Online-laskin, joka laskee betonin monoliittisen kaistaleen koon, raudoituksen ja määrän.

Rakentaminen alkaa projektin kanssa. Jopa pieniä rakenteita suositellaan paperin esikuvaksi, jotta voit tarkastella visuaalisesti mittasuhteita ja arvioida materiaalien kulutusta. Vakavissa rakennuksissa tarvitaan ammattilaisten tekemiä arvioita, mutta yksityisen talon, puutarhan, aidan tai autotallin rakentamisen yhteydessä voit tehdä online-laskimia tai valmiita ratkaisuja. Rakenteiden rakentamisen tärkein asia on luotettavan perustan rakentaminen, ja siksi kysymys siitä, kuinka betonin määrää lasketaan säätiössä, on ensiarvoisen tärkeää.

Betoni on helppo laskea säätiöön, jos rakenteesta ja rakenteesta on varmuutta. Alustan luonne ja sen mitat olisi määritettävä kokenut rakennusmestari, joka perustuu rakennettavan rakennuksen ominaisuuksiin, maaperätyyppiin ja alueen jäädyttämiseen.

nauha

Yksityisen talon rakentamisen suosituin perusta on liuskekivi. Se on eräänlainen konkreettinen betoni, joka kulkee rakennuksen kaikkien seinien läpi.

Miten laskea, kuinka monta betonin kuoppia pitäisi olla pohjassa? Laskimet, jotka auttavat määrittämään sementti-hiekkalamulaatin kulutuksen valu, ovat saatavilla monilla sivustoilla, joilla on rakennusteema, joista yksi on esillä tämän materiaalin lopussa. Tilavuuden laskemiseksi kuutiometreinä sinun on tiedettävä rakenteen lineaariset mitat: korkeus, leveys ja pohjan kokonaispituus.

Liuskajohtopäällysteiden betonointi tapahtuu kaatamalla valmiin sementti-hiekkaseos puupalkkiin, jossa on esiasennettu raudoitus. Suuret jakeet (sora, murskattu kivi) lisätään liuokseen, jotta saadaan säätiön suurempia lujuusominaisuuksia.

Pohjan mittasuhteet riippuvat rakennuksen mitoituksesta, joka on tarkoitus rakentaa. Tyypillisesti pohjakerroksen leveys on vähintään 300 mm, maanpinnan korkeus on 400 mm ja syvyys voi nousta 1500-2500 mm riippuen pohjaveden saatavuudesta, jäätyvyydestä ja kellarista kellarista. Strip-pohja ei ole suositeltavaa asentaa kallistusmaalle, jos muotti on haudattu pienemmäksi kuin jäätymisnopeus.

Keskimmäiselle kaistalle, pienien yksityisten talojen ja kylpyammeiden pystyttämiseen riittää, että suoritetaan syvyys 1500 mm: n etäisyydellä maanpinnan korkeudesta 400 mm: iin asti.

Säätiön pituus on yhtä suuri kuin kaikkien ulkoseinien kokonaispituus, mukaan lukien sisäinen laakerin seinä, jonka alapäässä on myös asennus. Tämän seurauksena olet saanut kaikki vaaditut arvot, voit laskea betonin määrän säätiölle. Tällöin laskinta ei ehkä tarvita - riittää moninkertaistaa kaikki indikaattorit metreinä ja saada tarvittava määrä kuutiometreinä.

Laskentakaava on seuraava:

V = h * b * l, missä:

 • V on liuoksen tilavuus m 3: ssä;
 • h - korkeus m;
 • b - leveys m: ksi;
 • l on nauhan pituus m: ssä.

Esimerkiksi rakennuksessa, jonka koko on 6 x 6 m ja yksi sisäinen laakerin seinämä, jonka perustakorkeus on 2 m ja leveys 0,4 m, kaadon laastin tilavuus on: V = 2 * 0.4 * 30 = 24 m 3. Leveys ja korkeus säätöä varten 10x10-kokoiselle talolle ja kahdelle sisäpuoliselle sisäseinälle lasketaan seuraavasti: V = 2 * 0.4 * 60 = 48 m 3.

Laskennan avulla voidaan laskea melkein kuutiomääräinen laasti, mutta on muistettava, että kuljetuksen aikana jotkut betonit ovat kadonneet, ja myös löysät muottipesät saattavat vuotaa jonkin verran betonilaastaria, mutta vahvistuskammion käytössä on lisää sisäistä tilavuutta. Sen vuoksi on oikein ottaa käyttöön korjauskerroin laskennallisen arvon kasvattamiseksi suunnassa 2%.

Tuloksena saamme tarkemman kaavan betonirakenteen määrän laskemiseksi nauhalumpuille:

V = h * b * l + 0,02 * (h * b * l)

Tuloksena oleva arvo pyöristetään kokonaislukuun. Esimerkkejämme varten hienostunut laskenta näyttää tältä: talolle, jonka koko on 6x6 V = 24 + 0,02 * 24 = 24,48 (25) m 3, talossa 10x10 V = 48 + 0,02 * 48 = 48,96 (49) m 3.

laatta

Laattojen pohja on kiinteä monoliittinen pohja rakennuspaikan alla. Laitteiden betoniarvot eivät ole pienempiä kuin M100. Laske tämän monoliitin tilavuus on melko yksinkertainen - vain moninkertaistaa levyn pituus, leveys ja korkeus.

Sementtiä ja hiekkaa sisältävä laasti, johon on lisätty suuria jakeita monoliittiselle levylle, tehdään korkeudeksi vähintään 100 mm. Tällöin 100 mm: n levyiselle levylle saadaan seuraavat betonin määrät:

 • kotiin 10x8 - 8 m 3;
 • kotona 9x9 - 8,1 m 3;
 • kotiin 18x8 - 14,4 m 3.

Tämä laskelma soveltuu täysin tasomaisille levyille, mutta jotta emäkselle saadaan korkeammat lujuusominaisuudet, usein järjestetään lisävahvikkeet, jotka ovat trapetsoidun pituussuuntaisen palkin muodossa. Siksi laattapohjan oikean laskennan tulisi sisältää vahvistusrivien tilavuus.

Kuinka laskea betonin kuutioita säätiölle? Laskimet verkossa auttaa tekemään nämä laskelmat ilmaiseksi, voit viitata erityisiin taulukoihin, hyvin tai itsenäisesti laskea tarvittava määrä betonia ei ole vaikeaa.

On lisättävä jäykisteiden määrä jo saavutettuun levytilavuuteen, jota käytämme puolisuunnikkaan alueen kaava. Jäykisteiden pohjalevyn tilavuus on seuraava:

 1. Laske levyn tilavuus: V = h * b * l.
 2. Etsi trapetsin alue: S = h1 * (a + c) / 2, jossa h1 on trajektin reunan korkeus ja c ovat trajektin pohjien pituudet.
 3. Löysää kylkiluiden tilavuus ja kerrotaan kylkiluiden lukumäärällä: V1 = S * l * n, missä n on kylkiluiden lukumäärä.
 4. Tuloksena olevat tilavuudet lasketaan yhteen ja saadaan tarvittava betonin kokonaismäärä: V yhteensä = V + V1.

Yleensä lujitus asetetaan pohjan pohjalle 3 000 mm: n välein. Ne voidaan suorittaa yksinomaan pitkittäisvahvistimina sekä risteyksessä, muodostaen neliöitä. Tyypillisesti puolisuunnikkaan jäykisteen laajan osan suhde viittaa kapeaan osaan, suunnattu alaspäin, kuten 1,5: 1. Laatusäätiön laskemiseksi säädetään myös äänenvoimakkuuden säätövirhe 2%: n virhemäärällä.

columnar

Tämäntyyppinen säätö on eräänlainen kasa, vain tukipylväät eivät ole tukkeutuneet paalun kuljettajiin, vaan kaadetaan valmiiksi kaivoksiin. Sarakepohja mahdollistaa luotettavan pohjan saamisen materiaalin vähimmäiskulutuksella. Pylväät voivat olla pyöreä ja neliömäinen poikkileikkaus, ne sijoitetaan rakennuspaikan kehän ja seinien risteyspisteiden ympärille.

