Lattialevyjen laskeminen talon laskimeen

Monoliittisen laattasäiliön (laatta) online-laskin on tarkoitettu laskemaan mittasuhteet, muottirakenteet, raudoituksen määrä ja halkaisija sekä betonin määrä talojen ja muiden rakennusten tällaisten perustusten järjestämiseksi. Ennen kuin valitset säätiön tyypin, muista kysyä asiantuntijoilta, onko tietotyyppi sopiva oloasi.

Kellarialusta (ushp) on monoliittinen, betonirakenteinen pohja, joka on rakennettu koko rakennuksen alueelle. Se on alhaisin paine maassa muun tyyppisiä. Sitä käytetään pääasiassa kevyisiin rakennuksiin, koska kuormituksen lisääntyessä tämäntyyppisen säätiön kustannukset kasvavat merkittävästi. Pienellä syvyydellä, melko tasaisilla mailla, on mahdollista nostaa ja laskea levy tasaisesti vuoden ajasta riippuen.

Varmista, että kaikilla sivuilla on hyvä vesitiivis. Lämmittäminen voi olla joko perustana tai lattiapinnoitteena, ja useimmiten puristettua polystyreenivaahtoa käytetään näihin tarkoituksiin.

Laattojen perustusten tärkein etu on suhteellisen alhainen kustannus ja rakentamisen helppous, koska toisin kuin liuskan perustukset, ei ole tarvetta suurta määrää maanrakennustöitä. Yleensä riittää kaivaa oja 30-50 cm syvyyteen, jonka pohjalla on hiekkalaatikko sekä tarvittaessa geotekstiilit, vedenpitävä rakenne ja eristyskerros.

On välttämätöntä selvittää, mitä ominaisuuksia maaperällä on tulevaisuuden perustaksi, sillä tämä on tärkein ratkaiseva tekijä lajin, koon ja muiden tärkeiden ominaisuuksien valinnassa.

Seuraavassa on esitetty suoritettujen laskelmien luettelo, jossa on lyhyt kuvaus kustakin tuotteesta. Voit myös kysyä kysymyksesi lomakkeen avulla oikealla lohkolla.

Lattialastalaskuri

Tarjoamme ilmaisen ohjelman yhtenäisen huoneen teräsbetonilaattojen asetteluun.

Tarvitset vain kaksi tunnettua parametria:

- huoneen koko;
- valitun levyn tyyppi (PC tai PB).

 • • Huoneen mitat. Huoneen pituus ja leveys voi kulkea mihin tahansa suuntaan. Ohjelma järjestää levyt niin, että kantavat seinät ovat aina pienimmän mittakaavan varrella.
 • • Nosta levytyyppi: PC tai PB. Yksityiselle kehittäjälle ei ole eroja PC-levyjen tyypeissä (lattialevyt, joissa on pyöreät aukot) ja PB: t (ontto lattialaatat, joissa on pylvästä muotoiltu muoto). Erot ovat vain yksittäisissä kokoonpanoissa, yksityiskohdat ankkuroinnissa, nimikkeistössä.
 1. Levyjen perustavanlaatuinen ero on valmistustekniikka: jos PC-merkkilevyt valmistetaan kussakin erillisessä muottiformaatissa, PB-merkkilevyt valmistetaan jalustalle (enintään 100 m pitkä) ja leikataan haluttuun pituuteen.
 2. Valmistustekniikka vaikuttaa raudoituslevyjen PC ja PB eroon. Yksityisten asuntorakentamisen puitteissa levyjen vahvistamisen ero ei vaikuta niiden soveltamiseen.
 3. Levyjä on helppo erottaa toisistaan: PC-levyillä on pyöreät sisäiset aukot ja PB-levyt ovat monimutkaisia ​​soikea muotoisia aukkoja:
 4. Levyillä on lähes sama leveys ja kantavuus. Laatan pituus on myös hieman erilainen, mutta PB-merkkien levyt ovat laajemmalla alueella 2,4 - 10,8 m 10 cm: n välein. PC-levyt ovat pääsääntöisesti 6, 6,3 ja 7,2 metriä. Tämä liittyy ensinnäkin vakiintuneeseen käytäntöön ja siten vain rajoitettuihin muottirakenteisiin betonituotteiden tehtaissa.
 5. PC-levyjä on saatavana upotetuilla osilla - asennussilmukat, PC-levyt - ilman. Asennusta varten on tarpeen käyttää erityisiä liukulaitteita.
 6. Paneelit PB eroavat korkeammassa ammattitaidossa kuin PC-levyissä.
 7. PC-levyt kääritään pituussuunnassa seiniin, mutta PB-levyt eivät ole.
 8. Ja nämä ja muut levyt on yhdistetty toisiinsa ja ankkuroitu tiiliin yksityiskohtia. PB- ja PC-levyjen kiinnityspisteet ja osat ovat erilaiset.
 9. PC-tyyppiset levyt voidaan asentaa pitkittäisiin seinämiin (korkeintaan 5 cm). Boards PB seinillä ei voi aloittaa.

Kaikki! Näiden arvojen syöttämisen jälkeen näet lattialevyjen asettelun, jossa jokaisen laatan alla on merkkejä. Tarvittaessa voit muuttaa huoneen kokoa ja saada heti uuden mallin uusilla lautastemerkillä.
Lisäksi sinulle annetaan spesifikaatio, jossa on merkintä sovitetuista levyistä, niiden GOSTista, kunkin levyn määrästä ja massasta. Tämä tieto riittää hankkimaan tarvittavat levyt. Saman menettelyn suorittaminen mökin kaikissa tiloissa antaa sinulle tietoa kaikista objektien esivalmistettujen betonilevyjen kattavasta järjestyksestä.

Teräsbetonilaattojen laskeminen

Laskennan monoliittisen teräsbetonilattia laskee yksityiselle kehittäjälle seuraavien perusparametrien saamiseksi: laatta-alueen maksimipituus ilman lisävahvistusta, lattian paksuus ja rakentamisen kustannukset. Näitä parametrejä on tarkasteltava asuinrakennusten yksilöllisessä suunnittelussa.

Lattialeveyden paksuus

Minimaalinen paksuus monoliittisen betonikattoon on 160 mm. Nämä ovat vähimmäismitat alueellisen lujitushäkkeen muodostamiseksi käyttäen AIII d12-bar-metallivahviketta 2 tasossa ja samalla säilyttäen vähimmäisetäisyys levyn pinnalle 25 mm, jotta muodostuu suojakerros betonista.

Riippuen tukien seinien ja pylväiden välisten välilevyjen etäisyydestä, välikerroksen päällekkäisyyden paksuus voi olla 160/180/200/220 mm.

Paksuuden välilevyn päällekkäisyyden laskeminen voidaan suorittaa nopeasti yksinkertaisella laskimella:

Esimerkiksi levyn paksuuden ollessa 5 m, levyn paksuus on 160 mm.

Maksimiväli monoliittiselle päällekkäisyydelle ilman lisävahvistusta on 6,5 m. Yli 6,5 m: n ulottuville päällekkäisyydet on vahvistettava edelleen monoliittisilla palkkeilla (palkkeilla) tai pylväillä.

Monoliittipiirien päällekkäisyydellä on tavanomaiset taipumisarvot, jotka on otettava huomioon betonoinnissa. Monoliittisen liitännän päällekkäisyyden taipumisen laskeminen voidaan tehdä nopeasti myös seuraavalla laskimella:

Esimerkiksi 5 metrin pituudella levyjen taipuma on 25 mm.

Laskut eivät ole lopullista suunnittelupäätöstä. Kaikille ominaisuuksille, jotka ovat monoliittisen liitäntälaitteen päällekkäisyyksien osalta, olisi kussakin tapauksessa laskettava kokeneet suunnittelutyöntekijät.

Yksityiskohtainen arvio talon rakentamisesta, jolla on monoliittinen liitäntälaite, on maksutonta 1 työpäivän ajaksi. Voit tehdä tämän vain täyttämällä lyhyen lomakkeen sivun alareunasta.

