Pallojen suunnitteluvirheen laskeminen

Näin kaikki vasarat täyttävät tilan / 5 /.

3.2.3 Vahvistus kunnolla / 6 /:

Hammer СССМ-570 К = (2,7 + 1,5) / 27 = 0,16 kT = 0,5

Hammerin ¼23C = (4,65 + 1,5) / 18 = 0,34KT = 0,6

C-995A-vasara K = (2,9 + 1,5) / 31,5 = 0,14 KT = 0,6

Kaikki vasarat täyttävät myös ehdon / 6 /, mutta C-232-vasaralla, / K /: n arvo on lähinnä taulukko / KT/.

Laskentatulosten yleistynyt asiantuntija-arviointi sallii vasaran C-232 hyväksymisen järkevimpänä.

4 Ohjauksen "vika" laskeminen paalun ajettaessa

4.1 Teoreettinen osa

Pinoamisvaatimuksen tärkein vaatimus on saavuttaa sen suunniteltu kantavuus. Pinon laakakapasiteetin määrittämiseksi tuotantoprosessin aikana käytetään dynaamista testimenetelmää, joka perustuu paalun kestävyyteen ja epäonnistumiseen korrelointiriippuvuudesta. vika - kasaantumisen määrä yhdestä iskusta tai sarjan puhallusten aritmeettinen keskiarvo - pantti, esimerkiksi 10 lyöntiä - jalkakäytävien ja yksittäisvasteen vasaranmurskaimilla / kaksoisvastevasarilla ja tärisevillä paalulaitteilla otetaan iskut tai laitteiden toiminta 2 minuutin ajan. Hallitun halkaisun / testauksen aikana kirjattua todellista vikaa verrataan laskettuun / suunnitteluun /. Epäonnistuminen mitataan potkurin upotuksen lopussa tarkkuudella 1 mm vähintään kolmesta peräkkäisestä lupauksesta.

Riippuen hankkeen vaatimuksista, joiden paalupituus on enintään 25 m / SNiP 3.02.01.-87 /, pino kentässä on 5-20 paalua dynaamisissa testeissä työn aikana. Sukelluksen alkua varten paalut on säädetty ohjaamaan sukelluksen syvyyttä alemmasta päästä lähtien. Ensimmäiset riskit kohdistetaan 1 m: n jälkeen, sitten 0,5 m: n jälkeen yläosassa - 0,1 m: n jälkeen. Naarmuuntumisen varalta pilarin pituus alhaalta päistään kirjataan.

Menetelmässä upotetaan paalu maahan, sen kantavuus kasvaa ja paalun upotuksen määrä vähenee jokaisen tasaisen tehon puhaltamalla.

Täyttö täyttyy kolmen peräkkäisen talletuksen keskimääräisen hylkäämisen jälkeen, joka ei ylitä laskettua arvoa. Paalujen dynaamisen testauksen aikana pidetään lokeja, joissa kirjataan kaikki ohjatun paalun ajo-ominaisuuden parametrit, mukaan lukien paalujen syvyys ja kesto / puhtaus / upotus, vasarapuhallusten lukumäärä.

Pino, joka ei antanut laskettua / muotoilua / epäonnistumista, joutuu lopettamaan "lepäämisen" jälkeen ja imemällä sen maahan 6 vuorokauden ajan - savi- ja erilaisten maaperän, 10 päivän ajan, veden kyllästämiselle, pienelle ja puhtaalle maaperälle. Pilejä, jotka antoivat "vääriä" epäonnistumisia, ei dopogruzhennye klo 10-15% pituudesta, on tutkittava, jotta voidaan poistaa syyt, jotka estävät ajamisen. Jos testin leikkauksen aikana tapahtunut epäonnistuminen ylittää laskennallisen, suunnitteluryhmän on tehtävä pinnoituksen suunnitteluratkaisun hienosäätö ja tehtävä paalujen staattiset testit / GOST 5686-78 /.

Valvottavana parametrina vian suunnitteluarvon sijaan projektin voi ottaa / asettaa projektin korkeus / syvyys / kasaantuminen - heikot maaperät, joiden kantokyky on enintään 200 kN /.

Ohjausvirheen laskenta Smääritetään kaavalla:

jossa η - kerroin riippuen paalun / taulukon materiaalista. 2

SNiP 3.02.01-87 /, kN / m 2, 1500 - vahvistetuille betonipaloille, joissa

pääpanta, 1000 - puisille paaluille ilman tukiasemaa, 800

- puupinoille, joissa on tukiasema;

Fd - paalun kantavuus kapasiteetin alla, kN;

A - alue, jota rajoittaa poikittainen ulkoreunus

poikkileikkaus, m 2;

E 2 - iskunkestävyyskerroin / vasaroille

lyömäsoittimet ja paalut teräsbetonista ja puupinoista

kuoret /, on 0,2.

Kuormituskyky Fl voidaan määrittää paaluun lähetetyn lasketun kuorman N kautta:

jossa K - luotettavuuskerroin / 1.4 SNiP 2.02.03-85, s. 3.9 /.

Kaavassa / 7 / määritellyn virheen on oltava yli 0,002

m, jos tämä ehto ei täyty, niin tehdään

uusi päivitetty vianmääritys SNiP 3.02.01-

87 / liite 4 / ja analysoida lisää

toiminnot syöttäjän, johtaja kaivojen ja

Drift paalut

Ajopaikat tukevat vankkoja maaperän kerroksia, joten niiden kantavuus on melko korkea. Lisäksi ne estävät vaarallisia maaperän muodonmuutoksia, jotka johtavat rakennuksen epätasaiseen ratkaisuun ja halkeamien esiintymiseen.

Käyttö Krasnodarin alueella on mahdollista sekä hiekka- että savesta. Tällaisia ​​peruselementtejä voidaan käyttää paitsi rakennuksen tukena, myös maakerroksen suojana. Drift-paaluilla voidaan käyttää useimmissa maaperityypeissä. Määritä mahdollisuudet käyttää paaluja suorittamalla koeajo. Eri ryhmien maaperän kuvaus on annettu GOST: ssa "Maaperä. Luokittelu. " Tarkan geologian määrittämiseksi suoritetaan erityistutkimuksia.

Paalupaikkojen upotuspaikkojen merkintä suoritetaan rakennuksen pääakseleiden esivalmistettujen linjojen perusteella, jotka muodostuvat venyttämällä lanka valulaitteiden välissä.

Pölkkikentän hajotusvaiheessa pääakselien asentoa tarkkaillaan jatkuvasti, sillä akselin pienimmän poikkeaman kaavinmuutoksen seurauksena aiheuttaa virheitä etäisyyden lukemisessa ja sen seurauksena koko kentän virheellisestä hajoamisesta.

