Maa-alan tilavuuden laskeminen

Tämän päivän viesti lisää maapallomalleja ja koskettaa asioita, joita en ole vielä koskettanut. Olen toistuvasti kerrottu, kuinka täyttää luettelo maapähkinöistä oikein, mutta jostain syystä en pitänyt tarpeellisena kertoa, kuinka näiden massien suunnitelma täyttyy :).

Harkitse konkreettista esimerkkiä, maapallojen suunnitelmaa vaiheittain. Maan massojen työ siirretään jo, kun helpotusjärjestelysuunnitelma on täysin kehitetty.

Oma työjono:

Vaihe 1.

Kopioin suunnitelma reliefin kanssa topografisesta valokuvauksesta erillisellä arkilla yhdistelemällä ne lohkoon. On helpompaa työskennellä lohkon kanssa, koska rakennamme kartogrammi suunnitelman päälle, joka on täytetty maaston ääriviivoilla ja olemassa olevilla merkinnöillä. Määritettyään "mustat" ja "punaiset" merkit, menestyksekkäästi poistamme lohkon, mutta siitä vähän myöhemmin, menemme edelleen.

Vaihe 2.

Jaan ennakoidun alueen neliöiksi, piirtäen 20x20 metrin verkko "lohkon" yli - suunnitelma helpotuksen järjestämiseksi. Suunnitellut ja olemassa olevat rakennukset verkon alla eivät tuota - kuten esimerkissä esitetään. Tietenkin, riippuen ulkonevien alueiden rakennuksista ja rakenteista, ristikkosolut voivat muodostaa minkä tahansa muodon: suorakaiteet, kolmiot, trapetsit jne.

Vaihe 3.

Seuraava askel on sijoittaa maaston nykyiset (mustat) ja ennustetut (punaiset) korotukset kaikilla ristikon risteyksillä. Tätä varten tarvitsemme lohkon suunnitelman helpotuksen ja topografian organisoinnille. Topografisen tutkimuksen mukaan määritän nykyisen tavaramerkin, joka on suunnitelman mukainen helpotusorganisaation suunnitelma - maaston ennustettu kohokuvio ristikon risteyksissä.

Suunniteltu merkki sijoitetaan piirrososan nykyisen merkin yläpuolelle (kuten kuvassa näkyy). Kaiken lisäksi meidän "lohko" ei enää ole tarpeen. Poista topografia helpotusorganisaatiosuunnitelmalla. Meillä on vain verkko, jossa on merkkejä.

Vaihe 4.

Seuraava tehtävä on laskea suunnitellun ja olemassa olevan merkin erotus. Kaikki on yksinkertaista: vähennämme olemassa olevan (mustan) merkin suunnitellusta (punaisesta) merkistä ja tallennetaan tulos suunnitellun merkin vasemmalle puolelle (ks. Alla oleva esimerkki). Tulos voi olla negatiivinen (miinusmerkki), positiivinen ja yhtä kuin nolla (jos arvot punaisen ja mustan kohotuksen kohotessa ovat samat). Negatiivinen tulos tarkoittaa "syvennystä", positiivinen tarkoittaa "pengeremaa".

Tämän työn lopussa meillä on joukko geometrisia muotoja, joiden korkeus on jokaisen huippunsa ja voi edetä seuraavaan vaiheeseen.

Vaihe 5.

Kun olemme määrittäneet korkeudet ruutuun jokaisella risteyksellä, on aika rakentaa nollapisteitä. Se näkyy viiva-pisteviivalla ja se sijaitsee lohen ja pylvään välissä. Jos kaikki korkeudet ovat vain positiivisia tai vain negatiivisia, piirustuksessa ei ole nollan työlinjoja (vain minun tapauksessani). Tämä tarkoittaa, että täytämme tai poistetaan koko projisoidun alueen maaperä.

Koska maanpäällisten massojen suunnitelma on koko maaperä irtotavarana (kaikki korkeuserot, joissa on plusmerkki tai nolla), aion näyttää, kuinka rakentaa nollapisteen linjaa käyttäen esimerkkiä yhdestä neliösolusta. Oletetaan, että neliösolun sivun pituus on 20 m ja korkeus +3,0; -2,0; -4,0; 0.0. Pylväsmerkin +3.0 ja -2.0: n välillä on nolla-teos. Solun katsomalla puolella käsitellään 5 metriä maata: täytämme 3 metriä ja leikataan 2 metriä. Jaamme sivun 5 pituus ja määritämme, missä pisteessä nollapisteri kulkee 20/5 = 4 m (4 m pituus 1 m korkeudella). Joten "nolla" sijaitsee 8 metrin etäisyydellä merkistä -2,0 tai 12 metrin päässä +3,0-merkistä.

Piirrä pisteen neliön puolelle 3.0 ja -2.0 olevien merkkien väliin ja liitä merkkiin 0.0. Laajennamme nollan linjaa tällä tavoin kaikkien solujen, joilla on merkkejä, kaivauksia ja pengerryksiä. Projisoidulla alueella "Groove" varjostivat viivoja 45 asteen kulmassa. Siirry seuraavaan vaiheeseen.

Vaihe 6.

Nyt meidän on määritettävä kunkin solun tilavuus. Tässä ei ole niin vähän vaihtoehtoja: voit muistaa koulun matematiikan tai käyttää online-laskinta (vaikka laskimet on useimmiten keksitty vain laskujen laskemiseksi rinteillä tai kaivoilla). Käytän yksinkertaista ja kätevää ZEMMAS-ohjelmaa, jonka voit ladata verkkosivuilla otsikon "LATAUKSET" alla. Käyttöohjeet ovat äärimmäisen yksinkertaisia: selvitä tarvitsemasi muoto (solutyyppi) ja anna tarvittavat tiedot tilavuuden laskemiseksi (esimerkiksi suorakaiteen muotoisen solun määrittämiseksi on määritettävä kahden puolen pituus metreinä (suunnitelma suunnitelman mukaan) ja kuvion huippupisteiden nousut (nämä ovat merkkejä saatu vähentämällä olemassa oleva merkki projisoidusta merkistä (katso vaihe 4).

