Kuinka paljon sementti-hiekka-seosta kuluu yhden m2: n osalta?

Tiilien, kipsiseinien, lattiaterien ja muiden rakennuskohteiden rakentaminen perustuu märkien laastien käyttöön. Sementti-hiekkaseos takaa pitkäaikaisen palvelun ja moitteettoman rakenteen. Jotta saataisiin laadullinen homogeeninen koostumus, on tarpeen määrittää komponenttien oikeat mittasuhteet. Kustannukset perustuvat rakentamisen seoksen todelliseen kulutukseen 1 m 2 työalueelta. Lisätietoja tästä sementtiformulaatiosta voi olla tästä artikkelista.

TsPS - rakennustöiden klassikot

Perinteisesti hiekalle ja sementille perustuva liuos valmistetaan suhteessa 3: 1. Ainesosien tarkoituksesta ja merkistä riippuen seoksen raaka-arvot voivat vaihdella. Eri lisäaineiden syöttö rikastuttaa koostumusta ja antaa peskobetonulle lisäominaisuuksia, jotka vaikuttavat lopputuotteen laatuun.

Kehittäjille tarjotaan kaksi tuotantovaihtoehtoa:

 • ostaa kaikki komponentit erikseen ja itsenäisesti valmistaa seosta;
 • Osta valmis hiekkakiveä kuivassa muodossa, pakattu 40- tai 50 kg: n pusseihin.

Toinen vaihtoehto on kalliimpi, mutta näyttää houkuttelevalta erityisesti kokemattomille ihmisille. Pakattu jauhe valmistetaan suhteellisesti, joten se on helpompi laskea kuivan seoksen kulutus 1 m 2: n kohdalla. Ratkaisun tekemiseksi riittää, että kaadetaan veteen ja sekoitetaan perusteellisesti kunnes homogeeninen massa on.

Kuinka laskea seoksen tilavuus kytkimestä?

Asuinalueella olevan lattian pinta on yleensä alttiina suurille kuormille. Siksi laite laatoitetaan käyttäen ratkaisumerkkiä M200. Valmistukseen vaaditaan seuraavia materiaaleja:

 • 50 kg sementtiä - 1 laukku;
 • 200 kg sakkoja - noin 13 10 l kauhoja;
 • 30-32 litraa vettä - nesteen lopullinen tilavuus riippuu hiekan kosteudesta.

Sementti-hiekka-seoksen elastisuuden lisäämiseksi siihen lisätään 700-800 g lasikuitua.

Kuivan koostumuksen määrä vaihtelee työpinnan luonteen mukaan. Pakatun seoksen pakkauksissa ilmoitetaan sen tarkoitus ja raaka-aineiden laskenta. Keskimäärin 1 m2: n pinta-alaltaan 1 cm: n kerrosta varten tarvitaan 18-20 kg.

Ennen kuin DSP: n kokonaistilavuus lasketaan tietylle huoneelle, on tarpeen mitata lattian täytön pituus, leveys ja määrittää korkeus. Kokonaismittojen moninkertaistaminen keskimääräisellä kulutuksella saadaan halutun kuiva-aineen tilavuus.

Esimerkiksi huoneen pinta-ala on 24 m 2 (6x4), jossa sinun on täytettävä 2 cm: n paksuus:

Saatuihin tietoihin lisäämme 18-20% kutistumiseen levyn kovettumisen aikana:

Jos aiot ostaa valmiin DSP: n, sen on edelleen määritettävä haluttu määrä pusseja:

Seinän kulutus

Seinämissä ei ole niin suuria poikkeamia keskilinjasta kuin lattialla. Lisäksi pystysuorilla pinnoilla on paljon vähemmän kuormitusta kuin vaakatasossa. Siksi kuivahiekkakiven M150 käyttö on optimaalista kipsiseinien seinämille. Eli 150 kg hiekkaa otetaan 50 kg portland-sementtiä varten.

Keskimääräinen kulutusmäärä m2 / m2 on 25 kg. Kuivan DSP: n tilavuuden laskeminen saman rakenteen mukaisesti kuin lattiapinnoille.

1. Liuoksen laatuun ja kulutukseen vaikuttaa sementin säilyvyys. Jos valmistusajankohdasta on kulunut yli kuukausi, kipsin lujuus vähenee 10-15%. Tämän haitan kompensoimiseksi kuivaseosta lisätään enemmän.

2. Kaikki DSP: n itsensä valmisteluun liittyvät ohjeet ovat luonteeltaan neuvoa- antavia. Käytännössä ainesosien valinnasta ei ole helppoa säilyttää täsmällisesti. Mitä suurempi hiekkakehikki, sitä heikompi kipsin kovettuneen pinnan tarttuvuus ja lujuus.

3. Noin 60-90 minuuttia sekoittumisen jälkeen sementtilaasti alkaa asettaa. Se muodostaa pieniä kiinteitä pellettejä, jotka vähentävät kipsin laatua. Negatiivisten ilmiöiden välttämiseksi ja kustannusten ylittymisen vuoksi on suositeltavaa tehdä pieniä määriä erät.

4. Jos lattiassa on kuoppia, halkeamia, seoksen arvioitua kulutusta on lisättävä vielä 10-20%. Niissä tapauksissa, joissa havaitaan suuria pintojen putoamisia, kohdistukseen lisätään jopa 50% lisätilavuudesta.

5. Kaarevien ja epämuodostuneiden pintojen kuiva-aineksen kulutuksen m 2: n määrittämiseksi tarkemmin on välttämätöntä mitata kaatussyvyyttä useissa paikoissa huoneessa. Saatujen tietojen perusteella johdetaan kipsikerroksen paksuuden keskiarvo.

6. Voit pienentää kustannuksia ja vähentää DSP: n kulutusta, joten voit siirtyä pienien jakeiden täyteaineiden koostumukseen. Tällöin sopiva murskattu kivi, laajennettu savi, graniittisirut. Tämän säästämismenetelmän valinnassa on muistettava, että tämä johtaa valmiiden pinnoitteiden teknisten ominaisuuksien muutoksiin.

Kuinka laskea sementti-hiekkaseoksen kulutus 1 m2: ksi?

Talon rakentamisessa on välttämätöntä käyttää materiaalia, kuten hiekan ja sementin seosta. Tämän ainesosien yhdistelmän ansiosta on mahdollista saada luotettava pinnoite seinälle, tehdä kiinteä lattiapinnoite tai jopa asettaa seinään.

Voit ostaa tämän kokoonpanon kaupaksi lopullisena tuotteena tai valmistaa sen itse. Jos valitset toisen vaihtoehdon, sitä pidetään taloudellisimpana, lisäksi voit hallita seoksen pitoisuutta.

Kuinka paljon tarvitaan neliömetriä kohden

Nykyään rakennusmyymälöissä rakennussekoitusten valikoima on valtava, jonka ansiosta voit valita sävellyksen tietyille teoksille. Rakennusmateriaalin valinnassa on tärkeää tietää kulutuksensa. Tässä tapauksessa voit ostaa seoksen tarkan määrän ja säästää ei-toivottua materiaalia. Mutta jokaisen työn tyypin kustannuksille.

Lattiapinnoille

Kuinka laskea CCP: n kulutus 1 m2: n tasolle? Lattiapinnoitteen seoksen laskentamenetelmä on yksinkertainen, joten kaikki nämä manipuloinnit voidaan toteuttaa mielessä. Se ei käytä monimutkaisia ​​matemaattisia kaavoja. Harkitse koko prosessia tietyllä esimerkillä. 10 cm: n 1 m2: n tasoittamiseksi tarvitset 50 kg M400-merkin sekoitusta.

Jos tarvitset erittäin tarkkoja tuloksia, sinun on käytettävä seuraavaa kaavaa: kerro alueen pintakorkeuden mukaan. Tuloksena pitäisi olla numero, joka ilmaisee tarvittavan määrän ratkaisua.

Esimerkiksi pinta-ala on 50 m2 ja sen korkeus on 8 cm. Edellä oleva kaava on seuraavanlainen: 50 m2 × 0,08 m = 4 m3. Mutta tässä sementin ja hiekan säkeet ovat erittäin tärkeitä. Liuos valmistettaessa ne vähentävät tilavuuttaan nesteen vaikutuksen alaisena. Tällöin valmistetun liuoksen kokonaisvolyymi on pienempi kuin siihen käytettyjen materiaalien määrä. Materiaalin valinnassa on tärkeää ottaa huomioon paitsi brändi, myös sementin GOST työhön.

Kulutus per litra on noin 1,4 kg kuivaa seosta. Erikseen puhuttaessa 50 kg koostumuksesta saadaan 36 litraa liuosta. Tämän seurauksena syntyvän seoksen tilavuus on 2/3 materiaalin tilavuudesta.

Laske tämä luku on mahdollista vain tarkan tietämyksen käytetyn hiekan laatuominaisuuksista. Pakettia ei useinkaan ole. Tästä syystä on parasta laskea tarvittavat tiedot ilman, että otetaan huomioon kutistuminen ja sen jälkeen sen jälkeen, kun käytettiin sen likimääräistä määrää sen poistamiseksi.

Videossa - resepti lattialaastia varten sementti-hiekkaseoksen kulutuksesta 1m2:

Pintamaalaus

Jos päätät tasoittaa seiniäsi tai yksinkertaisesti poistaa vikoja, kuten onteloita ja halkeamia, sementti-hiekkasaumojen käyttö olisi erinomainen vaihtoehto. Sen kulutus on erilainen erilaisten munimispaksuuden varalta. Jos kerroksen paksuus on 5 mm, kulutus on 7 kg / m2.

Täällä voit katsella videoita huonolaatuisten talojen haitoista.

Tilavuuden mukaan liuoksen määrä 1 m2: n paksuudelta 5 mm on 5-6 l. Kerroksen paksuus voi olla 5 mm - 30 mm. Useimmiten käytännössä käytetään sementtipussia, kalkkia - 40 kg, hiekka - 550 kg, vesi - 100 l. Jos kipsinvalmistusprosessi on tehty oikein, on mahdollista saavuttaa korkealaatuinen seinäverhous. Lisäksi on mahdollista vähentää sementin kulutusta talon korjaamiseen ja pinnalle useita kertoja.

