Monoliittisen laatan laskeminen neliön ja suorakaiteen muotoisten levyjen esimerkissä, joka on tuettu ääriviivoilla

Kun rakennat taloja, joilla on yksilöllinen kotisuunnittelu, kehittäjät pääsääntöisesti kohtaavat suuret haitat tehdaspaneelien käytöstä. Toisaalta niiden vakiot mitat ja muoto, toisaalta - vaikuttava paino, jonka takia on mahdotonta tehdä ilman nostolaitteiden houkuttelemista.

Eri koot ja kokoonpanot, joissa on soikea ja puoliympyrät, päällekkäiset talot ovat ihanteellinen ratkaisu monoliittisiin betonilaattoihin. Tosiasia on, että tehtaisiin verrattuna ne tarvitsevat huomattavasti vähemmän raha-investointeja sekä tarvittavien materiaalien hankintaan että toimitukseen ja käyttöönottoon. Lisäksi niillä on huomattavasti suurempi kantavuus ja levyjen saumaton pinta on erittäin hyvälaatuista.

Miksi kaikki ilmeiset edut eivät kaikki turvaudu betonilattian rakentamiseen? On epätodennäköistä, että ihmiset peloissaan pitemmällä valmistelutöllä, etenkään koska kumpikaan vahvistusjärjestyksestä tai muottielimestä ei ole mitään vaikeuksia. Ongelma on erilainen - kaikki eivät osaa laskea oikein monoliittista lattialaattaa.

Monoliittisen päällekkäisen laitteen edut ↑

Monoliittiset betoniteräkset ovat luotettavia ja monipuolisia rakennusmateriaaleja.

 • Tämän tekniikan mukaan on mahdollista kattaa käytännöllisesti katsoen minkä kokoisia tiloja riippumatta rakenteen lineaarisista mitoista. Ainoa asia, joka on tarpeen estää suuret tilat on tarve asentaa lisätukea;
 • Ne tarjoavat hyvän äänieristyksen. Suhteellisen pienestä paksusta (140 mm) huolimatta ne pystyvät täysin estämään kolmannen osapuolen melua;
 • alapuolelta, monoliittisen valun pinta on sileä, saumaton, ilman tippaa, joten useimmiten tällaiset katot on viimeistelty vain ohut kerros kitti ja maalattu;
 • kiinteän valun avulla voit rakentaa kauko-rakenteita, esimerkiksi luoda parveke, joka on yksi monoliittinen levy, jossa on päällekkäisyys. Muuten tällainen parveke on paljon kestävämpi.
 • Monoliittisen valun haitat ovat tarve käyttää erikoisvarusteita betonin kaatamiseen, esimerkiksi betonisekoittimiin.

Kevyiden materiaalien, kuten hiilihapotetun betonin, valmistukseen sopivat monoliittiset lattiat. Ne on valmistettu valmiista lohkoista, esimerkiksi laajennetusta savesta, hiilihapotetusta betonista tai muusta vastaavasta materiaalista ja kaadetaan sitten betonilla. Se osoittautuu toisaalta kevyestä rakenteesta ja toisaalta - se toimii monoliittisena vahvana hihana koko rakennelmalle.

Teknologisten laitteiden mukaan erotellaan:

 • monoliittinen palkkikatto;
 • litteät palkit ovat yksi yleisimmistä vaihtoehdoista, kustannukset materiaaleista ovat vähemmän täällä, koska ei tarvitse ostaa palkkeja ja prosessin lattialaatoja.
 • jolla on kiinteä puutavara;
 • ammattimaisella lattialla. Useimmiten tätä mallia käytetään terassien luomiseen korjaamojen ja muiden vastaavien rakenteiden rakentamisessa. Ammattilevyjen rooli on joustamaton muotti, johon betoni kaadetaan. Tukitoiminnot suoritetaan metallirungosta, joka on koottu sarakkeista ja palkkeista.


Pakolliset ehdot korkealaatuisen ja luotettavan monoliittisen päällekkäisyyden saamiseksi aaltopahvilla:

 • piirustukset, jotka osoittavat rakenteen tarkat mitat. Sallittu virhe - enintään millimetriin asti;
 • monoliittisen lattialevyn laskenta, jossa sen aiheuttamat kuormat otetaan huomioon.

Profiililevyjen ansiosta saat rei'itetyn monoliittisen päällekkäisyyden, jolle on ominaista suurempi luotettavuus. Tämä vähentää huomattavasti betonin ja lujitangon kustannuksia.

Litteiden palkkien laskeminen ↑

Tämän tyyppinen päällekkäisyys on kiinteä laatta. Sen tuetaan sarakkeilla, joilla voi olla pääkaupunkiseudut. Jälkimmäiset ovat välttämättömiä, kun vaaditun jäykkyyden aikaansaamiseksi lasketaan laskettu span.

Muotoon tuetun monoliittisen levyn laskeminen ↑

Monoliittisen levyn parametrit ↑

On selvää, että valetun levyn paino riippuu suoraan sen korkeudesta. Todellisen painon ohella se kuitenkin kokee kuitenkin tietynlaisen kuormituksen, joka muodostuu tasoitustason, päällystyspäällysteen, huonekalujen, huoneen ihmisten ja muiden painosta. Olisi naitava olettaa, että joku kykenee täysin ennustamaan mahdolliset kuormat tai niiden yhdistelmät, joten niiden laskelmissa ne käyttävät tilastotietoja, jotka perustuvat todennäköisyysteoriaan. Näin saat hajautetun kuorman arvon.


Tällöin kokonaiskulutus on 775 kg neliömetriä kohden. m.

Osa komponenteista voi olla lyhytikäisiä, toiset taas kauemmin. Jotta laskumme vaikeutettaisiin, sovimme jakelukuormituksesta qt tilapäisesti.

Kuinka lasketaan suurin taivutusmomentti ↑

Tämä on yksi määriteltävistä parametreista valittaessa vahvistusosuutta.

Muista, että käsittelemme levyä, jota tuetaan ääriviivoja pitkin, eli se toimii säteenä abscissa-akselin, mutta myös aksentin akselin (z) akselin suhteen ja kokee puristusta ja jännitystä molemmissa tasoissa.

Kuten tiedetään, taivutusmomentti palkin abscissa-akselin suhteen on tuettu kahdella seinämillä, joiden leveys on ln lasketaan kaavalla mn = qnln 2/8 (mukavuus, leveys on 1 m). On selvää, että jos jänteet ovat yhtä suuret, hetket ovat yhtä suuret.

Jos katsotaan, että neliölevyn kuormitus q1 ja q2 yhtäläinen, on mahdollista olettaa, että ne muodostavat puolet suunnittelun kuormituksesta, jota merkitään q: llä. E.

Toisin sanoen voidaan olettaa, että lujitusta, joka on sijoitettu yhdensuuntaisesti abscisaanin ja sovitettujen akselien kanssa, lasketaan samalle taivutusmomentille, joka on puolet suuruudeltaan sama kuin lautaselle sama indikaattori, jolla on kaksi seinämää tukea. Saamme, että lasketun momentin maksimiarvo on:

Mitä tulee konkreettisen hetken suuruuteen, jos katsotaan, että se kokee puristusvaikutuksen samanaikaisesti kohtisuorassa toisiinsa nähden, sen arvo on suurempi,

Kuten tiedetään, laskelmat vaativat yhden momentin arvon, joten laskennallinen arvo on M: n aritmeettinen keskiarvo.ja ja Mb, joka meidän tapauksessa on 1472,6 kgf · m:

Venttiiliosan valinta ↑

Esimerkiksi lasketaan tanko-osa vanhan menetelmän mukaan ja huomaamme heti, että laskelman lopullinen tulos käyttäen jotakin muuta menetelmää antaa vähimmäisvirheen.

Mitä tahansa laskutapaa valitset, älä unohda, että lujituksen korkeus, riippuen sen sijainnista suhteessa x- ja z-akseleihin, eroaa toisistaan.

Korkeuden arvona otetaan ensin: ensimmäisen akselin h01 = 130 mm, toiselle - h02 = 110 mm. Käytämme kaavaa A0n = M / bh 2 0nRb. Näin saadaan:

 • 01 = 0,0745
 • 02 = 0,104

Alla olevasta lisätaulukosta löytyvät vastaavat arvot η ja ξ ja lasketaan tarvittava alue käyttäen kaavaa Fan = M / ηh0nRs.

 • Fa1 = 3,275 neliömetriä. cm.
 • Fa2 = 3,6 neliömetriä. cm.

Itse asiassa vahvistus 1 s. m. 5 pituus- ja poikittaissuuntaista asennusta varten vaaditaan 5 vahvistuspalkkia 20 cm: n askelin.