Kaikkien valmistelu- ja merkintätapahtumien valmistuttua alkaa paaluajo. Tämä prosessi suoritetaan seuraavassa järjestyksessä. Paalutuslaite on varustettu paaluhydrauksella, johon diesel-vasara on kiinnitetty. Vinssimekanismin ja teräskaapeleiden avulla kone vetää paalun varastoalueelta puomiston laitteiden peittoalueelle, jonka jälkeen pylväs nostetaan ja nostetaan. Kun kasa nostetaan ja asennetaan pystysuoraan, siihen asetetaan diesel-vasarapää, napa kiinnitetään paalun maston kiinnityselementeissä. Pilarin ja dieselvasaran pystysuoran asennon tarkastus on suoritettu, ja sarja suuntakäyntejä vaaditaan napa-asentoon pääsemiseksi maahan. Sen jälkeen, kun kasa on upotettu 1-1,5 metrin syvyyteen, linjat poistetaan siitä ja kolonni ajetaan suunnittelun syvyyteen.

Pölkkikentän järjestelyn jälkeen aloitetaan töiden leikkaaminen pino- pylväiden yläosasta. Pilejä voidaan erilaisten vikojen vuoksi upottaa eri syvyyksiin, mikä edellyttää niiden korkeuden kohdistamista ennen grillauksen asennusta.

Krasnodarin alueen ajo paalujen edut:

 • Alhainen hinta (noin 2 kertaa halvempi kuin tylsää).
 • Korkealaatuinen (paalut tarkastetaan kasveissa, ei rakennustyömaalla).
 • Työnopeus.

Drift-paaluja ei suositella käytettäväksi kahdessa tapauksessa:

 • Kun tiivistät rakennuksen.
 • Kun rakennat pilvenpiirtäjiä.

Muissa tapauksissa ajo-ohje olisi sisällytettävä Krasnodar-alueen rakennusohjelmaan.

Pallon virheen laskeminen ajettaessa

Pile vika ajon aikana

Pallosäätiöitä käytetään yhä useammin eri rakennusalalla. Tällaisen säätiön käytännön arvo ja tehokkuus mahdollistavat erinomaiset tulokset hankkeen toteutuksessa. Samalla säätiön vahvuus ja laatu riippuvat suoraan laskelmien oikeasta toteutuksesta ja tuotantotyön kaikista vaiheista.

Paalun rakenteessa on monia määritelmiä ja ominaispiirteitä. Pallon epäonnistuminen ajon aikana on tärkeä asia, jolla on erityinen rooli tarvittavan voiman perustan rakentamisessa.

Mitä kutsutaan epäonnistumattomaksi

Yleisesti lasketaan paalin epäonnistuminen tai käytännöllisesti sellaisen syvyyden vakiintunut merkki, jossa maaperän maaperän koostumus ja ominaisuudet johtuvat siitä, että kasa on vaikea upottaa. Ennen pölkkarakenteiden rakentamista koskevaa työtä on paitsi pystyttävä tarkasti määrittämään ja tuomaan paalujen todellinen sijainti eloon. Lisäksi on tärkeää suorittaa geologisia tutkimuksia tarkasti paikan päällä ja laskea pylvään epäonnistumisnopeus - mikä mahdollistaa paalusäätiön ominaisuuksien optimaalisen käytön ja estää sen tuhoutumisen.

Pylvään projektihäiriö on pohjaventtiili, joka määritetään alustavien tietojen joukon perusteella, jolloin paalun pesuallas tulee ongelmalliseksi. Epäonnistuminen mitataan millimetreinä.

Prosessissa, jossa vasaralla on vasara tai puristetaan paalua erikoisasennuksella, voi tapahtua kahta skenaariota: joko jossakin vaiheessa paalu lepää vakaalla horisontilla ja pysähtyy maaperään tai se putoaa kokonaan maahan. Rakennuksen kannalta on tärkeää, että saavutetaan ennalta määrätty taso, joten alustava määritys paalun suunnitteluvirheestä on äärimmäisen tärkeää koko rakenteen tehokkuuden kannalta.

Todellinen ja väärä kasa epäonnistuminen

Tärkeä konsepti ajotyön tuotannossa on paalun lupaus. Tämä on summa, jolla tuki on valmis uppoamaan. Ajamisen aikana voit seurata trendiä, jossa kasa syvenee. Yleensä tähän tarkoitukseen käytetään 10 iskujauhan merkkiä: syvyys, johon tuki ulottuu syvälle, on merkitty. Jos upotus suoritetaan värähtelymenetelmällä, talletuksen määrä määräytyy aikavälin mukaan.

Paalujen todellinen vika

Tärkeä piirre: pölkkyjen upottaminen tehdään siihen hetkeen asti, kun se istuu tiukasti maahan ja lisää upottamista on mahdotonta.

Pallon väärä vika saattaa ilmetä tuen hidastamisen tai liian usein rytmin takia. Myös tällainen viive voi aiheuttaa maakerrosten ominaisuuksia. Joka tapauksessa, jos sukellus pysäytetään ennen määritettyä arvioitua syvyyttä tai panttimerkkiä, työn jatkaminen jatkuu.

Todellinen kasaantuminen on lopullinen tavoite. Suunnittelun ja esisuunnittelututkimusten ansiosta on mahdollista tunnistaa tämä merkki ja se on tarpeen syöttää. Tällöin pohja saa riittävän lujuutta ja luotettavuutta.

Pallon epäonnistuminen, jonka määrittely koostuu suunnitellusta tuen upottamisesta vakiintuneeseen syvyyteen, on äärimmäisen tärkeä koko rakentamisen onnistumisen kannalta. Pallojen laskettu vika ajo-olosuhteissa on oltava mahdollisimman käytännöllinen sallitun vaatimustenvastaisuuden rajoissa.

Paalujen väärä vika

Vain tietää, mitä vammoja kasa ajamisen aikana ei riitä ammattitaitoiseen työhön. On tärkeää suorittaa suunnittelulaskenta oikein, koska se määrittää seuraavan työjärjestyksen.

Laskelmat paalun epäonnistumisen määrittämiseksi

Pallon vikaantumisnopeus määrittää suunnittelumerkin ulostulossa, johon kasa antaa täydellisen kantavuuden. Vianmääritysparametrien määrittämiseksi mahdollisimman tarkasti tehdään useita tärkeitä testejä:

 1. tilastot;
 2. dynaaminen;
 3. maaperän testaus;
 4. koetin testaus;
 5. tilastolliset äänet.

Pallon arvioitua epäonnistumista suorittavat ammattihenkilöt.

Teknisten geologisten tutkimusten tulosten mukaan laskelmissa tarvittavat tiedot kerätään. Seuraavia kaavoja käytetään suoraan paalun epäonnistumisen määrittämiseen:

Ja - paalun poikkipinta-ala;

M - kerroin maaperän tyypistä riippuen;

Ed on värähtelevän vasaran tai vasarapuhalluksen laskettu energia;

m1 on vasaran tai värähtelijän massa;

m2 on paalun massa ja korkki;

m4 on vasaran iskun osuuden massa;

Sa - jännitehäiriö

Paalun vaurioituminen.

Käytännössä on olemassa kolme mahdollista skenaariota paalukentän luomiselle:

 1. Pino ylitti vian suunnittelumerkin ja syvensi edelleen. Tällöin tukkeutumista jatketaan, kunnes tuki saavuttaa epäonnistumisen. Tämän jälkeen määritä mahdollisuus käyttää tätä kasaa tulevassa rakenteessa ja korjata tehdyt laskelmat ottaen huomioon käytännössä saatu syvyys. Tämä on arkkitehdin työtä.
 2. Kasa, joka jätetään toleranssissa lasketun vian vuoksi. Tämä on paras vaihtoehto, jonka avulla voit jatkaa rakentamista laskennallisella tahdilla.
 3. Pile ei saavuttanut laskettua vikaa. Laske sitten syntyvä kantokyky ja suunnittele lisätoimenpiteitä.

Joka tapauksessa on olemassa lisätoimintoja, jotka auttavat saavuttamaan halutun lujuuden ja tekniset ominaisuudet.

Pallon epäonnistuminen määräytyy useilla indikaattoreilla. Jotta voidaan laskea vika, kun ajopäätä on tehty oikein, käytä seuraavia merkkejä:

 • Poikkipinta-ala käytti paaluja. Tukien tuotanto toteutetaan eri ulottuvuuksina ja hankkeen kehittämisessä on valittava paras vaihtoehto. Pilarin kasvavan poikkileikkauksen myötä vierekkäisen maaperän luotu tiheys kasvaa eksponentiaalisesti.
 • Maaperän jarrutuskerroin. Tämä parametri on tärkeä sukelluksen laadun ja ominaisuuksien kannalta.
 • Energia upotus.
 • Käytetyn vasaran massa.
 • Paalun massa itse.
 • Jäljellä oleva sauvahäiriö.

Paalunohjausprosessi on melko monimutkainen joukko toimia, joilla varmistetaan rakennettavan säätiön asianmukainen laatu. Siksi rakentajien ja suunnittelijoiden on noudatettava tiukasti monia sääntöjä.

Epäonnistuminen paaluilla

Pahin epäonnistumista kutsutaan arvoksi, joka määrittää paalun syvyyden paalun vasaran puhalluksen alla. Epäonnistuminen mitataan tarkkuudella 1 mm.

Koska on vaikea mitata luonnosta yhdestä iskusta vasaralla, on tavanomaista määrittää vika käyttäen 10: n sarjan (pantti) keskiarvoa.

Yksinkertaisesti sanottuna paalun epäonnistumista kutsutaan sen "epäonnistumiseksi", kyvyttömyys liikkumaan maanpäällisesti korkean kovuuden (tiheyden) vuoksi.

Mikä on paalujen pantti

Kiinnitys on joukko joutokäyntiä (yli 3), jossa vasaralla kasa, jossa keskimääräinen vika on määritetty.

Jos pinoa ajetaan diesel-vasaralla, lupauksen katsotaan olevan yhtä suuri kuin 10 iskua. Jos käytät pilareita, kaksitoimisia vasaroita tai värähtelevää pino kuljettajia, marginaalia mitataan lyönnimäärillä yksikköajasta (per 1 minuutti).
Joka tapauksessa kasa upotetaan ennen kuin vika-arvo on saavutettu.

Todellinen ja väärä kasa epäonnistuminen

Väärä vika - putoamisen epäonnistuminen

Todellinen vika - voidaan saada levon jälkeen (3-6 viikon kuluttua staattisen kuorman poistamisesta paaluilla).

Pylvään kantavuuskapasiteetin kasvun kaaviossa savimaassa.

 • R.nach - paalun alkuperäinen kantokyky ajon aikana;
 • R.max - paalun enimmäiskapasiteetti;
 • T = (3... 6) viikkoa - ajanjakso suhteellisen nopeasti kasan kantavuudessa;
 • t1, t2 - aika koekapsi;
 • P1, P2 - kantavuus, vastaavasti, ajankohtana t1 ja t2.


Mikä on paalun epäonnistuminen?

Pallon arvioitu vika on suunnitteluarvo, jonka saavuttaminen osoittaa, että kasa pystyy kuljettamaan suunnittelun kuormitusta ja pakattu ennen suunnittelulaskelmia (ns. Suunnitteluvirheen indikaattoriin saakka).
Pahan kantokyvyn laskemiseksi on tarkka, kenttäkokeita suoritetaan:

Paalun kantavuuden laskeminen

Laskelmissa käytetään maaperän geologisten tutkimusten aikana rakennustyömaalla saatuja tietoja.
Jäljelle jääneen vian todellisen arvon mukaan - sa, - joka voi olla> tai < 0,002 м, используется одна из формул определения значения предельного сопротивления сваи Fu.

Lisää paaluista:

Kaavan laskentakapasiteetin laskentakaavat

kaavojen numero 18 ja numero 19

Vikojen laskentakaava käyttää useita parametreja, erityisesti:

 • Ja - paalun poikkipinta-ala;
 • M - kerroin maaperän tyypistä riippuen;
 • Ed on värähtelevän vasaran tai vasarapuhalluksen laskettu energia;
 • m1 on vasaran tai värähtelijän massa;
 • m2 on paalun massa ja korkki;
 • m4 on vasaran iskun osuuden massa;
 • S- jäännöshakkavika
 • Sel - jousikuoren vika

Kasaantumistiedon käytännön soveltaminen

Kaavan virheen määrä, joka saadaan laskemalla kaavalla 18 ja nro 19 SNIPA, on muotoilu.
Esimerkiksi jos paalutus toimii, nimittäin pilkkoutuminen suunnittelumerkkiin, paalujen saamat epäonnistumisnopeudet ylittävät rakenteen ominaisuudet, päätetään siitä, että niiden ylimääräinen läpimurto on tarpeen lisätä kantavuutta.

 • Jos käytännön indikaattorit vastaavat vikaantumisen suunnittelun indikaattoreita, päädytään siihen, että rakenne pystyy kantamaan kuormituksen.
 • Jos paalin epäonnistuminen on tiukasti säädeltyä, mutta määritetyn suunnittelusyvyyden saavuttamisen tarkkuus on toissijainen, enintään 50 cm: n kasaantoprosentti katsotaan hyväksyttäväksi.

Aiheen video: paalujen paaluttaminen

Ogolovkovin leikkausmenetelmää käytetään, jos kasa antaa vika ja ei ole mahdollista upottaa sitä syvyyteen

Artikkeleita aiheesta:

Pahan hankkeen epäonnistuminen - onko pelottavaa rakentaa vai ei?

Uuden teknologian nykyaikaisessa maailmassa rakennustöiden suorituksessa painotetaan tehokkuutta.

Yksi näistä uusista tuotteista on paalusäätiö. Asennuksen aikana yksi tärkeimmistä tekijöistä on paalun laskeminen ja epäonnistuminen.

Mikä tämä arvo on?

Rakenteen epäonnistuminen on sellainen arvo, joka osoittaa rakenteen syvyyden. Samalla sen alemman pohjan tulisi olla voimakkaita syväpohjaisia ​​maaperäkiloja, joilla on suuri tiheys. Pallon epäonnistuminen on toimenpide, jonka ydin on laitteen osittaisen syvenemisen koossa vasemman iskun jälkeen. On olemassa erityinen laite, jonka avulla voit mitata tätä arvoa - defibomeria. Sen virhe on kymmenesosa millimetreistä. Harkitse kahdenlaisia ​​epäonnistumisia - projektissa ja itse asiassa. Suunnittelu lasketaan rakennuskoodeihin perustuvilla kaavoilla säätiön suunnittelussa.

Pallon suunnitteluvirhe määräytyy maaperän, paalujen ja laitteiden ominaisuuksien perusteella, joita käytetään rakenteen käyttämiseen. Vahvistettu betonipylvään upottaminen katsotaan täydelliseksi, kun hankkeen epäonnistumiset ja tosiasiassa samaan aikaan.

Kiinnitä kasaalapset

Käytännössä on mahdotonta määrittää pylvään etenemisen määrää vasaran yksittäisen iskujen jälkeen, joten laskettaessa tätä arvoa käytetään tällaista käsitystä kasa pantti. Lupaus on tietty määrä mekanismia, jolla sitä ohjataan. Tai ajanjakso, jonka aikana mekanismi toimii.

Paalutusprosessi

Talletus riippuu käytetystä laitteistosta:

 • Jos käytetään yksivaiheista diesel-vasaraa, varastosarja koostuu kymmenestä aivohalvauksesta.
 • Jos käytetään kaksinkertaisen toiminnan mekanismia (hydraulinen vasara), talletus lasketaan yhden minuutin laitteiston toiminnasta.

Sen jälkeen, kun panttimäärät ovat yhtä suuria kuin pantti, mittaa upotuksen syvyys. Jos mekanismi toimii ajoissa, on tärkeää laskea lyöntien määrä tänä aikana. Kun sukelluksen pituus jakautuu lyöntien lukumäärän mukaan, saadaan halkaisijan keskimääräinen arvo paalupylväässä yhdellä iskulla. Saatu tulos on sovitettu suunnitteluvirheen kanssa. Kun ne ovat samat, työ on valmis. Mutta hyvin usein tapahtuu se, että upotus todella lähes pysähtyi, ja paalun epäonnistuminen eroaa suunnittelutietoista. Syynä tähän voi olla:

 • Rakenteen alaosa putosi kovaa maaperäkerrosta, joka luo vastarintaa iskutilanteissa.
 • Maaperästä poistui vettä, joka on kosketuksessa paalupylvään perustukseen. Maaperän kosteus on vähentynyt, joten rungon kitkavoima on lisääntynyt.

Ongelma voidaan ratkaista työn keskeyttämisellä 5-7 vuorokautta. Tänä aikana maaperä heikkenee ja ajomekanismi on saatava loppuun, kunnes haluttu tulos saadaan.

Väärä kasa epäonnistuminen

Rakenteen upottamisen aikana maaperä tiivistetään johtuen sen tiettyyn tilavuuteen kohdistetulla paalupylväspuristuksella. Sen vuoksi indikaattorit heti töiden päätyttyä voivat olla epätarkkoja rakenteen vahvuuden määrittämiseksi. Tätä ilmaisua kutsutaan virheelliseksi epäonnistumiseksi. Tämä pätee erityisesti savi- ja hiekkapohjaisiin maaperään. Katso videota siitä, miten paalut ajetaan erikoislaitteilla.

Sen jälkeen, kun maaperän työ on ollut kosketuksessa paalupylvään perustan kanssa, palauttaa alkuperäisen rakenteensa. Lepoajan jälkeen otettuja indikaattoreita kutsutaan todelliseksi epäonnistumiseksi. Levon kesto ei riipu pelkästään maaperätyypeistä. Tärkeintä on samantyyppisen maaperän tiheys ja kosteus. Joskus tämä aika voi kestää useita viikkoja.

Kuinka laskea?

Kun rakenne on upotettu tiettyyn syvyyteen, ottaen huomioon kaikki tiedot, sen kantavuus lasketaan.

House ruuveilla

Tarkastele parametreja, jotka otetaan huomioon laskettaessa:

 • Ajaminen ja massa.
 • Vasaran vasaran massa.
 • Maaperän kestävyyden vakioarvo, joka on erilainen eri maaperätyypeille.
 • Se luo paalun vastuksen ja poikkipinta-alan.
 • Muista ottaa huomioon rakenteen paino.
 • Energiamekanismi, jota käytetään ajettaessa paalujen paaluja.
 • Jäljelle jääneet ja joustavat sauvahäiriöt.

Kaikki laskelmat on tehtävä käyttämällä erityisiä kaavoja. Saamme arvot, jotka ovat suunnittelua.

Joskus käytännössä on mahdollista, että hankkeen tulos vastaa todellista indikaattoria, ja itse rakenne ei ole saavuttanut kiinteää maaperää. Tällöin työtä jatketaan. Huomaa, että ajo suoritetaan uudelleen, kunnes paalun epäonnistuminen saavutetaan.

Jos työ ei jatkakaan, tulevan rakenteen massa voi heikentää tukirakenteen vahvuutta.

Vahvistettujen betonipilarien perustuksen asettamisessa on erittäin tärkeää noudattaa kaikkia projektitiedostojen ohjeita ja vaatimuksia.

7. Pallon suunnitteluvirheen laskeminen

jossa s on betoniterästen kerroin s = 1500 kN / m 2

A - pinon poikkipinta-ala

Ed - vasaran arvioitu iskuteho (H = 1,9 m - iskun laskun korkeus)

e 2 = 0,2 - iskun kerääntymiskerroin

m1 - vasarapaino

m2 - pään massa

Hm - vasarapaino

Koska kaikki ehdot täyttyvät, voimme lopultakin hyväksyä kantopohjan, jonka halkaisija on 7,5 m, osa 500x500mm.

Jaa hyvä;)

Vastaavat luvut muista teoksista:

3.2.3 Paalun kantavuuskyvyn laskeminen

Laske poikkileikkaus 1-1 Maadoitusolosuhteet (ks. Kuva 3.4): kerros 2 - ruskea muovi hiekkasauma (IL = 0,42), kerrospaksuus 3,3 m 3 kerros - tulenkestävä kangas (IL = 0,27), kerrospaksuus 1,4 m 4 kerros - moreenimaata (IL = 0,4), kerrospaksuus 4,79 m Poraus C70.30-8: betoni B20.

2.1.2 Pallojen laskeminen laakerikuormalla

Laske kaikkein ladattu osa 3-3. Vahvistettu betonipääosasto 350CH350, L = 10m. Geotekninen osa esitetään lisäyksessä 1. EGE nro 1 - maaperän kasvikerros: kerrospaksuus 0,1 m EGE nro 2 - ruskea hiekkakilpi: kerros 2 paksuus.

2.3.2 Pallojen laskeminen laakerikapasiteetin mukaan

Rakennuksen suunnittelu ja geologiset olosuhteet Maaperän pylväs on esitetty kuvassa 2.2. Maaperän fysikaalisten ja mekaanisten ominai- suuksien luettelo on taulukossa 2.6. Taulukko 2.

2.1.2 Kasa lasketaan

Laskettu kuormitus säätöön 1-1.1-1 = 833 kN / m; maaperän pylväs on esitetty kuvassa 2.2, maaperän liikevaihto on IL, kerroksen paksuus on p, m; merkki paalujen kanssa 100.30. Ota grillatahon hihna = 0,5 m.

6.2 Paalun kuoren lujuuden laskeminen

Laskenta tehdään kuvion 14 algoritmin mukaisesti [6]. 1); 2);, kyllä ​​3), missä = 9.

2.1.3 Pallojen laskeminen laakerikuormalla

Laske kuormitettu osuus 1-1. Vahvistettu betonikuppi C 80.35-9U (ser 1.011-10v.1) jakso 350 * 350, L = 8m. Paalun poikkipinta-ala on A = 0,35 * 0,35 = 0,13 m2, poikkileikkauksen ympärys on u = 4 * 0,3 = 1,4 m.

3.13 Paalutuslaitteiden valinta ja suunnitteluvirheiden laskeminen

Vasaran valinta pilarin mukaan 8.5.2 Vasaran iskuosan massan valinta Mn? 1,25 Msv MSv = cV = 0,3 * 0,3 * 7 * 2500 = 1575 kg Mn = 1,25 * 1575 = 1968,75 kg Määritelmä vähimmäisvaikutusenergia. jossa a on kerroin, joka on 25 J / kN Fv on paalun sallittu rakenteellinen kuormitus.

2.2.2 Pallojen laskeminen

Laskettu kuormitus pohjaan 1-1.1-1 = 1008.2 kN / m; maaperän pylväs on esitetty kuvassa 2.3, maaperän kierrätysaste on IL; kerroksen paksuus -? i, m; paalujen merkki C 60.30-2. Ota grillage korkeus hv = 0,6 m.

3.2.11 Paalulaitteiden valinta ja paalun vaurioitumisen määrittäminen

Hankkeessa hyväksyttyä kuormitusta, joka on sallittu paalussa, iskuenergia on määritetty kaavalla: (3.34) missä on empiirinen kerroin, paalun kantavuus maassa.. Taulukoiden E.7 ja E.8 [4] mukaan valitaan vasara.

9. "epäonnistumisen" kasa

Pallon epäonnistuminen lasketaan kaavalla (71) jossa: - alue, jota rajoittaa pinoakselin kiinteän tai koko poikkileikkauksen ulkoreunus.

10. Pallojen suunnitteluvirheen määrittely

Suunnitteluvika on tarpeen paalun kantavuuden säätämiseksi työn aikana, mikäli dynaamisen kuorman dynaamisen kuorman testaamisen todellinen vika on suurempi kuin suunnittelun kuormitus.

11. Paalulaitteiden valinta ja vian laskeminen

Kriteerit paalujen kantavuuden hallinnalle sukelluksen aikana ovat sukelluksen syvyys ja vika. Ajettavien paalujen osalta valitse perämoottori mekaaninen vasara. Vasaran (m4) massan massan (m2) massan suhde massan massaan (m2) on oltava vähintään 1.

2.3.2 Kasa lasketaan

Arvioitu kuormitus pohjaan 1-1-1-1-1323,58 kN / m; maaperän pylväs on esitetty kuvassa 2.2, maaperän liikevaihto on IL; kerroksen paksuus -? i, m; 350 mm: n pyöristetyt paalut. Ota grillatahon hihna = 0,5 m.

3.6 Pallojen suunnitteluvirheen määrittely

Suunnitteluvika on tarpeen paalun kantavuuden säätämiseksi työn aikana, mikäli dynaamisen kuorman dynaamisen kuorman testaamisen todellinen vika on suurempi kuin suunnittelun kuormitus.

2.4.2 Paalukapasiteetin laskeminen

Osa 1-1 Laskeminen kaivon C-2 avulla. Maaperäolosuhteet (katso kuva 3): kerros 2 - tulenkestävä kangas (IL = 0,26), kerrospaksuus 0,6 m; 3 kerrosta - pehmeät muovilamput (IL = 0,51), kerrospaksuus 4,9 m; 4-kerros - puolikiinteät kammiot (IL = 0,14), kerroksen 1 paksuus.

Pile-vika lasketaan

Jokaisen rakennuksen perusta on perusta. Koko laitoksen suunnittelu ja rakentaminen alkaa siitä. Nykyään on korostettu voimakkaasti uusien tekniikoiden käyttöä, mikä voi merkittävästi vähentää rakennuskustannuksia ja samalla lisätä koko rakenteen vahvuutta. Yksi näistä tekniikoista on pihdit. Pohjimmiltaan tällaisen säätiön luominen on johtaa paaluihin maahan, jolloin saadaan vakaa ja kestävä perusta, joka ei pelkää maaperän liikkumista. Suunniteltaessa tällaista säätiötä yksi tärkeimmistä tehtävistä on laskea paalujen epäonnistuminen, mikä on yhtä suuri kuin kasaantumisen määrä ajamisen aikana.

Pahan upottamisen aikana sen alla olevaan maaperään muodostuu erittäin voimakkaasti tiivistetty kerros, joka on sen tuki ja estää lisää upottamista. Paloajo suoritetaan vasta määritetyn virheen saamiseksi. Kehitysvaiheessa paalun suunnitteluvirhe lasketaan joidenkin tutkimusten perusteella, jotka suoritetaan sen kantokyvyn hallitsemiseksi. Paalun väärä vika on todellinen. Väärä pailukäyrä on ajon aikana tapahtunut vika, ja todellinen vika on kasa epäonnistuminen dynaamisten vaikutusten poistamisen jälkeen. Piles upotetaan maahan, kunnes paalun todellinen ja laskettu epäonnistuminen on yhtä suuri. Tätä varten uppoamisen yhteydessä tehtävät tarvittavat mittaukset tehdään, mutta koska laitteiden tarkkuus on suuri ja tarkkuus on korkeintaan 1 mm, mittaukset suoritetaan jokaisen iskun jälkeen, mutta 10 iskun tai yhden minuutin upottamisen jälkeen. Jos kasa ei antanut vaadittua vikaantumisnopeutta, se lopetetaan levon jälkeen.

Muutamat paalut sisältävät pysäyttävän prosessin, joka upottaa sen maahan useita päiviä riippuen maaperätyypistä. Tämän ajanjakson aikana maaperän paine palautuu. Sukellusprosessin aikana siirtynyt vesi lähestyy paalun akselia, ja kitkaa paalun akselin ja maan välillä pienenee. Kaikki tämä mahdollistaa sen, että voit kasvattaa pinoa ja lopettaa sen tarvittaessa, jotta saadaan arvo, jota kutsutaan normalisoituneeksi paalivuodoksi ja joka on tärkein laadun osoitin.

Jos kasa imeytyy maaperään, jossa on paljon savea ja vettä, paalun epäonnistuminen voi lisääntyä upottamalla. Tämä johtuu sen epäonnistumisesta vedellä kyllästetystä pohjasta. Saadusta vaaditusta epäonnistumisesta kasa maaperässä on positiivinen vaikutus sen kantokykyyn. Paalun epäonnistumisen laskemiseksi on olemassa suuri määrä erilaisia ​​menetelmiä ja kaavoja, joiden avulla voit määrittää selvästi sen kantavuuden maahan upottamisen jälkeen. Lisäksi tarvittavien laskelmien suorittamiseksi on välttämätöntä suorittaa tarvittavat tekniset tutkimukset, jotka käsittelevät rakennuksen suunnitellun rakennuksen luonnollisia olosuhteita, mikä mahdollistaa optimaalisen ratkaisun hankkeen kehittämisen aikana.

Pahan arvioidun epäonnistumisen määrittäminen;

Nostaaksemme vasaran ajopilareita varten. Vasara on valittu iskuenergian suuruuden mukaan.

Vähimmäisvaikutusenergia

jossa a = 25 J / kN; P on paalun sallittu rakenteellinen kuormitus.

Hyväksy vasara putkimainen.

Energiavaikutus kJ;

Iskunosan paino kg;

Iskuosan pudotuskorkeus, mm;

Hammerin paino kg.

Gh- vasaran iskupaino, kN; hm- vasaran iskunosan putoamisen korkeus, m.

Pahan arvioitu epäonnistuminen määritetään kaavalla:

missä h on paalun materiaalista ja ajotavasta riippuva kerroin, vahvistetuille betonipapeille otamme h = 1500 kN / m 2;

Ja - paalun poikkipinta-ala;

Fd- paalun kantavuus;

M - kerroin riippuen vasaran tyypistä.

Ajettaessa diesel-vasaran vasara-iskun M = 1;

e - hyötysuhdekerroin, e 2 = 0,2

m2 - paalun ja korkin paino;

m3 - taustaosan paino; m3= 50 kg; kasa paino m2 = 11,5 kN.

5. Optioiden tekninen ja taloudellinen vertailu

Perustajien suunnittelijan tehtävänä on löytää optimaalinen ratkaisu käyttämällä varianttien suunnittelua ja optimointimenetelmiä. Nykyisin säätiön optimaalisen rakenneratkaisun valinta toteutetaan pääsääntöisesti teknisten ja taloudellisten vertailujen perusteella kellarivaihtoehdoista seuraaville indikaattoreille: taloudellinen tehokkuus; materiaalien kulutus; tarve tehdä työtä lyhyessä ajassa; sallitut sedimentin arvot; mahdollisuus talvella tekemään työtä; työn monimutkaisuus jne.

Suunnittelutehtävä on valita tehokkain ratkaisu, joka voidaan määrittää vain asianmukaisella arvioinnilla rakennustekniikan ja geologisten olosuhteiden suhteen, pohjan maaperän työ yhdessä pohjan ja maanpäällisen rakenteen kanssa sekä menetelmä, jolla luodaan perustus, joka takaa luonnollisen maarakenteen säilymisen.

Suorissa kustannuksissa toteutettavien säätiöiden vertailu. Laskelma on taulukkomuodossa.

Suositukset Suositukset paaluperustusten suunnittelusta ja asennuksesta pinoiden upottamiseksi tiettyyn merkkiin

RAKENNUSMINISTERIÖ URALIN ALUEILLA
JA LÄNSI-SIBERIA USSR

Ufa Tutkimus ja muotoilu
Teollisuusrakennusinstituutti
(Ufa NIIpromstroy)

SUOSITUKSET
paalusäätiöiden suunnittelussa ja asennuksessa paalujen upottamisen kanssa ennalta määrättyyn merkkiin

1. YLEISET SÄÄNNÖKSET

2. TARKASTUKSEN VAATIMUKSET

3. PERUSTEIDEN SUUNNITTELUUN VASTUULLISEN ARVIOINNIN ARVIOINTI PILES-PITÄMISEKSI

4. DEPTH-PILES DEPTH -HARJOITUSTEN VALINTA

5. LAITTEIDEN VALINTA PILUJEN PAKKAAMISEKSI.

6. VALMISTELUASTEIDEN TUOTANNON ORGANISAATIO JA TEKNOLOGIA

7. PAKKAUKSEN ORGANISAATIO JA TEKNOLOGIA

LIITE Suositeltava Suositeltu määrä staattista ääntä riippuen geoteknisten olosuhteiden monimutkaisuudesta

ESITTELY

Instituutti NIIpromstroy on kehittänyt menetelmän paalujen syvyyden valinnalle, jossa paalujen puute ja niiden myöhempi hakkuus vähenevät voimakkaasti (tai kokonaan poistettu). Vuonna 1976 Laitoksen sääntelyasiakirja laadittiin - "Ohjeet paalusäätiöiden käytölle paalujen upottamisessa ennalta määrättyyn merkkiin" Neuvostoliiton teollisuusministeriön VSN-29-76, joka toteutettiin Neuvostoliiton teollisuus- ja rakennusministeriön organisaatioissa. Menneinä vuosina on saatu huomattavaa kokemusta tässä asiakirjassa esitetyistä menetelmistä ja tietokoneohjelmaa koskevat ohjelmat on laadittu. Näissä suosituksissa otetaan huomioon tämä kokemus ja edustetaan mainittujen ohjeiden tarkistettua versiota.

Näissä suosituksissa annetut laskelmat on suoritettava tietokoneella. Tällaisten laskelmien ohjelma NZhPS (tietokoneille EC-1022) lähetetään sopimusperusteisesti.

Suositukset koottiin maamekaniikan laboratorion ja koneistamis- ja automaatioyksikön asiantuntijoilta Ryzhkov IB, Enikeev A.Kh. (kohdat 5-7), Enikeev V.M., Burangulov R. I., Norshayanom A.V. ja toiset, pääjohtajana I.R. Ryzhkov. Suositellaan julkaisemiseksi UF: n teollisen rakentamisen tutkimuslaitoksen akateemisen neuvoston osastolla (pöytäkirja nro 3, 12.8.887).

1. YLEISET SÄÄNNÖKSET

1.1. Nämä suositukset on tarkoitettu maanrakennustekniikan Minuralsibstroy-esineiden tyypillisimpiin maaperäolosuhteisiin: massakeskiö ja hiekkaiset maaperät, joissa ei ole erityisiä ominaisuuksia (sakkaus, turvotus, suolapitoisuus jne.), Ei ole permafrost, suuret lohkareet tai muut stony inclusions. Edellä mainituissa erityisissä maasto-olosuhteissa suositusten soveltaminen ei ole suljettu pois, mutta se edellyttää sellaisten uusien normatiivisten tai suositusten esittämistä, jotka säätelevät rakentamista tällaisissa olosuhteissa.

1.2. On suositeltavaa vähentää betoniteräksen vähenemistä paalun ajamisen aikana kohtuullisen valinnan mukaan niiden upottamisen syvyyden vuoksi ottaen huomioon olemassa olevan paalulaitteiston teho ja paalun voima sekä paremman ajokokemuksen tarkkuuden valvonta.

1.3. Suunniteltujen rakennusten tai rakenteiden erityisolosuhteista ja ominaisuuksista riippuen paalujen pituus voidaan ottaa huomioon:

1) määrittämällä paalujen täsmällinen syvyys yhdistämällä tämä syvyys koko säätöön tai sen yksittäisiin osiin ja varmistamalla olosuhteet, joissa paalut on upotettu ennalta määrätyn tason tarkkuudella, joka estää hakkuutarpeen: tässä tapauksessa tapahtuvat puutteet ovat vain keino tunnistaa heikentynyt rakentamisen kannalta maapinta-aluetta ei löytynyt teknisten tutkimusten aikana.

2) perinteisesti, kun paaluilla on ajokäyttäytymisen (tai viimeistelyn) vaurioituminen tiukasti säädeltynä, ja suunnittelusyvyyteen pääsyn tarkkuus on vähäinen tekijä ja enintään 0,5 metrin pula katsotaan sallituksi. Pylväät, jotka eivät ole saavuttaneet projektimerkkiä, pilkotaan vaaditulle tasolle.

Näiden menetelmien soveltuvuutta koskeva päätös on suositeltavaa toteuttaa näiden suositusten 3 kohdan mukaisesti.

Näiden suositusten sisältämien paaluperustemateriaalien kulutuksen vähentämistä ehdotetaan saavutettavan soveltamalla ensimmäistä menetelmää kaikissa tapauksissa, joissa se on affektiivinen ja raudoitetun betonin jäte minimoidaan tapauksissa, joissa toisen menetelmän käyttöönotto on välttämätöntä.

Huom. Ensimmäistä menetelmää kutsutaan tämän jälkeen nimellä "uppoaminen paaluille tiettyyn merkkiin, toinen menetelmä - uppoaminen paalut tiettyyn vikaantumiseen".

1.4. Laskennan suorittamiseksi on laadittu NIIPS-tietokoneohjelma EC-1022 (PL-1 -kielet, FORTRAN), jota on käytettävä yhdessä näiden suositusten kanssa.

2. TARKASTUKSEN VAATIMUKSET

2.1. Paalusäätiöille suunniteltujen esineiden tutkimustyön laajuus ja koostumus, jolla on pienempi määrä paalujen täyttöä (tai sen täydellinen poissulkeminen), olisi taattava maaperän ominaisuuksien vaihtelevuuden arvioinnin (suunnitelman ja syvyyden) yksityiskohtaisempi yksityiskohtaisuus. Tätä varten on suositeltavaa kasvattaa nopeiden menetelmien osuutta paalujen vastustuskyvyn määrittämiseksi (ekspressiomenetelmät) ja vastaavasti lisäämään sivuston mittauspisteiden määrää. Suurin ilmaistumenetelmänä on suositeltavaa käyttää staattista ääntä korkean suorituskyvyn tyypin C-832M asennuksissa. Suositellut mittaustulokset ilmoitetaan suositellussa sovelluksessa.

2.2. Tunnistuspisteiden tulisi kattaa tasaisesti suunnitellun rakennuksen tai rakenteen koko alue. Maaperän heterogeenisyyden lisääntymisen havaitsemiseksi "aistien" ristikko tulee keskittää koko tutkittavalle alueelle. Suunnitelma-anturin sijaintipaikan taajuus riippuu maaperän olosuhteiden monimutkaisuudesta ja keskimäärin 1 prosenttiyksikköä kohden 50. 100 m. Kohteiden ryhmäkokoonpanossa on suositeltavaa, että tunnistuspisteet jakautuvat tasaisesti koko alueelle, joka kattaa sekä rakennusten alueen että välivyöhykkeet.

2.3. Pahojen kantokyvyn tunnistamisessa ja laskemisessa sinun on käytettävä voimassa olevia sääntely- ja neuvoa-antavia asiakirjoja, jotka suorittavat lisälaskelmia näiden suositusten mukaisesti.

3. PERUSTEIDEN SUUNNITTELUUN VASTUULLISEN ARVIOINNIN ARVIOINTI PILES-PITÄMISEKSI

3.1. On suositeltavaa, että arvioidaan suunnitteluportaassa toteutettavien paaluperustojen toteutettavuutta paalujen upottamisen avulla tiettyyn merkkiin perustuen tutkimusten tuloksiin ja olemassa olevien pino-uppomekanismien tietoihin.

3.2 Paalun perustusten teknisen ja taloudellisen toteutettavuuden arviointi paalujen upottamisen avulla ennalta määrätylle korkeudelle voidaan tehdä erityislaskelmien avulla tai ilman niitä, jotka perustuvat suunniteltujen rakenteiden teknisten geologisten osien ja piirteiden analyysiin. Tällaisen arvioinnin menetelmä on suositeltavaa toteuttaa p.3.3. 3.5.

3.3. Päätös ajopilarien vaurioitumisesta tietylle korkeudelle voidaan tehdä ilman erityisiä laskelmia, jos tarkasteltavassa syvyysalueessa on selkeästi määritelty laakerikerros karkean tai kivisen kallion kerroksen muodossa, jossa on epätasainen tai kalteva katto. Tällöin paalun ajo on tehtävä määrätyllä epäonnistumisella, ja paalujen keskeneräiset osat on leikattava.

3.4. Poraus vaadittuun syvyyteen edellyttäen, että seuraavat vaatimukset täyttyvät:

- paalujen S epäonnistuminen valitulla vasaralla alueella, jolla on voimakkaimmat maaperät, odotetaan olevan vähintään ennalta määrätty arvo S 0. Massiivisille rakennuskohteille suositellaan S: n ottamista 0 = 0,5 cm;

- Valitun vasaran puhallusmäärät eivät ylitä kriittistä arvoa, joka on määritetty valittujen paalujen iskunkestävyyden mukaan. Näiden olosuhteiden tarkistamista koskeva menettely on esitetty luvussa 4.

3.5. Tapauksissa, joita ei ole mainittu 3.2 kohdassa, on suositeltavaa yksinkertaistaa määrällistä arviointia seuraavien kahden perusvaihtoehdon aineellisen intensiteetin osalta:

1) paalut upotetaan eri syvyyksissä samaan identtiseen vikaantumiseen (olettaen, että tämä vika vastaa vasaran upotuskapasiteetin ei-epätäydellisyyttä), paalujen alikäytetyt osat kaadetaan;

2) paalut upotetaan samaan syvyyteen, joka vastaa ensimmäisessä suoritusmuodossa olevaa minimaalisen paalusyvyyden, niin että paalun leikkaus jätetään pois.

On suositeltavaa arvioida näiden vaihtoehtojen toteutettavuus havaintotietojen mukaan käyttäen 3.6 kohdassa annettua yksinkertaistettua kriteeriä.

3.6. Klusterin tai nauhalevyn materiaalintensiteetti porausten upottamisen kanssa tiettyyn merkkiin saakka on otettava huomioon säätiön materiaalin voimakkuuden alapuolella, kun paalujen upottaminen epäonnistuu, jos seuraava ehto täyttyy:

missä on Fu. n on paalujen keskimääräinen (normatiivinen) vastus kN: ssä h: n syvyydessä m: ksi;

h on pinoajon harkittu syvyys, joka tavanomaisesti otetaan syvyyteen, joka vastaa toista vaihtoehtoa lausekkeessa 3.5;

- arvo, joka heijastaa pylvään keskimääräisen rajoittavaa vasten kasvunopeutta syvyyksellä m / kN: ssä (käytännön laskelmissa on kätevää hyväksyä vaihtelu FU . n . välillä h: stä h + 1 m: iin);

V on pienikokoisella grillataulukolla arvo, joka on 0,8, muille paalarakenteille - 0,6.

3.7. Kasaustyön työvoiman intensiteetin arviointi olisi tehtävä, ottaen huomioon noin kustakin kasaamisesta aiheutuvat työvoimakustannukset ja sen roskat poistamalla sen ajo-kustannukset. Hakkuiden kohteena olevien paalujen osuus tällaisissa laskelmissa voi olla 70 prosenttia niiden kokonaismäärästä.

3.8. Niiden osien lukumäärää, joiden sisällä on yhtenäinen paalut, on valittava siten, että kussakin osassa paalujen rajoitusresistanssin vaihtelukerroin ei ole yli 0,3.

3.9. Olisi päätettävä kysymys siitä, miten paalusäätiöitä käytetään pinoiden upottamiseen tiettyyn merkkiin, yhdessä kysymykseen tiettyjen paalarakenteiden toteutettavuudesta. Pallojen upottamista varten ennalta määrätty merkki rakennustekniikoista, joissa on sahaamattomia paalusäätiöitä, joissa on yksittäisten paalujen perustuksia, joissa leikkauspistoolit aiheuttavat vaikeuksia (yhdistetyt paaluperustukset jne.).

4. DEPTH-PILES DEPTH -HARJOITUSTEN VALINTA

4.1. Kun perustaa perustuksia paalujen upottamisella tiettyyn merkkiin, on täytettävä seuraavat edellytykset:

Pallosäätiön vedon laskeminen

Sedimenttiliuskapohjat, joissa on kaksoisrivi ja paalujen välinen etäisyys (3 - 4 d), määritetään kaavalla:

n on nauhataskujen perustan (kN / m) kokonaiskuormitus ottaen huomioon tavanomaisen perustuksen paino maapallon muodossa paalujen kanssa, rajoitettu: ylhäältä - höyläyspinta sivulta - pystysuorat tasot, jotka kulkevat pinoiden ulkoreunojen ulkoreunojen alapuolelta - tasolta, kulkee paalujen alapään läpi.

E, on muodonmuutosmoduuli (kPa) ja maaperän Poissonin suhde poistettavan paksuuden rajoissa.

0 - kerroin, joka on määritetty SNiP 2.02.03 - 85: n nomogrammin avulla.

Kokonaiskuorma n on laskennallisen kuorman summa, joka vaikuttaa suunnittelumerkin tasoon ja sen tavanomaisen nauhalistan painoon.

FII '= 535,23 - 0,73 1,1 2,4 = 533,3 kN / m, niin kokonaiskuorma n on yhtä suuri kuin:

n = FII '+ b d, missä:

b - pohjan leveys 1,4 m

d - perustan syvyys suunnittelumerkin tasosta on 13 m

- pylväsryhmän ominaispainon keskiarvo, = 20 kN / m3

n = 533,3 + 1,4 13 20 = 897,3 kN / m

Kertoimen 0 määrittämiseksi on välttämätöntä tietää HC-massan syvyys, joka vuorostaan ​​riippuu säätöön perustuvasta maaperän massasta kehittämän lisäjännityksen arvoista.

Lisäjännitykset määritetään kaavalla:

n on nauhan paalusäätiön kokonaiskuormitus, kN / m

h - paalun syvyys, m

n on dimensioton kerroin, riippuu pienennetystä leveydestä b = b / h ja pienemmästä syvyydestä tarkasteltavana olevan pisteen z / h, missä z on maakerroksen todellinen syvyys,

Lisäjännitteiden lasketut arvot esitetään yhteenvetona taulukossa. № 1. Maaperän oman painon vaikutuksesta aiheutuvat luonnon rasitukset määritellään kaavalla:

iII - i: nnen kerroksen osuus,

hi on i: nnen kerroksen paksuus.

Luonnollinen stressi ehdollisen kellarikerroksen tasolla on yhtä suuri kuin:

zdyg = 10,03 1,7 + 10,74 0,8 + 10,24 3,4 + 10,66 0,8 + 9,95 6,3 = 131,672

Saostumisen laskemista varten on tarpeen tietää kiinteiden hiukkasten maaperän ominaispaino.

g - painovoiman kiihtyvyys, g = 9,8 m / s2

S on kiinteiden hiukkasten maaperän tiheys.

S1 = 26,36 S2 = 26,55 S3 = 26,068 S4 = 26,85 S5 = 26,26

S on kiinteiden hiukkasten ominaispaino

- spesifinen paino vettä

huokoisuuden e - kerroin

Sb1 = 10,03 Sb2 = 10,74 Sb3 = 10,26 Sb4 = 10,66 Sb5 = 9,95

gz1 = zdyg + 1 h1 = 131,672 + 10 0,31 = 134,1245 kPa

zg2 = zg1 + 2 h2 = 134,1245 + 10 0,38 = 137,9055 kPa

zg3 = zg1 + 3 h3 = 137,9055 + 10 0,766 = 145,567 kPa, ja niin edelleen.

Muut arvot lasketaan samalla tavoin ja esitetään yhteenvetona taulukossa. 1. Noin noin HC: n poistetun paksuuden syvyys voidaan määrittää ehdosta:

Analyysitaulukko. Kuvio 1 osoittaa, että tämä ehto täyttyy suunnilleen suhteellisella syvyydellä z / h = 1,9. Sitten HC = 1,9 9,7 = 18,43 m

Z-syvyys pohjan pohjalta, m

Poissonin suhde hiekkaan, = 0,3. Käyttämällä nomogrammaa HC / h = 1,9 m ja b = 0,14, löydämme 0 = 2,15. Säätiön ehdotus on yhtä suuri kuin:

n (1- 2) 897,3 (1 - 0,32)

S = 0 = 2,15 = 0,025 m = 2,5 cm.

Keskiraskas korkeajänteisten rakennusten kanssa, joissa on tiiliseinät, ei saa olla yli 10 cm