Kuinka paljon tarvitaan kuutiometriä kohden?

Intuitiivisesti jokaisen pitäisi ymmärtää, että esitetyn seoksen kulutus riippuu rakenteen rakenteen vahvuudesta. Esimerkiksi säätörakenteen rakentamiseen tarvitaan betonia M300 eikä pienempi, mutta laasti soveltuu hyvin sivelöintiin, jonka vahvuus on 150 kg / cm2. Jokaisella seoksella on omat ominaisuutensa ja laajuutensa.

Mitä korkeampi se on, sitä vähemmän materiaalia tarvitaan. Seoksen kulutuksen tunteminen 1 m3 kohden on erittäin tärkeä, koska tällä tavoin voit ostaa tarkan materiaalin määrän ja olla huolissasi siitä, että sitä on vielä ostettava. Lisäksi ostamisessa voit jopa ostaa materiaalia suuremmalla tilavuudella, koska sen tyyppiä suuresti vaikuttaa rakennettavan rakenteen tyyppi. On myös mielenkiintoista lukea, kuinka monta tiiliä on 1 m3.

Seinämaalaus

Näitä teoksia tehdessä teetä käytetään klassista kipsiastiastoa. Koostumuksessaan on komponentteja, kuten hiekkaa, sementtiä, otettu suhteessa 1: 3.

Pinta-aineksen kulutuksen tasoittaminen liittyy suoraan levitetyn kerroksen paksuuteen. Jos tämä parametri ei ylitä 12 mm, silloin 1 m3: n kipsiä varten täytyy varastoida 1,6 kg M40-seosta tai 1,4 kg M500-seosta. Liuoksen tilavuus neliömetriä kohden on helppo laskea. Tätä varten käytämme yllä olevaa kaavaa: 1m2x0,012 m = 0,012 m2 tai 12 litraa.

Täältä näet valokuvista socle-paneelit.

Muurausseinä

Tee muurattu tiiliseinä, on erittäin tärkeää varmistaa sen vahvuus. Tällöin on otettava huomioon paitsi laatikon laatu ja lujuusominaisuudet myös laasti, jota tässä tapauksessa käytetään. Jos päätät ostaa valmisvalmisteisen muurausmateriaalin, sinun on otettava huomioon, että 1 m 3: n seinän rakentamiseen 1 tiiliin, sinun on käytettävä 75 litraa M100-liuosta.

Tässä tapauksessa sementtihiekan suhde on 1: 4. Sementin kulutus suhteessa 250 kg / m3. Tarvittavan nesteen määrä otetaan ½ prosentilla käytetyn sementin kokonaismassasta.

Jotta voimme ymmärtää näitä sanamuotoja tarkemmin, tarkastelemme tarkemmin esimerkin avulla. Jos käytät 10 litran sementtiä M500, sinun on otettava neljä kauhoa hiekkaa ja 7 litraa nestettä. Veden määrä voidaan laskea ottaen huomioon sementin massa kauhassa - 10 litraa x 1,4 kg x 0,5 = 7 litraa.

Taulukko 1 - Seoksen kulutus suhteessa muurauspaksuuteen

Sementtihiekkaseos, kulutus per 1m2

Jokainen rakennustyöt täytyy aloittaa tarvittavan materiaalimäärän laskemiseksi. Tällöin syntyy erilaisia ​​kysymyksiä seoksen määrän, laadun ja sääntelymäärien suhteen.

Materiaalimäärän tunteminen voi merkittävästi säästää vain välttämättömien komponenttien hankkimista. Sinun ei myöskään tarvitse ajaa ylimääräistä seosta, vain jos suunnittelematonta työtä on tapahtunut.

ominaisuus

Sementin ja hiekan sekoittamisen seurauksena saadaan seosta, joka lisättäessä vettä on käyttökelpoinen. Laajamittaisessa rakentamisessa käytetään usein itse seosta valmistetta, vaikkakin yritys on myös valmistettu yrityksen DSP: ssä.

Sementtihiekkaseos

Jos ostat tehdasseoksen, koostumukses- saan peruskomponenttien lisäksi on pehmittimiä ja muita lisäaineita. Niitä käytetään tekemään liuos homogeeninen, muovi, jotkut lisää rouhamattomia lisäaineita työskentelemään vuoden kylmäkaudella.

Sementtilaastin valmistelu riippuu suuresti sementin tuotemerkistä ja vaaditusta laastista. Tästä on laskettu tarvittava ainesosien suhde.

Komponenttien määrä riippuu voimakkaasti seoksen tarkoituksesta, koska eräät työtyypit merkitsevät pienempää määrää hiekkaa (betonointi) tai päinvastoin suurempia määriä (muninta).

Ratkaisun joustavampaa valmistusta varten sinun tulisi sekoittaa hiekka ja sementti käsin, standardisuhde on 1-3, mutta ehkä 1-2 2-4. Sekoitukset ovat myös erilaisia, valtava valikoima kattaa useimmat tavalliset tarpeet.

Jotta ylimääräiset kustannukset voidaan välttää sellaisten materiaalien osalta, jotka eivät ole käyttökelpoisia rakentamisessa, on tehtävä laskelma. Se auttaa tuntemaan seoksen tarkan määrän.

Mutta tarkkaa arvoa ei ole aina mahdollista, koska materiaalin tiheydestä ei ole tietoa, koska se saattaa erota.

Sementin tarkoitus on tärkeä rooli brändin valinnassa:

 • m100 käytetään vain kipsiseinien seinämiin, noin 550-570 kg / m3;
 • m150 käytetään yleensä tiilien, hiekkalaatan tai asentamisen yhteydessä, harvoissa tapauksissa kulutuksen betonisointi on 570-590 kg / m3;
 • m200 muuraus ja asennusseos on valmistettava 590-620 kg / m3;
 • m300 käytetään betonisointiin ja kaatamiseen alueille, joilla lisääntynyt kuorma laskee, kulutus 620-660 kg / m3;
 • m400 erittäin kestäviin betonirakenteisiin, kulutus on 660-710 kg / m3.

Tarvittavien materiaalien laskemista 1 m3 kohti on mahdollista määrittää riittävän tarkasti DSP: n merkki ja määrä. Ne ovat myös vaihdettavissa, jos M150: n käyttöä suositellaan, voit korvata sementin M200: n ja M100: n avulla ilman suuria vahinkoja laskutoimituksille ja rakenteelliselle lujuudelle.

Aineenkulutus / m2, 1 m3

Sementti-hiekkaseoksen määrän laskeminen perustuu huoneen tai paikan kuutiokapasiteettiin. Metrijärjestelmä on helppo laskea tavanomaisen mittanauhan avulla ja sitten kertomalla pituus leveydellä, saat paikan alueen, joka on täytettävä sementillä.

Keskeinen parametri on kerroksen syvyys. Syvyys on välttämätön indikaattori, koska se vaikuttaa suoraan virtausnopeuteen. Keskimäärin, jos kerroksen paksuus on 10 mm, tarvitaan 22 kg / m2. Levitä 10 cm, 50 kg M400-seosta.

Seoksen määrän yksilölliseksi laskemiseksi on käytettävä indikaattoria 1 m3, joten liuoksen tilavuus on mahdollista laskea. Annamme likimääräisiä laskelmia rakennusmateriaalien määrän määrittämiseksi.

Jos huoneen pinta-ala on 100 m2 ja kerroksen syvyys on 10 cm (muunnetaan m: ksi), saadaan: 100 * 0,1 = 10 m3.

Erittäin karkea, mutta keskimäärin 555 - 713 kg seosta kohti 1 m3, pakkauksessa on oltava tarkemmat tiedot. Jos se on sekoitettu käsin, on tarpeen laskea tarvittava paino noin. Sääntö on, että mitä suurempi liuoksen laatu on, sitä suurempi paino on.

M400-sementin enimmäispaino on 700 kg / m3. Kun astia laskee, paino laskee myös. M100 painaa noin 550-600 kg / m3.

Tämä kuvio soveltuu käsin ja täyttää seoksen. Kuivan seoksen määrä ei heijasta volyymia liuoksena, 1 l sisältää noin 1,4 kg kuivaa seosta. Tällöin, mikäli on tarpeen täyttää 10 m3, lisälaskelma on (M300: n esimerkissä):

(10 m3 * 650 kg) * 1,4 = 9100 kg

Niinpä 10 m3: n täyttämiseksi tarvitaan seosta 6 500 litraa tai 9 100 kg kuivaa seosta.

Kipsin materiaalien laskenta

Seinän kipsin kulutustarvikkeiden määrä ja tilavuus on melko vaikea määrittää. Syynä on, että seinät ovat harvoin tasaisia, yleensä ulkonemia, uria ja kerros jokaisessa osassa on hieman erilainen.

On tarpeen määrittää kerroksen keskimääräinen syvyys sementti-hiekkaseoksen tilavuuden laskemiseksi. Esimerkiksi 5 kg kerrosta kertyy 7 kg seosta kohti 1 m2.

Laskeminen kipsiin

Kipsin paksuus vaihtelee välillä 5 - 30 mm. Kun kipsi on harkittava lisäkomponenttien lukumäärää, lisätään usein sammutettua kalkkia.

Suurten työmäärien osalta seos, joka koostuu seuraavista:

 • 4 pussia sementtiä;
 • 40 kg sammutettua kalkkia;
 • 550 kg hiekkaa;
 • 100 litraa vettä.

Niin monet ainesosat noudattavat määräyksiä 1 m3.

Jos kipsiä käytetään vakioina, käytetään sementtiä 1-3 hiekkaa. Jos kerrospaksuus on enintään 12 mm, 1 m2 kipsi nousee noin 1,6 kg M400-seosta, jos käytät M500: a, määrä laskee 1,4 kg: ksi.

