Online-laskin, joka laskee betonin monoliittisen kaistaleen koon, raudoituksen ja määrän.

Tämän online-laskimen avulla voit laskea betoni-, vahvistus- ja muuntolevyjen määrän betonirakenteen järjestämiseen. Lisäksi laskin tuottaa kattavan laskelman materiaalien kustannuksista. Ennen kuin valitset säätiön tyypin, muista kuulla asiantuntijoiden kanssa, onko tämä tyyppi sopiva oloasi. Ohjeita työskentelyyn laskimen kanssa.

Kun työskentelet, kiinnitä erityistä huomiota syötettyjen tietojen mittayksikköihin!

Laskentatulokset

Jos laskin osoittautui hyödylliseksi sinulle, napsauta yhtä tai useampaa sosiaalista painiketta. Tämä auttaa suuresti sivuston jatkokehittämistä. Kiitos paljon.

Ohjeita työskentelyyn laskimen kanssa

Tämä online laskin auttaa sinua laskemaan:

 • säätiön pohjan pinta-ala (esimerkiksi määrittämään vedenpitävyyden määrä valmiiden perustusten peittämiseksi)
 • koko betonin täyttämiseen tarvittavan betonin määrä määritetyillä parametreilla. Koska tilatun betonin määrä voi poiketa hieman varsinaisesta sekä kaatumisen aikana tapahtuvan tiivistymisen vuoksi, on tarpeen tilata 10% marginaali.
 • raudan määrä, painon automaattinen laskenta sen pituuden ja halkaisijan mukaan
 • muottipinta-ala ja sahatavaran määrä kuutiometreinä ja levyinä
 • vaadittu määrä materiaaleja betonin - sementin, hiekan ja murskattujen kivien valmistukseen
 • samoin kuin kaikkien rakennusmateriaalien arvioidut kustannukset

Vaihe 1: Ensin - valitse, minkälainen säätiö projektin mukaan. Aseta sitten säätönauhan pituus, leveys, paksuus ja korkeus. Oikein suunnattu auttaa liitteenä olevia piirroksia, kaavioita.

Vaihe 2: Seuraavaksi täytetään kentät laskemaan vahvistus ja muotti. Laskettaessa raudoitusta on tarpeen määrittää tulevaisuuden vahvistuskammion parametrit. Määritä muottiin määrät leikattujen levyjen mitat.

Vaihe 3: Betonin laskemisen yhteydessä on pidettävä mielessä, että sementin määrä, joka tarvitaan yhden kuutiometrin betonin valmistamiseksi, on erilainen jokaisessa yksittäisessä tapauksessa. Se riippuu sementin tuotemerkistä, halutusta betonituotemerkistä, täyteaineiden koosta ja mittasuhteista. Sementin, hiekan ja raunioiden mittasuhteiden ja määrien oletusarvot annetaan viitteinä, kuten sementinvalmistajat yleensä suosittelevat. Voit muuttaa näitä arvoja tarpeidesi mukaan.

Vaihe 4: Laskettaessa rakennusmateriaalien kustannuksia, huomaa, että hiekkaa ja murskattua kiveä laskimessa on merkitty 1 tonniin. Samassa hinnastossa hinta ilmoitetaan useimmiten kuutiometrissä. Joten laske uudelleen hinta tonniksi hiekkaa ja raunioita, jotka olet itsenäisesti tai tarkista myyjien kanssa. Joka tapauksessa laskelma auttaa edelleen selvittämään säätiön rakennusaineiden arvioidut kustannukset.

Suunnittelussa, älä unohda johtoja neulomalla vahvistusta, kynsiä tai itsekierteittäviä ruuveja muottiin, rakennusmateriaalien toimitukseen, kaivamiseen ja rakennustöihin.

Tape-säätiö tee se itse

Säätiö on maanalainen osa rakennusta tai rakennetta, joka vastaanottaa kuormia ja siirtää ne maahan. Suosituin rakennustyypin talojen rakentamiseen pidetään nauhan perustana. Tällainen liuskatalojen yhteinen käyttö johtuu sen monipuolisuudesta ja kohtuullisista kustannuksista. Ennen rakentamisen aloittamista sinun täytyy tehdä valinta matalan syvyyden ja syvälle asetetun liuskajohdon välillä.

Matala nauhasisäätiö

Matala säästö säästää sekä talousarviota että aikaa. Ja työvoimakustannukset ovat huomattavasti pienemmät, koska sen rakentaminen ei edellytä syvää kuoppia. Tätä säätiötä käytetään pienen alueen kevyeen rakentamiseen:

 • puutaloja
 • höyrykarkaistut betonirakenteet tai rakennukset, jotka on valmistettu hiutaloitua betonia ja vaahtobetonilaatikoita, joiden korkeus on enintään 2 kerrosta
 • monoliittiset rakennukset kiinteällä muottialueella
 • pieniä kivirakenteita

Matalan kellarin syvyys on puolet metristä.

Upotettu nauhaosasto

Tätä perustusta käytetään rakenteiden rakentamiseen raskailla seinillä, betonilattialla, kellarilla tai maanalaisella autotallilla. Säätiön perustuksen syvyys on laskettava etukäteen. Ensinnäkin on määriteltävä maaperän jäädyttämisen taso, vähennä sitten 30 cm ja asetettava säätiö jo tässä syvyydessä.

Valmistelu työstä

Jotta itsenäisesti rakennettaisiin nauhan säätiö, sinun on ensin suoritettava tarkka suunnittelu. Huolellisten laskelmien tarve selittyy sillä, että säätiö on yksi rakennuksen tai talon tärkeimmistä rakenteellisista elementeistä. Rakennuksen alussa tehdyt virheet voivat aiheuttaa kielteisiä seurauksia talon toiminnan aikana.

merkki

Merkintä tehdään, aiheuttaen kentällä sekä ulkoisen että sisäisen rajan. Tätä varten on parasta käyttää lujitusta ja köyttä tangot tai palkit, mutta tehokkaampaa käyttää erityislaitteita, kuten lasertasoja. Muista, että suuret virheet merkinnässä vaikuttavat merkittävästi valmiiden rakennusten ulkonäköön.

Jotta voit saavuttaa täydelliset tulokset, tarvitset:

 • määritä pystytetyn rakenteen akseli
 • käytä luodinviivaa, merkitse kulma, vedä köysi 90 asteen kulmassa 90 asteen kulmassa
 • käytä neliöä toisen kulman määrittämiseksi
 • Tarkista kulmat keskittyen lävistäjäksi. Jos testi antoi myönteisiä tuloksia - vedä köysi niiden väliin
 • ottaa sisäisen merkinnän, vetäytyessään ulkoisesta merkinnästä tulevan säätiön paksuuden etäisyydellä

Kun olet lopettanut merkinnän, tutki pinnan pudotukset rakennustyömaalla ja valitse syvennyksen syvyys alhaisin piste ja sulje ero säätilan korkeuteen. Jos rakennuksen on tarkoitus olla pieni, kuopan syvyys voi olla 40 cm.

Laitteen tyyny ja vedeneristysnauha

Lopullisessa kaivannossa tulisi asettaa hiekkipyyhkeitä lisäämällä soraa. Kunkin kerroksen suositeltu korkeus on 120-150 mm. Sen jälkeen jokaisen kerroksen täytyy olla vuodatettu vedellä ja painettu tiheyden lisäämiseksi. Lopullisen tyynyn eristämiseksi sinun on asetettava vahva vedenpitävä kalvo siihen.

