Laskin ilmastetut ja kaasusilikaattilohkot

Joka kerta kun rakentaminen aloitetaan, on tehtävä laskelma rahoituskustannuksista riippumatta siitä, rakennetaanko talo naapureiden tai ammattimaisten rakentajien avulla. Merkittävät erot ovat ajoituksessa, työn laadussa, mutta mikä tärkeintä - koko tapahtuman hintaan.

Vähentää riskejä ja saada laadukkaita tuloksia on mahdollista houkuttelemalla sertifioitu ammattiurakoitsija. Talon rakentamisen alustavat kustannukset voidaan laskea rakentamisen online-laskimella.

Rakennustyön laskentamenetelmät

Yksityisen talon rakentamisen laskutoimitukset voidaan tehdä kolmella tavalla:

 1. Mittaukset projektialueittain.
 2. Laskelmat rakennusalueella.
 3. Määritys rakennemäärällä.

Ensimmäiset kaksi menetelmää uloskäynnissä antavat yliarvioidun arvioiden lukumäärän. Se sisältää ylimääräisiä kustannuksia arvioidusta materiaalihiukkasista ja sen kustannusten sallittavasta arvostuksesta. Mahdollisuus toteuttaa muita odottamattomia kuluja otetaan huomioon.

Kolmas lähestymistapa (todellisten volyymien laskenta) on tarkempi ja objektiivisempi. Se ottaa huomioon suoritetun työn. Tarkastellaan toteutusmäärää jokaiselle rakennusosalle. Siksi kustannusarvion vaiheessa asiakkaalla on mahdollisuus hankaloittamatta hanketta tekemään toiveensa yksittäisistä rakenteista (esimerkiksi päällekkäisyydet, katto). Poikkeukset kokonaiskustannuksista ovat mahdollisia 15 prosentissa.

Viimeisen periaatteen mukaan, toisin kuin monet muut resurssit, toimii ainutlaatuinen matemaattinen laskin talon rakentamisen laskemiseksi sivustolta hauset.ru.

Algoritmit verkon laskimen laskemiseksi talon rakentamiseen

Laskennan perustana on yksinkertainen matematiikka. Ensinnäkin tilavuuden määrittämiseksi sinun on määritettävä tietyn rakenteen leveys, pituus ja korkeus (paksuus).

Toiseksi otetaan huomioon rakennushankkeet ja -määräykset, jotka esitellään hankkeelle valituille erityisrakenteille.

Kolmanneksi otetaan huomioon käytettyjen materiaalien todellinen hinta, käytetyistä työkaluista, laitteista ja asiantuntijoiden työstä. On tärkeää, että rakennusmateriaalien hinta on vakaa, ei ole teräviä hyppyjä. Tämä on mahdollista johtuen sen varastomyymälästä materiaaleilla.

Neljänneksi laskelmat perustuvat olemassa oleviin ja hyväksyttyihin piirustuksiin. Siksi, kun rakennat yksityistä taloa rakentamislaskimellemme, saat tuloksen, joka liittyy projekteihin, jotka todella tuodaan eloon. Sopimustyön jatkuva käytäntö sallii sinun ottaa huomioon kaikki pienet, nykyiset kustannukset. Siksi tämän online-laskimen rakennuskustannuslaskelmat ovat tarkempia kuin vastaavia palveluita.

Viidenneksi tuloksen luotettavuus varmistetaan lisäämällä erilliset laskelmat jokaisen talon rakentamisen segmentille:

 • perusta;
 • seinien ja kattojen rakentaminen;
 • kattotyöt savupiipun järjestelyllä;
 • portaiden, ikkunoiden, ovien asennus;
 • julkisivujen suunnittelu.

Voit myös laskea laskurasi talon yksittäisten rakenteiden rakentamisen tai korjauksen kustannukset.

Rakenteen eri elementteihin liittyvien teosten hinnanmuodostuksen ominaisuudet

perusta

Ennen laskujen aloittamista sinun on päätettävä sen tyyppisestä suunnittelusta. Seuraavat säätiön asetukset ovat tietokoneen asetuksissa:

 • nauha napit;
 • kaakeloitu monoliitti;
 • monoliitti jalustalla;
 • pohjakerroksessa.

Suunnittelu valitaan ottaen huomioon suunnitellun rakenteen massa ja maaperän geologian ominaisuudet paikassa.

Lisäksi laskelmissa on määritettävä halutun rakennuksen koko (leveys, pituus) ja säätiön paksuus. Saamme kolme numeroa: työn hinta, materiaalikustannukset ja kokonaiskustannukset. Tällainen tulos näkyy jokaisessa vaiheessa.

seinät

Järjestelmä on samanlainen. Me valitsemme seinät, joita rakennamme ja lattian korkeus.

Suosittelemme huomioimaan:

 • solu- konkreettiset lohkot;
 • keraamisten tiilien seinät;
 • huokoiset keraamiset lohkot.

On syytä tietää, että laskin harkitsee lohkon talon rakentamista hieman kalliimpaa kuin tiilimuuraus. Mutta suosittelemme aluksi valitsemaan aineistoa ominaisuuksista eikä hinnan.

päällekkäisiä

Ylimitoituksen rakenne on erityisen kiinnostava sen kyvystä yhdistää erilaisia ​​vaihtoehtoja. Verkkolaskin yksityisen talon rakentamisen laskentaan tarjoaa kellarikerroksen ja lattian lattiat erikseen.

Huomionne on myös suunnittelun ero:

 • puiset tai liimatut palkit;
 • betonilevyt tai monoliitti.

Valintasi mukaan on tärkeää noudattaa rakenteellisia rakenteita koskevia yleisiä vaatimuksia ja taloudellisia mahdollisuuksia. Oikea valinta lattiat, voit jopa säästää. Esimerkiksi on parempi käyttää betonia kellarin ja ensimmäisen kerroksen välillä. Talo on paremmin suojattu alhaalta tulevalta kosteudelta, ja lattiat kestävät paljon painoa. Pohjan pohjan voi käyttää puuta, vähemmän kestävää betonia, mutta halvempaa. Se myös parantaa lämmöneristystä.

Jos paloturvallisuus on paras mahdollinen, on parempi kääntyä betonisovelluksiin. On kuitenkin tärkeää ottaa huomioon tukirakenteiden ominaisuudet (pohja, seinät) huomattavien kuormitusten suhteen.

Katto ja savupiippu

Ero niiden välillä on vain hinta ja estetiikka. Elementit täyttävät täysin tehtävänsä riippumatta hinnasta.

Kiinnitä huomiota seuraaviin laatatyyppeihin:

 • elämään;
 • komposiitti;
 • bitumi (pehmeä);
 • metallia.

Jälkimmäiselle vaihtoehdolle on ominaista korkein esiintyvyys nykyaikaisessa rakentamisessa. Savupiippu voidaan valita tiilestä, keraamisesta tai ruostumattomasta teräksestä.

portaat

Portaikko on yksi talon elementeistä, joita ei voida määrittää tilavuuden mukaan. Talon rakentamisen laskentataulukko laskee portaiden hinnan valmistusmateriaalin ja kerrosten lukumäärän mukaan. Ne voivat olla puisia, metalleja, monoliittisia (teräsbetonista).

