Online-laskin, joka laskee betonin monoliittisen kaistaleen koon, raudoituksen ja määrän.

Rakennuksen rakentaminen alkaa rakentamalla vankka perustus, jonka valinta on tärkeää ottaa huomioon tiettyjä tekijöitä. Samalla tehdyt virheet vaikuttavat rakennuksen laatuun, jonka korjaaminen on monimutkainen ja kallis menettely. Tarvittava kysymys tässä vaiheessa on laskea, kuinka paljon konkreettista on vaadittava säätiölle, jotta kaikki sääntelyvaatimukset täyttyvät eikä jätettäisi ylimääräisiä varoja.

Tyypit säätiöt

Perusrakenteiden tärkein ominaisuus on rakentamisen tyyppi:

 1. Nauha - nauha kulkee kaikkien kantavien seinien alle;
 2. Laatta - hienoksi upotettu teräslevy koko rakennuksen alueella;
 3. Pylväs - pisteiden tuki, jakamalla rakenteen paino maahan.

Rakenteen ylempää tasoa kutsutaan reunaksi - se on seinien perusta, joka tunne kuorman niistä. Pohjatasoa kutsutaan pohjaksi, se jakaa painon maahan.

On olemassa useita tekijöitä, jotka on otettava huomioon peruspohjan valinnassa:

 • hankkeen monimutkaisuus, kellarin läsnäolo;
 • käytetyt materiaalit;
 • kuormitus;
 • pohjaveden taso;
 • maaperän tyyppi.

Kuinka paljon konkreettisia tarvitaan säätiöön

Valmistettu rakenne kaadetaan betoniseoksella ja sen määrä määritetään kuutiometreinä.

Betonimäärän laskemiseksi säätiön rakentamiselle on ensinnäkin tarkistettava mahdollisuudet kantaa kuormaa, ottaen huomioon maaperän ominaisuudet rakennuskohteessa. Jotta ennustettu pohja täyttäisi määritetyt parametrit ja täyttäisi standardit, muuta sen geometriset parametrit (syvyys, leveys) ja vahvistusjärjestelmä. Saadut mitat korvataan laskentakaavoilla ja lasketaan, kuinka monta betonin kuutiota tarvitaan.

nauha

Laskettaessa betonia nauhan perustuksiin tarvitaan seuraavat parametrit: nauhan pituus, sen leveys ja korkeus. Korkeus alustasta reunaan katsotaan korkeudeksi. Yleensä reuna sijaitsee 50-60 cm maanpinnan yläpuolella.

Kun pohjan syvyys (maanalainen osa) on 160 cm ja sen osuus maanpinnan yläpuolella on 60 cm, koko on 220 cm. Monoliittisen kaistaleen pohjan syvyys määräytyy maaperän ominaisuuksien ja betonin laadun mukaan.

On tärkeää, että pohja on maanpinnan alapuolella vähintään 15 cm.

Nauhan leveys riippuu rakennuksen painosta, seinien paksuudesta ja maasta. Kuorman mukaan tarvittavan halkaisijan pituussuuntaisen lujituksen tangot määrätään nauhan rakenteeseen ja kiinnittimien piki ja halkaisija määritetään.

Nauhan pituus on kaikkien ulkoisten ja sisäisten seinien pituuden summa. Mökin koon ollessa 8x10 m, jonka sisäpinta-ala on 10 metrin pituinen, se on 46 metriä:

(10 m + 10 m + 8 m + 8 m = 36 m) + (10 m) = 46 m.

Betonin kulutus 8x10 m: n talon pohjan kaatamiseksi yhdellä 10 m: n sisäisellä laakerin seinillä, jonka nauhan leveys on 0,5 m ja korkeus 2,2 m:

46 (D) x 0,5 (W) x 2,2 (H) = 50,6 kuutiometriä.

laatta

Laskettaessa tämäntyyppistä kuutiokapasiteettia määritä laatta kokonaistilavuus. Tämä on haluttu arvo ja vastaa laattapohjan alueen tuotetta sen paksuudella.

Mökkialue 8x10 metriä on 80 neliömetriä. Levyn paksuus on esimerkiksi 25 cm, joten seoksen kulutus on:

(80 neliömetriä) x (paksuus: 0,25 m) = 20 kuutiometriä.

Laskettaessa on tärkeää harkita rakennuksen painoa. Suurella kuormituksella sinun täytyy joko lisätä levyn paksuutta tai lisätä jäykisteitä. Ne on valmistettu kantavien seinien (sisältäen sisäiset) tai ne muodostavat neliöllisiä kennoja, joiden koko vaihtelee 1,5 m - 2 m - tämä riippuu käyttöolosuhteista. Toisessa tapauksessa levy on lisännyt jäykkyyttä ja lujuutta.

Täytä jäykisteen rakenne on lisäarvo, joka lisätään kokonaisvirtaukseen ja määritetään seuraavasti:

(jäykisteen poikkipinta-ala) x (ristin kokonaispituus).

columnar

Edustaa sarakkeita, jotka sijaitsevat tietyssä vaiheessa referenssipisteiden alla. Tällaisen säätiön betonin laskemiseksi määritetään yksittäisen tuen arvot ja kerrotaan niiden lukumäärän perusteella.

Yksi pilarin tilavuus, koska se on olennaisesti sylinteri, vastaa poikkileikkauksen ja pituuden tuotetta.

Anna sarakkeen halkaisijan olevan 40 cm S = ¼πd² = x 3,14 x 0,4² = 0,13 m2 Korkeus 2,2 m, haluttu arvo: 0,29 m³.

Seoksen virtausnopeuden lopulliseksi määrittämiseksi pylväsperustaan ​​kerrotaan arvo, joka saadaan sarakkeiden lukumäärän mukaan.

Saadut tulokset ovat yksinkertaisista kaavoista huolimatta melko tarkkoja. Näin voit välttää tarpeettomia kustannuksia ja järjestää tai valmistaa optimaalisen betonin määrän täyttämään säätiön. Kuitenkin valmistelevan maanrakennuksen, kuljetuksen ja purkamisen, maaperän kutistumisen jne. Aikana on mahdollista lisätä 3-10%: n kokonaismäärää.

Betonin kulutuksen laskeminen säätiöön

Betoni (hiekan, sementin, murskatun tai muun täyteaineen ja veden seos) on monipuolinen rakennusmateriaali, jota käytetään säätämällä säätöpinnat, tasoittavat pinnat (luo esineet ja lattiat) ja tukirakenteiden pystyttäminen. Koska materiaalilla on erilaiset tekniset ominaisuudet, sitä voidaan käyttää menestyksekkäästi laajoissa lämpötila-alueissa ja eri kosteudessa. Laasti voidaan valmistaa manuaalisesti tai pienimuotoisella koneistuksella, joka on tilattu erikoistuneille yrityksille, mutta joka tapauksessa seoksen koostumuksen on täytettävä kaikki tavoitteensa. Betonimäärän tarkan suunnittelun ja tarvittavan materiaalikuutiomäärän määrittämiseksi on tarpeen suorittaa asianmukainen laskenta ja määrittää tarvittava tilavuus.

Betonin kulutus perustan rakentamiseen riippuu ensisijaisesti rakennettavan perustan tyypistä.

Seoksen kulutus pohjassa

Suoritusmäärälaskennan suorittamiseksi tarvitset seuraavat laitteet:

Säätiön laskelma perustuu hänelle kohdistuvaan kuormitukseen.

 • paperi;
 • laskin;
 • paperitavarat.