Lattialaatat.

Rakentamisen aikana on tärkeä merkitys paitsi tulevaisuuden rakentamisen tai projektin luomisen sijaan myös rakennusmateriaaleille, erityisesti lattialevyille.

Jos puuta käytetään seinien pääaineena, ei tietenkään ole tarpeen käyttää lattialevyjä. Mutta jos rakenne on rakennettu betonista, on vaikea löytää konkreettisia osia. Lattiapalkin laskemiseksi käytä online-lattialammen laskinta.

Koko rakennuksen lujuuden lisäämiseksi materiaali, josta lattioita valmistetaan, vahvistetaan lisäksi erityisillä lujitetyypeillä.

Rakenteessa käytetään yleensä onttoja ydinlaattoja.

Miksi valitaan onttoja ydinlaattoja.

Sekä asuin- että teollisuusrakennusten rakentamisessa onttoja alustoja käytetään liitosmattojen rakentamiseen. Ne kantavat nimensä johtuen erityisistä teknisistä tukimääristä, joilla on soikea tai pyöreä muoto. Näiden aukkojen vuoksi materiaalin äänieristys ja lämpöeristys lisääntyy ja sen taivutuslujuus kasvaa. Lisäksi levyn paino pienenee merkittävästi, joten säätöön kohdistuva kokonaiskuormitus pienenee.

Yleensä lattialevyn yläosa toimii lattiana ylemmässä ja alemmassa järjestyksessä katon yläosassa.

Näiden laatikoiden tuotantotekniikkaa parannetaan jatkuvasti niin, että tämä rakennusosuus voidaan tehdä porausleikkauksella kulmassa eri betonilaaduista tai asiakkaan eritelmien mukaan.

Valmistusmateriaali riippuu onton ydinlaatan oletetusta kuormituksesta. Se voi olla raskas, rakenteellinen tai tiheä silikaattibetoni.

Valmistuslevyjen laadun taso sallii sinun ei enää prosessoida tai jauhaa niitä asennuksen jälkeen. Jotkut laatat eivät voi edes kipsiä, riittää vain pieni kittipinta.

Onttojen ydinlaattojen standardit ja mitat.

Tarvittaessa malli voidaan tehdä asiakkaan vaatimusten mukaisesti rakennuksen tiettyihin mittoihin. Rakenteissa käytetään yleensä normaalikokoisia onttoja ydinlaattoja, joita käytetään useimmiten:

- levyjen pituus voi olla 1,5 - 10 metriä;

- leveys on 1 metri, 1,2 tai 1,5 metriä;

- standardipaksuus on 220 millimetriä.

Näiden koon lisäksi tuotteet voivat olla eri pituisia tai leveitä, mutta kooltaan riippumatta, mikä tahansa ontto lattialaatta on GOST 9561-91: n mukainen. Tämä tila antaa takuun ja luotettavuuden, että valmiin rakennuksen on kestävä.

Riippuen tuotannosta, rakenteen pituus voi kasvaa. Laattojen enimmäispituus on 17 metriä. Tuotteen paksuus vaikuttaa laajuuteen. Se voi olla 160, 260 tai 300 millimetriä. Sisäisten aukkojen halkaisija vaihtelee lattialevyn paksuuden mukaan. Onton lattian painoihin vaikuttavat betonituotannossa käytettävien laattojen ja betonin laatu.

Monikerroksisten rakennusten rakentamisessa ontelon lattialaattojen avulla on riittävä käyttää nosturia, jonka nostokapasiteetti on kolmesta viiteen tonniin.

Näiden tuotteiden tärkeä parametri on myös niiden tyyppi, joka määrittää mahdollisimman suuren kuormituksen, asennusmenetelmän ja aukkojen halkaisijan. Lattialaattoja on kolme päätyyppiä:

- 1PK - levyt, joiden pyöreät aukot ovat halkaisijaltaan 159 mm;

- 2PK - levytyypit, joiden mitat ovat 140 mm;

- 3PK - levytyypit, aukkojen halkaisija, joka on 127 mm.

Näiden lisäksi on olemassa useita eri tyyppisiä tuotteita, jotka poikkeavat aukkojen ominaisuuksista ja halkaisijoista.

Onttojen ydinlaattojen nimet.

Nimen tai merkinnän muodostavat pääominaisuudet ja ilmaisimet sallitusta kuormasta. Yhden nimen asiantuntija ymmärtää, sopiiiko tämä rakenne tiettyyn rakenteeseen. Esimerkiksi kirjaimet PC osoittavat, että tuote on pyöreä lattialaatta ja sitten sen mitat on merkitty. Jäljellä olevat kirjaimet ja numerot merkitsevät tuotteen teknisiä eritelmiä.

Esimerkiksi PC 60.15-8-AIV voidaan purkaa seuraavasti:

- PC - pyöreä ontto levy;

- 60.15 - tuotteen pituuden ja leveyden pyöristetty arvo DM: ssä;

- 8 - suurin mahdollinen kuorma tuotteelle ottamatta huomioon omaa painoa;

- АIV - lujitusluokka, jota käytettiin valmistuksessa.

Tuotteiden merkitsemisen hallitseminen ei ole kovin vaikeaa, mutta tärkein asia on tietää koko lattiapinnoitteiden luokittelu.

Lattialaattojen laajuus.

Yleensä onttoja ydinlaattoja käytetään monikerroksisten rakennusten rakentamiseen sekä asuin- että teollisuuskäyttöön. Yksikerroksiset rakennukset, kuten tällaisten rakenteiden avulla rakennettu autotalli, ovat erittäin kestäviä, eikä sen katto ole epäonnistunut eikä jäädy läpi. Useimmat lämmitetyt autotalliympäristöt, jotka tämä tekniikka on rakennettu. Ääni- ja lämmöneristysominaisuuksien korkea taso sallii niiden käytön erilaisissa rakennuksissa. Jos lisäaineita lisättiin betonilevyjen valmistukseen, on mahdollista soveltaa näitä rakenteita rakenteisiin, jotka sijaitsevat vyöhykkeillä, joilla on seismistä toimintaa.

Usein näitä levyjä käytetään yksittäisten talojen rakentamiseen. Teknisten ominaisuuksiensa ja suhteellisen alhaisten kustannustensa vuoksi ne ovat yksi houkuttelevimmista tavoista rakentaa lattioita.

Kuten käytäntönä, ontot ydinlaatat ovat lähes korvaamaton materiaali rakentamisessa. Riippuen vaadittavista ominaisuuksista, niitä voidaan käyttää asunnon, tuotantolaitoksen tai ostoskeskuksen rakentamisessa. Lattialevyjen valinta rakennusmateriaalina ei voi vain lisätä lämmön- ja äänieristysominaisuuksia vaan myös lisätä merkittävästi koko rakennuksen tai rakenteen lujuutta.

Raudoituksen laskeminen monoliittiselle laattolaskimelle

Laskimen käyttötarkoitus

Monoliittisen laattasäiliön (laatta) online-laskin on tarkoitettu laskemaan mittasuhteet, muottirakenteet, raudoituksen määrä ja halkaisija sekä betonin määrä talojen ja muiden rakennusten tällaisten perustusten järjestämiseksi. Ennen kuin valitset säätiön tyypin, muista kysyä asiantuntijoilta, onko tietotyyppi sopiva oloasi.

Kaikki laskelmat suoritetaan SNiP 52-01-2003 "betoni- ja betoniteräsrakenteiden", SNiP 3.03.01-87 ja GOST R 52086-2003 mukaisesti

Kellarialusta (ushp) on monoliittinen, betonirakenteinen pohja, joka on rakennettu koko rakennuksen alueelle. Se on alhaisin paine maassa muun tyyppisiä. Sitä käytetään pääasiassa kevyisiin rakennuksiin, koska kuormituksen lisääntyessä tämäntyyppisen säätiön kustannukset kasvavat merkittävästi. Pienellä syvyydellä, melko tasaisilla mailla, on mahdollista nostaa ja laskea levy tasaisesti vuoden ajasta riippuen.

Varmista, että kaikilla sivuilla on hyvä vesitiivis. Lämmittäminen voi olla joko perustana tai lattiapinnoitteena, ja useimmiten puristettua polystyreenivaahtoa käytetään näihin tarkoituksiin.

Laattojen perustusten tärkein etu on suhteellisen alhainen kustannus ja rakentamisen helppous, koska toisin kuin liuskan perustukset, ei ole tarvetta suurta määrää maanrakennustöitä. Yleensä riittää kaivaa oja 30-50 cm syvyyteen, jonka pohjalla on hiekkalaatikko sekä tarvittaessa geotekstiilit, vedenpitävä rakenne ja eristyskerros.

On välttämätöntä selvittää, mitä ominaisuuksia maaperällä on tulevaisuuden perustaksi, sillä tämä on tärkein ratkaiseva tekijä lajin, koon ja muiden tärkeiden ominaisuuksien valinnassa.

Kun täytät tiedot, kiinnitä huomiota lisätietoihin Lisätiedot-merkillä.

Seuraavassa on esitetty suoritettujen laskelmien luettelo, jossa on lyhyt kuvaus kustakin tuotteesta. Voit myös kysyä kysymyksesi lomakkeen avulla oikealla lohkolla.

Yleiset tiedot laskelmien tuloksista

 • Levyn ympärysmitta - Pohjan kaikki sivut
 • Tasalevyn pohja - Tasainen levyn ja maaperän välisen vaaditun eristyksen ja vedenpitävyyden alue.
 • Sivupinta-ala - yhtä suuri eristysalue kaikilla sivuilla.
 • Betonin tilavuus - betonin määrä, joka vaaditaan koko säätiön täyttämiseksi tietyillä parametreilla. Koska tilattavan betonin tilavuus voi poiketa hieman varsinaisesta sekä kaatumisen aikana tapahtuvan tiivistyksen vuoksi, on tarpeen tilata 10% marginaali.
 • EU-betoni - Ilmaisee betonin likimääräisen painon keskimääräisen tiheyden mukaan.
 • Maakohtainen kuormitus perustuksesta - hajautettu kuorma koko tukialustalle.
 • Vahvistustangon halkaisijan vähimmäis halkaisija - Vähimmäisläpimitta SNiP: n mukaan ottaen huomioon levyn poikkipinta-alan raudoituksen suhteellinen sisältö.
 • Pystyvahvistustangojen vähimmäis halkaisija on SNiP: n mukainen pystysuuntaisten lujitangojen halkaisija.
 • Mesh mesh size - Vahvikotelon keskimääräinen silmäkoko.
 • Ylitysraudoituksen koko - Kun vanteiden segmenttien kiinnitys on päällekkäin.
 • Kokonaisraudoituspituus - Koko raudoituksen pituus runkopäällystykselle, ottaen huomioon päällekkäisyydet.
 • Yleinen vahvistuspaino - Rebar-paino.
 • T-muottilevyn paksuus - GOST R 52086-2003: n mukaisten muottilevyjen arvioitu paksuus tietyille perusparametreille ja tietyn tukivaiheen osalta.
 • Muottipaneelit - Materiaalin määrä tiettyä kokoa varten.

UWB: n laskemiseksi on tarpeen vähentää eristyseristyksen määrää lasketun betonin tilavuudesta.

Kuormien kerääminen lattialaattaan

 • Vahvistettu betoni monoliittinen lattialaatta laskeminen
 • Ensimmäinen vaihe: levyn arvioidun pituuden määrittely
 • Lujitetun betonin monoliittisen päällekkäisyyden geometristen parametrien määrittäminen
 • Olemassa olevat kerättävät kuormat
 • Määritä maksimi taivutusmomentti normaali (poikkileikkaus) palkki
 • Jotkut vivahteet
 • Vahvistusosan valinta
 • Vahvojen lukumäärä monoliittisten teräsbetonilaattojen vahvistamiseksi
 • Kuormien kerääminen - joitain lisä laskelmia

Vahvistettu betoni monoliittinen lattialaatta laskeminen

Vahvistetut betoni- monoliittiset laatat, huolimatta siitä, että valmiit laatat ovat riittävän suuret, ovat edelleen vaatimuksia. Varsinkin jos se on oma yksityisasunto, jossa on ainutlaatuinen asettelu, jossa kaikissa huoneissa on erikokoisia tai rakentamisprosessi toteutetaan ilman nostureita.

Monoliittiset laatat ovat melko suosittuja, erityisesti yksittäisten rakennusten maalaistalojen rakentamisessa.

Tällaisessa tapauksessa monoliitti- sestä betoniteräksestä valmistetun levyn avulla voidaan vähentää merkittävästi kaikkien tarvittavien materiaalien hankkimiseen tarvittavia varoja, niiden toimitusta tai asennusta. Tällöin kuitenkin enemmän aikaa voidaan käyttää valmistelutöihin, joista osa on muottiyksikkö. On syytä tietää, että ihmiset, jotka alkavat laatoituksen betonoitua, eivät ole lainkaan estyneet.

Tilaus, betoni ja muotti on nyt helppoa. Ongelma on se, että jokainen henkilö ei voi määrittää, millaista raudoitusta ja betonia tarvitaan tällaisen työn suorittamiseen.

Tämä aineisto ei ole toiminnan opas, vaan se on luonteeltaan puhtaasti informatiivinen ja sisältää vain esimerkin laskelmista. Kaikki raudoitetun betonin rakenteiden laskutoimitukset on normalisoitu SNiP 52-01-2003 "Vahvistettu betoni- ja betonirakenteet. Tärkeimmät säännökset ", samoin kuin säännöt SP 52-1001-2003" Vahvistettu betoni ja betonirakenteet ilman vahvistusta etukäteen ".

Monoliittinen laatta on koko alueelle vahvistettua muottirakennetta, joka kaadetaan betonilla.

Kaikkien kysymysten osalta, joita saattaa syntyä raudoitettujen betonirakenteiden laskemisessa, on tarpeen viitata näihin asiakirjoihin. Tämä materiaali sisältää esimerkin monoliittisten teräsbetonilaattojen laskemisesta näiden sääntöjen ja määräysten suositusten mukaisesti.

Esimerkki raudoitettujen betonilaattojen ja kaikkien rakennusten rakenteen laskemisesta koostuu useista vaiheista. Niiden ydin on tavallisten (poikkileikkaus), lujuusluokan ja betoniluokan geometristen parametrien valinta, joten suunniteltu laatta ei romahda mahdollisimman suuren kuormituksen vaikutuksesta.

Esimerkki laskennasta tehdään osalle, joka on kohtisuorassa x-akseliin nähden. Paikallista puristusta, poikittaisvoimia, työntövoimaa, vääntöä (ryhmän 1 raja-arvoja), halkeaman avaamista ja muodonmuutoslaskelmia (ryhmän 2 raja-arvoja) ei tehdä. Etukäteen on välttämätöntä olettaa, että tavalliselle litteälle lattialle asuinkerrostalossa tällaisia ​​laskelmia ei tarvita. Yleensä, miten se todella on.

Sen pitäisi olla rajoitettu vain taivutusmomentin normaalin (poikkileikkaus) osan laskemiseen. Ne ihmiset, jotka eivät tarvitse selityksiä geometristen parametrien määrittelystä, suunnittelumallien valinnasta, kuormien keräämisestä ja suunnitteluarvioista, voivat siirtyä välittömästi osiin, jossa on esimerkki laskelmista.

Takaisin sisällysluetteloon

Ensimmäinen vaihe: levyn arvioidun pituuden määrittely

Laatta voi olla mitä tahansa pituutta, mutta palkin pituus on jo tarpeen laskea erikseen.

Todellinen pituus voi olla mitä tahansa, mutta arvioitu pituus, toisin sanoen palkin pituus (tässä tapauksessa lattialevy) on toinen asia. Span on valaisimen kantavien seinämien välinen etäisyys. Tämä on huoneen pituus ja leveys seinästä seinään, joten määritettäessä teräsbetoni-monoliittisten kerrosten span on melko yksinkertainen. Se on mitattava nauhamittauksella tai muilla käytettävissä olevilla työkaluilla tällä etäisyydellä. Todellinen pituus kaikissa tapauksissa on suurempi.

Monoliittista teräsbetonilaattaa voidaan tukea tukiseinillä, jotka on tehty tiilestä, kivestä, hiekkakivestä, sardeldiittibetonista, vaahdosta tai hiilihapotetusta betonista. Tällöin ei kuitenkaan ole kovin tärkeää, jos tukiseinät on sovitettu materiaaleista, joilla ei ole riittävää lujuutta (hiilihapotettu betoni, vaahtobetoni, sementtilohko, laajennettu savibetoni), on myös tarpeen kerätä lisää kuormia.

Tässä esimerkissä on laskelma yhden kerroksen lattialaattaan, jota tuetaan kahdella tukiseinällä. Tässä materiaalissa ei oteta huomioon laskelmaa teräsbetonista, joka on tuettu pitkin ääriviivaa, ts. 4 seinämissä tai monisäikeisiin laatoihin.

Jotta edellä mainittu olisi parempi assimiloitu, on arvioitava leveydeltään l = 4 m.

Takaisin sisällysluetteloon

Lujitetun betonin monoliittisen päällekkäisyyden geometristen parametrien määrittäminen

Kuormien laskeminen lattialevyllä tarkastellaan erikseen kullekin rakennustyölle.

Nämä parametrit eivät ole vielä tiedossa, mutta on järkevää asettaa ne, jotta pystyt tekemään laskelman.

Laatan korkeus on h = 10 cm, ehdollinen leveys on b = 100 cm. Tällaisessa tilanteessa edellytys on, että betonilaattaa pidetään palkin korkeudeltaan 10 cm ja leveydeltään 100 cm, joten tuloksia saadaan, voidaan soveltaa kaikkiin jäljellä oleviin levyjen leveyksiin. Toisin sanoen, jos on suunniteltu laatta, jonka arvioitu pituus on 4 m ja leveys 6 m, kunkin 6 m: n tiedon osalta on välttämätöntä soveltaa laskettuihin 1 m: n parametreja.

Betoniluokka on B20 ja lujitusluokka A400.

Seuraavaksi tulee tuettujen määrien määritelmä. Lattialevyllä voidaan katsoa saranoitua tukipalkkia riippuen seinämien lattialaattojen tuen leveydestä, materiaalista ja tukiseinien painosta. Tämä on yleisin tapaus.

Seuraavaksi kerrotaan kuormitusta levylle. Ne voivat olla hyvin erilaisia. Rakenteellisen mekaniikan näkökulmasta katsottuna kaikki, jotka pysyvät liikkumattomina palkkiin, liimataan, naulataan tai ripustetaan lattialevyyn - tämä on tilastollinen ja melko usein vakiokuormitus. Kaikki, jotka vaipuvat, kulkevat, kulkevat, kulkevat ja putoavat palkkiin - dynaamisia kuormia. Tällaiset kuormat ovat useimmiten väliaikaisia. Tässä esimerkissä ei kuitenkaan tehdä eroa pysyvien ja tilapäisten kuormien välillä.

Takaisin sisällysluetteloon

Olemassa olevat kerättävät kuormat

Kuorman kerääminen keskittyy siihen, että kuorma voidaan jakaa tasaisesti, keskittää, jakautua epätasaisesti ja toiseksi. Kuitenkaan ei ole mitään syytä mennä niin syvälle kaikkiin kerättyjen kuormien yhdistelmän olemassa oleviin muunnelmiin. Tässä esimerkissä on tasaisesti jaettu kuormitus, koska tällainen lastauslaattojen tapaus asuinrakennuksissa on yleisin.

Keskittynyt kuormitus mitataan kg-voimilla (CGS) tai Newtonissa. Hajautettu kuorma on kgf / m.

Lattialaatan kuormitus voi olla hyvin erilainen, keskittynyt, tasaisesti jakautunut, epätasaisesti jakautunut jne.

Useimmiten kerrostalot yksityisissä kodeissa lasketaan tietylle kuormalle: q1 = 400 kg per 1 neliömetriä. Levyn korkeuden ollessa 10 cm, levyn paino lisää tähän kuormaan noin 250 kg / neliömetri. Keraamiset laatat ja tasoitteet - jopa 100 kg / 1 m²

Tällaisella hajautetulla kuormalla otetaan huomioon lähes kaikki lattian kuormien yhdistelmät asuinrakennuksessa, joka on mahdollista. On kuitenkin syytä tietää, että kukaan ei kiellä mallia luotettavasta suuresta kuormituksesta. Tässä materiaalissa tämä arvo otetaan ja vain siinä tapauksessa se on kerrottava luotettavuuskertoimella y = 1.2.

q = (400 + 250 + 100) * 1,2 = 900 kg per 1 neliömetriä.

Leveydeltään 100 cm: n levyisen aineen parametrit lasketaan, joten tätä hajautettua kuormitusta pidetään litteänä, joka toimii lattialevyn y-akselilla. Mitattu kg / m.

Takaisin sisällysluetteloon

Määritä maksimi taivutusmomentti normaali (poikkileikkaus) palkki

Kahden saranoidun kannattimen (tässä tapauksessa seinien tukemana oleva lattialaatta, johon kohdistuu tasalaatuiset kuormat) maksimaalinen taivutusmomentti on palkin keskellä. Mmax = (q * l ^ 2/8 (149: 5.1)

Span l = 4 m, Mmax = (900 * 4 ^ 2) / 8 = 1800 kg / m.

On tarpeen tietää, että raudoitetun betoniteräksen laskeminen SP 52-101-2003: n ja SNiP 52-01-2003: n mukaisten toimien rajoittamiseksi perustuu seuraaviin suunnitteluoletuksiin:

Onton vahvistetun levyn rakenne

 1. Betonin vetolujuus on 0. Tällainen oletus perustuu siihen, että betonin vetolujuus on paljon pienempi kuin lujituksen vetolujuus (noin 100 kertaa), joten betonin rikkoutumisesta johtuen rakenteen venytetty alue voi muodostaa halkeamia. Näin ollen vain vahvistus toimii jännitteenä normaalissa osassa.
 2. Betonin kestävyys puristukseen tulisi jakaa tasaisesti puristusvyöhykkeelle. Sitä ei hyväksytä enempää kuin laskettu vastus Rb.
 3. Vetolujuusrajoittumisjännitykset eivät saa ylittää laskettua resistanssia Rs.

Jotta estettäisiin muovisen saranan muodostaminen ja rakenteen kaatuminen, mikä tässä tapauksessa on mahdollista, betonin y puristetun alueen korkeuden suhde E raudan painopisteen etäisyydelle palkin h0 päästä E = y / h0 ei saa ylittää raja-arvoa ER. Raja-arvo olisi määritettävä seuraavalla kaavalla:

ER = 0,8 / (1 + Rs / 700).

Tämä on empiirinen kaava, joka perustuu kokemukseen rakenteiden suunnittelusta teräsbetonista. Rs on vahvistuksen laskettu vastus MPa: ssa. On kuitenkin syytä tietää, että tässä vaiheessa pystyt helposti hallitsemaan betonin pakatun alueen suhteellisen korkeuden raja-arvojen taulukkoa.

Takaisin sisällysluetteloon

Jotkut vivahteet

Taulukossa oleviin arvoihin on merkintä, jonka esimerkki sisältyy materiaaliin. Jos laskentamallien kerääminen ei ole ammattimainen muotoilija, on suositeltavaa laskea pakatun ER-alueen arvot noin 1,5 kertaa.

Lisälaskenta tehdään ottaen huomioon a = 2 cm, missä a on etäisyys palkin pohjasta lujituksen poikkipinta-alan keskelle.

Kun E on pienempi tai yhtä suuri kuin ER ja puristusvyöhykkeellä ei ole vahvistusta, betonin lujuus on tarkastettava seuraavan kaavan mukaisesti:

B M = 180 000 kg / cm, kaavan mukaan. 36

3600 * 7,69 (8 - 0,5 * 2,366) = 188721 kg / cm> M = 180 000 kg / cm, kaavan mukaan.

Lattian asettaminen monoliittisen vahvistetun lattialevyn päälle

Kaikki tarvittavat vaatimukset täyttyvät.

Jos betonin luokka kasvaa B25: een, vahvistus tarvitsee pienemmän määrän, koska B25 Rb = 148 kgf / cm sq. (14,5 MPa).

am = 1800 / (1 * 0,08 ^ 2 * 1480000) = 0,19003.

As = 148 * 100 * 10 (1 on juuren neliö (1 - 2 * 0.19)) / 3600 = 6,99 neliömetriä.

Näin ollen olemassa olevan lattialaatan 1 pm: n vahvistamiseksi sinun on vielä käytettävä 5 sauvaa, joiden halkaisija on 14 mm 200 mm: n välein tai jatka valitsemaan osaa.

On todettava, että laskelmat ovat varsin yksinkertaisia, eivätkä ne vie paljon aikaa. Tämä kaava ei kuitenkaan ole selvempi. Ehdottomasti mikä tahansa betonirakenne voidaan periaatteessa laskea klassisen, eli äärimmäisen yksinkertaisen ja visuaalisen kaavan perusteella.

Takaisin sisällysluetteloon

Kuormien kerääminen - joitain lisä laskelmia

Kuormien kerääminen ja monoliittisten lattialevyjen vahvuuden laskeminen usein kaventuu vertaamalla kahta tekijää toisiinsa:

 • jotka vaikuttavat laattoihin;
 • vahvuus vahvistaa sen osia.

Ensimmäisen täytyy välttämättä olla pienempi kuin toinen.

Määritelmä momenttihaasteiden kuormitetuissa osissa. Momentti, koska taivutusmomentit määräävät 95% taivutuslevyjen vahvistamisesta. Kuormitetut osat - keskiosan keskiosa tai toisin sanoen levyn keskiosa.

Taivutusmomentit neliömäisessä levyssä, jota ei ole puristettu ääriviivaa pitkin (esimerkiksi tiiliseinien päälle), voidaan määrittää kullekin suunnalle X ja Y: Mx = My = ql ^ 2/23.

Tietyissä tapauksissa voit saada tiettyjä arvoja:

 1. Levy mitattuna 6x6 m - Mx = My = 1,9 tm.
 2. Levy mitattuna 5x5 m - Mx = Oma = 1,3 m.
 3. Levy 4x4 m - Mx = Oma = 0,8 tm.

Lujuuden tarkistamisen yhteydessä katsotaan, että osassa on puristettua betonia päältä sekä vetolujuus alareunassa. He pystyvät muodostamaan tehoparin, joka tuntee sen hetken, kun se tulee siihen.

Esittely Potolku Body

Laskin laskemaan pääraudoituksen määrää laattaperusteille

Määritettäessä mitä tahansa pohjaa ja laatua - erityisesti on tärkeää määrittää etukäteen tarvittava määrä materiaaleja sen rakentamiseen. Edellytyksenä on aina laadukas vahvistaminen, joka tässä tapauksessa on useimmiten ristikkorakenne, jossa on kohtisuorassa sidotut sauvat, joissa on jaksollinen helpotus, halkaisijaltaan 10 mm tai enemmän.

Laskin laskemaan pääraudoituksen määrää laattaperusteille

Vahvistus, jonka levyn paksuus on 150 mm tai vähemmän, suoritetaan keskellä sijaitsevassa kerroksessa. Kuitenkin useammin on käsiteltävä suurempia paksuisia levyjä, ja täällä tarvitaan jo kaksikerroksinen rakenne. Se vie paljon materiaalia, ja tällaisen hankinnan suunnittelussa laskin, jolla lasketaan laattojen perustusten päävahvistuksen määrä, tulee olemaan hyvä avustaja.

Alla on muutamia välttämättömiä selvityksiä laskelmien järjestyksestä.

Laskin laskemaan pääraudoituksen määrää laattaperusteille

Laskelmien selitys

 • Jos ongelma ratkaistaan ​​asennusvaiheella ja vahvistuspalkkien halkaisijan avulla, lisälaskelma pienenee tavallisimpiin geometrisiin laskelmiin.

Kuinka määritellä lujitustangojen optimaalinen halkaisija ja niiden asennusvaihe?

Tätä tarkoitusta varten erikoislaskin laatoitusperustaisen raudoituksen läpimitan laskemiseksi sijoitetaan portaalin sivuille - noudata tarvittaessa linkkiä.

 • Yhden tai kahden kerroksen vahvistusrakenne voidaan laskea.
 • Laskentaohjelmassa otetaan huomioon, että 50 mm: n vaaditun tyhjennys havaitaan perustalevyn reunasta lujarakenteeseen.
 • Lopputuloksena on otettava huomioon 10 prosentin marginaali, joka vaaditaan päällekkäisyyksien luomiseksi käytettäessä kahta tai useampaa tankoa yhdellä rivillä.
 • Tulokseksi saadaan yhteensä metreinä ja lasketaan uudelleen standardipituuden - 11,7 metrin pituisten sauvien lukumäärä.

Tarvitseko lasketun määrän muuntaminen kiloiksi ja tonniksi?

Jotkut metalliä myyvät yritykset julkaisevat hintaluettelonsa hinnankorotuksilla ilmaistuna metallin tonnin hinnalla. Se on okei - erityinen laskin auttaa sinua nopeasti laskemaan tarvittavan raudan määrän painoarvoineen.

Suositeltavat artikkelit

Jousiammunta-laskin

Betonimäärälaskuri panssaroidun vyön kaatamiseksi

Laskin tiilien lukumäärän laskemiseen muuraus kellariin

Laskin betonin määrän laskemiseksi metallipylväiden asentamiseksi aitaukseen

Betonin koostumus kellarin mittasuhteille - kätevät online laskimet

Laskin ilmanvaihdon normien laskemiseen

Johdinten määrä laskin nauhan perustuksen vahvistamiseksi

Ruuvipilalaskuri

Lataa pylväs- tai pylvässäätiön latauslaskuri

Rebar Laskin Slab Foundations

Laskin laskettaessa tangojen vähimmäispaksuutta laattapohjan päävahvistukselle

Laskin monoliittisen pohjalevyn optimaalisen paksuuden laskemiseksi

Lattialevyn itsenäinen laskeminen: harkitsemme kuormitusta ja haemme tulevan laatikon parametrit

Monoliittinen levy on aina hyvä, koska se on tehty ilman nostureita - kaikki työ tehdään paikan päällä. Mutta kaikki ilmeiset edut nykyään monet ihmiset kieltäytyvät tällaisesta vaihtoehdosta, koska ilman erityisiä taitoja ja online-ohjelmia on melko vaikeaa määrittää tarkasti tärkeitä parametreja, kuten vahvistusosaa ja kuormitusta.

Siksi tässä artikkelissa autetaan sinua tutkimaan lattialevyn ja sen vivahteiden laskenta sekä tutustumalla perustietoihin ja asiakirjoihin. Modernit online-laskimet ovat hyvä asia, mutta jos puhumme sellaisesta ratkaisevasta hetkestä kuin asuinkerrostumisen päällekkäisyydestä, suosittelemme, että olet turvallinen ja luottakaa henkilökohtaisesti kaikesta!

pitoisuus

Vaihe 1. Teemme päällekkäisyyden järjestelmän

Aloitetaan siitä, että monoliittinen teräsbetonilattia on rakenne, joka sijaitsee neljällä kantavalla seinämillä, ts. sen muodon perusteella.

Ja ei aina lattialaatta säännöllinen nelikulmio. Lisäksi nykyään asuinrakennusten hankkeet eroavat monimutkaisten muotojen kärsivällisyydestä ja erilaisuudesta.

Tässä artikkelissa opimme laskemaan yhden metrin laatta ja sinun on laskettava kokonaiskuormitus alueiden matemaattisten kaavojen avulla. Jos se on hyvin vaikeaa - hajota levyn alue erillisiin geometrisiin muotoihin, laske kunkin kuormat ja sitten vain yhteenveto.

Vaihe 2. Suunnittelulevyn geometria

Katsokaa nyt sellaisia ​​peruskäsitteitä kuin levyn fysikaalinen ja suunnittelupituus. eli päällekkäisyyden fyysinen pituus voi olla mikä tahansa, mutta palkin arvioidulla pituudella on jo eri merkitys. Hän kutsui vähimmäisetäisyydet syrjäisten seinien välille. Itse asiassa laatan fyysinen pituus on aina pidempi kuin suunnittelun pituus.

Tässä on hyvä videoesittely, kuinka laskea monoliittinen lattialaatta:

Tärkeä asia: Levyn tukielementti voi olla joko saranoitu keulapalkki tai jäykkä kiristysnauha telineissä. Annamme esimerkin lautasen laskemisesta konsolivapaan palkkiin, koska tämä on yleisempi.

Laskettaessa koko laatta sinun on laskettava yksi metri käynnistymään. Ammattimaiset rakentajat käyttävät tätä varten erityistä kaavaa ja antavat esimerkin tällaisesta laskelmasta. Tällöin levyn korkeus merkitään aina h: ksi, ja leveys on b. Lasketaan taso näiden parametrien avulla: h = 10 cm, b = 100 cm. Tätä varten sinun on perehdyttävä näihin kaavoihin:

Seuraava - ehdotetuista vaiheista.

Vaihe 3. Laske kuorma

Laatta on helpointa laskea, jos se on neliö ja jos tiedät millaista kuormitusta suunnitellaan. Samaan aikaan osa kuormasta pidetään pitkäaikaisena, mikä määräytyy huonekalujen, laitteiden ja kerrosten lukumäärän mukaan, ja toinen - lyhytaikainen, rakentamisen aikana.

Lisäksi lattialevyn on kestettävä muuntyyppiset kuormat, sekä tilastolliset että dynaamiset, joiden keskimääräinen kuormitus mitataan aina kilogrammoina tai uutuuksina (esimerkiksi raskaiden huonekalujen asentaminen) ja jakokulutus kilogrammoina ja voima. Erityisesti laatta lasketaan aina jakelukuormituksen määrittämiseksi.

Tässä on arvokkaita suosituksia lattialaatan kuormittami- sesta taivutuksena:

Toinen tärkeä seikka, joka on myös otettava huomioon: millä seinillä monoliittinen lattialaatta lepää? Tiili-, kivi-, betoni-, vaahtobetoni-, hiilihapotettu tai hiutaleet? Siksi on niin tärkeää laskea laatta paitsi sen kuorman sijainnista myös oman painon näkökulmasta. Erityisesti, jos se asennetaan riittämättömästi voimakkaisiin materiaaleihin, kuten hiekkalaatikkoon, hiilihapotettuun betoniin, vaahtobetoniin tai laajennettuun savibetoniin.

Lattialevyn varsinainen laskelma, jos puhumme asuinrakennuksesta, pyrkii aina etsimään jakeluvaraa. Se lasketaan kaavalla: q1 = 400 kg / m². Mutta tähän arvoon lisätään itse laatan paino, joka on tavallisesti 250 kg / m², ja betonipinta, aluslevy ja viimeistely lattia antavat vielä 100 kg / m². Yhteensä meillä on 750 kg / m².

Muista kuitenkin, että laatan taivutusjär- jestelmä, joka sen muodostaman seinämän alapuolella, on aina keskellä. Jännite lasketaan 4 metrin pituudelta seuraavasti:

l = 4 mMmax = (900h4²) / 8 = 1800 kg / m

Yhteensä: 1800 kg / m, vain tällainen kuorma tulee olla lattialevyssä.

Vaihe 4. Valitaan konkreettinen luokka

Se on monoliittinen laatta, toisin kuin puiset tai metallipalkit, jotka lasketaan poikkileikkauksella. Loppujen lopuksi itse betoni on heterogeeninen materiaali, ja sen vetolujuus, virtaavuus ja muut mekaaniset ominaisuudet ovat merkittäviä vaihteluita.

Mikä on yllättävää, vaikka näytteitä betonista, jopa yhdestä erästä, saadaan eri tuloksia. Loppujen lopuksi paljon riippuu sellaisista tekijöistä kuin seoksen saastuminen ja tiheys, menetelmät muiden teknisten tekijöiden tiivistämiseksi, jopa ns. Sementtitoiminta.

Monoliittisen laatan laskennassa otetaan aina huomioon betonin luokka ja lujuusluokka. Varsinainen betonin vastus on aina otettu arvoon, joka vahvistuksen vastus menee. Itse asiassa, armatuuri toimii laajennuksena. Varmista välittömästi, että on olemassa useita suunnittelujärjestelmiä, joissa otetaan huomioon eri tekijät. Esimerkiksi voimat, jotka määrittävät poikkileikkauksen perusparametrit kaavojen avulla tai laskelman suhteessa jakson painopisteeseen.

Vaihe 5. Valitaan vahvistusosa

Laattojen tuhoutuminen tapahtuu, kun lujuus saavuttaa vetolujuuden tai myötörajan. eli lähes kaikki riippuu hänestä. Toinen kohta, jos betonin lujuus vähenee kahdella kerralla, laatan vahvistamisen kantokyky pienenee 90 prosentista 82 prosenttiin. Siksi luotamme kaavoihin:

Vahvistus tapahtuu vanteiden vahvistamisesta hitsatusta verkosta. Päätehtävänä on laskea poikittaisprofiilin lujittamisprosentti pituussuuntaisilla vahvistuspalkkeilla.

Kuten luultavasti huomasi useammin kuin kerran, sen yleisimmät leikkaustyypit ovat geometrisia muotoja: ympyrän muoto, suorakulmio ja trapetsi. Ja itse poikkileikkausalueen laskenta tapahtuu kahdella vastakkaisella kulmalla, ts. vinottain. Muista myös, että laatan tietty vahvuus antaa lisävahvistusta:

Jos lasketaan raudoitus ääriviivoilla, sinun on valittava tietty alue ja laskea se peräkkäin. Lisäksi itse objektissa on helpompi laskea poikkileikkaus, jos otamme rajatun suljetun kohteen, kuten suorakulmion, ympyrän tai ellipsin, ja lasketaan kahdessa vaiheessa: ulkoisen ja sisäisen muodon muodostamisen avulla.

Jos esimerkiksi lasketaan suorakulmaisen monoliittisen laatan vahvistaminen suorakulmion muotoisena, sinun on merkittävä ensimmäinen piste jonkin kulman yläosassa, merkitse toinen ja laske koko alue.

SNiPam 2.03.01-84 "betoni- ja teräsrakenteiden" mukaan lujuus A400 vetolujuus on R = 3600 kgf / cm2 tai 355 MPa, mutta betoniluokalle B20, Rb = 117 kg / cm² tai 11,5 MPa:

Laskelmamme mukaan 1-mittarin vahvistukseen tarvitaan 5 sauvaa, joiden poikkileikkaus on 14 mm ja solu 200 mm. Sitten raudoituksen poikkipinta-ala on 7,69 cm2. Taipumisen luotettavuuden varmistamiseksi levyn korkeus on yli 130-140 mm, sitten vahvistusosa on 4-5 tankoa 16 mm.

Joten, tietäen sellaiset parametrit kuin tarvittava betoni-, tyyppi- ja louhintuotemerkki, joita tarvitaan lattialevyyn, voit olla varma luotettavuudesta ja laadusta!

Vapaa ohjelmisto lattialevyjen laskutoimituksille ja laskutoimituksille

Yksityisille kehittäjille luotiin lukuisia hyödyllisiä työkaluja, joista toinen - päällekkäisyyden laskentaohjelma. Yksinkertaiset laskimet ja arkkitehtien pitkälle kehitetyt tekniset työkalut auttavat sinua laskemaan kuormat oikein ja tekemään virheen rakennettaessa taloa.

Ohjelmarajapinta levyjen laskemiseksi takaisin sisällysluetteloon

Ylikuormitukset: laskelmien periaate ja merkitys

Ennen ohjelman käyttämistä päällekkäisyyden laskemiseksi on tarpeen määrittää rakenteen materiaali.
Yksityisessä rakentamisessa käytetään kolmea päällekkäisyystyyppiä:

puinen

Puulattian rakentamisessa tukipalkit ovat: puutavara (log), metalliprofiili (kanava, I-palkki, kulma) tai raudoitetut betonielementit. Palkit on peitetty levyt, jotka muodostavat laatat. Rakennusstandardien laskennan perusteella kantopalkin poikkileikkaus määritetään summalla sen paino ja käyttökuorma. Puulattian likimääräinen kuormitus on 400 kg / m². Jos vyöhykkeen aktiivista toimintaa ei ole tarkoitettu esimerkiksi katon alla olevan ullakolle tai tilan luomiseen ja järjestelyyn, huomioon otettua kuormitusta voidaan vähentää.

Lattialaattojen laite

Kunkin puupalkin pituus on vähintään 24 cm, joka on tarpeen sen kiinnittämiseksi. Tärkeä osa puurakenteiden laskemista - palkin poikkeama. Oikeat laskelmat auttavat valitsemaan elementin optimaalisen poikkileikkauksen tietystä pituudesta. Tämä estää huoneen geometrian muutoksen ja lisää katon turvallisuutta.

Tarvittavien palkkien määrä lasketaan asennusvaiheen mukaan. Tuotannon asettaminen estää kapean span, jonka pituus on kaksi ja puoli-neljä metriä. Kierros vuorostaan ​​riippuu runko-telineiden leveydestä.

Monoliittinen teräsbetoni

Metalliprofiileja tai teräsbetonipalkkeja käytetään tukemaan monoliittisia teräsbetonilattiarakenteita talossa. Lattialaatat on muodostettu monoliitti- sistä raudoitetuista betonista. Tämän ansiosta voit kestää raskaita kuormia, pukeuduttaessa laajaa kulkua.

Monoliittisen päällekkäisyyden laskeminen erityisohjelmassa

I-palkin kuormituksen laskemiseksi sen paino ilman tieosuutta lasketaan 350 kg / m² arvon perusteella ottaen huomioon tie - 500 kg / m². Asennusvaihe asennuksen aikana on tavallisesti yhtä suuri kuin 1 metri.

Teräsbetonilaatan luotaessa sääntö toimii: aukon pituuden on oltava 20 kertaa säteen korkeus. Tämä on vähimmäismäärä. Vahvistettu betonielementin korkeus ja leveys ovat niin lähekkäin 7: stä 5: een. Päällekkäisyyden laskemisessa on myös otettava huomioon todennäköinen taivutus, levyjen geometria, raudoituksen valinta ja betonin ominaisuudet. Video näyttää monoliittisen päällekkäisyyden laskentamenetelmän.

Vahvistettu betoniryhmät

Elementtien valmistukseen tällaisten lattiojen standardimitta on eikä niissä tarvita erityisiä laskelmia. On tarpeen määrittää niiden lukumäärä ja kuorma yleisen rakenteen perusteella.

Alustava laskenta auttaa säästämään merkittävästi rakennusmateriaalien hankinnassa. Kuorman laskemisen taloudellisten hyötyjen lisäksi takaa rakenteen turvallisuus.

Jos päällekkäisyyttä ei oteta huomioon, rakennus voi romahtaa ja aiheuttaa paitsi lisäkustannuksia myös vielä tuhoisempia seurauksia. Oikea alustava laskenta on rakennuksen turvallisuuden perusta.

Arkkitehtien ohjelmat

Ammattitaito rakennusten ja rakenteiden suunnittelussa on mahdotonta ilman teknisten ohjelmien käyttöä lattian laskemiseksi. Jos rakennus taloja on tärkein ammatti, kannattaa tehdä ponnistuksia ja tutkia suunnittelutyökaluja.

ArchiCad-ohjelman rajapinta limityksen laskemiseksi

Suunnitteluorganisaatioiden yleisimmät tekniset suunnitteluohjelmat ovat ArchiCad, AutoCad, Lyra, NormCAD ja SCAD.

Suunnitteluohjelmien edut:

 1. Monipuolisuus. Kaikista ohjelmista voidaan rakentaa ja laskea kaikentyyppisiä kerroksia.
 2. Tarkkuus. Laskelmassa otetaan huomioon lukuisia tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa kuormaan ja rakenteelliseen lujuuteen. Laskutoimitusten yksityiskohtaiset yksityiskohdat antavat sinulle tarkat tiedot.
 3. Visualisointi. Saavuttuaan lopputulos, rakentaja näkee selvästi, mitä ja miten hän on asennettava saadakseen taatun tuloksen.
 4. Projektiasiakirjojen valmistelu. Ammattikorkeakouluja käyttäville ammattimaisille kehittäjille voit laatia dokumentteja, jotka kaikki tarkastuslaitokset hyväksyvät.

Suunnitteluohjelmien haitat:

 1. Lausunto, jonka mukaan tällaisia ​​työkaluja on helppo hallita, on virheellinen. Usein niiden käyttö vaatii erityistä teknistä koulutusta, materiaalin vahvuuden tuntemusta ja yhtenäisiä rakennuskoodeja.
 2. Informaation laajuus: Suunnitteluohjelmien kanssa tarvitset paljon tietoja, muuten saat odottamattomat laskutoimitukset.
 3. Käyttörajoitus: lisensoitu ohjelmisto, käyttöoikeuksien hankkiminen on käytettävä.
Takaisin sisällysluetteloon

Laskimet ja vapaat ohjelmistot suunnitteluun

Rakentamaan omaa taloa viettämään aikaa monimutkaisten ohjelmien opiskeluun päällekkäisyyden laskemiseksi on tarpeetonta. Erityisesti niille, jotka rakentavat talon omiin käsiinsä, kehittävät yksinkertaisia ​​työkaluja.

Erityisohjelmaan luotu lattialevypiirros

Tästä ohjelmasta maksetaan ja maksuton, suunniteltu ladattavaksi ja verkossa työskentelystä. Ohjelmat puulattian laskemiseen. Jos rakennettava talo on puinen, silloin on helpompaa käyttää yksinkertaista ohjelmistoa lattian laskemiseen.

Ultralamia

Työkalu palkkien kuormituksen laskemiseksi liimatuista ja profiloidusta puusta. Pääsuunta on monivaiheisia elementtejä.

Lasipalkkien laskeminen Vladimir Romanov

Yksinkertainen ohjelma, joka pitää kuormitusta puupalkkeihin. Talojen yksityisessä rakentamisessa työkalu auttaa valitsemaan elementin oikein.

Monoliittisen päällekkäisyyden laskeminen - ota huomioon kaikki vivahteet

Kun rakennat yksityistä taloa, on joko noudatettava tiukkoja suunnitteluvaatimuksia, jotka perustuvat betonilaattojen tyypillisiin mittoihin tai suorittamaan monoliittisen kerroksen laskenta.

Mikä on monoliittisen päällekkäisyyden laskeminen

Koko rakennuksen luotettavuus riippuu seinien lujuudesta, ja tämä on kiistatonta, mutta yhtä tärkeä yksityisen talon (sekä kerrostalon) asukkaiden turvallisuuden kannalta päällekkäisyyksien kanssa. Vahva lattia jalkasi alla - tämä on erittäin tärkeää, jotta huoneet tuntuvat mukavalta. Mutta jos betonilaatat suunnitteluvaiheessa joutuvat noudattamaan tiettyjä kehyksiä, koska niiden parametrit ovat vakioita, niin monoliittisen kerroksen laskeminen päinvastoin on tehtävä talon halutun asettelun perusteella. Ja virheet ovat erittäin epätoivottavia.