Ikkunat, ovet

Hauset.ru: n talonrakennuslaskimen ainutlaatuinen piirre on ikkunoiden ja ovien aukkojen kohdentaminen. Kun määrität ikkunoiden ja ovien lukumäärän, talon rakentaminen kokonaisuudessaan laskimen avulla laskee, koska seinien materiaalin laskennallisen tilavuuden lasku johtuu.

julkisivu

Ulkokoristeita ei tarvita ainoastaan ​​ulko-, vaan myös lämmön ja äänieristeen rakentamiseen. Verkkolaskin talon rakentamisen kustannusten määrittämiseksi näyttää julkisivuominaisuuksia:

 • klinkkerilevyt;
 • vastakkain;
 • märkä julkisivu teknologia;
 • tavallinen kipsi.

Jälkimmäinen vaihtoehto on halvempi, mutta kipsi tulee levittää seiniin, jotka antavat lämpösuojauksen paksuudeltaan.

Laskun laskenta hiilihapattujen betonilohkojen avulla

Hiilihapotettujen betonilohkojen verkkolaskimen laskenta on suunniteltu määrittämään tarvittava määrä hiilihapattuja betonilohkoja ja muita rakennusmateriaaleja talon rakentamiseen. Myös ilmastettujen betonilohkojen online-laskennassa voit harkita kattojen, ikkunoiden ja oviaukkojen kokoa. Oikein tehtyjen laskelmien avulla voit välttää tarpeettomia kustannuksia ylimääräisten rakennusmateriaalien hankkimiseksi ja ongelmien välttämiseksi talon rakentamisen aikana.

Raakatiedot

Alustavat tiedot ilmastettujen betonilohkojen laskemisesta online-laskimessa ja niiden kuvaus:

 1. Määritä ulkopuolisen rakenteen leveys, pituus ja korkeus. Jos seinien korkeus on erilainen, sinun on syötettävä keskimääräinen arvo. Esimerkki: jos 2 seinää on 7 metriä korkea ja kaksi muuta 5, niin (7 + 7 + 5 + 5) / 4 = 6;
 2. Valitse höyrystettyjen betonilohkojen koko rakennusluettelosta annettuun luetteloon tai anna omat mitat. Kun valitaan hiilihapotettu betonilohko luettelosta, "Estä paino" -parametri lisätään automaattisesti. Kun annat mitoituksesi ja lasketaan "Kuormituksen pohjasta seinistä" -parametrin, sinun on syötettävä hiilihapotetun betonipainon paino;
 3. Seinämän paksuus on valittava ehdotetuista vaihtoehdoista (ilman pintoja ja viimeistelyaineita).
  Seinämän paksuus vaikuttaa laakereiden kapasiteettiin, jonka tulee antaa rakenteelle tarvittava stabiilius sekä kestää lattian ja kattojen paino ottaen huomioon niihin vaikuttavat kuormat. Riippuen ilmastovyöhykkeestä, jossa rakentaminen on toteutettu, on optimaaliset seinämän paksuus standardit lämpöeristyksestä riippuen;
 4. Muurauslaastin paksuus valitaan riippuen lohkon geometriasta ja muuraustyypistä. Yleisin liuoksen paksuus on 10 mm. Saumojen paksuuden tulisi olla sama. Saumat on täynnä täyte laastilla ilman aukkojen luomista;
 5. Muurausverkkoa muuraukseen käytetään vahvistamaan tukirakenteiden lujuutta. Vahvistettu verkko, joka sijoitetaan tavallisesti jokaiseen viiden riviin muuraus;
 6. Tarkempia laskelmia varten sinun on määriteltävä etupuolen määrä (pylväs on julkisivun loppuunsaattaminen, jota rajat rajoittavat sivuseinien rungot ja rungon pohja), ovet ja ikkunat sekä niiden mitat. Jos kyseessä on eri koko, anna niiden kokonaispinta-ala asianmukaisiin sarakkeisiin (voit laskea tämän laskimen alueen ja lisätä ne).

Laskelman tulos

Ilmastollisten betonilohkojen laskemisen tulosten kuvaus online-laskimessa:

 1. Suljettavien rakenteiden ympärys on kaikkien sulkevien rakenteiden pituiden summa, mittayksiköt ovat metrejä;
 2. Seinien pinta-ala on sulkevien rakenteiden ulkoseinien alue, lukuun ottamatta laatikoita / ovia / ikkunoita, mittayksiköt ovat neliömetriä;
 3. Pylvään kokonaispinta-ala on pylväiden pinta-ala, joka summataan seinämien asentamisen alueella;
 4. Ikkunoiden kokonaispinta-ala on kaikkien ikkunoiden pinta-ala, joka vähennetään seinien pinta-alasta, mittayksiköt ovat neliömetriä;
 5. Oven kokonaispinta-ala on oven kokonaispinta-ala, joka vähennetään seinien pinta-alasta, mittayksiköt ovat neliömetriä;
 6. Seinien kokonaispinta-ala on sulkevien rakenteiden uloimpien sivujen pinta-ala, ottaen huomioon pylväät, ovet ja ikkunat, mittayksikkö neliömetriä;
 7. Lohkojen kokonaismäärä - määritettyjen parametrien rakenteen rakentamiseen tarvittavien lohkojen lukumäärä, mittayksiköt - kappaleet;
 8. Lohkojen kokonaispaino on kaikkien rakennusten pystyttämiseen tarvittavien lohkojen paino määritettyjen parametrien mukaan, mittayksikkö on kilogrammaa. Hyödyllinen vaihtoehto laskettaessa toimitusta;
 9. Lohkojen kokonaistilavuus on rakenteen edellyttämien lohkojen määrä, mittayksiköt ovat kuutiometrejä. Hyödyllinen vaihtoehto laskettaessa toimitusta;
 10. Laastin kokonaismäärä on rakennuslaitteen rakentamiseen tarvittavien laastin kokonaismäärä ilmoitettujen parametrien mukaan, mittayksiköt ovat kuutiometrejä;
 11. Laastin kokonaispaino on muurattujen laastien likimääräinen paino määritettyjen parametrien mukaan. Paino voi vaihdella riippuen komponenttien tilavuuspainosta ja niiden suhteesta liuoksessa mittayksikkö on kilogrammaa;
 12. Kokonaispaino on valmiiden seinien likimääräinen paino ottaen huomioon lohkot, laasti ja muurausverkko, mittayksikkö on kilogrammaa;
 13. Seinämän paksuus - valmiin seinän paksuus, mukaanlukien saumat, mittayksiköt - millimetreinä;
 14. Rivien lukumäärä, mukaanlukien saumat - rivien lukumäärä, joita ei ole merkitty, riippuu valitun lohkon kokonaismitasta ja laastin paksuudesta muurauksessa, mittayksikössä;
 15. Muurausverkon luku - rakennetun rakenteen vahvistamiseen käytettävien muurausverkkojen kokonaismäärä, mittayksikköjen mittarit;
 16. Seinien optimaalinen korkeus on seinien korkeus ilman otettavien otosten huomioon ottamista, joka saadaan asettamalla valittua kokoa ja liuoksen paksuutta louhinnassa, mittayksiköt ovat mittareita;
 17. Pohjan kuormitus seinistä - tämä parametri on välttämätön perustan valitsemiseksi. Se annetaan ilman lattian ja katon painoa.

Ilmastetun betonin talon rakentamisen laskeminen

Kaasusilikaattimateriaalien rakennuksen pystyttämistä varten on tarpeen tehdä laskelma ennen solujen hiilihapollisen betonin talon rakentamista. Suurilla rakennustyömailla asiaankuuluvat asiantuntijat tekevät tämän. He voivat laskea rauhallisesti aikaa, tarvittavan lohkoryhmän lukumäärän, tietää, minkä tyyppinen hiilihapotettu betoni on paras, kuinka paljon painoa ja kokoa on olemassa, kuinka paljon betonia tarvitaan talon perustusten rakentamiseen ja niin edelleen.

