Tiililasi - kulutus per m2

Tiilirakennukset ja rakenteet ovat helppokäyttöisiä ja voivat toimia uskollisesti vuosikymmenien ajan. Tällaisten rakennusten pitkäikäisyys riippuu kuitenkin siitä, kuinka hyvin urakoitsijat suorittavat työnsä. Lisäksi rakennettaessa tällaista taloa on tarpeen laskea tarvittavan laastin määrä munivia tiiliä varten sekä valmistaa itse seos itse.

Miten ratkaista

Levitä tiilien rakennusten seiniä, yleensä sementti-hiekkaseosten avulla. Tällaiset ratkaisut ovat varsin käyttökelpoisia ja ovat myös kestäviä. Valmista tällaisen kahden pääkomponentin seos - sementti ja hiekka. Nämä ainesosat on esisekoitettu kuiviksi. Lisäksi ne lisäävät niin paljon vettä niin, että tulos on melko paksu ja muovimassa.

Kiillotusaineiden valmistelu voi olla sementin / hiekan suhdetta 1/3 tai 1/6. Ensimmäistä seostyyppiä käytetään yleensä vain rakennusten ja rakenteiden rakenteiden pystyttämiseen, joihin kohdistuu vakavia rasituksia käytön aikana. Tämä voi olla esimerkiksi suurien talojen perustukset tai seinät.

Mikä voi riippua kulutuksesta

Rakennuksen laadinnassa tietenkin pitäisi muun muassa laskea, kuinka paljon sementti-hiekkaseosta tarvitaan sen rakentamiseen. Tätä varten on ensinnäkin määritettävä laastin kulutus putkimaisille tasoille 1 m 2 eri malleja rakennusosien kohdalla.

Tiiliseinien rakentamiseen käytettävän sementti-hiekkaseoksen kustannukset voivat riippua esimerkiksi sellaisista tekijöistä kuin:

 • muurauspaksuus;
 • asennusmenetelmä;
 • käytetyn tiilimuodon tyyppi

Muurauspaksuus

Rakennuksen eri rakenteita sen käytön aikana voidaan altistaa eriarvoisille kuormille. Näin ollen niiden paksuus on erilainen. Laastin kulutus laastia varten riippuu tästä suorimmalla tavalla. Seinäteknologioita voidaan käyttää esimerkiksi:

Käytettäessä ensimmäistä muurausteknologiaa käytetään 120 mm paksuja seiniä. Samaan aikaan 1 m 2 rakennuksesta jättää 51 standarditiiliä. Unary muuraus tarjoaa seinämän paksuuden 250 mm. Tällöin 102 tiiliä lähtee 1 m 2: n seinälle.

Yhden ja puolen muurausmuodon avulla pystytään 380 mm: n paksuisia rakenteita. Tässä tapauksessa tiili kuluu 1 m 2 153 kpl.

Kun käytetään kaksinkertaista muurausta, saadaan 510 mm paksu rakenne. Tiilikulutusta käytettäessä tätä tekniikkaa käytetään 204 kappaletta / m 2.

Mitä saumojen paksuutta pitäisi olla munattavissa

Tiiliseinien rakentaminen on tietysti joitain sen piirteitä. Sementtilaastin lujuus on melko korkea. Mutta kaikenlaisia ​​nykyaikaisia ​​liimakoostumuksia, joita käytetään esimerkiksi vaahtolohkojen asettamiseen tässä parametrissa, tietenkin on paljon huonompi.

Muurauslujuuden varmistamiseksi käytettäessä sementtiseosta on mahdollista vain, jos tiilien väliset saumat ovat riittävän paksuja. Niinpä se on yleensä melko paljon käytettävä sementtilaastin rakennusten rakentamisen aikana.

Uskotaan, että tiilen vaakasuorien nivelien paksuuden tulisi olla 10-15 mm. Noudata tätä sääntöä rakennettaessa taloa. Muussa tapauksessa rakennus ei kestää kauan. Pystysuorat saumat muurauksessa ovat yleensä ohuempia. Loppujen lopuksi he eivät kokene mitään merkittävää kuormaa talon toiminnan aikana. Muurattujen pystysuorien pintojen paksuuden tulisi olla 8-12 mm.

Kulutuksen laskeminen yksikköä kohden

Kun asennat jokaisen tiilen, seos menee:

 • kaksiosainen sauma;
 • kaksi lusikkaa;
 • kaksi päätä.

Laastin kulutuksen laskeminen 1 m 2: aan tiilenpidosta suoritetaan ottaen huomioon kustannukset:

 • sängyn saumoilla - 600 cm3 seosta;
 • 2 tychkovyh - 156 cm 3;
 • 2 lusikkaa - 325 cm 3.

Näin ollen yhden kivirakenteisen sementtiseoksen asentaminen vaatii 1081 cm3.

Tietenkin tämä määrä liuosta kulutetaan vain, kun asetetaan riittävän paksut seinät. Kun käytät "puoli-tiili" -menetelmää lusikoilla, sementtimassaa ei käytetä. Tällöin yksittäisen tiilen asennusta varten käytetään vain 756 cm3 seosta.

Laastin kulutus per m2: n tiilipelto

Yhden vakioyksikön asennus yleensä kestää siten 1081 cm3 seosta. Siksi on tarpeen sulkea puolet saumasta 540,3 cm3 liuosta. Näiden kahden indikaattorin keskimääräinen arvo on 810,75 cm3. Tällä perusteella on mahdollista määrittää liuoksen kulutus 1 m 2: a kohti.

Tämä indikaattori on tasainen käytettäessä muurausta:

 • "Puoliksi tiilellä" - 0,041 m 3;
 • yksi - 0,83 m 3;
 • yksi ja puoli - 0,124 m 3;
 • kaksinkertainen - 0,165 m 3.

Samanaikaisesti laastin kulutus 1 m 3: aan tiilen laskemisesta on:

 • "Puolet tiili" 53 lohkolle - 0,189 m 3;
 • yhden käytettäessä 102 tiiliä - 0,221 m 3;
 • puolitoista 153 lohkoa - 0,234 m 3;
 • kaksinkertainen 204 tiiliin - 0,240 m 3.

Kulutus / m2 m2 käytettäessä muita tiilimuotoja

Useimmiten rakennusten ja rakenteiden seinien muuraus suoritetaan vain tavallisilla yksittäislohkoilla. Kuitenkin joskus talojen rakentaminen on rakennettu muiden tyyppisten tiilien käyttämiseksi. Tämä voi olla esimerkiksi yksi ja puoli suurempia vakiolohkoja (250 x 120 x 88 mm). Tässä tapauksessa kulutus per 1 m 2 on jotain tällaista:

 • "puoliksi tiilen" asettamiseksi - 0,009 m 3;
 • yksi - 0,023 m 3;
 • yksi ja puoli - 0,032 m 3;
 • kaksinkertainen - 0,051 m 3.

Miten muuntaa kuutiometriä litroiksi

Erikoistuneessa rakennuskulttuurissa liuoksen kulutus per 1 m 2 annetaan yleensä m 3: ssä. Kuitenkin mikä tahansa rakenteiden itsenäinen rakentaminen, käytetyn seoksen määrä lasketaan yleensä kauhoilla. Eli litraa. Kuumametrien muuntaminen tähän mittayksikköön on hyvin yksinkertainen: 1 m 3 = 1000 l. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että yhden tiilen tekniikkaa tavallisesta tiilestä per 1 m 3: n rakenne jättää 221 litraa laastia.

Laske hiekkaa ja sementtiä

Betoniseokset, jotka on tarkoitettu kaatamaan esimerkiksi säätiöitä, ovat usein valmiita yksityisten talojen rakentamiseen. Useimmissa tapauksissa tiilipinnoitukseen käytettävät sementtiastiat valmistetaan paikan päällä. Loppujen lopuksi tällaiset koostumukset kulutetaan seinien rakentamisprosessissa melko hitaasti. Siksi valmistele niitä pienessä määrin - annoksina.

Näin ollen rakennuksen suunnittelussa on usein tarpeen laskea ja kuinka paljon hiekkaa ja sementtiä on ostettava massan sekoittamiseksi. Näiden materiaalien kulutus riippuu ensisijaisesti mittasuhteista, joissa laasti on valmistettu tiilien asettamiseksi.

Esimerkiksi 1 m 3 1/3, tarvitset 325-350 kg sementtiä. Hiekka sellaisen liuoksen sekoittamiseksi kestää 1125-1350 kg.

Joskus ei-standardin mittasuhteita käytetään erilaisten rakenteiden muuraukseen. Määritä tarvittava määrä sementtiä virtausnopeudella 1 m 3 hiekkaa tässä tapauksessa, voit kaavalla:

Qb - sementin kulutus, Vb - hiekkakulutus (meidän tapauksessamme 1 m 3), y - sementin tilavuuspaino kg / m 3.

Muut muuraustyypit

Niinpä, kuinka paljon laastia käytetän 1 m 2: ssa tiilihiihdosta, saimme selville. Puhtaita sementiseoksia käytetään kuitenkin yleensä vain raskaasti kuormitettujen rakenteiden rakentamiseen. Esimerkiksi tällaisten ratkaisujen avulla voidaan pystyttää rakennusten perustuksia tai seinämiä. Kaikissa muissa tapauksissa käytetään useampia muoviseoksia:

Tällaisten yhdisteiden kulutus on usein sama kuin puhdas sementti. Vahvuuden kannalta tämän lajikkeen ratkaisut ovat jonkin verran huonompia. Mutta samaan aikaan ne ovat enemmän muovia. Toisin sanoen seinät, jotka on pystytetty niiden käyttöön, eivät todennäköisesti halkeile.

On mahdollista määrittää korkealaatuisen pehmittimen liuoksen valmistamiseen tarvittava edellytys seuraavan kaavan avulla:

Qb - sementin kulutus per 1 m 3 hiekkaa.