Rakentamisen aikana hyvin pieni talo, koko kartanolla sinun täytyy olla hanke. Ammattimaisen suunnittelijan ei tarvitse koota sitä. Jos aiot rakentaa talon omiin käsiisi, tämä voi olla oma rakennusprojekti. Ennen rakennustöiden aloittamista on välttämätöntä kuvitella, mikä työ ja missä järjestyksessä se on tarpeen, laskea kuinka paljon (kuinka monta kuutiota) materiaalia tämä kestää. Tällä hetkellä harkitaan, kuinka paljon on maksettava tulevasta rakentamisesta. Tätä varten on tarpeen laskea liuoksen ja materiaalien virtausnopeus, ja tuen asennuksen tapauksessa tärkein kysymys on, kuinka paljon seosta pitäisi ottaa tietyssä tuessa. Säätiön rakennusaineen kulutus mitataan kuutiometreinä eikä tonnilta, joten tehtävänä on määrittää rakenteen volyymi.

Rakennuksen perustamisen edellyttämän seoksen määrän laskemiseksi on tarpeen määrittää tukikohdan pinta-ala, kerrotaan se betonimateriaalin kulutuksesta 1 m2: n osalta, ja muurauskorkeuteen.

Laskettaessa betonin määrää säätiössä voit laskea tarvittavan määrän ainesosia taulukon perusteella.

Ennen kuin laske tarvittava määrä laastia säätiöön, sinun on tehtävä piirros rakennuksen tulevasta tuesta ja on toivottavaa tehdä se kolmessa ennusteessa. Tätä varten voit käyttää archicadoja. Sivuston geologia on erittäin tärkeää. Tämä tehdään laskemalla syvyys, johon pohja on kaivettu. Sitten rakennusmassan kaatamisen yhteydessä saat tiheän monoliittisen vyön, joka ei puhkeile aikaa ja kestää hyvin kauan. Valutustilavuuden määrittäminen voi ymmärtää, kuinka monta kuutiota ratkaisua tarvitaan sen täyttämiseksi. Matalarakenteisten rakennusten rakentamiseen käytettiin betonilaatuja B20 ja B25. Jos suunnittelet suurta kuormitusta pohjaan, voit käyttää materiaaliluokkaa M30. Alustavat tiedot sementin ja muiden perustekerrosten komponenttien laskemiseksi ovat pohjan tyyppi (laatta, kaistale ja pylväs) ja sen kokoonpano.

Monoliittinen laattojen valu

Laatoitetun pohjan laitteessa tarvitaan lisää jäykistyskaarien asentamista.

Laattojen pohja on monoliittinen yksikappaleinen rakenne, joka sopii koko rakennuksen alueelle. Jotta selvitettäisiin sementin, raunioiden, hiekka- ja muiden komponenttien ratkaisut tuen heittämiseen, sinun on laskettava rakenteen tilavuus, ts. kerro sen paksuus alueittain. Joten talon, jonka mitat ovat 6 x 6 m, pohjalevyn pinta-ala on 36 m2; Tällaisen pohjan vähimmäispaksuus on 10 cm, tämän paksuinen sementin, hiekan ja muiden komponenttien määrä, ts. betonin täyttämiseksi on 36 x 0,1 = 3,6 m3; Laattojen paksuus 20 cm on 7,2 m3, 30 cm paksu - 10,8 m3; Tämä on liuoksen virtausnopeuden arvo levyn kaatamiseksi. Tällaisten tukien jäykkyyden aikaansaamiseksi rakenteiden poikittais- ja pitkittäissuunnassa tehdään jäykisteitä jakamalla se useisiin neliöihin.

Jäykistimet tekevät rakenteesta paljon kestävämpiä muodonmuutoksiin, ne on yleensä järjestetty levyn alapinnalle, koska se on paljon helpompi tehdä ja yläpinta pysyy sileänä. Sementin kulutuksen laskemiseksi jäykkyyden puolella on tarpeen tietää niiden kokonaispituus ja poikkipinta-ala. Esimerkiksi, jos jäykistysrivat järjestetään 3 m: n välein, sitten vakiorakenteessa 6 x 6 m on 6 (3 poikki ja 3 pitkin). Ne sijaitsevat laatan keskellä ja sen tärkeimmillä reunoilla. Kunkin tällaisen reunan pituus on 6 m ja niiden kokonaispituus 6 x 6 = 36 m.

Jäykkyyden sivun korkeus vastaa pääsääntöisesti rakenteen paksuutta ja poikkileikkausmuoto on joko puolisuunnikkaan muotoinen tai suorakaiteen muotoinen. Reunan leveys on 80 - 100% sen korkeudesta. Tämän seurauksena 10 cm: n levyisen poikittaisen jäykisteen pinta-ala on 0,1 x 0,08 = 0,008 m2 ja niiden tilavuus on 0,008 x 36 = 0,288 m. Trapeziumin muodossa tehdyissä jäykisteissä sen emästen pituuksien suhde on noin 1, 5, ts. pienempi emäs on 0,8-1 rakenteen paksuudesta ja suurempi emäs on 1,5 kertaa suurempi. Sementin ja täyteaineiden 10 cm: n paksuiselle levylle poikkipinta-ala on 0,5 x 0,1 x (0,08 + 0,12) = 0,01 m2, sama reunatieto on 0,01 x 36 = 0,36 m3;

Samoin voit laskea jäykisteiden tilavuuden suuremmille paksuille rakenteille. Annamme sementin ja täyteaineiden kulutuksen arvot, ts. seokset, kaatolevytukeen 6 x 6 m. Siten levyille, jonka paksuus on 10 cm, tarvitset 3,6 m3; betonia, 20 cm - 7,2 m3; 10,8 kuution rakennuspaino menee 30 cm: n paksuiseen rakenteeseen; 10 cm: n astia suorakaiteen jäykisteillä tarvitset 3,89 m3; betonipinta, jonka paksuus on 20 cm ja suorakulmaiset sivut, tarvitset 8,35 m3; laastin 30 cm: n levyille, jossa on suorakulmainen jäykistysreuna - 13,4 m3; jos kaadetaan 10 cm: n paksuisia levyjä, joissa on trapetsiset kylkiluut, sinun on otettava 3,96 kuutiota ja levyjä, joiden paksuus on 20 ja 30 cm, ja jäykisteitä, jotka ovat trapetsin muotoisia vaativat 9 m3; ja 14,85 m3; sekoitetaan vastaavasti.

Pylväspohjan täyttö

Pylvässäätiötä käytetään usein puutalojen rakentamisessa.

Sementin ja täyteaineiden, ts. betonista, pylväsrakennetta varten on tarpeen tietää sarakkeiden korkeus ja niiden poikkipinta-alan arvo. Pyöreän pylvään poikkipinta-alan arvo määritetään yksinkertaisella kaavalla: 3.14 (Pi-numero) on kerrottava sarakkeen säteen neliöllä. Näin ollen kolonnin, jonka halkaisija on 10 cm, poikkileikkaus on 3.14 x (0.1) 2 = 0.0314. 2 m: n korkeudella vastaavalla kolonnilla on tilavuus 0,0628 m3; Samoin voit laskea muiden kokoisten sarakkeiden laastin tilavuuden. Laskettaessa sementin ja täyteaineiden kulutusta koko pylväspohjalle, sinun on kerrottava yhden sarakkeen laasti määrä sarakkeiden kokonaismäärällä. Annamme joitain vakiolaatuisia arvoja. Pyöreän pylvään halkaisijaltaan 15 cm tarvitaan 0,0353 m3; sekoitteita, pyöreitä pylväitä, joiden läpimitta on 20 cm ja 30 cm, tarvitaan 0,0628 m3; ja 0,1413 m3; betonilla, vastaavasti ja 20 x 20 cm, 30 x 30 cm, 40 x 40 cm pylväiden on käytettävä 0,08 m3, 0,18 m3; ja 0,32 m3; materiaalia vastaavasti.