Esimerkki ilmastetun betonin talon seinästä.

Hiiltyneen betonin ominaisuudet

Tänään yksi luotettavimmista materiaaleista, joista maa-talon rakentaminen on ilmastettua betonia, joka voi olla kahta tyyppiä:

 1. Ilmakehän kovettuminen (luonnollinen).
 2. Kovettunut autoklaavi (keinotekoinen).

Hiiltyneen betonin muurausseinien asentaminen.

Se on täysin ympäristöystävällinen, koska se valmistetaan pääasiassa piidioksidihiekasta ja siinä ei ole epästabiileja (höyry) yhdisteitä ja haitallisia aineita koostumuksessaan, mikä luonnollisesti on parempi ihmisten terveydelle. Jyrsijät ohittavat hiilihapollisen sivun. Sen höyryläpäisevyys on erittäin korkea, ja tämä mahdollistaa rakennusten "hengittämisen". Materiaali tarjoaa paremman ilmanvirtauksen ja poistaa käytetyn hiilidioksidin.

Hiilihapotettujen betonilohkojen matala lämmönjohtavuus (verrattuna betoniin) mahdollistaa paremman säilyvyyden ylläpitämisen huoneessa. Talossa, jossa on seinät, jotka on valmistettu tällaisesta rakennusmateriaalista kuten hiilihapotettu betoni, se on lämmintä pakkasella talvella ja viileä kuumassa kesänä. Huoneissa ei ylikuumentua, ja seinät, joissa on vähän hengittävää kosketusta, ovat "lämpimiä" ja pysyvät niin pitkään.

Koska hiilihapotetun betonin tuotantotekniikka on autoklavoitu, lohkot ovat homogeenisia lähes ilmakehän huokosten jakautumisen kanssa, mikä on luonnollisesti parempaa materiaalin lujuutta varten. Ilmastetun betonin geometria riippuu yksinkertaisesta muodosta, jolla se on valmistettu, ja siksi lohkot ovat lähes täydellisiä (virheen ollessa +/- 1 mm). Näin voit käyttää yksinkertaista liimaa liittimänä. Samanaikaisesti kustannukset ja kokoonpanoajat lyhentävät merkittävästi.

Rakennuksen ilmastetut betonilohkot voidaan käsitellä millä tahansa työkalulla. Veitsellä voi leikata niin monta senttimetriä kuin tarvitset. Erikoistyökalun leikkaamiseen on paljon helpompaa. Höyrytetyt betonilohkot, joiden tiheys on 400-700 kg / m 3. Laskelma osoittaa, että tällaisissa olosuhteissa hiilihapotettu betoni on paljon kevyempiä kuin betoni ja vähemmän painetta säätäjille. Siksi säätiön koko (betonirakenteeseen verrattuna) on mahdollista pienentää, mikä vaikuttaa myönteisesti rahan säästämiseen rakentamiseen. Ilmastettu betoni on pitkä säilyvyysaika.

Hanke on yhden tarinan talo

Höyrytettyjen betonilohkojen seinäkoristelu.

Mutta rakentamalla sekä yksikerroksisia että kaksikerroksisia taloja voit tehdä omalla ja laskea kaikki tarvittavat parametrit ja kustannukset rakentamiseen. Seuraavassa on vaiheittainen laskelma solukkojärjestelmän (tai muun) ilmastetun betonin yhden kerroksen talosta. On parasta laatia luettelo kaikista talon tärkeimmistä osista (perustus, seinät, väliseinät, katto jne.) Tarkemman laskennan suhteen, niiden alueet (tarvittaessa volyymit) lasketaan.

Olet esimerkiksi tilannut talonprojektin, jossa on noin 65 m² oleskelutila ja katon koko 124 m 2. Samalla talon mitat ovat 9 * 8 * 6,3 m. Talot on jaettu kahteen puolikkaaseen tukijalustaan, jotka puolestaan ​​jaetaan pienempiin huoneisiin. Jakajat ovat tavallisia sisäisiä osioita.

Koska perusta, joka ottaa kaiken pääkuorman, on perusta, on parasta aloittaa laskenta sen kanssa.

Ensin sinun on määritettävä maaperä, pohjaveden tarkka taso ja maaperän jäädyttäminen.


1 - Ensimmäinen rivi lohkojen pohjalta laastin
2 - Muut solukkolohkot
3-rengasvahvistettu hihna
4 - Betonipäällysteet
5 - Lämpöeristeen tiiviste
6 - Monoliittinen betoniteräsvyöhyke
7 - Betonikatto
8 - Betonikulma
9 - Vedeneristys
10 - Base.

Esimerkiksi, jos aiot rakentaa kaasutetun betonin talon savipohjaisessa maaperässä, jonka syvyys on 2 m ja maaperän jäädytyssyvyys vain 0,9 m, niin säätiön alustavat mitat voidaan asettaa seuraavasti:

 • pituus (myös savi maaperä) - noin 45 m;
 • täysi korkeus - lähes 0,75 m;
 • Suunnitteluleveys - vähintään 0, 3 m.

Tällä perusteella laskemme, kuinka paljon materiaalia tarvitaan säätiön pohjalle (sen kokonaispinta-ala) ja tehdä laskelma.

0,3 m * 45 m = 13,5 m 2,

ja asennuksen syvyyteen vie vähintään ¾ osa maan jäädyttämisen syvyydestä, mutta vähintään 0,7 m (ks. taulukko):

Kiinteistöjen ja rakennusmateriaalien laskentamenetelmien luettelo:

 • perusta - teräsbetoni, monoliittinen, nauha;
 • kellari - teräsbetoni (maanpinnasta 0,25 m);
 • ulkoseinät - hiilihapotettu betoni, seinälohkot;
 • katto on kaksikerroksinen rakennus, jonka kaltevuus on 28 ° ja pinta-ala 124 m 2;
 • kaksinkertaiset ikkunat, puiset;
 • sisäiset puiset ja metalliset ulko-ovet;
 • sisäseinät - hiilihapotettu betoni, sisätilat;
 • katto ammatillisesta lattiasta;
 • lattia - puupalkki ja lattialauta;
 • julkisivu - kipsi (ohut kerros);
 • sisämaali (seinille);
 • vedenpitävä ja eristys;
 • Kattorakennusten katot (ontelotyyppiset betonilaatat);
 • katto - puu.

Materiaalien kulutus

Hiilihapon talon hanke 148 m2.

 • M150-betoni (0,25 m korkea) ja monoliittisen teräsbetoniseoksen pohja;

Kulutusharkin alustavan tilavuuden laskenta on seuraava:

Leveys kerrotaan pohjan ja pohjan korkeuksien summalla ja sen koko pituudella:

0,3 * (0,25 + 0,75) * 45 = 13,5 m 3.

Koska teräsbetonipaino (spesifinen) on 2500 kg / m 3, perustuksen ja kellarin kokonaispaino olisi:

2500 kg / m 3 * 13,5 m 3 = 33 tonnia 750 kg.

 • Lohkot kaasuseinien ulkoseinien osalta, joiden mitat ovat 600 * 300 * 200 mm, tiheys 500 kg / m 3 (D 500), paino yksi lohko 20 kg. Seinien (ovien ja ikkunoiden) aukkojen rakentamiseksi 300 mm leveä, se vie noin 660 lohkoa. Laskenta on seuraavanlainen: talon ympärysmitta on noin 36 m ja korkeus on 6,3 m. Jos otat hiekkatiilen lohkareita, joiden pituus on 0,6 m ja pituus 0,2 m, sinun on täydennettävä kehä:

(36 m / 0,6 m) * (6,3 m / 0,2 m) = 60 * 31,5 = 1890 lohkoa,

mutta kaikki aukot, tämä arvo on lähes kolminkertaistunut.

Kokonaispaino on 660 yksikköä:

20 kg * 660 = 13 t 200 kg.

 • Sisäseinien lohkot (väliseinien kohdalla) kaasupullot, mitat 600 * 200 * 120 mm, tiheys 300 kg / m 3 (D300), paino yksi lohko 4,35 kg. Laskemalla (ilman aukkoja ovissa ja ikkunoissa) saamme yhteensä 560 lohkoa. Siksi kaikilla osilla on paino:

4,35 kg * 560 = 2 tonnia 436 kg (pyöristettynä 2,4 tonniin).

 • Metallin kulutuksen laskeminen ulkopuolelle (kaksi yksikköä) tuotetaan niiden koon perusteella. Ensimmäisen oven koot ovat 2 m * 0,8 m. Toinen (kaksinkertainen) on mitat 2 m * 1,6 m. Molemmat ovat metallisissa laatikoissa;

Jos valitset valmistajien sertifikaatit, molempien ovien vähimmäispaino on noin 250 kg.

 • Rakennukseen tarvittava puu, sinun täytyy valita havupuusta. Niitä käytetään:
 1. rahaa.
 2. sisäovet.
 3. lattia (baarista ja levystä).
 4. ikkunalaatikoita.
 5. puukattorakenteiden elementit (kannet, kannet ja niin edelleen).

Kun mitataan kaikki talon puukomponentit, laskemme kuinka paljon ja millaista puuta me tarvitsemme. Kokonaistilavuus on noin 23 m 3. Koska havupuiden erityispaino on 500 kg / m 3, laskemme sen painon

500 kg / m 3 * 23 m 3. = 11 t 500 kg.

 1. Betoni ontto ydinlaatat kellarikattoon. Käytetään levyjä, joiden pyöreät (sylinterimäiset) tyhjät paksuus on 0,22 m ja joiden ominaispaino on 1,36 t / m 3. Päällekkäisyysalue on:

9 m * 8 m = 72 m 2.

Tilavuus (jonka paksuus on 0,22 m) on:

72 m 2 * 0,22 m = 15,84 m 3,

15,84 m 3 * 1,36 t / m 3 = 21 t 542 kg.

 • Tiili edessä. Laske, kuinka paljon tiiliä tarvitaan pohjan rakentamiseen. Pinta-ala laske- taan pohjan tai alustan ulkokehän mukaan kerrottuna peruspaksuuteen:

(9 + 9 + 8 + 8) * 0,25 = 8,5 m 2.

Koska 51: stä 2 kg: n tiiliä käytetään 1 metriä, saadaan tiilien kokonaispaino:

8,5 m 2 * 51 kpl / m 2 * 2 kg = 867 kg.

Liuoksen tilavuus tulee olemaan (noin 0,02 kuutiometriä liuosta käytetään noin 1 m2: aan muurausta):

8,5 * 0,02 m 3 = 0,17 m 3.

Liuoksen paino, kun otetaan huomioon ominaispaino 1,1 t / m 3, on yhtä suuri kuin:

0,17 m 3 * 1,1 t / m 3 = 187 kg.

Verhousn kokonaispaino on:

187 kg + 867 kg = 1 t 54 kg.

 • Seinäpinnoille (sisäinen ja ulkoinen) kestää ohut kerros. Hänen painonsa on sama
 • 250 kg;
 • Kattopäällyste. On parempi ottaa ammattilainen lattia galvanoitu, HC18-merkkiset, m, joiden leveys on 1 m painaa 4,35 kg. Koska me tarvitsemme (ottaen huomioon päällekkäisyyden) noin 140 m 2, päällysteen kokonaispaino on:

140 m 2 * 4,35 kg = 610 kg.

 1. Lämmöneristys lattia-alaan 72 m 2. Levitä mineraalivillaa, jonka paksuus on 0,1 m, ominaispaino on 35 kg / m 3. Tällöin kokonaispaino on:

72 m 2 * 0,1 m * 35 kg / m 3 = 252 kg.

 • Katto. Lämmittäminen tapahtuu päällekkäisissä ullakolla. Se ottaa saman mineraalivillan, jonka paksuus on 0,2 m. Koska kaikki muut tiedot ovat samat kuin edellä, yksinkertaisesti kerro kerroksen eristyksen paino 2: llä;

Hanki eristyspaino 504 kg: n katolle.

 • Vedenpitävyys kattoihin ja perustuksiin. Tuotemerkin RKP-350B katemateriaali otetaan ja asetetaan kahteen kerrokseen. Paino m 2 katemateriaali on 1 kg. Niinpä 2 kerroksen kateaineen paino 13,5 m 2 (perusala) on:

13,5 m 2 * 1 kg / m 2 * 2 = 27 kg.

123,5 m 2: n katon pinta-alalle otetaan vedenpitävä kalvo, jonka tiheys on 940 kg / m 3 ja paksuus 0,0006 m. Kalvon paino on:

940 kg / m 3 * 123,5 m 2 * 0,0006 m = 69, 65 kg.

Kokonaispaino on 27 + 69 = 96 kg.

Laatta päällekkäin

Jos haluat asentaa ilmastoituja betonipintoja (esimerkiksi toisen kerroksen myöhemmässä rakennuksessa), huomioikaa, että nämä laatat ovat tiettyjä kokoja ja painoja. On parempi ottaa suurempien hiukkasten betonilattiat (joidenkin marginaalien kanssa). Tällaisia ​​levyjä käytettäessä talon kokonaispaino kasvaa ja siksi myös perustan paksuutta on lisättävä.

Seuraavaksi esitämme taulukon mitat ja paino:

Taulukosta käy ilmi, että neljä merkkiä hiutaloitua betonia olisi paras talomme:

Valitse levyjä PP 48.2,5-3, sillä niillä on pienin paino (466 kg). Jäljellä olevat mitat (korkeus, kantokyky ja tilavuus) ovat välttämättömiä painon laskemiseksi, joten jätämme ne pois.

 • materiaali - ilmastettu;
 • pituus - 4,78 m;
 • leveys - 0,625 m;
 • paino - 466 kg.

Jokainen levy on ulkoseinän toisella puolella ja toinen - kantavalla seinämällä. Koska minimietäisyys levyn tukemiseksi on 100 mm, väliseinien (200 mm) paksuuden tulisi olla riittävä. Laskemme levyillemme talomme. Täyspitkän päällekkäisyyden (9 m) osalta tarvitaan 2 täyttä levyä. Leveyden (8 m) kattamiseksi tarvitset talon leveyden jaettuna levyn leveydellä:

8 m / 0,625 m = 12,8 levyä (pyöristettynä 13: een).

Voit ottaa ja 14 levyä, jos laitat katon päälle.

Levyjen kokonaismäärä on:

Tämän päällekkäisyyden kokonaispaino on:

466 kg * 26 = 12 t 116 kg.

Täysi paino kotona kuormitettuna

Saatujen tietojen perusteella laskemme talon kokonaispainon. Vain tiivistää tiedot ja saada rakenteen paino. Ilman kaasutettua betonin enimmäismäärää talon rakentaminen painaa:

33,75 + 13,2 + 2,4 + 0,25 + 11,5 + 21,542 + 1,054 + 0,61 + + 0,25 + 0,504 + 0,096 + 0,65 + 0,25 = 86,0556 tonnia.