Voit valita osion käyttämällä alla olevaa taulukkoa. Esimerkiksi viiden tangon ⌀10 mm saamiseksi saadaan 3,93 neliömetrin pinta-ala. cm ja 1 rm. m se on kaksi kertaa niin paljon - 7,86 neliötä. cm.

Yläosassa vahvistetun raudoituksen osa otettiin riittävän marginaalilla, joten alemman kerroksen raudoituksen määrä voidaan pienentää neljään. Sitten alueen alaosaa taulukon mukaan on 3,14 neliömetriä. cm.

Esimerkki monoliittisen levyn laskemisesta suorakulmion muodossa ↑

Ilmeisesti tällaisissa rakenteissa abscissa-akselin suhteen toimiva momentti ei voi olla yhtä suuri kuin sen arvo suhteessa sovellettuun akseliin. Lisäksi, mitä suurempi leviäminen sen lineaaristen ulottuvuuksien välillä, sitä enemmän se näyttää siltä, ​​että palkki on saranoitu tuki. Toisin sanoen, alkaen tietystä hetkestä, poikittaisen lujituksen vaikutuksen suuruus muuttuu vakiona.

Käytännössä poikittaisten ja pitkittäisnopeuksien riippuvuus arvoon λ = l2 / l1 esitettiin toistuvasti:

 • at λ> 3, pituus on yli viisi kertaa poikittainen;
 • at λ ≤ 3, riippuvuus määräytyy aikataulun mukaan.

Oletetaan, että haluat laskea suorakulmaisen laatta 8x5 m. Koska lasketut katot ovat huoneen lineaarisia mittoja, saamme, että niiden suhde λ on 1,6. Kaavion käyrän 1 jälkeen löydetään hetkiä. Se on 0,49, mistä saamme sen m2 = 0,49 * m1.

Lisäksi löydetään m: n arvon kokonaisarvo1 ja m2 on taitettava. Tuloksena saadaan, että M = 1,49 * m1. Jatketaan: laske kaksi taivutusmomenttia - betonia ja vahvistamista, sitten niiden avulla ja laskennallisella hetkellä.

Nyt taas kääntymme apupöydälle, josta löydämme arvot η1, η2 ja ξ1, ξ2. Seuraavaksi, korvaamalla kaavassa olevat arvot, jotka laskevat raudoituksen poikkipinta-alan, saadaan:

 • Fa1 = 3,845 neliömetriä M. cm;
 • Fa2 = 2 neliömetriä. cm.

Tuloksena saamme tämän vahvistuksen 1 st. m. levyt tarvitsevat:

Miten laskea monoliittinen lattialaatta

Lattialaatta on vaakasuora rakennusrakenne, joka erottaa lattiat toisistaan. Tämä malli on kantaja, se jakaa kuorman ja tarjoaa jäykkyyden rakennuksen. Monoliittinen lattialaatta on rakennus rakennustyömaalla tekemällä raudoitusta betonimassalla.

Et voi vaihtaa talon hanketta ilman arkkitehdin hyväksyntää, koska nämä levyt on suunniteltu nimenomaan tietylle rakennukselle, koska niiden on määritettävä kiinnitysten sijainti ja tukijärjestelmä.

Teräs on paljon voimakkaampi kuin betoni, joten vahvistusverkko on laatan pohjalla. Tämä ristikko ei saisi olla lähellä muottirakennetta, raudoituksen ja muottien välisen etäisyyden tulisi olla yli 3 cm. Lujitetta käytetään 8-12 mm: n osuudella. Betonin on oltava vähintään 10 cm paksu. Laatta täytyy betonoitua kerrallaan. Muottien toteutus tapahtuu tulevan laatan pohjan ja seinien muodossa. M200-tuotemerkin ja sen yläpuolella olevien päällekkäisten betonin kestävyyden, kestävyyden ja luotettavuuden vuoksi. Tätä varten on parempi ostaa valmisbetoni tehtaalla.

Tämäntyyppisellä lattiapinnoitteella on etuja esivalmistettuihin betonilaattoihin verrattuna:

 • monoliittista päällekkäisyyttä käytetään tapauksissa, joissa on vaikea järjestää nosturin toimintaa rakennustyömaalla sekä rakennuksen epätavalliset mitat ja arkkitehtoniset muodot;
 • johtuen levyn elementtien voimakkaasta liitoksesta varmistetaan rakenteen suuri jäykkyys;
 • säästää rahaa sähköntuotantoon, käsittelyä, hitsausta nivelten poistamiseen, alemmat materiaalikustannukset;
 • kaikki tarvittavat materiaalit ovat myynnissä;
 • laatan pohjapinta on tasaista ja tasaista, joten kipsityö on helpompaa;
 • liitosten puuttuminen lisää rakennuksen äänieristystä;
 • materiaali ei polta eikä röyhtä;
 • Tämä rakennuksen rakentamismenetelmä mahdollistaa etärakenteiden (parvekkeiden), joiden pohja on yksi laatta, jossa on päällekkäisyydet. Tämä lisää parvekkeen vahvuutta ja luotettavuutta.

Tämäntyyppisten päällekkäisyyksien pääasiallinen haitta on työn lisääntynyt monimutkaisuus kylmäkaudella. Vaadittu voima saavutetaan 28 päivässä. Korkean kosteuden ja alhaisen lämpötilan ansiosta betoni kovenee pidempään, mikä lisää rakennusaikaa. Monoliittisen laatan suorittamiseen tarvitaan korkealuokkaisia ​​asiantuntijoita, koska levyjä on vahvistettava lisäkannattimilla.

Toinen haitta on se, että ennen raudoituksen kaatamista betoniin, sinun on tehtävä muotti. Se vie yleensä paljon aikaa ja puumateriaalia. Tällä puutteella voidaan tällä hetkellä välttää. Rakennusmateriaalien markkinoilla myydään tai vuokrataan valmiita elementtejä paneelilaudalle (vaneria).

Monoliittisten lattialevyjen luokittelu

Monoliittinen päällekkäisyys voi olla säteiltään, saumattomasti ja nauhalla (kasattu).

Kaistaleen päällekkäisyydet asetetaan kahdella tavalla laatan tyypistä riippuen: se on tasainen tai tasainen. Jos laatta on rei'itetty, palkit asetetaan kohtisuoraan ulokkeisiin. Jos sileä, suuremman jäykkyyden saavuttamiseksi palkit asetetaan kohtisuoraan toisiinsa.

Käytetään kahta palkkien tyyppiä: pää (suurella läpimitalla) ja pienet (halkaisijaltaan pienemmät). Palkit tekevät terästä tai monoliittista. Monoliittiset palkit puolestaan ​​voivat olla eri laitteiden järjestelmiä. Ne voidaan pinota useisiin riveihin tai kerroksiin. Joskus laatta vahvistetaan lisäksi palkin sijasta lisätyn vahvistusverkon avulla. Teräspalkit tukevat itse päällekkäisyyttä tai voivat olla itse monoliittisessa laatta. Laakerielementti palkissa - I-palkki.

Laitteessa on saumattomia päällekkäisiä sarakkeita pääkaupungeissa. Jälkimmäiset on tehty käänteisen pyramidin muodossa. Lujitustangojen poikkipinta 8-12 mm. Pääkaupungeissa on kysymyksiä kahden puolen nastoista, jotka päätyvät itse laatikkoon ja vahvistavat rakennetta. Levyillä on kehys kahdessa vahvistuskerroksessa. Tällöin levyjen paksuus on 1/35 - 1/30 välilevyn pituudesta. Äskettäin sarakkeiden ja levyjen samanaikaisen betonoinnin tekniikka on yleistä.

Kaisernin päällekkäisyys eroaa rei'itetyistä riveiden suunnassa: ne sijaitsevat molempiin suuntiin. Tällaisen laitteen edut ovat päällekkäisiä rakenteen ja taivutuslujuuden helpottamiseksi ristikoiden verkon vuoksi. Laajakaistan rakentamisen aikana sarakkeen ja katon risteyksestä luodaan lisää vahvistusvahvistusta. Kolonnin nastat tunkeutuvat muottipesän onteloon. Kaiutinlaite olettaa kiinteän vahvistusverkon yläviivan. Tappien poikkileikkauksen halkaisija on 8 mm.

Monoliittisen lattialevyn parametrien laskenta

Hankkeen tulisi antaa luotettaville ammattilaisille, jotka tekevät sen oikein. Hanke antaa laskelmat maksimikuormituksesta levyn poikkileikkaukseen. Laskelmat tehdään ottaen huomioon tulevan rakennuksen omistajan yksilölliset mieltymykset. Laskelmien lisäksi hankkeen asiantuntijat antavat suosituksia, mitä materiaaleja käytetään.