Pylväspohjan syvyys ylittää yleensä alueen jäädytyksen syvyyden ja pintaosan korkeus on 400-500 mm. Rakennusrakenne voidaan asentaa suoraan tukipylväisiin, mutta useimmiten on asennettu grilli, joka yhdistää pilarit yhdeksi kokonaisuudeksi.

Pilarivaihtelun täyttämiseksi tarvittavan betonin määrän laskemiseksi on tarpeen tietää pylvään pituus, sen poikkileikkauksen pinta-ala ja sarakkeiden lukumäärä. Jos grilli on suunniteltu, sen lineaariset mitat edellyttävät, grillauksen tilavuuden laskeminen suoritetaan samalla tavoin kuin muunnoksessa nauhamaisella pohjalla.

Neliön tai suorakaiteen muotoisten pylväiden tilavuuden laskemiseksi sinun on käytettävä seuraavaa kaavaa:

V = a * b * l * n, missä a ja b ovat sarakeosan sivuja, l on sarakkeen pituus, n on säätiön sarakkeiden lukumäärä.

Laskettaessa ympyränmuotoisen poikkileikkauksen pylväiden betonimäärää tarvitaan kaava ympyrän alueen löytämiseksi: S = 3.14 * R * R, missä R on säde. Pyöreän pylväiden tilavuuden laskemisessa saadaan kaava:

V = S * L * n

Pilarien ja grillauksen täyttämiseen tarvittavan betonin kokonaismäärän saavuttamiseksi on tarpeen lisätä jo saavutetut arvot, mutta ei unohda noin 2 prosentin virheprosenttia.

Betonin määrän laskeminen säätiössä

Kun rakennat taloa, sinulla on oltava projekti. Se ei välttämättä tarvitse olla ammattihenkisen suunnittelijan tekemä projekti, omien talojen itsenäisen rakentamisen tapauksessa tämä voi olla oma rakentamissuunnitelma. Yksi tapa, ennen rakentamisen aloittamista, on esitettävä, millaista työtä ja missä järjestyksessä sinun on suoritettava, kuinka paljon rakennusmateriaaleja tarvitaan ja mikä tärkeintä, kuinka paljon se maksaa. Tällöin on laskettava rakennusmateriaalien kulutus, ja jos perustus on asetettu, tärkein kysymys on, kuinka paljon konkreettisia tarvitaan perustaksi. Betonin kulutus mitataan kuutiometreinä eikä tonnilta, joten koko betonilaskennan tehtävä on määrittää säätiön volyymi.

Alustavat tiedot laskemisesta betonin määrän laskemiseksi säätiön on tyyppinen säätiö (laatta, vyö, pylväs) ja sen kokoonpano. Säätiön tyyppi ja parametrit valitaan riippuen maaperän kantavuudesta ja pohjan kuormituksesta. Eräässä edellisistä artikkeleista tehtiin esimerkki kuorman laskemisesta ("kuorman laskeminen pohjalle ja maahan") talon pohjalle, joka on 6 metriä 6 metriä yhdellä sisäseinällä. Tässä artikkelissa on esimerkkejä laskennasta betonimäärästä saman talon säätiölle.

Laattojen pohjan laskemiseksi on tarpeen tietää levyn pinta-ala ja paksuus, jäykisteiden läsnäolo ja niiden mitat. Jos kyseessä on nauhalappu, sinun on tiedettävä sen pohjan syvyys, nauhan leveys ja sen kokonaispituus (ulkoseinien kehä ja sisempien kattojen pituuksien summa sisäpuolisten laakereiden alapuolella). Pylväsperustan laskemiseksi sinun on tiedettävä sarakkeiden korkeus, halkaisija ja lukumäärä.

Kuinka monta kuutiota betonia tarvitaan laattaperustan täyttämiseen?

Laattojen pohja on kiinteä monoliittinen laatta, joka sopii koko talon alueelle. Sen vuoksi on selvitettävä, kuinka paljon betonia tarvitaan laattapohjan täyttämiseksi, on tarpeen laskea lautasen tilavuus - kerro levyn pinta-alan paksuus. Taloon, joka on 6 m 6 m, laatta-ala on 36 m 2. Laattojen pohjan vähimmäispaksuus on 10 cm, jonka paksuus betonin määrä sen täyttämiseen on 36 m x x 0,1 m = 3,6 m 3. Levyn paksuuden ollessa 20 cm, sen tilavuus on 7,2 m 3, paksuus 30 cm - 10,8 m 3. Tämä on betonin kulutus sileän laatan kaatamiseksi.

Suuremman jäykkyyden aikaansaamiseksi laattojen perustuksiin tehdään jäykistysrivat, jotka suuntautuvat laatan pituus- ja poikittaissuuntaan ja jakavat ne neliöiksi. Jäykistimet tekevät laatan kestävämmän muodonmuutoksen, ne tehdään tavallisesti aluslevyn alapinnalla, koska on helpompaa tehdä ja levyjen yläpinta pysyy sileänä. Laskettaessa betonin kulutusta jäykisteille sinun on tiedettävä niiden pituus ja poikkipinta-ala. Jos jäykistysliput tehdään 3 metrin välein, samassa pohjassa 6 metriä 6 metriä on kuusi kolme ja kolme poikki: jäykisteet sijaitsevat laudan ja sen keskellä. Jokaisen jäykisteen pituus on 6 m, niiden kokonaispituus on 6 mx 6 = 36 m. Jäykisteen korkeus on tavallisesti yhtä suuri kuin levyn paksuus, poikkileikkaus on suorakaiteen muotoinen tai puolisuunnikkaan muotoinen. Ristikoiden leveys on 0,8-1 korkeudestaan. Siten 10 cm: n levyisen poikkileikkauksen suorakulmaisen jäykisteen pinta-ala on 0,1 mx 0,08 m = 0,008 m 2, niiden tilavuus on 0,008 m 2 x 36 m = 0,288 m 3. Trapeziumin muodossa olevilla kylkiluilla, trapetsin emästen pituuksien suhde on noin 1,5, ts. pienempi pohja on 0,8-1 astian paksuutta ja suurempi emäs on 1,5 kertaa suurempi. Jäykisteen poikkipinta-ala on 0,5 x 0,1 m (0,08 + 0,12) = 0,01 m 2 ja sen tilavuus on 0,01 m 2 x 36 m = 0, 36 m 3. Samoin voit laskea jäykisteiden tilavuuden suuremmille paksuille levyille.

Betonipitoisuuden täyttämiseen tarvittava betonin määrä on 6 mx 6 m.

Miten lasketaan betonin määrä säätiössä

Rakennuksen rakentaminen alkaa rakentamalla vankka perustus, jonka valinta on tärkeää ottaa huomioon tiettyjä tekijöitä. Samalla tehdyt virheet vaikuttavat rakennuksen laatuun, jonka korjaaminen on monimutkainen ja kallis menettely. Tarvittava kysymys tässä vaiheessa on laskea, kuinka paljon konkreettista on vaadittava säätiölle, jotta kaikki sääntelyvaatimukset täyttyvät eikä jätettäisi ylimääräisiä varoja.

Tyypit säätiöt

Perusrakenteiden tärkein ominaisuus on rakentamisen tyyppi:

 1. Nauha - nauha kulkee kaikkien kantavien seinien alle;
 2. Laatta - hienoksi upotettu teräslevy koko rakennuksen alueella;
 3. Pylväs - pisteiden tuki, jakamalla rakenteen paino maahan.

Rakenteen ylempää tasoa kutsutaan reunaksi - se on seinien perusta, joka tunne kuorman niistä. Pohjatasoa kutsutaan pohjaksi, se jakaa painon maahan.

On olemassa useita tekijöitä, jotka on otettava huomioon peruspohjan valinnassa:

 • hankkeen monimutkaisuus, kellarin läsnäolo;
 • käytetyt materiaalit;
 • kuormitus;
 • pohjaveden taso;
 • maaperän tyyppi.

Kuinka paljon konkreettisia tarvitaan säätiöön

Valmistettu rakenne kaadetaan betoniseoksella ja sen määrä määritetään kuutiometreinä.

Betonimäärän laskemiseksi säätiön rakentamiselle on ensinnäkin tarkistettava mahdollisuudet kantaa kuormaa, ottaen huomioon maaperän ominaisuudet rakennuskohteessa. Jotta ennustettu pohja täyttäisi määritetyt parametrit ja täyttäisi standardit, muuta sen geometriset parametrit (syvyys, leveys) ja vahvistusjärjestelmä. Saadut mitat korvataan laskentakaavoilla ja lasketaan, kuinka monta betonin kuutiota tarvitaan.

nauha

Laskettaessa betonia nauhan perustuksiin tarvitaan seuraavat parametrit: nauhan pituus, sen leveys ja korkeus. Korkeus alustasta reunaan katsotaan korkeudeksi. Yleensä reuna sijaitsee 50-60 cm maanpinnan yläpuolella.

Kun pohjan syvyys (maanalainen osa) on 160 cm ja sen osuus maanpinnan yläpuolella on 60 cm, koko on 220 cm. Monoliittisen kaistaleen pohjan syvyys määräytyy maaperän ominaisuuksien ja betonin laadun mukaan.

On tärkeää, että pohja on maanpinnan alapuolella vähintään 15 cm.

Nauhan leveys riippuu rakennuksen painosta, seinien paksuudesta ja maasta. Kuorman mukaan tarvittavan halkaisijan pituussuuntaisen lujituksen tangot määrätään nauhan rakenteeseen ja kiinnittimien piki ja halkaisija määritetään.

Nauhan pituus on kaikkien ulkoisten ja sisäisten seinien pituuden summa. Mökin koon ollessa 8x10 m, jonka sisäpinta-ala on 10 metrin pituinen, se on 46 metriä:

(10 m + 10 m + 8 m + 8 m = 36 m) + (10 m) = 46 m.

Betonin kulutus 8x10 m: n talon pohjan kaatamiseksi yhdellä 10 m: n sisäisellä laakerin seinillä, jonka nauhan leveys on 0,5 m ja korkeus 2,2 m:

46 (D) x 0,5 (W) x 2,2 (H) = 50,6 kuutiometriä.

laatta

Laskettaessa tämäntyyppistä kuutiokapasiteettia määritä laatta kokonaistilavuus. Tämä on haluttu arvo ja vastaa laattapohjan alueen tuotetta sen paksuudella.

Mökkialue 8x10 metriä on 80 neliömetriä. Levyn paksuus on esimerkiksi 25 cm, joten seoksen kulutus on:

(80 neliömetriä) x (paksuus: 0,25 m) = 20 kuutiometriä.

Laskettaessa on tärkeää harkita rakennuksen painoa. Suurella kuormituksella sinun täytyy joko lisätä levyn paksuutta tai lisätä jäykisteitä. Ne on valmistettu kantavien seinien (sisältäen sisäiset) tai ne muodostavat neliöllisiä kennoja, joiden koko vaihtelee 1,5 m - 2 m - tämä riippuu käyttöolosuhteista. Toisessa tapauksessa levy on lisännyt jäykkyyttä ja lujuutta.

Täytä jäykisteen rakenne on lisäarvo, joka lisätään kokonaisvirtaukseen ja määritetään seuraavasti:

(jäykisteen poikkipinta-ala) x (ristin kokonaispituus).

columnar

Edustaa sarakkeita, jotka sijaitsevat tietyssä vaiheessa referenssipisteiden alla. Tällaisen säätiön betonin laskemiseksi määritetään yksittäisen tuen arvot ja kerrotaan niiden lukumäärän perusteella.

Yksi pilarin tilavuus, koska se on olennaisesti sylinteri, vastaa poikkileikkauksen ja pituuden tuotetta.

Anna sarakkeen halkaisijan olevan 40 cm S = ¼πd² = x 3,14 x 0,4² = 0,13 m2 Korkeus 2,2 m, haluttu arvo: 0,29 m³.

Seoksen virtausnopeuden lopulliseksi määrittämiseksi pylväsperustaan ​​kerrotaan arvo, joka saadaan sarakkeiden lukumäärän mukaan.

Saadut tulokset ovat yksinkertaisista kaavoista huolimatta melko tarkkoja. Näin voit välttää tarpeettomia kustannuksia ja järjestää tai valmistaa optimaalisen betonin määrän täyttämään säätiön. Kuitenkin valmistelevan maanrakennuksen, kuljetuksen ja purkamisen, maaperän kutistumisen jne. Aikana on mahdollista lisätä 3-10%: n kokonaismäärää.

Menetelmät lasin, laatta- ja pylväspohjan betonin määrän laskemiseksi

Hanke on tarpeen minkä tahansa kodin rakentamisessa. Sen ei tarvitse olla ammattilainen, ts. Rakennustöiden tai suunnittelutoimistojen asiantuntija. Nämä laskelmat voidaan suorittaa itsenäisesti ainakin, jotta voidaan tarkasti esittää betonin määrä kuutiometreinä, jotka vaaditaan täytön täyttämiseksi. Loppujen lopuksi tämä on tärkein laskelma, jonka oikeellisuuden avulla voidaan välttää esimerkiksi rakennusmateriaalin ylimääräiset menot ja siten säästää.

Alustavat tiedot, joita tarvitaan säätiön täyttämiseen tarvittavan betonin määrän määrittämiseen ovat seuraavat:

 • perustan tyyppi määritetään riippuen siitä, millaista kuormitusta se on (seinien materiaalista riippuen: tiili- ja vaahtolohkoilla on eri painot) ja maaperän kantavuus;
 • Säätiön kokoonpano, eli sen koko ja geometria.

Betonin laskeminen nauhateille

Nauhatalustana on rikkoutumaton jäykkä rakenne, joka on asetettu rakennuksen jokaisen laakeri- seinämän ympärille ja muodostaa suljetun silmukan. Näillä ominaisuuksilla yhdistetään tämäntyyppisen laskutoimituksen menetelmä.

Betonin määrän laskemiseksi tarvitset seuraavat tiedot:

 1. Alusnauhan leveys ja korkeus,
 2. Nauhan koko pituus.

Pohjalevyn leveys määräytyy sen perusteella, millä jälkimmäisellä on laakerialue. Yleensä tämä arvo on 20-40 cm. Nauhan korkeus määräytyy pohjan yläpuolisen osan korkeuden mukaan, joka on tavallisesti enintään 50 cm, ja sen perustan syvyys, joka voi saavuttaa useita metrejä.

Tämä arvo määritetään useiden tekijöiden perusteella, esimerkiksi kuinka syvälle pohjavesi kulkee rakenteilla olevan rakennuksen alla, samoin kuin maaperän jäädytyksen syvyyteen. Esimerkiksi hiekkapohjaisessa maaperässä ja vedellä kyllästetyissä maissa 2,5 m: n syvyyttä pidetään kaikkein perustelluimpana. Pienissä maalajeissa tavanomaisissa olosuhteissa puolen metrin pituus riittää keskikaivaan. Näin ollen tällaisen perustuksen nauhan korkeuden määrittämiseksi on välttämätöntä lisätä yläpohjasta 40 cm 1500 cm: iin.

Nauhan koko pituus määritetään kokonaan säätiön kokoonpanon mukaan. Useimmissa tapauksissa kokonaispituuden laskeminen ei ole vaikeaa - sinun on lisättävä sisäisiä kantoaaltoja ulkoseinien kokonaispituuteen. Ja saamme betonin määrän yksinkertaisesti kertomalla säätiön pituus sen korkeudella ja leveydellä:

Vb = lhs, missä l, h ja s ovat säätiön pituus, korkeus ja leveys.

On huomattava, että tämän kaavan avulla lasketun betonin määrä ei ota huomioon väistämättömiä häviöitä kuljetuksen, kaatamisen, seoksen tiivistämisen, tiivistämisen aikana aukkojen läpi sekä imeytyneenä muotin puiset elementteihin. Toisaalta myös metallirakennuksessa on läsnä muotoilua, joka vähentää hyödyllistä tilavuutta hieman kompensoi tappioita.

Jälkimmäiset kuitenkin käytännössä ovat vielä paljon merkittävämpiä, joten edellä esitetyn kaavan avulla saatu tulos on korjattava:

 • pyöristää ylöspäin kokonaislukuun
 • lisätä arvoa vielä 1,5-2%.

Toisin sanoen lopullinen kaava liuskan perustan betonin määrän laskemiseksi on seuraavanlainen: V = Vb + 0.02Vb

Laattojen perustusten betonimäärä

Tile-pohja on yleinen monoliittinen teräsbetonilaatta rakennuksen pohjalla. Niinpä tämäntyyppisen perustan täyttämiseen tarvittavan betonin määrän laskemiseksi sinun tarvitsee vain moninkertaistaa sen pituus, leveys ja korkeus. Tämäntyyppisen pohjan vähimmäiskorkeus on 10 cm. Tämän mukaisesti voit antaa arvioitua tietoa betonin kulutuksesta rakennuksessa, jonka sivut ovat esimerkiksi 8 x 8 m:

 • 10 cm levy - 3,6 m 3;
 • 20 cm levy - 7,2 m 3;
 • 30 cm levy - 10,8 m 3;

Tämäntyyppisellä rakenteella on kuitenkin joitain sen ominaisuuksia, jotka vaikuttavat suoraan betonin kulutukseen. Joten levy on vaikeampi ja kestävämpi muodonmuutoksille, reunoilleen sekä pitkittäissuunnassa ja poikittaissuunnassa noin 3 metrin askelin, ne tekevät jäykisteitä, jotka jakavat pohjan neliöiksi.

Ne suoritetaan tavallisesti alemmalle pinnalle, ensinnäkin yksinkertaisemman kaatoustekniikan ansiosta, ja toiseksi levyn yläosa pysyy sileänä. Näin ollen näiden jäykisteiden osalta vaaditaan myös betonin jäykkyyttä määränä, joka voidaan laskea, tuntamalla niiden poikkileikkauksen ja kokonaispituuden alue.

Rivat voivat olla joko suorakaiteen tai puolisuunnikkaan muotoisia. Laattapohjan näiden rakenteellisten elementtien korkeus on tavallisesti yhtä suuri kuin jälkimmäisen paksuus ja leveys on noin 80% korkeudesta. Niinpä kaava, jolla lasketaan betonipitoisuuden taso suorakaiteen muotoisille jäykisteille, on melko yksinkertainen:
Vb = lhs + lp * sp * h, missä seuraavat arvot:

 • l, h ja s ovat vastaavasti levyn pituus, korkeus ja leveys;
 • lr, sr - jäykisteiden kokonaispituus ja niiden leveys vastaavasti.

Jos jälkimmäiset suunnitellaan toteutettavaksi poikkileikkauksella trapetsoidina, ei suorakulmion sijasta, näiden reunojen täyttämiseen tarvittavan betoniseoksen tilavuuden laskeminen pienennetään kertomalla tämän puolisuunnikkaan poikkipinta-ala reunojen kokonaispituudella.

Trapetsisillä kylvöillä on oma erityispiirteensä - yleensä niiden pohjapituuksien suhde on 1,5, toisin sanoen rivan suurempi pohja on noin puolitoista kertaa pitempi kuin sen korkeus ja pienempi on korkeus tai jopa hieman lyhyempi - jopa 80% sen arvosta.

Muista kaavasta trapetsin alueen laskeminen:
S = h (a + b) / 2, missä a ja b ovat emäksiä, h on trajektin korkeus.

Siten kaavamalli lasipohjaisten jäykisteiden laatoitetun perustuksen laskemiseksi on seuraava:
Vb = lhs + lp * h (0,8 h + 1,5 h) / 2

Betonimäärän laskentamenetelmä kolonnin säätiön järjestämiseksi

Nimestä huolimatta on selvää, että sarakepohja on joukko maahan kaivettuja betonipaloja. Ne sijaitsevat yleensä talon seinien leikkauskohdassa, mutta tarvittaessa kaivaavat ja ulottuvat. Korkki on paalun ylempi osa, joka sijaitsee yleensä 40-50 cm korkeudella, mutta täysi korkeus määräytyy myös sen alaosan - pohjan mukaan.

Yksi pylväsperustan etuna on kustannustehokkuus eli betonin kulutus on vähäistä. Betonin määrän laskemisessa ei myöskään pitäisi olla paljon vaikeuksia. Pyöreitä palkkeja tehtäessä laskutoimituksia sinun on tiedettävä seuraavat alustavat tiedot:

 • paalujen lukumäärä
 • poikkileikkauksen säde
 • korkeus.

On helppo arvailla, että yhden tällaisen pylvään tilavuus on yhtä suuri kuin kerroksen poikkipinta-ala kerrottu korkeus. Jälkimmäinen on yhtä suuri kuin säde neliö kerrottuna 3,14: lla. Näin ollen betonin määrä lasketaan kaavalla:
V = 3.14R 2 nh, missä R, n ja h ovat säde, paalujen lukumäärä ja niiden korkeus vastaavasti.

Jos käytetään nelikulmaisia ​​palkkeja, laskenta tulee entistä helpompaa:
V = a * h * n, missä a on pilarin sivun pituus.

Lyhyesti sanottuna jokin ehdotetuista menetelmistä betonin määrän laskemiseksi erilaisiin perustuksiin on erittäin helppo ymmärtää. Tässä tapauksessa tietenkään ei oteta huomioon monia ammattimaisissa laskentamenetelmissä käytettyjä tekijöitä.

Näiden yksinkertaisten kaavojen avulla saavutetut tulokset ovat kuitenkin melko tyydyttäviä tarkkuuden kannalta, mikä mahdollistaa tällaisten laskelmien tehokkaan hyödyntämisen yksityisessä rakentamisessa.

Seuraavassa artikkelissa lukee kotitalouskotelon laskemisesta.

Betonin kulutuksen laskeminen säätiöön

Betoni (hiekan, sementin, murskatun tai muun täyteaineen ja veden seos) on monipuolinen rakennusmateriaali, jota käytetään säätämällä säätöpinnat, tasoittavat pinnat (luo esineet ja lattiat) ja tukirakenteiden pystyttäminen. Koska materiaalilla on erilaiset tekniset ominaisuudet, sitä voidaan käyttää menestyksekkäästi laajoissa lämpötila-alueissa ja eri kosteudessa. Laasti voidaan valmistaa manuaalisesti tai pienimuotoisella koneistuksella, joka on tilattu erikoistuneille yrityksille, mutta joka tapauksessa seoksen koostumuksen on täytettävä kaikki tavoitteensa. Betonimäärän tarkan suunnittelun ja tarvittavan materiaalikuutiomäärän määrittämiseksi on tarpeen suorittaa asianmukainen laskenta ja määrittää tarvittava tilavuus.

Betonin kulutus perustan rakentamiseen riippuu ensisijaisesti rakennettavan perustan tyypistä.

Seoksen kulutus pohjassa

Suoritusmäärälaskennan suorittamiseksi tarvitset seuraavat laitteet:

Säätiön laskelma perustuu hänelle kohdistuvaan kuormitukseen.

 • paperi;
 • laskin;
 • paperitavarat.

Rakentamisen aikana hyvin pieni talo, koko kartanolla sinun täytyy olla hanke. Ammattimaisen suunnittelijan ei tarvitse koota sitä. Jos aiot rakentaa talon omiin käsiisi, tämä voi olla oma rakennusprojekti. Ennen rakennustöiden aloittamista on välttämätöntä kuvitella, mikä työ ja missä järjestyksessä se on tarpeen, laskea kuinka paljon (kuinka monta kuutiota) materiaalia tämä kestää. Tällä hetkellä harkitaan, kuinka paljon on maksettava tulevasta rakentamisesta. Tätä varten on tarpeen laskea liuoksen ja materiaalien virtausnopeus, ja tuen asennuksen tapauksessa tärkein kysymys on, kuinka paljon seosta pitäisi ottaa tietyssä tuessa. Säätiön rakennusaineen kulutus mitataan kuutiometreinä eikä tonnilta, joten tehtävänä on määrittää rakenteen volyymi.

Rakennuksen perustamisen edellyttämän seoksen määrän laskemiseksi on tarpeen määrittää tukikohdan pinta-ala, kerrotaan se betonimateriaalin kulutuksesta 1 m2: n osalta, ja muurauskorkeuteen.

Laskettaessa betonin määrää säätiössä voit laskea tarvittavan määrän ainesosia taulukon perusteella.

Ennen kuin laske tarvittava määrä laastia säätiöön, sinun on tehtävä piirros rakennuksen tulevasta tuesta ja on toivottavaa tehdä se kolmessa ennusteessa. Tätä varten voit käyttää archicadoja. Sivuston geologia on erittäin tärkeää. Tämä tehdään laskemalla syvyys, johon pohja on kaivettu. Sitten rakennusmassan kaatamisen yhteydessä saat tiheän monoliittisen vyön, joka ei puhkeile aikaa ja kestää hyvin kauan. Valutustilavuuden määrittäminen voi ymmärtää, kuinka monta kuutiota ratkaisua tarvitaan sen täyttämiseksi. Matalarakenteisten rakennusten rakentamiseen käytettiin betonilaatuja B20 ja B25. Jos suunnittelet suurta kuormitusta pohjaan, voit käyttää materiaaliluokkaa M30. Alustavat tiedot sementin ja muiden perustekerrosten komponenttien laskemiseksi ovat pohjan tyyppi (laatta, kaistale ja pylväs) ja sen kokoonpano.

Monoliittinen laattojen valu

Laatoitetun pohjan laitteessa tarvitaan lisää jäykistyskaarien asentamista.

Laattojen pohja on monoliittinen yksikappaleinen rakenne, joka sopii koko rakennuksen alueelle. Jotta selvitettäisiin sementin, raunioiden, hiekka- ja muiden komponenttien ratkaisut tuen heittämiseen, sinun on laskettava rakenteen tilavuus, ts. kerro sen paksuus alueittain. Joten talon, jonka mitat ovat 6 x 6 m, pohjalevyn pinta-ala on 36 m2; Tällaisen pohjan vähimmäispaksuus on 10 cm, tämän paksuinen sementin, hiekan ja muiden komponenttien määrä, ts. betonin täyttämiseksi on 36 x 0,1 = 3,6 m3; Laattojen paksuus 20 cm on 7,2 m3, 30 cm paksu - 10,8 m3; Tämä on liuoksen virtausnopeuden arvo levyn kaatamiseksi. Tällaisten tukien jäykkyyden aikaansaamiseksi rakenteiden poikittais- ja pitkittäissuunnassa tehdään jäykisteitä jakamalla se useisiin neliöihin.

Jäykistimet tekevät rakenteesta paljon kestävämpiä muodonmuutoksiin, ne on yleensä järjestetty levyn alapinnalle, koska se on paljon helpompi tehdä ja yläpinta pysyy sileänä. Sementin kulutuksen laskemiseksi jäykkyyden puolella on tarpeen tietää niiden kokonaispituus ja poikkipinta-ala. Esimerkiksi, jos jäykistysrivat järjestetään 3 m: n välein, sitten vakiorakenteessa 6 x 6 m on 6 (3 poikki ja 3 pitkin). Ne sijaitsevat laatan keskellä ja sen tärkeimmillä reunoilla. Kunkin tällaisen reunan pituus on 6 m ja niiden kokonaispituus 6 x 6 = 36 m.

Jäykkyyden sivun korkeus vastaa pääsääntöisesti rakenteen paksuutta ja poikkileikkausmuoto on joko puolisuunnikkaan muotoinen tai suorakaiteen muotoinen. Reunan leveys on 80 - 100% sen korkeudesta. Tämän seurauksena 10 cm: n levyisen poikittaisen jäykisteen pinta-ala on 0,1 x 0,08 = 0,008 m2 ja niiden tilavuus on 0,008 x 36 = 0,288 m. Trapeziumin muodossa tehdyissä jäykisteissä sen emästen pituuksien suhde on noin 1, 5, ts. pienempi emäs on 0,8-1 rakenteen paksuudesta ja suurempi emäs on 1,5 kertaa suurempi. Sementin ja täyteaineiden 10 cm: n paksuiselle levylle poikkipinta-ala on 0,5 x 0,1 x (0,08 + 0,12) = 0,01 m2, sama reunatieto on 0,01 x 36 = 0,36 m3;

Samoin voit laskea jäykisteiden tilavuuden suuremmille paksuille rakenteille. Annamme sementin ja täyteaineiden kulutuksen arvot, ts. seokset, kaatolevytukeen 6 x 6 m. Siten levyille, jonka paksuus on 10 cm, tarvitset 3,6 m3; betonia, 20 cm - 7,2 m3; 10,8 kuution rakennuspaino menee 30 cm: n paksuiseen rakenteeseen; 10 cm: n astia suorakaiteen jäykisteillä tarvitset 3,89 m3; betonipinta, jonka paksuus on 20 cm ja suorakulmaiset sivut, tarvitset 8,35 m3; laastin 30 cm: n levyille, jossa on suorakulmainen jäykistysreuna - 13,4 m3; jos kaadetaan 10 cm: n paksuisia levyjä, joissa on trapetsiset kylkiluut, sinun on otettava 3,96 kuutiota ja levyjä, joiden paksuus on 20 ja 30 cm, ja jäykisteitä, jotka ovat trapetsin muotoisia vaativat 9 m3; ja 14,85 m3; sekoitetaan vastaavasti.

Pylväspohjan täyttö

Pylvässäätiötä käytetään usein puutalojen rakentamisessa.

Sementin ja täyteaineiden, ts. betonista, pylväsrakennetta varten on tarpeen tietää sarakkeiden korkeus ja niiden poikkipinta-alan arvo. Pyöreän pylvään poikkipinta-alan arvo määritetään yksinkertaisella kaavalla: 3.14 (Pi-numero) on kerrottava sarakkeen säteen neliöllä. Näin ollen kolonnin, jonka halkaisija on 10 cm, poikkileikkaus on 3.14 x (0.1) 2 = 0.0314. 2 m: n korkeudella vastaavalla kolonnilla on tilavuus 0,0628 m3; Samoin voit laskea muiden kokoisten sarakkeiden laastin tilavuuden. Laskettaessa sementin ja täyteaineiden kulutusta koko pylväspohjalle, sinun on kerrottava yhden sarakkeen laasti määrä sarakkeiden kokonaismäärällä. Annamme joitain vakiolaatuisia arvoja. Pyöreän pylvään halkaisijaltaan 15 cm tarvitaan 0,0353 m3; sekoitteita, pyöreitä pylväitä, joiden läpimitta on 20 cm ja 30 cm, tarvitaan 0,0628 m3; ja 0,1413 m3; betonilla, vastaavasti ja 20 x 20 cm, 30 x 30 cm, 40 x 40 cm pylväiden on käytettävä 0,08 m3, 0,18 m3; ja 0,32 m3; materiaalia vastaavasti.