Kaikki päällekkäisyydet kestävät vain tiukasti määritellyn (ilmaistuna kilogrammoina) kuormitusta neliömetriä kohden. Jos tätä arvoa ei tunneta ja ylittää se, esimerkiksi asettelun muuttaminen asentamalla osioita, on mahdollista aiheuttaa halkeamien esiintymistä betonin rakenteessa. Tämän seurauksena lattian cast-in-place monoliittinen kellari heikkenee ja voi myöhemmin romahtaa. Laskennan välttämiseksi on välttämätöntä tehdä niin, jotta enimmäismäärän turvamarginaali saadaan ottaen huomioon käytetyn betonimerkin ominaispiirteet, raudoitustangon halkaisija ja lukumäärä sekä niiden kokonaispaino.

Joissakin tapauksissa monoliittisen täyttöalustan vahvistamiseen voidaan rakentaa vaakasuoraa teräsbetonipalkkia katon alle samalla tavalla, mikä voi olla jäykisteiden rooli. Laskemiseksi on tarpeen määrittää etukäteen mitat, jotka koostuvat korkeudesta, leveydestä ja pituudesta. Tämä on tärkein ero palkin ja katon välillä, joiden laskemisessa on tarpeen käyttää parametrejä, kuten betonipinnan pinta-ala ja paksuus. Seuraavaksi tarkastelemme perusnormeja, joita tulee noudattaa levyjen kaatamisen yhteydessä, jotta niiden vahvuus on riittävän korkea.

Mikä on perusta laskennallisten betonirakenteiden laskemiselle?

Ensinnäkin on huomattava, että valmiista laatoista saatu esivalmistettu laatta on noin 15 - 20% halvempaa kuin irtotavarana oleva monoliittinen pohja. Syynä tähän ovat tehtaissa valmistettujen tyypillisten betoniteräsrakenteiden alhaiset kustannukset verrattuna laastiin, joka kaadetaan paikan päällä koottuun muottiin käsin tai vuokratulla betonisekoittimella. Itse asiassa, jotta monoliittinen pohja osoittautuu luotettavaksi, se ei riitä vain sementtiseoksen kaatamiseksi, vaan ensin täytyy sitoa vahvistuskehys, joka vaatii huomattavia työvoimakustannuksia. Valmiiden levyjen ja itse tasoitettavien lattian vahvuus ovat samat tasaiselle paksuudelle.

Tarkastellaan kaikkia monoliittisen alustan komponentteja, joihin on tehty betoniteräsrakenteiden laskenta. Ensinnäkin rakennetaan muottirakenteita, joiden on oltava laadultaan laadukkaita, jotta valu vaikuttaisi olevan korkealaatuisia. Ei ole suositeltavaa käyttää leikattuja levyjä, koska alustan alemman kattoosan on oltava täysin tasainen. Näin ollen on parempi valita paksu vaneri perustuen muottiin, mieluiten laminoitu (betoni kiinnittyy siihen hieman huonompi kuin tavallisesti). Sivut on myös valmistettu vaneriliuskoista, mutta kannat ovat paremmin asennettavissa tangosta, jonka poikkileikkaus on vähintään 100 x 100 millimetriä.

Lisäksi metallilankojen avulla, jotka on yhdistetty lanka-alueella, ylemmät ja alemmat vahvistavat silmät kootaan, yhdistetään lyhyillä poikittaispalkkeilla kehykseen. Ei ole suositeltavaa tehdä soluja liian usein, koska tämä lisää ylimääräistä painoa monoliittiseen pohjaan, mikä lisää levyn omaa kuormitusta. Yleisesti käytetään venttiilejä, joissa on profiili A-II tai A-III. Yhden rivin sitomiskohdan halkaisija vaatii vähintään 12 ja kaksinkertaisen rivin - vähintään 10 millimetriä. Ristikotankkeille käytetään halkaisijaltaan noin 8 millimetrin tankoja. Vahvistuksen välinen askel riittää tarkkailemaan 0,12 metriä.

Suuren alueen päällekkäisyyteen tarvitaan välttämättä vaakasuuntaisia ​​palkkeja, jotka myös täytetään paikoillaan ja jotka tarvitsevat vahvistusta.

Jotta saataisiin selville, mikä turvallisuusmarginaali on välttämätöntä antaa monoliittiselle alustalle, käännykää SNiP: hen. Asuinrakennuksen standardikohtainen kuormitus standardien on täytettävä 150 kilogrammaa, eikä myöskään pidä unohtaa 1.3: n mukaista turvallisuustekijää. Tuloksena saadaan arvo 150x1.3 = 195 kg / m 2. Levyn paksuuden ja sen alueen suhteen tulisi olla suhteessa 1:30, toisin sanoen 3 x 2 m: n kiinteälle alustalle, 20 senttimetrin paksuus riittää. On toivottavaa upottaa armatus liuokseen niin, että äärimmäiset sauvat ovat betonin päällä vähintään 3 senttimetriä.

Harkitse täyttölevyn laskemista esimerkissä

Oletetaan siis, että maatilan pinta-alan on oltava 50 m 2, ja molemmat kerrokset ovat samankokoisia. Pohjaan tehdään pohja, joka voi olla pylväs tai nauha (jos lattiat asetetaan puupölkiksi). Rakennuspalikoista rakennetut seinät kestävät vaihtelevia kuormia riippuen käytetystä materiaalista. Niinpä ilmastoidun betonin väliseinien asentaminen on parempaa sijoittaa pystysuoraan ja horisontaaliseen teräsbetonipalkkiin, joka on järjestetty huoneiden ympärille ja joka on kestettävä toisen kerroksen seinien kuormitusta.

Pystysuorat palkit kaadetaan asteittain osissa, muutoin betonin jähmettyminen vie liian kauan. Mutta horisontaaliset tukijärjestelmät voidaan valaa yhdessä päällekkäisyyksien kanssa, tärkein asia on laatoituksen oikea kokoaminen. Toisen kerroksen monoliittisen kellarikerroksen perusteella tarvitaan vastaavan alueen vahvistusverkko. Tulevan laatan päiden jäätymisen estämiseksi, lattian ulkokehällä, levyt on valmistettu samoista materiaaleista, joita käytetään seiniin. Sisäpuolelle asetetaan kiinteä eristysnauha. Ainoastaan ​​asennettava vahvistusverkko. Kaksikerroksinen, jos päällekkäisyyden paksuus on yli 15 senttimetriä ja yksikerroksinen, jos vähemmän.

Nyt kosketetaan komponenttien kulutusta konkreettiseen ratkaisuun. Ylimäärän tilavuus saadaan kaavalla V = S x H, missä viimeiset kaksi parametriä ovat alue ja paksuus vastaavasti. Mitä vahvempi kanta on, sitä parempaa on siis toivottavaa saada 400-asteista betonia, jonka sementtilaatu on 400-600, vesiseementin kerroin riippuu arvosta. Lisätietoa ymmärrettäessä laskimen kouristukset auttavat sinua sementoitumaan.

Oman levyn osalta on helppo laskea jo saatavilla olevien tietojen määrä ottaen huomioon esimerkiksi sementin, hiekan ja raunioiden osuudet, esimerkiksi 1: 4: 5. Otetaan sideaineosa 600: ksi, päällekkäisyyden paksuudeksi, anna sen olla 20 senttimetriä, jolloin liuoksen tilavuuden tulisi olla 500.000 cm2 x 20 cm = 10.000.000 cm 3 tai 10 kuutiometriä. Edellä esitetyn suhteen perusteella saadaan noin 1 tonnia sementtiä, 4 tonnia hiekkaa ja 5 tonnia murskattua kiveä. Vettä vaaditaan kertoimella V / C = 0,60, 1000 kg x 0,60 = 600 litraa, jälleen noin. Tietenkin erälaskelmat ovat paljon monimutkaisempia.