86 056 + 12 116 = 98 172 tonnia.

Lumikuorma riippuu alueen kattavuudesta ja kaltevuudesta. Jos katto olisi tasainen, lumikuorma olisi

124 m 2 * 160 kg / m 3 = 19 t 840 kg,

jossa 160 on keskimääräinen lumikuorma.

Koska katon kaltevuus on 28 astetta, paino laskee ja se on:

19,84 t * 0,942 = 18 t 690 kg,

jossa 0,942 on kaltevuuskerroin.

Seuraavaksi laskemme kaiken talon painon (ihmiset, kalusteet, kodinkoneet jne.). Tämä parametri riippuu talon pinta-alasta (seinien välissä) ja lasketaan (marginaali) käyttäen kaavaa:

180 kg / m 2 * talon pinta-ala = 64 m 2 * 180 kg / m 2 = 11 t 520 kg.

Yhteenveto uusimmista tiedoista ja talon kokonaispainosta saadaan kaikista kuormista. Hän on:

Ilman päällekkäisyyttä - 86,056 t + 18,69 t + 11,52 t = 116,266 t.

Päällekkäisyyksillä - 98,172 t + 18,69 t + 11,52 t = 128,382 t.

Laske ilmastetun betonin talon rakentaminen

Ilmastetun betonin alustava laskeminen kotona

 • Seinämän vähimmäispaksuus
 • Ilmastetun betonin laskeminen talon rakentamiseksi

Rakennusmateriaalien hankintakustannusten optimoimiseksi on suositeltavaa tehdä alustava laskelma kaasutetusta betonista rakennettavassa talossa. Kun otetaan huomioon solujen betonin suhteellisen korkea lujuus, alhainen paino, korkea ääni- ja lämmöneristysominaisuudet sekä edulliset kustannukset, ei voida yllättyä tämän materiaalin nopeasti kasvavasta suosioarvosta. Sitä käytetään yhä enemmän rakennusten rakentamiseen sekä kausiluonteiseen että pysyvään asumiseen.

Höyrystetyn betoniseinän rakenne.

Seinämän vähimmäispaksuus

On järkevämpää aloittaa tällainen laskenta määrittämällä seinämän vähimmäispaksuus, joka takaa rakennuksen lujuuden ja lämmöneristysominaisuudet. Taulukossa 1 esitetään ilmastettujen betonilaatujen M400 ja M500 paksuuden laskeminen, mikä tuottaa tarvittavan lämmöneristysasteen eri ilmastovyöhykkeillä sijaitsevissa kaupungeissa.

Hiilihapollisen betonin seinämän paksuus.

On heti huomattava, että taulukossa olevat tiedot koskevat koko lohkoja, kun taas varsinainen kytkin koostuu suuresta määrästä niitä. Interblock-nivelet, teräsbetoni, teräskolmat aukkojen ja muiden elementtien ansiosta lisäävät lämmönjohtavuutta ja muuttuvat "kylmiksi siltoiksi".

Projekti ottaa huomioon kaikki nämä tiedot, valitsee seinien halutun paksuuden. Projektin avulla, jossa ei ole vain tätä parametria, vaan myös kaikkien seinien pituus ja korkeus, ikkunoiden ja oviaukkojen lukumäärä ja koko, voit laskea hiilihapollisen betonin talon.

Takaisin sisällysluetteloon

Ilmastetun betonin laskeminen talon rakentamiseksi

Rakennusaineiden vaaditun tilavuuden laskemiseksi on otettava huomioon seuraavat tiedot:

 1. Jokaisessa talossa on sekä ulkoisia että sisäisiä seiniä, joilla on erilaisia ​​ominaisuuksia.
 2. Seinien mitat.
 3. Ovien ja ikkunoiden aukkojen mitat.

Oletetaan, että sinun on laskettava ilmastetun betonilohkon määrä, joka tarvitaan yhden kerroksen talon rakentamiseen, jonka mitat ovat 10x12 m ullakolla. Pohjakerroksen korkeus h1 = 3 m, ja ullakko keskellä h2 = 2,5 m, katonappi. Ulkoseinät, joiden paksuus on 30 cm, on kooltaan 30x20x60 cm.

Ensimmäisessä kerroksessa on 10 ikkunaa 1,6 m 2 kpl ja 2 ovea 2 m 2. Kaapin sivuseinissä on yksi ikkuna 1,5 m 2 ja ovi 2 m 2.

Ilmastoidun betonin yhden kerroksen talon suunnitelma.

Ensimmäisen kerroksen ulkoseinien ulkoreuna: P = (10 + 12) * 2 (m) = 44 m.

Niiden kokonaispinta-ala ilman ovia ja ikkunoita: S = P * h1 = 44 m * 3 m = 132 m 2.

Se perustuu oven ja ikkunan aukkoihin: S1 = S - 10 * 1,6 m 2 - 2 * 2 m 2 = 132 m 2 - 20 m 2 = 112 m 2.

Kaasupalan sivupinnalle: S0 = 0,2 m * 0,6 m = 0,12 m 2.

Ensimmäisen kerroksen ulkoseinien rakentamiseen tarvittavien kaasulohkojen lukemiseksi sinun on jaettava niiden kokonaispinta-ala arvoineen yhden kaasupalun sivupinnalle:

Ullakolla seinät ovat isosceles kolmioita, joiden pohjat ovat 10 m (leveys talon) ja korkeus h2 = 2,5 m, koska ne sijaitsevat kannen katon alla. Materiaali heille on samat lohkot kuin edellisessä tapauksessa. Äänen yhden kolmion muotoisen seinän pinta-ala voidaan helposti laskea laskemalla puolet sen pohjan tuotteesta korkeuteen:

Sm = (10 m * 2,5 m) / 2 = 12, 5 m 2.

Kahden ullakolle: S2 = 2 * Sm = 2 * 12, 5 m 2 = 25 m 2.

Niiden lohkojen lukumäärä niiden rakenteesta: N2 = S2 / S0 = 25 m 2 / 0,12 m 2 ≈ 208.

Niiden kokonaismäärä ulkoseinille: N = N1 + N2 = 933 + 208 = 1141.

Mahdollisen taistelun ja avioliiton menetyksen korvaamiseksi yleensä määrätään 5 prosentin marginaali, ja lohkojen lukumäärän on oltava yhtä suuri kuin: N0 = 1,05 * 1141 ≈ 1198.

Yhden kaasupullon tilavuus: V0 = 0,3 m * 0,2 m * 0,6 m = 0,036 m 3.

Tietäen v0 Löydät kaikkien kaasulamppujen tilavuuden: V1 = V0 * N0 = 0,036 m 3 * 1198 = 43,13 m 3.

Talossa ei ole vain ulkoisia seiniä. Sisäisten väliseinien rakentamista varten käytetään tavallisesti samaa rakennusmateriaalia, mutta sitä käytetään ohuempien osastointikaasulohkojen muodossa. Ehdotetussa esimerkissä niiden mitat ovat 15x20x60 cm.

Tässä tapauksessa sisäisten väliseinien pituus on 34 m, ovien kokonaispinta-ala on 12 m 2. Sisäosien kokonaispinta-ala on: Svuonna = 34 m * 3 m = 102 m 2.

Sisältää oviaukot: S3 = Svuonna - 12 m 2 = 102 m 2 - 12 m 2 = 90 m 2.

Septum-lohkon sivupinta: S0 = 0,2 m * 0,6 m = 0,12 m 2.