Teipin pohjan betonin määrä

Tarvittavan seoksen määrän selvittämiseksi talon nauhanpohjan täyttämiseksi sinun on tiedettävä tukikaistan korkeus, sen leveys ja kokonaispituus. Nauhan leveys on 20 - 40 cm. Erityinen arvo riippuu siitä, mikä tukipinnan ala-arvona pitäisi olla. Nauhan korkeus on antenniosan syvyyden ja korkeuden (noin 40-50 cm) kokonaisarvo. Rakenne rakennettaessa noin 150 cm syvyyteen ja antenniosan korkeuteen noin 40 cm, kokonaiskorkeus on 190 cm.

Perusnauhan kokonaispituus on teipin pituus sisäseinien ja ulkoseinien ulkoreunan alapuolella. Yhden sisäseinän 6 x 6 m: n mittaiselle talolle pohjalevyn kokonaispituus on 30 m (6 m sisäpuolinen seinä ja 24 m ulkona). Nauhan leveyden ollessa 40 cm, tällaisen tuen betonin kokonaiskulutus on 0,4 x 30 x 1,9 = 22,8 m3;

Miten laskea betonin määrä säätiölle?

Tärkeimmät tiedot, joita tarvitaan betonin laskemiseen säätiössä, ovat sen tyyppi (vyö, pylväs tai laatta) ja kokoonpano. Sen sijaan perustan tyyppi valitaan maaperän morfologian, alueen hydrogeologisten olosuhteiden ja itse rakennushankkeen perusteella.

Joissakin tapauksissa on suositeltavaa käyttää säätiölohkoja ja vedenpitävää pohjaa, toisissa betoni- tai pylväsrakenteissa. Päättäessään rakenteen tyypistä ja käsittelemällä esineen esine, he siirtyvät laskemalla betonin määrää säätiössä.

Betonin laskeminen nauhan pohjalle

Laskettaessa betonimäärä tämäntyyppiseen perustukseen sinun on tiedettävä teippikoko:

 • leveys
 • Korkeus (pohjan perustan syvyys ja sen yläpuolisen osan korkeus)
 • Kokonaispituus (ulkoseinien ulkoreuna ja sisäpituus)

Harkitse esimerkiksi, kuinka lasketaan betonimäärä esimerkiksi nauhamaisessa pohjalla. Tee nauhan pituus 30 m, leveys 0,4 m ja korkeus 1,9 m. Sitten betonin kokonaiskulutus lasketaan seuraavasti: 30 × 0.4 × 1.9 = 22,8 m3.

Betonin laskeminen sarakepohjaan

Saadaksesi selville, kuinka paljon konkreettisia tarvitset sarakkeiden perustalle, sinun on tiedettävä niiden korkeus ja poikkipinta-ala. Neliön tai suorakaiteen pilarin neliön laskemiseksi moninkertaista sen leveys sen pituudella. Pyöreän pylvään pinta-ala lasketaan kaavalla: S = 3,14 × R 2 (R on sarakkeen säde).

Esimerkiksi pyöreän pylvään halkaisija on 0,2 m, sen poikkipinta-ala on: 3,14 × (0,1) 2 = 0,0314 m2. Korkeudella 2 m sarakkeen tilavuus on 0,0314 × 2 = 0,0628 m3. Jos pylvään poikkileikkaus on monimutkainen muoto, sen pinta-ala lasketaan sopivalla matemaattisella kaavalla. Laskettaessa betonin kokonaiskulutus koko säätiölle kerro tuloksena oleva luku sarakkeiden lukumäärän mukaan.

Betonin laskeminen laattojen pohjalla

Betonin laskemiseksi laatan pohjalla sinun täytyy tietää sen tilavuus. Tee näin moninkertaistaa alueen paksuus. 6 × 6 m: n asuntolohkon pinta-ala on 36 m2. Rakennuksen vähimmäispaksuus on 0,1 m. Betonipäällysteen tilavuus tässä tapauksessa on 36 × 0,1 = 3,6 m3.

Kuinka laskea betonin määrä laattapohjalla jäykisteiden läsnäollessa? Voit tehdä tämän selville niiden tilavuudesta - moninkertaistaa poikkipinta-ala kokonaispituudella, sitten syntyvä määrä lisätään levyn kaatoon käytetyn betonin tilaan.

Komponenttien kulutus per 1 kuution liuos

Kun laskettu betonipitoisuus perustuksessa, laske yksittäisten komponenttien virtaus. Sementin, hiekan ja murskakiven optimaalinen suhde täyttöön on 1: 3: 5. Aineiden kulutus riippuu sementin tuotemerkeistä.

 • Sementtiä. Vakiopussin tilavuuden ollessa 50 kg / 1 kuution liuos, tarvitaan noin 330 kg tai alle 7 pussia.
 • Hiekkaa. Jos otetaan huomioon osuus, tarvitaan noin 1 tonnia hiekkaa 1 kuution liuokseen.
 • Murskattu kivi 1 m3: lla betonia käytetään noin 1650 kg murskattua kiveä.

Olisi myös otettava huomioon, että 160-170 litraa vettä tarvitaan kuutiometriä betonia kohti.

Pohjaan perustuvan ratkaisun laskentaa ei voida tehdä suurella tarkkuudella, joten liuoksen laskennallinen tilavuus on aina syytä lisätä 10%.

Kuinka määritellä betonin kulutus maanrakennuksessa?

Maatilan rakentaminen alkaa projektin laatimisesta. Riippumatta siitä, onko hanke kehitetty itsenäisesti vai rakennusalan yrityksen asiantuntijoita, sen tulisi sisältää kaikki tulevan kodin tärkeimmät parametrit. Hankkeen tulosten mukaan rakennuksen rakentamiseen käytettävien materiaalien kulutus lasketaan.

Taulukko betonimerkkien koostumuksesta ja mittasuhteista.

Ensimmäinen ja yksi tärkeimmistä rakentamisen vaiheista - säätiön rakentaminen.

Täällä on tarpeen paitsi valita oikein ulkonäkö tulevaisuuden taloon, vaan myös laskea betonin kulutus oikein.

Ongelman monimutkaisuus johtuu siitä, että materiaalin määrän määrittämiseksi sitä ei pitäisi mitata, kuten yleisesti uskotaan, mutta kuutiometreinä. Tällaisen menetelmän on määritettävä tulevan alustan tilavuus.

Tähän mennessä yksityisen maan rakentamiseen käytetään useita säätiöitä. Suosituin niistä ovat nauha, laatta ja pylväs. Tyyppiä valittaessa tekijät, kuten maaperän ominaisuudet ja kuormitus ovat ratkaisevia. Esimerkiksi talon rakentaminen talolle, jonka mitat ovat 8 x 8 m, voimme harkita betoniratkaisun laskemista kunkin tyyppisessä perustassa.

Betoniliuoksen määrän laskeminen laattojen pohjalla

Laattojen perusta.

Tämän tyyppinen pohja on teräsbetonilaatta, jolla on monoliittirakenne ja joka on sijoitettu koko rakennuksen alueelle. Siksi, jotta laskettaisiin materiaalit pohjaan, sen on selvitettävä laatan alue ja kerrottava sitten paksuusindeksillä. Talon, jonka mitta on 8 x 8 m, laskelmat tehdään seuraavasti:

8 mx 8 m = 64 m² - tämä on talon pinta-ala ja sen alapuolisen levyn ala.