Muottipalkin perustaminen

Muotti on yleensä tehty höylättyjä levyjä, joiden paksuus on noin 40-50 mm. Voit käyttää liuskekiviä tähän tarkoitukseen.

Kun asennat muottien, hallitse pystysuuntaisuutta. Rungon suositeltu korkeus maanpinnan yläpuolella on 30 cm. Pieni pohja on tarpeen rakentaa. Asbesti-betoniputket asetetaan muottipesään rakennuksen viemäriverkkoon ja vesihuoltoon.

Aseta muovilevy betonin ja muottipesän väliin suojaamaan muottien likaantumista.

Rebar laittaminen

Seuraava vaihe on venttiilien asennus. 10-12 mm: n poikkileikkaukseltaan lujittavat sauvat on sidottu erityisellä neuloverkolla siten, että neliösolujen sivut ovat 30-40 cm. Vahvistin voi olla joko teräs tai lasikuitu.

Hitsauskoneen käyttöä ei suositella vahvikkeen kiinnittämiseksi korroosion estämiseksi hitsauspisteissä. Kun asetat tangon kaivantoon, tarkkaile reunojen reunoja. Suositeltu offset on 50 mm.

Ilmanvaihto ja viestintä

Seuraavaksi on välttämätöntä säätää säätö ilmanvaihtoa ja tarjota teknisiä aukkoja tiedonsiirtoon rakennukseen. Ota asbestisementtiä tai muoviputkea ja kiinnitä se kiinnittimeen.

Teipin pohjan täyttö betonilla

Täytä betonista asteittain. Kerrosten paksuus on 15-20 cm, jotta vältetään aukot ja lisää kokonaislujuutta, kerrokset kerrotaan erikoistyökalulla - puukosketin tai syvä värähtelijä.

Voit tilata valmisbetonia tehtaalta tai tehdä se itse betonisekoittimen avulla. Suositeltu osuus sementistä, hiekasta ja raunioista on seuraava: 1: 3: 5.

Kerrokset eivät saisi poiketa koostumuksesta. Kylmällä säällä käytä betonilämmittintä ja kylmänkestäviä lisäaineita kuumalla säällä - kaada betonia veteen.

Työn suorittaminen

Betonin kaatamisen päätyttyä se on suljettava kalvon avulla kuivumisen estämiseksi ja jätä voimaa vähintään 2 viikkoa.

Säätiön laskenta

Verkkolaskuri laskee talon ja muiden rakennusten perustaksi tarvittavan materiaalin. Laskenta tehdään riippuen siitä, minkä tyyppistä betonia käytetään säätiön rakentamiseen.

Laskimessa sinun täytyy asettaa tarvittavat parametrit, se on: kehä; maanalainen syvyys ja antenniosan korkeus; leveys ja laatu. Laskennan jälkeen saat vaaditun määrän betonia kuutiometreinä, hiekan määrä ja rauniot. Siinä otetaan huomioon myös vaadittavat vahvistuskerrokset ja laattojen lukumäärä muottiin.

Materiaalin suhde materiaalin merkkiin riippuen sementtiä M-400 käyttäen

Menetelmät lasin, laatta- ja pylväspohjan betonin määrän laskemiseksi

Hanke on tarpeen minkä tahansa kodin rakentamisessa. Sen ei tarvitse olla ammattilainen, ts. Rakennustöiden tai suunnittelutoimistojen asiantuntija. Nämä laskelmat voidaan suorittaa itsenäisesti ainakin, jotta voidaan tarkasti esittää betonin määrä kuutiometreinä, jotka vaaditaan täytön täyttämiseksi. Loppujen lopuksi tämä on tärkein laskelma, jonka oikeellisuuden avulla voidaan välttää esimerkiksi rakennusmateriaalin ylimääräiset menot ja siten säästää.

Alustavat tiedot, joita tarvitaan säätiön täyttämiseen tarvittavan betonin määrän määrittämiseen ovat seuraavat:

 • perustan tyyppi määritetään riippuen siitä, millaista kuormitusta se on (seinien materiaalista riippuen: tiili- ja vaahtolohkoilla on eri painot) ja maaperän kantavuus;
 • Säätiön kokoonpano, eli sen koko ja geometria.

Betonin laskeminen nauhateille

Nauhatalustana on rikkoutumaton jäykkä rakenne, joka on asetettu rakennuksen jokaisen laakeri- seinämän ympärille ja muodostaa suljetun silmukan. Näillä ominaisuuksilla yhdistetään tämäntyyppisen laskutoimituksen menetelmä.

Betonin määrän laskemiseksi tarvitset seuraavat tiedot:

 1. Alusnauhan leveys ja korkeus,
 2. Nauhan koko pituus.

Pohjalevyn leveys määräytyy sen perusteella, millä jälkimmäisellä on laakerialue. Yleensä tämä arvo on 20-40 cm. Nauhan korkeus määräytyy pohjan yläpuolisen osan korkeuden mukaan, joka on tavallisesti enintään 50 cm, ja sen perustan syvyys, joka voi saavuttaa useita metrejä.

Tämä arvo määritetään useiden tekijöiden perusteella, esimerkiksi kuinka syvälle pohjavesi kulkee rakenteilla olevan rakennuksen alla, samoin kuin maaperän jäädytyksen syvyyteen. Esimerkiksi hiekkapohjaisessa maaperässä ja vedellä kyllästetyissä maissa 2,5 m: n syvyyttä pidetään kaikkein perustelluimpana. Pienissä maalajeissa tavanomaisissa olosuhteissa puolen metrin pituus riittää keskikaivaan. Näin ollen tällaisen perustuksen nauhan korkeuden määrittämiseksi on välttämätöntä lisätä yläpohjasta 40 cm 1500 cm: iin.

Nauhan koko pituus määritetään kokonaan säätiön kokoonpanon mukaan. Useimmissa tapauksissa kokonaispituuden laskeminen ei ole vaikeaa - sinun on lisättävä sisäisiä kantoaaltoja ulkoseinien kokonaispituuteen. Ja saamme betonin määrän yksinkertaisesti kertomalla säätiön pituus sen korkeudella ja leveydellä:

Vb = lhs, missä l, h ja s ovat säätiön pituus, korkeus ja leveys.

On huomattava, että tämän kaavan avulla lasketun betonin määrä ei ota huomioon väistämättömiä häviöitä kuljetuksen, kaatamisen, seoksen tiivistämisen, tiivistämisen aikana aukkojen läpi sekä imeytyneenä muotin puiset elementteihin. Toisaalta myös metallirakennuksessa on läsnä muotoilua, joka vähentää hyödyllistä tilavuutta hieman kompensoi tappioita.

Jälkimmäiset kuitenkin käytännössä ovat vielä paljon merkittävämpiä, joten edellä esitetyn kaavan avulla saatu tulos on korjattava:

 • pyöristää ylöspäin kokonaislukuun
 • lisätä arvoa vielä 1,5-2%.

Toisin sanoen lopullinen kaava liuskan perustan betonin määrän laskemiseksi on seuraavanlainen: V = Vb + 0.02Vb

Laattojen perustusten betonimäärä

Tile-pohja on yleinen monoliittinen teräsbetonilaatta rakennuksen pohjalla. Niinpä tämäntyyppisen perustan täyttämiseen tarvittavan betonin määrän laskemiseksi sinun tarvitsee vain moninkertaistaa sen pituus, leveys ja korkeus. Tämäntyyppisen pohjan vähimmäiskorkeus on 10 cm. Tämän mukaisesti voit antaa arvioitua tietoa betonin kulutuksesta rakennuksessa, jonka sivut ovat esimerkiksi 8 x 8 m:

 • 10 cm levy - 3,6 m 3;
 • 20 cm levy - 7,2 m 3;
 • 30 cm levy - 10,8 m 3;

Tämäntyyppisellä rakenteella on kuitenkin joitain sen ominaisuuksia, jotka vaikuttavat suoraan betonin kulutukseen. Joten levy on vaikeampi ja kestävämpi muodonmuutoksille, reunoilleen sekä pitkittäissuunnassa ja poikittaissuunnassa noin 3 metrin askelin, ne tekevät jäykisteitä, jotka jakavat pohjan neliöiksi.

Ne suoritetaan tavallisesti alemmalle pinnalle, ensinnäkin yksinkertaisemman kaatoustekniikan ansiosta, ja toiseksi levyn yläosa pysyy sileänä. Näin ollen näiden jäykisteiden osalta vaaditaan myös betonin jäykkyyttä määränä, joka voidaan laskea, tuntamalla niiden poikkileikkauksen ja kokonaispituuden alue.

Rivat voivat olla joko suorakaiteen tai puolisuunnikkaan muotoisia. Laattapohjan näiden rakenteellisten elementtien korkeus on tavallisesti yhtä suuri kuin jälkimmäisen paksuus ja leveys on noin 80% korkeudesta. Niinpä kaava, jolla lasketaan betonipitoisuuden taso suorakaiteen muotoisille jäykisteille, on melko yksinkertainen:
Vb = lhs + lp * sp * h, missä seuraavat arvot:

 • l, h ja s ovat vastaavasti levyn pituus, korkeus ja leveys;
 • lr, sr - jäykisteiden kokonaispituus ja niiden leveys vastaavasti.

Jos jälkimmäiset suunnitellaan toteutettavaksi poikkileikkauksella trapetsoidina, ei suorakulmion sijasta, näiden reunojen täyttämiseen tarvittavan betoniseoksen tilavuuden laskeminen pienennetään kertomalla tämän puolisuunnikkaan poikkipinta-ala reunojen kokonaispituudella.

Trapetsisillä kylvöillä on oma erityispiirteensä - yleensä niiden pohjapituuksien suhde on 1,5, toisin sanoen rivan suurempi pohja on noin puolitoista kertaa pitempi kuin sen korkeus ja pienempi on korkeus tai jopa hieman lyhyempi - jopa 80% sen arvosta.

Muista kaavasta trapetsin alueen laskeminen:
S = h (a + b) / 2, missä a ja b ovat emäksiä, h on trajektin korkeus.

Siten kaavamalli lasipohjaisten jäykisteiden laatoitetun perustuksen laskemiseksi on seuraava:
Vb = lhs + lp * h (0,8 h + 1,5 h) / 2

Betonimäärän laskentamenetelmä kolonnin säätiön järjestämiseksi

Nimestä huolimatta on selvää, että sarakepohja on joukko maahan kaivettuja betonipaloja. Ne sijaitsevat yleensä talon seinien leikkauskohdassa, mutta tarvittaessa kaivaavat ja ulottuvat. Korkki on paalun ylempi osa, joka sijaitsee yleensä 40-50 cm korkeudella, mutta täysi korkeus määräytyy myös sen alaosan - pohjan mukaan.

Yksi pylväsperustan etuna on kustannustehokkuus eli betonin kulutus on vähäistä. Betonin määrän laskemisessa ei myöskään pitäisi olla paljon vaikeuksia. Pyöreitä palkkeja tehtäessä laskutoimituksia sinun on tiedettävä seuraavat alustavat tiedot:

 • paalujen lukumäärä
 • poikkileikkauksen säde
 • korkeus.

On helppo arvailla, että yhden tällaisen pylvään tilavuus on yhtä suuri kuin kerroksen poikkipinta-ala kerrottu korkeus. Jälkimmäinen on yhtä suuri kuin säde neliö kerrottuna 3,14: lla. Näin ollen betonin määrä lasketaan kaavalla:
V = 3.14R 2 nh, missä R, n ja h ovat säde, paalujen lukumäärä ja niiden korkeus vastaavasti.

Jos käytetään nelikulmaisia ​​palkkeja, laskenta tulee entistä helpompaa:
V = a * h * n, missä a on pilarin sivun pituus.

Lyhyesti sanottuna jokin ehdotetuista menetelmistä betonin määrän laskemiseksi erilaisiin perustuksiin on erittäin helppo ymmärtää. Tässä tapauksessa tietenkään ei oteta huomioon monia ammattimaisissa laskentamenetelmissä käytettyjä tekijöitä.

Näiden yksinkertaisten kaavojen avulla saavutetut tulokset ovat kuitenkin melko tyydyttäviä tarkkuuden kannalta, mikä mahdollistaa tällaisten laskelmien tehokkaan hyödyntämisen yksityisessä rakentamisessa.

Seuraavassa artikkelissa lukee kotitalouskotelon laskemisesta.

Lasketaan säätiö.

Rakennettaessa rakennuksia on tärkeää laskea säätiö oikein. Säätiö voidaan laskea asiantuntijoiden avulla tai itsenäisesti säätiö laskimella. Tarkastele tärkeimpiä kohtia, kuten kuorman laskenta, säätiön kuoppa ja vinkit, joita kannattaa harkita, kun rakennat projektia talon perustamiseen. Voit laskea säätiön käyttämällä säätiö laskinta.

1. Laske talorakenteen paino.

Esimerkki talonrakenteen painon laskemisesta: Haluat rakentaa talon 1 kerros korkealle, 5 m 8 m, myös sisäseinä, lattiasta kattoon korkeus on 3 metriä.

Korvaa tiedot ja laske seinien pituus: 5 + 8 = 13 metriä, lisää sisäseinän pituus: 13 + 5 = 18 metriä. Tämän seurauksena saamme kaikkien seinien pituuden, lasketaan sitten alue, kerrotaan pituus korkeudella: S = 18 * 3 = 54 m.

Laskemme kellarikerroksen alueen, kerrotaan pituus leveydellä: S = 5 * 8 = 40 m. Samalla alueella on ullakkokerros.

Laskemme katon alueen, kerrotaan arkin pituus leveydellä. Esimerkiksi kattolevy on pituudeltaan 6 metriä ja leveys on 2 metriä, yhden levyn pinta-ala on 12 metriä, tarvitsemme 4 arkkia molemmille puolille. Yhteensä 8 kattolevyä, joiden pinta-ala on 12 m, katon pinta-ala on 8 * 12 = 96 m.

2. Laske säätiölle tarvittava betonin määrä.

Rakennuksen rakentamisen aloittamiseksi on tarpeen laatia yksityisen rakennuksen rakentamista koskeva hanke, josta on mahdollista laskea rakennusaineiden rakennusaineiston tarvittava määrä. Meidän tapauksessamme on laskettava betonin määrä perustaa säätiö. Betonin määrän laskemiseen käytetään perustan tyyppiä ja erilaisia ​​parametreja.

3. Laske kellarialue ja paino.

Tärkein tekijä on pohjan alla oleva maa, se ei kestä suuria kuormia. Tämän välttämiseksi sinun on laskettava rakennuksen kokonaispaino, perustus mukaan lukien.

Esimerkki säätiön painon laskemisesta: Haluat rakentaa tiilitalon ja nosta sen alapuolella olevan nauhan tyyppisen perustuksen. Säätiö menee syvälle maahan syvyyteen, ja sen korkeus on 2 metriä.

Sitten lasketaan koko nauhan pituus, eli ympärysmitat: P = (a + b) * 2 = (5 + 8) * 2 = 26 m, lisätään sisäseinän pituus 5 metriä, lopulta saadaan säätiön kokonaispituus 31 m.

Seuraavaksi teemme tilavuuden laskennan, jotta teet tämän sinun täytyy kertoa säätiön leveys pituuden ja korkeuden mukaan. Sanotaan, että leveys on 50 cm, mikä tarkoittaa 0,5 cm * 31 m * 2 m = 31 m 2. Vahvistettu betoni on 2400 kg / m 3, nyt löydämme pohjarakenteen painon: 31m3 * 2400 kg / m = 74 tonnia 400 kiloa.

Vertailualue on 3100 * 50 = 15500 cm2. Nyt lisätään säätiön paino rakennuksen painoon ja jakaa se laakerialueella, nyt sinulla on kuormitus kilogrammaa / cm2.

Jos laskelmiesi mukaan suurin sallittu kuorma ylittää tämäntyyppiset maaperät, muutamme säätiön kokoa jalanjälkeen lisäämiseksi. Jos sinulla on teippityyppi, voit lisätä sen laakerialuetta lisäämällä leveyttä, ja jos sinulla on pylväslajike, lisäämme sarakkeen kokoa tai niiden lukumäärää. Mutta on muistettava, talon kokonaispaino nousee tästä, joten on suositeltavaa tehdä toinen laskelma.

4. Nauhasäätiö.

Kaistaleen korkeuden määrä voidaan laskea paljon helpommin kuin toiset, joten meidän on tiedettävä koko pituus, korkeus ja leveys. Tukialue vaikuttaa alussa laskettuun leveyteen, mutta tämäntyyppisen pohjan keskileveys on noin 40 senttimetriä. Aiomme ottaa myös korkeuden edellisistä laskelmista, meillä on arvo 1,5 metriä. Nauhan kokonaispituus lasketaan sekä kehä.

Rakennuksen, jonka koko on 5 x 8 metriä ja jonka seinämä on 5 metriä pitkä, kehä on 5+ (8 + 5) * 2 = 45 metriä.

Nauhan leveys 50 cm, betonin määrä on 0,5 * 45 * 1,5 = 33,75 m 3.

5. Pilarin perusta.

Laske- tettaessa betonin määrää pylväspohjaan, on tärkeää tietää pilarin poikkipinta-ala ja korkeus. Muistamme kaavan (kaavan ympyrän poikkileikkauksen löytämiseen), S = 3.14 * R2, missä R on ympyrän säde.

Kolonnin poikkileikkaus, jonka läpimitta on 15 cm, on 3,14 m 2 * 0,075 m 2 = 0,2355 m 2.

Jos tällaisella kolonnilla on korkeus 1,5 metriä, sen tilavuus on 0,2355 * 1,5 = 0,353 m 3. Tarvittava määrä pilareita suunnittelulle voidaan nyt helposti laskea.

6. Laatoitettu säätiö.

Laattojen perustus on monoliittirakenne, joka kaadetaan rakennuksen koko alueelle. Laskennan tekemiseksi tarvitsemme perustietoa eli pinta-alaa ja paksuutta. Rakennuksemme koko on 5-8 ja sen pinta-ala on 40 m 2. Suositeltu vähimmäispaksuus on 10-15 senttimetriä, mikä tarkoittaa, että tarvitsemme 400 metriä betonia betonin täyttämiseksi.

Päälevyn korkeus on yhtä suuri kuin jäykisteen korkeus ja leveys. Joten jos päälevyn korkeus on 10 cm, niin jäykisteen syvyys ja leveys on myös 10 cm, seurauksena 10 cm: n reunan poikkipinta on 0,1 m * 0,1 = 0,01 metriä, ja kerro tulokset sitten 0,01 m, koko reunan pituus 47 m, saamme tilavuuden 0,41 m 3.

7. Laske vahvistus ja lanka.

Säätiön vahvistusta käytetään luomaan vankka ja luotettava perusta. Laskettaessa tarvittavaa raudoitusmäärää on tärkeää ottaa huomioon perustan tyyppi, maaperä ja kuorma. Valitessaan on otettava huomioon maaperä ja rakenteen paino. Jos maaperä on riittävän tiheä, rakennuksen painon vaikutuksesta sen muodonmuutos on heikkoa, mikä tarkoittaa, että säätiö ei vaadi erittäin vakaata.

8. Hihnan tyyppinen säätiö. Vahvistus- ja neulelangan määrä.

Koska teippipohja ei tarvitse liian paksua vahviketta (10-12 mm), koska sillä on suuri kantavuus. Vahvikkeen pitkittäisillä tankoilla on pääkuorma ja ne sijoitetaan 10 cm: n päähän betonin pinnasta. Pystysuoria ja poikittaisia ​​sauvoja ei ole korostettu, minkä vuoksi ne käyttävät sileää vahvistamista.

Jos talossa on 5 x 8 m ja toinen sisäseinä, koko säätiön pituus on 45 metriä. Pehmeän raudoituksen kokonaiskulutus koko säätiön alueelle on 97,5 metriä. Lisätään myös sisäseinien pohjan pituus.

Lankaverkon koko pituus 45 m ja lanka 40 cm yhdelle liitokselle ovat 30 cm ja kokonaisluku (45 m / 0,4 m) * 3 (tasojen määrä) = 338, kerrotaan langan koosta 338 * 0,3 = 102 metriä neulontankaa.

9. Pylvästyyppinen säätiö. Vahvistus- ja neulelangan määrä.

Alustan pylväsmuodossa ei ole voimakasta kuormitusta, ja sen halkaisijaltaan 1 cm: n rei'itetyt vahvikkeet sopivat sen lujitukseen pystysuoraan. Vaakasuora vahvike ei koe mitään kuormia, vaan se liittää vain pystysuorat, ja sileä, 0,6 paksuinen raudoitus soveltuu siihen.

Esimerkiksi pilarin korkeus on 1,5 m ja halkaisija 15 cm, vain 4 tankoa 7,5 cm ja nipu kolmessa paikassa riittää. 1 cm: n paksuisella rei'itetyllä vahvistuksella on 1,5 m * 4 = 6 m. Yhden liitoksen vaadittava määrä tasaista raudoitusta on 30 cm ja kokonaisluku 90 cm.

Neuletiheyden määrää on myös helppo laskea. Yhteyksien lukumäärä, 3 vaakasuoraa palkkia, kerrotaan pystysuoralla ja lankojen lukumäärällä yhdellä liitännällä: 3 * 4 * 30 cm = 3,6 m ja kokonaisluku 3,6 * 20 = 72 m.

10. Laatoitettu pohjatyyppi. Vahvistus- ja neulelangan määrä.

Lujituksen määrä riippuu maaperästä ja rakennuksen painosta. Oletetaan, että muotoilu on vakaalla pohjalla ja sillä on pieni paino, ja sitten ohut liitokset, joiden läpimitta on 1 senttimetri, tekevät. No, ja jos talon rakentaminen on raskasta ja seisoo epävakaalla maaperällä, paksummat 14 mm: n liittimet sopivat sinulle. Vahvikotelon etäisyys on vähintään 20 senttimetriä.

Esimerkiksi yksityisen rakennuksen perusta on 8 metriä pitkä ja 5 metriä leveä. Jos pituus on 30 senttimetriä, tarvitaan 27 sauvaa ja 17 leveä. Tarvitaan 2 vyötä, joten sauvojen määrä on (30 + 27) * 2 = 114. Nyt tämä numero kerrotaan yhden palkin pituudella.

Sitten teemme liitoksen ylemmän vahvistusverkon paikoissa alemman verkon kanssa, teemme samoin pitkittäisten ja poikittaisten sauvien leikkauspisteissä. Yhteyksien määrä on 27 * 17 = 459.

Kun levypaksuus on 20 cm ja kehysetäisyys 5 cm pinnasta, yhdestä liitoksesta tarvitaan 20 cm-10 cm pituinen armatanko = 10 cm, ja nyt yhteyksien kokonaismäärä on 459 * 0,1 m = 45,9 metriä vahvistusta.

Pystysuuntaisten palkkien leikkauspisteiden määrän mukaan voit laskea tarvittavien johtojen lukumäärän. Alemmalla tasolla on 459 liitäntää ja yhtä monta yläosaa, yhteensä 918 liitäntää. Yhden sellaisen paikan nipussa tarvitaan kaistaleet, joka on taivutettu puoleen, koko pituus yhdelle liitokselle on 30 cm, mikä tarkoittaa 918 m * 0,3 m = 275,4 m.

11. Talon säätiön kustannukset.

Teemme kaikki laskelmat tuloksena, selvitämme tarvittavien betonikuppien lukumäärän ja metallirakenteen hinnan, ja nyt voit laskea kaikki kustannukset ja selvittää koko talosi kustannukset. Määritämme hinnat yhden betonikupin myyjille. Älä unohda valmistelua ennen töitä, maaperän kaivausta säätiön alapuolella, materiaalien luovutusta, työvoimaa ja rakennustyön rakentamista säätiölle.

Säätiö laskin

Säätiö laskin auttaa sinua itsenäisesti laskemaan tarvittavan määrän betonia täyttämään säätiön ja laskemaan myös muottien ja vahvistamisen määrän. On huomattava, että parametri "Korkeuden säätö" sisältää sekä maanalaisen osan syvyyden että yläpuolisen osan korkeuden.

Jos sisätilojen välissä ei ole laakerityyppiä, ne käyttävät kevyempää perustekerrosta, jolla on omat geometriset parametrit, ja laskea laskentaan erilliset osastot erikseen ja tiivistää sitten tiedot.

Säätiön laskenta

Ennen kuin aloitat talon rakentamisen, sinun tulee ensin tutustua maaperän koostumukseen, sillä peruskokoonpanon valinta ja rakennusprosessiin liittyvät kustannukset riippuvat maaperän laatuindikaattoreista.

Seuraava askel on laskea säätiö, nimittäin kiinteän kuorman laskeminen itse talosta ja tilapäinen - tuulesta ja lumisateesta sen määrittämiseksi, maalaus kestää talon ja säätiön kuorman.

Sitten voit jatkaa säätiön betonin tilavuuden laskemista. Tätä seuraa rakenteen pituus, ja tämä sisältää ulkona olevan kehän ja huoneiden välisten väliseinien pituuden kerrottuna sen korkeudella ja leveydellä, mutta edellyttäen, että säätiön nauhalla on sama koko pituus.

Betonin määrä V = L * A * B, missä

L - Säätöpituus

A - Säätökorkeus

B - säätöleveys

Jos aiot valmistaa itse betonia, sinun kannattaa tietää, että betonia valmistetaan useimmiten sementtilaaduista M 500 ja M 400 käyttäen hiekkaa ja murskattua kiveä. Laskettaessa betoniosuuksia sinun tulisi ottaa huomioon monet tekijät, kuten jyskyt ja hiekka, niiden tiheys ja tarvittava betonin laatu. Taulukossa "betoniosuudet" esitetään keskimääräiset tiedot.

Laskettaessa raudoitusta perustuksen vahvistamiseksi on syytä tietää, että pitkittäisvaijerit ottavat kuormituksen, ja siksi niille käytetään pääasiallisesti 10-12 mm: n rei'itettyjä raudoituksia, ja pystysuorat ja poikittaiset sauvat ovat sileitä ja ohutta raudoitusta, koska ne eivät ole kuormitus.

Voit laskea nopeasti betonin määrän säätiön kaatamiseksi sekä kaikki tarvittavat rakennusmateriaalit käyttämällä edellä mainittua säätiö laskinta.

Kuinka lasketaan säätiö (laskin)?

Rakennuksen rakentaminen alkaa projektin kehittämisestä, määrittelee materiaalien tarpeellisuuden ja laskee arvioidut kustannukset. Ennen työskentelyn aloittamista on tärkeää valita perustan tyyppi ja rakenne, joka varmistaa rakenteen vakauden ja kestävyyden. Tietokoneen perustekniikan tuntemuksen ansiosta laskin antaa nopeasti laskea betonin määrän sekä määrittää teräsvahvistustarvetta ja muita tarvittavia materiaaleja. Laskelmissa voit käyttää säätiön online-betonilaskin tai tehdä itsenäisesti laskelmia.

Kuinka lasketaan talon säätiö

Kuinka määritellä oikein materiaalin kulutus säätiössä - valmistautua laskelmien toteuttamiseen

Ennen rakennustöiden aloittamista on tärkeää määrittää oikein rakennusmateriaalien tarve. Näin voit suunnitella kustannusten määrän ja käyttää järkevästi käytettävissä olevia taloudellisia resursseja. Koska talojen rakentamista edeltää perustuksen rakentaminen, on alkuvaiheessa tarpeen laskea perustan täyttämiseen tarvittava betoniseoksen määrä. Peruslaskennan suorittamiseksi tarvitaan laskin.

Kustannuslaskentaa voidaan tehdä eri tavoin:

 • valmiin ohjelman avulla. Ammattikäyttöön tarkoitettujen säätiöiden lasku laskin auttaa nopeuttamaan laskelmia;
 • suorittaa laskenta käsin. Yksinkertaisen laskimen avulla on helppo laskea betonin määrä säätiössä suurella tarkkuudella.

Laskennassa on otettava huomioon, että betoniliuoksen määrä mitataan kuutiometreinä eikä litroina tai tonnilta. Tästä johtuen laskentamenetelmässä saavutamme betonikoostumuksen tilavuuden eikä painoa. Ennen laskujen aloittamista on määriteltävä alustan tyyppi ja rakenne.

Tätä varten sinun on suoritettava useita toimintoja:

 • suorittaa geodeettisia tutkimuksia. Ne auttavat määrittämään pohjaveden pinnan, maaperän ominaisuuksien ja syvyyden syvyyden.
 • määritä pohjaan vaikuttava kuorma. Se auttaa sinua laskemaan oikein ja nopeasti laskentataulun sivustolle lähetettyyn talon laskimeen.
Laskeminen pohjan esimerkki kylpy 6 × 4 metriä

Laske laskentaan perustuvan säätiön laskemisen jälkeen seuraavat tiedot:

 • rakennustyypin tyyppi. Ammattimaisen ohjelman avulla voit laskea nauhapohjan, laattapohjan ja pylväsrakenteen;
 • säätiön muoto ja koko. Kokoonpano ja mitat riippuvat rakennuksen ominaisuuksista, todellisista kuormista ja maaperän ominaisuuksista;
 • tuotemerkki, jota käytetään konkreettisen liuoksen kaatamiseen. Se valitaan mekaanisten kuormitustasojen mukaan;
 • maaperän jäädytysaste. Se määritetään rakennuskohteen alueellisen sijainnin perusteella.

Syöttettyjen tietojen täydellisyydestä riippuu ratkaisulaskennan oikeellisuus sekä materiaalien kulutus.

Mitkä lähdetiedot lasketaan laskimessa talon perustan laskemiseen

Jotta voidaan määrittää kokonaiskustannukset ja laskea tarvetta materiaaleja, on tärkeää ymmärtää, kuinka laskea talon perusta.

Laskin, jolla laskutoimitus suoritetaan, käsittelee suuren joukon tietoja kustakin perustyypistä:

 • nauhan pohjaan perustuen, on otettava huomioon nauhan mitat sekä sen kokoonpano;
 • sarakepohjalle jalostetaan tukijärjestel- mien lukumäärää, niiden pituutta, poikkileikkauksen kokoa ja uppoamisvyöhykettä;
 • monoliittisen laatan muodossa on otettava huomioon pohjan paksuus, pystytettävän rakenteen alue sekä kehyksen rakenteelliset ominaisuudet.
Määritelmä ja tulokset kiinteän perustan laskemisesta

Kun materiaalit lasketaan säätiölle, laskin pystyy antamaan seuraavat tiedot:

 • vaaditun betoniliuoksen määrä;
 • baarimittari (m) ja kokonaisvahvistuspaino (kg);
 • kehyksen raja-alue;
 • kuormitus maahan;
 • puun tarve muottien valmistukseen.

Verkkolaskennan tulosten mukaan voit myös saada tietoa paikkatietokehon koosta.

Talon nauhateoksen laskeminen - laskin

Betonimassan tilavuuden määrittämiseksi ja materiaalien tarpeiden laskemiseksi on tärkeää tarkastella seuraavia seikkoja:

 • pohjan pituus, joka vastaa rakennuksen kehää;
 • nauhan leveys, jonka tulisi ylittää seinien paksuus 10-15 cm;
 • maaperän tunkeutumisaste maaperään.
Nauhapinnan laskeminen

Näiden arvojen kerrottuna saamme perusalustan tilavuuden, joka vastaa betonin kuutiota. Tietäen kuutiometrin raudoitetun betonin massan, joka on 2,4-2,5 tonnia, perusmassan paino on helppo saada. Tätä varten sinun on kerrottava kokonaiskapasiteetti kerrallaan yhden kuutiometrin painosta. Suoritettaessa laskelmia käsin on pieni virhe 6-8%. On tärkeää laskea ratkaisu pohjaan tarkasti. Laskin, jota voidaan käyttää verkossa, tarjoaa tällaisen mahdollisuuden.

Materiaalien laskeminen saraketyypin pohjalta

Kun rakennat pylväspohjaa, on tarpeen laskea oikein talon pohja.

Verkkolaskuri käsittelee seuraavat tiedot:

 • tukipylväiden lukumäärä;
 • halkaisija ja korkeus paaluilla;
 • maanpinnasta sijaitsevan tuen laajennetun osan mitat;
 • grillataulun mitat;
 • grillattavan rakenteen kokoonpano;
 • käytetyn betoniseoksen merkki.

Käytettävissä olevien tietojen avulla paalusäätiön suunnittelutoiminnoista ja -määristä on mahdollista suorittaa laskelmat manuaalisessa tilassa. Tätä varten on määritettävä yhden tuen määrä ja kerrotaan arvot, jotka saadaan kokonaisten paalujen lukumäärän mukaan. Grillitilavuus lasketaan samalla tavalla kuin teippi. Lisäämällä tukien tilavuutta grillattavan tilavuuden avulla saavutamme paalarakenteen kokonaistilavuuden. Nyt laskea betoni määrä ei ole vaikeaa.

Betonilaskuri säätiölle monoliittisen levyn muodossa

Monoliittisen laattarakennuksen suunnittelussa kehittäjät joutuvat kohtaamaan ongelman laskemalla betonin määrää säätiössä.

Laskimella voit nopeasti määrittää betonimassan kulutuksen sen jälkeen, kun seuraavat parametrit on otettu käyttöön ohjelman vastaaviin sarakkeisiin:

 • pohjalevyn pituus;
 • pohjalevyn leveydet;
 • raudoitetun betonipohjan korkeus.

Laskelmien suorittaminen manuaalisesti, voimme laiminlyödä äänenvoimakkuuden, jota vahvistuskammio käyttää. Sinun tarvitsee vain moninkertaistaa rakenteen mitat ja saada sen tilavuus, joka vastaa suunnilleen konkreettisen koostumuksen tarvetta. Tarkempien arvojen saamiseksi on käytettävä ohjelmamenetelmiä.

Laskutoimitusmateriaalien laskenta (laskin) - määritetään sementin tarve

Betoniratkaisua valmistettaessa käytetään eri laatuja sisältävää sementtiä. Rakennusrakenteiden lujuus, luotettavuus ja kestävyys riippuvat betoniseoksesta tuotetun Portland-sementin ominaisuuksista ja määrästä. Materiaalin laskemisen pohjalla laskin, joka on erikoisohjelma, käsittelee alkutietojen sarjan ja kertoo, miten perustasolle tarvitaan sementtiä.

Materiaalilaskin monoliittiselle pohjalevylle

Vertailutietojen avulla voit määrittää itsenäisesti sementin määrän betoniliuoksen valmistamiseksi. On tärkeää tarkastella sitä osuutta, jonka mukaan hiekkaa, sementtiä ja murskattua kiveä sekoitetaan. Tämä suhde on 3: 1: 5. Betoniliuos muodostuu yhdeksästä osasta, joista yksi on Portland-sementti.

Tämän suhdeluvun perusteella määritetään eri sementtityyppien lukumäärä betonikuopasta kohti:

 • M100: a käytetään 160 - 200 kg: n määränä;
 • M150 tarvitsee 200-220 kg;
 • M200 lisätään 240-280 kg: n rajoissa;
 • M250: a annetaan 300 - 30 kg.

Portland-sementin brändin kasvaessa sen määrä betonirakenteen kuutiometrissä kasvaa ja se on:

 • M300 - 320-380 kg;
 • M400 - 400-420 kg;
 • M500 - 510-530 kg.

Näiden tietojen avulla voit määrittää itsenäisesti sementin tarpeen tarkkuudella. Tarjolla on myös erityinen verkko-ohjelma, joka suorittaa viivyttelemättömiä laskelmia valmiin betonin, betonimerkin ja käytetyn sementtityypin käyttöönoton jälkeen.

Lasketaan talon säätiö - kustannuslaskin

Kun olet päättänyt laskeutumismenetelmän käyttämisestä käytetyn betoniliuoksen ja portland-sementin määrän laskemiseksi, voit selvittää säätiön rakentamisen kokonaiskustannustason.

Kokonaiskustannuksiin sisältyvät seuraavien materiaalien hankintakustannukset:

 • keskikokoinen joki tai louhos hiekka;
 • Portland sementti tarvitaan merkki;
 • srednefraktsionnoy sora.

Sinun on myös otettava huomioon ostokustannukset:

 • teräsvahvike kehyksen valmistukseen;
 • levyt, vanerilaudat tai metalli kokoonpanoon;
 • neulelanka, jota käytetään teräsvaijereiden liittämiseen;
 • laitteisto, jota käytetään muottirakenteen kokoamiseen.

Laskennan tärkeä osa on kuljetuskustannukset, jotka liittyvät tarvittavien materiaalien toimittamiseen rakennustyömaalle.

johtopäätös

Laskettaessa kustannuseriä perustuksen rakentamisessa voit määrittää tarkasti kustannusten kokonaismäärän. Voit käyttää valmiita ohjelmistotuotteita tai tehdä laskelmia omasta. On tärkeää hallita tekniikka, joka antaa oikean tuloksen. Oikea-aikaisen budjetin suunnittelun ansiosta voit jakaa rahaa tasaisesti ja varmistaa järkevä käyttö.

Säätiön laskenta - kuinka monta materiaalia tarvitaan säätiölle?

Talon luotettavan perustan valmistelu on erittäin tärkeä hetki, sillä rakennuksen hätätilanteen syy tulevaisuudessa voi olla säätiön virheellinen laskenta.

Säätiön tyypit - milloin ja mikä on tarkoituksenmukaisempaa?

Jotta voitaisiin rakentaa pieni maa-mökki pysyvään oleskeluun, lasketaan betoniperustuksen lujuus myös suunnitteluvaiheessa. Alapinnan määriteltyjen ominaisuuksien on kuitenkin vastattava maaperän kantavuutta, johon rakentaminen tehdään.

Samaan aikaan ei ole tarpeeksi pinta-alaa talon rakentamista varten, vaikka perustaa ei suunnitella haudata yli 2 metriä (nauha-versio). Tämän merkin voittamisen jälkeen maaperän sivukerrosten kestävyys alkaa myös toimia betonipohjassa, mikä aiheuttaa työntövaikutuksen. Muun muassa maaperän kylläisyys kosteudella ja vesistöjen syvyyden tulisi ottaa huomioon.

Sammutetuilla ja turvetuilla on alhainen kantavuus sekä ukkosmyrskyt ja suljetaan pois nauhan perustukset.

Tällainen maaperä on paras ratkaisu talon alle. Vyötyyppi on sallittu vain, jos epäluotettava maaperän kerros on syvyydeltään korkeintaan 1 metri, sitten kaivanto kaivuu vakaammalle horisontille, jolle tehdään hiekkalaatikko tai kaadetaan betonipohja. Kun maaperä on määritetty, valitaan perustan optimaalinen muunnos, sen on löydettävä sopivin betoni brändin mukaan.

Betonin valinta määräytyy sen lujuuden mukaan, joka heijastuu luokassa tai brändissä. Tämä puolestaan ​​riippuu siitä, mitä tuotemerkkiä käytetään sementtiliuoksessa. Erotetaan kevyiden ja raskaiden betoniseosten välillä, jotka riippuvat erän osuuksista, täyteaineiden jakeiden koosta ja tietysti suoraan valmiin liuoksen luokasta. Valukappaleen lujuusominaisuuksista riippuen sitä voidaan käyttää tietyissä rakennuskohteissa, myös eri tyyppisten perustusten osalta, pilarista monoliittiselle levylle.

Vahvuus betoni

Yksinkertaiset laskelmat nauhapohjalle

Kuten edellä olevasta taulukosta voidaan nähdä, pienille rakennuksille, sekä asuin- että talouksien, aidojen ja kulkuteiden matalille kevytpohjille, on parasta käyttää betonia, jossa on vähintään M200-luokka. Tässä on myös säätiö, jonka täyttömäärä on helpoin laskea, koska sen pituus on yhtä suuri kuin rakennuksen kehä.

Pohjan paksuus on yhtä suuri kuin ojan syvyys, taitettu muotin korkeudella ja leveys määräytyy tilanteen mukaan. Esimerkiksi aidan pitäisi olla pienempi kuin talossa. Näin saadaan seuraava säätiön laskelma: V = Phb, missä V on tilavuus, P on kehä, h on korkeus ja b on suunnitellun täytön leveys. Ratkaisua valmistettaessa liuskajohtoja varten on tärkeää muistaa, että SNiP 3.03.01-87: n mukaan suurimman rikkipitoisen soran ei tulisi ylittää 2/3 etäisyydellä pohjan alapuolella olevan vahvikkeen tankoja.

Lisäksi täyteaineen suurin osa ei saa olla suurempi kuin 0,2 täytön leveydestä tai syvyydestä. Pienen esikaupunkirakenteen nauhan perustan alla sallitaan käyttää erittäin hienoa hiekkaa, jonka hiukkaskoko on jopa 0,63 millimetriä, mutta niiden tilavuus ei saa ylittää 20% kuutiometriä kohden. Hiukkasia, jotka ovat pienempiä kuin 0,16, ei pitäisi olla yli 3 paino-% täyteainetta. Kaikki tämä on otettava huomioon ennen laskemista verkossa tai käsin sementtiä nauhalevitykseen.

Betonin luokka (luokka)

Merkitse rauniot vähintään:

Murskattu kivi luonnonkivestä

sora

Säätiö laskin

Laske täyttötilavuus paalusäätiössä

Ottaen huomioon, että yksittäisillä betonipilarilla on suhteellisen pieni alue, jolle talon massa jaetaan, niiden laastin luokka on valmistauduttava varsin korkeaksi M400 - M500: n rajoissa. Siksi ennen betonin laskemista, eli mitä määrää tarvitaan paalusäätiölle, sinun on selvitettävä, mikä sementti (korkein) on käytettävissäsi, tai päättää sopivista mittasuhteista etukäteen.

Liuoksen lujuus kasvaa myös veden-sementtisuhteen (V / C) laskiessa tilavuutta kohden, mutta samalla sitkeys vähenee ja ilman tampingia on vaikea sijoittaa kaivoihin. Siksi sinun on etsittävä keskimmäistä maata W / C: n ja löysät täyteaineiden osuuksien välillä. Vaikein asia mökin kasaantumisen laskemisessa on optimaalisen määrän määrittäminen. Pilarien välisen etäisyyden on keskimäärin oltava 1,5 - 2 metrin etäisyydellä, kun valoisa rakenne on suurempi. Jäljellä on vain selvittää, miten lasketaan talon perusta.

Periaate on sama kuin nauhalle, sillä ainoa ero on, että pituus vastaa useimmiten leveyttä tai hieman ylittää sen, mutta syvyys kasvaa merkittävästi. Sementin määrä on mahdollista laskea erillisellä online-laskimella, mutta betoni lasketaan käyttäen seuraavaa kaavaa: V = abh, missä V on tilavuus, a ja b ovat sarakkeen sivuja ja h on sen korkeus.

Betonin luokka (betoniluokka)

Sementin kulutus liuokseen (kg / m 3)

Betonin määrän laskeminen pohjalevyn täyttämiseksi

Jos paikan päällä on luotettava maasto, on mahdollista suunnitella kiinteistön rakentaminen tiilistä tai hiilihapotetusta betonilohkosta. Tätä varten useimmissa tapauksissa on mahdotonta tehdä ilman monoliittista laatua, vaikka nauhat ja paalut perustuvat pieniin mökkeihin. Heille tarvitaan korkealaatuista sementtiä, jotta voidaan tuottaa sopivaa laatua olevaa raskasta betonia.

Tällaisen täyteaineen tilavuus on suurin muuntyyppisten perustusten joukossa, mikä tarkoittaa, että se vie paljon materiaaleja, ja siksi vanhan kylpyyn ja erityisesti ämpärin sekoitukset ovat erittäin tehottomia. Ainakin tarvitset 120-180 litran sekoittimen. Koska ei ole mahdollista kaataa lautasen koko tilavuutta ilman raskaita rakennuslaitteita, pienet osat jaetaan pohjakerrosten koko pinnalle ja huolellisesti tasoitetaan.

Joten, miten lasketaan säätiö. Jos se on suorakulmion muotoinen - kaikki on yksinkertaista, riittää moninkertaistaa alue kaatamisen syvyydestä ja sinulla on tarvittava määrä, kun sekoitetaan sementtiä, hiekkaa ja raunioita vedellä. Eli kaava näyttää tältä: V = Sh, missä V on tilavuus, S on alue ja h on laattarakenteen korkeus. Kuitenkin sattuu, että kartanolla on lisäksi epäsäännöllisen muodon päärakennuksen lisäksi kaksi siipeä ja esimerkiksi suuri puolipyöreä terassi.

Tässä tapauksessa jakaumme pohjan yksinkertaisiksi geometrisiksi muodoiksi ja laskeimme kunkin tilavuuden erikseen. Syvyys, johon betoni kaadetaan, on yhteinen niille, mutta alueet ovat erilaisia. Siksi säätiön monoliittisen laatta lasketaan V: n muotoon1 = S1h, v2 = S2h ja Vyhteiskunta = V1 + V2. Sitten jää vain kaatamisen jatkaminen (ristisilloitus tehdään etukäteen).

Kuinka laskea, kuinka monta kuutiota betonia tarvitaan nauhan perustukselle?

Säätiö on rakennuksen erittäin tärkeä ja kallis osa. Talon tai ulkorakennuksen kestävyys ja lujuus riippuvat siitä, kuinka hyvin se on rakennettu (täytetty), ja koska erityisolosuhteista riippuen liuska-säätiön kustannukset voivat olla 30-70 prosenttia rakentamisen kustannuksista, on erittäin tärkeää laskea oikein, kuinka paljon betonia tarvitaan sen rakentamiseen.

Tällöin seuraavat tekijät vaikuttavat nauhan pohjaan:

 • Maanpoisto rakennusten rakentamiseen;
 • Maaperän tyyppi;
 • Maaperän jäädyttämisen syvyys. Vaikuttaa säätiön kokoon;
 • Seisovan pohjaveden korkeus. Vaikuttaa myös heilurin kellariin (lineaarinen liike talvella).

Laskelmissa käytetään tavallisia matemaattisia ja geometrisia kaavoja, jotka tutkitaan toisen asteen opetussuunnitelman puitteissa.

Kuinka laskea, kuinka paljon konkreettia tarvitaan nauhan perustukselle

Ribbonsäätiötä käytetään laajasti yksityisten kehittäjien keskuudessa pienen asuinrakennuksen, kylpyammeiden, autotallien, kattojen, tilapäisten talojen ja muiden vastaavien rakennusten rakentamisessa. Nauhateollisuuden suosio on suunnittelun yksinkertaisuudella ja itselaskennan ja rakentamisen mahdollisuudella.

Laskettaessa betonin määrää, joka tarvitaan pohjan täyttämiseen, sinun on laskettava säätiön tilavuus kuutiometreinä. Tältä osin on kaksi vaihtoehtoa. Ensimmäinen vaihtoehto - rakenteen pituus, leveys ja korkeus ovat samat "nauhan" kehän ympärillä. Toinen vaihtoehto on säätömuuttujien korkeus ja leveys.

Voit laskea kuinka monta kuutiota betonia tarvitset perustasoon ensimmäisessä suoritusmuodossa seuraavasti.

Esimerkiksi, kun olet suorittanut mittauksen "säätimen", kehyksen, leveyden ja korkeuden "nauhan" pituudesta, sait seuraavat alustavat tiedot:

 • Säätöalue (L): 40 metriä. Se on tärkeää! Ympärysmittaa ei mitata ulkoisen tai sisäisen rajan varrella, vaan tarkasti kaivannon keskellä pohjan alla;
 • Korkeus (H) 1,5 metriä;
 • Leveys 0,7 metriä.

Korvaamme lähdetiedot rinnakkaispipedin tilavuuskaavaan V = LHHHS: V = 40x1.5x0.7 = 42 m3. Täyteaineen täyttöön tarvitaan 42 kuutiometriä betonia.

Esimerkki betonin laskemisesta nauha-pohjaan

Oletetaan, että perustuksesi, jonka koko on 40 metriä, koostuu kahdesta osasta, jotka poikkeavat leveydestä: 10 metriä nauhaa 0,7 metriä leveä ja 30 metriä nauhaa 0,5 metriä leveä. Tällöin käytämme samaa kaavaa rinnakkaispipedin tilavuudelle, vaan teemme vain kaksi lasketta: 10 metrin (V1) "pala" ja 30 metrin ("v2") kappale. Sitten yhteenveto tuloksena olevista määristä ja saatetaan betonin määrä täyttää (V)

 • V1 = 10x1,5x0,7 = 10,5 m3;
 • V2 = 30x1,5x0,5 = 22,5 m3;
 • V = 10,5 + 22,5 = 33 kuutiometriä betonia.

Kuinka paljon sementtiä tarvitaan?

Betoniseoksen sekoittamiseksi kaistaleen perustaksi on tarpeen tietää, kuinka monta komponenttia tarvitaan: sementtiä, hiekkaa, raunioita ja vettä. Yleensä kaistaleiden rakentamiseen käytetään betonimerkkiä M200. GOST: n mukaan M200: ta sekoitetaan seuraavissa komponenttisuhteissa:

 • Sementti - 1 osa:
 • Hiekka - 2,8 osaa;
 • Murskattu kivi -4,4 osaa;
 • Vesi - 20% kokonaismäärästä.

Olettaen, että: 1 m3 betonia painaa noin 1 500 kg, 1 m3 portlandsementtiä painaa noin 1 300 kg, 1 m3 murskattua kiveä 1 450 kg, 1 m3 hiekkaa painaa 1 700 kg 1 m3: n betonin M200 valmistukseen: 255 kg sementtiä, 1.127 kg haurautta, 714 kg hiekkaa ja noin 190 litraa vettä.

Näin ollen ensimmäisen suoritusmuodon perustukselle tarvitaan 42 m3x225 kg = 9,450 tonnia sementtiä ja toiseen suoritusmuotoon perustuen 33m3x225 = 7,425 tonnia sementtiä. Tässä on syytä huomata, että esimerkki siitä, kuinka laskea, kuinka paljon konkreettia tarvitaan komponenttien laskemisessa on likimääräinen ja vaatii selvennystä kussakin yksittäisessä tapauksessa riippuen tuodun rakennusmateriaalin todellisesta massasta.