Teipin pohjan betonin määrä

Tarvittavan seoksen määrän selvittämiseksi talon nauhanpohjan täyttämiseksi sinun on tiedettävä tukikaistan korkeus, sen leveys ja kokonaispituus. Nauhan leveys on 20 - 40 cm. Erityinen arvo riippuu siitä, mikä tukipinnan ala-arvona pitäisi olla. Nauhan korkeus on antenniosan syvyyden ja korkeuden (noin 40-50 cm) kokonaisarvo. Rakenne rakennettaessa noin 150 cm syvyyteen ja antenniosan korkeuteen noin 40 cm, kokonaiskorkeus on 190 cm.

Perusnauhan kokonaispituus on teipin pituus sisäseinien ja ulkoseinien ulkoreunan alapuolella. Yhden sisäseinän 6 x 6 m: n mittaiselle talolle pohjalevyn kokonaispituus on 30 m (6 m sisäpuolinen seinä ja 24 m ulkona). Nauhan leveyden ollessa 40 cm, tällaisen tuen betonin kokonaiskulutus on 0,4 x 30 x 1,9 = 22,8 m3;

Säätiön laskenta

Verkkolaskuri laskee talon ja muiden rakennusten perustaksi tarvittavan materiaalin. Laskenta tehdään riippuen siitä, minkä tyyppistä betonia käytetään säätiön rakentamiseen.

Laskimessa sinun täytyy asettaa tarvittavat parametrit, se on: kehä; maanalainen syvyys ja antenniosan korkeus; leveys ja laatu. Laskennan jälkeen saat vaaditun määrän betonia kuutiometreinä, hiekan määrä ja rauniot. Siinä otetaan huomioon myös vaadittavat vahvistuskerrokset ja laattojen lukumäärä muottiin.

Materiaalin suhde materiaalin merkkiin riippuen sementtiä M-400 käyttäen

Menetelmät lasin, laatta- ja pylväspohjan betonin määrän laskemiseksi

Hanke on tarpeen minkä tahansa kodin rakentamisessa. Sen ei tarvitse olla ammattilainen, ts. Rakennustöiden tai suunnittelutoimistojen asiantuntija. Nämä laskelmat voidaan suorittaa itsenäisesti ainakin, jotta voidaan tarkasti esittää betonin määrä kuutiometreinä, jotka vaaditaan täytön täyttämiseksi. Loppujen lopuksi tämä on tärkein laskelma, jonka oikeellisuuden avulla voidaan välttää esimerkiksi rakennusmateriaalin ylimääräiset menot ja siten säästää.

Alustavat tiedot, joita tarvitaan säätiön täyttämiseen tarvittavan betonin määrän määrittämiseen ovat seuraavat:

 • perustan tyyppi määritetään riippuen siitä, millaista kuormitusta se on (seinien materiaalista riippuen: tiili- ja vaahtolohkoilla on eri painot) ja maaperän kantavuus;
 • Säätiön kokoonpano, eli sen koko ja geometria.

Betonin laskeminen nauhateille

Nauhatalustana on rikkoutumaton jäykkä rakenne, joka on asetettu rakennuksen jokaisen laakeri- seinämän ympärille ja muodostaa suljetun silmukan. Näillä ominaisuuksilla yhdistetään tämäntyyppisen laskutoimituksen menetelmä.

Betonin määrän laskemiseksi tarvitset seuraavat tiedot:

 1. Alusnauhan leveys ja korkeus,
 2. Nauhan koko pituus.

Pohjalevyn leveys määräytyy sen perusteella, millä jälkimmäisellä on laakerialue. Yleensä tämä arvo on 20-40 cm. Nauhan korkeus määräytyy pohjan yläpuolisen osan korkeuden mukaan, joka on tavallisesti enintään 50 cm, ja sen perustan syvyys, joka voi saavuttaa useita metrejä.

Tämä arvo määritetään useiden tekijöiden perusteella, esimerkiksi kuinka syvälle pohjavesi kulkee rakenteilla olevan rakennuksen alla, samoin kuin maaperän jäädytyksen syvyyteen. Esimerkiksi hiekkapohjaisessa maaperässä ja vedellä kyllästetyissä maissa 2,5 m: n syvyyttä pidetään kaikkein perustelluimpana. Pienissä maalajeissa tavanomaisissa olosuhteissa puolen metrin pituus riittää keskikaivaan. Näin ollen tällaisen perustuksen nauhan korkeuden määrittämiseksi on välttämätöntä lisätä yläpohjasta 40 cm 1500 cm: iin.

Nauhan koko pituus määritetään kokonaan säätiön kokoonpanon mukaan. Useimmissa tapauksissa kokonaispituuden laskeminen ei ole vaikeaa - sinun on lisättävä sisäisiä kantoaaltoja ulkoseinien kokonaispituuteen. Ja saamme betonin määrän yksinkertaisesti kertomalla säätiön pituus sen korkeudella ja leveydellä:

Vb = lhs, missä l, h ja s ovat säätiön pituus, korkeus ja leveys.

On huomattava, että tämän kaavan avulla lasketun betonin määrä ei ota huomioon väistämättömiä häviöitä kuljetuksen, kaatamisen, seoksen tiivistämisen, tiivistämisen aikana aukkojen läpi sekä imeytyneenä muotin puiset elementteihin. Toisaalta myös metallirakennuksessa on läsnä muotoilua, joka vähentää hyödyllistä tilavuutta hieman kompensoi tappioita.

Jälkimmäiset kuitenkin käytännössä ovat vielä paljon merkittävämpiä, joten edellä esitetyn kaavan avulla saatu tulos on korjattava:

 • pyöristää ylöspäin kokonaislukuun
 • lisätä arvoa vielä 1,5-2%.

Toisin sanoen lopullinen kaava liuskan perustan betonin määrän laskemiseksi on seuraavanlainen: V = Vb + 0.02Vb

Laattojen perustusten betonimäärä

Tile-pohja on yleinen monoliittinen teräsbetonilaatta rakennuksen pohjalla. Niinpä tämäntyyppisen perustan täyttämiseen tarvittavan betonin määrän laskemiseksi sinun tarvitsee vain moninkertaistaa sen pituus, leveys ja korkeus. Tämäntyyppisen pohjan vähimmäiskorkeus on 10 cm. Tämän mukaisesti voit antaa arvioitua tietoa betonin kulutuksesta rakennuksessa, jonka sivut ovat esimerkiksi 8 x 8 m:

 • 10 cm levy - 3,6 m 3;
 • 20 cm levy - 7,2 m 3;
 • 30 cm levy - 10,8 m 3;

Tämäntyyppisellä rakenteella on kuitenkin joitain sen ominaisuuksia, jotka vaikuttavat suoraan betonin kulutukseen. Joten levy on vaikeampi ja kestävämpi muodonmuutoksille, reunoilleen sekä pitkittäissuunnassa ja poikittaissuunnassa noin 3 metrin askelin, ne tekevät jäykisteitä, jotka jakavat pohjan neliöiksi.

Ne suoritetaan tavallisesti alemmalle pinnalle, ensinnäkin yksinkertaisemman kaatoustekniikan ansiosta, ja toiseksi levyn yläosa pysyy sileänä. Näin ollen näiden jäykisteiden osalta vaaditaan myös betonin jäykkyyttä määränä, joka voidaan laskea, tuntamalla niiden poikkileikkauksen ja kokonaispituuden alue.

Rivat voivat olla joko suorakaiteen tai puolisuunnikkaan muotoisia. Laattapohjan näiden rakenteellisten elementtien korkeus on tavallisesti yhtä suuri kuin jälkimmäisen paksuus ja leveys on noin 80% korkeudesta. Niinpä kaava, jolla lasketaan betonipitoisuuden taso suorakaiteen muotoisille jäykisteille, on melko yksinkertainen:
Vb = lhs + lp * sp * h, missä seuraavat arvot:

 • l, h ja s ovat vastaavasti levyn pituus, korkeus ja leveys;
 • lr, sr - jäykisteiden kokonaispituus ja niiden leveys vastaavasti.

Jos jälkimmäiset suunnitellaan toteutettavaksi poikkileikkauksella trapetsoidina, ei suorakulmion sijasta, näiden reunojen täyttämiseen tarvittavan betoniseoksen tilavuuden laskeminen pienennetään kertomalla tämän puolisuunnikkaan poikkipinta-ala reunojen kokonaispituudella.

Trapetsisillä kylvöillä on oma erityispiirteensä - yleensä niiden pohjapituuksien suhde on 1,5, toisin sanoen rivan suurempi pohja on noin puolitoista kertaa pitempi kuin sen korkeus ja pienempi on korkeus tai jopa hieman lyhyempi - jopa 80% sen arvosta.

Muista kaavasta trapetsin alueen laskeminen:
S = h (a + b) / 2, missä a ja b ovat emäksiä, h on trajektin korkeus.

Siten kaavamalli lasipohjaisten jäykisteiden laatoitetun perustuksen laskemiseksi on seuraava:
Vb = lhs + lp * h (0,8 h + 1,5 h) / 2

Betonimäärän laskentamenetelmä kolonnin säätiön järjestämiseksi

Nimestä huolimatta on selvää, että sarakepohja on joukko maahan kaivettuja betonipaloja. Ne sijaitsevat yleensä talon seinien leikkauskohdassa, mutta tarvittaessa kaivaavat ja ulottuvat. Korkki on paalun ylempi osa, joka sijaitsee yleensä 40-50 cm korkeudella, mutta täysi korkeus määräytyy myös sen alaosan - pohjan mukaan.

Yksi pylväsperustan etuna on kustannustehokkuus eli betonin kulutus on vähäistä. Betonin määrän laskemisessa ei myöskään pitäisi olla paljon vaikeuksia. Pyöreitä palkkeja tehtäessä laskutoimituksia sinun on tiedettävä seuraavat alustavat tiedot:

 • paalujen lukumäärä
 • poikkileikkauksen säde
 • korkeus.

On helppo arvailla, että yhden tällaisen pylvään tilavuus on yhtä suuri kuin kerroksen poikkipinta-ala kerrottu korkeus. Jälkimmäinen on yhtä suuri kuin säde neliö kerrottuna 3,14: lla. Näin ollen betonin määrä lasketaan kaavalla:
V = 3.14R 2 nh, missä R, n ja h ovat säde, paalujen lukumäärä ja niiden korkeus vastaavasti.

Jos käytetään nelikulmaisia ​​palkkeja, laskenta tulee entistä helpompaa:
V = a * h * n, missä a on pilarin sivun pituus.

Lyhyesti sanottuna jokin ehdotetuista menetelmistä betonin määrän laskemiseksi erilaisiin perustuksiin on erittäin helppo ymmärtää. Tässä tapauksessa tietenkään ei oteta huomioon monia ammattimaisissa laskentamenetelmissä käytettyjä tekijöitä.

Näiden yksinkertaisten kaavojen avulla saavutetut tulokset ovat kuitenkin melko tyydyttäviä tarkkuuden kannalta, mikä mahdollistaa tällaisten laskelmien tehokkaan hyödyntämisen yksityisessä rakentamisessa.

Seuraavassa artikkelissa lukee kotitalouskotelon laskemisesta.

Laskin laskujen laskemiseen liuskajohdon osalta

Kun kaikki valmistelutyöt on saatu päätökseen - kaivaa kaivantoa, hieroa hiekkaa ja soraa, asentaa muottipesät ja lujitushihna, jatka kaatamalla pohja-teippiä betonilla. Se voidaan tilata lopullisessa muodossa asianomaisissa yrityksissä, tai jos se on betonisekoittimen, se voidaan valmistaa paikan päällä itsenäisesti.

Laskin laskujen laskemiseen liuskajohdon osalta

Joka tapauksessa on joka tapauksessa määritettävä etukäteen joko liuoksen järjestysmäärä tai sen valmistuksen määrä. Ja tätä voidaan auttaa laskimella laskemalla laastin määrä alla olevista nauhalumpuista.

Laskimen alla oleva tekstiruutu antaa tarvittavat selitykset.

Laskin laskujen laskemiseen liuskajohdon osalta

Laskelmien selitys

Laskenta perustuu nauhapohjan lineaarisiin parametreihin. Ohjelma teki välittömästi 10 prosentin muutoksen tarvittavan kannan luomiseksi.

M300-brändin betoni on optimaalinen, mikä takaa luovan rakenteen taatun lujuuden.

Jos laastia tilataan rakennusyritykseltä, ei ole erityistä vaivaa - tuotantoteknologit tietävät tarvittavat mittasuhteet ja valmistavat tarvittavan laadun betonin vaadittavissa määrissä.

Kun itse valmistettu betoni, seoksen ainesosien määrän pitää seurata itseäsi. M300-liuoksen valmistamiseen käytetään seuraavia mittasuhteita:

A. Tilavuuden mukaan:

- Portland-sementti M400-1;

- kuiva rakentaminen hiekka - 1,7;

- sora (murskattu kivi) - 3.2.

B. Painoekvivalenttina:

- Portland-sementti M400-1;

- kuiva rakennushiekka - 1,9;

- sora (murskattu kivi) - 3.7.

Lisäksi standardit todettiin, että 1 m3: n betoni M300: n valmistukseen käytettiin 0,244 kuutiometriä sementtiä M400.

Kaikki nämä riippuvuudet sisältyvät laskinohjelmaan. Tästä seuraa, että kaikkien näiden kolmen komponentin vaadittu määrä (paino- ja tilavuussuhteissa) näytetään.

Miten itse kaataa nauha säätiö?

Sen lisäksi, että tarvittavat laskelmat on suoritettu, sen on tiedettävä paljon enemmän teknisiä vivahteita eteenpäin tulevan työn kaikissa vaiheissa. Erittäin yksityiskohtainen, kirjaimellisesti askel askeleelta, jossa tarvittavat kuvat ja kommentit tästä kertovat portaalin "Do-It-Yourself Foundation" julkaisemisesta.

Betonin laskeminen säätiöön

Ennen projektin rakentamista ammattilaiset osallistuvat hankkeen laatimiseen, joka sisältää yksityiskohtaiset laskelmat rakenteesta säätiöltä kattoon kaikkien suunnitelmien ja eritelmien mukaan. Nämä asiakirjat ja ohjelmat auttavat määrittämään työmäärän ja tarvittavan materiaalin määrän, joka on hankittava.

Ennen talon rakentamisen ensimmäistä vaihetta on ennen kaikkea selvitettävä, kuinka paljon konkreettisia tarvitaan perustukselle, koska Tekniikan mukainen täyttö on tehtävä jatkuvasti, jolloin yksittäiset kerrokset eivät pääse tarttumaan. Tässä julkaisussa kuvataan yksityiskohtaiset algoritmit laskentaperusteiden perusmallien laskemiseen.

Tyypit säätiöt

Insinöörit ottavat säätiön rakentavasti käyttäen yksityiskohtaisia ​​kaavoja. Mitä otetaan huomioon valitessasi:

 • Paino kotona;
 • Väliaikaiset kuormat;
 • Maaperä;
 • Pohjaveden taso.

Vertaamalla useita tekijöitä ja laskelmien tuloksia asiantuntijat ottavat jonkinlaisen säätiön:

 • vyö;
 • kasa;
 • laatta;
 • Pylväs (vain kevyisiin taloihin);
 • Yhdistetty (monimutkainen rakenne, joka voidaan hyväksyä vain ammatillisten laskelmien tuloksena).

