Kuinka tehdä kasa-pohjalaatan laskenta

Levykepohjaperusta

Tämä säätiö on ainutlaatuinen keksintö rakennusteknologian alalla, jota käytetään korkeiden rakennusten rakentamiseen. Tällainen säätö koostuu sellaisista osista, kuten grillata- masta ja betonipinoista, joilla on suurempi lujuus ja vakaus.

Jos maaperä rakennetussa alueessa on turvotusta ja liikkumista, tämä säätiö on löytö.

Sen avulla voit säästää kellarissa ja kellarissa. Ja lisäksi tämän säätiön avulla voit vähentää epätasaista saostumista rakennetta. Tämäntyyppisen säätiön laskeminen on pakollista ennen rakentamisen aloittamista. Tämä tekee alustavan arvion perustamisesta ja valmistelee oikean määrän rakennusmateriaaleja.

Tämän tyyppisen laitteen mukaan pohja koostuu yhdestä laatasta tai lukuisista yksittäisistä betonilaaduista ja paaluista. Ensimmäisessä tapauksessa levitystä ei tarvita, joten se on edullista.

Tämä on tämän artikkelin perusta.

Yleistä paalusäätiöstä

Pohjalaatan paalusäätiöön

Tämä on parannettu säätiö, joka tunnetaan hyvästä suorituskyvystään ja luotettavuudestaan. Monikerroksisten rakennusten rakentamiseen liittyvät ongelmat, säätiöön kohdistuva lisääntynyt kuorma, edistyivät merkittävästi perusteknologioissa.

Ja nämä muutokset rakentamisessa johtivat uusien yhdistettyjen perustusten syntymiseen.

Levy-paalusäätiötä alkoi käyttää suhteellisen hiljattain, mutta nopeasti tuli yksi suosituimmista ominaisuuksista.

Se koostuu yhdestä tai useammasta luotettavasta betonilaatasta ja siihen liittyvästä paaluputkesta. Tämä yhdistelmä suorittaa tehtävät paljon paremmin kuin muut säätiöt.

Tällaisen säätiön laskemiseksi oikein on otettava huomioon kaikki tällaisen yhdistelmän tärkeät piirteet, nimittäin:

 • kaikkien mukana olevien paalujen jäykkyys;
 • epätasaisen sijainnin kaikkiin paaluihin säätiön pohjalla;
 • levyn vuorovaikutus maaperän kanssa;
 • paalujen vuorovaikutus maaperän läpi;
 • paalujen vuorovaikutus levyn kanssa maahan;
 • oikea laskenta ponnisteluista, jotka on tehty ehdottomasti jokaiselle paalun akselille.

KUVA. Yhdistetty pino-laattasäätiö

Jos paaluja asennetaan harvoin, paalujen ja levyjen keskinäisen vaikutuksen tekijä voidaan jättää huomiotta. Mutta kun paalut ovat usein asetettu, laskelma, jossa otetaan huomioon paalun ja levyn keskinäinen vaikutus, on pakollinen. Se suoritetaan joustavien kaavojen mukaisesti.

Minun on sanottava, että tällainen laskelma missään säätiössä ei ole vaikeaa. Tietotekniikan käyttöönotto tämän prosessin rakentamisessa on paljon helpompaa.

Luonut monia ohjelmia tekemään laskelmia vaikeuksitta. Yksi näistä ohjelmista on nimeltään GeoPlate.

Tämä ainutlaatuinen ohjelma suorittaa automaattisesti useita laskelmia:

 1. Sedimentin pohjalevyn laskeminen.
 2. Koko pino-laattasäiliön sademäärän laskeminen.
 3. Pohjalevyn mahdollisen kaltevuuden kulman laskeminen.
 4. Kirjanpito kaikkiin fysikaalisiin ja geometrisiin ominaisuuksiin.
 5. Pallojen epätasaisen järjestelyn huomioon ottaminen.

Tämän ohjelman ansiosta voit ottaa huomioon kaikki pienimmät yksityiskohdat ja tehdä oikein oikean laskelman. Jokaisessa rakennusvirastossa ja yrityksessä on tällaisia ​​ohjelmia. Mutta jos haluatte, voit suorittaa laskutoimituksen itse, jos on olemassa halu ja jopa pienin kokemus tästä asiasta.

Tärkeimmät laskelmat liittyvät levyyn, koska se kantaa pääkuormaa.

Säätiön laskenta

Kuvakaappauksen laskenta GeoPlathessa

Talon pohjan laskemisessa tulisi olla yhteys paalujen ja maaperän välillä. Pallot sijoitetaan monoliitin alle, koska rakenteilla olevan talon massa jaetaan tasaisesti kaikkien paalujen alareunaan.

Tämä menetelmä voi poistaa talon pohjan vetämisen. Säätiön rakennusaika on mahdollista vähentää huomattavasti, jos käytämme valmiita betonilaatuja tässä tapauksessa. Liitokset kaadetaan betonilla, minkä seurauksena saatu levy on kuin valmiin rakennuksen siltapää.

Moderni hyödyllisyys rakennusperustan laskemiseksi voi jopa mallintaa maan käyttäytymistä. On hyvin tiedossa, että tällaisen kehyksen rakentaminen edellyttää perusteellista kaivausta.

Kuivauskaivon valmistuksen jälkeen pohja upotetaan ja tiivistetään kerroksella hiekkaa sekoitettua soraa. Hiekka kostutetaan siten, että se antaa maksimaalisen vedon.

Tiivistettyyn kerrokseen asetetaan vesitiivis alusta, jonka jälkeen kaadetaan ohuen betonikerroksen. Sitten runkorakenteet asetetaan, mikä on tarpeen lisäämään betonivahvuutta. Tämän jälkeen sijoitetaan toinen betonikerros. Tällaiset suuret rakennusmateriaalikerrokset, joita käytetään laatan muodostamiseen, sekä kaivannon valmisteluun liittyvä työ, tekevät tällaisesta säätiöstä erittäin kalliiksi.

Tällaisen säätiön laskemisen suurimmat kustannukset viittaavat konkreettiseen, joka tarvitaan perusta-alustan luomiseen talon alle.

Betoniyhdistelmä pohjan alla

Sen määrittämiseksi, kuinka paljon betonia tarvitaan, jotta se täyttää säätölevyn, sen tilavuus on laskettava. Ota esim. Talon 6 x 6 m ja säätimen vähimmäispaksuus on 10 cm, laattavoimakkuus on 6 x 6 x 0,1 = 3, 6 m 3. Niin paljon konkreettisia tarvitaan kellarialustaan ​​ilman jäykisteitä. Koska jäykisteet on tehty kolmella metrillä, tässä tapauksessa ne tarvitsevat kolme reunaa pitkin ja kolme yli.

Kunkin tällaisen reunan korkeuden on oltava yhtä suuri kuin levyn paksuus, pituus on 6 m ja leveys 0,8-1 korkeudella. Jos otat reunan muodon suorakulmion muodossa, sen tilavuus on 0,1 x 0,08 x 36 = 0,288 m 3. Joten, 6 mx 6 m: n kiinteällä laatta ja kuusi jäykistettä tarvitset 3.89 m 3 betonia.

Kuinka laskea levyn paksuus

Pohjalevyn paksuuden laskemisessa on otettava huomioon seuraavat seikat:

 • kaapeliverkkojen välisen kuilun koko;
 • betonikerroksen paksuus vahvistusverkon ylemmän ja alemman alueen yläpuolella;
 • vahvistussauvojen paksuus.

Ihanteellinen laattojen paksuus useimmissa rakennuksissa on 20-30 cm, mutta tosiasiassa tämä parametri riippuu olennaisesti maaperän koostumuksesta, paalujen määrästä ja laadusta sekä kovan kallion yhtenäisyydestä rakennuspaikalla.

Maanpinnan mittasuhteet vaikuttavat myös laatan paksuuteen. Mitä paksumpi kantavien seinämien määrä on, sitä suurempi on vaaditun laatan paksuus. Muussa tapauksessa tuloksena oleva taivutusmomentti voi johtaa halkeamien muodostumiseen.

Optimaalisen levyalueen määrittäminen

Levyn pinta-ala riippuu kuorman summasta ja maaperän pinnan kestävyydestä. Tätä varten kuorman turvallisuustekijä lisätään kaavaan.

Alueen laskenta suoritetaan kaavalla:

Pile-pohjarakenne

S> Kn x F / Kp x R.

KN - vastaa kuorman levyn luotettavuustekijää;

F - edustaa koko kuormitusta laattaan (tämä tekijä sisältää myös tulevan rakennuksen kokonaismassan sekä laitteet, ihmiset, kalusteet ja ottaa huomioon tuuli- ja lumikuormat).

Kr - olosuhteiden kerroin (riippuu pohjasta ja se on 0,7-1,05);

R - maaperän kestävyyskerroin (riippuu tyypistä ja se otetaan rakennusvertailukirjoista).

Kun olet laskenut kokonaiskuorman ja alueen, voit aloittaa paineen määrittämisen neliömetriä kohden. katso neliölevy. Tee näin yksinkertaisesti jakamalla ensimmäinen arvo toisella. Saatua tulosta verrataan taulukkotietoihin.

Pohjalevyn paksuuden laskeminen, voidaan sanoa yli. Tuloksena oli suurin sallittu paksuus. Et voi ylittää maaperän ominaisuuksien vuoksi. Mutta tässä tapauksessa tekijää, kuten betonin puristuslujuutta, joka riippuu brändistä, ei oteta huomioon.

Piles myös vähentää merkittävästi paksuutta.

Pallosäätiön laskeminen

Pylväslautan pohjarakenne. jakso

Talon pohjan tämän osan laskeminen on yhtä tärkeää. Jos teet virheen, rakennuksen elämää vähennetään useilla vuosikymmenillä.

Jos rakennustyömaalla on monimutkaisia ​​helpotuksia tai heikkoja maaperä, et voi tehdä ilman paaluja. Mutta ne myös olisi laskettava.

Jos sivustolla on harmaita laakkuuskapasiteettia, voit tehdä oikean laskeuman pohjan pätkän osan laskemisesta, joten voit välttää syvän kuopan kaivamista laudalle ja lautasen suuren paksuuden. Tämä helpottaa rakenteen massaa.

Oikea laskeminen edellyttää maaperän jäädyttämisen syvyyden määrittämistä ja lisää 20-25 cm määriteltyyn syvyyteen, joka on paalujen syvyys. Seuraavaksi sinun on asetettava pohjaveden sijainnin korkeus. Tämä tekijä vaikuttaa paalujen määrään. On myös otettava huomioon seuraavat tiedot:

 • kuinka kestävä on käytetty materiaali;
 • mikä on maaperän kantavuus;
 • mitä paaluita käytetään;
 • onko maaperän pudotuksia?
 • kuinka syvät paalut asettuvat levyn ja kotona;
 • mitkä kausittaiset kuormat vaikuttavat rakennukseen.

Kuvakaappaus PLAXIS 3D: n suunnitteluprosessista

Pile-pohjalevy tulee rakentaa tiukasti työohjelman mukaisesti. Tästä syystä olisi parempi, jos ammattilainen luottaisi ja rakentaisi tällaisen säätiön.

Tämän pohjan kutistumisen laskemiseksi on tarpeen lisätä luonnos yksittäisen paalin "työntymisen" läpi. Tämän kutistumisen laskemiseksi voit valita osan maaperästä sylinterin muodossa, jonka poikkileikkaus on yhtä kuin paalun poikkileikkaus.

Sitten tehdään kaksi laskentatyyppiä:

 • kun sylinterin päällä on paalu ja maaperä;
 • kun on ehdollisen materiaalin osa.

Tällaiset laskelmat suoritetaan PLAXIS-ohjelmalla tai epälineaaristen laskelmien erityisohjelmalla. Arkkitehdit käyttävät tätä ohjelmaa laskemaan kuormituksen paalulaatan tyyppiseltä pohjalta.

Säätiön kustannusten laskeminen

Laskettaessa rakennusmateriaaleihin tarvittavaa materiaalimäärää on mahdollista muodostaa helposti koko rakennuksen kustannukset.

Halutun materiaalimäärän nettokustannusten lisäksi sinun on myös otettava huomioon toimituksen kustannukset.

Sisältyy myös sivuston hinnanmaksuvälineisiin.

Rakennuskoneen, sähköbetonisekoittimen ja muiden laitteiden vuokraus.

7.4 Pallojen, paalujen ja yhdistettyjen pino-laattojen perustusten laskeminen muodonmuutosten avulla

7.4.1 Sedimentinpohjan perustusten laskeminen (toisen ryhmän raja-arvojen laskeminen) voidaan suorittaa käyttämällä mallisuunnittelua, joka perustuu maaperän malliin lineaarisesti muotoutuvana väliaineena, jossa edellytys (7.2).

Yksittäisen ripustuspallon luonnos lasketaan mukaan 7.4.2ja7.4.3.

Ripustustyyppien (paalun holkki) pienryhmän (p ≤ 25) luonnos lasketaan kohdan 1 mukaisesti7.4.4ja7.4.5menetelmän mukaisesti ottaen huomioon paalujen keskinäinen vaikutus holkkiin.

Suuren joukon roikkuvat paalut (paalukentät) voidaan määrittää luonnollisella pohjalla olevan tavanomaisen perustuksen mallin mukaisesti. 7.4.6-7.4.9.

On suositeltavaa laskea yhdistettyjen pino-laattojen perustusten luonnos vuoteen 2010 mennessä 7.4.10-7.4.14.

Pallosäätiön lasketut sedimentin arvot eivät saa ylittää tilan raja-arvoja (7,4).

Pystysuuntaisten ja vaakasuorojen voimien ja momentin yhdistettyyn vaikutukseen kohdistuvien muodonmuutosten laskeminen olisi suoritettava sovelluksen mukaisesti .

Oikein perustelluilla perusteilla sallitaan tehdä laskelmia paaluperustojen muodonmuutoksista epälineaarisessa formulaatiossa hyväksyttyjen maamallien ja numeeristen laskentamenetelmien avulla.

7.4.2 Yksittäisten paalujen käsittelyn laskeminen leikkausmoduulin G avulla1, MPa, Poissonin suhde1ja joka perustuu maaperään, jota pidetään lineaarisesti muotoutuvana puoliavarana, jolle on tunnusomaista leikkausmoduuli G2ja Poissonin suhde2sallitaan tuottaa silloin, kun7.2ja tarjosi l / d> G1l / g2d> 1 (missä l on paalun pituus, m, d on paalun akselin poikkileikkauksen ulkohalkaisija, m) kaavojen mukaisesti:

a) yksittäiselle ripustustarvikkeelle laajentamatta kantapäätä

missä N on paalulle lähetetty pystysuora kuorma MN;

β - kerroin, joka määritetään kaavalla

EA - paalun jäykkyys puristusta varten, MN;

λ1- parametri, joka kuvaa rungon puristuksesta johtuvan sademäärän kasvua ja joka määritetään kaavalla

b) yksittäiselle kasa, jossa kantapään kantta tai kantolaukkua

Yksittäisen porakoneiston laskeminen bilineaarisessa asetuksessa yksittäisten säätiöiden laskemiseksi on liitteessä D.

7.4.3 G Ominaisuudet1ja v1otetaan keskimäärin kaikille maaperän kerroksille punkin syvyydessä, G2ja v2- 0,5 litran sisällä, ts. syvyyksistä 1,5 pylväiden yläosasta edellyttäen, että paalujen alempien päiden alla ei ole virtaavasta koostumuksesta, orgaanisista tai mineraaleista ja orgaanisista maaperäistä savea.

Maaperän leikkausmoduuli G = E0/ 2 (1 + v) saa olla 0,4E0, ja kerroin kv vastaa 2,0 (missä E0- kokonaiskerroin).

Laskettu halkaisija d ei-pyöreiden poikkileikkausten, erityisesti vakiomallisten tehtaiden ajettavien paalujen, halkeilua varten, lasketaan kaavalla

jossa A on paalun poikkipinta-ala.

7.4.4 Pino-ryhmän ratkaisemisen yhteydessä on otettava huomioon niiden keskinäinen vaikutus. Pallon lisäsäiliö, joka sijaitsee etäisyydellä a (etäisyys mitataan paalujen akselien välillä) paalusta, johon kuorma N otetaan, on yhtä suuri kuin

7.4.5 Valmisteryhmän i: nnen pylvässaostumisen laskeminen kuormien tunnetun jakautumisen avulla paalujen välillä tehdään kaavan

jossa s (N) on yksittäisen kasa, joka määritellään kaavalla (7,32);

dij- kertoimet lasketaan kaavalla (7,39a) riippuen i: n ja j: n paalun välisestä etäisyydestä;

Siinä tapauksessa, että kuorman jakautuminen paalujen välillä on tuntematon, voidaan kaavan (7.40) avulla laskea paalusuojan vuorovaikutus ylärakenteeseen. Rakennusmekaniikan voimakäytön käyttö on kätevää.

Sedimenttisylinterien keskinäinen vaikutus tulisi harkita kulmapisteiden avulla.

7.4.6 Suurikokoisen paalusuojan (pölkkakenttä) luonnos lasketaan kaavalla

jossa sef- ehdollinen säätiö;

dsp- ylimääräinen vedos, joka johtuu lävistämisestä kellarikerroksen tasolla;

dsC- lisäsäiliö, joka johtuu paalun akselin puristamisesta.

7.4.7 Perinteisen perustuksen (katso kuva 1) rajat määritetään seuraavasti:

Kuva 1 - Tavallisen pohjan rajojen määrittäminen pilarin perustusten laskemisen yhteydessä

alla - tasossa AB, joka kulkee paalujen alapään läpi;

sivuttain - pystysuorat tasot AB ja BG, jotka on erotettu pystysuorien paalujen ääriryhmien akseleista 0,5 askeleen etäisyydellä paaluista (kuva 1, a) mutta enintään 2 d (d on paalun poikkileikkauksen läpimitta tai sivu) ja kaltevien paalujen läsnäollessa - kulkee näiden paalujen alapään läpi (kuvio 1, b);

edellä - maanpäällisen suunnittelun pinta VG.

Tavanomaisen emäksen saostumista lasketaan menetelmällä kerroksen kerroksen yhteenlaskemiseksi lineaarisesti deformoitavan emäksen muodonmuutosten suhteen puristettavan sekvenssin ehdollisen rajoituksen avulla (ks. SP 22.13330). Pystysuora normaali jännitezp, puristettavien kerrosten muodonmuutoksen ja syvyyden määrittäminen lasketaan vain paalusäätöön kohdistuvan kuormituksen vaikutuksesta, ts. maaperän painoa tavanomaisessa alustassa ei oteta huomioon. Alkuperäiset jännitteetzjaottaen huomioon otteet kuoppaan.

On myös mahdollista suorittaa kolmiulotteinen numeerinen laskenta perinteisen perustuksen saostuksesta anisotrooppisena ryhmänä ottaen huomioon sen lopullinen jäykkyys leikkauksessa pystysuorat tasot.

Huomautus - Siltatukien pohjojen laskemisessa sallitaan ehdollisen perustuksen sivulta pystysuorat tasot AB ja BG, jotka on erotettu pystysuorien paalujen uloimmista riveistä etäisyydellä h (tgjII,n/ 4).

7.4.8 Ds-räjähtämissuunnitelman määräp riippuu paalikentän paaluista, ja askel voi olla vaihteleva. Laskenta on tehtävä suhteessa sylinterimäiseen tilavuuteen (soluun), jonka sisällä kaikki kohdat ovat lähempänä paalun akselia kuin muiden paalujen akseleille (tämä ei koske syrjäisimpiä paaluja). Solun vaakasuoran poikkileikkauksen alue on 2, missä on paalukentän vaihe tietyn paalin läheisyydessä. Solutilavuuden maaperä jaetaan kahteen homogeeniseen osaan: pilarin pituudella kokonaiskannan moduulin Е1ja sivusuuntainen kanta-tekijäv1, ja alapuolella - samanlaisilla parametreilla2ja v2. (Yleensä heterogeenisen perussyvyyden osalta nämä parametrit saadaan keskiarvosta, ks7.4.3ja kuvio 2.)

Kuva 2 - Solumenetelmän suunnittelu

Ulkoinen kuorma solussa on P = pW. Homogeenisen emäksen tapauksessa (E1= E2,v1= v2) taantuma on yhtä suuri kuin

Rakennamme yhteen paalulaatan pohjan ja muuntyyppiset yhdessä monoliittiselle laudalle


Tähän mennessä rakennusteollisuus kehittyy melko nopeasti.

Rakennusten ja rakenteiden kestävyydestä eri tarkoituksiin perustetaan säätiö.

Perus on jaettu useisiin eri tyyppeihin, jotka eroavat toisistaan ​​suunnittelussa, rakenteessa, ominaisuuksissa.

Yksi yleisimmistä säätötyypeistä on laatta. Se yhdistetään usein muihin lajeihin kestävyyden ja muiden indikaattorien parantamiseksi.

Yleistä tietoa

Vankka perustus yksittäisille taloille ja rakennuksille kutsutaan kiinteäksi monoliittimateriaaliksi, joka on tehty betonista tai betonista. Näissä rakenteissa on rakennettu seini.

Sen tärkeimmät edut ovat seuraavat:

 • Sen tarkoituksena on luoda vankka perusta ongelmalliselle maaperälle, jolle on ominaista suhteellisen korkea liikkuvuus;
 • koko kuormitus jakautuu tasaisesti, minkä seurauksena syntyy pieni spesifinen paine laskettuna neliömetriä kohden;
 • eroaa pitkällä aikavälillä;
 • vahvistettu monoliitti on vahva;
 • pohjalevyn pintaa voidaan käyttää pohjana rakennuksen lattiaan;
 • tällaisella säätiöllä talot voidaan rakentaa paikkoihin, joissa pohjaveden pinta on liian lähellä pintaa. Lisäksi hänelle annetaan etusija kosteikoille ja alueille, joilla on kohoava maaperä;
 • voit estää rakennuksen pohjan mahdollisen muodonmuutoksen.

Pohjakerroksen rakenne on yksinkertainen ja luotettava. Voit luoda sen seuraavasti:

 1. Suoritetun kuormituksen laskemiseksi pohjaan ottaen huomioon hankarakenteen ominaisuudet ja alueen luonnolliset olosuhteet
 2. Ota huomioon maaperän jäädytyksen syvyys.
 3. Kun olet saanut laskutoimitukset, valitse sopivin laattasäteilylajin tyyppi.
 4. Käytä betoni- ja erikoisliittimiä, jotka täyttävät kaikki rakentamisen vaatimukset ja standardit - SNiP ja GOST.
 5. Laske pohjan syvyys.
 6. Määritä, onko tarpeen lisätä muita vahvistuselementtejä.
 7. Luo hanke ja sitten viemäröintijärjestelmän suunnittelu.
 8. Huolehdi kiinteän tyynyn muodostamisesta pohjakerroksen ja laatan väliin.

Alustat yhdistettynä monoliittiseen levyyn

Pile-laatta

Plate-pile foundation on yksi ainutlaatuisista keksinnöistä, joita käytetään rakennusteollisuudessa.

Yleensä yhdistettyä pino-laattasäätiötä käytetään laajamittaisten monikerroksisten rakennusten rakentamisessa. On huomattava, että paalujen pohjalevy koostuu useista tärkeistä elementeistä: teräsbetonipilareista ja grillauksesta, joille on ominaista lisääntynyt lujuus ja vastustuskyky suhteellisen suurille kuormituksille.

Pino-laattojen perustuksen tärkein ero on kyky kestää haitallisia luonnonilmiöitä pitkän ajan kuluessa. Siksi se on rakennettu vaarallisille alueille, joilla on vaikea maasto ja kohonnut seismicity. Loppujen lopuksi tällaisten rakenteiden tarkoituksena on tarjota luotettava suoja tärinän värähtelyiltä.

Tällainen säätiö koostuu kahdesta osasta (laatta, joka on paalupohja ja itse paalut), jotka ovat kaikkien laatustandardien mukaisia ​​säätiön tukielementtejä. Niiden läsnäolosta johtuen kuorma siirtyy suoraan rakenteesta voimakkaan alustan maahan.

Monoliittista levyä voidaan käyttää seuraavissa tapauksissa:

 • jos rakennusten rakentaminen löysällä ja heikolla maaperällä on tarpeen;
 • tiheässä liikkumisessa aiemmin luotuihin alustoihin;
 • jos laskelmat ovat osoittaneet, että pohjan kokoonpuristuvuus on epätasaista, lisäksi vahvistavia paaluja käytetään lisäksi auttamaan tietynlaisen levyn epätasaisen lietteen tasosta;
 • jos rakentajilla ei ole tarkkaa tietoa maaperän kerroksen ominaisuuksista tietyllä alueella.

Pino- ja laattapohjan edut:

 • vahvuus;
 • luotettavuus;
 • sopii eri maastoon;
 • rakennettu lyhyessä ajassa;
 • ylläpitää melko suuria kuormia.

Se on tärkeää! Sinun on valittava huolellisesti paalujen valinta, koska ne ovat yksi laakerielementeistä.

Pile varpunen


Meidän aikanamme on monoliittisen laattojen pino-grillage-säätiö varsin suosittu.

Tämä johtuu sen luotettavuudesta ja alhaisista asennustöistä. Sen muotoilu on kiinteä monoliittinen laatta, jonka kautta kaikki paalun kärjet liitetään rakennuksen kehällä.

Laattojen on oltava joko maanpinnan tasolla tai hieman sen yläpuolella. Suunnittelun päätavoitteena on jakaa tasaisesti suuri rakennustyön aiheuttama kuorma kaikkialla sivustossa.

Tämäntyyppisellä säätiöllä on koko lista tärkeistä eduista:

 • voit rakentaa taloja miltei mistä tahansa alueesta riippumatta sen topografian ominaisuuksista ja maaperätyypeistä;
 • Suunnittelulla on melko suuri turvataso;
 • se voidaan rakentaa lyhyellä etäisyydellä pohjaveden pinnasta;
 • vastustuskyky maakerroksen jäädyttämisestä tai turvotuksesta;
 • perustaustyö vie suhteellisen vähän aikaa;
 • Se on paljon halvempaa verrattuna moniin muihin vaihtoehtoihin;
 • ainoa sopiva vaihtoehto alueille, joilla on erittäin vaikea maasto.

Pallot on valittava hyvin huolellisesti, koska niiden vähäinen puute heikentää huomattavasti koko säätiön suorituskykyä.

Se on tärkeää! On tarpeen saada erityistä tietämystä ja taitoja lujittavan kehyksen rakentamiseksi asianmukaisesti, liittää se tukien yläosaan ja täyttää se ratkaisulla.

columnar

Vähintään yhtä suosittu on sarakepohja monoliittisella levyllä. Tämä muotoilu, joka koostuu kiinteistä betoniteräksistä, kaatoi betoniliuosta.

Niiden yläpuolella on kiinteä laatta, joka usein toimii alilevynä.

etuja:

 • hyvä vakaus;
 • sopii melkein mihin tahansa maastoon;
 • ylläpitää erittäin raskaita kuormia;
 • tähän säätiöön rakennettu rakennus on ominaista pitkä käyttöikä.

haittoja:

 • korkeat työnkulut;
 • tällaisen säätiön rakentaminen kestää suhteellisen kauan;
 • jotta kaikki tekniikka voidaan suorittaa asianmukaisesti, on oltava asianmukaiset taidot ja kyvyt.

nauha


Nauhalevy, jolla on laatta, on ulkonäöltään rakennettu betoniliuska, joka on pystytetty rakennettavan rakennuksen koko kehän ympäri ja jonka päälle asetetaan monoliittinen betonilaatta.

Sen rakenne koostuu raudoitustiloista, jotka on täytetty betonilla, hiekalla ja murskatuilla tyynyillä ja laattoilla.

Pohja sopii rakennusten rakentamiseen eri käyttötarkoituksiin yhteen tai useampaan kerrokseen maahan tiheän maaperän kanssa.

Edut sisältävät seuraavat ominaisuudet:

 • lisääntynyt lujuus;
 • Mahdollisuus rakentaa kentällä lähes kaikki tyypit;
 • pitkä toiminta-aika;
 • sopii rakennuksiin mistä tahansa tarkoituksesta;
 • monoliittista laatua käytetään aluslattiana.

Monoliittisen levyn teippipohjan haittoja voidaan kutsua:

 • ennen sen rakentamista on tehtävä melko monimutkaisia ​​laskelmia;
 • vaatii suuren määrän materiaalien kulutusta;
 • rakentamisen suhteellisen suuri monimutkaisuus;
 • kuopan valmistuttua sinun on suoritettava suuri määrä maanrakennustöitä;
 • melko kallis vaihtoehto.

Monoliittinen laatta nauhalevityksessä: rakennustekniikka koostuu useista vaiheista:

 1. Ensinnäkin on tarpeen suorittaa geodeettinen tutkimus alueesta.
 2. Tulevan rakennuksen akseli määritetään.
 3. Poista varovasti kansialue noin 30 cm: n syvyyteen, eikä sitä tarvitse poistaa maasta.
 4. Valmistetun kuopan pohja on kokonaan peitetty erityisellä geotekstillillä, joten tulevaisuudessa hiekkaa ei saa sekoittaa maaperän hiukkasia.
 5. Hiekkapuhallettu tyyny valmistetaan, jonka paksuus on noin 20 cm, josta tulee nauhan pohja.
 6. Putkien asentaminen on toteutettava vesijohtoveden hankkeiden, rakennuksen jäteveden, mukaan
 7. Muotti on luotu käyttämällä kestäviä puukilpeitä.
 8. Sitten hiekka-murskattu tyyny asetetaan monoliittiselle levylle, jonka keskimääräinen paksuus on 35 cm.
 9. Vyölenkit: laattavahvistus on yksi tärkeimmistä vaiheista. On välttämätöntä ottaa vastaan ​​vahvistusvaipat, joiden halkaisija määräytyy pohjan oletetun kuormituksen mukaan. Useimmissa tapauksissa käytetään halkaisijaltaan 1,2 cm tangkoja.
 10. Tangot on valmistettu kahdesta erillisestä ruudukosta, jotka on liitetty pieniin hyppyihin. Tällaisen ruudukon vaiheen tulisi olla noin 30-40 cm (sitä raskaampi muotoilu, sitä vähemmän sitä pitäisi olla).
 11. Kaikki tangot on yhdistetty neulomakoneella tai hitsauskoneella.
 12. Valmis kehys asennetaan tukien päälle (vaahtolohkot tai tiilet) siten, että se ei kosketa maapintaan.
 13. Seuraava vaihe on rakenteen täyttäminen ratkaisulla. Miten kaadetaan monoliittista laattaa nauhateollisuuteen oikein? Sen pitäisi käyttää betonimerkkiä M300.
 14. Perustan lujuuden lisäämiseksi ja aukkojen syntymisen estämiseksi on suositeltavaa asentaa erityisiä upotusvärähtelijöitä.
 15. Kun laasti on täysin asetettu, muotti on poistettava huolellisesti. Monoliittinen laatta nauhakannella omilla kädillä on valmis.

Tämän järjestelmän mukaisesti toteutetaan MSFL-levyn pohja - matala-alusta, jossa on monoliittinen levy.

Joissakin tapauksissa on myös mahdollista rakentaa pohja tieltä.

Hyödyllinen video

Lisätietoa monoliittisesta grillauksesta paalusäätiössä esitetään alla olevassa videossa:

tulokset

Laattojen säätiö on yksi suosituimmista rakennustyypeistä. Hänellä on hyvät ominaisuudet.

Ominaisuuksiensa parantamiseksi ajamme aikana käytetään erilaisia ​​tyyppejä, jotka eroavat toisistaan ​​rakennustekniikassa, indikaattoreina, jotka on tarkoitettu rakentamaan eri maissa.

Pohjalevy jalustalla omilla käsillä: askel askeleelta ohjeet

Pile-foundation foundation (SPF) - yhdistetty alustatyyppi, joka kestää suuria kuormituksia pitkään. Tällainen säätiö koostuu kahdesta tukirakenteesta: paalukentästä ja betonilaatasta. Yhdistetyn SPF: n monikerroksisen rakennuksen päätavoite. Esimerkiksi Moskovan-kaupungin monimutkaisten rakennusten 90% rakennetaan pino-laattoihin. Alhaisen rakennustyön aikana tällaista rakentamista käytetään harvoin riittämättömyyden ja korkeiden kustannusten vuoksi.

SPF: n asennus mökin tai maatilan rakentamisen aikana on perusteltua seuraavissa tapauksissa:

 1. Alueilla, joilla on korkea seisminen toiminta.
 2. Kallistamalla maaperää, laakereiden paaluilla on vielä vahvistettava ennen monoliittisen laatan rakentamista.
 3. Paikoissa, joissa maaperän jäädytys on alle 2,5 metriä.
 4. Pohjavesikerrokset sijaitsevat korkealla maan pinnalla.
 5. Rakenteessa tärinälle herkkiä rakenteita (vaahto, lasi).
 6. Nykyisen rakennuksen jatkon rakentaminen monoliittiseen tai nauhamaiseen perustukseen.

Pino-laattasäätiötä käytetään usein, koska tietoja hydrogeologisista tutkimuksista ei ole. Monissa tapauksissa SPF-laitteen kustannukset ovat pienemmät kuin tutkimukset. Turvaverkon osalta yksityisen talon tulevat omistajat valitsevat tämän tyyppisen säätiön luotettavimmiksi ja kestäviksi.

Yhdistetyn pino-laattasäteilyn laskelmat

SPF: n laskenta koostuu kahdesta osasta:

 1. paalusäätiön laskeminen;
 2. betonilaatan parametrien laskenta.

Paalusäätiön laskemisessa määrätään paalujen halkaisija, niiden lukumäärä, paalujen välinen etäisyys ja syvyys. Tämä laskelma ei ole vaikeaa - sitä on helppo suorittaa itsenäisesti. Laskelmien tulos on järjestelmä, joka osoittaa paalujen sijainnin.

Levyosan laskeminen on monimutkaisempaa. Se ottaa huomioon seuraavat tekijät:

 1. suunniteltu kuormitus laattapohjaan;
 2. maaperän jäädyttämisen syvyys;
 3. vedenpoistojärjestelmän läsnäolo;
 4. pohjaveden ja pohjan välinen istuimen läsnäolo ja paksuus;
 5. epätasaisen paalun perustus;
 6. laattojen vuorovaikutuksen olosuhteet maan kanssa jne.

Jos sinulla on tiettyjä tietämyksiä SPF: n laskemiseksi, voit käyttää GeoPlate-ammattilaisohjelmaa, joka ei vain määrittele betonielementtien parametreja vaan laskee luonnoksen ottaen huomioon kaikki fysikaaliset ja geometriset tiedot.

Tarkat tekniset laskelmat tehdään väistämättä monikerroksisten rakennusten rakentamisessa. Rakennettaessa yksityistä matalaa rakennusta ja ottaen huomioon, että SPF: n kuormitus jakautuu seuraavasti: 85% - paalut ja 15% - laatta ja pieni rakennusmassa, laattaosan kompleksilaskelmat voidaan jättää huomiotta.

Monoliittisen levyn paksuus riippuu betoniseoksen merkistä, jota käytetään sen täyttämiseen, rakenteen ja massan pinta-alaan. 10x10-talossa, joka on valmistettu raskaista rakennusmateriaaleista (keraaminen tiili, teräsbetoni), optimaalinen laattojen paksuus on 30-40 cm, saman alueen rakenne, mutta kevyistä materiaaleista pystytetty, tarvitsee pohjanpaksuuden 20-30 cm, kevytrakenteet ja pienet talot 6x6 m riittävän laattojen paksuus 10 cm.

Pohja-alueen tuntemuksen ja laatan paksuuden tunteminen on helppo laskea SPF-laitteelle tarvittava määrä betoniseosta: perusala x paksuus metreinä = betonin määrä (m3).

Sateen laskeminen

Sateen laskeminen suoritetaan myös ammattikäyttöön liittyvissä ohjelmissa, kuten PLAXIS. Rakentaessasi talon, joka painaa jopa 12-15 tonnia sedimentin perusta, ei ole enempää kuin 1-3%, joten monimutkaisten sademäärän laskenta ei ole välttämätöntä. Kuitenkin, jos rakentaminen toteutetaan laskevilla mailla, laskenta on parasta tehdä ja sen harkinta jatkaa rakentamista.

Onko mahdollista laskea SPF-luonnos itsenäisesti? Jos sinulla on teknistä kokemusta, erikoistuntemusta ja kaikkia alkuperäisiä tietoja, voit laskea itsesi, jota ohjaavat yhteisyrityksen standardit 24.13330.2011. Kaikista laskentamenetelmistä on suositeltavaa käyttää yksinkertaisinta menetelmää - kerros kerroksen summalla laskemalla kunkin yksittäisen paalin luonnos. Ihanteellisessa tapauksessa sademäärän laskeminen on parempaa järjestää projektiorganisaatio yhdessä hankkeen kehittämisen kanssa kotona.

Rakennustekniikka SPF

Yleinen rakennusmenetelmä on kuvattu julkaisussa SP 22.13330. Standardien mukaisesti pino-laattasäiliön järjestely sisältää seuraavat vaiheet:

Valmistelutyöt

Tämä käsite merkitsee pilareiden alueen puhdistamista, tasaamista ja paalujen sijainnin merkitsemistä järjestelmän mukaan. Myös tässä vaiheessa kysymys osto tai valmistus betoniseoksen laatta. Kun otetaan huomioon, että peruslevyn kaataminen on parasta tehdä kerrallaan, on parempi tilata betoni lähimpään RBU-laitteeseen. Tämän konkreettisen määrän vaivaaminen on lähes mahdotonta, mutta jos sinulla on tarvittavat välineet, kokemus ja jotkut apulaiset, voit tehdä sekoitus sivustolla.

Paalujen asennus

Pilejä asennetaan eri tavoin riippuen niiden tyypistä, syvyydestä, sivuston ominaisuuksista jne. Yksityisten asuntojen alalla suosituin vaihtoehto on ruuvipallot. Niillä on monia etuja: kohtuullinen hinta, laaja koko ja helppokäyttöisyys. Levypohjaiset ruuvipallot kestävät vähintään 20 vuotta ja edullisissa olosuhteissa jopa 50 vuotta.

Ruuvipallojen asennus voidaan suorittaa manuaalisesti tai mekaanisesti. Kun paalut ovat upotettu maahan haluttuun syvyyteen, on niiden kohdistaminen leikkaamalla. Lisäksi alustan laattaosa on asennettu valmiiseen maalialueeseen.

Laitelaatat ruuveilla

Levyn osa SPF: stä tehdään seuraavassa järjestyksessä:

 • Maalta ulkonevat paalut yhdistetään metallihiilellä. Grillauslaitteeseen käytetään kokoa 20 tai 30 kanavia ja kulmia. Elementit asennetaan ympäryksen ympärille ja pölkkikentän sisäpuolelle pinoasennuksen linjoilla. Pölkkikenttä on täynnä sora-hiekkaseos, joka muodostaa "tyynyn" SPF: n tulevalle laattaosalle.
 • Jalkalistat on valettu - B7.5-luokan paksuudeltaan 10 cm: n laihalla betonilevyllä. Jalustan pinnan tasoitus tasoittaa pintaa vedenpitävyyden ja eristämisen tasolle.
 • Asennus vedeneristys. On mahdollista käyttää sekä moderneja vedenpitäviä kalvoja, kalvoita, bikrostia, teknonicolia ja klassikkoja - kateaineita, vedenpitäviä.
 • Asennuksen eristys. Monoliittinen pohjalevy on samaan aikaan lattian pohjakerros talossa, joten on parempi asentaa eristys heti, jotta lattia lämpenee. Termoplastina käytetään 10-15 cm paksuisia Penoplex-levyjä.
 • Muotti on asennettu tulevaisuuden monoliittisen laattojen reunaan. Muottien korkeuden on oltava 10 cm korkeudella laattojen korkeudesta (paksuus).
 • Sisällä lujittaminen suoritetaan profiililla, jonka silmäkoko on 30 cm. Lujittavan verkon pohjakerroksen asettaminen on toivottavaa polymeerisen höyryeristysvuoren päälle, joka peittää eristyksen. Vahvikotelon yläosa on kytketty grillataukon ulosmenoihin.
 • Rakenteen vahvistamiseksi asennetaan U-muotoisia metalliseoksia, jotka on tehty vahvikkeesta.
 • Täyttö B15- tai B20-merkillä. Voit syöttää tasaisesti koko betonimassaa yhdellä suunnalla, käytä betonipumppua. Tällaiset laitteet on aina varustettu konkreettisilla betonisekoittimilla. Betonikerroksen kohdalle tehdään sääntö.
 • Tamping suoritetaan käyttämällä tärinää laitteita.
Monoliittisen alustan valuminen paaluille alkaa paikoista, joissa ulkoiset paalutukit sijaitsevat. Tampointi tulisi tehdä myös ensin paalujen ympärillä ja sen jälkeen koko levyn alueella.
 • Monoliittisen levyn ruuvipilareiden pohja vihdoin kestää 7-10 päivää. Kovettumisprosessissa on suositeltavaa tarkkailla lämpötilajärjestelyjä. Kuivalla säällä ja yli + 22 ° C: n lämpötiloissa on välttämätöntä vettä uunissa 2-3 tunnin välein halkeilun välttämiseksi. Sateen läsnä ollessa on tarpeen peittää SPF kalvolla tai rakentaa tilapäinen säleikkö.

Pile perustus säätiön kanssa monoliittinen laatta

Grillityön tarkoitus on kuorman oikea jakautuminen ja kahden tyyppisen alustan tyyppi: kasa ja laatta yhdistämällä pölkkivihjeitä. Tämäntyyppiselle SPF: lle on parempi käyttää metallia, mutta vahvistavaa betoniteräilyä. Pallon yläosassa olevan betoniteräksen laitetta varten, muotti, lujitemuotti ja sitten grillaus täytetään betonilla B10.

Monoliittisen grillauksen vahvistuksen jälkeen (7-10 päivän kuluttua) jatka monoliittisen levyn laitetta. Vaiheittainen rakenne tässä tapauksessa on samanlainen kuin prosessit, joita tehdään rakennettaessa pohjaa ruuvipinoille metallirungon avulla: jalusta, vedeneristys, eristys, muotti, vahvistaminen, betonipäällysteen kaataminen, ramming.

Pile-grilli-pohja, jossa on laatta, voi olla erilainen korkeus:

 1. Korotettu - sijaitsee maanpinnan yläpuolella. Tämä on kätevin vaihtoehto, joten et voi tehdä monimutkaisia ​​sateenlaskuja.
 2. Nolla - korkeus vastaa maanpinnan tasoa. Sen laite on monimutkaisempi ja mahdollista vain vakailla maaperillä.
 3. Syvällinen - sijaitsee maanpinnan alapuolella. Monimutkaisuuden vuoksi ei ole suositeltavaa käyttää sitä yksityisissä asuntorakentamisessa.

Jos kuitenkin päätät tehdä nollan tai perusteellisen perustan, niin muotti ei saa olla irrotettava, mutta monoliittinen. Huomaa kuitenkin, että tämä johtaa korkeampiin hintoihin jo kalliilla SPF: llä, jossa on grillata.

Pino-laattasäde tylsistyneillä paaluilla

Laitteen SPF-ruuvipilareiden lisäksi voidaan käyttää porattuja laakereita. Tämä on tyyppiä paaluja, joiden asentamisen aikana vaaditun syvyyden reiät porataan maahan ja sitten täytetään betonilla ja vahvikkeella. Suosituin vaihtoehto on tukityyppi Barett I-muotoinen. Pilarin alaosa lepää laakereilla tiheä maaperä, ja ylempi on pinnan yläpuolella.

Porakoneiden käyttö on suositeltavaa, jos ruuvi on mahdotonta käyttää. Esimerkiksi maaperässä, jolla on lisääntynyt emäksisyys, koska Tällöin metalliruuvi kannattaa nopeasti käyttökelvottomaksi korroosion vuoksi ja menettävät kantavuutensa.

SPF: n edut, joissa on tylsät paalut ruuveihin verrattuna:

 1. kestää 20% enemmän kuormaa samalla tukien halkaisijalla;
 2. ei-syövyttävät, aggressiiviset ympäristöön;
 3. Poraus ei vaikuta naapurirakenteisiin, joten näitä paaluja käytetään usein laajennuksen rakentamisessa olemassa olevaan rakenteeseen;
 4. pitkä käyttöikä - vähintään 100 vuotta.

Tarvittaessa porrastettujen paalujen jatke rakentuu menestyksekkäästi ruuveilla samassa rakennuksessa, joka suorittaa täysin tehtävänsä.

Porakoneiden asennus

Monoliittisen laatan laitteen algoritmi porakoneessa, jossa on tukitut kannat, on seuraava:

 1. Järjestelmän mukaisesti kaivoja porataan haluttuun syvyyteen. Porausmenetelmä valitaan omistajan taloudellisen kapasiteetin, paikan sijainnin, maaperätyypin jne. Perusteella. Maanrakentamisen yhteydessä käytetään useimmiten edullista ja tehokasta manuaalisen poranporauksen menetelmää.
 2. Sitten kotelo pysäytetään kuopassa, joka toimii muottina vahvitetuille betoniporauksille. Putki voi olla metalli, asbestisementti, teräsbetoni. Maaperä kaadetaan putken ja seinien väliseen vapaaseen tilaan ja tiivistetään.
 3. Rakennustason kotelon avulla pystytään korkeuteen. Kuten ruuvin pohjassa onkin, on suositeltavaa tehdä korotettu tyyppi SPF. Putkien tulee nousta 30-50 cm maanpinnan yläpuolella. Ylimääräiset putket leikataan.
 4. Kaura kaadetaan sementti-hiekkalaastilla sementillä, joka ei ole luokassa M300. Seos tiivistetään upottamalla värähtelylaitteita. Sähköisen tärinän puuttuessa voit käyttää manuaalista vibrotool.
 5. Ennen kuin sementti-hiekka-seos kovettuu, metallikehikko laskeutuu kaivoon paineen alaisena. Tämän tekeminen manuaalisesti on melko ongelmallinen, joten ilman erikoislaitteita voit asentaa lujitussilmukan koteloon ja täyttää sen sitten sementtilaastilla. Tällöin tällöin on kiinnitettävä erityistä huomiota!
Tukit on liitetty toisiinsa vahvistetulla betoniteräksellä. Kovettumisen jälkeen grillaus on asennettu monoliittiselle levylle käyttäen vakiotekniikkaa.

Yhdistetyyppiset perustukset: pylväslevyt, paalunpihdit ja tylsät paalut eivät ole tavallisia yksityisessä rakentamisessa. Tilastoja niiden käytöstä puuttuu. Laskelmat osoittavat, että SPF on 50-80% kalliimpi kuin perinteinen kasa tai laattojen pohja. Arvion laskemisessa on otettava huomioon vuokralaitteiden kustannukset, betonisekoituksen toimittaminen ja osto.

Paalun ja laattasäiliön asennus

On parasta käyttää pino-laattojen pohjaa löysällä maaperällä. Sitä käytetään usein, kun on tarpeen rakentaa monikerroksinen rakennus, mutta se sopii myös yksityiselle sektorille. Pinoilla oleva levy on erottuva piirre, se tukee maaperää, jonka avulla voit siirtää osan kuormasta siihen. Tässä artikkelissa tarkastellaan tällaisen perustan ominaisuuksia ja tutkitaan erektiomenettelyä.

Paalun perustuksen ominaisuudet

Tällaisessa säätiössä yhdistetään kaksi teknologiaa. Kunkin osan paine on epätasaisesti jakautunut. Paalun osuus on noin 85% ja laatta on jäljellä 15%. Tämän vuoksi on usein vaikeaa suunnitella säätiötä, koska usein erikoisasiantuntija ei aina pysty tekemään oikeita laskelmia.

Pino-laattasäätiöllä on melkoiset muutokset. Yksi niistä on ajatus vapauttaa paalun pohjan ja levyn grillaus. Näin voit vähentää huomattavasti kustannuksia pienentämällä paksuutta.

Pino-laattasäteilyn päävaalin muodostaminen on se, että paalusäätiö on ensin asennettu ja vain laatta. Usein tämä on silloin, kun työ päättyy, koska levy toimii tukien vahvistamiseksi ja liitosrakenteeksi. Tällaisissa tapauksissa ei ole tarvetta grillata. Alhaisten rakennusten osalta tämä vaihtoehto on kaikkein hyväksyttävä.

Pino-laattojen säätiön kustannukset ovat melko korkeat. Kaikki riippuu tulevan rakenteen koosta, käytetyn betonin tyypistä, paalujen halkaisijasta, vuokrattavista laitteista ja monista muista tekijöistä. Myös asiantuntijoiden osallistuminen vaikuttaa voimakkaasti kustannuksiin, joten aina kun mahdollista, on parempi tehdä työ itse.

Paalilevyn käyttömahdollisuudet

Pallosäätiön levyt voidaan käyttää eri tapauksissa. On tarkoituksenmukaista soveltaa niitä:

 • Maalla korkeilla seismisilla indekseillä.
 • Esimerkiksi ongelma-alueissa maaperän kallistamisen tai sen jäädytyksen syvyyden vuoksi. Tällaisissa tapauksissa asiantuntijat suosittelevat täsmälleen kasaalipohjaa. Mutta tällaiselle ratkaisulle on useita vivahteita. Jos aiot rakentaa massiivisen rakennuksen tai suunnitella rakennusten kerrosten lisäämistä, paaluja on vahvistettava.
 • Tärinän tasolle herkkien rakennusten perustana. Jos rakennus on rakennettu vaahtobetonin tai kehysmenetelmän perusteella.
 • Perustuen jo rakennettuun taloon.
 • Koska yksityiskohtaisia ​​tietoja ei ole alueella, jossa työ suoritetaan. Rakennuksen rakentaminen on parasta olla vaarassa. Joten mikä tahansa tutkimuksen komplikaatio, on parempi käyttää monoliittista laatua paaluilla. Alueen yksityiskohtaisia ​​tutkimuksia varten on tarpeen kutsua asiantuntijoita ja heidän palveluidensa kustannukset ovat melko korkeat, joten tällaisen tukikohdan valinta on paras ratkaisu.

Säätiön rakentamisprosessi

Tällainen perusta on melko helppo sekoittaa yhdistetyllä pylväslevyllä. Itse asiassa niillä on yksi järjestelmä ja ne eroavat toisistaan ​​vain vivahteilla, koska tällaisia ​​perustuksia on useita muutoksia, mutta eri vaihtoehtojen kustannukset ovat käytännössä samat.

Ennen menettelyn aloittamista sinun on harkittava huolellisesti vakiot, joilla luodaan jokaisen perusta - paalun ja laatta. Niiden teknologialla on melko suuria eroja, jotka on otettava huomioon käytön aikana. Teos on varsin työläs ja monimutkainen, varsinkin kun on kyse korkeiden rakennusten rakentamisesta. Mutta jos rakennetaan vähän rakennusta, suurin osa toimista voidaan suorittaa ilman asiantuntijoiden osallistumista.

Rakennusprosessi koostuu seuraavista vaiheista:

 1. Valmistelutyöt.
 2. Paalujen asennus.
 3. Levyasennus.

Valmistelutyöt

Alkuperäiset toimet ovat samat kaikille säätiöille. Alue puhdistetaan, asetetaan, merkitään ja lasketaan. Maaperä on tiivistettävä huolella, sora ja hiekka sopivat tähän. Älä myöskään unohda vedenpoistojärjestelmän luomista, maaston valmistelua ja apuvälineiden asettamista.

Kellarin asennus vaikuttaa suuresti valmistelevaan vaiheeseen. Jos päätetään järjestää se, on tarpeen kaivaa maaperä ja luoda perusta kuoppa perusteella. Se asennetaan pystysuoraan asennettuihin betonilaattoihin, jotka toimivat seininä rakennettu kellari.

Paalujen asennus

Paalun asennusmenetelmät voivat vaihdella tyypin mukaan. Asbestisementtiputkia käytetään usein yksityisiin rakennuksiin, mikä mahdollistaa hyvät säästöt. Asennuksen jälkeen ne on vahvistettu ja täytetty sementtiseoksella.

Paalujen asennuksessa on otettava huomioon seuraavat seikat:

 • Sen vuoksi, että levy asennetaan päälle, pölliosat on sijoitettava samalle tasolle.
 • Paalun armatus asetetaan ylimääräiseksi. Tämä yhdistää jäykästi pohjaosan kaksi osaa.
 • Mitä suurempi tuen määrä on, sitä suuremmat rahoituskulut ovat. On suositeltavaa asentaa tuet kannen seiniin, viereisten pintojen liitokseen ja kulmiin. Asennuspaikka riippuu myös rakennettavan rakennuksen koosta ja tyypistä.
 • Paalun ja pohjalevyn tukien väli. Optimaalisen etäisyyden määrittämiseksi sinun on tehtävä laskelma. Optimaalinen väli lasketaan paalujen halkaisijalla. Laskennan tekeminen on melko vaikeaa, mutta se on äärimmäisen tärkeää, joten on parempi hakea asiantuntijalta apua. Laske tarvittava määrä paaluja, tietäen niiden likimääräisen sijainnin, se on paljon helpompaa.

Levyasennus

Lautaset voidaan asentaa eri syvyyksiin, mutta asennus ei ole erilainen. Käytön aikana on otettava huomioon seuraavat tekijät:

 • Laatta toimii paitsi pohjana, mutta myös rakennuksen alakerran lattia. Vedenpitävyyden korkean tason varmistamiseksi on parempi kaataa kerrosta savea maahan, sitten tasoittaa ja tiivistää se. Sitten syntyy hiekan ja soran tyyny ja siihen tehdään vaahtolevyn asennus. Tällaiset menetelmät vähentävät lämpöhäviöiden määrää ja säästävät siten talon lämmitystä.
 • Laattojen vahvistamisen aikana sinun täytyy sitoa kehys paaluilla muodostuvilla sauvoilla.
 • Seoksen valmistuksessa on käytettävä yksinomaan pieniä ja keskisuuria fraktioita. Muussa tapauksessa kehon tiivistämisen aikana voi ilmetä merkittäviä komplikaatioita.
 • Betonivalmistelu on suoritettava kokonaan pohjan koko alueelle. Levyn asentamista ei ole suositeltavaa seuraavana päivänä, koska ne voivat muodostaa saumoja ja reikiä.

Se on erittäin vastakkainen nopeuttamaan betonin kovettumista lämmitystekniikan avulla. Materiaalin ominaisuuksia muutetaan ja tämä johtaa lujuuden ja laadun heikkenemiseen.

Pino-laattapohjan luomisen prosessi on valmis. Seuraava video auttaa oppimaan kaikki tällaisen työn kaikki ominaisuudet ja vivahteet.