On erittäin tärkeää, että projektissa ei tehdä virheitä, koska rakenteen luotettavuus riippuu päällekkäisyydestä. Ylimahdollisuus kestää tietyn kuorman, ilmaistuna kilogrammoina neliömetriä kohden. Siksi on tärkeää, että projektia ei muuteta itse ilman arkkitehdin suostumusta. Sisäisten väliseinien siirto voi vaikuttaa haitallisesti kuorman jakautumiseen lattialaattaan. Jos ylität kuorman, betoni ei kestä kärkeä ja halkeile, ja lattian kellarista on olemassa vaara. Siksi laskelmissa otetaan huomioon käytettävien materiaalien ominaispiirteet, niiden kokonaispaino sekä monoliittisen päällekkäisyyden turvallisuuskerroin.

Jos monoliittisen päällekkäisyyden vahvistaminen vahvistetuilla betonipalkkeilla, jotka kulkeutuvat päällekkäin, lasketaan parametrit, kuten korkeus, pituus ja leveys. Laatuparametrin laskemiseksi on tarpeen tietää betonin kaatamisen paksuus ja pinta-ala.

Monoliittiset päällekkäisyystilastot koostuvat yksittäisten elementtien laskelmista. Ensimmäinen muotti on tehty. Sen tulee olla hyvälaatuista tasainen pohja ja sivuseinät. Parasta käyttää paksua laminoitua vaneria. Käytä rekisteriin 10 - 10 cm: n puutavaraa.

Toisessa vaiheessa tehdään vahvistusverkko. Sitä varten on käytettävä 8-12 mm: n poikkileikkausta, jotka on sidottu lanka. Solujen koon tulisi olla 20 cm. Solujen ei pitäisi olla tavallisia, koska tämä lisää levyn massaa.

Turvallisuustekijä lasketaan rakennuksen toiminnan luonteen mukaan: yksityisessä talossa ja teollisuusrakennuksessa oleva katto on täysin erilainen.

On kehitetty erityisiä tietokoneohjelmia päällekkäisyyksien laskemiseksi. Ne eivät kuitenkaan ota huomioon käytettyjen materiaalien ominaisuuksia. Siksi suunnittelijan avustamana on joka tapauksessa. Tämän ansiosta kaikki laskelmat voidaan tehdä oikein ja ei ylityötä rakentamisen suhteen.

Ylimislujuus lasketaan kahden tekijän perusteella: levyn kuormitus ja vahvikkeen lujuus. Lisäksi lujuuden lujuuden tulisi olla enemmän kuormia levylle.

Kuormitus 1 neliömetrin päällekkäisyydestä lasketaan seuraavista tiedoista:

 • oma painon päällekkäisyys;
 • tilapäinen päällekkäiskuorma.

Havainnollisena esimerkkinä lasketaan asuntoa, jonka mitat ovat 6-10 metriä. Palkit sijaitsevat 2,5 metrin etäisyydellä toisistaan. Päällysteen paksuus on 80 mm, joka täyttää kaavan L / 35 vaatimukset (jossa L on palkkien vaihe) vaatimukset: 2,5 / 35 = 0,071 (71 mm).

Asuntohuoneiston tilapäinen kuorma standardien mukaan on 150 kg / m 2. Turvallisuustekijä 1.3. Tuloksena on kuorma 195 kg / m 2.

Päällekkäisyyden omasta painosta laskettu kuorma lasketaan seuraavasti: Levyn paksuus 20 cm kerrotaan arvolla 2500-500 kg / m 2.

Maksimi kuorma monoliittiselle levylle on yhtä suuri kuin q = 195 + 500 = 695 kg / m 2.

Näiden tietojen vastaanottamisen jälkeen lasketaan palkkien taso. Tämä on välttämätöntä materiaalien (betoni ja metalli) optimaaliseen käyttöön ja kuormien oikeaan jakeluun palkkeihin. Palkit on sijoitettava tasaisin välein. Muista täyttää seuraava edellytys: L 1 / L 2> 2, missä L 1 on palkin pituus ja L 2 on palkkien välinen etäisyys (askel). Palkkien pituus on 6 metriä. Ehto täyttyy: 6 / 2,5 = 2,4.

Taulukon maksimaalisen taivutuksen laskemiseksi tarvitaan seuraavat tiedot:

 • suunnittelu betoniresistenssi Rb = 7,7 MPa;
 • varusteet luokan A400C;
 • rakenteen vahvistusresistanssi Rs = 365 MPa.

Etäisyys raudasta levyn reunaan on 35 mm.

Maksimi taivutusmomentti lasketaan seuraavasti:

M = q * L 2 2/11. M = 695 * 2,5 2/11 = 395 kg / m.

Alemman vahvistetun verkon päällekkäisyyden on täytettävä seuraava ehto: a m

b - päällekkäisyys leveys 6 m,

h 0 - etäisyys levyn reunasta lujituksen painopisteeseen, 0,08-0,035 = 0,045 m.

Muuten, kun m> a r, on tarpeen lisätä betonimerkkiä tai lisätä vahvistusosuutta.

Kun arvo on am = 0,042 kerroin ja yhtä kuin 0,98.

Työvoiman vahvistamisen alue

Koska = M / (Rs * a * h0) = 395 / (36,500,000 * 0,98 * 0,045) = 0,000245 m 2 = 2,45 cm2.

On olemassa 5 sauvaa, joiden läpimitta on 80 mm ja pinta-ala 2,45 cm2 monoliittista laatua kohden.

Lineaarinen kuormitus palkkiin

Palkit on tuettu seinälle 20 cm: n etäisyydelle. Palkin arvioitu pituus on 6 + 2 * 0,2 = 6,4 m.

Maksimipituus palkkiosassa

Vaadittava vastuksen hetki

Tämän vastuksen osalta I-27 soveltuu resistanssin W = 371 cm3 ja inertia I = 5010 cm4.

Palkin lujuus tarkistetaan seuraavasti:

Laskettu R on yhtä suuri kuin standardi, joka ilmaisee säteen voimakkuuden.

Kaikki vakiot ja kaavat löytyvät SNiP: n käsikirjasta 2.03.01-84 "Raskas- ja kevytbetonin betoni- ja betoniteräsrakenteiden suunnitteluohjeet ilman raudoituksen jännitystä."

Kuten näette, kaikki kaavat ovat melko monimutkaisia ​​ja edellyttävät tiettyä tietämystä, joten oikea päätös olisi kääntyä osoittautuneelle yritykselle, jolla on erittäin päteviä asiantuntijoita suunnittelun ja rakentamisen alalta.

Lattialevyn itsenäinen laskeminen: harkitsemme kuormitusta ja haemme tulevan laatikon parametrit

Monoliittinen levy on aina hyvä, koska se on tehty ilman nostureita - kaikki työ tehdään paikan päällä. Mutta kaikki ilmeiset edut nykyään monet ihmiset kieltäytyvät tällaisesta vaihtoehdosta, koska ilman erityisiä taitoja ja online-ohjelmia on melko vaikeaa määrittää tarkasti tärkeitä parametreja, kuten vahvistusosaa ja kuormitusta.

Siksi tässä artikkelissa autetaan sinua tutkimaan lattialevyn ja sen vivahteiden laskenta sekä tutustumalla perustietoihin ja asiakirjoihin. Modernit online-laskimet ovat hyvä asia, mutta jos puhumme sellaisesta ratkaisevasta hetkestä kuin asuinkerrostumisen päällekkäisyydestä, suosittelemme, että olet turvallinen ja luottakaa henkilökohtaisesti kaikesta!

pitoisuus

Vaihe 1. Teemme päällekkäisyyden järjestelmän

Aloitetaan siitä, että monoliittinen teräsbetonilattia on rakenne, joka sijaitsee neljällä kantavalla seinämillä, ts. sen muodon perusteella.

Ja ei aina lattialaatta säännöllinen nelikulmio. Lisäksi nykyään asuinrakennusten hankkeet eroavat monimutkaisten muotojen kärsivällisyydestä ja erilaisuudesta.

Tässä artikkelissa opimme laskemaan yhden metrin laatta ja sinun on laskettava kokonaiskuormitus alueiden matemaattisten kaavojen avulla. Jos se on hyvin vaikeaa - hajota levyn alue erillisiin geometrisiin muotoihin, laske kunkin kuormat ja sitten vain yhteenveto.

Vaihe 2. Suunnittelulevyn geometria

Katsokaa nyt sellaisia ​​peruskäsitteitä kuin levyn fysikaalinen ja suunnittelupituus. eli päällekkäisyyden fyysinen pituus voi olla mikä tahansa, mutta palkin arvioidulla pituudella on jo eri merkitys. Hän kutsui vähimmäisetäisyydet syrjäisten seinien välille. Itse asiassa laatan fyysinen pituus on aina pidempi kuin suunnittelun pituus.

