Miksi nestemäistä lasia lisätään betoniin?

Välttämätön lisäaine on natriumsilikaatti, joka on viskoosinen liima vesi-pohjainen liuos, joka sisälsi kalium-silikaatti (GOST 18958-73) ja natrium (GOST 13078-81). Neste harmaa ja keltainen värejä käytetään teollisuuden, kaupan ja yksittäisten rakenne suorituskyvyn sisäisen ja ulkoisen työn.

Silikaattiliima on suunniteltu parantamaan betonin ominaisuuksia monin tavoin, koska se on:

 • vettä hylkivä;
 • kovete;
 • antistaattinen aine;
 • antiseptinen.

Osta nestemäinen lasi voi olla natrium tai kalium, tuote tarjotaan valtava valikoima. Teknologia kaliumliiman saamiseksi sisältää hienon kvartsihiekan polttamisen yhdistettynä soodaan. Valmis raaka-aine murskataan jauheen koostumukselle ja laimennetaan vedellä, sisältää K: ta2O (SiO2)n. Tämä vedenpitävä pohja sekä luotettava suoja sieneltä ja aggressiivisilta kemikaaleilta.

Kalium liima vaikka arvostettuja niiden ainutlaatuiset ominaisuudet, ja erityisesti ilman pinta tahra ja häikäisyä kuivaamisen jälkeen, mutta koska korkeat kustannukset vähemmän kysyntää verrattuna Na2O (SiO2)n. Natriumsilikaattikoostumuksen tuotanto perustuu autoklaaviin ja ei-autoklaaviin.

Betoni kyllästys

Kiitos monipuolisen ominaisuuksien silikaatti liimaa pohjan säätiöt, uima-altaat, vesisäiliöt, lattiat ja seinät kellareihin, kylpyhuoneissa, suihkuissa, pesulat ja maanalaisten tilojen tulee vedenpitävä. Neste lasi tunkeutuu halkeamia ja pieniä huokosia, jolloin muodostuu suojaava kerros, jonka kautta ei ole kosteuden pääsyn. Käsitelty taso tulee kokonaisvaltaisemmaksi ja kestävämmäksi. Impregnointi nestemäinen lasi ei ole juuri lainkaan haittoja materiaalin kulutus riippuu pinnan huokoisuus.

Silikaattiliima pystyy kestämään hyvin korkeita lämpötiloja jopa 1300 asteeseen, joten puupohjia ja rakenteita käsitellään sen kanssa palonkestävyyden antamiseksi. Samasta syystä sitä käytetään uunien ja tulisijojen rakentamisessa. Se on antibakteerinen vaikutus ja estää hometta ja homeen kehitystä betonin pinnalla. Nestemäisen lasin alhainen hinta ei johda merkittävästi materiaalin kustannusten nousuun.

Lisäaine luo luotettavan suojakerroksen paikoissa, joissa on korkea kosteus, joten se on kysyntää ja sitä vaaditaan nykyaikaisessa rakenteessa. Tärkeä indikaattori käytettäväksi on työn laatu, joka toteutetaan kaikissa vaiheissa, alkaen alustasta (kellari) ja päättymällä kattoon (ullakkotila). Silikaattiliimalla valmistettu betonieristys pystyy kestämään useita sulatusta ja jäätymistä, mikä lisää rakennusten ja rakenteiden käyttöikää.

Materiaalin ainutlaatuinen rakenne ei ainoastaan ​​tarjoa luotettavaa suojaa kosteutta vastaan, vaan estää myös ennenaikaisen tuhoutumisen. Betonin vedeneristys liimalla on yleisin tekniikka sekä ammattitasolla että yksityisessä rakentamisessa. Lisäaine antaa seoksille ja maaleille suuremman elastisuuden, mikä osaltaan parantaa niiden ominaisuuksia, on erinomainen pehmittimen ja osoittaa sen parhaat ominaisuudet vähentyneellä kovettumisaika.

Rakennusteollisuuden silikaattiliimaa käytetään päällysteen kyllästämiseen:

 • keinotekoisesta ja luonnonkivestä;
 • rapattu;
 • betoni;
 • tiili;
 • lohko.

Näitä tarkoituksia varten koostumus laimennetaan vedellä suhteessa 1 - 5. Impregnointi levitetään työpinnalle harjalla tai ruiskupistoolilla. Vaihtoehto olisi valittava riippuen rakenteesta ja kyvystä imeä ratkaisu. Eri suhteissa laimennettua silikaattiliimaa käytetään pohjamaalina ja vedenpitävyyteen kaivoille ja perustuksille.

Kuinka käyttää nestemäistä lasia?

On tarpeen tuntea tekniikka ja noudattaa tiettyjä vaatimuksia, muuten pintaan voi muodostua halkeamia, mikä johtaa pinnoitteen laadun huonontumiseen ja kosteuden vähenemiseen. Nestemäinen lasi, joka on laimennettu etukäteen vedellä, lisätään sementin ja hiekan kuivalle sekoitukselle. Erittäin harvoin ja poissulkemissäännöissä silikaattiliima voidaan pistää suoraan valmiiseen liuokseen.

Betonin lisäaineiden prosenttiosuutta on noudatettava tiukasti, ja kuluttajille on annettava ohjeita lasin käytöstä. Lisäaine on noin 15%, mutta silikaattiliiman enimmäismäärä liuoksessa ei saisi ylittää 25% seoksen kokonaismassasta. Erinomainen kipsi, jolla on suuri veden kestävyys, saadaan sementin ja hiekan ottamiseksi suhteessa 1 - 2,5. Rakentajien mukaan betoni nestemäisen lasin lisäämisellä parantaa merkittävästi rakennetta ja jäädyttämällä se voimistuu.

Silikaattiliima vaikuttaa jähmettymisajan (alku - loppu) ja tämä ominaisuus on otettava huomioon työskentelyn aikana (on suositeltavaa valmistaa pieni määrä):

 • 1% nestemäisestä lasista - jähmettymiskausi: 1 h 15 min 3 h 40 min.
 • 2% - 1 h 3 h 10 min.
 • 5% - 35 minuutista 2 tuntiin ja 30 minuuttiin.

Tietäen, että tällainen vesilasi ja mitä ominaisuuksia siinä on, pystyt käytä materiaalia rakentamiseen kellareihin, uima-altaat, vesisäiliöt, sekä suorittamalla korjauksia kylpyhuoneessa, parvekkeella ja loggia. Hyvin usein silikaatti liimaa käytetään luotaessa kerros - pohja kestää hyvin kulutusta ja ei altistu syövyttäviä ympäristöjä varten. Virtaus vesilasi erilainen, koska se riippuu siitä, huokoisuus ja imukyky käsitellyn pinnan, ja kerrosten lukumäärä sovellettu (0,8-8 kg / m2).

Nestemäistä lasia betoniin myydään muovisäiliöissä, joiden kapasiteetti on 0,8-55,0 litraa tai jopa 200 litran rauta-tynnyreissä.

Mitkä ovat nestemäisen lasin seoksen suhteet sementillä?

Nestemäinen lasi on liuos natriumsilikaatista ja vedestä, joka tuotetaan vain tehtaissa. Tuotanto tapahtuu sekoittamalla maa kvartsihiekkaa. Sen jälkeen kun seos on poltettu erikoistuneissa uuneissa.

Murskattu materiaali myydään kuivassa muodossa, joka valmistetaan myöhemmin tai on jo valmiina nestemäisessä tilassa. Tätä materiaalia käytetään haponkestävien ja kuumuutta kestävien betonien, palonestoaineiden ja muiden erityisominaisuuksien omaavien ratkaisujen valmistukseen.

Nestemäisen lasin käyttö

Tällä hetkellä nestemäistä lasia on kolme; natrium, kalium ja litium. Yleisimmin käytetty on natrium-nestemäistä lasia, kaliumlasia käytetään pienemmässä mittakaavassa, ja litium-nestelasia valmistetaan pienissä kokeellisissa erissä. Tämän aidosti ainutlaatuisen ja korvaamattoman materiaalin laajuus on melko laaja:

 • Erikoisominaisuuksien omaava betonituotanto: kylmäkestävä (kestää jopa 300 jäädytys-sulatuskierrosta), haponkestävä ja palonkestävä;
 • Rakenteiden ja rakenteiden pohjarakenteiden suojelu pohjavedestä;
 • Seinien, kellareiden, lattian ja lattioiden vedeneristys;
 • Altaiden ja kaivojen altaiden rakentaminen;
 • Tuotanto vedenpitävä kipsi;
 • Muurauslaastin valmistaminen grillin, uunien ja takkojen rakentamiseen.

Tällainen materiaali, kuten JS on ainutlaatuinen ja sitä käytetään usein rakennusalalla, sillä on useita tarpeellisia ominaisuuksia ja erilaisten halkeamien tiivistys. Tästä johtuen sitä voidaan käyttää pohjamaalina vedenpitävänä ja tulenkestävänä liuoksena, antiseptisena, kyllästysaineena jne.

Yhä useammat kokeneemmat autoilijat maalipinnoitteiden suojauksessa suosivat nestemäistä lasia. Ja tämä ei ole yllättävää, koska se ei ainoastaan ​​anna upeaa näkemystä autosta vaan myös auttaa pitämään kestävyytensä ympäristövaikutuksineen pitkään.

Nestemäinen lasinen naarmuuntuu naarmuilta ja pieniltä sivuilta, suojaa korroosiolta.

Miten liuosta valmistetaan nestemäisellä lasilla?

On tärkeää ottaa huomioon, että mittasuhteet lasketaan käyttötarkoituksen mukaan. Joka tapauksessa ennen valmistelun valmistelua on tarpeen valmistella tarvittavia työkaluja, jotka ovat hyödyllisiä työssä:

 1. Kauha - paras mahdollinen kapasiteetti, mutta voit käyttää muita muunnelmia. Pääasia, että valittu säiliö vastaa valmiin seoksen tilavuutta.
 2. Porakone suutin - Jotta jätettäisiin vain minuutti aikaa ja mikä tärkeintä on valmistaa todella hyvä ratkaisu, sinun on huolehdittava siitä, että ostat erikoisuutin rei'ittimelle tai porakoneelle. Lisäksi se on toistuvasti tullut työssä töissä.
 3. Taso - ennen kuin alat täyttää lattia tai viimeistellä seinät, on tärkeää tarkistaa huolellisesti ja kohdistaa kaikki. Nestemäisen lasin lisääminen kiihdyttää suuresti seoksen jähmettymistä ja siksi viive ei ole käytännöllinen.

Kun kaikki tarvittavat työkalut ovat valmiita töihin, voit aloittaa liuoksen valmistamisen nestemäisellä lasilla.

Sekoitusratkaisut

Laastin valmistuksessa laastin sementin ja nestemäisen lasin osuus on 1 x 8. Toisin sanoen 8 litraa sementtiseosta litralle nestettä. Tarvitaan myös erityisiä lisäaineita, jotka lisäävät adheesiota sekoitettaessa liuosta. Täysin GKZH-11 0,1 - 0,2% betonin painosta. Parantaa sekoitetun ratkaisun ominaisuuksia.

Koska nestemäinen lasi, joka on pakattu eri kapasiteetiltaan (1 250 litraa) olevaan metalli- ja muovisäiliöön, voidaan ostaa missä tahansa rautakaupassa tai verkkokaupassa, kaikenlaisia ​​erityisiä sementtilaastareita voidaan valmistaa kotona. On tärkeää tarkkailla komponenttien osuuksia kunkin ratkaisun tyypistä riippuen sen tarkoituksesta riippuen sen tarkoituksesta.

 • Betoni erikoisominaisuuksilla ja laastilla seinien, perustusten, lattian ja kellareiden vedeneristämiseen. Betonin tai laastin valmistuksessa "kuutiometreinä" lisätään 72 litraa nestemäistä lasia 1 m3 betoniin. Valmistettaessa materiaalia. Kotona - 1 litra "lasia" 9-10 litraa betoniseosta;
 • Ratkaisu palonestoaineelle ja haponkestävälle pinnoitukselle: sementti, hiekka ja "lasi" suhteessa 1,5: 4: 1,5. Vesi sekoitetaan enintään 25 painoprosenttia nestemäisen lasin määrästä;
 • Materiaali pohjakerroksen pinnoittamiseksi: sementti ja vesilasi 1: 1. Vesi sekoitetaan enintään 25 painoprosenttia nestemäisen lasin määrästä;
 • Materiaalit tulisijojen ja uunien valmistukseen. Ensiksi valmistetaan "standardi" sementti-hiekkalaasti: sementti ja hiekka suhteessa 1: 3. Lisäksi sementin määrästä riippuen nestemäistä lasia lisätään nopeudella 2 kg nestemäistä lasia 10 kg sementtiä kohden. Se on tärkeää! Seos kovettuu hyvin nopeasti, joten se on valmistettava pieninä erinä;
 • Ratkaisu halkeamien ja päällystyspintojen kastetta varten: nestemäisen lasin lisääminen valmiiseen sementti-hiekkalaastiin enintään 5 painoprosenttia;

Hyvä neuvoja! Pakkaus nestemäinen lasi sisältää tavallisesti pienen määrän vettä, joten kokeneet rakennuttajat säätävät laastin tai betonin sakeutta nestemäiselle lasille lisäämällä tavallista vettä. Tällöin tärkein asia ei ole "ylittää" määrällä, muuten liuos virtaa ulos muotista tai viemäristä käsitellystä pinnasta.

Kun käytät nestemäistä lasia, sinun on suojeltava itsesi myrkyllisyydeltä, sillä sinun on käytettävä hengityselinten ja ihon suojausta:

 • hengitysteiden;
 • työvaate;
 • Käsineet tai lapaset;
 • Suljetut kengät.

Seinien vedeneristys suoritetaan suhteessa nestemäisen lasin seokseen, jossa on sementtiä tai betonia, kun massan suhde tiheyteen:

 • JS - 1,5 kg / l;
 • Betoniyhdistelmä - 2,2 - 2,5 kg / l;
 • Sementti-hiekkaseos (1: 4) - 2,6 - 2,7 kg / l;
 • Kvartsihiekka - 1, 5 - 1, 7 kg / l.

JS on sitovaa lisäämällä mihinkään rakennusmateriaaliin, kuten liituun, sinkkioksidiin, kipsiin tai hiekkaan vedenpitävän kerroksen muodostamiseksi seinille tai lattioille. Edellä mainitun annoksen jälkeen nestemäisen lasin ja sementin osuus hiekasta tulee valmistetun liuoksen massasta. Pitäisi kiinnittää huomiota valmistajan käyttösääntöihin.

Nestemäinen natriumlasi

Natrium-nestemäinen lasi - paleltumaton ja palo- ja räjähdyssuojattu.

Käytetään nestemäistä natriumlasiä:

 • Paperin, paperin, liimaukseen.
 • Erilaisten rakennusmateriaalien liimaukseen ja nippuihin, jotka tekevät haponkestäviä, tulenkestäviä silikaattimassoja, jotka vahvistavat eri rakenteiden pohjat pohjavedestä.
 • Lisäaineena sementtilaastareita lattian ja seinien vedeneristämiseen, altaiden järjestämiseen.
 • Suojaavana aineena puiden karsimiseen ja haavoittamiseen.
 • Eri puutuotteiden ja kankaiden kyllästämiseen, jotta ne saisivat suuremman tiheyden ja palonkestävyyden.
 • Silikaattimaalien valmistukseen.
 • Lisätään tulenkestävien materiaalien komponentiksi.

Lämpötilassa +20 ° C ja ilman suhteellisen kosteuden 65% - 24 tuntia.

Nestemäisen lasin kulutus - 0,5-1 kg / m 2. 1 litran liuosten valmistuksessa 10 litraa liuosta kohden.

Jos ainetta joutuu silmiin ja iholle, huuhtele vedellä.

Pankki 1,3 kg, 3,5 kg, ämpäri 15 kg, kantta 55 kg.

Nestemäinen natriumlasi (natriumsilikaatti) on säilytettävä alkuperäisessä pakkauksessaan.

Nestemäinen natriumlasi soveltuu käytettäväksi 36 kuukauden kuluessa valmistuspäivästä.

Materiaalityypin mukaan

Suojattujen pintojen tyypin mukaan

Betoni / Teräsbetoni / vaahto betoni, puu, kivi / tiili, lasi / keramiikka, muovi / pleksilasi, Kipsi / kipsilevyt, kaapeli / lanka, paperi / kartonki, kangas / Lämmitys

Soveltamisala

Engineering / Koneet, Huonekalut tuottamiseen, sillat, puolivalmiita materiaaleja, kemianteollisuus, kodinkoneet ja laitteet, rakennukset ja laitteet / rakennusteollisuudessa, radioala / Instrument

Erikoisominaisuuksilla

Kulutusta kestävä pinnoite, pinnoitteet, auto materiaalit ulko, Tulenkestävät materiaalit kiilto / puolikiiltÄvÄ sisäkäyttöön, Frost materiaalien kovettaminen maalien, pinnoitteen Cleaner

Vastustuskyvyn altistuminen

Kosteuden kestävyys, kulutuskestävyys, kulutuskestävyys, vedenpitäväksi, suojauksen hometta ja hometta, korroosiosuojan säteilylle, kestävyys mineraalilannoitteista, kestävyys meriveden ja UV-kestävyys, lämmönkestävyys, pesuaine, kemiallinen kestävyys, säänkestävyys, haponkestävyys, Liukastuvuus, Kestävät aggressiiviset kaasut ja höyryt, Öljynkestävyys

Paloturvalliset ominaisuudet

Tulipalosuojaus betonista, Puun palosuojaus, Ilmanvaihtosuodattimien palosuojaus, Kaapelien palontorjunta, Kankaiden palosuojaus, Muovin palonsuojaus

Nestemäinen lasia betoniin - kaikki "for" ja "against"

On olemassa valtava määrä vaihtoehtoja sementin laastareiden luomiseen. Natriumsilikaatin (nestemäisen lasin) käyttö betoniin on progressiivinen menetelmä hyvästä, laadukkaasta ja kestävästä sementtipohjasta. Tässä artikkelissa tarkastelemme tarkoitusta, johon nestemäistä lasia käytetään betoniin ja miten se voidaan panna oikein sementtimassoon saadakseen korkealaatuisen perustan lopputulokseksi.

Laajuus ja sovellusominaisuus

Joten miksi lisätään nestemäistä lasia betoniin? Kotitalouksissa nestemäistä betonia (kemiallinen nimi on natriumsilikaattia) käytetään kosteutta kestävien ominaisuuksien antamiseen kiinteytysmassalle ja sen lujuuden parantamiseksi. ZhS: tä käytetään korjaamisessa altaissa, viemäriverkossa työskentelevissä töissä jne. Lisäksi on mahdollista lisätä nestemäistä lasia betoniin sementtimassan kovettumisen nopeuttamiseksi.

On tarpeen lisätä nestemäistä lasia varovasti sementtikantaan tarkkailemalla tiettyjä mittasuhteita. Nestemäisen lasin käyttö yli 5% sementtiseoksesta ei välttämättä ole paras tapa vaikuttaa säätiön tai tuotteen suorituskykyominaisuuksiin, joita käytetään synnyttämään natriumsilikaattia. Tässä puhumme enemmän lujuusominaisuuksista.

Betoni nestemäisen lasin lisäämisen avulla

Nestemäisen lasin käyttö betoniin kasvaneessa määrässä edistää perusaineen nopeutettua kovettamista, mikä vuorostaan ​​vaikeuttaa sementin valmistusta.

Valmistettaessa seosta ja sekoittamalla lisäaineita on välttämätöntä noudattaa tämän aineen syöttämistä osuuksiin betonikantaan.

Hyödyt ja haitat nestemäistä lasia betonille

Tarkastellaan nyt tämän lisäaineen etuja ja haittoja parantamalla sementtikannan vedeneristysominaisuuksia.

Natriumsilikaatti-asiantuntijoiden tärkeimmät positiiviset ominaisuudet ovat:

 • korkea tarttuvuus - kun nestemäinen lasia lisätään betoniin, seos osoittautuu harvinaiseksi, minkä vuoksi käsitellyn pinnan huokosten täydellinen ja syvä täyttö tapahtuu;
 • korkea vedenkestävä suorituskyky;
 • kustannustehokkuus - vedenpitävänä nesteen kulutus on hyvin pieni;
 • estää hometta;
 • alhaiset kustannukset;
 • kestävyyttä.
 • nopea jäädyttäminen;
 • kapea tarkennus - ZhS: tä käytetään vain suojautumiseen kosteudelta;
 • injektion kohteena olevan aineen tarkka valvonta.

Nestemäisen lasin käyttöjärjestelmä

Jotta voidaan arvioida objektiivisesti kaikkien "lisä" ja "vastustaa" tällaisen lisäaineen käyttämistä vaivaamista varten, sinun on ymmärrettävä, että vain valmiin rakenteen suojaaminen kosteudelta on välttämätöntä. Tämä pätee paitsi itse betoniin myös vahvistaviin metallielementteihin.

Kuinka valmistautua nestemäiseen lasiseen betoniseokseen?

Menetelmä betonipohjan valmistamiseksi nestemäisen lasin lisäämisellä ei luonnostaan ​​ole vaikeaa, mutta laadullisen tuotteen saaminen on mahdollista vain, jos noudatat useita tärkeitä sääntöjä:

 1. Seoksen kovettumisominaisuuksia tulisi pienentää. Tätä varten natriumsilikaatti liuotetaan ensin veteen ja vasta sen jälkeen ruiskutetaan ohuessa virrassa valmiiseen sementti- tai betoniliuokseen.
 2. JS: n käyttöönoton aikana koko massaa sekoitetaan jatkuvasti, minkä johdosta vesieristysmateriaalin tasainen jakautuminen koko tilavuudelle saavutetaan.
 3. Heti kun koko JS: n määrä tuodaan sementtiin, kaikki on sekoitettava perusteellisesti uudelleen käyttämällä rakennesekoitinta tai porakone, jossa on erityinen suutin.

Koska tällaiset seokset kovettuvat nopeasti, työkappale valmistetaan pieninä määrinä. On selvää, että se ei ole järkevää valmistella seosta konkreettisessa sekoittimessa - se tarttuu kauan ennen sekoitusprosessin loppuunsaattamista.

Betonin sekoittaminen nestemäisellä lasilla on aina pieniä osia, joten sillä ei ole aikaa kovettua ennen sen käyttämistä.

Nestemäisen betonin valmistuksessa käytetään vain puhdistettua juomavettä, jossa ei ole suolapitoisuutta ja muita sulkeumia. Viimeksi mainitut vähentävät tehoaineiden ZS suorituskykyominaisuuksia.

Materiaalien suhde

Kosteuden kestävyys riippuu siitä, kuinka paljon JS vaikuttaa betonimassaan. Kovettumisnopeus riippuu FW: n määrästä. Ratkaisua valmisteltaessa on otettava huomioon taulukossa annetut tiedot.

Natriumsilikaatin määrä,%

Alkuasetus min

Täysin jäätynyt tunti

Natriumsilikaatin käyttöönoton osuudet riippuvat pitkälti tehtävistä, jotka on toteutettava käyttämällä sitä perustuvaa ratkaisua. Laimennustiedot ja määrälliset osuudet ilmoitetaan itse tuotteen pakkauksessa. Esimerkiksi 3% JS: n betoniliuosta käytetään altaan vedeneristämiseen.

On mahdotonta lisätä itsenäisesti LS: n määrää seoksessa. Käytännössä tämä ei johda minkäänlaiseen hyvään: pinta alkaa romahtaa kirjaimellisesti 7-10 päivän kuluttua täydellisen jähmettymisen jälkeen.

VIDEO: Nestemäinen lasi vedeneristykseen

Koostumuksen valmistaminen lisäaineilla

Ennen kuin käytät nestemäistä lasia, on tarpeen purkaa kaikki sovelluksen ominaisuudet. Ensinnäkin sinun on päätettävä, mitä työkaluja tarvitaan tämän tapahtuman tarpeisiin.

Nestemäisen lasin lisääminen betoniin sen vedeneristysominaisuuksien lisäämiseksi on ominaista tällaisten erikoistyökalujen käytöstä:

 • erikokoisia säiliöitä - liuoksen lisäämisen yhteydessä ei tarvitse siirtää sitä suurempaan astiaan;
 • rakentamisekoitin tai, jos sellaista ei ole, käytetään yleensä porakone, jossa on erityinen suutin;
 • rullan,
 • harja tai maklovitsa - helpottaa ZHS: n soveltamista;
 • sumutin - yksinkertaistaa seoksen ruiskutusprosessia;
 • käsineet;
 • erityinen puku (yhden, paksun, pitkähihaisen vaatteen puuttuessa).

Valmistelut

Ennen kuin käytät nestemäistä lasia betonipohjan valmistukseen, on välttämätöntä valmistaa pinta huolellisesti, puhdistamalla se pölystä ja liasta. Tämä tarjoaa paremman sidoksen betoniin koneen kanssa.

Puhdistustoimenpiteiden jälkeen on mahdollista, että käsitellyllä pinnalla on vikoja. Näitä voivat olla esimerkiksi halkeamat, löysät saumat pintojen liitoksissa jne. Ne on suljettava, jotta betonipohjan halkeilua vältettäisiin. Lisäksi se ei ainoastaan ​​tarjoa lisäsuojaa pinnalta kosteudelta, vaan myös vähentää lämmönhukkaa huoneessa.

Ennen vedenpitävyyden aloittamista ne sulkevat halkeamia ja tyhjiä pinnalta estääkseen sementtipinnoitteen halkeilua.

Vihje! Jos sementtipohjan pinta puhdistetaan perusteellisesti etukäteen, se antaa syvemmän tunkeutumisen JS: hen ja tekee sen vuoksi perustan tai tason voimakkaaksi ja kestäväksi.

Vaiheittainen manuaalinen vedeneristyslaite

Onko mahdollista järjestää vesieristys omillaan? Se on helppoa, jos noudatat useita suosituksia:

 1. Käytä rullalla, harjalla tai muulla vastaavalla toiminnallisella työkalulla ohutta kerrosta sementtilaastia valmistetulla pinnalla. Ei ole tarpeen välittömästi tehdä liian paksua kerrosta, se voi vahingoittaa pinnan lujuusominaisuuksia tulevaisuudessa.
 2. Jos on tarvetta korkealle perustalle, kerrokset levitetään vuorotellen 30 minuutin tauon jälkeen. Sileän pinnan saavuttamiseksi sinun on käytettävä tasoa.

Vihje! Jos teokset tehdään sileällä pohjalla, kuten vahvistetusta betonilevystä, adheesion parantamiseksi on suositeltavaa ensin "karkea" tällainen pinta. Voit tehdä tämän käyttämällä metalliharjaa tai karkeaa hiekkapaperia.

Turvatoimet

Natriumsilikaatti ei ole erittäin myrkyllinen aine, mutta sisäänhengitettynä ylähengitysteeseen aiheuttaa limakalvon ärsytystä. Siksi on suositeltavaa noudattaa turvatoimenpiteitä, jotta vältytään epämiellyttäviltä vaikutuksilta tämän materiaalin kanssa.

 • suojaava puku - takuu siitä, että JS ei pääse iholle, joten älä lue sen läsnäoloa;
 • Käytä suojalaseja estämään silmien pääsy silmiin;

Jos JS tai sen pohjaan joutuva aine joutuu silmiin, on välttämätöntä pestä välittömästi limakalvosta runsaasti lämpimää juoksevaa vettä. Tarvittaessa muista hakeutua lääkärin hoitoon.

 • huone, jossa työ on tehty tämän aineen kanssa, on aina ilmaistettava.

Tietäen kuinka käytät nestemäistä lasia betonin valmistukseen, voit järjestää perustan rakentamisen ja pinnan vedenpitävyyden parhaalla mahdollisella tavalla. Toivomme, että edellä mainitut vinkit ja suositukset auttavat sinua toteuttamaan tehtävän.

VIDEO: Universaali vedeneristys - vedenpoistoaine (pysäytysvesi)

Mihin nestemäinen lasia lisätään liuokseen ja missä määrin

Alkemistit alkoivatkin kokeilla, natriumsilikaattia tai kaliumia liuotettiin veteen jo keskiajalla, mutta nestemäistä (tai liukoista) lasia käytettiin laajalti vain 1800-luvulla. Nykyään tätä erikoistunutta liima-ainetta käytetään useilla aloilla: korjaustöiden, terästuotannon, lämmönkestävien maalien, kyllästämisen ja paljon muuta valmistettaessa. Jos lasketaan oikein, kuinka paljon nestemäistä lasia lisätään sementtilaastiin, saat betonin lisäaineen, joka parantaa merkittävästi sen ominaisuuksia.

Tarkastellaan tarkemmin, miksi betonirakenteiden rakentamisessa lisätään liukenevaa lasia betonin erään.

Miksi nestemäistä lasia lisätään betoniin?

Sementin, hiekan ja raunioiden sekoituksessa saadaan melko kestävä rakennusmateriaali, mutta joissakin tilanteissa betonin fysikaalis-kemialliset ominaisuudet eivät riitä. Hiekkasaastin ominaisuuksien parantamiseksi lisätään pehmittimiä, nestesaippuaa, lasia ja muita lisäaineita.

Nestemäisellä lasilla on seuraava vaikutus liuokseen:

 • Lisää kosteudenkestävyyttä. Tämän vuoksi lasia lisätään rakenteisiin, jotka ovat kosketuksissa kosteuteen.
 • Nopeuttaa kovetusprosessia. Jos valmistat liuosta, joka sisältää Portland-sementtiä M 400, hiekkaa ja soraa ja lisää siihen lisäainetta, seos kovettuu päivässä (riippuen ilmalämpötilasta vähintään +20 astetta).
 • Antaa ratkaisun vedeneristysominaisuudet. Tällaisen lisäaineen kanssa oleva betoni ei ole altis muotille ja sienille. Tämä tapahtuu, koska nestelasissa on antibakteerisia ominaisuuksia.
 • Parantaa hankauskestävyyttä.
 • Liuoksen jousto kasvaa (jotkut lisäävät nestemäistä saippuaa tähän, mutta se ei ole yhtä tehokas).
 • Lisääntynyt lämmönkestävyys. Vertailun vuoksi tavallinen betoni ilman lisäaineita kykenee kestämään jopa 200 asteen lämmitystä, jonka jälkeen se murenee. Jos seokseen lisätään nestemäistä lasia (29-34%), monoliittinen rakenne kestää jopa 1400 astetta. Siksi uunien ja tulisijojen rakentamisessa käytetään useimmin tällaista lisäainetta.

Lisäksi silikaattiliimalla on edullinen hinta. Pakkaus (15 kg) maksaa noin 280 ruplaa.

Yleensä liukoinen lasi korvaa useita kalliita pehmentimiä kerralla: vedenpitävyys, plastisuus, veden kestävyys ja nopea karkaisu. Kumpikaan nestemäistä saippuaa, ei sammutettua kalkkia tai muita halpoja analogisia lisäaineita, joita jotkut rakentajat suosivat, voivat olla tällaisia ​​ominaisuuksia. Myös silikaattiliimaa voidaan käyttää kipsinä, jota levitetään harjalla tai suihkuttaa jäädytettyyn betonialustaan.

Rakennetyypistä riippuen on tarpeen valita sopiva osuus seoksesta natriumsilikaatista.

Nestemäisen lasin osuudet

Ensinnäkin on määriteltävä, kuinka paljon valmiin seoksen pitäisi "tarttua". Tämä auttaa sinua seuraavaa taulukkoa.

Asiantuntijat eivät suosittele, että liuokseen lisätään yli 25% liukoista lasia, koska se johtaa betonin sirontaan muutamassa päivässä sen jälkeen, kun se on kaadettu.

Harkitse sementin, hiekan ja silikaatin liimojen yleisimpiä suhteita:

 • Jos käytät silikaattia rakenteen vedenpitävyyksien parantamiseksi, niin 1 litraan vettä tarvitaan 400 g lasia.
 • Jos haluat saada universaalin pehmittimen, sinun on sekoitettava 1 osa sementistä, 3 osaa hiekkaa ja silikaattiseosta tilavuudeltaan 1/5 kokonaismassasta.
 • Jos haluat valmistaa vedenpitävää kipsiä, lisää 1 osa sementistä 2,5 osaa hiekkaa ja lisää seokseen 15% silikaattiliimaa ja vettä.
 • Kovetetun betonipinnan käsittelemiseksi sekoita vesi ja liukoinen lasi 5: 1-suhteeseen.

Kun nestemäistä lasia lisätään betoniin perustavanlaatuisten pohjojen kaatamiseksi, edellyttäen, että alueella esiintyy happamia pohjavettä, seuraavia vivahteita on otettava huomioon:

 1. Liuokseen ei ole suositeltavaa lisätä yli 3% nestemäistä lasia.
 2. Pohja on eristettävä lisävesieristysmateriaaleilla.

Tietenkin sinun on valmistauduttava asianmukaisesti lisäaineeseen.

Miten betoniliuosta valmistetaan nestemäisellä lasilla

Tällaisen erän valmistamiseksi noudata seuraavia ohjeita:

 1. Ota ämpäri puhdasta juomavettä (ilman suoloja ja muita epäpuhtauksia). Teknistä vettä ei voida käyttää, koska siinä olevat sulkeumat voivat vaikuttaa reaktioon.
 2. Kaada lasillinen nestemäistä lasia veteen ja sekoita seos perusteellisesti, kunnes silikaattiliima on täysin liuennut.
 3. Kaada tulokseksi saatu neste kouruun tai altaaseen.
 4. Samalla kun sekoitat nestettä, lisää siihen betonia ja hiekkaa sopivaan määrään.
 5. Voitele betoniliuos käyttämällä rakennesekoitinta tai suutinputkea, kunnes homogeeninen massa.
 6. Kaada betoni muottipesään.

Ratkaisun valmistelussa on tärkeää ottaa huomioon seuraavat suositukset:

 • Liukenevaa lasia ei missään olosuhteissa saa lisätä sementti-hiekkaseokseen lisäämättä ensin liuotinta lisäaineeseen veteen. Sama pätee veteen - se voidaan lisätä seokseen vain sekoittamalla se liimalla.
 • Useimmissa neste-lasipakkauksissa on ohjeita, jos lisäät lisäainetta säätöön (kuten edellä on kuvattu), käytä enintään 3% silikaattiliimaa, kaikissa muissa tapauksissa noudata valmistajan antamia tietoja.
 • Koska lisäaine vähentää huomattavasti betonin kovettumista, on parempi valmistaa liuos pieninä annoksina. Jos käytät betonisekoittimen tätä varten, seos pitää tarttua ennen sekoitusvaihetta. Katsokaa myös, että sinun täytyy työskennellä hyvin nopeasti.
 • Kun silikaattiliimaa lisätään, huuhtele huolellisesti kaikki työkalut ja kädet.
 • Vaikka nestemäinen lasinen ja ei-myrkyllinen, sinun ei pidä sallia silikaattiliiman suihketta joutuessaan iholle tai silmiin. Työskentele hyvin ilmastoidulla alueella, poissa lähteistä, jotka voivat aiheuttaa kipinöitä.

Lopuksi

Liukoinen lasi on paras korvaava sekä erikoistuneille lisäaineille että lisäaineille, kuten nestemäiselle saippualle tai kalkille. Jos sekoitat betonia kotona, lue huolellisesti etiketin ohjeet ja suositukset nestemäiselle lasille. Tarvittavien osuuksien noudattamatta jättäminen aiheuttaa rakenteen halkeilua ja jopa romahtamista.

Nestemäiset lasipinnoitteet - ratkaisun valmistelu ja perusteet

Tilojen rakentamisessa ja korjaamisessa käytetään laajalti nesteleihin perustuvia seoksia. Huolimatta valmistuksen ja työn vaikeuksista huolimatta pinnan antiseptiset, hydrofobiset, haponkestävät ja osittain palonestoaineet tuovat haittoja. Mikä on nestemäinen lasi ja mitkä ovat periaatteet, jotka toimivat sen kanssa?

Nestemäisen lasin ominaisuudet

Materiaalin perustana on natriumsilikaatti tai kalliimpi kaliumsilikaatti. Nestemäinen lasi saadaan kasveista sulattamalla sooda tai kalium piidioksidilla. Puhtaassa muodossaan nestemäinen lasi on värittömiä tai valkoisia kiteitä.

Materiaalin käyttö koostuu haponkestävien ja mekaanisten iskujen sementtien kestävyydestä, hydrofobisten pinnoitteiden ja maalien hankkimisesta sekä betoni- ja puupintojen käsittelystä. Menetelmiä nestelaseihin perustuvien seosten valmistamiseksi on tunnusomaista erilaisten lisäaineosien suhteiden suhde.

Silikaattiliuoksen valmistus - työkalut ja kulutustarvikkeet

Nestemäistä lasia käytettäessä on parasta käyttää valmiita seoksia, jotka on suunniteltu suorittamaan tietty tehtävä.

Tällaisten seosten haittapuolena ovat korkeat kustannukset ja tarve kuluttaa täysimääräisesti kaikki ostetut kapasiteetit. Jälkimmäinen liittyy seoksen lisääntyneen jähmettymisnopeuden jälkeen sen sisään tulon jälkeen.

Erillisten komponenttien käyttäminen on paljon halvempaa, joten ratkaisujen manuaalinen valmistelu on yleisempi varsinkin, koska on olemassa lukuisia tapoja käyttää sitä.

Pienellä etutöllä kodin rakentamiseen tarvitaan joukko työkaluja ja materiaaleja:

 • Kauhaa käytetään vain rakennustöihin. Silikaattien myrkyllisyys on vähäistä, mutta niiden säilyttäminen ei ole paras ratkaisu.
 • Poraa ruuvisuutin, joka on tarkoitettu paksujen liuosten sekoittamiseen.
 • Harjaa tai suihkuta (tarvittaessa).
 • Sementti (melko tavallinen portlandsementti).
 • Hieno (hiottu) hiekka.
 • Juokseva vesi tai kaivo.
 • Lastalla.
 • Haalarit.

Vesilasin sekoittaminen veden ja muiden osien kanssa on välttämätöntä suhteessa tiettyyn työtyyppiin. Jos pinnan ominaisuudet johtavat liuoksen vähäiseen tarttumiseen, voit vähentää vesipitoisuutta tai lisätä sementin määrää.

Kylmävettä käytetään nestemäisen lasin laimentamiseen. Jotta sen määrää voitaisiin hallita ja ei vahingossa lisätä enemmän kuin tarvitaan, on oltava riittävän suuria mittausastioita.

Komponenttien osuudet nestemäistä lasia käytettäessä

Kaupallisesti saatavilla oleva silikaattikoostumus sisältää pienen määrän vettä, joka riittää kylläisen nestemäisen liuoksen ylläpitämiseen. Rakennusseosten itsesuunnittelun avulla kaupallinen tuote ja muut komponentit sekoitetaan, säätämällä johdonmukaisuutta lisäämällä vettä. Rakennus- ja korjaustöissä valmistetaan useita koostumuksia, jotka sisältävät sementtiä, hiekkaa ja muita lisäaineita.

Teknologia ratkaisuvalmisteen valmistamista itseesiivettä varten

Luodessasi vedenpitävää kerrosta nestemäisen lasin ja sementin tai betonilaastin seoksella tilavuussuhteessa 1: 10. Nestemäisen lasin käyttö on yksinkertaista.

Jos valmisteluohjeet ilmoittavat painon mukaan otettavien komponenttien osuudet, käytä tiheysarvoja (tilavuus on massan ja tiheyden välinen suhde):

 1. nestemäinen lasi - 1,5 kg / l;
 2. sementti-hiekkalaasti (1: 4) - 2,6-2,7 kg / l;
 3. betoniliuos - 2,2-2,5 kg / l (yleisin raskasbetoni);
 4. kvartsihiekka - 1,5-1,7 kg / l (1,7 - pakattua hiekkaa, 1,5 - löysä hiekka).

Tuloksena saatua seosta käytetään täyttämään lattia ja parantamaan seinien vedeneristysominaisuuksia. Voit lisätä lattian vedenkestävyyttä ja lisätä niiden lujuusominaisuuksia, joten voit täyttää ulkopinnan lisäkerroksella nestemäistä lasia. Silikaattikerroksen paksuuden on oltava noin 3 mm ja sitä tulee levittää kerrallaan - tämä varmistaa maksimaalisen lujuuden.

Kun kaivojen seinien vesieristys on tehty nestemäisen lasin liuoksella, jossa on sementtiä ja hienoa hiekkaa, otetaan samassa suhteessa. Tuloksena oleva seos levitetään kaivon laimennetuille silikaatti-seinille, joka on esivalmistettu.

Vedeneristysmateriaalin käyttö rakentamisessa: miten nestemäinen lasi valmistetaan betonille

Suuri määrä kosteaa tuhoaa kateaineita ja rakennusten rakenteita. Näiden suojaamiseksi käytetään erilaisia ​​koostumuksia, joista nestemäinen lasia on erityinen paikka.

Kun kovetetaan, liuos täyttää betonin huokoset, mikä lisää sen vedeneristysominaisuuksia. Lisäksi se lisätään betoniseokseen. Betoniin tarkoitettu nestelasi on helppokäyttöinen ja halpa materiaali.

Nestemäinen lasi. Mikä se on

Silikatiima, joka on jokaiselle jokaisen lapsuudesta lähtien tuttu, on toinen nimi - "nestemäinen lasi". On melko vaikeaa tehdä se kotona itse, se on helpompi ostaa kaupasta. Kuitenkin, jos haluat tietää nestemäisen lasin tekemisen, voit tehdä sen seuraavasti:

 • tarvitset lämmönkestävää astiaa;
 • sekoitetaan hiekkaa ja soodaa suhteessa 1: 4;
 • puntaa hyvin, lämmitä koostumus;
 • sulatettu seos pestään säiliöstä.

Tämä vesiliuos on nestemäinen lasi, joka antaa konkreettisia lisäominaisuuksia. Edullisten kustannusten vuoksi se nostaa kustannuksia hieman. Liuosta käytetään lämpöeristyksen valmistuksessa lämmönjohtavuuden alhaisen tason vuoksi.

Tämä materiaali pystyy kestämään korkeita lämpötiloja sekä toistuvaa jäädytystä ja sulatusta. Lisäksi aineen antibakteerisia ominaisuuksia, bakteerien kehittymistä ja sienen muodostumista ei oteta huomioon.

Miksi nestemäinen lasia lisätään betoniin?

Nestemäisen lasin käyttö betoniin on yleistynyt, koska se on:

 • Vedenpitävät betonirakenteet. Seosta tulisi levittää betoniin paksuina kerroksina. Läpäisemällä huokosiin se jäätyy niihin, muuttumassa silikaattikiviin;
 • Komponentti, joka lisätään seokseen betonin vastaanottamisen jälkeen. Sitä käytetään useimmiten viimeistelyyn altaan sisällä. Haitta on lyhyt aika, jolloin seos kovettuu;
 • Muunnin joillekin merkkisille betoniseoksille. Käytetään suoraan rakennustyömaalla liuoksen sekoittumiseen, jota käytetään välittömästi. Kun nestettä lisätään lasitaseeseen, on välttämätöntä säilyttää oikea komponenttisuhde, muuten hauras elementti muuttuu.

Silikaattiliiman edut

Kuten mikä tahansa rakennusmateriaali, liimalla on myös positiiviset ja negatiiviset ominaisuudet. Materiaalin edut johtuvat nestemäisen lasin ominaisuuksista:

 • Pitkä käyttöikä. Tämä komponentti perustuu vedenpitävyyteen nopeasti ja helposti, ja käyttöikä on yhtä suuri kuin rakennuksen käyttöikä;
 • Antibakteeriset ominaisuudet. Liuos ei altistu sienille, bakteereille, joten rakenne ei saa ainoastaan ​​vedenpitävyyttä vaan myös antiseptisiä ominaisuuksia;
 • Suuri tarttuvuus. Seos tunkeutuu huokosiin sen nestemäisen sakeuden takia, suojaa vettä vastaan;
 • Koostumus muodostaa suojakalvon. Eristyskerros on kiinteä riippumatta valitusta sovellusmenetelmästä;
 • Alhainen kulutus;
 • Matala materiaalikustannus.

Nestemäisen lasin käyttöä koskevat perussäännöt

Käyttötarkoituksesta riippuen rakennuttajat käyttävät silikaattiliimaa eri tavoin: erilaiset seokset valmistetaan tai käytetään puhtaassa muodossa.

Betonin vedeneristysjärjestys nestemäisellä lasilla

 1. ennen kaikkea puhdista pinta pölystä ja liasta;
 2. kaksinkertainen maataso (on välttämätöntä odottaa ensimmäisen kerroksen kuivua);
 3. sekoitetaan erityinen liuos, joka sisältää hiekkaa ja nestemäistä lasia sementillä;
 4. laita seos tasolle lastalla.

Menetelmä betonin valmistamiseksi nestemäisellä lasilla

 • Silikaatti kaadetaan vesisäiliöön ja sekoitetaan huolellisesti sekoittajalla;
 • sekoitetaan jatkuvasti, lisätään kuiva seos betoniin;
 • sekoita hyvin, saada homogeeninen massa, joka kaadetaan muottiin.

Jos tarvitset ratkaisun takan tai uunin sijoittamiseen, se valmistetaan seuraavissa mittasuhteissa:

 • 1 osa sementtiä;
 • 3 kpl hiekkaa;
 • 20% silikaattiliiman kokonaistilavuudesta.

Sementtiä ja hiekkaa lisätään pieneen määrään vettä, sekoitetaan hyvin, sitten silikaattiliimaa kaadetaan.

Työkalut ja materiaalit

Jos haluat tehdä töitä nestemäisellä lasilla, sinun on varastoitava useita työkaluja:

 • vaihtelevat tilavuuspakkauksissa;
 • suutin poralla tai erityisellä sekoittimella;
 • harja, ruiskupistooli, rulla;
 • haalarit, lapaset.

Muita materiaaleja kuin silikaattiliimaa tarvitaan vettä, hiekkaa ja sementtiä.

Betoniin lisätyn nestemäisen lasin määrä

On tärkeää tarkkailla tarkasti mittasuhteita sekoitettaessa materiaaleja. Tätä varten sinun on tiedettävä, kuinka paljon nestemäistä lasia lisätään betoniin. Suhteen tulisi olla 1:10. Silikaatin läsnäolo betoniseoksessa vaikuttaa sen säätämisnopeuteen. Sekoitusliuos huomioi seuraavat mittasuhteet:

 • jos liima on 2%, sitten kovettuminen tapahtuu 45 minuutin kuluttua, betoni vihdoin tarttuu päivän jälkeen;
 • 5%: n pitoisuus kasvattaa asetusaikaa 30 minuutiksi ja seos lopulta nousee 16 tunnissa;
 • 8% silikaattipitoisuus, 15 minuuttia riittää kovettumiseen ja 8 tuntia täydelliseen kuivaukseen;
 • 10% lasista varmistaa sen kovettumisen 5 minuutissa ja 4 tuntia ennen prosessin päättymistä.

Nämä suhteet sopivat betoniin M400 ja M300. Älä lisää liikaa silikaattiliimaa, muutoin se johtaa betonirakenteen tuhoutumiseen.

Seoksen saamiseksi sinun on noudatettava nestemäisen lasin käyttöä koskevia ohjeita. Ota puhdistusveden ämpärin koostumuksen valmistelu ilman epäpuhtauksia huolellisesti sekoittamalla, kaada 1 kuppi silikaattiliimaa. Sekoita jatkuvasti ja lisää vähitellen valmiiksi valmistettua sementti-hiekkaseosta. Sekoita komponentit tarvitsevat rakosekoittimen tai porauksen suuttimella. Tällöin koostumuksen pieniä osia voidaan valmistaa korkealaatuisesta vedeneristämisestä. Jos olet kiinnostunut nestemäisen nesteen kulutuksesta 1 m2: ksi, niin se on noin 300 g.

Hyödyt ja haitat vedeneristys

Seoksen etuja betoni- ja silikaattiliima-aineisiin perustuvalle vedeneristykselle ovat seuraavat:

 • Hyvä juoksevuus, jonka ansiosta ratkaisu täyttää kaikki aukot ja halkeamat ja luo näin monoliittisen kerroksen, joka ei päästä kosteutta läpi;
 • Matala materiaalikulutus. Nestemäistä lasia betonissa vedenpitävyyteen lisätään suhteessa 1:10;
 • Edullinen. Silikaattien lisäys betoniseokseen johtaa sen arvon lievään nousuun.

Haitat ovat seuraavat:

 • Pieni käyttöalue. Vedeneristystä voidaan levittää vain betoni- tai rappauspinnoille.
 • On tarpeen noudattaa tekniikkaa ja mittasuhteita, koska seos kovettuu nopeasti. Se vaatii tiettyä taitoa ja tietämystä siitä, miten käsitellä nestemäistä lasia.

Työskentele betonin ja nestemäisen lasin kanssa

Sinun on valmisteltava pinnan liitosten, saumojen ja halkeamien eristämiseksi. Voit tehdä tämän poistamalla pölyn ja laajentamalla olemassa olevat viat. Paremman otteen saavuttamiseksi kannattaa kostuttaa kone vesillä.

Valmistetun liuoksen tulisi olla muovia ja melko paksu. Levitä sitä käyttämällä lastalla, kohdista taso ja odota, kunnes se kovettuu.

Säätiön vedenpitävyyden lisäämiseksi nestemäistä lasia voidaan käyttää sementtilaastissa.

Mutta tällaisen ratkaisun käyttäminen on lisätä rakenteen vahvistamista ja paksuutta.

Koska valmistettu liuos kovettuu nopeasti, se on välittömästi kaadettava muottiin valmistuksen jälkeen.

Kun säätö on täysin kuivaa, se on päällystetty polystyreenilevyillä, mikä estää myös halkeamien muodostumisen.

Asennuksen turvallisuus

Nyt tiedät, miten käytät nestemäistä lasia betoniin. Sinun on kuitenkin noudatettava yksinkertaisia ​​sääntöjä, noudatettava turvatoimia. Liuos ei ole myrkyllinen, sillä ei ole voimakasta tuoksua, mutta kun se tulee kosketuksiin limakalvojen kanssa, se voi ärsyttää sitä. Älä käytä materiaalia avoimen liekin lähelle. Tarve työskennellä ilmastoidulla alueella.

Haalarit ja käsineet on välttämätöntä päästä iholle. Ei ole toivottavaa, että silikaatti pääsee silmiin, se voi aiheuttaa palovammoja. Jos näin käy, sinun on huuhdeltava silmiäsi runsaalla vedellä ja hakeuduttava heti lääkärin hoitoon. Jos nestemäinen lasi pääsee iholle, pese se vedellä ja käytä sitten kermaa.

Säilytyskapasiteettia ei voida käyttää kotimaisiin tarpeisiin. Työn jälkeen täytä se vedellä, huuhtele sitten hyvin.

Nestemäiset lasit - mittasuhteet lisätty betoniin vedenpitäviksi

Kosteudella voi olla haitallinen vaikutus säätiöihin, kattoihin ja muihin rakennusten rakenteisiin. Eräs suojausmahdollisuuksista voi toimia nestemäisenä lasina, joka lisätään betoniin. Tämä on vuosien mittaan todistettu vanha menetelmä, josta keskustellaan artikkelissa.

Nestemäistä lasia (JS) on pitkään käytetty rakentamisessa sekä ammattimaisesti että kotona: se käsitellään betonilla ja puupinnoilla, lisätty ratkaisuihin, minkä vuoksi käsiteltävä materiaali hankkii vettähylkivää ja palonkestävää ominaisuutta. Pohjimmiltaan tämä keino lisätään betoniin, kun rakennetaan perustuksia uima-altaille, uuneille ja kattiloille. Tämä on tärkein sovellusalue - antaa rakenteita, jotka ovat säännöllisesti vuorovaikutuksessa kosteutta, vettä hylkivä ominaisuuksia. Näihin tarkoituksiin käytetään sementtiä M300 ja M400 pääasiassa liuoksissa. Useimmiten jokapäiväisessä elämässä JS: ää kutsutaan silikaattiliimaksi.

Aine, jota kutsutaan nestemäiseksi lasimateriaaliksi, on natrium-, litium- tai kaliumalkyylisilikaattien kemiallinen liuos.

Nestemäisen lasin oikeaan käyttöön on olemassa tiettyjä sääntöjä:

 1. 1. Älä koskaan lisää silikaattilasia valmiiseen betoniin. Se on sekoitettava kuivien ainesosien kanssa.
 2. 2. Et voi suoraan lisätä vettä liuokseen.
 3. 3. Varmista, että noudatat tiukasti seoksen komponenttien suositeltuja mittasuhteita. Tällöin riippuu siitä saadun seoksen laatu ja siten käsiteltävien pintojen lujuus ja kestävyys.
 4. 4. Betonin koostumus on välttämätöntä valmistaa pieniin osiin ja käyttää sitä välittömästi, koska ZhS: n lisääminen lisää seoksen kovettumisen nopeutta (taulukko 1 esittää lasikuitujen prosenttiosuutta betonille M300 ja M400).
 5. 5. Käytä kotona yritä ylittää nestemäisen lasin pitoisuus seoksessa, joka on yli 25% kokonaismassasta. Kuten usein tällaisten yhdisteiden kanssa, betoni on nopeasti tuhoutunut.

Sovelluksesta riippuen on monia suosituksia ja vinkkejä betonin ja raudanvalmistuksen sekoittamiseen. Tässä puhumme suosituimmista ratkaisuista eri tarkoituksiin.

Ennen työskentelyn aloittamista on välttämätöntä valmistaa kaikki tarvittavat työkalut ja materiaalit ja puhdistaa likaa ja roskia puhdistettavat pinnat. Huoneen tulee olla hyvin ilmastoitu. Valmistamme vedeneristysmateriaalin vedenpitävyysratkaisuun seuraavasti:

 1. 1. On tarpeen ottaa puhdasta vettä puhdasta vettä. Sen on oltava vapaa happojen tai emästen epäpuhtauksista.
 2. 2. Vedessä sekoita silikaattiliimaa.
 3. 3. Kaada ämpäri suuriin astiaan ja lisää kuiva sekoitus betonista ja hiekasta.
 4. 4. Sekoitetaan huolellisesti, kunnes se on yhdenmukainen sähkötyökalulla nopeuden kanssa. Vedeneristys valmis.

Tällainen vedeneristys voi käsitellä esimerkiksi kellari- ja ullakkotilaa. Tästä johtuen rakenne on suojattu kosteudelta hometta ja hometta vastaan ​​ja se kestää useita vuosia.

Jos sekoitat betonia hiekalla suhteessa 1: 2,5 ja 15% nestelasista, tuloksena on erinomainen vettähylkivä kipsi.

Jos tarvitset esimerkiksi tulenkestävää seosta uunin rakentamiseen kylvyssä, on helppo valmistella. Riittää, että seokseen lisätään 25% JS.

Nestemäistä lasia ei suositella lisäämään paljon täyttämään perustuksia, koska betonin kuluttua sen jälkeen on jopa 25% sen voimaa. Korkeintaan enintään 3% silikaattiliimaa lisätään klassiseen laastiin rakennustukien ja säätiöiden osalta.

Työkaluja käytetään:

 1. 1. Erilaisia ​​kapasiteettimääriä, niitä ei missään tapauksessa voida käyttää arkielämässä.
 2. 2. Sekoituslaite: se voi olla sekä porakone, jossa on erityinen suutin ja rakosekoitin.
 3. 3. Sivellin tai rulla nestemäisen lasin käyttämiseksi.
 4. 4. Erityisruisku (spray- tai ruiskupistooli) JS: lle.
 5. 5. Haalarit (käsineet, hengityssuojain, työvaatteet ja kengät, henkilökohtaiset suojavarusteet). Jos tuote pääsee altistuneeseen ihoon, pese alue runsaalla vedellä ja saippualla. Kun altistetaan limakalvoille, niitä käsitellään yksinkertaisesti puhtaalla vedellä. Tämän jälkeen on ehdottoman välitöntä neuvotella lääkärin kanssa.
 6. 6. Työn jälkeen sinun on pestävä kädet huolellisesti ja liuotettava välineet vedessä ja pestä ne sitten. Haitallinen nestemäisen lasin sisältämille ihoalkaleille voi haitata suojaamattomia alueita.

Ennen tällaisen ratkaisun käyttämistä kannattaa tutustua rakennusmateriaalin tämän version etuja ja haittoja:

 1. 1. Nestemäinen lasinen betoni pystyy tunkeutumaan kaikkiin käsiteltyjen pintojen huokosiin ja jolla on korkea tarttuvuusaste, muodostavat erinomaisen vedenpitävyyden.
 2. 2. Saamme ohut, eristävä, vedenpitävä kerros riippumatta siitä, miten menetelmää käytetään ja käsitellään.
 3. 3. Kulutustarvikkeiden säästäminen.
 4. 4. Alhaiset kulutushyödykkeet. LCD maksaa noin 15-20 ruplaa kilogrammalta. Kiitos tästä pisteestä, konkreettinen nestelasi on ansaittu erittäin suosittu.
 1. 1. ZhS: tä ei voida käyttää erikseen betonista, koska se on liian hauras.
 2. 2. Pieni soveltamisala. Nestemäinen lasia voidaan lisätä vain betoniin. Muut materiaalit romahtavat nopeasti sen vaikutuksen alaisena.
 3. 3. Rakennustoimien monimutkaisuus ratkaisun nopean asettamisen takia.

Kaikista luetelluista haitoista huolimatta betonista ja nestemäisestä lasista tehdyt ratkaisut tämä rakennusten rakenteiden hydro- ja paloeristystekniikka ovat melko yleiset johtuen sen yksinkertaisuudesta ja kiistattomista eduista. Tärkeintä on, älä unohda tarkistaa varojen valmistuspäivä ja tallentaa ne oikein.