Kuinka tehdä kuivatus oja aitaa pitkin

Se on riittävän helppo varustaa vedenpoisto sivustosi ympärillä ylimääräisen kosteuden poistamiseksi. On tärkeää valita optimaalinen muoto, jonka avulla aihio valmistetaan valuma-ojaan ja määritellä tarvittava materiaaliryhmä ja työkalut.

Mitä tarvitaan

Ongelmia ratkaista:

 • Alueilla, joilla on rankkasateita, maaperän eroosio on ongelma;
 • Pohjaveden korkealla kulkeutumisella alueella maaperä on ylikyllästynyt;
 • Alueen luonnollisella kaltevuudella kaikki vesi kertyy alempaan osaan ja vetää sen takana kaiken hedelmällisen maaperän kerroksen;
 • Mäkisellä ja vuoristoisella maastossa, vuodenajasta riippuen, valtava määrä vettä putoaa alueelta rinnealta;
 • Yläkerran ilmakehäsäiliöt kertyvät aluksen viereen alueen kehän ympärille ja heikentävät aidan pohjaa ja tukia.

Kaikissa näissä tilanteissa optimaalinen ratkaisu on vedenpoisto ovien järjestäminen tai tuottava piilevä vedenpoistojärjestelmä alueen ympärillä.

Kuitenkin sitä ei käytetä liiallisen veden kuljettamiseen, se on pikemminkin paikallinen tyhjennyskenttä, jossa ylimääräinen vesi kertyy ja imeytyy vähitellen maahan, mutta se ei aiheuta kielteisiä seurauksia rakennuksen ja maaperän hedelmälliselle maaperälle.

Siinä on kolme erilaista vedenpoistoa:

 • ulkona;
 • suljetut rei'itetyt putket, joissa on täyttö;
 • Täyte täytetään, oja täytetään karkealla soralla ja suodatusliikkeillä veden nopealle tyhjenemiselle.

Jätevedenpoiston järjestämiseksi ulkotilaan ympäröivän aidan alapuolella on helpointa käyttää avoimia viemäröityjä lujitetuilla rinteillä ja vakaa kaltevuus siten, että kaikki ylimääräinen vesi alueelta ja sen läheisyydeltä, mukaan lukien tienpinta, kulkee nopeammin pohjaveden syvyyteen tai kuljetetaan viemäröintiin kentän kuivatus hyvin.

Tärkeimmistä eduista:

 • pieni maa-alue;
 • materiaalien vähimmäismäärä;
 • laaja valinta rinteiden vahvistamiseen;
 • helppo tapa pitää yllä, puhdistaa ja estää vedenpoisto.

Vaatimukset. Etäisyys aidasta

JV 104-34-96 ja SNiP 2.05.07-85 on standardoitu mihinkään yksityisen alueen talteenottoon suuntautuneisiin tyhjennysjärjestelmiin. Sovitetaan optimaaliset kaltevuuskäyrät kuivatuksen ojan organisoimiseksi, etäisyys aidan ja muiden rakenteiden kanssa sekä kuivatusalueen vaaditun kapasiteetin ja ominaisuuksien mukaiset versiot, kuten yleinen kaltevuus, maaperä jne.

Itse asiassa kaltevuuden laatu ja sen yhtenäisyys määräytyvät paikan päällä kaivannon valmistuttua. On vaikea antaa kaivannon muotoa suurella tarkkuudella, joten sen geometria on tarpeen korjata tyhjennyksen aikana.

On tärkeää, että salaojitus sijaitsee etäisyydellä aitauspylväästä ja tukirakenteista, jotta ne eivät heikennä niiden pohjaa. Riittää, että yläraja siirrytään aidan tasolta 30-50 cm: n päähän ja kun seinien vahvistaminen järjestetään, tiivistä maaperä niin, että vesi ei vuotaa aitauksen alle.

Tapoja vahvistaa seiniä

Jätehuuhtelu toimii vain osittain kuljetusjärjestelmänä, veden sisään tulevan veden täytyy imeytyä tehokkaasti maaperään pitkin pituutta pitkin ojan pohjaa. Käytä betoniosastoja tai muutoin vahvista pohjaa ei ole suositeltavaa.

Se saa käyttää jäykästä vedenpitävästä alustasta vain, jos maanalainen tietoliikenne kulkee sen läpi, joka on suojattava saostumisen ja pohjaveden vaikutuksilta.

Tehokkaat keinot vahvistaa rinteitä:

 • Paksut vihreät tilat jauhemaiset juuristojärjestelmät. Alhaisen kasvun perennat, yrtit jne. Ovat sopivia. enintään 30 asteen rinteille;
 • Geomats, polymeerimateriaalien verkko, jossa on suuri solu, joka on järjestetty useisiin kerroksiin. Älä häiritse vihreiden alueiden kasvua ja estä maaperän lähentymistä ja eroosiota alueilla, joiden kaltevuus on 65-70 astetta;
 • Biomatit ovat erityisiä solu- ja huokoisia polymeerisiä paksuja liinoja, jotka on täytetty maaperällä ja monivuotisilla siemenillä. 50-60 asteen rinteille;

järjestelmä, jossa biomateriaalia käytetään ojaan

Rinteitä tiivistetään käsin tai mekaanisesti, peitetyllä materiaalilla, joka on valittu vahvistamiseksi. Seuraavaksi maaperä kerrostetaan samalla tavalla tampingin ja tiivistymisen kanssa vain pienemmällä intensiteetillä.

laskelma

Jotta kuivatus oja selviytyisi tehtävästä, on noudatettava useita tärkeitä sääntöjä:

 • Ojan syvyys koko pituudeltaan tulisi olla suurempi kuin läheisten rakennusten pohjan syvyys 300-500 mm;
 • Kaltevuus koko pituudelta, ottaen huomioon käännökset tai kiertotilat ympärysmitan ympärillä, lähetetään yhteen pisteeseen tai alareunan alareunaan;
 • Kaltevuus määräytyy maaperän koostumuksen ja arvioidun läpäisykyvyn mukaan ja se on välillä 1-5 cm jokaista 10 metriä pitkä.

valuma oja laite

Jos viemärikaivon ääriviivoista erotetaan kuivatuskaivo, sinun on otettava kaivosta erotettu tyhjennysjärjestelmä äärimmäiseen pisteeseen ja laskettava syvyys ja laskettava sitten reitillä olevat ohjauspaikat, joita käytetään ojan oikean geometrian aikaansaamiseksi.

Tee se itse

Oven varustaminen on melko yksinkertaista ja tehdä se itsellesi, vaikka suurin osa maan töistä käsin. Kuitenkin monimutkaisuus johtuu siitä, että suuri määrä valittua maata leviää ojan pituudelta.

Sitä voidaan käyttää järjestämään etupihaa alueen kehän ympäri niin, että se nostetaan ylemmän tason yläpuolelle.

Helpoin tapa käyttää vaihtoehtoa rinteiden vahvistamiseen on biomat, geomat, grid tai geotexil. Tällöin maaperää ei tarvitse tiivistää pohjan alle, vaan se voidaan rajoittaa pieneen määrään löyhää viemäröintiä, hiekkaa tai soraa, mikä vähentää huomattavasti sopimuspuolen taakkaa.

Kustannukset

Laadullisesti, nopeasti ja esteettisesti, salaojitus voidaan järjestää käyttämällä raskas ristikkotekniikkaa.

Urakoitsija valmistelee etukäteen projektin työn ja arvioinnin, jotta hän ei arvata työn kustannuksia sen jälkeen, kun se tukeutuu taattuihin tuloksiin.

Tapahtuman talousarvion pääasiallinen taakka voi olla tarvittaessa viemäröinnin valmistelu, jäljellä oleva työ on paljon halvempaa.