Tässä on hyvä videoesittely, kuinka laskea monoliittinen lattialaatta:

Tärkeä asia: Levyn tukielementti voi olla joko saranoitu keulapalkki tai jäykkä kiristysnauha telineissä. Annamme esimerkin lautasen laskemisesta konsolivapaan palkkiin, koska tämä on yleisempi.

Laskettaessa koko laatta sinun on laskettava yksi metri käynnistymään. Ammattimaiset rakentajat käyttävät tätä varten erityistä kaavaa ja antavat esimerkin tällaisesta laskelmasta. Tällöin levyn korkeus merkitään aina h: ksi, ja leveys on b. Lasketaan taso näiden parametrien avulla: h = 10 cm, b = 100 cm. Tätä varten sinun on perehdyttävä näihin kaavoihin:

Seuraava - ehdotetuista vaiheista.

Vaihe 3. Laske kuorma

Laatta on helpointa laskea, jos se on neliö ja jos tiedät millaista kuormitusta suunnitellaan. Samaan aikaan osa kuormasta pidetään pitkäaikaisena, mikä määräytyy huonekalujen, laitteiden ja kerrosten lukumäärän mukaan, ja toinen - lyhytaikainen, rakentamisen aikana.

Lisäksi lattialevyn on kestettävä muuntyyppiset kuormat, sekä tilastolliset että dynaamiset, joiden keskimääräinen kuormitus mitataan aina kilogrammoina tai uutuuksina (esimerkiksi raskaiden huonekalujen asentaminen) ja jakokulutus kilogrammoina ja voima. Erityisesti laatta lasketaan aina jakelukuormituksen määrittämiseksi.

Tässä on arvokkaita suosituksia lattialaatan kuormittami- sesta taivutuksena:

Toinen tärkeä seikka, joka on myös otettava huomioon: millä seinillä monoliittinen lattialaatta lepää? Tiili-, kivi-, betoni-, vaahtobetoni-, hiilihapotettu tai hiutaleet? Siksi on niin tärkeää laskea laatta paitsi sen kuorman sijainnista myös oman painon näkökulmasta. Erityisesti, jos se asennetaan riittämättömästi voimakkaisiin materiaaleihin, kuten hiekkalaatikkoon, hiilihapotettuun betoniin, vaahtobetoniin tai laajennettuun savibetoniin.

Lattialevyn varsinainen laskelma, jos puhumme asuinrakennuksesta, pyrkii aina etsimään jakeluvaraa. Se lasketaan kaavalla: q1 = 400 kg / m². Mutta tähän arvoon lisätään itse laatan paino, joka on tavallisesti 250 kg / m², ja betonipinta, aluslevy ja viimeistely lattia antavat vielä 100 kg / m². Yhteensä meillä on 750 kg / m².

Muista kuitenkin, että laatan taivutusjär- jestelmä, joka sen muodostaman seinämän alapuolella, on aina keskellä. Jännite lasketaan 4 metrin pituudelta seuraavasti:

l = 4 mMmax = (900h4²) / 8 = 1800 kg / m

Yhteensä: 1800 kg / m, vain tällainen kuorma tulee olla lattialevyssä.

Vaihe 4. Valitaan konkreettinen luokka

Se on monoliittinen laatta, toisin kuin puiset tai metallipalkit, jotka lasketaan poikkileikkauksella. Loppujen lopuksi itse betoni on heterogeeninen materiaali, ja sen vetolujuus, virtaavuus ja muut mekaaniset ominaisuudet ovat merkittäviä vaihteluita.

Mikä on yllättävää, vaikka näytteitä betonista, jopa yhdestä erästä, saadaan eri tuloksia. Loppujen lopuksi paljon riippuu sellaisista tekijöistä kuin seoksen saastuminen ja tiheys, menetelmät muiden teknisten tekijöiden tiivistämiseksi, jopa ns. Sementtitoiminta.

Monoliittisen laatan laskennassa otetaan aina huomioon betonin luokka ja lujuusluokka. Varsinainen betonin vastus on aina otettu arvoon, joka vahvistuksen vastus menee. Itse asiassa, armatuuri toimii laajennuksena. Varmista välittömästi, että on olemassa useita suunnittelujärjestelmiä, joissa otetaan huomioon eri tekijät. Esimerkiksi voimat, jotka määrittävät poikkileikkauksen perusparametrit kaavojen avulla tai laskelman suhteessa jakson painopisteeseen.

Vaihe 5. Valitaan vahvistusosa

Laattojen tuhoutuminen tapahtuu, kun lujuus saavuttaa vetolujuuden tai myötörajan. eli lähes kaikki riippuu hänestä. Toinen kohta, jos betonin lujuus vähenee kahdella kerralla, laatan vahvistamisen kantokyky pienenee 90 prosentista 82 prosenttiin. Siksi luotamme kaavoihin:

Vahvistus tapahtuu vanteiden vahvistamisesta hitsatusta verkosta. Päätehtävänä on laskea poikittaisprofiilin lujittamisprosentti pituussuuntaisilla vahvistuspalkkeilla.

Kuten luultavasti huomasi useammin kuin kerran, sen yleisimmät leikkaustyypit ovat geometrisia muotoja: ympyrän muoto, suorakulmio ja trapetsi. Ja itse poikkileikkausalueen laskenta tapahtuu kahdella vastakkaisella kulmalla, ts. vinottain. Muista myös, että laatan tietty vahvuus antaa lisävahvistusta:

Jos lasketaan raudoitus ääriviivoilla, sinun on valittava tietty alue ja laskea se peräkkäin. Lisäksi itse objektissa on helpompi laskea poikkileikkaus, jos otamme rajatun suljetun kohteen, kuten suorakulmion, ympyrän tai ellipsin, ja lasketaan kahdessa vaiheessa: ulkoisen ja sisäisen muodon muodostamisen avulla.

Jos esimerkiksi lasketaan suorakulmaisen monoliittisen laatan vahvistaminen suorakulmion muotoisena, sinun on merkittävä ensimmäinen piste jonkin kulman yläosassa, merkitse toinen ja laske koko alue.

SNiPam 2.03.01-84 "betoni- ja teräsrakenteiden" mukaan lujuus A400 vetolujuus on R = 3600 kgf / cm2 tai 355 MPa, mutta betoniluokalle B20, Rb = 117 kg / cm² tai 11,5 MPa:

Laskelmamme mukaan 1-mittarin vahvistukseen tarvitaan 5 sauvaa, joiden poikkileikkaus on 14 mm ja solu 200 mm. Sitten raudoituksen poikkipinta-ala on 7,69 cm2. Taipumisen luotettavuuden varmistamiseksi levyn korkeus on yli 130-140 mm, sitten vahvistusosa on 4-5 tankoa 16 mm.

Joten, tietäen sellaiset parametrit kuin tarvittava betoni-, tyyppi- ja louhintuotemerkki, joita tarvitaan lattialevyyn, voit olla varma luotettavuudesta ja laadusta!

Teräsbetonilaattojen laskeminen.

Monoliittiset teräsbetonilevyt, huolimatta suuri määrä valmiita laattoja, ovat edelleen kysyntää. Erityisesti jos tämä on talosi, jossa on ainutlaatuinen asettelu, jossa kaikki huoneet ovat erikokoisia tai rakennustöitä tehdään ilman nostureita. Tällaisissa tapauksissa monoliitti- set betoniteräkset voivat merkittävästi vähentää materiaalien kustannuksia tai niiden toimitusta ja asentamista, mutta se vaatii enemmän aikaa valmistelevaan työhön, mukaan lukien laitteen muotti. Tämä ei kuitenkaan ole se, että pelotellaan lattian betonirakentamista. Tee muotti, tilausvahvistus ja betoni ei ole ongelma nyt, ongelmana on se, miten määritetään, mikä konkreettinen ja mitä vahvistamista tarvitaan tähän.

Tämä artikkeli ei ole toimintaohje, vaan se on pelkästään informatiivinen. Kaikki betoniteräsrakenteiden laskentaperusteet on normalisoitu SNiP 52-01-2003 "Betoni- ja betoniteräsrakenteet" Perussäännökset "ja säännöt SP 52-101-2003" Betoni- ja teräsrakenteet ilman esijännityksen vahvistamista "kaikissa betoniteräsrakenteiden laskeissa näihin asiakirjoihin, harkitsemme edelleen esimerkkiä laskennallisen betonilaatan laskemisesta näiden normien ja sääntöjen suositusten mukaisesti.

Kaiken rakennusteknisen rakenteen ja erityisesti betoniteräksen laskenta koostuu useasta eri vaiheesta, joiden ydin on valita tällaisten geometristen parametrien (normaali), betoniluokan ja lujitustyyppien geometriset parametrit siten, että suunniteltu levy ei romahta altistuessaan mahdollisimman suurelle kuormalle. Laskenta tehdään x-akselin kohtisuoraan leikkaukseen. Emme laske paikallista puristusta, pakottamalla voimakkuuden vaikutusta varten vääntöä (ensimmäisen ryhmän raja-arvot), halkeaman avaaminen ja muodonmuutosten laskeminen (toisen ryhmän raja-arvot) olettaen etukäteen, että tavalliselle litteälle lattialle tällaisten laskelmien taloa ei tarvita, ja yleensä se, miten se on. Ja rajoitamme itse vain taivutusmomentin vaikutuksen poikittaisen (normaalin) osan laskemiseen. Ne, jotka eivät tarvitse selityksiä geometristen parametrien määrittelystä, suunnittelumallin valinnasta, kuormien keräämisestä ja suunnitteluarvioista, voivat siirtyä välittömästi laskentamalliin.

Vaihe 1. Levyn arvioidun pituuden määrittäminen.

Laattojen todellinen pituus voi olla mikä tahansa, mutta arvioitu pituus eli säteen pituus (ja meidän tapauksessa lattialaatta) on toinen asia. Span on selkeä valoetäisyys laakerin seinämien välillä. Toisin sanoen huoneen pituus tai leveys seinästä seinään on siksi melko helppo määritellä lattialevyn pituus, on välttämätöntä mitata tämä etäisyys teipillä tai muulla improvisoidulla tavalla. Tietenkin levyn todellinen pituus on pidempi. Monoliittista teräsbetonilaattaa voidaan kantaa kantavilla seinillä, jotka on vuorattu tiilillä, hiekkakivellä, kiveillä, laajennetulla savesta, kaasulla tai vaahtokerroksella. Tällöin ei ole kuitenkaan niin tärkeää, jos kantavat seinät ovat materiaaleja, joilla ei ole riittävää lujuutta (vaahtobetoni, hiilihapotettu betoni, paisutettu savibetoni, sementtilohko), seinämateriaali on myös laskettava asianmukaisiin kuormituksiin. Tässä esimerkissä tarkastelemme yhden kerroksen lattialaattaa, jota tukevat kaksi kantavaa seinää. Lujitetun betonilevyn laskeminen, joka perustuu ääriviivoon, ts. neljälle kantavalle seinälle sekä monikanava-levylle ei käsitellä tässä.

Jotta edellä mainittu ei pysy tyhjänä äänena ja se imeytyy paremmin, ottakaamme lasketun levyn pituuden l = 4 m.

Vaihe 2. Alustan, lujuusluokan ja betonin geometristen parametrien alustava määritys.

Näitä parametreja ei ole vielä tiedossa, mutta voimme asettaa ne, jotta voimme laskea.

Aseta lautan korkeus h = 10 cm ja ehdollisen leveyden b = 100 cm. Tällöin konventionaalisuus tarkoittaa sitä, että lattialaattaa pidetään 10 cm korkeana ja 100 cm leveänä säteenä, mikä tarkoittaa, että tuloksia tulisi soveltaa kaikkiin jäljellä oleviin senttimetreihin levyn leveydet. eli jos tehdään päällekkäinen levy, jonka arvioitu pituus on 4 m ja leveys 6 m, jokaiselle 6 metrille on otettava 1 laskettu mittari määritelty parametrit.

Joten käytämme korkeusarvot h = 10 cm, leveys = 100 cm, betoni luokka B20, lujuusluokka A400

Vaihe 3. Tukien määrittäminen.

Seinistä, tukiseinien materiaalista ja painosta riippuen lattia-laatan voidaan katsoa olevan saranoitua tuettuun beskonsolnuyu-palkkiin, kuten saranallisesti tuettuun konsolipalkkiin tai palkkeihin, joissa on tukipyörän jäykkä kiinnitin. Miksi se on tärkeää erikseen. Seuraavaksi tarkastelemme saranoidusta tukemattomasta konsolipalkista tavallisinta tapausta.

Vaihe 4. Kuorman määrittäminen levylle.

Palkin kuorma voi olla hyvin monipuolinen. Rakennemekaniikan näkökulmasta kaikki, jotka ovat liikkumattomassa palkissa, on naulattu, liimattu tai ripustettu lattialevyyn - tämä on staattista ja lisäksi erittäin usein vakiokuormaa. Kaikki, joka kävelee, indeksoi, juoksee, ajaa ja jopa laskee palkkiin, on dynaaminen kuorma. Dynaamiset kuormat ovat yleensä tilapäisiä. Tässä esimerkissä emme kuitenkaan tee mitään eroa väliaikaisten ja pysyvien kuormien välillä. Toinen kuormitus voi olla keskittynyt, tasaisesti jakautunut, epätasaisesti jakautunut ja niin edelleen, mutta emme mene niin syvälle kaikkiin mahdollisiin kuormitusyhdistelmiin, ja tässä esimerkissä rajoitetaan itseämme tasaisesti jakautuneille kuormille, koska tällainen lastauslaattojen kuormaustila on asuinrakennuksissa yleisin. Konsentroitu kuorma mitataan kilogrammoina, tarkemmin kilogrammoina (kgf) tai Newtonissa. Hajautettu kuorma mitataan kgf / m.

Tiedot kuormien keräämisestä lautaselle jättäkäämme täällä, me vain sanomme, että tavallisesti levyt asuinrakennuksissa lasketaan hajautetusta kuormituksesta q1 = 400 kg / m 2. Laattojen korkeuden ollessa 10 cm laattojen paino lisää tähän kuormaan noin 250 kg / m 2, tasoitus ja keraaminen laatta voi lisätä jopa 100 kg / m 2. Tämä hajautettu kuorma ottaa huomioon lähes kaikki mahdolliset asuinrakennusten lattioiden kuormituksen yhdistelmät, mutta kukaan ei kiellä rakennusten rakenteita suuremmille kuormituksille, mutta rajoitamme itseämme tähän arvoon ja moninkertaistetaan hajautetun kuorman saavutettu arvo γ = 1.2 turvallisuustekijällä ja yhtäkkiä me kaipasimme jotain kaiken kaikkiaan:

q = (400 + 250 + 100) 1,2 = 900 kg / m 2

koska laskemme 100 cm leveän levyn parametrit, tätä hajautettua kuormaa voidaan pitää lineaarisena kuormana, joka vaikuttaa lattialevyyn y-akselilla ja mitattuna kg / m.

Vaihe 5. Maksimi taivutusmomentin määrittäminen palkin poikittaiseen (normaaliin) osaan.

Maksimi taivutusmomentti konsolevalle palkille kahden saranoidun kannattimen kohdalla ja meidän tapauksessamme seinien tukema lattialaatta, johon kohdistuu tasaisesti jaettu kuorma, on palkin keskellä:

Mmax = (q x 1 2) / 8 (149: 5.1)

Miksi näin on, kuvataan riittävän yksityiskohtaisesti toisessa artikkelissa.

Span l = 4 m Mmax = (900 x 4 2) / 8 = 1800 kg · m

Vaihe 6.1 Laskennalliset edellytykset:

Valmiiden betonielementtien laskeminen SNiP 52-01-2003: n ja SP 52-101-2003: n mukaisten ponnistelujen rajoittamiseksi perustuu seuraaviin suunnitteluoletuksiin:

- Betonin vastustuskyky venymiseen on nolla. Tämä oletus on tehty sillä perusteella, että betonin vetolujuus on paljon pienempi kuin lujituksen vetolujuus (noin 100 kertaa), joten betoniseurasta johtuen muodostuu halkeamia, jotka johtuvat betonirakenteen venytetystä vyöhykkeestä ja siten vain lujitustöistä normaalissa osassa (ks. Kuvio 1).

- Betonin kestävyys puristukseen oletetaan jakautuvan tasaisesti puristusvyöhykkeelle, betonin kestävyys puristukseen oletetaan olevan vain lasketun resistanssin Rb.