Tuloksena oleva tilavuus sijoitetaan ristikkosolun keskelle suunnitelmaan. On tärkeää, ettei menetä merkkejä. Jos korkeus on miinusmerkillä, se tarkoittaa myös, että annamme sen ohjelmaan miinusmerkillä. Suunnitelmassa olevien "urien" tilavuus on merkitty miinusmerkillä, täyteen - plusmerkillä.

Erikseen kerron varojen laskemisesta pengerteen muodostamaan rinteeseen. Maaperän tyypistä otettu kaltevuus. Ilmoittakaa esimerkiksi kaltevuuskulma 1: 1.5 (Valko-Venäjän useimmin käytetty kaltevuus). Oletetaan, että pylvään korkeus on 1 m, sitten kaltevuus on 1,5 m leveä. Kohdassa rinteemme näyttää tältä:

Oikea kolmio ja sen jalat merkitsevät: 1 m ja 1,5 m. Tällaisten alustavien tietojen avulla on helppo laskea oikean kolmion alue käyttäen kaavaa ½ * 1 * 1.5 (muistelemme koulua ja uskomme, että nämä typerät kaavat geometrista, jota emme koskaan tarvitse elämässämme, sitten nauraa äänekkäästi). Kaltevuuden alue poikkileikkauksessa = oikean kolmion pinta-ala = 2,5 neliömetriä.

Kaltevuuden pituuden tunteminen (ja me aina tiedämme sen) ei ole vaikeata laskea tilavuutta kertomalla sen poikkileikkauksen pinta-alan pituus. Kuka ei ymmärrä, mittaa piirustuksen pituus.

Vaihe 7.

Exhale, se pysyy melko vähän. Suolistomallin pohjalta annamme pienen tabletin, jossa syötämme kaikki solujen tilavuuden arvot plusmerkillä - merkkijono "täytä" ja kaikki solujen tilavuudet miinusmerkillä - merkkijono "cutout". Jokaisen rivin lopussa annamme lopullisen hahmon - "täytteen" ja "kaivauksen" saadut määrät.

Nämä päällystys- ja kaivaustilojen kokonaismäärät kirjataan maaperän massojen tilavuuden raportin ensimmäiseen riviin - maaperän suunnitteluun. Lausunnon täyttäminen on kuvattu yksityiskohtaisesti asiaankuuluvissa viesteissä. Katso otsikko;).

Earth Works Laskin

Rakentamisen teoria on monimutkainen ja täysin käsittämätön aloittelijoille, jotka ensimmäistä kertaa kohtaavat monimutkaisia ​​järjestelmiä, taulukoita ja kaavoja. Heidän kehityksensä on melko vaikea tehtävä. On melko selvää, koska ihmiset, jotka saavat koulutusta tällä alalla, viettävät koko vuoden.
Sillä välin usein meillä ei ole mitään mahdollisuutta pyytää apua rakennustyön suorittamiseksi ammattilaisille tai ainakin kokeneemmille työntekijöille. Tässä tapauksessa on välttämätöntä suorittaa kaikki valmistelu ja valvoa välitön prosessi henkilökohtaisesti.

Käytä ammattilaisten keksintöä

Ajan puutteen olosuhteissa ei ole ollenkaan välttämätöntä tutkia rakennusteollisuuden teoriaa, samalla hallitsemaan monimutkaisia ​​matemaattisia kaavoja ja eri rakennusmateriaalien ominaisuuksia. Valmistelujen helpottamiseksi ammattilaiset ovat kehittäneet erilaisia ​​erikoislaskimia.
Yksi näistä on maanrakennuksen laskennan laskin. Sen ansiosta voit helposti määrittää kuopan lopullisen tilavuuden määritetyillä rinteillä. Riittää, kun haluat hakea objektin projektiin ja syöttää seuraavat tiedot laskimeen:
• tulevan kuopan leveys ja pituus pohjassa;
• kohteen leveys ja pituus ylhäällä;
• syvyys.
Määritä kaikki parametrit metreinä. Muussa tapauksessa laskimen automaattinen laskenta voi aiheuttaa virheitä.

Laskimen edut

Tämän ohjelman ansiosta voit suoraan laskea tarvittavat parametrit verkossa. Tämä on tärkeätä paitsi valmisteluvaiheessa, mutta myös säätää objektin parametreja rakentamisen aikana. Mahdollisuus hyödyntää tällaisen ohjelman verkossa olevaa apua on tae, että jos paperiin liittyvän hankkeen ja sen tosiasiallisen toteutuksen välillä ilmenee epäjohdonmukaisuuksia, voit helposti korjata tiedot ja ohjata työntekijöiden toimintaa tarpeelliseen suuntaan. Tämän ansiosta voit saavuttaa tyydyttävän tuloksen.
Sillä välin, älä unohda, että on tärkeää laskea oikein rakennuskohteen mittasuhteet ja parametrit. Edellytyksenä halutun tuloksen saavuttamiselle on myös, kuinka vastuullisesti lähestyt oman työn suorittamista, koska laiminlyönti on täysin mahdoton hyväksyä eikä salli jopa ihanteellisen projektin toteutumista.

Kaivon laskeminen ja louhinnan määrä

Ohjeet laskimelle maanrakennuksen tilavuudesta ja kustannuksista kuopan kaivamisen yhteydessä

vaihtoehdot:

X - Leveys

B - Syvyys

Y - pituus

Perusteellisen rakentamisen valmistelu alkaa kaivamalla kaivoa, joka on tarkoitettu rakennuksen tai rakenteen perustamista varten, viemäriputkien, altaiden tai säiliöiden järjestämiseen, viemärijärjestelmään ja veden tai rakennuksen rakentamiseen.

Valmisteltaessa kuoppaan kaivamista, on arvioitava maaperän määrä, joka on sijoitettava jonnekin - ota se pois tai käytä sitä hyödyksi.

Maanrakennusprojektin toteutus ja hinnat

Ennen kuin kaivamaan kaivetaan töitä, on etukäteen päätettävä, mihin paikkaan kaivettu maaperä otetaan pois. Ylempi kerros, jota erottaa sen hedelmälliset ominaisuudet, käytetään usein jalostamalla takapihan tontti, design kukkapenkit ja kukkapenkit lähellä taloa. Huonon maaperän kerros voidaan käyttää suunniteltaessa puutarhaa, kasvipuutarhoja, vuodenaikoina säätiölle tai poistaa sen sivustolta.

Huomaa, että 1 m3 poistettavan maaperän hinta nousee, kun kaivannon tilavuus kasvaa.

Useimmiten tarve poistaa maaperä kaivamaan kaivoksia on tarpeeksi suuri, joten sinun on huolehdittava siitä etukäteen. Tarkastele myös kuopan varastokokoa ennen asennustyön asentamista.

Käytä tekniikan palveluja tai kaivaa itseäsi?

Kun valitset vaihtoehdon, suosittelemme, että tutustut kaikkien niiden ominaisuuksiin.

Manuaaliseen työhön on ominaista tarkka tarkkuus ja vaaditun parametrin tiukka noudattaminen. Sen kustannukset ovat huomattavasti pienemmät kuin vuokrausvarusteet tai tilauspalvelut kuopan kaivamiseksi erikoistuneissa laitoksissa. Jos kaivon koko on suuri, ja sinun täytyy kaivaa runsaasti maata, silloin tässä tapauksessa on tarpeen käyttää laitteiden palveluja.

Prosessi vaiheittain

On aluksi määriteltävä paikka, jossa kaivaus ja sen merkinnät kaivetaan. On suositeltavaa tehdä tämä käyttämällä erityisiä tappeja, jotka ovat juuttuneet alueen kehän ympärille. Heidän keskenään ne on kytketty kirkkaalla värinjohtimella. Ohje kuopan suurimman tarkkuuden voi olla kaksi diagonaalista, jotka oikeilla merkinnöillä ovat samat. Tämän menetelmän käyttö on merkityksellistä tasaisella tontilla.

On olemassa toinen vaihtoehto tarkan merkinnän määrittämiseen. Pienellä etäisyydellä kuopasta, kaivamalla ylöspäin pylväät, kiinnittämällä levyt vaakasuoraan asentoon samalla tasolla. Niitä ja vedä johdot. Täydellisen merkinnän määrittämiseksi sinun on vähitellen vedettävä johdot. Myös erittäin hyödyllisiä ammattilaisvarusteita, jotka on suunniteltu näihin tarkoituksiin.

Kaivaa kaivo

Älä unohda kuoppaan kaivettujen ammattilaisten turvallisuutta etenkin alueilla, joilla on epävakaa tai erittäin löysä maaperä. Jotta vältetään tällaisen maaperän irtoaminen, seinät tulisi tehdä hieman kaltevalla rinnealueella. Seinien ja pohjan ohjaus voidaan suorittaa käyttämällä tasoa tai säleitä.

Miten lasketaan kaivon tilavuus

Hankkeen laatimisvaiheessa on tarpeen laskea louhinnan määrä, johon kaivamisen käytännön koostumus riippuu ylimääräisen maaperän louhinnasta, täytöstä ja poistamisesta.

Alueen kallioiden koostumuksen erot aiheuttavat sen, että samojen emästen osalta erotetut tilavuudet poikkeavat kaltevuuskulmasta.

Laskentamenetelmä on pakollinen. Jos tämä hetki ei heijastu yksityisen talon rakennushankkeeseen, se toteutetaan itsenäisesti ennen kaivamisen kaivamisen alkua.

Tapoja laskea

Louhintatyön suorittaminen on välttämätöntä useimpien teollisten ja siviilirakenteiden rakentamisessa. Kutakin tapausta varten valitaan tapa, jolla laskelma tehdään kaivolle, kaivolle tai pengeremalle. Se riippuu seuraavista tekijöistä:

 • työn laajuus;
 • kohteen tarkoitus (rakennusten perusteet, tukee, teknisen viestinnän laittaminen, laitekaivot, avoimet viemäröintijärjestelmät);
 • rakennustyömaan maastoominaisuudet;
 • maan kartoitus- ja purkamenetelmä (manuaalinen, mekaaninen), mikä määrää uusien radojen järjestämisen työalueelle;
 • rakennustiheyden tontti.

Maaperän kehittymistä koskeva työmäärä on jaettu alueelle, joka liittyy paikan päähän (leikkaus maaperään) ja joka liittyy kaivojen rakentamiseen. Jotkut niistä voidaan tehdä puskutraktorilla, käsin purkamalla.

tarkka

Likimääräinen mahdolli- simman mahdolli- simman maaperän tilavuuden laskenta edellyttää seuraavia tutkimuksia (paikan päällä, kamerointityö):

 1. Laskentamallin määrittäminen. Topografisten tutkimusten avulla määritetään maaperän ominaispiirteet ja kohoumat, kuopan alapuolinen pinta, mukana olevat ruoppaus, penger- mät, erot, harjanteet.
 2. Myöhempi toimistokäsittely muodostaa lisäarvot (välit), jotka ovat välttämättömiä kaikkien arvojen (muodon, tilavuuksien, nollapisteiden) määrittämiseksi. Arviointi alueen geologisista indikaattoreista.
 3. Teknisen raportin laatiminen, jossa ilmoitetaan olosuhteet, syyt, tulokset, todelliset ja sallitut virheet.

Raportti, jolla on erityisorganisaation laskema tieto, on myös perustelu työn kustannusten määrittämiselle.

Yksin

Maanpäällisten laitteiden tilavuuden määrittäminen laitteen kaivossa rinteillä ja kaivukoneilla ei ole suuri asia mittausten jälkeen (suoran segmentin pituudet, syvyys vastaavissa kohdissa).

Tapauksissa, joissa syvennys on monimutkainen muoto, se on jaettu yksinkertaisiin geometrisiin kappaleisiin (prismat, joissa kolmio on pohjassa, suorakulmio, viisikulmio). Kaikkien tulosten summaus antaa kaivon tilavuuden halutun arvon.

Tietäen kuopan alueen koon ja sen kaikkien osuuksien lukujen korkeuden, on kätevää käyttää "online calculator" -palvelua. Tässä esimerkissä voidaan nähdä esimerkki:

Syöttämällä vastaavat arvot geometristen kappaleiden spesifioituihin muunnelmiin kenttiin saadaan tulosta, jonka tarkkuus riippuu valitusta laskentarakenteesta.

Suhteellisen yksinkertaisissa laskelmissa, joissa mahdollisen virheen arvo ei ole suuri, käytetään kaavaa, joka vastaa maarakenteen likimääräistä kokoa:

Monimutkaisten maastoalueiden kohdalla kaivannon kokonaispituus hajoaa hajoamille, joilla on sama kaltevuus, jonka tilavuus lisätään kokonaisarvoon.

Vaatimukset rinteille

Vastaus siihen, mihin kaltevuuteen on maaperän kaltevuudet, on rakennuskoodeissa. Poikkeama määritetyistä standardeista aiheuttaa paitsi työnteon lisäämisen seinän romahtamisen yhteydessä, mutta myös työntekijän loukkaantumisriskiä.

Tärkeimmät määritysparametrit ovat maaperän tiheys, sivupinnan muodostaminen ja kaivamisen syvyys:

Samanaikainen tekijä on louhinnan pituus - suurille suorille osille voi myös esiintyä pystysuuntaista sivureunaa. Tämä todennäköisyys on pienempi lyhyillä välein pyöreillä kuopilla.

Lisäpisteitä

Käytännössä kaivojen laitetta käyttäessä on olemassa erityisiä toimenpiteitä, jotka on otettava huomioon. Lisätietoja kuopan tilavuuden laskemisesta erikoisohjelmassa on tässä videossa:

Nämä ovat seuraavat olosuhteet:

 • Kaivamalla kaivo kaivinkoneella sisältää sallitut maaperän maaperät, jotka poistetaan lapioilla;
 • kaivosta putkien asentamiseen käsin on varustettu putkilla nivelissä;
 • putken kantavuuden lisäämiseksi 30-40%, ne lisäävät laakerialuettaan pohjaan ottamalla näytteen putken taustalla olevan pinnan putken Ø pitkin 120 asteen kulmalla;
 • täytteen koko määritetään kuopan tilavuuksien ja maanalaisen maanosan välisen eron mukaan.

Maahantuotujen tai maahantuotujen maametallien määrän minimoimiseksi kaikkien louhintatöiden loppuun saattamiseksi on mahdollista, että suunnitteluportaassa lasketaan nollataso, joka antaa tasapainon louhinnan ja polkumyynnin määristä.

Maaperän tilavuuden laskenta - louhinta, penger, kaivanto, kaivaus

Onko mahdollista, ilman asiantuntijaa, laskea oikein kaivamäärät?

Ruoppaus Moskovassa on kallis prosessi. Ja kun rakennustyötä suunnitellaan, kustannusten ylittämisen välttämiseksi on tärkeää huomata oikein louhintatilavuuden laskenta, joka kertoo sinulle, kuinka paljon maaperää valitaan, kuljetetaan, onko maata mahdollista jakaa maa esineen rakentamiseen valittuun alueeseen. Yrityksemme kokeneet tarkastajat suorittavat tämän tyyppisen palvelun nopeasti ja tehokkaasti, koska heillä on käytettävissään kaikki tarvittavat laitteet, tekniikka ja innovatiiviset tietokoneohjelmistot tutkimukseen. Jotkut asiakkaat kuitenkin kysyvät joskus, onko mahdollista laskea itsenäisesti maaperän määrä m3: ksi erilaisten laskimien avulla ja turvautumatta asiantuntijan käyttöön?

Onko tämä säästö sopiva? Vastaus on yksiselitteinen: ei ole ammatillinen tarkastaja, on erittäin vaikea tehdä laadullinen laskelma maaperän tilavuudesta. Loppujen lopuksi louhintatilavuuden laskennalla on päätavoitteena saada reaalilukuja, jotka mahdollistavat urakoitsijoiden louhintatyön ohjaamisen. Täällä tarkkuus on tärkeä. Mikä on tietotekniikan vaikeus? Ensinnäkin on syytä pitää mielessä, että jokaisella maaperällä - savella, hiekalla tai hiekkasaumolla - on oma paino, joten vain erittäin pätevä asiantuntija voi laskea maaperän tilavuuden m3: ssä. Maanmittaustoiminnan erillisten alalajien tilavuuden määrittämiseksi tarkastajat valitsevat eri menetelmät ja tarvittavat laskentakaavat.

Valittaessa sopivinta menetelmää asiantuntijat varmasti ottavat huomioon seuraavat tiedot:

 • maastohuolto;
 • alue, kokoonpano ja muut ominaisuudet;
 • tapoja toteuttaa työtä.

Lisäksi siinä otetaan huomioon asiakkaan teknisissä eritelmissä määrittelemät laskennan tarvittavat tarkkuudet.

Miten maaperän tilavuus lasketaan?

Maadoitettu rakenne, olipa kyseessä sitten ruoppaus (oja, kaivanto) tai penger, on realistisesti esitetty klassisena geometrisena ruumiina. Tämän seurauksena maaperän tilavuuden laskeminen näyttää siltä, ​​että se voidaan suorittaa tunnettujen geometristen kaavojen avulla. Henkilöstömme korostavat kuitenkin asiakkaiden huomion, että maaperän tilavuuden laskennassa kaivamisen aikana on omat vivahteensa ja ominaisuutensa. Ensinnäkin, jotta laskemalla volyymit oikein, kun kaivoksia kaivetaan, on äärimmäisen tärkeää määritellä tarkasti objektin mitat.

Nykyään maaperän tilavuuden laskeminen perustuu määrittämään eri geometristen muotojen määrät, jotka määrittävät tietyn maanrakennuksen muodon. Ilmoitamme varmasti asiakkaalle, että maaperän tilavuus on rajoitettu lentokoneisiin ja siksi pienillä epäsäännöllisillä todellisilla maaperän pinnalla ei ole merkittävää vaikutusta laskettuun tilavuuteen.

Se on tärkeää! Tilatessasi palvelua, kuten laskemalla maaperän määrän säätökuopalle, muista ottaa huomioon, että tässä tapauksessa kaivaus tehdään marginaalilla - asianmukaisesti sijoittaa säätiö, kuoppa kaivaa 500-800 mm leveämmän ympäryksen ympärille tulevan alemman rakenteen elementin ulkoreunasta.

Maa-kaivosten tilavuuden laskeminen rinteillä maanrakennusten vakauden varmistamiseksi

Meitä pyydetään usein laskemaan kaivannon määrä kuopan järjestämiseksi rinteillä. Mitä tämä tarkoittaa? Kaivo, kuten tunnetaan, on erityinen louhinta, joka on suunniteltu perustan myöhemmäksi laskemiseksi monoliitti- sestä betoniteräksestä eri rakenteille. Näin ollen on erittäin tärkeää varmistaa tällaisen maadoitetun rakenteen kestävyys - tämä on yksi tällaisten esineiden tärkeimmistä vaatimuksista. Itse asiassa käytön aikana ei ole hyväksyttävää, että rakenne muuttaa alkuperäistä muotoaan ja perusmitta, sallii pohjautumista, pohjaveden heikentää tai saostuu.

Tämän vaatimuksen täyttämiseksi maaperärakenne on pystytetty tiettyyn jyrkkyyteen erikoisilta rinteiltä. Samalla Moskovan maaperäkeskustelujen laskemista rinteillä suoritetaan käyttämällä erityisiä kaavoja, joita tarkastajat käyttävät taitavasti. Työn tuloksena asiakas saa hyvää aikataulua - maapähkinäosamarkkeria - tutkittavan tontin erityissuunnitelma, jossa näkyvät neliöiden, korkeuksien (punaiset, mustat ja työntekijät) kohotus, neliöverkko ja nollapisteitä.

Jos haluat tilata maa-alueen laskemisen, ota yhteyttä esimieheihimme: antamalla heille tarvittavat tiedot tulevasta laitoksesta, voit tietää etukäteen Geotop Engineering LLC: n kokeneiden asiantuntijoiden palveluista aiheutuvat kustannukset.

Laskin laskettaessa kaivoa ja maanrakennusten määrää

Laskurin laskutoimitus kaivannon louhinnasta

Esittelemme sinulle online-laskimen, joka laskee ja määrittelee kaivon maanrakennusten tilavuuden.

Kaikki parametrit on määritetty metreinä

X - Kuon leveys.

B - Syvyys.

Y - pituus.

Koko prosessiin kuuluu kaivaminen kuoppa talon perustaksi, mökin, lampi tai uima-allas, veden syöttö tai talon viemäröinti.

Valmistelun ja tuotannon aikana tärkein vaihe on tuotetun maaperän määrän oikea arviointi.

Suunnittelu- ja kaivauskustannukset

Täydellinen arviointi käsittää kaivamisen ja kaivetun maaperän määrän poistamisen. On suositeltavaa suunnitella huolellisesti, mihin maaperään levitettävät maaperän hedelmälliset kerrokset liikkuvat. Unfertile maata, voidaan rakentaa säätiö, suunnitella puutarha, kasvis tai vain ottaa se pois. On tarpeen löytää etukäteen paikat, joissa kaivettu tai käytetty maaperä poistetaan.

Se on tärkeää! Kaivamisen aikana nopeus 1 m³: aan maata voi kasvaa syvennyksen kasvaessa. Siten kustannukset maan pinnasta syvyyteen 1 metriin ja syvemmät, usein kaksinkertaistuvat.

Maaperän poisto on usein lisäkustannus. Välttämättömien kustannusten välttämiseksi kaikki vaiheet ja niiden kustannukset olisi sovittava etukäteen sopimuspuolen kanssa.

Ennen kuin asennat muottiin pohjaan kaatamisen, on otettava huomioon varanto kuopan koon mukaan.

Soita tekniikkaan tai kaivaa itseäsi?

Ennen kuin päätät kaivata reikää, harkitse kunkin menetelmän etuja ja haittoja.

Jos prosessi suoritetaan manuaalisesti, niin saat siistin ja tarkasti korjattua kuopan kokoa.

Jos maan määrä on suhteellisen pieni ja käytettävissä olevan työvoiman kanssa, manuaalisen työvoiman kokonaishinta on paljon halvempaa kuin erikoislaitteiden tai kaivukoneiden vuokrauksella. Myös tämä menetelmä helpottaa tulevan kaivannon geometrian ja parametrien hallintaa säätiön alapuolella.

Jos suunnitellaan kaivamaan suuria määriä maata, niin tuottavuuden ja säästämisen kannalta olisi edullista tilata kaivinkone. Mutta joka tapauksessa valinta on sinun.

Vaiheittainen prosessi

Ensin tehdään merkintä tulevasta kuopasta. Tämä tehdään parhaiten kiinnikkeellä, joka on jumissa ympäri sivuston kehää ja liitä ne ohuella värillisellä johtoasemalla, joka osoittaa työn paikan. Tulevan kuopan geometrian tarkistamiseksi on välttämätöntä mitata kaksi diagonaalista, joiden täytyy välttämättä olla samat.

Tämä menetelmä ei ole ammattimainen ja soveltuu parhaiten suhteellisen tasaiselle maalle.

Jos tarvitset tarkempia merkintöjä suunnitelluista maanrakennuksista, on parasta käyttää seuraavaa menetelmää.

Lyhyellä etäisyydellä kuopasta tulee puupalkkeja tai metallipuita kaivaa 2 kpl: n ruutuihin (valukappaleet). Näissä pylväät kiinnittävät levyt vaakasuoraan asentoon, johon venytämme johtoja. Yritä kiinnittää levyt suhteessa toisiinsa samalla tasolla.

Liikuttamalla johtoja voit saavuttaa täydellisen merkinnän. Jäljellä olevia päästöjä voidaan käyttää, kun asennetaan muottien nauhan alla.

Jos on laser taso, teodoliitti, taso, ne helpottavat suuresti työtäsi.

Suorita geometrian ohjaus

Tarkan 90 asteen kulman saavuttamiseksi käytä fiksuta menetelmää. Otetaan kolmio, jonka sivuilla on suhde 3: 4: 5 metriä yhdellä 90 ° kulmalla. Toisella puolella sivumme 3 metrin kulmasta ja toisella puolella 4 metriä, kun näiden pisteiden välinen etäisyys on 5 metriä.

Kaivamme kaivoa

Jos aiot mennä syvälle tai työmaalla on heikko maali, ensinnäkin sinun on turvattava turvallisuus. On parasta tehdä kaivannon seinämillä lievä kaltevuus, joka estää maaperän vuodatuksen.

Voit hallita pohjaa ja seiniä käyttämällä tasoa ja säleitä, joiden pituus on riittävä.

Kaivon tilavuuden laskeminen

Miten lasketaan kaivon tilavuus

Hankkeen laatimisvaiheessa on tarpeen laskea louhinnan määrä, johon kaivamisen käytännön koostumus riippuu ylimääräisen maaperän louhinnasta, täytöstä ja poistamisesta.

Alueen kallioiden koostumuksen erot aiheuttavat sen, että samojen emästen osalta erotetut tilavuudet poikkeavat kaltevuuskulmasta.

Laskentamenetelmä on pakollinen. Jos tämä hetki ei heijastu yksityisen talon rakennushankkeeseen, se toteutetaan itsenäisesti ennen kaivamisen kaivamisen alkua.

Tapoja laskea

Louhintatyön suorittaminen on välttämätöntä useimpien teollisten ja siviilirakenteiden rakentamisessa. Kutakin tapausta varten valitaan tapa, jolla laskelma tehdään kaivolle, kaivolle tai pengeremalle. Se riippuu seuraavista tekijöistä:

 • työn laajuus;
 • kohteen tarkoitus (rakennusten perusteet, tukee, teknisen viestinnän laittaminen, laitekaivot, avoimet viemäröintijärjestelmät);
 • rakennustyömaan maastoominaisuudet;
 • maan kartoitus- ja purkamenetelmä (manuaalinen, mekaaninen), mikä määrää uusien radojen järjestämisen työalueelle;
 • rakennustiheyden tontti.

Maaperän kehittymistä koskeva työmäärä on jaettu alueelle, joka liittyy paikan päähän (leikkaus maaperään) ja joka liittyy kaivojen rakentamiseen. Jotkut niistä voidaan tehdä puskutraktorilla, käsin purkamalla.

Likimääräinen mahdolli- simman mahdolli- simman maaperän tilavuuden laskenta edellyttää seuraavia tutkimuksia (paikan päällä, kamerointityö):

 1. Laskentamallin määrittäminen. Topografisten tutkimusten avulla määritetään maaperän ominaispiirteet ja kohoumat, kuopan alapuolinen pinta, mukana olevat ruoppaus, penger- mät, erot, harjanteet.
 2. Myöhempi toimistokäsittely muodostaa lisäarvot (välit), jotka ovat välttämättömiä kaikkien arvojen (muodon, tilavuuksien, nollapisteiden) määrittämiseksi. Arviointi alueen geologisista indikaattoreista.
 3. Teknisen raportin laatiminen, jossa ilmoitetaan olosuhteet, syyt, tulokset, todelliset ja sallitut virheet.

Raportti, jolla on erityisorganisaation laskema tieto, on myös perustelu työn kustannusten määrittämiselle.

Maanpäällisten laitteiden tilavuuden määrittäminen laitteen kaivossa rinteillä ja kaivukoneilla ei ole suuri asia mittausten jälkeen (suoran segmentin pituudet, syvyys vastaavissa kohdissa).

Tapauksissa, joissa syvennys on monimutkainen muoto, se on jaettu yksinkertaisiin geometrisiin kappaleisiin (prismat, joissa kolmio on pohjassa, suorakulmio, viisikulmio). Kaikkien tulosten summaus antaa kaivon tilavuuden halutun arvon.

Tietäen kuopan alueen koon ja sen kaikkien osuuksien lukujen korkeuden, on kätevää käyttää "online calculator" -palvelua. Tässä esimerkissä voidaan nähdä esimerkki:

Syöttämällä vastaavat arvot geometristen kappaleiden spesifioituihin muunnelmiin kenttiin saadaan tulosta, jonka tarkkuus riippuu valitusta laskentarakenteesta.