Viemärikaiva: avoimen vedenpoistojärjestelmän hyvät ja huonot puolet

Kaikki eivät ole kyenneet onnistuakseen omistamaan maatilan tasainen, aurinkoinen ja samalla kuiva maasto - monet joutuvat tyytymään maastoon korkeilla pohjaveden pinnalla ja suurella tulvavastuksella. Tämä ei kuitenkaan ole syy surua - voit päästä eroon tästä ongelmasta!

Ominaisuudet ja tarkoitus

Ennen kuivatuksen ojan ominaisuuksien ymmärtämistä on välttämätöntä jäädä juuri "tyhjennys" käsitteelle. Joten, viemäröinti on prosessi tyhjentää soiden maaperä ja poistaa ylimääräisen kosteuden maasta. Tämä termi viittaa myös kaivantojen, ojien ja kaivojen järjestelmän rakentamiseen, jotka on suunniteltu veden poistamiseksi. Miksi tämä on välttämätöntä?

Maaperän ylimääräinen vesi aiheuttaa paljon ongelmia. Jalkojen alapuolella jatkuva "squish" ja ei-kuivaava lätäkkö ovat vain pienimmät niistä. Paljon huonompi vaiva.

 • Negatiivinen vaikutus purkamiseen. On mahdotonta kerätä hyvää sadetta korkeassa kosteudessa, kasvien juuret ja taimet eivät yksinkertaisesti kehity.
 • Suuri pohjavesi estää kaiken mahdollisuuden järjestää kellari tai kellari talon alle.
 • Suuri vaara uhkaa sekä taloa itseään että lisäpaikkoja rakennuksessa, sillä lumen aktiivisen sulamisen aikana maa on täynnä kosteutta ja alkaa kuumentua. Tämä aiheuttaa lisäpaineita tukirakenteille ja aiheuttaa usein tukien muodonmuutoksia.

Vedenpoiston järjestelyä pidetään erinomaisena ratkaisuna, joka auttaa estämään kaikki nämä ongelmat. Pääsääntöisesti yksityiset kohteet on suojattu viemärikaudella, jossa putki on vahvistettu. Tämä järjestelmä luo hyvät edellytykset veden keräämiselle ja poistamiseksi alemmalla vyöhykkeellä.

On aivan realistista luoda suojarakenteita itse maassa, mutta se on tehtävä ennen parannustöiden alkua. Viemärikaivo, putki tai kaivo - nämä elementit muodostavat viemärijärjestelmän paikan päällä.

On tärkeää määrittää tulvan todennäköisyys sekä arvioida omat voimavarasi ja valita vedenpoistojärjestelmä, joka parhaiten soveltuu helpotus- ja budjettimahdollisuuksien ominaisuuksiin ennen työn aloittamista sivuston järjestelyssä

On olemassa useita lajien kuivatus ojia.

 • Avoin salaojitus - tätä järjestelmää pidetään yksinkertaisimpana, ei ole tarvetta vakavaan kaivamiseen, ainoa asia, joka on välttämätöntä kaivaa useita ojia koko paikan päällä ja tuoda myrskyputki sielläkin. Tällä järjestelmällä voit tehokkaasti poistaa ylimääräiset kastelut ja sadevedet.
 • Syvä tyhjennys - tämä vaihtoehto on työlämpi, sitä käytetään alueilla, joilla pohjavesi sijaitsee pinnan lähellä, samoin kuin savipohjaisilla maaperillä, joilla on huono kosteuden imeytyminen. Pohjaveden pohja on putki, joka on vahvistettu esikaivustetussa kaivannossa. Jälkimmäinen puolestaan ​​johtaa erityiseen valuma-altaaseen tai suurempaan keräysputkeen.
 • Pystysuuntainen viemäröinti - tällainen järjestelmä käsittää useiden kuoppien verkon rakentamisen, jotka asennetaan rakennuksen ympärille, niiden sisään kaadettava kosteus pumpataan ulos. Tämä on tehokas järjestelmä, mutta se vaatii huolellista suunnittelun laskentaa ja kallista työtä.

Missä tarvitaan ja mitkä ovat vaatimukset?

Jäteveden oja on useimmiten tarjolla suhteellisen pienillä alueilla, mikä johtuu siitä, että työn automatisointi on vähäistä sen toteutumisesta, säännöllisten korjausten tarve ja lyhyt käyttöikä. Teollisuustarkoituksessa ojia ei käytännössä käytetä.

On olemassa tiettyjä SNiP: iä, jotka asettavat standardeja ja vaatimuksia tyhjennyshoidoille.

Niiden mukaisesti on ehdottomasti kiellettyä saattaa kaivantoa sademetsälle:

 • elävät organismit asuvat säiliöt;
 • kaadetut kurkut tai epämuodostuneet ojat;
 • virtaavat virrat ja joet;
 • säiliöt, joiden rannalla on perheen virkistysalueita;
 • alamäkiä, jotka ovat alttiita vesikalvolle.

Kaatopaikan asentamista ei saa asentaa, jos pohjaveden virtaus on alle 2 metriä. Muussa tapauksessa jätevesi voidaan päästää vesistöihin. Tällaisten sivustojen asiantuntijat suosittelevat varusteita suljetuilla luukkuilla varustetuilla kanavilla.

Kaikkien kuivatusjärjestelmien tyypit ovat standardien SP 104-34-96 ja SNiP 2.05.07-85 alaisia. Ne määrittävät sallitut kallistuskulmat, rajoittavat etäisyyksiä asuinrakennuksille ja muille rakenteille sekä parhaat suorituskykymahdollisuudet maaperän ominaisuuksien, maaston mukaan sekä ojan vaaditun läpäisykyvyn mukaan.

Niiden mukaisesti erotetaan seuraavat vaatimukset.

 • Tasomaalla maastossa kaltevuuskulma ei saisi ylittää 3-5% - tämä vastaa suunnilleen 3-5 cm: n korkeuden laskua 10 metrin välein.
 • Jätehuolto on järjestettävä etäisyydelle talon ja ankkurointikenttien aidasta ja tukirakenteista, muuten niiden perustana on suuri todennäköisyys laimentua. Tällöin etäisyyden ojaan pystytettyihin rakenteisiin on oltava vähintään 30 cm ja viemärijärjestelmän seinät on tiivistettävä pakollisella tavalla siten, että vedet eivät pesty pohjan alapuolella.

Vahvuudet ja heikkoudet

Veden ojan edut ovat ilmeisiä - tämä on mahdollisuus poistaa ylimääräinen kosteus paikalta, mikä vähentää seuraavien epämiellyttävien ilmiöiden riskiä:

 • maan tulvat;
 • kastelu ja usein kuivumattomien lätäköiden muodostuminen;
 • rakennusten rakenteiden tukipuiden tuhoutuminen;
 • kasvien juurien kuolema;
 • taimien kasvun estyminen tontilla;
 • homeen kasvu ja aktiivinen sienen lisääntyminen;
 • liiallinen likaantuminen paikallisella alueella;
 • kroonisten keuhkoputkien sairauksien kehittyminen jatkuvan korkean kosteuden vuoksi.

Hyvä bonus on ojan parantaminen. Se ei vaadi erityisiä laitteita, jokainen aikuinen voi ottaa lapion ja kaivaa kaivannon, ja tietenkin tämä on edullisin salaojitusmenetelmä, koska se ei edellytä lainkaan taloudellisia kustannuksia.

Mutta puutteista voit määrittää seuraavat:

 • oja on vähemmän tehokas kuin myrskyviemäri;
 • Tämäntyyppisellä valuma-alueella on melko lyhyt elinikä;
 • ojaan kuuluu säännöllinen huolto ja säännöllinen tiivistys sekä pengerteen puhdistaminen ja palauttaminen.

Monet uskovat, että kuivatushuone heikentää merkittävästi maisemaa, mutta asiantuntijat vakuuttavat, että tarvittaessa voit koristella kaivannon niin, että se sopii sopivasti rakennuksen kokonaissuunnitteluun.

Kuinka tehdä itsesi?

Esikaupunkien ja lähiöiden omistajat ovat useimmiten mukana ojitus ojan järjestämisessä omilla käsillään.

 • Jotta viemäröintijärjestelmä olisi mahdollisimman tehokas, ensin on piirretty tontti, jonka jälkeen ne odottavat ensimmäistä rankkaa sadetta ja näkevät, mistä eniten vettä kerääntyy - se on siitä, että vesi on ensin poistettava.
 • Helpoin tapa on tehdä oja siinä tapauksessa, että tontilla oleva maa on luonnollinen kaltevuus, ainoa asia on kaivata U-muotoinen reikä pitkin aitaa. Vaikka kaivanto kaivetaan usein kuusen muodossa, jonka "haarat" on purettu eri tonttialueilla ja sitten vähennetty yhteen "runkoon".

Talon vedenpoistojärjestelmä: vedenpoistojärjestelmien vivahteet

Pohjaveden ja sadeveden poistaminen säätiöstä lisää merkittävästi pääkaupungin ja maan talon käyttöikää. Yksinkertainen laite, joka on kohtuullisella hinnalla, säästää maanalaisia ​​konkreettisia malleja asteittaisesta pesemästä ja kellareista kastelulta. Mutta on erittäin tärkeää estää rakenteen aivan perustan tuhoaminen, eikö?

Oikein suunniteltu kuivatusjärjestelmä talon ympärillä auttaa rakentamaan tehokkaan veden keräys- ja tyhjennysjärjestelmän. Suosittelemme, että tutustut tarkkaan valittuihin ja tarkistettuihin tietoihin, jotka perustuvat sääntelyasiakirjoihin ja todellisten kokemusten pienten rakennuttajien.

Artikkelin kirjoittaja kuvaa yksityiskohtaisesti vedenpoistojärjestelmätyypit, niiden suunnitteluominaisuudet ja toiminnan yksityiskohdat. Se väittää tietyntyyppisen vedenpoiston. Tarvitsemallesi hyödyllistä tietoa täydennetään valokuvilla, kaavoilla ja videon ohjeilla.

Tyypit kuivatuslaitosten tyhjennyspaikoille

Suunnitellessaan viemäröintijärjestelmää ensin määritetään tavoitteet, jotka on tarkoitus saavuttaa. Ne voivat koostua koko seinän tyhjenemisestä talon pohjan ja altaan suojaamiseksi ylimääräiseltä kosteudelta.

Nykyisistä tyhjennysjärjestelmistä voidaan erottaa kaksi päätyyppiä: avoin ja syvä (suljettu). Ensimmäistä voidaan käyttää maatalouden tarpeisiin, jotta se voitaisiin poistaa viljelyalueilta. Suljettua viemäröintiä käytetään vesi- ja mökitilojen vedenpoistoon rakennusten suojaamiseksi korkean GWL: n negatiivisilta vaikutuksilta.

Käytetään myös yhdistettyjä tyhjennysjärjestelmiä. Niitä täydennetään usein myrskyviemäripuilla, jotka on tarkoitettu ilmakehän veden hyödyntämiseen. Edellyttäen, että ne ovat osaavasti suunniteltuja, ne voivat merkittävästi säästää kunkin järjestelmän rakentamista erikseen.

# 1: Avaa tyhjennyslaite

Avoin viemäröinti on helpoin ja edullisin tapa säästää vettä, jota voidaan käyttää, jos seuraavat edellytykset täyttyvät:

 • pohjainen maa on saviä, huonosti läpäisevä veteen, minkä vuoksi hedelmällinen kerros 20-30 cm maanpinnasta on liian kostea;
 • alue sijaitsee laaksossa, jossa sadevesi virtaa luonnollisesti runsaan sademäärän aikana;
 • Paikan päällä ei ole luonnollista kaltevuutta, joka tuottaa liiallisen veden liikkumista kadulle.

Avoin viemäröinti on järjestetty alueille, joilla on korkea GWL, jonka merkki johtuu useimmiten saksalaisen tonttipaikan sijainnista alamäessä tai maaperän saviyhdistelmässä, joka ei päästä tai jättää hyvin vähän vesistöä taustalla oleviin kerrostumiin.

Viemäriverkon suunnittelu on paras tapa talon suunnitteluvaiheessa. Tämä mahdollistaa vedenpoistojärjestelmän työn liittämisen ja sijoittaa tyhjennysaukon alle sokea alueelle.

Avoin viemäröinti on yksinkertaisinta eikä edellytä kaavamallia. Se on kaivo 0,5 m leveä ja 0,6-0,7 m syvä. Kaivannon sivut on sijoitettu 30 ° kulmaan. Ne ympäröivät kehäalueen ja ohjaavat jätevettä ojaan tai kaivoon myrskyviemäriin

Alueita, joilla on bias kohti kadulla, on helpompi valua. Tehdäksesi tämän, talon edessä, vedä kaltevuus ulos ulos viemärisuojasta, joka pitää vettä puutarhasta. Sitten kaivaa oja, se ohjaa viemäreitä kadulle, ojaan. Jos tontilla on kaltevuus tien vastakkaiseen suuntaan, poikittainen viemärisuola kaivetaan aidan julkisivun eteen ja toinen pituussuuntainen tehdään tontin loppuun.

Veden virtauslinjojen pituus, kaivojen ja hiekkakokoelmien määrä riippuu alueen pinta-alasta, sen topografiasta, sademäärän voimakkuudesta tietyllä alueella.

Jos pinta-alaa pidetään enemmän tai vähemmän tasaisena, ja märän taso ei ole liian korkea, niin pääset helposti yksinkertaisimmalla salaojitusjärjestelmällä. Alueen pohjan alapuolella kaivataan oja 0,5 metriä leveä, 2-3 metriä pitkä ja 1 metrin syvä, vaikka tämä viemäröintijärjestelmä suojaa korkealta pohjavesipölyltä ja kykenee selviämään ilmakehän saostuksesta.

Ajan mittaan tämä yksinkertainen viemäröintijärjestelmä voi menettää toiminnallisuutensa asteittaisen hiljentymisen vuoksi. Tämän estämiseksi se voidaan suojata geopoliittiselta. Se asetetaan maahan, kun päällekkäisyyteen upotetun ojan täyttämisen jälkeen ne sulkevat tyhjennyskerroksen. Ylhäältä piilottaaksesi ojaa, se on ripoteltu hedelmällisen maaperän kerroksella.

# 2: Rakennetaan Tehokas Stormwater

Storm-jätevesi on välttämätön veden saostumisen muodossa tapahtuvan veden kerääntymiselle ja poistamiseksi. Se on varustettu piste- ja lineaarisilla tyhjennyslaitteilla. Ensimmäinen veden kerääjä on asennettu järjestetyn kuivatusjärjestelmän altaiden alle. Toinen tyyppi vedenkerääjä sijaitsee kaltevien kaltevuuksien alla, jossa on järjestäytymättömiä tyhjennysaukkoja.

Vesi, joka tulee valuma-alustaan, siirtyy kollektorille hyvin avoimen tai suljetun putken kautta. Se siirretään joko yhteiseen keräilijään tai keräilykaivokseen, josta se siirtyy keskitettyyn viemärijärjestelmään tai kaivoon.

Pistekeräimillä varustetun myrskyvesijärjestelmän elementit ovat myös tyhjennystulpat, tikkaat ja läpät. Jotkut valmistajat tarjoavat mahdollisuuden liittää sadeveden sisäänkäynnit kattoikkunoihin sekä maanalaiset viemäröintijärjestelmät. Lisäksi valmiisiin tuotantomalleihin kuuluu hiekkalaitteita ja jäteastioita järjestelmän ylläpidon yksinkertaistamiseksi.

Tämä on muovista tai betonista valmistettu valuma-kouru, joka asennetaan paikan päällä niissä paikoissa, joissa veden kertyminen on todennäköistä mutta erittäin ei-toivottua.

Suunniteltaessa virtauskaaviota, jossa on lineaariset vedensyötteet, ensimmäinen askel on sijoittaa valuma- tai keräilykaivo hyvin. Seuraavaksi määritä laitteen pyörimis- ja tarkistuskaivojen sijainti. Niiden sijoittaminen riippuu kourujen ja suljetuista viemäriputkista.

Estääksesi kadulta tulevan veden pääsyn pihalle, putkistot asennetaan portin viereen, joka johtaa pihalle, autotallinoville sekä vaunualueelle. Kun valitset järjestelmään, joka asennetaan tielle, otetaan huomioon niiden tuleva kuorma.

Jotta kosteutta ei pääse rakennuksen sisälle, autotallin päällysteen kaltevuus tehdään vedenottoaukon suuntaan. Joten vettä, kun auton pesu tai sulatus lumi ajoneuvo, virtaus kouruun.

Jotta kuivatus olisi puhdas, käytä erityisiä polymeeripäällysteitä, muovia, jotka on suljettu metallisilla tai muovisilla ruudukkoilla. Sisäänkäynnin taloon käyttämällä erikoisalusta puhdistuskengille.

Poolin lähellä asennettu kaivo on valmistettu muovista valkoiseksi, jotta vältetään palovammat kuumalla kesäpäivällä.

Vedenpoisto- ja vedenottokohdat on yhdistetty viemäriputkistoon viemäriputkien avulla. Kourujen ja putkien liitoksissa on tarkastuskaivoja. Ne on suunniteltu helpottamaan pääsyä järjestelmään ja puhdistamaan se mahdollisilta tukkeutumisilta.

Tarkastuskaivot tehdään pääasiassa muovista. Jotta saataisiin tarvittava syvyys, niiden rakenne mahdollistaa laajentamisen erityisten laajennuselementtien avulla.

Laaja valikoima järjestelmäelementtejä mahdollistaa vedenpoistojärjestelmän tehokkaimman suunnittelun talon ympärillä, mikä on teknisesti ja taloudellisesti optimaalista.

# 3: Suljetun tyhjennysvaihtoehdon rakentaminen

Maanalaista, suljettua viemäröintiä käytetään, jos avoimen järjestelmän laite vie liian paljon tilaa tonttialueelle tai se ei ehdottomasti mahdu maiseman kuvaan. Suljetun viemärijärjestelmän rakentamisen edellytykset ovat samanlaiset kuin avoimien ojitusten ja ojien verkoston järjestämisen edellytykset.

On välttämätöntä järjestää maanalainen viemäröinti paikan päällä, jos:

 • se sijaitsee alamäkeen, myrkyllisellä alueella;
 • lähellä rakennuksia on luonnollinen säiliö;

Hänen laitteensa suositellaan, jos talossa on kellari (autotalli, pohjakerros, kellari).

Maanalainen viemäröinti voidaan jakaa kahteen tyyppiin:

 • seinän tyhjennys;
 • kaivanto (säiliö) tyhjennys.

Molempia maanalaisia ​​jätevesiä tehdään rakennustyön vaiheessa. Jos talon rakennuksen jälkeen päätettiin jatkaa vesihuoltoongelman ratkaisemista, käytetään syvennysrengasta. Kaivannon tyhjennys on rajoitettu. Sitä voidaan käyttää, jos talossa ei ole kellareja.

Tosiasia on, että tyhjennyksen jälkeen kuopan täyttö hiekalla tai maaperällä luo löysemmän ympäristön kallioperän ja pohjan välillä. Tämän seurauksena ylempi kerros tunkeutuu tähän väliaineeseen, ja sitten savi linssin läsnäolo ei myöskään suojaa rakennusta kosteudelta. Siksi jos talossa on kellari, tehokkaaseen vedenpoistoon kannattaa tehdä seinän kuivatus.

Seinän tyhjennysjärjestelmää käytetään pohjaveden purkamiseen suoraan rakennuksen pohjasta, suojatakseen kellareihin, kellareihin ja kellareihin tulvat. Se rajoittaa vedenpinnan nousua estäen sen nousemasta tyhjennysputkilinjan yli - viemäreihin. Uskotaan, että 1 m: n pituinen vedenpoistoputki kykenee kuivaamaan noin 10-20 m 2: n alueen.

Etäisyys putkesta pohjaan riippuu tarkastuskaivojen sijainnista. Ne on sijoitettu rakennuksen kullekin kulmalle (tai jonkin kulman), paikoilleen ja putkien liitoksiin. Tarkastuskaivot sijaitsevat myös suurilla putoamisalueilla, joilla on suuret putken pituudet - kaivojen välisen etäisyyden on oltava enintään 40 metriä.

Koko järjestelmä sulkeutuu viimeiseen kaivoon. Sen pitäisi olla alimmassa paikassa. Sitten vesi virtaa myrskyviemäriin tai avoveteen. Jos talon vettä ei ole mahdollista siirtää painovoimalla, asenna pumppauslaitteisto ja pumpata se voimakkaasti.

Painovoiman tyhjennyksen varmistamiseksi putket asetetaan pienellä esijännellä kohti keräysputkea. Kaltevuuden tulee olla kaksi senttiä metriä kohti tyhjennysputkea. Putken syvyyden tulisi olla suurempi kuin maaperän jäädyttämisen syvyys.

Geokomposiittimateriaalien säästämiseksi ja maaperän sekoittumisen estämiseksi käytä geotekstiilejä. Se vapaasti kulkee veden läpi viemäreihin ja samanaikaisesti pitää hiukkasia, jotka johtavat hilseilemiseen. Putki itse ennen täyttöä on myös käärittävä suojamateriaaliin. Jotkut viemärit toimitetaan valmiilla geotekstilisuodattimilla.

Seinän kuivatuksen tehokkuuden lisäämiseksi voit käyttää profiloitua polymeerikalvoa, joka voi olla kaksi- tai kolmikerroksinen. Yksi sen kerroksista on polyeteenikalvo, jonka ulkonemat ovat muodostuneet, kalvon toinen kerros on geotekstiilikangas.

Kolmikerroksinen kalvo on varustettu lisäkerroksella sileää polyetyleenikalvoa. Kalvo auttaa suodattamaan vettä maaperästä ja samalla se toimii vedenpitävänä kerroksena rakennuksen perustalle.

Suljettu kaivannotyyppinen vedenpoisto suojaa rakennetta tulvia vastaan ​​ja kosteudelta. Se on suodatuskerros, joka nukahtaa kaivannossa 1,5-3 metrin etäisyydellä talon seinästä.

On parempi, että vedenpoiston syvyys on 0,5 m syvemmältä pohjan pohjasta - joten vesi ei paina sitä alhaalta. Kaivannon ja viemärijärjestelmän sekä talon perustuksen välissä on kerros maaperä, joka toimii ns. Savi linna.

Samoin kuin seinän tyhjennysjärjestelmän asennuksessa, viemärit asetetaan kerrokselle soraa tai pieniä raunioita. Molemmat putket ja sora on suojattu geotekstiilien tukkeutumiselta.

# 4: Yhdistelmäjärjestöjen organisaatio

Tontilla lähellä taloa voit myös järjestää yhdistetyn viemärijärjestelmän. Esimerkiksi vedenpoisto- ja sadevedenpoistuma voi kertyä samaan keräilykaivoon. Tällöin olisi rakennettava jäteveden kerääjä, jossa otetaan huomioon molempien järjestelmien kuorma. Lisäksi myrskyviemäreihin voi kuulua pistemäisiä ja lineaarisia vesisäiliöitä.

On muistettava, että sekamuotoisen vedenpoiston avulla tehdyt virheet voivat jopa johtaa pohjaveden nousuun, kellareihin ja kellareihin. Suurin haitta on veden tyhjennys viemärijärjestelmästä maanalaiseen viemäröintijärjestelmään.

Kun nämä kaksi järjestelmää yhdistetään, katon vesi pääsee viemäreihin ja imeytyy maahan. Tämä on erityisen aktiivista raskas ja pitkittynyt sademäärä. Tämän seurauksena vesi poistuu järjestelmästä sen sijaan, että se imeytyy maaperään ja kyllästyy kosteudella.

Hyödyllinen video aiheesta

Pintaveden poisto ja sen asennus:

Talon ympärillä oleva kaivojärjestelmä tekee sen itse:

Vedenpoistojärjestelmien suunnittelun ja rakentamisen vivahteet:

Kun suunnittelet viemärijärjestelmää yksityisen rakennuksen ympärille, on erittäin suositeltavaa saada ensin asiantuntija-hydraulin insinööri. Veden vähentämisen sääntöjen ja ehtojen noudattamatta jättäminen voi johtaa maaperän, talojen ja teiden samentumiseen. Tämä on erityisen tärkeää harkita syvä tyhjennys asennettaessa. Siksi on parempi suunnitella talon ympärille suunniteltu kuivatusohjelma suunnitelman laatimisvaiheessa, jolloin kaikki rakennuksen ja viemärin vivahteet otetaan huomioon yhdessä projektissa.

Etäisyys saostussäiliöstä taloon

Septinen säiliö on paikallinen jätevedenpuhdistamo, joka yleensä asettuu yksityisten talojen alueelle kotitalousjäteveden käsittelyyn. Tämä muotoilu on välttämätön niille, joilla ei ole kykyä muodostaa yhteyttä viemärijärjestelmään. Mutta on tärkeää tietää, että septisäiliötä ei voida rakentaa, jos se on miellyttävää - on olemassa tiettyjä erityisvaatimuksia, jotka on tärkeää harkita ennen kuin paikallisen viemäriverkon rakennusmateriaalit hankitaan. Yksi tärkeimmistä on tietyltä etäisyydeltä septisäiliöstä taloon. Mitä pitäisi olla?

Onko septisen säiliön mahdollista asentaa talon lähellä?

Miksi septisen säiliön rakentaminen on mahdotonta?

Ennen kuin selvitämme, millä etäisyydellä talosta on sijoitettava itsenäinen viemäriverkko, selvitä, miksi varsin vakavat vaatimukset asetetaan itsellesi ja paikalleen.

Itsenäinen jätevedenkäsittelyjärjestelmä

Tosiasia on, että kaikki viemärit, jotka tulevat saostussäiliöön asuintalosta, sisältävät kaikenlaisia ​​myrkyllisiä ja vaarallisia aineita. Myös erilaiset bakteerit ja mikro-organismit ovat. Yleisesti ottaen jätevesi sisältää räjähtävää ihmisjätteen, ruhojen, pinta-aktiivisten aineiden ja paljon muuta. Kuvittele, että tällainen tyydyttynyt aine suurissa määrissä putoaa puhtaaseen maahan tai pohjaveteen - tämä voi johtaa vaaralliseen ympäristön saastumiseen.

Jätevesi sisältää monia vaarallisia aineita ja mikro-organismeja.

Jätevedet, jotka ovat peräisin septisisällöstä, voivat aiheuttaa haittaa ympäristölle, mikä vaikuttaa haitallisesti eläviin eläimiin ja kasveihin. Pohjaveden pudottaminen paikallisen jäteveden jätevesi saastuttaa ne. Ja ei ole mitään takeita siitä, että ne eivät pääse kerrokseen, josta sinä tai naapurit pumppaat vettä, jos vettä kulutetaan kuopasta. On virheen olettaa, että viemärit ovat äärimmäisen hyödyllisiä orgaanisia lannoitteita.

Varoitus! Veden kulutus vedessä, joka on myrkytetty jätevesillä, ei ole turvallista elämää. Tällainen vesi voi aiheuttaa erilaisia ​​vakavia sairauksia.

Pohjaveden teollinen ja kaupallinen pilaantuminen

Jos myös asuntorakennuksen vieressä sijaitseva septinen säiliö on vuotanut, säätö voidaan vähitellen pestä pois. Tämä vaikuttaa haitallisesti rakennuksen tilaan.

Yhteenvetona edellä on mahdollista tunnistaa tärkeimmät ympäristövaarat, jotka liittyvät septisen säiliön järjestelyyn.

 1. Septisen säiliön vuotaminen ja sen seurauksena jäteveden pääsy maaperään.
 2. Septisen säiliön myöhäinen puhdistus tai tulvat saattavat johtaa ylivuotoon jätevedenpuhdistamon septisäiliöiden reunasta ja paikan likaantumisesta.
 3. Viemäröinti tunkeutuu pohjaveteen ja sen saastumiseen.
 4. Rakennusten, teiden tulvat.
 5. Epämiellyttävä tuoksu, joka leviää muutaman kymmenen metrin syvyyteen väärin varustetun septisen säiliön tapauksessa.

Jätteiden käsittely yksityisessä talossa

Jotkut saattavat alkaa väittää ja sanoa, että aiemmin kukin käytti vain tyhjiöitä ja kukaan ei ajatellut jätevesien vaaroista. Mutta aiemmin tämä määrä kemikaaleja ei putoa jäteveteen, ja veden kulutus oli paljon pienempi. Siksi jopa 20 vuotta sitten erityistä huomiota ei kiinnitettiin yksityisten viemäröintijärjestelmien terveyssääntöjen noudattamiseen. Jokaisessa yksityisessä talossa jätevesi on joko kerättävä ja pumpattava tai puhdistettava ennen sen saapumista ympäristöön.

Lakaisukoneet puhdistavat saostussäiliön

Tietenkin kotiseudulla säiliö ei puhdista vettä 100% - vain teollisuusjätevedenpuhdistamot (kuten Green Rockin septisäiliö) kykenevät tähän, mutta ainakin sallivat vaarallisimmat suspensiot veden poistamisesta.

Varoitus! Jos olet epäonnistunut saostussäiliön töihin, saatat kohdata joko hallinnollisia tai rikosoikeudellisia seuraamuksia.

Sääntelyasiakirjat

Koska septiset säiliöt ovat mahdollisesti vaarallisia ekologisen tilan hyvinvoinnille tietyllä rakennusten alueella, niiden asentamista ja asennusta koskevat useat lait, säännöt ja määräykset, joiden vaatimuksia on noudatettava tiukasti. Muussa tapauksessa ennakoimattomissa olosuhteissa ei voida välttää lain ongelmia.

Pöytä. Tärkeimmät sääntelyasiakirjat, jotka ohjaavat paikallisen jäteveden rakentamista.

Viemäröintilaite talon ympärillä

Jos talosi on haudattu osia, niin kysymys siitä, miten vedenpoisto talon ympärillä tulee ennen sinua. Siten rakennuksen upotetut osat on suojattu tulvilta, jotka voivat ilmetä pohjavesien nousun, valumisen ja saostumisen vuoksi. Tällaisen järjestelmän tekemiseksi on tarpeen suorittaa viemäröinti kellarin ympärillä seinän tai kaivostoiminnan avulla.

Jätevedenpuhdistusjärjestelmän on oltava pohjan alapuolella, 30-50 cm hiekkalaatan alapuolella.

Jokaisella menetelmällä on omat ominaisuutensa, ja kukin niistä voidaan suorittaa itsenäisesti, jos lähestyt asiaa vastuullisesti ja että tarvitset tarvittavat tiedot.

Ensinnäkin, sinun täytyy ymmärtää, mikä on ero seinän ja kaivannon (tai rengas) tyypin vedenpoistojärjestelmä.

Tyypit kuivatusjärjestelmät

Suljetun viemärijärjestelmän järjestelmä.

Jos naisen suunnitelma sallii kellarihuoneiden tai kellarikerrosten läsnäolon, on parasta suorittaa seinän tyhjennys. On helpompaa tehdä työtä säätiön asettamisvaiheessa. Tällä hetkellä kuoppaan ei ole vielä täytetty, eikä sinun tarvitse kaivaa uutta. Tämä säästää aikaa ja rahaa.

Suorakulmakaupoissa taloa ympäröi viemäröintiä ja kulmat tehdään nurkkien havainnointiheloihin. Syvimmässä paikassa järjestelmä tuodaan pumppaamoon, josta jätevesi poistuu paikan päältä. Talon seinästä 0,5 - 1 m: n etäisyydellä kerrosta savea, joka toimii lukituksena ja joka lisää säätiön suojaamista kosteudelta.

Samanlainen vedenpoistojärjestelmä perustuksesta asetetaan jonkin matkan päähän rakennuksen seinistä (1,5-3 m). On suositeltavaa tehdä samanlainen vedenpoistojärjestelmä, jos talossa ei ole kellarikerroksia, kellarikerroksia ja maanalaisia ​​tiloja sekä jos talo sijaitsee savessa tai lian maaperässä. Talon talon viemäriverkko on täytettävä savella, joka suojaa säätiötä tulvilta.

Kaikki viemärijärjestelmät tehdään oikein 0,5 metriä alemmaksi kuin pohjan alin piste. Tämä on tehtävä sen varmistamiseksi, että rakennus on tehokkaasti suojattu kosteudelta ja pohjavedeltä, joka voi nousta lumen tai rankkasateen sulamisen aikana.

Järjestelmän viemäröintijärjestelmä kotona.

Kaivannon tyhjennysjärjestelmän tekemiseksi viemärit on sijoitettava kerrokseen, joka sallii veden kulkeutumisen. Voit tehdä tämän, rauniot, putoavat kaivannon pohjaan. Rikkominen on painettava huolellisesti putken kaltevuuden vuoksi. Paikoissa, joissa liitännät ja kierrokset suoritetaan, on tarpeen muodostaa liitoselementit. Kaikki putket on käärittävä vedeneristysmateriaalilla.

Rengastyyppisen tyhjennysjärjestelmän kunnossapitämiseksi on tarpeen kaivaa kaivannot talon ympärillä, johon järjestelmä asetetaan. Näitä kaivantoja voidaan käyttää myrskyjen viemäreihin.

Seinän kuivatus

Seinän tyhjennys tulisi tehdä kahdesta erilaisesta elementistä:

 1. Säiliöelementit sijaitsevat pohjalevyn alapuolella samalla tasolla kuin hiekkalaatta. Ylimääräinen vesi tyhjenee kuoppaan hyvin rei'itetyillä viemäreillä, jotka on ripoteltu hiekalla ja rauniolla, jota käytetään lisäsuojasuodatukseen.
 2. Seka-alueen koko kehälle asennettavien lineaaristen elementtien (polyvinyylikloridiosat) on oltava kourut ja suojaavat grillit. Ylimääräinen vesi poistuu imuputkeen putkien kautta.

Alustava laskelma

Ennen työn aloittamista on tarpeen suorittaa joitain laskelmia järjestelmästä. Laskettaessa sinun on otettava huomioon joitain tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa tyhjennysjärjestelmän sijoitteluun ja tehokkuuteen:

Säätiön kuivatusjärjestelmän kaavio.

 • riippumatta siitä, mitä materiaalia käytät, suunnitella viemäröintijärjestelmä niin, että se kulkee alle tyynyn alapuolelle 30-50 cm;
 • niin että putkiston vesi ei pysähdy, on tarpeellista ennakoida putkien kulmakerroin veden keräyskerääjän suuntaan, kaltevuuden tulisi olla 2 cm per 1 mittarin.

Määritä tyhjennysjärjestelmän ala- ja yläpisteet. Järjestelmän ylempi kohta sijaitsee pääsääntöisesti talon kulmassa, ja alempi - vastaanottava kaivo. Mistä keräyspiste ja ylimääräisen veden poisto ovat, riippuu siitä, kuinka syvälle viemäröintijärjestelmä on asetettava (ensinnäkin sen yläosa).

Kuinka laskea vedenpoiston parametrit, voit ymmärtää esimerkin avulla. Oletetaan, että talosi sivut ovat 7 m ja 8 m, ja etäisyys rakennuksesta kaivoon on 10 m. Kaivon yläpinta sijaitsee 30 cm maan päältä. Ensin lasketaan kaivannon jokaisen osan pituus veteen suuntautumiseen. Tee näin löytää talon leveyden ja pituuden summa:

Laske sitten kaivon kokonaispituus, eli lisää jokaisen osan pituus kauemmaksi kaivoon:

15 m + 10 m = 25 m.

Näiden parametrien tuntemisella on helppo määrittää putkilinjan vaadittu kaltevuus:

25 m * 2 cm / m = 50 cm.

Jos vesipurkupaikka on liian korkea, sinun on asennettava erityinen tyhjennyspumppu, joka pumppaa vettä altaasta.

Kaikissa olosuhteissa pienimmän sallitun etäisyyden vedenpoistosta pohjalevyyn olisi oltava 3 m. Sora ja hiekka täytetään syvyyteen, jossa pohjaveden jäädyttämisen yhteydessä ei ole vaaraa turvotuksesta. Betoniharkot on sijoitettava vähintään 1 metrin päähän pohjasta.

Seinän viemäröinnin asennus

Seinän tyhjentämisen asianmukaiseen asentamiseen voidaan tehdä vain, jos suoritat kaikki vaiheittain. Ensinnäkin, sinun on luotava hiekkapohjainen vuode. Tässä vaiheessa tärkein hetki on luoda tarvittava puolueellisuus. Merkitse optimaalinen nukkumistaso hiekalle ottaen huomioon kaltevuus. Jos et onnistu täyttämään hiekkaa parhaalla mahdollisella tavalla, on joissakin paikoissa mahdollista karkea hiekka täyttää tarvittava kaltevuus.

Sitten sinun on asetettava geotekstiilien kangas. Aseta se hiekalle, ja päälle se kaada pesty sora. Muodosta urat soran pinnassa, johon putket asetetaan. Varmista, että soran kaltevuus on sama koko pituudelta.

Aseta rei'itetyt PVC-putket syvennyksiin. Jotta estettäisiin putkien tukkeutuminen, valitse sellaiset reiät, jotka ovat pienempiä kuin pienimmät sorahiukkaset. Yhdistä putket. Tarkista, onko putkiston kaltevuus vastaa vaadittua, joten käytä johtoa pitkin putkia pitkin.

Jokaisen putkilinjan käännöksessä on asennettava pystysuora putki, joka on suunniteltu helpottamaan järjestelmän huuhtelua.

Putken asentamisen jälkeen kääri ne geotekstiileihin. Geotekstiilissä ei saa olla aukkoja, muuten sora voi päästä putkeen reikien läpi. Geotekstiilien kiinnittämiseksi käytä nailonköysiä.

Kannen putket, joissa on soraa, jonka kerroksen tulee olla 15-20 cm. Maaperän tunkeutumisen välttämiseksi sora on peitettävä päällekkäin geotekstiilillä. Lisäsuodatusta varten käytä ylimääräistä hiekkalaatikkoa. Viemäriputken vapautuminen, talon poistuminen, on tarpeen lämmetä. Käytä vaahdon paksuutta 25 cm. Asennuksen seinän tyhjennys on päättynyt.

Kaivannon tyhjennys

Kaivannon viemäröinnin tekemiseksi on tarpeen valmistella talon perustusta. Käsittele säätiön ulkopinta pohjustusaineella, joka perustuu bitumiin ja kerosiiniin. Sen päälle on välttämätöntä käyttää bitumimastaria lastalla. Paksu päällyste sijoittaa vahvistettu verkko. Päivän aikana mastikuivaus kuivuu ja verkko on piilotettava toisen pinnoitekerroksen alle. Valmistustöiden jälkeen voit jatkaa viemärijärjestelmän asentamista talon ympärille.

Seinän ja kaivannon vedenpoistojärjestelmä.

Kaivannon tyhjennys on melko aikaa vievä prosessi. Se on parasta tehdä vaiheittain. Aloita jalustan valmistelu. Ensin sinun on mitattava korkeuserot. Tätä työtä tulisi lähestyä hyvin tarkkaan, koska erojen mittausten tarkkuus käyttää lasertasoa. Saadulla tasolla hiekka täyttyy tarvittavalla kaltevuudella. Tästä johtuen muodostuu vettä gravitaatiovastaanottoa vastaanottoaukkoon tai hyvin vastaanottimeen. Heidän on sijaittava riittävän kaukana talosta.

Kuten seinän tyhjennysasennuksessa, kaada hiekkaa ja soraa geotekstiilien avulla. Kaikki lisäasennukset tehdään samalla tavalla kuin edellisessä tapauksessa.

Putkien liitoksissa on asennettava esivalmistetut tyhjennyshanat. Tätä varten tarvitset renkaita, jotka on valmistettu raudoitetusta betonista tai valumiskaivoista. Viimeksi mainitun valmistuksessa on käytettävä vahvistusverkkoa, jonka haluat liittää sementtilaastiin. Kaivojen asentamiseksi sinun on valittava maaperä putkien leikkauspisteessä. Peitä kaivon yläosa kestävällä materiaalilla, valurauta tekee. Lämmitä kuoppa polystyreenivaahdolla, jonka kerroksen on oltava vähintään 25 cm. Tämän jälkeen voit täyttää kuopan.

Jotta talon kunnostustyöt voidaan suorittaa kunnolla, noudata kuvattua työnjakoa ja muita sääntöjä:

 • ennen vedenpoistoa, ostaa rakennusmateriaalit vaadittavassa määrin;
 • Varmista, että tyhjennysputken vähimmäisnopeus on 2 cm / m.

Jos noudatat tiukasti kaikkia suosituksia, vedenpoisto suoritetaan oikein ja sen työ on tehokasta. Näin voit säästää korkealaatuista säätiötä tulvilta.

Viemäriputki yksityisessä talossa: SNiP: n säännöt ja määräykset

Jos olet suunnitellut tyhjennysreiän järjestelyn, sinun on tiedettävä, että tätä asiaa tarkkaillaan huolellisesti terveyspalveluilla ja -lainsäädännöllä.

Syy tähän on potentiaalinen uhka ympäristölle, joka on tietty rakenne.

Siksi ennen asennuksen aloittamista sinun on saatava lupa suorittaa ne.

Artikkelin sisältö:

Drain pit talon talo

Luvan saaminen

Lupa sementin rakentamiseen talon vieressä olevalle alueelle antaa paikallinen SES.

Jotta saat tarvittavan asiakirjan, sinun on laadittava puhdistuslaitoksen järjestelmä ja projekti ja annettava se tähän palveluun.

Samaan aikaan hankkeen on oltava täysin voimassa olevien terveysstandardien ja SNiP: n mukainen. Vain tässä tapauksessa se voi hyväksyä.

Sijainti SNiP: llä

Hyväksynnän jälkeen tarkastaja voi tulla yksityiseen tonttiisi tarkistaakseen, että hankkeen ehdot täyttyvät.

Jos heitä rikkoo, etenkään etäisyyttä sumpista lähialueelle ei ole noudatettu, saat sakon, jonka koko riippuu rikkomuksen vakavuudesta.

Tästä syystä tyhjennysreiän järjestely on yhä paremmin sääntöjen mukainen.

Asunnon tyhjennysaukon sijainti talosta

Luvan saanti on melko alhainen. Se on noin 200 ruplaa.

Jos olet kiinnostunut kysymyksestä, mikä on seuraamus tyhjennysaineelle, jos sitä ei ole sallittu, se voi vaihdella 100-500 ruplaa kohti, ja se on useita tuhansia.

SNiP: n normit suunnittelussa

Ensimmäinen saneerausjärjestelyn sääntelyasiakirja on SanPiN 42-128-4690-8.

Sinun on myös kiinnitettävä huomiota SNiP: n 30-02-97 ohjeisiin.

Ne antavat seuraavat säännöt tyhjennysreiän järjestämiseksi:

Normit SanPiN 42-128-4690-8

 • kotitalousjätteen varastoinnin on sijaittava yksityisen talon välittömässä läheisyydessä;
 • Suojasta vedenpinnan on oltava vähintään 10 metriä. Pienempi etäisyys keskusvesihuollosta ei hyväksytä SES: ssä. Et voi myöskään olla reikää lähemmäksi kuin 20 metriä kaivoon tai kaivoon. Tätä kaivon ja säiliön välistä etäisyyttä on noudatettava;
 • aseta kumulatiivinen tai puhdistuslaitos lähemmäksi kuin 10 metriä sen asuinrakennukseen ja asuintaloihin, jotka sijaitsevat lähialueella. Mutta tässä indikaattori ei ole yksiselitteinen. Jos puhumme hiekkakivien sijoittelun normeista sivustolla, niin joissakin niiden painoksissa on huomattava, että ne voidaan sijoittaa 5 metrin etäisyydelle talosta;
 • etäisyydestä järjestelmästä kahteen maa-alueeseen erotettuun aitaukseen ei saa olla alle 2 metriä;
 • Säiliön syvyys SNiP: n mukaan voi olla enintään 3 metriä. Samalla pohjan ja pohjaveden välillä tulisi olla 1 metrin matka.

Etäisyys normi SanPiN 42-128-4690-8

Lisäksi on lisäpisteitä, joita on noudatettava säiliön rakentamisen ja käytön aikana:

Poistoaukon vaatimukset

 • rakenteessa on oltava sinetöity pidike ja maadoitusosa. Jälkimmäinen on suljettava tiiviisti kannella;
 • on kiellettyä sallia kuopan täyttö, joka on korkeintaan 35 cm maanalaisen osan yläreunasta;
 • Huuhtelu on puhdistettava, kun se on täytetty. Suurin puhdistustaajuus - kuuden kuukauden välein;
 • Rake on desinfioitava.

Desinfiointi altaan poistoon

Lisäksi tyhjennyspaikan säännöt sivustossa on kirjoitettu seuraaviin asiakirjoihin:

Suunnittelunormien tyhjennysreitti SNiP

On huomattava, että kaikissa luetelluissa säädöksissä ja terveysvaatimuksissa vesistöön kohdistuvat vaatimukset ovat samat.

Siksi sinun ei tarvitse tutkia suuria määriä tietoja saadakseen tarvittavan luvan valmistellun hankkeen toteuttamiseen.

Sijainnin valitseminen

Ensimmäinen vaihe hankkeen luomisessa on määrittää tyhjennysreiän sijainti.

Se on sijoitettava alimmalle osalle tontti sekä sijaitsevat tietyllä etäisyydellä täällä sijaitsevista esineistä.

Soodakeskuksen sijoituspaikan säännöt määräävät tarkasti etäisyyden, joka on noudatettava epäonnistumatta.

Tarkastele tätä kysymystä yksityiskohtaisesti:

Säilytyslaatikoiden tilat

 • etäisyys kaivosta säiliöön ei saa olla alle 20 metriä. Tällöin kuopan pitäisi olla kaivon alapuolella pitkin alueen kaltevuutta. Jos puhumme etäisyydestä kaivosta pesualtaan, se on täsmälleen sama. Tämä suojaa juomavettä pilaantumiselta viemäreillä. Tätä ehtoa on noudatettava;
 • pienin etäisyys talosta säiliöön on 5 metriä. SES: n ongelmien välttämiseksi on kuitenkin parempi korottaa sitä 10-15 metrillä;
 • etäisyys altaaseen naapureihin: aidan ei tulisi olla alle 2 metriä, asuinrakennukseen - alle 10-12 metriä;
 • valtatien tyhjennysaukosta tulee sijoittaa 3 metrin etäisyydelle. Samanaikaisesti sen on oltava helppopääsyinen ashensaattorikoneelle, joka mahdollistaa puhdistuksen;
 • ulosrakennuksista tyhjennysaukko voidaan sijoittaa 1-5 metrin etäisyydelle. On parempi ottaa perustana suurempi etäisyys, jotta rakennuksen tuhoutuminen vältetään lisääntyneen maaperän kosteuden vuoksi
 • etäisyys puutarhaan olisi 20-30 metriä. Tämä säilyttää maaperän ekologisen puhtauden ja takaa kasvavan viljelykasvien ja kasvien turvallisuuden.

Säiliön sijoittaminen juoniin

Nämä ovat yksityisen talon tyhjennysaukon normeja.

Noudata niitä ei ole niin vaikeaa ja on tarpeen tehdä se.

Joten voit välttää tarpeettomia ongelmia, kuten lainsäädäntöä.

Seuraamukset rikkomuksista

Venäjän federaation lainsäädännössä määrätään sakosta, joka on ristiriidassa rämeiden rakentamisen tai toiminnan kanssa.

Sen koko riippuu kuitenkin rikkomuksen vakavuudesta sekä aiemmin kirjattujen tapausten lukumäärästä, joka jättää sääntelyasiakirjoja huomiotta.

Päivittäisen jätemäärän järjestelmä

Esimerkiksi normit edellyttävät, että suodatinpohja voidaan varustaa vain, jos jäteveden päivittäinen tilavuus ei ylitä 1 m 3.

Muussa tapauksessa vuokranantaja kohtelee sakkoa.

Tuomioistuin määrää sen koon, koska tuomion määräämistä koskeva kysymys ratkaistaan ​​tuomioistuimessa.

On kuitenkin ymmärrettävä, että kyseessä on vakava ympäristöstandardien rikkominen, joten sakon koko voi nousta useita tuhansia ruplaa.

Suodatin Bottom Well

Jos kantelu saatiin naapureilta, havaittiin yksi tekijä, joka rikkoi tyhjennysverkoston sääntöjä, omistajalle annetaan ensin varoitus ja kiireellinen suositus ongelman korjaamiseksi.

Jos säiliön toimintaohjeita loukataan edelleen, on olemassa riski saada sakkoa. Suurin sakko tyhjennysaukkoon ilman pohjaa on 500 ruplaa. (Venäjän federaation hallinnollisista rikkomuksista annetun lain 6 §: n säännösten mukaan väestön terveys- ja epidemiologisen hyvinvoinnin turvaamista koskevan lainsäädännön rikkominen).

Samaan aikaan sen koko voi kasvaa, etenkin silloin, kun yksityisen sektorin omistaja jättää huomiotta varoituksia ja rangaistuksia ensi kertaa.

On välttämätöntä seurata tyhjennysasennon tilaa

Sakon lisäksi, joka voi saavuttaa 500 ruplaa, tuomioistuin voi velvoittaa muuttamaan, siirtämään tyhjennysaukon tai poistamaan sen kokonaan.

Tämä on merkityksellistä niissä tapauksissa, joissa SNiP: n naapureiden välistä tyhjennystä on rikottu.

Tämän vuoksi on parempi toteuttaa rakentaminen aluksi ottaen huomioon kaikki normit ja etäisyydet.

Mikä on tien ja aidan välinen etäisyys

Yksityisten alueiden omistajille kiinteiden esineiden rakentamisessa (koskee myös miekkailurakenteita) SNiP: n mukaan on olemassa etäisyyksiä rakennusten, jalkakäytävien ja teiden välillä. Ensi silmäyksellä tämä vaikuttaa viranomaisten tavalliselta byrokratiselta. Mutta käytännöllisesti katsoen tämä on vain väärinkäsitys, sillä maailmassamme on usein kiistanalaisia ​​tilanteita, jotka koskevat satunnaista tai tarkoituksellista maankohoamista, mukaan lukien etäisyys aidasta tielle.

Määritetty etäisyys suojarakenteista tielle

Etäisyys aidasta tielle määräytyy pääsuunnitelman, nimittäin viittauksen nykyisiin tai tuleviin tie- ja viestintävaihtoehtoihin.
Suojarakenne on yleensä valmistettu erilaisista materiaaleista, kuten kiveistä, puusta tai metallista. Ne ovat myös erikokoisia. Jotta aita ei aiheuttaisi väärinkäsityksiä naapureiden ja paikallisviranomaisten välillä ennen asennusta, sinun tulisi tutustua SNiP: n sääntöihin. Jokaisen yksityisen alueen omistajan on noudatettava rajoitusmääräyksiä.
Jos omistajalla on kaikki tarvittavat asiakirjat, jotka osoittavat viereisen alueen omistusta, aita voidaan asentaa käytännössä mihin tahansa paikkaan, mikäli tämä ei häiritse jalankulkijoiden vapaata liikkuvuutta ja ajoneuvoja.

Aidan ja tien välinen etäisyys

Tie ja aidan välisen etäisyyden määrittämiseksi on otettava huomioon sellaiset tekijät kuin "tie" ja "tie". Nämä ovat kahta eri käsitteistöä, jotka vaikuttavat suunnitellun matkan määrään ja määrittävät, kuinka paljon sinun täytyy vetäytyä ennen kuin rakennat aidan.
Tähän mennessä SNT: n normit ovat, että on kirjoitettu, että tien, jolla autoja ja kuorma-autoja liikkuu, on oltava vähintään 3,5 metriä leveä. Jos talon yksityinen sektori on yhdensuuntainen, ja niiden välillä on tieliikenne, sitten yksityisomistusten molemmille puolille annetaan 3,5 metriä ottaen huomioon jalankulkijoiden polkuja, ja muualle alueeseen voidaan käyttää esterakennetta.
Ajoradan osalta otetaan huomioon vain ajoneuvojen liikkuminen. Jos yksityinen tontti sijaitsee lähellä tiestä, niin etäisyys aidasta tien tulee olla vähintään 5 metriä. Se on tämä etäisyys, jolla ei ole terää yksityisen sektorin asukkaille ja kuljettajille ajoneuvojen mahdollisista vahingossa tapahtuvien törmäysten varalta.

Mikä voi johtaa maata kyykyssä aidan

Valitettavasti näin ei kuitenkaan ole aina. Usein on olemassa tapauksia maata kyykyssä, joka voi kuulua vain kaupungin hallintoon. Tämä voi aiheuttaa useita haittoja ja kielteisiä seurauksia. Kaavoitettu etäisyys tiestä aidasta ei ole mukana maa-alueen virallisessa suunnitelmassa ja tutkinnan seurauksena hallinnollisen seuraamuksen kohteena on henkilö, joka laittomasti omisti osan tontista, joka ei kuulu siihen.
On monia tapauksia, joissa tietoliikenne kulkee laittomasti asennettuun aitaukseen, mikä on rikkoutumisen tapahtuessa välittömästi korjattava. Tällaisen työn suorittamiseksi osa suojarakenteista voidaan purkaa luodakseen vioittuneen kohteen. Tällöin omistajan ei pitäisi odottaa korvausta tuhoutuneesta aidasta, koska hän itse syyttää hänen toimiaan.

Rajojen oikeudellinen laajentaminen

Jos omistaja on päättänyt laillisesti laajentaa haltuunsa, hän voi hakea kirjallista pyyntöä kaupunkihallinnolta lisäalueen hankkimiseksi. Usein viranomaisen vastaus on odotettava kuukausi. Mutta on myös tärkeää muistaa, että vain yksi, joka ei ylitä punaisen rivin riviä, voidaan ostaa takaisin. Punavärin raja voidaan nähdä paikallisviranomaisten kartassa.
Suojarakennuksen rakentaminen yksityisen maa-alueen ympärille on välttämätöntä noudattaa voimassa olevia lakisääteisiä standardeja. Mutta aidan oikeaan paikkaan sinun on ensin tehtävä puolueeton arviointi alueesta ja sitten aita ei häiritse jalankulkijoiden vapaata liikkuvuutta ja ajoneuvoja.