Kuinka paljon materiaalia tarvitaan 1 betonikupille?

Epäilemättä rakennettaessa taloa, talorakenteita tai talonrakenteisia rakenteita on nopeampaa, helpompaa ja "parempaa" ostaa valmiita betonitoimituksia. Jos tällaista mahdollisuutta ei ole tai halutaan pelastaa, tämä artikkeli auttaa sinua.

Sanamuoto "raskas" betoni ei ole vahingossa. Tosiasia on, että tämä on yleisin rakennusmateriaalin tyyppi tietyssä muodossa. Siksi, kun "betoni" mainitaan keskustelussa tai artikkelissa, oletusarvoisesti eri laatuluokitusta raskaaseen betoniin tarkoitetaan.

Ennen taulukon esittämistä ja mittasuhteiden määrää, kuinka paljon materiaalia tarvitaan yhden betonin kuution kohdalla, ottakaamme muutamia oletuksia, jotka alusta kehittäjä tarvitsee tietää ennen mittaamista: sementtiä, hiekkaa, murskattua kiveä ja vettä:

 • Sementin mittaus on tehtävä 1 kg: n tarkkuudella. Muiden komponenttien mittaaminen sallitaan 5 kilogramman tarkkuudella ja vettä lisätään vähitellen, kunnes saadaan haluttu betonin koostumus;
 • Kun suunnittelet tietyn tuotemerkin betonituotantoa (brändin M300 asti), käytä sementtimerkkiä, joka ei ole suurempi kuin betonin merkki. Näin voit minimoida kustannukset, kun kaikki muut asiat ovat yhtä suuria. Korkeamman asteen, M300: n ja suurempien betonituotteiden valmistuksessa voimakkuuden vuoksi on käytettävä sementtimerkkiä, joka on 2- 2,5 kertaa suurempi kuin betonin laatu;
 • On syytä muistaa, että laskettua tai taulukkomuotoista vettä ei lisätä heti, mutta pienissä osissa. Esimerkiksi taulukon määrä vettä jaetaan yleensä 3-4 annokseen. Sekoita, lisää vettä uudelleen ja niin edelleen, kunnes saat halutun johdonmukaisuuden. Kokeneet yksityiset kehittäjät pääsääntöisesti lisäävät vettä "silmällä", mutta eivät häiritse GOSTia ja SNiP: ää.

Rakennusmateriaalien kulutus monoliittisten perustusten rakentamiseen

Rakennustyömaan maaperätyypeistä riippuen monoliittisten teräsbetonijärjestelmien perustukset ovat usein edullisempia kuin esivalmistettujen teräsbetonilohkojen perustusten rakentaminen.

Työ suoritettu

tarvikkeet

U rev.

Kulutus / 100 m3 betonia tai raudoitettua betonia

Betonin ja betoniteräksen betonivalmistuslaite, betonikastike

Muottien kulutus per 1 m3 betonia

Luettelo teoksista

tarvikkeet

U rev.

100 m3 betonia tai raudoitettua betonia

kulutus

Betonin ja betoniterästen betonivalmistuslaite

Betonipohjien laite sarakkeiden alle:
tilavuus enintään 3 m3, muotti

25 mm muottipaneelit

Nails 100 mm

Teräslanka 4 mm

Betonipohjien laite sarakkeiden alle:
tilavuus jopa 50 m3, muotti

25 mm muottipaneelit

Nails 100 mm

Teräslanka 4 mm

Betonirakenteiden rakentaminen yli 5 m 3: n tilavuuksille, muottipesät

25 mm muottipaneelit

Rakennekynsi 10 mm

Teräslanka 4 mm

Vahvistettu betoniperusta:
tilavuus jopa 25 m3,
muotti

Muottipöydät 40 mm

Nails 100 mm

Teräslanka 4 mm

Vahvistettu betoniperusta:
tilavuus yli 25 m3

Muottipöydät 40 mm

Rakennuskynnet 80-120 mm

Teräslanka 4 mm

Teräsbetonipäällysteinen laite, jossa polvilevyt polvinivelen korkeudella 2-4 metriä, kehä 5 metriä, muottipesät

Muottipöydät 40 mm

Nails 100 mm

Teräslanka 4 mm

Teräsbetonipohjien rakentaminen polvilevyillä polvisuojan korkeudella 10 m asti, jopa 5 metrin etäisyydellä, muottipesu

Muottipöydät 40 mm

Nails 100 mm

Teräslanka 4 mm

Teräsbetoniseosten rakentaminen polvilevyillä polvisuojan korkeudella 10 m asti, jopa 10 metrin etäisyydellä, muottipesät

Muottipöydät 40 mm

Nails 100 mm

Teräslanka 4 mm

Betoniperustusten rakentaminen:
pilarit 500 x 500 mm, muotti

25 mm muottipaneelit

Nails 100 mm

Teräslanka 4 mm

Betoniperustusten rakentaminen:
600x600 mm poikkileikkaus, muotti

25 mm muottipaneelit

Nails 100 mm

Teräslanka 4 mm

Betoniperustusten rakentaminen:
600x900 mm poikkileikkaus, muotti

25 mm muottipaneelit

Nails 100 mm

Teräslanka 4 mm

Perusvahvistettu betonilaatta, jossa urat, lasit ja polvipalkit korkeintaan 2 m
laattojen paksuus enintään 1000 mm, muotti

Muotokustannukset

33,9 tuhannen ruplan muottipakkauksen ja betoniterästen tilavuuden ollessa 6200 m 3, raudoitetun betonin 1 m 3: n kustannus oli 5,5 ruplaa. kun kummankin muottirakenteen kääntyminen on noin 150 kertaa. Jos tämän muotin kustannukset johtuvat vain kokeellisesta span, niin laatoituksen kustannukset ovat noin 43 ruplaa. 1 mg: lla raudoitettua betonia. Kuitenkin tavanomaisesti muotojen kustannusten koko T-muotoisten kappaleiden valmistuksessa on sama kuin U-muotoisen osan lohkojen osalta. Voit myös selvittää kuinka päästä eroon muotista kylpyhuoneessa täällä eurostandart.kiev.ua.

Itse asiassa kaikki muut asiat ovat yhtä suuria, ei-kalvopalkkien muottien kustannusten pitäisi olla pienempiä johtuen lohkojen pienemmästä ominaispinnasta ja niiden yksinkertaisemmasta muodosta. Rakennuskustannukset ovat lähes 1,5 kertaa suuremmat kuin siviili- ja teollisuusrakentamisen monimutkaisimpiin tuotteisiin liittyvät samankaltaiset kustannukset, joissa arvioidun kierroslukujen mukaan muottien kustannukset 1 m3 betonista ovat 3,6 ruplaa. pienille monimutkaisille tuotteille, 1,1 hieroa. keskikokoisille ja monimutkaisille tuotteille ja 0,3 hieroa. suurille kohteille.

Koska muottien kustannukset ovat suuret ja epätyypilliset, ne ovat erillisessä sarakkeessa. Laskeutuvien ja matriisimuotojen kustannusten laskeminen osoitti, että sen kustannukset, joihin viitattiin 1 m 3 betonia, käytettäessä muottia loppukäyttöön, ovat 1,3 ruplaa. Näin ollen muottien kustannus 1 m 3: aan betonia kohti kasvaa dramaattisesti siinä valmistettujen tuotteiden määrän vähenemisenä ja vähemmän kuin 60-80-kertainen käänteisarvo on kyseenalainen.

Jokaisen tuotantoprosessin ominaispiirteiden tunnistaminen, U-muotoisten lohkojen valmistuskapasiteetin koostumus, sekä T-profiililohkojen ilman kalvoa kustannusten tyypin (materiaalit, palkat jne.) Ja työntyyppien mukaan.


Pilarin muotti. Kuinka kiinnittää kolonnin muotti. Tehokkaan kolonnin muottien salaisuudet


Ennen kuin rakennat säätiön, sinun on ensin tehtävä muotti. Tämän muotoilupohjan avulla betoni säilyttää halutun muodon kiinteytymisen jälkeen, kun se kaadetaan.


Rakennustyömailla mikään ei ole tärkeämpää kuin turvallisuus, ja tämä on etusijalla. Lisäksi puhumme turvallisuudesta kaikilta aisteilta: työn turvallisuudesta ja siitä.


Talon rakentaminen on kallis tapahtuma, jossa haluat säästää rahaa, mutta samalla älä vähennä työn laatua. Rahan säästämiseksi on monia tapoja. Ensinnäkin.


Monoliittiselle kehysrakenteelle käytetään muottirakennetta, joka tuottaa yrityksen "KROKINZHINIRING". Moderniin saksalaisiin laitteisiin kuuluu muottien valmistus. In.


Näin ollen palkkakustannukset olivat pienemmät 34 prosenttia ja koneiden käyttökustannukset ilman elinkustannuksia olivat 52 prosenttia. Korkeimmat palkkakustannukset.

Raskasbetonin koostumuksen ja mittasuhteiden laskeminen

Laskimen käyttötarkoitus

Tietoja Nline-laskimesta laskettaessa ja valittaessa raskaan betonin koostumuksia sementtisideaineella käyttäen karkeita ja hienoja aggregaatteja. Kun otetaan huomioon pehmitettävät lisäaineet, tiivistämismenetelmä ja betonimassan liikkuvuus. Laskelma on likimääräinen ja voi poiketa todellisesta riippuen käytetyistä materiaaleista, niiden kosteudesta ja muista ominaisuuksista. Tarkempien mittasuhteiden määrittämiseksi on tarpeen tehdä koesarja.

Lyhyt kuvaus raskaasta betonista

Rautatie-betonituotteita rakennetaan ei vain erikoistuneille yrityksille vaan myös hyvin usein valettuihin kohteisiin. Mitään rakennusta ei voi tehdä ilman betonia. Luodakseen luotettavaa rakennetta, jolla on tiettyjä teknisiä ominaisuuksia, käytetään raskasbetonia, jonka rakennuskoodien mukaan päästömäärä ylittää 1 800 kg / m3.

Raskasbetonin erottuvat ominaisuudet

Rakennusmateriaalien valmistus tapahtuu kahdessa kategoriassa: kevyt- ja raskasbetonituotteet. Ne eroavat toisistaan ​​merkittävästi fysikaalisissa ja teknisissä ominaisuuksissa ja vastaavasti sovellusalueella:

 • Kevytbetonit - valmistetaan "kevyiden" täyteaineiden perusteella, jotka vähentävät merkittävästi irtotiheyttä ja lisäävät eristysominaisuuksia. Lisäksi kevyempi betoni, sitä suurempi huokoisuus ja näin ollen alhainen hydraulinen vastus, joten kevytbetonista valmistettuja tuotteita käytetään ei-kriittisiin sisärakenteisiin ilman vahvaa dynaamista tuhoisaa vaikutusta.
 • Raskasbetoni - on luonteenomaista korkea lujuus ja alhainen huokoisuus, joka takaa erinomaisen kestävyyden mekaanisiin ja kemiallisiin vaikutuksiin. Raskasbetonista valmistetut rakennusmateriaalit soveltuvat erityisen tärkeisiin rakenteisiin, joissa on avoin (luonnollinen) toiminta, myös perustusten, seinien ja lattian rakentamiseen.

Raskas betoniominaisuudet

Raskasbetonin koostumuksen ja mittasuhteiden laskeminen ja valinta suoritetaan ottaen huomioon vaaditut ominaisuudet (ominaisuudet):

 • Kestävyys on tärkein osoitus betonituotteiden kyvystä kestää tuhoisat kuormat. Tämä indikaattori osoittaa betonin laajuuden korkeita rakennuksia, säätiöitä tai hydraulisia rakenteita. Indikaattori on luokiteltu B3.5 - B60, joka vastaa vetolujuuden merkitsemistä M50: stä M1000: een (5 - 100 MPa).
 • Raskasbetonin lämpötilan laajeneminen ja palonkestävyys ovat osoitus mahdollisuudesta käyttää rakennustuotteita lämpötilan altistumisen alueilla. Raskasbetonin lattian kaatumisella on siten laajentamiskerroin enintään 0,5 mm lineaarimittaria kohden. Betoni pystyy kestämään jopa 500 asteen lämpötiloja (tuhoutuminen tapahtuu korkeammalla) ja noin 200 asteen lämpötilassa sen vahvuus ei ylitä 30%.
 • Huokoisuus, veden kestävyys ja pakkasenkestävyys ovat indikaattoreita, joiden määrä riippuu betonituotteiden toiminnallisesta kestävyydestä. Raskasbetonin huokoisuus ei saisi ylittää 15%. Frost resistenssi on merkitty kyky kestää syklistä jäätymistä F50: sta F1000: een. Raskasta betonia käytetään putkien ja siltojen rakentamisessa, minkä vuoksi niiden vedenkestävyys on merkinnän W2 - W20 rajoissa (luku on osoitus veden vaikutuksesta kgf / cm2: ssä).

Raskas betonisovellus

On tärkeää laskea ja valita oikein raskaan betonin koostumus ja mittasuhteet, koska riippuu tästä tuotetusta betonista ja sen laajuudesta:

- Erityisesti vastuulliset rakenteet ja hydrauliset rakenteet tulisi rakentaa betonilajikkeesta, joka ei ole pienempi kuin M500.

- Monikerroksisten rakennusten vastuulliset rakennukset, perustukset ja seinät ovat pohjamaaleja betonista М250 - M350.

- Yksittäinen rakenne voidaan tehdä betonilla M150 - M200.

- Vastuulliset betonituotteet raiteille, väliseinille ja maantie-tai maisema-elementteille voidaan muovata lujuudella М50 - M150.

Raskasbetonin rakenteelliset ominaisuudet

Jäljelle jäävät ja suhteelliset osat, joita käytetään raskaaseen betoniin, vaikuttavat suoraan sen teknisiin ja fysikaalisiin ominaisuuksiin, joten laskenta olisi tehtävä varsin tarkasti, mikä on helpompaa tehdä online-laskimella. Korkealaatuisten betonituotteiden valimiseksi sopivilla teknisillä ominaisuuksilla on otettava huomioon useita ominaisuuksia, jotka ovat raskasbetonin valmistuksessa:

 • Täyteaineita käytetään välttämättä kahteen tyyppiin: suuret ja pienet. Suurikokoiset aggregaatit (murskatut tai sora) varmistavat betonin lujuuden, kun taas pienikokoiset aggregaatit lisäävät tiheyttä ja vähentävät betonin huokoisuutta johtuen tiivistetystä jakautumisesta. Suurikokoinen täyte, jossa on kulmamuotoiset muodot, vähentää valun kutistumista ja suurta dynaamista lujuutta. Sakkaroosifraktio vaikuttaa myös betonituotteen ominaisuuksiin: pienempi, tiheys ja veden kestävyys lisääntyvät. On syytä harkita, että betonivalun voimakkuus riippuu suuren formaatin aggregaatin vahvuudesta.
 • Betonin plastisuus tai työstettävyys ovat betoniseoksen kyky täyttää kokonaan muotti riittävän tiivistämällä sen lasketun lujuuden varmistamiseksi. Plastisuus on merkitty P1 (minimi) - P5 (maksimi). Aukkoalueiden täyttämistä käyttäen tiivistyskäyttöä (tärinä) tekniikkaa voidaan käyttää P1-betonia, mutta monimutkaisissa rakenteissa on käytettävä erittäin muovisia betoniliuoksia P3: sta P5: een.

On hyvä ajatella, että lisäämällä vettä on mahdollista lisätä betonin muovaisuutta vahingoittamatta sen laatua, koska vähentää sen yhtenäisyyttä ja lujuutta ja lisää kutistumista. Betonin plastisuuden parantamiseksi käytetään pehmittimiä, jotka parantavat kykyä siirtää täyteaineita, mikä takaa laadukkaan muotin täyttämisen ja helpon poistumisen ilman valumisesta yhtenäisen betonirakenteen avulla. Ammattimainen rakenne vaatii pehmittimiä.

Betonimassan liikkuvuus

Betonisekoituksen joustavuus on tärkein käyttökelpoisuuden indikaattori, joka osoittaa mahdollisuuden käyttää betonirakenteiden laadukasta täyttöä (käsikirja tai mekanismit) erilaisiin sovelluksiin:

 • G2 - soveltuu massiivisille betoniteräksille ja tukialuksille. Varmista, että käytät vibrocompaction -laitteita.
 • G1 - betoniseokset siviili- ja teollisuuskäyttöön tarkoitettujen seinärakenteiden rakentamiseen. Pienien muotojen täyttäminen on sallittua tuottaa ilman mekaanisia tiivisteitä, mutta irtotavaratuotteet valmistetaan vain vibrokompaation avulla.
 • P1 - on suositeltavaa suorittaa valu suoraan rakennemateriaalin rakentamispaikalle. Liikkuvuus soveltuu ohutseinäisten tuotteiden valmistukseen, jonka vahvistaminen on enintään 1%. Yksityisessä rakentamisessa muovataan laattoja, tuke- ja pienpalkkipalkkeja käsin ja mekaanisin tiivistein.
 • P2 - käytetään kriittisesti vahvistettuihin (yli 1%) rakenteisiin: palkkeihin, bunkkerien ja siltojen elementteihin. Valmistetut osat ovat lisänneet voimaa. Muodosta riippuen käytetään manuaalista tai mekaanista tiivistettä.
 • P3 - betoni, jolla on erinomainen täyttökapasiteetti, kaadetaan liukuvaan muottiin, jonka raudoitus on yli 1%. Erityisen suosittu yksityisessä rakentamisessa ja kaupallisessa käytössä. Joissakin tapauksissa on välttämätöntä käyttää värähtelijää korkealaatuisten monimutkaisten muotojen täyttämiseen.
 • P4 - laasti mahtuvat helposti mihinkään muottiin ilman täryttimiä, joten tämä betoni on erittäin suosittua yksityisessä rakentamisessa: valurauta, seinä- ja laattarakenteet. Lisäksi muoviliuos P4 on ihanteellinen muottien täyttämiseen, joiden paksuus on yli 1%, kun taas asennuksen laatu varmistetaan yksinkertaisella pikaliitoksella.

Seuraavassa on esitetty suoritettujen laskelmien luettelo, jossa on lyhyt kuvaus kustakin tuotteesta. Jos et löydä vastausta kysymykseesi, voit ottaa meihin yhteyttä palautteella.

Materiaalien kulutuksen laskenta / m3 betonia

Sementtilaastin sekoittamisen aloittaminen on välttämätöntä laskea materiaalin kulutus 1 m³ betonia kohden ja liittää ne yhteen tekniikan mukaan. Suhteita laadittaessa on otettava huomioon useita tärkeitä asioita, jotka on testattu käytännössä.

Vaivaamisen hienoustavat

Muista, että käytettyjen komponenttien määrä ylittää valmiin tuotteen vastaanotetun tilavuuden. Jos vahvistusta tarvitaan, valitse vain korkealaatuiset betonimerkit. Tietenkin tässä tapauksessa tarvitaan materiaalinkulutuksen lisäämistä, mutta laatuun ei voida säästää.

Kuten SNiP: ssä on osoitettu betonin vahvistamisen yhteydessä, sementin määrän tulisi olla 210 - 220 kg / m³. Sinun on myös muistettava, että sementin pitkäaikaisesta varastosta menettää sen ominaisuudet ja sen brändi muuttuu alemmaksi, ja erityiset lisäaineet voivat nostaa betoniluokkaa. Sementin optimaalinen tiheys on keskimäärin 1300 kg / 1m³.

Sinun tulisi tietää, että sementin ja veden välinen suhde liuoksessa tulisi olla 1: 2.

Muuten sementin määrän kasvu ei aina lisää betonin lujuutta, sitä havaitaan vain 500 kilogrammassa valmiin seoksen kuutiometriä kohti ja sitten laastin lujuusominaisuudet alkavat laskea, joten toimenpiteen pitäisi olla kaikessa.

Työjärjestykset

Materiaalin laskemista tietyn määrän betonia varten sinun on otettava huomioon ratkaisun tarkka paino. Tätä menetelmää käytetään määrittämään tarkin lujuuskerroin ja määrittämään sementin määrällä säädettävän saannon ja jäykkyyden: mitä pienempi se on, sitä voimakkaampi on tasoitus.

Pääkomponentit

Ensin sinun on päätettävä, mitä sementin tuotemerkkiä on parempi käyttää jokaisessa yksittäisessä esineessä. Taloudellisuuden vuoksi on suositeltavaa valita sementtimerkki, joka ylittää tulevan betonin merkin. Muussa tapauksessa rakennuksen seoksen hinta tuotoksessa on huomattavan ylihinnoiteltu ja materiaali on huonolaatuista.

Jos erityistä linnoitusta ei tarvita, lisää seokseen:

Laadun ratkaisun vesi-sementti -suhde määräytyy sen brändin ja sen mukaan, kuinka kauan kestää kovuus. Yksityisen rakentamisen kestävin betoni on M500, ja sementin suhde hiekkaan on 1: 3.

Korkealaatuisen laastin saamiseksi on noudatettava tiukasti materiaalien kulutusmääräyksiä, jotka tarvitaan 1 m³ betonin valmistukseen. Saat lisätietoja niistä alla.

Ominaisuusobjekteja

Rakennusmateriaalin kulutus 1 kuution korkealaatuisen valmiin betonin osalta voi vaihdella rakenteiden luonteen mukaan. Esimerkiksi monimutkaiset rakennuselementit, kuten päälokerot, edellyttävät erilaista koostumusta (1 h sementtiä ja 2 h hiekkaa).

Rakenteille, joita ei kohdisteta raskaisiin kuormituksiin (jalkakäytävät, kävelymatkat), seos valmistetaan laskelmasta: yksi sementin mittari viidelle hiekoitusmäärälle. Murskakiven määrä tulee saavuttaa 70% saadun materiaalin kokonaismäärästä.

Yleinen vaihtoehto

Betonin rakenneosien optimaalinen suhde on sementti (1 h): hiekka (3 h): murskattu kivi (5 h). Jos noudatat tätä osuutta ja et riko teknologiaa, valmis muotoilu on erilainen:

 • korkea lujuus;
 • optimaalinen jäykkyys;
 • riittävä sitkeys.

Merkittävällä virheellisyydellä sementin riittämättömällä määrällä ainesosien välinen sidos on rikki, minkä seurauksena rakenne putoaa hyvin nopeasti kuormituksen aikana. Se voi vaurioitua myös alttiina epäsuotuisille sääolosuhteille tai aggressiiviselle ilmalle.

Brand-ratkaisu

Materiaalien laskeminen 1 m³ betonin valmistukseen riippuu brändistä, jonka valinta puolestaan ​​määräytyy määränpään mukaan.

Pienimpien rakennusten yksittäisissä rakenteissa useimmin käytetty betoni on M200, joka erottuu hyvällä puristuslujuudella. M200: n laatusekoituksen luomiseksi tarvitaan sementtimerkki M400. Tämä liuos kaadetaan:

 • säätiöt;
 • leikkikentillä;
 • puutarha- ja puistopolkuja;
 • tikkaat;
 • betonipatjat.

Mortar mix -merkkiä M300 käytetään useimmin kiinteiden monoliittisten perustusten, seinien ja kuormitettujen lattioiden asentamiseen. Tässä on parempi käyttää sementtimerkkiä M500.

Vihjeitä mestareita

Kokeneet rakennuttajat neuvovat kotona valmistamaan pienen määrän betonia, jotta empiirisesti saadaan selville tarvittava paksuus. Lisäksi laastin materiaalien ominaisuus on se, että ne asetetaan hyvin nopeasti, joten suurella tilavuudella seoksella ei yksinkertaisesti ole aikaa käsitellä.

Betonimateriaalin sekoittamisen aikana seoksen tilavuus pienenee merkittävästi. Noin 0,7 m³ valmiita liuoksia tyhjennetään kuution kuivista osista. Siksi 1 m³: n betonipainon valmistamiseen tarvitaan suuria määriä kuivia ainesosia.

Jotta estettäisiin teknisten tyhjiöiden muodostuminen valmiissa rakennusosissa, on käytettävä eri kokoisia soraa. Liuokseen menevän hiekkasäleen normaalikoko on 3,5 mm hiukkasia. Lisäksi hiekassa ei pidä seurata saven seosta, josta se voi menettää voimaa.

Varmista, että vettä kaatamalla pinta on puhdas eikä sisällä vieraita aineita (liete, levät, lika). Veden määrä riippuu betonin plastisuuden indikaattorista ja sen lujuudesta kiinteytymisen jälkeen. Muista, että vettä on paljon helpompi lisätä kuin irto-osat, joten kaada neste asteittain. Mitä pienempi liuoksen ainesosien koko, sitä suurempi on veden virtaus jokaisen seoksen kuution kohdalla.

Kova betoni tunnistetaan helposti ulkoisilla merkeillä. Tätä varten laita pieni määrä viskoosia massaa, joka ei saa levitä pinnalle.

Pääprosessi

On aika siirtyä teoreettisesta käytäntöön. Työtä tarvitsemme:

Aineosien kulutus 1 m³ betonia kohden mitataan lapioilla tai kauhalla. Aineksen oikean määrän määrittämiseksi harkitsemme niitä huolellisesti, ja kunkin komponentin ominaisuuksiin perustuen ja vaaditun betonipitoisuuden perusteella laastari valmistetaan. Joten arvioimme:

 • tilavuus, koko, tyhjyys, orgaanisten ja savipitoisten epäpuhtauksien läsnäolo, hiekan kosteus;
 • vahvuus, massa, kosteus, jyvien läsnäolo raunioissa;
 • aktiivisuus, brändi, sementin paino;
 • suuren painon, liikkuvuuden asteen, alkuperäisen seoksen vedenläpäisevyyden.

Jotta saataisiin tietty betoni, tarvitsemme 30 kg sementtiä, 150 kg soraa tai murskattua kiveä ja 90 kg hiekkaa kuhunkin kuutioon. Veden määrä ilmaistaan ​​osissa. Joten 15 litraa vettä sekoituksemme on yhtä suuri kuin puolet sementin määrästä.

Laskentataulukot

Alla olevissa taulukoissa ilmoitetaan jokaisen materiaalin kulutus 1 m³ betonia kohden riippuen sen arvosta.

BCH 42-91. Maanteiden kulutusmäärät teiden ja siltojen rakentamiseen ja korjaamiseen

(asiakirjan teksti muutoksineen ja lisäyksineen marraskuussa 2014)

§ 236. Asennuskappaleiden asennus kipsilevyille

Työskentelytoimintojen koostumus: Tangojen asentaminen kehysten liitoksiin ja neulottujen risteysten väliin

Normit 1 lohkolle

§ 237. Asennuslevyjen puumateriaalin kokoaminen

Tehtävien koostumus: 1. Sisäisten ja ulkoisten paneelien asennus. 2. Kiinnitä suojukset siteillä ja kiiloilla.

Normit 1 lohkolle

§ 238. Tieliikenteen laattojen ja päällystyslohkojen betonointi

Työtehtävien koostumus: 1. betoniseoksen lähettäminen ja vastaanotto. 2. Betonimassan sijoittaminen tiivistymään.

Normi ​​per 1 m3 betonirakennusta

Luku 25. VALMISTUSVÄLINEIDEN RAKENTEET

Tekninen osa

Tämän luvun säännöt säätävät materiaalien kulutusta tukien rakenteiden valmistukseen: pohjapaneelit (alikartat); kuorilohkot ja kannattomat lohkot; telineitä ja ristikkorakenteita. Vahvikehän kokoamista varten käytetään etukäteen valmistettuja vahvikelaareja. Kulutuksen kulutus suunnittelutietoihin. Teräslangan ja betonityyppien kulutus yksittäisiä tankoja tukevien tukilohkojen vahvistuessa normalisoidaan §§ 129, 130 mukaisesti.

Normit edellyttävät valmiiden kilpien muovaamista ja valmiin betoniseoksen muottirakennetta.

§ 239. Vahvikoteloiden asennus muottipesässä

Työskentelytoimintojen koostumus: Putkien asennus suunnitteluasentoon.

Hinnat 100 teräsputkille

§ 240. Tukilohkojen muottien kokoaminen.

A. Peruslohkojen (podkolonnik) muottien kokoaminen

Työskentelytoimintojen koostumus: 1. Asennus muottielementteihin, joissa on osittainen kiinnitys kynsien kanssa. 2. Kiinnitä muotti ylätasojen ja tukien avulla.

Standardit 1 m2: n muottiin betonin kanssa kosketuksissa

B. Muotoilun muotoisten lohkojen muodostaminen

Tehtävien koostumus: 1. Ulkoisten muottipaneelien asennus. 2. Kiinnitä muotti, jossa on johtoja, siteitä ja tukia. 3. Purkamisen aukot.

Standardit 1 m2: n muottiin betonin kanssa kosketuksissa

B. Muottitelineiden kokoaminen

Työskentelytoimintojen koostumus: 1. Sivun ja päätyjen suojien asennus. 2. Kiinnitys muottiin.

Standardit 1 m2: n muottiin betonin kanssa kosketuksissa

Huom. Suorakulmaisten osien 100 m: n kaarteissa käytettävän materiaalin kulutuksen on oltava 20 x 20 mm - 0,02 m3, kynnet 60 mm - 1,47 kg.

G. Rakenna muottipultit

Työskentelytoimintojen koostumus: 1. Sivun ja päätyjen suojien asennus. 2. Kiinnitä muottipalkit, siteet ja kanavatangot.

Standardit 1 m2: n muottiin betonin kanssa kosketuksissa

§ 241. Betonin tukilohkot

Työskentelytoimintojen koostumus: 1. Betonisekoituksen purku kuorma-autosta kauhalle. 2. Betoniseoksen purkaminen rakenteeseen tai kuorintaan osittaisilla perekidkoy-lapioilla. 3. Betonimassan tiivistyminen.

Normaalit 1 m3 betoniin rakentamisessa

§ 242. Sekalaiset teokset

Työskentelytoimintojen koostumus: Betonipäällysteiden asennus.

Normit per 1 m2 kehystä kosketuksissa muottiin

IV jakso. SÄHKÖJEN VESIHUOLTO

Luku 26. LAITTEEN PERUSTEET JA PERUSTEET

Tekninen osa

Luvun normit säätelevät materiaalien kulutusta perustusten rakentamisessa ja sulkemisten perustuksissa. Murskakiven kulutusmäärät on annettu ottaen huomioon murskatun kiven täyttökerroin 1.25. Murskattujen kivivalmisteiden paksuus on merkitty taulukkoon lopullisessa tiivistetyssä tilassa. Valmiin sementti-hiekkalaastin kulutukseen tarvittavat standardit.

§ 243. Laitteen valmisteleva kerros

Työskentelytoimintojen koostumus: 1. Sora-hiekkaseos sijoitetaan laitteen valmistelevaan kerrokseen. 2. Murskakiven asettaminen laitteen valmistelevaan kerrokseen.

Hinnat 100 m2 valmistelevaa kerrosta kohden

§ 244. Valmisteen täyttäminen sementtilaastilla

Toiminnan koostumus: 1. Ratkaisun vastaanotto. 2. Täytä kauhat liuoksella. 3. Solukko. 4. Valmisteluratkaisua kaadetaan.

Normi ​​per 1 m3 valmistetta

§ 245. Suorakulmaisten lohkojen ja putken perustusten levittäminen

Toiminnan rakenne: 1. Ratkaisun esittely ja asentaminen (asennettaessa liuokseen). 2. Sulkemalla ulkoiset saumat sulkemalla tai asettamalla laastia. 3. Kiinnityslaasti pystysuorissa liitoksissa.

Standardit 100 lohkolle (levyt)

Jatkuu taulukko. 315

§ 246. Lohkokappaleen asettaminen.

Työtehtävien koostumus: 1. Lähetys- ja laskurakenne. 2. Purkaminen tai asennuslaasti, kun saumataan pystysuoria saumoja. 3. Kiinnityslaasti pystysuorissa liitoksissa.

Hinnat 100 lohkolle

Jatkuu taulukko. 316

Luku 27. RAKENNEPIPEASET

Tekninen osa

Luvun normit säätävät rautateiden ja valtateiden betonielementtien ja betonielementtien asentamisen materiaalien kulutusta. Normaaleissa säädetään valmiiden sementti-hiekkalaastujen kulutuksesta. Päällystys- ja päällystysvesieristettä käytettäessä mastikerroksen paksuus on 1,5 - 3 mm.

§ 247. Yläosastojen asennus

Työtehtävien koostumus: arkistointi- ja laskuratkaisu.

A. Ogolovki pyöreät putket

Hinnat 100 lohkolle

B. Ogolovki-suorakaiteen muotoiset putket

Hinnat 100 lohkolle

§ 248. Säätiön perustaminen

Työskentelytoimintojen koostumus: 1. betoniseoksen vastaanotto kippiautoista. 2. Aseta betoniseos linkkien alla perekidkoy. 3. Betonimassan tiivistyminen.

Normi ​​per 1 m3 betonirakennusta

Huom. Standardissa säädetään betonipyyhkäisyasennusta asennettaessa pyöreitä putkiliitoksia tasaiselle pohjalle.

§ 249. Pyöreiden putkien liittäminen

Työn rakenne: 1. Linkin asennus (N 01). 2. Sovintoratkaisu (NN 02 tai 03). 3. Liuoksen toimittaminen ja asentaminen linkin alle, kun se on asennettu kaareviin lohkoihin (N 04).

Yhden linkin normit

Huom. Normit edellyttävät 1 metrin pituisten pyöreiden putkien liittämistä.

§ 250. Suorakulmaisten putkiliitosten asennus

Työtehtävien koostumus: 1. Lähetys- ja laskurakenne. 2. Syötä nosturi ja asenna kohdistus.

Yhden linkin normit

Huom. Normit edellyttävät suorakaiteen muotoisten putkien asentamista pituudeltaan 1 m.

§ 251. Betonielementtien asennus

Työskentelytoimintojen koostumus: a) Seinien, kärkien ja lattialevyjen asennus: Toimitus- ja asennusratkaisu.

b) Kun asennat suuttimien yksiköitä: 1. Liuoksen toimittaminen ja asentaminen laitetta asennettaessa. 2. Liuoksen sijoittaminen suuttimien reikiin.

A. Seinien ja korkkien lohkot

Hinnat 100 lohkolle

B. Suuttimet ja lattialaatat

Hinnat 100 lohkolle

§ 252. Liitosten tiivistys

Työskentelytoimintojen koostumus: a) Kun asennat muottipesän: 1. Asenna muottipesä. 2. Asenna välikkeet.

b) Saumojen sulkemisen yhteydessä: 1. Vetokoukkujen tekeminen. 2. Purkavat saumat.

c) Kun liitokset täytetään liuoksella: 1. Otetaan ratkaisu. 2. Täytä kauhat liuoksella. 3. Solukko. 4. Aseta liuos saumoihin.

d) Kun liität tai tiivistät lattialaattojen vierekkäisen paikan suuttimiin: 1. Ratkaisu kärki. 2. Laying ratkaisu.

A. Muottien asentaminen tiivisteeseen

Normit 1 m: n saumalle

B. Täytä liitokset laastilla

Jatkuu taulukko. 325

B. Tikkaus

Normaali 100 m sauma

G. Tiivistäminen liuoksella, jossa lattialaattojen liitoskohdat suuttimiin

Normaali 100 m sauma

§ 253. Tiivistys ja vedeneristys saumat linkit

Työtehtävien koostumus: a) Saumojen saumaaminen hinauksella: 1. Hihnakuljettimien valmistus ja bitumien kyllästäminen. 2. Purkavat saumat vetoketjulla (ulko- ja sisäpuolella).

b) Kun tiivisteet tiivistetään liuoksella: 1. Solution toe. 2. Laying ratkaisu saumat.

c) Saumaeristyksen asentamisen yhteydessä: 1. Leikkaa bitumiininen kangas. 2. Piirretään bitumipitoista lakkaa. 3. Tarra rainaa bitumipitoista kudosta kerrosmastilla (2 kerrosta). 4. Piirtämällä viimeistelykerros mastista.

A. Purkamisneulat Tow

Normit 100 m: n saumalle

Huom. Normsissa on putkenlenkkien liitoksissa kaula-aukkoja.

B. Saumojen tiivistäminen laastilla

Normit 100 m: n saumalle

B. Sauman eristyslaite

Normit 100 m: n saumalle

§ 254. Monipisteputkien implantit

Työtehtävien koostumus: 1. Betonimassan vastaanotto. 2. Aseta betoniseos tiivistysvärähtimiin. 3. Sulautettujen levyjen asennus.

Normaalit 1 m3 betoniin rakentamisessa

§ 255. Maalaus vedeneristyslaite

Tehtävien koostumus: 1. Bitumilakan käyttö. 2. Käytä mastista (2 kerrosta).

Normit per 1 m2 eristettyä pintaa kohden

§ 256. Vedenpitävä vedeneristys

Työn rakenne: 1. Valssatun materiaalin merkintä ja leikkaus. 2. Piirretään bitumipitoista lakkaa. 3. Tarra kaksi kerrosta rulla materiaalia kerros mastiksi. 4. Piirtämällä viimeistelykerros mastista.

Normit per 1 m2 eristettyä pintaa kohden

Luku 28. MONOLIINISAALOIDEN SIJOITUS

Tekninen osa

Luvun normit säätävät monoliittisten putkien asennukseen tarkoitettujen muottien rakentamista ja korjausta varten käytettävien materiaalien kulutusta. Hankkeeseen käytetään konkreettista seosta.

§ 257. Putken muottikokoonpano

Työskentelytoimintojen koostumus: a) Muottirakenteen alkuvaiheessa: 1. Muottielementtien ja mallien valmistus. 2. Muottien kokoaminen paikoillaan.

b) Kun rakennetaan muottipesät uudelleen: 1. Muottielementtien osittainen korjaus. 2. Muottien kokoaminen ja asentaminen. 3. Kiinnitys muottiin.

Kuinka laskea muottipesän materiaalien määrä?

Muottien laskeminen on tehtävä ennen betonikuopatyön aloittamista. On erittäin tärkeää, että monoliittirakenteen aikana käytetään riittävän vahvan ja laadukkaan muottirakenteen. Kuinka tehdä laskenta itse - tämä artikkeli vastaa kysymykseen.

Harjat: rakenteiden tyypit ja vaatimukset

Muotti - rakenne, jota käytetään rakennusten ja rakenteiden monoliittirakenteiden rakentamisessa.

Useimmiten yksityisessä rakentamisessa käytetään irrotettavaa muottirakennetta

Moderni muotti voidaan jakaa kahteen tyyppiin:

 • Irrotettava - tämä tyyppi on kokoontaitettava, puusta, metallista, vanerista tai OSB-levyistä valmistettu levy, joka asennetaan rakenteen betonisoitumisen aikana. Betoniliuoksen kiinteytymisen jälkeen esivalmistettu rakenne irrotetaan pinnalta.
 • Kiinteät muottipesät - seinien tai perustusten monoliittirakenteita ei ole vapautettu suojista betonin asettamisen jälkeen. Suojukset tulevat osaksi suunnittelua, toteuttavat lisätoimintoja rakenteiden säästävyydestä, kosteuden suojauksesta, vakauden lisäämisestä jne.

Kiinteän rakenteen lisäominaisuudet ovat suoraan riippuvaisia ​​materiaalista, josta suojat on tehty. Tämäntyyppisellä on monia etuja, jotka ilmaistaan ​​merkittävästi työvoimakkuuden vähenemisenä suoritettaessa muototyötä.

Muotoa käytetään perusvartalon, kellarikerroksen, seinien, lattioiden ja pienien rakennuselementtien monoliittirakenteiden asennuksessa. Monoliittinen asuntorakentaminen, joka on huomattavan suuri, on mahdotonta ilman muottirakenteita.

Minkälaista muottirakennetta käytetään useimmiten

Perestavnaya - paneelien valmistus on valmistettu metallilevyistä. Vankkoja osia käytetään monta kertaa, joten voit rakentaa kaikki elementit, joilla on merkittävät pinta-alat.

Metallisuojien kiinnitys toistensa välillä on varustettu erityisellä laitteistolla (nastat, joissa on mutterit).

Kiinteä puu (kilpi) - yleisin muoto. Valmistus tapahtuu suoraan rakennustyömaalla, usein suojuksia käytetään useita kertoja.

Puupaneelien avulla on mahdollista pystyttää muottirakenne mihinkään epätyypillisiin monimutkaisten kokoonpanojen kohteisiin. Tätä tyyppiä käytetään yksityisessä rakentamisessa.

Suspensoitu - käytetään horisontaalisten tilarakenteiden (lattiapinnoitteet, päällysteet, laskeutumat) kaatamiseen, se koostuu suojuksista, jotka on ripustettu voimakkaille palkkeille, jotka edustavat pysähdystä liukupinon alas.

Liukuva - käytetään monikerroksisten korkeiden rakennusten rakentamiseen. Suunnittelu on varustettu sähkökäytöillä, jotka vaikuttavat metallimuottipaneelien nostomekanismiin. Suurten suurien määrien täyttämiseksi käytetään liikkuvan tilavuuden muottirakennetta, jonka toimintaperiaate on monelta osin samanlainen kuin edellinen näkymä.

Miten laskea tarve muottiin, kun kaadetaan säätiöitä

Monoliittisten säätöjen rakentamisen aikana on erittäin tärkeää laskea tarvittavat rakennusmateriaalien tarpeet, mukaan luettuna mittalaitteen toimivaltainen laskenta.

Näin lasketaan puurakenteiden tarve säätiön rakentamiseen monoliittisessa toteutuksessa:

 • Mittaa rakennuksen kehän pituus.
 • Määritä säätiön korkeus ottaen huomioon päästöoikeudet.
 • Hyväksy levyjen paksuus suunnitteluarvojen mukaan (tai aseta se ehtona rakennuksen vaatimusten mukaisesti työn aikana). Tavallisesti puupaneelit on valmistettu 25-30 cm paksuisista leikkuulaudoista.

esimerkiksi:

 • Suunnitelmissa on rakentaa perusta puutarha-talolle, joka on 15 metriä pitkä ja 9 metriä leveä.
 • Monoliittisen perustan nauhan korkeus on 50 cm (noin 20 cm lisätään päästöoikeuksien korkeuteen).
 • Puu - levyt 25 cm paksu.

Rakennuksen kehän pituus on kerrottava 2: llä (malli asennetaan säätiön molemmille puolille). Tulos kerrotaan säätiön korkeudella annoksilla metreinä, sitten levyn paksuudella (koko ilmoitetaan metreinä).

Laskenta: 48 (15 + 15 + 9 + 9) x 2 x 0,7 x 0,025 = 1,68 m3.

Vaatteiden valmistukseen vaaditaan levyjä 1,68 m3. On suositeltavaa ostaa puutavara varauksella, joten lautojen tarve on suunniteltava 2 m3: n määrällä.

Emme saa unohtaa tarvetta puupalkkeihin, jotka ovat välttämättömiä tukirakenteiden ja tukien asennukselle, kun vahvistetaan muottipaneeleja.

Kuinka laskea monoliittisten kerrosten muottien tarve?

Lattialevyjen kaatopaikan laskemista varten sinun tulee tietää huoneen korkeus ja laipan ennustettu paksuus.

On tavallista suorittaa kaksi laskentatyyppiä puutavaran tarpeesta monoliittisten lattiojen valua varten, joita käytetään rakennuksen rakennuksen kattokorkeuden mukaan.

Jos kattokorkeus ei ylitä 4,5 metriä, laskenta suoritetaan seuraavasti:

esimerkiksi:

 • Päällekkäisyydet kaadetaan huoneeseen, joka on 5 metriä pitkä ja 4 metriä leveä.
 • Lattian paksuus jopa 0,4 m.

Huoneen pinta-ala on (5 x 4) - 20 m2. Teleskooppisten telineiden tarve rakenteen ylläpitämiseen valukappaleiden laskennassa perustuu huoneen pinta-alaan. Teleskooppisen tuen kulutus - 1 kpl. 1 m2. Tarve teleskooppisten tukien tapauksessa: 20 m2: 1 + 20 kpl.

Tekniikan mukaan jokaiseen telineeseen on asennettava yksi jalusta, tämä toimenpide suoritetaan turvallisuussyistä tiivistymisen estämiseksi. Jalustatuet: 20 kpl.

Puupalkit asennetaan erityisillä univormuilla, jotka hankitaan telineiden lukumäärän mukaan. Univilk-tarve: 20 kpl.

Puupalkkien tarve lasketaan perustuen vakiintuneeseen materiaalin kulutukseen - 3,5 pm säteitä 1 m2 kaatopaikoista. Palkkien tarve: 70 pm.

Vanerilehtien kulutus lasketaan huoneen ja vanerilevyjen perusteella (ottakaa esim. Laminoitu vaneri, jonka arkin koko on 1525 x 1525), ottaen huomioon leikkaushäviöt (K-1,1). Vanerin tarve: (20: 2, 3256) x 1.1 = 9,45 litraa.

Kokonaistarvetta tarvitaan 10 arkkia laminoitua vaneria, jonka paksuus on vähintään 18 mm.

Suosittelemme katsomaan videota, jossa kerrotaan, kuinka oikein asennat valmiit materiaalit, kun heitetään monoliittista kattoa.

Monoliittiset seinät: kuinka laskea puun kulutus

Kellarikerroksen monoliittisten seinien rakentaminen sekä rakennusten ensimmäisen ja seuraavien kerrosten tiloissa olevat seinät vaativat huolellista materiaalikulutusta. Monoliittisten seinien valuprofiilien tarve lasketaan pohjamateriaalien valmistukseen käytettyjen levyjen paksuuden perusteella.

Huomioon otetaan huoneen kaadettujen seinien pinta-ala, ja myös monoliittirakenteiden kaatopaikan tavanomaiseen toteuttamiseen tarvittavat päästöoikeudet otetaan huomioon.

Katso video, mitkä seuraukset voivat johtua laattojen virheellisestä laskemisesta monoliittisten seinien valun yhteydessä.

esimerkiksi:

Kaadetaan monoliitti 4 x 3 metrin seinämiltä. Seinämän ulkoreuna on 14 pm. Hanke mahdollistaa 30 cm paksujen muottipuun sahatavaroiden käytön.

Muottien lisät - 0,2 m.

Laskenta: (14 x 2) x (3 + 0,2) x 0,03 = 2,688 m3.

Puutavaran tarve kuitujen valmistukseen monoliittisten seinien valun yhteydessä - 3 m3.