- Vahvistimen maksimaaliset vetojännitykset hyväksytään enintään lasketun resistanssin R avullas;

Tällaisten oletusten perustana on seuraava suunnittelujärjestelmä:

Kuva 1. Järjestelmä voimien vähentämiseksi suorakulmaisen poikkileikkauksen raudoitetun betonirakenteen

Muovisen saranan muodostamisen ja rakenteen mahdollisen romahtamisen estämiseksi betonin y puristetun alueen korkeuden suhde ξ etäisyys raudoituksen painopisteestä säteen h alkuun h0, ξ = y / ho (6.1), ei saa ylittää raja-arvoa ξR. Raja-arvo määritetään seuraavalla kaavalla:

se on empiirinen kaava, joka perustuu kokemukseen betonirakenteiden suunnittelussa, jossa Rs - lujuuden rakenteellinen kestävyys MPa: ssa, mutta tässä vaiheessa on mahdollista päästä täysin yhteen taulukon kanssa:

Taulukko 220.1. Betonin puristetun alueen suhteellisen korkeuden raja-arvot

Huomaa: Tehtäessä muiden kuin ammattimaisten suunnittelijoiden laskelmia suosittelen pakatun alueen ξ arvon pienentämistäR 1,5 kertaa.

jossa a on etäisyys raudoituksen poikkileikkauksen keskiöstä palkin pohjaan. Tämä etäisyys on välttämätön, jotta varmistetaan raudoituksen kiinnittyminen betoniin, sitä suurempi on a, sitä parempi on vahvistuksen ympärys, mutta tämä vähentää h: n hyödyllistä arvoa0. Yleensä arvo a otetaan riippuen raudoituksen halkaisijasta ja etäisyys raudoituksen pohjasta palkin pohjaan (tässä tapauksessa lattialevyssä) ei saa olla pienempi kuin raudan halkaisija ja vähintään 10 mm. Teemme lisää laskelmia a = 2 cm.

- Kun ξ ≤ ξR ja raudoituksen puuttuminen puristetulla vyöhykkeellä, betonin lujuus tarkistetaan seuraavalla kaavalla:

Mielestäni kaavan (6.3) fyysinen merkitys on selvä. Koska mitään hetkeä voidaan edustaa voimaa, joka vaikuttaa tiettyyn olkapäähän, edellä mainittua ehtoa on noudatettava betonissa. Muita kaavoja saadaan yksinkertaisimmilla matemaattisilla muunnoksilla, joiden tarkoitus selviää jäljempänä.

- Suorakaidekerrosten lujuustesti yksittäisillä vahvisteilla ξ ≤ ξR tuotettu kaavalla:

Tämän kaavan ydin on seuraava: Laskennan mukaan raudoituksen on kestettävä sama kuorma kuin betonilla, sillä samaa voimaa koskettaa vahvistus samalla betonilla kuin betonilla.

Huomaa: tämä suunnittelujärjestelmä olettaa voiman vipuvaikutuksen (h0 - 0.5y), voit helposti ja yksinkertaisesti määrittää poikkileikkauksen perusparametrit seuraavien kaavojen mukaan, jotka seuraavat loogisesti kaavojen (6.3) ja (6.4) mukaan. Tällainen suunnittelijärjestelmä ei kuitenkaan ole ainutlaatuinen, joten laskenta voidaan tehdä suhteessa alennetun osan painopisteeseen. Kuitenkin, toisin kuin puu- ja metallipalkkeja, on vaikea laskea raudoitettua betonia rajoittamalla puristus- tai vetolujuuksia raudoitetun betonipalkin poikittaisessa (normaalissa) osassa. Vahvistettu betoni on yhdistetty, hyvin heterogeeninen materiaali, mutta tämä ei ole kaikki. Lukuisat koetulokset viittaavat siihen, että vetolujuus, lujuus, joustavuus ja muut mekaaniset ominaisuudet ovat erittäin merkittäviä. Esimerkiksi betonin puristuslujuutta määritettäessä samat tulokset eivät ole saavutettavissa, vaikka näytteet tehdäänkin yhdestä erästä. Tämä selittyy sillä, että betonin lujuus riippuu monista tekijöistä: koosteen, sementin aktiivisuuden, seoksen tiivistämismenetelmän, erilaisten tek- nologisten tekijöiden jne. Koosta ja laadusta (mukaan lukien saastumisaste). Näiden tekijöiden satunnaisuuden vuoksi on luonnollista harkita vetolujuutta betonin satunnaismuuttuja.

Tilanne on samanlainen kuin muut rakennusmateriaalit, kuten puu, tiilimuuraus, polymeerikomposiittimateriaalit. Jopa klassisille rakennemateriaaleille, kuten teräkselle, alumiiniseoksille jne., On havaittavissa satunnainen vaihtelu lujuusominaisuuksissa. Satunnaismuuttujien kuvaamiseksi käytetään erilaisia ​​todennäköisyysominaisuuksia, jotka määritetään massatestien aikana saatujen kokeellisten tietojen tilastollisen analyysin tuloksena. Näistä yksinkertaisimpia ovat matemaattiset odotukset ja vaihtelukerroin, jota muuten kutsutaan variaatiokerroinksi. Jälkimmäinen on juuren keskimääräisen neliön suhde satunnaismuuttujan odotettuun arvoon. Joten betonirakenteiden suunnittelustandardeissa betonirakenteen luotettavuuskertoimella otetaan huomioon raskaan betonin vaihtuvuuskerroin.

Tältä osin mikään suunniteltu järjestelmä ei sovellu raudoitettuun betoniin, mutta sitä ei pidä häiritä, vaan palaa tämän järjestelmän suunnitteluedellytyksiin.

- Puristetun vyöhykkeen korkeus ilman raudoituksen poistoa puristetulla vyöhykkeellä voidaan määrittää seuraavalla kaavalla:

- Vahvistuksen poikkileikkauksen määrittämiseksi kerroin a määritetään ensin.m:

am 2 (355 MPa). Rakenteen puristuslujuus betoniluokalle B20 taulukon 4 mukaisestib = 117 kg / cm2 (11,5 MPa). Kaikki muut parametrit ja kuormitukset levyllemme, josta olemme aiemmin tunnistaneet. Ensinnäkin kaavan (6.6) avulla määritetään kerroin am:

m = 1800 / (1 · 0,08 2 · 11,70000) = 0,24038

Huomautus: Koska momentti määritettiin kg · m: ssä ja poikkileikkausmitat on myös sopivasti korvattu metreinä, myös suunnitteluvastuksen arvo alennettiin arvoon kg / m2.

Tämä arvo on pienempi kuin tämän luokan venttiilien raja taulukon 1 mukaisesti (0.24038 2.

Huomaa: tässä tapauksessa käytimme poikkileikkausmitat senttimetreinä ja lasketut vastusarvot kg / cm 2 laskennan yksinkertaistamiseksi.

Tällöin lattialevyn 1 mittarin vahvistamiseen voit käyttää 5 sauvaa, joiden halkaisija on 14 mm 200 mm: n välein. Lujitteen poikkipinta-ala on 7,69 cm2. Venttiilien valinta on tarkoituksenmukaista tuottaa taulukon 2 mukaisesti:

Taulukko 2. Poikkipinta-alueet ja vahvistuspalkkien massa.

Myös laatan vahvistamiseksi voit käyttää 7 sauvaa, joiden läpimitta on 12 mm ja jonka korkeus on 140 mm tai 10 sauvaa, joiden läpimitta on 10 mm ja jonka pitch on 100 mm.

Tarkista betonin lujuus kaavan (6.5) mukaisesti.

y = 3600 · 7,69 / (117 · 100) = 2,336 cm

ξ = 2.366 / 8 = 0.29575, tämä on pienempi kuin raja 0,531, kaavojen (6.1) ja taulukon 1 mukaisesti ja pienempi kuin suositeltu 0,531 / 1,5 = 0,354, ts. täyttää vaatimukset.

117 · 100 · 2.366 (8 - 0.5 · 2.366) = 188709 kgcm> M = 180 000 kgcm kaavan (6.3)

3600 · 7,69 (8 - 0,5 · 2,36) = 188721 kgcm> M = 180 000 kgcm kaavan (6.4) mukaisesti

Näin ollen kaikki tarvittavat vaatimukset täyttyvät.

Jos lisäämme Betonin luokkaa B25: een, tarvitsemme vähemmän vahvistusta, sillä B25 R: lleb = 148 kgf / cm2 (14,5 MPa)

m = 1800 / (1 · 0,08 2 · 1480000) = 0,19003

s = 148 · 100 · 8 (1 - √ (1 - 2 · 0,19) / 3600 = 6,99 cm2.

Niinpä lattialevyn 1 m: n mittarin vahvistamiseksi on tarpeen käyttää kaikkia samoja 5 sauvoja, joiden läpimitta on 14 mm 200 mm: n askeleella tai jatkaa osan valitsemista. Kuitenkin ei ole mahdollista kestää liikaa, koska tämä levy, jota pidetään saranoituna säteenä, ei todennäköisesti läpäise poikkeutuslaskentaa ja siksi on parempi jatkaa toisen ryhmän rajoittavia muodonmuutoksia koskevissa laskelmissa. Esimerkki poikkeutuksen määrittelystä annetaan erikseen. Tässä sanon, että jotta levy täyttää suurimman sallitun taipuman vaatimukset, levyn korkeutta on nostettava 13-14 cm: iin ja lujituksen osa on 4-5 tankoa, joiden halkaisija on 16 mm.

Tämä on pohjimmiltaan kaikkea, koska näemme, että laskenta itse on melko yksinkertainen eikä vie paljon aikaa, mutta kaavat eivät käy selvemmiksi. Teoriassa minkä tahansa raudoitetun betonirakenteen voidaan laskea klassisen mallin perusteella. hyvin yksinkertaiset ja visuaaliset kaavat. Esimerkki tällaisesta laskelmasta, kuten edellä on mainittu, annetaan erikseen. Miten betonin betonityypin varmistaminen betonirakentamisen aikana on myös erillinen aihe.

Jos et vieläkään ymmärrä, näet taulukot alustavien lattialevyjen laskemista varten, kenties jotain selkeämpi.

Loppusanat Ymmärrän täysin, että ihminen, joka on ensin rakennusteknisten laskelmien edessä, ymmärtää edellä mainitun aineiston kouristukset ja erityispiirteet, ei ole helppoa, mutta et silti halua käyttää tuhansia tai jopa kymmeniä tuhansia ruplaa suunnitteluorganisaation palveluihin. No, olen valmis auttamaan. Lisätietoja on artikkelissa "Tee lääkäriltä tapaaminen."

Toivottavasti, rakas lukija, tässä artikkelissa esitetyt tiedot auttoivat sinua ainakin ymmärtämään ongelmasi. Toivon myös, että autat minua lopettamaan vaikean tilanteen, jonka äskettäin olen tavannut. Jopa 10 ruplaa apua auttaa minua nyt. En halua ladata sinua yksityiskohtia ongelmistani, varsinkin kun on tarpeeksi niitä koko romaani (joka tapauksessa minusta tuntuu, ja olen jopa alkanut kirjoittaa teoksen otsikon "tee", on linkki pääsivulle), mutta jos en ole erehtynyt hänen johtopäätöksensä, romaani voi olla, ja sinusta voi tulla yksi sponsoreista ja mahdollisesti sankareista.

Kun käännös on suoritettu onnistuneesti, avautuu sivulle kiitos ja sähköpostiosoite. Jos haluat esittää kysymyksen, käytä tätä osoitetta. Kiitos. Jos sivu ei avaudu, olet todennäköisesti siirtänyt toisen Yandex-lompakon, mutta älä huolestu. Tärkeintä on, että siirron aikana määritä sähköpostiosoitteesi ja otan sinuun yhteyttä. Lisäksi voit lisätä kommenttisi aina. Lisätietoja artikkelissa "Tee tapaaminen lääkärin kanssa"

Terminaaleissa Yandex-lompakon numero on 410012390761783

Ukrainan osalta - hryvnia kortin määrä (Privatbank) 5168 7422 0121 5641

Kuormien kerääminen lattialaattaan

Vahvistettu betoni monoliittinen lattialaatta laskeminen

Vahvistetut betoni- monoliittiset laatat, huolimatta siitä, että valmiit laatat ovat riittävän suuret, ovat edelleen vaatimuksia. Varsinkin jos se on oma yksityisasunto, jossa on ainutlaatuinen asettelu, jossa kaikissa huoneissa on erikokoisia tai rakentamisprosessi toteutetaan ilman nostureita.

Monoliittiset laatat ovat melko suosittuja, erityisesti yksittäisten rakennusten maalaistalojen rakentamisessa.

Tällaisessa tapauksessa monoliitti- sestä betoniteräksestä valmistetun levyn avulla voidaan vähentää merkittävästi kaikkien tarvittavien materiaalien hankkimiseen tarvittavia varoja, niiden toimitusta tai asennusta. Tällöin kuitenkin enemmän aikaa voidaan käyttää valmistelutöihin, joista osa on muottiyksikkö. On syytä tietää, että ihmiset, jotka alkavat laatoituksen betonoitua, eivät ole lainkaan estyneet.

Tilaus, betoni ja muotti on nyt helppoa. Ongelma on se, että jokainen henkilö ei voi määrittää, millaista raudoitusta ja betonia tarvitaan tällaisen työn suorittamiseen.

Tämä aineisto ei ole toiminnan opas, vaan se on luonteeltaan puhtaasti informatiivinen ja sisältää vain esimerkin laskelmista. Kaikki raudoitetun betonin rakenteiden laskutoimitukset on normalisoitu SNiP 52-01-2003 "Vahvistettu betoni- ja betonirakenteet. Tärkeimmät säännökset ", samoin kuin säännöt SP 52-1001-2003" Vahvistettu betoni ja betonirakenteet ilman vahvistusta etukäteen ".

Monoliittinen laatta on koko alueelle vahvistettua muottirakennetta, joka kaadetaan betonilla.

Kaikkien kysymysten osalta, joita saattaa syntyä raudoitettujen betonirakenteiden laskemisessa, on tarpeen viitata näihin asiakirjoihin. Tämä materiaali sisältää esimerkin monoliittisten teräsbetonilaattojen laskemisesta näiden sääntöjen ja määräysten suositusten mukaisesti.

Esimerkki raudoitettujen betonilaattojen ja kaikkien rakennusten rakenteen laskemisesta koostuu useista vaiheista. Niiden ydin on tavallisten (poikkileikkaus), lujuusluokan ja betoniluokan geometristen parametrien valinta, joten suunniteltu laatta ei romahda mahdollisimman suuren kuormituksen vaikutuksesta.

Esimerkki laskennasta tehdään osalle, joka on kohtisuorassa x-akseliin nähden. Paikallista puristusta, poikittaisvoimia, työntövoimaa, vääntöä (ryhmän 1 raja-arvoja), halkeaman avaamista ja muodonmuutoslaskelmia (ryhmän 2 raja-arvoja) ei tehdä. Etukäteen on välttämätöntä olettaa, että tavalliselle litteälle lattialle asuinkerrostalossa tällaisia ​​laskelmia ei tarvita. Yleensä, miten se todella on.

Sen pitäisi olla rajoitettu vain taivutusmomentin normaalin (poikkileikkaus) osan laskemiseen. Ne ihmiset, jotka eivät tarvitse selityksiä geometristen parametrien määrittelystä, suunnittelumallien valinnasta, kuormien keräämisestä ja suunnitteluarvioista, voivat siirtyä välittömästi osiin, jossa on esimerkki laskelmista.

Ensimmäinen vaihe: levyn arvioidun pituuden määrittely

Laatta voi olla mitä tahansa pituutta, mutta palkin pituus on jo tarpeen laskea erikseen.

Todellinen pituus voi olla mitä tahansa, mutta arvioitu pituus, toisin sanoen palkin pituus (tässä tapauksessa lattialevy) on toinen asia. Span on valaisimen kantavien seinämien välinen etäisyys. Tämä on huoneen pituus ja leveys seinästä seinään, joten määritettäessä teräsbetoni-monoliittisten kerrosten span on melko yksinkertainen. Se on mitattava nauhamittauksella tai muilla käytettävissä olevilla työkaluilla tällä etäisyydellä. Todellinen pituus kaikissa tapauksissa on suurempi.

Monoliittista teräsbetonilaattaa voidaan tukea tukiseinillä, jotka on tehty tiilestä, kivestä, hiekkakivestä, sardeldiittibetonista, vaahdosta tai hiilihapotetusta betonista. Tällöin ei kuitenkaan ole kovin tärkeää, jos tukiseinät on sovitettu materiaaleista, joilla ei ole riittävää lujuutta (hiilihapotettu betoni, vaahtobetoni, sementtilohko, laajennettu savibetoni), on myös tarpeen kerätä lisää kuormia.

Tässä esimerkissä on laskelma yhden kerroksen lattialaattaan, jota tuetaan kahdella tukiseinällä. Tässä materiaalissa ei oteta huomioon laskelmaa teräsbetonista, joka on tuettu pitkin ääriviivaa, ts. 4 seinämissä tai monisäikeisiin laatoihin.

Jotta edellä mainittu olisi parempi assimiloitu, on arvioitava leveydeltään l = 4 m.

Lujitetun betonin monoliittisen päällekkäisyyden geometristen parametrien määrittäminen

Kuormien laskeminen lattialevyllä tarkastellaan erikseen kullekin rakennustyölle.

Nämä parametrit eivät ole vielä tiedossa, mutta on järkevää asettaa ne, jotta pystyt tekemään laskelman.

Laattojen korkeus on h = 10 cm, ehdollinen leveys on b = 100 cm. Tällaisessa tilanteessa edellytys on, että betonilaattaa pidetään säteenä, joka on 10 cm korkea ja 100 cm leveä., voidaan soveltaa kaikkiin jäljellä oleviin levyjen leveyksiin. Toisin sanoen, jos on suunniteltu laatta, jonka arvioitu pituus on 4 m ja leveys 6 m, kunkin 6 m: n tiedon osalta on välttämätöntä soveltaa laskettuihin 1 m: n parametreja.

Betoniluokka on B20 ja lujitusluokka A400.

Seuraavaksi tulee tuettujen määrien määritelmä. Lattialevyllä voidaan katsoa saranoitua tukipalkkia riippuen seinämien lattialaattojen tuen leveydestä, materiaalista ja tukiseinien painosta. Tämä on yleisin tapaus.

Seuraavaksi kerrotaan kuormitusta levylle. Ne voivat olla hyvin erilaisia. Rakenteellisen mekaniikan näkökulmasta katsottuna kaikki, jotka pysyvät liikkumattomina palkkiin, liimataan, naulataan tai ripustetaan lattialevyyn - tämä on tilastollinen ja melko usein vakiokuormitus. Kaikki, jotka vaipuvat, kulkevat, kulkevat, kulkevat ja putoavat palkkiin - dynaamisia kuormia. Tällaiset kuormat ovat useimmiten väliaikaisia. Tässä esimerkissä ei kuitenkaan tehdä eroa pysyvien ja tilapäisten kuormien välillä.

Olemassa olevat kerättävät kuormat

Kuorman kerääminen keskittyy siihen, että kuorma voidaan jakaa tasaisesti, keskittää, jakautua epätasaisesti ja toiseksi. Kuitenkaan ei ole mitään syytä mennä niin syvälle kaikkiin kerättyjen kuormien yhdistelmän olemassa oleviin muunnelmiin. Tässä esimerkissä on tasaisesti jaettu kuormitus, koska tällainen lastauslaattojen tapaus asuinrakennuksissa on yleisin.

Keskittynyt kuormitus mitataan kg-voimilla (CGS) tai Newtonissa. Hajautettu kuorma on kgf / m.

Lattialaatan kuormitus voi olla hyvin erilainen, keskittynyt, tasaisesti jakautunut, epätasaisesti jakautunut jne.

Useimmiten kerrostalot yksityisissä kodeissa lasketaan tietylle kuormalle: q1 = 400 kg per 1 neliömetriä. Levyn korkeuden ollessa 10 cm, levyn paino lisää tähän kuormaan noin 250 kg / neliömetri. Keraamiset laatat ja tasoitteet - jopa 100 kg / 1 m²

Tällaisella hajautetulla kuormalla otetaan huomioon lähes kaikki lattian kuormien yhdistelmät asuinrakennuksessa, joka on mahdollista. On kuitenkin syytä tietää, että kukaan ei kiellä mallia luotettavasta suuresta kuormituksesta. Tässä materiaalissa tämä arvo otetaan ja vain siinä tapauksessa se on kerrottava luotettavuuskertoimella y = 1.2.

q = (400 + 250 + 100) * 1,2 = 900 kg per 1 neliömetriä.

Leveydeltään 100 cm: n levyisen aineen parametrit lasketaan, joten tätä hajautettua kuormitusta pidetään litteänä, joka toimii lattialevyn y-akselilla. Mitattu kg / m.

Määritä maksimi taivutusmomentti normaali (poikkileikkaus) palkki

Kahden saranoidun kannattimen (tässä tapauksessa seinien tukemana oleva lattialaatta, johon kohdistuu tasalaatuiset kuormat) maksimaalinen taivutusmomentti on palkin keskellä. Mmax = (q * l ^ 2/8 (149: 5.1)

Span l = 4 m, Mmax = (900 * 4 ^ 2) / 8 = 1800 kg / m.

On tarpeen tietää, että raudoitetun betoniteräksen laskeminen SP 52-101-2003: n ja SNiP 52-01-2003: n mukaisten toimien rajoittamiseksi perustuu seuraaviin suunnitteluoletuksiin:

Onton vahvistetun levyn rakenne

 1. Betonin vetolujuus on 0. Tällainen oletus perustuu siihen, että betonin vetolujuus on paljon pienempi kuin lujituksen vetolujuus (noin 100 kertaa), joten betonin rikkoutumisesta johtuen rakenteen venytetty alue voi muodostaa halkeamia. Näin ollen vain vahvistus toimii jännitteenä normaalissa osassa.
 2. Betonin kestävyys puristukseen tulisi jakaa tasaisesti puristusvyöhykkeelle. Sitä ei hyväksytä enempää kuin laskettu vastus Rb.
 3. Vetolujuusrajoittumisjännitykset eivät saa ylittää laskettua resistanssia Rs.

Jotta estettäisiin muovisen saranan muodostaminen ja rakenteen kaatuminen, mikä tässä tapauksessa on mahdollista, betonin y puristetun alueen korkeuden suhde E raudan painopisteen etäisyydelle palkin h0 päästä E = y / h0 ei saa ylittää raja-arvoa ER. Raja-arvo olisi määritettävä seuraavalla kaavalla:

ER = 0,8 / (1 + Rs / 700).

Tämä on empiirinen kaava, joka perustuu kokemukseen rakenteiden suunnittelusta teräsbetonista. Rs on vahvistuksen laskettu vastus MPa: ssa. On kuitenkin syytä tietää, että tässä vaiheessa pystyt helposti hallitsemaan betonin pakatun alueen suhteellisen korkeuden raja-arvojen taulukkoa.

Jotkut vivahteet

Taulukossa oleviin arvoihin on merkintä, jonka esimerkki sisältyy materiaaliin. Jos laskentamallien kerääminen ei ole ammattimainen muotoilija, on suositeltavaa laskea pakatun ER-alueen arvot noin 1,5 kertaa.

Lisälaskenta tehdään ottaen huomioon a = 2 cm, missä a on etäisyys palkin pohjasta lujituksen poikkipinta-alan keskelle.

Kun E on pienempi tai yhtä suuri kuin ER ja puristusvyöhykkeellä ei ole vahvistusta, betonin lujuus on tarkastettava seuraavan kaavan mukaisesti:

B M = 180 000 kg / cm, kaavan mukaan. 36

3600 * 7,69 (8 - 0,5 * 2,366) = 188721 kg / cm> M = 180 000 kg / cm, kaavan mukaan.

Lattian asettaminen monoliittisen vahvistetun lattialevyn päälle

Kaikki tarvittavat vaatimukset täyttyvät.

Jos betonin luokka kasvaa B25: een, vahvistus tarvitsee pienemmän määrän, koska B25 Rb = 148 kgf / cm sq. (14,5 MPa).

am = 1800 / (1 * 0,08 ^ 2 * 1480000) = 0,19003.

As = 148 * 100 * 10 (1 on juuren neliö (1 - 2 * 0.19)) / 3600 = 6,99 neliömetriä.

Näin ollen olemassa olevan lattialaatan 1 pm: n vahvistamiseksi sinun on vielä käytettävä 5 sauvaa, joiden halkaisija on 14 mm 200 mm: n välein tai jatka valitsemaan osaa.

On todettava, että laskelmat ovat varsin yksinkertaisia, eivätkä ne vie paljon aikaa. Tämä kaava ei kuitenkaan ole selvempi. Ehdottomasti mikä tahansa betonirakenne voidaan periaatteessa laskea klassisen, eli äärimmäisen yksinkertaisen ja visuaalisen kaavan perusteella.

Kuormien kerääminen - joitain lisä laskelmia

Kuormien kerääminen ja monoliittisten lattialevyjen vahvuuden laskeminen usein kaventuu vertaamalla kahta tekijää toisiinsa:

 • jotka vaikuttavat laattoihin;
 • vahvuus vahvistaa sen osia.

Ensimmäisen täytyy välttämättä olla pienempi kuin toinen.

Määritelmä momenttihaasteiden kuormitetuissa osissa. Momentti, koska taivutusmomentit määräävät 95% taivutuslevyjen vahvistamisesta. Kuormitetut osat - keskiosan keskiosa tai toisin sanoen levyn keskiosa.

Taivutusmomentit neliömäisessä levyssä, jota ei ole puristettu ääriviivaa pitkin (esimerkiksi tiiliseinien päälle), voidaan määrittää kullekin suunnalle X ja Y: Mx = My = ql ^ 2/23.

Tietyissä tapauksissa voit saada tiettyjä arvoja:

 1. Levy mitattuna 6x6 m - Mx = My = 1,9 tm.
 2. Levy mitattuna 5x5 m - Mx = Oma = 1,3 m.
 3. Levy 4x4 m - Mx = Oma = 0,8 tm.

Lujuuden tarkistamisen yhteydessä katsotaan, että osassa on puristettua betonia päältä sekä vetolujuus alareunassa. He pystyvät muodostamaan tehoparin, joka tuntee sen hetken, kun se tulee siihen.