Liukastumisen estämisen laskentamenetelmä

Jos haaveilet omasta kodistasi, on järkevää aloittaa rakentaminen. Tarjolla on lukuisia projekteja ja luonnoksia, jotta saat hienostuneimmat ratkaisut. Kuitenkin, sinun ei pidä unohtaa rakenteen vakautta, sinun on perustettava säätöjen leikkauslenkkien laskenta. Tällainen talo on pitkä, voit nauttia monien vuosikymmenien elämisen mukavuudesta. Ihana muotoilu antaa iloa ja loistoa.

Moderni kaupunkilaiset ovat hyvin väsyneitä kaupungin vallitsevasta melusta. Jos pidät rauhaa ja mukavuutta, on järkevää siirtyä vihreään vyöhykkeeseen. Kaupungin ulkopuolella on aina rauhaa ja hiljaisuutta, runsaasti puita, linnut laulavat hurisoi korvan. Sinun tarvitsee vain rakentaa talo, joka sopii sinun ajatuksestasi onnea. Rakennuksen luotettavuutta varten punta tarvitsee kiloa ketun hinta, joten sinun pitäisi huolehtia laadukkaista materiaaleista.

Kesän alkaessa maanrakennusten, mökkien ja huviloiden rakentaminen alkaa aktiivisesti. Jos sinulla on oma sivusto, on järkevää huolehtia rakennuksen mukavasta rakennuksesta. Rakentamisen alku alkaa aina alueen tutkimuksesta, jossa ei ole perustuksia tiilitalleille. Tämä vaihe on otettava vastuullisesti varmistaaksesi, että rakenne on luotettava ja vakaa. On suositeltavaa ottaa yhteyttä ammattilaisiin, jotka noudattavat tiettyä asentamisen tekniikkaa.

Kovat tukipylväät

Kova peruspylväsmoodi on suunniteltu suunnittelemaan ja arvioimaan rakenteellisten ratkaisujen kantavuutta sarakepohjan solmuille, joita käytetään pilarin jäykkään kiinnittämiseen säätiöön. Tämä tila kattaa laajan valikoiman tämäntyyppisten solmujen suunnitteluratkaisuja, nimittäin:

 • pohjat ilman kulkua ja ulokkeita (Kuva 1);
 • pohjat, joissa kulmat ja ulokkeet (kuva 2).

Tämän tilan käytön aikana EN 1993-1-1 ja EN 1993-1-8 mukaisesti suoritetaan seuraavat tarkastukset:

 • pilarin peruskokoonpanon muodostavien rakenneosien lujuus (pohjalevy, peruspultit, ankkurilevyt, poikittaiset ja ulokkeelliset kylkiluut, konkreettinen perusta paikalliselle romahtamiselle);
 • kokoonpanojen hitsattujen liitosten lujuus (pylvään kiinnittäminen pohjalevyyn, ristipään kiinnittäminen pylväsvarteen ja pohjalevyyn, kallistetun reunan asentaminen pylvään varaan ja ristikappaleeseen);
 • useita suunnittelu- ja valikoiman rajoituksia.

Kuva 1. Konstruktisten ratkaisujen tyypit pylväiden jäykkien emästen solmukoille, joissa ei ole poikittaisia ​​ja ulokkeita

Kuva 2. Rakenneratkaisujen tyypit pylväiden jäykkää tukikappaleiden yksiköitä varten, joissa on poikkileikkaukset ja ulokkeet

Kova sarakkeen perustoiminnon pääikkuna sisältää viisi sivua: Kokoonpano, Liitännät, Ponnistelut, Rakentaminen ja Piirustus.

Työskentely pylväiden kova-alustalle alkaa valintapaneelin sarakkeen tyypin valinnalla, joka toteutetaan painamalla sopivaa painiketta: Valssatut I-palkki tai Hitsatut I-palkki. Tämän valinnan mukaan tämän sivun käyttöliittymä muuttuu.

Pylvään poikkileikkaustyypiksi valittuna liikkuvalle I-palkille on määritettävä mittari ja profiilin numero tässä mittarissa. Tämä tehdään Valitse profiili -valintaikkunassa, joka tulee näkyviin napsauttamalla Valitse sarakkeen osio -painiketta.

Jos hitsautunut I-palkki valitaan saraketyypiksi, on tarpeen määrittää pylvään poikkileikkauksen mittasuhteet: korkeus hw ja paksuus tw seinät, leveys bf ja paksuus tf hyllyt. Pylvään poikkileikkausmitat on merkitty taulukkoon millimetreinä. Huomaa, että hyllyjen ja seinien paksuus voidaan syöttää manuaalisesti tai valita pudotusvalikosta, joka sisältää teräslevyvalikoimaa vastaavan paksuuden sarjan. Kyky hallita graafisesti pylvään poikkileikkausta tietoikkunassa, joka tulee näkyviin esikatselupainikkeen () napsautuksen jälkeen.

Säätömateriaali määritetään Betoni-pudotuslistalla, jossa ehdotetaan peruspohjarakenteen valintaa sarakkeen pohjalle standardin EN 1992-1: 2001 mukaisesti [32]. Kun napsautat teräspalkin terästä ja teräspainikkeiden terästä, terästiedotustilaa kutsutaan (katso kuva 1), jossa voit valita ja asettaa teräsluokan vastaavasti sarakkeelle ja pohjalevylle.

Konfigurointisivulla on myös avattava Gravy Type -tyyppinen pudotusluettelo ja Gravy Paksuus-kenttä, joka antaa tarvittavat kalsitustiedot sarakkeen tukikokoonpanon pohjalevyn alle.

Samaa sivua, joka kertoo tekijän syöttökentässä vaikutusten kesto ja haittavaikutukset, voit syöttää vastaavan kertoimen arvon (standardin EN 1992-1: 2001 mukaan) [32], oletusarvo on yhtä suuri kuin yksi.