Yleisin perusta on nauha. Tämä malli voidaan hyväksyä talon alla minkä tahansa tyyppisten maaperäparametrien mukaan, paitsi kelluva. Tällaisen säätiön laskemiseksi sinun on tiedettävä sen seinän korkeus ja leveys kellariin (se on osa säätiötä) sekä talon ympärysmitasta ja kaikkien sisäseinien pituudesta.

Pihvejä talon rakentamiseen on suositeltavaa valita tylsä ​​- ne ovat melkein yhtä hyviä kuin valmiita tehdasvalmisteita, mutta niiden asentaminen on paljon helpompaa ja halvempaa. Pallosäätiön rakenne sisältää myös vanteiden grillauksen, joka on otettava huomioon betonin laskennassa.

Laatta on ratkaisu uimaveden rakentamiseen. Tämä on eräänlainen tyyny, joka voi tarttua maahan kausiluonteisen maaperän harvennuksen aikana ja sen epävakauden aikana.

Betoni: osta tai tee itsesi?

Betonin koostumus sisältää:

 • Portland-sementti tai sideaine kuona;
 • hiekka;
 • Murskattu kivi, paremmin rikastettu;
 • pehmentimiä;
 • Vesi.

Voit valmistaa ratkaisun itse, mutta ensin sinun on laskettava kokonaistilavuus - sinun on täytettävä se jatkuvasti ja tasaisesti. Yksi tehdasvarusteiden vaihtoehdoista on vuokrata tai ostaa betonisekoittimia.

Miten lasketaan sementin määrä säätiössä

Sementin määrä riippuu hyväksytystä betonin tasosta. Yksityisessä asuntorakentamisessa betoni M300 tai M400 käytetään pääasiassa säätiöön. Tämä vahvuus riittää takaamaan luotettavan ja kestävän palvelun suunnittelun.

Sementin laskeminen säätöön voidaan tehdä suhteellisen taulukon mukaan:

Kuinka paljon sementtiä tarvitaan perustukselle tunnetaan tukirakenteen kokonaistilavuuden määrittämisen jälkeen. On syytä muistaa, että 1 kuutiometriä 1000 litraa. Näin ollen, jos konkreettisen M300: n määrän lasku oli 7 m 3 ja M400-sementti oli käytettävissämme, teemme käännös:

Suhteellisuusjono on 1: 1,9: 3,7 (C: P: U). Numerot annetaan yksiköissä, joista valita (kilogramma, litra). Sementtieristyksen tiheys on 1100 kg / m 3, betonin tiheys on 1800-2100 kg / m 3.

10 litran sementistä saadaan 41 litraa betonia, noin 24 yksikköä (1000/41) tarvitaan. Näin ollen kaikki osuudet kerrotaan 24: llä. (2: 45,6: 88,8).

Taulukossa on esitetty yksinkertaisempi, mutta keskimääräinen laskenta sementin määrästä perusta kohti:

Näin ollen ei ole mahdollista laskea sementin kulutusta vaan myös määrittää jäljelle jäävien komponenttien lukumäärä kertomalla sementin massan arvo suhteellisella luvulla. Säätiön sementin määrä lasketaan suunnilleen taulukon mukaan - lopulliseen arvoon vaikuttavat:

 • Hiekan ja raunioiden massa ja murto-osa;
 • Tarkka sementtimassa;
 • Käytetyn veden määrä.

Kuinka laskea betonikuutio keskimäärin:

Sementin kulutus pohjalla ja muiden komponenttien määrä olisi määritettävä tarkalla kaavalla ensimmäisestä menetelmästä, jossa otetaan huomioon komponenttien mittasuhteet. Sinun tulisi myös harkita virhemarginaalia ja odottamattomia tilanteita - noin 10-15%. On parempi, jos materiaali jää kuin se ei riitä luomaan talon perusrakennetta. Lisäksi betoni ja sen komponentit ovat hyödyllisiä myöhemmässä prosessissa seinien, polkujen jne. Rakentamisessa.

Nyt voit jatkaa säätiön betonin tilavuuden laskemista. Tarkastellaan tärkeimpiä rakenteita erikseen ymmärryksen helpottamiseksi.

Strip-säätiö

Nauha on suljettu kehä, joka sijaitsee kaikkien talon laakerin ja itsekantavien seinien alla. Betonin määrän laskemiseksi säätiölle sinun on tunnettava seuraavat suunnitteluparametrit:

 • Seinän korkeus. Se sisältää maanalaiset ja maanpinnan alapuoliset osat. Korkeus voi olla klassinen (alle maaperän jäädyttämisen taso) tai pienempi.
 • Seinien leveyden on oltava suurempi kuin seinien paksuus 100 mm;
 • Perusseinien koko pituus.

On otettava huomioon, että sisä- ja ulkoseinät ovat erilaiset.

Analysoimme kuinka lasketaan talon perustukset, joiden mitat ovat 6-8 metriä. Ulkoseinien leveys on 500 mm, sisäseinät ovat 400 mm ja korkeus alustasta seinään on 1,1 metriä.

Laske ulkoisten seinien tilavuus:

 • Kokonaispituus: 8 + 8 + 6 + 6 = 28 metriä.
 • Betonin kulutus on yhtä suuri kuin rakenteen tilavuus: 28 ∙ 1,1 ∙ 0,5 = 15,4 kuutiometriä.
 • Sisäseinän tilavuus: 6 ∙ 1,1 ∙ 0,38 = 2,508 m 3.
 • Kokonaistilavuus lasketaan summaksi: 15,4 + 2,508 = 17,908 m 3.
 • Muistamme 10-15% varastosta: 17.908 + 10% = 19.69 m 3 tai täsmälleen 20 kuutiometriä betonia.

On mahdollista laskea sementin määrä betoniin täyttämään säätiöt edellä mainittujen algoritmien avulla.

Työskentelyratkaisun määrittämiseksi on tietokoneohjelmia - laskimia. Ne määrittävät automaattisesti nauharakenteen tilavuuden syöttämällä leveyden, korkeuden ja seinämän paksuuden parametrit. Kuitenkin suurin osa niistä työskentelee ottamatta huomioon seinien heterogeenisyyttä, seinien pituuden laskeminen jää asiantuntijalle. Hyvät tulokset näyttävät ammattimaisia ​​ohjelmia, joita ei ole saatavissa asukkaille. Ne ottavat huomioon seinien tarkan paksuuden millimetriin asti ja kaikki päällekkäiset pituudet.

Pile-pohja

Toiseksi suosituin säätiö on tylsä ​​paaluvaunu. Asennustekniikan ydin on luoda pyöreä akseli, täyttää se teräsrungolla ja betoni M300-M400.

Säätiö koostuu paaluista ja grillataidoista, joita käytetään pylväiden sitomiseen, ja talon seinämät tuetaan. Grillin ja paalujen mitat ovat rakentavia.

Katsotaanpa, miten lasketaan betonin määrä kaatamalla paaluja alle 6 × 6 talon yhdessä grillage. Pallon halkaisija on 200 mm, pituus on 2 metriä, grilli leveys on 400 mm ja korkeus 300 mm.

Ensin lasketaan paalujen tilavuus. Oletetaan, että niiden kokonaismäärä on 12 (otettu konstruktisesti). Kaikki sarakkeet ovat samat, joten määritämme yhden. Laske se oikein käyttämällä yhtä kaavaa:

 • V = π ∙ R 2 ∙ h tai ¼ π ∙ D 2 ∙ h.

Laskemme kuutiometreinä molemmille vaihtoehdoille:

 • V = 3,14 ∙ 0,1 2 ∙ 2,0 = 0,06 m 3 tai
 • V = ∙ 3,14 ∙ 0,2 2 ∙ 2,0 = 0,06 m 3.

Kuten näette, molempien kaavojen laskennan tulos antaa yhden tuloksen. Betonin määrä kaatopaikoille: 0,0638 ∙ 12 = 0,75 m 3. Kuten näette, se osoittautui melko vähän.

Nyt määrittelemme talon 6 × 6 metrin grillauksen tilavuuden:

 • Pituus on 6 + 6 + 6 + 6 = 24 metriä.
 • Tilavuus = 24 ∙ 0.4 ∙ 0,3 = 2,88 kuutiometriä.
 • Täytettävän betonin kokonaismäärä: 2,88 + 0,75 = 3,63 m 3.
 • Lisätään 10% marginaali, saamme 3,99 ja 4,0 m 3.

Samalla tavoin lasketaan pylväsperusta.

Porrastettujen paalujen hyväksytty perusta on vahva, kestävä ja taloudellinen - sen asennuskustannukset ovat jopa 8 kertaa pienempiä kuin nauhalla! Tämä ei luota kalliiden maanrakennusten puutteeseen. Rakenteella on kuitenkin useita haittoja: kyvyttömyys järjestää kellari ja perusteellinen pohjakerroksen tiivistämisen tarve.

liesi

Laattaperusta on yksinkertainen rakenne. Vaikeus on vain sen optimaalisen paksuuden valinta ja lujitushäkkeen laskenta. Rakennetta voidaan helposti laskea sen määrittämiseksi, kuinka monta kuutiota betonia tarvitaan pohjalle. Otetaan esim. Talon 11 × 11 metriä, jonka pohja on säädetty tarkalleen 12 x 12 metriä. Rakenteen paksuus - 300 mm.

Levyn tilavuus on 12 12 x 0,3 = 43 kuutiometriä.

Levyn muoto ei ole usein neliömäinen, joten alue on jaettu neliöllisiin segmentteihin ja pettää ne erikseen.

Laattojen perustan ilmeinen haitta on betonin ja sementin korkea kulutus.

Yhteenveto

Pohdimme, kuinka laskea, kuinka paljon betonia tarvitaan perusta. Huomaa, että artikkelissa esitetään perusperiaatteet rakenteiden tilavuuden määrittelemiseksi ottamatta huomioon niiden ominaisuuksia. Mutta tietäen heidät, voit helposti laskea tarvittavan kulutustarvikkeen.

Kuinka paljon sementtiä tarvitaan pohjalla on tärkein kysymys, koska rakenteiden laatu ja kestävyys riippuvat päätöksestä. Emme suosittele keskitetyillä keskitetyillä taulukoilla luotettavuutta - he eivät ota huomioon kaikkia laskutoimituksia, komponenttien valintaa ja niiden ominaisuuksia. Taulut ovat informatiivisia eivätkä ne ole viittauksia. On välttämätöntä luottaa komponenttien mittasuhteisiin - ne ovat SNiP: n laatimia.

Edellä mainittujen algoritmien avulla voit selvittää, kuinka paljon konkreettista / sementtiä on täytettävä tiettyä rakennetta, jos et voi tehdä sitä ammattimaisella laskimella.

Miten laskea betonin määrä säätiölle?

Tärkeimmät tiedot, joita tarvitaan betonin laskemiseen säätiössä, ovat sen tyyppi (vyö, pylväs tai laatta) ja kokoonpano. Sen sijaan perustan tyyppi valitaan maaperän morfologian, alueen hydrogeologisten olosuhteiden ja itse rakennushankkeen perusteella.

Joissakin tapauksissa on suositeltavaa käyttää säätiölohkoja ja vedenpitävää pohjaa, toisissa betoni- tai pylväsrakenteissa. Päättäessään rakenteen tyypistä ja käsittelemällä esineen esine, he siirtyvät laskemalla betonin määrää säätiössä.

Betonin laskeminen nauhan pohjalle

Laskettaessa betonimäärä tämäntyyppiseen perustukseen sinun on tiedettävä teippikoko:

 • leveys
 • Korkeus (pohjan perustan syvyys ja sen yläpuolisen osan korkeus)
 • Kokonaispituus (ulkoseinien ulkoreuna ja sisäpituus)

Harkitse esimerkiksi, kuinka lasketaan betonimäärä esimerkiksi nauhamaisessa pohjalla. Tee nauhan pituus 30 m, leveys 0,4 m ja korkeus 1,9 m. Sitten betonin kokonaiskulutus lasketaan seuraavasti: 30 × 0.4 × 1.9 = 22,8 m3.

Betonin laskeminen sarakepohjaan

Saadaksesi selville, kuinka paljon konkreettisia tarvitset sarakkeiden perustalle, sinun on tiedettävä niiden korkeus ja poikkipinta-ala. Neliön tai suorakaiteen pilarin neliön laskemiseksi moninkertaista sen leveys sen pituudella. Pyöreän pylvään pinta-ala lasketaan kaavalla: S = 3,14 × R 2 (R on sarakkeen säde).

Esimerkiksi pyöreän pylvään halkaisija on 0,2 m, sen poikkipinta-ala on: 3,14 × (0,1) 2 = 0,0314 m2. Korkeudella 2 m sarakkeen tilavuus on 0,0314 × 2 = 0,0628 m3. Jos pylvään poikkileikkaus on monimutkainen muoto, sen pinta-ala lasketaan sopivalla matemaattisella kaavalla. Laskettaessa betonin kokonaiskulutus koko säätiölle kerro tuloksena oleva luku sarakkeiden lukumäärän mukaan.

Betonin laskeminen laattojen pohjalla

Betonin laskemiseksi laatan pohjalla sinun täytyy tietää sen tilavuus. Tee näin moninkertaistaa alueen paksuus. 6 × 6 m: n asuntolohkon pinta-ala on 36 m2. Rakennuksen vähimmäispaksuus on 0,1 m. Betonipäällysteen tilavuus tässä tapauksessa on 36 × 0,1 = 3,6 m3.

Kuinka laskea betonin määrä laattapohjalla jäykisteiden läsnäollessa? Voit tehdä tämän selville niiden tilavuudesta - moninkertaistaa poikkipinta-ala kokonaispituudella, sitten syntyvä määrä lisätään levyn kaatoon käytetyn betonin tilaan.

Komponenttien kulutus per 1 kuution liuos

Kun laskettu betonipitoisuus perustuksessa, laske yksittäisten komponenttien virtaus. Sementin, hiekan ja murskakiven optimaalinen suhde täyttöön on 1: 3: 5. Aineiden kulutus riippuu sementin tuotemerkeistä.

 • Sementtiä. Vakiopussin tilavuuden ollessa 50 kg / 1 kuution liuos, tarvitaan noin 330 kg tai alle 7 pussia.
 • Hiekkaa. Jos otetaan huomioon osuus, tarvitaan noin 1 tonnia hiekkaa 1 kuution liuokseen.
 • Murskattu kivi 1 m3: lla betonia käytetään noin 1650 kg murskattua kiveä.

Olisi myös otettava huomioon, että 160-170 litraa vettä tarvitaan kuutiometriä betonia kohti.

Pohjaan perustuvan ratkaisun laskentaa ei voida tehdä suurella tarkkuudella, joten liuoksen laskennallinen tilavuus on aina syytä lisätä 10%.

Kuinka lasketaan säätiö (laskin)?

Rakennuksen rakentaminen alkaa projektin kehittämisestä, määrittelee materiaalien tarpeellisuuden ja laskee arvioidut kustannukset. Ennen työskentelyn aloittamista on tärkeää valita perustan tyyppi ja rakenne, joka varmistaa rakenteen vakauden ja kestävyyden. Tietokoneen perustekniikan tuntemuksen ansiosta laskin antaa nopeasti laskea betonin määrän sekä määrittää teräsvahvistustarvetta ja muita tarvittavia materiaaleja. Laskelmissa voit käyttää säätiön online-betonilaskin tai tehdä itsenäisesti laskelmia.

Kuinka lasketaan talon säätiö

Kuinka määritellä oikein materiaalin kulutus säätiössä - valmistautua laskelmien toteuttamiseen

Ennen rakennustöiden aloittamista on tärkeää määrittää oikein rakennusmateriaalien tarve. Näin voit suunnitella kustannusten määrän ja käyttää järkevästi käytettävissä olevia taloudellisia resursseja. Koska talojen rakentamista edeltää perustuksen rakentaminen, on alkuvaiheessa tarpeen laskea perustan täyttämiseen tarvittava betoniseoksen määrä. Peruslaskennan suorittamiseksi tarvitaan laskin.

Kustannuslaskentaa voidaan tehdä eri tavoin:

 • valmiin ohjelman avulla. Ammattikäyttöön tarkoitettujen säätiöiden lasku laskin auttaa nopeuttamaan laskelmia;
 • suorittaa laskenta käsin. Yksinkertaisen laskimen avulla on helppo laskea betonin määrä säätiössä suurella tarkkuudella.

Laskennassa on otettava huomioon, että betoniliuoksen määrä mitataan kuutiometreinä eikä litroina tai tonnilta. Tästä johtuen laskentamenetelmässä saavutamme betonikoostumuksen tilavuuden eikä painoa. Ennen laskujen aloittamista on määriteltävä alustan tyyppi ja rakenne.

Tätä varten sinun on suoritettava useita toimintoja:

 • suorittaa geodeettisia tutkimuksia. Ne auttavat määrittämään pohjaveden pinnan, maaperän ominaisuuksien ja syvyyden syvyyden.
 • määritä pohjaan vaikuttava kuorma. Se auttaa sinua laskemaan oikein ja nopeasti laskentataulun sivustolle lähetettyyn talon laskimeen.
Laskeminen pohjan esimerkki kylpy 6 × 4 metriä

Laske laskentaan perustuvan säätiön laskemisen jälkeen seuraavat tiedot:

 • rakennustyypin tyyppi. Ammattimaisen ohjelman avulla voit laskea nauhapohjan, laattapohjan ja pylväsrakenteen;
 • säätiön muoto ja koko. Kokoonpano ja mitat riippuvat rakennuksen ominaisuuksista, todellisista kuormista ja maaperän ominaisuuksista;
 • tuotemerkki, jota käytetään konkreettisen liuoksen kaatamiseen. Se valitaan mekaanisten kuormitustasojen mukaan;
 • maaperän jäädytysaste. Se määritetään rakennuskohteen alueellisen sijainnin perusteella.

Syöttettyjen tietojen täydellisyydestä riippuu ratkaisulaskennan oikeellisuus sekä materiaalien kulutus.

Mitkä lähdetiedot lasketaan laskimessa talon perustan laskemiseen

Jotta voidaan määrittää kokonaiskustannukset ja laskea tarvetta materiaaleja, on tärkeää ymmärtää, kuinka laskea talon perusta.

Laskin, jolla laskutoimitus suoritetaan, käsittelee suuren joukon tietoja kustakin perustyypistä:

 • nauhan pohjaan perustuen, on otettava huomioon nauhan mitat sekä sen kokoonpano;
 • sarakepohjalle jalostetaan tukijärjestel- mien lukumäärää, niiden pituutta, poikkileikkauksen kokoa ja uppoamisvyöhykettä;
 • monoliittisen laatan muodossa on otettava huomioon pohjan paksuus, pystytettävän rakenteen alue sekä kehyksen rakenteelliset ominaisuudet.
Määritelmä ja tulokset kiinteän perustan laskemisesta

Kun materiaalit lasketaan säätiölle, laskin pystyy antamaan seuraavat tiedot:

 • vaaditun betoniliuoksen määrä;
 • baarimittari (m) ja kokonaisvahvistuspaino (kg);
 • kehyksen raja-alue;
 • kuormitus maahan;
 • puun tarve muottien valmistukseen.

Verkkolaskennan tulosten mukaan voit myös saada tietoa paikkatietokehon koosta.

Talon nauhateoksen laskeminen - laskin

Betonimassan tilavuuden määrittämiseksi ja materiaalien tarpeiden laskemiseksi on tärkeää tarkastella seuraavia seikkoja:

 • pohjan pituus, joka vastaa rakennuksen kehää;
 • nauhan leveys, jonka tulisi ylittää seinien paksuus 10-15 cm;
 • maaperän tunkeutumisaste maaperään.
Nauhapinnan laskeminen

Näiden arvojen kerrottuna saamme perusalustan tilavuuden, joka vastaa betonin kuutiota. Tietäen kuutiometrin raudoitetun betonin massan, joka on 2,4-2,5 tonnia, perusmassan paino on helppo saada. Tätä varten sinun on kerrottava kokonaiskapasiteetti kerrallaan yhden kuutiometrin painosta. Suoritettaessa laskelmia käsin on pieni virhe 6-8%. On tärkeää laskea ratkaisu pohjaan tarkasti. Laskin, jota voidaan käyttää verkossa, tarjoaa tällaisen mahdollisuuden.

Materiaalien laskeminen saraketyypin pohjalta

Kun rakennat pylväspohjaa, on tarpeen laskea oikein talon pohja.

Verkkolaskuri käsittelee seuraavat tiedot:

 • tukipylväiden lukumäärä;
 • halkaisija ja korkeus paaluilla;
 • maanpinnasta sijaitsevan tuen laajennetun osan mitat;
 • grillataulun mitat;
 • grillattavan rakenteen kokoonpano;
 • käytetyn betoniseoksen merkki.

Käytettävissä olevien tietojen avulla paalusäätiön suunnittelutoiminnoista ja -määristä on mahdollista suorittaa laskelmat manuaalisessa tilassa. Tätä varten on määritettävä yhden tuen määrä ja kerrotaan arvot, jotka saadaan kokonaisten paalujen lukumäärän mukaan. Grillitilavuus lasketaan samalla tavalla kuin teippi. Lisäämällä tukien tilavuutta grillattavan tilavuuden avulla saavutamme paalarakenteen kokonaistilavuuden. Nyt laskea betoni määrä ei ole vaikeaa.

Betonilaskuri säätiölle monoliittisen levyn muodossa

Monoliittisen laattarakennuksen suunnittelussa kehittäjät joutuvat kohtaamaan ongelman laskemalla betonin määrää säätiössä.

Laskimella voit nopeasti määrittää betonimassan kulutuksen sen jälkeen, kun seuraavat parametrit on otettu käyttöön ohjelman vastaaviin sarakkeisiin:

 • pohjalevyn pituus;
 • pohjalevyn leveydet;
 • raudoitetun betonipohjan korkeus.

Laskelmien suorittaminen manuaalisesti, voimme laiminlyödä äänenvoimakkuuden, jota vahvistuskammio käyttää. Sinun tarvitsee vain moninkertaistaa rakenteen mitat ja saada sen tilavuus, joka vastaa suunnilleen konkreettisen koostumuksen tarvetta. Tarkempien arvojen saamiseksi on käytettävä ohjelmamenetelmiä.

Laskutoimitusmateriaalien laskenta (laskin) - määritetään sementin tarve

Betoniratkaisua valmistettaessa käytetään eri laatuja sisältävää sementtiä. Rakennusrakenteiden lujuus, luotettavuus ja kestävyys riippuvat betoniseoksesta tuotetun Portland-sementin ominaisuuksista ja määrästä. Materiaalin laskemisen pohjalla laskin, joka on erikoisohjelma, käsittelee alkutietojen sarjan ja kertoo, miten perustasolle tarvitaan sementtiä.

Materiaalilaskin monoliittiselle pohjalevylle

Vertailutietojen avulla voit määrittää itsenäisesti sementin määrän betoniliuoksen valmistamiseksi. On tärkeää tarkastella sitä osuutta, jonka mukaan hiekkaa, sementtiä ja murskattua kiveä sekoitetaan. Tämä suhde on 3: 1: 5. Betoniliuos muodostuu yhdeksästä osasta, joista yksi on Portland-sementti.

Tämän suhdeluvun perusteella määritetään eri sementtityyppien lukumäärä betonikuopasta kohti:

 • M100: a käytetään 160 - 200 kg: n määränä;
 • M150 tarvitsee 200-220 kg;
 • M200 lisätään 240-280 kg: n rajoissa;
 • M250: a annetaan 300 - 30 kg.

Portland-sementin brändin kasvaessa sen määrä betonirakenteen kuutiometrissä kasvaa ja se on:

 • M300 - 320-380 kg;
 • M400 - 400-420 kg;
 • M500 - 510-530 kg.

Näiden tietojen avulla voit määrittää itsenäisesti sementin tarpeen tarkkuudella. Tarjolla on myös erityinen verkko-ohjelma, joka suorittaa viivyttelemättömiä laskelmia valmiin betonin, betonimerkin ja käytetyn sementtityypin käyttöönoton jälkeen.

Lasketaan talon säätiö - kustannuslaskin

Kun olet päättänyt laskeutumismenetelmän käyttämisestä käytetyn betoniliuoksen ja portland-sementin määrän laskemiseksi, voit selvittää säätiön rakentamisen kokonaiskustannustason.

Kokonaiskustannuksiin sisältyvät seuraavien materiaalien hankintakustannukset:

 • keskikokoinen joki tai louhos hiekka;
 • Portland sementti tarvitaan merkki;
 • srednefraktsionnoy sora.

Sinun on myös otettava huomioon ostokustannukset:

 • teräsvahvike kehyksen valmistukseen;
 • levyt, vanerilaudat tai metalli kokoonpanoon;
 • neulelanka, jota käytetään teräsvaijereiden liittämiseen;
 • laitteisto, jota käytetään muottirakenteen kokoamiseen.

Laskennan tärkeä osa on kuljetuskustannukset, jotka liittyvät tarvittavien materiaalien toimittamiseen rakennustyömaalle.

johtopäätös

Laskettaessa kustannuseriä perustuksen rakentamisessa voit määrittää tarkasti kustannusten kokonaismäärän. Voit käyttää valmiita ohjelmistotuotteita tai tehdä laskelmia omasta. On tärkeää hallita tekniikka, joka antaa oikean tuloksen. Oikea-aikaisen budjetin suunnittelun ansiosta voit jakaa rahaa tasaisesti ja varmistaa järkevä käyttö.

Kuinka laskea, kuinka monta kuutiota betonia tarvitaan nauhan perustukselle?

Säätiö on rakennuksen erittäin tärkeä ja kallis osa. Talon tai ulkorakennuksen kestävyys ja lujuus riippuvat siitä, kuinka hyvin se on rakennettu (täytetty), ja koska erityisolosuhteista riippuen liuska-säätiön kustannukset voivat olla 30-70 prosenttia rakentamisen kustannuksista, on erittäin tärkeää laskea oikein, kuinka paljon betonia tarvitaan sen rakentamiseen.

Tällöin seuraavat tekijät vaikuttavat nauhan pohjaan:

 • Maanpoisto rakennusten rakentamiseen;
 • Maaperän tyyppi;
 • Maaperän jäädyttämisen syvyys. Vaikuttaa säätiön kokoon;
 • Seisovan pohjaveden korkeus. Vaikuttaa myös heilurin kellariin (lineaarinen liike talvella).

Laskelmissa käytetään tavallisia matemaattisia ja geometrisia kaavoja, jotka tutkitaan toisen asteen opetussuunnitelman puitteissa.

Kuinka laskea, kuinka paljon konkreettia tarvitaan nauhan perustukselle

Ribbonsäätiötä käytetään laajasti yksityisten kehittäjien keskuudessa pienen asuinrakennuksen, kylpyammeiden, autotallien, kattojen, tilapäisten talojen ja muiden vastaavien rakennusten rakentamisessa. Nauhateollisuuden suosio on suunnittelun yksinkertaisuudella ja itselaskennan ja rakentamisen mahdollisuudella.

Laskettaessa betonin määrää, joka tarvitaan pohjan täyttämiseen, sinun on laskettava säätiön tilavuus kuutiometreinä. Tältä osin on kaksi vaihtoehtoa. Ensimmäinen vaihtoehto - rakenteen pituus, leveys ja korkeus ovat samat "nauhan" kehän ympärillä. Toinen vaihtoehto on säätömuuttujien korkeus ja leveys.

Voit laskea kuinka monta kuutiota betonia tarvitset perustasoon ensimmäisessä suoritusmuodossa seuraavasti.

Esimerkiksi, kun olet suorittanut mittauksen "säätimen", kehyksen, leveyden ja korkeuden "nauhan" pituudesta, sait seuraavat alustavat tiedot:

 • Säätöalue (L): 40 metriä. Se on tärkeää! Ympärysmittaa ei mitata ulkoisen tai sisäisen rajan varrella, vaan tarkasti kaivannon keskellä pohjan alla;
 • Korkeus (H) 1,5 metriä;
 • Leveys 0,7 metriä.

Korvaamme lähdetiedot rinnakkaispipedin tilavuuskaavaan V = LHHHS: V = 40x1.5x0.7 = 42 m3. Täyteaineen täyttöön tarvitaan 42 kuutiometriä betonia.

Esimerkki betonin laskemisesta nauha-pohjaan

Oletetaan, että perustuksesi, jonka koko on 40 metriä, koostuu kahdesta osasta, jotka poikkeavat leveydestä: 10 metriä nauhaa 0,7 metriä leveä ja 30 metriä nauhaa 0,5 metriä leveä. Tällöin käytämme samaa kaavaa rinnakkaispipedin tilavuudelle, vaan teemme vain kaksi lasketta: 10 metrin (V1) "pala" ja 30 metrin ("v2") kappale. Sitten yhteenveto tuloksena olevista määristä ja saatetaan betonin määrä täyttää (V)

 • V1 = 10x1,5x0,7 = 10,5 m3;
 • V2 = 30x1,5x0,5 = 22,5 m3;
 • V = 10,5 + 22,5 = 33 kuutiometriä betonia.

Kuinka paljon sementtiä tarvitaan?

Betoniseoksen sekoittamiseksi kaistaleen perustaksi on tarpeen tietää, kuinka monta komponenttia tarvitaan: sementtiä, hiekkaa, raunioita ja vettä. Yleensä kaistaleiden rakentamiseen käytetään betonimerkkiä M200. GOST: n mukaan M200: ta sekoitetaan seuraavissa komponenttisuhteissa:

 • Sementti - 1 osa:
 • Hiekka - 2,8 osaa;
 • Murskattu kivi -4,4 osaa;
 • Vesi - 20% kokonaismäärästä.

Olettaen, että: 1 m3 betonia painaa noin 1 500 kg, 1 m3 portlandsementtiä painaa noin 1 300 kg, 1 m3 murskattua kiveä 1 450 kg, 1 m3 hiekkaa painaa 1 700 kg 1 m3: n betonin M200 valmistukseen: 255 kg sementtiä, 1.127 kg haurautta, 714 kg hiekkaa ja noin 190 litraa vettä.

Näin ollen ensimmäisen suoritusmuodon perustukselle tarvitaan 42 m3x225 kg = 9,450 tonnia sementtiä ja toiseen suoritusmuotoon perustuen 33m3x225 = 7,425 tonnia sementtiä. Tässä on syytä huomata, että esimerkki siitä, kuinka laskea, kuinka paljon konkreettia tarvitaan komponenttien laskemisessa on likimääräinen ja vaatii selvennystä kussakin yksittäisessä tapauksessa riippuen tuodun rakennusmateriaalin todellisesta massasta.