Rakennuskoodien mukaan laatan minimipaksuus ei saa olla alle 0,1 m:

64 m² x 0,1 m = 6,4 m³

Tällainen on betonin kulutus monoliittisen levyn järjestelyyn. Joissakin tapauksissa vaaditaan järjestelyjä levyjä, joissa on jäykistysreunoita, jotka suuntautuvat laattaan ja sen yli ja jakavat ne suorakulmioksi tai neliöiksi. Yleensä tällaisten kylkiluiden muodostaminen on välttämätöntä muodostaa muodonmuutoksen vastustuskykyä.

Laskeaksesi, kuinka paljon liuosta tarvitaan jäykisteiden aikaansaamiseksi levyn sisäpinnalle, on tarpeen määrittää niiden koko ja kokonaispituus. Esimerkiksi laattojen pohjalla on 6 jäykistettä - 3 leveä ja 3 pituista. Tunnuksen koon mukaan voit määrittää ristin koon: ne kaikki ovat pituudeltaan 8 m.

Tämä merkitsee sitä, että kylkiluiden kokonaispituus on yhtä suuri kuin:

6 kylkiluuta x 8 m = 48 m

Pylväsperusta.

Kunkin reunan korkeus on tavallisesti yhtä suuri kuin levyn paksuus (tässä tapauksessa 10 cm) ja leveys voi olla korkeintaan 8/10: stä 1: een. Näiden indikaattorien perusteella tarvittava määrä seosta jäykisteiden järjestelylle määritetään seuraavasti:

 • 0,1 mx 0,1 m = 0,01 m² - tämä on 1. jäykisteen alue;
 • 0,01 m² x 48 m = 0,48 m³ - materiaalien kulutus jäykisteiden aikaansaamiseksi.

Samoin kuin esitetty esimerkki, on mahdollista laskea seoksen tilavuus, mikä on välttämätöntä levittää levyjä, joilla on muita alueen ja paksuuden mittoja.

Määrätyn betoniseoksen määrittäminen pylväsperustan täyttämiseksi

Sen määrittämiseksi, kuinka paljon betonia tarvitaan pylväiden perustana, on tarpeen tietää kunkin pilarin halkaisija ja korkeus. Jos pohja on pystytetty pyöreistä pylväistä, niiden pinta-ala voidaan laskea seuraavasti:

Esimerkiksi ottakaa pylväitä, joiden säde on 15 cm ja halkaisija 30 cm:

3,14 x 0,015 m² = 0,0471 m² - tämä on kunkin pilarin kehän pinta-ala.

Pylväiden korkeus on 1,5 m:

0,0471 m² x 1,5 m = 0,0707 m³ - kunkin sarakkeen tilavuus.

Jotta voidaan laskea, mitä konkreettista kulutusta tarvitaan pylväspohjan rakentamiseen, sinun on kerrottava syntyvä määrä pylväiden lukumäärän mukaan.

Yleisimmin käytetään seoksen virtauksen pilariaristen perusindikaattorien järjestelyyn 1 pylvääseen on esitetty taulukossa:

Kuinka laskea, kuinka monta kuutiota betonia tarvitaan nauhan perustukselle?

Säätiö on rakennuksen erittäin tärkeä ja kallis osa. Talon tai ulkorakennuksen kestävyys ja lujuus riippuvat siitä, kuinka hyvin se on rakennettu (täytetty), ja koska erityisolosuhteista riippuen liuska-säätiön kustannukset voivat olla 30-70 prosenttia rakentamisen kustannuksista, on erittäin tärkeää laskea oikein, kuinka paljon betonia tarvitaan sen rakentamiseen.

Tällöin seuraavat tekijät vaikuttavat nauhan pohjaan:

 • Maanpoisto rakennusten rakentamiseen;
 • Maaperän tyyppi;
 • Maaperän jäädyttämisen syvyys. Vaikuttaa säätiön kokoon;
 • Seisovan pohjaveden korkeus. Vaikuttaa myös heilurin kellariin (lineaarinen liike talvella).

Laskelmissa käytetään tavallisia matemaattisia ja geometrisia kaavoja, jotka tutkitaan toisen asteen opetussuunnitelman puitteissa.

Kuinka laskea, kuinka paljon konkreettia tarvitaan nauhan perustukselle

Ribbonsäätiötä käytetään laajasti yksityisten kehittäjien keskuudessa pienen asuinrakennuksen, kylpyammeiden, autotallien, kattojen, tilapäisten talojen ja muiden vastaavien rakennusten rakentamisessa. Nauhateollisuuden suosio on suunnittelun yksinkertaisuudella ja itselaskennan ja rakentamisen mahdollisuudella.

Laskettaessa betonin määrää, joka tarvitaan pohjan täyttämiseen, sinun on laskettava säätiön tilavuus kuutiometreinä. Tältä osin on kaksi vaihtoehtoa. Ensimmäinen vaihtoehto - rakenteen pituus, leveys ja korkeus ovat samat "nauhan" kehän ympärillä. Toinen vaihtoehto on säätömuuttujien korkeus ja leveys.

Voit laskea kuinka monta kuutiota betonia tarvitset perustasoon ensimmäisessä suoritusmuodossa seuraavasti.

Esimerkiksi, kun olet suorittanut mittauksen "säätimen", kehyksen, leveyden ja korkeuden "nauhan" pituudesta, sait seuraavat alustavat tiedot:

 • Säätöalue (L): 40 metriä. Se on tärkeää! Ympärysmittaa ei mitata ulkoisen tai sisäisen rajan varrella, vaan tarkasti kaivannon keskellä pohjan alla;
 • Korkeus (H) 1,5 metriä;
 • Leveys 0,7 metriä.

Korvaamme lähdetiedot rinnakkaispipedin tilavuuskaavaan V = LHHHS: V = 40x1.5x0.7 = 42 m3. Täyteaineen täyttöön tarvitaan 42 kuutiometriä betonia.

Esimerkki betonin laskemisesta nauha-pohjaan

Oletetaan, että perustuksesi, jonka koko on 40 metriä, koostuu kahdesta osasta, jotka poikkeavat leveydestä: 10 metriä nauhaa 0,7 metriä leveä ja 30 metriä nauhaa 0,5 metriä leveä. Tällöin käytämme samaa kaavaa rinnakkaispipedin tilavuudelle, vaan teemme vain kaksi lasketta: 10 metrin (V1) "pala" ja 30 metrin ("v2") kappale. Sitten yhteenveto tuloksena olevista määristä ja saatetaan betonin määrä täyttää (V)

 • V1 = 10x1,5x0,7 = 10,5 m3;
 • V2 = 30x1,5x0,5 = 22,5 m3;
 • V = 10,5 + 22,5 = 33 kuutiometriä betonia.

Kuinka paljon sementtiä tarvitaan?

Betoniseoksen sekoittamiseksi kaistaleen perustaksi on tarpeen tietää, kuinka monta komponenttia tarvitaan: sementtiä, hiekkaa, raunioita ja vettä. Yleensä kaistaleiden rakentamiseen käytetään betonimerkkiä M200. GOST: n mukaan M200: ta sekoitetaan seuraavissa komponenttisuhteissa:

 • Sementti - 1 osa:
 • Hiekka - 2,8 osaa;
 • Murskattu kivi -4,4 osaa;
 • Vesi - 20% kokonaismäärästä.

Olettaen, että: 1 m3 betonia painaa noin 1 500 kg, 1 m3 portlandsementtiä painaa noin 1 300 kg, 1 m3 murskattua kiveä 1 450 kg, 1 m3 hiekkaa painaa 1 700 kg 1 m3: n betonin M200 valmistukseen: 255 kg sementtiä, 1.127 kg haurautta, 714 kg hiekkaa ja noin 190 litraa vettä.