Seostamolaitteiden lukumäärä: Nvuonna = S3 / S0 = 90 m 2 / 0,12 m 2 = 750.

Viiden prosentin osuudella: N3 = 1,05 * 750 (lohkot) ≈ 788.

Yhden septumekaasun tilavuus: V0 = 0,15 m * 0,2 m * 0,6 m = 0,018 m 3.

Tietäen v0. Löydät kaikkien lohkojen tilavuuden: V2 = V0 * N3 = 0,018 m 3 * 788 = 14,18 m 3.

Jäljellä on kuitenkin löydettävä solujen seinämän kokonaistilavuus, joka tarvitaan talon sisä- ja ulkoseinien rakentamiseen: V = V1 + V2 = 43,13 m 3 + 14,18 m 3 = 57,31 m 3.

Tällä tavoin on suhteellisen helppo laskea hiukkasten talon rakentamiseen tarvittavien lohkojen lukumäärä.

Ja kun tiedät höyrystetyn betonin kuutiometrin hinnan, voit helposti laskea rakennusmateriaalin kokonaiskustannukset tällaiselle rakennukselle.

Kuinka laskea talonrakentamisen kaasuliesi?

Suosittuja nykyaikaisissa rakennelmissa hiilihappopitoisia betonilohkoja käytetään monien kehittäjien käytössä. Ne ovat osoittautuneet markkinoilla ympäristöystävällisyyden, alhaisen lämmönjohtavuuden ja hyvän äänieristyksen takia. Ergonomia ja paloturvallisuus sekä helppo asennus ja käsittely - kaikki tämä houkuttelee organisaatiot työskentelemään materiaalin kanssa.

Talojen rakentaminen toteutetaan lyhyessä ajassa, näkyvillä taloudellisilla hyödyillä ja sääntelyasiakirjojen vaatimusten mukaisesti. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi kuitenkin tarvitaan tiettyyn rakennukseen tarvittava ja tarkka laskelma hiilihapotetusta betonista sekä kaikki materiaalit.

Mitä minun pitäisi kiinnittää huomiota?

Jotta voit suorittaa kaikki selvitystoimet tarkasti, sinun on tiedettävä seuraavat indikaattorit:

1. Talon kerrosten lukumäärä, rakennuksen kokonaiskorkeus. Vaikeudet syntyvät lattian lattialla, jolla on usein epäsäännöllinen muoto, epäsymmetriset, epätyypilliset ikkunan aukot. Lopullinen arvo valitsee seinien keskimääräisen korkeuden metreinä.

2. Menetelmä lohkojen asentamiseksi yhteen. Sementtiliitoksella laskimen tulisi ottaa huomioon sen koko 6-8 mm. Käytettäessä erityistä liimaa, sovitus suoritetaan lähes tarkasti, joten tätä arvoa ei oteta huomioon.

3. Ulkoseinien ulkoreuna, sisäisten väliseinien pituus.

4. Seinien paksuus suhteessa ilmasto-oloihin tietyllä rakennusalalla. Ilmastetun betonilohkon leveys määrää myös rakenteen lujuuden ja lämmöneristysominaisuudet. Neuvoa tämän indikaattorin määrittelyssä on ottaa yhteyttä kokeneen kehittäjän tai referenssikirjallisuuteen.

5. Kaikkien käytettävissä olevien ikkunoiden ja oviaukkojen alue.

6. Hiilihapollisen betonin valmistuksessa käytettävät koot.

Jotta prosessista saataisiin mahdollisimman suuri hyöty, on tärkeää aloittaa seinien paksuuden määrittäminen oikein. CTO501-52-01-2007 -standardin mukaan talon tukirakenteiden vähimmäiskoko ilmastovyöhykkeellä kausittaista elämää varten on 600 mm, itsekantaville - 300 mm. Väliseinät ovat sallittuja 200 mm: n paksuudeksi ja niiden lukumäärä lasketaan pääsääntöisesti erikseen.

Ilmastetun betonin parametreilla on tärkeä rooli. Joissakin tapauksissa seinien laskettu paksuus riippuu käytettyjen lohkojen tyypistä:

Laajakokoisen alueen ansiosta voit valita sulava materiaalin kuhunkin työtyyppiin. Usein, varsinkin alueilla, joilla on huono ilmasto, kaksi- tai jopa kolmikerroksisia järjestelmiä luodaan pysyvän asunnon kodeille. Tukirakenteiden rakentamiseen käytetään useimmin lohkokokoa 60x40x25 cm. Väliseinien osalta 60x15x25 cm ja 60x20x25 cm ovat riittävät.

Laske ilmastettujen betonilohkojen määrä taloa kohden sallitaan käyttämällä erilaisia ​​verkon tarjoamia laskimia. Kaikki nämä palvelut antavat kuitenkin likimääräisen laskelman ja eivät aina huomioi tulevan rakenteen arkkitehtonisia ominaisuuksia. Tästä syystä on suositeltavaa saada pieni käsitys laskentakaavasta tietylle rakennukselle.

Suunnittelutietojen perusteella. Vaaditun materiaalin määrä lasketaan seuraavassa muodossa lisäämällä 5% taisteluun, avioliittoon ja rajaukseen:

V = (L x H - Spr) x B, jossa:

 • V on ilmastetun betonin määrä;
 • L on seinien kokonaispituus;
 • H - korkeus;
 • Spr - kaikkien aukkojen kokonaispinta-ala;
 • B on paksuus.

Esimerkki ilmastetun betonin määrän laskemisesta 8x12 m: n talolle ja ensimmäisen kerroksen seinien korkeus 3 m, toinen kerros - 2,5, näyttää tältä:

1. Tukirakenteiden pinta-ala lasketaan: kokonaispituus kehällä (8 + 12) x2 = 40 m kerrotaan ensimmäisen kerroksen seinien korkeudella 40x3 = 120 m2.

2. Kaikkien käytettävissä olevien aukkojen pinta-ala on vähennettävä, jonka arvo on esimerkiksi 20 m 2. sitten 120-20 = 100 m2.

3. Tuloksena oleva alue jaetaan yhdellä lohkolla. Jos valittu materiaali on 65x25 cm, laskelma on 100 / 0,250 / 0,650 = 615,38 + 5% ≈ 650

Ullakkohuone lasketaan samalla periaatteella, mutta seinien lukumäärät on otettava huomioon kattorakenteesta riippuen. Tässä esimerkissä otetaan kaksinkertainen kaltevuus, sitten saat korkeuden 2,5, kerrotaan leveydellä 8 m ja 2: llä. Tällöin ikkunan aukkojen arvo, esimerkiksi 5 m2, vähennetään arvosta 40 m2 ja hiilihapotettu betoni lasketaan: 35 / 0,25 / 0,65 = 215 + 5% ≈ 225 kpl.

Näin ollen tämän talon ruutuun tarvitaan noin 875 kpl. Erikseen analogisesti lasketaan samankokoisista kiveistä valmistetut sisäiset kantavat seinät ja väliseinät, joiden sallitaan muodostavan pienemmän paksuuden omaavan materiaalin.

Todella työskentelevä oikeudellinen tapa säästää.
Kaikkien täytyy tietää!

Laskentatehtävän ja käyttäjäystävällisyyden yksinkertaistamiseksi käytä online-laskinta hiilihapotetun talon rakentamiseen. Hän antaa tarvittavan määrän laskemisen, jotta ylimääräistä materiaalia ei ylitettäisi. Tällöin ei ole tarpeen miettiä lisävarastointia ja muita tapoja käyttää jäämiä. Arvot syötetään erityisohjelmaan ja kone suorittaa kaikki laskennalliset työt. On tärkeää kiinnittää huomiota annettujen indikaattoreiden mittayksikköihin.