Pehmentimiä, nestesaippuaa ja vastaavia ei pitäisi ottaa huomioon, koska niiden osuus on vähäpätöinen. Suuria erät ei ole suositeltavaa kerrallaan, koska liuos voi kovettua, jos sitä ei voida tahrata 1-1,5 tunnin kuluessa.

Muurauslaskenta

Tiiliseinät on sijoitettava seoksella, jossa on merkintä tiiliin. Tällainen rakenne on kestävin ja homogeeninen. Yleensä M100-M200 käytetään muuraukseen.

Niinpä on tarpeen ottaa huomioon materiaalin laatu ja lujuus (seoksena ja tiilinä). Perusstandardien käyttäminen 1 m3: n seinälle on poistettava noin 250 kg M100-seosta.

Sementti on tärkein ja tärkein komponentti useimmille rakennuksille ja rakenteille. Tässä sementin laimentamista.

Hiekan käyttö on välttämätöntä, kun tehdään mitään rakennus- tai korjaustöitä. Tässä kaikki on kvartsihiekkaa.

Keittiöparannus on erittäin tärkeä ja vakava asia, ja sinun on lähestyttävä sitä kaikin vastuisin. Seuraavalla linkillä tutustut muovipakkausten seinäpaneeleihin valokuvien painamiseen.

Jos itse valmistat ratkaisun itse, sinun on noudatettava osuutta 1-4: stä. DSP: ssä tulisi lisätä nestettä, joka on yleensä puolet seoksen kokonaispainosta.

Tietenkin seinän asentaminen riippuu voimakkaasti nivelten paksuudesta, kun tiilien välinen tila laajenee ja laastin määrä kasvaa 1 m3: lla. Seinien paksuus on myös tärkeä rooli, kun kyseessä on 1 kerroksessa oleva päällystetty tiili, tarvitaan sementtiä huomattavasti vähemmän kuin 2-4 tiilet kantavien seinien osalta.

Muurauslaskenta

Sääntelyasiakirjoissa on yksityiskohtaisia ​​suosituksia ja seinämän paksuuden ja käytetyn liuoksen määrän riippuvuus.

Esimerkkejä esitetään tavallisten tiilien ja tarvittavan määrän osalta 1 m3:

 • 12 cm: n seinämä - 420 tiiliä ja 0,19 m3 laastia;
 • 25 cm: n seinämä - 400 tiiliä ja 0,22 m3: n laasti;
 • 38 cm seinä - 395 tiiliä ja 0,234 m3 laasti;
 • 51cm seinä - 394 tiiliä ja 0,24 m3 laasti;
 • 64 cm seinään - 392 tiiliä ja 0,245 m3 laasti.

Laskeminen laastille

Laastille on ominaista lisääntynyt paine valmiissa paikoissa. Tämä luonnehtii kasvavaa tarvetta lasin lujuuteen. Siksi sinun tulisi käyttää M300- tai M400-sekoitetta. Joissakin tapauksissa käytetään myös M200, mutta vain silloin, kun ei tarvita suurta lujuutta.

Levyn päärynä on sen syvyys, sitä suurempi on, sitä enemmän laattoja käytetään 1 m2: ksi. Yleensä tasoitus on harvoin yli 30 cm, lisäksi kerros rikki tai sora on määritelty alla luoda alustan.

Laske DSP: n määrä on tarpeen irtotavaran alustan muodostamisen jälkeen, jos sellainen on suunniteltu.

Tarvittavan materiaalin määrän laskeminen voidaan tehdä parametrin 1 m3 perusteella. Alueen ja syvyyden tulisi alun perin muuntaa tämä arvo. Huoneen 50 m2 ja 20 cm: n syvyyssuunnassa tarvitaan 50 m2 * 0,2 m = 10 m3.

Laskeminen laastille

Seuraavaksi valitsemalla tehtävän vaatima sekoitusluokka, yleensä M200 tai M300, voit määrittää ostetun materiaalin määrän. Brändin painon lisäksi 1 m3 riippuu myös valmistajasta ja sen osista, joita sitä käytettiin.

M200: aa 10 m3: a kohti on tarpeen käyttää virtausnopeutta, joka on 600 kg / m3 * 10 m3 = 6000 kg, ja laskelma arvoon 1 - 1.4 on otettava huomioon. Eli sinun pitäisi saada 8 400 kg seosta 10 m3: n kerrokselle.

M300: n osalta 650 kg / m3 * 10 m3 = 6500 kg on hieman erilainen. Kun otetaan huomioon jonkin verran sitkeyttä seoksen valmistuksessa, tilavuus nousee suunnilleen 9100 m3: ksi.

Riippumatta valmistusmenetelmästä (manuaalisesti tai valmiin DSP: n), tällainen laskenta auttaa sinua suuntaamaan itse materiaalien määrän. Mutta kun seosta valmistetaan käsin, on ratkaisevan ratkaisun tarkkuus määritettävä.

Lisätietoja lasin materiaalien laskemisesta on videossa:

Muita suosituksia

On pidettävä mielessä, että kukin yksittäinen seos voi sisältää suuren määrän komponentteja ja niiden suhdetta tai laatua. Näin ollen on melko vaikeaa tietää paino tarkasti, vain noin seuraten keskimääräistä tietoa, joka perustuu seoksen merkkiin.

Ei vain hiekan määrä, vaan myös sen osa. Hieno hiekka on raskaampaa kuin karkea hiekka. Karkean murto-osan tyhjennys johtaa koko liuoksen helpottamiseen. Itsenäisesti valmistettua ratkaisua ei voida laskea ollenkaan, koska jokainen erä eroaa jonkin verran edellisestä.

Yleensä koostumuksen luokka voi vaihdella jonkin verran suositelluista parametreistä, mutta tässä tapauksessa suurempi määrä laastia kulkee 1 m2: iin, mikä kompensoi jonkin verran vahvuuden laskua.

Samoin suuremmalla brändillä on pienempi määrä seosta 1 m2 kohti. Joten kun täytät sivuston, sitä voidaan käyttää muiden M300-merkkien sijaan, niin M200: n kuin M400: nkin kohdalla, tulokset poikkeavat hieman.

Sementti tuoreus on tärkeä rooli. Jos sementti valmistettiin yli kuukausi sitten, sen ominaisuudet vähenevät jonkin verran, noin 10-15%. Siten liuokseen lisätään hieman sementtiä.

Liuoksen kuivaus valmistushetkestä kestää noin 1-1,5 tuntia. Tulevaisuudessa se lakkaa olemasta sopiva ja alkaa muodostaa johdonmukainen kokonaisuus. Jopa veden lisääminen ei palauta seoksen kunnollista elastisuutta.

johtopäätös

Sementti ja DSP ovat välttämättömiä tilojen rakentamiseksi ja niiden parantamiseksi, mutta materiaalien määrän määrittäminen on erittäin vaikeaa. Runsaasti aikaa DSP: n uuden osion päivittäiseen hankintaan käytetään paljon tehotonta aikaa ja polttoainekustannuksia on enemmän.

Käyttäen artikkelissa kuvattuja menetelmiä pystyt oikein määrittämään seoksen kokonaismäärän ja ostamaan sen kerralla.

Kuivasekoostumus lattialaastalaskimelle

Kuivasekoostumus tasoitettavalle tasolle on joukko komponentteja, jotka sekoitetaan tiettyinä mittasuhteina. Lasketaan oikein lopullisen seoksen kulutus auttaa online-laskimissamme, tarpeeksi tietää huoneen pinta-alan ja kerroksen paksuuden.

Laskimemme näyttää sekä huoneen vaatima seoksen kokonaismäärän että seoksen määrän 1 m2: n tasolle määritellyllä paksuudella.

Laskimen tiedot voivat hieman poiketa todellisesta kulutuksesta, niin ylöspäin kuin alaspäin, tällainen virhe on enintään 10-15%. Tähän voi olla kaksi syytä:

 • eroja lattian pohjan tasossa, ero betonikorkeudessa eri paikoissa
 • tosiasiallisen massan paksuus voi poiketa suunnitellusta.

Seoksen likimääräinen kulutus kuivalla kerroksella voidaan laskea itsenäisesti. Tätä varten sinun on tunnettava huoneen pinta-ala ja kerroksen paksuus. Suosituimpien ja käytettyjen seosten keskimääräinen kulutus per m2 on 15 kiloa 1 senttimetriä kerrospaksuutta kohti.

Yksi suosituimmista kuivalastateknisistä järjestelmistä on Knauf, verkkolasku tälle seokselle.

KKP: n kulutus per 1 m2: n laskennalaskuri

10 kg kuivaa seosta kuluttaa noin 1,6 - 1,8 litraa vettä. Peskobetonia käytetään tiilen tai betonipohjan päälle. aikaisemmin puhdistettu pöly ja kostutettu vedellä.

Soita meille +7 (495) 743 3836 - me neuvomme ja autat valintaa

Hiekkakiven kulutus per neliömetri

Hiekkakiven kulutus neliömetriä kohden on 19-20 kg M300-seosta, jonka kerrospaksuus on 10 millimetriä.

Kulutus per 1 m 3

Hiekkaseoksen kulutus 1 kuutiometriin on 1 750 kg M300-seosta (kulutuksen mukaan 1 m2).

Miten rokottaa peskobetonia

Kaada tarvittava määrä hiekkakiveä erikoisvalmisteisessa astiaan. täytä vettä ja sekoita hyvin kunnes homogeeninen massa (parempi käyttää poranterää, jossa on erityinen suutin).

Tasoitus kulutus

Hiekkasementin laskeminen lattiamateriaalilla riippuu lasin vaaditusta paksuudesta. Esimerkiksi n. 1 neliömetriä tarvitaan noin 1 kiloa hiekkaa. jos kerroksen paksuus on 1 senttimetri.

Lasketaan kalkkikiven kulutus per huoneisto, jonka pinta-ala on 100 neliömetriä ja jonka kerrospaksuus on 5 senttimetriä. Kyseisen alueen hiekkasulun kulutus on 18kg * 100m2 * 5/50 = 180 pussia (9 tonnia). Tässä esimerkissä kerroin hiekkasulun kulutusta 1 m2 kerrospaksuudella 1 senttimetriä asuintilasta kohti, sitten vaaditulla kerrospaksuudella ja jaettiin yhden pussin (50 kg) tilavuudella.

