Lattialevyn laskeminen verkossa

Monoliittisen laattasäiliön (laatta) online-laskin on tarkoitettu laskemaan mittasuhteet, muottirakenteet, raudoituksen määrä ja halkaisija sekä betonin määrä talojen ja muiden rakennusten tällaisten perustusten järjestämiseksi. Ennen kuin valitset säätiön tyypin, muista kysyä asiantuntijoilta, onko tietotyyppi sopiva oloasi.

Kellarialusta (ushp) on monoliittinen, betonirakenteinen pohja, joka on rakennettu koko rakennuksen alueelle. Se on alhaisin paine maassa muun tyyppisiä. Sitä käytetään pääasiassa kevyisiin rakennuksiin, koska kuormituksen lisääntyessä tämäntyyppisen säätiön kustannukset kasvavat merkittävästi. Pienellä syvyydellä, melko tasaisilla mailla, on mahdollista nostaa ja laskea levy tasaisesti vuoden ajasta riippuen.

Varmista, että kaikilla sivuilla on hyvä vesitiivis. Lämmittäminen voi olla joko perustana tai lattiapinnoitteena, ja useimmiten puristettua polystyreenivaahtoa käytetään näihin tarkoituksiin.

Laattojen perustusten tärkein etu on suhteellisen alhainen kustannus ja rakentamisen helppous, koska toisin kuin liuskan perustukset, ei ole tarvetta suurta määrää maanrakennustöitä. Yleensä riittää kaivaa oja 30-50 cm syvyyteen, jonka pohjalla on hiekkalaatikko sekä tarvittaessa geotekstiilit, vedenpitävä rakenne ja eristyskerros.

On välttämätöntä selvittää, mitä ominaisuuksia maaperällä on tulevaisuuden perustaksi, sillä tämä on tärkein ratkaiseva tekijä lajin, koon ja muiden tärkeiden ominaisuuksien valinnassa.

Seuraavassa on esitetty suoritettujen laskelmien luettelo, jossa on lyhyt kuvaus kustakin tuotteesta. Voit myös kysyä kysymyksesi lomakkeen avulla oikealla lohkolla.

Lattialaatat.

Rakentamisen aikana on tärkeä merkitys paitsi tulevaisuuden rakentamisen tai projektin luomisen sijaan myös rakennusmateriaaleille, erityisesti lattialevyille.

Jos puuta käytetään seinien pääaineena, ei tietenkään ole tarpeen käyttää lattialevyjä. Mutta jos rakenne on rakennettu betonista, on vaikea löytää konkreettisia osia. Lattiapalkin laskemiseksi käytä online-lattialammen laskinta.

Koko rakennuksen lujuuden lisäämiseksi materiaali, josta lattioita valmistetaan, vahvistetaan lisäksi erityisillä lujitetyypeillä.

Rakenteessa käytetään yleensä onttoja ydinlaattoja.

Miksi valitaan onttoja ydinlaattoja.

Sekä asuin- että teollisuusrakennusten rakentamisessa onttoja alustoja käytetään liitosmattojen rakentamiseen. Ne kantavat nimensä johtuen erityisistä teknisistä tukimääristä, joilla on soikea tai pyöreä muoto. Näiden aukkojen vuoksi materiaalin äänieristys ja lämpöeristys lisääntyy ja sen taivutuslujuus kasvaa. Lisäksi levyn paino pienenee merkittävästi, joten säätöön kohdistuva kokonaiskuormitus pienenee.

Yleensä lattialevyn yläosa toimii lattiana ylemmässä ja alemmassa järjestyksessä katon yläosassa.

Näiden laatikoiden tuotantotekniikkaa parannetaan jatkuvasti niin, että tämä rakennusosuus voidaan tehdä porausleikkauksella kulmassa eri betonilaaduista tai asiakkaan eritelmien mukaan.

Valmistusmateriaali riippuu onton ydinlaatan oletetusta kuormituksesta. Se voi olla raskas, rakenteellinen tai tiheä silikaattibetoni.

Valmistuslevyjen laadun taso sallii sinun ei enää prosessoida tai jauhaa niitä asennuksen jälkeen. Jotkut laatat eivät voi edes kipsiä, riittää vain pieni kittipinta.

Onttojen ydinlaattojen standardit ja mitat.

Tarvittaessa malli voidaan tehdä asiakkaan vaatimusten mukaisesti rakennuksen tiettyihin mittoihin. Rakenteissa käytetään yleensä normaalikokoisia onttoja ydinlaattoja, joita käytetään useimmiten:

- levyjen pituus voi olla 1,5 - 10 metriä;

- leveys on 1 metri, 1,2 tai 1,5 metriä;

- standardipaksuus on 220 millimetriä.

Näiden koon lisäksi tuotteet voivat olla eri pituisia tai leveitä, mutta kooltaan riippumatta, mikä tahansa ontto lattialaatta on GOST 9561-91: n mukainen. Tämä tila antaa takuun ja luotettavuuden, että valmiin rakennuksen on kestävä.

Riippuen tuotannosta, rakenteen pituus voi kasvaa. Laattojen enimmäispituus on 17 metriä. Tuotteen paksuus vaikuttaa laajuuteen. Se voi olla 160, 260 tai 300 millimetriä. Sisäisten aukkojen halkaisija vaihtelee lattialevyn paksuuden mukaan. Onton lattian painoihin vaikuttavat betonituotannossa käytettävien laattojen ja betonin laatu.

Monikerroksisten rakennusten rakentamisessa ontelon lattialaattojen avulla on riittävä käyttää nosturia, jonka nostokapasiteetti on kolmesta viiteen tonniin.

Näiden tuotteiden tärkeä parametri on myös niiden tyyppi, joka määrittää mahdollisimman suuren kuormituksen, asennusmenetelmän ja aukkojen halkaisijan. Lattialaattoja on kolme päätyyppiä:

- 1PK - levyt, joiden pyöreät aukot ovat halkaisijaltaan 159 mm;

- 2PK - levytyypit, joiden mitat ovat 140 mm;

- 3PK - levytyypit, aukkojen halkaisija, joka on 127 mm.

Näiden lisäksi on olemassa useita eri tyyppisiä tuotteita, jotka poikkeavat aukkojen ominaisuuksista ja halkaisijoista.

Onttojen ydinlaattojen nimet.

Nimen tai merkinnän muodostavat pääominaisuudet ja ilmaisimet sallitusta kuormasta. Yhden nimen asiantuntija ymmärtää, sopiiiko tämä rakenne tiettyyn rakenteeseen. Esimerkiksi kirjaimet PC osoittavat, että tuote on pyöreä lattialaatta ja sitten sen mitat on merkitty. Jäljellä olevat kirjaimet ja numerot merkitsevät tuotteen teknisiä eritelmiä.

Esimerkiksi PC 60.15-8-AIV voidaan purkaa seuraavasti:

- PC - pyöreä ontto levy;

- 60.15 - tuotteen pituuden ja leveyden pyöristetty arvo DM: ssä;

- 8 - suurin mahdollinen kuorma tuotteelle ottamatta huomioon omaa painoa;

- АIV - lujitusluokka, jota käytettiin valmistuksessa.

Tuotteiden merkitsemisen hallitseminen ei ole kovin vaikeaa, mutta tärkein asia on tietää koko lattiapinnoitteiden luokittelu.

Lattialaattojen laajuus.

Yleensä onttoja ydinlaattoja käytetään monikerroksisten rakennusten rakentamiseen sekä asuin- että teollisuuskäyttöön. Yksikerroksiset rakennukset, kuten tällaisten rakenteiden avulla rakennettu autotalli, ovat erittäin kestäviä, eikä sen katto ole epäonnistunut eikä jäädy läpi. Useimmat lämmitetyt autotalliympäristöt, jotka tämä tekniikka on rakennettu. Ääni- ja lämmöneristysominaisuuksien korkea taso sallii niiden käytön erilaisissa rakennuksissa. Jos lisäaineita lisättiin betonilevyjen valmistukseen, on mahdollista soveltaa näitä rakenteita rakenteisiin, jotka sijaitsevat vyöhykkeillä, joilla on seismistä toimintaa.

Usein näitä levyjä käytetään yksittäisten talojen rakentamiseen. Teknisten ominaisuuksiensa ja suhteellisen alhaisten kustannustensa vuoksi ne ovat yksi houkuttelevimmista tavoista rakentaa lattioita.

Kuten käytäntönä, ontot ydinlaatat ovat lähes korvaamaton materiaali rakentamisessa. Riippuen vaadittavista ominaisuuksista, niitä voidaan käyttää asunnon, tuotantolaitoksen tai ostoskeskuksen rakentamisessa. Lattialevyjen valinta rakennusmateriaalina ei voi vain lisätä lämmön- ja äänieristysominaisuuksia vaan myös lisätä merkittävästi koko rakennuksen tai rakenteen lujuutta.

Teräsbetonilaattojen laskeminen

Laskennan monoliittisen teräsbetonilattia laskee yksityiselle kehittäjälle seuraavien perusparametrien saamiseksi: laatta-alueen maksimipituus ilman lisävahvistusta, lattian paksuus ja rakentamisen kustannukset. Näitä parametrejä on tarkasteltava asuinrakennusten yksilöllisessä suunnittelussa.

Lattialeveyden paksuus

Minimaalinen paksuus monoliittisen betonikattoon on 160 mm. Nämä ovat vähimmäismitat alueellisen lujitushäkkeen muodostamiseksi käyttäen AIII d12-bar-metallivahviketta 2 tasossa ja samalla säilyttäen vähimmäisetäisyys levyn pinnalle 25 mm, jotta muodostuu suojakerros betonista.

Riippuen tukien seinien ja pylväiden välisten välilevyjen etäisyydestä, välikerroksen päällekkäisyyden paksuus voi olla 160/180/200/220 mm.

Paksuuden välilevyn päällekkäisyyden laskeminen voidaan suorittaa nopeasti yksinkertaisella laskimella:

Esimerkiksi levyn paksuuden ollessa 5 m, levyn paksuus on 160 mm.

Maksimiväli monoliittiselle päällekkäisyydelle ilman lisävahvistusta on 6,5 m. Yli 6,5 m: n ulottuville päällekkäisyydet on vahvistettava edelleen monoliittisilla palkkeilla (palkkeilla) tai pylväillä.

Monoliittipiirien päällekkäisyydellä on tavanomaiset taipumisarvot, jotka on otettava huomioon betonoinnissa. Monoliittisen liitännän päällekkäisyyden taipumisen laskeminen voidaan tehdä nopeasti myös seuraavalla laskimella:

Esimerkiksi 5 metrin pituudella levyjen taipuma on 25 mm.

Laskut eivät ole lopullista suunnittelupäätöstä. Kaikille ominaisuuksille, jotka ovat monoliittisen liitäntälaitteen päällekkäisyyksien osalta, olisi kussakin tapauksessa laskettava kokeneet suunnittelutyöntekijät.

Yksityiskohtainen arvio talon rakentamisesta, jolla on monoliittinen liitäntälaite, on maksutonta 1 työpäivän ajaksi. Voit tehdä tämän vain täyttämällä lyhyen lomakkeen sivun alareunasta.

Monoliittisen laatan laskeminen neliön ja suorakaiteen muotoisten levyjen esimerkissä, joka on tuettu ääriviivoilla

Kun rakennat taloja, joilla on yksilöllinen kotisuunnittelu, kehittäjät pääsääntöisesti kohtaavat suuret haitat tehdaspaneelien käytöstä. Toisaalta niiden vakiot mitat ja muoto, toisaalta - vaikuttava paino, jonka takia on mahdotonta tehdä ilman nostolaitteiden houkuttelemista.

Eri koot ja kokoonpanot, joissa on soikea ja puoliympyrät, päällekkäiset talot ovat ihanteellinen ratkaisu monoliittisiin betonilaattoihin. Tosiasia on, että tehtaisiin verrattuna ne tarvitsevat huomattavasti vähemmän raha-investointeja sekä tarvittavien materiaalien hankintaan että toimitukseen ja käyttöönottoon. Lisäksi niillä on huomattavasti suurempi kantavuus ja levyjen saumaton pinta on erittäin hyvälaatuista.

Miksi kaikki ilmeiset edut eivät kaikki turvaudu betonilattian rakentamiseen? On epätodennäköistä, että ihmiset peloissaan pitemmällä valmistelutöllä, etenkään koska kumpikaan vahvistusjärjestyksestä tai muottielimestä ei ole mitään vaikeuksia. Ongelma on erilainen - kaikki eivät osaa laskea oikein monoliittista lattialaattaa.

Monoliittisen päällekkäisen laitteen edut ↑

Monoliittiset betoniteräkset ovat luotettavia ja monipuolisia rakennusmateriaaleja.

 • Tämän tekniikan mukaan on mahdollista kattaa käytännöllisesti katsoen minkä kokoisia tiloja riippumatta rakenteen lineaarisista mitoista. Ainoa asia, joka on tarpeen estää suuret tilat on tarve asentaa lisätukea;
 • Ne tarjoavat hyvän äänieristyksen. Suhteellisen pienestä paksusta (140 mm) huolimatta ne pystyvät täysin estämään kolmannen osapuolen melua;
 • alapuolelta, monoliittisen valun pinta on sileä, saumaton, ilman tippaa, joten useimmiten tällaiset katot on viimeistelty vain ohut kerros kitti ja maalattu;
 • kiinteän valun avulla voit rakentaa kauko-rakenteita, esimerkiksi luoda parveke, joka on yksi monoliittinen levy, jossa on päällekkäisyys. Muuten tällainen parveke on paljon kestävämpi.
 • Monoliittisen valun haitat ovat tarve käyttää erikoisvarusteita betonin kaatamiseen, esimerkiksi betonisekoittimiin.

Kevyiden materiaalien, kuten hiilihapotetun betonin, valmistukseen sopivat monoliittiset lattiat. Ne on valmistettu valmiista lohkoista, esimerkiksi laajennetusta savesta, hiilihapotetusta betonista tai muusta vastaavasta materiaalista ja kaadetaan sitten betonilla. Se osoittautuu toisaalta kevyestä rakenteesta ja toisaalta - se toimii monoliittisena vahvana hihana koko rakennelmalle.

Teknologisten laitteiden mukaan erotellaan:

 • monoliittinen palkkikatto;
 • litteät palkit ovat yksi yleisimmistä vaihtoehdoista, kustannukset materiaaleista ovat vähemmän täällä, koska ei tarvitse ostaa palkkeja ja prosessin lattialaatoja.
 • jolla on kiinteä puutavara;
 • ammattimaisella lattialla. Useimmiten tätä mallia käytetään terassien luomiseen korjaamojen ja muiden vastaavien rakenteiden rakentamisessa. Ammattilevyjen rooli on joustamaton muotti, johon betoni kaadetaan. Tukitoiminnot suoritetaan metallirungosta, joka on koottu sarakkeista ja palkkeista.


Pakolliset ehdot korkealaatuisen ja luotettavan monoliittisen päällekkäisyyden saamiseksi aaltopahvilla:

 • piirustukset, jotka osoittavat rakenteen tarkat mitat. Sallittu virhe - enintään millimetriin asti;
 • monoliittisen lattialevyn laskenta, jossa sen aiheuttamat kuormat otetaan huomioon.

Profiililevyjen ansiosta saat rei'itetyn monoliittisen päällekkäisyyden, jolle on ominaista suurempi luotettavuus. Tämä vähentää huomattavasti betonin ja lujitangon kustannuksia.

Litteiden palkkien laskeminen ↑

Tämän tyyppinen päällekkäisyys on kiinteä laatta. Sen tuetaan sarakkeilla, joilla voi olla pääkaupunkiseudut. Jälkimmäiset ovat välttämättömiä, kun vaaditun jäykkyyden aikaansaamiseksi lasketaan laskettu span.

Muotoon tuetun monoliittisen levyn laskeminen ↑

Monoliittisen levyn parametrit ↑

On selvää, että valetun levyn paino riippuu suoraan sen korkeudesta. Todellisen painon ohella se kuitenkin kokee kuitenkin tietynlaisen kuormituksen, joka muodostuu tasoitustason, päällystyspäällysteen, huonekalujen, huoneen ihmisten ja muiden painosta. Olisi naitava olettaa, että joku kykenee täysin ennustamaan mahdolliset kuormat tai niiden yhdistelmät, joten niiden laskelmissa ne käyttävät tilastotietoja, jotka perustuvat todennäköisyysteoriaan. Näin saat hajautetun kuorman arvon.


Tällöin kokonaiskulutus on 775 kg neliömetriä kohden. m.

Osa komponenteista voi olla lyhytikäisiä, toiset taas kauemmin. Jotta laskumme vaikeutettaisiin, sovimme jakelukuormituksesta qt tilapäisesti.

Kuinka lasketaan suurin taivutusmomentti ↑

Tämä on yksi määriteltävistä parametreista valittaessa vahvistusosuutta.

Muista, että käsittelemme levyä, jota tuetaan ääriviivoja pitkin, eli se toimii säteenä abscissa-akselin, mutta myös aksentin akselin (z) akselin suhteen ja kokee puristusta ja jännitystä molemmissa tasoissa.

Kuten tiedetään, taivutusmomentti palkin abscissa-akselin suhteen on tuettu kahdella seinämillä, joiden leveys on ln lasketaan kaavalla mn = qnln 2/8 (mukavuus, leveys on 1 m). On selvää, että jos jänteet ovat yhtä suuret, hetket ovat yhtä suuret.

Jos katsotaan, että neliölevyn kuormitus q1 ja q2 yhtäläinen, on mahdollista olettaa, että ne muodostavat puolet suunnittelun kuormituksesta, jota merkitään q: llä. E.

Toisin sanoen voidaan olettaa, että lujitusta, joka on sijoitettu yhdensuuntaisesti abscisaanin ja sovitettujen akselien kanssa, lasketaan samalle taivutusmomentille, joka on puolet suuruudeltaan sama kuin lautaselle sama indikaattori, jolla on kaksi seinämää tukea. Saamme, että lasketun momentin maksimiarvo on:

Mitä tulee konkreettisen hetken suuruuteen, jos katsotaan, että se kokee puristusvaikutuksen samanaikaisesti kohtisuorassa toisiinsa nähden, sen arvo on suurempi,

Kuten tiedetään, laskelmat vaativat yhden momentin arvon, joten laskennallinen arvo on M: n aritmeettinen keskiarvo.ja ja Mb, joka meidän tapauksessa on 1472,6 kgf · m:

Venttiiliosan valinta ↑

Esimerkiksi lasketaan tanko-osa vanhan menetelmän mukaan ja huomaamme heti, että laskelman lopullinen tulos käyttäen jotakin muuta menetelmää antaa vähimmäisvirheen.

Mitä tahansa laskutapaa valitset, älä unohda, että lujituksen korkeus, riippuen sen sijainnista suhteessa x- ja z-akseleihin, eroaa toisistaan.

Korkeuden arvona otetaan ensin: ensimmäisen akselin h01 = 130 mm, toiselle - h02 = 110 mm. Käytämme kaavaa A0n = M / bh 2 0nRb. Näin saadaan:

 • 01 = 0,0745
 • 02 = 0,104

Alla olevasta lisätaulukosta löytyvät vastaavat arvot η ja ξ ja lasketaan tarvittava alue käyttäen kaavaa Fan = M / ηh0nRs.

 • Fa1 = 3,275 neliömetriä. cm.
 • Fa2 = 3,6 neliömetriä. cm.

Itse asiassa vahvistus 1 s. m. 5 pituus- ja poikittaissuuntaista asennusta varten vaaditaan 5 vahvistuspalkkia 20 cm: n askelin.

Voit valita osion käyttämällä alla olevaa taulukkoa. Esimerkiksi viiden tangon ⌀10 mm saamiseksi saadaan 3,93 neliömetrin pinta-ala. cm ja 1 rm. m se on kaksi kertaa niin paljon - 7,86 neliötä. cm.

Yläosassa vahvistetun raudoituksen osa otettiin riittävän marginaalilla, joten alemman kerroksen raudoituksen määrä voidaan pienentää neljään. Sitten alueen alaosaa taulukon mukaan on 3,14 neliömetriä. cm.

Esimerkki monoliittisen levyn laskemisesta suorakulmion muodossa ↑

Ilmeisesti tällaisissa rakenteissa abscissa-akselin suhteen toimiva momentti ei voi olla yhtä suuri kuin sen arvo suhteessa sovellettuun akseliin. Lisäksi, mitä suurempi leviäminen sen lineaaristen ulottuvuuksien välillä, sitä enemmän se näyttää siltä, ​​että palkki on saranoitu tuki. Toisin sanoen, alkaen tietystä hetkestä, poikittaisen lujituksen vaikutuksen suuruus muuttuu vakiona.

Käytännössä poikittaisten ja pitkittäisnopeuksien riippuvuus arvoon λ = l2 / l1 esitettiin toistuvasti:

 • at λ> 3, pituus on yli viisi kertaa poikittainen;
 • at λ ≤ 3, riippuvuus määräytyy aikataulun mukaan.

Oletetaan, että haluat laskea suorakulmaisen laatta 8x5 m. Koska lasketut katot ovat huoneen lineaarisia mittoja, saamme, että niiden suhde λ on 1,6. Kaavion käyrän 1 jälkeen löydetään hetkiä. Se on 0,49, mistä saamme sen m2 = 0,49 * m1.

Lisäksi löydetään m: n arvon kokonaisarvo1 ja m2 on taitettava. Tuloksena saadaan, että M = 1,49 * m1. Jatketaan: laske kaksi taivutusmomenttia - betonia ja vahvistamista, sitten niiden avulla ja laskennallisella hetkellä.

Nyt taas kääntymme apupöydälle, josta löydämme arvot η1, η2 ja ξ1, ξ2. Seuraavaksi, korvaamalla kaavassa olevat arvot, jotka laskevat raudoituksen poikkipinta-alan, saadaan:

 • Fa1 = 3,845 neliömetriä M. cm;
 • Fa2 = 2 neliömetriä. cm.

Tuloksena saamme tämän vahvistuksen 1 st. m. levyt tarvitsevat:

Lattialevyn itsenäinen laskeminen: harkitsemme kuormitusta ja haemme tulevan laatikon parametrit

Monoliittinen levy on aina hyvä, koska se on tehty ilman nostureita - kaikki työ tehdään paikan päällä. Mutta kaikki ilmeiset edut nykyään monet ihmiset kieltäytyvät tällaisesta vaihtoehdosta, koska ilman erityisiä taitoja ja online-ohjelmia on melko vaikeaa määrittää tarkasti tärkeitä parametreja, kuten vahvistusosaa ja kuormitusta.

Siksi tässä artikkelissa autetaan sinua tutkimaan lattialevyn ja sen vivahteiden laskenta sekä tutustumalla perustietoihin ja asiakirjoihin. Modernit online-laskimet ovat hyvä asia, mutta jos puhumme sellaisesta ratkaisevasta hetkestä kuin asuinkerrostumisen päällekkäisyydestä, suosittelemme, että olet turvallinen ja luottakaa henkilökohtaisesti kaikesta!

pitoisuus

Vaihe 1. Teemme päällekkäisyyden järjestelmän

Aloitetaan siitä, että monoliittinen teräsbetonilattia on rakenne, joka sijaitsee neljällä kantavalla seinämillä, ts. sen muodon perusteella.

Ja ei aina lattialaatta säännöllinen nelikulmio. Lisäksi nykyään asuinrakennusten hankkeet eroavat monimutkaisten muotojen kärsivällisyydestä ja erilaisuudesta.

Tässä artikkelissa opimme laskemaan yhden metrin laatta ja sinun on laskettava kokonaiskuormitus alueiden matemaattisten kaavojen avulla. Jos se on hyvin vaikeaa - hajota levyn alue erillisiin geometrisiin muotoihin, laske kunkin kuormat ja sitten vain yhteenveto.

Vaihe 2. Suunnittelulevyn geometria

Katsokaa nyt sellaisia ​​peruskäsitteitä kuin levyn fysikaalinen ja suunnittelupituus. eli päällekkäisyyden fyysinen pituus voi olla mikä tahansa, mutta palkin arvioidulla pituudella on jo eri merkitys. Hän kutsui vähimmäisetäisyydet syrjäisten seinien välille. Itse asiassa laatan fyysinen pituus on aina pidempi kuin suunnittelun pituus.

Tässä on hyvä videoesittely, kuinka laskea monoliittinen lattialaatta:

Tärkeä asia: Levyn tukielementti voi olla joko saranoitu keulapalkki tai jäykkä kiristysnauha telineissä. Annamme esimerkin lautasen laskemisesta konsolivapaan palkkiin, koska tämä on yleisempi.

Laskettaessa koko laatta sinun on laskettava yksi metri käynnistymään. Ammattimaiset rakentajat käyttävät tätä varten erityistä kaavaa ja antavat esimerkin tällaisesta laskelmasta. Tällöin levyn korkeus merkitään aina h: ksi, ja leveys on b. Lasketaan taso näiden parametrien avulla: h = 10 cm, b = 100 cm. Tätä varten sinun on perehdyttävä näihin kaavoihin:

Seuraava - ehdotetuista vaiheista.

Vaihe 3. Laske kuorma

Laatta on helpointa laskea, jos se on neliö ja jos tiedät millaista kuormitusta suunnitellaan. Samaan aikaan osa kuormasta pidetään pitkäaikaisena, mikä määräytyy huonekalujen, laitteiden ja kerrosten lukumäärän mukaan, ja toinen - lyhytaikainen, rakentamisen aikana.

Lisäksi lattialevyn on kestettävä muuntyyppiset kuormat, sekä tilastolliset että dynaamiset, joiden keskimääräinen kuormitus mitataan aina kilogrammoina tai uutuuksina (esimerkiksi raskaiden huonekalujen asentaminen) ja jakokulutus kilogrammoina ja voima. Erityisesti laatta lasketaan aina jakelukuormituksen määrittämiseksi.

Tässä on arvokkaita suosituksia lattialaatan kuormittami- sesta taivutuksena:

Toinen tärkeä seikka, joka on myös otettava huomioon: millä seinillä monoliittinen lattialaatta lepää? Tiili-, kivi-, betoni-, vaahtobetoni-, hiilihapotettu tai hiutaleet? Siksi on niin tärkeää laskea laatta paitsi sen kuorman sijainnista myös oman painon näkökulmasta. Erityisesti, jos se asennetaan riittämättömästi voimakkaisiin materiaaleihin, kuten hiekkalaatikkoon, hiilihapotettuun betoniin, vaahtobetoniin tai laajennettuun savibetoniin.

Lattialevyn varsinainen laskelma, jos puhumme asuinrakennuksesta, pyrkii aina etsimään jakeluvaraa. Se lasketaan kaavalla: q1 = 400 kg / m². Mutta tähän arvoon lisätään itse laatan paino, joka on tavallisesti 250 kg / m², ja betonipinta, aluslevy ja viimeistely lattia antavat vielä 100 kg / m². Yhteensä meillä on 750 kg / m².

Muista kuitenkin, että laatan taivutusjär- jestelmä, joka sen muodostaman seinämän alapuolella, on aina keskellä. Jännite lasketaan 4 metrin pituudelta seuraavasti:

l = 4 mMmax = (900h4²) / 8 = 1800 kg / m

Yhteensä: 1800 kg / m, vain tällainen kuorma tulee olla lattialevyssä.

Vaihe 4. Valitaan konkreettinen luokka

Se on monoliittinen laatta, toisin kuin puiset tai metallipalkit, jotka lasketaan poikkileikkauksella. Loppujen lopuksi itse betoni on heterogeeninen materiaali, ja sen vetolujuus, virtaavuus ja muut mekaaniset ominaisuudet ovat merkittäviä vaihteluita.

Mikä on yllättävää, vaikka näytteitä betonista, jopa yhdestä erästä, saadaan eri tuloksia. Loppujen lopuksi paljon riippuu sellaisista tekijöistä kuin seoksen saastuminen ja tiheys, menetelmät muiden teknisten tekijöiden tiivistämiseksi, jopa ns. Sementtitoiminta.

Monoliittisen laatan laskennassa otetaan aina huomioon betonin luokka ja lujuusluokka. Varsinainen betonin vastus on aina otettu arvoon, joka vahvistuksen vastus menee. Itse asiassa, armatuuri toimii laajennuksena. Varmista välittömästi, että on olemassa useita suunnittelujärjestelmiä, joissa otetaan huomioon eri tekijät. Esimerkiksi voimat, jotka määrittävät poikkileikkauksen perusparametrit kaavojen avulla tai laskelman suhteessa jakson painopisteeseen.

Vaihe 5. Valitaan vahvistusosa

Laattojen tuhoutuminen tapahtuu, kun lujuus saavuttaa vetolujuuden tai myötörajan. eli lähes kaikki riippuu hänestä. Toinen kohta, jos betonin lujuus vähenee kahdella kerralla, laatan vahvistamisen kantokyky pienenee 90 prosentista 82 prosenttiin. Siksi luotamme kaavoihin:

Vahvistus tapahtuu vanteiden vahvistamisesta hitsatusta verkosta. Päätehtävänä on laskea poikittaisprofiilin lujittamisprosentti pituussuuntaisilla vahvistuspalkkeilla.

Kuten luultavasti huomasi useammin kuin kerran, sen yleisimmät leikkaustyypit ovat geometrisia muotoja: ympyrän muoto, suorakulmio ja trapetsi. Ja itse poikkileikkausalueen laskenta tapahtuu kahdella vastakkaisella kulmalla, ts. vinottain. Muista myös, että laatan tietty vahvuus antaa lisävahvistusta:

Jos lasketaan raudoitus ääriviivoilla, sinun on valittava tietty alue ja laskea se peräkkäin. Lisäksi itse objektissa on helpompi laskea poikkileikkaus, jos otamme rajatun suljetun kohteen, kuten suorakulmion, ympyrän tai ellipsin, ja lasketaan kahdessa vaiheessa: ulkoisen ja sisäisen muodon muodostamisen avulla.

Jos esimerkiksi lasketaan suorakulmaisen monoliittisen laatan vahvistaminen suorakulmion muotoisena, sinun on merkittävä ensimmäinen piste jonkin kulman yläosassa, merkitse toinen ja laske koko alue.

SNiPam 2.03.01-84 "betoni- ja teräsrakenteiden" mukaan lujuus A400 vetolujuus on R = 3600 kgf / cm2 tai 355 MPa, mutta betoniluokalle B20, Rb = 117 kg / cm² tai 11,5 MPa:

Laskelmamme mukaan 1-mittarin vahvistukseen tarvitaan 5 sauvaa, joiden poikkileikkaus on 14 mm ja solu 200 mm. Sitten raudoituksen poikkipinta-ala on 7,69 cm2. Taipumisen luotettavuuden varmistamiseksi levyn korkeus on yli 130-140 mm, sitten vahvistusosa on 4-5 tankoa 16 mm.

Joten, tietäen sellaiset parametrit kuin tarvittava betoni-, tyyppi- ja louhintuotemerkki, joita tarvitaan lattialevyyn, voit olla varma luotettavuudesta ja laadusta!

Vapaa ohjelmisto lattialevyjen laskutoimituksille ja laskutoimituksille

Yksityisille kehittäjille luotiin lukuisia hyödyllisiä työkaluja, joista toinen - päällekkäisyyden laskentaohjelma. Yksinkertaiset laskimet ja arkkitehtien pitkälle kehitetyt tekniset työkalut auttavat sinua laskemaan kuormat oikein ja tekemään virheen rakennettaessa taloa.

Ohjelmarajapinta levyjen laskemiseksi takaisin sisällysluetteloon

Ylikuormitukset: laskelmien periaate ja merkitys

Ennen ohjelman käyttämistä päällekkäisyyden laskemiseksi on tarpeen määrittää rakenteen materiaali.
Yksityisessä rakentamisessa käytetään kolmea päällekkäisyystyyppiä:

puinen

Puulattian rakentamisessa tukipalkit ovat: puutavara (log), metalliprofiili (kanava, I-palkki, kulma) tai raudoitetut betonielementit. Palkit on peitetty levyt, jotka muodostavat laatat. Rakennusstandardien laskennan perusteella kantopalkin poikkileikkaus määritetään summalla sen paino ja käyttökuorma. Puulattian likimääräinen kuormitus on 400 kg / m². Jos vyöhykkeen aktiivista toimintaa ei ole tarkoitettu esimerkiksi katon alla olevan ullakolle tai tilan luomiseen ja järjestelyyn, huomioon otettua kuormitusta voidaan vähentää.

Lattialaattojen laite

Kunkin puupalkin pituus on vähintään 24 cm, joka on tarpeen sen kiinnittämiseksi. Tärkeä osa puurakenteiden laskemista - palkin poikkeama. Oikeat laskelmat auttavat valitsemaan elementin optimaalisen poikkileikkauksen tietystä pituudesta. Tämä estää huoneen geometrian muutoksen ja lisää katon turvallisuutta.

Tarvittavien palkkien määrä lasketaan asennusvaiheen mukaan. Tuotannon asettaminen estää kapean span, jonka pituus on kaksi ja puoli-neljä metriä. Kierros vuorostaan ​​riippuu runko-telineiden leveydestä.

Monoliittinen teräsbetoni

Metalliprofiileja tai teräsbetonipalkkeja käytetään tukemaan monoliittisia teräsbetonilattiarakenteita talossa. Lattialaatat on muodostettu monoliitti- sistä raudoitetuista betonista. Tämän ansiosta voit kestää raskaita kuormia, pukeuduttaessa laajaa kulkua.

Monoliittisen päällekkäisyyden laskeminen erityisohjelmassa

I-palkin kuormituksen laskemiseksi sen paino ilman tieosuutta lasketaan 350 kg / m² arvon perusteella ottaen huomioon tie - 500 kg / m². Asennusvaihe asennuksen aikana on tavallisesti yhtä suuri kuin 1 metri.

Teräsbetonilaatan luotaessa sääntö toimii: aukon pituuden on oltava 20 kertaa säteen korkeus. Tämä on vähimmäismäärä. Vahvistettu betonielementin korkeus ja leveys ovat niin lähekkäin 7: stä 5: een. Päällekkäisyyden laskemisessa on myös otettava huomioon todennäköinen taivutus, levyjen geometria, raudoituksen valinta ja betonin ominaisuudet. Video näyttää monoliittisen päällekkäisyyden laskentamenetelmän.

Vahvistettu betoniryhmät

Elementtien valmistukseen tällaisten lattiojen standardimitta on eikä niissä tarvita erityisiä laskelmia. On tarpeen määrittää niiden lukumäärä ja kuorma yleisen rakenteen perusteella.

Alustava laskenta auttaa säästämään merkittävästi rakennusmateriaalien hankinnassa. Kuorman laskemisen taloudellisten hyötyjen lisäksi takaa rakenteen turvallisuus.

Jos päällekkäisyyttä ei oteta huomioon, rakennus voi romahtaa ja aiheuttaa paitsi lisäkustannuksia myös vielä tuhoisempia seurauksia. Oikea alustava laskenta on rakennuksen turvallisuuden perusta.

Arkkitehtien ohjelmat

Ammattitaito rakennusten ja rakenteiden suunnittelussa on mahdotonta ilman teknisten ohjelmien käyttöä lattian laskemiseksi. Jos rakennus taloja on tärkein ammatti, kannattaa tehdä ponnistuksia ja tutkia suunnittelutyökaluja.

ArchiCad-ohjelman rajapinta limityksen laskemiseksi

Suunnitteluorganisaatioiden yleisimmät tekniset suunnitteluohjelmat ovat ArchiCad, AutoCad, Lyra, NormCAD ja SCAD.

Suunnitteluohjelmien edut:

 1. Monipuolisuus. Kaikista ohjelmista voidaan rakentaa ja laskea kaikentyyppisiä kerroksia.
 2. Tarkkuus. Laskelmassa otetaan huomioon lukuisia tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa kuormaan ja rakenteelliseen lujuuteen. Laskutoimitusten yksityiskohtaiset yksityiskohdat antavat sinulle tarkat tiedot.
 3. Visualisointi. Saavuttuaan lopputulos, rakentaja näkee selvästi, mitä ja miten hän on asennettava saadakseen taatun tuloksen.
 4. Projektiasiakirjojen valmistelu. Ammattikorkeakouluja käyttäville ammattimaisille kehittäjille voit laatia dokumentteja, jotka kaikki tarkastuslaitokset hyväksyvät.

Suunnitteluohjelmien haitat:

 1. Lausunto, jonka mukaan tällaisia ​​työkaluja on helppo hallita, on virheellinen. Usein niiden käyttö vaatii erityistä teknistä koulutusta, materiaalin vahvuuden tuntemusta ja yhtenäisiä rakennuskoodeja.
 2. Informaation laajuus: Suunnitteluohjelmien kanssa tarvitset paljon tietoja, muuten saat odottamattomat laskutoimitukset.
 3. Käyttörajoitus: lisensoitu ohjelmisto, käyttöoikeuksien hankkiminen on käytettävä.
Takaisin sisällysluetteloon

Laskimet ja vapaat ohjelmistot suunnitteluun

Rakentamaan omaa taloa viettämään aikaa monimutkaisten ohjelmien opiskeluun päällekkäisyyden laskemiseksi on tarpeetonta. Erityisesti niille, jotka rakentavat talon omiin käsiinsä, kehittävät yksinkertaisia ​​työkaluja.

Erityisohjelmaan luotu lattialevypiirros

Tästä ohjelmasta maksetaan ja maksuton, suunniteltu ladattavaksi ja verkossa työskentelystä. Ohjelmat puulattian laskemiseen. Jos rakennettava talo on puinen, silloin on helpompaa käyttää yksinkertaista ohjelmistoa lattian laskemiseen.

Ultralamia

Työkalu palkkien kuormituksen laskemiseksi liimatuista ja profiloidusta puusta. Pääsuunta on monivaiheisia elementtejä.

Lasipalkkien laskeminen Vladimir Romanov

Yksinkertainen ohjelma, joka pitää kuormitusta puupalkkeihin. Talojen yksityisessä rakentamisessa työkalu auttaa valitsemaan elementin oikein.

Monoliittisen päällekkäisyyden laskeminen - ota huomioon kaikki vivahteet

Kun rakennat yksityistä taloa, on joko noudatettava tiukkoja suunnitteluvaatimuksia, jotka perustuvat betonilaattojen tyypillisiin mittoihin tai suorittamaan monoliittisen kerroksen laskenta.

Mikä on monoliittisen päällekkäisyyden laskeminen

Koko rakennuksen luotettavuus riippuu seinien lujuudesta, ja tämä on kiistatonta, mutta yhtä tärkeä yksityisen talon (sekä kerrostalon) asukkaiden turvallisuuden kannalta päällekkäisyyksien kanssa. Vahva lattia jalkasi alla - tämä on erittäin tärkeää, jotta huoneet tuntuvat mukavalta. Mutta jos betonilaatat suunnitteluvaiheessa joutuvat noudattamaan tiettyjä kehyksiä, koska niiden parametrit ovat vakioita, niin monoliittisen kerroksen laskeminen päinvastoin on tehtävä talon halutun asettelun perusteella. Ja virheet ovat erittäin epätoivottavia.

Kaikki päällekkäisyydet kestävät vain tiukasti määritellyn (ilmaistuna kilogrammoina) kuormitusta neliömetriä kohden. Jos tätä arvoa ei tunneta ja ylittää se, esimerkiksi asettelun muuttaminen asentamalla osioita, on mahdollista aiheuttaa halkeamien esiintymistä betonin rakenteessa. Tämän seurauksena lattian cast-in-place monoliittinen kellari heikkenee ja voi myöhemmin romahtaa. Laskennan välttämiseksi on välttämätöntä tehdä niin, jotta enimmäismäärän turvamarginaali saadaan ottaen huomioon käytetyn betonimerkin ominaispiirteet, raudoitustangon halkaisija ja lukumäärä sekä niiden kokonaispaino.

Joissakin tapauksissa monoliittisen täyttöalustan vahvistamiseen voidaan rakentaa vaakasuoraa teräsbetonipalkkia katon alle samalla tavalla, mikä voi olla jäykisteiden rooli. Laskemiseksi on tarpeen määrittää etukäteen mitat, jotka koostuvat korkeudesta, leveydestä ja pituudesta. Tämä on tärkein ero palkin ja katon välillä, joiden laskemisessa on tarpeen käyttää parametrejä, kuten betonipinnan pinta-ala ja paksuus. Seuraavaksi tarkastelemme perusnormeja, joita tulee noudattaa levyjen kaatamisen yhteydessä, jotta niiden vahvuus on riittävän korkea.

Mikä on perusta laskennallisten betonirakenteiden laskemiselle?

Ensinnäkin on huomattava, että valmiista laatoista saatu esivalmistettu laatta on noin 15 - 20% halvempaa kuin irtotavarana oleva monoliittinen pohja. Syynä tähän ovat tehtaissa valmistettujen tyypillisten betoniteräsrakenteiden alhaiset kustannukset verrattuna laastiin, joka kaadetaan paikan päällä koottuun muottiin käsin tai vuokratulla betonisekoittimella. Itse asiassa, jotta monoliittinen pohja osoittautuu luotettavaksi, se ei riitä vain sementtiseoksen kaatamiseksi, vaan ensin täytyy sitoa vahvistuskehys, joka vaatii huomattavia työvoimakustannuksia. Valmiiden levyjen ja itse tasoitettavien lattian vahvuus ovat samat tasaiselle paksuudelle.

Tarkastellaan kaikkia monoliittisen alustan komponentteja, joihin on tehty betoniteräsrakenteiden laskenta. Ensinnäkin rakennetaan muottirakenteita, joiden on oltava laadultaan laadukkaita, jotta valu vaikuttaisi olevan korkealaatuisia. Ei ole suositeltavaa käyttää leikattuja levyjä, koska alustan alemman kattoosan on oltava täysin tasainen. Näin ollen on parempi valita paksu vaneri perustuen muottiin, mieluiten laminoitu (betoni kiinnittyy siihen hieman huonompi kuin tavallisesti). Sivut on myös valmistettu vaneriliuskoista, mutta kannat ovat paremmin asennettavissa tangosta, jonka poikkileikkaus on vähintään 100 x 100 millimetriä.

Lisäksi metallilankojen avulla, jotka on yhdistetty lanka-alueella, ylemmät ja alemmat vahvistavat silmät kootaan, yhdistetään lyhyillä poikittaispalkkeilla kehykseen. Ei ole suositeltavaa tehdä soluja liian usein, koska tämä lisää ylimääräistä painoa monoliittiseen pohjaan, mikä lisää levyn omaa kuormitusta. Yleisesti käytetään venttiilejä, joissa on profiili A-II tai A-III. Yhden rivin sitomiskohdan halkaisija vaatii vähintään 12 ja kaksinkertaisen rivin - vähintään 10 millimetriä. Ristikotankkeille käytetään halkaisijaltaan noin 8 millimetrin tankoja. Vahvistuksen välinen askel riittää tarkkailemaan 0,12 metriä.

Suuren alueen päällekkäisyyteen tarvitaan välttämättä vaakasuuntaisia ​​palkkeja, jotka myös täytetään paikoillaan ja jotka tarvitsevat vahvistusta.

Jotta saataisiin selville, mikä turvallisuusmarginaali on välttämätöntä antaa monoliittiselle alustalle, käännykää SNiP: hen. Asuinrakennuksen standardikohtainen kuormitus standardien on täytettävä 150 kilogrammaa, eikä myöskään pidä unohtaa 1.3: n mukaista turvallisuustekijää. Tuloksena saadaan arvo 150x1.3 = 195 kg / m 2. Levyn paksuuden ja sen alueen suhteen tulisi olla suhteessa 1:30, toisin sanoen 3 x 2 m: n kiinteälle alustalle, 20 senttimetrin paksuus riittää. On toivottavaa upottaa armatus liuokseen niin, että äärimmäiset sauvat ovat betonin päällä vähintään 3 senttimetriä.

Harkitse täyttölevyn laskemista esimerkissä

Oletetaan siis, että maatilan pinta-alan on oltava 50 m 2, ja molemmat kerrokset ovat samankokoisia. Pohjaan tehdään pohja, joka voi olla pylväs tai nauha (jos lattiat asetetaan puupölkiksi). Rakennuspalikoista rakennetut seinät kestävät vaihtelevia kuormia riippuen käytetystä materiaalista. Niinpä ilmastoidun betonin väliseinien asentaminen on parempaa sijoittaa pystysuoraan ja horisontaaliseen teräsbetonipalkkiin, joka on järjestetty huoneiden ympärille ja joka on kestettävä toisen kerroksen seinien kuormitusta.

Pystysuorat palkit kaadetaan asteittain osissa, muutoin betonin jähmettyminen vie liian kauan. Mutta horisontaaliset tukijärjestelmät voidaan valaa yhdessä päällekkäisyyksien kanssa, tärkein asia on laatoituksen oikea kokoaminen. Toisen kerroksen monoliittisen kellarikerroksen perusteella tarvitaan vastaavan alueen vahvistusverkko. Tulevan laatan päiden jäätymisen estämiseksi, lattian ulkokehällä, levyt on valmistettu samoista materiaaleista, joita käytetään seiniin. Sisäpuolelle asetetaan kiinteä eristysnauha. Ainoastaan ​​asennettava vahvistusverkko. Kaksikerroksinen, jos päällekkäisyyden paksuus on yli 15 senttimetriä ja yksikerroksinen, jos vähemmän.

Nyt kosketetaan komponenttien kulutusta konkreettiseen ratkaisuun. Ylimäärän tilavuus saadaan kaavalla V = S x H, missä viimeiset kaksi parametriä ovat alue ja paksuus vastaavasti. Mitä vahvempi kanta on, sitä parempaa on siis toivottavaa saada 400-asteista betonia, jonka sementtilaatu on 400-600, vesiseementin kerroin riippuu arvosta. Lisätietoa ymmärrettäessä laskimen kouristukset auttavat sinua sementoitumaan.

Oman levyn osalta on helppo laskea jo saatavilla olevien tietojen määrä ottaen huomioon esimerkiksi sementin, hiekan ja raunioiden osuudet, esimerkiksi 1: 4: 5. Otetaan sideaineosa 600: ksi, päällekkäisyyden paksuudeksi, anna sen olla 20 senttimetriä, jolloin liuoksen tilavuuden tulisi olla 500.000 cm2 x 20 cm = 10.000.000 cm 3 tai 10 kuutiometriä. Edellä esitetyn suhteen perusteella saadaan noin 1 tonnia sementtiä, 4 tonnia hiekkaa ja 5 tonnia murskattua kiveä. Vettä vaaditaan kertoimella V / C = 0,60, 1000 kg x 0,60 = 600 litraa, jälleen noin. Tietenkin erälaskelmat ovat paljon monimutkaisempia.

Laskin laskettaessa kiinteää pohjalaattaa

Monoliittisen laattojen pohjan (laattojen) online-laskimen avulla voidaan laskea mitat, muotti, raudoituksen määrä ja halkaisija sekä tämäntyyppisen perustuksen rakentamiseen tarvittava betonin määrä. Ennen kuin valitset säätiön tyypin, muista kuulla asiantuntijoiden kanssa, onko tämä tyyppi sopiva oloasi. Ohjeita työskentelyyn laskimen kanssa.

Kun työskentelet, kiinnitä erityistä huomiota syötettyjen tietojen mittayksikköihin!

Laskentatulokset

Jos laskin osoittautui hyödylliseksi sinulle, napsauta yhtä tai useampaa sosiaalista painiketta. Tämä auttaa suuresti sivuston jatkokehittämistä. Kiitos paljon.

Ohjeita työskentelyyn laskimen kanssa

Tämä online laskin auttaa sinua laskemaan:

 • säätiön pohjan pinta-ala (esimerkiksi määrittämään vedenpitävyyden määrä valmiiden perustusten peittämiseksi)
 • koko betonin täyttämiseen tarvittavan betonin määrä määritetyillä parametreilla. Koska tilatun betonin määrä voi poiketa hieman varsinaisesta sekä kaatumisen aikana tapahtuvan tiivistymisen vuoksi, on tarpeen tilata 10% marginaali.
 • raudan määrä, painon automaattinen laskenta sen pituuden ja halkaisijan mukaan
 • muottipinta-ala ja sahatavaran määrä kuutiometreinä ja levyinä
 • vaadittu määrä materiaaleja betonin - sementin, hiekan ja murskattujen kivien valmistukseen
 • samoin kuin kaikkien rakennusmateriaalien arvioidut kustannukset

Vaihe 1: Aseta ensin pohjalevyn mitat - pituus, leveys ja korkeus. Seuraavaksi täytä raudoituksen ja muottien laskentaan liittyvät parametrit. Laskettaessa vahvistusta on määriteltävä solun koko (pituus ja leveys), joka muodostaa yhden kerroksen (rivi) lujituksen ja tällaisten rivien (osuuksien) määrän vahvistuskotelossa. Samoin kuin halkaisijaltaan. Määritä muottiin määrät leikattujen levyjen mitat.

Vaihe 2: Betonin laskemisessa on pidettävä mielessä, että sementin määrä, joka tarvitaan yhden kuutiometrin betonin valmistamiseksi, on erilainen jokaisessa yksittäisessä tapauksessa. Se riippuu sementin tuotemerkistä, halutusta betonituotemerkistä, täyteaineiden koosta ja mittasuhteista. Sementin, hiekan ja raunioiden mittasuhteiden ja määrien oletusarvot annetaan viitteinä, kuten sementinvalmistajat yleensä suosittelevat. Voit muuttaa näitä arvoja tarpeidesi mukaan.

Vaihe 3: Laskettaessa rakennusmateriaalien kustannuksia, huomaa, että hiekkaa ja roskaa laskutetaan laskimessa 1 tonniin. Samassa hinnastossa hinta ilmoitetaan useimmiten kuutiometrissä. Joten laske uudelleen hinta tonniksi hiekkaa ja raunioita, jotka olet itsenäisesti tai tarkista myyjien kanssa. Joka tapauksessa laskelma auttaa edelleen selvittämään säätiön rakennusaineiden arvioidut kustannukset.

Suunnittelussa, älä unohda johtoja neulomalla vahvistusta, kynsiä tai itsekierteittäviä ruuveja muottiin, rakennusmateriaalien toimitukseen, kaivamiseen ja rakennustöihin.

Monoliittinen perustus talojen rakentamiseen

Jos maatilallesi on epätasaista maata, esimerkiksi hiekkalaatikoita, turvetursseja ja muita epäsäännöllisyyksiä, suosittelemme talon rakentamista monoliittiseen säätiöön. Monoliittisella säällä on erittäin korkea vastustuskyky kaikenlaisille kuormille, ja tämä indikaattori antaa meille mahdollisuuden olla pelkäämättä maaperän samentumista talojen rakentamisen aikana.

Monoliittisen laatan rakennustekniikka koostuu seuraavista päävaiheista.

Ensinnäkin pyydä asiantuntijoita suorittamaan geodeettisia tutkimuksia rakennustyömaalla. Ja vain maaperätutkimuksen ja rakennuksen rakenteen huomioon ottaen on mahdollista määrittää monoliittisen laattatyypin ja laskea sen parametrit. Sitten sinun pitäisi valmistaa kaivo. Tällaiseen työhön tarvitaan erityinen tekniikka.

Seuraavassa vaiheessa muodostuu hiekkalaatikko kuopan pohjalle. Tätä tarkoitusta varten kaivon pohja on tukeutunut huolellisesti geotekstilikankaaseen. Hiekka, joka on vähintään 0,2 m paksu, on hajallaan geofabrissa, kastellaan ja tiivistetään.

Kuivauksen jälkeen hiekka kaadetaan kerrostumalla 0,2-0,4 m, sitten myös särkynyt. Ja toinen hiekkakerros, joka on vähintään 0,2 metrin paksuinen, kaikki kerrokset kastellaan ja kiristetään tiukasti.

Ohut kerros betonilla, joka on vahvistettu silmällä (jalka), kaadetaan tuloksena olevaan hiekkaa olevaan raunioon.

Betonia on säilytettävä, kunnes se on täysin asetettu, jonka jälkeen pehmustettuun kerros on vedeneristysmateriaalia.

Lankojen muotti on asennettu jalkakäytävän reunaan. Seinien muodonmuutoksen välttämiseksi se on puhdistettava perusteellisesti ja kostutettava vedellä. Asennuksen jälkeen muotti on pultattu tai tasoittava palkki. On välttämätöntä ripotella koko muottipaketti raunioilla tai maaperällä, vahvista se levykkeiden tai vahvikkeiden avulla.

Tämän jälkeen voit aloittaa vahvistuksen, tarvitset vahvistamista. Suosittelemme, että käytät kierreosia ja älä käytä hitsausta. Langatut vavat ovat liikkuvampia ja säästävät levyä epätasaisen kuormituksen tapahtuessa. Koska hitsatut sauvat lisäävät kuormitusta ja levy voi halkeilla.

Toiseksi viimeinen vaihe koostuu monoliittisen perustuksen betonoitumisesta. Ennen kuin betonipohjan kaadetaan, on välttämätöntä säästää jäteveden, veden ja viemäröintitilojen tuotantopanoksia. Betoni kaadetaan kerroksittain noin 15 cm, minkä jälkeen kaikki huolellisesti tasoitetaan lapioineen. Tarvitaan betoni, kunnes vesi näkyy sen päälle. Sitten erikoislaitteet tekevät pinnan täysin sileiksi.

Kun koko betonointimenetelmä on päättynyt ja betoni on kovettunut, rakennuksen purkaminen alkaa. Tämän jälkeen monoliittisen levyn perustuksen rakentaminen katsotaan täydelliseksi.

Suosittelemme, että asennat viemäröintijärjestelmän tulevaan taloon, joka suojaa kellarista pohjaveden tunkeutumiselta.

Esimerkki monoliittisen lattialevyn laskemisesta

Yksityisten rakentajien kotona rakentamisessa on usein kysymys: milloin on tarpeen tehdä laskelma monoliittisesta teräsbetonilattialasta, joka sijaitsee neljällä kantavalla seinämillä, ja siksi se on tuettu ääriviivoilla? Niinpä laskettaessa monoliittista laatua, jonka neliön muoto on, voit ottaa huomioon seuraavat tiedot. Kiinteän tiilen rakennettujen tiiliseinien paksuus on 510 mm. Tällaiset seinät muodostavat suljetun tilan, jonka mitat ovat 5x5 m, betonituote tuetaan seinien pohjalla, mutta tukialustat ovat yhtä suuret kuin leveys 250 mm. Täten monoliittisen päällekkäisyyden koko on 5,5x5,5 m. Arvioitu kattavuus l1 = l2 = 5 m.

Järjestelmä vahvistaminen monoliittinen päällekkäisyyksiä.

Sen oman painon lisäksi, joka riippuu suoraan monoliittisen laatan korkeudesta, tuotteen on myös kestettävä jonkin verran kuormitusta.

Järjestelmä monoliittinen päällekkäisyys ammatillisen lattian.

No, kun tämä kuorma on jo tiedossa etukäteen. Esimerkiksi sementin pohjalta valmistetaan laatua, jonka korkeus on 15 senttimetriä, tasoituspaksuus on 5 senttimetriä, laminaatti asetetaan levityspinnalle, sen paksuus on 8 millimetriä ja lattiapäällyste pidetään huonekaluilla seinät. Huonekalujen kokonaispaino on tässä tapauksessa yhtä suuri kuin 2000 kiloa kaiken sisällön kanssa. Oletetaan myös, että huoneessa on joskus pöytä, jonka paino on 200 kg (välipaloja ja juomia). Pöytään mahtuu 10 henkilöä, joiden kokonaispaino on 1 200 kg, mukaan lukien tuolit. Mutta on erittäin vaikea ennakoida tätä, joten laskentamenetelmässä he käyttävät tilastotietoja ja todennäköisyysteoriaa. Asuinrakennuksen monoliittisen tyyppisen laatan laskeminen suoritetaan yleensä hajautetulla kuormalla käyttäen kaavaa qvuonna = 400 kg / n. Tämä kuorma sisältää kivilajit, huonekalut, lattia, ihmiset ja niin edelleen.

Tätä kuormaa voidaan ehdottomasti pitää tilapäisenä, koska sen jälkeen voidaan rakentaa, rakentaa, korjata jne., Jolloin yksi kuormituksen osista pidetään pitkäaikaisena ja toisena lyhytaikaisena. Koska lyhytaikaisten ja pitkäaikaisten kuormitusten suhde ei ole tiedossa, laskentaprosessin yksinkertaistamiseksi koko kuorma voidaan pitää tilapäisenä.

Levyparametrien määrittäminen

Esivalmistettujen levyjen järjestelmä.

Koska monoliittisen levyn korkeus ei ole tiedossa, se voidaan ottaa h: ksi, tämä luku on 15 cm, tässä tapauksessa lattialevyn painon kuormitus on suunnilleen yhtä suuri kuin 375 kg / m² = qn = 0,15x2500. Tämä luku on likimääräinen siksi, että 1 neliömetrin levyinen paino ei riipu pelkästään käytettävän raudoituksen halkaisijasta ja määrästä vaan myös kallioon ja pienen ja suuren aggregaatin kokoon, jotka ovat osa betonia. Tiiviyden laatu ja muut tekijät ovat myös tärkeitä. Tämän kuormituksen taso on vakio, vain painovoimainen teknologia pystyy muuttamaan sitä, mutta tällä hetkellä ei ole tällaista tekniikkaa. Tällöin on mahdollista määrittää levylle kohdistuva kokonaisjakauma. Laskenta: q = qn + qvuonna = 375 + 400 = 775 kg / m 2.

Monoliittisen levyn rakenne.

Laskentaprosessissa olisi otettava huomioon, että lattialaattaan käytetään luokan B20 kuuluvaa betonia. Tällä materiaalilla on laskettu puristuskestävyys Rb = 11,5 MPa tai 117 kgf / cm2. Myös luokan AIII venttiilejä sovelletaan. Sen laskettu vetolujuus on Rs = 355 MPa tai 3600 kgf / cm2.

Taivutusmomentin maksimiarvon määrittämisessä on otettava huomioon, että jos tässä esimerkissä oleva tuote lepää vain seinien parille, sitä voidaan pitää säteenä 2 saranoitua tukia (tukialueiden leveyttä ei tällä hetkellä oteta huomioon ), tämän kaiken kanssa palkin leveys otetaan b = 1 m, mikä on välttämätöntä tehtyjen laskelmien helpottamiseksi.

Suurin taivutusmomentin laskeminen

Monoliittisen päällekkäisyyden laskentamalli.

Edellä kuvatussa tapauksessa tuote on kaikkien seinien päällä, mikä tarkoittaa, että vain poikkileikkaus palkista x-akselin suhteen ei riitä, koska näet laatta, joka on esimerkki, kuten palkki suhteessa z-akseliin. Näin ollen vetolujuus- ja puristusjännitykset eivät ole samassa tasossa, normaali x, mutta välittömästi 2 tasossa. Jos lasketaan palkki saranoitujen kannattimien kanssa leveydellä l1 suhteessa x-akseliin, niin käy ilmi, että taivutusmomentti m toimii palkilla1 = q1l1 2/8. Tällöin sama momentti m vaikuttaa palkkiin l22, koska esimerkin näytöt ovat yhtä suuret. Suunnittelukuorma on kuitenkin sama: q = q1 + q2, ja jos lattialevy on neliö, voimme olettaa, että: q1 = q2 = 0,5q, niin m1 = m2 = q1l1 2/8 = ql1 2/16 = ql2 2/16. Tämä tarkoittaa sitä, että ankkuri, joka on asetettu yhdensuuntaiseksi x-akselin kanssa, ja kojelaudan, joka on asetettu yhdensuuntaisesti z: n kanssa, voidaan laskea samanlaiselle taivutusmomentille, ja momentti on 2 kertaa pienempi kuin levy, joka perustuu vain 2 seinämiin.

Kattorakenteen profiili.

Joten taivutusmomentin maksimilaskennan taso on yhtä suuri kuin: Mja = 775 x 5 2/16 = 1219,94 kgf.m. Mutta tällaista arvoa voidaan käyttää vain vahvistamisen laskennassa. Johtuen siitä, että puristusjännitykset kahdessa keskinäisesti kohtisuorassa tasossa vaikuttavat betonin pintaan, betonille taivutusmomentin arvo on seuraava: Mb = (m1 2 + m2 2) 0,5 = Mja√2 = 1219,94.1.4142 = 1725,25 kgf.m. Koska laskentaprosessissa, joka tässä esimerkissä oletetaan, tarvitaan hetki hetkeä, voimme ottaa huomioon keskimääräisen lasketun arvon betonin ja raudan momentin välillä: M = (Mja + Mb) / 2 = 1,207Mja = 1472,6 kgf.m. Olisi otettava huomioon, että kun tällainen oletus kielletään, on mahdollista laskea vahvistus hetkellä, joka vaikuttaa betoniin.

Rebar-osa

Järjestelmä päällekkäisyyksistä ammattilehdellä.

Tämä esimerkki monoliittisen levyn laskemisesta käsittää vahvistamisen osan pituussuuntaisissa ja poikittaisissa suunnissa. Käytettäessä mitä tahansa menetelmää, on tarpeen muistaa venttiilin korkeus, joka saattaa olla erilainen. Joten, vahvistus, joka sijaitsee rinnakkain x-akselin, voit aikaisemmin ottaa h01 = 13 cm, mutta ankkuri, joka sijaitsee yhdensuuntaisesti z-akselin kanssa, merkitsee h: n hyväksymistä02 = 11 cm. Tämä vaihtoehto on oikea, koska raudoituksen halkaisija ei ole vielä tiedossa. Vanhan menetelmän mukainen laskenta on kuvattu kuvassa 2. Mutta apupöytä, jota näet kuvassa 3, löytyy laskentaprosessista: η1 = 0,961 ja ξ1 = 0,077. η2 = 0,945 ja ξ2 = 0,11.

Kaaviokuva pysyvän muottien esimerkistä.

Taulukko esittää suoritetun poikkileikkauksen taivutetun elementin laskennassa tarvittavat tiedot. Elementit, joissa vahvistettu yksittäinen vahvistus. Ja kuinka laskea vaadittavan lujituksen poikkipinta-ala, näet kuvassa 4. Jos yhdistämiselle hyväksytään pituussuuntaiset ja poikittaiset vahvikkeet, joiden läpimitta on 10 mm, lasketaan uudelleen poikkileikkauksen lujitussuhde ottaen huomioon h02 = 12 cm, saamme mitä näet tarkastelemalla KUVIA 5. Näin yhden juoksumittarin vahvistamiseen voit käyttää 5 sauvasta poikittaista vahviketta ja samaa pituussuuntaista. Lopulta saat verkon, jolla on 200x200 mm soluja. Yhden käynnissä olevan mittarin liitososat ovat 3.93x2 = 7.86 cm 2. Tämä on yksi esimerkki vahvistus poikkileikkauksen valinnasta, mutta on kätevää tehdä laskutoimitus IMAGE 6: n avulla.

Koko tuote sisältää 50 tankoa, joiden pituus voi vaihdella 5,2 - 5,4 metriä. Kun otetaan huomioon, että vahvistusosan yläosassa on hyvä marginaali, voit vähentää sauvojen lukumäärää neljään, jotka sijaitsevat alemmassa kerroksessa, jolloin vahvistuksen poikkipinta-ala tässä tapauksessa on yhtä suuri kuin 3,14 cm2 tai 15,7 cm2 pitkin levyn pituutta.

Perusparametrit

Betonin laskentamalli säätiössä.

Yllä oleva laskelma oli yksinkertainen, mutta lujituksen määrän vähentämiseksi sen pitäisi olla monimutkaista, koska suurin taivutusmomentti toimii vain laattaosan keskiosassa. Tuen seinämien asennuspaikkojen momentti nolla, joten jäljellä olevat mittarit, lukuun ottamatta keskiöitä, voidaan vahvistaa käyttämällä vahvistusta, jolla on pienempi halkaisija. Kuitenkin 10 mm: n halkaisijaltaan lujittavien solujen kokoa ei pitäisi lisätä, koska lattialevyllä jaettu kuorma katsotaan ehdolliseksi.

On syytä muistaa, että nykyiset laskentamenetelmät, joissa rainaelementtejä tukevat monoliittisen lattialevyn laskeminen, edellyttävät lisäkerroksen käyttöä, joka ottaa huomioon tuotteen spatiaalisen työn, koska kuormitus aiheuttaa levyn kaatumisen, mikä merkitsee raudoituksen keskitettyä käyttöä levyn keskiosassa. Tällaisen kertoimen käyttö mahdollistaa poikkipinta-alan pienentämisen enintään 10 prosentilla. Mutta teräsbetonilaatoille, joita ei ole tehty laitoksen seinissä, ja rakennustyömaalla, ei ole tarpeen käyttää lisäkerrointa. Ensinnäkin tämä johtuu siitä, että tarvitaan lisälaskelmia mahdollisten halkeamien avautumiselle taipumaan vähimmäisvahvistuksen tasolle. Lisäksi, mitä suurempi raudoituksen määrä laatta on, sitä vähemmän taipuma on keskellä ja sitä helpompi se voidaan poistaa tai peittää viimeistelyprosessin aikana.

Joten, jos käytät suosituksia, jotka käsittävät julkisten ja asuinrakennusten komposiittisen kiinteän laatan laskennan, aluskerroksen lujuuden poikkipinta-ala on suunnilleen yhtä suuri kuin laattapituuden01 = 9,5 cm2, mikä on noin 1,6 kertaa pienempi kuin tässä laskelmassa saatu tulos, mutta tässä tapauksessa on muistettava, että raudoituksen maksimikonsentraation on oltava puolivälien keskellä, joten kuvion jakoa 5 m ei ole sallittua. Poikkileikkauksen tämän arvon avulla voidaan kuitenkin arvioida, kuinka paljon raudoitusta voidaan säästää laskelmien jälkeen.

Suorakulmaisen laatan laskeminen

Monoliittisen kaavion päällekkäisyys omilla käsillään.

Tämä esimerkki yksinkertaistaa laskutoimituksia edellyttää kaikkien parametrien käyttöä, paitsi huoneen leveyden ja pituuden, sama kuin ensimmäisessä esimerkissä. Epäilemättä hetket, jotka toimivat x- ja z-akseleilla suorakulmaisilla levyillä, eivät ole yhtä suuria. Ja mitä suurempi ero huoneen leveyden ja pituuden välillä, sitä enemmän laatta muistuttaa saranoituja tuit- teita sijoitetun palkin ja kun tietty arvo saavutetaan, poikittaisen vahvikkeen vaikutus on lähes ennallaan.

Nykyiset kokeelliset tiedot ja kokemus, jotka on saatu suunnittelun aikana, osoittavat, että suhde λ = l2 / l1 > 3 poikittaisindeksi on 5 kertaa pienempi kuin pituussuuntainen. Ja silloin, kun λ ≤ 3, on mahdollista määrittää hetkien suhde käyttäen empiiristä kuvaajaa, joka on kuvattu kuvassa 7, jossa hetken riippuvuus voidaan jäljittää λ: lle. Yksikkö tarkoittaa monoliittista laatua, jossa on ääriviivainen saranatuki, kaksi tarkoittaa levyjä, joissa on kolmiosainen saranakannatin. Kaaviossa näkyy katkoviiva, joka esittää sallitut alarajaa vahvistusprosessissa, ja suluissa on arvot λ, joita voidaan käyttää levyt, joissa on kolmiosainen tuki. Samalla, λ 2/8 = 775 x 5 2/8 = 2421.875 kgf.m. Seuraava laskelma esitetään kuvassa 8.

Niinpä yhden laukaisimittarin vahvistamiseksi tulisi käyttää 5 vahvistuspalkkia, tässä tapauksessa raudoituksen halkaisija on 10 mm, pituus voi vaihdella jopa 5,4 m ja alkurajoitus voi olla 5,2 m. Pitkittäisen raudoituksen poikkipinta-ala on yksi juoksumittari on 3,93 cm2. Poikittainen vahvike mahdollistaa 4 sauvan käyttämisen. Vahvistuslevyn läpimitta on 8 mm, maksimipituus on 8,4 m ja alkuarvo on 8,2 m. Poikittaisen lujituksen poikkileikkauksen pinta-ala on 2,01 cm2, mikä on välttämätöntä yhtä juoksumittaria varten.

On syytä muistaa, että edellä mainittua lattialevyjen laskentaa voidaan pitää yksinkertaistettuna versiona. Haluttaessa vähentämällä käytetyn raudoituksen poikkileikkausta ja betoniluokan muuttamista tai jopa laatan korkeutta voit vähentää kuormitusta harkitsemalla erilaisia ​​lautankuorenvaihtoehtoja. Laskelmat mahdollistavat sen ymmärtämisen, antaako se jonkin verran vaikutusta.

Talonrakentamisjärjestelmä.

Joten yksinkertaisuuden vuoksi lattialevyn laskeminen esimerkissä ei ottaisi huomioon tukeille toimivan alustan vaikutusta, mutta jos seinät alkavat nojautua näihin alueisiin, mikä saattaa levyn lähemmäksi puristusta, sitten suurempi seinämassa tämä kuorma olisi otettava huomioon tätä sovelletaan silloin, kun näiden tukiosien leveys on suurempi kuin seinän leveys. Siinä tapauksessa, että tukiosien leveyden indikaattori on pienempi tai yhtä suuri kuin seinän leveys 1/2, silloin tarvitaan lisää laskemista seinälle voimaa varten. Mutta myös tässä tapauksessa on todennäköistä, että seinämän massaa ei lähetetä tukialuksille.

Esimerkki variantista, jolla on tietty levyn leveys

Levyjen tukiosien leveys on 370 mm, joka soveltuu 510 mm leveille tiiliseinille. Tämä laskentavaihtoehto olettaa suuren todennäköisyyden kuorman siirtämisestä seinästä laattaosan tukialueelle. Joten jos laatta pitää seinät, joiden leveys on 510 mm ja korkeus on 2,8 m, ja seuraavan kerroksen laatta lepää seinille, keskitetty pysyvä kuorma on yhtä suuri.

Tällöin olisi oikeampaa ottaa huomioon lattialevyn laskentamenetelmä konsoliin saranapulttina ja väkevöidyn kuormituksen taso - epätasaisesti jakautuneena kuormana ulokkeessa. Lisäksi, mitä lähempänä reunaa, kuorma olisi suurempi, mutta yksinkertaisuuden vuoksi voimme olettaa, että tämä kuorma on tasaisesti jakautunut konsolille, joka on 3199,6 / 0,37 = 8647, 56 kg / m. Tällaisesta kuormasta kääntyvien laakereiden vääntömomentti on 591,926 kgf.m.

 • m1: n kulmassa suurin momentti pienenee ja se on yhtä kuin m1 = 1717,74 - 591,926 = 1126 kgf.m. Levyn lujituksen poikkileikkaus on sallittua vähentää tai muuttaa muiden levyn parametreja;
 • taivutusmomentin aiheuttavat vetolujuuksia aluslevyn yläosassa, betonia ei ole suunniteltu tälle vetoalueelle, mikä tarkoittaa sitä, että on vahvistettava monoliittista tyyppiä laattaosan yläosaan tai pienennettävä tukiosan leveyttä, mikä vähentää tukiosien kuormitusta. Siinä tapauksessa, että tuotteen yläosa ei ole vahvistettu, lattialevy muodostaa halkeamia, jotka muuttuvat saranoitua tyyppiä olevalta levyltä ilman ulokkeita.

Tätä kuormanlaskennan versiota on tarkasteltava yhdessä vaihtoehdon kanssa, joka olettaa, että lattialaatta on jo läsnä ja seinät eivät ole, mikä sulkee tilapäisen kuormituksen laattaan.