Sisäisten väliseinojen laskemiseksi sinun on suoritettava laskin jälleen, mikä osoittaa seinien pituuden, puolen kortin koon ja muut tarvittavat parametrit.

Laskin ilmastetut ja kaasusilikaattilohkot

Laskimen käyttötarkoitus

Höyrystysbetonilohkojen online-laskin on suunniteltu talojen, autotallien, kodinhoitohuoneiden ja muiden tilojen seinien rakentamiseen tarvittavien rakennusmateriaalien laskemiseen. Laskelmissa voidaan ottaa huomioon rakennuksen, ovien ja ikkunoiden aukkojen mitat sekä niihin liittyvät materiaalit, kuten laasti ja muurausverkko. Ole varovainen, kun täytät tiedot, kiinnitä erityistä huomiota mittayksikköihin.

Kun täytät tiedot, kiinnitä huomiota lisätietoihin merkillä

Kaasusementtilohkot ovat solubetonityyppisiä, ja ilman huokoset jakautuvat tasaisesti koko tilavuudelle. Mitä paremmin jakautuvat tällaiset huokoset, sitä korkeampi on betonin laatu.

Hiilihapollisen betonin valmistus tehtaalla on melko monimutkainen prosessi. Sementin ja hiekan lisäksi tuotannossa käytetään kemiallisia kaasuja muodostavia lisäaineita, joiden määrä on laskettava erittäin korkealla tarkkuudella. Kun kaikki komponentit on sekoitettu, koko ilmastetun betonin sarja kaadetaan erityisiin muotoihin, joissa se kasvaa tilavuudesta johtuen kaasujen kehityksestä.

Kiinteän betonin tuotannon tärkein ominaisuus on paineen alla kaatuneen betonin kovettuminen erityisissä autoklaavikameroissa. Tämä on välttämätöntä, jotta ilman huokoset jaetaan tasaisesti koko tilavuudelle. Korkealaatuisen höyrykarvan tuottaminen ilman tällaisia ​​kameroita on mahdotonta. Saadun tarvittavan lujuuden saavuttamiseksi koko taulukko leikataan halutun koon lohkoiksi.

Ennen kuin ostavat höyrytettyjä betonilohkoja, on laskettava niiden määrä mahdollisimman tarkasti laskimessa, jotta sinun ei tarvitse ylimääräistä ylimääräistä materiaalia.

Sekä muuntyyppisten lohkojen että hiilihapotettu betoni jaetaan tiheyden mukaan seuraavasti:

 • rakenteellinen - kantavien seinien rakentamiseen
 • rakentaminen ja lämmöneristys - matalien rakennusten kantavien seinien rakentamiseen
 • lämmöneristys - itsekantavien seinien rakentamiseen

Ominaisuuksiltaan, kuten pienestä painosta, hyvästä lämmöneristyksestä, työstöystävällisyydestä ja hiilihapotettujen betonilohkojen vuoksi, ne ovat erittäin suosittuja rakennusmateriaaleja ja jatkuvat nopeasti. Mutta älä unohda, että tämän materiaalin erinomainen eristys saavutetaan vain, jos noudatat hiilihapotettujen lohkojen rakennusteknisiä sääntöjä, kuten erityisrakenteisen liiman asettamista, lisäaktiota saostumista vastaan, hyvä hydraulinen ja höyrysulku sekä tarvittavan seinämänpaksuuden oikea laskeminen, riippuen kunkin alueen sääolosuhteista.

Tämän materiaalin haitat ovat:

 • Korkea hauraus
 • Tarve käyttää erityisiä kiinnittimiä asennettavien esineiden seinämille
 • Runsaasti veden imeytymistä, jolloin ilmoitettu lämmönjohtavuus lisääntyy
 • Lohkojen lujuuden eristävien ominaisuuksien voimakas riippuvuus
 • Suhteellisten ominaisuuksien käyttö myynninedistämistarkoituksiin

Kun valitset materiaaleja talon rakentamiseen, muista kuulla oman alueen omia asiantuntijoita. Älä usko kovaa mainontaa.

Seuraavassa on esitetty suoritettujen laskelmien luettelo, jossa on lyhyt kuvaus kustakin tuotteesta. Jos et löydä vastausta kysymykseesi, voit ottaa meihin yhteyttä palautteen kautta oikeassa lohkossa.

Yleiset tiedot laskelmien tuloksista

 • Rakenteen ympärys - Kaikkien seinien kokonaispituus otetaan huomioon laskelmissa.
 • Koko muurausalue on seinien ulkoseinän pinta-ala. Vastaa eristettä tarvitsevaa aluetta, jos sellainen on hankkeen aikaansaama.
 • T-seinämän paksuus - Valmiin seinän paksuus ottaen huomioon laastin liitoksen paksuus. Saattavat poiketa hieman lopputuloksesta riippuen muuraustyypistä.
 • Lohkojen lukumäärä - Seinien rakentamiseen tarvittavien lohkojen kokonaismäärä määritettyjen parametrien mukaan
 • Lohkojen yleinen paino - Paino ilman laastia ja muurausverkkoa. Koko tilavuuden lisäksi on valittava toimitusvaihtoehto.
 • Kaikkiin ratkaisuihin koko asetteluun - Asennukseen tarvittavan laastin tilavuus. Liuoksen tilavuuspaino voi vaihdella riippuen komponenttien ja lisäaineiden suhteesta.
 • Kaikkien lohkojen riviin saumojen suhteen - Riippuu seinien korkeudesta, käytetyn materiaalin koosta ja muurauslaastin paksuudesta. Ilman laatikoita.
 • Kaikkien muurausverkostoon - tarvittava määrä muurausverkkoa metreinä. Sitä käytetään muurausrakenteen vahvistamiseen, lujuuden lisäämiseen ja rakenteen yleiseen lujuuteen. Kiinnitä huomiota vahvistettujen rivien määrään. Oletus on jokaisen rivin vahvistaminen.
 • Esimerkkipaino valmiiden seinien painosta - Päällystettyjen seinien paino, mukaan lukien kaikki rakennuspalikat, laasti ja muurausverkko, mutta ei eristyksen ja verhousmateriaalin painoa.
 • Kuormaa pohja seinistä - Lataa ilman huomioon katon ja lattioiden painoa. Tämä parametri on tarpeen säätää perustan lujuusominaisuudet.

Osioiden materiaalin laskemiseksi sinun on aloitettava uusi laskenta ja määritettävä vain kaikkien väliseinien pituus, lohkon lattian seinien paksuus sekä muut tarvittavat parametrit.

Höyrytetty betonihalli - seinien kustannusten ja paksuuden laskeminen


Hiilihapotettu betoni on solutason betonityyppi, joka valmistetaan sekoittamalla hiekkaa, vettä ja kemiallisia paisutusaineita. Edustamassa materiaalikuutioita, joissa eri halkaisijoiden huokoset ovat tasaisesti jakautuneita, erottuvat tuotteesta korkeat energiansäästöominaisuudet ja riittävän kevyt. Ja tämä puolestaan ​​auttaa sinua rakentamaan yksityisiä taloja ilman erityisiä vaatimuksia perustaan. Jos lisätään tuotteen edullinen hinta, käytännössä on hyvä talous. Mutta ennen kuin rakennat taloa höyrystettyä betonia, on tarpeen laskea hinta ja ajatella läpi paljon muita vivahteita. Tarkastelemme, miten lasketaan kaasutetun betonin talon rakentaminen tässä artikkelissa.

Koko hallitsija

Valmistajien tarjoamat tarjoukset vaihtelevat suuresti. Valitsemalla rakennusainepalaa käyttäjä voi välittömästi tunnistaa lohkot ulkoisten sisäseinien asentamiseksi kuormalavoilla, sisätilojen väliseinillä. Erotetaan lohkot, joiden paksuus on 50-400 mm, pituus 600 mm ja korkeus 200 mm. Suorissa malleissa ei ole väliä asennuksen vaihtelevuutta: sivulta, päädystä tai laajalta tasolta - lohkot pinotaan niin, että saadaan tarvittava seinäpaneelin paksuus.

Vihje! Valmistajat tarjoavat lohko-elementtejä, joissa on ura-kampa, jotka parantavat otetta ja kootaan suunnittelijana, mutta käyttämällä liimaa. On kuitenkin tärkeää selventää valmistusyrityksen lohkojen parametreja, koska yksittäisiä kokoisia alueita löytyy usein.

Seinärakenteiden paksuus

Seinien nykyisen ja todistetun paksuuden tulisi olla vähintään 0,6 m. Asiantuntijoiden mukaan vain tällaisessa talossa on mukava ilmapiiri. Paksuuden koko sisältää jo itse lohkon, eristyksen ja vastakkaisen kerroksen. Sisätilojen vaihto on sallittu eri kokoisina, joskus asennusparametrit 600 * 200 * 50 riittävät, mutta jos tarvitset hyvän melun eristämisen, sinun on syytä nostaa parametri 40 cm: iin niin, että melunvaimennustaso on ihanteellinen.

Näyteennusteet ilmastetun betonin talosta

Laske rakennuksen kustannukset on helppoa, sinun tarvitsee vain määrittää seuraavat kohdat:

 1. Rakennuksen mitat;
 2. lattiat;
 3. Sisätilojen väliseinien määrä.

Nyt lohkojen laskeminen seinärakenteiden korkeuteen ja pituuteen. Esimerkiksi yksiportainen talo, joka mittaa 12 * 12, seinien pituus on 48 metriä. Korkeus saa olla 3 metriä. Lohkon 600 * 200 * 400 gradientin määrittämiseksi tarvittavan materiaalin hankkimiseksi 40 cm: n paksuisella materiaalilla 1000 lohkoa ilmestyy talossamme. Kaava lasketaan yksinkertaisesti: pituus x korkeus = seinäpaneelien alue. Tästä indikaattorista on vähennettävä tuloryhmien ja ikkuna-aukkojen kvadratuuri. Esimerkiksi 24 m2.

Vihje! Samankaltaista kaavaa voidaan käyttää valitsemalla vaaditun koon lohkot.

Lohkojen kustannukset arvioidaan joko yksikköä kohti tai neliömetrikkona. Jos otat kaasulohkoamme esimerkkinä, saadaan yhteensä 48 kuutiota (0,6 * 0,2 * 0,4 = 0,048 m3). Keskimääräinen hinta kuutiometriä kohden on 100 dollaria. On käynyt ilmi, että ulkoisten seinäpaneelien kustannukset ovat noin 4 700 dollaria, ja yhden korttelin hinta on 4,7 dollaria. Tämä luku on hyödyllinen ostamaan pieniä määriä lohkoelementtejä, mutta on parempi ottaa materiaalilta jonkin verran marginaalia, jotta vältetään pieni puute ja ylikorotus yhdelle tai kahdelle korttelille. Yleensä tukkumyyjät myyvät tuotetta tietyissä erissä, ja yksittäisistä elementeistä on maksettava paljon korkeampi hinta.

Vihje! Kun valitaan pienempiä paksuja lohkoja, tuotteen hinta on alhaisempi, mutta lisäeristysmäärä voi olla tarpeen, ja tämä on otettava huomioon.

Sisäseinärakenteet

Muutosten järjestelyissä pienet paksut, 10-15 cm paksuiset lohkot sopivat hyvin. Hinta vaihtelee 88 dollaria kuutiometristä. Jos otat esimerkin talosta, jonka harkitsemme, niin kokousten pinta-ala on 150 m2 (50 m pitkä 3 m korkeudella). Se vie 1 250 materiaalia 60 cm pitkästä ja 20 cm korkea, joka on laskettu uudelleen kuutioiksi, saamme 15 m3 kaasulohkoa - haluttu luku, tavaroiden hinta alkaa 1,314 dollaria.

Liiman kulutuksen on myös laskettava etukäteen. Tässä tapauksessa sinun on hankittava erityinen liimakoostumus, joka esitetään materiaalimme mukana. Tavallinen kulutus on 1,5 kg / 1m2. Rakennukseen tarvitaan 405 kg seosta, joka lasketaan yksinkertaisella kaavalla: seinien kokonaispinta-ala kerrotaan kulutusnopeudella.

Liiman hinta vaihtelee 7 dollaria pussista 25 kg: iin, mikä tarkoittaa, että kokonaismäärä on noin 112 dollaria, mutta on tärkeää ottaa huomioon pinottajan erikoistumistaso. Jos aloitat rakennuksen ensimmäisen kerran, muista: liimaa levitetään ohut kerros! Tämän saavuttamiseksi on melko vaikeaa, joten sinun pitäisi ostaa hieman enemmän seosta.

Se on tärkeää! Summittaen summa, se osoittautuu noin 6,100 dollaria, mutta tämä on vain seinärakenteiden järjestelyyn. Kuljetuksen, laskun, purkamisen, vuorauksen ja eristyksen kustannukset eivät sisälly hintaan. Lisäksi ei oteta huomioon kustannuksia tarvittavasta panssaroituneesta vyöhykkeestä talon ympärillä.

Täysi laskelma gazoblokovin talon kustannuksista

Kokonaisarvoisen laskelman tekeminen hiilihapattujen betonilohkojen taloon on otettava huomioon kaikki osat:

 • lattialaatat;
 • kateaineita;
 • ovi-paneelit, ikkunat, tarvittavat tarvikkeet;
 • viimeistely kipsi;
 • levyt, lattiat;
 • viestintä, verkot.

Lisäksi järjestetään säätiö, projektin kehittäminen ja paljon muuta. Kun koko prosessi hajotetaan osaksi osiin, niin se jakautuu kustannusten mukaan:

 1. säätiö;
 2. seinärakentaminen ja verhous;
 3. kattotyöt;
 4. sisäiset lopputyöt ja lattian asennus.

Tietenkin indikaattorit vaihtelevat joka tapauksessa. Sattuu, että enemmän rahaa käytetään sisustukseen kuin talon rakentamiseen yleensä, joten lopullista kulutusmäärää ei ole helppo määrittää. Mutta kuinka laskea hiilihapotetun talon talon rakentaminen, tämä on ymmärrettävää - kaikki laskelmat ja kaavat on annettu edellä.

Kaasusilikaatin rakentamisen tehokkuus aiheuttaa monia kiistoja. Jotkut omistajat ovat erittäin tyytyväisiä asuntoon ja eivät ole haittaa, joku sanoo, että talo ei jäähdy nopeasti, saa lämpöä nopeasti, ja joku ei pidä siitä, että raskaita kaappeja ei saa ripustaa seinille ilman lisävakuutusta. Mutta yhdessä mielessä kehittäjät ovat samaa mieltä: kaasusilikaatin rakentaminen on yksi nopeimmista ja edullisimmista.