Mutta riippuen tuotemerkistä ja pinnasta, jolla laatoitus tehdään. peskobetona-kulutus voi olla enemmän tai vähemmän. Joten esimerkiksi, jos asennat lattian tasoituksen liitin, tämä kaava ei ole kovin sopiva, koska pinnan korkeus ei ole sama (jos kohdistat lattian, sen pinta "tanssit", eli yhdessä paikassa se on tasainen toisessa - ei).

Kuinka paljon sementti-hiekka-seosta kuluu yhden m2: n osalta?

Tiilien, kipsiseinien, lattiaterien ja muiden rakennuskohteiden rakentaminen perustuu märkien laastien käyttöön. Sementti-hiekkaseos takaa pitkäaikaisen palvelun ja moitteettoman rakenteen. Jotta saataisiin laadullinen homogeeninen koostumus, on tarpeen määrittää komponenttien oikeat mittasuhteet. Kustannukset perustuvat rakentamisen seoksen todelliseen kulutukseen 1 m 2 työalueelta. Lisätietoja tästä sementtiformulaatiosta voi olla tästä artikkelista.

TsPS - rakennustöiden klassikot

Perinteisesti hiekalle ja sementille perustuva liuos valmistetaan suhteessa 3: 1. Ainesosien tarkoituksesta ja merkistä riippuen seoksen raaka-arvot voivat vaihdella. Eri lisäaineiden syöttö rikastuttaa koostumusta ja antaa peskobetonulle lisäominaisuuksia, jotka vaikuttavat lopputuotteen laatuun.

Kehittäjille tarjotaan kaksi tuotantovaihtoehtoa:

 • ostaa kaikki komponentit erikseen ja itsenäisesti valmistaa seosta;
 • Osta valmis hiekkakiveä kuivassa muodossa, pakattu 40- tai 50 kg: n pusseihin.

Toinen vaihtoehto on kalliimpi, mutta näyttää houkuttelevalta erityisesti kokemattomille ihmisille. Pakattu jauhe valmistetaan oikein suhteissa, joten kuivan seoksen kulutusta on helpompi laskea 1 m 2: n kohdalla sen kanssa. Ratkaisun tekemiseksi vain kaadetaan vettä ja sekoitetaan perusteellisesti, kunnes saadaan homogeeninen massa.

Kuinka laskea seoksen tilavuus kytkimestä?

Asuinalueella olevan lattian pinta on yleensä alttiina suurille kuormille. Siksi laite laatoitetaan käyttäen ratkaisumerkkiä M200. Valmistukseen vaaditaan seuraavia materiaaleja:

 • 50 kg sementtiä - 1 laukku;
 • 200 kg sakkoja - noin 13 10 l kauhoja;
 • 30-32 litraa vettä - nesteen lopullinen tilavuus riippuu hiekan kosteudesta.

Sementti-hiekka-seoksen elastisuuden lisäämiseksi siihen lisätään 700-800 g lasikuitua.

Kuivan koostumuksen määrä vaihtelee työpinnan luonteen mukaan. Pakatun seoksen pakkauksissa ilmoitetaan sen tarkoitus ja raaka-aineiden laskenta. Keskimäärin 1 m2: n pinta-alaltaan 1 cm: n kerrosta varten tarvitaan 18-20 kg.

Ennen kuin DSP: n kokonaistilavuus lasketaan tietylle huoneelle, on tarpeen mitata lattian täytön pituus, leveys ja määrittää korkeus. Kokonaismittojen moninkertaistaminen keskimääräisellä kulutuksella saadaan halutun kuiva-aineen tilavuus.

Esimerkiksi huoneen pinta-ala on 24 m 2 (6x4), jossa sinun on täytettävä 2 cm: n paksuus:

Saatuihin tietoihin lisäämme 18-20% kutistumiseen levyn kovettumisen aikana:

Jos aiot ostaa valmiin DSP: n, sen on edelleen määritettävä haluttu määrä pusseja:

Seinän kulutus

Seinämissä ei ole niin suuria poikkeamia keskilinjasta kuin lattialla. Lisäksi pystysuorilla pinnoilla on paljon vähemmän kuormitusta kuin vaakatasossa. Siksi kuivahiekkakiven M150 käyttö on optimaalista kipsiseinien seinämille. Eli 150 kg hiekkaa otetaan 50 kg portland-sementtiä varten.

Keskimääräinen kulutusmäärä m2 / m2 on 25 kg. Kuivan DSP: n tilavuuden laskeminen saman rakenteen mukaisesti kuin lattiapinnoille.

1. Liuoksen laatuun ja kulutukseen vaikuttaa sementin säilyvyys. Jos valmistusajankohdasta on kulunut yli kuukausi, kipsin lujuus vähenee 10-15%. Tämän haitan kompensoimiseksi kuivaseosta lisätään enemmän.

2. Kaikki DSP: n itsensä valmisteluun liittyvät ohjeet ovat luonteeltaan neuvoa- antavia. Käytännössä ainesosien valinnasta ei ole helppoa säilyttää täsmällisesti. Mitä suurempi hiekkakehikki, sitä heikompi kipsin kovettuneen pinnan tarttuvuus ja lujuus.

3. Noin 60-90 minuuttia sekoittumisen jälkeen sementtilaasti alkaa asettaa. Se muodostaa pieniä kiinteitä pellettejä, jotka vähentävät kipsin laatua. Negatiivisten ilmiöiden välttämiseksi ja kustannusten ylittymisen vuoksi on suositeltavaa tehdä pieniä määriä erät.

Todella työskentelevä oikeudellinen tapa säästää.
Kaikkien täytyy tietää!

4. Jos lattiassa on kuoppia, halkeamia, seoksen arvioitua kulutusta on lisättävä vielä 10-20%. Niissä tapauksissa, joissa havaitaan suuria pintojen putoamisia, kohdistukseen lisätään jopa 50% lisätilavuudesta.

5. Kaarevien ja epämuodostuneiden pintojen kuiva-aineksen kulutuksen m 2: n määrittämiseksi tarkemmin on välttämätöntä mitata kaatussyvyyttä useissa paikoissa huoneessa. Saatujen tietojen perusteella johdetaan kipsikerroksen paksuuden keskiarvo.

6. Voit pienentää kustannuksia ja vähentää DSP: n kulutusta, joten voit siirtyä pienien jakeiden täyteaineiden koostumukseen. Tällöin sopiva murskattu kivi, laajennettu savi, graniittisirut. Tämän säästämismenetelmän valinnassa on muistettava, että tämä johtaa valmiiden pinnoitteiden teknisten ominaisuuksien muutoksiin.

Seoksen laskeminen lattiapinnoituslaskimelle

Laske seoksen määrä lattiapinnoille

Sementtilaasti, tai koska sitä kutsutaan myös perinteiseksi tasoituskerrokseksi. Sitä pidetään perustellusti luotettavimpina ja edullisimpina käteiskustannuksina. Sitä käytetään usein erilaisissa tiloissa, esimerkiksi asunnoissa, maalaistaloissa, kahviloissa, toimistoissa, myymälöissä, autotallissa ja niin edelleen. Sementti-hiekkalaatan perustana käytetään kuivaa seosta (peskobetonia) M-150 tai M-300. Ja kuinka paljon tämä seos tarvitsee laastaria? Seuraavassa on esitetty lattialevyjen hiekkatehnan laskeminen.

Seoksen laskeminen lattiapinnoille

Ensimmäinen vaihe on huoneen mittaaminen. Lasertason ja mittanauhan avulla mitataan ja mitataan koko huone ja näemme, missä erot ovat. Laskemme, kuinka paljon m2: n on tehtävä, niin tarkastelemme kaikkia rakennusmateriaaleja, joita tarvitaan työhön. On erityisen tärkeää laskea oikein tarvittavan kuivan sekoituksen määrä.

Meidän on tehtävä tasoitus 25 cm: n huoneeseen, jonka paksuus on 5 cm.

1 m 2 paksuudeltaan 1 cm kestää noin 22 kg seosta.

Kerro 5 cm lasista 22 kg seoksella (5 x 22 = 110). Niinpä 110 kg painaa 1 m 2 meidän 5 senttimetrin paksuudelta.

Nyt kerrotaan 25 m 2 110 kg: lla seosta (25 x 110 = 2 750). Tämä merkitsee sitä, että 2 750 kg painaa 5 cm: n liitintä 25 metrin alueella.

Seuraavat 2 750 kg jaettuna kuivaseoksen pussin painolla (2 750 kg, 50 kg = 55). Joten 55 pussia seosta, jonka paino on 50 kg, tarvitsemme.

Materiaalia pidetään lattiapinta-alalta helppoa.

Laiteastian osalta tarvitsemme:

 1. Profiili for lighthouses
 2. Kuiva seos M-150 tai M-300
 3. Pohjamaali tai betoni
 4. Vahvistettu verkko (levitettynä)
 5. Nauhan reunustaminen
 6. Höyrysulkukalvo (toisella tai kolmannella päivällä on tarpeen irrottaa lattia vedellä ja päällystää kalvoa 7 päivän ajan). Prosessi voidaan toistaa uudelleen.

Huomaa, että korkeamman asteen seos osoittaa, että seoksessa on enemmän sementtiä. Puhdas sementti on merkitty M-500: lla. Siksi mitä korkeampi kuiva seoslaatu on, sitä vahvempi on tasoitus.

Sementtihiekkasten kovettuu (voiton voimakkuus) 30 päivän kuluessa, jonka aikana vain laatta voidaan asettaa sille. jäljelle jäävä lattia voidaan asentaa 30 päivän jälkeen. Tosiasia on, että kerroksessa oleva kosteus imeytyy ja romuttaa päällysteen. Jos lattian paksuus on yli 5 cm, suosittelemme käyttämään laajennettua savea pohjakerroksessa. Se on kevyt ja mahdollistaa lasin kokonaispainon poistamisen, joten lattialautasen kuormitus pienenee.

Kun laske- taan ja toimitetaan esineeseen hiekkate- nin lattiapinnoille ja muulle materiaalille, päällikkö aloittaa työn. Ensinnäkin lattialevy on valmis täyttämään lattian, eli se on puhdistettu kaikenlaisista roskista ja pohjustettu. Kun pohjamaali kuivuu, kiinnitämme reunakaistan seinään, sitä tarvitaan keventämään lasin jännitystä. Asennetaan majakat ennalta mitatulla korkeudella. Jos on tarpeen käyttää vahvistusverkkoa, se on nostettava ja kiinnitettävä juuri sen alapuolelle.

Seoksen valmistaminen: 10 kg kuivaa seosta kaadetaan 0,8 - 1,3 litraan puhdasta vettä ja sekoitetaan homogeeniseen massaan ilman kokkareita rakentamisekoittajalla. Seoksen on oltava 1 tunnin sisällä.

Kaada seos ja kaada se sora-aukolla pitkin majakoita, kunnes rakennus on täysin täytetty. 2-3 päivää levittymisen jälkeen se on pudonnut vedellä ja peitetty kalvolla. Kestää lasia 30 päivän ajan ja lasitus on valmis jatkokäyttöön!

Lattialaattojen laskeminen

Useimmiten rakennuksen ja korjauksen aikana sinun on laskettava itsenäisesti materiaalin määrä, vaikka palkitsisitkin muita töitä itse. Joskus sitä voidaan välttää, mutta tarvittavien laskelmien suorittaminen ei ole tarpeetonta. Pidäthän tämä asia tarkemmin, selvitä, kuinka paljon kuivaa seosta on ostettava ja mitä muita elementtejä tarvitaan lattian sivelöintiin.

Materiaalit lattiapinnoille

Laskelmien suorittamiseksi ja materiaalien määrän selvittämiseksi sinun on ensin selvitettävä, mitä tarkalleen tarvitaan. Joten osta:

 • pohjamaali
 • sementtibrändi M400 tai 32,5 (eli se on kohtuullinen hinta ja hyvä laatu)
 • rakentamaan hiekkaa
 • lasikuitua parantamaan lattiaterien lujuutta
 • pehmittimen, joka mahdollistaa seoksen käytön pitemmän ajan sekä yksinkertaistaa työtä.

Lisäksi ratkaisu tarvitsee vettä, mutta tietenkään sinun ei tarvitse ostaa sitä. Seuraavaksi kerrotaan mittasuhteista, joissa sinun on käytettävä koko tätä ja miten lasketaan koko koko lattia-alue.

Ensin sinun on päätettävä mittasuhteet, joissa elementit sekoittuvat. Tarvitsemme 150 tai 200 merkin lopullista sementtikoostumusta, mutta yleensä ne ottavat jotain keskenään ja sekoittavat M400 hiekalla suhteessa 1: 3, eli yksi pussi sementtiä (25 kg) vaatii 75 kg rakennushiekkaa.

Vettä otetaan 0,55 sementtimäärästä, eli 25 kg vettä käytetään 25 kg: aan.

Kuitujen osalta kuitu ei ole niin voimakas rajoitus, mutta yleensä 25 kg: aan M400: a se kestää 65-75 grammaa lasikuitua.

Pehmittimen laskeminen ei myöskään ole vaikeaa: 25 kg sementtiä kestää noin 95 grammaa.

Sementtilaskenta

On aika oppia laskemaan oikein rakennusmateriaalin määrä. Jotkut sivustot tarjoavat online-laskimia, joissa sinun on määriteltävä sidoksen tyyppi, valmistaja, lopullisen seoksen vaadittu laatu ja muut parametrit, mutta tärkeimmät niistä ovat lattia-alue ja sidoksen paksuus. Jos kenttä on epätasaista, on laskelmissa otettava huomioon korkeuserot ja laskettava aritmeettinen keskiarvo.

Jos tiedät olemuksen, niin voit tehdä ilman tällaista laskinta. Tätä varten on tarpeen oppia niin paljon tietoa, itse asiassa vain, että 500 kuutiometriä sementtiä M400 menee 1 kuutiometriin saviä.

Nyt on vain selvitettävä, kuinka monta kuutiometriä kuivaa seosta tarvitaan omaan tiloihisi. Tarkastelemme vaihtoehtoa, jossa lattiapinta-ala on 15 metriä ja lattian paksuus 0,05 m tai 5 cm (on kätevämpää laskea metreinä, koska tämä on yhteinen mittayksikkö).

Joten tällainen solmun lopullinen tilavuus on 15 * 0,05 * 500 = 375 kg, tai 15 pussia 25 kg. Voit nopeasti laskea huoneesi arvon laskimessa korvaamalla kaksi ensimmäistä numeroa vaaditulla kerrosalueella ja tasoituspaksuudella. Mittausvirheen aiheuttaman puutteen välttämiseksi on parasta kertoa tulokseksi saatu arvo 1,02. 375 * 1,02 = 382,5. Tässä tilanteessa on suositeltavaa ostaa lisäpussi (yhteensä 16) ja lisäksi tehdä kuumasekoituksen lisä laskelmia virheen tuloksen perusteella.

Muut materiaalit

Kuten muistamme, hiekka otetaan kolme kertaa enemmän. Laskimessa (tai mielessä) kerro 382,5 x 3 ja saat 1147 kg rakennushiekkaa. Tässä seoksessa on lisättävä kuitua 65-75 grammaa 25 kg: n pussia kohden. Viimeisessä osassa pidimme 16 pussia eli ostaen kuitua 1,04-1,2 kg.

Teemme samoin pehmittimen, joka kestää 95 grammaa 25 kilogrammalta. Syötä laskin 95 * 16 ja saamme 1,52 kg: n arvon, kun otetaan huomioon virhe. Voit ottaa riskin ja ostaa 1,52: ei ole mitään erityisiä muutoksia.

On tärkeää, ettei sekoiteta litroja kilogrammoina, koska pehmitin on tavallisesti saatavissa nestemäisessä muodossa ja muissa mittayksiköissä voidaan ilmoittaa pakkauksessa.

Mitä tulee alukkeeseen, muista lattian alue lukea pakkaus. Kulutusta per neliömetri on yleensä osoitettu sille ja vaihtelee riippuen alukkeiden seoksesta.

Laske sementti laskeaksesi lattia itse

Yksi tärkeimmistä rakennus- ja korjaustöistä ovat sementtipinnoitteet, jotka voivat palvella eri tarkoituksia ja ovat rakenteellisesti hyvin erilaisia ​​toisistaan.

Mutta kaikkien niiden osalta yhteinen pääparametri on sementtikulutus per kerros.

Sementtipohjamallit: 1 - pohja, 2 - hiekkakerros, 3-4 - kerrokset, 5 - betonielementti, 6 - laattaliima, 7 - laatta, 8 - erottava reunakerros.

Tärkeimmät toiminnot ja tasoitustyypit

Aloitamme tarkastelemalla lasin perustoimintoja.

 • pinnan tasaaminen lattian alla (parketti, linoleumi, laminaatti)
 • lattian lämmön- ja äänieristysominaisuuksien parantaminen: kotitalouksien absorptio, isku, ilmakohina ja lattianeristys
 • putkien sulkeminen ja tekninen viestintä
 • lämpöenergian jakelu lattiatiloissa integroidulla lämmityksellä
 • antaen pinnoille tietyn kaltevuuden.

Lähteet: http://remontami7.ru/raschet-peskobetona-dlja-stjazhki, http://upola.ru/podgotovka/styazhka/raschet_styazhki_pola.html, http://1pokirpichy.ru/rastvory/rasxod-cementa-na- styazhku.html

Ei kommentteja vielä!

Etusivu> Betonilattiat> Kuivasekoostumuslaskuri lattiapinnoille

Kuivasekoostumus lattialaastalaskimelle

Kuivasekoostumus tasoitettavalle tasolle on joukko komponentteja, jotka sekoitetaan tiettyinä mittasuhteina. Lasketaan oikein lopullisen seoksen kulutus auttaa online-laskimissamme, tarpeeksi tietää huoneen pinta-alan ja kerroksen paksuuden.

Laskimemme näyttää sekä huoneen vaatima seoksen kokonaismäärän että seoksen määrän 1 m2: n tasolle määritellyllä paksuudella.

Laskimen tiedot voivat hieman poiketa todellisesta kulutuksesta, niin ylöspäin kuin alaspäin, tällainen virhe on enintään 10-15%. Tähän voi olla kaksi syytä:

 • eroja lattian pohjan tasossa, ero betonikorkeudessa eri paikoissa
 • tosiasiallisen massan paksuus voi poiketa suunnitellusta.

Seoksen likimääräinen kulutus kuivalla kerroksella voidaan laskea itsenäisesti. Tätä varten sinun on tunnettava huoneen pinta-ala ja kerroksen paksuus. Suosituimpien ja käytettyjen seosten keskimääräinen kulutus per m2 on 15 kiloa 1 senttimetriä kerrospaksuutta kohti.

Yksi suosituimmista kuivalastateknisistä järjestelmistä on Knauf, verkkolasku tälle seokselle.

Lattialastin laskin: kuinka laskea virtaus?

Sementtilaastin päätehtävä on tehdä lattian vankka ja tasainen pohja. Jos kaikki on tehty oikein, sinulla ei ole vain täydellistä lattiaa, mutta merkittäviä säästöjä rakennustarvikkeiden järkevän käytön kautta. Mutta onnistumisen kannalta on välttämätöntä laskea lattialaattoja ja kuinka harvat ihmiset osaavat tehdä sen. Siksi kerromme kaikista oikeiden laskelmien vivahteista ja tarjoamme kätevän online-lattialaskurin.

Lattian päätyypit ja toiminnot

Löytyneitä on useita menetelmiä, jotka eroavat käytetyistä materiaaleista (hiekka, sementti, laajennettu savi, kuitu) tai valmistusmenetelmät. Esimerkiksi lattia voidaan sulkea vedellä tai vain käyttämällä kuivia rakennusmateriaaleja. "Märät" kivilannoitteet puolestaan ​​eroavat käytetystä sideaineesta - sementistä tai kipsistä.

Seuraavaksi luetellaan lattialaattojen päätoiminnot:

 • jolloin lattia kattaa tietyn kaltevuuden;
 • pinnan tasoittaminen laminaatin, linoleumin, parketin ja muiden lattiatyyppien alla;
 • lattian lämmön- ja äänieristysominaisuuksien parantaminen: isku-, ilma-, kotimainen melun eristys ja imeytyminen;
 • teknisen viestinnän ja putkistojen peittäminen;
 • lämmön jakelu järjestelmissä "lämmin kerros".

Oikea säätiö takaa tulevan lattian laadun.

Online Floor Tie Laskin

Tämän laskimen ansiosta voit tehdä laskelmia, vaadittua seosmäärää ja materiaaleja erilaisiin lattiapinnoitteisiin:

Laskimemme avulla voit määrittää tarkan kulutuksen hiekkaa, sementtiä, hiekkakiveä, kuitua ja muita rakennusmateriaaleja lattiapinnoille.

Kuinka tehdä laskelmia itse?

Laskeaksesi kuinka paljon sekoitusta tarvitset, sinun on ensin mitattava huone nauhamittauksella ja lasertasolla. Joten selvitämme lattia-alueen ja nähdä, missä on eroja. Yksinkertaisten laskelmien avulla selvitämme neliömetrien lukumäärän ja laske- malla tarvittavan rakennusmateriaalin määrä.

Esimerkiksi meidän on tehtävä tasoitus 25 cm: n huoneeseen, jonka paksuus on 5 cm.

 1. 1 m 2 paksuudeltaan 1 cm kestää noin 22 kg seosta.
 2. Kerro 5 cm lasista 22 kg seoksella (5 x 22 = 110). Niinpä 110 kg painaa 1 m 2 5 cm: n emästä.
 3. Nyt kerrotaan 25 m 2 110 kg: lla seosta (25 x 110 = 2 750). Tämä merkitsee sitä, että 2 750 kg painaa 5 cm: n liitintä 25 metrin alueella.
 4. Seuraavat 2 750 kg jaettuna kuivaseoksen pussin painolla (2 750 kg, 50 kg = 55). Joten 55 pussia seosta, jonka paino on 50 kg, tarvitsemme.

Materiaalin loppuosa laskee helposti lattiapinta-alasta.

Kuinka laskeaksesi paksuuden?

SNiP-standardien mukaan lattian paksuuden tulee olla vähintään 40 mm, mutta jos huone ei vaadi lisääntynyttä lämpöeristystä, kuten käytävää tai varastotilaa, niin tällaisissa tiloissa sallitaan 30 mm: n paksuinen pohja, mutta ei missään tapauksessa vähemmän, muussa tapauksessa lasin lujuus ja kestävyys huomattavasti.

Jos haluat varustaa lämmitetyn lattian, niin tällaiselle pinnoitteelle kaadetaan 40 mm: n paksuinen sementti, sähkölämmitystä varten paksuutta lisätään 10 mm: iin eli 50 mm: iin, ja jos päätät tehdä veden lämmitystä, on sitten tarpeen tehdä paksuus 70 mm: stä 100 mm.

Äänieristys huone oli parempi, sinun täytyy kaataa ratkaisu kahdessa vaiheessa. Ensimmäinen kerros on 20 mm ja toinen 25-30 mm. Näiden kerrosten välillä on tarpeen asettaa lämmitin tai muu materiaali äänieristykseen, on tarpeen laittaa erityinen kalvo pesualtaiden päälle. Siksi laskeaksesi lasia, muista ottaa paksuus huomioon.

Miten määrittää nollataso?

Ennen lasin laskemista sinun täytyy löytää ja asettaa nollataso erityisellä laitteella - laserilla tai vesitasolla. Laitetta liikutetaan lattian ympäryksen ympärille ja tehdään merkkejä, jotka sitten liitetään suoralla viivalla. Tämä on ainoa tapa määrittää oikea vaakasuora taso, eli nollataso.

Tuloksena olevasta rivistä alempaan tasoon sinun on mitattava etäisyys eri pisteissä. Kaikki indikaattorit tallennetaan, ja enimmäis- ja vähimmäiskorkeus määritetään. Näiden tietojen avulla laske lasin keskikorkeus.

suurin korkeus on 1 cm, pienin 0,7 cm, on selvää, että niiden välinen ero (1 - 0,7 = 0,3) on keskimääräinen paksuus, joka on otettava huomioon. Kerroslevy on 3 cm, se tarkoittaa 3 + 0,3 = 3,3. Päätelmä, ostaa seoksen pitäisi perustua 3,3 cm leveä.

Lattiakiven laskeminen erilaisilla lattiapinnoilla

Joskus jopa samassa huoneessa käytetään useita erilaisia ​​lattiatyyppejä - laatat ja laminaatit, levyt ja linoleum jne. Tässä tapauksessa sinun täytyy miettiä hetki, että tällaisen lattian laite muodostaa suuria eroja. Jotta lattiat saataisiin tasaisiksi, sinun on täytettävä kerros ottaen huomioon liitosten eroja käytettäessä eri materiaaleja lattiapäällysteestä.

Esimerkiksi liimalla, vanerilla, mastilla ja parketeilla käytetään parkettia, ja vain keraamisia laattoja käytetään liimalla ja laattoilla. On selvää, että paksuus eroaa merkittävästi.

Joten oikea laskelma:

Parketti -15 mm, liima - 1 mm, vaneri - 10 mm, mastattu - 2 mm. Tulos - 28 mm.
Laatta - 10 mm, liima - 5 mm. Tulos - 15 mm.

Seuraava toiminta: 28-15 = 13 mm, käy ilmi, että näiden kahden materiaalin risteyksessä ero on 13 mm. Asiantuntijat suosittelevat tässä tapauksessa lisäämään muutaman millimetrin, koska useimmissa tapauksissa parkettien asettamisessa se voi nousta.

Eli laattojen alla oleva kaakeli on kaadettava 13-15 mm korkeammalle kuin parketin alla.

Mitä materiaaleja tarvitaan?

Oikeanlaisen sivelöinnin osalta on tarpeen tutkia etukäteen sen koostumusta, joka sisältää paitsi sementtiä, hiekkaa ja vettä, myös muita komponentteja, jotka on suunniteltu suorittamaan tiettyjä toimintoja. Ratkaisussa voit lisätä polystyreeniä rakeina tai laajennettuun saviin eristämistä varten, vahvistavan verkon lisäämiseksi jne. Muista kuitenkin, että sementin ja täyteaineen suhde on 50-50%.

Laitekerroksen osalta tarvitsemme:

 • profiili majakat (majakat)
 • kuiva seos (sementti, kipsi)
 • rakentamaan hiekkaa
 • lasikuitu (valinnainen)
 • pehmitin (lisävaruste)
 • reunanauhan
 • alusta tai konkreettinen kosketus
 • vahvistavaa verkkoa
 • höyrysulkukalvo
 • vettä.

Kuinka täyttää tasoitus?

Kun kaikki materiaalit lasketaan, ostetaan ja tuodaan sivustoon, voit aloittaa työn:

 1. Ensinnäkin sinun on valmistauduttava kaatosavien kaatamiseen, tyhjentämisestä roskista ja pohjustetusta.
 2. Sen jälkeen, kun alusta tai betonikosketus on kuivunut, reunakaista kiinnitetään seinään jännityksen keventämiseksi.
 3. Tämän jälkeen majakat asennetaan ennalta mitattuun korkeuteen.
 4. Tarvittaessa vahvistetaan verkkojen nostovälineitä ja kiinnitetään hieman solmun keskikohdan alapuolelle.
 5. Sitten seos valmistetaan: 10 kg (sementti + täyteaine) - 0,8-1,3 l vettä, sekoitetaan huolellisesti kunnes homogeeninen massa on. On välttämätöntä käyttää seosta 50-60 minuutissa.
 6. Liuos kaadetaan pinnalle ja se tasataan tasaisesti majakkaa pitkin, kunnes lattia on kokonaan täytetty.
 7. 2-3 päivän kuluttua laske on kaadettava vedellä ja peitettävä höyrysulkukalvolla.

Sitten lasin annetaan kuivua ja kovettuutua 25-30 vuorokautta ja päällyste on valmis jatkuvaan työskentelyyn!

CPS: n kulutus tiilen sijoittamiseen

Laastin kulutus per m²

Sementtipohjaiseen laastiin käytettävät rakennustyöt edellyttävät kaikkien osasta koostuvien komponenttien ostamista etukäteen.

Tiilien tiilien asettaminen.

Erityistä huomiota kiinnitetään sellaiseen indikaattoriin kuin sementin kulutus ja sen valmistelu, koska tätä materiaalia ei voida korjata myöhempää käyttöä varten sen lisääntyneen hygroskooppisuuden vuoksi ja sen seurauksena nopea siirtyminen epäasianmukaisuuteen.

Ensinnäkin on välttämätöntä määritellä tuotetyyppisi materiaali, joka vastaa teostustyötäsi, koska tietyt käyttötarkoitukset edellyttävät tietyn tyyppisiä laastareita (sementti-hiekka, kuona-sementti, betoni ja muut). Käytetyn tiilityyppi määräytyy hankkeen mukaan. Esimerkiksi muovipuristusta keraaminen tuote on suositeltavaa seinien asettamiseksi pakkaselta ja kosteudelta. Hollow-keraamisella tiilellä on alhainen lämmönjohtavuus, mutta sen avulla voidaan vähentää rakenteen painoa 25% ja seinien paksuutta 20-25%. Keraamista materiaalia ei voi käyttää uuneissa, savupiipuissa ja pakoputkissa. Säätäessäsi ne käyttävät täyteläisiä painettuja tiiliä tai betonilankkoja ja ulkoisia seiniä - silikaattisia onttoja tai kevyitä betonipaloja.

Tuotemerkistä riippuu rakenteen vahvuus. Esimerkiksi jos valmistat lattiapinnoitetta, tarvitset seosta M200: stä M300: een, tiili- tai vaahtolohkojen muurausseinien osalta, on parasta käyttää M50: stä M100: een kovaa seosta M50: n ja M100: n vaahtolohkoihin, ja perustan tekeminen edellyttää vahvuutta M200: sta M300.

Järjestelmä tiilimuuraus käyttäen laasti.

Kun materiaalin, ratkaisun ja työtyypin laatu on määritetty, on tarpeen valita sopiva sementtimerkki. Sementti-hiekkaseoksen valmistuksessa on välttämätöntä, että tuotemerkki on kaksi tai kolme kertaa korkeampi kuin liuoksen laatu. Esimerkiksi M200: n koostumukseen tarvitaan sementti M400 tai M500 ja betonilohkoille on välttämätöntä, että sen brändi on kuusi-kahdeksan kertaa suurempi kuin seoksen merkki.

Tietenkin materiaalien kulutus riippuu monista eri tekijöistä, kuten esimerkiksi rakenteen koosta, rivien välisistä saumoista, lohkon koosta ja monista muista. Keskimääräiset virtausnopeudet 1m2: n osalta voidaan kuitenkin laskea käyttämällä annettuja taulukoita.

Ratkaisun kulutuslaskenta

Jos käytät lattialaattoja tai kipsiseinämiä, löytää haluttu liuoksen määrä, sinun on moninkertaistettava betonikerroksen leveys, paksuus ja korkeus. Yhden tai yhden ja puolen tiilen muodostamisen koostumuksen valmistuksessa vaadittiin 0,20 - 0,25 kuutiometriä 1 m2: n tasolle. Jos teet sekoitus betonilohkareille, 0,05 m3 riittää 1 m2 pintaan. On syytä huomata, että sementin M400 avulla voit tehdä minkä tahansa tuotemerkin kokoonpanoa, tarkkailemalla tarvittavia mittasuhteita. Esimerkiksi 1 m3: n seosta M300: n perustukseen vaatii 380 kg sementtiä.

1 m3: n yksittäisen tiiliseinän asentamiseksi tarvitset 0,221 m3: aa seosta ja yhden puolen ja puolen tiilen seinälle - 0,234 m3. Käytetään kolmen tyyppisiä yhdisteitä: sementti-kalkkia, kolmikomponenttia (vettä, sementtiä, hiekkaa) ja liuosta, jossa on pehmittimien seosta. Valmiin seoksen tilavuus ei riipu käytetyistä komponenteista. Tarvittavan sementin kulutus lasketaan suhteessa 1: 4 (4 osaa hiekkaa on lisättävä 1 osaan sementtiä). Tulos näkyy taulukossa.

Jos onttoja tiiliä käytetään muuraukseen, tyhjät aukot täytetään ja käytetyn seoksen määrä kasvaa. Tarpeettomien kustannusten välttämiseksi on tarpeen laskea sementin ja tiilien määrä tarkasti.

Sementin kulutus lasille

Tämän materiaalin kulutus astiaan lasketaan kilogrammoina, jotka tarvitaan valmistettaessa 1 m3 koostumusta. Lattian kuormituksesta riippuen käytetään useimmin märkäluokkien M200 ja M150 sementtiä ja hiekkalaatuja. Taulukossa näkyvät tasoitusmittausstandardit.

Sekoita kulutus vaahtobetonilevyjen asentamiseen

Vaahtolohkojen asettaminen.

Kiinteä betonia käytetään rakennusten rakentamisessa, joiden korkeus on enintään 14 metriä. IVY-aineistossa tämä materiaali ilmestyi suhteellisen hiljattain, koska saippuan juuren lisäys vaahtolohkojen koostumukseen. Lisääntynyt lujuus, ulkoisten tekijöiden, lämmöneristyksen ja pakkasvastuksen kestävyys määrittävät vaahtolohkojen johtavan aseman eri rakennusmateriaalien joukossa.

Vaikka muurattu vaahtolohko erikoistunut laasti on hieman kalliimpaa kuin sementtihiekka, sen kulutus on 3 kertaa pienempi, koska paksuus pienenee 15: stä 5 millimetriin, mikä ei voi kuitenkaan vaikuttaa kustannuksiin. Koska vaahtobetonin taso tasoittaa kuitenkin suuren koostumuskerroksen käyttöä, ensimmäinen rivi asetetaan sementti-hiekkaseokseen. Näiden liuosten virtausnopeus vaahtolohkojen asettamiseksi on 40 kg / m3, jonka seinämän paksuus on 40 cm, ja prosessin lämpötilaolosuhteet ovat 5 ° C - 25 ° C.

Luettelo tarvittavista työkaluista:

Rakennustyön likimääräisten kustannusten laskeminen kulutustarvikkeiden ohella on myös otettava huomioon apuvälineiden ja työvälineiden kustannukset. Toivotamme teille menestystä!

Laastin kulutuksen laskeminen tiilimuuraukseen

 • Muurauslaastatyypit
 • Laastin laskeminen 1 m3: n tiilimuurausta kohden
 • Sementin laskeminen tiilimuodossa

Suunnittelemalla minkä tahansa tiilen kohteen rakentamista, sinun täytyy tietää laastin virtaus tiilestä. Näin voit ostaa juuri niin paljon rakennusmateriaalia kuin tarvitset asennustöihin. Tämän ansiosta voit säästää rahaa, mutta myös henkilökohtaista aikaa.

Tiiliseinän rakentamiseksi tarvitaan tiilet ja sideaineliuos.

Muurauslaastatyypit

Seinien raken- teessa olevien tiililohkojen välinen liitoselementti on seos, joka koostuu kovettajasta, täyteaineesta ja vedestä. Tänään suosituimpia ovat tällaiset ratkaisut:

Eri tyyppisiä laattoja tarvitaan erityyppisissä muurioissa.

 1. Sementtihiekka. Se koostuu sementistä, hiekasta ja vedestä. Tässä komponenttien suhde riippuu sideaineen tyypistä ja munintamenetelmästä. Tämä ratkaisu on kestävin, joten sitä käytetään useimmiten. Kuitenkin valmistuksen tekniikan vetäytymisen aikana tiilarakenne menettää voimansa ja särkyjen muodostuminen ajan mittaan sen kanssa.
 2. Kalkkia. Sementin sijasta käytetään raakalihaa. Se on erittäin plastinen, mutta se pestään vedellä, joten sen avulla on mahdollista rakentaa vain sisäseiniä.
 3. Sekoitettu. Tällöin sementtiä ja hiekkaa ei laimenneta tavallisella vedellä vaan hydratoituneella kalkilla. Tämä tuottaa seoksen, jolla on suuri lujuus ja sitkeys.
 4. Pehmittimellä. Kovettajalle ja täyteaineelle lisätään muoviteippi lisäksi sekoitettua polymeeri-lisäainetta. Tällaista seosta suositellaan valmistettavaksi kuivasta seoksesta, lisäämällä vettä ohjeiden mukaisesti.

Riippumatta siitä, mikä on laastin koostumus tiilimuodossa, on tarpeen täyttää kaikki laatuvaatimukset tarkasti. Kaikki ainesosat on puhdistettava perusteellisesti kokkareista, seulottu nestemäinen kalkki ja seulotaan hiekkaa seulan läpi. Seoksen valmistamiseksi sekoita ensin kaikki kuivat ainesosat ja lisää sitten hitaasti puhdasta vettä noin 20 ° C: n lämpötilassa. Sekoituksen helpottamiseksi voit käyttää poraa erityisellä suuttimella tai betonisekoittimella.

Takaisin sisällysluetteloon

Laastin laskeminen 1 m3: n tiilimuurausta kohden

Ennen laskujen tekemistä on huomattava, että seuraavat tekijät vaikuttavat liuoksen virtausnopeuteen:

 • muuraustyyppi;
 • seinien tarkoitus (laakerirakenteiden on sovellettava suuremman tuotemerkin ratkaisua kuin itsekantava);
 • seinämän paksuus (kun paksuus kasvaa, seoksen virtausnopeus kasvaa).

Laastin kulutus erilaisten tiilimuurauksien osalta.

Ennen laskelmien tekemistä tulevan työn laajuus on arvioitava. Jos aiot tehdä pienen työn, niin sideaineena on suositeltavaa ostaa valmiita seoksia, jotka ennen käyttöä on vain laimennettava puhtaalla vedellä tietyssä määrin. Tällöin voit olla varma, että tiiliseinällä on suuri lujuus ja luotettavuus.

Jos aiot aloittaa täyden mittakaavan rakentamisen (esimerkiksi rakentaa yksityinen talo tiilistä), valmiiden seosten ostaminen on kannattamatonta. Tällöin sinun on valittava itse kaikki ratkaisun komponentit. Sementti-hiekkaseoksen huomioon ottaen sinun tulisi tietää, että niiden komponenttien suhde on 1: 4. Tämä tarkoittaa, että 1 osa kovettajaa on 4 osaa täyteainetta. Hiekan ja laastin teknisistä ominaisuuksista riippuen komponenttien suhde voi vaihdella laajalla alueella.

Laskettaessa vaadittavaa laastien määrää tiilimuuraukseen, on oletettava, että noin 1 m 2: n sementti-hiekka-seosta on noin 0,25 m 3.

Rakennetun rakenteen paksuus on kuitenkin tässä tärkeä rooli. Taulukossa 1 on esitetty laastin virtausnopeus 1 m 3: stä tiilimuurauksesta seinien paksuuteen ja käytettyihin tiiliin.

Sementin laskeminen tiilimuodossa

Sementin tarve määritetään seuraavasti:

Muurauslaastareiden koostumukset.

 • koko tiilen tilavuus lasketaan;
 • vaaditun seoksen kokonaistilavuus määritetään;
 • ottaen huomioon valittu komponenttien suhde lasketaan sementin määrä.

Esimerkiksi on tarpeen selvittää, kuinka paljon sementtiä tarvitaan yksikerroksisen talon 10x12 m: n ulkoseinien pystyttämiseen, jos kattokorkeus on 3,2 m, jos käytetään tavallista tiiliä ja 2 tiiliseinää.

Ensimmäinen asia, jonka täytyy tietää muurausmäärä yhteensä. Tämän vuoksi seinien pituus kerrotaan muurauskorkeuden korkeudella ja paksuudella: (10 + 10 + 12 + 12) * 3,2 * 0,51 = 71,808 m 3. Taulukosta 1 käy ilmi, että 0,240 m3 laastia vaaditaan 1 m 3: n kohdalla. Siksi annetulle esimerkille tarvitaan: 71 808 * 0,240 = 17 233 m3 sementti-hiekkaseosta. Jos laasti valmistetaan muuraukseen esimerkiksi 1: 3, sinun on ostettava: 17,233 / 4 = 4,308 m3 sementtiä.

Koska kovete myydään 50 kg: n pusseissa, tämä arvo on muutettava kg: ksi. Tätä varten sinun on tiedettävä sementin tiheys. Tavallisesti käytetään keskimääräistä tiheysarvoa, joka on 1300 kg / m3, eli seinien rakentamiseksi sinun on ostettava: 4.308 * 1300 = 5600 kg tai 5600/50 = 112 pussia sementtiä.

Sementin ostamisessa on huomattava, että ei ole suositeltavaa valita materiaalia yksinkertaisissa kaksikerroksisissa pakkauksissa. Ne suojaavat sementtiä huonosti kosteudelta, joten sen laatu on huomattavasti pienempi kuin valmistajan ilmoittama. Tällöin ei voida saavuttaa vaadittua rakenteellista lujuutta, mikä lyhentää sen käyttöikää.

Laastin kulutuksen oikea laskeminen 1 m3 tiilimuurilla

Ensimmäinen asia, jonka jokainen itseään kunnioittava rakentaja tekee ennen töitä, on, että hän laskee huolellisesti laastin kulutuksen per 1 m3: n tiilimuuraustyötä ja kaikkien käytettyjen materiaalien kustannuksia. Seinien rakentamisen kannalta on erityisen tärkeää harkita poistettavan seoksen määrää. Huonolaatuisen työn tapahtuessa seinään syntyy kylmäsiltoja, jotka voivat olla vaaraksi ihmisten terveydelle, koska ne haluavat muodostaa homeen sieniä. Myös tällaiset sillat voivat olla täynnä huono lämmönkesto, ja huoneen lämmittämiseen tarvittavan energian määrä kasvaa.

Jos se on virheellinen laskea, materiaali ei välttämättä riitä tai päinvastoin ylimääräinen määrä jää jäljelle. Materiaalien puute on täynnä sitä tosiseikkaa, että keskellä työtä täytyy mennä uudelle, tuottaa seos uudelleen, mikä hidastaa prosessia. On parempi ostaa kaikki etukäteen. Jäljellä oleva ylijäämä voi olla käyttämättä vuosien ajan ja lopulta heikentyä. Jokainen pahoittelee rahaa, joten sinun pitäisi laskea kaikki etukäteen. Sinun on tehtävä tämä:

Kunkin rakennustyön tyypistä käytetään erilaisia ​​sekoituksia. Muuraussementille M50 tai M100 sopii parhaiten.

Ratkaisun virtausnopeuden laskemiseen vaikuttavat tekijät 1 m3: n osalta tiilimuurista

Tärkein kulutukseen vaikuttava tekijä on käytetty laastin tyyppi. On neljä tyyppiä:

 1. Sementtihiekka. Tämä seos on valmistettu vedestä, sementistä ja hiekasta. Soveltuu oikein, tämä ratkaisu on erittäin kestävä ja pysyy pitkään ilman halkeilua.
 2. Kalkkikivi - liuos, jossa kalkkikivi toimii sementtinä. Tämä seos ei sovellu ulkoiseen työhön, koska se vahingoittaa nopeasti kosteutta.
 3. Sekoitettu. Asianmukaisella valmistelulla tämä ratkaisu yhdistää molempien aikaisempien ratkaisujen kaikki edut minimoiden haitat.
 4. Seos pehmittimellä. Ensimmäiseen liuokseen lisätään erityinen polymeeri-lisäaine plastisten ominaisuuksiensa lisäämiseksi.

Sementti-hiekkalaastujen valmistuksessa sementin lujuusasteen on oltava 2-3 kertaa suurempi kuin valmiin seoksen lujuus (esimerkiksi laastin lujuus M100, sinun on hankittava sementtilaatu M200 tai M300).

Orgaanisia ja epäorgaanisia lisäaineita lisätään usein betoniin sen ominaisuuksien, liikkuvuuden ja kovuuden parantamiseksi.

Laastityypin lisäksi laastin kulutuksen lisäksi riippuu myös tiilen materiaaleista, mitoista ja ominaisuuksista. Mitä paksumpi seinä, sitä suurempi on kustannus. Jos tiili ei ole kiinteä, mutta ontto, seosta kuluu myös enemmän.

Kulutus / kuutiometri

On standardeja, jotka määräävät liuoksen kulutuksen 1 m3 muurausteknisesti. Vakiokokoisille (250x120x65) korpulenteille tarkoitettujen tiilien osalta on käytettävä seuraavia laastien kulutusta kutakin kuutiota kohden:

 • puolelle (120 × 120 × 65) se on 0,189 m3;
 • yksittäiselle (250 × 120 × 65) se on 0,221 m3;
 • puolitoista (380 × 120 × 65) se on 0,234 m3;
 • kaksinkertaiseksi (510 × 120 × 65) se on 0,240 m3;
 • kaksi ja puoli (640 × 120 × 65) se on 0,245 m3.

Näin ollen yksi kiinteä tiili vaatii noin 0,0006305 m3 laastia. Tällöin 120 m2 leveälle muurausleveydelle 1 m2 tarvitsee noin 75 litraa seosta.

Muokatuille tiilille (250x120x88) virtaus on hieman pienempi:

 • puolelle (120x120x88) se on 0,160 m³;
 • yksittäiselle (250x120x88) se on 0,20 m3;
 • puolitoista (380 x 120 x 88) se on 0,216 m3;
 • kahdelle (510x120x88) se on 0,222 m3;
 • kaksi ja puoli (640x120x88) on 0,227 m3.

Onttojen tiilien laastien kustannukset 1m2 muuraus on enemmän.

Ratkaisun laskemiseksi on tarpeen laskea rakentamisen alueen kokonaiskuvaus ja moninkertaistaa se virtausnopeudella 1 kuutiometriin.

Sementin kulutus

Kun lasketaan oikea määrä seosta, on vielä selvitettävä, kuinka paljon ja mitä tuotemerkkiä ostaa sementtiä. On aina parempi ostaa sementtiä "varauksella" - ennakoimattomassa kulutuksessa tai suurissa virheissä laskelmissa.

Jos seokselle tarvitaan yhteensä 20,0 m3 ja liuoksen osuus on 1: 3, tulokseksi saatu arvo on jaettava 4: llä. Tällöin saadaan 5,0 m3 sementtiä. Sementtiä ei kuitenkaan mitata kuutiometreinä, vaan se on tarpeen muuttaa kiloiksi. Tätä varten sinun täytyy tietää kovetin tiheys, joka voi vaihdella suuresti eri laatuluokissa. Keskimääräinen arvo on noin 1300 kg / m3. Tämän indikaattorin tuntemuksen vuoksi on edelleen tehtävä yksinkertaisia ​​laskelmia: moninkertaistaa tiheys tilavuuden mukaan. Siten saamme 5,0 * 1300 = 6500 kg tai noin 130 pussia ottaen huomioon, että kunkin pussin paino on 50 kg.

Tiilikulutusta

Rakentamiseen sinun täytyy selvittää paitsi laastien kulutus tiilimuodossa, mutta myös kuinka monta tiiliä tarvitaan. Riippuen koosta, indikaattori, kuinka monta tiiliä on 1m3: ssa, vaihtelee suuresti. Laskentatulokset saadaan myös muilta, kun otetaan huomioon laastierot.

1 kuutiometriin tarvitaan:

 • 512 yksittäistä tiiliä, joissa ei ole laastaria (394 lisämaksulla);
 • 378 (302): yksi ja puoli;
 • 242 (200) kaksinkertainen.

1 m2: n 120 mm: n paksuille tarvitset:

 • 61 yksittäistä tiiliä ilman laastaria (51 mukaan lukien);
 • 45 (39) puolitoista
 • 30 (26) kaksinkertainen.

Paksuus 1 m2 250 mm tarvitset:

 • 128 yksittäistä tiiliä, joissa ei ole laastaria (102 päästöoikeudella);
 • 95 (78) yksi ja puoli;
 • 60 (52) kaksinkertainen.

1 m²: n paksuudella 380 mm tarvitset:

 • 189 yksittäistä tiiliä, joissa ei ole laastaria (153 korvalla);
 • 140 (117): yksi ja puoli;
 • 90 (78) kaksinkertainen.

Asennettaessa on tärkeää ottaa huomioon tiilen koko ja sinun ei pidä unohtaa sen ominaisuuksia (muurauslaastin ontto tiilet tarvitsevat enemmän kuin täyteläiset) sekä työn luonne. Sisäinen työ voi olla sopiva ratkaisu sementin sijasta sammutettuun kalkkiin.

Rakentamisessa sinun tulee tietää, kuinka paljon laasti käytetään tiilimuuraukseen ja kuinka monta avainta tarvitaan.

Oikeiden ja tarkkojen laskelmien avulla tiilien ja laastin kulutuksen ei pitäisi syntyä ongelmien rakentamisessa. Vain siinä tapauksessa kaikkien materiaalien pitäisi kestää enemmän 5-10%, jotta voidaan poistaa odottamattomat tilanteet.

Sementin ja tiilen lisäksi voit laskea eri lisäaineiden kulutusta, mutta tämän vuoksi sinun on tiedettävä valmistettavan seoksen parametrit.

Voit myös katsoa videota tiilien ja laastin laskemisesta: