Seinien muotoilu

Seinä - rakenne, joka on asennettu estämään maaperän tuhoutuminen pengertien tai syvien urien rinteissä. Kiinnitysseinän laskenta suorittaa korkeasti koulutetut asiantuntijat, sillä koko rakenteen laatu ja luotettavuus riippuvat työn laadusta.

Tällaisia ​​seiniä käytetään laajalti kaivojen, kairien, aidojen ja maanviljelijän järjestelmien rakentamisessa. Tämä tekninen rakenne on kysyntää ja välttämätöntä maanrakennustöiden rakentamiseen liittyvien rakennustöiden yhteydessä, jolle on ominaista merkittävä nousuero. Nämä voivat olla mäkiä, kauraa tai jyrkkiä rinteitä.

Suunnittelun ominaisuudet ja tyypit

Jokainen pidätysseinä on rakenne, joka on rakennettu maaperän romahtamisen ehkäisemiseksi alueilla, joilla alueen suunnittelussa ja valmistelussa on merkittäviä eroja tavaramerkkien tasossa.

Säilytysseinien tyypit Alkuperäiset liuosrakenteet

Tällaiset seinät ovat koristeellisia ja vahvistavia. Riippuen tehtävän monimutkaisuudesta, seinä voi olla:

 1. Monoliittinen, jonka rakentamiseen käytetään betonia, raakamaata, tiiliä, buto-tai betoniterästä.
 2. Maajoukkue, joka on rakennettu teräsbetonista.

Rakenteillaan monoliittinen on jaettu:

 • (ulokeprofiili), jotka sisältävät etu- ja pohjalevyt;
 • vastareita, joita varten jäykistäviä kylkiluita tai tukia käytetään jäykkyyden lisäämiseen.
Sopii käytettäväksi koko jakson rakenteen rakentamiseen.

Maajoukkueet on jaettu seuraavasti:

 • kulmaprofiilin kiinnitysseinät, jotka on koottu rakennustyömaalla erillisistä levyistä tai lohkoista valmistetuista osista; suurin ero monoliittisesta on juuri tällaisten osien käyttö kokoonpanoon;
 • aidan, joka on tehty luotettavien pilarien muodossa, jonka välissä on levy.

Kiinnitysseinän rakenteen ja rakenteen asennuspaikka voi olla luonnollinen pohja eli kallioinen maa tai paalut, jotka on tehty siellä.

Minkä tahansa mallin pohja on pohjan syvälle (jonka syvyys on 1,5 kertaa sen leveys) tai matalalla syvyydellä. On mahdollista tehdä pylväitä, kuten myös tukia, laatikoista, jotka on asennettu useisiin tasoihin ja jotka on täytetty hiekalla tai karkealla jakeittain.

Kiinnitysseinämän korkeuden valitseminen kannattaa kiinnittää huomiota olemassa olevan eron suuruuteen:

 • yli 20 m - korkeat rakennukset;
 • 10 - 20 m - väliaine;
 • jopa 10 m - matala.
Massiiviset rekvisiitta ei kallistu painon alla

Siinä on kiinnitysseiniä ja niiden rakenteesta riippuen:

 • massiivinen, joka varmistaa liikkuvan maan vakauden ja estää kallistuksen omalla painollaan;
 • ankkuri on tehokkain suuren eron läsnäollessa;
 • ohutseinämäinen, jonka ominaispiirteenä on se, että tässä luokassa on mahdollinen taipuminen kuormien vaikutuksen alaisena.

Lisäksi tärkeä on se, että seinämän koko, joka määräytyy maaperän paine- voimasta riippuen, on omat seinämäpainot, joiden kuormitukset eivät ylitä murtumispyssin rajoja.

Suunnittelussa on otettava huomioon maaperän kylläisyys veden kanssa ja aggressiivisten aineiden esiintyminen betonissa.

Käytettyjen materiaalien ominaisuudet

Kiinnitysseinien ja SNiP II-15-74 ja II-91-77 rakentamiseen käytettävien monoliittirakenteiden rakentamista koskevien ohjeiden mukaisesti käytettiin sementtimerkkiä M 150 ja M 200 sekä esivalmistettuja M 300 ja M 400 -laitteita.

Kun valitaan teräksestä valmistettuja tuotteita, on tarpeen ottaa huomioon talvella oleva lämpötila. Niillä alueilla, joilla lämpömittari putoaa alle -30 ° C: een talvella, lujittavan teräksen A IV 80 C käyttö on ehdottomasti kielletty.

Rakenteen lujittamiseksi käytetään Vst3sp2-tyyppistä AI-lujitusta terästä.

Venäjän federaation alueella toimivan GOST 5781-82 -standardin mukaan lujittavien seinien lujittaminen tapahtuu luokan A III ja A II lujitemuuntimien avulla.

Ankkurinauhoja ja kiinnityksiä käytetään valitsemalla GOST 535-2005, joka toimii Venäjän federaation alueella.

Nostosilmukoiden valmistukseen betoniteräsrakenteissa VST3sp2-luokan AI-lujitettua terästä käyttäen.

Kiinnitysseinien rakentamiseen käytettävän materiaalin valinta perustuu maaperän ja ympäristön olosuhteiden tiettyihin ominaisuuksiin.

Niinpä betoni- tai betoniseinien rakentamiselle alueilla, joille on tunnusomaista nopeat lämpötilan muutokset, on suositeltavaa valita betonimerkki tällaisista ominaisuuksista ja pakkasvasteesta riippuen.

Kuitenkin betoniteräsrakenteiden rakentamiseen voidaan käyttää luokan B 15 koostumusta ja sitä korkeampia.

Frost-resistentit ja vedenkestävät betonityypit tuottavat suurimman luotettavuuden.

Betonirakenteiden suunnittelussa, esijännitetyissä, sovelletaan betoniluokkaa B 20, B 25, B 30, B 35. Betonin valmistukseen tarvitaan betoniluokka B 3.5 ja B 5. Sinun on valittava betonin merkki ottaen huomioon tällaiset indikaattorit kuten pakkasenkestävyys ja veden kestävyys.

Mitä alhaisempi ympäristön lämpötila on, sitä korkeampi betoniluokka jäätymisen kestävyydelle, mutta vedenkestävyyden osalta indikaattori ei yleensä ole vakioitu.

Hotellin huomiota ansaitsee kiristyneitä varusteita. Useimmissa tapauksissa nämä tuotteet, joiden lujuus lisääntyy lämpökäsittelyprosessin aikana, valmistetaan luokan AtIV tai kuumavalssattujen terästuotteiden teräksestä AV ja AVI. Lisätietoja kiinnitysseinien rakentamisesta on tässä videossa:

Kuorman ja paineen laskeminen

Yksi tärkeimmistä indikaattoreista on rakenteen luotettavuuskerroin. Se otetaan riippuen tilojen ryhmästä. Ensimmäisessä tapauksessa se vastaa erityisessä taulukossa määritettyjä tietoja, toisessa tapauksessa se otetaan yksikkönä.

Rakennetun rakenteen kuorma on:

 1. Konstanssit, joihin kuuluu itse rakenteen paino, maaperä täyteaineessa, irtotavarana ja luonnollisessa esiintymisessä, pohjaveden paine, rautatiekisojen paino ja valtatie tai jalankulkijan jalkakäytävä.
 2. Kestävä - paine tasaisesti jakautuneista kuormista tai varastoituihin materiaaleihin, jotka on sijoitettu viereiselle alueelle, liikkuvien ajoneuvojen paine sekä maanteillä että rautateillä.
 3. Lyhytaikaiset painelaitteet, telavaunut ja trukit.

Seinäasennus

Laske kuinka aktiivinen vaakasuora paine on, käyttäen kaavaa, joka otettiin huomioon laskettaessa:

 • oma paino;
 • syvyys;
 • otetaan huomioon maaperän tarttuvuuskerroin putoavan prisman luiskutaulusta eri kulmissa.

Joten vastaava kuorma lasketaan kaavalla

, jossa IC vastaa 2K ja K-luokan kuormitusta. Sen arvo tavanomaisesti on 14, mutta joissakin tapauksissa se voidaan pienentää 10: ksi.

, jossa ɑ on nauhan leveys, Hb on kerroksen paksuus tasapainotettujen luoteiden alapuolelle. Se on 0,75 m, ja jos tällaista pohjaa ei ole rakennettu, arvo otetaan 0: ksi. Laskelmien likimääräinen kuvaus on tässä hyödyllisessä videossa:

Kiinnitysseinämien laskemisessa ei oteta huomioon vaakasuoria ja poikittaisia ​​kuormituksia, jotka tapahtuvat polun kaarevilla osuuksilla keskipakoisvoimista.

Kiinnitysseinien rakentaminen ja tarvittavat laskelmat

Rakennustekniikka, niiden ominaisuudet, käytetyt laitteet ja paljon muuta tulisi antaa etukäteen. Kaivon valmistelu, sen syvyys ja muoto lasketaan hankkeen valmisteluvaiheessa. Maaperän laadusta riippuen pohjan rakenne valitaan:

 • paalun perustus;
 • hiekka ja sora;
 • asennusmenetelmä vedessä.
Kaivontyö suoritetaan erikoislaitteilla.

Kaivutyöt ja ojan kaivaminen raskailla rakennusmateriaaleilla. Nämä ovat kauhan kaivukoneita, itsekulkevia telaketjuja tai pyörillä varustettuja nostureita, ja joskus trukkien käyttö on erittäin tehokasta.

Jälkitäyttö on mahdotonta ilman puskutraktoreita, jotka pystyvät tekemään tarvittavan työn nopeasti ja tehokkaasti. Täyttäessäsi täyttöä käytä karkeaa maata, hiekkaa, siitaa.

Kaikille niistä tehdään perusteellinen tamping, jolla ei ole pelkästään tasoa pinta vaan myös maaperän tiivistyminen. Tämä toimenpide suoritetaan myös rakennuslaitteilla. Kun työskentelet, tarvitset rullan, värähtelijän tai tamping-koneen. Sälää tai turpea ei käytetä täyttömateriaalina.

Kiinnitysseinien rakentaminen nielujen alueella on yhteydessä tiettyihin vaikeuksiin.

Maa-alueen tukiseinän rakentaminen liittyy tiettyihin sijaintipaikan aiheuttamiin ongelmiin. Jos talo ja sijaintipaikka sijaitsevat niemimaalla tai mäkisellä alueella, on melko vaikeaa suunnitella kaunista aluetta, koska se on oikein suunnitellut sen.

Ensinnäkin, sinun on huolehdittava maan lujittamisesta, harkitse sitten säilytystuolien rakentamista leikkipaikoille ja poluille, kukkapenkkeille ja sängyille, huvipuistoille tai uima-altaalle.

Tällaisissa olosuhteissa kaikki työ voidaan tehdä itsenäisesti ilman asiantuntijoiden ja raskaiden rakennustarvikkeiden osallistumista. Pohjaveden syvyys on selkeytettävä, jotta maanviljelijät saavat maaperän tutkimuksen tulokset ja valitsemaan tämän tapauksen sopivimman rakenteen.

Kiviseinät ovat lisäksi koristeellisia.

Itsekseen rakennettu pidätysseinän korkeus ei saa olla suurempi kuin 1,5 m paksuuden suhteen, riippuu käytetyn materiaalin laadusta:

 • kivi tai butobetoni - 60 cm;
 • betoni - 40 cm;
 • teräsbetoni - 10 cm.

Kiilto-seinät, jotka on rakennettu kivistä, asetettu erityisellä metalliverkolla ja varustettu luotettavalla ja laadukkaalla vahvistuksella ovat erittäin suosittuja. Laskelmien suorittaminen ilman asiantuntijoiden osallistumista edellyttää tietämystä tietyistä maaperän laadun ja tukiseinän korkeudesta.

Rakenteen korkeuden ja sen paksuuden suhde määritetään suhteessa 4: 1, mutta tämä koskee vain tiheää savimaata. Keskimääräinen tiheyssuhde on 3: 1 ja matala tiheys maaperä - 2: 1. Lisätietoja siitä, miten rakentaa rakennetta sivustoon, jolla on voimakas kaltevuus, katso tätä videota:

Kaavojen avulla voit tehdä itsenäisesti kaikki laskelmat ja määrittää kiinnitysseinän leveyden pohjan pohjassa ja yläosassa:

Ƴg - maaperän vakiopaino;

H - pidätysseinämän korkeus

μ on kerroin, joka riippuu sisäisen kitkan kulman suuruudesta ja määritetään erityisesti piirretyllä kaaviolla.

Ulkopuolisen ja sisäisen kaltevuuden (C), seinämän leveyden mistä tahansa osasta (b), korkeudesta maanpinnasta, painosta ja tarvittavista kertoimista käytämme kaavaa

jonka ansiosta voit laskea kaikki tarvittavat parametrit tulevasta rakenteesta.

Sivuseinän tukiseinän rakenne

Oikein tehdyt laskelmat auttavat estämään luonnon- tai keinotekoisesti rakennettujen pengertien ja kaivojen tuhoutumisen, koristelemaan telakan, järkevästi käyttämään jopa niitä maa-alueita, joilla tuntui mahdottomalta laittaa kukkapenkkeja ja kukkapenkkejä ainutlaatuisen aidan luomiseksi.

erä

Monimutkaisen maaston (palkit, kaivot jne.) Rakennustyön aikana rakennustyöt usein edellyttävät tukirakennetta. Tällaisella lujarakenteella on yksi päätehtävä - maaperän massan romahtamisen estäminen. Artikkelissa käsitellään laitteen kiinnitysseiniä.

sisältö:

Ehdollisesti pidettävät seinät on jaettu kahteen tyyppiin:

 • Koristeellinen - piilottaa kätevästi pienet maapallot ympäristöön. Jos tasot ovat hieman erilaisia, ja seinämän korkeus on näin ollen alhainen (jopa puolet metriä), sen asennus suoritetaan pienellä syvyydellä, joka on korkeintaan 30 cm.
 • Linnoitukset suorittavat päätehtävän - ne hillitsevät maanpinnan liukumista. Tällaiset rakenteet on pystytetty, kun kukkulan kaltevuus ylittää 8 °. Heidän avullaan tehdään horisontaalisten alustojen järjestelyä, mikä laajentaa käyttökelpoista tilaa.

Pysyvä seinäkuva

Seinien muotoilu

Riippumatta tarkoituksesta, kiinnitysseinällä on neljä elementtiä:

 • säätiöt;
 • kehon;
 • viemärijärjestelmä;
 • viemäröintijärjestelmä.

Seinän, viemäröinnin ja kuivatuksen maanalaisella osalla on teknisten standardien käyttöönotto ja keho esteettisiin tarkoituksiin. Korkeus voi olla alhainen (enintään 1 metri), keskipitkä (korkeintaan 2 metriä) ja korkea (yli 2 metriä).

Rakenteen takaseinä voi olla seuraavan kaltevuus:

 • jyrkkä (eteen- tai taaksepäin);
 • matala;
 • makuulla.

Lujuusseinien profiilit ovat monipuoliset, pääasiassa suorakaiteen ja puolisuunnikkaan muotoiset. Jälkimmäinen muotoilu puolestaan ​​voi olla eri kaltevuus kasvoille.

Nykyiset kuormat kiinnitysseiniin

Materiaalin valinnassa ja vastaavasti seinien noston perustana, jota ohjaavat rakenteen vaikuttavat kuormat.

Pystyvoimat:

 • oma paino;
 • yläkuormitus, ts. paino, painaminen rakenteen päälle;
 • täyttövoimakkuus vaikuttaa sekä seinään että sen osaan.

Vaakavoimat:

 • maaperän paine suoraan seinän takana;
 • kitkavoima maadoituksessa.

Pääjoukkojen lisäksi on myös säännöllisiä kuormia, kuten:

 • tuulen voimakkuus, erityisesti kun rakenteen korkeus on yli 2 m;
 • seismiset kuormat (seismiset vaara-alueet);
 • tärinävoimat toimivat paikoissa, joissa tie- tai rautatiekisko kulkee;
 • vesi virtaa erityisesti alamäkialueilla;
 • maaperän turvotus talvella jne.

Kiinnitysseinien stabiilisuus

Alhaisen kiinnitysseinän rakentaminen suoritetaan suuremmassa määrin koristetarkoituksiin, eikä niiden tarvitse tarkkaa vakauden laskentaa. Tämän ominaisuuden kasvu on suuntaa antavaan tekniseen rakenteeseen.

Seinäkäämisen tai kallistuksen estäminen on mahdollista seuraavin toimenpitein:

 • vähentää merkittävästi maaperän paineita pienen rinteen takapinnalle, joka on suunniteltu korkeuden suunnassa;
 • maan päin oleva pinta on karhennettu. Kiven, tiilen, lohkon muuraus tekevät reunat ja monoliittiset kiinnitysseinät - suoritetaan leikattu;
 • asianmukaisesti järjestetty viemäröintijärjestelmä estää rakenteen heikentämisen;
 • seinämän edessä olevan konsolin läsnäolo lisää vakautta, koska se jakaa osan maaperän kuormituksesta;
 • sivusuuntaista (pystysuoraa) painetta pienennetään täyttämällä onttoja materiaaleja (laajennettu savi) takaseinän ja olemassa olevan maan välillä;
 • perusseinämät ovat tarpeen raskaiden materiaalien pääseinistä. Saviä maaperä varten on suositeltavaa käyttää teippityypin pohjaa, heikkoa maata (hiekkaa, etenkin hiekka-siltaa) - pile-pohja.

Kiinnitysseinän rakentaminen

Materiaalin osalta sen valinta perustuu moniin kriteereihin: rakenteen korkeus, veden kestävyys, aggressiivisen materiaalin kestävyys, kestävyys, rakennusmateriaalin saatavuus ja mahdollisuus asennusprosessin koneellistamiseen.

Tiilen kiinnitysseinä

 • Tiilen kiinnitysseinämien laskemiseksi on aikaansaatu vahvistetun pohjan läsnäolo. Koriste-ominaisuuksia voidaan parantaa käyttämällä tiilien käyttöä, jotka eroavat koosta tai väreistä pää-muurien elementeistä. Matala seinämä (enintään 1 metri) on säädetty yksinään. Tapauksissa, joissa lisääntynyt stressi on tarkoitettu, kannattaa turvautua ammattilaisten palveluihin.
 • Työskentely tavanomaisen punatiilisen tiilen tai klinkkerin avulla, jolla on suuri lujuuskerroin ja kosteudenkestävyys. Kiinnitysseinien rakentamiseen tarvitaan yleensä nauhatusperusta.
 • Pohjan alapuolella olevan ojan leveys on yhtä suuri kuin seinän leveys kolminkertaiseksi eli jos rakennus on suunniteltu yhdelle tielle (25 cm), tämä parametri on 75 cm. Syvyys on vähintään 1 m. Pohja on peitetty 20-30 cm: n kerroksella soraa tai murskattua kiveä, sitten kerros (10-15 cm) hiekkaa, jolloin jokainen materiaalin täyttö haalistuu.
 • Muotti on laskenut, sen yläosan tulee olla 15-20 cm maanpinnan alapuolella. Vahvistustangot käytetään vahvistamiseen, joka on asetettu rikkoutuneelle tiili- tai roskakivelle. Joka tapauksessa heidän ei pitäisi vain valehdella hiekka-sora-alustaan. Lisäksi kaadetaan 150 tai 200 betonia.
 • Klinkkeri sopii liuoksen liittämiseen. Toinen rivi mahdollistaa Ø 50 mm: n tyhjennysputkien asentamisen. Asennuksessa putkien kaltevuus kasvojen etupuolelle on havaittavissa, niiden välinen etäisyys on 1 metri. On tärkeää seurata saumojen siirtymistä. Voit estää tämän tapahtumisen käyttämällä puolikkaita tiiliä.
 • On huomattava, että yhden tiilen sijoittaminen on mahdollista jopa 60 cm: n seinän pystyttämiseksi korkeammille rakenteille, on suositeltavaa suorittaa rakennus puolitoista, kaksi tiiliä ja seinän alaosan laajeneminen. Siten rakentaminen muistuttaa konsolia.

Kivimuuri

 • Luonnonkivi, kuten sen keinotekoinen vastapuoli, on korkeat esteettiset ominaisuudet. Lisäksi valmiin seinän ulkonäkö mahdollistaa sen, että se sekoittuu harmonisesti ympäröivän maiseman kanssa luoden yhden kokonaisuuden luonnon kanssa.
 • Sitä voidaan käyttää sekä kuivaa että märkäämistä varten. Ensimmäinen vaihtoehto on työvoimavaltainen ja vaatii tiettyä taitoa, koska kiven säätäminen on tarpeen, mikä takaa optimaalisen sovituksen toisiinsa.
 • Kiven säilytysseinän pohja on tehty samalla tavoin kuin tiiliä varten. Teipin pohja tehdään myöhemmin kiven asettamiseksi. Jos seinän rakenne toteutetaan ilman laastin käyttöä, saumat täytetään istutusmateriaalilla tai puutarhamaalla. Myöhemmin istutetaan kasveja, joissa on kuitumainen juuristo, kiviä. Kehittyessään ne vahvistavat merkittävästi rakenteellisia elementtejä.
 • Tässä tapauksessa viemäröintijärjestelmä voidaan järjestää yksinkertaistetulla tavalla - jätä 4 cm: n ja viidennen kiven väliin ensimmäiset krs: t 5 cm.
 • Kiviseinämiä suositellaan enintään 1,5 m: n rakenteisiin.

Betoniseinät

 • Tämä monoliittinen rakennustyyppi toteutetaan käyttämällä puuraaka-ainetta tai kyllästynyttä paalua.
 • Vahvistettu betoniseinä
 • Tehdasvalmisteisen laatta asennetaan nostolaitteiden avulla. Se voi olla konsoli tai tukipilari. Valmiiden tuotteiden asentamiseen tiheässä maaperässä ei tarvita. Riittää kaivamaan kaivantoa hieman leveämmäksi kuin pohjalevyn tai konsolin koko.

Esivalmistetut kiinnitysseinät valokuva

 • Alareunassa sora (murskattu kivi) ja hiekka asetetaan kerroksille 15-20 cm. Perusteellinen tamping varmistetaan runsaalla vedellä vedellä. Teräsbetonilaatat asennetaan tiukasti pystysuoraan. Toistensa välillä ne on yhdistetty hitsaamalla elementtejä, jotka ovat upotettuja elementtejä. Lisäksi muodostetaan pituussuuntainen viemäröintijärjestelmä ja tila täytetään maaperällä.
 • Vahvistettu betonirakenteinen seinämä on suositeltavaa heikoille (epävakaalle) maaperälle. Pallojen välinen etäisyys riippuu levyn pituudesta, ja ne voidaan sijoittaa 1,5, 2 tai 3 metrin välein. Pallojen halkaisija on tavallisesti 300 - 500 mm.

Betonin kiinnitysseinä tekee sen itse

 • Seinämän suuremman stabiiliuden ansiosta konsoli on tehty kaltevuudella (10 ° -15 °) pengerteen suuntaan. Jos esimerkiksi otetaan seinää, jonka korkeus on 2,5 metriä, rakenteen maanalaisen osan korkeus on 0,8-0,9 m ja rungon leveys 0,4 metriä.
 • Materiaalina vedetään ulos 1,2 m leveä kaivanto (etuosasta 30 cm ja takaosasta 50 cm) ja 1,3 m syvyyteen (ottaen huomioon hiekka-sora-sängyn järjestäminen). Haluttu kaltevuus tehdään manuaalisella kaivauksella, tämä parametri tarkistetaan sekä asennettaessa muottiin että kaatamalla betonia. Tarvittaessa kaltevuus säädetään.
 • Pohja on välttämättä vahvistettu sekä pitkittäis- että pystysuunnassa. Betonista ulkonevien sauvojen korkeuden on oltava vähintään puoli metriä. Ainoa antaa betonivahvistusta, tämä aika on noin kuukausi. Sitä ei ole suositeltavaa suorittaa ennen tätä aikaa.
 • Seinätelineen muotojen rakentamisen helpottamiseksi otetaan käyttöön 2440x1220x150 mm vakiokokoinen kosteudenkestävä vaneri. Yhtä tyhjää varten tarvitset 3 arkkia, joista 2 tulee täysien reunojen päälle ja yksi vaneri on leikattava sopivaan leveyteen kahdelle puolelle.
 • Seuraavissa teoksissa yksi sivukappale ei ole käytössä, koska se toimii rakennuksen edellisen osan seinäksi. On mahdollista estää sauman erotus elementtien välillä vahvistamalla. Tässä tapauksessa, kun materiaali kaadetaan, reikiä porataan sivuosaan ja metallitangot asetetaan. Ne voidaan sijoittaa porrastettuun järjestykseen 40-50 cm toisistaan ​​30-40 cm: n ulostulolla seinän rungosta.
 • Metallikulmia käytetään rungon reunojen liittämiseen, koska valettavan betonin paino on suuri. Lisäkorjaus palvelee 50x50 mm: n tankoja, jotka on naulattu muotin kehän ympärille. Kolmen puolen luotettavuuden kannalta olisi sijoitettava välikappaleita.
 • Haluttaessa betonipinta voidaan koristella luonnollisella tai keinotekoisella kivellä.
 • Suoraan helpottaa työtä ja pienentää vaahtobetonin, laajentuneen savi-, kaasu- tai kuonilohkareiden rakennuspalikoita. Mutta tällaisen seinän lujuusominaisuudet ovat paljon pienemmät. Lisäksi tällaisen materiaalin asettamisella ei ole houkuttelevaa ulkonäköä.

Puinen seinä

Maisemasuunnittelun kannalta puu sopii parhaiten näihin tarkoituksiin, mutta sen pitkä käyttöikä ei ole sen vahvin kohta. Tehokkaampien ponnistelujen lisäämiseksi impregnointiaineiden toistetulla käsittelyllä on pyrittävä lisäämään aggressiivisen materiaalin kestävyyttä.

Kiinnitysseinän rakentamisessa lokit voidaan sijoittaa sekä vaakasuoraan että pystysuoraan. Lujuusominaisuuksista ei ole suurta eroa. Tällaista materiaalia käytetään sellaisten seinien rakentamiseen, joiden korkeus on enintään 1,5 m. Jotta lokin haurun osan mätänemisen estäminen olisi välttämätöntä polttaa se tai käsitellä sitä nestemäisellä bitumilla.

Tukien pystysuuntainen järjestely pidätysseinässä

 • Lokien pituus voi olla erilainen, kaikki riippuu korkeuseroista. Vakautta varten ne haudataan syvyyteen, joka vastaa 1/3 koko palkin kokonaispituudesta, joten jos tämä parametri on 2 m, pudotusosa on 60-70 cm.
 • Kalibroidun puun asennus tehdään aikaisemmin kaivettuun kaivantoon. 15 cm kerrosta murskattua kiveä kaadetaan pohjaan ja tiivistetään. Lokit laittavat kiinteän seinän, lähellä toisiaan, tarkasti tarkkaillaan pystysuoria. Kiinnitys tehdään lanka- tai kynsien avulla, jotka kulkevat kulmassa.
 • Lokasuojan maksimaalinen stabiilius saavutetaan kaatamalla kaivanto hiekkasementtiseoksella. Alkuperäisen selän takaosa on peitetty tiivistemateriaalilla (kateaine, kattohuopa jne.), Minkä jälkeen täyttö suoritetaan.

Tukien vaakasuora järjestely pidätysseinässä

 • Tukipilarit asetetaan aina 1,5-2 tai 3 metriä, sitä useammin ne sijaitsevat, sitä vahvempi seinämä on. Käytettyä puuta käsitellään välttämättä antiseptisilla aineilla.

Vaakasuora asennus voidaan tehdä useilla tavoilla:

 • kahden vastakkaisen puolen pylväistä pituussuuntaisia ​​uria leikataan etukäteen, johon vaakasuorat elementit kiinnitetään tiukasti. Tukoputkien halkaisijan on oltava suurempi kuin poikittaisasennossa käytettävät palkit;
 • Toisessa vaihtoehdossa on lokien kiinnittäminen tukien takapuolelle. Tällöin ensimmäinen palkki asetetaan maahan, joten on suositeltavaa asettaa vedeneristysmateriaali etukäteen. Vaakasuoraan sijoitettujen tukkien liittäminen tukiin suoritetaan langalla ja / tai nauloilla.

Gabion säilytysseinä

 • Verkkorakenteiden asentamiseksi riittää tasoittaa pinta ja murskata suuri murto (jopa 150 mm) tai pienet jyrkäntelijät täyttääksesi osat. Gabionien tärkeimmät edut ovat niiden joustavuus ja läpäisevyys, joiden avulla voit tehdä ilman viemärijärjestelmän järjestelyä.
 • Tällaisia ​​lanka-laatikoita yksinkertaisesti kootaan, asennetaan sitten tasapintaan ja peitetään joella tai louhoksella. Seuraavat lohkot asennetaan samalla tavalla. Osien välillä kiinnitetään lankoja, joissa on korroosionkestävä pinnoite. Tämä on kätevä tapa luoda useita nurkkaan kiinnitettyjä seiniä.
 • Jos maaperä kaadetaan kivien väliin ja kylvetään kasvien siemeniä, muutaman vuoden kuluttua seinä hankkii houkuttelevan ulkoasun ja sopii saumattomasti ympäröivään maisemaan.

Kiinnitysseinän laskeminen

Ennen kuin kiinnität seinän, on tärkeää harkita huolellisesti kaikkia vivahteita. Muussa tapauksessa lukutaidottomat laskelmat ja laiminlyönti rakennustandardien suhteen voivat johtaa romahtamiseen.

Tällaiset seinät, joiden korkeus on korkeintaan 1,5 metriä, saa rakentaa yksinään. Yksittäisen tekijän kokoa varten otetaan 0,5-0,7 kerrottuna seinämän korkeudella. Laske seinämän paksuuden suhde korkeuteen, voidaan ohjata maaperätyypin mukaan:

 • tiheä maa (kalkkikivi, kvartsi, spar jne.) - 1: 4;
 • keskitiheys maaperä (liuskekivi, hiekkakivi) - 1: 3;
 • pehmeä maa (hiekka savipartikkelit) - 1: 2.

Jos seinän korkeus on suuri ja rakennelma suunnitellaan heikoksi, käytä erikoistuneiden järjestöjen palveluja. Laskelmat tehdään SNiP: n vaatimusten mukaisesti.

Tässä tapauksessa otetaan huomioon monet tekijät ja kiinnitysseinien raja-arvon perusteella seuraavat laskelmat:

 • itse seinämän aseman vakaus;
 • maaperän lujuus, sen mahdollinen muodonmuutos;
 • seinämän rakenteen vahvuus sen elementtien halkeamiskestävyyteen.

Laskelmat tehdään myös maaperän passiivisesta, aktiivisesta ja seismisestä paineesta; kytkin kirjanpito; pohjaveden paine ja niin edelleen. Laskenta suoritetaan ottaen huomioon suurimmat kuormitukset ja kattaa seinän käyttö-, rakenne- ja korjausjaksot.

Tietenkin voit käyttää ja käyttää tähän tarkoitukseen erityisesti suunniteltuja online-laskimia. Mutta sinun on tiedettävä, että tällaiset laskelmat ovat luonteeltaan neuvoja. Laskelmien absoluuttinen tarkkuus ei ole taattu.

Seinän viemäröintijärjestelmä

Jäteveden ja viemäröinnin järjestäminen vaatii erityistä huomiota. Järjestelmä mahdollistaa pohjavesien keräämisen ja poistamisen, lumen sulamisen ja myrskyn veden estämisen, mikä estää rakenteen tulvan ja eroosion. Se voi olla pituussuuntainen, poikittainen tai yhdistetty.

 • Ristivaijeri tarjoaa reiät Ø100 mm jokaista seinän mittaria kohden.
 • Pitkittäinen versio sisältää sijoituksen, joka sijaitsee pohjassa koko seinän pituudelta. Aaltoputkia käytetään näihin tarkoituksiin, koska niiden joustavuus mahdollistaa niiden asentamisen vaikeisiin helpotuksiin. Keraamisia tai asbestisementtiputkia, joissa on yläosassa olevia reikiä, käytetään suorissa osissa.

Seinät pitävät tärkeitä tehtäviä. Niiden rakentaminen olisi annettava asiantuntijoille tai ainakin neuvoteltava heidän kanssaan tästä asiasta. Laskelmissa pienin virhe voi olla hyvin surullisia seurauksia.

Seinät: laskenta ja luokittelu

Kiinnitysseinien laskeminen

Kiinnitysseinä on rakenne, joka pitää maata kaatumasta kaivausten ja pengertien rinteissä.

Kiinnitysseinät - tämä on tärkein rakennusrakenteiden laajamittainen rakenne, jota käytetään vahvistamaan kaivantoja, kaivoja, aidoja, maanviljelijöitä ja niin edelleen.

Nämä rakenteet ovat levinneet laajaan käyttöön tie-, teollisuus-, siviili-, hydrauli- ja rautateiden rakentamisessa, linnoituksessa ja kaivosteollisuudessa. Taustalla olevan seinän kasvot on nimeltään selkä, ja vastakkaiselle puolelle kasvot on nimeltään keski.

Kiinnitysseinän taakse maaperän vapaan pinnan seuraavia muotoja ovat: vaakataso, kaltevuus (nouseva), laskeva kaltevuus, puolikiilto, rikki, suunnittelematon.

Rakenteiden tyypit

Luonnonkiven (leikkaus) kiinnitysseinän rakenne: 1 - sora hiekkalaatikko; 2 - perusta; 3 - kiinnitysseinä; 4 - seinän etuosan kaltevuus; 5 - luonnollinen rinne; 6 - upottaminen soraa tai roskaa; 7 - täyttömassa; 8 - viemäriputki.

Monoliittiset kiinnitysseinät on tehty betonista, betonista, tiilestä tai raunioista ja vahvistetusta betonista. Niissä voi olla monenlaisia ​​profiileja, joista osa on seuraavia nimiä: suorakulmainen, puolisuunnikkaan muotoinen, kalteva etupuoli, trapetsoidinen, kalteva takapinta, trapetsoidinen, kalteva kasvot, kaltevuus kohti täyttöä, ulkoneva alempi etureuna, rikki, porrastettu purkulaatikko, kulma.

Teräsbetoniset monoliittiset kiinnitysseinät on valmistettu kulmaprofiilista ja ne ovat ulokkeita tai tukipyörää (uurteita). Konsolin rakenne sisältää pohja- ja etulevyt, ja vastat, joilla rakenteen jäykkyyden lisäämiseksi on myös poikittaisia ​​kylkiluita tai tukia.

Valmisbetoni on valmistettu raudoitetusta betonista ja niiden rakenne on jaettu seuraaviin tyyppeihin.

Kulmaprofiilin seinät voidaan valmistaa yksittäisistä levyistä tai lohkoista, jotka on koottu paikallaan ja kiinteiden osien muodossa. Jälkimmäinen variantti eroaa monoliittisesta rakenteesta siinä, että se koostuu erillisistä pienistä liitoskohteista.

Hilts koostuu erillisistä tuista, joiden välissä on täynnä laattoja.

Tukit on valmistettu eri muotoisten pylväiden tai tukien muodossa. Ne on tehty tyhjistä laatikoista, jotka on asennettu 1, 2 tai useampaan kerrokseen ja täytetty karkealla tai hiekalla.

Läpäisyn asteen perusta voidaan jakaa kahteen päätyyppiin: syvälle ja matalalle. Jos säätiön pohjan syvyys ylittää sen leveyden 1,5 kertaa tai enemmän, tällaista perustusta kutsutaan syviksi. Kiinnitysseinä voidaan asentaa luonnollisella pohjalla - ei-kivinen tai kivinen - tai keinotekoisella, eli paaluilla.

Kiinnitysten seinien materiaalilaskenta

Tiiliseinä: 1 - murskattu kivi; 2 - tiilimuuraus; 3 - muurausreikien tyhjennysaukko; 4 - konkreettinen säätiö.

Kiinnitysseinämää laskettaessa ja materiaalin valitsemista ja sen perustamista varten on otettava huomioon monet tekijät ja vaatimukset, joista tärkeimmät ovat seinän korkeus, vedenkestävyys, seisminen kestävyys, kestävyys ja kemikaalien aggressiivisuus, korkealaatuinen perustus, työolot, paikallisten rakennusmateriaalien saatavuus ja konjugointiolosuhteet muiden rakenteiden kanssa. Muussa tapauksessa saattaa tapahtua rollover.

Hieno-elementtiset betoniteräkset ovat taloudellisimmat, toisin kuin massiivinen betoni, ne vaativat 2 kertaa vähemmän sementtiä ja vähän lujuutta.

Vahvistetun betoniseinämän merkittävänä etuna on mahdollisuus valmistaa esivalmistettuja rakenteita ja rakentaa ne suoralla paineensiirrossa heikkoon maaperään järjestämättä keinotekoista pohjaa.

Jopa 6 metriä korkeita, teräsbetoniset ulokkeet ovat pienempiä kuin laskurit (reunat); 6-8 m korkea seinät ovat samat; yli 8 m: n seinämille, uritetuilla rakenteilla on pienempi määrä vahvistettua betonia kuin kantokahvat. Näin ollen rei'itetyllä betoniteräksellä on optimaalinen keski- ja korkeat seinät.

Kiertämisen välttämiseksi betonin on oltava tiivis betoniterästen seinämille (luokka 150-600). Vahvistus voi toimia terästangoista, joiden läpimitta on enintään 40 mm, ja esijännitetyn rakenteen - korkean lujuuden omaavalle langalle.

Rakenteiden ulkopuolisille rakenteille ja asennustarvikkeille on mahdollista käyttää luokan A-I terästä. Hitsauspalkkien hitsaamiseen käytetään korkealaatuisen pinnoitteen elektrodeja (esimerkkejä: E42, E42A, E50A, E55).

Betonielementtien kannattaminen on suositeltavaa vain alijäämän ja korkean lujituksen kustannuksella, koska betonivahvuutta ei ole käytetty täydellisesti massiivisissa kiinnitysseinissä. Tästä johtuen korkealaatuisen betonin käyttö heille on epäkäytännöllistä, mutta tiheyden olosuhteissa ei ole suositeltavaa käyttää betonimerkkejä alle 150. Muurausmateriaalin tilavuuden pienentämiseksi betonielementtien pitäminen voidaan tehdä tukien avulla.

Profiilien käyttäminen kaltevalla takareunalla, porrastettu ja suorakulmainen voi johtua etupinnan pystysuuntaisuudesta, esimerkiksi: kiinnitysseinien kiinnittämiseen. On pidettävä mielessä, että seinämän pystysuora etupinta tuntuu ulkonäöltään, joten se on tehty hieman pystysuoraan kaltevuuteen nähden. Etuviivainen reuna on tehty suunnilleen 3: 1 kaltevuudella.

Säilytysseinäkotelo.

Kiinnitysseinämät roskirakenteelta edellyttävät vähemmän sementin kulutusta kuin konkreettisia, ja ne voidaan pystyttää vähemmän aikaa yksinkertaisemman työn organisoinnin avulla. Runkorakenteiden seinien käyttö on suositeltavaa, jos kivi on paikallaan. Ruosteen muuraus on valmistettava luokkaan, joka ei ole alle 150-200, käyttäen portlandsementtiä, jonka luokka on vähintään 25-50 ja edullisesti 100-200.

Liuoksessa on vahvuuden lisäksi oltava vesipitoisuus ja plastisuus, minkä vuoksi sen koostumukseen on lisättävä pehmittimiä. Hydraulisten kiinnitysseinien kohdalla käytetään huonolaatuista rikkoutumiskiviä, joka on vähintään 200 ja portlandsementtiä, joka on vähintään 50 astetta.

Säilytysseinät tulevat purkausalueilla ja kalteva tai pystysuora etupinta. Takapinta on pystysuorilla tai pystysuorilla. Suorakulmaisen profiilin käyttö on suositeltavaa vain, jos seinän yläosassa tai alhaisissa seinissä on tukea. Jos on olemassa pieni tai raju murskakivi, sen jälkeen murenan muuraus, käyttö muuraus muuraus on mahdollista.

Sallittu korkeus tiiliseinien korkeudelle 3-4 m. Tässä tapauksessa on käytettävä tukien käyttöä. Portaita tai suorakaiteen muotoisia profiileja käytetään useimmiten pienissä maanalaisissa rakenteissa: kanava-seinät, kaivot ym.

Hydrauliseinien osalta tiilimuuraus on sopimatonta, ja ulkotilaan altistuminen sään sattuessa ei ole toivottavaa. Tiilenpidätysseinien valmistuksessa käytetään hyvin poltettua tiiliä, joka on enintään 200 ja merkkilämpötila on vähintään 25. Tässä tapauksessa ei käytetä silikaattilattiaa.

Korkealaatuista betonia, kovaa kiveä ja kestävää pinnoitetta käytetään, kun on tarpeen suojata seinästä sateelta, altistumiselta korkeille veden nopeuksille ja kun arkkitehtisuunnittelu on tarpeen.

Kiinnitysseinän rakenne.

Muurattujen ulkokerrosten osalta betonilla ja verhousmateriaalilla saa käyttää materiaalia, joka kestää sadankertaisen jäädytyksen.

Aggressiivisen ympäristön ollessa alttiina on käytettävä kiviä, joka on kestävä aggressiolle, erikoisementti betoniin, suojavaipaan tai päällysteeseen.

Veden altistuneille seinille tarvitaan hydraulisen betonin käyttö ja vedenpitävyys (silitys, juoksuttaminen, sementtiliimaus, asfaltto).

Rjazhevye-malleja käytetään matalaa kiinnitysseiniä varten, kun paikan päällä ei ole kiveä ja betonin aggregaatteja.

Seismisissä alueissa keskikokoiset ja korkeat tukiseinät on tehtävä vain betoniteräksestä.

Pinnan korkeuden on oltava vähintään:

 • betoniseinille 0,4 m
 • betonille 0,15 m
 • betonille ja raunioille 0,75 m
 • tiilille 0,51 m

Vahvistettuihin betoni- ja betoniseiniin pohja, jossa seinä itse on yleensä kokonaisuus. Vaikka perustuksen tiiliseinät ovat itsenäinen betonirakenteinen tai raunioituneiden muurausrakenne, seisoo seinän reunoille, jolloin rajausleveys on vähintään 15 cm ja korkeintaan säätiön korkeus. Jotta ei pääse kaatumaan, säätiön ulkonemat voidaan suorittaa vaiheittain.

Kiinnitysseinien rakenteen laskeminen

Erilaiset kiinnitysseinämät.

Kiinnitysseinän rakentamismenetelmä heijastuu sen lisäpalvelun olosuhteisiin, joten kun pidät seinän laskennan, sinun on tiedettävä, miten rakennustyö jatkuu. Jotta pystysuora seinä pystytettäisiin kantopohjalla luonnollisella pohjalla, louhinta kaivataan pitkittäisen kiinteän kaivauksen muodossa. Kaivon leveys määräytyy tiimin leveydestä suunnittelun kannalta ja monoliittisten seinien osalta on välttämätöntä tarjota tietty marginaali, joka vaaditaan muottien ja telineiden asennukseen.

Maaperä poistetaan louhinnasta mekaanisesti, ja kaivamisen purkaminen ahtaissa paikoissa tapahtuu manuaalisesti.

Louhintaan käytetään yksivuotisia kaivinkoneita, joissa on selkä- tai etukuivaus, hydrauliset näytöt ja vetokoukku.

Jos pohja on savi, tyyny on tehty löysä hiekka tai sora kerros.

Kivirakenteen seinämän muotoilu.

Kiinnitysseinää rakennettaessa epätasaisella pinnalla (kaltevuus tai mäki), jonka kaltevuus on yli 1: 5, sen päällekkäisyydellä pohjalla tehdään viilat.

Kun maaperä on heikko, pidätysseinä olisi tehtävä paalupohjalla.

Kun asennetaan kiinnitysseinä esivalmistetusta betonista, käytetään itseliikkuvat puomankomponentit lava-, auto-, pneumaattiset ja kaivinkoneisiin. Haarukkatrukkien voi asentaa seiniin, joiden paino on pieni (enintään 5 tonnia).

Äskettäin rakennetaan pengerrysten ja muiden erilaisten hydraulirakenteiden seinät vesistöön upotetuilla alueilla ilman kaivausta, asennusmenetelmä "vedessä". Monoliittisten seinirakenteiden rakentamisessa käytetään valmiiksi sekoitettua betonia, joka on asetettu hihnakuljettimella.

Puskurin täyttöpussi takaa puskutraktorien. Takatäytteessä käytetään karkeita paikallisia maaperäjä, hiekkametsoja, hiekkarantoja ja patoja, jotka puristetaan tampereilla, rullilla tai täryttimillä. Ei sovellu turpeen, kiviaineksen, saven, männyn ja jäädytetyn maaperän täyttämiseen.

Kiinnitysseinät tontilla

Kiinnitysseinän kaaviomalli ja päärakenneosat: 1 - viemäröinti; 2 - viemäröinti; 3 - säätiö; 4 - keho.

Mökeissä ja monimutkaisessa maastossa sijaitsevat talotasot, jotka sijaitsevat rappu- tai mäkiläisillä paikoissa, aiheuttavat paljon haittaa, joka liittyy mukavan kauniin pihan suunnitteluun puutarhassa. Tällaisissa tapauksissa sivuston alue on jaettava terasseihin, jotka sijaitsevat eri tasoilla.

Tontti jakaminen terasseihin on keinotekoinen muodostuminen väkevöidyille vaakatasoille: terasseille tai viereisille.

Kiinnitysseinät on pystytetty niiden välisellä rajalla, mikä estää maanvyörymien, maanvyörymien ja maaperän hedelmällisten kerrosten huuhtoutumisen. Useimmiten kannatinseinät tekevät paitsi tukevaa ja käytännöllistä toimintaa, mutta myös siitä, että ne muodostavat kauniin sisustuselementin, joka koristaa sivuston.

