. Elementtien pituus voi vaihdella laajalla alueella. Useimmissa tapauksissa se riippuu suoraan rakennusparametreista, joita aiot rakentaa.

Laakerielementtien rooli suunnittelussa suoritetaan puupalkkeilla, joiden korkeus on 140 - 250 mm, paksuus on 55-155 mm. Nämä ovat yleisimmin käytetyt parametrit laskettaessa puupalkkien kantavuutta.

Hyvin usein ammattimaiset rakennuttajat suunnittelun vahvistamiseksi palkkien poikkipalkkiasennuksella. Se on tämä tekniikka, joka antaa parhaan tuloksen mahdollisimman pieninä ajan ja materiaalikustannuksin.

Jos harkitsemme optimaalisen pituuden pituutta laskettaessa puupalkkien kantavuutta, arkkitehdin mielikuvitusta on parasta rajoittaa kahden ja puolen ja neljän metrin välillä.

Kuinka laskea kantavuus ja taipuma

Meidän on myönnettävä, että monivuotisen käytännön rakennusalalla käytettiin tiettyä kanoonia, jota käytetään useimmiten kantavuuden laskemiseen:

Puupalkin taipuman laskeminen on osa edellä olevaa kaavaa. Kirje M näyttää meille tämän ilmaisimen. Parametrin selvittämiseksi sovelletaan seuraavaa kaavaa:

M = (ql 2) / 8

Taipuman laskemisessa on vain kaksi muuttujaa, mutta ne määrittelevät suurimmalle tasolle, mitä puupalkin kantavuus on viime kädessä:

 • Q-symboli osoittaa kuorman, jota hallitus voi tukea.
 • L-kirjain puolestaan ​​on yhden puupalkin pituus.

Kuinka tärkeää on taipua oikein laskea

Tämä parametri on äärimmäisen tärkeä koko rakenteen vahvuudelle. Tosiasia on, että yksi puun kestävyys ei riitä pitkäksi ja luotettavaksi palveluksi, koska sen taipuminen kuormituksen aikana voi kasvaa.

Taipuma ei vain pilaa katon esteettistä ulkonäköä. Jos tämä parametri ylittää lattiaelementin kokonaispituudesta 1/250, niin hätätilanteen todennäköisyys nousee kymmenkertaiseksi.

Miksi tarvitset laskimen?

Seuraavalla laskimella voit laskea välittömästi taipuman, kantokyvyn ja monia muita parametreja ilman kaavojen ja laskelmien käyttöä. Vain muutaman sekunnin kuluttua tulevan kodin koti on valmis.

Kuinka laskea puupalkit online-laskimella

On mahdollista tehdä luotettavia päällekkäisiä vain oikein valittujen palkkien kokoa. Tämän tarkimman koon määrittäminen on laskettava. Tämä voidaan tehdä käyttämällä online-ohjelmaa, joka edustaa eräänlaista laskinta.

Miksi sinun täytyy laskea?

Koko kuormitus päällekkäisyydellä puutuu puupalkkeihin, joten ne ovat mukana. Rakennuksen eheys ja sen ihmisten turvallisuus riippuvat lattiapalkkien lujuudesta.

Puuelementtien laskeminen on välttämätöntä sen sallivan pystysuoran kuorman määrittämiseksi. Uuden rakentaminen tai vanhan rakennuksen rekonstruointi laskematta ensin osaa aiheuttaa suuren riskin.

Vahvuuden määrittämisen ohella lasketaan puisten elementtien taipuminen. Se määrittää enemmän rakennuksen esteettistä puolta. Vaikka katon voimakas säde pystyy kestämään painoa, se voi taipua. Hajanaisen ulkonäön lisäksi kaareva katto aiheuttaa epämukavuutta olemasta tällaisessa huoneessa. Normien mukaan taipuma saa olla enintään 1/250 palkin pituudesta.

Online-laskenta

Voit laskea kaikki päällekkäisyyksien osat online-laskimen kautta. Tämä on erityisohjelma, jonka avulla voit laskea puupalkin poikkeaman tietyille parametreille sekä määrittää optimaalisen poikkileikkauksen tietylle päällekkäisyydelle. Verkkolaskennan avulla voidaan ottaa huomioon kaikki kuormat, jotka kuuluvat tukirakenteisiin ennen rakentamisen aloittamista. Voit laskea 1 m: n tuen kuorman ja laskea puukappaleiden määrän katon rakentamiseen. Se toimii online laskin tarvitsee vain syöttää oikein tarvittavat tiedot.

Yleiset online-laskutoimitukset

Ohjelman käyttöliittymä on melko yksinkertainen ja jopa aloittelijakaan voi selvittää sen. Laskin koostuu pienistä ikkunoista, joissa tiedot on syötettävä. Kun lasketaan -painiketta, käyttäjä saa laskutoimituksen tulokset.

Erilaisilla sivustoilla ohjelman suunnittelu voi poiketa, mutta sen toimintaperiaate on sama:

 • Ensin sinun on valittava ohjelman ikkunassa rakenne, jolle lasketaan puupalkit. Täältä sinun on tiedettävä joidenkin indikaattoreiden rajoitus: päällekkäisyyden elementtien enimmäispituus on 12 m, ristikkojärjestelmä on 13 m.
 • Lisäksi ohjelmassa syötetään välimatkan enimmäiskokeen tiedot päällekkäisyyden elementtien välillä tai tukee ristikkojärjestelmää.
 • Määrittää suunnitellun etäisyyden kiinnityspalkkeihin. On huomattava, että kaikki desimaaliluvut online-laskimessa syötetään ajanjakson sijaan pilkulla. Otetaan esimerkiksi 0,9 m.
 • Seuraavassa esitetään tavallinen kuormitus, joka on 400 kg / m2 puupinnoille ja 220 kg / m2 kattojärjestelmille.
 • Viimeinen verkkolaskimeen syötetty arvo, asteina, osoittaa kattotuulen kaltevuuden.

Ohjelmaan syötettyjen tietojen on oltava tarkkoja ilman virheitä, muuten tulos on virheellinen.

Manuaalinen laskenta

Monet kokeneet rakentajat eivät luota tällaisiin online-ohjelmiin, vaan haluavat käyttää laskua laskennassa. Puupalkkien manuaalinen laskenta edellyttää seuraavia suosituksia:

 • Puusta valmistettujen puupalkkien tulo betoni- tai tiilarakennuksessa on oltava vähintään 150 mm. Jos levyä käytetään palkin sijasta, sen minimimerkintä on 100 mm. Puutaloille indikaattori on hieman erilainen. Baarista tai alustasta valmistetun elementin vähimmäismäärä on 70 mm;
 • Kun käytetään metallisia kiinnittimiä, välilevyn tulee olla yhtä suuri kuin lattiarakenteen pituus. Päällekkäisyyden ja muiden elementtien paino putoaa metalliosille;
 • Talon vakiokokoonpano on 2,5-4 metriä. Se voidaan peittää kuuden metrin elementillä. Suuret läpimitat limittyvät liimattu- na laminoituun puuhun tai rakenta- vat lisäseinämiä.

Käytettäessä tavallista laskinta laskutoimitukseen nämä suositukset auttavat tekemään kiinteän päällekkäisyyden.

Kuorman määritys

Päällekkäisyys yhdessä esineiden kanssa luo tiettyä kuormaa puupalkkeihin. Laske se tarkasti vain suunnittelutoimistoissa. Laskin tekee likimääräisen laskelman käyttäen seuraavia suosituksia:

 • Mineraalivillalla lämmitettävät ja laudalla haudut parvekkeet eroavat pienimmällä kuormituksella, noin 50 kg / m2. Kuormitus lasketaan seuraavan kaavan mukaan: turvatekijä - 1,3 kerrottu suurimmalla kuormituksella - 70.
 • Jos käytetään mineraalivillan sijasta raskaampaa lämpöeristintä ja massiivista laminaattilevyä, kuormitus nousee keskimäärin 150 kg / m2. Kokonaiskäyrä voidaan määrittää seuraavasti: Turvatekijän arvo kerrotaan keskimääräisellä kuormitusarvolla ja vaaditun kuorman koko lisätään kokonaisuuteen.
 • Laskennan tekeminen ullakolle, kuormitus mahdollistaa jopa 350 kg / m2. Tämä johtuu siitä, että lattian, kalusteiden jne. Paino lisätään.

Kun tämä määritelmä on lajiteltu, siirrymme nyt eteenpäin.

Päällekkäisten elementtien osan ja asennusvaiheen määritelmä

Tämä prosessi edellyttää, että noudatat seuraavia sääntöjä:

 1. Rakenteen leveyden ja korkeuden suhde on 1,4 / 1. Tämän vuoksi päällekkäisyyden elementtien leveys riippuu tästä indikaattorista ja voi vaihdella 40: stä 200 mm: iin. Puuelementtien paksuus ja korkeus riippuvat eristeen paksuudesta noin 100-3000 mm;
 2. Elementtien välinen etäisyys, eli niiden pituus, voi olla 300 - 1200 mm. Tässä on otettava huomioon lämpöeristyksen mitat pehmusteella. Runkorakenteessa palkkien välinen etäisyys vastaa runkopidikkeiden nousua;
 3. Puupalkkeihin on sallittu pieni taivutus, joka on 1/200 päällekkäisen ullakolle ja 1/350 välilevyille;
 4. 400 kg / m2: n kuormalla poikkileikkauksen suhde on 75/100 mm. Yleensä, mitä suurempi palkkien osa, sitä suurempi etäisyys niiden välillä on.
Kun käytät laskinta määritettäessä osaa, on käytettävä vertailumateriaaleja tarkempien tulosten saamiseksi.

Kalkkikiviä käytetään havupuusta, jonka kosteuspitoisuus on jopa 14%. Puu ei saisi vaikuttaa sieniin ja hyönteisiin. Puurakenteen käyttöiän parantamiseksi työkappale on käsiteltävä antiseptisellä ennen asennusta.

Seuraavassa videossa voit katsoa ohjelman esimerkkiä päällekkäisyyksien laskemisesta.

Lattiapalkkien laskeminen

Laskinmääritys

Laskin laskemalla betoniteräspalkkien laskenta on suunniteltu määrittämään betonin mittojen, betonityyppien ja betonityyppien lukumäärät ja lujituksen osa, joka vaaditaan palkin saavuttamiseksi mahdollisimman suurella kuormituksella.

Sen mukaisesti SNiP 2.03.01-84 "betoni- ja teräsrakenteiden" mitat vahvistetaan betoniteräspalkkien ja niiden laitteiden perusteella seuraavien periaatteiden mukaisesti:

 • Kattopalkin minimikorkeuden tulisi olla vähintään 1/20 päällekkäisen aukon pituudesta. Esimerkiksi jos aukon pituus on 5 m, palkkien vähimmäiskorkeuden on oltava 25 cm;
 • Vahvistettu betonipalkin leveys säädetään korkeuden ja leveyden suhdetta kertoimilla 7: 5;
 • Palkin vahvistus koostuu vähintään neljästä lujitustangosta - kaksi tankoa alareunassa ja yläosassa. Käytettävien venttiilien halkaisijan on oltava vähintään 12 mm. Palkin alaosa voidaan vahvistaa tangoilla, joilla on suurempi osa kuin yläosassa;
 • Betonipäällysteiset betonipalkit betonoidaan ilman kaatumisvaiheita yhdessä osassa betoniseosta niin, että betonista ei ole eroa.

Pinoavien palkkien keskusten välinen etäisyys määräytyy lohkojen pituuden ja palkkien asetetun leveyden mukaan. Esimerkiksi lohkon pituus on 0,60 m ja palkin leveys 0,15. Palkkien keskipisteiden välinen etäisyys on - 0,60 + 0,15 = 0,75 m.

Toiminnan periaate

Mukaan GOST 26519-85 "Suunnittelua teräsbetoni haudattu huoneissa päällekkäisiä palkki tyyppi. Tekniset eritelmät "kaavalla raudoitettujen betonipalkkien hyötykuorman laskemiseksi koostuu seuraavista ominaisuuksista:

 • Sääntely- ja käyttökuormitus lattiapalkkeihin, joilla on tietty tekijäkerroin. Asuinrakennusten osalta tämä kuormituksen osoitin on 151 kg / m2 ja kerroin on 1,3. Tuloksena oleva kuorma - 151 * 1,3 = 196,3 kg / m2;
 • Lohkojen kokonaismassan kuorma, joka sijoittaa palkkien väliset raot. Kevyiden materiaalien, kuten vaahtobetonin tai hiilihapotetun betonin, tiheys on D-500 ja paksuus 20 cm kantaa kuorman - 500 * 0,2 = 100 kg / m2;
 • Testikuorma vahvistetun kehyksen massasta ja myöhemmästä tasoituksesta. Levityspaino, jonka kerrospaksuus on 5 cm ja tiheysindikaattori 2000 kg / m3 muodostavat seuraavan kuorman - 2000 * 0,05 = 100 kg / m2 (betoniseoksen tiheydelle lisätään raudoitusta).

Lujitetun betonilattian hyötykuorman ilmaisin koostuu kaikkien kolmen luetellun indikaattorin summasta - 196,3 + 100 + 100 = 396,3 kg / m2.

Lattialevyn itsenäinen laskeminen: harkitsemme kuormitusta ja haemme tulevan laatikon parametrit

Monoliittinen levy on aina hyvä, koska se on tehty ilman nostureita - kaikki työ tehdään paikan päällä. Mutta kaikki ilmeiset edut nykyään monet ihmiset kieltäytyvät tällaisesta vaihtoehdosta, koska ilman erityisiä taitoja ja online-ohjelmia on melko vaikeaa määrittää tarkasti tärkeitä parametreja, kuten vahvistusosaa ja kuormitusta.

Siksi tässä artikkelissa autetaan sinua tutkimaan lattialevyn ja sen vivahteiden laskenta sekä tutustumalla perustietoihin ja asiakirjoihin. Modernit online-laskimet ovat hyvä asia, mutta jos puhumme sellaisesta ratkaisevasta hetkestä kuin asuinkerrostumisen päällekkäisyydestä, suosittelemme, että olet turvallinen ja luottakaa henkilökohtaisesti kaikesta!

pitoisuus

Vaihe 1. Teemme päällekkäisyyden järjestelmän

Aloitetaan siitä, että monoliittinen teräsbetonilattia on rakenne, joka sijaitsee neljällä kantavalla seinämillä, ts. sen muodon perusteella.

Ja ei aina lattialaatta säännöllinen nelikulmio. Lisäksi nykyään asuinrakennusten hankkeet eroavat monimutkaisten muotojen kärsivällisyydestä ja erilaisuudesta.

Tässä artikkelissa opimme laskemaan yhden metrin laatta ja sinun on laskettava kokonaiskuormitus alueiden matemaattisten kaavojen avulla. Jos se on hyvin vaikeaa - hajota levyn alue erillisiin geometrisiin muotoihin, laske kunkin kuormat ja sitten vain yhteenveto.

Vaihe 2. Suunnittelulevyn geometria

Katsokaa nyt sellaisia ​​peruskäsitteitä kuin levyn fysikaalinen ja suunnittelupituus. eli päällekkäisyyden fyysinen pituus voi olla mikä tahansa, mutta palkin arvioidulla pituudella on jo eri merkitys. Hän kutsui vähimmäisetäisyydet syrjäisten seinien välille. Itse asiassa laatan fyysinen pituus on aina pidempi kuin suunnittelun pituus.

Tässä on hyvä videoesittely, kuinka laskea monoliittinen lattialaatta:

Tärkeä asia: Levyn tukielementti voi olla joko saranoitu keulapalkki tai jäykkä kiristysnauha telineissä. Annamme esimerkin lautasen laskemisesta konsolivapaan palkkiin, koska tämä on yleisempi.

Laskettaessa koko laatta sinun on laskettava yksi metri käynnistymään. Ammattimaiset rakentajat käyttävät tätä varten erityistä kaavaa ja antavat esimerkin tällaisesta laskelmasta. Tällöin levyn korkeus merkitään aina h: ksi, ja leveys on b. Lasketaan taso näiden parametrien avulla: h = 10 cm, b = 100 cm. Tätä varten sinun on perehdyttävä näihin kaavoihin:

Seuraava - ehdotetuista vaiheista.

Vaihe 3. Laske kuorma

Laatta on helpointa laskea, jos se on neliö ja jos tiedät millaista kuormitusta suunnitellaan. Samaan aikaan osa kuormasta pidetään pitkäaikaisena, mikä määräytyy huonekalujen, laitteiden ja kerrosten lukumäärän mukaan, ja toinen - lyhytaikainen, rakentamisen aikana.

Lisäksi lattialevyn on kestettävä muuntyyppiset kuormat, sekä tilastolliset että dynaamiset, joiden keskimääräinen kuormitus mitataan aina kilogrammoina tai uutuuksina (esimerkiksi raskaiden huonekalujen asentaminen) ja jakokulutus kilogrammoina ja voima. Erityisesti laatta lasketaan aina jakelukuormituksen määrittämiseksi.

Tässä on arvokkaita suosituksia lattialaatan kuormittami- sesta taivutuksena:

Toinen tärkeä seikka, joka on myös otettava huomioon: millä seinillä monoliittinen lattialaatta lepää? Tiili-, kivi-, betoni-, vaahtobetoni-, hiilihapotettu tai hiutaleet? Siksi on niin tärkeää laskea laatta paitsi sen kuorman sijainnista myös oman painon näkökulmasta. Erityisesti, jos se asennetaan riittämättömästi voimakkaisiin materiaaleihin, kuten hiekkalaatikkoon, hiilihapotettuun betoniin, vaahtobetoniin tai laajennettuun savibetoniin.

Lattialevyn varsinainen laskelma, jos puhumme asuinrakennuksesta, pyrkii aina etsimään jakeluvaraa. Se lasketaan kaavalla: q1 = 400 kg / m². Mutta tähän arvoon lisätään itse laatan paino, joka on tavallisesti 250 kg / m², ja betonipinta, aluslevy ja viimeistely lattia antavat vielä 100 kg / m². Yhteensä meillä on 750 kg / m².

Muista kuitenkin, että laatan taivutusjär- jestelmä, joka sen muodostaman seinämän alapuolella, on aina keskellä. Jännite lasketaan 4 metrin pituudelta seuraavasti:

l = 4 mMmax = (900h4²) / 8 = 1800 kg / m

Yhteensä: 1800 kg / m, vain tällainen kuorma tulee olla lattialevyssä.

Vaihe 4. Valitaan konkreettinen luokka

Se on monoliittinen laatta, toisin kuin puiset tai metallipalkit, jotka lasketaan poikkileikkauksella. Loppujen lopuksi itse betoni on heterogeeninen materiaali, ja sen vetolujuus, virtaavuus ja muut mekaaniset ominaisuudet ovat merkittäviä vaihteluita.

Mikä on yllättävää, vaikka näytteitä betonista, jopa yhdestä erästä, saadaan eri tuloksia. Loppujen lopuksi paljon riippuu sellaisista tekijöistä kuin seoksen saastuminen ja tiheys, menetelmät muiden teknisten tekijöiden tiivistämiseksi, jopa ns. Sementtitoiminta.

Monoliittisen laatan laskennassa otetaan aina huomioon betonin luokka ja lujuusluokka. Varsinainen betonin vastus on aina otettu arvoon, joka vahvistuksen vastus menee. Itse asiassa, armatuuri toimii laajennuksena. Varmista välittömästi, että on olemassa useita suunnittelujärjestelmiä, joissa otetaan huomioon eri tekijät. Esimerkiksi voimat, jotka määrittävät poikkileikkauksen perusparametrit kaavojen avulla tai laskelman suhteessa jakson painopisteeseen.

Vaihe 5. Valitaan vahvistusosa

Laattojen tuhoutuminen tapahtuu, kun lujuus saavuttaa vetolujuuden tai myötörajan. eli lähes kaikki riippuu hänestä. Toinen kohta, jos betonin lujuus vähenee kahdella kerralla, laatan vahvistamisen kantokyky pienenee 90 prosentista 82 prosenttiin. Siksi luotamme kaavoihin:

Vahvistus tapahtuu vanteiden vahvistamisesta hitsatusta verkosta. Päätehtävänä on laskea poikittaisprofiilin lujittamisprosentti pituussuuntaisilla vahvistuspalkkeilla.

Kuten luultavasti huomasi useammin kuin kerran, sen yleisimmät leikkaustyypit ovat geometrisia muotoja: ympyrän muoto, suorakulmio ja trapetsi. Ja itse poikkileikkausalueen laskenta tapahtuu kahdella vastakkaisella kulmalla, ts. vinottain. Muista myös, että laatan tietty vahvuus antaa lisävahvistusta:

Jos lasketaan raudoitus ääriviivoilla, sinun on valittava tietty alue ja laskea se peräkkäin. Lisäksi itse objektissa on helpompi laskea poikkileikkaus, jos otamme rajatun suljetun kohteen, kuten suorakulmion, ympyrän tai ellipsin, ja lasketaan kahdessa vaiheessa: ulkoisen ja sisäisen muodon muodostamisen avulla.