Pudotusluettelossa Luotettavuuskerroin vastuullisesti käyttäjä asettaa vastaavan tekijän, jonka arvoksi kerrotaan kaikki lasketut kuormayhdistelmät sarakkeiden viite-osassa toimivat sisäiset voimat lasketut arvot. Tapauksessa, jossa arvojen sisäiset voimat laakerin osa pylväästä saatujen jo antanut luotettavuus kerroin vastuuta (esim. Kun laskettu kuormitus annetaan kertomista annettu kerroin), sitten pudotusvalikosta on asetettava kerroin on yhtä suuri yhtenäisyys.

Napsauttamalla Title Block -painiketta pääset käsiksi saman nimen valintaikkunaan, jonka tarkoituksena on täyttää jäykkää sarakkeen perusyksikön piirustuksessa käytetyn piirroksen leima. Tallenna mallina -painikkeena voit muistaa syötetyt tiedot leimamallina tässä istunnossa ohjelman mukana. Voit käyttää tallennettua mallia sekä nykyisessä että muissa toimintatiloissa napsauttamalla Lataa mallipainiketta.

Kovaten sarakepohja-tilan Liitännät-sivua käytetään syöttämään jäykän sarakepohjan hitsattujen ja pulttiliitosten ominaisuuksia koskevat tiedot. Erityisesti pulttiluokka ja pultin reikä -tyyppi määritellään vastaavasti pulttiluokka- ja reiätyyppi-pudotusluettelossa. Pulttiliitosten tyyppinen aluslevy asetetaan sopivilla valintapainikkeilla (yksinkertainen (tasainen) tai viistetyt reunat). Pulttiliitosten erityispiirteitä voidaan ottaa huomioon, kun käytetään laskostuspultteja valitsemalla merkkipainikkeen Laskurenkaiden ruuveja ja asettamalla pulttuspään korkeus vastaavaan syöttökenttään. Hitsatut liitokset jäykkää pylväspohjaa varten päittäishitsauksissa niiden osittainen läpivienti voidaan ottaa huomioon valitsemalla merkkipainike Pussihitsauksen osittainen tunkeutuminen ja asettamalla tunkeutumissyvyys vastaavaan syöttökenttään. Hitsin solmut jäykkä emäksiä pienahitsit voidaan myös ottaa huomioon niiden tunkeutua syvälle, että selektiomarkkerin painiketta Deep pienahitsi levinneisyys ja asettamalla vastaavissa syöttökenttään kerrostuu edelleen metallin paksuus. Painikkeet markkereita ryhmitelty ominaisuuksia, asettaa ominaisuudet mahdollistavat terästen elementti yhdisteitä, erityisesti niissä tapauksissa, joissa teräs on hyväksytty standardin EN 10025-5 tai alttiina ilmakehän olosuhteissa, tai muista vaikutuksista aiheuttaa korroosiota. Lisäksi mahdollisuus tutkia ominaisuuksia ruuviliitokset jossa pultit säiettä ei vastaa EN 1090-1: 2009, tai ruuvit yhdiste peitetty suojaavalla pinnoitteella, tai ruuviliitokset on järjestetty rakenteet mastot.

Vahvistussivulla asetetaan sisäiset voimat, jotka toimivat sarakepohjan solmussa: NCED - pituussuuntainen voima; McyEd - taivutusmomentti xOz-tasossa; VczEd ja VcyEd - poikittaisvoimat sarakkeen 1 osuuden vastaavien päätyakseleiden suhteen. Kuviossa, joka sijaitsee sisäisten voimien taulukon vieressä, määritetään sisäisten voimien positiiviset suunteet sarakeelementtien osissa. Kun napsautat Lisää-painiketta voima-taulukossa, tulee uusi rivi, johon on syötettävä nykyisen kuormayhdistelmän sisäiset voima-arvot. Laskettujen kuormayhdistelmien määrä on mielivaltainen. Solmussa vaikuttavan sisäisen voiman yksiköt määritetään Sovellusasetukset-valintaikkunan Yksiköt-sivulla. Oletuksena pituus- ja poikittaisvoimien mittayksiköt ovat tonnia, taivutusmomentit ovat tonnia x metriä. Taulukossa sisäisten voimien laskettujen arvojen asettamiseksi raja-arvoryhmän viimeiselle sarakkeelle kutakin kuormayhdistelmää varten on mahdollista asettaa nykyisen yhdistelmän raja-arvojen ryhmä (ensimmäinen tai toinen).

1 Määriteltyjen sisäisten voimien suunnan suhteessa solmuun yhtenevien poikkileikkausten päätyakseleihin, jokainen solmun solmu liitetään paikalliseen (paikalliseen) koordinaatistoon xyz. Hakemus on seuraavat orientaatio paikallisen tangot koordinaatistossa: x-x-akseli osoittaa alusta tangon (alkaa solmusta) loppuun (lopussa solmu), akselin y-y ja z-z (pääasiallinen keskiakselin hitausmomentti poikkileikkauksen tanko), jossa x-x-akselia muodostavat oikeakätinen karteesisen koordinaatiston. Y-y-akseli on yhdensuuntainen maailmanlaajuisen koordinaattijärjestelmän X0 Y-tasoon ja z-z-akseli suunnataan ylempään puoliavaraan.

Rakentamissivulla on joukko painikkeita, joilla valitaan jäykkän sarakkeen perusyksikön rakenne.

Tarkistaa kantavuuden mukaisesti standardin EN 1993-1-1 ja EN 1993-1-8 tunnetaan rakentava liuos kolonnin pohjalta on tarpeen asettaa kaikki parametrit yksikkö: koko ja paksuus rakenteellisten elementtien, jotka muodostavat yksikön, halkaisijat ankkurin, koko hallintoelimen raken- teellisten elementtien sijainti suhteessa toisiinsa, hitsien jalat, pulttien lukumäärä, pulttirivien lukumäärä jne. Sivuston parametrit on merkitty oikealla sivulla olevaan taulukkoon. Oletuksena lineaariset yksiköt ovat millimetrejä. Ankkuripulttien halkaisija sekä niiden lukumäärä (joillekin alustyypeille) asetetaan erityisillä pudotusluetteloilla, jotka on ryhmitelty ryhmäankkipultteiksi.

Kun napsautat Design-painiketta, ponnahdusvalikko tulee näkyviin. Jos ensimmäinen kohta Kaikki parametrit ei ole asetettu, valitaan automaattisesti solmun suunnittelun kaikkien parametrien automaattinen valinta ja oletetaan, että solmuprojektin parametreja ei tunneta ja niiden aiemmin määritetyt arvot ohitetaan. Jos valikkokohta Jotkin parametrit on valittu, määrittelemättömät parametrit (ne, jotka ovat nolla parametriluettelossa), ohjelma määrittää automaattisesti arvot kiinteillä arvoilla määritetyillä parametreilla.

Pylväspohjan mallin automaattinen valinta tehtiin sen herkkyyden analyysin perusteella, joka koski solmun kontrolloidun parametrien vaihtelua, ottaen huomioon ehdot, joilla tarvittavat kantavuus ja suunnitelluista rajoituksista johtuvat säännöt sääntelevät (katso tarkemmin kohdasta Tarkoitus). Ankkuripulttien halkaisija ja pohjalevyn paksuus sekä pohjan pohjalevyn mitat otettiin kontrolloiduiksi parametreiksi.

Kun napsautat Laske -painiketta, ohjelma tarkistaa niiden solmujen kapasiteetin, jotka muodostavat solmun ratkaisun määritettyjen parametrien ja niiden liitäntöjen mukaisesti EN 1993-1-1 ja EN 1993-1-8 vaatimusten mukaisesti.

Sekä kun painat Design-painiketta ja kun napsautat K-kentän Laske-painikettamax, joka sijaitsee ikkunan alaosassa, ilmaistaan ​​kaikkien tekijöiden (vaarallisimpien) arvoja koskevien rajoitusten käytön kertoimet, ja ilmoitetaan tyyppihyväksynnän tyyppi (lujuus, stabiilius, paikallinen stabiilisuus jne.) ja muodostetaan piirustussivu solmujen ratkaisut KM-vaiheen jäykän pohjan solmulle.

Täydellinen luettelo suoritetuista tarkistuksista on saatavana napsauttamalla Faktori-kaavion erikoisvalintaikkunassa Tekijät-painiketta, jossa voit tutustua kaikkien täällä esitettyjen rajoitusten käytön kertoimien arvoihin numeerisissa ja graafisissa muodoissa. Taulukossa on luettelo ohjelmien suorittamista tarkastuksista, jotka koskevat pilarien jäykkien emästen solmujen ja liitosten kantavuudesta. 1.

Raportin avulla voit luoda raporttitiedoston, joka sisältää lähdedatan ja laskutoimituksen tulokset.

Kun siirryt piirustussivulle, solmu tarkistetaan ja suunnitellaan samalla tavalla kuin Laske-tila. Jos solmun elementtien parametrien analyysin tulokset eivät ole ristiriidassa rakentavien ja sääntelevien vaatimusten kanssa, syntyy piirros CM-vaiheen solmuratkaisusta.

Piirustussivun yläosassa on työkalupalkki, jossa on ohjauspainikkeita (), jotka mahdollistavat graafisen kuvan skaalaamisen, tallentavat sen AutoCADin DWG (DXF) -formaattiin ja tulostavat.

Vuorovaikutuskäyrät -sivulla muodostetaan käyrät, jotka rajoittavat tiettyä (tai valittua) rakenteellisen liuoksen kantavuusalueen pylvään jäykkää tukiasemaa käytettäessä, kun siihen kohdistuu erilaisia ​​sisäisiä voimia, joita voi esiintyä sarakkeen tukiosassa.

Tällaisen käyrän hankkimiseksi sinun on napsautettava Näytä-painiketta. Samanaikaisesti valitaan paria eri sisäisiä ponnisteluja pudotusluettelossa, ja kaikkien muiden ponnistelujen oletetaan olevan yhtä suuria kuin ryhmässä määritetyt arvot Pyrkimysten kiinteät arvot.

Kohdistimen avulla voit tarkastella kaavion mukaisen jäykän perusyksikön laakerikapasiteettia. Kukin kohdistinasema vastaa tiettyä paria erilaisten voimien numeerisia arvoja, joiden arvot näkyvät vastaavissa kentissä. Kun napsautat hiiren oikeaa painiketta, näet luettelon suoritetuista tarkastuksista ja niiden sisäisten ponnisteluiden tekijöiden arvot, jotka vastaavat nykyisen kohdistimen sijaintia vuorovaikutuskäyrän alueella.

Samanaikaisesti rajoitusten K kertoimen maksimiarvo K näytetään kerroin-kenttään.max, joka vastaa sisäisiä ponnisteluja koskevia nykyisiä arvoja, ja kriittisen tekijän kenttään sen testityypin nimi, jolle se lasketaan. Jos hiiren osoitin on laakerikapasiteetin ulkopuolella, missä Kmax > 1, tarkistuskoodin nimen vieressä näkyy varoitusmerkki.

Pöytä. 1. Luettelo EN 133-1-1: 2005 -standardin ja EN 1993-1-8: 2005 mukaisista suunnitelmista jäykkien pylvästukkien solmukohtien rakenteellisten ratkaisujen elementtien ja liitäntöjen

IP-osoitteesi on estetty

Varmista, että et käytä nimettömyyksiä / proxyja / VPN tai muita vastaavia keinoja (TOR, friGate, ZenMate jne.) Päästäksesi sivustolle.

Lähetä kirje abuse [at] twirpx.com, jos olet varma, että tämä lukko on virheellinen.