Tällä hetkellä alhaisia ​​kiinnitysrakenteita käytetään usein tasaisilla alueilla korostaen puutarhan tai pihan kohotettuja osia. Tämäntyyppinen muotoilu antaa sivuston tilavuuden ja helpotuksen, mikä tekee siitä houkuttelevamman.

Kiinnitysseinän kokoonpano, koko ja materiaalin valinta riippuvat suoraan paikan ja sen rakenteesta. Tällaiset rakenteet samoin kuin muutkin tontilla olevat rakenteet edellyttävät tiettyjen rakennusstandardien noudattamista rakentamisen aikana. Tämä vaikuttaa sekä käytännöllisyyteen että kestävyyteen ja rakenteeseen.

Esivalmistettujen kiinnitysseinien rakenteelliset järjestelmät.

Kiinnitysseinien rakenteita on useita, jotka lasketaan eri kuormituksille, mutta materiaalista ja tavoitteista riippumatta, koostuvat kolmesta pääosasta.

 1. Säätiö on maanalainen osa rakennetta, joka kompensoi maaperän paineen kiinnitysseinään, jonka pohjan alapuolella on hiekkaa ja raunioita sisältävä tyhjennyspehmuste.
 2. Keho on osa maan rakennetta. Sen sisäpuoli koskettaa maata, pitelee ja menee kukkulalle ja etupuoli on auki ja suorittaa koristeellisia toimintoja.
 3. Viemäröintijärjestelmä. Kiinnitysseinän rakentaminen on välttämätöntä muodostaa tapa tyhjentää vettä, joka kertyy seinän sisäpinnan taakse.

Edellytykset, joita tarvitaan kiinnitysseinien itsensä rakentamiseen

Yksinkertaisin järjestelmä puupidike seinälle.

Kiinnitysseinä on monimutkainen ja vastuullinen tekninen suunnittelu, jonka rakentamisessa on otettava huomioon monia eri tekijöitä, on parempi siirtää sen rakentaminen ammattilaisille. Mutta on edellytyksiä, joilla voit rakentaa itsenäisesti tämän teknisen rakenteen.

Tukiseinien itsenäinen rakentaminen on sallittua vain stabiiliin maahan (esim. Savi, hiekkasauma, lieja, rauniot, sora ja kivet).

Pohjaveden korkeus ei saa olla yli 1 m, mieluiten enintään 1,5 m maanpinnasta.

Maaperän jäädytyksen syvyys saa olla enintään 1,5 m.

Kiinnitysseinän maapinta-ala on tietyissä olosuhteissa itsensä rakentamisen aikana. Seinämän korkeuden ei tulisi olla korkeintaan 1,4 m. Korkeammista seinistä asennettaessa tai jos muut indikaattorit eivät vastaa, on tarpeen kääntää asiantuntijoille. Koska maaperän liikkuvuus tai sen voimakas paine edellyttää erityistä laskentaa tämän tukirakenteen suunnittelulle.

Kiinnitysseinien rakentamista koskevat yleiset suositukset tekevät siitä itse

Tukirakennetta asennettaessa on otettava huomioon, että rikkoutunut tai kaareva seinäkokoonpano on suurempi jäykkyys ja kestää huomattavasti enemmän kuormaa. Kuitenkin suora rakenne näyttää paljon houkuttelevammalta.

Seinämän paksuus

Vähimmäispaksuus:

 • butobetoni ja muuraus - 0,6 m;
 • betoni - 0,4 m;
 • teräsbetoni - 0,1 m.

Betonipitojohdon rakenne.

Kokemus on tarpeen laskea ohut seinämien koko, koska kallistaminen voi tapahtua.

Riippumattomassa rakenteessa on sopivampi toinen laskentayksikkö, jossa kiinnitysseinämän rungon paksuus riippuu maaperätyypistä ja rakenteen korkeudesta.

Tiheä savimassa: pidätysseinämän paksuuden suhde korkeuteen 1: 4

Keskitasoiset alukkeet: pidätysseinän paksuuden suhde korkeuteen on 1: 3

Loose ground: pidätysseinämän paksuuden suhde korkeuteen 1: 2.

Kiinnitysseinän pohja

Suositeltava laatikoiden asennusjärjestely pidätysseinässä: 1 - matala laatikko; 2 - pitkä laatikko.

Pienen pidätysseinän rakentamiseen, jonka korkeus on korkeintaan 30 cm, ei ole välttämätöntä tehdä säätiötä, voit päästä vähän hautaamalla maahan. Tämä tuki asennetaan sora-hiekka tyyny ja estää maaperän kielteisiä vaikutuksia talvella.

Jos pidike on korkeampi kuin 30 cm, on tehtävä perustus, jonka mitat riippuvat itse seinän rakenteesta ja maaperästä, jolla rakennelma on suunniteltu.

Säilytysseinän tyhjennys

Riippumatta muodon, materiaalin ja korkeuden suuresta kosteudesta kertyy tavallisesti pidätysseinän takana, mikä johtaa pysähtymiseen, mikä heikentää rakenteen vakautta ja lujuutta. Tällaisten ongelmien välttämiseksi on tarpeen järjestää salaojitus ja kuivatus.

Jotta vedettäisiin vettä takaseinän takaa, käytetään pitkittäistä, poikittaista tai yhdistettyä vedenpoistoa.

Poikittainen vedenpoisto tehdään seuraavasti: rakenteen aikana putket työnnetään seinään tai tyhjennysreiät (reiät), joiden halkaisija on 10 cm. Jätevesijärjestelmät on tehtävä kaltevuudella niin, että neste kuivuu pitkin niitä terän reunojen yli. On suositeltavaa tehdä 1 m: n mittainen vedenpoisto.

Paras tapa tyhjentää vettä on maaperän ja seosmuodostuksen välinen tyhjennyskerros, joka on 10 cm: n kerrospaksuus (esimerkiksi murskattu kivi, rikkoutunut tiili, sora). Tämä kerros mahdollistaa nesteen virtaamisen tyhjennysreikiin ilman esteitä.

Pitkittäinen viemäröinti on monimutkaisempi vedenpoistojärjestelmä. Perustustasolla putkilinja on esipäällystetty geotekstilöillä koko seinää pitkin. On mahdollista käyttää sekä erikoistunutta valua aallotettua putkea että perinteistä muovista tai asbestisementtiputkea, jonka läpimitta on 100-150 mm. Myös tässä tyhjennysveden tyhjennyskerroksessa tarvitaan, mutta silti on sallittua käyttää karkeaa hiekkaa.

Geotextilien imeytyvät tyhjennyskerroksen läpi kulkeva vesi ja reikien kautta se tulee putkeen, jonka läpi se on valutettu terassin ulkopuolelle. Geotekstiilit estävät maaperän tai hiekan pääsyn viemäriputkeen, mikä estää järjestelmän liukenemisen.

Toinen tärkeä kohta veden tuhoisasta vaikutuksesta

Jotta estettäisiin muuraus tuhoutuessa monoliittisessa pidätysseinässä, on asennettava visiiri, jotta estetään se, että ilmakehän vettä ei pääse sisään muurauksen saumoihin. Jäätynyt talvella, tämä kosteus johtaa sauman tuhoutumiseen. Epäpuhtailla alueilla viemäröinti tehdään kouru takaseinän seinän takaa.

Suosituimmat materiaalit seinien pitämiseen

Hiekkasäkkien kiinnityselementti.

Seinämateriaalien valmistuksessa käytetty materiaali vaikuttaa niiden mekaanisiin ominaisuuksiin eri tavoin ja sillä on monipuolinen koristeellinen ulkonäkö.

Betoni - materiaalia, jota esiintyy useimmiten korkeiden suojarakenteiden rakentamisessa. Rakenteiden suuri lujuus ja luotettavuus ovat tärkein syy sen suosioon. Seinien rakentamiseen on kaksi vaihtoehtoa:

 1. Menetelmä kaatamiseksi muottiin.
 2. Osta yksittäisiä lohkoja tai täysin valmiita seinämoduulia.

Heillä on kuitenkin miinus - he näyttävät yksitoikkoisilta. Tältä osin he yrittävät koristella niitä eri materiaaleilla (villikivi, kivi, keraamiset laatat jne.) Ja joskus koristekasveilla. Erilaisia ​​viiniköynnöksiä (esimerkki: muratti, tyttömäiset viinirypäleet, leipä, wisteria jne.) Tai kukkaviljelmien ja ampullisten kasvien insertit näyttävät hyviltä seiniltä.

Materiaalien vaatimukset

Monoliittiset ohutseinäiset betonirakenteet ovat betonilaatua B10-B15 ja betonielementtejä B15 - B30.

Koristeellinen luonnonkivestä

Rakennuselementtien pakotetusta valinnasta johtuen luonnonkivestä valmistettujen seinien valmistusmenetelmä on monimutkaisin ja työläs. Mutta sillä on positiivinen puoli: kivityöt näyttävät melko koristeellisilta ja toimivat maalauksellisen koristekuviona.

Muuraukseen käytetään kojelautaa, merkkiä ei ole pienempi kuin M150, muuraus ei ole kovempaa kuin M50

Tiili - tämä on myös melko yleinen rakennusmateriaali kiinnipitoseinien valmistukseen. Hyvä mate- riaalinen tiilimuuraus ei ole alhaisempi kiven voimakkuuden suhteen.

Seinät. Päärakenneelementtien laite

Artikkelin Retaining Walls. Kiinnitysseinien konseptin ja muotoilun tyyppejä pidettiin laajuudeltaan ja pidätysseinien tyypeinä. Tässä artikkelissa analysoidaan kiinnitysseinämän päärakenneelementtien rakenne sekä olosuhteet, joissa on mahdollista rakentaa itsenäisesti pidätysseiniä.

Sisältö: (piilota)

Säilytysseinien itsenäisen rakenteen ehdot. Seinien tärkeimmät rakenne-elementit

Tee-se-seinät voidaan asentaa vakaalle maaperälle (savi, pilkko, hiekkasauma, kivi, murskattu kivi, sora jne.), Pohjaveden vähimmäissyvyys on 1-1,5 m pinnasta ja enimmäisjäätymissyvyys on enintään 1, 5 m.

Digitaaliset arvot ovat luonteeltaan neuvoja.


Kaavamainen kaavio ja kiinnitysseinän päärakenneosat

1 - viemäröinti; 2 - viemäröinti; 3 - säätiö; 4 - keho.

Yleiset suositukset ja tärkeät kohdat kaikentyyppisille kiinnitysseinille

 • Useimmiten takapihoilla on rakennettu seinät, joiden korkeus on 30 cm - 2 m. Kun reunat (terassit) ovat pieniä (korkeintaan 1,4 m korkea ja 4 m leveä), seinät ovat 1,2-1,4 m korkeita (optimaalinen seinäkorkeus). Ne voidaan rakentaa itsenäisesti ilman erityisiä laskelmia. Jos seinäkorkeus ylittää 1,5 m, asiantuntija on pyydettävä valitsemaan sen rakenne ja parametrit (paksuus, pituus, korkeus, muoto, materiaali).
 • Kiinnitysseinän suositeltu paksuus ei saa olla pienempi kuin: muuraus ja pohjaseinämä 0,6 m; betoniseinään 0,4 m; raudoitetulle betonille 0,1 m.
 • Betonin, kiven tai tiilen seinämän, jonka korkeus on yli 30 cm, on oltava pohja. Se voi olla erilainen paksuus ja syvyys, riippuen seinän rakenteesta ja maaperästä, johon se on rakennettu. Seinämän korkeuden ollessa alle 30 cm, säätö on käytännöllisesti katsoen tarpeetonta. Ne on rakennettu maaperän syvenemiseen. Maaperän turvotuksen kielteisen vaikutuksen ehkäisemiseksi talvella seinälle on välttämätöntä varovaista hiekkaa ja soraa. Valmistus voi saavuttaa paksuudeltaan 40 - 60 cm.
  • Seinämän korkeus on 30-80 cm, pohja asetetaan syvyyteen 15 - 30 cm;
  • seinän korkeus on 80 - 150 cm - syvyys 30 - 50 cm;
  • suurempi korkeus, jopa 200 cm - syvyys 60-70 cm.
  • jos seinän korkeus on yli 2 m, on vahvistettava perustusta vahvistamisen avulla. Pohja voidaan tehdä betonista, sekä soraa, murskattua kiveä, hiekkaa, kun se tiivistetään raskasta savea tai kiinnitetään sementtilaastiin. Jos maa on siirrettävissä, pohjavesi on lähellä maata (1,0-1,5 m maanpinnasta), suuri korkeusero (yli 1,5 m), kiinnitysseinät on haudattava laskemalla 1,5 kertaa leveys.
 • On suositeltavaa, että seinämä (sen kokonaiskorkeudesta) on vähintään 1/3 syvä ja 2/3 maanpinnan yläpuolella. Tämä mahdollistaa riittävän varmuuden seinien stabiilisuuden varmistamiseksi;
 • Kun tiedät seinän korkeuden, voit määrittää sen leveyden. Kiinteissä savi- maissa seinämän pohjan paksuuden tulisi olla 1/4 sen korkeudesta. Keskimmäiset - 1/3 korkeudesta. Löysä hiekka tai märkä maaperä - 1/2 korkeus. Tyypillisesti pidätysseinä tapetaan ylöspäin, muodostaen "kruunun" (pidikkeen seinämän yläosa). Esimerkiksi kruunun paksuutta kiviseinään suositellaan 30 - 50 cm: n etäisyydelle.
 • Seinien rakentamisen yhteydessä on otettava huomioon, että niiden kaarevuudeltaan tai rikkoutuneista rakenteista on suurempi jäykkyys ja ne kestävät suuremman kuormituksen. Tämä johtuu siitä, että suorittamalla rikki tai pyöristetyt seinäviivat, välin pituus vähenee ja vastaavasti kuormitus seinälle. Samaan aikaan he näyttävät houkuttelevammalta ja esteettisemmältä.
 • Seinämän takana muodostuu vettä, joka aiheuttaa hydrostaattista paineita rakenteelle, mikä heikentää rakenteen lujuutta ja stabiilisuutta. Sen vuoksi seinämän materiaalista, korkeudesta ja muodosta riippumatta on estettävä maaperän pysähtyminen vedenpinnan sisäpuolella kaikissa tapauksissa, joten vedenpoiston ja kuivatuksen järjestäminen on välttämätöntä. Myös seinänrakennuksesta riippuen käytetään sisäpuolen vedeneristys (ks. Alla).

Säilytysseinän tyhjennys

 • Viemäröinti voi olla pituussuuntainen, poikittainen tai yhdistetty - pitkittäinen poikittainen.
 • Seinän paksuudessa poikittaisen vedenpoistoon jää reikiä enintään 10 cm: n halkaisijaltaan tai 5 cm halkaisijaltaan putket, joiden kaltevuus asetetaan siten, että vesi menee terassin ulkopuolelle läheiseen vedenottoon. On myös mahdollista jättää yksi pystysuora sauma, joka on epätasainen 1-3 riviä tiiliä tai muurausta varten. Suosittelemme tyhjennysputkien (reikien) asennusvaihetta -1,0 m.
 • Pitämällä pitkittäistä seinää pitkin pohjan tasolle geotextilistä materiaaliin kääritty aallotettu tyhjennysputki asetetaan. Sen puuttuessa käytetään myös keraamisia tai asbestisementtiputkia, joiden läpimitta on 100-150 mm.


Kaavion pituussuuntaisen seinämän tyhjennys

1 - betoniseinän runko; 2 - betonirakenne; 3 - valua; 4 - murskattu kivi; 5 - geotekstiilit; 6 - hiekka; 7 - maata.


Poikittaisen seinän kuivatuksen kaavio

1 murskattu kivi; 2 - betoniseinän runko; 3 - viemäriputki.

Geotekstiilimateriaali imeytyy veteen ja kulkee putken läpi reikien läpi ja tyhjennetään terassin ulkopuolelle. Kummassakin tapauksessa kuivatuskerros asetetaan murtoaineiden muodossa (sora, kivi, rikki tiilet jne.) Tai karkea hiekka 70-100 mm paksuinen seinän ja maan välissä. Kerrospuku samanaikaisesti maan täytön kanssa. Huolimatta siitä, että esimerkiksi sora luo huomattavan paineen seinälle, se toimii lisävesirakenteena, joka sallii veden kulkeutua tyhjennysaukkoihin.

Täydellisenä korvauksena murto-aineista käytettiin tyhjennyskangasta (kuivatus geotekstiilit, dornit jne.).


Pituussuuntainen viemäröintityö

Huomautus: Viemäröinti-aaltoputkia käytetään maaperän viemäröintiin tienrakennuksessa, kunta- ja tytäryhtiöissä. Ne on valmistettu matalapainetusta polyeteenistä (HDPE). Esisuodatin estää hiekkaa tai maaperän hiukkasia pääsemästä putkeen ja suojaa järjestelmää murskautumiselta. Taivuta hyvin. Yhdistettynä toisiinsa.


Näyte aallotettu tyhjennysputki


Näyte aallotettu tyhjennysputki suodattimella


Aallotetun poistoputken liitoselementit

Tilan täyttäminen pidikkeen seinämän takana

Sen jälkeen, kun seinä on taitettu ja seisoo useita päiviä, on välttämätöntä täyttää sen ja rinteiden välinen tila ensin hiekan tai karkeiden valuma-alueiden avulla. Rikkoutuneita tiiliä, betonipaloja jne. Voidaan käyttää. muodostaen tyhjennyskerroksen. Sitten kerros kerroksittain, jonka paksuus on 20-40 cm, aikaisemmin kaivettu maaperä täyttyy ja repeytyy. On toivottavaa, että nämä ovat paikallisia karkeita rakeita maaperä, hiekan hiekka hiekka ja joskus liepeä. Tällaiset maaperät ovat edullisia kaikentyyppisille kiinnitysseinille. Kasviperäisten kasvien kerros päälle.

Jos maaperä laskeutuu jonkin aikaa (muutaman viikon kuluttua), on tarpeen lisätä se ja palauttaa sitten häiriintynyt hedelmällinen maaperän kerros kokonaan terassille. On tärkeää, että aiemmin poistettu maakerros on runsaasti humus. Tämän jälkeen voit aloittaa maisemoinnin terassilla.

Se on tärkeää! Saaja, turve, piidioksidi, piidioksidi, maaperä, joka sisältää yli 5 painoprosenttia orgaanisia ja liukoisia päästöjä, ja jäädytetyt maaperä eivät sovellu täyttöön.

Jotta estettäisiin ilmakehän veden tunkeutuminen muuraukseen, joka johtaa seinän tuhoutumiseen, kun se jäätyy, on välttämätöntä tarjota visiiri (b) tippukivulla monoliittirakenteisissa seinissä ja asentaa reunusyksikkö (a), jolla on hieman kaltevuus maajoukkueissa. Rinteisiin on järjestettävä valuma-oja, jotta ilmakehän vettä ohjataan seinän takareunan yli.


Seinän räystäslaite: a - betonirunko; b - Vahvistettu betoni viseri

Seinien kiinnitysmateriaalin valinta perustuu teknisiin ja taloudellisiin laskelmiin, kestävyyteen, ympäristönsuojeluun, työolosuhteisiin, paikallisten materiaalien saatavuuteen ja muihin tekijöihin.

Seinien kiinnitysmateriaalit

Seinät voidaan tehdä eri materiaaleista. Kukin omalla tavallaan käytetyistä materiaaleista vaikuttaa niiden vahvuusdataan ja esteettiseen käsitykseen alueen koko alueesta:

 • puiset seinät ovat kauniita. Mutta niiden elinikä on pienempi kuin kivi tai betoni. Puu on suojattava huolellisesti ympäristövaikutuksilta;
 • betoniseinät näyttävät yksitoikkoisilta. Siksi ne yrittävät koristella ulkoa erilaisilla materiaaleilla (kiviä, laatat, laatat jne.). Katso esimerkiksi muutamia lisäosia kukkien ruukkuista, jotka on upotettu seinään;
 • luonnonkiven seinät ovat kallein, mutta ne näyttävät houkuttelevalta ja kestävät pitkään;
 • tiiliseinät näyttävät hyvältä, jos ne on säädetty siististi ja laadukkaasta materiaalista, kestävästä.

Suositeltavat materiaalit seinäpidikkeille:

 1. Tiilimuuriin kiinnitetyt seinät on valmistettava palavasta, kiinteästä tiilestä, joka ei ole alhaisempi kuin M200, joka ei ole M25: n alapuolella tai erittäin märällä maaperällä, ei pienempi kuin M50. Onttojen ja silikaattisten tiilien käyttö ei ole sallittua;
 2. Kiinnitysseinien raunioissa käytettävien kiviä ei saa käyttää M150: n alhaisempia kiviä portlandsementtilaastiin, joka on vähintään M50;
 3. Betonille sama kivi kuin betoniluokassa B 7.5;
 4. Monoliittiset raudoitetut betonirakenteet on tehty B10-betonista. B15, esivalmistettu betoni B15. B30.
 5. Vaihtelevan jäädytyksen ja sulatuksen kohteena olevien seinien osalta betoniluokalla on oltava tietty jäätymisvastus. Lämpötiloissa, jotka ovat miinus 5 - 20 ° C, vähimmäislujuusluokka on F50, alle 20 - 40 ° C F75, alle 40 ° C F 150.

Seinien pinnan vedenpitävyys

Kiinnitysseinien pinta (lukuun ottamatta pohjan pohjaa) on suojattu vedeneristyskerroksella. Vedeneristyskyvynä voit käyttää erilaisia ​​materiaaleja - kateaineita, kattotiiltoja (yksi kerros). Ne on liimattu kuumaan bitumiin. Synteettiset vedeneristimet jne. Kuivissa maissa riittää päällystää pinta kuumalla mastilla, bitumilla (yleensä 2 kerroksessa).

Pidentää käyttöikää vedenpitävyys on tarpeen puiden, tiilen, butobetonin, raudoitetun betonin, betonin ja metallin seinien pitämiseksi.

Kiinnitysseinien perustukset

Läpäisyn asteen mukaan tukiseinien perustukset jaetaan matalien ja syvien perustusten perustuksiin. Syvän pohjan perustana on pohjan syvyys, joka on 1,5 tai useammin suurempi kuin niiden paksuus poikkileikkauksessa. Pohjan paksuus ja sen syvyys riippuvat kiinnitysseinän koosta, maaperän ominaisuuksista, pohjaveden syvyydestä ja maaperän jähmettymisestä. Perustukset ovat yleensä nauha- ja paalusäätiöitä. Nauhasäätiö on monoliittinen, tiimi tai rakenne, joka koostuu erillisistä lohkoista, jotka toistavat pidätysseinän viivan. Tällaisen säätiön syvyys on yleensä vähintään 60 cm. Kun maa jäätyy, pohjan syvyys liittyy jäätymisnopeuteen. Pallon perustukset ovat syvemmät kuin nauhan perustukset. Haudatut paalut voidaan haudata useita metrejä maahan. Tätä menetelmää käytetään heikosti kantavissa maissa ja se mahdollistaa pohjaveden tunkeutumisen kehon seinämän alle. Tällöin pohjavesi virtaa vapaasti paalujen välillä ilman, että se aiheuttaa seinää ja kaltevuutta, ja näiden perustusten rakennustekniikka on samanlainen kuin talojen rakentaminen, ja se on hyvin kuvattu artikkeleissa: Pile foundation technology; Vaippojen perustuksen käyttömahdollisuudet; Laite ja kaistalistan säätö.

Seinäteline

Tukiseinän runko on tukirakenteen yläpuolinen osa, joka myös suorittaa koristeellisia toimintoja. Painovoiman kiinnitysseinämien rungon vakauden varmistamiseksi on oltava riittävä massa.

Huomaa: Painovoimaiset kiinnitysseinät antavat stabiilisuuden johtuen niiden massasta ja maaperän massasta seinärakenteen pohjan yläpuolella sekä seinän pohjan tasossa syntyvästä kitkavoimasta.

Seinä voi olla sekä jäykästi kiinnitetty maahan että joustava rakenne.

Seinät, joiden jäykkyys on kiinteä, ovat monoliittisia betoniseiniä, kivi-, tiili- tai betonielementtejä, jotka on liitetty sementtilaastiin.

Elastisissa rakenteissa on pidätinseinät, jotka kestävät pieniä muodonmuutoksia halkeilematta. Tämä ryhmä sisältää kuivat muuraus, hemline, gabion seinät. Tällaisten seinien yläosan leveyden ei tulisi olla alle 45 cm, yleensä 45-60 cm.

Kiinnitysseinän muotoilusta ja korkeudesta riippuen on tarpeen kallistaa etu- ja takapinnat. Jäykän kiinteän rakenteen gravitaatiotukeen kiinnitettävät seinät, joiden korkeus yhdessä pohjan kanssa ei ole yli 1,5 m, etupinnan etusuojausta ei tarvita. Seinämän etupinnan hieman kallistuminen (10-15 astetta pystysuorasta rinteeseen) mahdollistaa pystysuoran optisen illuusion, mikä parantaa sen visuaalista havainnointia ja mahdollistaa kätkemisen puutteiden piilottamisen (pienet epätasaisuudet, kun kallistus vähenee). Lisäksi kaltevuus voi lisätä seinämän vastustusta rullalle. Kuten edellä on mainittu - seinän takapinnan kaltevuus täyttösuunnassa pienentää sen maaperän paineita. Kaltevuus riippuu maaperästä ja teknisistä ominaisuuksista rakentamisen aikana ja se määritetään laskemalla.

Kiinnitysseinämän takapinnan kaltevuuden kulman määrittäminen

Hyvin likimain suurin piirtein seinän (asteen) takapinnan pinta-alan kallistuskulma voidaan määrittää itse kaavalla:

tg e = (b-t) / h, (1)

e on laskennallisen tason kallistuskulma pystysuoraan; b - pohjan pohjan leveys; h on etäisyys maanpinnasta pohjan pohjaan; t on seinämän paksuus; j on sisäisen kitkan kulma.

Laskentatason kallistuskulma pystysuoraan e määritetään ehdosta (1), mutta sitä ei enää hyväksytä (45 ° - j / 2).

Edellä esitetyn perusteella seinämän kaltevuuskulma voidaan myös määrittää noin kaavalla:

e = 45 ° -j / 2

Huomaa: Sisäisen kitkan kulma - kitkan kulma ruumiinosan suurimpien hiukkasten välillä. Koska tämä kulma on vaikea määritellä, sen oletetaan tavallisesti olevan yhtä suuri kuin hiekkalaatan hyväksyttävä kesto. Kaltevuuskulma - rajoitetulla kulmalla, joka muodostuu vapaasti täytetyn maaston pinnasta vaakasuoralla tasolla. Se luonnehtii kitkan irtoavan kappaleen hiukkasten pinnalla.

Maaperän huokoisuudesta riippuen sisäisen kitkan j (deg) kulman standardiarvot ovat.

Hiekkapohjaisille maille:

 • Sora ja suuri 43-38;
 • Keskikoko 40-35;
 • Pieni 38-28;
 • Dusty 36-26.

Silty-savi:


Käsitteen kulmakivestä

Tässä artikkelissa tarkasteltiin kiinnitysseinien tärkeimpiä rakenteellisia elementtejä ja tärkeimpiä eri materiaaleista koostuvia seiniä. Syklin seuraavassa artikkelissa tarkastellaan konkreettisia esimerkkejä eri materiaalien kiinnitysseinistä ja niiden rakentamisen tekniikasta.