Rakentamisen tiililaskin

Tiiliseuranta-laskimella lasketaan rakennus- ja vastakohtaisten tiilien määrä sekä talon, autotallin ja mökin rakentamiseen tarvittava muurauslaasti ja muurausverkko. Lisäksi laskelmissa otetaan huomioon rakennuksen, ikkunan, oven ja ylimääräisten aukkojen koko. Ohjeita työskentelyyn laskimen kanssa.

Kun työskentelet, kiinnitä erityistä huomiota syötettyjen tietojen mittayksikköihin!

Laskentatulokset

Jos laskin osoittautui hyödylliseksi sinulle, napsauta yhtä tai useampaa sosiaalista painiketta. Tämä auttaa suuresti sivuston jatkokehittämistä. Kiitos paljon.

Ohjeita työskentelyyn laskimen kanssa

Raakatiedot

Vaihe 1: Laskin on suunniteltu laskemaan rakennus- ja vastavalmistetut tiilet. Valitse ensin tiilikoko pudotusvalikosta. Jos vaadittua kokoa ei ole luettelossa, aseta koko valitsemalla haluamasi kohde. Ole varovainen tässä: kysy tiilen pituudesta, leveydestä ja korkeudesta siitä, kuinka tiili seisoo muurauksessa. Seuraavaksi kirjoita tällaiset rakenneparametrit, kuten seinän korkeus ja seinän kokonaispituus rakennuksen ulkoreunaa pitkin.

Vaihe 2: Määritä sitten tiilien asettaminen. Tulevien seinien paksuus riippuu suoraan näistä tiedoista. Se voi olla puolitiheysrakenne (seinämän paksuus on yhtä suuri kuin tiilen leveys), yksi tiili (seinämän paksuus on yhtä suuri kuin tiilipituus), 1,5 tiili (seinämänpaksuus = pituus + tiilen leveys) ja 2 tiiliä (seinämän paksuus = 2 tiilen pituutta). Valitse asennusmenetelmä riippuen rakennuksen ennustetusta korkeudesta, lattiatyypistä ja muista rakenteellisista ominaisuuksista.

Vaihe 3: Laskennan tarkentamiseksi on otettava huomioon laastirakenteisen muurausliitoksen paksuus. Joskus vaaka- ja pystysaumojen paksuus on erilainen.

Vaihe 4: Muurausverkon laskemiseksi sinun on päätettävä, kuinka monta riviä asetat. Tiedot siitä voidaan jättää pois jättäen sarakkeessa "Älä ota huomioon." Tai laskea se, mikä osoittaa sen olevan rivien N: nnen lukumäärän.

Vaihe 5: Tiilipaino on valinnainen parametri. Mutta jos haluat laskea valmiiden seinämien ja kuorman likimääräisen painon perustuksesta, sinun on vielä määriteltävä se. Hinta on myös valinnainen parametri. Määritä se, jos haluat laskea tiilen kokonaiskustannukset.

Vaihe 6: Laskennassa otetaan huomioon rakennuksen kannet, ikkunat, ovet ja ylimääräiset aukot - tarkista vastaavat valintaruudut ja ilmestyy luettelossa tarvittavat parametrit.

Vaihe 7: Kun olet täyttänyt kaikki kentät, napsauta "Laske" -painiketta. Voit tulostaa tulokset tai lähettää ne sähköpostitse.

Käytännöllisyyden vuoksi on parempi tarkastella rakennuksen eri elementtejä erikseen. Esimerkiksi ulkoseinät ja sisätilojen väliset erot voivat vaihdella sekä korkeudelta että tiilien asettamiselta. Tässä tapauksessa tee kaksi itsenäistä laskentaa.

Online laskin laskettaessa edessä ja tavallisia tiiliä

Laskimen käyttötarkoitus

Merkityksellinen verkkolaskuri on suunniteltu laskemaan rakennuksen ja talon tiilien määrä sekä talon että soclen, sekä niihin liittyvät parametrit ja materiaalit, kuten muurauslaastin, muurausverkon ja joustavien liitosten määrä. Myös laskelmissa voidaan ottaa huomioon vaaditun numeron ja koon numerot, ikkunat ja oven aukot.

Pitkäaikaisesti irpich on kaikkein kysytty, yleinen ja tavanomainen rakennusmateriaali pitkäaikaisten ja luotettavien rakenteiden rakentamiseen. Tämä tilanne säilyy monista syistä huolimatta uusien, nykyaikaisten ja halvempien rakennusmateriaalien syntymisestä. Rakennustarpeisiin on useita yleisimpiä tiilimuotoja:

 • Adobe - savesta ja erilaisista täyteaineista
 • Keraaminen - (yleisin) paistettua savea
 • Silikaatti - hiekasta ja kalkista
 • Hyper puristettu - kalkista ja sementistä
 • Klinkkeri - erityisestä paistettua savesta
 • Tulenkestävä (tulenkestävä) tulenkestävä savi

Keraaminen tiili (savi) tarkoitukseen jaettu julkisivu, tavallinen ja klinkkerin. Tavallinen tiili (zabutovochny) ei ehkä ole ihanteellinen geometria ja useimmiten sitä käytetään karkeiden seinien talojen, socles, autotallit, jotka ovat edelleen rappaus, maalattu ja suojattu edessä materiaaleja ja pinnoitteita. Sen väri on eri sävyjä punaisena.

Blitzistä (edessä) käytetään seinien rakentamiseen ilman, että ne viimeistelevät niitä tulevaisuudessa. Lisäksi on olemassa useita erityisiä julkisivuja, jotka kestävät suuria mekaanisia kuormituksia ja epäsuotuisia sääolosuhteita, ja niitä käytetään tavallisesti päällystysreitteihin, erilaisten säilytystorvien, portaiden, seinien rakentamiseen.

K-linkki on ihanteellinen sileä pinta, eri sävyjä punaisia ​​ja mustia värejä ja on erittäin tiheää.

Sika on kalkkihiilikiveä, jonka väri on vaalea. Silikaattitiili eroaa keraamisesta, koska se ei ole ammuttu valmistusprosessin aikana. Se on riittävän hygroskooppinen eikä sitä näin ollen käytetä sellaisten tilojen rakentamiseen, joita käytetään kosteissa ympäristöissä, kuten kellarissa ja kellareissa.

Silikaattilattiaa ei myöskään käytetä uunien, putkien, savupiippujen ja perustusten rakentamisessa, koska se kykenee melko heikosti kestämään ulkoisia tuhoisat kuormat.

O gneuopny on jaettu useisiin tyyppeihin, ja sitä käytetään korkeiden lämpötilojen, kuten uunien, tulisijojen, savupiippujen ja sulattojen, rakenteiden rakentamiseen. Yleisimpiä ovat tulikiveäiset tiilet, kellertävä sävy, joka on valmistettu erityisestä tulenkestävästä savesta (samot) ja toisin kuin tavallinen savi, joka helposti sietää korkeita lämpötiloja (jopa 1400 grammaa) sekä lukuisia lämmitys- ja jäähdytysjaksoja menettämättä voimaa.

Irpichi on täyteläinen (tyhjien tilavuus on enintään 25%), ontto ja huokoinen ontto. Uskotaan, että materiaalin syvennykset ja aukot paitsi vähentävät painoa, mutta myös lisäävät merkittävästi muurauksen yleistä lujuutta lisäämällä kosketusaluetta tiilen ja muurauslaastin välillä.

Laskettaessa työtä varten tarvittavan tiilen määrää käytetään tavallisesti "muotoa", jossa tiilen kokoa kasvatetaan 10 mm: lla (tämä on standardin hitsauspaksuus) eli 260x130x75 mm.

Seuraavassa on esitetty suoritettujen laskelmien luettelo, jossa on lyhyt kuvaus kustakin tuotteesta. Jos et löydä vastausta kysymykseesi, voit ottaa meihin yhteyttä palautteella.

Lasketaan tiilien määrä talossa

Huolimatta kotitalouksien rakentamiseen tarkoitettujen rakennusmateriaalien runsaasta valikoimasta, tiili ei menettänyt johtavaa asemaa kilpailijoille. Tiilen kysyntä talon rakentamisessa johtuu monista eri tekijöistä, jotka vaihtelevat laajan valikoiman tyypeistä erilaisiin tapoihin.

Tiilien lajit ja koot

Rakennuksen alkua edeltää tarvittavien rakennusmateriaalien laskeminen ja hankinta. Oikein suoritettu laskenta estää materiaalin puutteen rakentamisen tai sen liiallisen suuruuden vuoksi. Asiantuntijat suosittelevat tiilien ostoa kerralla, jotta vältettäisiin värien eroja. Laskettaessa materiaalin määrää tarvitaan seuraavat tiedot:

 • käytettyjen tiilien tyyppi;
 • asennusmenetelmä, joka määritetään tulevan kotelon seinämien optimaalisen paksuuden perusteella;
 • sisäisten väliseinien ja asunnon ulkoseinät lasketaan erikseen;
 • tulevien ikkunoiden ja ovien koot otetaan huomioon.

Riippuen rakennuksen tarkoituksesta, missä ilmasto-olosuhteissa se sijaitsee, valitse tiilimuoto. Valmistusmateriaalin mukaan se luokitellaan seuraaviin tyyppeihin:

 • Adobe-tuotteet koostuvat savesta ja erilaisista täyteaineista.
 • Yleisin keraaminen materiaali on paistettua savesta.
 • Silikaattitiili sisältää hiekan ja kalkin.
 • Hyperpressoitu materiaali sisältää kalkkia ja sementtiä.
 • Erityisen paistetun saven pohjalta tuotetaan klinkkerialusta.
 • Tulenkestävä savi on palo-tiilien lähde.

Käyttötarkoituksen mukaan tiili on:

 • Rakentaminen (yksityinen). Soveltuu rakennusten sisä- ja ulkoseinien järjestämiseen. Koska sen ei-houkutteleva ulkonäkö, pienempien sirujen todennäköisyys ulkona käytettäessä tulevan kotelon seinät altistuvat eristeelle ja suojaavalle pinnoille. Tuotteen ulkonäkö ei vähennä sen lujuutta.
 • Etu- tai edessä oleva materiaali on ominaista ihanteellinen pinta ja virheiden puuttuminen. Keraamisia, silikaatti- ja hyperpressoituja tuotteita voidaan käyttää päällystysmateriaalina. Suurin poikkeama GOST: n mukaan on korkeus, leveys ja pituus 2, 3 ja 4 cm.

Korkeissa kosteissa paikoissa (alamäet tai luonnolliset kylmät ilmastoalueet) keraaminen materiaali sopii parhaiten sen alhaisen hygroskooppisuuden vuoksi. Tällöin on parempi kieltää silikaattilangan mahdollisuus sen hydrofobisten ominaisuuksien vuoksi. Silikaattimateriaalin sopivat käyttöolosuhteet ovat kuivat ja kuumat leveydet. Päällystetty tiili puolestaan ​​on jaettu teksturoituun ja julkisivumateriaaliin.

Riippuen täyttämisestä tiili on jaettu täyteläinen ja ontto.

Eri valmistajien kaikkien tiilien koko on vahvistanut standardit: tuotteen leveys ja pituus eivät muutu, ja vastaavasti 120 ja 250 mm, paksuus on esitetty kolmessa versiossa:

 • yksi - 65 mm;
 • yksi ja puoli - 88 mm;
 • kaksinkertainen - 138 mm.

Esteettisestä näkökulmasta yksi tiilimuuraus on houkutteleva. Tuotteen yksi ja puoli- ja kaksinkertaiset paksuus yksinkertaistaa ja nopeuttaa kotelorakennuksen prosessia. Tämän lisäksi kulutusratkaisu on huomattava säästö.

Asennusmenetelmät

Tarvittavan materiaalin määrän laskemiseksi layering-menetelmä on ensiarvoisen tärkeä. Jatkuvan muurauksen päätyypit ovat seuraavat vaihtoehdot:

 • Puoli-tiiliseinän paksuus on 12 cm. Tätä menetelmää käytetään yksinomaan sisäisiin väliseinämiin.
 • 1-tiilen seinämän paksuus on 38 cm.
 • 51 cm - standardi seinä 2: ssä tiilessä;
 • Seinän paksuus 64 cm osoittaa 2,5-tiilien asettamista.

Kotelon seinämiin kohdistuu kuormia kolmessa suunnassa: puristuksessa, sivuttaissuunnassa tai siirtymisessä. Ensimmäisessä tapauksessa pystysuuntaiset voimat yllä olevista rakenteista taipuvat tasoittamaan seinää. Pienissä yksityisissä taloissa nämä kuormitukset ovat pieniä ja sivupinnoilla on riittävä varmuusmäärä puristusta varten. Pyörivät ja vaakasuorat vaikutukset johtuvat maaperän paineesta kellari seinään tai vahvistettu puoli tuuli. Tällaiset kuormat pyrkivät siirtämään seinän miehitetyltä tilalta. Ohutseinämäinen kotelo on vaarassa halkeilua tai jopa tuhoa. Jotta varmistettaisiin liikkumisvoimien kestävyys, ulomman sivupinnan paksuus pidennetään suunnittelulaskennassa. Kun otetaan huomioon Venäjän alueiden ilmastolliset piirteet, 2 tai 2,5 tiiliä pidetään hyväksyttävinä.

Laskentamenetelmä

Asuinrakennukseen tarvittavan tiilimäärän määrittämisessä on kaksi päävaihtoehtoa:

 • liitossauman paksuutta ei oteta huomioon;
 • ottaen huomioon laastin liitoksen koon, joka vaihtelee välillä 5 - 10 mm.

Ensimmäisen vaihtoehdon laskeminen johtaa yleensä ylimääräisen rakennusmateriaalin muodostumiseen. Toinen vaihtoehto on edullisempi, mutta saatuun tulokseen lisätään 10-15%, mikäli mahdolliset rakennusvaiheen menetykset tapahtuvat.

Laskentamenetelmässä esitämme esimerkkejä tietyistä tiedoista:

 • se on suunniteltu rakentamaan 1-kerroksinen tiilitalo 9x10 m, 3 m korkea;
 • ulkoseinien asentaminen kahdessa tiilessä, 1 ovi 1x2 m ja 4 ikkunaa 1,2 x 1,5 m;
 • käytetään yksittäistä tiiliä, ulkosivupintojen ja väliseinien paksuus on 7 mm;
 • sisäiset väliseinät puoliksi tiilen, kaksi 10 m pitkä, yksi - 9 m;
 • väliseinät ovat 5 ovet 1x2 m;

Ensinnäkin määritetään materiaalin määrä ulkoisille sivurakenteille. Laskentalgoritmi sisältää seuraavat vaiheet:

 • Kehälaakerit: (9 + 10) x2 = 38 m.
 • Ulomman sivurakenteiden kokonaispinta-ala: 38x3 = 114 m 2.
 • Ikkunoiden aukkojen ja ovien kokonaispinta-ala: 4x (1,2x1,5) + 1x2 = 9,2 m 2.
 • Ulkoseinien verkkokorvake: 114-9,2 = 104,8 m 2.
 • Rakennemateriaalin määrän laskemiseksi 1 m 2: ssä määritämme yksittäisen tuotteen loppuosan alueen: 0,12х0,065 = 0,0078 m 2, 1 m 2: ssa 1 / 0,0078 = 128 tuotetta. Laskentamenetelmän mukaan arvo kaksinkertaistuu ja 256 kpl / 1 m 2 ilmenee.
 • Laakerien sivupintojen rakentamiseen tarvitset: 104.8x256 = 26829 kopiota tuotteesta.

Samoin sisäisten väliseinien materiaalin määrän laskeminen:

 • Sisäisten rakenteiden kokonaispinta-ala: 2x (10x3) + 9x3 = 87 m 2.
 • Sisäovet alue: 5x1x2 = 10 m 2.
 • Väliseinien pinta-ala: 87-10 = 77 m 2.
 • Tuotteen pinta-ala (lusikkaosa): 0,25 x 0,065 = 0,01625 m 2.
 • Määrä on 1 m 2: 1 / 0,01625 = 61,5 kappaletta.
 • Kaikkien väliseinien osalta: 77х33.3 = 4736 kappaletta.

Määritä materiaalin kokonaismäärä ulko- ja sisäseinille: 26829 + 4736 = 31565 kappaletta.

Toisessa vaihtoehdossa laskettaessa tiilen pinta-alaa lisätään laastiyhdisteen arvo:

 • Ulkoseinien osalta: (0,12 + 0,007) x (0,065 + 0,007) = 0,00914
 • Määrä 1 m 2: 1 / 0,00914 = 109,4 kappaletta, kun otetaan huomioon 2 tiilen asettaminen: 109,4 h2 = 219 kappaletta.
 • Ulkoseinien kokonaismäärä: 104,8 x219 = 22951 kappaletta.
 • Tiiliseinän pinta-ala sisäisillä väliseinillä: (0,25 + 0,007) x (0,065 + 0,007) = 0,0118 m 2.
 • Määrä on 1 m 2: 1 / 0,0185 = 54 kappaletta.
 • Sisäisten väliseinien kokonaismäärä: 77 h54 = 4158 kappaletta.
 • Ulko- ja sisäseinien kokonaispinta-ala: 22951 + 4158 = 27109 kappaletta.

Ulkopuolisten pintojen kokonaispinta-alan laskennan tulokset mahdollistavat eristeen hankinnan, jos se on hankkeen yhteydessä. Jos et halua tehdä laskelmia tiilien määrästä, joita tarvitset, online-laskin auttaa sinua.

Tiilien määrän laskeminen tiilimuurausta kohti

Rakennuslaskuri auttaa laskemaan tarpeeksi tiiliä tietäen lähdetiedot. Tarvittavan materiaalin määrä määritetään ottaen huomioon tiilimuoto ja tiili. Laskelmissa käytetään joko seinien ja väliseinien pinta-alaa tai niiden tilavuutta.

Tiililaskin

Jotta vältetään rakennusprosessin keskeytyminen johtuen tiilien puutteesta ja ei-toivottujen raaka-aineiden käytöstä lisärakennusmateriaalien toimittamisessa, on parempi tuoda se kaikki kerralla. Ylimääräinen materiaali lisää huomattavasti rakentamisen kustannuksia. Tästä syystä, jos on tarpeen tehdä tiilien laskenta asennettavaksi, rakennustyömaan laskinlinja on paras nykyaikaisin työkalu tarkkaan laskentaan.

Periaate tiilien kulutuksen määrittämisestä seinien tilavuuden perusteella

Menetelmä perustuu seinien kokonaistilavuuteen, joka jakaa tilavuuden (säädetty ikkunoiden ja ovien aukkojen vähentämiseksi) yhden tiilen tilavuuden mukaan. Tuloksena on tarvittava määrä tiilimuurauksessa paloina.

Käytännössä ongelma ratkaistaan ​​monien vaiheiden kautta:

 • sisäisten seinien ja väliseinien määrittäminen, ulkonevat seinät, joiden paksuus vaihtelee;
 • ikkunoiden ja ovien aukkojen laskeminen;
 • vähennetään aukkojen koko seinien pinta-alasta;
 • seinän tilavuuden laskeminen kertomalla korjattu alue paksuudeltaan;
 • laskemalla tiilet ulkoisten, sisäisten seinien ja väliseinien asettamiselle jakamalla saatavat seinämämitat tiilen tilavuudella.

Tehtävää monimutkaistaa se, että tiilien välillä on saumoja täynnä laastia. Niiden vakion paksuuden oletetaan olevan 10 mm, mutta se voi olla pienempi, jos tiilellä on ihanteellinen geometria. Muutaman millimetrin laastia tiilien välillä koko rakennuksen mittakaavassa kasvaa melko vaikuttava arvo, mikä vähentää tiilien kulutusta.

Yksinkertaistettu laskenta perustuu yhden "normaalin muodon" tiilen (1NF) - 250 x 120 x 65 mm (pituus, leveys, korkeus) standardimateriaaleihin. Kuutionmuotoisessa muurauslaadussa tällaiset tiilet istuvat täsmälleen 512,82 kappaletta. Kun otetaan huomioon saumat (10 mm), ero on 118 tiiliä, joka koko esine edustaa tarpeetonta materiaalia. Laskimen käyttäminen verkossa ylimääräisen rakennusmateriaalin osto suljetaan pois.

Jokainen erä tiiliä alunperin on tietty prosenttiosuus avioliitosta. Häviöt ovat väistämättömiä lastaamisen, kuljetuksen ja purkamisen aikana. Tämä vahinko lisää laskennallista määrää 5-8%.

Esimerkki tarvittavan tiheysmäärän laskemisesta yksikköalueella

Yksiportaisen talon (korkeus 3 m) muotoilusuunnitelma edellyttää suorakaiteen muotoa, jonka pituus on 15 metriä ja leveys 8 metriä. Perustiedot ovat myös seuraavat:

 • sisemmän laakerin seinämän pituus - 22 m;
 • jako-pituus - 26 m;
 • ovien lukumäärä ulkoseinissä - 2 kpl. (koko 1,3 x 2,15 m);
 • oviaukkojen määrä sisäseinissä - 4 kpl. (koko 1,25 x 2,1 m);
 • ikkunoiden määrä - 7 (avautumiskoko 1,4 x 1,85 m);
 • ulkoseinien tyyppi - 2 tiiliä (kaksinkertainen);
 • sisäiset kantavat seinät on suunniteltu suorittamaan 1,5 tiiliä (0,38 m);
 • seinämän paksuus - 0,5 tiiliä (0,12 m).

Laskut vähenevät määritelmään:

 • 1. Muurattujen ulkoseinien (ilman aukkoja) säätöalue:
 • S = <(2 х 15 х 3) + (2 х 8 х 3) – (7 х 1,4 х 1,85)>= <(90 + 48) – 18,13>= 119,86 m².
 • 2. Sisäseinien alue:
 • V ext. = <(22 х 3) – 4(1,25 х 2,1)>= 55,5 m².
 • 3. Väliseinien alue:
 • V trans. = (26 x 3) = 78 m².

Viitataulukon avulla määritetään, kuinka monta tiiliä 1 m2 muurausta kohti määritetään:

Tiilikulutusta kohti 1 m2: n muurauslaskin

Miten selvittää, kuinka monta tiiliä kuutiometriä kohti muurausta

Tiilenrakentamisessa yksi tärkeimmistä vaiheista on rakennusmateriaalien vaaditun määrän laskeminen, esimerkiksi aina on tarpeen tietää tarkka tiilikulutus / 1 m3 muurausta. Erityisesti on erittäin tärkeää pystyä oikein määrittämään tarvittavan tiilen määrä, riippuen rakentamisen nopeudesta ja rakennustöistä ajoissa. Riippuen muuraustyypistä rakentajat käyttävät erilaisia ​​menetelmiä tarvittavan tiilimäärän määrittämiseksi.

Menetelmät tarvittavan tiilimäärän laskemiseksi

Laskettaessa tarvittavaa tiiliä rakentamiseen käytetään 2 lähestymistapaa:

 • voit käyttää keskimäärin tiilikulutus kuution muurausta kohti
 • käytetään myös keskimääräiseen tiilikulutukseen 1 m 2: aan muurausta;

Ensimmäistä menetelmää käytetään, jos seinä on yhtenäinen paksuus (eli samaa tiilityyppiä käytetään). Tiilikulutus m 3: aan muurauslaitetta kohden on vain, jos seinä on paksuudeltaan yhtenäinen. Jos esimer- kiksi 2,5-tiiliä oleva seinä on kaksinkertainen ja yksittäinen tiili, niin muurauskuutioiden keskikokoista tiiliä ei käytetä laskemaan tarvittavaa tiilimäärää.

Tikattujen tiilien määrää koskevat tekijät

Kuutiorakenteiden tiilien määrää vaikuttaa kaksi tekijää:

 • laastieristeiden paksuus;
 • käytetyn tiilimuoto (yksi ja puoli, kaksinkertainen tai yksi).

Ensi silmäyksellä voi tuntua, että laastieristeiden paksuus on niin vähäinen, että ne voidaan laiminlyödä, mutta näin ei ole. Itse asiassa tiilikupuissa noin 0,25 - 0,3 tilavuus putoaa juuri laastille, jossa tiilet ovat.

Neglact mortar joints - yleisin virhe, kun lasketaan tiilien määrää tiilenkuutiossa.

Melko usein, kun laskettaessa tilavuus tiili rakentajat uusille tilavuuden määrittämiseksi tiili ja siten laskemalla tiilet kohti 1 m 3. Koska mitat tavanomainen yksittäinen tiili muodostavat 65h12h250 mm kuutioitu tiiliä suuruusluokkaa 512 (512,82 tarkalleen). Samaan aikaan, kun otetaan huomioon laastirakenteet, tiilien kulutus kutakin kuutiota kohti vähenee 394: een, ero on 118 tiiliä. Ottaen huomioon, että talon rakentamisen aikana tiilen tiheys on kymmeniä kuutiometrejä, mikäli vaadittua tiilimäärää ei lasketa oikein, rakentajat saattavat joutua jäljellä ylimääräisen rakennusmateriaalin kasaan rakentamisen jälkeen.

Teoriassa voit vielä tarkemmin laskea tiilien määrää kuution muurauksessa. Tee näin huomioon muurauksen vaakasuoran ja pystysuoran liitoksen todellinen paksuus sekä tiilen todellinen koko (ne voivat vaihdella hieman eri erissä). Tällainen laskelma on varsin työläs, eikä tällaista suurta tarkkuutta tarvita. Siksi kaikissa laskelmissa käytetään tiilikulutuksen keskiarvoa munimiseen.

Voit ohjata seuraavat indikaattorit:

 • tiili kulutus kuutio-muuraus;
 • per 1 m 2 käytettäessä 0,5 tiiliä;
 • per 1 m 2 käytettäessä 1,0 tiiliä;
 • per 1 m 2 käytettäessä 1,5 tiiliä;
 • per 1 m 2 käytettäessä 2,0 tiiliä;
 • per 1 m 2 käytettäessä 2,5 tiiliä.

Esimerkki tarvittavan tiililuvun määrittämisestä rakentamiseen

Hankkeen mukaan talossa on suunnitelma neliön muotoinen, seinämän pituus on 15 m, kattokorkeus on 3,30 m (talo on yksi tarina). Sisäseinien kokonaispituus on 48 m (22 m - sisäiset kantavat seinät ja 26 m - väliseinät). Ulkoisissa laakeriseinissä on 2 oviaukkoa (1.30x2.15 m) ja sisäseinissä 4 oviaukkoa (1.25x2.10 m). Aukkojen lukumäärä on 7 (1,40 x 1,85 m). Ulkopuolisten laakeri-seinien asentaminen on 2,0 tiiliä, 51 cm (kaksinkertainen tiili), sisäseinien seinille 1,5 tiiliä, 38 cm (yksittäinen tiili käytetään) ja 0,5 tiili väliseinille, 12 cm (yksittäinen tiili ). Tarvittavan tiilimäärän laskeminen suoritetaan käyttäen keskimääräistä tiilikulutusta kuutioisessa tiilessä.

 • on tarpeen määrittää muurausmäärä ilman otteita ovia ja ikkunoita varten. Ulkoseinien osalta muuraustilavuus on (4x15x3,3 - 2x1,3x2,15 - 7x1,4x1,85) x 0,51 = 88,88 m 3. Sisäisissä kantavissa seinissä - (22x3,3 - 4x1,25 x2,1) x0, 38 = 23,60 m 3. väliseinien osalta - 26x3,3x0,12 = 10,3 m 3.
 • keskimääräinen tiilikulutus (kun otetaan huomioon seinämän paksuus): ulkona kantavien seinien - 200 kpl / 1 m 3. sisäisten kantavien seinien ja väliseinien osalta - 394 kpl / 1 m 3;
 • ottaen huomioon nämä arvot määritetään tarvittava määrä rakennustöitä. 88,88x200 = 17776 kappaletta kaksoispalikoita tarvitaan ulkoisiin kantaviin seiniin. Täysin (23,6 + 10,3) х394 = 13357 kpl yksittäisiä tiiliä tarvitaan sisäisissä kantavissa seinissä ja väliseinissä.

Ottaen huomioon, että tiilen rakentamisen aikana on väistämätöntä, on suositeltavaa lisätä tarvittavan tiilimäärän lopullista arvoa noin 5%.

Sama ongelma voidaan ratkaista toisella tavalla.

Tarvittavan tiilimäärän määrittäminen käyttämällä tiilien keskimääräistä kulutusta 1 m 2: aan muurausta

Tätä varten sinun on tiedettävä vain tulevan kodin seinien alue. Perustiedot ovat samat kuin edellisessä tehtävässä.

 • seinien pinta-ala on: ulkoseinät seinät - 174,27 m 2. sisäiset seinät - 62,11 m 2. väliseinät - 85,83 m 2;
 • keskimääräinen tiilikulutus on yhtä suuri kuin: ulkoseinille - 104 kpl / 1 m 2. sisäseinien seinämille - 153 kpl / 1 m 2. väliseinille - 51 kpl / 1 m 2;
 • Lopuksi se vaaditaan: ulkoisille laakerin seinille - 174.27x104 = 18124 kappaletta, sisäseinien seinämien osalta - 62.11x153 = 9503 kappaletta väliseinille - 85.83x51 = 4377 kappaletta.

Virhe määritettäessä tarvittava määrä tiiliä on: ulkoseinät - 1,9%, sisäpuoliset laakerit seinät ja väliseinät - 3,8%. Koska huomattava määrä rakentamista, virhe voidaan pitää merkityksettömänä.

Tämä osoittaa, että määritettäessä vaaditun rakennemäärän voit käyttää molempia lähestymistapoja, ja tulos on lähes sama.

Voimme suositella tiilien tilaamista noin 5% enemmän kuin laskelmalla saatu määrä. Tämä johtuu rakennusmateriaalin osan väistämisestä rakentamisen ja kuljetuksen aikana. Tämä ei anna keskeyttää rakennusta rakennusmateriaalin puutteen vuoksi ja saattaa loppuun laitoksen ajoissa.

Kuinka monta tiiliä on 1 m2

Rakentaminen aloittaa aluksi halutun materiaalin hankinnan. Jos haluat rakentaa tiilitalon, sinun on ensin selvitettävä rakennustiilien kulutus. Tämä tehdään rakennusmateriaalin hankkimiseksi yhdestä erästä. Lisäostoksilla ei ole mitään takeita siitä, että se on täysin yhtenäinen väreissä aiemmin hankitun rakennusmateriaalin kanssa. Tällainen laiminlyönti saattaa vaikuttaa huonosti rakennuksen ulkonäköön. Tarvittavan materiaalin määrittämiseksi sinun tulee tietää neliömetrin tiilien määrä.

Seinämän laskeminen rakentamisen aikana

Rakennuslaskelmien perustana on tällainen indikaattori: 1 cu. 480 metriä Punainen standardi tiili, jonka mitat ovat 250 * 120 * 65. Tämä indikaattori on ergonominen laskettaessa oikeaa määrää ja ostaessaan varastoja ja kuljettamalla tätä rakennusmateriaalia.
Jotta voidaan määrittää tiilikulutus 1 m2: n muurausrakennetta kohti, sinun on tiedettävä tulevien seinien paksuus, joka määräytyy rakennusmateriaalien asettamiseksi:

 1. puoli-tiilen paksuus on - 120 mm;
 2. yksi tiilen paksuus on - 250 mm;
 3. yhden ja puolen tiilen seinämän paksuus on 380 mm;
 4. kahdessa tiilessä seinämän paksuus on - 510 mm;
 5. kahdessa ja puolessa tiilessä suurin paksuus on - 640 mm.

Venäläisen ilmapiirin vuoksi seinää, jossa on kaksi tai kaksi ja puoli-tiiliä, pidetään yleensä hyväksi vaihtoehdoksi. On otettava huomioon muutamia parametreja: tulevan rakennuksen kerrosten lukumäärä (korkeus), lattiatyyppi, rakennuksen henkilökohtaiset kohokohdat. Pituuden määrittämisen lopussa on tarpeen selvittää rakenteen pituus kehän ympärillä sekä tietysti sen korkeus. Näiden kokojen tuote antaa tutkimuksessa selville rakennuksen alueen pitkin talon kehää. Mutta tämän lisäksi meidän ei pidä unohtaa ovien ja ikkunoiden aukkoja, joiden pinta-ala on vähennettävä rakennuksen tulevien seinien kokonaispinta-alasta. Tämän seurauksena rakennettavan rakennuksen pinta-ala menee ulos, ja laskelmasta tiedämme, kuinka paljon rakennusmateriaalia tarvitaan rakentamaan sitä.

Tiilen koko laskettaessa tarvittavia määriä rakentamisen aloittamiseksi

Tärkein arvo tarvittavan materiaalin määrän laskemisessa ovat sen parametrit. Yritykset tuottavat seuraavat tyypit: yhden, puolet ja kaksinkertaiset.

Tämän lisäksi tässä on tarvittavat tiedot:

 • yhden ja puolen tiilimuodon koot - 250 * 120 * 88 mm;
 • kaksinkertaisen tiilen koko on - 250 * 120 * 138 mm;
 • yksittäiset tiilet ovat - 250 * 120 * 65 mm.

Emme saa unohtaa tiilirivien välisten saumojen paksuutta:

 • pystyliitos on - 10 mm;
 • vaaka noin - 12 mm.

Laske tiilien kulutus, kun käytät tiettyjä muurausseinämiä

Lisätietoa siitä, kuinka monta tiiliä on 1 m2: n muurileinässä, jossa on 0,5 tiiliä:

 • yksittäinen tiili, vaadittu määrä - 61 kpl. ilman saumaa, sauman avulla - 51 kpl;
 • tarvitaan yksi ja puoli tiilet - 46 kpl. ei oteta huomioon saumaa ja saumalla 39 kappaletta;
 • kaksinkertainen tiili, oikea määrä - 30 kpl. ei oteta huomioon saumaa, saumalla on tarpeellista - 26 kappaletta.

Lisäksi sinun on määritettävä tiilien lukumäärä 1 m2: n muurattuna, edellyttäen, että ne rakennetaan 1 tiiliin:

 • yhden tarvikkeen rakentamisessa - 128 kpl. ilman sementtiä ja saumalla - 102 kpl;
 • rakentamisessa rakennuksen puolitoista - 95 kpl. ilman sementtiä, saumalla - 78 kpl;
 • kun rakennetaan kaksinkertaiseen - 60 kpl. ilman saumaa tai sauman - 52 kpl.

Myös tiilien määrä 1 m2: ssä muurattujen seinien osalta 1,5: ssä tiilessä standardisoitiin jo kauan sitten:

 • yksi tiili tarvitaan - 189 kpl. ottamatta huomioon saumaa ja jo sauman kanssa - 153 kpl;
 • yksi ja puoli tiilet on ostettava - 140 kpl. ilman saumaa, vain 117 saumaa;
 • kaksinkertaiset tiilet - 90 kpl. ottamatta huomioon saumaa, ja saumalla 78 kpl.

Erikoistuneissa taulukoissa on aika selvittää, kuinka monta tiiliä tarvitaan 1 m2: n muuraseinissä 2 tiilessä:

 1. yksi - 256 kpl. ilman saumoja, liuoksella - 204 kpl. ;
 2. yksi ja puoli - 190 kpl. ilman saumoja, ratkaisu huomioon ottaen - 156 kpl;
 3. kaksinkertainen - 120 kpl. ilman ratkaisua ja ratkaisu - 104 kpl.

Seinien sijoittaminen kahteen ja puoliin tiiliin, sinun on otettava huomioon, että 1 neliömetri. mittari tarvitsee seuraavia rakennusaineita:

 • yksi - 317 kpl. ja vastaavasti - 255 kappaletta;
 • yksi ja puoli - 235 kpl. kyllä ​​ja - 195 kpl;
 • kaksinkertainen - 150 kpl. ja 130 kappaletta

Tietäen kaikki edellä mainitut tiedot, ei ole ihme laskea edelleen kerrostuneiden tiilien kulutusta 1m2: a kohti. Käytettäessä saumojen kokoa laskettaessa:

 1. yksinkertainen punainen - 54 kpl;
 2. tavallinen päin - 85 kpl;
 3. edessä iso - lähes 14 kpl.

On helppo huomata, että laskelmat ovat yksinkertaisia ​​ja helppoja, sinun tarvitsee vain tietää tämän materiaalin mitat ja rakennettavan rakennuksen parametrit.

Valitse haluamasi arvo luettelosta ja kerro se aiemmin lasketulla seinäalueella. Näin talon rakentamiseen tarvittava määrä rakennusmateriaaleja on. Varmista myös, että puutteellisen materiaalin määrä muodostaa useimmissa tapauksissa 5-7% rakennusmateriaalin kokonaistilavuudesta. Tästä eteenpäin on parasta ostaa rakennusaineita sellaisella marginaalilla, että se mahdollistaa taistelun.

Tämä on kaikki, toivottavasti artikkeli auttaa sinua laskemassa, kuinka monta tiiliä 1 m2: aan muurausta tarvitaan, ja erilaisia ​​rakennustyyppejä, jotka perustuvat rakennustesi tulevien seinien parametreihin.

Tiilien määrän laskeminen tiilimuurausta kohti

Rakennuslaskuri auttaa laskemaan tarpeeksi tiiliä tietäen lähdetiedot. Tarvittavan materiaalin määrä määritetään ottaen huomioon tiilimuoto ja tiili. Laskelmissa käytetään joko seinien ja väliseinien pinta-alaa tai niiden tilavuutta.

Tiililaskin

Jotta vältetään rakennusprosessin keskeytyminen johtuen tiilien puutteesta ja ei-toivottujen raaka-aineiden käytöstä lisärakennusmateriaalien toimittamisessa, on parempi tuoda se kaikki kerralla. Ylimääräinen materiaali lisää huomattavasti rakentamisen kustannuksia. Tästä syystä, jos on tarpeen tehdä tiilien laskenta asennettavaksi, rakennustyömaan laskinlinja on paras nykyaikaisin työkalu tarkkaan laskentaan.

Periaate tiilien kulutuksen määrittämisestä seinien tilavuuden perusteella

Menetelmä perustuu seinien kokonaistilavuuteen, joka jakaa tilavuuden (säädetty ikkunoiden ja ovien aukkojen vähentämiseksi) yhden tiilen tilavuuden mukaan. Tuloksena on tarvittava määrä tiilimuurauksessa paloina.

Käytännössä ongelma ratkaistaan ​​monien vaiheiden kautta:

 • sisäisten seinien ja väliseinien määrittäminen, ulkonevat seinät, joiden paksuus vaihtelee;
 • ikkunoiden ja ovien aukkojen laskeminen;
 • vähennetään aukkojen koko seinien pinta-alasta;
 • seinän tilavuuden laskeminen kertomalla korjattu alue paksuudeltaan;
 • laskemalla tiilet ulkoisten, sisäisten seinien ja väliseinien asettamiselle jakamalla saatavat seinämämitat tiilen tilavuudella.

Tehtävää monimutkaistaa se, että tiilien välillä on saumoja täynnä laastia. Niiden vakion paksuuden oletetaan olevan 10 mm, mutta se voi olla pienempi, jos tiilellä on ihanteellinen geometria. Muutaman millimetrin laastia tiilien välillä koko rakennuksen mittakaavassa kasvaa melko vaikuttava arvo, mikä vähentää tiilien kulutusta.

Yksinkertaistettu laskenta perustuu yhden "normaalin muodon" tiilen (1NF) - 250 x 120 x 65 mm (pituus, leveys, korkeus) standardimateriaaleihin. Kuutionmuotoisessa muurauslaadussa tällaiset tiilet istuvat täsmälleen 512,82 kappaletta. Kun otetaan huomioon saumat (10 mm), ero on 118 tiiliä, joka koko esine edustaa tarpeetonta materiaalia. Laskimen käyttäminen verkossa ylimääräisen rakennusmateriaalin osto suljetaan pois.

Jokainen erä tiiliä alunperin on tietty prosenttiosuus avioliitosta. Häviöt ovat väistämättömiä lastaamisen, kuljetuksen ja purkamisen aikana. Tämä vahinko lisää laskennallista määrää 5-8%.

Esimerkki tarvittavan tiheysmäärän laskemisesta yksikköalueella

Yksiportaisen talon (korkeus 3 m) muotoilusuunnitelma edellyttää suorakaiteen muotoa, jonka pituus on 15 metriä ja leveys 8 metriä. Perustiedot ovat myös seuraavat:

 • sisemmän laakerin seinämän pituus - 22 m;
 • jako-pituus - 26 m;
 • ovien lukumäärä ulkoseinissä - 2 kpl. (koko 1,3 x 2,15 m);
 • oviaukkojen määrä sisäseinissä - 4 kpl. (koko 1,25 x 2,1 m);
 • ikkunoiden määrä - 7 (avautumiskoko 1,4 x 1,85 m);
 • ulkoseinien tyyppi - 2 tiiliä (kaksinkertainen);
 • sisäiset kantavat seinät on suunniteltu suorittamaan 1,5 tiiliä (0,38 m);
 • seinämän paksuus - 0,5 tiiliä (0,12 m).

Laskut vähenevät määritelmään:

Viitataulukon avulla määritetään, kuinka monta tiiliä 1 m2 muurausta kohti määritetään:

Perustuu siihen, että kahdessa tiilissä (käyttäen kaksinkertaisia ​​tiiliä) muurausalueella on 104 kappaletta. Sitten koko rakennuksen ulkoseinät:

119,86 x 104 = 12466 kpl. kaksinkertaiset tiilet.

1,5-tiilien (yhden ja puolen tiilien) sisäseinät seinät tarvitset: 78 x 55.5 = 4329 kpl. jossa 78 on keskiarvo, joka osoittaa, kuinka paljon puoli-tiili on 1 m2 muurausta, jonka paksuus on 0,38 m.

Väliseinien 0,5 tiilimateriaalia tarvitaan: 78 x 51 = 3978 kappaletta yksittäistä tiiliä.

T. o. yksittäiset tiilet on ostettava 3978 x 1,08 = 4296 kpl. yksi ja puoli - 4329 x 1,08 = 4675 kpl. ja kaksinkertaiset tiilet - 12466 x 1,08 = 13463 kappaletta - ottaen huomioon 8% taistelun ja avioliiton jätteistä.

Tiilimuurauslaskimen soveltaminen edellyttää, että sen vaadittu määrä lasketaan vain alkuperäisten tietojen syöttöön.

artikkelin kirjoittaja 22 768

Tilaa mielenkiintoisin

Tämän artikkelin lukeminen

Pysy kuulolla

Materiaalien kopiointi sivustolta on mahdollista ilman ennakkohyväksyntää, jos kyseessä on aktiivisen indeksoidun linkin asentaminen sivustoomme.

Seinään asettui tiililattialaskuri

Muurauslaastin kulutus muurattuihin tiiliseinämiin

1. Syötä rakennettava seinän pinta-ala m2: ksi.

2. Valitse seinäpaksuus tiilissä tai senttimetreissä.

Esimerkkinä on oltava 15 m2: n seinämä, jonka paksuus on 1 tiili.

1715 kpl. tiilet ja

0,0272 m3 liuos

Kuinka laskea ratkaisun koostumus eniten? Jos päätät rakentaa oma autotalli tai pieni maalaistalo, silloin, jos et ole ammattimainen rakennusmestari, sinun on opittava valmistamaan laasti muuraukseen, mihin komponentteihin se olisi ja mihin se olisi. Laastin laskin auttaa sinua ratkaisemaan tämän ongelman.

Laskin tekee laskennan sekä tavallisille että vastakkaisille tiilille sekä erilaisille lohkoille, sekä käsin sekoitettaviksi että betonisekoittimille. Käyttää sitä on melko yksinkertainen.

Sinun on ensin päätettävä, millaista muninta sinulla on. Asettuminen voi olla rivoja, värähtelemällä tai ilman sitä korpulenteisesta tiilestä, lohkosta ja monista muista. Kun olet päättänyt muuraustyypistä, syötät sen laskimeen.

Sitten sinun pitäisi tietää, mikä merkitys ja liikkuvuus ratkaisu tähän tyyppiseen muuraus tarvitset. Syötä nämä tiedot myös laskimeen. Nyt sinun on arvioitava karkeasti liuoksen määrä, jonka olet laskenut. Sitten päätätte ratkaisun tekemisen käsin tai käytät betonisekoitinta. Myös betonisekoittimen tilavuus on tärkeä, joten valitsimme sen ja syötämme tiedot laskimeen. Kun päätimme betonisekoittimen tilavuuden ja syötimme tiedot laskimeen, meidän on tiedettävä, mitä sementtimerkkiä käytät. Sementin määrä liuoksessa riippuu palkkaluokasta, sitä korkeampi laatu, sitä vähemmän haluttu laasti.

Kun olet syöttänyt kaikki tiedot laskimeen, paina painiketta laskemalla ja saamme tuloksen. Poistumistilanteessa meidän pitäisi saada sekä liuoksen koostumus 1 m3: n seoksesta, komponenttien määrä sekä kilogrammoina että litroina, mikä helpottaa työskentelyä. Saamme myös kunkin yksittäisen erän koostumuksen, joka perustuu betonisekoittimen tilavuuteen tai liuoksen valmistamiseen käytetyn kapasiteetin ja tarvittavien määrien määrän.

Näin ollen muurauslaastin laskin on kaikkien saatavilla, ja se on melko helppo käyttää.

Tiilien määrän laskeminen talon laskimessa

Tiilien laskeminen kodin rakentamiseen laskimessa paloina ja muurattuina.

Tämän laskimen avulla voit laskea talojen rakentamiseen tarvittavien tiilien lukumäärän ottaen huomioon eri kokoiset tiilet.

Kuten ymmärrät, on mahdollista laskea tarkasti talon rakentamiseen tarvittavan materiaalin määrä, jos kyseessä on hanke. Mutta tietäen tiilen hinnan ja tämän laskimen käyttämisen avulla voit nopeasti saada alustavan tuloksen, jolla voit helposti saada käsityksen tulevan kustannuksista tiilitalon laatikon rakentamisesta.

Laskenta suoritetaan seinän paksuuden mukaan: puolet tiili, tiili ja puoli ja kaksi tiiliä.

Jos projekti olettaa talon monimutkaisen kokoonpanon ja on helpompi laskea ne erikseen, niin on olemassa toinen laskin näihin tarkoituksiin - tällä sivulla, joka laskee vain yhden seinän.

Tiilien myynti tehdään kuormalavalla (pakkauksessa, kuormalavalla), mutta hinta ilmoitetaan erikseen, jotta laskennan yksinkertaistamiseksi ja nopeuttamiseksi ehdotamme tiilien määrän täyttämistä kuormalavalla, koska se eroaa kaikista kasveista, täytä asianmukainen kenttä ja talonrakennusikkunan laskin antaa sinulle vastauksen kuinka monta pakettia tarvitset, pyöristettynä lähimpään.

Samanaikaisesti lasketaan laskennallisen tiilimäärän asettamiseen tarvittava laasti. Voit asettaa hinnan, oletushinta on 2500r. per kuutiomuurauslaasti.

Kuinka laskea talon tiilien määrä - rakentaminen ja verhous

Talonrakentamisen aloittaminen monet eivät edes ymmärtäneet, kuinka oikeasti laskea tiilimäärää, niin että se olisi täsmälleen tarpeeksi, minulla ei tarvinnut ostaa enemmän ja samanaikaisesti niin, että ei ollut jäämiä. Ja jos jälkimmäinen voidaan vielä lajitella - lopettamaan jotain rakentamista tai luovuttamaan sen, niin tilaaminen ylimääräisestä materiaalista toisesta erästä merkitsee yleisen väri-käsitteen rikkomista. Erilaisista tuotteista saatavat tuotteet saattavat poiketa paitsi sävyistä, mutta myös tekstuurista, mikä taas vahvistaa, että tiilimuodostuksen pakollinen alustava laskenta on tarpeen.

pitoisuus

Mitä parametreja sinun tarvitsee tietää

Talon materiaalin määrittämiseksi voit käyttää laskinta (katso alla) tai laskea sen itse. Tätä varten sinun on tiedettävä seuraavat lähdetiedot:

 • seinien pituus kehän ympäri;
 • seinämäalue (leveys x korkeus);
 • paksuus (puoli, yksi, kaksi, kaksi ja puoli tiilet);
 • tiilikoko;
 • tyyppi laastin ommel.

Voit mennä toisella tavalla ja harkita kulutusta tilavuuden mukaan olettaen, että kullekin seinän kuutille kuluu 400 ± 1 kappaletta, laastin määrä määritetään erikseen kiinteiden tiilien osalta erikseen ontoreiteille - tässä tapauksessa kulutus kasvaa 15% täyteaineella tyhjiöitä.

Annan esimerkin. Seinälle, jonka pituus on 6 metriä ja korkeus on 3 metriä (pinta-ala on 18 neliömetriä), tarvitaan 62 tiiliä.

Määritettäessä tiiliä rakentamiseen on olemassa taulukoita, jotka antavat tietoa tiilien koosta, laastin tyypistä ja tilavuudesta, saumoista jne., Jonka avulla pystyt määrittämään tarvittavan numeron. Mutta tässä tapauksessa virhe voi nousta 15-20 prosenttiin.

Kuinka voit jakaa oikein kantavuus - ulko- ja sisäseinät ovat yhdessä tiilessä, on niiden välinen etäisyys

Jos et käytä tiilitaltiota kotona, sinun on otettava huomioon paljon tietoja. Se on yksinkertaisempaa ja, kuten käytäntö osoittaa, halvempaa kääntää asiantuntijoille tai käyttää online-palveluja.

Tiililaskin

Seinämän paksuus

Lämpimän ja mukavan kodin ensimmäinen kunto on seinämän paksuus, joka on riittävä ilmastovyöhykkeelle ja -alueelle. Vakiotuotteita voidaan sijoittaa useisiin muunnelmiin 25x12x65 cm, jotka riippuvat sen paksuudesta:

 • puolessa - 12 cm;
 • yhden - 25 cm;
 • puolessa - 38 cm;
 • kahdessa - 51 cm;
 • kaksi ja puoli-64 cm.

Suurin osa alueesta, lukuun ottamatta Krasnodarin aluetta ja Crimea, optimaalinen paksuus on 51-64 cm, vastaavasti 2 tai 2,5 tiiliä.

Nyt paksuuden määrittämisen jälkeen voit jatkaa kehän laskemista, josta sinun on tiedettävä, mikä korkeus on suunniteltu ja kuinka kauan seinät ovat. Kun olet saanut tällaisen arvon, sinun on vähennettävä oven ja ikkunan aukot. Lopullinen saldo tulee tulevien tiiliseinien tarpeelliseksi alueeksi.

Estä kokoja

Tämä on keskeinen parametri, joka vaikuttaa materiaalin kokonaismäärään. Lajista riippuen on olemassa seuraavat lajikkeet:

 • yksi - 25x12x6,5 cm;
 • yksi ja puoli - 25x12x8,8 cm;
 • kaksinkertainen - 25x12x13.8 cm.

Ensimmäinen vaihtoehto näyttää paljon esteettisemmäksi ja siistimmäksi, vaikka tällaiseen munintaan käytetty aika on eniten. Bastard ja kaksinkertaiset ovat paljon nopeampia (jopa kaikkein varovaisimmat arviot, voit säästää lähes 2 kertaa), mutta valmiin rakenteen ei näytä niin vaikuttava.

Yksittäisen tiilen sijoittaminen reunaan - yhdellä kerroksella

Kun määrität, kuinka paljon tiiliä tarvitaan talon rakentamiseen, harkitse muurausliitoksen korkeutta. Kun asetat yhden sauman korkeuden - 5 mm, kaksinkertainen ja yksi ja puoli - lähes senttimetriä.

Alla olevassa taulukossa on esimerkki yleisimmin käytetyistä rakennusmateriaaleista (yksi, puoli, kaksinkertainen) ottaen huomioon muurausliitoksen korkeus ja ilman sitä. Näiden tietojen avulla voit myös määrittää minkä tahansa rakennustyön materiaalin määrän, jonka tiedot kerrotaan seinämän alueella.

Jokaisella puolueella on avioliitto - säröily, koputus tai kopioiminen. Tämä voi johtua väärästä varastosta tai kuljetuksesta. Keskimäärin avioliitto kestää 5-7%, mahdollinen avioliitto lisätään alkuperäiseen numeroon ja tilataan niin paljon kuin vaaditaan.

vuori

Ei harvemmin, aloittelijoille on myös kiinnostunut tiilien määrä muuraus seinien verhous. Tässä laskentalgoritmi on sama, mutta prosessi menee puolitiheeseen. Jotta voisit ymmärtää tarkalleen, kuinka paljon materiaalia tarvitaan, sinun on tiedettävä kaksi lähdettä:

Jos käytetään standardia 25x12x6.5 cm, noin 52 kappaletta jätetään yhden neliön pintaan, jonka sauman korkeus on 10 mm.

Liuoksen määrä

Budjetin määrittämiseksi on tarpeen tietää, kuinka paljon laastia tarvitaan, tarkemmin sanottuna komponenttien määrä (hiekka, sementti, vesi ja lisäaineet).

Liuoksen määrä määritetään standardiparametreilla:

 • täyteläiseen yhteen riviin - 1 m 3: n laskemiseen 0,22 kuutiometriä. valmis koostumus;
 • onttoa yhdessä rivissä - 1 m 3 muurausta kohti 0,24 kuutiometriä. valmis koostumus;
 • täyteläiseen kahteen riviin - 1 m 3: n asettamiseen 0,25 kuutiometriin. valmis koostumus.

Hollow vaatii enemmän ratkaisua, osana sitä menee täyttämään aukot.

Artikkeleissa on yksityiskohtaisia ​​tietoja komponenttien lukumäärästä ja sekoitusjärjestyksestä 1 m 3: n muurilla. Tässä lisätään myös, että seinien käyttöikä ja lämpöeristys riippuvat suoraan sakeudesta. Liian nestemäinen johtaa lukuisten kylmäsiltojen muodostumiseen ja kondensaatin muodostumiseen ja muurauksen myöhemmällä tuhoamisella. Liian paksu - ei anna haluttua tarttumista ja alkaa myös puhjeta vähitellen.

Noudata sementin, hiekan ja veden parametrejä ja mittasuhteita sekoitettaessa laasti niin, että sitä ei tarvitse muokata.

VIDEO: Yksityiskohtaiset ohjeet määrittämiseksi

Esimerkki rakennuksen rakentamisen tiilien laskemisesta 120 m²:

 1. Määritä tulevan talon seinien paksuus

Koska otat Venäjän keskusliuskan perustana, sen paksuus on siis 2 kiviä. Käytämme kokoa standardin - yhden 25x12x6.5 cm.

 1. Pohdimme seinien ja alueen kehää

Pituus - 10 ja 12 metriä, 4 seinää. Ympärysmitta on 44 metriä. Korkeus - tavallinen 3 metriä. Alue on 132 neliömetriä.

 1. Edellä olevan taulukon mukaan määritämme muuraustyypin (kaksinkertaisen) ja tyypin (yhden)

Tämä käy ilmi ottaen huomioon sauman 204 kappaletta. Kasvatamme aluetta määrältään 132 neliömetriä. x 204 kpl. = 26928 kappaletta.

Keskimäärin 7% hylätään, mikä on 2 000 kappaletta.

Talo talon 120 neliömetriä. ja seinien korkeus on 3 metriä, tarvitset 28 928 yksittäistä tiiliä.

Samanlaisen kaavan avulla määritetään, kuinka paljon taloa on oltava 10x10 m. Ilman laskematta laskentalgoritmia tuotamme välittömästi tuloksen. Normaalissa talossa, jonka seinämän korkeus on 3 metriä, rakentamiseen tarvitaan 24 480 tiiliä ja 6 120 kpl. päin.

Esimerkki laskusta kohti

Nyt päätämme, kuinka laske- taan saman talon seinämien pinta-ala, jonka pinta-ala on 120 neliömetriä.

 1. Seinien pinta-ala (12 x 2 + 10 x 2) x 3 = 132 neliömetriä
 2. 1 neliön edessä on keskimäärin 51 kappaletta, vastaavasti 132 x 51 = 6732 kappaletta.
 3. Kun otetaan huomioon avioliitto, tarvitaan 7% - 7203 tiiliä.

Ennen siirtymistä suoraan materiaalin määrän laskemiseen, laske ikkunan ja oven aukkojen alue ja vähennä seinien kokonaispinta-ala.

VIDEO: Kun on mahdollista käyttää 25 cm paksuista tiilimuurausta, yksi kivi

Tiilikulutusta

Jos olet ammattimainen valmistaja tai tee itsenne rakentaminen, sinun on joka tapauksessa tehtävä laskelmia. Yksi suosituimmista rakennusmateriaaleista on tiili, ja sinulla on online-laskin, jonka avulla voit helposti laskea kulutuksen tarvittavien parametrien perusteella. Tätä varten sinun on määritettävä muurien ja tiilien koko sekä seinien pinta-ala, joten laskin antaa tietoja siitä, kuinka monta tiiliä ja kuutiometriä laastia tarvitset.

Täydelliseen tarkkuuteen on sijoitettu kuva sen vieressä, jossa näet, kuinka puolitiilinen muninta näyttää, yksi, puolitoista, kaksi ja kaksi ja puoli. Lisäksi laskimen tiilet ilmaisevat seinien paksuuden, 120 mm. jopa 640 mm. riippuen siitä, käytätkö yksittäisiä, yksipuolisia tai kaksinkertaisia ​​kiviä.
Tiilikulutuksen keskiarvo lasketaan ottaen huomioon 5 mm: n paksuinen laastieriste.

Tiililaskin

Online-tiililaskin on suunniteltu määrittämään tarvittava määrä tiiliä ja muita materiaaleja talon rakentamiseen. Myös verkkolaskenta tiiliä, voit harkita koko, laatikot, ikkunat ja ovi aukot. Oikein tehtyjen laskelmien avulla voit välttää tarpeettomia kustannuksia ylimääräisten rakennusmateriaalien hankkimiseksi ja ongelmien välttämiseksi talon rakentamisen aikana.

Raakatiedot

Perustietojen laskenta verkkolaskimessa ja niiden kuvaus:

 1. Määritä ulkopuolisen rakenteen leveys, pituus ja korkeus. Jos seinien korkeus on erilainen, sinun on syötettävä keskimääräinen arvo. Esimerkki: jos 2 seinää on 7 metriä korkea ja kaksi muuta 5, niin (7 + 7 + 5 + 5) / 4 = 6;
 2. Valitse rakennusmateriaalin tiilikoko listalta tai anna omat mitat. Kun valitset luettelosta tiilet, "Brick weights" -parametri lisätään automaattisesti. Kun annat mitoituksesi ja lasketaan "Asenna perustus seinistä" -parametrin, sinun on annettava tiilen paino;
 3. Seinämän paksuus on valittava ehdotetuista vaihtoehdoista (ilman pintoja ja viimeistelyaineita). Jos seinäpinta lasketaan, seinämän paksuus on 0,5 tiiliä.
  Seinämän paksuus vaikuttaa laakereiden kapasiteettiin, jonka tulee antaa rakenteelle tarvittava stabiilius sekä kestää lattian ja kattojen paino ottaen huomioon niihin vaikuttavat kuormat. Riippuen ilmastovyöhykkeestä, jossa rakentaminen toteutetaan, on standardit optimaalisen seinämän paksuuden suhteen lämpöeristyksestä riippuen. On mahdollista rakentaa tiilen paksumpia seiniä, mutta se ei ole taloudellisesti toteutettavissa. Ammattimaisten rakentajien mielestä optimaalinen seinämän paksuus on 1,5 tiiliä. Tiili on kestävä materiaali, ja tämä paksuus riittää tarvittavan kantavuuden luomiseen. Tarvittaessa on edelleen parannettava suunnittelua tai parannettava eristysominaisuuksia tarkoituksenmukaisemmaksi ja kustannustehokkaammaksi lisäaineiden käyttämiseksi;
 4. Laastin paksuus valitaan riippuen tiilen geometriasta ja tiilimuodostyypistä. Yleisin liuoksen paksuus on 10 mm. Saumojen paksuuden tulisi olla sama. Saumat on täynnä täyte laastilla ilman aukkojen luomista;
 5. Muurausverkkoa muuraukseen käytetään vahvistamaan tukirakenteiden lujuutta. Vahvistettu verkko, joka sijoitetaan tavallisesti jokaiseen viiden riviin muuraus;
 6. Tarkempia laskelmia varten sinun on määriteltävä etupuolen määrä (pylväs on julkisivun loppuunsaattaminen, jota rajat rajoittavat sivuseinien rungot ja rungon pohja), ovet ja ikkunat sekä niiden mitat. Jos kyseessä on eri koko, anna niiden kokonaispinta-ala asianmukaisiin sarakkeisiin (voit laskea tämän laskimen alueen ja lisätä ne).

Laskelman tulos

Laskentatulosten laskennan tulosten kuvaus:

 1. Suljettavien rakenteiden ympärys on kaikkien sulkevien rakenteiden pituiden summa, mittayksiköt ovat metrejä;
 2. Seinien pinta-ala on sulkevien rakenteiden ulkoseinien alue, lukuun ottamatta laatikoita / ovia / ikkunoita, mittayksiköt ovat neliömetriä;
 3. Pylvään kokonaispinta-ala on pylväiden pinta-ala, joka summataan seinämien asentamisen alueella;
 4. Ikkunoiden kokonaispinta-ala on kaikkien ikkunoiden pinta-ala, joka vähennetään seinien pinta-alasta, mittayksiköt ovat neliömetriä;
 5. Oven kokonaispinta-ala on oven kokonaispinta-ala, joka vähennetään seinien pinta-alasta, mittayksiköt ovat neliömetriä;
 6. Seinien kokonaispinta-ala on sulkevien rakenteiden uloimpien sivujen pinta-ala, ottaen huomioon pylväät, ovet ja ikkunat, mittayksikkö neliömetriä;
 7. Tiilien kokonaismäärä - rakennuksen rakentamiseen tarvittavien tiilien lukumäärä määritetyillä parametreilla, mittayksiköillä - paloina;
 8. Tiilen kokonaispaino on koko tiilen paino rakennuksen pystyttämiseksi määritettyjen parametrien mukaan, mittayksikkö on kilogrammaa. Hyödyllinen vaihtoehto laskettaessa toimitusta;
 9. Tiilien kokonaismäärä on rakentamiseen tarvittavien tiilien määrä, mittayksikkö on kuutiometriä. Hyödyllinen vaihtoehto laskettaessa toimitusta;
 10. Laastin kokonaismäärä on rakennuslaitteen rakentamiseen tarvittavien laastin kokonaismäärä ilmoitettujen parametrien mukaan, mittayksiköt ovat kuutiometrejä;
 11. Laastin kokonaispaino on muurattujen laastien likimääräinen paino määritettyjen parametrien mukaan. Paino voi vaihdella riippuen komponenttien tilavuuspainosta ja niiden suhteesta liuoksessa mittayksikkö on kilogrammaa;
 12. Kokonaispaino on valmiiden seinien likimääräinen paino ottaen huomioon tiili-, laasti- ja muurausverkko, mittayksikkö on kilogrammaa;
 13. Seinämän paksuus - valmiin seinän paksuus, mukaanlukien saumat, mittayksiköt - millimetreinä;
 14. Rivien lukumäärä, mukaan lukien saumat - rivejä, jotka on annettu ilman telineitä, riippuu valitun tiilen mitasta ja laastin paksuudesta muurauksessa, mittayksikössä;
 15. Muurausverkon luku - rakennetun rakenteen vahvistamiseen käytettävien muurausverkkojen kokonaismäärä, mittayksikköjen mittarit;
 16. Seinien optimaalinen korkeus on seinien korkeus, kun otetaan huomioon seinät, jotka on saatu tiilestä, laastin valittu koko ja paksuus muurauksessa, mittayksiköt ovat metrejä;
 17. Pohjan kuormitus seinistä - tämä parametri on välttämätön perustan valitsemiseksi. Se annetaan ilman lattian ja katon painoa.