Kuinka paljon materiaalia tarvitaan 1 betonikupille?

Epäilemättä rakennettaessa taloa, talorakenteita tai talonrakenteisia rakenteita on nopeampaa, helpompaa ja "parempaa" ostaa valmiita betonitoimituksia. Jos tällaista mahdollisuutta ei ole tai halutaan pelastaa, tämä artikkeli auttaa sinua.

Sanamuoto "raskas" betoni ei ole vahingossa. Tosiasia on, että tämä on yleisin rakennusmateriaalin tyyppi tietyssä muodossa. Siksi, kun "betoni" mainitaan keskustelussa tai artikkelissa, oletusarvoisesti eri laatuluokitusta raskaaseen betoniin tarkoitetaan.

Ennen taulukon esittämistä ja mittasuhteiden määrää, kuinka paljon materiaalia tarvitaan yhden betonin kuution kohdalla, ottakaamme muutamia oletuksia, jotka alusta kehittäjä tarvitsee tietää ennen mittaamista: sementtiä, hiekkaa, murskattua kiveä ja vettä:

 • Sementin mittaus on tehtävä 1 kg: n tarkkuudella. Muiden komponenttien mittaaminen sallitaan 5 kilogramman tarkkuudella ja vettä lisätään vähitellen, kunnes saadaan haluttu betonin koostumus;
 • Kun suunnittelet tietyn tuotemerkin betonituotantoa (brändin M300 asti), käytä sementtimerkkiä, joka ei ole suurempi kuin betonin merkki. Näin voit minimoida kustannukset, kun kaikki muut asiat ovat yhtä suuria. Korkeamman asteen, M300: n ja suurempien betonituotteiden valmistuksessa voimakkuuden vuoksi on käytettävä sementtimerkkiä, joka on 2- 2,5 kertaa suurempi kuin betonin laatu;
 • On syytä muistaa, että laskettua tai taulukkomuotoista vettä ei lisätä heti, mutta pienissä osissa. Esimerkiksi taulukon määrä vettä jaetaan yleensä 3-4 annokseen. Sekoita, lisää vettä uudelleen ja niin edelleen, kunnes saat halutun johdonmukaisuuden. Kokeneet yksityiset kehittäjät pääsääntöisesti lisäävät vettä "silmällä", mutta eivät häiritse GOSTia ja SNiP: ää.

Pbs Betoni: käytännön suositukset tekemiseen

Betoni on tärkein materiaali, jota käytetään asuin- ja teollisuusrakennusten rakentamisessa, moottoriteiden rakentamisessa, siltojen rakentamisessa, platinaa ja patojen ja tunneleiden vahvistamisessa. Rakennettujen rakenteiden lujuus ja kestävyys riippuvat betonin lujuudesta.

Rakenteellinen betoni koostuu sementistä, vedestä ja kiinteistä aggregaateista. Hiekka- ja sora-seosten perusteella tehty betoni lisää vaatimuksia perustusten, monoliittirakenteiden, patojen, patojen, tunneleiden lujuuden ja luotettavuuden kannalta.

CBC: n tärkeimmät tyypit

Hiekan ja soran seos - epäorgaaninen löysä rakennusmateriaali.

Sekoitysaineiden prosenttiosuus seoksessa on eritelty:

 • Luonnollinen (luonnollinen) hiekka- ja sora-seos (CBC), jonka sora on 10-20%;
 • Käsitelty hiekka- ja soramake (OPGS), jonka sora on 15-75%.

Aineen alkuperän ja paikan mukaan seoksen luonnollinen ilme on jaettu kolmeen tyyppiin:

 • Vuoristopaikka, jossa on kiven sulkeutumista ja soran rakeita, on akuutti kulmamuotoinen.
 • Järvi-joki, jossa soraa sileämmät muodot ja pieni savi- ja kuoriarkkisisältö.
 • Merityylille on tunnusomaista homogeeninen koostumus, kiinteät pyöreät sulkeumat ja epäpuhtauksien vähimmäispitoisuus.

Mountain-rotilla PGS: ää ei käytetä betonin tuottamiseen heterogeenisen rakenteensa vuoksi. Tällainen seos kaadetaan kaivoihin, siirtolinjojen perustuksiin, kaivantoihin asennettaessa putkilinjoja, joita käytetään viemäröintikerroksena viemärijärjestelmissä.

Betonin raken- nerakenteita, jotka vaativat erikoislujuutta, valmistetaan joki- tai meriraaka-aineesta hiekka- ja sora-seoksesta.

Kiinteiden fraktioiden jyvien sallitut kokoluokitukset CBC: ssä GOST 23735-2014: n mukaan "Rakennustöiden hiekkakiviyhdisteet" (tulleet voimaan 1.7.15) ovat:

GOST 23735-2014 mukaan OGS-jyvien koko ei saa ylittää: 10 mm; 20 mm; 40 mm tai 70 mm. Erikoistapauksissa sallitaan enintään 150 mm: n suuruinen sora.

OGS: iin sisältyvät sora, kuten lujuus, pakkasenkestävyys, epäpuhtauspitoisuus, tarkastetaan GOST 8267-93: n mukaan "Rakennustöiden tiheistä kiveistä murskattua kiveä ja soraa".

GOST 8736-93 "Hiekka rakennustöissä" on noudatettava hiekkaa (koostumusta, raekokoa, pölyn ja savipitoisten aineiden laatua) rikastetussa hiekka- ja sora-seoksessa.

Kuinka tehdä betonia PGS: stä?

Puristumislujuudesta riippuen betoni on jaettu luokkiin SNiP 2.03.01-84 "Betoni ja teräsbetoniset rakenteet". Betonin luokka on merkitty kirjaimella "B" ja MPa: n kuormitusta vastaava luku, jonka betonikuutio kestäisi 15 x 15 x 15 cm.

Rakennemarkkinoiden betonimerkkien tuntemus on merkitty kirjaimella "M" ja vetolujuuden arvot kg / cm2. Myös leimattu ja sementti, joka on osa betonia.

Rakennuksessa käytetty betonimerkki M100: stä M450: een. Merkki ja sen mukaisesti betonin lujuus riippuu sementin koostumuksesta.

Suosituimpien betonityyppien valmistukseen käytetään sementtiä M400 ja M500 tietyissä mittasuhteissa rikastetulla hiekalla ja soralla ja vedellä.

OGS betoniseoksessa tulisi sisältää erikokoisia jyviä. Kaunis sora täyttää aukot suurien jyvien välillä ja antaa betonin rakenteen lujuuden.

Sekoitus sekoitetaan käsin tai mekaanisesti.

Mekaniikka ja työkalut betonin sekoittamiseen suoraan rakennustyömaalla:

 • betonisekoitin;
 • lapio;
 • ämpäri;
 • manuaalisen erän kapasiteetti.

Parempi betoni saadaan mekaanisella valmistusmenetelmällä valmiista rikastetuista hiekka- ja sora-seoksista.

Betoni PGS: stä pohjalle

Seuraavien merkkien betoni valmistetaan sora- ja hiekan rikastetusta seoksesta:

 • M150 - pienille yhden kerroksen rakennuksille;
 • M200 - nauhalle, laattojen perustuksille;
 • М250 - monoliittisille ja laattojen perustuksille;
 • M300 - monoliittisiin säätiöihin;
 • M400 - kiihdytetyllä asetuksella erityisen vahvaan perustukseen.

Sekoitettujen komponenttien tarttuvuuden parantamiseksi betonin valmistukseen käytetään Portland-sementtiä, jonka kalsiumsilikaattipitoisuus on jopa 80%. Tämän avulla voit vaivautua betoniin alhaisissa lämpötiloissa, mutta ei alle +16 0 C.

Sementin vieraiden aineiden pitoisuus saa olla enintään 20%. Erityinen sementtimerkintä, joka on merkitty kirjaimella "D", osoittaa sen sisältämien ei-toivottujen lisäaineiden prosenttiosuuden.

PGS: n ja betonin sementtiosuudet

Mitat, jotka koskevat sementin valmistusta neljännestä ryhmästä M400, M500 ja OGS 4, joiden sora on 60-65% (sementti / OGS):

Lähtömateriaalin kosteuspitoisuudesta riippuen liuoksen kuivan massan annoksen määrä voi vaihdella, joten osaan lisätään vettä. Vaivaamisen alkaessa ota 2/3 vettä lisäämällä vettä asteittain betonin valmistamiseen homogeenisen muovimassan saamiseksi.

Kokeneet rakennuttajat neuvovat valmistamaan betonia rikastetun hiekan ja soran perustalle tilavuussuhteella 1/8 tai 1/6.

Tässä tapauksessa saadaan konkreettisia laatuja, vastaavasti:

 • M150 ja M200 sementistä M400 ja M500;
 • M200 ja M300 sementistä M400 ja M500.

Ohjeet betonin M300 sekoittamiseksi OPGS: stä, mekaanisesti, betonisekoittimessa 125l:

 • Sisällytä betonisekoittimen ilman ainesosien täyttämistä.
 • Kallista sekoitin ensimmäiseen asentoon ja kaada 5 litraa vettä.
 • Neljä kuutetta OPGS: n neljää ryhmää, jonka raekoko on 5-20 mm, nukahtaa.
 • Sekoitin kallistetaan toiseen asentoon ja kaadetaan 1 säiliö M500.
 • Lisää 3 litraa vettä riippuen kosteudesta OPGS.
 • 2-3 minuutin kuluttua betonin valmius määräytyy värin ja sakeuden mukaan.

Manuaalisella betoniseoksella:

 • kuivat aineosat kaadetaan säiliöön (kouru, lava) ja sekoitetaan huolellisesti lapioon;
 • muodostavat sementtiseoksen kukkulan ja tekevät syvennyksen siihen;
 • syvenemisessä vähitellen kaada vettä, sekoittamalla liuosta jatkuvasti lapiolla;
 • vettä lisätään betonin halutun sakeuden saavuttamiseksi.

Käytännön suositukset

On mahdollista määrittää mittasuhteet betonin vaivaamiseksi ilman punnitusta ja monimutkaisia ​​laskelmia. Menetelmä perustuu sellaisten olosuhteiden noudattamiseen, joissa kestävä betoni saadaan. Sidosementtiemulsion tulisi täyttää kaikki vapaata tilaa seoksen kiinteiden fraktioiden välillä.

Tee näin mitattu kapasiteetti ja 10 l kauha. Rikastettu hiekka ja sora-sekoitus kaadetaan kauhaan ja täytetään vedellä, mittaamalla tilavuus mittausastiassa. Kun vesi kohoaa seoksen pintaan, mitataan mitattu veden tilavuus. Tämä on sementin määrä, joka on lisättävä RATG: ään.

Jos onnistut kaataa 2 litraa vettä ämpäriin täyteaineella, sekoitetaan sitten OPGS-kauhaa ja 2 litran sementtimittaria betonin valmistamiseksi. Sementiseoksen osuus on 1/5. Vettä lisätään kuivaan seokseen annoksittain kunnes muodostuu muovimassaa.

Mutta rakentamisen jatkamista ei tarvitse odottaa niin kauan. Lämpimällä säällä kolmen päivän kuluttua betonivahvistukset ovat 70% vahvuutta, mikä riittää seinämille.

Kylmäkaudella kannattaa odottaa viikkoa, jonka jälkeen voit jatkaa rakentamista.

Mekaanisella tai manuaalisella tavalla valmistetaan pieniä määriä konkreettisia varusteita, jotka sijaitsevat garage-varusteiden, ansiorakennusten, kesämökkien ja yhden kerroksen rakennuksissa. Betonisekoittimen keskimääräinen erätilavuus on 125-300 litraa, ja jopa 20 m 3 betonia voi tarvita talon kellarikerrokseen.

Ei voida hyväksyä se, että betoni kastuu kerroksiin muutaman päivän sisällä, joten on parempi tilata valmiiksi valmistettua betonia, joka tuodaan sekoittimeen suoraan rakennustyömaalle.

Kuinka paljon mitata kauha

Hiekan ja soran seokset (lyhennetty PGS) on valmis tuote, joka koostuu karkeasta ja hienosta aggregaatista. Lisäksi sora osuus on jopa 75% kokonaismäärästä. Mutta tämä luku kuuluu seoksista, joita kutsutaan rikastetuiksi. PGS: n luonnollinen luokka, jossa komponenttien suhde voi vaihdella hyvin laajoilla rajoilla. Tämä materiaali luovutetaan kuluttajille välittömästi louhoksesta ilman lisäkäsittelyä. Käytetyt seokset:

 • betonin koostumuksessa kaatamalla perustuksia;
 • tienrakennuksen tyhjennyslaitteessa;
 • tasoituskerroksena viherrakentamiseen.

Betoni on mahdollista saada laadultaan pgc: stä vain rikastetuilla raaka-aineilla, joissa ei ole savea epäpuhtauksia ja joiden sora on 65-75%. Mitä alhaisempi sora on seoksessa, sitä pienempi materiaalin lujuusominaisuudet.

Betonimassan koostumuksen laskeminen

Betoni luokitus perustuu puristuslujuuteen. SNiP2.03.01-84 "betoni- ja betoniteräsrakenteiden" vaatimusten mukaisesti betonin merkintä opgs: llä sekä hiekan ja raunioiden seoksesta sisältää kirjaimen "B" ja numerot, mikä tarkoittaa MPa: n kuormitusta. Tämä on suhteellisen uusi nimitys.

Tummaisempi etiketti kirjaimella "M" ja lujuus, mitattuna kg / cm2, ei ole menettänyt merkityksensä. Muuten sementti on merkitty täsmälleen samalla tavalla. Rakenteissa käytetään betonilaatuja M100: sta M 500: een.

Lopputuotteen lujuus, tiheys ja muut ominaisuudet vaikuttavat sementin suhde betonin sisältämän FGS: n osuuteen sekä eri kokoisten jyvien raaka-aineiden seoksen pitoisuus. Tietyissä tarkoituksissa käytetään seuraavia betonimerkkejä:

 • M 150 - on suositeltavaa valmistautua kevyiden rakennusten perustusten rakentamiseen yhdelle kerrokselle;
 • M 200 - käytetään kaistaleiden ja pienitehoisten laattapohjien rakentamiseen;
 • M 250 - perustuksiin, jotka ovat monoliittisen levyn muodossa keskikokoisissa kuormissa;
 • M 300 - minkä tahansa mallin monoliittisiin perustuksiin;
 • M 400 - korkealaatuiseen sementtiin, jota käytetään erittäin tehokkaiden perustusten valmistuksessa raskaissa kuormissa.

Parannetaan betoniseoksen komponenttien tarttumista toisiinsa, on suositeltavaa käyttää sementtiä, joka sisältää kalsiumsilikaatteja jopa 80%: iin.

Materiaalien kulutuksen laskemisen helpottamiseksi yhdistelemme sementin ja sementin mittasuhteet eri laatujen betoniin taulukossa.

Pöydän mukaan voidaan ymmärtää, että 10 litrasta sementtiä M400 voidaan saada betonia M 300 määrällä 41 l. Jos mittaat mittasuhteita kauunoissa, betonin valmistuksessa on tarpeen mitata yksi sementtikauha ja lähes 7 kauhoa hiekkaa ja soraa.

Käytettävissä olevien mittasuhteiden avulla voidaan helposti laskea tarvetta 1 m 3 betonin valmistukseen. Teemme yksinkertaisia ​​yhtälöitä:

 • Sementti M400 tarvitsee: 1000 * 10: 41 = 244l tai 24.5 ämpäriä.
 • CBC: tä varten on otettava yksi betonikuutio: 1000 * 49: 41 = 1195 l tai 119,5 ämpäriä.

Veden suhteen laskettu määrä voi poiketa todellisesta riippuen kuivan koostumuksen kosteuspitoisuudesta ja sen kyvystä absorboida vettä. Sen vuoksi vaivaamisen aikana ei ole välttämätöntä käyttää koko tilavuutta kerralla. Vettä on lisättävä pieniin osiin halutun sakeuden saavuttamiseksi.

Betonin valmistus pgs: stä säätiölle

Miten tehdä konkreettisia? Korkealaatuisen lopputuotteen saamiseksi on tarpeen seurata konkreettista betonituotantuotetta niin tarkasti kuin mahdollista.

Ensin sinun on määritettävä, kuinka paljon konkreettista sekoitusta tarvitaan. Riippuen odotetusta työn laajuudesta koostumusta voidaan vaivata manuaalisesti kouruun tai bunkkeriin käyttämällä tavanomaista piikkiä. Mutta on kätevämpää valmistaa betonia liikkuvassa betonisekoittimessa.

Kun olet suorittanut raaka-aineiden raaka-aineen raaka-aineen laskemisen betonia kohti, määrittelemme tarvittavan määrän sementtiä ja hiekan ja soran sekoitusta vaaditulle tilavuudelle. Kun valmistelet betonisekoitetta omiin käsiisi, noudatamme seuraavia sääntöjä:

 • Käytämme vain puhdasta vettä ilman klooria, aggressiivisia tai muita epäpuhtauksia.
 • Jos työ tehdään kesällä, veden on oltava kylmä, jotta betonin säätöaikaa ei nopeutettaisi. Kylmäkaudella päinvastoin jotain vettä on parempi lämmetä jopa 40 astetta.
 • Tarkkailemalla betonin osuutta betonissa kuormitetaan kuivat aineosat betonisekoittimeen - sementtiin ja hiekan ja soran seokseen.
 • Sekoita kunnes sujuu.
 • Käytettäessä lisäaineita, esimerkiksi pehmittimiä, pakkasnestettä tai kovettumisen kiihdyttäjiä, ne liuotetaan ensin pieneen määrään vettä.
 • Lisätään pieni määrä vettä ja kierrämme sekoittajaa 2-3 kierrosta betonin valmistelemiseksi normaalilla työstettävyydellä - päätehtävämme.
 • Erä lisäämällä vettä halutun konsistenssin seoksen aikaansaamiseksi. Sen likimääräinen kulutus kuutiometriä kohti on noin 125 litraa.

Betonimassaa ei saa sekoittaa liian kauan sen välttämiseksi. Prosessi kestää vain 2-3 minuuttia.

Siirrämme valmiin betoniseoksen betonisekoittimesta aikaisemmin valmistettuun muottiin, jossa on vahvikeharja, tiivistämällä ja tasoittamalla yläpinta.

Seuraavaksi tarjoamme edellytykset PGT: n betonin tavanomaiselle asettamiselle ja kovettumiselle. Kuumakauden aikana rakenne on peitetty kalvolla tai suojapeitteellä ja säännöllisesti kasteltu. Talvella - säätäkäämme kaikki lämmöneristysmateriaalit.

Betoni saa lopullisen lujuuden 28 vuorokauden kuluttua kovetettaessa luonnollisissa olosuhteissa ilman lämpökäsittelyä. Mutta voit poistaa muottipesän ja jatkaa työtä kolmen tai neljän päivän kuluessa. Tänä aikana 70% vahvuudesta on jo saavutettu.

PGG: n betoni tekee sen itse


Vakaan ja kestävän pohjan rakentaminen ilman betonin käyttöä on lähes mahdotonta, koska tämä materiaali toimii minkä tahansa rakenteen perustana. Valmisrakennuksen kestävyys ja luotettavuus riippuu betonin laadusta, joten laastarin valmistukseen on vastattava vastuullisesti. Hyvin usein, yksityisten esikaupunkialueiden rakentamisessa, kehittäjät valmistavat konkreettisia fbs (hiekka-sora-sekoitus) omiin käsiinsä. Ennen kuin valitset tämän vaihtoehdon, sinun kannattaa oppia kaiken valmistuksen kourista.

Materiaalien valinta

Kun olet päättänyt rakentaa sivuston, sinun tulee ostaa kaikki rakennusmateriaalit, joita saatat tarvita töissänne. Osta hiekka ja sora seos on tarpeen vain valmistajilta, aika testattu.

On syytä tietää, että betonin sementtiä käytettäessä sauman ja hiekan mittasuhteet voivat poiketa toisistaan. Esimerkiksi tavanomaisen PGS: n koostumus (ei rikastettu) sisältää vain 20 prosenttia soraa, kun taas 75 prosenttia materiaalista on läsnä rikastetussa.

Yleensä asiantuntijat suosittelevat rikastetun koostumuksen käyttöä, jota hallitsevat romu. PGS: n tuotantoon tarkoitetut komponentit, jotka on purettu joen pohjalta tai merestä, ovat korkeat laatuominaisuuksia, joten on suositeltavaa lisätä ne seoksen valmistamiseksi. Joen ja meren komponentit (sora ja hiekka) eivät käytännössä sisällä epäpuhtauksia, mikä lisää seoksen tarttumista jäljellä oleviin betonielementteihin. Tämän seurauksena päällikön on taattu saaneen korkealaatuista betonia pohjasta, jonka osuudet täyttävät täysin standardit.

Liuoksen valmistuksen yksityiskohdat


Se on yksinkertaista tehdä konkreettinen perusratkaisu käyttäen soraa ja hiekkaa. Tätä varten on valmisteltu tiettyjä työkaluja ja tarvittavat raaka-aineet:

 • lapio;
 • Kuiva sementti;
 • Kirkas vesi;
 • Hiekka ja sora;
 • Vakiokokoinen ämpäri;
 • Betonisekoitin tai kouru, jossa komponentit sekoitetaan.

Jotta ratkaisu voisi tulla laadullisiksi, kannattaa säilyttää tietty suhde valmistellessasi sitä. Jos työhön käytetään rikastettua koostumusta, sementin ja sementin ihanteelliset mittasuhteet ovat betonille 8-1.

Sitten lisätään luonnollisesti vettä, jonka tilavuus määräytyy käytännöllisesti ICG: n tilan perusteella. Usein koostumus kostutetaan, ja siksi, kun seosta käytetään, on käytettävä useita kertoja vähemmän nestettä kuin kuivan koostumuksen soraa ja hiekkaa. Voi olla niin, että vesi ei mene välittömästi, mutta vähitellen, muuten on olemassa riski saada liian likainen ratkaisu. Betonin ihanteellinen tiheys on samanlainen kuin smetan tiheys. Saavutettuaan tällaisen johdonmukaisuuden, nesteen lisäys pitäisi lopettaa.

Jos aiot käyttää klassista seosta, sen valintaa on käsiteltävä erittäin huolellisesti. Sorauhrien enimmäiskoko on 8 cm, jos materiaalin murto-osa ylittää tämän indikaattorin, tämä rakeet eivät sovi betoniin. Raaka-ainemäärän suhteen:

 • Hiekka ja sora - 6 osaa;
 • Sementti - 1 osa.

Sementin osalta ammattilaiset neuvovat kiinnittämään huomiota Portland-sementtiin, jolla on erinomaiset supistavat ominaisuudet. On parasta ostaa materiaalia M300, M500 tai M600. Sementtibrändillä 400 on tietty haittapuoli - hetkellinen asetus, joten sinun ei pitäisi käyttää sitä. Kaikki eivät tiedä, että sementin nopea kovettuminen, kun pohja on kaatanut, on täynnä kylmien saumojen muodostumista, mikä heikentää jo valmistetun pohjan laatua.

Mitä muuta kannattaa muistaa betonista betonista valmistettaessa? Kauhojen mittasuhteet ovat hieman erilaiset. Yksi alus pitää:

 • Sementti - 15,6 kg;
 • Hiekan ja soran seos - 18 kg.

Tässä tapauksessa klassisen seoksen elementtien osuus on vastaavasti 2 - 14. Rikastetulle koostumukselle 1 osaa sementtiä käytetään 9 osaan PGT: ää. Älä unohda vettä. Näiden suhteiden tarkka noudattaminen on mahdollista saavuttaa korkealaatuista betonia.

Erityiset suositukset


Monet päälliköt ihmettelevät, kuinka paljon PGS: ää tarvitaan per betonin kuutio. Seoksen tilavuuden laskemiseksi sinun tulisi keskittyä kaikkien elementtien massaan. Lisäksi käytetty sementti on myös tärkeä. Esimerkiksi betonin valmistukseen M300 käytetään:

 • Sementtiaste 400 - 0,382 t;
 • Sora - 1,08 tonnia;
 • Hiekka - 0,705 t;
 • Vesi - 220 litraa.

Betoniin M100 käytetään:

 • Sementtiaste 400 - 0,214 t;
 • Sora - 1,08 tonnia;
 • Sand - 0,87 tonnia;
 • Vesi - 210 l.

Melkein aina, hiekka- ja soraformulaation valmistajat kertovat säkkien pgs-kulutuksesta 1 m3 betonia kohden.

Joskus käytetään toista selvitysjärjestelmää. Esimerkiksi perusrakenteen rakentamiseen tarvitset betoniseoksen M300. 1 kuutiometrin liuoksen valmistukseen tarvitaan:

 • Sementti - 0,38 t;
 • Sora - 0,8 m3;
 • Hiekka - 0,5 m3.

Jos nämä laskentamenetelmät näyttävät liian monimutkaisilta, voit käydä ammattilaisten yksinkertaisimmalla tavalla - katso erityistä taulukkoa. Riittää, että löydetään itse materiaalin nimi ("konkreettinen pgs: stä"), mittasuhteet. Taulukko kehottaa kaikkien komponenttien oikean määrän luomaan laadukkaan ratkaisun.

Paljon sementtiä ja sementtiä kuutioissa

Betoni PGS: llä.

Puhutaanpa konkreettisesta PGS: stä. Mikä CBC on? Tämä on hiekka- ja soramake. Ei seos, jota voimme kaivaa lapiolla puutarhassa, vaan seos, joka pesee jokien pohjasta tai otetaan louhoksista, joissa joet menivät historialliseen menneisyyteen. CBC on puhdas, pesty hiekka, joka ei sisällä pölyhiukkasia ja sisältää useita pyöreitä kiviä.

CBC: n koostumus eri jakeiden soran sisällön mukaan riippuu sijainnista. Joissakin kivissä on suurempia, joissakin pienempiä, joskus on enemmän ja jonnekin vähemmän. Siksi meidän on kysyttävä itseltämme, kuinka laskea tarvittava määrä komponentteja halutun betoniseoksen valmistamiseksi.

Aluksi määritellään, miten CBC: tä käsitellään asetuksissa. Tästä näet GOST 23735-79 (Hiekkakiviseokset rakennustöille, tekniset ehdot.) Erityisesti ensimmäisissä kohdissa mainitaan:

1.2. Luonnollisessa hiekka- ja sora-seoksessa soranimikkeiden, joiden koko on enemmän kuin 5 mm, on oltava vähintään 10 ja enintään 95 painoprosenttia.

1.3. Riisuttu hiekka-sorasseos on jaettu viiteen ryhmään riippuen sorauhrien sisällöstä: 15-25% sv. 25 "35%" 35 "50%" 50 "65%

Ehkä tämä on kaikki mielenkiintoinen tämän dokumentin loppuun rakentajalle. Ja jatkamme seuraavaa: SNiP 82-02-95 (Sementin kulutusmäärät betoni- ja betonituotteiden ja -rakenteiden valmistuksessa).

Ensinnäkin tutustumme liitteen B taulukkoon, joka heijastaa puristuslujuuden ja tuotemerkkien betonityyppien suhdetta.

Sinun ei pitäisi häiritä liikaa tämän taulukon neljännessä sarakkeessa, koska emme rakenna Aswan-patoa. Esimerkiksi vaatimattomalle talolle, jonka pinta-ala on 150 m2, betonin erityislujuutta ei tarvita edes perustuksen kannalta, koska eniten ladattu luokka B7.5 riittää (M100 betonin laatu). Jos aiomme olla tarkempia, tämäkin on tarpeetonta. Katso esimerkiksi artikkeli Foundation. Kuorman laskeminen maahan.

Mutta silti ottakaa alkuperäinen betoni M100. Ja nyt kiinnitämme huomiomme taulukkoon 21:

Tämän taulukon mukaan sementtilevyn 400 perusaineenkulutusaste betoniarvolle M100 on 180 kg / m3. Kiinnitä huomiota: tämä on perussääntö. Tarvittaessa se on myös korjattava. Erityisesti sementin tuotemerkin mukaan:

7.7 Sementin sementtimäärät (taulukko 21) on esitetty portlandsementtiasteella 400 ja sen lajikkeissa. Käytettäessä sementtiä 500, perusnormit on kerrottava kertoimella 0,88, kun käytetään sementtilaatua 300 - kertoimella 1,13.

5.10 Perusstandardit annetaan betonille raunioissa. Soraa levitettäessä ne on kerrottava taulukossa 1 luetelluilla kertoimilla. 6.

Tästä seuraa, että OPOlle betonille on mahdollista tehdä 180 * 0,91 = 163,8 kg sementtiä / m3 betonia. Harvinainen pyöristys - 165 kg.

Ja nyt hauska osa. Usein täytämme eri laatuluokan betonin valmistukseen käytetyt reseptit, jotka on merkitty karkeasti näin: sementti: hiekka: vesi - 1: 5: 0,5. Jopa joskus pussit sementti tällaisia ​​reseptejä annetaan. Ja rakennusmestari ottaa tämän laukun, kaada sementtiä, viisi kauhaa hiekkaa ja kaataa puoli vettä.

Betoni ei toimi. Liian kova. On tarpeen lisätä vettä, kaataa seokseen kaksi kertaa enemmän. Miksi ei? Koska kaikki eivät ymmärrä, että resepteissä suhde ilmaisee painon, ei tilavuuden. Ja ne, jotka johtavat näitä reseptejä, eivät pidä tarpeellisena kiinnittää huomiota siihen.

Täten sementin suuri ylisuurennos muuttuu. Jos lähestymme entistä oikeammin, kun käytät 165 kg sementtiä kuutioa kohden, sekoittimessa yksi erä voidaan laskea kaikkien komponenttien tilavuuden mukaan. Esimerkiksi sekoitusrummussa voimme täyttää enintään 3 PGS-kauhua.

Ensin määritetään PGS: n ominaispaino. Se voi olla erilainen alkuperästä riippuen. Otetaan esimerkiksi 1 700 kg / m3. Sitten 3 kauhaa (luonnollisesti kymmenen litran) PG painavat noin 51 kg. Minun on sanottava, että betonin tuotantomäärä on aina 12-15 prosenttia pienempi kuin aggregaatin tilavuus. Toisin sanoen, jos täytämme 3 kauhan hiekkaa ja soraa, niin poistumme saamme 2,6 betonin kauhaa.

Ja 2,6 kauhaa on 0,026 m3. Ja jos tarvitaan 165 kg sementtiä kuutiometriä kohti betonia kohti, saadaan 0,026 m3 - 0,026 * 165 = 4,29 kg. Punnitsemalla niin paljon sementtiä voidaan määrittää riittävän tarkasti, mikä on sen tilavuus. Esimerkiksi löysällä sementti painaa noin 1500 kg / m3. Siksi tilavuus erää kohden on noin 4,3 / 1500 = 0,0028 m3 tai noin 3 litraa.

Nyt tehtävänä on määrittää tällaisen erän veden määrä. Siinä on sellainen asia kuin vesi / sementti-suhde. Toisin sanoen veden määrän painosuhde sementin määrään. Oikein on suhde 0,5. Eli 0,5 kg vettä per 1 kg sementtiä. Meidän 4,3 kg sementtiä vettä tarvitaan 2,2 kg eli 2,2 litraa.

Tämän veden määrä voi olla kova, vaikeasti muokattavaa. Mutta sinun ei pitäisi lisätä vettä, koska se vähentää betonin lujuutta. Äärimmäisissä tapauksissa, kun lisäät vettä, sinun on lisättävä suhteellinen määrä sementtiä, jotta vesi-sementtisuhde ei häiriintyisi.

On olemassa toinen menetelmä, jossa pehmittimiä lisätään betoniin. Joskus tällaisten erityisten lisäaineiden sijasta käytetään nestesaippua pehmittämiseen ja jopa kotitalouksien pesuaineisiin (Sorti, Fayre.). Vaivaa kolmea kauhaa oikean määrän vettä, lisää siihen 0,5-1 ml tuotetta, sekoita ja kaada se rumpuun. Betonin plastisuutta säädetään empiirisesti muuttamalla kemikaalin määrää.

Liitetyssä videossa en osoittanut pehmittimen käyttöä osoittamaan, kuinka kova betoni on. Yleensä kaatan sortiä, noin 1 grammaa. Betoni on pehmeä, virtaava, hyvin täyttää aukot ja rammed.

Laske sementin kulutus 1 kuutio (1 m3) betonia kohden.

Laske sementin kulutus 1 kuutio (1 m3) betonia kohden.

Betoni, jonka hinta joka kuutio on täysin hyväksyttävää tänään, on epäilemättä yksi yleisimmistä nykyaikaisista rakennusmateriaaleista. Sitä luodaan soran tai murskatun kiven perusteella, ja sementti-hiekkaseos sekoitetaan veden kanssa sitovana elementtinä. Tämän rakennusmateriaalin valmisteluun on liitettävä oikeat laskelmat sementin kulutuksesta yhden kuutiometrin betonin osalta, mikä määrittelee suurelta osin lopullisen materiaalin lujuuden.

Tietenkin on helpompaa ostaa valmisbetonia, jolla on optimaalinen painon koostumus, jota toimittavat kymmenet yritykset kaikilla alueilla. Monissa tapauksissa kaatamalla oikea ratkaisu konkreettiseen sekoittimeen on kuitenkin ainoa tapa tuottaa korkealaatuista muotoilua laitoksessa.

1. Sementin kulutus per 1 m3 betonia on suoritettava tarkkuudella kilogrammaa. Jos puhutaan raakamäärien kulutuksesta kuutiometriä kohden, niin voimme sallia 5 kg: n virheen. Näin voimme määrittää erittäin tarkasti betoniseoksen jäykkyyden, lujuuden ja liikkuvuuden. Mitä pienempi pussin kulutus, sitä tiheämpi ja turvallisempi se muuttuu.

2. Tehtäessä tarvittavat laskelmat siitä, kuinka paljon konkreettia on laskettava kuutioon, on tärkeää valita oikea sementtimarkkina. Jos haluat minimoida sementtikonsentraation kulutuksen, laatan ei pitäisi olla korkeampi kuin poistumispisteessä tuotetun betonin laatu.

3. Jos esimerkiksi tulosteessa on oltava betonia 1 (luokka M100), sementtilaatu M300 tulee kuluttaa 160-170 kilogrammaa kuutiometriä kohden. Jos otat merkin 400, niin kaadon kulutusnopeus nousee 180-195 kiloon kuutiometriä kohden. Merkin M 200 osalta optimaalinen paino on jonnekin keskellä, samoin kuin kustannukset.

4. Monet asiantuntijat suosittelevat osittaista mittaamista kaikista tarvittavista komponenteista, joita tarvitaan konkreettisen ratkaisun luomiseen missä tahansa määrin - 1 kuutiometri, 5 kuutiometriä tai 7 kuutiota. Esimerkiksi betoni-sementin suhteen voit käyttää 1-5 mittasuhteita, joissa 1 on sementin osuus betonikoostumuksessa. Jos liuoksessa käytetään M600, on noudatettava 1: 3-suhdetta, jossa 1 on kilogramma ja 3 on kolme kiloa hiekkaa 1 kuutiometriin. Jos puhumme tuotemerkin M400 käyttämisestä, niin suhteessa tulisi olla 1: 2 - kiloa sementtiä kaksi kilogrammaa hiekkaa kohden.

5. On myös muistettava, että liuokseen liuoksen lisääminen vähentää liuoksen tilavuutta suhteessa kuivaan seokseen. Tämä johtaa siihen, että koko tilavuus kerrotaan kertoimella 1,3 (sovellettava sementtimäärän laskemiseen). Esimerkiksi tiilimuuraus kuutiometriä kohden on käytettävä 0,3 kuutiometriä laastia, mikä johtaa 100 kilogramman käyttämiseen. Toisin sanoen optimaalinen kulutus on 100 kilogrammaa 1 kuutiometriä seinää kohden ja 200 kilogrammaa 2 kuutiota kohden ottaen huomioon, kuinka paljon raudoitus painaa.

6. Betonimassan rakenneosien optimaaliseen jakautumiseen, 1 metrin kuutioon on suositeltavaa käyttää puoli kuutioa hiekkaa, 0,8 kuutiometriä hiekkaa tai soraa. Jos puhutaan sementistä betonikupissa, kaikki laskelmat suoritetaan erikseen. Esimerkiksi jos valmistetaan betonia M200, joka on ihanteellinen raiteiden muodostamiseen ja säätiön kaatamiseksi, on käytettävä 280 kiloa. Betonisuoja M300, jota käytetään laattojen, portaiden ja seinien valmistukseen, vaatii 380 kiloa.

Kuinka laskea betonin kuutio

Jokainen, joka päättää aloittaa rakentamisen, tulee tietää etukäteen, että ensimmäinen tehtävä piirustuksen jälkeen on laskea materiaalien täsmällinen määrä ylittämisen tai jäädyttämisen välttämiseksi.

Määritä betoniliuoksen merkki ennen rakentamista.

Tarvittavien laskentakaavojen avulla voit selvittää koko summan virheestä 1-2%.

Laskettaessa ensimmäinen asia sinun täytyy laskea materiaalin määrä kuutiometriä kohti betonia, koska se kaataa perustaan ​​ja sen jälkeen koko rakennusprosessin.

Epäsuorat parametrit

Betonin tilavuutta laskettaessa kannattaa harkita raudoituksen läsnäoloa säätiössä.

Ensinnäkin on syytä harkita, että 100 säiliössä 100: stä 100: sta, ei ainoastaan ​​liuos, vaan myös liitososat muodostavat osan tilaa 4-5%: n osuudesta. Tämä parametri on tärkeä, kun otetaan huomioon säätiön, monoliittien jne. Kaataminen. suuria tuotteita, koska jopa 4% - se voi olla useita kuutioita laastia riippuen rakennemääristä.

Sen pitäisi välittömästi määritellä tuotemerkillä betonin tulevaisuudesta, koska kaikki muut kaavat riippuvat siitä. On tärkeää huomata, että 2 komponentti on vakio niiden määrä ja 2 ovat muuttujia. Älä sekoita sementin ja betonin merkkiä, koska tämä ei ole sama asia, sillä betonilla on aina alhaisempi merkki kuin sementti. Laskettaessa on otettava huomioon vain yksi sääntö: mitä suurempi betonin lopullinen taso tarvitaan, sitä paremmin sementin pitäisi olla, ja sen pitäisi olla mahdollisimman suuri. Joten M35-ratkaisulle tarvitaan 200 merkkiä, kun taas M200: lle tarvitaan jo 500 asteen sementtiä.

Lisäarvot

Mitä suurempi hiekka, sitä vähemmän betonia tarvitaan.

Tärkeintä tässä vaiheessa on se, että rakennusmateriaaleilla on säilyvyys, eli sementillä ei ole enempää kuin viikossa. Tämän ajanjakson jälkeen ominaisuudet alkavat katoa, mikä tarkoittaa, että aineistoa ei voi käyttää aiottuun tarkoitukseen. On parasta korvata ne vastaavalla alemmalla asteikolla, jotka toisaalta antavat mahdollisuuden päästä eroon vanhentuneista jäämistä ja toisaalta vahvistavat rakennetta paikassa, jossa heikon betonin pitäisi olla. Kun sementti alkoi menettää ominaisuutensa, on mahdotonta laskea sen määrä kuutiota kohden.

Katso myös: Muuraus rakennusaineisiin

Sementin määrä betonille riippuu hiekan viljasta. Mitä suurempi hiekka on, sitä vähemmän perusmateriaalia tarvitaan. Mutta täällä sinun ei pidä erityisesti luottaa hiekkaan ja vähentää sementin ääretöntä. Sora on aina suunnilleen samat mittasuhteet, joten laskelmissa ei ole sivuvaikutuksia. Kaikki laskelmat käyttävät materiaalien keskimääräisiä tietoja, koska niiden on helpompi työntää lisälaskelmia.

Sekoittaminen on myös tärkeää tuottaa tekniikan mukaan, koska suuren määrän betonia rikkovissa tapauksissa yllätykset voivat olla erilaisia. Joten ensimmäinen asia tapahtuu erillisessä säiliössä sekoitetaan kuiva seos homogeeniseen massaan. Tämä on välttämätöntä, jotta liuos olisi yhtenäinen, ja myös ilman kokkareita. Sitten vettä kaadetaan kauhaan 15% tulevasta tilavuudesta ja kuiva seos kaadetaan tasaisesti päälle. Sitten 2-5 minuutissa liuos saavuttaa halutun sakeuden.

Kun sekoitetaan tavallisiin käsisekoitettuihin betonisekoittimiin, ei ole helppoa saavuttaa tilavuuksia kuutiometreinä, joten laskenta menee hieman eri tavalla eikä enää painosta, mutta tilavuuden mukaan - 4 osaa PGS: stä, 1 sementistä ja vedestä, kuinka monta se kestää. Nukahtaa täsmälleen tässä järjestyksessä, mutta tässä tapauksessa ei enää tarvitse pelätä heikkolaatuista työtä Sekoittajamäärät ovat liian pieniä (noin 50 litraa), mikä vähentää merkittävästi mahdollisuuksia epäonnistuneiden tulosten saamiseen. Laske tulos tässä tapauksessa on helpoin.

Yksityiskohtainen laskenta

On tärkeää huomata, että 2 osaa voi muuttaa määrää ja 2 pysyvää. Lisäksi ne, jotka muuttuvat - tekevät sen riippuen monista tekijöistä, kuten ilman lämpötilasta, halutusta merkistä, pysyvistä materiaaleista ja ajan pituudesta. Seuraavassa laskelmassa käytetään suosituinta betoniä, M200.

Katso myös: Hiekkakiven kulutuksen laskeminen laastilla

Hiekka - 760-770 kg / kuutiometri. Laskelmat osoittavat vain keskimääräistä viljaa.

Sora - 1095-1105 kg. Hiekan ja sora-alueen sijasta hiekka-sora-seosta (CBC) käytetään yhä enemmän, koska se sisältää samansuuruisen osuuden, ja sekoittamisen aika on merkittävästi pienentynyt. Lasketaan PGS / kuutiometri voi käyttää molempien edellä mainittujen lukujen aritmeettista keskiarvoa.

Sementti - 320 kg merkki 500.

Vesi - 160 litraa, mutta tarpeen mukaan sementti voi usein ottaa enemmän kuutiota kohden ja sen jälkeen se lisätään siihen hetkeen, kun se otetaan.

Näiden tietojen avulla voit laskea materiaalin määrän kuutiometriä kohti betoniliuosta riippumatta tuotemerkistä ja keittotilanteesta.

Jos sekoitettaessa jotain meni vikaan ja ratkaisu alkaa käyttäytyä epätavallisesti, sinun on välittömästi muistuttava koko esisekoittamisprosessista ja lisättävä, mitä puuttuu tässä tapauksessa.

Sivu 2
 • vahvistaminen
 • tyypit
 • valmistus
 • välineet
 • asennus
 • laskelma
 • korjaus

Betoni PGS: llä.

CBC: n koostumus eri jakeiden soran sisällön mukaan riippuu sijainnista. Joissakin kivissä on suurempia, joissakin pienempiä, joskus on enemmän ja jonnekin vähemmän. Siksi meidän on kysyttävä itseltämme, kuinka laskea tarvittava määrä komponentteja halutun betoniseoksen valmistamiseksi.

Aluksi määritellään, miten CBC: tä käsitellään asetuksissa. Tästä näet GOST 23735-79 (Hiekkakiviseokset rakennustöille, tekniset ehdot.) Erityisesti ensimmäisissä kohdissa mainitaan:

1.2. Luonnollisessa hiekka- ja sora-seoksessa soranimikkeiden, joiden koko on enemmän kuin 5 mm, on oltava vähintään 10 ja enintään 95 painoprosenttia.

1.3. Riisuttu hiekka- ja sora-seos riippuu sorauhrien sisällöstä viiteen ryhmään:
15 - 25%
viestintä. 25 "35%
"35" 50%
"50" 65%
"65" 75%

Ehkä tämä on kaikki mielenkiintoinen tämän dokumentin loppuun rakentajalle. Ja jatkamme seuraavaa: SNiP 82-02-95 (Sementin kulutusmäärät betoni- ja betonituotteiden ja -rakenteiden valmistuksessa).

Ensinnäkin tutustumme liitteen B taulukkoon, joka heijastaa puristuslujuuden ja tuotemerkkien betonityyppien suhdetta.

Sinun ei pitäisi häiritä liikaa tämän taulukon neljännessä sarakkeessa, koska emme rakenna Aswan-patoa. Esimerkiksi vaatimattomalle talolle, jonka pinta-ala on 150 m 2, betoni ei vaadi erikoislujuutta, vaikka peruskokoonpano olisi eniten kuormattuna, luokka B7.5 riittää (M100 betonin laatu). Jos aiomme olla tarkempia, tämäkin on tarpeetonta. Katso esimerkiksi artikkeli Foundation. Kuorman laskeminen maahan.

Mutta silti ottakaa alkuperäinen betoni M100. Ja nyt kiinnitämme huomiomme taulukkoon 21:

Tämän taulukon mukaan betonilaatua M100: n sementtilaatan 400 peruskäyttöaste on 180 kg / m 3. Kiinnitä huomiota: tämä on perussääntö. Tarvittaessa se on myös korjattava. Erityisesti sementin tuotemerkin mukaan:

7.7 Sementin sementtimäärät (taulukko 21) on esitetty portlandsementtiasteella 400 ja sen lajikkeissa. Käytettäessä sementtiä 500, perusnormit on kerrottava kertoimella 0,88, kun käytetään sementtilaatua 300 - kertoimella 1,13.

5.10 Perusstandardit annetaan betonille raunioissa. Soraa levitettäessä ne on kerrottava taulukossa 1 luetelluilla kertoimilla. 6.

Tästä seuraa, että betonille OPO: ssa on melkein mahdollista tehdä 180 * 0,91 = 163,8 kg sementtiä / m 3 betonia. Harvinainen pyöristys - 165 kg.

Ja nyt hauska osa. Usein täytämme eri laatuluokan betonin valmistukseen käytetyt reseptit, jotka on merkitty karkeasti näin: sementti: hiekka: vesi - 1: 5: 0,5. Jopa joskus pussit sementti tällaisia ​​reseptejä annetaan. Ja rakennusmestari ottaa tämän laukun, kaada sementtiä, viisi kauhaa hiekkaa ja kaataa puoli vettä.

Betoni ei toimi. Liian kova. On tarpeen lisätä vettä, kaataa seokseen kaksi kertaa enemmän. Miksi ei? Koska kaikki eivät ymmärrä, että resepteissä suhde ilmaisee painon, ei tilavuuden. Ja ne, jotka johtavat näitä reseptejä, eivät pidä tarpeellisena kiinnittää huomiota siihen.

Täten sementin suuri ylisuurennos muuttuu. Jos lähestymme entistä oikeammin, kun käytät 165 kg sementtiä kuutioa kohden, sekoittimessa yksi erä voidaan laskea kaikkien komponenttien tilavuuden mukaan. Esimerkiksi sekoitusrummussa voimme täyttää enintään 3 PGS-kauhua.

Ensin määritetään PGS: n ominaispaino. Se voi olla erilainen alkuperästä riippuen. Ota esimerkiksi 1700 kg / m 3. Sitten 3 kauhaa (luonnollisesti kymmenen litran) PG painavat noin 51 kg. Minun on sanottava, että betonin tuotantomäärä on aina 12-15 prosenttia pienempi kuin aggregaatin tilavuus. Toisin sanoen, jos täytämme 3 kauhan hiekkaa ja soraa, niin poistumme saamme 2,6 betonin kauhaa.

Ja 2,6 kauhaa on 0,026 m 3. Ja jos tarvitaan 165 kg sementtiä kuutiometriä kohti betonia kohti, saadaan 0,026 m 3 - 0,026 * 165 = 4,29 kg. Punnitsemalla niin paljon sementtiä voidaan määrittää riittävän tarkasti, mikä on sen tilavuus. Esimerkiksi löysällä sementti painaa noin 1500 kg / m 3. Siksi tilavuudeltaan 1 erä vaatii noin 4,3 / 1500 = 0,0028 m 3 tai noin 3 litraa.

Nyt tehtävänä on määrittää tällaisen erän veden määrä. Siinä on sellainen asia kuin vesi / sementti-suhde. Toisin sanoen veden määrän painosuhde sementin määrään. Oikein on suhde 0,5. Eli 0,5 kg vettä per 1 kg sementtiä. Meidän 4,3 kg sementtiä vettä tarvitaan 2,2 kg eli 2,2 litraa.

Tämän veden määrä voi olla kova, vaikeasti muokattavaa. Mutta sinun ei pitäisi lisätä vettä, koska se vähentää betonin lujuutta. Äärimmäisissä tapauksissa, kun lisäät vettä, sinun on lisättävä suhteellinen määrä sementtiä, jotta vesi-sementtisuhde ei häiriintyisi.

On olemassa toinen menetelmä, jossa pehmittimiä lisätään betoniin. Joskus tällaisten erityisten lisäaineiden sijasta käytetään nestesaippua pehmittämiseen ja jopa kotitalouksien pesuaineisiin (Sorti, Fayre.). Vaivaa kolmea kauhaa oikean määrän vettä, lisää siihen 0,5-1 ml tuotetta, sekoita ja kaada se rumpuun. Betonin plastisuutta säädetään empiirisesti muuttamalla kemikaalin määrää.

Liitetyssä videossa en osoittanut pehmittimen käyttöä osoittamaan, kuinka kova betoni on. Yleensä kaatan sortiä, noin 1 grammaa. Betoni on pehmeä, virtaava, hyvin täyttää aukot ja rammed.

Hiekkaa ja soraa sisältävä betoni - missä ja miten sitä voidaan käyttää?

Hiekkakivi-seos on samanlainen kuin toisen tyyppiset tärkeimmät täyteaineet (rauniot, sora, rakennusjätteet, kuona), jotka on tarkoitettu raskaan betonin valmistukseen.

Tärkein ero on se, että käytetään Gostovskin konkreettisia Gostovskin täyteaineita ja Gostovskin hiekkaa ja noin vastaavan GOST: n raskaan betonin valmistukseen käytetään karkean ja hienon kiviaineksen sekoitusta hiekan ja sora-seoksen muodossa.

Samanaikaisesti CBC: stä valmistetulla betonilla on sen yksittäiset edut - se on kohtuuhintainen ja suhteellisen halpa materiaali, joka suorittaa tehtäviään kaikissa muissa olosuhteissa.

Mikä CBC on?

Lyhenne PGS tarkoittaa hiekka-sora-seosta, joka louhitaan louhoksissa meren ja jokien pohjasta. CBC: n perusominaisuuksiin sovelletaan GOST 23735-2014: n ("RAKENNUSTEHTÄVIEN SAND-GRAVE MIXTURES") vaatimuksia. Rakennusyritykset käyttävät CBC: tä: tienrakentamista, perustapeitteiden sovittamista, kaivantojen täyttöä, eri paikkojen kaatopaikkoja, maanparannusta, lähialueiden parantamista ja muita avustustöitä.

Betonin täyteaineena PGS: tä käytetään yksinomaan yksityisissä asuntorakentamisessa, ja vain niissä tapauksissa, joissa rakenteet ja rakenteet eivät ole suuria mekaanisia kuormituksia. CBC ei sovellu betoniin, valmistettu GOSTin vaatimusten mukaisesti, eikä sitä käytetä tiettyjen brändien hyödyketeollisuuden tuotannossa toimiville tehtaille.

Syynä tähän on kyseisen materiaalin koostumus ja alkuperä. CBC on eri kovuuden omaavien eri jakeiden karkeja, jotka on sekoitettu hiekkaan, joka koostuu erikokoisista hiukkasista. Myös kaivettujen PGS: n koostumuksessa ovat savesta, pölystä, siltistä ja maaperästä aiheutuvat epäpuhtaudet. Lisäksi jokaisella tiettyyn louhokseen louhitun aineksen yksittäisellä erällä on hiukkasten yksilöllinen prosentuaalinen koostumus, koko ja kovuus, joita on vaikea tunnistaa prosentteina, kooltaan ja kovuudeltaan.

Samanaikaisesti rikastuksen jälkeen hiekka- ja soramateriaali on hyvä suhteellisen edullinen monimutkainen täyte raskaaseen betoniin, josta voit rakentaa kuormittamattomien matalien rakennusten perustuksia ja seiniä, varustaa sokeat alueet, puutarhatiet, lautaset ja muut vastaavat rakenteet.

GOST 23735-2014: n mukaan tärkeimmän täyteaineen (sora) prosenttiosuudesta riippuen on olemassa 5 rikastetun PGS: n ryhmää:

 • Ensimmäinen ryhmä: 15 - 25% soraa.
 • Toinen ryhmä: 25 - 35% soraa.
 • Kolmas ryhmä: 35 - 50% soraa.
 • Quarter-ryhmä 50-65% soraa.
 • Viides ryhmä on 65 - 75% soraa.

Harjoitus osoittaa, että PBS: n optimaalinen betonikoostumus saadaan käyttäen viidennen ryhmän materiaalia. Niinpä betonin valmistuksessa viidennen ryhmän PGS: stä on mahdollista valmistaa rakennusmateriaalia, joka vastaa kaikkein kysyttyjä "Gostovskin" raskaan betonin laatuja - M150 ja M200. Tällöin M200: n yläpuolella olevien palkkaluokkien konkreettista materiaalia, jopa rikastetusta PGS: stä, on mahdotonta valmistaa.

Betoni PGS: stä pohjalle

Rakennuksen perusta on kuormattu rakenne, joka voidaan kaatua betonilla rikastetun hiekan ja soran sekoituksen pohjalta. Tässä suhteessa tarkastelemme betonin valmistuksen hienovaraisuuksia fbs: stä alhaisen rakennuksen rakentamiseksi.

Kuten jo mainittiin, ei ole olemassa virallisia tietoja, jotka määräävät, kuinka paljon pgc-arvoa tarvitaan yhden kuutiometrin betonin kohdalla. Tästä syystä yksityiset kehittäjät, jotka ovat valinneet tämän tuotteen täyteaineena, olisi ohjattava empiiristen betonisekoittimien suhteen:

 • 1 osa sementtiä CEM I 32.5N PC (vanha nimitys M400) tai CEM I 42.5N PC (vanha nimike M500).
 • 8 osaa, jotka on rikastettu PGS: n viidennellä ryhmällä.
 • Liuotin (vesi) 0,5 - 1 osaa sementistä.

Veden määrä voi vaihdella alaspäin riippuen seoksen kosteudesta. Sekoittamalla komponentit ilmoitetuissa mittasuhteissa, lopulta syntyy valmiita betonia, joka vastaa Gostovskaya-raskasta betonilaatua M150.

PAC-betoni: mittasuhteet kaupeissa

Toimenpide - "Kauha" on suosituin tapa mitata komponenttien määrää sekoitettaessa betonia omilla käsillä PGS: stä tai muista komponenteista. Lisäksi jos sementin ja tiivisteen "kauhan" paino voidaan järjestää ja tuoda yhteiseen nimittäjään, PHG: n "kauhan" paino määritetään parhaiten erikseen punnitsemalla betoniseos suoraan rakennustyömaalla.

Kuitenkin, kun otetaan huomioon tämän julkaisun merkitys, harkitsemme kysymystä siitä, miten betonia voidaan valmistaa hiekka- ja soramakeista käyttäen tavanomaista 10 litran kauhaa ja hiekka-sora-sekoituksen keskimääräistä spesifistä bulkkitiheyttä.

 • Määritä sementin määrä. Portland-sementin CEM I 32.5N PC: n standarditiheys on yleensä 1300 tilavuusosaa kohti 1 m3. Näin ollen sementin määrä ensimmäisessä kymmenen litran kauhussa: 1 300 x 0,01 = 13 kg.
 • Määritä CBC: n määrä. Edellä mainittujen mittasuhteiden mukaan tarvitsemme: 8x13 = 104 kg PGS: ää. Käsitellyn ASG: n ominaispaino on 1,650 kg / m3. Näin ollen 1 kymmenen litran kauha sopii: 1650х0.01 = 16,5 kg OPO: ta. Määritä kauhojen lukumäärä: 104 / 16,5 = 6,3 kauhaa.
 • Veden määrä - 0,5 kauhaa.

Siten yhdelle sementtikauhalle, sinun on lisättävä 6.3 kauraa rikastettua CBC: tä ja 0.5 vakaata vettä.

Kuinka monta hiekkaa ja soraa sekoitetaan 1 betonia

Sen määrittämiseksi, kuinka paljon hiekkaa ja soraa sekoitetaan 1 m3: n betoniin, käytämme kauhojen lukumäärää ja edellä mainittuja kilogrammamääriä - 1 kymmenen litran sementtikauhan osalta on 6.3 kauhoa hiekkaa ja soraa ja 0,5 vakaata vettä. Aloitamme askel askeleelta laskemalla:

 • Määritämme betonikomponenttien "osuuden" litrassa 1 kauhan (10 l) sementtiä kohti: 10 (sementti) + 63 (CBC) +5 (vesi) = 78 litraa.
 • Määritämme, kuinka monta "osaa" sopii 1 m3: iin (1000 l): 1000/78 = 12,82.
 • PGS: n määrä per 1 m3 betonia litroina: 63x12 + (63x0.82) = 807.66l.
 • Kun otetaan huomioon, että 1 650 kg kyseistä materiaalia sijoitetaan 1 m3: iin, vaihdamme litroja kg: ksi 1650х0.800766 = 1332,63 kg.

Laskennan tuloksena saatiin seuraavat tulokset: CBC: n kuutiokonsentti kohden kauunoissa on 80,7 ämpäriä, CBC: n määrä kuutio-betonia kohti on kilogrammoissa 1332 kg.

johtopäätös

Yhteenvetona, on tarpeen vastata kehittäjien yhteiseen kysymykseen: Mitä seosta käytetään betonihionnassa käytettävien höylämattojen tai jalkakäytävien valmistukseen? Käsiteltyä PGS: tä voidaan käyttää toimitustilanteessa. Tavallisen seoksen käytön pitäisi olla enemmän.

Useimmat resurssit kuvaavat rikastumatonta CBC: tä materiaalina, jolla on vähän soraa ja sakkaa, ja korostavat myös, että seoksessa on lohkareita ja kallioita, joiden koko on suuri (yli 80 mm).

Samalla nämä resurssit antavat ristiriitaisia ​​neuvoja - sallivat tavanomaisen CBC: n käytön betonin tuottamiseksi yksinään, mutta edellytetään, että karkean aggregaatin osuus ei saa ylittää 80 millimetriä.

On selvää, että ennen materiaalin käyttämistä kehittäjän on lajitettava (rikastuttava). Näin ollen vastaus on seuraava: raakatuote on mahdollista käyttää, mutta sen laadullista koostumusta on tarpeen muuttaa rikastetun tuotteen laadulliseen koostumukseen manuaalisesti.

Kuinka paljon OPGS tarvitaan 1 kuutiosbetoniin säätiölle

Hiekkakivi-seos on samanlainen kuin toisen tyyppiset tärkeimmät täyteaineet (rauniot, sora, rakennusjätteet, kuona), jotka on tarkoitettu raskaan betonin valmistukseen.

Tärkein ero on se, että käytetään Gostovskin konkreettisia Gostovskin täyteaineita ja Gostovskin hiekkaa ja noin vastaavan GOST: n raskaan betonin valmistukseen käytetään karkean ja hienon kiviaineksen sekoitusta hiekan ja sora-seoksen muodossa.

Samanaikaisesti CBC: stä valmistetulla betonilla on sen yksittäiset edut - se on kohtuuhintainen ja suhteellisen halpa materiaali, joka suorittaa tehtäviään kaikissa muissa olosuhteissa.

Mikä CBC on?

Lyhenne PGS tarkoittaa hiekka-sora-seosta, joka louhitaan louhoksissa meren ja jokien pohjasta. CBC: n perusominaisuuksiin sovelletaan GOST 23735-2014: n ("RAKENNUSTEHTÄVIEN SAND-GRAVE MIXTURES") vaatimuksia. Rakennusyritykset käyttävät CBC: tä: tienrakentamista, perustapeitteiden sovittamista, kaivantojen täyttöä, eri paikkojen kaatopaikkoja, maanparannusta, lähialueiden parantamista ja muita avustustöitä.

Betonin täyteaineena PGS: tä käytetään yksinomaan yksityisissä asuntorakentamisessa, ja vain niissä tapauksissa, joissa rakenteet ja rakenteet eivät ole suuria mekaanisia kuormituksia. CBC ei sovellu betoniin, valmistettu GOSTin vaatimusten mukaisesti, eikä sitä käytetä tiettyjen brändien hyödyketeollisuuden tuotannossa toimiville tehtaille.

Syynä tähän on kyseisen materiaalin koostumus ja alkuperä. CBC on eri kovuuden omaavien eri jakeiden karkeja, jotka on sekoitettu hiekkaan, joka koostuu erikokoisista hiukkasista. Myös kaivettujen PGS: n koostumuksessa ovat savesta, pölystä, siltistä ja maaperästä aiheutuvat epäpuhtaudet. Lisäksi jokaisella tiettyyn louhokseen louhitun aineksen yksittäisellä erällä on hiukkasten yksilöllinen prosentuaalinen koostumus, koko ja kovuus, joita on vaikea tunnistaa prosentteina, kooltaan ja kovuudeltaan.

Samanaikaisesti rikastuksen jälkeen hiekka- ja soramateriaali on hyvä suhteellisen edullinen monimutkainen täyte raskaaseen betoniin, josta voit rakentaa kuormittamattomien matalien rakennusten perustuksia ja seiniä, varustaa sokeat alueet, puutarhatiet, lautaset ja muut vastaavat rakenteet.

GOST 23735-2014: n mukaan tärkeimmän täyteaineen (sora) prosenttiosuudesta riippuen on olemassa 5 rikastetun PGS: n ryhmää:

 • Ensimmäinen ryhmä: 15 - 25% soraa.
 • Toinen ryhmä: 25 - 35% soraa.
 • Kolmas ryhmä: 35 - 50% soraa.
 • Quarter-ryhmä 50-65% soraa.
 • Viides ryhmä on 65 - 75% soraa.

Harjoitus osoittaa, että PBS: n optimaalinen betonikoostumus saadaan käyttäen viidennen ryhmän materiaalia. Niinpä betonin valmistuksessa viidennen ryhmän PGS: stä on mahdollista valmistaa rakennusmateriaalia, joka vastaa kaikkein kysyttyjä "Gostovskin" raskaan betonin laatuja - M150 ja M200. Tällöin M200: n yläpuolella olevien palkkaluokkien konkreettista materiaalia, jopa rikastetusta PGS: stä, on mahdotonta valmistaa.

Betoni PGS: stä pohjalle

Rakennuksen perusta on kuormattu rakenne, joka voidaan kaatua betonilla rikastetun hiekan ja soran sekoituksen pohjalta. Tässä suhteessa tarkastelemme betonin valmistuksen hienovaraisuuksia fbs: stä alhaisen rakennuksen rakentamiseksi.

Kuten jo mainittiin, ei ole olemassa virallisia tietoja, jotka määräävät, kuinka paljon pgc-arvoa tarvitaan yhden kuutiometrin betonin kohdalla. Tästä syystä yksityiset kehittäjät, jotka ovat valinneet tämän tuotteen täyteaineena, olisi ohjattava empiiristen betonisekoittimien suhteen:

 • 1 osa sementtiä CEM I 32.5N PC (vanha nimitys M400) tai CEM I 42.5N PC (vanha nimike M500).
 • 8 osaa, jotka on rikastettu PGS: n viidennellä ryhmällä.
 • Liuotin (vesi) 0,5 - 1 osaa sementistä.

Veden määrä voi vaihdella alaspäin riippuen seoksen kosteudesta. Sekoittamalla komponentit ilmoitetuissa mittasuhteissa, lopulta syntyy valmiita betonia, joka vastaa Gostovskaya-raskasta betonilaatua M150.

PAC-betoni: mittasuhteet kaupeissa

Toimenpide - "Kauha" on suosituin tapa mitata komponenttien määrää sekoitettaessa betonia omilla käsillä PGS: stä tai muista komponenteista. Lisäksi jos sementin ja tiivisteen "kauhan" paino voidaan järjestää ja tuoda yhteiseen nimittäjään, PHG: n "kauhan" paino määritetään parhaiten erikseen punnitsemalla betoniseos suoraan rakennustyömaalla.

Kuitenkin, kun otetaan huomioon tämän julkaisun merkitys, harkitsemme kysymystä siitä, miten betonia voidaan valmistaa hiekka- ja soramakeista käyttäen tavanomaista 10 litran kauhaa ja hiekka-sora-sekoituksen keskimääräistä spesifistä bulkkitiheyttä.

 • Määritä sementin määrä. Portland-sementin CEM I 32.5N PC: n standarditiheys on yleensä 1300 tilavuusosaa kohti 1 m3. Näin ollen sementin määrä ensimmäisessä kymmenen litran kauhussa: 1 300 x 0,01 = 13 kg.
 • Määritä CBC: n määrä. Edellä mainittujen mittasuhteiden mukaan tarvitsemme: 8x13 = 104 kg PGS: ää. Käsitellyn ASG: n ominaispaino on 1,650 kg / m3. Näin ollen 1 kymmenen litran kauha sopii: 1650х0.01 = 16,5 kg OPO: ta. Määritä kauhojen lukumäärä: 104 / 16,5 = 6,3 kauhaa.
 • Veden määrä - 0,5 kauhaa.

Siten yhdelle sementtikauhalle, sinun on lisättävä 6.3 kauraa rikastettua CBC: tä ja 0.5 vakaata vettä.

Kuinka monta hiekkaa ja soraa sekoitetaan 1 betonia

Sen määrittämiseksi, kuinka paljon hiekkaa ja soraa sekoitetaan 1 m3: n betoniin, käytämme kauhojen lukumäärää ja edellä mainittuja kilogrammamääriä - 1 kymmenen litran sementtikauhan osalta on 6.3 kauhoa hiekkaa ja soraa ja 0,5 vakaata vettä. Aloitamme askel askeleelta laskemalla:

 • Määritämme betonikomponenttien "osuuden" litrassa 1 kauhan (10 l) sementtiä kohti: 10 (sementti) + 63 (CBC) +5 (vesi) = 78 litraa.
 • Määritämme, kuinka monta "osaa" sopii 1 m3: iin (1000 l): 1000/78 = 12,82.
 • PGS: n määrä per 1 m3 betonia litroina: 63x12 + (63x0.82) = 807.66l.
 • Kun otetaan huomioon, että 1 650 kg kyseistä materiaalia sijoitetaan 1 m3: iin, vaihdamme litroja kg: ksi 1650х0.800766 = 1332,63 kg.

Laskennan tuloksena saatiin seuraavat tulokset: CBC: n kuutiokonsentti kohden kauunoissa on 80,7 ämpäriä, CBC: n määrä kuutio-betonia kohti on kilogrammoissa 1332 kg.

johtopäätös

Yhteenvetona, on tarpeen vastata kehittäjien yhteiseen kysymykseen: Mitä seosta käytetään betonihionnassa käytettävien höylämattojen tai jalkakäytävien valmistukseen? Käsiteltyä PGS: tä voidaan käyttää toimitustilanteessa. Tavallisen seoksen käytön pitäisi olla enemmän.

Useimmat resurssit kuvaavat rikastumatonta CBC: tä materiaalina, jolla on vähän soraa ja sakkaa, ja korostavat myös, että seoksessa on lohkareita ja kallioita, joiden koko on suuri (yli 80 mm).

Samalla nämä resurssit antavat ristiriitaisia ​​neuvoja - sallivat tavanomaisen CBC: n käytön betonin tuottamiseksi yksinään, mutta edellytetään, että karkean aggregaatin osuus ei saa ylittää 80 millimetriä.

On selvää, että ennen materiaalin käyttämistä kehittäjän on lajitettava (rikastuttava). Näin ollen vastaus on seuraava: raakatuote on mahdollista käyttää, mutta sen laadullista koostumusta on tarpeen muuttaa rikastetun tuotteen laadulliseen koostumukseen manuaalisesti.

Säätiön kaatoon on monia vaihtoehtoja. Hiekka- ja sora-sekoitusbetoni on suosituin rakenteen perustaminen, ja jos teet sen itse rakennustyömaalla, voit säästää paljon rahaa. Lisäksi tämä laitepinnan mahdollisuus antaa 100%: n takuun siitä, että ratkaisu on täsmälleen johdonmukaisuus ja laatu, joka voi myöhemmin toimia monta vuotta.

Tässä artikkelissa tarkastelemme betonin valmistamista hiekka-sora-massasta ja mitä sementin ja betoniseoksen suhdetta säätiölle tarvitaan, jotta se saisi tarvittavan lujuuden ja tiheyden.

Hiekan ja soran tyypit

Hiekkaranta-sekoitus uutetaan jokista ja meristä. Välittömästi on syytä huomata, että sementin ja betonin seosten suhde betoniin sekä komponenttien osuudet ovat tärkeitä.

On olemassa kahdenlaisia ​​painovoimaisia ​​sekoituksia:

 1. Keskittymällä (OPGS). Seoksen tämän version ominaispiirteet ovat hiekkapitoisuus hiekkaan verrattuna. Sen määrällinen osuus on jopa ¾ koko täyttömäärästä. Tällaiset sementti- ja OPGS-osuudet vaikuttavat betonirakenteen suorituskykyyn kokonaisuutena.
 2. Klassinen sekoitus (PGS). Tässä tapauksessa gravmassan osuuksilla on seuraava muoto: 20% soraa ja 80% hiekkaa.

Kuten aina, sementtiä ja vettä käytetään betonin valmistukseen CGF: stä. Betonin osuudet riippuvat sille asetetuista tehtävistä.

Korkealaatuisia indikaattoreita varten käytettävän laastien valmisteluun kokeneilla rakentajilla on suositeltavaa valmistaa sitä tämän reseptin mukaan:

 • ½ osaa vettä;
 • 4 rikkaiden hiekka- ja soramassan osia;
 • 1 osa sementistä.

Tarvittaessa hiukan määrällistä osuutta voidaan lisätä. Mutta ennen kuin teet tämän, sinun on selvitettävä, kuinka monta prosenttia hiekasta hiekka ja sora sekoitetaan.

Kun käytät klassista hiekka-sora-sekoitusta, sementtimerkillä on tärkeä rooli. Tältä osin riippuu veden määrällisestä osuudesta.

Jos noudatat tiukasti mittasuhteita, niin lopputuloksessa saat laadukasta ratkaisua. Kun seokseen lisätään suuri määrä sementtipohjaa, saadaan "raskas" laasti, joka merkittävästi vaikeuttaa muninta- tai kaatoprosessia.

Betonin laatu riippuu rakenteen luotettavuudesta ja kestävyydestä. Tässä otetaan huomioon tärkeimpien ainesosien suhde.

Jos et noudata CBC: n ja betonin sementtien osuutta, nimittäin lisätä jälkimmäisen esiintymän prosenttiosuutta, pinta nopeasti repeytyy. Se vaikuttaa myös negatiivisesti tulevan pinnan lujuusominaisuuksiin, joihin käytetään samanlaista seoskoostumusta ja suuremman määrän vettä.

Jos hiekkakiviyhdistelmä valmistetaan yksin, niin työkalujen arseenissa on myös oltava metalliristikko, jonka avulla voit muokata massan yksittäisiä osia ja tehdä koostumuksesta yhtenäisempi.

Jos koostumus on valmistettu pohjalle, lisähiekkaa ei tarvita. Sen määrällinen osuus painovoimassa on riittävä tällaisten tarkoitusten toteuttamiseen. Tässä on noudatettava seuraavia betonin osuuksia:

 • sementti - 1 osa;
 • Graftit - 8 osaa.

Joissakin tapauksissa, kun korkeaa pinnan laatua ei vaadita, käytetään muuta raunioina olevaa lisäainetta. Ilman sitä pinta on parempi ja sileämpi.

Monet ihmettelevät, onko mahdollista käyttää online-laskinta mittasuhteiden laskemiseen. Miksi ei? Sen avulla voit nopeasti ja oikein laskea mittasuhteet. Sallittu virhemäärä tässä tapauksessa ei ylitä 5%, mikä, verrattuna 15-20 prosenttiin "silmällä" tehdyistä virheistä, tekee tuloksesta todella laadukkaan.

Betoni on tärkein materiaali, jota käytetään asuin- ja teollisuusrakennusten rakentamisessa, moottoriteiden rakentamisessa, siltojen rakentamisessa, platinaa ja patojen ja tunneleiden vahvistamisessa. Rakennettujen rakenteiden lujuus ja kestävyys riippuvat betonin lujuudesta.

Rakenteellinen betoni koostuu sementistä, vedestä ja kiinteistä aggregaateista. Hiekka- ja sora-seosten perusteella tehty betoni lisää vaatimuksia perustusten, monoliittirakenteiden, patojen, patojen, tunneleiden lujuuden ja luotettavuuden kannalta.

CBC: n tärkeimmät tyypit

Hiekan ja soran seos - epäorgaaninen löysä rakennusmateriaali.

Sekoitysaineiden prosenttiosuus seoksessa on eritelty:

 • Luonnollinen (luonnollinen) hiekka- ja sora-seos (CBC), jonka sora on 10-20%;
 • Käsitelty hiekka- ja soramake (OPGS), jonka sora on 15-75%.

Aineen alkuperän ja paikan mukaan seoksen luonnollinen ilme on jaettu kolmeen tyyppiin:

 • Vuoristopaikka, jossa on kiven sulkeutumista ja soran rakeita, on akuutti kulmamuotoinen.
 • Järvi-joki, jossa soraa sileämmät muodot ja pieni savi- ja kuoriarkkisisältö.
 • Merityylille on tunnusomaista homogeeninen koostumus, kiinteät pyöreät sulkeumat ja epäpuhtauksien vähimmäispitoisuus.

Mountain-rotilla PGS: ää ei käytetä betonin tuottamiseen heterogeenisen rakenteensa vuoksi. Tällainen seos kaadetaan kaivoihin, siirtolinjojen perustuksiin, kaivantoihin asennettaessa putkilinjoja, joita käytetään viemäröintikerroksena viemärijärjestelmissä.

Betonin raken- nerakenteita, jotka vaativat erikoislujuutta, valmistetaan joki- tai meriraaka-aineesta hiekka- ja sora-seoksesta.

Kiinteiden fraktioiden jyvien sallitut kokoluokitukset CBC: ssä GOST 23735-2014: n mukaan "Rakennustöiden hiekkakiviyhdisteet" (tulleet voimaan 1.7.15) ovat:

GOST 23735-2014 mukaan OGS-jyvien koko ei saa ylittää: 10 mm; 20 mm; 40 mm tai 70 mm. Erikoistapauksissa sallitaan enintään 150 mm: n suuruinen sora.

OGS: iin sisältyvät sora, kuten lujuus, pakkasenkestävyys, epäpuhtauspitoisuus, tarkastetaan GOST 8267-93: n mukaan "Rakennustöiden tiheistä kiveistä murskattua kiveä ja soraa".

GOST 8736-93 "Hiekka rakennustöissä" on noudatettava hiekkaa (koostumusta, raekokoa, pölyn ja savipitoisten aineiden laatua) rikastetussa hiekka- ja sora-seoksessa.

Kuinka tehdä betonia PGS: stä?

Puristumislujuudesta riippuen betoni on jaettu luokkiin SNiP 2.03.01-84 "Betoni ja teräsbetoniset rakenteet". Betonin luokka on merkitty kirjaimella "B" ja MPa: n kuormitusta vastaava luku, jonka betonikuutio kestäisi 15 x 15 x 15 cm.

Rakennemarkkinoiden betonimerkkien tuntemus on merkitty kirjaimella "M" ja vetolujuuden arvot kg / cm2. Myös leimattu ja sementti, joka on osa betonia.

Rakennuksessa käytetty betonimerkki M100: stä M450: een. Merkki ja sen mukaisesti betonin lujuus riippuu sementin koostumuksesta.

Suosituimpien betonityyppien valmistukseen käytetään sementtiä M400 ja M500 tietyissä mittasuhteissa rikastetulla hiekalla ja soralla ja vedellä.

OGS betoniseoksessa tulisi sisältää erikokoisia jyviä. Kaunis sora täyttää aukot suurien jyvien välillä ja antaa betonin rakenteen lujuuden.

Rikastetun seoksen hankinta olisi suoritettava suurissa valmistajissa, mikä takaa ROSG: n ominaisuuksien noudattamisen normien ja standardien kanssa.

Sekoitus sekoitetaan käsin tai mekaanisesti.

Mekaniikka ja työkalut betonin sekoittamiseen suoraan rakennustyömaalla:

 • betonisekoitin;
 • lapio;
 • ämpäri;
 • manuaalisen erän kapasiteetti.

Parempi betoni saadaan mekaanisella valmistusmenetelmällä valmiista rikastetuista hiekka- ja sora-seoksista.

Betoni PGS: stä pohjalle

Seuraavien merkkien betoni valmistetaan sora- ja hiekan rikastetusta seoksesta:

 • M150 - pienille yhden kerroksen rakennuksille;
 • M200 - nauhalle, laattojen perustuksille;
 • М250 - monoliittisille ja laattojen perustuksille;
 • M300 - monoliittisiin säätiöihin;
 • M400 - kiihdytetyllä asetuksella erityisen vahvaan perustukseen.

Sekoitettujen komponenttien tarttuvuuden parantamiseksi betonin valmistukseen käytetään Portland-sementtiä, jonka kalsiumsilikaattipitoisuus on jopa 80%. Tämän avulla voit vaivautua betoniin alhaisissa lämpötiloissa, mutta ei alle + 160 ° C.

Sementin vieraiden aineiden pitoisuus saa olla enintään 20%. Erityinen sementtimerkintä, joka on merkitty kirjaimella "D", osoittaa sen sisältämien ei-toivottujen lisäaineiden prosenttiosuuden.

PGS: n ja betonin sementtiosuudet

Mitat, jotka koskevat sementin valmistusta neljännestä ryhmästä M400, M500 ja OGS 4, joiden sora on 60-65% (sementti / OGS):

Lähtömateriaalin kosteuspitoisuudesta riippuen liuoksen kuivan massan annoksen määrä voi vaihdella, joten osaan lisätään vettä. Vaivaamisen alkaessa ota 2/3 vettä lisäämällä vettä asteittain betonin valmistamiseen homogeenisen muovimassan saamiseksi.

Kokeneet rakennuttajat neuvovat valmistamaan betonia rikastetun hiekan ja soran perustalle tilavuussuhteella 1/8 tai 1/6.

Tässä tapauksessa saadaan konkreettisia laatuja, vastaavasti:

 • M150 ja M200 sementistä M400 ja M500;
 • M200 ja M300 sementistä M400 ja M500.

Ohjeet betonin M300 sekoittamiseksi OPGS: stä, mekaanisesti, betonisekoittimessa 125l:

 • Sisällytä betonisekoittimen ilman ainesosien täyttämistä.
 • Kallista sekoitin ensimmäiseen asentoon ja kaada 5 litraa vettä.
 • Neljä kuutetta OPGS: n neljää ryhmää, jonka raekoko on 5-20 mm, nukahtaa.
 • Sekoitin kallistetaan toiseen asentoon ja kaadetaan 1 säiliö M500.
 • Lisää 3 litraa vettä riippuen kosteudesta OPGS.
 • 2-3 minuutin kuluttua betonin valmius määräytyy värin ja sakeuden mukaan.

Manuaalisella betoniseoksella:

 • kuivat aineosat kaadetaan säiliöön (kouru, lava) ja sekoitetaan huolellisesti lapioon;
 • muodostavat sementtiseoksen kukkulan ja tekevät syvennyksen siihen;
 • syvenemisessä vähitellen kaada vettä, sekoittamalla liuosta jatkuvasti lapiolla;
 • vettä lisätään betonin halutun sakeuden saavuttamiseksi.

Käytännön suositukset

On mahdollista määrittää mittasuhteet betonin vaivaamiseksi ilman punnitusta ja monimutkaisia ​​laskelmia. Menetelmä perustuu sellaisten olosuhteiden noudattamiseen, joissa kestävä betoni saadaan. Sidosementtiemulsion tulisi täyttää kaikki vapaata tilaa seoksen kiinteiden fraktioiden välillä.

Tee näin mitattu kapasiteetti ja 10 l kauha. Rikastettu hiekka ja sora-sekoitus kaadetaan kauhaan ja täytetään vedellä, mittaamalla tilavuus mittausastiassa. Kun vesi kohoaa seoksen pintaan, mitataan mitattu veden tilavuus. Tämä on sementin määrä, joka on lisättävä RATG: ään.

Jos onnistut kaataa 2 litraa vettä ämpäriin täyteaineella, sekoitetaan sitten OPGS-kauhaa ja 2 litran sementtimittaria betonin valmistamiseksi. Sementiseoksen osuus on 1/5. Vettä lisätään kuivaan seokseen annoksittain kunnes muodostuu muovimassaa.

Tuotteen vahvuus on 28 päivää säätiön kaatamisen jälkeen.

Mutta rakentamisen jatkamista ei tarvitse odottaa niin kauan. Lämpimällä säällä kolmen päivän kuluttua betonivahvistukset ovat 70% vahvuutta, mikä riittää seinämille.

Kylmäkaudella kannattaa odottaa viikkoa, jonka jälkeen voit jatkaa rakentamista.

Mekaanisella tai manuaalisella tavalla valmistetaan pieniä määriä konkreettisia varusteita, jotka sijaitsevat garage-varusteiden, ansiorakennusten, kesämökkien ja yhden kerroksen rakennuksissa. Betonisekoittimen keskimääräinen erätilavuus on 125-300 l, ja kellarirakennukselle voi olla jopa 20 m3 betonia.

Ei voida hyväksyä se, että betoni kastuu kerroksiin muutaman päivän sisällä, joten on parempi tilata valmiiksi valmistettua betonia, joka tuodaan sekoittimeen suoraan rakennustyömaalle.

Soita numeroon +7 (499) 380-69-97

Suosittelemme valintaa brändin ja betonirakenteen valinnasta rakennushankkeeseesi. Teemme laskennan ja tarjoamme parhaan kaupallisen tarjouksen.

Vakaan ja kestävän pohjan rakentaminen ilman betonin käyttöä on lähes mahdotonta, koska tämä materiaali toimii minkä tahansa rakenteen perustana. Valmisrakennuksen kestävyys ja luotettavuus riippuu betonin laadusta, joten laastarin valmistukseen on vastattava vastuullisesti. Hyvin usein, yksityisten esikaupunkialueiden rakentamisessa, kehittäjät valmistavat konkreettisia fbs (hiekka-sora-sekoitus) omiin käsiinsä. Ennen kuin valitset tämän vaihtoehdon, sinun kannattaa oppia kaiken valmistuksen kourista.

Materiaalien valinta

Kun olet päättänyt rakentaa sivuston, sinun tulee ostaa kaikki rakennusmateriaalit, joita saatat tarvita töissänne. Osta hiekka ja sora seos on tarpeen vain valmistajilta, aika testattu.

On syytä tietää, että betonin sementtiä käytettäessä sauman ja hiekan mittasuhteet voivat poiketa toisistaan. Esimerkiksi tavanomaisen PGS: n koostumus (ei rikastettu) sisältää vain 20 prosenttia soraa, kun taas 75 prosenttia materiaalista on läsnä rikastetussa.

Yleensä asiantuntijat suosittelevat rikastetun koostumuksen käyttöä, jota hallitsevat romu. PGS: n tuotantoon tarkoitetut komponentit, jotka on purettu joen pohjalta tai merestä, ovat korkeat laatuominaisuuksia, joten on suositeltavaa lisätä ne seoksen valmistamiseksi. Joen ja meren komponentit (sora ja hiekka) eivät käytännössä sisällä epäpuhtauksia, mikä lisää seoksen tarttumista jäljellä oleviin betonielementteihin. Tämän seurauksena päällikön on taattu saaneen korkealaatuista betonia pohjasta, jonka osuudet täyttävät täysin standardit.

Liuoksen valmistuksen yksityiskohdat

Se on yksinkertaista tehdä konkreettinen perusratkaisu käyttäen soraa ja hiekkaa. Tätä varten on valmisteltu tiettyjä työkaluja ja tarvittavat raaka-aineet:

 • lapio;
 • Kuiva sementti;
 • Kirkas vesi;
 • Hiekka ja sora;
 • Vakiokokoinen ämpäri;
 • Betonisekoitin tai kouru, jossa komponentit sekoitetaan.

Jotta ratkaisu voisi tulla laadullisiksi, kannattaa säilyttää tietty suhde valmistellessasi sitä. Jos työhön käytetään rikastettua koostumusta, sementin ja sementin ihanteelliset mittasuhteet ovat betonille 8-1.

Sitten lisätään luonnollisesti vettä, jonka tilavuus määräytyy käytännöllisesti ICG: n tilan perusteella. Usein koostumus kostutetaan, ja siksi, kun seosta käytetään, on käytettävä useita kertoja vähemmän nestettä kuin kuivan koostumuksen soraa ja hiekkaa. Voi olla niin, että vesi ei mene välittömästi, mutta vähitellen, muuten on olemassa riski saada liian likainen ratkaisu. Betonin ihanteellinen tiheys on samanlainen kuin smetan tiheys. Saavutettuaan tällaisen johdonmukaisuuden, nesteen lisäys pitäisi lopettaa.

Jos aiot käyttää klassista seosta, sen valintaa on käsiteltävä erittäin huolellisesti. Sorauhrien enimmäiskoko on 8 cm, jos materiaalin murto-osa ylittää tämän indikaattorin, tämä rakeet eivät sovi betoniin. Raaka-ainemäärän suhteen:

 • Hiekka ja sora - 6 osaa;
 • Sementti - 1 osa.

Sementin osalta ammattilaiset neuvovat kiinnittämään huomiota Portland-sementtiin, jolla on erinomaiset supistavat ominaisuudet. On parasta ostaa materiaalia M300, M500 tai M600. Sementtibrändillä 400 on tietty haittapuoli - hetkellinen asetus, joten sinun ei pitäisi käyttää sitä. Kaikki eivät tiedä, että sementin nopea kovettuminen, kun pohja on kaatanut, on täynnä kylmien saumojen muodostumista, mikä heikentää jo valmistetun pohjan laatua.

Mitä muuta kannattaa muistaa betonista betonista valmistettaessa? Kauhojen mittasuhteet ovat hieman erilaiset. Yksi alus pitää:

 • Sementti - 15,6 kg;
 • Hiekan ja soran seos - 18 kg.

Tässä tapauksessa klassisen seoksen elementtien osuus on vastaavasti 2 - 14. Rikastetulle koostumukselle 1 osaa sementtiä käytetään 9 osaan PGT: ää. Älä unohda vettä. Näiden suhteiden tarkka noudattaminen on mahdollista saavuttaa korkealaatuista betonia.

Erityiset suositukset

Monet päälliköt ihmettelevät, kuinka paljon PGS: ää tarvitaan per betonin kuutio. Seoksen tilavuuden laskemiseksi sinun tulisi keskittyä kaikkien elementtien massaan. Lisäksi käytetty sementti on myös tärkeä. Esimerkiksi betonin valmistukseen M300 käytetään:

 • Sementtiaste 400 - 0,382 t;
 • Sora - 1,08 tonnia;
 • Hiekka - 0,705 t;
 • Vesi - 220 litraa.

Betoniin M100 käytetään:

 • Sementtiaste 400 - 0,214 t;
 • Sora - 1,08 tonnia;
 • Sand - 0,87 tonnia;
 • Vesi - 210 l.

Melkein aina, hiekka- ja soraformulaation valmistajat kertovat säkkien pgs-kulutuksesta 1 m3 betonia kohden.

Joskus käytetään toista selvitysjärjestelmää. Esimerkiksi perusrakenteen rakentamiseen tarvitset betoniseoksen M300. 1 kuutiometrin liuoksen valmistukseen tarvitaan:

 • Sementti - 0,38 t;
 • Sora - 0,8 m3;
 • Hiekka - 0,5 m3.

Jos nämä laskentamenetelmät näyttävät liian monimutkaisilta, voit käydä ammattilaisten yksinkertaisimmalla tavalla - katso erityistä taulukkoa. Riittää, että löydetään itse materiaalin nimi ("konkreettinen pgs: stä"), mittasuhteet. Taulukko kehottaa kaikkien komponenttien oikean määrän luomaan laadukkaan ratkaisun.