Suhteellisen yksinkertaisissa laskelmissa, joissa mahdollisen virheen arvo ei ole suuri, käytetään kaavaa, joka vastaa maarakenteen likimääräistä kokoa:

Monimutkaisten maastoalueiden kohdalla kaivannon kokonaispituus hajoaa hajoamille, joilla on sama kaltevuus, jonka tilavuus lisätään kokonaisarvoon.

Vaatimukset rinteille

Vastaus siihen, mihin kaltevuuteen on maaperän kaltevuudet, on rakennuskoodeissa. Poikkeama määritetyistä standardeista aiheuttaa paitsi työnteon lisäämisen seinän romahtamisen yhteydessä, mutta myös työntekijän loukkaantumisriskiä.

Tärkeimmät määritysparametrit ovat maaperän tiheys, sivupinnan muodostaminen ja kaivamisen syvyys:

Samanaikainen tekijä on louhinnan pituus - suurille suorille osille voi myös esiintyä pystysuuntaista sivureunaa. Tämä todennäköisyys on pienempi lyhyillä välein pyöreillä kuopilla.

Käytännössä kaivojen laitetta käyttäessä on olemassa erityisiä toimenpiteitä, jotka on otettava huomioon.

Nämä ovat seuraavat olosuhteet:

 • Kaivamalla kaivo kaivinkoneella sisältää sallitut maaperän maaperät, jotka poistetaan lapioilla;
 • kaivosta putkien asentamiseen käsin on varustettu putkilla nivelissä;
 • putken kantavuuden lisäämiseksi 30-40%, ne lisäävät laakerialuettaan pohjaan ottamalla näytteen putken taustalla olevan pinnan putken Ø pitkin 120 asteen kulmalla;
 • täytteen koko määritetään kuopan tilavuuksien ja maanalaisen maanosan välisen eron mukaan.

Maahantuotujen tai maahantuotujen maametallien määrän minimoimiseksi kaikkien louhintatöiden loppuun saattamiseksi on mahdollista, että suunnitteluportaassa lasketaan nollataso, joka antaa tasapainon louhinnan ja polkumyynnin määristä.

Laskin laskettaessa kaivoa ja maanrakennusten määrää

Anna mitat m:

Laskurin laskutoimitus kaivannon louhinnasta

Esittelemme sinulle online-laskimen, joka laskee ja määrittelee kaivon maanrakennusten tilavuuden.

Kaikki parametrit on määritetty metreinä

Koko prosessiin kuuluu kaivaminen kuoppa talon perustaksi, mökin, lampi tai uima-allas, veden syöttö tai talon viemäröinti.

Valmistelun ja tuotannon aikana tärkein vaihe on tuotetun maaperän määrän oikea arviointi.

Suunnittelu- ja kaivauskustannukset

Täydellinen arviointi käsittää kaivamisen ja kaivetun maaperän määrän poistamisen. On suositeltavaa suunnitella huolellisesti, mihin maaperään levitettävät maaperän hedelmälliset kerrokset liikkuvat. Unfertile maata, voidaan rakentaa säätiö, suunnitella puutarha, kasvis tai vain ottaa se pois. On tarpeen löytää etukäteen paikat, joissa kaivettu tai käytetty maaperä poistetaan.

Se on tärkeää! Kaivamisen aikana nopeus 1 m³: aan maata voi kasvaa syvennyksen kasvaessa. Siten kustannukset maan pinnasta syvyyteen 1 metriin ja syvemmät, usein kaksinkertaistuvat.

Maaperän poisto on usein lisäkustannus. Välttämättömien kustannusten välttämiseksi kaikki vaiheet ja niiden kustannukset olisi sovittava etukäteen sopimuspuolen kanssa.

Ennen kuin asennat muottiin pohjaan kaatamisen, on otettava huomioon varanto kuopan koon mukaan.

Soita tekniikkaan tai kaivaa itseäsi?

Ennen kuin päätät kaivata reikää, harkitse kunkin menetelmän etuja ja haittoja.

Jos prosessi suoritetaan manuaalisesti, niin saat siistin ja tarkasti korjattua kuopan kokoa.

Jos maan määrä on suhteellisen pieni ja käytettävissä olevan työvoiman kanssa, manuaalisen työvoiman kokonaishinta on paljon halvempaa kuin erikoislaitteiden tai kaivukoneiden vuokrauksella. Myös tämä menetelmä helpottaa tulevan kaivannon geometrian ja parametrien hallintaa säätiön alapuolella.

Jos suunnitellaan kaivamaan suuria määriä maata, niin tuottavuuden ja säästämisen kannalta olisi edullista tilata kaivinkone. Mutta joka tapauksessa valinta on sinun.

Ensin tehdään merkintä tulevasta kuopasta. Tämä tehdään parhaiten kiinnikkeellä, joka on jumissa ympäri sivuston kehää ja liitä ne ohuella värillisellä johtoasemalla, joka osoittaa työn paikan. Tulevan kuopan geometrian tarkistamiseksi on välttämätöntä mitata kaksi diagonaalista, joiden täytyy välttämättä olla samat.

Tämä menetelmä ei ole ammattimainen ja soveltuu parhaiten suhteellisen tasaiselle maalle.

Jos tarvitset tarkempia merkintöjä suunnitelluista maanrakennuksista, on parasta käyttää seuraavaa menetelmää.

Lyhyellä etäisyydellä kuopasta tulee puupalkkeja tai metallipuita kaivaa 2 kpl: n ruutuihin (valukappaleet). Näissä pylväät kiinnittävät levyt vaakasuoraan asentoon, johon venytämme johtoja. Yritä kiinnittää levyt suhteessa toisiinsa samalla tasolla.

Liikuttamalla johtoja voit saavuttaa täydellisen merkinnän. Jäljellä olevia päästöjä voidaan käyttää, kun asennetaan muottien nauhan alla.

Jos on laser taso, teodoliitti, taso, ne helpottavat suuresti työtäsi.

Suorita geometrian ohjaus

Tarkan 90 asteen kulman saavuttamiseksi käytä fiksuta menetelmää. Otetaan kolmio, jonka sivuilla on suhde 3: 4: 5 metriä yhdellä 90 ° kulmalla. Toisella puolella sivumme 3 metrin kulmasta ja toisella puolella 4 metriä, kun näiden pisteiden välinen etäisyys on 5 metriä.

Jos aiot mennä syvälle tai työmaalla on heikko maali, ensinnäkin sinun on turvattava turvallisuus. On parasta tehdä kaivannon seinämillä lievä kaltevuus, joka estää maaperän vuodatuksen.

Voit hallita pohjaa ja seiniä käyttämällä tasoa ja säleitä, joiden pituus on riittävä.

ALUKSEN LASKEMINEN.


Taulukko 11.5 ALKUPERÄISYYTTÄ KOSKEVAT MAHDOLLISUUDENVASTAISET SÄÄNNÖT

Kaivannon tilavuuden määrittämiseksi kaivannon pituussuuntainen profiili on jaettu alueille, joilla on samanlaiset rinteet, laske kunkin maa-alueen tilavuus ja tiivistää sitten.
Kaivon tilavuus pystysuorilla seinillä

jossa K op määritetään ENiR Col.E2, adj. 2; V t - putkilinjan syrjäyttämät ja maasta vietävät maaperän tilavuus,

jossa V i on maaperän lisävoimakkuus (otettu lisäyksellä kun on ylijäämä ja miinus - maaperän puute), m 3; F - suunnitellun tontin alue, m 2.
Laskennan päätyttyä kaikki maanrakennuksen volyymit vähennetään erityiseen lausuntoon, jota kutsutaan maan massojen konsolidoiduksi tasapainoksi ja joka koostuu kahdesta osasta: vasen - maaperän (P) ja oikean - maaperän kulutus (P). Kun P> P-tasapaino on positiivinen, ts. aktiivinen, jossa

Maa-alan tilavuuden laskeminen lyhyessä ajassa

Maadoituslaskelmia sovelletaan itse rakennusvaiheissa. Maa-alueiden laskemisen vuoksi tehdään useita teknisiä perustavaa laatua olevia päätöksiä:

 • tuotantomenetelmän valitseminen työn tyyppi,
 • työn kustannusten määrittäminen ja niiden kesto.

Oikein suoritettu prosessi mahdollistaa luotettavien lukujen saamisen, jotka ovat välttämättömiä lisätulosten laskemiselle rakentamisen aikana.

Kun pohjakerroksen laite on suunniteltu perustettavaksi, tarvitaan kaivamiseen, liikkumiseen ja maaperän työn tekemiseen tarvittava yksityiskohtainen laskenta. Tämä laskenta auttaa valitsemaan oikeat louhintatavat ja menetelmät; tunnistaa kuljetuksen tarve; ratkaista louhittu maaperän käyttö ongelma; selvittää työn arvioidut kustannukset ja kesto.

Maanmittausten laskeminen - mistä se on?

Geodeettisia palveluja tarjoava yritys suorittaa tällaiset laskelmat nopeasti, tehokkaasti ja mahdollisimman tarkasti.


Usein on tarpeen määrittää maahan kaivettujen kaivosten määrä, joka on tarkoitettu rakennusten perustusten rakentamiseen. Tätä varten erityiset kaavat lasketaan alla olevan kuopan mitat. Määrittämällä kaltevuus jyrkkyys ja tuntemalla etäisyys pinnasta syvennyksen pohjaan, voit saada kattavuuden edellä pitkin.


Jos kuopan muoto on suorakulmainen, sen tilavuus lasketaan prismatoidin tilavuuden kaavan mukaan. Säiliötyyppisten rakennusten ojia kaivetaan kahdessa lähestymistavassa. Ensimmäisessä vaiheessa järjestetään suorakaiteen muotoinen yleinen kuoppa, koska nämä rakenteet on usein rakennettu ryhmiin. Toisessa vaiheessa tehdään vastaavat syvennykset. Tämän perusteella kaivustyön määrä lasketaan kahdessa vaiheessa: suoritetaan suorakulmainen kaivaus ja kartiomaisen aukon jälkeen.


Kun haluat tietää kaivannon tilavuuden, sen pituussuuntainen profiili on jaettu alueille, joilla on samat rinteet, laske maaperän kapasiteetti kullekin osalle ja pienentää summaa.


Mitä seuraa?


Maankäsittelyn tilavuutta laskettaessa laajennetut tekniset verkot jaetaan 100-200 metrin välein. Ensinnäkin laske työmäärät sivustoihin, yhteenveto ne sitten, saadaksesi kaivaustyön määrän. Laskelmat järkevästi johtavat taulukkomuodossa.


Irto-osan rakenteen volyymi määräytyy kaivauksille sopivaksi kaavaksi. Voit tehdä tämän ottamalla huomioon kiven muoto (esim. Trapetsia). Tarvittava maa-aines malmin muodostamiseksi saadaan käyttämällä jäännöspoiston kerrointa. Jos rinteessä on huomattava jyrkkyys, helpotuserot, sitten kaivamisen määrä lasketaan rikkomalla pengerytys vyöhykkeisiin yksinkertaistetuilla geometrisilla parametreilla.

Jos sinulla on kysyttävää projekti- ja maa-laskelmista, voit aina ottaa yhteyttä yritykseesi puhelimitse. +7 965 247 79 43