Veden virtaus

Laastelaastan valmistukseen munivia tiilipeleitä varten ei riitä sekoittaa kuivia ainesosia oikeisiin mittasuhteisiin. Massassa on myös lisättävä oikea määrä vettä. Jos ratkaisu osoittautuu nestemäiseksi, rakennus ei tule olemaan liian kauan tulevaisuudessa. Saumat tässä tapauksessa ovat herkkiä ja alkavat särkyä ja särkyä.

Liian paksut laasti munitusta varten ei myöskään yleensä ole. Tällaisen massan käyttäminen on äärimmäisen hankalaa, minkä seurauksena seinämä voi olla epätasainen ja epätasainen. Kyllä ja sementti tässä tapauksessa rakennuksen rakentaminen vie kohtuuttoman paljon. Erityisiä kaavoja käytetään myös veden laadun laskemiseen, joka tarvitaan korkealaatuisen muurauskoostumuksen sekoittamiseen. Tee tarvittavat laskelmat niiden soveltamisesta on helppoa.

Esimerkiksi liuoksilla, joiden liikkuvuus on 9-10 cm, joka on valmistettu kalkilla tai savella pehmittimenä, esimerkiksi veden määrän laskemiseen tarvittava kaava näyttää tältä:

B - vedenkulutus per 1 m 3 hiekkaa kilogrammoina, Qb - sementin kulutus, Qd - saven tai kalkin kulutus.

Materiaalien valinta

Säilytä saumojen paksuus, kun tietysti tiilimuuraus on välttämätöntä. Kuitenkin tällaisten rakenteiden lujuus riippuu suoraan rakennuslaastin laadusta.

Tällaisten seosten materiaalien valinta riippuu ensisijaisesti rakennettavan rakenteen tyypistä. Jos käytetään rakenteita, joihin ei kohdistu vakavia kuormituksia käytön aikana, esim. Katukatokset tai pienet aidat, käytetään yleensä sementtiä M200 valmistettua laasti.

Sisätilojen väliseinien rakentamiseen tarkoitetut seokset, jotka on yleensä valmistettu M300-materiaalin avulla. Takaa olevat seinät on useimmiten pystytetty sementin M400 liuokseen. Samaa materiaalia käytetään useimmissa tapauksissa perustusten asettamiseen. Joskus rakennuksen perustukset rakennetaan käyttämällä M500-sementtiä.

Hiekka muurausseosten valmistukseen sallitaan käyttää urana ja joessa. Joka tapauksessa hiukkasten koko ei saisi olla liian pieni eikä erityisen suuri. Ennen kuin hiekkaa käytetään liuoksen sekoittamiseen, on hiekkaa sirotettava.

Kuinka laskea sementti-hiekkaseoksen kulutus 1 m2: ksi?

Talon rakentamisessa on välttämätöntä käyttää materiaalia, kuten hiekan ja sementin seosta. Tämän ainesosien yhdistelmän ansiosta on mahdollista saada luotettava pinnoite seinälle, tehdä kiinteä lattiapinnoite tai jopa asettaa seinään.

Voit ostaa tämän kokoonpanon kaupaksi lopullisena tuotteena tai valmistaa sen itse. Jos valitset toisen vaihtoehdon, sitä pidetään taloudellisimpana, lisäksi voit hallita seoksen pitoisuutta.

Kuinka paljon tarvitaan neliömetriä kohden

Nykyään rakennusmyymälöissä rakennussekoitusten valikoima on valtava, jonka ansiosta voit valita sävellyksen tietyille teoksille. Rakennusmateriaalin valinnassa on tärkeää tietää kulutuksensa. Tässä tapauksessa voit ostaa seoksen tarkan määrän ja säästää ei-toivottua materiaalia. Mutta jokaisen työn tyypin kustannuksille.

Lattiapinnoille

Kuinka laskea CCP: n kulutus 1 m2: n tasolle? Lattiapinnoitteen seoksen laskentamenetelmä on yksinkertainen, joten kaikki nämä manipuloinnit voidaan toteuttaa mielessä. Se ei käytä monimutkaisia ​​matemaattisia kaavoja. Harkitse koko prosessia tietyllä esimerkillä. 10 cm: n 1 m2: n tasoittamiseksi tarvitset 50 kg M400-merkin sekoitusta.

Jos tarvitset erittäin tarkkoja tuloksia, sinun on käytettävä seuraavaa kaavaa: kerro alueen pintakorkeuden mukaan. Tuloksena pitäisi olla numero, joka ilmaisee tarvittavan määrän ratkaisua.

Esimerkiksi pinta-ala on 50 m2 ja sen korkeus on 8 cm. Edellä oleva kaava on seuraavanlainen: 50 m2 × 0,08 m = 4 m3. Mutta tässä sementin ja hiekan säkeet ovat erittäin tärkeitä. Liuos valmistettaessa ne vähentävät tilavuuttaan nesteen vaikutuksen alaisena. Tällöin valmistetun liuoksen kokonaisvolyymi on pienempi kuin siihen käytettyjen materiaalien määrä. Materiaalin valinnassa on tärkeää ottaa huomioon paitsi brändi, myös sementin GOST työhön.

Kulutus per litra on noin 1,4 kg kuivaa seosta. Erikseen puhuttaessa 50 kg koostumuksesta saadaan 36 litraa liuosta. Tämän seurauksena syntyvän seoksen tilavuus on 2/3 materiaalin tilavuudesta.

Laske tämä luku on mahdollista vain tarkan tietämyksen käytetyn hiekan laatuominaisuuksista. Pakettia ei useinkaan ole. Tästä syystä on parasta laskea tarvittavat tiedot ilman, että otetaan huomioon kutistuminen ja sen jälkeen sen jälkeen, kun käytettiin sen likimääräistä määrää sen poistamiseksi.

Videossa - resepti lattialaastia varten sementti-hiekkaseoksen kulutuksesta 1m2:

Pintamaalaus

Jos päätät tasoittaa seiniäsi tai yksinkertaisesti poistaa vikoja, kuten onteloita ja halkeamia, sementti-hiekkasaumojen käyttö olisi erinomainen vaihtoehto. Sen kulutus on erilainen erilaisten munimispaksuuden varalta. Jos kerroksen paksuus on 5 mm, kulutus on 7 kg / m2.

Täällä voit katsella videoita huonolaatuisten talojen haitoista.

Tilavuuden mukaan liuoksen määrä 1 m2: n paksuudelta 5 mm on 5-6 l. Kerroksen paksuus voi olla 5 mm - 30 mm. Useimmiten käytännössä käytetään sementtipussia, kalkkia - 40 kg, hiekka - 550 kg, vesi - 100 l. Jos kipsinvalmistusprosessi on tehty oikein, on mahdollista saavuttaa korkealaatuinen seinäverhous. Lisäksi on mahdollista vähentää sementin kulutusta talon korjaamiseen ja pinnalle useita kertoja.

Kuinka paljon tarvitaan kuutiometriä kohden?

Intuitiivisesti jokaisen pitäisi ymmärtää, että esitetyn seoksen kulutus riippuu rakenteen rakenteen vahvuudesta. Esimerkiksi säätörakenteen rakentamiseen tarvitaan betonia M300 eikä pienempi, mutta laasti soveltuu hyvin sivelöintiin, jonka vahvuus on 150 kg / cm2. Jokaisella seoksella on omat ominaisuutensa ja laajuutensa.

Mitä korkeampi se on, sitä vähemmän materiaalia tarvitaan. Seoksen kulutuksen tunteminen 1 m3 kohden on erittäin tärkeä, koska tällä tavoin voit ostaa tarkan materiaalin määrän ja olla huolissasi siitä, että sitä on vielä ostettava. Lisäksi ostamisessa voit jopa ostaa materiaalia suuremmalla tilavuudella, koska sen tyyppiä suuresti vaikuttaa rakennettavan rakenteen tyyppi. On myös mielenkiintoista lukea, kuinka monta tiiliä on 1 m3.

Seinämaalaus

Näitä teoksia tehdessä teetä käytetään klassista kipsiastiastoa. Koostumuksessaan on komponentteja, kuten hiekkaa, sementtiä, otettu suhteessa 1: 3.

Pinta-aineksen kulutuksen tasoittaminen liittyy suoraan levitetyn kerroksen paksuuteen. Jos tämä parametri ei ylitä 12 mm, silloin 1 m3: n kipsiä varten täytyy varastoida 1,6 kg M40-seosta tai 1,4 kg M500-seosta. Liuoksen tilavuus neliömetriä kohden on helppo laskea. Tätä varten käytämme yllä olevaa kaavaa: 1m2x0,012 m = 0,012 m2 tai 12 litraa.

Täältä näet valokuvista socle-paneelit.

Muurausseinä

Tee muurattu tiiliseinä, on erittäin tärkeää varmistaa sen vahvuus. Tällöin on otettava huomioon paitsi laatikon laatu ja lujuusominaisuudet myös laasti, jota tässä tapauksessa käytetään. Jos päätät ostaa valmisvalmisteisen muurausmateriaalin, sinun on otettava huomioon, että 1 m 3: n seinän rakentamiseen 1 tiiliin, sinun on käytettävä 75 litraa M100-liuosta.

Tässä tapauksessa sementtihiekan suhde on 1: 4. Sementin kulutus suhteessa 250 kg / m3. Tarvittavan nesteen määrä otetaan ½ prosentilla käytetyn sementin kokonaismassasta.

Jotta voimme ymmärtää näitä sanamuotoja tarkemmin, tarkastelemme tarkemmin esimerkin avulla. Jos käytät 10 litran sementtiä M500, sinun on otettava neljä kauhoa hiekkaa ja 7 litraa nestettä. Veden määrä voidaan laskea ottaen huomioon sementin massa kauhassa - 10 litraa x 1,4 kg x 0,5 = 7 litraa.

Taulukko 1 - Seoksen kulutus suhteessa muurauspaksuuteen

Sementtihiekkaseos, kulutus per 1m2

Jokainen rakennustyöt täytyy aloittaa tarvittavan materiaalimäärän laskemiseksi. Tällöin syntyy erilaisia ​​kysymyksiä seoksen määrän, laadun ja sääntelymäärien suhteen.

Materiaalimäärän tunteminen voi merkittävästi säästää vain välttämättömien komponenttien hankkimista. Sinun ei myöskään tarvitse ajaa ylimääräistä seosta, vain jos suunnittelematonta työtä on tapahtunut.

ominaisuus

Sementin ja hiekan sekoittamisen seurauksena saadaan seosta, joka lisättäessä vettä on käyttökelpoinen. Laajamittaisessa rakentamisessa käytetään usein itse seosta valmistetta, vaikkakin yritys on myös valmistettu yrityksen DSP: ssä.

Sementtihiekkaseos

Jos ostat tehdasseoksen, koostumukses- saan peruskomponenttien lisäksi on pehmittimiä ja muita lisäaineita. Niitä käytetään tekemään liuos homogeeninen, muovi, jotkut lisää rouhamattomia lisäaineita työskentelemään vuoden kylmäkaudella.

Sementtilaastin valmistelu riippuu suuresti sementin tuotemerkistä ja vaaditusta laastista. Tästä on laskettu tarvittava ainesosien suhde.

Komponenttien määrä riippuu voimakkaasti seoksen tarkoituksesta, koska eräät työtyypit merkitsevät pienempää määrää hiekkaa (betonointi) tai päinvastoin suurempia määriä (muninta).

Ratkaisun joustavampaa valmistusta varten sinun tulisi sekoittaa hiekka ja sementti käsin, standardisuhde on 1-3, mutta ehkä 1-2 2-4. Sekoitukset ovat myös erilaisia, valtava valikoima kattaa useimmat tavalliset tarpeet.

Jotta ylimääräiset kustannukset voidaan välttää sellaisten materiaalien osalta, jotka eivät ole käyttökelpoisia rakentamisessa, on tehtävä laskelma. Se auttaa tuntemaan seoksen tarkan määrän.

Mutta tarkkaa arvoa ei ole aina mahdollista, koska materiaalin tiheydestä ei ole tietoa, koska se saattaa erota.

Sementin tarkoitus on tärkeä rooli brändin valinnassa:

 • m100 käytetään vain kipsiseinien seinämiin, noin 550-570 kg / m3;
 • m150 käytetään yleensä tiilien, hiekkalaatan tai asentamisen yhteydessä, harvoissa tapauksissa kulutuksen betonisointi on 570-590 kg / m3;
 • m200 muuraus ja asennusseos on valmistettava 590-620 kg / m3;
 • m300 käytetään betonisointiin ja kaatamiseen alueille, joilla lisääntynyt kuorma laskee, kulutus 620-660 kg / m3;
 • m400 erittäin kestäviin betonirakenteisiin, kulutus on 660-710 kg / m3.

Tarvittavien materiaalien laskemista 1 m3 kohti on mahdollista määrittää riittävän tarkasti DSP: n merkki ja määrä. Ne ovat myös vaihdettavissa, jos M150: n käyttöä suositellaan, voit korvata sementin M200: n ja M100: n avulla ilman suuria vahinkoja laskutoimituksille ja rakenteelliselle lujuudelle.

Aineenkulutus / m2, 1 m3

Sementti-hiekkaseoksen määrän laskeminen perustuu huoneen tai paikan kuutiokapasiteettiin. Metrijärjestelmä on helppo laskea tavanomaisen mittanauhan avulla ja sitten kertomalla pituus leveydellä, saat paikan alueen, joka on täytettävä sementillä.

Keskeinen parametri on kerroksen syvyys. Syvyys on välttämätön indikaattori, koska se vaikuttaa suoraan virtausnopeuteen. Keskimäärin, jos kerroksen paksuus on 10 mm, tarvitaan 22 kg / m2. Levitä 10 cm, 50 kg M400-seosta.

Seoksen määrän yksilölliseksi laskemiseksi on käytettävä indikaattoria 1 m3, joten liuoksen tilavuus on mahdollista laskea. Annamme likimääräisiä laskelmia rakennusmateriaalien määrän määrittämiseksi.

Jos huoneen pinta-ala on 100 m2 ja kerroksen syvyys on 10 cm (muunnetaan m: ksi), saadaan: 100 * 0,1 = 10 m3.

Erittäin karkea, mutta keskimäärin 555 - 713 kg seosta kohti 1 m3, pakkauksessa on oltava tarkemmat tiedot. Jos se on sekoitettu käsin, on tarpeen laskea tarvittava paino noin. Sääntö on, että mitä suurempi liuoksen laatu on, sitä suurempi paino on.

M400-sementin enimmäispaino on 700 kg / m3. Kun astia laskee, paino laskee myös. M100 painaa noin 550-600 kg / m3.

Tämä kuvio soveltuu käsin ja täyttää seoksen. Kuivan seoksen määrä ei heijasta volyymia liuoksena, 1 l sisältää noin 1,4 kg kuivaa seosta. Tällöin, mikäli on tarpeen täyttää 10 m3, lisälaskelma on (M300: n esimerkissä):

(10 m3 * 650 kg) * 1,4 = 9100 kg

Niinpä 10 m3: n täyttämiseksi tarvitaan seosta 6 500 litraa tai 9 100 kg kuivaa seosta.

Kipsin materiaalien laskenta

Seinän kipsin kulutustarvikkeiden määrä ja tilavuus on melko vaikea määrittää. Syynä on, että seinät ovat harvoin tasaisia, yleensä ulkonemia, uria ja kerros jokaisessa osassa on hieman erilainen.

On tarpeen määrittää kerroksen keskimääräinen syvyys sementti-hiekkaseoksen tilavuuden laskemiseksi. Esimerkiksi 5 kg kerrosta kertyy 7 kg seosta kohti 1 m2.

Laskeminen kipsiin

Kipsin paksuus vaihtelee välillä 5 - 30 mm. Kun kipsi on harkittava lisäkomponenttien lukumäärää, lisätään usein sammutettua kalkkia.

Suurten työmäärien osalta seos, joka koostuu seuraavista:

 • 4 pussia sementtiä;
 • 40 kg sammutettua kalkkia;
 • 550 kg hiekkaa;
 • 100 litraa vettä.

Niin monet ainesosat noudattavat määräyksiä 1 m3.

Jos kipsiä käytetään vakioina, käytetään sementtiä 1-3 hiekkaa. Jos kerrospaksuus on enintään 12 mm, 1 m2 kipsi nousee noin 1,6 kg M400-seosta, jos käytät M500: a, määrä laskee 1,4 kg: ksi.

Pehmentimiä, nestesaippuaa ja vastaavia ei pitäisi ottaa huomioon, koska niiden osuus on vähäpätöinen. Suuria erät ei ole suositeltavaa kerrallaan, koska liuos voi kovettua, jos sitä ei voida tahrata 1-1,5 tunnin kuluessa.

Muurauslaskenta

Tiiliseinät on sijoitettava seoksella, jossa on merkintä tiiliin. Tällainen rakenne on kestävin ja homogeeninen. Yleensä M100-M200 käytetään muuraukseen.

Niinpä on tarpeen ottaa huomioon materiaalin laatu ja lujuus (seoksena ja tiilinä). Perusstandardien käyttäminen 1 m3: n seinälle on poistettava noin 250 kg M100-seosta.

Sementti on tärkein ja tärkein komponentti useimmille rakennuksille ja rakenteille. Tässä sementin laimentamista.

Hiekan käyttö on välttämätöntä, kun tehdään mitään rakennus- tai korjaustöitä. Tässä kaikki on kvartsihiekkaa.

Keittiöparannus on erittäin tärkeä ja vakava asia, ja sinun on lähestyttävä sitä kaikin vastuisin. Seuraavalla linkillä tutustut muovipakkausten seinäpaneeleihin valokuvien painamiseen.

Jos itse valmistat ratkaisun itse, sinun on noudatettava osuutta 1-4: stä. DSP: ssä tulisi lisätä nestettä, joka on yleensä puolet seoksen kokonaispainosta.

Tietenkin seinän asentaminen riippuu voimakkaasti nivelten paksuudesta, kun tiilien välinen tila laajenee ja laastin määrä kasvaa 1 m3: lla. Seinien paksuus on myös tärkeä rooli, kun kyseessä on 1 kerroksessa oleva päällystetty tiili, tarvitaan sementtiä huomattavasti vähemmän kuin 2-4 tiilet kantavien seinien osalta.

Muurauslaskenta

Sääntelyasiakirjoissa on yksityiskohtaisia ​​suosituksia ja seinämän paksuuden ja käytetyn liuoksen määrän riippuvuus.

Esimerkkejä esitetään tavallisten tiilien ja tarvittavan määrän osalta 1 m3:

 • 12 cm: n seinämä - 420 tiiliä ja 0,19 m3 laastia;
 • 25 cm: n seinämä - 400 tiiliä ja 0,22 m3: n laasti;
 • 38 cm seinä - 395 tiiliä ja 0,234 m3 laasti;
 • 51cm seinä - 394 tiiliä ja 0,24 m3 laasti;
 • 64 cm seinään - 392 tiiliä ja 0,245 m3 laasti.

Laskeminen laastille

Laastille on ominaista lisääntynyt paine valmiissa paikoissa. Tämä luonnehtii kasvavaa tarvetta lasin lujuuteen. Siksi sinun tulisi käyttää M300- tai M400-sekoitetta. Joissakin tapauksissa käytetään myös M200, mutta vain silloin, kun ei tarvita suurta lujuutta.

Levyn päärynä on sen syvyys, sitä suurempi on, sitä enemmän laattoja käytetään 1 m2: ksi. Yleensä tasoitus on harvoin yli 30 cm, lisäksi kerros rikki tai sora on määritelty alla luoda alustan.

Laske DSP: n määrä on tarpeen irtotavaran alustan muodostamisen jälkeen, jos sellainen on suunniteltu.

Tarvittavan materiaalin määrän laskeminen voidaan tehdä parametrin 1 m3 perusteella. Alueen ja syvyyden tulisi alun perin muuntaa tämä arvo. Huoneen 50 m2 ja 20 cm: n syvyyssuunnassa tarvitaan 50 m2 * 0,2 m = 10 m3.

Laskeminen laastille

Seuraavaksi valitsemalla tehtävän vaatima sekoitusluokka, yleensä M200 tai M300, voit määrittää ostetun materiaalin määrän. Brändin painon lisäksi 1 m3 riippuu myös valmistajasta ja sen osista, joita sitä käytettiin.

M200: aa 10 m3: a kohti on tarpeen käyttää virtausnopeutta, joka on 600 kg / m3 * 10 m3 = 6000 kg, ja laskelma arvoon 1 - 1.4 on otettava huomioon. Eli sinun pitäisi saada 8 400 kg seosta 10 m3: n kerrokselle.

M300: n osalta 650 kg / m3 * 10 m3 = 6500 kg on hieman erilainen. Kun otetaan huomioon jonkin verran sitkeyttä seoksen valmistuksessa, tilavuus nousee suunnilleen 9100 m3: ksi.

Riippumatta valmistusmenetelmästä (manuaalisesti tai valmiin DSP: n), tällainen laskenta auttaa sinua suuntaamaan itse materiaalien määrän. Mutta kun seosta valmistetaan käsin, on ratkaisevan ratkaisun tarkkuus määritettävä.

Lisätietoja lasin materiaalien laskemisesta on videossa:

Muita suosituksia

On pidettävä mielessä, että kukin yksittäinen seos voi sisältää suuren määrän komponentteja ja niiden suhdetta tai laatua. Näin ollen on melko vaikeaa tietää paino tarkasti, vain noin seuraten keskimääräistä tietoa, joka perustuu seoksen merkkiin.

Ei vain hiekan määrä, vaan myös sen osa. Hieno hiekka on raskaampaa kuin karkea hiekka. Karkean murto-osan tyhjennys johtaa koko liuoksen helpottamiseen. Itsenäisesti valmistettua ratkaisua ei voida laskea ollenkaan, koska jokainen erä eroaa jonkin verran edellisestä.

Yleensä koostumuksen luokka voi vaihdella jonkin verran suositelluista parametreistä, mutta tässä tapauksessa suurempi määrä laastia kulkee 1 m2: iin, mikä kompensoi jonkin verran vahvuuden laskua.

Samoin suuremmalla brändillä on pienempi määrä seosta 1 m2 kohti. Joten kun täytät sivuston, sitä voidaan käyttää muiden M300-merkkien sijaan, niin M200: n kuin M400: nkin kohdalla, tulokset poikkeavat hieman.

Sementti tuoreus on tärkeä rooli. Jos sementti valmistettiin yli kuukausi sitten, sen ominaisuudet vähenevät jonkin verran, noin 10-15%. Siten liuokseen lisätään hieman sementtiä.

Liuoksen kuivaus valmistushetkestä kestää noin 1-1,5 tuntia. Tulevaisuudessa se lakkaa olemasta sopiva ja alkaa muodostaa johdonmukainen kokonaisuus. Jopa veden lisääminen ei palauta seoksen kunnollista elastisuutta.

johtopäätös

Sementti ja DSP ovat välttämättömiä tilojen rakentamiseksi ja niiden parantamiseksi, mutta materiaalien määrän määrittäminen on erittäin vaikeaa. Runsaasti aikaa DSP: n uuden osion päivittäiseen hankintaan käytetään paljon tehotonta aikaa ja polttoainekustannuksia on enemmän.

Käyttäen artikkelissa kuvattuja menetelmiä pystyt oikein määrittämään seoksen kokonaismäärän ja ostamaan sen kerralla.

Laastin kulutus per m2 tai tiilipeltokuutio - lasketaan yhteen

Muurarin työ vaatii huomattavaa fyysistä ponnistusta päälliköltä, ja laasti, joka laastin laasti menettää muovisuutensa hyvin nopeasti. Siksi me tarvitsemme paitsi nopeutta ja fyysistä voimaa, myös kykyä laskea oman työn nopeus synkronoimalla ne sitoutumiskokoonpanon määrään tunti tai siirtymä. Tässä artikkelissa puhumme siitä, kuinka paljon kokoonpanoa tarvitaan erilaisten muurausmallien neliömetrin järjestämiseksi.

Seinän kiinnitysratkaisun valmistukseen muurarit käyttävät 400 tai 500 asteen Portland-sementtiä ja tavallista hiekkaa, seulotaan rakennussarjan läpi, jotta päästään eroon töistä, juurista, kivistä ja orgaanisesta aineesta. Molemmat komponentit yhdistetään suhteessa 1: 3 tai 1: 4 (sementti: hiekka). Yhdistämme kolme osaa hiekkaa yhteen osaan sementtiä vain siinä tapauksessa, että rakennetaan ladattuja arkkitehtonisia elementtejä - kantavia seiniä, perustuksia, pylväitä. Kaikissa muissa tapauksissa käytä suhteessa 4: 1.

Kiinnitysliuoksen valmistus

Prosessin tekeminen sitovasta yhdistelmästä säätiölle tai muulle tukirakenteelle käsin näyttää seuraavanlaiselta:

 1. 1. Kourun pohjassa kaada yksi osa sementistä.
 2. 2. Lisää sideaineen päälle kolme tai neljä hiekkaa.
 3. 3. Seuraavaksi sekoita kuiva seos perusteellisesti kunnes se on sileä, lisäämättä vettä.
 4. 4. Kourun lopussa kaada vettä, keskittämällä osaan: puolet litraa nestettä kilogrammalta sementtiä.

Tällä tavoin valmistettu koostumus puretaan ämpäreihin ja jaetaan työtiloille muurareille, joille rakennuspalikat on jo toimitettu. Päällikön on käytettävä sitovaa massaa 30-40 minuuttia (enintään yksi tunti). Siksi hiekkasementtiseoksesta vastaavan oppipojan on valmistauduttava tiukasti mitattuun tilavuuteen liuoksesta keskittyen puolen tunnin tai tunnin kuluttua kerättyjen keraamisten lohkojen pinta-alan tai kuutio-tilavuuden keskittymiseen. Lisäksi tämä alue ja kuutiomainen kapasiteetti eivät riipu pelkästään muurarin nopeudesta vaan myös muuraustyypistä.

Innovatiivisten rakennusmateriaalien ja lämmittimien käyttö mahdollisti poiketa kantavien seinien rakentamisesta yli puolen metrin syvyyteen. Siksi moderni luokittelijasta nykyisten monimuotoisten tyyppien osalta seinien paksuutta varten on jäljellä vain neljä lajiketta, nimittäin:

 • "Puolileikattu" -muunnos - tässä tapauksessa 51 standardi (yksittäinen) tiili lähtee 1 m 2 ja seinien syvyys on 120 mm.
 • "Yksittäinen" - se tarjoaa 250 mm: n seinämän syvyyden, joka pakottaa sinut viettämään 102 lohkoa neliömetriltä.
 • Yksipuolinen vaihtoehto - tässä paksuus on 380 mm, ja rakennusmateriaalien kulutus on jopa 153 kappaletta neliömetriä kohden.
 • Asennus on "kaksinkertainen" - tässä tapauksessa seinämän syvyys on 510 mm ja rakennusmateriaalin kulutus on 204 kpl / m 2.

Lisäksi ei ole kovin usein, että muurarit kääntyvät "kahden ja puolen tiilen" järjestelmään. Tämä vaihtoehto antaa syvyyden 640 mm, mikä riittää varmistamaan rakenteen lämmönkestävyys ilman eristystä. Nykyaikaiset lämpöeristysmateriaalit ovat kuitenkin halvempia kuin keraamiset lohkot, joten tämä vaihtoehto ei ole kovin suosittu rakentamisasiakkaiden kanssa, emmekä ota huomioon sitä määritettäessä laastin tilavuuksia 1 m 3 muurausta tai 1 m 2 sen pinta-alasta.

Tyyppien tiilimuuraus

Muiden liimakoostumuksen kulutuksen laskemiseen liittyvistä hienovaraisuuksista meidän on tiedettävä tiheä tiililuku kuutiometrissä. Ja sitten sinun on otettava uudelleen huomioon muuraustyypit. Loppujen lopuksi "puoli-tiilimuunnos" mahtuu (kaikkien saumojen kohdalla) jopa 420 kappaletta vakiolohkoja kiinteän seinän kuutioon, 400-400 yksikköä / m 3 ja puoliksi ja puoleen ja 394-395 kpl / m 3 kussakin. Kun tiedämme kaikki nämä hienot yksityiskohdat, voimme edetä kulutuksen laskemiseen.

Jos otetaan huomioon se, että sauman suositeltu vaakasuora syvyys on 10-15 mm ja pystysuuntainen - 8-12 mm, sitten yhden tiilen sijoittamiseksi oppilaan on valmisteltava seuraavat koostumusmäärät: 600 cm 3 sulkemaan kaksi sänkyä ((25x12x1 ) x2); 156 cm3 kahden sulautetun sauman ((6,5 x 12 x 1) x2) sulkemiseen; 325 cm3 kahden lusikan sivun ((6,5 x 25 x1) x2) sulkemista varten.

Tämän seurauksena 1081 cm3 (1,08 1) liuosta on käytettävä yhden korttelin pinoamiseen. Kuitenkin laastien kulutuksen taso 1 m 2: aa kohti määritetään paitsi yhteisten aukkojen ja seinäparametrien mukaan myös tiilimuuraustyypin mukaan. Loppujen lopuksi kullakin lajilla on oma tilavuus vaaka- ja vaakasuuntaisista saumoista, jotka on täytetty kiinnittimellä. Esimerkiksi puoli-tiiliseinämässä ei ole lusikka-rivejä. Siksi tässä tapauksessa yhden lohkon kiinnittämisessä on käytettävä vain 756 cm3 kiinnitysyhdistettä.

Laastin laastin määrä

Kyllä, ja muilla seinätyypeillä kaikki ei ole yhtä yksinkertaista kuin teoriassa, joten laskettaessa on parempi keskittyä keskimääräiseen arvoon, joka on 1081 cm3 (niin paljon laastia tarvitaan saumojen sulkemiseen) ja 540,5 cm3 (niin paljon kiinnittimiä tarvitaan sulkemaan puolet saumoista). Ja keskimääräinen arvo on 810, 75 cm3 tai pyöristys - 0,811 l. Sen jälkeen voimme laskea, kuinka paljon laastia tarvitaan jokaisen muuraustyypin neliöön tietyn tiilien lukumäärän perusteella:

 • Puolileikattujen polttopuiden 51 kappaleessa tarvitaan 41,3 litraa seosta.
 • Yhden tyyppiselle seinälle 102 palaa tarvitaan 82,7 litraa.
 • 153 lohkoa yhden ja puolen seinän päälle tarvitset 124 litraa.
 • Kahden tiilen 204 seinälle tarvitaan 165,4 litraa sementti-hiekkaseosta.

Noin samoja määriä suositellaan useimpien viitekirjojen kääntäjille muurareille. Siksi emme olleet virheellisiä laskelmissamme.

Sementin kulutus 1 kuutiometriä tiilipintaista kohti lasketaan edellä esitetyn menetelmän ja tunnettujen lohkojen mukaan, joiden mukaan kuutiometrin valmiin seinän voi sijoittaa. Muista, että puoliperävaunun tai kuormitettavan seinän kuutioihin tarvitaan 420 kappaletta, vain yksi 400 kappaletta. Ja syvyys puolitoista ja kaksi tiilet - 395 ja 394 kappaletta, vastaavasti.

Tästä seuraa, että tavallisen seinän kanssa, jossa on puoli tiiliä, tarvitset 340 litraa liuosta 1 m 3 muuraukseen. Yksi versio - 324 litraa ja yksi ja puoli ja kaksinkertainen paksuus - 320 ja 319 litraa. Virallisessa SNiP: ssä näet kuitenkin hyvin erilaisia ​​suosituksia. Siellä syvälle puoli tiiliä suositellaan 189 litraa seosta, yhden version - 221 litraa ja puolitoista tai kaksinkertaista litraa kohti - 234 ja 240 litraa. Mikä vaihtoehto käytännössä valitaan asiakkaiden ja muurareiden kesken. Referenssikirjoissa ne toimivat kuitenkin kuvioissa, jotka on saatu aikaan järjestäessä rakennetta ihanteellisissa olosuhteissa ja kiinteän, ei-ontoman keraamisen kappaleen pohjalta.

Siksi suosittelemme lukijoillemme kiinnittämään huomiota keskimääräiseen arvoon tai laskentojemme perusteella saavutettuihin enimmäismääriin.

No, kun kyseessä oli uunin tai savupiipun muuraus, jossa saven ja kvartsihiekkakerrosta käytettävän hiekosementtiseoksen sijaan käytettiin hyvin erilaisia ​​mittasuhteita. Kokenut liesi asiantuntijat neuvovat käyttämään jokaista tiiliä vähintään kiloa savi-hiekkaseosta, joka vastaa 1,07 l liuosta. Tuloksena tulenkestävän tiilen kuutio kestää vähintään 400-420 kilogrammaa kuivaa seosta tai enintään 450 litraa työliuosta hiekasta, vedestä ja savesta.

Laastin kulutuksen laskeminen tiilimuuraukseen

Suunnittelemalla minkä tahansa tiilen kohteen rakentamista, sinun täytyy tietää laastin virtaus tiilestä. Näin voit ostaa juuri niin paljon rakennusmateriaalia kuin tarvitset asennustöihin. Tämän ansiosta voit säästää rahaa, mutta myös henkilökohtaista aikaa.

Tiiliseinän rakentamiseksi tarvitaan tiilet ja sideaineliuos.

Muurauslaastatyypit

Seinien raken- teessa olevien tiililohkojen välinen liitoselementti on seos, joka koostuu kovettajasta, täyteaineesta ja vedestä. Tänään suosituimpia ovat tällaiset ratkaisut:

Eri tyyppisiä laattoja tarvitaan erityyppisissä muurioissa.

 1. Sementtihiekka. Se koostuu sementistä, hiekasta ja vedestä. Tässä komponenttien suhde riippuu sideaineen tyypistä ja munintamenetelmästä. Tämä ratkaisu on kestävin, joten sitä käytetään useimmiten. Kuitenkin valmistuksen tekniikan vetäytymisen aikana tiilarakenne menettää voimansa ja särkyjen muodostuminen ajan mittaan sen kanssa.
 2. Kalkkia. Sementin sijasta käytetään raakalihaa. Se on erittäin plastinen, mutta se pestään vedellä, joten sen avulla on mahdollista rakentaa vain sisäseiniä.
 3. Sekoitettu. Tällöin sementtiä ja hiekkaa ei laimenneta tavallisella vedellä vaan hydratoituneella kalkilla. Tämä tuottaa seoksen, jolla on suuri lujuus ja sitkeys.
 4. Pehmittimellä. Kovettajalle ja täyteaineelle lisätään muoviteippi lisäksi sekoitettua polymeeri-lisäainetta. Tällaista seosta suositellaan valmistettavaksi kuivasta seoksesta, lisäämällä vettä ohjeiden mukaisesti.

Riippumatta siitä, mikä on laastin koostumus tiilimuodossa, on tarpeen täyttää kaikki laatuvaatimukset tarkasti. Kaikki ainesosat on puhdistettava perusteellisesti kokkareista, seulottu nestemäinen kalkki ja seulotaan hiekkaa seulan läpi. Seoksen valmistamiseksi sekoita ensin kaikki kuivat ainesosat ja lisää sitten hitaasti puhdasta vettä noin 20 ° C: n lämpötilassa. Sekoituksen helpottamiseksi voit käyttää poraa erityisellä suuttimella tai betonisekoittimella.

Laastin laskeminen 1 m3: n tiilimuurausta kohden

Ennen laskujen tekemistä on huomattava, että seuraavat tekijät vaikuttavat liuoksen virtausnopeuteen:

 • muuraustyyppi;
 • seinien tarkoitus (laakerirakenteiden on sovellettava suuremman tuotemerkin ratkaisua kuin itsekantava);
 • seinämän paksuus (kun paksuus kasvaa, seoksen virtausnopeus kasvaa).

Laastin kulutus erilaisten tiilimuurauksien osalta.

Ennen laskelmien tekemistä tulevan työn laajuus on arvioitava. Jos aiot tehdä pienen työn, niin sideaineena on suositeltavaa ostaa valmiita seoksia, jotka ennen käyttöä on vain laimennettava puhtaalla vedellä tietyssä määrin. Tällöin voit olla varma, että tiiliseinällä on suuri lujuus ja luotettavuus.

Jos aiot aloittaa täyden mittakaavan rakentamisen (esimerkiksi rakentaa yksityinen talo tiilistä), valmiiden seosten ostaminen on kannattamatonta. Tällöin sinun on valittava itse kaikki ratkaisun komponentit. Sementti-hiekkaseoksen huomioon ottaen sinun tulisi tietää, että niiden komponenttien suhde on 1: 4. Tämä tarkoittaa, että 1 osa kovettajaa on 4 osaa täyteainetta. Hiekan ja laastin teknisistä ominaisuuksista riippuen komponenttien suhde voi vaihdella laajalla alueella.

Laskettaessa vaadittavaa laastien määrää tiilimuuraukseen, on oletettava, että noin 1 m 2: n sementti-hiekka-seosta on noin 0,25 m 3.

Rakennetun rakenteen paksuus on kuitenkin tässä tärkeä rooli. Taulukossa 1 on esitetty laastin virtausnopeus 1 m 3: stä tiilimuurauksesta seinien paksuuteen ja käytettyihin tiiliin.

CPS: n kulutus tiilen sijoittamiseen

50 kg - 0,038 m3

25 kg - 0,019 m3

2. Sementti-hiekkalaasti asennettaessa:

1 m2: n tiilimuurille, jossa tiilipinta on 1 tiili, laastin määrä lähestyy 75 litraa kulutusta 1 m2: ksi. Jos tiili on tehty tiilestä, jonka paksuus on 1, 5 tiiliä, laastin määrä vastaa 115 litran määrää.

3. Sementtilaastin osuudet:

Laastin valmistukseen tarvitset: 1 osa sideaineesta (sementtiä) ja 4 osaa aggregaattia.

4. Rappaosuudet:

Se vie 1 osa sideaineesta (sementtiä) ja 3 osaa aggregaatista.


5. Tiililasialus:

Kulutuskulut 400 kpl. tiilet (tarkemmin 404) - 1 m3 muurausta. Liuoksen kulutusnopeus 1 m3 kohti on 0,23 m3 (käytännössä hyväksytään 0,25).

6. Kuinka laskea hiekkasaumojen kulutuksen M-300 tasolle?

Hiekka-betonimassan likimääräinen tiheys 1,7-1,75 kg / kuutiollinen dm

1 m / 2 paksuus 1 cm = 18-20 kg. Seos (peskobeton M300).

7. Laattaliima:

Laattaliiman kulutus 1 m2: n rungossa on 10 kg. kuiva seos, jonka lopullisen liuoksen kerrospaksuus on 10 mm.

8. Vaahtobetonilohkojen ja kaasusilikaattilohkojen liima:

Vaahtobetonin liima-aineen kulutus 1 m3: n kohdalla laskettuna vaahtobetoni on 40 kg. kuiva seos

9. Itsetasoavat lattiat:

Itse tasoitettavien kerrosten kulutus 1 m2: n valmiissa liuoksessa on 6 kg. kuiva seos, suositeltu kerrospaksuus on 5 mm.

10. Seinien kipsi:

Kipsin kulutus 1 m2 valmiin liuoksen osalta on 10 kg. kuiva seos, jonka suositeltu kerrospaksuus on 10 mm.

11. Putty Walls:

Putkikulutus 1 m2 valmiin liuoksen kohdalla on 0,9-1,0 kg. seosta.

12. Kiinnitys (välikerrokset):

Laastin uuttokulutus 1 m2: n kohdalla on 120 g. Suositeltavalla nivelpaksuudella 2 mm.

13. Yleiseos M -150:

Universaalin M-150: n seoksen kulutus 1 m3 valmiin liuoksen osalta on 450 kg. kuiva seos.


14. Muurausmassa M-200:

Muuratun M-200-seoksen kulutus 1 m3 muurausta kohti on 350 kg. kuiva muuraus sekoitus.

15. Vedeneristysmateriaali (läpäisevä kerros):

Vedenpitävä kulutus per pinta-ala on 1 m2. kuiva seos laimennettuna lietteen tilaan harjalla (telalla).

16. Maalit:

Maalien kulutus noin 1 m2: n seinissä tai katossa, kun sitä käytetään ensin pohjustetulle tasaiselle pinnalle, on 0,3 litraa, toinen kerros, kun sitä käytetään oikein, on 0,2 l / m2.

17. Polyuretaanilattiat:

Suodatusalustalle levitetyn polyuretaanin itsetasaavan lattian kulutus on 1,5 kg / 1 m2 betonilattiapinta, jonka paksuus on 1 mm.

18. Sementin määrä sementtiä kohti (sementtikulutus munivia tiiliä kohti):

1 m3: n sementtilaastin valmistukseen tarvitaan 8 pussia sementtiä, joka on 50 kg. ja sekoitetaan suhteessa hiekkaan 1: 4, jossa yksi osa hiekasta on myös 50 kg.

19. Materiaalien kulutus (lukuun ottamatta tappioita) 1 m2: n rakentamiseksi tiiliseinän pinnalle, jonka paksuus on neljäsosa tiilestä:

sementti (liuoksella M-100) - 5 kg;

sementti (liuoksella M-75) - 4 kg;

sementti (liuoksella M-50) - 2,5 kg.

20. Kuinka paljon sementtiä, hiekkaa ja raunioita 1 m3: ssa betonia (miten valmistella betoniosuuksia):

a) 1 m3 M 150 betonia tarvitset: 220 kg sementtiä, 0,6 m3 hiekkaa, 0,8 m3 murskattua kiveä.

b) 1 m3 M 200 betonia tarvitset: 280 kg sementtiä, 0,5 m3 hiekkaa, 0,8 m3 murskattua kiveä.

c) 1 m3: n M 250 betonille tarvitset: 330 kg sementtiä, 0,5 m3 hiekkaa, 0,8 m3 murskattua kiveä.

d) 1 m3 M 300 betonia tarvitset: 380 kg sementtiä, 0,5 m3 hiekkaa, 0,8 m3 murskattua kiveä.

21. Savi-hiekkaliuos. Kuinka valmistaa:

Savihiekkaliuos on suhde 1: 3, jossa yksi osa savea liuosta ja kolme osaa vermikuliittia. Tuloksena oleva liuos kaadetaan 50 mm: n kerrokseen

Savi-mustan kerroksen tekemiseksi lämpimälle tasolle tai seinien rakentamiseksi vielä lämpimämmäksi, sinun täytyy sekoittaa savi-mutahiekka suhteessa 1: 1 sahattuun tai seksiin (hienonnettu olki). Valmistettu liuos kaadetaan kerroksen paksuuteen 20-30 cm.

22. Betoni- ja vaahtomuovin osuus:

Tällaisen ratkaisun luomiseksi, jota käytetään pääasiassa lattian ja kylpyammeiden lattioiden lämmittämiseen, täytyy sekoittaa 1 osa tavallista sementtilaastia (tai valmiita betoniliuoksia) ja 3 osaa vaahterumurua.

23. Kuinka monta lohkoa 1 m3: ssa munia?

Koko 200 × 300 × 600 - 27 lohkoa 1 m3: ssa

Koko 200 (188) х200 (188) х400 - 62 lohkoa 1 m3: ssa

24. Tiilen tai lohkon muurien, muurauslaastin ja mustan sauman salaisuudet:

Kulutus - 1-1,5 kauhaa liuosta 1m2. Sen sijaan kallista pehmittimenä, 2 caps halpaa shampoo (plasticity) 1/4, 1 litran erän. voi mustan pigmentin, mutta jotta ei olisi kastelua 200g. 9% p-ra etikkaa.

25. Läpäisemällä vedenpitävä pennieri ja tunkeuma:

Penekriitti 150-200 grammaa saumaa kohden 25 × 25 mm 1 juoksumatriisin kohdalla

Penetron (2 kerrosta tekniikan mukaan) 0,8 kg - 1,1 kg / m2, riippuen löysyydestä ja pinnan karheudesta

26. Kuinka monta tiiliä 1 m2 muuraus:

a) Jos seinän paksuus puolessa tiilessä on 120 mm

 1. yksi tiili - 61 kpl. ilman saumaa, 51 kpl. saumalla
 2. yksi ja puoli tiili - 46 kpl. ilman saumaa, 39 kpl. saumalla
 3. kaksinkertainen tiili - 30 kpl. ilman saumaa, 26 kpl. saumalla

b) Jos yhden tiilen seinämän paksuus on 250 mm

 1. yksittäinen tiili - 128 kpl. ilman saumaa, 102 kpl. saumalla
 2. yksi ja puoli tiilet - 95 kpl. ilman saumaa, 78 kpl. saumalla
 3. kaksinkertainen tiili - 60 kpl. ilman saumaa, 52 kpl. saumalla

c) Jos seinämän paksuus on yksi ja puoli tiilet - 380 mm

 1. yksittäinen tiili - 189 kpl. ilman saumaa, 153 kpl. saumalla
 2. yksi ja puoli tiilet - 140 kpl. ilman saumaa, 117 kpl. saumalla
 3. kaksinkertainen tiili - 90 kpl. ilman saumaa, 78 kpl. saumalla

d) Jos seinän paksuus kahdessa tiilessä on 510 mm

 1. yksittäinen tiili - 256 kpl. ilman saumaa, 204 kpl. saumalla
 2. yksi ja puoli tiili - 190 kpl. ilman saumaa, 156 kpl. saumalla
 3. kaksinkertainen tiili - 120 kappaletta ilman saumaa, 104 kappaletta saumaa

d) Jos seinämän paksuus on kaksi ja puoli tiiliä - 640 mm

 1. yksittäinen tiili - 317 kpl. ilman saumaa, 255 kappaletta saumaa
 2. yksi ja puoli tiilet - 235 kpl. ilman saumaa, 195 kappaletta saumaa
 3. kaksinkertainen tiili - 150 kpl. ilman saumaa, 130 kpl. saumalla
27. Kuinka monta päin olevaa tiiliä on 1m2
 1. 1. punainen tavallinen - 54 kpl tiiliä
 2. 2. päin - 85 kappaletta tavallista tiiliä
 3. 3. iso etuosa - 14 kpl tiiliä

Kaikki rakentaminen on jätettä eikä pieni, mutta jos tiedät säännöt, ei voi antaa itsesi joutua tekemisiin epärehellisten työntekijöiden kanssa. Mitä ei löydy? Ei tietoa? Kirjoita alla oleva kysymys - löydämme vastauksen ja lähetämme tuloksen sähköpostiisi.

CPS: n kulutus tiilen sijoittamiseen

Laastin kulutus per m²

Sementtipohjaiseen laastiin käytettävät rakennustyöt edellyttävät kaikkien osasta koostuvien komponenttien ostamista etukäteen.

Tiilien tiilien asettaminen.

Erityistä huomiota kiinnitetään sellaiseen indikaattoriin kuin sementin kulutus ja sen valmistelu, koska tätä materiaalia ei voida korjata myöhempää käyttöä varten sen lisääntyneen hygroskooppisuuden vuoksi ja sen seurauksena nopea siirtyminen epäasianmukaisuuteen.

Ensinnäkin on välttämätöntä määritellä tuotetyyppisi materiaali, joka vastaa teostustyötäsi, koska tietyt käyttötarkoitukset edellyttävät tietyn tyyppisiä laastareita (sementti-hiekka, kuona-sementti, betoni ja muut). Käytetyn tiilityyppi määräytyy hankkeen mukaan. Esimerkiksi muovipuristusta keraaminen tuote on suositeltavaa seinien asettamiseksi pakkaselta ja kosteudelta. Hollow-keraamisella tiilellä on alhainen lämmönjohtavuus, mutta sen avulla voidaan vähentää rakenteen painoa 25% ja seinien paksuutta 20-25%. Keraamista materiaalia ei voi käyttää uuneissa, savupiipuissa ja pakoputkissa. Säätäessäsi ne käyttävät täyteläisiä painettuja tiiliä tai betonilankkoja ja ulkoisia seiniä - silikaattisia onttoja tai kevyitä betonipaloja.

Tuotemerkistä riippuu rakenteen vahvuus. Esimerkiksi jos valmistat lattiapinnoitetta, tarvitset seosta M200: stä M300: een, tiili- tai vaahtolohkojen muurausseinien osalta, on parasta käyttää M50: stä M100: een kovaa seosta M50: n ja M100: n vaahtolohkoihin, ja perustan tekeminen edellyttää vahvuutta M200: sta M300.

Järjestelmä tiilimuuraus käyttäen laasti.

Kun materiaalin, ratkaisun ja työtyypin laatu on määritetty, on tarpeen valita sopiva sementtimerkki. Sementti-hiekkaseoksen valmistuksessa on välttämätöntä, että tuotemerkki on kaksi tai kolme kertaa korkeampi kuin liuoksen laatu. Esimerkiksi M200: n koostumukseen tarvitaan sementti M400 tai M500 ja betonilohkoille on välttämätöntä, että sen brändi on kuusi-kahdeksan kertaa suurempi kuin seoksen merkki.

Tietenkin materiaalien kulutus riippuu monista eri tekijöistä, kuten esimerkiksi rakenteen koosta, rivien välisistä saumoista, lohkon koosta ja monista muista. Keskimääräiset virtausnopeudet 1m2: n osalta voidaan kuitenkin laskea käyttämällä annettuja taulukoita.

Ratkaisun kulutuslaskenta

Jos käytät lattialaattoja tai kipsiseinämiä, löytää haluttu liuoksen määrä, sinun on moninkertaistettava betonikerroksen leveys, paksuus ja korkeus. Yhden tai yhden ja puolen tiilen muodostamisen koostumuksen valmistuksessa vaadittiin 0,20 - 0,25 kuutiometriä 1 m2: n tasolle. Jos teet sekoitus betonilohkareille, 0,05 m3 riittää 1 m2 pintaan. On syytä huomata, että sementin M400 avulla voit tehdä minkä tahansa tuotemerkin kokoonpanoa, tarkkailemalla tarvittavia mittasuhteita. Esimerkiksi 1 m3: n seosta M300: n perustukseen vaatii 380 kg sementtiä.

1 m3: n yksittäisen tiiliseinän asentamiseksi tarvitset 0,221 m3: aa seosta ja yhden puolen ja puolen tiilen seinälle - 0,234 m3. Käytetään kolmen tyyppisiä yhdisteitä: sementti-kalkkia, kolmikomponenttia (vettä, sementtiä, hiekkaa) ja liuosta, jossa on pehmittimien seosta. Valmiin seoksen tilavuus ei riipu käytetyistä komponenteista. Tarvittavan sementin kulutus lasketaan suhteessa 1: 4 (4 osaa hiekkaa on lisättävä 1 osaan sementtiä). Tulos näkyy taulukossa.

Jos onttoja tiiliä käytetään muuraukseen, tyhjät aukot täytetään ja käytetyn seoksen määrä kasvaa. Tarpeettomien kustannusten välttämiseksi on tarpeen laskea sementin ja tiilien määrä tarkasti.

Sementin kulutus lasille

Tämän materiaalin kulutus astiaan lasketaan kilogrammoina, jotka tarvitaan valmistettaessa 1 m3 koostumusta. Lattian kuormituksesta riippuen käytetään useimmin märkäluokkien M200 ja M150 sementtiä ja hiekkalaatuja. Taulukossa näkyvät tasoitusmittausstandardit.

Sekoita kulutus vaahtobetonilevyjen asentamiseen

Vaahtolohkojen asettaminen.

Kiinteä betonia käytetään rakennusten rakentamisessa, joiden korkeus on enintään 14 metriä. IVY-aineistossa tämä materiaali ilmestyi suhteellisen hiljattain, koska saippuan juuren lisäys vaahtolohkojen koostumukseen. Lisääntynyt lujuus, ulkoisten tekijöiden, lämmöneristyksen ja pakkasvastuksen kestävyys määrittävät vaahtolohkojen johtavan aseman eri rakennusmateriaalien joukossa.

Vaikka muurattu vaahtolohko erikoistunut laasti on hieman kalliimpaa kuin sementtihiekka, sen kulutus on 3 kertaa pienempi, koska paksuus pienenee 15: stä 5 millimetriin, mikä ei voi kuitenkaan vaikuttaa kustannuksiin. Koska vaahtobetonin taso tasoittaa kuitenkin suuren koostumuskerroksen käyttöä, ensimmäinen rivi asetetaan sementti-hiekkaseokseen. Näiden liuosten virtausnopeus vaahtolohkojen asettamiseksi on 40 kg / m3, jonka seinämän paksuus on 40 cm, ja prosessin lämpötilaolosuhteet ovat 5 ° C - 25 ° C.

Luettelo tarvittavista työkaluista:

Rakennustyön likimääräisten kustannusten laskeminen kulutustarvikkeiden ohella on myös otettava huomioon apuvälineiden ja työvälineiden kustannukset. Toivotamme teille menestystä!

Laastin kulutuksen laskeminen tiilimuuraukseen

 • Muurauslaastatyypit
 • Laastin laskeminen 1 m3: n tiilimuurausta kohden
 • Sementin laskeminen tiilimuodossa

Suunnittelemalla minkä tahansa tiilen kohteen rakentamista, sinun täytyy tietää laastin virtaus tiilestä. Näin voit ostaa juuri niin paljon rakennusmateriaalia kuin tarvitset asennustöihin. Tämän ansiosta voit säästää rahaa, mutta myös henkilökohtaista aikaa.

Tiiliseinän rakentamiseksi tarvitaan tiilet ja sideaineliuos.

Muurauslaastatyypit

Seinien raken- teessa olevien tiililohkojen välinen liitoselementti on seos, joka koostuu kovettajasta, täyteaineesta ja vedestä. Tänään suosituimpia ovat tällaiset ratkaisut:

Eri tyyppisiä laattoja tarvitaan erityyppisissä muurioissa.

 1. Sementtihiekka. Se koostuu sementistä, hiekasta ja vedestä. Tässä komponenttien suhde riippuu sideaineen tyypistä ja munintamenetelmästä. Tämä ratkaisu on kestävin, joten sitä käytetään useimmiten. Kuitenkin valmistuksen tekniikan vetäytymisen aikana tiilarakenne menettää voimansa ja särkyjen muodostuminen ajan mittaan sen kanssa.
 2. Kalkkia. Sementin sijasta käytetään raakalihaa. Se on erittäin plastinen, mutta se pestään vedellä, joten sen avulla on mahdollista rakentaa vain sisäseiniä.
 3. Sekoitettu. Tällöin sementtiä ja hiekkaa ei laimenneta tavallisella vedellä vaan hydratoituneella kalkilla. Tämä tuottaa seoksen, jolla on suuri lujuus ja sitkeys.
 4. Pehmittimellä. Kovettajalle ja täyteaineelle lisätään muoviteippi lisäksi sekoitettua polymeeri-lisäainetta. Tällaista seosta suositellaan valmistettavaksi kuivasta seoksesta, lisäämällä vettä ohjeiden mukaisesti.

Riippumatta siitä, mikä on laastin koostumus tiilimuodossa, on tarpeen täyttää kaikki laatuvaatimukset tarkasti. Kaikki ainesosat on puhdistettava perusteellisesti kokkareista, seulottu nestemäinen kalkki ja seulotaan hiekkaa seulan läpi. Seoksen valmistamiseksi sekoita ensin kaikki kuivat ainesosat ja lisää sitten hitaasti puhdasta vettä noin 20 ° C: n lämpötilassa. Sekoituksen helpottamiseksi voit käyttää poraa erityisellä suuttimella tai betonisekoittimella.

Takaisin sisällysluetteloon

Laastin laskeminen 1 m3: n tiilimuurausta kohden

Ennen laskujen tekemistä on huomattava, että seuraavat tekijät vaikuttavat liuoksen virtausnopeuteen:

 • muuraustyyppi;
 • seinien tarkoitus (laakerirakenteiden on sovellettava suuremman tuotemerkin ratkaisua kuin itsekantava);
 • seinämän paksuus (kun paksuus kasvaa, seoksen virtausnopeus kasvaa).

Laastin kulutus erilaisten tiilimuurauksien osalta.

Ennen laskelmien tekemistä tulevan työn laajuus on arvioitava. Jos aiot tehdä pienen työn, niin sideaineena on suositeltavaa ostaa valmiita seoksia, jotka ennen käyttöä on vain laimennettava puhtaalla vedellä tietyssä määrin. Tällöin voit olla varma, että tiiliseinällä on suuri lujuus ja luotettavuus.

Jos aiot aloittaa täyden mittakaavan rakentamisen (esimerkiksi rakentaa yksityinen talo tiilistä), valmiiden seosten ostaminen on kannattamatonta. Tällöin sinun on valittava itse kaikki ratkaisun komponentit. Sementti-hiekkaseoksen huomioon ottaen sinun tulisi tietää, että niiden komponenttien suhde on 1: 4. Tämä tarkoittaa, että 1 osa kovettajaa on 4 osaa täyteainetta. Hiekan ja laastin teknisistä ominaisuuksista riippuen komponenttien suhde voi vaihdella laajalla alueella.

Laskettaessa vaadittavaa laastien määrää tiilimuuraukseen, on oletettava, että noin 1 m 2: n sementti-hiekka-seosta on noin 0,25 m 3.

Rakennetun rakenteen paksuus on kuitenkin tässä tärkeä rooli. Taulukossa 1 on esitetty laastin virtausnopeus 1 m 3: stä tiilimuurauksesta seinien paksuuteen ja käytettyihin tiiliin.

Sementin laskeminen tiilimuodossa

Sementin tarve määritetään seuraavasti:

Muurauslaastareiden koostumukset.

 • koko tiilen tilavuus lasketaan;
 • vaaditun seoksen kokonaistilavuus määritetään;
 • ottaen huomioon valittu komponenttien suhde lasketaan sementin määrä.

Esimerkiksi on tarpeen selvittää, kuinka paljon sementtiä tarvitaan yksikerroksisen talon 10x12 m: n ulkoseinien pystyttämiseen, jos kattokorkeus on 3,2 m, jos käytetään tavallista tiiliä ja 2 tiiliseinää.

Ensimmäinen asia, jonka täytyy tietää muurausmäärä yhteensä. Tämän vuoksi seinien pituus kerrotaan muurauskorkeuden korkeudella ja paksuudella: (10 + 10 + 12 + 12) * 3,2 * 0,51 = 71,808 m 3. Taulukosta 1 käy ilmi, että 0,240 m3 laastia vaaditaan 1 m 3: n kohdalla. Siksi annetulle esimerkille tarvitaan: 71 808 * 0,240 = 17 233 m3 sementti-hiekkaseosta. Jos laasti valmistetaan muuraukseen esimerkiksi 1: 3, sinun on ostettava: 17,233 / 4 = 4,308 m3 sementtiä.

Koska kovete myydään 50 kg: n pusseissa, tämä arvo on muutettava kg: ksi. Tätä varten sinun on tiedettävä sementin tiheys. Tavallisesti käytetään keskimääräistä tiheysarvoa, joka on 1300 kg / m3, eli seinien rakentamiseksi sinun on ostettava: 4.308 * 1300 = 5600 kg tai 5600/50 = 112 pussia sementtiä.

Sementin ostamisessa on huomattava, että ei ole suositeltavaa valita materiaalia yksinkertaisissa kaksikerroksisissa pakkauksissa. Ne suojaavat sementtiä huonosti kosteudelta, joten sen laatu on huomattavasti pienempi kuin valmistajan ilmoittama. Tällöin ei voida saavuttaa vaadittua rakenteellista lujuutta, mikä lyhentää sen käyttöikää.

Laastin kulutuksen oikea laskeminen 1 m3 tiilimuurilla

Ensimmäinen asia, jonka jokainen itseään kunnioittava rakentaja tekee ennen töitä, on, että hän laskee huolellisesti laastin kulutuksen per 1 m3: n tiilimuuraustyötä ja kaikkien käytettyjen materiaalien kustannuksia. Seinien rakentamisen kannalta on erityisen tärkeää harkita poistettavan seoksen määrää. Huonolaatuisen työn tapahtuessa seinään syntyy kylmäsiltoja, jotka voivat olla vaaraksi ihmisten terveydelle, koska ne haluavat muodostaa homeen sieniä. Myös tällaiset sillat voivat olla täynnä huono lämmönkesto, ja huoneen lämmittämiseen tarvittavan energian määrä kasvaa.

Jos se on virheellinen laskea, materiaali ei välttämättä riitä tai päinvastoin ylimääräinen määrä jää jäljelle. Materiaalien puute on täynnä sitä tosiseikkaa, että keskellä työtä täytyy mennä uudelle, tuottaa seos uudelleen, mikä hidastaa prosessia. On parempi ostaa kaikki etukäteen. Jäljellä oleva ylijäämä voi olla käyttämättä vuosien ajan ja lopulta heikentyä. Jokainen pahoittelee rahaa, joten sinun pitäisi laskea kaikki etukäteen. Sinun on tehtävä tämä:

Kunkin rakennustyön tyypistä käytetään erilaisia ​​sekoituksia. Muuraussementille M50 tai M100 sopii parhaiten.

Ratkaisun virtausnopeuden laskemiseen vaikuttavat tekijät 1 m3: n osalta tiilimuurista

Tärkein kulutukseen vaikuttava tekijä on käytetty laastin tyyppi. On neljä tyyppiä:

 1. Sementtihiekka. Tämä seos on valmistettu vedestä, sementistä ja hiekasta. Soveltuu oikein, tämä ratkaisu on erittäin kestävä ja pysyy pitkään ilman halkeilua.
 2. Kalkkikivi - liuos, jossa kalkkikivi toimii sementtinä. Tämä seos ei sovellu ulkoiseen työhön, koska se vahingoittaa nopeasti kosteutta.
 3. Sekoitettu. Asianmukaisella valmistelulla tämä ratkaisu yhdistää molempien aikaisempien ratkaisujen kaikki edut minimoiden haitat.
 4. Seos pehmittimellä. Ensimmäiseen liuokseen lisätään erityinen polymeeri-lisäaine plastisten ominaisuuksiensa lisäämiseksi.

Sementti-hiekkalaastujen valmistuksessa sementin lujuusasteen on oltava 2-3 kertaa suurempi kuin valmiin seoksen lujuus (esimerkiksi laastin lujuus M100, sinun on hankittava sementtilaatu M200 tai M300).

Orgaanisia ja epäorgaanisia lisäaineita lisätään usein betoniin sen ominaisuuksien, liikkuvuuden ja kovuuden parantamiseksi.

Laastityypin lisäksi laastin kulutuksen lisäksi riippuu myös tiilen materiaaleista, mitoista ja ominaisuuksista. Mitä paksumpi seinä, sitä suurempi on kustannus. Jos tiili ei ole kiinteä, mutta ontto, seosta kuluu myös enemmän.

Kulutus / kuutiometri

On standardeja, jotka määräävät liuoksen kulutuksen 1 m3 muurausteknisesti. Vakiokokoisille (250x120x65) korpulenteille tarkoitettujen tiilien osalta on käytettävä seuraavia laastien kulutusta kutakin kuutiota kohden:

 • puolelle (120 × 120 × 65) se on 0,189 m3;
 • yksittäiselle (250 × 120 × 65) se on 0,221 m3;
 • puolitoista (380 × 120 × 65) se on 0,234 m3;
 • kaksinkertaiseksi (510 × 120 × 65) se on 0,240 m3;
 • kaksi ja puoli (640 × 120 × 65) se on 0,245 m3.

Näin ollen yksi kiinteä tiili vaatii noin 0,0006305 m3 laastia. Tällöin 120 m2 leveälle muurausleveydelle 1 m2 tarvitsee noin 75 litraa seosta.

Muokatuille tiilille (250x120x88) virtaus on hieman pienempi:

 • puolelle (120x120x88) se on 0,160 m³;
 • yksittäiselle (250x120x88) se on 0,20 m3;
 • puolitoista (380 x 120 x 88) se on 0,216 m3;
 • kahdelle (510x120x88) se on 0,222 m3;
 • kaksi ja puoli (640x120x88) on 0,227 m3.

Onttojen tiilien laastien kustannukset 1m2 muuraus on enemmän.

Ratkaisun laskemiseksi on tarpeen laskea rakentamisen alueen kokonaiskuvaus ja moninkertaistaa se virtausnopeudella 1 kuutiometriin.

Sementin kulutus

Kun lasketaan oikea määrä seosta, on vielä selvitettävä, kuinka paljon ja mitä tuotemerkkiä ostaa sementtiä. On aina parempi ostaa sementtiä "varauksella" - ennakoimattomassa kulutuksessa tai suurissa virheissä laskelmissa.

Jos seokselle tarvitaan yhteensä 20,0 m3 ja liuoksen osuus on 1: 3, tulokseksi saatu arvo on jaettava 4: llä. Tällöin saadaan 5,0 m3 sementtiä. Sementtiä ei kuitenkaan mitata kuutiometreinä, vaan se on tarpeen muuttaa kiloiksi. Tätä varten sinun täytyy tietää kovetin tiheys, joka voi vaihdella suuresti eri laatuluokissa. Keskimääräinen arvo on noin 1300 kg / m3. Tämän indikaattorin tuntemuksen vuoksi on edelleen tehtävä yksinkertaisia ​​laskelmia: moninkertaistaa tiheys tilavuuden mukaan. Siten saamme 5,0 * 1300 = 6500 kg tai noin 130 pussia ottaen huomioon, että kunkin pussin paino on 50 kg.

Tiilikulutusta

Rakentamiseen sinun täytyy selvittää paitsi laastien kulutus tiilimuodossa, mutta myös kuinka monta tiiliä tarvitaan. Riippuen koosta, indikaattori, kuinka monta tiiliä on 1m3: ssa, vaihtelee suuresti. Laskentatulokset saadaan myös muilta, kun otetaan huomioon laastierot.

1 kuutiometriin tarvitaan:

 • 512 yksittäistä tiiliä, joissa ei ole laastaria (394 lisämaksulla);
 • 378 (302): yksi ja puoli;
 • 242 (200) kaksinkertainen.

1 m2: n 120 mm: n paksuille tarvitset:

 • 61 yksittäistä tiiliä ilman laastaria (51 mukaan lukien);
 • 45 (39) puolitoista
 • 30 (26) kaksinkertainen.

Paksuus 1 m2 250 mm tarvitset:

 • 128 yksittäistä tiiliä, joissa ei ole laastaria (102 päästöoikeudella);
 • 95 (78) yksi ja puoli;
 • 60 (52) kaksinkertainen.

1 m²: n paksuudella 380 mm tarvitset:

 • 189 yksittäistä tiiliä, joissa ei ole laastaria (153 korvalla);
 • 140 (117): yksi ja puoli;
 • 90 (78) kaksinkertainen.

Asennettaessa on tärkeää ottaa huomioon tiilen koko ja sinun ei pidä unohtaa sen ominaisuuksia (muurauslaastin ontto tiilet tarvitsevat enemmän kuin täyteläiset) sekä työn luonne. Sisäinen työ voi olla sopiva ratkaisu sementin sijasta sammutettuun kalkkiin.

Rakentamisessa sinun tulee tietää, kuinka paljon laasti käytetään tiilimuuraukseen ja kuinka monta avainta tarvitaan.

Oikeiden ja tarkkojen laskelmien avulla tiilien ja laastin kulutuksen ei pitäisi syntyä ongelmien rakentamisessa. Vain siinä tapauksessa kaikkien materiaalien pitäisi kestää enemmän 5-10%, jotta voidaan poistaa odottamattomat tilanteet.

Sementin ja tiilen lisäksi voit laskea eri lisäaineiden kulutusta, mutta tämän vuoksi sinun on tiedettävä valmistettavan seoksen parametrit.

Voit myös katsoa videota tiilien ja laastin laskemisesta: