Neulomalla langan kulutus

Vahvikotelo on välttämätön elementti betonirakenteesta, joka on rakennettu monoliittisen tekniikan avulla. Tuotannossa käytetään teräs- tai polymeerikomposiittivahvistusta. Suosituin vaihtoehto teräsvahvistuksen yhdeksi rakenteeksi on hitsaus. Kuitenkin, kun rakennetaan maaperään, ei ole suositeltavaa luoda lujittavaa kehystä hitsauskoneella. Kausiluonteisten maaliikkeiden aikana pohjalla, jossa on jäykästi kiinnitetty lujitus, kohdistuu muodonmuutoksia, jotka vähentävät suorituskykyä. Luotettavamman vaihtoehdon näissä tapauksissa on vahvikkeen sitominen neulomalla.

Neulelangan yleiset ominaisuudet

Metallituotteet valmistetaan GOST 3282-74: n mukaisesti vähähiilisen muovisen teräksen avulla. Langan halutun suorituskyvyn ominaisuuksien antamiseksi suoritetaan lämpökäsittely - hehkutus. Hehkutus on kahta tyyppiä:

 • Kirkas. Tuotettu inerttien kaasujen suojaavalla ilmakehällä. Tuotteilla tällaisen lämpökäsittelyn jälkeen on puhdas, kirkas pinta.

 • Musta. Se suoritetaan ilmassa, koska pinta on tumma. On suositeltavaa työskennellä tällaisten tuotteiden kanssa käsineissä.
 • Laitteiden mekaaniset ominaisuudet kevyen ja pimeän hehkutuskerran jälkeen eivät poiketa toisistaan.

  Ei ole suositeltavaa käyttää levittämättömiä laitteita sitovissa kehyksissä, koska ne ovat hauras ja usein rikkoutuvat, kun neulotaan solmuja. Toiminta-ajan pidentämiseksi tuotteet ovat sinkkiä ja lisäksi päällystetty polymeerikerroksella.

  Kuinka määritellä neuloverkon kulutusnopeus?

  Määrätyn työmäärän suorittamiseen tarvittavan neuleliiman määrä määritetään riippuen vahvistuksen halkaisijasta ja solmujen määrästä. Kaksi lujittavaa sauvaa sitomalla tarvitaan noin 25 cm: n lanka, kolme - 50 cm.

  Laskennan yksinkertaistettu versio on telakointiasemien lukumäärän lisääntyminen 0,5 m: llä. Tarkka materiaalin kulutus solmua kohti määritetään empiirisesti. Laskennan jälkeen on suositeltavaa lisätä 1,5-2 kertaa saatua tulosta. Varastoa tarvitaan katkosten ja johtosegmenttien menettämisen tapahtuessa.

  On mahdotonta määrittää neuloverkon kulutus 1 m2: n vahvistusverkolle tai 1 m3 ilman erityistä vahvistusohjelmaa. Viiranlangan kulutus per tonni tangosta on 10-20 kg.

  Halkaisijan valinta

  Optimaalisen halkaisijan määrittämisessä on otettava huomioon seuraavat suositukset:

  • tuotteet, joiden läpimitta on 0,3-0,8 mm, eivät ole yhteensopivia vahvistuspalkkien yhdistämiseen;
  • 1,0-1,2 mm - yksityisasuntoihin suosituimmat tuotteet;
  • 1.8-2.0 - tällaista laitteistoa käytetään lujittavien vahvistusrakenteiden luomiseen.

  Korkeissa kosteissa olosuhteissa ja alttiina muille negatiivisille ilmakehän tekijöille käytetään galvanoituja tuotteita, joiden halkaisija on huomattava.

  Menetelmät vaaditun langamassan määrittämiseksi

  Jos haluat ostaa metallituotteita, sinun täytyy muuntaa syntyvä materiaali kilogrammoiksi. Voit tehdä tämän käyttämällä online-laskinta tai taulukkoa.

  Johdon kulutus / 1 m3 betonia

  Neulomalla lanka kulutus per 1 tonnin raudoitus, 1 m3 betonia

  Lujitustangojen luuranko, joka on liitetty toisiinsa hitsaamalla tai johdolla, toimii lujitettujen betonielementtien lujuusperusteena. Jokaisella näistä silmukointimenetelmistä on etuja ja haittoja. Hitsaaminen heikentää raudoitusta, lisäksi sillä on kielteinen vaikutus kykyyn kestää maadoituksen voimia. Korkealaatuisen neulelangan ansiosta ne luovat kestäviä rakenteita eri tyyppisille perustuksille ja muille rakennuselementteille.

  Neuloverkon kulutus noin vahvistuksen aikana

  Vaadittu lanka riippuu pituuden ja poikittaisten vahvikekappaleiden kehyksestä, halkaisijasta ja etäisyydestä. Ei ole olemassa virallista neulontankaan kulutusmääräyksiä. Kussakin tapauksessa tämä arvo määritetään suunnilleen tai tarkemmin laskemalla. Ilman sitoutumista tietyntyyppiseen lujittavaa rakennetta varten on mahdotonta määrittää sidontanan kulutusta kohti 1 m3 betonia tai 1 m2: n pinta-alaa.

  Varoitus! Yleinen suositus: johtoa ostetaan noin 1,5 kertaa enemmän kuin teoreettisesti määritetty määrä. Tämä johtuu suuresta todennäköisyydestä katkaista lanka solmun yhteydessä. Halkaisijaltaan 1,2 mm: n tuotteisiin tulisi tehdä vielä enemmän.

  Kokeelliset menetelmät vaaditun tuotemäärän likimääräistä laskemista varten:

  • per 1 tonnin vahvistusviirojen kulutus on 10 - 20 kg;
  • Sitä käytetään yhden solmun neulomiseen 10 - 50 cm: n tuotteesta. Erityinen määrä riippuu raudoituksen halkaisijasta ja neulomalla käytettävästä työkalusta.

  Raudoitetun langan kulutuksen tarkempi vahvistus

  Tarvittavan määrän määrittämiseksi tarkemmin tässä tuotteessa kussakin tapauksessa lasketaan lanka kulutus solmua kohden. Voit tehdä tämän ottamalla huomioon palkin halkaisijan ja vanteiden paikkojen määrän. Esimerkiksi kohdassa, jossa kaksi vaakasuoraa pystysuuntaista tankoa leikkaavat, tehdään kaksi solmua. Mitä ohuempi lanka, sitä suurempi kulutus johtuu tarpeesta tehdä useita kierroksia vahvistuspalkkien ympäri.

  Vihje! Kahden tangon, joiden poikkileikkauksen halkaisija on 10 mm, kytkemiseksi tarvitaan noin 25 cm: n vaijerisegmentti ja kolme - 50 cm.

  Sen jälkeen, kun langan kulutus solmua kohden on määritetty, tulos kerrotaan solmujen lukumäärän mukaan. Halutun langan määrän hankkimiseksi on toivottavaa tietää yhden metrin massa ja 1 kg: n kuva.

  Neulomakivi vaipan vahvistamiseen: kulutus, paino, muut parametrit

  Ns. Neuloverkkoa käytetään luomaan yksittäinen kehys yksittäisistä raudoituksen elementeistä, joita käytetään vahvistamaan betoniteräsrakenteita. Itse asiassa sellainen tuote, jota käytetään vahvistusrakenteiden vannenauhoihin ja valmistettu GOST 3282-74: n vaatimusten mukaisesti, on yksi valssattujen metallien tyypeistä.

  Liimaus neuletiheyden vahvistamalla kellarihake

  Mahdollisuus käyttää teräslankaa vahvistamiseen

  Erilaisen halkaisijan omaava lanka, joka valmistetaan GOST 3282-74: n vaatimusten mukaisesti, on yleinen tarkoitus. Materiaali sen valmistamiseksi on hiiliteräs. Käyttötarkoituksesta riippuen johtoa voidaan lisäksi käsitellä lämpökäsittelyllä pinnoittamalla sen pinta sinkin suojaisella kerroksella normaalin tai tarkan tarkkuuden tuottamiseksi. Yleiskäyttöisestä langasta tehdään kynnet, erilaiset suojat. Sitä käytetään myös vanteiden tekemiseen.

  Neuloverkon nimi johtuu siitä, että sitä käytetään useimmiten erilaisten mallien eri osien kiinnittämiseen vanteiden avulla. Tätä tarkoitusta varten tätä tuotetta käytetään useimmiten rakentamisessa - lujittavien häkeiden luomiseen. Neulomateriaalin johdin on oltava riittävän pehmeä, joten sitä kohdistetaan myös hehkutusmekanismiin niin, että se taipuu paremmin ja taittuu vähemmän taivutettuna.

  Lämpökäsitelty sinkitty päällyste (O-1C)

  Pehmeän hehkutetun langan avulla on paljon helpompaa tehdä solmu, joka luotettavasti vahvistaa vahvistuksen mihin tahansa tilaan. Se on helppoa, että taivutusta käytetään armourin sitomiseen käyttämällä tuotteita, joiden läpimitta on alueella 1,2-1,6 mm. Tällainen lanka pienen halkaisijan ansiosta helposti neulottelee, joten voit suorittaa erilaisia ​​solmuja vahvistuskoteloon.

  Yllä määritelty läpimitta-alue on optimaalinen, koska ohuempi lanka murtuu usein ja sitä on vaikeampaa työskennellä paksumman kanssa: se ei salli vahvan solmun aikaansaamista ja näin varmistaa vyön korkean luotettavuuden. Neuletietoketjun valinta sinkkipinnoitteella tai ilman sitä riippuu vain siitä, kuinka lujittavan häkkielementin liittäminen betonirakenteeseen tulisi olla kestävä.

  Kiinnitys tangot aseen kanssa vahvistamiseen

  Vaihtoehtona vahvistusviitelaadun liitososille on hitsausta, jonka avulla metalliosat voidaan asentaa paljon nopeammin. Samaan aikaan lujittavien palkkien korkealaatuisten ja luotettavien liitosten saaminen voi johtua vain vastushitsauksesta, joka vaatii erikoislaitteen ja pätevän asiantuntijan kokemuksen.

  Jos käytät tähän tarkoitukseen perinteistä sähkökaarihitsausta, voit ylikuumentaa liitoksen, minkä seurauksena venttiili muuttuu herkemmäksi ja voi hajota merkittävien kuormitusten vaikutuksesta. Betonirakenteita, joiden vahvistuskammio on kytketty sähkökaarihitsauksen avulla, ei erota suurta luotettavuutta, koska ne eivät kestä pitkäaikaisia ​​ja huippukuormia.

  Jos vahvistuskammion asennus ei tarjoa hitsausta, sen elementit kiinnitetään yhdessä neulelangan avulla. On myös tärkeää, että korkealaatuisten solmujen neulonta ei edellytä korkeaa pätevyyttä, ja on mahdollista oppia tekemään tällainen menettely hyvin nopeasti. Tämän työn laadunvalvonta on myös melko yksinkertaista, sen toteutusta varten on riittävä tarkistaa, onko putkisto tehty kaikissa vahvistuskotelon solmuissa.

  Tuotteen tärkeimmät parametrit

  Vaahtoa betonille tarkoitettu vannenauha voidaan toimittaa asiakkaalle käämeissä tai käämeillä käämillä. Tällöin tällaisen kelan tai käämin paino määritellään säädöksen vaatimusten mukaisesti. Täten standardissa todetaan, että käämin tai käämin vähimmäispaino, jonka läpimitta on 1,1-2 mm, on oltava:

  • 2 kg (tuotteen sinkkipäällysteellä);
  • 8 kg (ilman sinkkipäällystettä).

  Laatujohdolle on tyypillistä normalisoitu jäykkyys ja se kestää useampia kynsiä.

  Kuluttaja voi valmistajan kanssa etukäteen sopi- malla järjestää sorpeja, joiden paino on 0,5-1,5 tonnia. Vain yksi kappale tuotteesta voidaan käämillä käämillä vaijerista riippumatta painostaan. Toisin kuin kelat, käämit voivat sisältää jopa 3 tällaista kappaletta.

  Vahvistusvaijerin lähetysasiakirjoissa on vain paino, ja pituus voidaan määrittää vain suunnilleen. Tätä parametria ei ole määritelty standardilla, ja on vaikea määrittää tuotteen pituutta käämeessä tai käämeessä jopa sääntelyasiakirjassa, että asiakkaalle toimitetun langan halkaisija voi poiketa nimellisarvosta pienemmässä suunnassa.

  Esimerkki mukana olevasta laskusta neulontilankoerästä

  Neulelangan halkaisijan suurimpien poikkeamien toleranssit, joiden poikkileikkaus on 1,1-2 mm, valmistuksen tarkkuudesta riippuen ovat 0,05-0,12 mm: n etäisyydellä. Jotta voit selvittää, kuinka monta metriä tuotetta on kelassa, sinun on ensin selvitettävä, kuinka paljon sen paino on (toisin sanoen, kuinka paljon yksi lineaarinen mittari tietyn halkaisijan lanka painaa). Nopea ja tarkka menetelmä tämän parametrin määrittämiseksi on jakaa aikaisemmin painotetun tuotteen kappaleen pituus sen pituudella. Jotta saisit selville, kuinka monta metriä vahvistusnauhat ovat neulomalla, riittää, että jakauman kokonaispaino jaetaan saadulla arvolla.

  Johdon halkaisijan sallitut poikkeamat GOST: n mukaan

  Toinen menetelmä langan kokonaispituuden määrittämiseksi kelassa on puhtaasti laskettu ja sallii laskea melko likimääräisiä parametreja. Kun tunnetaan langan nimellishalkaisija käämissä, joka saattaa poiketa suuren poikkileikkauksensa todellisesta arvosta, tuotteen yhden metrin paino määritetään kaavalla. Ottaen huomioon nämä virheet, yhden metrin pituinen neulomakivi laskettuna raudoitukselle on pienempi kuin sen todellinen arvo. Tämä tarkoittaa sitä, että tuotteen todellinen pituus kelassa on suurempi kuin laskennan aikana saatu.

  Todellisten ja laskettujen arvojen välinen virhe on vielä suurempi, jos kelassa on sinkkipäällysteinen lanka. Tällaisissa tapauksissa virheen lisääntyminen johtuu siitä, että viiran pinnan peittävän sinkin tiheys on pienempi kuin vastaava teräsparametri (teräsleveys on 7850 kg / m3 ja sinkin tiheys 7133 kg / m3). Selkeän galvanoidun langan pituuden määrittämiseksi on tehtävä monimutkaiset laskelmat ottaen huomioon suojakerroksen paksuus, joka voi myös vaihdella koko tuotteen pituudelta. Siksi tällaiset laskelmat tuottavat aina arvot vaihtelevalla tarkkuudella.

  Kelan vähimmäismassa lanka

  Käytännössä samaa kaavaa M = qxSxh, jossa molemmat päällystetyt ja peitetyt sinkityt neulelangan suojakerroksella päällystämättömät, joita ei ole peitetty vahvistamiseksi,

  • M on yhden juoksumittarin paino, mitattuna kilogrammoina;
  • q on metallin tiheys, josta lanka valmistetaan;
  • S on lanka poikkileikkausalue mitattuna m2: ksi;
  • h on tuotteen pituus.

  Johdon poikkipinta-ala, joka on tietyn halkaisijan (d) ympyrä, lasketaan kaavalla S = 3,14 x d2 / 4.

  Esimerkkinä lasketaan neulomakankaan pituus, joka painaa 8 kg ja jonka halkaisija on 1,1 mm.

  • Poikkileikkausalue: S = 3,14 x 0,0012 / 4 = 0,00000095 m2.
  • Tuotteen yhden mittarin paino: M = 7850 x 0,00000095 x 1 = 0,00745 kg.
  • Langan pituus kelassa: L = 8 / 0.00745 = 1073 m.

  Kuinka laskea köysien kulutus kulutuspalkkiin?

  Lasketaan neuleliittimen kulutus, jota tarvitaan vanteiden liittämiseen, jokaisessa tapauksessa. Sääntelyasiakirjoissa määriteltyjä normeja ei voida käyttää tällaisen tehtävän ratkaisemiseksi, koska tällaisia ​​normeja ei yksinkertaisesti ole olemassa. Kokeneiden asiantuntijoiden neuvot eivät ole erityisen hyödyllisiä tässä tilanteessa, koska ne kaikki perustuvat henkilökohtaiseen kokemukseen ja voivat olla hyvin erilaisia ​​toisistaan.

  Tärkein suositus on, että kaapelin määrä, jonka ostat palkkiin, on kaksinkertainen laskettu arvo. Tämä johtuu siitä, että lanka on usein repeytynyttä sidottuna, joten sinun on oltava varastossa.

  Asiantuntijat, kuten edellä mainittiin, antavat erilaisia ​​suosituksia liitososien neulontilan kulutuksen määrittämisestä. Jotkut sanovat, että 10 tonnia johtoa (1-1,5%) vaaditaan 1 tonnille vahvistuspalkkeja, toiset - että on tarpeen käyttää 15-20 kg.

  Jos tarkastelemme segmentin pituutta, joka on tarpeen yhden solmun yhdistämiseksi, niin asiantuntijoiden mielipiteet eroavat toisistaan. Jotkut väittävät, että kun neulotaan yksi solmu, 10-15 cm tuotetta voidaan luopua, toiset uskovat, että tällainen menettely vaatii vähintään 30-50 cm neulontankaa. Nämä mielipiteet voidaan ottaa huomioon, mutta langankulutus on määritettävä henkilökohtaisen kokemuksen perusteella.

  Yksinkertaiset laskelmat mahdollistavat tarkan tarkkuuden määrittämisen, kuinka paljon lankaa tarvitaan tietyn raudoituskotelon sitoutumisen suorittamiseksi. Tällöin on otettava huomioon seuraavat parametrit:

  • sidottujen sauvojen halkaisija;
  • itse neulontankaan halkaisija;
  • niiden solmujen lukumäärää, joissa se tarvitsee tehdä vanteet.

  Johdon kulutus kaksinkertaistuu niissä solmuissa, joissa kaksi horisontaalista lujitustangoa, joissa on pystysuorat, leikkaavat. Vahvistusrakenteen keskiosassa solmujen annetaan suorittaa porrastetusti - yhdellä liitoksella, kun kehyksen reunat ovat kaikki nivelet sidottuna.

  Johdon kulutus riippuu myös neulomallista.

  Segmentin pituus, jonka täytyy vahvistaa yksi solmu, määritetään kokeellisesti suorittamalla yksi testiväripanta. Voit tehdä muuten ja määrittää tällaisen segmentin pituuden laskemalla seuraavan kaavan avulla: F = 2 x 3,14 x D / 2. Tässä kaavassa käytetyt parametrit ovat:

  • F on käytetty vahvistus (peitto) määritelty ympärys.
  • D on lujitustangojen halkaisija.

  On pidettävä mielessä, että käytettäessä halkaisijaltaan pienempää lankaa tarvitaan enemmän, koska sen solmuja on suoritettava useita kierroksia.

  Laskemalla neulontankaan pituus vahvistamiseen ja kertomalla saatava arvo solmujen lukumäärään vahvistuskammassasi tiedät kuinka monta metriä tarvitsemasi tuote on. Langan kokonaismäärän mukaan sen paino on helppo määrittää kertomalla saatu pituus yhden metrin painoarvolla.

  Johdon kulutus- ja laskentasäännöt, suositukset

  Vaikka monet neulontankaat eivät ole tärkeitä rakennusmateriaaleja, sen aliarviointi ei ole sen arvoista. Siksi talon, aidan, autotallin rakentamisen aloittaminen, sisäisen rakentamisen ja viimeistelytoiminnan rakentaminen, esimerkiksi kylpyhuoneen järjestäminen, älä menetä tätä materiaalia arvioidessasi alustavia kustannuksia. Mikä se on ja mikä on tarve langan kulutukseen?

  Neulomateriaali ja sen päätavoite

  Kuten nimestä voidaan päätellä, neulontanko on suunniteltu sitomaan lujitustangot yhteen vahvan kehyksen saamiseksi.

  Sitä käytetään useimmiten säätiön asennuksessa, koska se on mahdotonta ilman vahvistusta, mikä luo perustan, luotettavuuden ja pitkän käyttöiän. Vahvikotelon asennus voi olla tarpeen myös sisäisen työn aikana, esimerkiksi lohkossa, kun järjestetään lattiaa kylpyhuoneessa.

  Ennen betonin ja sementtiseoksen kaatamista varsihammas, kaikki tangot on yhdistettävä kiinteästi toisiinsa, ja tässä tapauksessa se on kulutusköysi, joka kulutetaan. On tietenkin mahdollisuus käyttää hitsausta, mutta kehystä ei ole riittävästi joustavaa ja maaperän liikkeiden aikana (liittyy kallistumiseen tai jäädyttämiseen), se yksinkertaisesti deformoituu, mikä vaikuttaa koko rakennelman suorituskykyominaisuuksiin.

  Ennen kuin aloitat laskemalla neulontilan mahdollisen kulutuksen vahvistamisen aikana, sinun on valittava tämä materiaali oikein ja nykyään valmistajat tarjoavat sen kahdelle eri tyyppiä:

  • tavallinen galvanoitu;
  • kovettu (paistettu).

  Esimerkki vaaditusta materiaalista

  Toinen vaihtoehto on etusijalla, koska kun hankaus (lämpökäsittely), tuote on venynyt, kestävämpi, joustava ja kestävä. Samaan aikaan se ei juurikaan ole venytetty, mikä lisää vahvuutta.

  Varoitus! Jos haluat saada taatun laatutuotteen, on parempi valita valmistaja GOST 3282-74 "vähähiilisen teräslangan" mukaisesti.

  Toinen tärkeä asia - oikea valinta halkaisijalta. Liittämiseen kuluu viira, joka sopii parhaiten valittuun raudoitukseen. Esimerkiksi, kun tangojen paksuus on 8-12 mm, kaapelin halkaisija on 1,2 mm ja paksuus suurempi 1,4 mm (enemmän ei suositella, koska solmun kiristämisprosessi muuttuu monimutkaisemmaksi, mikä tarkoittaa, että ei ole takeita vahvuus).

  Kuinka tietää neulomateriaalin kulutus

  Ennen kuin aloitat työn, sinun tarvitsee ostaa materiaalia, ja sen määrä riippuu suoraan sidontanan kulutuksesta 1 tonnin vahvikkeelle. Huolimatta siitä, että se eroaa alhaisista kustannuksistaan, on kuitenkin tarpeen määrittää tarvittava määrä:

  • ensinnäkin, että hän ei jälleen ajaa hänen jälkeensä kauppaan;
  • toiseksi, jotta ei muodostu liikaa jäännöksiä, joita et enää tarvitse.

  Neuletiilen kulutusta on vaikea laskea tarkalleen 1 m3 betonia kohden, mutta on mahdollista määrittää tarkalleen vain tämän vuoksi sinun täytyy nähdä vahvistusohjelma ja laskea uudelleen vavat. Ongelmana on, että verkossa voi olla erikokoisia soluja, toisin sanoen vaihe on suurempi ja pienempi, mikä tarkoittaa, että samalla alueella on aina erilaisia ​​solmukohtia.

  Työkalut, joita saatat tarvita

  Vaadittavan neuloverkon keskimääräinen kulutus lasketaan siten, että se kestää 30 - 50 cm sitomasta yhden solmun (mikä riippuu pääasiassa lujitustangojen halkaisijasta). Tuloksen saamiseksi sinun on kerrottava järjestelmän solmujen lukumäärä 0,5 metrillä (älä unohda, että tässä yksikössä materiaali voidaan mitata myyntihetkellä).

  Varoitus! Neulomateriaalia on aina ostettava marginaalilla 30-40%, koska jopa korkealaatuiset tuotteet ovat väistämättömiä. Tämä pätee erityisesti langan halkaisijaltaan 1,2 mm.

  Kulutusmäärät ja niiden suuntaviivat

  Koska neulomateriaali on laajalle levinnyttä, monet lähteet tarjoavat jo kulutuksensa laskennalliset normit. Ne lasketaan keskimääräisillä tiedoilla ja usein antavat virheen. Jos puhumme esimerkiksi pienestä huoneen alueesta, sinun on asennettava runko kylpyhuoneen kylpyhuoneen lattiapinnoille, joten laskutoimitukset on helpompi tehdä edellä kuvatulla tavalla. Jos puhumme suurista alueista, esimerkiksi vahvistamisen vahvistamisesta säätiön rakentamisen aikana, voit ottaa taulukon kulutusta neuloverkkoa kohti 1 tonnin raudoitusta kohden ja se on keskimäärin 15-18 kg materiaalia tonnia kohden. Näin ollen on välttämätöntä ottaa valmiiksi valmistettujen lujitustangojen paino ja moninkertaistaa tämä indikaattori.

  Se on tärkeää! Suorittaa kaikki laskut huolellisesti noudattaen vaatimustenmukaisuusyksikköä.

  Betonin kulutus eri rakenteiden valmistuksessa: laskelmat ja standardit

  Pääsääntöisesti konkreettisen ratkaisun kustannuksia koskevat laskelmat sisältyvät hankkeen dokumentaatioon. Kuitenkin, jos rakennat talosi, talonrakenne ja muut rakennukset itse, sinun on tehtävä laskelmat itse. Heidän oikeellisuudesta riippuu konkreettisen työn kustannuksista.

  Betonin kustannukset riippuvat tuotetun rakenteen tyypistä.

  Kuinka tehdä laskelmia talon perusasiat

  Betonikustannusten määrä riippuu valitusta säätiedosta.

  Levyn pohja

  Samanlainen perusta on monoliittinen levy, joka täytetään koko talon alle.

  Tässä tapauksessa sinun täytyy tietää rakennuksen alue ja pohjan paksuus.

  1. Annan esimerkin. Täytä 10 cm paksuinen (0,1 m) laattapohja, jonka koko on 9 × 9 m.
  2. Levyalue on 9 ∙ 9 = 81 m2.
  3. Laske täyttötilavuus: 81 ∙ 1 = 8,1 m3. Samalla tavalla lasketaan betonirauta.

  Tässä ohjeessa ei otettu huomioon perustuksen pohjalla olevia jäykisteitä, jotka takaavat sen vakauden ja jäykkyyden.

  Ne leikkaavat ja rikkoavat pohjan neliöiksi.

  1. 9 × 9 m: n säätöä varten on tarpeen asettaa reunat 3 m: n välein.
  2. Niiden paksuus on sama kuin levyn paksuus, meidän tapauksessa se on 10 cm.
  3. Reunojen kokonaismäärä on 6 (3 eri ja 3 pitkin), joiden pituus on 9 m.
  4. Tällöin niiden kokonaispituus on 54 m. Reunojen leveys ja korkeus 0,1 m, niiden tilavuus on 54 ∙ 1 ∙ 0,1 = 0,54 m3.

  Lisätään molemmat luvut ja saadaan tulos - 8,64 m3 liuosta.

  Nauhapohja

  Betonin kulutusmäärä 1m3: aan tällaisesta perustuksesta lasketaan myös yksinkertaisesti.

  Tätä varten on tarpeen tietää pohjan pintaosan leveys, pituus, syvyys ja korkeus.

  1. Esimerkkinä on sama rakennus, jonka sivut ovat 9 × 9 m. Sen kehä on 9 ∙ 4 = 36 m. Antakaa pohjan 40 cm (0.4 m), haudan syvyys on 1 m ja maanala 50 cm.
  2. Toisin sanoen koko peruskorkeus on 1 + 0,5 = 1,5 m.
  3. Lasketaan pohjan tilavuus: 36 ∙ 4 ∙ 1,5 = 21,6 m3.

  Kiinnitä huomiota! Laskentaan ei sisälly osiota.

  Jos he ovat hankkeessa, sinun on tiivistettävä niiden nauhojen määrä ja päärajan määrä.

  Pilarin perusta

  Laskelmiin otetut parametrit.

  Tällaisten säätiöiden järjestämiseen liittyvien betonikustannusten määrittämiseksi sinun tulee tietää tukien lukumäärä, korkeus ja poikkileikkaus.

  Ensiksi seoksen kulutus lasketaan 1 sarakkeesta, sitten numero kerrotaan niiden lukumäärällä.

  1. Käytettäessä kaartaa S = 3.14 ∙ R ∙ käytetään kirjaimia, joiden keskiarvo on S = 3.14 ∙ R ∙. Kirjaimet tarkoittavat: S on vaadittu alue ja R on alueen säde.
  2. Suorakulmaisilla pylväillä alue lasketaan kertomalla niiden kaksi vierekkäistä sivua.
  3. Kun tukialuetta löydetään, se on kerrottava tukien korkeudella ja niiden lukumäärällä. Joten löydät tarvittavan betonin määrän.

  Venttiilin kulutus

  Ankkuri lasketaan määrittämällä sen kokonaispituus.

  Kun kaadat rakennetta vahvistuskammioon, sinun on myös laskettava sen materiaalien kustannukset.

  Pylvästä sauvoista

  Kehyksen laskemiseksi sinun tarvitsee vain mitata vahvistuksen koko pituus.

  Neuloverkon kulutus 1 m3 betonia kohti määritetään seuraavasti.

  1. Ensin määritetään liitosmenetelmä. Se voi olla näin: alemman hihnan poikittaiset ja pitkittäisvaijerit ovat kiinteät, ja niihin on ruuvattu pystysuuntaiset sauvat. Ja jo niille kiinnitettiin ylemmän hihnan poikittainen ja pitkittäinen vahvistus.
  2. Tämä tarkoittaa, että kahden vaakasuoran ja yhden pystysuoran sauvan risteyspisteissä on kaksi johdinkytkentää.
  3. Yhden lujituksen leikkauspisteen liittämiseen vaaditaan 15 cm neulomakiviä. Samanaikaisesti se taittuu puoleen, joten yhden yhdisteen pituus on 30 cm.

  Äänenvahvistus

  Käytössä on yhä enemmän lasikuitua käyttävää volumetristä vahviketta. Toisin kuin metalli-analogit, ne jaetaan liuoksen massaan tasaisesti lisäämällä sen sitomisominaisuuksia ja resistenssin delaminaatioon.

  Kuidun kulutus per m3 betonia on taulukossa.

  Neulomalla lanka kulutus per 1 tonnin raudoitus, 1 m3 betonia

  Lujitustangojen luuranko, joka on liitetty toisiinsa hitsaamalla tai johdolla, toimii lujitettujen betonielementtien lujuusperusteena. Jokaisella näistä silmukointimenetelmistä on etuja ja haittoja. Hitsaaminen heikentää raudoitusta, lisäksi sillä on kielteinen vaikutus kykyyn kestää maadoituksen voimia. Korkealaatuisen neulelangan ansiosta ne luovat kestäviä rakenteita eri tyyppisille perustuksille ja muille rakennuselementteille.

  Neuloverkon kulutus noin vahvistuksen aikana

  Vaadittu lanka riippuu pituuden ja poikittaisten vahvikekappaleiden kehyksestä, halkaisijasta ja etäisyydestä. Ei ole olemassa virallista neulontankaan kulutusmääräyksiä. Kussakin tapauksessa tämä arvo määritetään suunnilleen tai tarkemmin laskemalla. Ilman sitoutumista tietyntyyppiseen lujittavaa rakennetta varten on mahdotonta määrittää sidontanan kulutusta kohti 1 m3 betonia tai 1 m2: n pinta-alaa.

  Varoitus! Yleinen suositus: johtoa ostetaan noin 1,5 kertaa enemmän kuin teoreettisesti määritetty määrä. Tämä johtuu suuresta todennäköisyydestä katkaista lanka solmun yhteydessä. Halkaisijaltaan 1,2 mm: n tuotteisiin tulisi tehdä vielä enemmän.

  Kokeelliset menetelmät vaaditun tuotemäärän likimääräistä laskemista varten:

  • per 1 tonnin vahvistusviirojen kulutus on 10 - 20 kg;
  • Sitä käytetään yhden solmun neulomiseen 10 - 50 cm: n tuotteesta. Erityinen määrä riippuu raudoituksen halkaisijasta ja neulomalla käytettävästä työkalusta.

  Raudoitetun langan kulutuksen tarkempi vahvistus

  Tarvittavan määrän määrittämiseksi tarkemmin tässä tuotteessa kussakin tapauksessa lasketaan lanka kulutus solmua kohden. Voit tehdä tämän ottamalla huomioon palkin halkaisijan ja vanteiden paikkojen määrän. Esimerkiksi kohdassa, jossa kaksi vaakasuoraa pystysuuntaista tankoa leikkaavat, tehdään kaksi solmua. Mitä ohuempi lanka, sitä suurempi kulutus johtuu tarpeesta tehdä useita kierroksia vahvistuspalkkien ympäri.

  Vihje! Kahden tangon, joiden poikkileikkauksen halkaisija on 10 mm, kytkemiseksi tarvitaan noin 25 cm: n vaijerisegmentti ja kolme - 50 cm.

  Sen jälkeen, kun langan kulutus solmua kohden on määritetty, tulos kerrotaan solmujen lukumäärän mukaan. Halutun langan määrän hankkimiseksi on toivottavaa tietää yhden metrin massa ja 1 kg: n kuva.

  Kuinka paljon lankaa tarvitset neulomiseen?

  Vahvistuksen käyttö on pakollista perustusten rakentamisessa. Se on tarpeen, jotta talon pohja olisi vahva, luotettava ja kestävä. Tällöin vahvistuspalkkien liittäminen kehyksen luomiseksi voidaan tehdä kahdella tavalla. Ensimmäinen vaihtoehto on hitsauksen käyttö. Tällainen prosessi ei ole monimutkainen eikä vaadi paljon aikaa.

  Neuleliiman valitseminen vahvikkeen liittämiseksi tulee olla korkealaatuista, muutoin se voi nopeasti romahtaa, mikä heikentää säätövoiman vahvuutta.

  Kuitenkin saumojen kytkentä hitsaamalla ei ole hyvä idea, koska vahvikeharja ei ole joustava. Tämän seurauksena, kun maa jäädyttää ja turvota, se muuttuu muodonmuutokseksi. Tämän seurauksena säätiön toiminta heikkenee. Siksi hitsauksen käyttö on voimakkaasti epäedullista. On parasta kiinnittää huomionne seuraaviin menetelmiin, se on kaikkein hyväksyttävin.

  Toinen vaihtoehto liittyy vahvikkeen liittämiseen neulontankaalla. Sen halkaisija on pieni, mutta samalla se erottuu korkealla kestävyydellä, joten sen kehys on luotettava ja joustava. Tämän seurauksena maaperän turvotus ei aiheuta sen muodonmuutosta, minkä seurauksena säätiö ei romahda ajan myötä. Näin ollen tällaisen vaihtoehdon valitseminen ei voi olla huolissasi siitä, että valmiin rakennuksen suhteellisen lyhyt käyttöikä.

  Mikä on neulomateriaalin kulutus tonnilta?

  Ennen asennustöiden aloittamista perustuksen lujittavan kehyksen luomista varten on välttämätöntä hankkia paitsi metallitangot halutussa määrin myös sitovalla langalla. Joten tarvitaan laskelmia.

  Laske yleensä tällaisen materiaalin kulutus tonnilta. Keskimäärin 15-20 kiloa neulelanka kuluu siihen.

  Armatura sitova malli lanka.

  Tarkka kulutus riippuu siitä, kuinka monta metalli-tangoista tulee. Loppujen lopuksi he luovat verkon eri kokoisia soluja. Älä myöskään unohda, että yhteys on päällekkäin, mikä voi olla 20-80 cm pitkä. Kaikki riippuu siitä, mikä osa on louhinnassa. Myös virtaus vaikuttaa langan halkaisijaa. Jos se on 1,2 - 1,5 mm, niin on enemmän materiaalia. Jos sen poikkileikkaus on 1,5 millimetriä ja enemmän millimetriä, niin virtaus on pienempi vastaavasti, eikä sitä tarvitse ostaa suuria määriä.

  Kuinka valita neulomateriaali?

  On tarpeen hankkia neulontanka, jotta myöhemmin yhdistettäisiin lujitustangot erityisellä varovaisuudella. Jos ostat huonolaatuista materiaalia, se hävitetään pian, mikä heikentää säätiön vahvuutta ja kestävyyttä. Jos se on valmistettu galvanoidusta teräksestä.

  Järjestelmä, joka sitoo vahvikekaapelin kulmat.

  Sen avulla voit liittää liittimet nopeasti ja tehokkaasti. Se estää korroosion syntymisen säätiön sisällä. Tietenkin tällainen materiaali on paljon kalliimpaa kuin rautametalli, mutta kaikki kustannukset ovat enemmän kuin maksettu takaisin.

  Lisäksi valinnaisen raudoituksen valitseminen on tarpeen kiinnittää huomiota halkaisijaltaan. Se riippuu yhteyksien laadusta. Joten jos metallipuiden poikkipinta on 8 - 10 mm, sinun on ostettava neulomateriaali, jonka halkaisija on 1-1,5 mm.

  Sen avulla voit luoda luotettavan ja kestävän kehyksen. Jos tangot, joiden poikkileikkaus on 10 mm tai enemmän, on käytettävä halkaisijaltaan 1,5-2 mm.

  Esitetyistä tiedoista on selvää, että neulomateriaalin kulutus tonnia kohden on 15-20 kg, kaikki riippuu siitä, mitä soluja on tarkoitus valmistaa vahvistusmetallikehyksessä ja mikä on myös liitosten päällekkäisyys. On parempi ostaa se marginaalilla varmistaakseen, että se riittää.

  On tärkeää, että se on laadukas ja sinkitty teräs. Sitten talon perusta on kestävä ja luotettava. Onnea rakennustyössä!

  Langanvaihdos haaroitustangolle

  Vahvisteisten betonirakenteiden rakentamisen tekniikka takaa teräsvahvistuksen sisäisen kehyksen. Hänen laitteensa käytti neulontankaa. Joustavaa ja kestävää laitteistoa käytetään laajalti paitsi rakentamisessa, myös arjessa. Teräslanka tuottaa tavaroiden pakkaamista, sitoo erilaisia ​​rakenteellisia osia. Kuinka valita oikea halkaisija ja laskea oikea materiaalin kulutus? Tämä auttaa tutkimaan sen ominaisuuksia ja lyhyen katsauksen nykyisiin hintoihin.

  Mikä se on?

  Pitkämetallinen metalli on valmistettu teräsbetonista piirtämismenetelmällä. Kun kuumaa lejeerinkiä vedetään valssauskoneen kartiomaisen reiän läpi, saadaan ohut pitkä johto. Elastisuus muodostuu hehkutus - erityinen lämpökäsittely. Materiaalia kuumennetaan ensin uunissa ennalta määrättyyn lämpötilaan, pidetään tässä tilassa tietyn ajan ja sitten vähitellen jäähdytetään.

  Tuloksena olevat tuotteet ovat olennainen osa laitteen perustuksia. Kehyksen luominen hitsaamalla on kohtuuhintaista ja yksinkertaista, mutta harvinaista useiden haittojen takia. Vahvistuselementtien yhdistäminen yhdeksi rakenteena langalla on monia etuja verrattuna muunlaisiin tilapäiseen kiinnitykseen:

  • solmujen luotettava kestävyys;
  • materiaalin taloudellinen kulutus;
  • korkea sitomisnopeus;
  • helppokäyttöisyys.

  Kiinnityslaitteen jäykkyys riippuu kehyksen lujuudesta ja eheydestä, kun laasti laitetaan muottiin. Tämä tekijä lisää myös betonirakenteen luotettavuutta käytön aikana.

  Kiinnitysraudoituksen lanka on levinnyt lähes kaikilla ihmisen toiminnan aloilla. Suosituimmat alueet: rakennus, tekniikka, teollisuus. Liimattujen metallitelojen esivalmistetut kehykset ovat joustavia ja joustavia. Tämä auttaa estämään pohjan mahdolliset muodonmuutokset maaperän turvotuksen aikana ja pidentää vahvistetun esineen käyttöikää.

  Tuote, jossa sinkitty päällyste on hyvää korroosionkestävää prosessia vastaan. Pitkään se säilyttää tekniset ja toiminnalliset ominaisuudet kaikissa sääolosuhteissa.

  Sääntelyvaatimukset

  Hehkutuksen ansiosta tuotteesta tulee kestävämpi ja joustavampi, sillä se kykenee helposti sitomaan vahvistusta. GOST 3282-74: n mukaan lämpökäsitelty metalli on merkitty kirjaimella "O". Rullatuotteiden luokittelu tehdään teräslajilla, polttotyypillä, ulkoisella käsittelymenetelmällä, mekaanisilla ominaisuuksilla.

  1. Pinta-alan mukaan:

  • ilman pinnoitetta (Æ 0,16-10,0 mm) - käsittelemätöntä kevytvalssattua metallia (C) tai musta (H), joiden käyttöikä on rajoitettu;
  • päällystetty (Æ 0,2-6,0 mm) - tuotteet, jotka on suojattu korroosiolta sinkki- tai polymeerikerroksella.

  2. Prosessin asteen mukaan erotellaan 1. ja 2. luokka - 1C ja 2C.

  3. Metallinauha ulkonäössä on pyöreä (B) ja jaksollinen (BP) profiili. Osien eri muotoja ovat: pyöreä, soikea, neliö, kuusikulmainen. GOST-standardit mahdollistavat myös normaalin ja tarkemman tarkkuuden jakamisen.

  Oikean halkaisijan valinta

  1. Yksityisasuntojen suosituin koko on 1,2 mm. Asiantuntijoiden mukaan tämä on materiaalin kätevin ja kestävä versio. Lämpökilpi lisää merkittävästi vetolujuutta.

  2. Ohut laitteisto (0,3-0,8) on liian heikko neulomiseen. Ne on suositeltavaa käyttää vain vaakasuuntaisten, pienihalkaisten sauvojen kiinnittämiseen.

  3. Vaijeri 1.8-2 on valittu pystysuorat vahvistusrakenteet. Valssatuotteen suuri paksuus vaatii lisääntyneitä fyysisiä kustannuksia asennuksen aikana. Käytä kätevää ja helppokäyttöistä erikoiskäyttökäsikoukkua tai automaattista kääntöpistoolia.

  4. Erilaisia, joiden läpimitta on 3-4 mm, käytetään hyväksi kosteissa olosuhteissa ja lisääntyneeseen altistumiseen aggressiiviselle ympäristölle. Tällainen laitteisto on välttämättä monikerroksisen pinnoitteen alainen galvanoimalla.

  Neulomalla langan kulutus

  Ennen asennustöiden aloittamista metallikehyksen muodostamiseksi on välttämätöntä ostaa riittävä määrä teräsvaijereita ja liitäntälaitteita. Keskimääräinen kulutus tonnia kohti on 11 - 15 kg neulomateriaalia. Tilavuuden laskennassa on likimääräisiä lukuja ja riippuu useista tekijöistä:

  • perustyyppi;
  • vahvistuksen vahvistusmenetelmä;
  • liittymäsolmujen lukumäärä;
  • langan halkaisija.

  Tarkempien kulutustietojen pohjalta otetaan huomioon vahvistusrinnan solujen koko ja liitospisteiden määrä. Tästä syystä sadan solmun lujittaminen edellyttää 0,12 kg neulomakiviä, jonka läpimitta on 0,8 mm. 1,2 mm: n poikkileikkauksiltaan 0,27 kg, 1,5 - 0,5 kg, 4 - 1,3 kg. Tallennuksen sallimiseksi on mahdollista sitoa runkorakenne ruutupiirroksessa. Mutta suuremman luotettavuuden vuoksi kummallakin puolella on kaksi äärimmäistä riviä ilman aukkoja.

  Se on tärkeää! Mitä pienempi lankaosa on neulontaan, sitä suurempi on sen lopullinen kulutus.

  Laskettaessa metreinä on huomattava, että jokainen liitos on tehty päällekkäisyydellä, jonka pituuden on oltava vähintään 30 läpimittaa. Esimerkiksi 12 mm: n poikkileikkaukselle päällekkäisyyden pituus on 360 mm. Jos lisäät tämän numeron liittimien lukumäärän mukaan, saat halutun kuvan. On syytä muistaa, että liitosjonon aikana purkaus voi puhjeta. Häikäilemättömät myyjät voivat myös antaa epätarkkoja tietoja tavaroiden pituudesta ja painosta. Ongelman välttämiseksi on suositeltavaa ostaa laitteita 1,5-2 kertaa arvioitu määrä.

  Ottaen huomioon neuloverkon alhaiset kustannukset, ei ole tarpeen tehdä tarkkoja matemaattisia laskelmia vaaditusta ostotilavuudesta. Materiaalin likimääräinen kulutus auttaa määrittämään sähköisen rakentamisen laskimet. Useimmat valmistajat tarjoavat tämän palvelun asiakkaille Internet-resurssien sivuilla tai suoraan myyntipisteissä.

  Laitteisto toimitetaan jakeluverkkoon rullina, joiden pituus on enintään 120 m, tai 50-300 kg: n painoisille keloille. Ilmoittakaa siis langan hinta per metri tai hinta per laulukiluku kilogrammalta. Teloissa on yksi pituus, enintään kolme segmenttiä käämiin kierretään.

  .. | Wire neulonta GOST 3282 74. Kuinka paljon lankaa tarvitaan teräsköyden sitomiseen.

  Wire neulonta GOST 3282 74. Kuinka paljon lankaa tarvitaan teräsköyden sitomiseen.

  Kun valmistetaan yleiskäyttöistä matalahiilistä teräslangaa GOST 3282: n mukaan lämmityksen jälkeen ja jäähdyttämällä, saadaan lanka, jossa on asteikko - tumma lanka ja ilman asteikkoa, hehkutettu, vaalea. Yrityksemme myy hehkutettua lankaa - lämpökäsiteltyä, karkaistu, sitä kutsutaan myös neulokseksi. Se on joustavampi ja kestävämpi, kun se taipuu, se hajoaa harvemmin kuin käsittelemätön. Kudottujen johtojen solmu kiinnittää vahvistuksen tiettyihin asemiin.

  Teräslankaa ei käytetä ainoastaan ​​sitomiseen, vaan myös silmien, kynsien valmistukseen koristekäyttöön, kaapeleiden kudontaan, rakenneosien pitämiseksi hitsauksen aikana.

  Verrattuna hitsaukseen liitetyistä lujitushäkkeistä sidelangan avulla yhdistetyt perustukset ovat voimakkaimpia. Lujitteinen metallikehys, joka on liitetty neuloverkolla, on joustavaa ja joustavaa, ja maaperän turvotustapauksessa maaperän jäädyttäminen ei ole perustassa.

  Galvanoitu neuleliitos estää perusmetallin korroosion, tällainen säätö on kestävämpi.

  Neuletiheyden kulutus raudoitukseen, paino yksi metri

  Johdotus GOST 3282 on saatavana keloilla, yleensä jopa 100 kg. Määritä, kuinka monta metriä lankaa lankaan, sinun on ensin laskettava tietty paino (yhden metrin pituinen lanka) tai käyttää teoreettisen painon taulukkotietoja GOSTin mukaan (löydät verkkosivustollamme). Jotta voit laskea yhden metrin painon itse, sinun on punnittava pieni lanka ja jaa se tämän kappaleen pituudella metreinä.

  Lankaverkon painoa pidetään seuraavasti:

  jossa M on 1 metrin pituinen lanka,

  q on metallin tiheys tai ominaispaino (teräs vastaa 7850 kg / m ^ 3)

  S - lankojen poikkipinta-ala neliömetreinä. m

  h on langan pituus metreinä.

  S = 3,14d * d / 4, missä d on nimellishalkaisija metreinä.

  Esimerkiksi, sinun on laskettava vaijerilevy (mm) 1.2 (0,0012 m) vaadittu kuvamateriaali (L), kelan paino on 70 kg.

  S = 3, 14 * 0,0012 * 0,0012 / 4 = 0,00000113 m ^ 2,

  M = 7850 * 0,00000113 * 1 = 0,0089 kg,

  L = 70 / 0,0089 = 7865 m.

  Huolimatta siitä, että galvanoidun neulelangan mittarin todellinen paino on pienempi kuin laskettu (sinkin ja teräksen eri tiheydestä johtuen), samaa kaavaa käytetään galvanoidun langan laskemiseen kuin galvanoidusta langasta.

  Neuloverkon laskeminen työssä

  Ensinnäkin laske vaadittavan lujituksen määrä ja solmujen lukumäärä, jotka saadaan yhdistettäessä. Laske sitten neulontanka. Rungon vanteiden osalta ei ole standardeja ja vaatimuksia GOSTille. Suositukset 3282 GOST-langan määrän laskemiseksi perustuvat asiantuntijoiden henkilökohtaiseen kokemukseen. Jotkut väittävät, että neuloverkon keskimääräinen kulutus - 10 - 15 kg per vahvistusmäärä, ja muut - 15 - 20 kg riippuen vahvistuskammasolujen koosta. Ammattimaisilla rakentajilla on myös erilaisia ​​laskelmia lanka-arvosta - 10 - 15 cm ja 30 - 50 cm jokaiselle solmulle. Nämä ovat varsin suhteellisia indikaattoreita, ennen kaikkea vaadittavan johtimen laskemisen yhteydessä on tarpeen ottaa huomioon vahvistimen ja itse langan halkaisija.

  Neulelangan työstöä ja ostoa koskevat yleiset säännöt:

  sinun täytyy ostaa lanka marginaali - kaksi kertaa enemmän kuin laskettiin, koska kun se sidotaan, se hajoaa, puhkeaa;

  on otettava huomioon, että niissä pisteissä, joissa kaksi vaakasuoraa lujitemuotoa yhdellä pystysuoralla leikkaavat toisiaan, on kaksi solmua;

  knotit neulotaan ruutupallin kuvioon - yhteyden,

  liitäntöjen päällekkäisyys otetaan huomioon, se voi olla 20-80 cm,

  1.2-1.5 mm: n liittämiseen tarvitaan enemmän jokaista lankaa kuin paksumpi lanka, mutta on paljon vaikeampaa työskennellä paksun langan kanssa,

  8 - 12 mm: n sitomisen vahvistusreunan halkaisija on helpointa käyttää 1,2 mm: n neulontankaa. Suurimpien halkaisijoiden osalta käytetään yleensä paksumpaa lankaa. Vahvistimen hammasliitosten laatu riippuu langan halkaisijasta.

  Laske myös palkkien pinnan (F) pinnan pituus:

  F = 2 * 3,14 * D / 2, missä D on raudoituksen halkaisija mm.

  Esimerkiksi 12 mm: n ristin ympäri kierrettävälle langalle tarvitaan neulomakivi, jonka pituus on:

  2 * 3,14 * 12/2 = 38mm = noin 4 cm.

  Toinen melko helppo tapa laskea vahvistusvaijerin lanka-arvo: käytä tällaista konseptia yhtä neulomakivielementtiä kohden, joka on 0,3-0,5 m. Näin ollen selvittääksesi, kuinka paljon lankaa tarvitaan, neulontasolujen lukumäärää kerrotaan 0,5 m.

  Betonin kulutus eri rakenteiden valmistuksessa: laskelmat ja standardit

  Pääsääntöisesti konkreettisen ratkaisun kustannuksia koskevat laskelmat sisältyvät hankkeen dokumentaatioon. Kuitenkin, jos rakennat talosi, talonrakenne ja muut rakennukset itse, sinun on tehtävä laskelmat itse. Heidän oikeellisuudesta riippuu konkreettisen työn kustannuksista.

  Betonin kustannukset riippuvat tuotetun rakenteen tyypistä.

  Kuinka tehdä laskelmia talon perusasiat

  Betonikustannusten määrä riippuu valitusta säätiedosta.

  Levyn pohja

  Samanlainen perusta on monoliittinen levy, joka täytetään koko talon alle.

  Tässä tapauksessa sinun täytyy tietää rakennuksen alue ja pohjan paksuus.

 • Annan esimerkin. Täytä 10 cm paksuinen (0,1 m) laattapohja, jonka koko on 9 × 9 m.
 • Levy-alue on: 9 • 9 = 81 m2.
 • Laskemme täyttömäärän: 81 • 1 = 8,1 m3. Samalla tavalla lasketaan betonirauta.

  Tässä ohjeessa ei otettu huomioon perustuksen pohjalla olevia jäykisteitä, jotka takaavat sen vakauden ja jäykkyyden.

  Ne leikkaavat ja rikkoavat pohjan neliöiksi.

 • Perusta 9 - 9 m, on tarpeen laittaa kylkiluut 3 m välein.
 • Niiden paksuus on sama kuin levyn paksuus, meidän tapauksessa se on 10 cm.
 • Reunojen kokonaismäärä on 6 (3 eri ja 3 pitkin), joiden pituus on 9 m.
 • Tällöin niiden kokonaispituus on 54 m. Reunojen leveys ja korkeus 0,1 m, niiden tilavuus on 54 • 1 • 0,1 = 0,54 m3.

  Lisätään molemmat luvut ja saadaan tulos - 8,64 m3 liuosta.

  Nauhapohja

  Betonin kulutusmäärä 1m3: aan tällaisesta perustuksesta lasketaan myös yksinkertaisesti.

  Tätä varten on tarpeen tietää pohjan pintaosan leveys, pituus, syvyys ja korkeus.

 • Esimerkkinä on sama rakennus, jonka sivut ovat 9 × 9 m. Sen ympärysmitta on 9 • 4 = 36 m. Antaa pohjan olla 40 cm (0.4 m), syvyys 1 m ja maapinta 50 cm (0.5 m).
 • Toisin sanoen koko peruskorkeus on 1 + 0,5 = 1,5 m.
 • Lasketaan pohjan tilavuus: 36 • 4 • 1,5 = 21,6 m3.

  Kiinnitä huomiota! Laskentaan ei sisälly osiota. Jos he ovat hankkeessa, sinun on tiivistettävä niiden nauhojen määrä ja päärajan määrä.

  Pilarin perusta

  Laskelmiin otetut parametrit.

  Tällaisten säätiöiden järjestämiseen liittyvien betonikustannusten määrittämiseksi sinun tulee tietää tukien lukumäärä, korkeus ja poikkileikkaus.

  Ensiksi seoksen kulutus lasketaan 1 sarakkeesta, sitten numero kerrotaan niiden lukumäärällä.

 • Laskettaessa tukipinta-alaa ympyränmuotoisella poikkileikkauksella sovelletaan kaavaa S = 3.14 • R • Kirjaimet tarkoittavat: S on vaadittu alue ja R on alueen säde.
 • Suorakulmaisilla pylväillä alue lasketaan kertomalla niiden kaksi vierekkäistä sivua.
 • Kun tukialuetta löydetään, se on kerrottava tukien korkeudella ja niiden lukumäärällä. Joten löydät tarvittavan betonin määrän.

  Venttiilin kulutus

  Ankkuri lasketaan määrittämällä sen kokonaispituus.

  Kun kaadat rakennetta vahvistuskammioon, sinun on myös laskettava sen materiaalien kustannukset.

  Pylvästä sauvoista

  Kehyksen laskemiseksi sinun tarvitsee vain mitata vahvistuksen koko pituus.

  Neuloverkon kulutus 1 m3 betonia kohti määritetään seuraavasti.

 • Ensin määritetään liitosmenetelmä. Se voi olla näin: alemman hihnan poikittaiset ja pitkittäisvaijerit ovat kiinteät, ja niihin on ruuvattu pystysuuntaiset sauvat. Ja jo niille kiinnitettiin ylemmän hihnan poikittainen ja pitkittäinen vahvistus.
 • Tämä tarkoittaa, että kahden vaakasuoran ja yhden pystysuoran sauvan risteyspisteissä on kaksi johdinkytkentää.
 • Yhden lujituksen leikkauspisteen liittämiseen vaaditaan 15 cm neulomakiviä. Samanaikaisesti se taittuu puoleen, joten yhden yhdisteen pituus on 30 cm.

  Äänenvahvistus

  Käytössä on yhä enemmän lasikuitua käyttävää volumetristä vahviketta. Toisin kuin metalli-analogit, ne jaetaan liuoksen massaan tasaisesti lisäämällä sen sitomisominaisuuksia ja resistenssin delaminaatioon.

  Kuidun kulutus per m3 betonia on taulukossa.

  Käyttöalue Haluttu kuitukoko, mm Materiaalikulut Teollisuustyypit lattiat 12 ja 20 0,6 kg / 1 m3 - halkeamien muodostumisen välttämiseksi kutistumisen aikana 1,0,9 kg / 1 m3 - betonin lujuuden lisäämiseksi. Betoni- ja teräsbetonirakenteet 12 ja 20 0,6 kg / 1 m3 - krakkauksen eliminoimiseksi kovettumisen aikana 0,9 kg / 1 m3 - rakenteiden lujuuden lisäämiseksi ja halkeamien välttämiseksi. Betonin (vaahto ja ei-autoklaavattu ilmastettu betoni) 12, sekä 20 ja 40 0,6 kg / 1 m3, perustuen tuotteen haluttuun lujuuteen.

  vedeneristys

  Syvä tunkeutumista vedeneristysyhdisteitä käytetään usein betonirakenteisiin.

  Kiinnitä huomiota! Esimerkiksi Penetronin kulutus per m3 betonia ei ole niin suuri, mutta se estää kosteuden tunkeutumisen pohjan läpi. Lisäksi koostumus lisää betonin lujuutta ja roiskeita.

  Tämä vedeneristys on saatavana kuivassa muodossa. Se koostuu erityisestä sementistä, hienosta maa-kvartsihiekasta ja aktiivisista kemiallisista lisäaineista.

  Penetroninkulutus 1 m2 betonille vaihtelee 0,8 - 1,2 kg, mikä riippuu substraatin karheuden asteesta.

  Tuotannossa käytetyt standardit

  Valokuvan kulutus materiaalien eri tehdasbetoni.

  GOST nro 14.322 / 83: n vaatimusten mukaisesti sovelletaan betonin kulutusmääriä tuotannossa.

  Ne heijastavat ratkaisun enimmäismäärää, jota voidaan käyttää tuotteiden tai töiden tuottamiseen. Standardin laatimisessa teknologiat ottavat huomioon materiaalin hyödyllisen kulutuksen, sen menetyksen ja jätteen. Näiden perusteella määritettiin tuotteiden hinta.

  Tehtaissa lasketaan tai halutaan haluttu seoksen tilavuus tiettyjen tuotteiden tuottamiseksi tai graafinen analyysimenetelmä.

 • Laskettaessa käytettyjä piirustuksia ja teknisiä asiakirjoja. Otetaan huomioon myös betonin kulutuskerroin sen tiivistämisen aikana.
 • Graafisen analyysimenetelmän mukaan todellisia materiaalikustannuksia verrataan protokollien lukumäärään. Seuraavaksi tee grafiikkaa, joka analysoidaan tietokoneohjelmilla.

  johtopäätös

  On äärimmäisen tärkeää tietää ratkaisun kustannusten tarkka lukumäärä töiden toteutuksessa, olipa kyseessä hiilihapattujen betonilohkojen kuluminen 1 m2: a kohti tai monoliittirakenteiden seos. Se riippuu siitä, miten järjestät rakentamisprosessin.

  Tässä artikkelissa oleva video antaa sinulle enemmän ruokavaliota.