Kirjoita kirjeessä seuraavat tiedot estämisestä:

Määritä myös:

 1. Mikä ISP käytät?
 2. Mitä lisäosia on asennettu selaimeesi?
 3. Onko sinulla ongelma, jos poistat kaikki laajennukset käytöstä?
 4. Näyttääkö ongelma toisessa selaimessa?
 5. Mitä VPN / proxy / anonymization -ohjelmisto yleensä käytät? Näyttääkö ongelma, jos poistat sen käytöstä?
 6. Oletko koskaan tarkistanut tietokoneesi viruksia varten viimeisen kerran?

IP-osoitteesi on estetty

Anonymizers / proxy / VPN tai vastaavia työkaluja (TOR, friGate, ZenMate jne.) Päästä verkkosivuille.

Ota yhteyttä [at] twirpx.com, jos tiedät, että tämä lohko on virhe.

Liitä seuraava teksti sähköpostiin:

Määritä myös:

 1. Mitä Internet-palveluntarjoaja (ISP) käytät?
 2. Mitä laajennuksia ja lisäyksiä on asennettu selaimeesi?
 3. Estääkö se edelleen, jos kaikki selaimesi asennetut laajennukset poistetaan käytöstä?
 4. Estääkö se edelleen, jos käytät toista selaimella?
 5. Mitä ohjelmia käytät usein VPN / proxy / anonymisaatioon? Estääkö se edelleen, jos poistat sen käytöstä?
 6. Kuinka kauan olet tarkistanut tietokoneesi virusten varalta?

IP-osoitteesi on estetty

Varmista, että et käytä nimettömyyksiä / proxyja / VPN tai muita vastaavia keinoja (TOR, friGate, ZenMate jne.) Päästäksesi sivustolle.

Lähetä kirje abuse [at] twirpx.com, jos olet varma, että tämä lukko on virheellinen.

Kirjoita kirjeessä seuraavat tiedot estämisestä:

Määritä myös:

 1. Mikä ISP käytät?
 2. Mitä lisäosia on asennettu selaimeesi?
 3. Onko sinulla ongelma, jos poistat kaikki laajennukset käytöstä?
 4. Näyttääkö ongelma toisessa selaimessa?
 5. Mitä VPN / proxy / anonymization -ohjelmisto yleensä käytät? Näyttääkö ongelma, jos poistat sen käytöstä?
 6. Oletko koskaan tarkistanut tietokoneesi viruksia varten viimeisen kerran?

IP-osoitteesi on estetty

Anonymizers / proxy / VPN tai vastaavia työkaluja (TOR, friGate, ZenMate jne.) Päästä verkkosivuille.

Ota yhteyttä [at] twirpx.com, jos tiedät, että tämä lohko on virhe.

Liitä seuraava teksti sähköpostiin:

Määritä myös:

 1. Mitä Internet-palveluntarjoaja (ISP) käytät?
 2. Mitä laajennuksia ja lisäyksiä on asennettu selaimeesi?
 3. Estääkö se edelleen, jos kaikki selaimesi asennetut laajennukset poistetaan käytöstä?
 4. Estääkö se edelleen, jos käytät toista selaimella?
 5. Mitä ohjelmia käytät usein VPN / proxy / anonymisaatioon? Estääkö se edelleen, jos poistat sen käytöstä?
 6. Kuinka kauan olet tarkistanut tietokoneesi virusten varalta?

Tyypit, pilarien pohjarakenteet ja niiden laskeminen

Pylvään pohjalla pyritään jakamaan konsentroitu paine pylvään ytimestä pohjan alapuolelle ja varmistamaan pylvään alapään kiinnitys hyväksytyn mallisuunnitelman mukaisesti.

Kaksi päätyyppiä - saranoitu ja jäykkä. Saranapohjilla on yksinkertaisin muotoilu. Keskitetysti puristetuille pylväille voidaan käyttää pohjaa, joka koostuu paksuisesta teräslevylevystä, johon tangon jauhetun pään pää on (alla oleva kuva). Valopylväät on epäkäytännöllistä työstää päätä, koska kaikki ponnistelut voidaan siirtää pohjalevyyn hitsien avulla, joilla pylväs kiinnitetään levyyn. Liitäntäpalkki (alla oleva kuva) luo yhdenmukaisemman virrankulutuksen sarakkeesta levylle. Kaikkien niveltyvien emästen erityispiirteet ovat, että ankkuripultit (yleensä kaksi niistä) kiinnittävät pohjan pohjaan suoraan pohjalevyn takana.

Keskitetysti puristettujen pylväiden jäykät pohjat (alla oleva kuva) on vähintään neljä ankkuripulttia, jotka on kiinnitetty ristipäähän. Tästä seuraa, että pulttien kiristämisen jälkeen tukipylvään pyöriminen ei ole mahdollista.

Epäkeskisesti pakatuissa sarakkeissa on järjestetty jäykkä emäkset, jotka voivat välittää taivutusmomentteja. Tätä tarkoitusta varten kulkua on kehitettävä hetkessä. Suhteellisen pienillä ankkurointipisteillä ristipäät on tehty 10-12 mm: n paksuisista levyistä (kuten alla) tai kanavapalkkeihin.

Pylväsperheiden tyypit

Pohjalevyn pohjan paksuus määritetään laskemalla, mutta rakentavista syistä ne eivät hyväksy alle 20 mm.

Tyypillisesti sarakkeiden pohja on asetettu 500-1000 mm rakennuksen lattiamerkin alapuolelle ja se on betonoitu suojaamaan korroosiolta.

Sarakkeiden laskemisen ja suunnittelun perusteet. Pohja auttaa siirtämään kuorman tangon pylväistä pohjaan. Pienellä kuormituksella (N 6 mm.

Pysähtymien laskeminen

Loppusijoitusalueen pituus on yhtä suuri kuin:

H - elementin 9.9 läpän poikkileikkauksen arvioitu korkeus [1]: ssa.

bs1 - raudoitetun betonilevyn laskettu leveys, joka on otettu huomioon kappaleen 9.15 kohdan [1] osassa.

Laskeminen betonin romahtamisesta:

Kuva 40 Kova pysäytin.

suurin painopiste;

Hyväksy askel pysähtyy 1m

Tarkasta levyjen lujuus:

Pysäytyslevyn mallisuunnitelmana voit jatkaa jatkuvaa palkkia kahdella kannattimella (2 jäykistysliitoksella), joissa on konsoliosat, joihin haarautunut kuorma q vaikuttaa kaavalla:

Peruspylväiden suunnittelu ja laskenta

Pylvään pohja otetaan kuv. 5.2. Pylväiden tangot päiden ristikkäisten varsien hitsauksen jälkeen jauhetaan ja tuetaan esiasetetuilla ja tarkistetuilla pohjalevyillä höylätyllä yläpinnalla.

Kuva 5.2. Sarakkeen pohja.

Pohjalevyn työskentelyalue määritetään olosuhteista, joissa pohjan reunassa olevan betonin betonissa oleva maksimaalinen kokonaisjännite ei saa ylittää laskennallista betoniresistenssiä (kuva 5.3):

Kuva 5.3. Pohjalevyn aluspaine betoniin.

missä M on hetken laskettu arvo; M = 109,98 kN · m = 10 998 kN · cm;

N on pituussuuntaisen voiman laskettu vastus; N = 454,7 kN;

pl - levyn pinta-ala määritettynä kaavalla:

jossa bpl - pohjalevyn leveys, joka on osoitettu rakenteellisista syistä kaavalla:

jossa bf - sarakehyllyn leveys; bf = 200 mm;

Tsp - poikittaispaksuus, jonka oletetaan olevan 10... 14 mm; ota tsp = 10 mm;

pl = 200 + 2 · 10 + 2 · 30 = 280 mm = 28 cm;

Lpl - pohjalevyn pituus määritetään betonin lujuusolosuhteista kaavalla:

Rb loc - betonin laskettu resistanssi paikallisessa puristuksessa, määritettynä kaavalla:

jossa rb - betonin rakenteellinen vastus aksiaalisessa puristuksessa; betoniluokkaan B20 Rb = 1,15 kN / cm 2;

φb - betonin lasketun resistanssin kasvatuskerroin riippuen pohjalevyn työskentelyalueen suhteesta ja pohjan yläreunan alueesta; φb = 1,2;

Hyväksy lpl = 49,0 cm

pl = 28 · 49 = 1,372 cm2;

Wpl - tukilevyn vastuksen momentti, joka määritetään kaavalla:

Pohjalevyn paksuus määräytyy sen taivutustyön avulla perustuksen reaktiivisen paineen vaikutuksesta (kuva 5.3). Hyväksytyssä mallisuunnittelussa on kolme levyn osaa, joilla on erilaiset tukiolosuhteet. Jokaisessa osassa on määriteltävä taivutusmomentit ja annettava levyn paksuus suurimmalle osalle. Momentit määräytyvät maksimipaineella jokaisen levyn osan kohdalla.

Osa 1 - konsolin ylivuoto:

Arvioitu aika paikalla 1 määritetään kaavalla:

jossa σ1 - perustan reaktiivisen tuen enimmäispaine, mutta 1 osan leveys 1 cm: n leveydellä; σ1 = 1,38 cm2;

- konsoliosan 1 koko määritetään kaavalla:

2 jakso - joissa on kolme puolta:

Arvioitu momentti kohdassa 2 määritetään riippuen pituuden suhdetta (= bf = 20 cm) jakso 2 leveydeltään (b2). Lohkon 2 leveys määritetään kaavalla:

jossa h on kolonnin poikkileikkauksen korkeus; h = 40 cm;

3 jakso - jossa on neljä sivua:

Arvioitu aika paikan päällä 3 määritetään kaavalla:

jossa σ3 - perustan reaktiivisen tuen maksimipaine, mutta 3 §: n kaistale, jonka leveys on 1 cm; määritetään geometrisesti kaavalla:

jossa tf - sarakehyllyn paksuus; Tf = 1,0 cm;

b3 - osan 3 pituus, joka määritetään kaavalla:

a - kerroin, jonka taulukko määrittää. 4.4 "Ohjeet" riippuen pituuden suhdeluvusta (b3 = 38 cm) leveydeltään (). Lohkon 3 leveys määritetään kaavalla:

jossa tw - pilarin seinämän paksuus; Tw = 0,8 cm;

B3/> 2 (b3/ = 38,0 / 9,6 = 3,96) kerroin α = 0,125;

M3 = 0,125 · 1 · = 11,5 kN · cm.

Valitse lasketuista momenteista kohdissa 1, 2, 3 maksimi Mmax = M2 = 13,97 kN · cm Määritä tukilevyn vaadittu paksuus seuraavan kaavan mukaisesti:

jossa Ry - laskettu teräsvastus; Ry = 24 kN / cm2;

Kun otetaan huomioon pohjalevyn tuleva jyrsintä, oletamme, että levyn paksuus on suurempi kuin vaadittu 1 mm, ja levyn hyväksytyn paksuuden tulisi vastata valssattujen levyjen paksuutta. Hyväksy levyn paksuus

Käänteislaskenta

Jos päätypintaa ei ole jauhettu, ristikappaleen korkeus määritetään työolosuhteista ristikappaleen kiinnityksen hitsien leikkaamiseksi sarakkeen seinämiin. Yhdelle saumalle aiheutuva voima määritetään kaavalla:

jossa asp - alue, josta pohjan säätöpaine yhteen kerroksen yhteen saumaan kerätään (varjostettu alue kuvassa 5.3);

- maksimaalinen stressi säätöbetoniin;

Kärryn korkeus viedään sauman l haluttuun pituuteenw, joka voidaan määrittää kaavalla:

jossa nsp - saumasta johtuva suunnitteluprosessi; Nsp = 473,34 kN;

βf - taulukossa määritetyn sauman syvyyden suhde. 20 "Sääntely- ja vertailumateriaalit". Puoliautomaattiseen hitsaukseen saumanvarren ollessa enintään 8 mm βf = 0,9;

Kf - nurkkasauman jalka; Kf = 0,8 cm;

RWF - taulukon määrittämä filetohitin laskettu vastus. 19 "Sääntely- ja vertailumateriaalit". Hitsaukseen E-42-elektrodeilla

Sauman vaaditun pituuden on täytettävä ehto 1w≤85 · βf · Kf. Tämä ehto täyttyy. Kelkan vaadittava korkeus on 1,0 cm enemmän kuin haluttu sauman pituus, mutta kulkureunan lopullisen korkeuden on oltava vähintään 40,0 cm.

koska lw + 1,0 cm = 36,52 + 1,0 = 37,52 cm2;

Wpl - pohjalevyn vastuksen momentti; Wpl = 11,205 cm3;

y on paineistetun jännitysvyöhykkeen painopisteen välinen etäisyys jännitetyn vyöhykkeen sivussa sijaitsevien ankkuripulttien akselille; etäisyys y määritetään kaavalla:

Ankkurointipulttien vaadittu pinta-ala levyn toisella puolella määritetään kaavalla:

jossa rbt - ankkuripulttien laskettu vastus

Määritetty tarvittava ankkuripulttien alue taulukon mukaan. 4.5 "Suuntaviivat" Valitse haluamasi halkaisijan ankkuripultti. Hyväksy yksi ankkuripultti M48 alueelle Abn = 14,72 cm 2. Levyn palopuolelta myös yksi ankkuripultti M48.

Ankkurilevyjen laskeminen.

Laattojen taivutusmomentti, kun pultit sijoitetaan keskelle aukkoa (kuva 5.5), määritetään kaavalla:

jossa bf - ristipäiden välinen etäisyys (pylvään laipan leveys); bf = 20,0 cm;

Laattojen vaadittava vastushetki määritetään kaavalla:

Mittarista määrittelemme vaaditun kanavan numeron, jossa 2 · Wxo ≥ Wsp. Otetaan kaksi kanavaa 8 ankkuripalkana (W yhteensä = 2 · 22.4 = 44.8 cm3).

Liukumattomien pysähtymien laskeminen

Pilarin pohjan kiinnittämisen perustukseen on noudatettava sarakkeen hyväksyttyä suunnittelijärjestelmää.

Pylvään pohjan kiinnittäminen säätöön tehdään ankkuripulttien avulla. Jalustan jäykkä kiinnitys toteutetaan asentamalla vähintään kolme pulttia. Riippuen saranasta kaksi pulttia.

Keskipuristettujen pylväiden pulttien halkaisija merkitsee muotoilua. Kiertokytkennän yhteydessä ankkuripultin halkaisija on välillä.

Kenkipylväät suunnittelevat tai ottaen huomioon pilarin päiden jyrsintä tai huomiotta jyrsintää.

Ensimmäisessä tapauksessa voima lähetetään suoraan pohjalevyyn ja liitokset ovat rakentavia.

Levyn paksuus määritetään laskemalla konsolin taivutus, johon on lisätty betonin reaktiivista painetta ja joka on kiinnitetty sarakkeen verhokäyrän viivoihin.

Jos pylvään päätä ei ole jauhettu, voiman siirtäminen pylväästä pohjalevyyn tapahtuu kulkureitillä, joka on pystysuora tukilevy. Pylvään voima välitetään pystysuoraan hitsaukseen ja vaakasuorat liitokset pohjalevyyn. Tällöin lasketaan pysty- ja vaakasuuntaiset saumat.

Levy toimii taivutukseltaan kuin levyn joustava pohja, joka tuntee painetta kulkureunojen ja kylkiluiden oksista. Pohjalevyn paksuus on otettu alueelta päin, pilarin paksuus - välillä.

On huomattava, että kulutuskenkä on taloudellisempaa teräksen kulutuksen kannalta.

Laske pylvään pohja ristipalkkien kengän muodossa (kuva 13 [5]).

Perusmateriaali on terästä; laskettu vastus (at) (taulukko 51 * [10]); betoniperustainen luokka, jolla on laskettu lujuus.

Arvioitu paine laattaan ottaen huomioon sarakkeen oma paino:

Tarvittava pohjalevyalue:

Suunnittelemme kengän, jossa on poikkipalkki levyiltä, ​​jotka ovat paksuja levyn vapauttamisessa.

Sitten levyn leveys:

Ota levy, jonka mitat on suunniteltu. Säätää säätiön kokoa säätämällä kerrointa:

Todellinen jännite pohjalevyn alle:

Suunnittelemme kengän, jossa on paksujen arkkien poikkipalkki. Neulo ne kolonnin hyllyille ja laatikoille. Määritämme levyn taivutusmomentit kolmeen osaan levyn paksuuden määrittämiseksi (kuva 13 [5]).

1 jakso, jota tukevat 4 reunaa:

; (taulukko 11, liite 2 [1]);

2 jakso, konsoli:

Osa 3, jota tukevat 3 reunaa.

Siksi laatta lasketaan ulompi palkki.

Määritä laatan paksuus suurimmassa hetkessä:

Hyväksymme GOST 19903-74 * lehtipaksuuden mukaisesti.

Pylvään liittäminen pylvääseen tapahtuu puoliautomaattisella hitsaamalla hitsauslangalla. Traversin paksuus on hyväksytty, korkeus -.

Liitteet lasketaan fuusion reunasta, kun kulmaosastojen jalka otetaan.

Tarkista sauman sallittu pituus:

Suurin sauman pituus täyttyy. Kiinnitysliikkeet levylle tehdään kulmikkaita saumoja.

Huom. Kun saumojen kokonaispituus laskettiin sauman kummallakin puolella, penetraatio otettiin huomioon.

Hengen laskeminen taivutuskestävyyteen

Houkuttimissa, jotka ovat sitoutuneet, syntyy monimutkainen stressitila, ja siksi stressien tarkka laskeminen liittyy huomattaviin matemaattisiin vaikeuksiin. Suunnitteluvaiheessa käytetään tavallisesti likimääräisiä jännitysten laskelmia evolventin siirtymisvyöhykkeessä fileeksi

(hampaan pohjassa). Tämä jakso on vaarallisimmillaan voimaa, mikä johtuu suurimman taivutusmomentin ja jännitysten keskittymisestä, jotka johtuvat fileiden esiintymisestä. Taivutusjännitysten laskeminen suoritetaan seuraavien oletusten mukaan: I) koko kuorma siirretään yhdellä hampaalla ja käytetään hampaan yläosaan;

2) hammasta pidetään ulokkeen ollessa kiristetty palkki.

Yksinkertaistetun laskentajärjestelmän avulla laskettuja stressejä tarkistetaan edelleen sopivilla kertoimilla.

Hammasta on esitetty kuvio. 3.19 Siirrämme hammaspyörän ja pyörän välinen puristusvoima pitkin sen toimintalinjaa hampaan symmetria-akselin kohdalle ja hajotetaan se kahteen osaan: vaakasuoraan, aiheuttaen taivutusjännityksiä ja pystysuoria, aiheuttaen puristusjännityksiä -. Hammaslääkärin kulma on hieman suurempi kuin profiilin kulma hampaan työpinnalla. Voimaa kutsutaan kehäksi ja voimaksi kutsutaan säteittäiseksi. Taivutus-, puristus- ja kokonaispainotuksen kuviot on esitetty kuviossa 3. 3.19. Vaikka suurimmat puristusjännitykset esiintyvät hampaan ei-työskentelevällä puolella, sen lujuusanalyysi suoritetaan käyttämällä työpuolen vetojännitystä.

Kuva 3.19 hampaan taipumisen laskeminen

Tämä johtuu siitä, että vetolujuus lisää hampaiden pinnalla syntyvien mikrohiukkasten kasvua niiden valmistuksen jälkeen ja tuhoutuminen alkaa hampaan puolelta, missä vetojännitykset vaikuttavat.

Kokonaisjännitys hampaan venytetyllä puolella on,

jossa: - taivutusjännitykset;

W on hampaan osuuden vastustuskykyaika taivutukseen;

- hampaan pohjan poikkipinta-ala;

- hampaan paksuus pohjassa.

Kuten edellä on todettu, hampaan laskemista varten on otettava huomioon hammasjalan () jännitystasapainosuhde, hampaiden lukumäärä samanaikaisesti (), hammaspyörän kerroin kierukkavaihteissa (), kuorman epätasainen jakautumissuhde hampaiden () välillä,

kuorman epätasaisen jakautumisen kerroin hampaan leveydelle (),

dynaaminen tekijä ().

Laskettu taivutusjännitys hampaan pohjassa, ottaen huomioon edellä esitetyt, merkitään seuraavasti:

Korvataan F: n jännitearvojen kaavallaT ja fR, ilmaistuna hampaiden paineen voimalla toisistaan ​​F ja ottamalla käyttöön joitain nimityksiä, saamme lopulta hampaan lujuuden kuntoa taivutuksen aikana

Edellä olevassa kaavassa seuraava merkintä:

- hammasmuoto-tekijä, joka on määritetty kuv. 3,20;

- spesifinen laskettu kehävoima;

- taivutusjännitys;

m on vaihteistomoduuli.

Laskelmien helpottamiseksi kokonaistaivutusjännitysten kaava voidaan muuntaa korvaamalla se seuraavilla arvoilla, jotka ilmaistaan ​​moduulin läpi

jossa z on pyörän hampaiden lukumäärä;

- kruunun vaihdon leveyden suhde, jonka arvot on annettu yllä.

Kuva 3.20 Hammasmuodon kaavio

Kun parametrien parametrit määritetään jännitteiden kaavassa, voimme kirjoittaa suunnittelulaskennassa käytettävän moduuliarvon:

missä = 14 - haarukkapyörille; - kierteisiin hammaspyöriin.

Edellä olevassa kaavassa, T-Nm, - MPa, m-mm. Moduulin tuloksena oleva arvo olisi pyöristettävä standardiriviltä. Hammaspyörien lukumäärä asetetaan yleensä. Jos vaihteita käytetään ilman leikkuutyökalun sekoittamista, on suositeltavaa ottaa Z. Suurten nopeuksien lähetyksissä melun vähentämiseksi on suositeltavaa ottaa se. Siirron koon pienentämiseksi on sallittua, mutta se vaatii leikkaustyökalun korjaamista vaihteiden valmistuksessa.

Kun tehdään taivutuksen hampaiden todentamislaskelmia, käytetään edellä esitetyistä rasituksista muodostuvaa kaavaa:

missä se määritetään kuvioiden 3..15 ja taulukon 3.I kuvaajista.

Harkojen sallittu taivutusjännitys löytyy edellä olevasta suhdeluvusta,

missä on taipumisen hampaan kestävyyden raja, joka vastaa stressisyklien perusmäärää (taulukko 3.3);

= 1,7. 2.2 turvallisuuskerroin;

- otetaan huomioon kuorman kahdenvälisen levittämisen vaikutus hampaisiin:

= I parille vaihdetta; = 0,7. 0,8 - kaksipuolisella kuormalla;

= 4 · 10 - jännityssyklien perusnumero;

- vastaava määrä stressisyklejä.

Juurihakemisto on m = 6 hampaiden HB 350 pinnan kovuus ja m = 9 hampaiden HB> 350 osalta.

Lähetyksen arvo jatkuvan kuormituksen yhteydessä on yhtä suuri kuin

jossa C on laskettu vaihde, jossa on verkko, jossa on laskettu vaihde;

n - pyörän pyörimisnopeus, min;

t - työaika tunnissa.

Kun työskentelee vaihteistoa vaihtelevilla kuormilla, kuvion 1 graafin mukaan. 3.19, arvo määritetään suhteesta.

Kun otat K = I.

Jos hammaspyörä ja pyörä on valmistettu samasta materiaalista, hammaslaskenta lasketaan vaihteelle, jossa hampaiden paksuus alustassa on pienempi ja siten suurempi kerroin. Koska käytännössä vaihteisto on pidempi kuin pyörän materiaali, hammaslaskenta lasketaan hammaspyörälle, jossa suhde on pienempi.

Lyhyen aikavälin toimesta. ylikuormaa pyörien hampaat tarkistetaan muovista muodonmuutoksesta tai hauraasta murtumasta määrittäen maksimijännityksen kaavalla

missä on nimellisjännite nimelliskuormalla;

Liukumattomien pysähtymien laskeminen

jossa gg - maaperän massapaino;

j, C - vastaava kitkakulma ja tartunta;

Rja - ankkurin alentunut pystysuora paine, joka määritetään kaavalla

jossa lw - etäisyys välistä (akseleissa);

h on pinnoitteen paksuus ankkurointivyöhykkeessä;

gb - betonipaino.

4.17. Kaarteen välinen vähimmäisetäisyys on määritettävä kaavalla

kuitenkin lw ei saa olla alle 3 metriä.

4.18. Pyöritetyyppisen ankkurin lujuus taivuttamalla ja leikkaamalla maaperän kestävyyden vaikutuksesta (qg) määritetään tilan laskennallisessa osassa (1-1)

jossa M on taivutusmomentti kohdassa 1-1 maaperän kestävyydestä (qg):

- päällysteen leveys, otettu yhtä suuri kuin 1 m;

4.19. Paalutyyppisen ankkurin maaperän kantavuutta ei ole määritetty, kun paalujen syvyyttä (paalutusta)

jossa d on paalun akselin paksuus.

4.20. Paalun ankkurin laskettu poikkileikkaus (paaluparin paikka peitelevyllä) tarkistetaan leikkauksena vaakasuoran voiman P vaikutuksestag kaavan mukaisesti:

jossa ja - betoni- ja vahvistuspallojen poikkipinta-ala;

- Vahvistuksen vakiokestävyys leikkaukseen, joka on yhtä suuri kuin

4.21. Piles sijoitetaan riviin tai porrastettuun järjestykseen, ja pinoiden akselien välisen minimietäisyyden kannen pohjan tasossa on oltava vähintään kolme paksuista paksua.

Pinnoitteen reunasta pinon lähimpään pintaan on oltava vähintään 25 cm.

5. jatkuvasti vahvistettujen pohjien suunnittelu

5.1. Jatkuvasti vahvistettuja betoniperustuksia suositellaan järjestämään ruuhkaisilla moottoriteillä.

5.2. Maanpäälliset vaatteet jatkuvasti vahvistetuilla alustoilla massakuviointialueilla voidaan järjestää kahdessa vaiheessa:

a) ensimmäisessä vaiheessa, joka kestää kahtena viiteen vuoteen ja johon kuuluu joukkorakenne, jatkuvasti vahvistettu betonilevy toimii päällysteenä raskaiden rakennuskoneiden kulkemiselle;

b) toisessa vaiheessa jatkuvasti vahvistettu aihio peitetään asfalttibetonikerroksella ja toimii perusmoodissa moottoriajoneuvojen kulkiessa.

5.3. PP: llä on jatkuvasti vahvistettujen alustojen suunnittelu. 2.1 - 2.10, 2.11 asennettaessa ylimääräinen kerros asfalttibetonia. Jatkuvasti vahvistetut pohjat voidaan myös sijoittaa suoraan hiekkapohjaiselle kerrokselle.

5.4. Jatkuva vahvistus on sijoitettava pohjan neutraaliakseliin. Ristisahoja ei ole järjestetty. Pituussuuntaiset saumat sopivat 7,0 - 7,5 m.

5.5. PP: lle on tehtävä vaatimuksia jatkuvasti vahvistetuille alustoille. 3.1 - 3.10, paitsi:

a) betoniluokka ei saa olla pienempi kuin B15.0;

b) betonin palamisen vastustuskyky ei saa olla pienempi kuin F100.

5.6. Kuormitus jatkuvasti vahvistetulle alustalle tulisi ottaa auton muodossa. A.

5.7. Jatkuvasti vahvistettujen pohjien laskeminen pituus- ja poikittaissuunnissa on tehtävä ensimmäisen rajoittavan tilan mukaan, mikä takaa suunnittelun laakeri- kapasiteetin sammumisen vaikutuksesta lujuuteen ja kestävyyteen, kun se altistuu tieliikenteelle.

5.8. Perusteiden laskeminen tehdään kohtien mukaisesti. 4.7 - 4.11 ja koostuu kahdesta vaiheesta:

a) ensimmäisessä vaiheessa jatkuvasti vahvistettu alusta ilman, että otetaan huomioon asfalttibetonin ylemmät kerrokset, lasketaan kuljetuksen kokonaisvaikutuksesta koko massarakenteen ajan;

b) Toisessa vaiheessa pohja lasketaan asfalttibetonipäällysteen huomioon ottaen ajoneuvojen kulkemiselle määritellyn käyttöiän mukaan.

Jatkuvasti vahvistetun pohjan paksuus toisen vaiheen laskelmissa oletetaan olevan hTS.B. + Dh ¢,

5.9. Loppupysäytysten laskenta tehdään kappaleiden mukaisesti. 4.4, 4.14 - 4.20.

5.10. Rakennusajoneuvojen liikkumiseen voidaan avata jatkuvasti vahvistetut alustat, kun ne saavuttavat 70% suunnitteluluokasta, mutta enintään 14 päivää betoniseoksen asettamishetkestä.