Jos esimerkiksi lasketaan suorakulmaisen monoliittisen laatan vahvistaminen suorakulmion muotoisena, sinun on merkittävä ensimmäinen piste jonkin kulman yläosassa, merkitse toinen ja laske koko alue.

SNiPam 2.03.01-84 "betoni- ja teräsrakenteiden" mukaan lujuus A400 vetolujuus on R = 3600 kgf / cm2 tai 355 MPa, mutta betoniluokalle B20, Rb = 117 kg / cm² tai 11,5 MPa:

Laskelmamme mukaan 1-mittarin vahvistukseen tarvitaan 5 sauvaa, joiden poikkileikkaus on 14 mm ja solu 200 mm. Sitten raudoituksen poikkipinta-ala on 7,69 cm2. Taipumisen luotettavuuden varmistamiseksi levyn korkeus on yli 130-140 mm, sitten vahvistusosa on 4-5 tankoa 16 mm.

Joten, tietäen sellaiset parametrit kuin tarvittava betoni-, tyyppi- ja louhintuotemerkki, joita tarvitaan lattialevyyn, voit olla varma luotettavuudesta ja laadusta!

Palkkamittari

Yritys "Intercity" valmistaa kestäviä puisia I-palkkeja. Erilaisten suorituskykyominaisuuksien ansiosta tuotteita voidaan käyttää eri malleissa. On kuitenkin muistettava, että lattiapalkkia ei tarvitse laskea itsenäisesti "silmällä". Virhe voi johtaa rakenteen taipumiseen kuormituksen aikana ja sen seurauksena toiminnan jatkuminen. Palkkien myöhempi korjaaminen tai vaihtaminen on erittäin aikaa vievää ja kallista prosessia. Ota vakavasti lattiarakenteiden ja kattorakenteiden valinta ja suunnittelu; liialliset säästöt ja valinta ilman laskemista "aina rakennettu tällä tavalla" voi johtaa vakaviin ongelmiin.

Kuinka käyttää laskentataulukoita laskettaessa

Lattialämmityksen voimakkuuden laskemiseksi oikein ja valitsemalla tarvittava I-palkki, voit käyttää online-laskinta. Saatujen laskelmien perusteella on mahdollista laskea tarkasti ristikkojärjestelmän laitteeseen tarvittava määrä tai asettaa viive. Kattorakenteiden puupalkkien laskeminen on mahdollista vain sen jälkeen, kun seinämien välinen etäisyys tunnetaan (palkin arvioitu pituus). Lisäksi on tiedostettava oletetun kuormituksen suuruus koko rakenteessa.
Käytä välilevyjä, myös kellarissa, arvoa 400 kg / m2; ullakolle - 200 kg / m2 (tai 250 kg / m2, mikäli rautasajärjestelmän kuorma siirretään suoraan ullakolle). Moskovan alueen kattorakenteille 220 kg / m2 muille alueille ottakaa arvot riippuen lumialueesta.

Puupalkkien laskenta

Jos tulevassa kodissa suunnitellaan puupinta-alaa ja ullakkokerrosta, sinun on tiedettävä palkkien välinen etäisyys ja optimaalinen poikkileikkaus. Tätä varten tehdään erityinen laskelma. Ilman sitä vaarana on alakerrassa tai ylimääräistä rahaa materiaaleihin.

Tietenkin puupalkkien laskeminen on melko tylsää ja pitkään aikaan. Tämän vuoksi laskin luotiin nopeuttamaan prosessia ja nopeasti käsittelemään useita vaihtoehtoja kerralla. Sen avulla voit tarkistaa seuraavien palkkien laakerikapasiteetin (lujuuslaskenta - raja-arvojen ryhmä) ja jäykkyys (taipuman laskenta - II raja-arvojen ryhmä)

 • Tyyppi 1 - kiinteä puupalkki.
 • Tyyppi 2 - laminaattipalkki laudoista.
 • Tyyppi 3 - laminoitu viilupalkki LVL.
 • Tyyppi 4 - trimmattu loki.

Palkki lasketaan taivutukselle, koska se on saranoitu tasaisesti jaettuun kuormaan SNiP II-25-80 (SP 64.13330.2011) "Puurakenteet" [1] mukaisesti, joka on ladattavissa täältä. Mukavuuden vuoksi jotkin laskentataulukot ovat erillisessä artikkelissa [2].

Edellä olevan lisäksi tämä laskin pystyy laskemaan palkkien kokonaistilavuuden ja niiden kustannukset.