Näin ollen ensimmäisen suoritusmuodon perustukselle tarvitaan 42 m3x225 kg = 9,450 tonnia sementtiä ja toiseen suoritusmuotoon perustuen 33m3x225 = 7,425 tonnia sementtiä. Tässä on syytä huomata, että esimerkki siitä, kuinka laskea, kuinka paljon konkreettia tarvitaan komponenttien laskemisessa on likimääräinen ja vaatii selvennystä kussakin yksittäisessä tapauksessa riippuen tuodun rakennusmateriaalin todellisesta massasta.

Kuinka laskea tarvittava määrä betonia nauhalumpuille

Jo lasketun betonin täyttö nauhan pohjalle

Lähes kaikki uuden rakennuksen rakenteet sisältävät osan, jossa lasketaan tarvittava määrä betonia täyttääksesi säätiön. Tietyille säätiöille tämä on monimutkainen laskelma, jota tekevät vain estimaattorit, mutta myös rakentajat.

Kaikkien rakennusten perustusten suunnittelussa pohjustussuunnitelma on pohjana osassa, ja vasta sitten betonin määrä lasketaan valmiista luonnosohjelmista. Mutta tällaisia ​​laskelmia on toinen piirre: jokaisen emästyypin osalta koostumuksen koostumus on erilainen, samoin kuin tuotemerkin vahvuus. Siksi on vaikea hallita kaikkia alustavia tietoja ilman alustavaa valmistelua.

Lähdetietojen valmistaminen

Betonin laskemisessa huomioon otetut arvot

Kun olet valinnut alustan tyypin, sinun on valittava laskentamenetelmä. Siinä otetaan huomioon rakennuksen tyyppi, maaperän ominaisuudet, rakenteen paksuus ja syvyys.

Voit laskea vaaditun määrän betonia noin. Yksityisen kehittäjän osalta tällaiset tiedot ovat riittävät. Mutta niitä ei voida hyväksyä suurille yrityksille, jotka rakentavat massiivisia teollisuus- ja yksityisrakennuksia nauha-pohjaan ja joilla sillä on tärkeä rooli, kuinka paljon konkreettisia ja mihin tarkoituksiin niitä käytetään.

Tarvittaessa säätö voidaan kaataa suoraan rakennustyömaalle laskemalla tarvittava betonivolyymi kaivannon koon mukaan. Laskennan tämä versio on sallittu, jos ratkaisu tehdään suoraan rakennustyömaalla, ja kaikki rakennusmateriaalit ovat lähellä ja alustavaa valmistelua ei suoriteta.

Monet estimaattorit kohtaavat epäjohdonmukaisuusongelmia betonin ennustetusta määrästä säätiölle ja kuinka paljon rakennustyömaalla todella käytetään. Etsi syytä väärään laskutoimitukseen ei ole sen arvoista, koska käytetyn ratkaisun määrää vaikuttavat monet tekijät.

Siksi on aina välttämätöntä lisätä korjauskertoimia liuoksen laskettuun määrään, joka voi riippuen perusaineen tyypistä olla välillä 1,1 - 1,3 (10 - 30%). On myös virhe rakennustyön asennuksessa, kaivaminen kaivannon kaistaleesta, hiekka- ja soratyynyjen ja muiden tekijöiden järjestäminen.

Korjauskertoimet betonin määrän laskemiseksi

Betonin laskennassa otetaan huomioon korjauskerroin ja maaperätyyppi.

Jotta voit laskea oikein, kuinka paljon betonia käytetään konkreettisen perustan rakentamiseen, sinun on otettava huomioon useita tekijöitä:

 1. Betonin kutistumissuhde. Mikä tahansa betoni kuivuu tilavuuden pienentyessä ja siksi laastin määrä on suuri betonikokoiselle pohjalle.
 2. Maaperän tyyppi ja pohjaveden taso vaikuttavat betonin laatuun, ja ne ovat sementin, hiekan ja mineraalivalmisteiden osuuksia.

Maaperää pidetään keskeisinä indikaattoreina, jotka edistävät optimaalisen perustan valitsemista tähän rakenteeseen. Laskelmissa on siksi otettava huomioon maaperän pudotus:

 • kalliorakenteita pidetään vahvin;
 • karkeat rakeet ovat suhteellisen vahvoja, hyvin perustekivisiä;
 • epäluotettavia maaperä, joka on lisättävä tai kokonaan vaihdettava, ovat hehkuttavia jäänmurtajaperheitä hienolla fraktiolla, samoin kuin hiekkasaumoja, turvealueita ja pilviperäisiä maaperä.

Jos rakennustyömaalla on havaittavissa epäluotettavia ja heikkoja maaperä, alustavat laskelmat peruskuormituksesta maaperän vaikutuksesta ovat välttämättömiä.

Betonin määrä nauhaosassa

Teippityypin pohjan piirustuksen mukaan lasketaan liuoksen tilavuus

Koska liuska-säätiön katsotaan olevan suosituin suurten ja pienten kehittäjien keskuudessa, on välttämätöntä asettua vaadittavan betonin määrän laskemiseen.

Joten tämä on suorakaiteen muotoinen rakenne, joka koostuu betonista ja vahvistavasta häkistä. Säätöön tarvittavan raudoituksen määrän laskemista ei tässä tapauksessa suoriteta, sen määrällä ei ole käytännössä mitään vaikutusta ratkaisun kokonaistilavuuteen.

Valmistautuminen laskelmiin. Ensin tehtiin seuraavat teipin mitat: pituus 10 m, leveys 8 m, välimatka on 8 m pitkä. Pohjan perustan syvyys on 0,5 m ja nauhan paksuus 0,4 m.

Laskimessa vaaditun betonin määrän lasku näyttää seuraavanlaiselta:

(10) + leveys (8) + väliseinä (8) * nauhan paksuus (0,4) * syvyys (0,5) = 5,2 m³

Tällainen laskelma voidaan hyväksyä, jos nauhan paksuus on sama kaikkialla. Mutta jos ainakin toisella puolella on eri nauhan paksuus, esimerkiksi 0,3 metriä, lasku on hieman erilainen:

(10 + 8) * 0,4 + 8 * 0,3) * 0,5 = 4,8 m³

Lisäksi käytetään korjauskerrointa laastin ja maaperän ominaisuuksien kutistumiselle, se on 1,1 hiekka-ainekselle ja tulos on jo 5,2 * 1,1 = 5,72 m³ (pyöristettynä 6,0 m: iin ottaen huomioon standardin betonisekoittimen tilavuus).

Sementtilaskenta

Kysymys siitä, kuinka paljon sementtiä on ostettava liuskajohtojen rakentamiselle riippuu pitkälti tulevan säätiön rakenteesta ja betonin nimellisarvosta.

Saadaksesi 1 kuutio betonia M 300 tarvitset 382 kg sementtiä M400, hiekkaa noin 700 kg, murskattua kiveä, joka on pieni jauhe jopa 1 tonniin ja valmistetaan 220 litraa vettä. Betonilaatua 100 varten kuitenkin riittää jo 214 kg sementtilaatua M 400 ja 200 litraa vettä. Hiekka menee hieman enemmän, raunioiden massa on muuttumaton.

Seuraavaksi sinun on otettava huomioon, että 1 m³ valmiin laastin painaa vähintään 1600 kiloa ja kuutiometriä raskasta noin 1700 kg, sementti - 1400 kg. Lietteen valmistuttua sen massa vähenee hieman, koska ilman huokoset täyttävät rauniot. Tällöin saadaan enintään 0,65 m³ liuosta 1 m³ kuivasta koostumuksesta.

Sementin, hiekan ja soran mittasuhteet betonilla: