Ratkaisu M 150

Hiekosementtiseosta kutsutaan rakennusvarastoliuokseksi, jossa sideaine on tietyn tuotemerkin sementti ja aggregaatti pestään keskimmäisen fraktion puhtaasta vuoren hiekasta.

Liuos M 150 sisältää puhdistetun, pestyyn väliaineeseen kuuluvan hiukkanen, jonka murto-osa on 0,5 - 1,25 mm. Tällaisilla jyvinä on tiheä rakenne ja huomattava karheus. Päinvastoin kuin mereen (joen hiekka) vuoristoissa ei ole lainkaan pyöreitä hiekkajäämiä (muodostuu jatkuvasta veteen altistumisesta). Tämän seurauksena karkeat jyvät sidotaan täydellisesti sideaineeseen, muodostaen vahvan ja kestävän laastin.

Ratkaisun M 150 erottuva piirre on sen pitkän aikavälin elastisuus (jopa ilman lisäaineiden ja pehmittimien läsnäolo seoksessa).

Lisäksi materiaalille on ominaista alhainen hygroskooppisuus ja samalla korkeat vedenpidätysominaisuudet (yli 92%). Tämän seurauksena liuoksesta M 150 oleva kosteus höyrystyy hitaasti, mikä johtaa tiilien, betonin, solumateriaalien ja laastin M 150 lujan lujuuteen.

Käytetystä sementtimerkistä riippuen GOST tarjoaa eri mittasuhteita hiekkaa kaupallisessa ratkaisussa M 150:

Ratkaisun valmiit muurausementit merkitsevät 150 ominaisuutta

Ratkaisun ominaisuudet M150.
GOST 28013-98 "Rakennusratkaisut. Yleiset eritelmät "M150-ratkaisu (150-merkki) on seuraavat ominaisuudet:

- lujuusluokka B-10, mikä tarkoittaa, että se voi kuljettaa enintään 131 kgf / cm2 kuorman;
- jäätymisvastus F50. Tämän tyyppinen ratkaisu voi siirtää vain 50 täydellistä jäädytystä ja sulatusta.
- vedenpitävä W2. Asteikolla 2 - 20, sillä on pienin vedenvirtausluokka;

M150-ratkaisun soveltamisala
- käytetään sideaineena keraamisten betonipäällysteisten betonielementtien, kaasulohkojen, tiilien jne. seinämien ja väliseinien asentamisessa;
- sitä käytetään betonielementtien kytkentälaitteessa;
- pehmeän katon pohja;
- lattioiden lohkeamiseen ja tasoittamiseen;
- karkeat kipsiseinät;
- luonnon- ja tekokivien asettaminen.

Ominaisuudet ratkaisu valmis muuraus brändi 100

Lähes jokainen talojen ja rakenteiden rakentaminen ei tee ilman sellaista materiaalia kuin laasti. Sitä käytetään sekä perustuksiin että töiden asettamiseen tai kaatumiseen. Siksi on erittäin tärkeää tietää, miten tämä materiaali voidaan valmistaa, miten se eroaa ja mitä toimintoa se kantaa.

Useimmiten rakennuttajat käyttävät valmiita muurauslaasti-laastia 100.

Komponenttikoostumus

Kuten kaikentyyppisiä materiaaleja, valmiin muuraussementtilaastarin brändin 100 komponentti koostuu tärkeimmistä perusaineista ja lisäaineista. Tuotantomenetelmien mukaan pääkomponenttimateriaali sisältää:

 • sementtiä. Se on sideaine, joka sallii kaikkien liuoksen osien tarttumisen yhteen. Tämä voi olla sementti GOST 30515 2013, GOST 31108 2003 tai muu merkki. Useimmiten valmistajat käyttävät tällaista sementtiä Portland-sementtinä;
 • ne eroavat merkittävästi toisistaan ​​ominaisuuksiltaan, joten useimmissa tapauksissa käytetään luokkien 400 ja 500 materiaaleja.
 • kvartsihiekkaa. Tämä materiaali toimii täyteaineena, joka vie suurimman määrän tilavuutta. Useimmiten valmistajat käyttävät hiekkaa, jonka jyvien osuus ei ole yli 2 millimetriä halkaisijaltaan;
 • Tämä materiaali on alustavasti puhdistettu lisäaineista ja epäpuhtauksista, jotka voivat olla siinä (sekä orgaanisia että saviä);
 • vettä. Sementtilaastin ominaispiirteenä on oltava puhtaus. Vedessä ei saa olla epäpuhtauksia, koska ne voivat reagoida materiaalin muodostavien muiden aineosien kanssa.

Edellä mainittujen aineiden lisäksi viimeistellyn muuraussementtilaastarin 100 tekniset ominaisuudet mahdollistavat sen lisäämisen muihin komponentteihin. Niiden määrä on merkityksetön verrattuna niiden ominaisuuksiin ja toimintoihin.

Epäpuhtaudet ja lisäaineet on tarkoitettu nimenomaan parantamaan valmiiden materiaalien ominaisuuksia ja parametreja, lähinnä parantamaan tai muokkaamalla niitä edelleen käyttöolosuhteiden mukaisesti.

Suosituimpia sementtilaasti lisäaineita ovat:

 • kalkkia. Tätä ainetta käytetään materiaalina hiekkaa lisäsideaineena. Kalkki on suunniteltu lisäämään valmiin liuoksen käyttöä sen jälkeen, kun siihen on lisätty vettä;
 • Myös tämä lisäaine vaikuttaa massan juoksevuuteen, mikä helpottaa sen käyttöä ja täyttää paremmin kaikki epäsäännöllisyydet. On tarpeen huomata, että kalkkia käytetään vain sen sulavassa muodossa;
 • mineraaliväriaineita. Nämä ainesosat on tarkoitettu vain materiaalin esteettiseen toimintaan. Ne voivat maalata liuoksen eri värejä tai sävyjä, jotta sitä voidaan käyttää viimeistelymassana tai tietyissä laatikoissa, kivillä jne.;
 • pehmentimiä. Nämä liuoksen komponentit auttavat parantamaan merkittävästi sen ominaisuuksia, antaen aineelle tiettyjä ominaisuuksia ja ominaisuuksia. Pehmittimet voivat toimia aineina, jotka vähentävät delaminaation kerrointa, säilyttävät vettä, lisäävät sitkeyttä jne.;
 • tällaisten lisäaineiden ansiosta ratkaisuun liittyvä työ paranee merkittävästi ja yksinkertaistuu.

Kaikki liuokseen käytetyt komponentit on lisättävä tiettyinä osuuksina. Jos jollakin tavalla muuttaa niitä, halutun vaikutuksen saavuttaminen ei toimi. Siksi on erittäin tärkeää seurata liuoksen kaikkien ainesosien tilavuutta ja massajäämää.

ominaisuus

On syytä huomata valmiin muurausementin sementtilaastarin 100 ominaisuudet.

Tämä monikomponenttinen materiaali on erilainen kuin kaikki muut, sen ainesosien ansiosta. Se pystyy kestämään erilaisia ​​kuormia jopa 100 kiloa neliömetriä kohden.

Ajan myötä tämä luku voi jopa kasvaa, koska materiaali on jatkuvasti kestävä ja vahva. Alkuvaiheessa, kun liuos jähmettyy, tämä tapahtuu nopeutetulla nopeudella. Jatkossa tämä prosessi hidastuu, mutta lähes kokonaan ei pääty.

Maailman käytössä käytetyn luokituksen mukaan sementtilaastimerkki 100 kuuluu luokkaan B7.5. Sen ominaisuudet ovat seuraavat:

 • vedenkestävyys W6: stä W8: een;
 • liikkuvuus Pk2: stä Pk4: een;
 • pakkasvaste F50: sta F200: een.

Kaikki viimeistellyn muuraussementtilaastin tekniset ominaisuudet, sekä tuotemerkit 100 että 150, ovat ainutlaatuisia, minkä vuoksi materiaalitiedoilla on tiettyjä sovelluksia ja käyttötarkoituksia.

Erän tekeminen

Kuinka laimentaa sementti oikein hiekalla? Ratkaisun valmistelemiseen ei viedä paljon aikaa, koska kaikki sen pakkauksessa olevat osat menevät tiettyihin oikeisiin ja oikeisiin mittasuhteisiin kuin mahdollista.

Näitä aineita on vain yhdistettävä oikeaan algoritmiin niin, että ne muodostavat täsmälleen muovimassan, jolla on tarvittavat ominaisuudet ja ominaisuudet. Aikaisemmin on vain tarpeen mitata materiaalin ohjeiden mukaan tarvittavaa vettä.

Vaivausalgoritmin toteutus on seuraava:

 1. Tarkastele kaikki valmistajan suositukset, jotka on kirjoitettu tavaroiden pakkauksessa annettuihin ohjeisiin. On parasta noudattaa täsmälleen sääntöjä, jotka yritys on määrittänyt, joka on valmistanut ratkaisun, koska se voi sisältää tietyt osat, jotka edellyttävät erityistä työskentelytapaa.
 2. Ainekset oikeassa järjestyksessä on kaadettava betonisekoittimeen tai erikoisvalmisteiseen astiaan.
 1. Kun pieni määrä vettä on lisätty, parin minuutin kuluttua seosta sekoitetaan homogeeniseen massaan asti.
 2. Tuloksena olevaan materiaaliin lisätään jäljellä oleva määrä vettä. Tämän jälkeen vaivaus tehdään, kunnes tarvittava plastisuus ja liuoksen liikkuminen saadaan. Optimaalinen sakeus tarkistetaan kallistamalla astia 45 asteen kulmassa.
 3. Jos liuos säilyy samanaikaisesti ja se ei vuoda, kaikki on tuotettu mahdollisimman oikein ja ilman haitallisia seurauksia.

Jos sementtiliete on liian ohut, on parasta lisätä hiekkaa siihen. Muussa tapauksessa sinun on lisättävä vettä.

Ratkaisuvaatimus

GOST 28013 98: lla on tiettyjä vaatimuksia valmiille muurauslaastin laastille 100. Standardien mukaan materiaali on jaettu kahteen suureen ryhmään tiettyjen kriteerien mukaan, jotka ovat:

Sideaineen tyyppi voi olla erilainen, mutta useimmissa tapauksissa on tavanomaista käyttää ratkaisua. Mutta koostumuksen tiheys on usein melko erilaista. Tämän parametrin mukaan materiaali on sekä rasvaa että laihaa.

Rasva-sementti-lietteen laadun 100 valmistusta käyttäen tavallista kvartsihiekkaa, jonka vaatimukset on esitetty GOST 8736-93: lle.

Tämän ansiosta voit lisätä merkittävästi voimaa ja vaatii myös sementin suurta käyttöä, mikä mahdollistaa kaikkien ainesosien yhdistämisen yhdessä.

Kuoronkuoriainen on oikein suosituin eri tyyppisten koristepäällysteiden joukossa. Tutustu sitten itsenäisen sovelluksen tekniikkaan.

Tile liima on yksi tärkeimmistä osista tahansa korjaus ja siksi kannattaa miettiä, kuinka paljon ostaa sen valmisteluvaiheessa. Täältä saat tietoa erilaisten laattaliima-aineiden käytöstä.

Tällä hetkellä louhoshiekka on yleisimmin käytetty rakennusmateriaali. Linkin jälkeen löydät kaikki sen tärkeimmät ominaisuudet.

Ei pidä unohtaa, että tällainen seos kovettuu paljon nopeammin, siksi on parasta valmistaa pienempi määrä sen käyttämiseksi. Lisäksi rasva-liuos voi halkeilla ajan myötä.

Ihottua materiaalia voidaan vaivata käyttämällä huokoisempaa sideainetta. Se sisältää enemmän hiekkaa ja pienen osan sementistä. Tämän takia tämäntyyppinen ratkaisu on vähemmän kestävä.

Koska se on plastisuus, se sulkee kaikki halkeamat paremmin ja jäätyy vähemmän nopeasti. Työskentely hänen kanssaan, jotkut rakentajat sanovat, on helpompaa.

GOSTin mukaan valmiin muuraussementtilaastin painon tulisi olla noin 100 kiloa / m3. Siinä on oltava tiettyjä ominaisuuksia. Joista rakentajat erottavat:

 1. Pakkasvaste. Uskotaan, että tavan- omaisen liuoksen tyypin tulisi kestää 50-1000 veden jäätymis- ja sulatusaikaa. Ensinnäkin on tärkeää, jos materiaalia käytetään rakenteiden ulkopinnalle. Tämä parametri on merkitty latinaksi kirjaimella F.
 2. Vahvuus. Tämä indikaattori mitataan kgf / cm3. Se määräytyy materiaalimerkin mukaan, joka on merkitty numeroksi. Liuoksen M100 vahvuus on 100 kgf / cm3.
 3. Vuorovaikutus muiden materiaalien kanssa. Liuoksen ei tule aiheuttaa mitään reaktioita muiden aineiden kanssa vaikuttamatta niihin.
 4. Vedenpidätys ja kerrostuminen. Uskotaan, että näiden indikaattorin optimaalinen suhde lopullisessa liuoksessa olisi 90/100 tasolla.
 5. Liikkuvuutta. Tämä liuoksen karakterisoiva parametri voidaan määrittää käyttämällä erikoista metallikartioa, jonka läpi materiaali johdetaan ja sen jäämät pinnalla arvioidaan. Liikkuvuus vaikuttaa liuoksen kykyyn täyttää huokoset ja halkeamat.
 6. Plastisuus. Tämä indikaattori vaikuttaa liuoksen hometta ja hometta, mahdollisuutta käyttää materiaalia pitkään sekä kutistumista. Plasticiteetti voidaan saavuttaa pehmittimien avulla, jotka seoksessa voivat olla eri määrät riippuen tuotantoteknologiasta ja valmistajasta.

GOSTin mukaan viimeistellyn muuraussementtilaastarin 100 pakkauksella on oltava erityiset yleissopimukset materiaalin parametrien ja teknisten ominaisuuksien arvioimiseksi.

Lisätietoja ratkaisumerkistä M100, katso videota:

Jotkut valmistajat ja materiaalikustannukset

Liuoksen valmistukseen käytetään usein erikoisvalmisteisia monikomponentti-seoksia, jotka on pakattu 25 kilogramman kussakin pussissa. Näiden tuotteiden suosituimpia valmistajia ovat:

 • PEREL, jolla on tehdas Venäjällä. Tämän valmiin muurauslaastarin 100 hinta on noin 410 ruplaa;

Laasti M-150 (B12)

Betonituotteiden tehdas "Breston" on tyytyväinen tarjoamaan omasta tuotannostaan ​​valmistettua muurauslaastia M150, joka on valmistettu ympäristöystävällisten materiaalien perusteella terveys- ja epidemiologisten standardien sekä GOST-standardien mukaisesti. Tarjoamme ympärivuorokautisia betonituotteidemme toimituksia Moskovaan ja alueeseen ilman vapaapäiviä.

Sementtilaasti M150 on laasti, jota käytetään muuraus- ja kipsityöstössä. Muurauslaasti M150, joka perustuu yksinkertaisiin ratkaisuihin lujuusluokalla B12. M150 sisältää vettä, täyteainetta ja sideainetta - Portland-sementtiä. Täyteaineena käytetään rakennushiekkaa.

Tarvittaessa lisätään lisäaineita, lisäaineita ja pehmittimiä M150-laastin seoksen lisäys, liikkuvuus, vedenkestävyys ja työstettävyys liuoksessa. Tällaisten muuttujien vähentämiseksi seoksen tarttuvuutta kuljetuksen ja kovettumisen aikana lisätään muurausliuokseen muuraus M150. Myynnissä laastilla valmis muuraus esitetty tekniset ominaisuudet - M-150 Pk4 F50.

Laastin M150 kustannukset löytyvät luettelosivulta. Muista, että luettelossa oleva sementtilaasti M150 -hinta otetaan huomioon ottamatta huomioon seoksen toimittamista rakennustyömaalle.

Etsitkö mistä ostaa sementtilaastia ympäri vuorokauden toimitusta?

Ilmoita verkkosivustolle Brestonin ylläpitäjille tilauslomakkeen kautta

Ratkaisu m150 koostumus, suhteessa 1 m3

Hiekka- ja sementtiseosten ominaisuudet - DSP-kulutus

Rakennusteollisuudessa kuivia sekoituksia kysytään lähes kaikissa suurissa teknisissä vaiheissa. Usein niitä käytetään korjausprosessissa (restaurointi). Tietyn koostumuksen spesifisyys määräytyy suurelta osin sideaineen tyypin mukaan. Tämän artikkelin aiheena ovat sementti-hiekkaseokset - niiden tyypit, ominaisuudet ja tuotteiden arvioitu hinta. DSP: iä koskevat yleiset eritelmät on kuvattu GOST 31357: ssa vuodelta 2007.

Tällaisten koostumusten pääkomponentit ovat hiekka ja sementti. Numerolla "M" tarkoitetaan kuormaa (kg / cm2), jota karkaistu kerros voi kestää. On pidettävä mielessä, että tämä indikaattori on suuntaa-antava, koska se riippuu paljon sellaisista tekijöistä kuin seoksen valmistuksen oikeellisuus seoksesta, työstöteknologian noudattamisesta ja useista muista. Esimerkiksi DSP-merkin M150 osalta se on suunnilleen yhtä suuri kuin 150 kg / cm2.

 • Koostumus ja mittasuhteet. Joissakin DSP: issä (esimerkiksi M100, M150) ei pitäisi olla orgaanisia epäpuhtauksia.
 • Kyky säilyttää vettä (GOST määrittelee vähintään 90%).
 • Jäätymisvastus (sykleinä ilmaistuna).
 • Aseta aika.
 • Kerroksen kerroin (ei saa olla ˃ 10).
 • Sementti-hiekkaseoksen kulutus 1 m2: a kohti.
 • Käytetyn kerroksen paksuus.

1. Jos myyntiin on samankaltaisia ​​ominaisuuksia sisältäviä seoksia, ennen kuin hankit tietyn koostumuksen, sinun on analysoitava kahden viimeisen indikaattorin - paksuuden ja virtausnopeuden (kg / m2) suhde. Käytäntö osoittaa, että usein DSP: n osto korkeammalla hinnalla kokonaisuutena on kustannustehokas.

2. Valmistajan ilmoittama kulutus, joka on m2, on tarkoitettu ammattilaiselle ja korkealle. Siksi, kun arvioidaan DSP: n ostamisen mahdollista toteutettavuutta, otetaan tämä huomioon myös. Kipsin, laastin tai muurauslasten todellinen kulutus on noin 8-12% enemmän.

laji

Käytetään sementti-hiekkakäsittelyratkaisujen valmistukseen. Sen pääkomponenttien lisäksi siinä on kalkkia. Koska sementin osuus pienenee, M100 on edullisempi. Tällaisia ​​koostumuksia, lukuun ottamatta kipsiä, käytetään pohjan tasoittamiseen ja pienempien puutteiden poistamiseen pinnoilta (halkeamat, halkeamat, murtumat).

Tätä tuotemerkkiä pidetään yleismaailmana ja sitä käytetään erilaisten teknisten toimintojen suorittamiseen. Sementti-hiekkaseos M150 sopii yhtä hyvin kipsi- ja muurauskoostumusten valmistukseen. Sitä käytetään laattojen valmistuksessa, erilaisissa korjauksissa. Periaatteessa jokapäiväisessä elämässä M150-brändi useimmissa tapauksissa korvaa muut. Jos määrität oikein sementtilietteen halutut ominaisuudet, muuttamalla komponenttien suhdetta on mahdollista saavuttaa parannus lopullisen tuotteen tietyissä ominaisuuksissa. Näiden yhdisteiden kysyntään vaikuttavat myös niiden hyväksyttävät kustannukset.

 • Suositeltava kerrospaksuus (mm) - 5 - 50.
 • Kulutus per m2 - noin 16,5 kg (1 cm).
 • Aika (tunti): sementtiseoksen asetus - 2, karkaisu - 24.

Kun olet valmis muurauslaasti 150, sinun täytyy nähdä, mitä lisäaineita sen koostumus on. Esimerkiksi se täyttää pakkasvastuksen vaatimukset. Kerroksen paksuus on myös tärkeä valmistajan suosittelemalle kulutukselle m2.

Näitä sementtipohjaisia ​​seoksia kutsutaan usein kokoonpanoksi ja muuriksi. TsPS M200: tä annetaan useita muunnelmia, joista jokainen on keskittynyt konkreettisiin sovelluksiin - kipsinvalmistukseen, muurausratkaisuun, liittimeen ja jopa pohjaan. Saatu keinotekoinen kivi (kerros) on ominaista riittävän lujuudella. Arvioitu kulutus (paksuus 5 mm): 7,5-8,5 kg / m2.

Näitä seoksia jokapäiväisessä elämässä kutsutaan peskbetoni- tai perustus DSP: ksi. Niiden hinta on hieman korkeampi ja käyttöalue ei ole yhtä suuri kuin M150-kokoonpanoissa. Sementti-hiekkaseoksia käytetään silloin, kun ominaisuus, kuten lujuus, on yksi tärkeimmistä. On suositeltavaa ostaa muurauslaastareita asennettaessa lohkorakenteita, järjestämällä massiivisia saviä ja vastaavia. Mutta kipsi M300 ei ole sopiva. Litteän ruiskutus noin 19,5 kg.

Mittasuhteisiin vaikuttaa useita tekijöitä. Ensinnäkin ratkaisun tarkoitus; toiseksi sementtimerkki; kolmanneksi sen julkaisupäivä. Joistakin syystä monet unohtavat jälkimmäiset. On pidettävä mielessä, että sementin varastointiin, jopa asianmukaisissa olosuhteissa, se menettää vähitellen alkuperäiset ominaisuudet. Tällöin sen osuus pitäisi kasvaa hieman varastointijakson mukaan. Siksi kaikki Internetissä olevat arvot ovat vain suuntaa-antavia, kun otetaan huomioon kaikki koostumuksen valmisteluominaisuudet.

Todella työskentelevä oikeudellinen tapa säästää.
Kaikkien täytyy tietää!

Lisäksi suhteissa ensimmäisessä sijainnissa - sementillä, toinen hiekka.

Pääsääntöisesti arvot 400 tai 500 ovat sementtiä. Ensimmäisessä tapauksessa osuus on 1 - 2 ja toisessa 1-3. On mahdollista pienentää halkeamien todennäköisyyttä karkaistulle kerrokselle lisäämällä lasikuitua DSP: hen lattiapinnoille (0), 7-0,9 kg / m3 seosta.

Työn laatu määrittelee suuresti sauman paksuuden. Tältä osin paljon riippuu siitä, kuinka huolellisesti valmistettu (kuivattu, seulottu) hiekka. Siksi sementin 1 osaa käytetään yleensä 3 - 5 osaan irtotavarasta.

Muurausseos tulisi tehdä pieninä määrinä. Masters kokeilee ensin yksittäisten tiilien laatua, empiirisesti määrittämällä tarvittavan osuuden käytettävissä olevalle sideaineelle ja hiekalle. Samanaikaisesti sementin likimääräinen kulutus munimakkaraa kohti kirkastuu. Näin voit optimoida useita kuluja.

3. Kipsilevy laastille.

Riittää, että otat sideaineen brändin M200 - M300. Suositeltu osuus on 1-3.

Valmistus DSP: n äänet

1. Laatu ei riipu pelkästään osien oikeasta valinnasta (tuotemerkillä, viljalla) vaan myös sekoittamisen perusteellisuudesta. Käsin on lähes mahdotonta saavuttaa tämä, vaikka käytetään myös valmiita (myymälä) -seoksia. Arkielämässä on suositeltavaa käyttää suutinta lävistimeen (sähkö / porakone). Tällainen laite ei ole alijäämä, ja sen hinta ei ylitä 210 ruplaa.

2. Yritykset vähentää sementin kulutusta lisäämällä hiekkamääriä ei johda mitään hyvään aikaan. Liuoksen jousto laskee, halkeamia ja siruja ilmestyy, levyn lujitus altistuu - eikä tämä ole täydellinen luettelo "yllätyksistä". Komponenttien suhdetta voidaan käsitellä vain suositelluissa mittasuhteissa.

3. Kun sementtiä varastoidaan puoli vuotta, se menettää ominaisuutensa noin puoleen. Tällaisissa tapauksissa osuuksia on muutettava.

4. Älä unohda vettä. Sen ylimäärä johtaa keinokivien lujuuteen ja lisää kovettumisaikaa.

Mitkä ovat sementti-hiekkaseoksen mittasuhteet?

Kun lähdet suoraan minkä tahansa mallin rakentamiseen, hankkeen laatimisen jälkeen sinun on ostettava ostoksia etsimään laadukkaita materiaaleja. Erilaisten muuraustyön tekeminen, betonilattiat, tiilien seinien rakentaminen, halkeamien ja muiden vikojen poistaminen, tulisi käyttää kuivaa sementti-hiekkaseosta.

Mutta rahan säästämiseksi sinun on ennalta määrättävä tarvittava määrä rakennusmateriaalia. Tässä sinun on laskettava virtausnopeus, joka vuorostaan ​​riippuu rakennustyypistä.

Seos, joka koostuu kuivasta hiekasta ja sementistä, on nykyään erittäin vaatimaton. Syynä tähän suosioon johtuu valmistuksen helppous, edullinen ja tehokas tulos.

Tarvittavan ratkaisun löytämiseksi sinun tarvitsee vain lisätä vettä oikeaan määrään. Nykyään kuitenkin voit ostaa pehmittimiä sisältävän tuotteen. Näiden komponenttien tyyppi määrittelee lopullisen ratkaisun ominaisuudet.

Valmistajat käyttävät kemiallisia lisäaineita valmistusprosessissa, koska ne pystyvät parantamaan seoksen ominaisuuksia ja koostumuksen täydellistä yhteensopivuutta tietyissä käyttöolosuhteissa.

Näiden komponenttien lisäämisen tuloksena on tällaisten ominaisuuksien lisääntyminen:

 • tarttuvuus;
 • vedenpitävyys;
 • kulumiskestävyys;
 • vastustuskyky pakkaselta.

Videossa kuvataan sementti-hiekkaseoksen mittasuhteet:

Kaikilla käytettävissä olevilla sementti-hiekkaseoksilla on monipuolinen tarkoitus. Niitä voidaan torjua epätasaisia ​​halkeamia, kun asennetaan eri luonto, täyttämään lattia, muuraus. On olemassa yksi suuri ero kaikkien läsnäolevien tuotteiden välillä, nämä ovat lujuusindikaattoreita. Esimerkiksi sementin ja hiekan merkkiominaisuudelle M100, niiden välinen suhde on 1: 3.

Laboratoriossa olosuhteissa esitetty tuote pystyy kestämään hydraulipuristimen paineen jopa 100 kg / cm2 28 päivän ajan. Tämän vuoksi sitä voidaan aktiivisesti käyttää halkeamien korjaamiseen tai vain tiilien asettamiseen. Mitä virtaa varten, se voidaan laskea käyttämällä seosta koskevia tietoja, mikä ilmoittaa valmistajalle.

Jos puhumme pehmitetyistä seoksista, niitä kutsutaan usein "valettu betoni" tai "karkea tasoittaminen lattialle". Tällaisen materiaalin käyttäminen käyttämällä brändin laatua, joka ei ole alempi kuin M200. Jos tämä ehto ei täyty, ratkaisu alkaa ryömiä seinistä ja leviää lattialle.

Pehmennetty seos on ytimestään sama sementti ja hiekka (1: 3), mutta lisäämällä pehmittimen. Mitä nämä täydennykset ovat? Niiden ansiosta on mahdollista laimentaa syntynyt liuos nestemäisen hapan kerman koostumukselle. Tämän seurauksena on mahdollista vähentää veden tarvetta ja parantaa virtausta.

Pehmittimen läsnäolo aikaansaa erinomaisen kovettumisen ilman, että muodostuu halkeamia, jotka voivat muodostua kutistumisen aikana. Lisäksi on tärkeää lisätä lusikka pyykinpesuaineeseen seokseen. Jos laitat rkl ruuan jauhetta rungon kauhalla, voit saavuttaa saman vaikutuksen kuin seoksen käyttäminen pehmittimen kanssa. Mutta monet tuotantolaitokset käyttävät pehmittimiä tiettyyn määrään estääkseen lopullisen koostumuksen leviämisen prosessin.

Täällä voit tutustua uunin tiilien koonormeihin.

Nyt on syytä harkita tietyn tuotemerkin sementti-hiekkaseoksen kulutusta ja erityistapauksia. Kuivan sementti-hiekkaseoksen keskimääräinen kulutus per m2 on noin 1,7-1,9 kg. Tässä tapauksessa perustavanlaatuinen tekijä on paksuus. Jos sinun on käsiteltävä 1 m2: n pintaa, jonka kerrospaksuus on 2 mm, materiaalin kulutus voi olla 3,6 kg. Paksuus 5 mm - 9 kg.

Käytännössä tilanne on seuraava: lattian kaataminen, jonka paksuus kestää 10 mm, materiaali lähtee 21-22 ksh / m2. Näiden tietojen perusteella voidaan päätellä, että 400 kg hiekkakiveä M300 menee 20 m2: iin.

Tarkastele nyt materiaalityyppejä ja niiden kulutusta:

 1. Sekoita lattiapinnoille olohuoneessa. Mitkä ovat sementin ja hiekan väliset mittasuhteet. Tässä tapauksessa sinun on käytettävä materiaalia M150 tai M200. Tällaisten parametrien saamiseksi tarvitaan M500-sementti ja hiekka 1: 3-suhteessa. Voit myös käyttää sementtiä M200, sen suhde hiekkaan on 1: 2. Olisi erittäin mukavaa laittaa liuos lasikuitua määrä 800 g / m3. Kulutus tässä tapauksessa on 20-21 kg / m2. Seuraavassa kuvataan yksityiskohtaisemmin CCP: n kulutus lattiapäällysteelle 1 m2: ksi. Yksi suosituimmista valmistajista on Vetonit:
 2. Rappauspinnat. Seoksen valmistaminen suhteessa 1: 3. Materiaalin määrä per m2 on 17 kg.
 3. Muurausseinät. Liuoksen valmistelussa on kiinnitettävä erityistä huomiota puhtaaseen hiekkaan. Jos ylimääräisiä sulkeumia esiintyy, sinun tulee seuloa materiaali. Vain silloin voit saada homogeenisen massan, jonka avulla voit pitää tiilet tiukasti kiinni. Osuudet voivat olla 1: 3 tai 1: 6. Kulutus per m2 on 0,05 m3. Tässä kuvataan kiukaan laastin mittasuhteet.

Laskennan ominaisuudet

Riippumatta käyttötarkoituksesta, jossa on tarpeen käyttää seosta, 1 m3: n saamiseksi tarvitaan hiekan kuutio. Betonipäällysteen muodostamiseksi vaaditaan sementtimäärää ottaen huomioon suhde 1: 3. Tarvittavan seoksen saamiseksi tarvitset 465 kg hiekkaa. Levitysmenetelmää varten käytetään rakennusseoksia M150 ja M200, joiden valmistuksessa käytetään sementtiä M400 ja M500, joiden kulutus on 490 ja 410 kg / m3.

Video-sementti-hiekkaseoksessa GOST:

Kun seinät rakennetaan hiekosementtiseoksen avulla, perinteinen suhde on 1: 4. Niinpä 350 kg riittää 1 m3: aan. Jos kalkkikivipäällyste asetetaan, virtaus on pienempi - 0,22 m3. Kantavien seinien rakentamiseen vaaditaan korkeampilaatuista sementtiä. Kun kalkki on läsnä laastilla, on välttämätöntä käyttää suhdetta 1: 3. Lisää tietoa sementti-hiekkaseoksen kulutuksesta 1m2 kohti on täällä kirjoitettu.

Veden lisäämisprosessi on "silmällä" sen mukaan, miten paksua johdonmukaisuutta haluat saada. Paljon riippuu materiaalin ominaisuuksista virtauksen laskennassa. Tässä tapauksessa viskositeetti, tiheys ja kuivausaika ovat tärkeässä asemassa.

Sementti-hiekkaseos on tänään yksi suosituimmista rakennusmateriaaleista. Laaja valikoima näistä tuotteista kuitenkin usein vaikeuttaa oikean kokoonpanon valitsemista. On myös erittäin tärkeää ottaa huomioon seoksen kulutus, koska tietyn työn tekeminen on omaa. Saatat olla kiinnostunut tietämään, mikä kipsiasema hiekka- ja sementtilaastille. Linkki kuvaa kuivaa sementtihiekkaa, m 150.

Laastin koostumuksen ja mittasuhteiden laskeminen

Laskimen käyttötarkoitus

Laskinlaasti on suunniteltu laskemaan sementti-hiekka- ja sementti-slaydite-laastien mittasuhteet ja koostumus, tarvittavan liikkuvuuden ja kustannuslaskennan valinta.

Kun täytät tiedot, kiinnitä huomiota lisätietoihin merkillä Lisätiedot

Rakenteella - alue, jossa on mahdotonta tehdä ilman sementtilaastia. Laastin lujuus riippuu siitä, millaista sementtimerkkiä käytät, hiekkakerroksen moduulista ja kovettumisvaatimusten noudattamisesta. Laasti on käytettävä viimeistään 30 minuutin kuluttua tuotannosta.

Laastin valmistusmenetelmä.

Hiekkaa ja sementtiä kuivaan sekoitus vaadittuihin mittasuhteisiin ja vähitellen kaada vettä, jotta saadaan haluttu liikkuvuus. Tarvittaessa pehmittimien alkuperäinen määrä aluksi laimennetaan vedessä. Jotta vältät liuoksen tarttumisen betonisekoittimen seinämiin, on välttämätöntä kaataa vettä seokseen pienissä osissa.

Vaadittu ratkaisuaste riippuu käytettyjen materiaalien laadusta. Esimerkiksi muuraus, jossa on tiemerkki M100, on välttämätöntä vaivata saman brändin ratkaisu. Voit luoda ratkaisun säätiön perustaksi käyttämällä ratkaisua, jonka vahvuus on pienempi kuin säätiön vahvuusmerkki. Halutun brändin ja liikkuvuuden laskemiseksi käytä laskinta laastin koostumuksen ja mittasuhteiden valintaan.

Rakennusratkaisujen koostumuksen laskenta suoritetaan SP 82-101-98: "Rakennusratkaisujen valmistelu ja käyttö" ja GOST 28013-98: "Rakennusratkaisut. Yleiset tekniset edellytykset.

Sementtilaastujen mukavampaa työtä varten on tarpeen käyttää pehmittimiä tai tavallisia pesuaineita kotitalouskäyttöön. Ne auttavat ratkaisemaan liuoksen plastisuutta ja yksinkertaistamaan vaivausprosessia. Pehmittimien valinta on riittävän suuri, sinun on valittava sopivimmat olosuhteet esimerkiksi kylmällä säällä pakkasnesteen lisäaineiden pehmittimiä.

Tiilien ja rakennuspalikoiden asentamista varten on "lämpimiä" ratkaisuja, joihin lisätään lämpöä säästäviä sideaineita, kuten polystyreenivaahtoa, laajennettua savea ja perliittihiekkaa. Tällaiset ratkaisut estävät lämmön menetyksen "kylmien siltojen" kautta ja tekevät seinistä monoliittisempi ominaisuuksiltaan.

Tärkeä parametri on ratkaisun liikkuvuus. On valittava se, joka vastaa työn tyyppiä. Rakenneratkaisujen liikkuvuuskaava:

 • P1 - roskakivien asettaminen värähtelemällä
 • P2 - roskakivien tavallinen asennus; Seinien asennus ja liitos suurien levyjen ja lohkojen seinämiin
 • P3 - ontto ja kiinteä tiilet, rakennuspalikat; raunioiden muuraustyöt
 • P4 - rappaus

Koostumuksessa on erilainen 3 ratkaisutyyppiä.

 1. Kalkkilaasturit - niiden lujuus on pienempi kuin puhtaan sementtilaasti, mutta ne ovat lämpimämpiä ja niiden plastisuus on suurempi. Käytetyn kalkkikastikkeen, maapähkinän ja hiekan valmistukseen.
 2. Sementti-kalkkilaasti - Se sisältää sementti- ja kalkkipastaa. Se on erittäin muovia ja sillä on suuri lujuus, sitä voidaan käyttää lähes kaikenlaiseen muuraukseen.
 3. Sementti-hiekkalaasti - Se perustuu sementtiin ja hiekkaan. Tällainen seos, jossa ei ole pehmittimiä, on melko kova, samoin kuin istumista.

Seuraavassa on esitetty suoritettujen laskelmien luettelo, jossa on lyhyt kuvaus kustakin tuotteesta. Jos et löydä vastausta kysymykseesi, voit ottaa meihin yhteyttä palautteella.

Maakohtaiset asiat

Rakentaminen ja mökki selkeällä kielellä

Sementin laastin merkki ja tekniset tiedot

Muurauslaastia käytetään tiilien kiinnittämiseen toisiinsa. Tällaisen liuoksen kiinteyttämiseksi saadaan kestävä rakenne.

Lisäksi voit lukea artikkeleita:

Mutta itse rakenteen vahvuus riippuu ratkaisun brändistä - sitä korkeampi se on (eli ratkaisu voi kestää suurempaa puristuskuormaa) - sitä voimakkaampi ja kestävämpi on tuloksena oleva rakenne.

Merkitse valmis muuraus sementtilaasti

Pohjimmiltaan liuokset luokitellaan koostumuksen mukaan: sekoitettu, kalkki, savi, sementti (eli se, mitä lisätään liuoksessa olevan sementin, veden ja hiekan lisäksi) ja brändin mukaan.

SNiP: n mukaan liuokset on merkitty kirjaimella "M" ja sitten numeroilla (50, 75, 100, 150, 200 ja niin edelleen)

Nämä nimet vaihtelevat keskenään kompressoinnin, lujuuden ja muiden parametrien suhteen.

Merkintä on melko yksinkertainen ja osoittaa sementin ja hiekan suhde.

Muurauslaastin koostumuksen mittasuhteet:

Sementti-savi laasti

Liuoksen tuotemerkin riippuvuus sementin ja hiekan merkistä (sementti, savi, hiekka)

Sementti-kalkkilaasti (sementti, kalkki, hiekka)

Sementti-hiekkalaasti (sementti, hiekka)

Lisäksi tietyt lisäaineet lisätään usein liuoksiin, jotta ne saavat erityisominaisuuksia, kuten:

 • Suurempi sitkeys;
 • Pakkasenkestävyys;
 • Suurempi tarttuvuus;
 • Suuri vahvuus;
 • Pienempi huokoisuus;
 • Ja paljon muuta.

Sementti laasti, mikä merkki on parempi ottaa muuraus ja sinetti osat seinään

Nyt meidän pitäisi puhua tietynlaisten ratkaisujen käytöstä.

Merkitse M-50. Sitä voidaan käyttää kiven ja tiilen asettamiseen (mutta vain matalille rakennuksille), mutta sitä käytetään pääasiassa epäsäännöllisyyksien simulaattorina (se ei kestä raskaita kuormia).

Laastin koostumuksessa kalkilla. Tämä ratkaisu voi täyttää saumat (myöhemmin ne saavat kosteutta kestäviä ominaisuuksia).

Merkitse M-75. Käytetään sisäseinien (kuten myös perustusten) tai muiden muuraustöiden rakentamiseen sisätiloissa. Sitä voidaan käyttää tasoituslaitteena kipsauksen aikana.

Useimmin tätä ratkaisua käytetään asennuspaloissa, vahvistetuissa betonirakenteissa ja jopa lattiapäällysteellä. Käytä yleensä rakennussarjaa 2,5 mm: n murto-osaan (mikä lisää vahvuutta).

Mark M-100. Suosituin seos, sitä käytetään sekä sisäisiin että ulkoisiin töihin. Jos lisäät tähän seokseen erilaisia ​​pehmittimiä, sitä voidaan käyttää myös kipsaustyön yhteydessä.

Hiekka-osuus tässä tapauksessa on 0,5-1 mm.

Mark M-150 on myös suosittu, sitä käytetään monikerroksisten rakennusten rakentamiseen, monimutkaisuuden lisäämiseen. Tällaisella liuoksella kuivatuksen aikana on riittävää lujuutta ja kovuutta, jotta rakennus pystyy kestämään vuosikymmeniä.

Sitä voidaan käyttää myös kerroksina ja kipinä kosteissa tiloissa (suurella kosteudella).

Mutta useammin tätä ratkaisua ei käytetä muurauksessa, vaan perustettaessa perustuksia pinnalle alhaisella lujuudella. Ei herkkä alhaisille lämpötiloille.

Merkitse M-200. Ratkaisu osoittautuu lämpöä kestävältä, tulenkestäväksi, ei kastu. Sitä käytetään useammin erikoissuunnittelussa (jossa aggressiiviset ympäristöt ovat tarpeeksi) ja monimutkaisia ​​esineitä.

Pesuaineina sitä käytetään paikoissa, joissa on korkea ohjattavuus (jossa monet ihmiset lähtevät päivittäin - sairaaloita, kouluja, ruokaloita jne.).

Seinämissä olevien seinien tai kuoppien tapauksessa on parempi käyttää tavanomaista M-75 tai M-100 liuosta. Tällaisilla ratkaisuilla on riittävät voimat näille teoksille.

Ratkaisun valmiit muurausementit merkitsevät 150 ominaisuutta


Yleiset tekniset edellytykset

Esitelmäpäivämäärä 1999-07-01

1 KEHITYS valtion keskus tutkimus- ja kehitystoiminta- ja suunnittelutehtävässä on monimutkaisia ​​rakennusrakenteiden ja -rakenteiden ongelmia. VA Kucherenko (TsNIISK, VA Kucherenko), betoni- ja betonirakenteiden tutkimus, suunnittelu ja teknologiainstituutti (NIIZBB), johon osallistui Venäjän federaation AOZT-kuivaseosten kokeellinen tehdas ja Roskonitstroy JSC

2 STANDARDISEN, teknisen sääntelyn ja rakentamisen sertifikaatin (ISTCC) hyväksymät valtioneuvoston tieteellinen ja tekninen komissio hyväksyi 12. marraskuuta 1998.

Valtion rakennusalan hallintoelimen nimi

Armenian tasavallan kaupunkikehitysministeriö

Asunto- ja rakennuspolitiikan valiokunta Kazakstanin tasavallan energia-, teollisuus- ja kauppaministeriön toimistossa

Arkkitehtuurin ja rakentamisen valtion tarkastaja Kirgisian tasavallan hallituksen alaisuudessa

Moldovan tasavallan alueellisen kehityksen, rakentamisen ja julkishallinnon ministeriö

Tadžikistanin tasavallan presidentti

Uzbekistanin tasavallan arkkitehtitoimisto

4 TOIMIHENKILÖSTÖ 1. heinäkuuta 1999 Venäjän federaation valtion standardina Venäjän valtion rakennuskomitean 29.12.1998 tekemällä päätöksellä N 30

1 Soveltamisala

1 Soveltamisala

2 Normatiiviset viitteet


Tässä standardissa käytetyt normatiiviset asiakirjat on lueteltu liitteessä A.

3 Luokittelu

3.1 Rakennusratkaisut luokitellaan seuraavasti:

3.1.1 Päätarkoituksiin ratkaisut jaetaan seuraavasti:

3.1.2 Käytettyjen sideaineliuosten mukaan jaetaan seuraavasti:

3.1.3 Keskimääräisen tiheyden osalta ratkaisut jaetaan seuraavasti:

3.2 Tilauksen yhteydessä laastin merkinnässä on oltava lyhennemerkintä, joka osoittaa valmiusasteen (kuiville laastiyhdistelmille), käytettävän sideaineen tarkoituksen, tyypin, lujuuden ja liikkuvuuden laadun, keskimääräisen tiheyden (kevyiden liuosten) osalta ja tämän standardin merkinnän.

4 Yleiset tiedot

4.1 Rakennusratkaisut valmistetaan tämän standardin vaatimusten mukaisesti valmistajan hyväksymien teknisten määräysten mukaisesti.

4.2 Laastin ominaisuuksiin kuuluvat laastin seosten ominaisuudet ja karkaistu laasti.

4.2.1 Laastinseosten pääominaisuudet:

4.2.2 Karkaistun liuoksen pääasialliset ominaisuudet:

4.3 Laastin seosten liikkuvuudesta riippuen jaetaan taulukon 1 mukaisesti.

Uppopallon liikkuvuusaste, cm

4.4 Laastinseosten vesitilavuuden tulee olla vähintään 90%, savipitoiset liuokset - vähintään 93%.

4.5 Tuoreiden seosten erottaminen ei saa ylittää 10: tä prosenttia.

4.6 Laastiyhdistelmässä ei saa olla yli 20% sementtimassaa lentotuhkaa.

4.7 Laastinseosten lämpötila käyttöhetkellä olisi oltava:

a) muurauslaastit ulkopintaan - taulukon 2 ohjeiden mukaisesti;

b) päällystysratkaisuja, joissa on lasitetut laatat vähintään ulkolämpötilassa, ° С, vähintään:

c) kipsilevyt, joiden ulkolämpötila on vähintään ºC, vähintään:

Keskimääräinen päivittäinen ulkolämpötila, ° C

Laasti lämpötila, ° С, ei vähemmän

tuulen nopeudella, m / s

Mistä 10 miinus 20: een

Huom. - Muurausseosten sekoituksissa asennuksen aikana seoksen lämpötilan on oltava 10 ° C korkeampi kuin taulukossa on ilmoitettu.

4.8 Kuivien laastiseosten kosteuspitoisuus ei saa ylittää 0,1 painoprosenttia.

4.9 Karkaistun liuoksen laadun normalisoidut indikaattorit olisi varmistettava hankkeen aikakaudella.

4.10 Ratkaisujen puristuslujuus projektikaudella on tyypillistä seuraaville merkille: M4, M10, M25, M50, M75, M100, M150, M200.

4.11 Liuosten sulamisvastus on ominaista tuotemerkkejä.

4.12 Karkaistujen liuosten keskimääräinen tiheys projektiaikana on oltava kg / m:


Kuluttaja määrittelee ratkaisujen keskimääräisen tiheyden normalisoidun arvon teosten hankkeen mukaisesti.

4.13 Liuoksen keskimääräisen tiheyden poikkeama kasvun suunnassa on enintään 10 prosenttia vakiintuneesta hankkeesta.

4.14 Materiaalivaatimukset laastinvalmistuksessa

4.14.1 Laastareiden valmistukseen käytettävien materiaalien on vastattava näiden materiaalien standardien tai teknisten eritelmien vaatimuksia sekä tämän standardin vaatimuksia.

4.14.2 Sitovina aineina on käytettävä seuraavaa:

4.14.3 Ratkaisujen valmistukseen käytettävien sidosmateriaalien valinta riippuu niiden tarkoituksesta, rakenteiden tyypistä ja niiden käyttöolosuhteista.

4.14.4 Sementin kulutus 1 m: n hiekalla lajeissa sementin ja sementin sisältävien sideaineiden osalta tulisi olla vähintään 100 kg ja muurauslaastareita rakenteesta riippuen ja niiden käyttöolosuhteista vähintään liitteessä G.

4.14.5 Kipsi- ja päällystysliuosten valmistukseen tarkoitetun sementtiyhdisteen alkalipitoisuus ei saa ylittää 0,6 painoprosenttia.

4.14.6 Kalkkisideainetta käytetään hydratoituneessa kalkissa (kaatopaikassa), kalkkipastaa, kalkin maitoa.

4.14.7 Paikanvaraajana on käytettävä seuraavaa:

4.14.8 Yhdisteen suurin raekoko on oltava enintään mm:

- muuraus (lukuun ottamatta raunioiden muurausta)

- kipsi (paitsi päällystakki)

- kipsiä


Kiillotusliuosten pitoisuus yli 2,5 mm ja yli 1,25 mm päällyste- ja kipsilevyjä varten ei ole sallittua.

4.14.9 Kuumennettaessa aggregaatteja niiden lämpötila käytettävän sideaineen mukaan ei saa olla korkeampi kuin ° C käytön aikana:

- sementti-kalkki, sementti-savi ja savi sideaine

- kalkki-, savi-kalkki-, kipsi- ja lime-kipsisideaine

4.14.10 Aggregaattien haitallisten epäpuhtauksien pitoisuus ei saisi ylittää GOST 26633: n vaatimuksia hienojen aggregaattien osalta.

4.14.11 Laastinseosten valmistukseen käytettävien materiaalien luonnollisten radionuklidien spesifinen tehokas aktiivisuus ei saisi ylittää raja-arvoja riippuen laastin seosten käytöstä GOST 30108: n mukaisesti.

4.14.12 Kemiallisten lisäaineiden on täytettävä GOST 24211 -standardin vaatimukset.

4.14.13 Vettä laastinseosten sekoittamiseen ja lisäaineiden valmistamiseen käytetään GOST 23732: n mukaisesti.

4.14.14 Laastinseosten irtotavarana olevat raaka-aineet annostellaan painon mukaan, nestemäiset aineosat annostellaan painon tai tilavuuden mukaan.

4.15 Merkintä, pakkaaminen

4.15.1 Kuiva-laastiyhdistelmät on pakattu GOST 10354: n mukaan enintään 8 kg: n painoisiin muovikalvoihin tai GOST 2226: n mukaisiin paperikasseihin, joiden paino on enintään 50 kg.

4.15.2 Jokaisessa pakkauksessa on oltava merkityt kuivat laastin seokset. Merkintä on selvästi sovellettava pakkaukseen, jossa on pysyvä muste.

4.15.3 Laastiyhdistelmillä on oltava laatuasiakirja.

5 Hyväksymissäännöt

5.1 Valmistajan teknisen valvonnan on hyväksyttävä laastinseokset.

5.2 Laastin seokset ja liuokset otetaan erissä hyväksymisen ja säännöllisen valvonnan avulla.

5.3 Kaikkien laastiseosten ja -ratkaisujen on oltava hyväksyttyjä kaikissa standardoiduissa laatuindikaattoreissa.

5.4 Kun kukin erä otetaan vastaan, laastin seoksesta otetaan vähintään viisi pistemäärää.

5.4.1 Pistemäiset näytteet otetaan laastinseoksen valmistuksen paikalle ja / tai sen käyttöpaikalle useista eristä tai paikoista, joissa seos on lastattu. Säiliön näytteenottopaikat olisi sijoitettava eri syvyyksiin. Laastin jatkuvaa syöttöä varten pistemäiset näytteet otetaan eri aikaväleillä 5-10 minuutin ajan.

5.4.2 Pistemittaukset näytteenoton jälkeen yhdistetään kokonaismäärään, jonka massa on riittävä määrittämään kaikki hallintalaitteiden ominaisuudet laastin seosten ja liuosten laadussa. Valittu näyte sekoitetaan perusteellisesti ennen testausta (lukuun ottamatta seoksia, jotka sisältävät ilmassa kulkeutuvia lisäaineita).

5.4.3 Käyttövalmiin laastirakenteen testaus olisi aloitettava normaalin liikkuvuuden säilytysaikana.

5.5 Kunkin erän liikkuvuutta ja keskimääräistä tiheyttä on valvottava vähintään kerran valmistajan siirtymää kohti sen jälkeen, kun seos on purettu sekoittimesta.

5.6 Laastinseosten valmistukseen käytettävien materiaalien säteilyhygieeninen arviointi suoritetaan näiden materiaalien toimittajien antamien laatuasiakirjojen mukaisesti.

5.7 Käyttövalmiit liuosseokset vapautetaan ja otetaan talteen. Laastin seoksen tilavuus määräytyy laastin sekoittajan tuotoksen tai kuljetus- tai mittasäiliön tilavuuden mukaan.

5.8 Jos laastin laadun tarkastamisessa ilmenee eroa ainakin yhdestä standardin teknisistä vaatimuksista, tämä laastierä hylätään.

5.9 Kuluttajalla on oikeus suorittaa valvontatarkastus laastin seoksen määrästä ja laadusta tämän standardin vaatimusten mukaisesti GOST 5802 -menettelyn mukaisesti.

5.10 Valmistajan on ilmoitettava kuluttajalle pyynnöstä valvontatestien tulokset viimeistään 3 päivän kuluttua niiden valmistamisesta ja siinä tapauksessa, että normalisoitua indikaattoria ei ole vahvistettu, ilmoitettava kuluttajalle välittömästi.

6 Tarkastusmenetelmät

6.1 Kuurausseosten näytteet on otettava 5.4, 5.4.1 ja 5.4.2 kohdan vaatimusten mukaisesti.

6.2 Materiaaleja laastinseosten valmistukseen testataan näiden materiaalien standardien ja eritelmien vaatimusten mukaisesti.

6.3 Kemiallisten lisäaineiden laatu määritetään niiden tehokkuuden indikaattorilla laastin ominaisuuksista GOST 30459: n mukaan.

6.4 Lisäaineiden käyttöliuoksen pitoisuus määritetään GOST 18481: n mukaisella hydrometrillä standardien ja spesifikaatioiden vaatimusten mukaisesti.

6.6 GOST 5802: n mukaan määritetään liikkuvuus, keskimääräinen tiheys, vedenpidätyskyky ja laastikerrosten kerrostuminen.

6.7 Laastin seosten sisältämän ilman määrä määritetään GOST 10181: n mukaan.

6.8 Laastin lämpötila juuri valmistettujen seosten lämpötila mitataan lämpömittarilla, upottamalla se seokseen vähintään 5 cm: n syvyyteen.

6.9 Kiinteytettyjen liuosten puristuslujuus, jäätymislujuus ja keskimääräinen tiheys määritetään GOST 5802: n mukaan.

6.10 Kuivien laastiseosten kosteus määritetään GOST 8735: n mukaan.

7 Kuljetus ja varastointi

7.1 Kuljetus

7.1.1 Käyttöön tarkoitettuja laastinseoksia on toimitettava kuluttajalle erityisesti niiden kuljetukseen suunnitelluissa ajoneuvoissa.

7.1.2 Kuituseosten käytettyjen kuljetusmenetelmien tulisi sulkea pois sideaineen taikinan, saostumisen ja epäpuhtauksien häviäminen seoksessa.

7.1.3 Pakatut kuivat laastiseokset kuljetetaan maanteitse, rautateitse ja muilla kuljetustyypeillä tämän kuljetustyypin osalta voimassa olevien kuljetus- ja lastinpurkusääntöjen mukaisesti.

7.2 Varastointi

7.2.1 Käyttövalmiiksi joutuvaan rakennustyömaalle toimitetut laastinseokset on ladattava uudelleen lastausnostureihin tai muihin säiliöihin edellyttäen, että seosten määritetyt ominaisuudet säilyvät.

7.2.2 Pakkauslaasti kuivaseokset säilytetään kuivissa kuivissa tiloissa.

7.2.3 Kuiva-aineen kestoaika on 6 kuukautta valmistuspäivästä.

LIITE A (viite). Luettelo sääntelyasiakirjoista


GOST 4.233-86 SPKP. Rakentaminen. Rakennusratkaisuja. Indikaattoreiden nimikkeistö

GOST 30459-96 Lisäaineet betoniin. Menetelmät tehokkuuden määrittämiseksi

Sementtilaastujen tyypit ja ominaisuudet GOST 28013 98: n mukaan

Laasti on seos, joka koostuu erityisesti valituista komponenteista, joiden ansiosta on mahdollista saada kiinteä materiaali. Laastin koostumuksessa voi olla läsnä seuraavia komponentteja: epäorgaanista sideainetta, hienoa aggregaattia ja erityisiä lisäaineita.

Käytä valmiita tuotteita rakennusalalla ei ainoastaan ​​säätiön järjestelyissä vaan myös tiettyjen viimeistelytoimien suorituksessa. Tärkeimmät valintaperusteet, joiden avulla ratkaisun valinta pysyy kestävänä, pitkäikäisenä ja suhteellisen alhaisena.

kuvaus

Luokittelu määrittelee niiden jakautumisen seuraaviin tyyppeihin:

 • Raskas, jolle on tunnusomaista yli 1 500 kg / m3: n indikaattorit.
 • Kevyt, joiden tiheys on enintään 1500 kg / m3.

Lisäksi ne jaetaan sideainekomponentilla:

 • perustuu sementtiin;
 • kalkkiin pohjautuva;
 • kipsin pohjalta;
 • sekoitettu.

Sideainekomponentin valinta riippuu liuoksen käyttötarkoituksesta, kosteuden tasosta ja lämpötila-indikaattoreista. Loppujen lopuksi näillä kriteereillä on tärkeä rooli korkealaatuisen kovettumisen ja pitkän käyttöiän valmistumisen kannalta.

Nimittämällä voidaan jakaa:

 • muurauskoostumukset;
 • sekoitus seinien ja isojen lohkojen rakentamiseen;
 • viimeistelyratkaisut;
 • erityistä (he eivät pelkää korkeita lämpötiloja, altistumista happamille ja muille aggressiivisille tekijöille).

Rakennuksen sementtilaastia valittaessa on erittäin tärkeää kiinnittää huomiota sellaiseen parametriin kuin pakkasenkestävyys. Se riippuu käytettyjen materiaalien ominaisuuksista sekä niiden osuuksista ja olosuhteista, joissa kovettuminen tapahtuu.

Mistä ja miten käyttää sementti m400 GOST 31108 2003, voit oppia tästä artikkelista.

Sementtilaastareiden rooli on raskas ja kevyt hiekka. Koostumus mahdollistaa myös savi- ja pölymainen epäpuhtauksien läsnäolon, mutta niiden määrä määritetään ottaen huomioon ratkaisun brändi. Jos on tarpeen suorittaa tiilimuuraus, käytetään sementtilaastihiekkaa, jonka raekoko on enintään 2,5 mm. Runkorakenteiden muokkaukseen tarvitaan suuria paneeleja ja rakenteita, jotka on valmistettu raudoitetusta betonista, hiekkaa, jonka hiukkaskoko on 5 mm. Lue mikä on GOST hiekkaa rakennustöihin.

GOST 28013 98: n mukaisissa videosementtilaastareissa:

Sementtilaastujen tärkeimmät ominaisuudet ovat työstettävyys ja liikkuvuus. GOST 28013 98: n mukaan valmistettaessa sementtilaastia kaikkia tiettyjä ainesosia käytetään tiukasti. Komponenttien suhde valitaan ottaen huomioon tuotteen käyttö. Erota muuraus, kipsi ja seos.

Jos päätät tehdä sementtilaastin itsenäisen valmistuksen, on erittäin tärkeää määrittää oikein koostumuksen lopullinen laatu. On suositeltavaa käyttää sementtiä M150, M300 ja M400. Sitä voidaan käyttää kerrosten ja saumojen täyttämiseen. Jos haluat luoda uuden pinnoitteen, suosittelemme M200: n, M300: n käyttöä.

Luodessaan uusia kerroksia on käytettävä sementtiä M150 ja M200. Betonirakenteen merkki määritetään riippuen sementin ja hiekan välisestä suhteesta. Harkitse esimerkkiä. Jos rakentamisen aikana käytät M400 sementtiä ja hiekkaa 4: 1-suhteessa, tuloksena saat M100-tuotemerkin tuotteen.

Mikä on sementin m500 koostumus, joka mainitaan artikkelissa.

Jos lisäät jäljellä olevat lisäaineet, voit muuttaa lopullisen tuotteen ominaisuuksia. Esimerkiksi kalkin lisääminen on suositeltavaa perustaa perustuksia ja taloja.

Ja nyt harkita rakentamisen sementtilaastin valmistusprosessia:

 1. Materiaalin M50 saamiseksi voidaan käyttää sementtiä M200 1 osa, kalkkia - 0,3 osaa ja hiekkaa - 4 osaa.
 2. Jos on päästävä konkreettisella M200: lla, se on seuraava: sementti M400 - 1 osa, kalkki - 0,1 osaa ja hiekkaa - 2,5 osaa.
 3. Materiaalin M100 saamiseksi tarvitset sementtiä M500 - 1 osaa, 0,5 osaa kalkkia ja 5,5 osaa uunista.

Esitetyt mittasuhteet ovat voimassa vain sillä edellytyksellä, että pystytetyt rakenteet toimivat kosteuden vähimmäisolosuhteissa.

Jos aiot rakentaa pohjaa, tasoitusta ja muuta työtä, sinun on valmisteltava hiekkasementtilaasti. Tässä tapauksessa sinun on noudatettava seuraavia mittasuhteita:

 1. Sementti M400 ja hiekka 1: 4,5 saaden lopulta liuoksen M100;
 2. Liuokseen M150-1: 3;
 3. M300: lle sinun on käytettävä sementtiä M500 suhteessa 1: 2.1.

Mikä on sementin m500 tilavuuspaino, voit oppia tästä artikkelista.

Valmistuksen aikana on erittäin tärkeää noudattaa tarkasti esitettyä osuutta. Jos hiekkaa ei lisätä riittävään määrään, se alkaa kovettua nopeasti ja kiinteytymisen jälkeen liuos alkaa murentua.

Kun otetaan huomioon lisätty määrä vettä, sementtilaasti on seuraavia tyyppejä:

 • Lihavoitu, kun neste on hyvin pieni ja se leviää.
 • Ihottunut, kun on paljon nestettä, se jäätyy hitaasti.
 • Normaali, valmistuksen aikana kaikki osuudet tarkkailtiin tarkasti.

hakemus

Sementtilaastin käytön laajuudesta on tässä yhteydessä ymmärrettävä, että tietyn tuotemerkin kohdalla on käyttöalue. Jos haluat valita haluamasi ratkaisun, sinun on tiedettävä, mitä materiaaleja on toimittava.

Sementin m 500 ominaisuudet on määritelty artikkelissa.

Kun 100-tiiliä on tiilattava, käytetyssä koostumuksessa on oltava myös 100-merkintä. Jos valitset laastin tämän periaatteen mukaisesti, voit saada melkein monoliittisen muurauksen.

On kuitenkin syytä noudattaa tiettyä kehystä. Esimerkiksi 350-tiiliä ei ole tarpeen käyttää ja saman merkin ratkaisu etupintaan. Tässä tapauksessa olet vain järjetöntä käyttää rahaa. Facial-muurauslaitteessa merkin 115 laasti riittää.

Mikä on hiekkasementtiseoksen kulutus 1 m2: ksi tässä artikkelissa.

Jos talon seinät on rakennettu talon sisäpuolelle, on suositeltavaa antaa liuoksen muovaus lisäämällä savi tai kalkki. Mutta voit saada tuloksena olevan tuotteen yksinomaan rakennuksen sisälle, mihin se ei vaikuta erilaisiin ympäristötekijöihin.

Sen lisäksi, että sementtilaastia käytetään tiilitalon rakentamisessa, sitä voidaan silti käyttää kipinöintiin. Tämän työn tulos on sileä ja kestävä pinta, joka betonin kuivumisen jälkeen on valmis tarvittavan viimeistelyaineiston käyttöön.

Mikä on sementin m 400 hinta, joka painaa 50 kg, voit oppia tästä artikkelista.

No, ja ehkä sementtilaastia käytetään useimmiten säätiön rakentamisessa. Tällöin on välttämätöntä valita laastarin merkki hyvin oikein betonin lujuuden saavuttamiseksi tehtävän työn tuloksena. Tämä riippuu talon elämästä ja sen suorituskyvyn ominaisuuksista.

Sementtilaasti on materiaali, jota ilman ei voi tehdä nykyään. Yksilöllisten ominaisuuksiensa ansiosta sitä käytettiin erilaisissa rakennustöissä.

Artikkelissa kerrotaan, miten säästää sementti talvella autotallissa.

Mutta sementtilaastin laatu määräytyy sen komponenttien mukaan, joten valittaessa kyseistä tuotetta on oltava varovainen ja huolellisesti tutkittava paketin sisältämät tiedot.