Laastin koostumuksen ja mittasuhteiden laskeminen

Ratkaisu-Online-laskin v.1.0

Tiilen (kiven) ja muun muuraustyön laastien koostumuksen laskeminen. Laskin perustuu SP82-101-98: n tietoihin: Laastin valmistelu. Toteutetut laskentasekoitukset sekoittimessa ja muissa säiliöissä.

* Laskimen selitys

 • Laskin voi laskea äänenvoimakkuuden sekä kokonaisluku- että murto-osalle. Esimerkki: betonin tilavuus 3 m 3, betonin määrä 50 l (0,05 m 3).
 • Laskin on laskenut P3: n liikkuvuuden (9-10 cm sedimenttikartio) sementti-kalkkilaastin (SP82-101-98) mukaan. Muiden liikkuvuutta sisältävien seosten vedenkulutus on kokeneita eriä. Sinun tarvitsemasi liikkuvuus on nähtävissä "Mobility" -kenttään, joka täytetään automaattisesti, kun valitset "Solution designation".

Algoritmi liuoksen koostumuksen laskemiseksi

Liuoksen koostumuksen valinta 1 m3: aan hiekkaa

Laskimen toteuttamiseksi tiedot ja laskentalgoritmi otettiin:

1. Määritämme sideaineen (sementin) kulutuksen 1 m3 hiekkaa riippuen valitusta laasti- ja sementtityypistä.

Määritä sementin kulutus 1m3 hiekasta kaavalla:

2. Määritä kalkin tilavuus / m3 hiekkaa kaavalla:

jossa Qb - sideaineenkulutus (sementti) / 1 m3 hiekkaa, kg
Vd - epäorgaaninen lisäaine (kalkki) / m3 hiekkaa, m3.

Määritä kalkin massa 1 m3 hiekasta kaavalla:

jossa Qd on lisäaineen (kalkin) kulutus / 1 m3 hiekkaa (kg);
λ on lisäaineen (kalkki) kg / m3 irtotiheys;

3. Tee liuoksen tilavuusosien osuus.

Voit myös käyttää valmiita mittasuhteita tilavuussuhteissa (taulukko 4 SP82-101-98)

4. Määritä veden kulutus 1 m3 hiekkaa kohden.

SP82-101-98: n likimääräinen vedenkulutus on esitetty P3: n liikkumiseen (9-10 cm kartiomäärää). Tämä liikkuvuus GOST 28013-98: n mukaan sopii muuraukseen kiinteästä tiilestä ja keraamisista kivistä. Seoksen muiden liikkuvuuden veden kulutus määritetään testiseosten tuloksena. Ratkaisun tarkoituksesta riippuen voimme valita tarvitsemamme liikkuvuuden GOST 28013-98: n taulukon mukaisesti

Materiaalien laskeminen 1 m3: n liuoksella

Esimerkki laskentamateriaalista 1 erälle ja 1 m3: lle liuoksesta on esitetty lisäyksessä A SP82-101-98.

Liuoksen laimentaminen: sementin ja hiekan osuudet

Sementtilaasti - mineraalitäyteaineiden, sideaineen ja veden seos. Sitä käytetään rakennustöissä erilaisten rakennusten rakentamiseen kotitalous- ja teollisuuskäyttöön.

Yksi rakennuksen tärkeimmistä rakennusosista on perusta. Se voidaan varustaa pienen talon alla maassa ja valtavan pilvenpiirtäjän alla, kylän ulkorakennuksen alla ja kodinkoneiden kokoonpanokeskuksen alla.

Useimmissa rakenteissa säätiö sijaitsee maanpinnan alapuolella, joten sen rakentamiseen käytetyt materiaalit johtuvat tietyistä vaatimuksista:

 • yhtä suuri puristuslujuus;
 • pohjaveden ja sadeveden kestävyys;
 • pakkasenkestävyys, laaja käyttölämpötila-alue;
 • kestävyyttä.

Tällaisten rakenteiden tyyppejä ja materiaaleja käytetään erilai- sesti, - yksi säätiön tyypeistä on tiili- tai muuraustekniikka. Tämän tyyppinen johtuu siitä, että betonia ei kyetä käyttämään esimerkiksi kellarin rakentamiseen uudistetussa autotallissa tai maalaistalossa.

Koska tällainen säätö on ratkaistu sementtilaastilla, perustaan ​​sovelletaan yleisiä vaatimuksia tähän seokseen.

Laastin ominaisuudet perusta

Teltaseoksen järjestämiseen käytetty ratkaisu sisältää:

 • sementtiasteikko M-400 (PC-400 D 20, - Portland-sementti mineraali-lisäaineilla);
 • kvartsihiekka;
 • hiekkakomponentti, jonka hiukkasten osuus on enintään 3 mm;
 • kalkki, savi, pehmittimet;
 • vesi (sade, lumi tai kosketus).

Kestävin seos saadaan sementistä, hiekasta ja soraa lisäämällä. Rakennettaessa pieniä rakennuksia seokseen perustan saa päästä lattiaan soraa sijaan.

Kalkin lisäys antaa sementti-hiekkalaastille enemmän plastisuutta, lisää lämmönjohtavuuden kerrointa.

"Clay" -liuoksella on suurempi lujuus kuin "kalkki", lisää nestemäisen liuoksen jäätymisvastuksen astetta, mikä sallii sen käytön talvella.

Lisäksi vesi antaa plastisuutta liuokseen, lisää seoskomponenttien adheesiota toisiinsa. Laasti, samoin kuin betoni, on oma brändi.

Grade-sementti, seosten määritys

Sementtimerkki määräytyy sementtimerkin mukaan. Tätä varten sideaineen numeerinen arvo jaetaan seoksen hiekkakomponentin massan numeerisella arvolla.

Esimerkiksi käytettäessä laastia sementin ja hiekan suhteessa 1 kg - 4 kg suhteessa ja käyttäen Portland-sementtiä laatua PC-400 D20, numero 400 jaetaan numerolla 4, tulos numero 100 merkitsee ratkaisun merkkiä.

Valmisvalmisteen läsnä ollessa voit selvittää ratkaisun merkin tietämällä käytettyjen komponenttien ja sementtimerkin suhteen eli päinvastaisen vaikutuksen. Esimerkiksi osuus oli 1: 2, eli kaksi osaa kvartsihiekkaa käytettiin M200-sementin osaan. Numero 200 jaetaan numerolla 2, ratkaisun luokka on M100.

Sementtiä M-400 käytettäessä säätiötä sementtikulutus per tonni valmistettua kuivattua kvartsihiekkaa on:

Taulukon tietojen perusteella M75-liuoksen valmistamiseksi on tarpeen ottaa 200 kg sementtiä 1000 kg hiekkaa kohden tai 1 kg sementtiä 5 kg: a kohti tai suhteessa 1: 5.

Jos pohjan on tarkoitus pystyttää kuivalla maaperällä, sen jälkeen se saa pistää kalkkia tai savea liuokseen lisäämään sitkeitä ominaisuuksia, jolloin suhde "sementti - kalkki - hiekka" näyttää tältä:

Ratkaisun M 200 valmistukseen tarvitaan 1 osa sementistä, kymmenesosa kalkkia, 2,5 osaa hiekkaa, joka vastaa: 10 kg sementtiä, 1 kg kalkkia ja 25 kg kuivaa hiekkaa.

Perusrakenteiden rakentamiseen betonipohjat käyttivät seosta soraa tai hiontaa lisäämällä.

Niiden painosuhde "sementti - hiekka - sora" on:

Perusliuos M 200 koostuu yhdestä osasta sementtiä, 2,5 osaa hiekkaa ja 4,2 osaa soraa tai 10 kg sementtiä 25 kg: aa kvartsihiekkaa ja 42 kg soraa vastaavasti.

Suositukset valittaessa tuotemerkkiä sementtilaastia

Esimerkiksi punainen tavallinen tiili M 200 sopiva ratkaisu merkki M200.

Käytännössä tämä vastaa: 4,5 kg sementtiä 10 kg hiekkaa kohden. Jos käännetään tilavuussuhteeksi, 3,5 osaa kuivaa hiekkaa otetaan osaksi irrallista sementtiä.

Tämä suhde on optimaalinen - tarvittava vahvuus saadaan yhdessä liuoksen hyväksyttävän asetusajan kanssa.

Poikkeamat suositellusta koostumuksesta saattavat johtaa siihen, että seos on kestävämpi mutta nopeampi alkuasetus tai vähemmän kestävä, mutta pidempi käyttöalue.

Näin ollen käytettävien materiaalien arvojen oikea suhde voidaan saavuttaa monoliittisen, kiinteän rakenteen kaikissa suunnissa.

Sementti-hiekkaliuosten valmistus

Laskelmien ja komponenttien valmistuksen jälkeen liuoksen saamiseksi seuraa vaihe, jossa valmistetaan seos säätölaitteelle. Sekoittaminen tapahtuu betonisekoittimella tai manuaalisella työllä.

Betonisekoittimen käyttö

 1. Kuivien seosten lopullinen valmistaminen suoritetaan - hiekkaa, soraa tai laastia siivilöidään seulalla käyttäen vastaavasti eri soluja. Tämä menetelmä mahdollistaa koostumuksen yhtenäisemman fraktioinnin saavuttamisen ja siten vähentää aukkojen muodostumisen mahdollisuutta valmiissa liuoksessa.

Oikein valmistettu liuos ylläpitää elinkykyään 1... 1,5 tuntia. Tänä aikana se olisi kehitettävä. Kun työskentelet useissa ihmisissä, on suositeltavaa jakaa tehtävät siten, että kun liuoksen erä loppuu, seuraava erä on valmis.

Sementtilaastin käyttö yksityiseen rakentamiseen

Pienillä työmäärillä, jotka yleensä toimivat omassa taloudessa, sementtilaasti valmistetaan manuaalisella työllä. Prosessi ei ole miltei erilainen kuin seoksen mekaaninen valmistelu - ainoa ero on ihmisen voiman käytössä.

Sementtilaastin valmistusaineena voi käyttää vanhaa valurauta- tai teräskylpyä, kouruja, jotka leikataan raudan tai muovin tynnyrissä.

Vettä lisätään asteittain, mutta vähintään puolet alkuperäisestä hetkestä. Nesteen osuudet vähenevät asteittain - kun seos saavuttaa halutun viskositeetin.

Sementtilaastin klassinen koostumus munivisten tiilien perustuksille elinolosuhteissa on seuraava:

 • yksi osa sementin laatua M-400 tai PC-400 D20;
 • kolme ja puoli osaa seulottu kuiva kvartsihiekka;
 • 0,8... 1 osaa vettä, mieluiten putkistoa.

Jotta plastisuus lisääntyisi, syrjäyttää liuoksen ja parantaa tarttuvuutta, on suositeltavaa lisätä pinta-aktiivisia aineita seokseen - pinta-aktiivisiin aineisiin tai toisin sanoen tavalliseen saippuaan.

Kiinteä saippua suositellaan hierottavaksi ja liotettavaksi lämpimään veteen päivässä - saippua ratkaisu syntyy samalla tavalla. Jos mahdollista, voit vaihtaa tavallista nestesaippuaa.

Sementtiteiden valmistukseen käytetyn koostumuksen perusteella:

 • yksi osa sementin laatua M-400 tai PC-400 D20;
 • kaksi kvartsihiekkaa;
 • kolme soraa tai puuta;
 • 0,6... 0,8 osaa vettä.

Tyynyalusta voidaan tehdä muurausseoksesta:

 • katemateriaalin vedeneristys, kasvihuonekalvo jne. aineita;
 • Rakennuksen muuraus teräsverkko, jonka solu on 20... 50 mm vahvikkeena;

Seinien korkeus ei saa olla yli kolme metriä, esimerkiksi kun rakennat autotallia tai talonrakennusta omalla talossasi.

Laastin laadun valinta perustaksi määräytyy pystytetyn rakenteen, syvyyden ja käytettyjen materiaalien koon mukaan. Paljon tärkeä kysymys on rahoituskulut. Joka tapauksessa valmistetun ratkaisun laatu riippuu siitä, kuinka komponentit valitaan oikein, kuinka tarkkoja vaiheita sementin perustuvien sekoitteiden suorittamiseksi.

Mitä tarvitset vahvaan sementtilaastiin: mittasuhteiden laskin

Täällä voit tehdä tarvittavat laskelmat laastinvalmistukseen omien käsien asettamiseksi. Syötä haluttu numero "Solution Volume" -sarakkeessa, valitse brändi ja saat tarkat mittasuhteet sementistä, hiekasta ja vedestä. Rakennusratkaisuja valmistellaan eri tarkoituksiin, esimerkiksi talon seinämien ja uunin seinien osalta, ruoanlaitto resepti on hieman erilainen. Ole varovainen laskettaessa.

Tiililasi

Monien vuosien ajan tiiliä käytettiin seinien rakentamiseen, mutta rakennustekniikan kehittyminen johti siihen, että markkinoille tuli uusia materiaaleja - kaasu- tai vaahtobetonialustoja, keraamisia lohkoja sekä vaahtopolystyreeni-lohkoja. Jotta rakennuksen seinät olisivat vahvoja ja kestäviä eri ilmakehän vaikutuksille, valmistellaan erilaisia ​​ratkaisuja erilaisten rakennusmateriaalien asettamiseen. Tätä tarkoitusta varten käytetään seoksia sementin, sementti-kalkin tai kalkkikiven kanssa.

Sementtilaastia käytetään betonielementtien, perinteisten tai klinkkerilattian seinien rakentamiseen. On huomattava, että tällaisen laastin merkki ei saisi olla korkeampi kuin seinien rakentamiseen käytettävän materiaalin lujuusluokka. Liuoksen tulisi olla muovia, helppoa levittää ja se ei saa tyhjentää seinältä. Näiden ominaisuuksien varmistamiseksi pehmittimiä lisätään seokseen ja jotta liuos pysyy vesitiiviinä, siihen lisätään tiivisteen lisäaineet. On erityisen hyvä käyttää sementtilaasti seinille, jotka ovat alttiina saostukselle tai ovat märässä ympäristössä. Se voi olla rakennuksen säätiön tai julkisivun seinät, kellari, savupiippujen seinät.

Kuinka valmistautua ratkaisuun itse?

Liuoksen saamiseksi sementti sekoitetaan hiekkaan, jolla on keskimääräinen fraktio. Yksinkertaisimman seoksen valmistamiseksi lisätään 3 osaan 4 osaa puhdasta seulamäistä keskihiekkavesiä 1 osaan sementtiä. Kuivaa koostumusta sekoitetaan hyvin ja sitten kaadetaan vähän vettä, kunnes liuos muuttuu homogeeniseksi massaksi tarvittavalla liikkuvuustasolla. Kuitenkin tällainen koostumus kovettuu nopeasti muninnan aikana, joten saviä tai pehmittimiä lisätään plastisuus- ja sitomisominaisuuksien lisäämiseksi. Tämä ratkaisu on helpompi kohdistaa seinän pinnalle, se antaa paremman tiivistymisen ja työntäminen näyttää siistinä. Pieneen määrään saippuaa, pesuainetta tai pyykinpesuaine voidaan lisätä sekoitukseen supistavana aineena.

Laastin merkinnät

Ratkaisu M25. Se on sementtilaasti, joka on tarkoitettu tiilien sijoittamiseen tai muiden kivityyppien asettamiseen. M25-ratkaisun brändi on sen virallinen ja oikea nimi, jota käytetään sekä erikoiskirjallisuudessa että käytännössä rakennustöissä. Liuos M25 viittaa yhdistettyihin (monimutkaisiin) liuoksiin. Sementtilaasti M25 koostuu liuoksesta, sideaineesta ja vedestä. M25-liuoksen täyteaineen rooli tavallisesti on tavallinen hiekka. Lisäksi puhtaampi hiekka, sitä suurempi liuoksen vahvuus.

Ratkaisu M50. Se on yksi suosituimmista. Se on sekoitettu, monimutkainen laasti, joka on tarkoitettu tiilien ja muiden kivityyppien, lattiapäällysteiden lattioiden rakentamiseen. M50 koostuu sidoselementistä, vedestä ja täyteaineesta. Täyteaine on hiekkaa, joka puhdistetaan hyvin savesta, mikä parantaa sementtilaastin lujuutta. Sitova elementti on sementtiä, vesi levitetään luonnollisesti myös puhdistettuna.

Liuos M-75. Sementtilaastin M75 lujuus riippuu suhteista, joissa hiekka sekoitetaan sementin, sideaineen ja veden kanssa. M75 on korkealaatuinen ratkaisu, sen mittasuhteet - 1 osa sementistä 3 osaan hiekkaa ja vähän alle yksi osa vettä. Siksi se on muovia ja kestävää kuin kätevä käyttää. M75-sementtilaasti on välttämätön esivalmistettujen betonirakenteiden, kaatopintaisten tasoituskerrosten ja muurien asennukseen.

Liuos M-100. Sementtilaastemerkkiä M100 käytetään pääasiassa muuraus- ja kipsityötöiden toteuttamiseen sekä sementtilattiapinnoitteiden valmistukseen. Ratkaisun m 100 tärkein ero samanlaisen tuotemerkin betonista on karkean kiviaineksen puuttuminen (murskattu kivi) seoksessa. Luonnollisesti koostumus itsessään on myös erilainen. Sementin ja hiekan huomattavasti korkeampi pitoisuus kuin samanlaatuisessa betonissa. M-100-liuos voidaan myös kutsua nimellä: sementti, rakennus, muuraus, kipsi.

Mitä tarvitset ratkaisun nopeaan kovettumiseen?

Koostumuksen kovettumisajan kohottamiseksi muurausmateriaalina valmistetaan sementti-kalkkilaasti. Tätä varten lisätään sementti-hiekkaseokseen kalkkipastaa. Ensinnäkin 2/3 vettä kaadetaan keittotankkiin, sitten 1 osa sementistä ja kalkista kaadetaan, sekoitetaan hyvin vähintään 15 minuuttia, sitten jäljellä oleva vesi ja 3-4 osaa hiekkaa lisätään. Tätä ratkaisua käytetään myös vaahdon ja hiilihapotetun betonin seinämien rakentamiseen, sen jälkeen, kun siihen on lisätty erikoisvaahdevalmisteita, jotka lisäävät liitosten eristystä.

Kalkkilaastaria käytetään sisäseinien tai sisäosien rakentamiseen. Siitä on ominaista korkea plastisuus, joten seinät näyttävät siisteiltä. Liuoksen valmistamiseksi sekoitetaan 1 osa kalkinpoistoa, jossa on 3 - 5 osaa puhdasta hiekkaa, sekoitetaan, kunnes saadaan homogeeninen kuiva massa ja kaadetaan sitten tarvittava määrä vettä. Ratkaisun tulisi olla homogeeninen ja vapaata kokkareista.

Muurauslaastin valmistuksessa sen koostumus riippuu käytettyjen komponenttien laadusta, sääolosuhteista, lämpötilan vaihteluista ja määritetään empiirisesti kussakin tapauksessa.

Sementti hiekalla (mittasuhteet)

Sementti on keinotekoinen epäorgaaninen sideaine, joka veden, suolaliuosten ja muiden nesteiden lisäämisen jälkeen muodostaa muovimassan, joka myöhemmin kiinteytyy ja muuttuu kalliomuodoksi.

Sementin tuotantojärjestelmä on kuiva ja märkä.

Sitä käytetään betonin ja laastin valmistukseen. Nyt suosituin brändi M (PC) 400 ja M500.

Korkealaatuisen sideaineen hankinta

 1. On parempi toteuttaa osto erikoistuneissa rautakaupoissa ja supermarketeissa, eikä markkinoilla.
 2. Sinun on tutkittava tarkasti pakkauksen ja kaikkien tarrojen eheys. On erittäin tärkeää, että säilyvyys kestää yli kuusi kuukautta. Raikkaammin paremmin. Väärennösten välttämiseksi on tarpeen tarkistaa laadunvarmistus.
 3. Nukkien läsnäoloa ei voida hyväksyä, ja suosittu laaduntarkastusmenetelmä on seuraava: nosta sementti koukussa ja purista kämmenestä nyrkkiin. Jos se tunkeutuu sormien läpi, materiaali on hyvä, mutta jos se tiivistetään kädessä, sitä ei pidä ottaa.
 4. Ei ole suositeltavaa varata myöhempää käyttöä varten, on suositeltavaa käyttää sitä välittömästi oston jälkeen ja jos tietyn määrän jää työn jälkeenkin, se on säilytettävä tiukasti kosteudelta suojaavassa paikassa, joka on sijoitettava tiiviisti suljettuihin muovipussiin.

Rakennusratkaisujen valmistuksen mittasuhteet

Sementtituotantojärjestelmä.

Monet ihmiset ajattelevat, että brändi M400 tai M500 on merkki siitä, mitä seuraavaa osaa valmistaa seos. Se ei ole. Numero osoittaa, että sementti kestää 400 tai 500 kg / cm2 kuormitusta. Kuinka laimentaa sementti?

Laastin valmistuksessa ja käytössä olevien ohjeiden taulukoissa CH 290-74 on määritelty tiukasti säädetyt mittasuhteet.

Joten ratkaisut jaetaan:

 1. Kipsiratkaisut: brändi M10, M25, M50;
 2. Muurauslaastit: merkit М50, М75, М100, М125, М150, М200;
 3. Laastinseokset levittimille: brändi M150, M200.

Sementin kulutus kilogrammoina per 1 m 3 hiekkaa:

Ainesosien prosenttiosuus ilmoitetaan valmistajan ohjeissa.

Lisääntyvyyden lisäämiseksi seokseen lisätään kalkkia tai savea. Eri tyyppisiä rakennustöitä varten mittasuhteet on esitetty samoissa taulukoissa CH 290-74:

Yli maanpinnan yläpuolella olevat rakennukset, joiden ilman suhteellinen kosteus on enintään 60%, ja perustuksiin, joissa on alhainen kosteuspitoisuus:

Ylempiin rakenteisiin, joiden suhteellinen ilman kosteus on yli 60% ja märissä maissa sijaitseviin perustuksiin:

* Numeroitin esittää sementti-kalkkilaastareiden koostumuksia ja nimittäjä-sementti-savi-ratkaisuja.

Perustukset, muut rakenteet, jotka sijaitsevat veteen kyllästetyissä maissa ja pohjaveden alapuolella:

Perusrakenteiden, tasoituskerrosten, muiden rakennuskohteiden rakentaminen betonilla - sementin seos hiekalla ja sora. Kuormasta riippuen valmistetaan seuraavat tuotemerkit:

Seoksen lujuuden lisäämiseksi on suositeltavaa lisätä pehmittimiä. Se myös säästää sementtiä (jopa 10%), lisää liuoksen muovisuutta (pehmittimen korvaa kalkin 100%), ei erota liuosta (hiekka ei "istu"). Lisättävän pehmittimen määrä ilmoitetaan sen ohjeissa. Pehmentimien hinnat vaihtelevat brändin, valmistajan mukaan, mutta yleensä edulliset.

Kuinka laimennetaan ja sekoitetaan seos oikein

Linkless sementtituotantojärjestelmä.

Jos sekoitat liuoksen betonisekoittimessa, on parempi sekoittaa hiekkaa sementin kanssa erilliseen astiaan, kaataa seos betonisekoittimeen ja kaataa vettä.

Jos betonisekoittimessa ei ole, seos voidaan laimentaa kourussa, laatikossa, tynnyrissä, kottikärryssä vanerilevyllä. Sementin laimentamista on kaksi tapaa:

 1. Sekoita vettä tiukentamalla, hanki sementti maito, joka lisää hiekkaa.
 2. Toinen vaihtoehto on suositeltava: ensin sekoita sementti hiekalla ja lisää sitten vettä. Näin varmistetaan tuloksena olevan sementtimassan yhtenäisyys ja rakennustyön laatu.

Sementti-kalkki- tai sementti-savi-liuoksen valmistuksessa ensimmäinen kalkki-taikina laimennetaan vedellä maidon konsistenssiin ja kulkee seulan läpi 10 x 10 mm: n soluilla. Lisää se sitten hiekalle ja sideaineelle jo sekoitettuun seokseen.

Kipsiä varten käytetään puhdasta hiekkaa ja hiekkaa voidaan käyttää muuraukseen. Ennen käyttöä hiekka seulotaan seulan läpi 10x10 mm: n soluilla. Usein yksittäisessä rakentamisessa käytetään tätä tarkoitusta varten vanha panssari verkkoon sängystä.

Veden määrä määritetään seoksen tuotannon perusteella, joka johtuu seoksen koostumuksesta.

Ratkaisut häiritä käsin käyttämällä lapio lapio, rakentamisekoitin. Mutta on vielä parempi ostaa sähköinen betonisekoitin, jolla on suuria rakennustöitä. Toimitetaan ratkaisu tavanomaisilla kaupeilla, venyttimillä tai kottikärrillä. Älä unohda käsineitä ja suojalaseja.

Sementtilaastin osuudet: suhde ja kulutus

Sementti on tärkein rakennusmateriaali, jota käytetään lähes kaikilla talouden aloilla. Tämän aineen avulla saat erittäin kestäviä tuotteita, jotka kestävät suuria kuormituksia ja vastustavat ulkoisia vaikutuksia. Kaikki nämä ominaisuudet riippuvat myös käytetyistä komponenteista ja valmistusteknologiasta. Sementtilaastareita käytetään laajasti rakentamisessa, koska ne mahdollistavat monien toimintojen yksinkertaistamisen.

Erityisominaisuudet

Sementtiliuokset ovat keinotekoisia seoksia, jotka kiinteytymisen jälkeen muodostavat kiinteän rakenteen. Tämä tuote koostuu useista pääkomponenteista.

 • Hiekkaa. Sitä käytetään pääkomponenttina, koska siinä yhdistyvät hienorakenne ja suhteellisen suuri lujuus. Liuosten valmistukseen voidaan käyttää joki- tai louhoshiekkaa. Ensimmäinen materiaali, jota käytetään monoliittirakenteessa, jolloin saat erittäin kestäviä tuotteita.
 • Vesi. Tämä komponentti tarvitaan sitomaan hiekkaa ja sementtiä. Nesteen määrä valitaan riippuen ratkaisun brändistä ja tarkoituksesta.
 • Sementtiä. Tämä on tärkein aine, jolle on tunnusomaista korkea tarttuvuus muiden materiaalien kanssa. Nykyään on olemassa useita sementtimerkkejä, jotka on tarkoitettu toimimaan eri olosuhteissa. Ne eroavat voimakkuuden indikaattoreista.
 • Pehmentimiä. Teknisesti nämä ovat erilaisia ​​epäpuhtauksia, joiden tarkoituksena on muuttaa liuoksen fysikaalisia tai kemiallisia ominaisuuksia. Niitä ei käytetä niin usein, että tämä voi merkittävästi nostaa tuotteen kustannuksia.

Samanlaisia ​​tuotteita käytetään seuraavien tyyppisten tehtävien ratkaisemiseen:

 • kipsi - jotkut ratkaisut peittävät seinät rakennusmateriaalin suojaamiseksi ja tasoittamiseksi;
 • muuraus - sementtiseokset yhdistävät tiilen tai kaasu - osan yhteen, joten niitä käytetään eräänlaisena liimana jokaisen liitoksen sisällä;
 • lujitettujen betonirakenteiden luominen.

Tyypit formulaatioita ja vaatimuksia

Sementtilaastin tärkein ominaisuus on sen lujuus. Se johtuu sementin ja hiekan suhteesta. Tuotteen koostumus voi vaihdella, mikä mahdollistaa useiden erilaisten seosten muodostamisen. Jokainen niistä on tarkoitettu käytettäväksi tietyissä olosuhteissa. Siksi on tärkeää valmistaa oikein tuotteita erilaisten esineiden rakentamiseen.

Eräs kriteeri sementtiseosten erottami- seksi tyyppeihin on sisäisten osien mittasuhteet. On syytä kiinnittää huomiota siihen, että yhdessä koostumuksessa voi olla vain yksi sementtimerkki. Mutta ne voivat myös muuttua, koska vahvuus riippuu vain komponenttien pitoisuudesta. Perinteisesti ne on jaettu useisiin merkkeihin.

 • M100 (M150) - nämä sekoitukset poikkeavat merkityksettömästä kestävyydestä. Valmistusta varten voit käyttää sementtimerkkejä M200 - M500. Mutta on tärkeää valita oikein sementti-hiekkakomponenttien mittasuhteet.
 • M200 on yksi yleisimpiä ratkaisuvaihtoehtoja. Sitä käytetään hyvin usein jokapäiväisessä elämässä raiteiden rakentamiseen ja pinnoitteiden muodostumiseen, jotka eivät ole merkittäviä kuormituksia. Tämä seos kuivuu suhteellisen nopeasti, mutta se edellyttää tiettyjen mikroilmasto-olosuhteiden noudattamista.

Suhteellinen M75

Rakennuksessa käytettiin paljon sementtilaastareita, joista toinen - M75. Tämä on työseos, jota käytetään pääasiassa seinien asentamiseen ja joidenkin rakennustehtävien ratkaisemiseen, mistä ei ole tarvetta luoda voimakkaita rakenteita ja elementtejä.

hakemus

M75 - muuraus tai betonilaasti. Karkaistusta kivestä on alhainen lujuus - enintään 75 kgf / cm², joka ei riitä luomaan täysimittaisia ​​laakereita ja jopa useimpia itsekantavia elementtejä. Tästä syystä betoni M75 (B5) on pääasiassa CPS (dekoodaus on sementti-hiekkaseos). Koostumukseen voidaan tehdä joitain töitä, joihin voidaan lisätä karkeaa täyteainetta (eri jakeiden murskakivi).

 • M75-laastia käytetään tiilien ja lohkojen sisäisten ja ulkoisten seinien ja väliseinien rakentamiseen. Ulkoisissa rakenteissa pehmittimiä lisätään perusseokseen, mikä lisää liitosten pakkasvastusta F200: een saakka samanaikaisesti tiheyden ja lujuuden (hieman) kasvaessa;
 • Vahvistuskerrosten vahvistaminen perustuksen alla. Tässä tapauksessa voidaan käyttää betonia B5, joka sisältää murskattua kiveä;
 • Muurausperuslattiat maanpinnan alapuolella ja yläpuolella. Tällaisissa tapauksissa liuokseen lisätään rottia ja kosteutta kestäviä pehmittimiä sementti-hiekkaseoksen vahvistamiseksi kovettumisen jälkeen;
 • Esivalmistettujen betoniteräsrakenteiden asennus ja niiden välisten liitosten irrottaminen (lattialevyt, portaiden kulku);
 • Hiekoitettujen ja vaahtobetonialustojen pienten ja keskipitkien kerrosten talojen rakentaminen;
 • Lattiapäällysteen alla;
 • Kattolevyjen asennus pehmeän laattojen ja muiden kattorakenteiden alla.

Lime-sementtilaastia käytetään kipsinä sisä- ja ulkoseinään rouhintaan ja viimeistelyyn.

Koostumus ja mittasuhteet

Suurin osa M75-luokan liuoksesta on sementtipohjaisia ​​työseoksia ilman karkean kiviaineksen (murskattua kiveä ja soraa) käyttöönottoa. Ne valmistetaan GOST 28013-98 "Rakennusratkaisut. Yleiset tekniset edellytykset. Sementti-hiekkaseoksen koostumus sisältää:

 • Sitoutuminen, yleensä portlandsementtilajit M50, M400 tai M300 eri määrinä;
 • Keskipitkä hiekka-osuus enintään 2 mm;
 • Vettä sopivalla mineraalikoostumuksella;
 • Lisäaineet - pehmittimet materiaalin tiheyden, lujuuden ja veden kestävyyden lisäämiseksi aikuisikään (28 päivää).

CPS M75: n komponenttien osuudet riippuvat sementtimerkistä:

Muurauslaastiosuudet hiekasta ja sementistä

Tiililasi: koostumus ja mittasuhteet

Rakennuksen aikana rakennukset käyttävät erilaisia ​​muurauslaattoja, koska kaikki riippuu rakennuksen korkeudesta, maaperän liikkuvuu- desta ja rakenteesta, jota rakennetaan. Selvitetään, mikä tiilirakenne on sovellettavissa tässä tai siinä tapauksessa.

Ensinnäkin katsotaan, millaisia ​​laastaria munivia tiiliä varten. Niitä on vain kolme: kalkki, sementtimaski ja sementti. Kalkkilaastia käytetään harvoin sen alhaisen lujuuden vuoksi, vaikkakin sementin laadun parantamiseksi.

Lime-sementtilaasti koostuu hydratoituneesta kalkista, joka laimennetaan vedellä maidon, sementin ja hiekan paksuuteen. Tällaisen liuoksen valmistamiseksi sementtiä ja hiekkaa sekoitetaan perusteellisesti, minkä jälkeen suodatettu kalkki lisätään. Tämä yksinkertainen tekniikka mahdollistaa ratkaisun plastisuuden lisääntymisen, joten on helpompi työskennellä sen kanssa. Tällaista ratkaisua voidaan käyttää melkein mihin tahansa tyyppiseen tiilen asettamiseen.

Tavallista sementtilaastia käytetään myös hyvin usein rakennusalalla. Se koostuu hiekasta ja sementistä. Sementtilaastin hiekan määrä riippuu vain sementin laadusta. Sementtilaasti on alhaisempi sementtikalkkikiveä, joten sen kanssa on vaikeampaa työskennellä.

Katsokaa nyt ratkaisujen merkkejä. joita käytetään rakentamisessa. Brändille on hyvin tärkeää tietää, koska laastin rakenteen mittasuhteet riippuvat suoraan siitä.

M50-laastia käytetään yleensä korjaamaan aukkoja ja saumoja sisätiloissa korjauksen aikana. M75 käytetään väliseinien ja seinien sisätiloihin. Ulkoseinämateriaalia varten tätä ratkaisua käytetään vain väliaikaisten rakenteiden rakentamisessa.

M100-laatua käytetään laattojen, lattiapinnoitteiden ja muurausrakenteiden täyttämiseen (kiinteistä ja suurista tiilistä). Se saa käyttää laastia tiiliseoksen maanalaisen osan asettamiseen.

M150-luokan liuosta käytetään raskaaseen betonirakenteeseen ja tasoitukseen tehtyjen rakenteiden saumojen täyttämiseen. Tämä ratkaisu on erittäin vahva, joten ei ole hyväksyttävää käyttää sellaisia ​​komponentteja, jotka tuottavat suurempaa elastisuutta (kalkki, kipsi, savi) sekä korkeammat laadut.

Muuraustyöt eivät koskaan käytä M250-ratkaisua. koska sitä käytetään pääasiassa erittäin voimakkaiden pesusiennösten valmistukseen ja monoliittisten kuormittamattomien kerrosten asentamiseen.

Katsokaamme nyt komponenttien osuuksia ratkaisua varten. Tavallisesti liuoksen valmistamiseksi käyttäen tätä suhdetta: 1: 3 - 1: 6 (sementti-hiekka). Hiekan määrä riippuu sementin laadusta. Mitä korkeampi sementin laatu on, sitä enemmän hiekkaa valmistetaan laastin valmistukseen.

M100: n valmistukseen. käytä yksinkertaista suhdetta 1: 4 (jos merkkisementti M400) tai 1: 5 (sementti M500) yksi suosituimmista muurauslaudoista. Jotta liuos olisi joustavampi, voit syöttää kalkkia siinä tapauksessa, että M100: n mittasuhteet ovat seuraavat: 1: 3: 0,2 (sementti M400, hiekka, kalkki) tai 1: 4: 0,3 (sementti M500, hiekka, kalkki).

Hyvän liuoksen valmistuksessa tulisi ottaa optimaalinen määrä vettä. Tavalliselle sementille optimaalinen määrä on 0,8 osaa vettä yhteen osaan sementtiä. Seoksen valmistaminen vain kylmällä ja puhtaalla vedellä!

Monin tavoin ratkaisun laatu riippuu hiekasta. Sen on oltava puhdas, ilman eri kiviä. Muurauslaastareissa käytettiin rakennushiekkakokoa 2 - 2,5 mm. Ennen liuoksen valmistelua hiekka on siivilöity, koska se sekoittuu sementin kanssa paljon paremmin.

Älä koskaan keitä paljon ratkaisua. 30 minuutin kuluttua siitä tulee käyttökelvoton. Katsokaa myös, että valmiin ratkaisun tulee olla sekoitettu aika ajoin. Kun raskaat hiukkaset asettuvat pohjaan, liuos muuttuu heterogeeniseksi ja kerrostuneeksi. Tätä ratkaisua ei voi antaa.

Kuinka valmistaa muurauslaastia?

Seinien, aidojen, väliseinien rakentamiseen käytetään tiiliä. Mutta jotta koko rakenne olisi kiinteä ja luotettava, on tehtävä asianmukaisesti valmistettava muurauskoostumus. Se riippuu sen laadusta, kuinka kauan uudelleenrakennettu rakenne kestää ja kuinka vakaa se vaikuttaa erilaisiin vaikutuksiin. Seos voidaan valmistaa omilla kädillä tai ostaa valmis.

Tyypit ja mittasuhteet

Useimmiten tiilien asennuksessa käytetään seuraavia:

 • sementin ja hiekan;
 • sementti ja kalkki;
 • kalkkia.

Seinien rakentamista varten, jotka kokevat raskaita kuormia, levitä sementtilaasti hiekalla. Sitä käytetään rakennusten rakentamiseen seismisesti aktiivisilla alueilla ja maaperään, joka on kyllästynyt vedellä. Sementin ja hiekan mittasuhteet voivat olla erilaiset riippuen rakennettavan kohteen tarkoituksesta. Niiden suhde alkaa kolmesta kuuteen osaa hiekkaa yhteen sementin osaan. Hiekosementti sopii hyvin kellariin, varastoihin ja muihin vastaaviin paikkoihin, joissa sinun on ylläpidettävä korkea kosteus.

Lime-sekoitusta käytetään seinien eristykseen, mutta sen lujuus on huomattavasti pienempi kuin sementti. Sen vuoksi sitä käytetään sellaisten väliseinien ja seinien rakentamiseen, jotka kiinnittyvät muihin sementille asetettuihin kattoihin. Se on valmistettu kalkki-, kalkki-, hiekka- ja savimassasta. Heikkoa yhdistettä varten tarvitaan 2 osaa hiekkaa ja yhtä kalkkia, rasvan osalta hiekan määrää on lisättävä - 5 osaa. Toisin kuin kaikki muut kalkkipitoiset, sillä on antiseptisiä ominaisuuksia.

Sementti-kalkkilaastia kesämökkien keskuudessa pidetään yleisenä ja yleisimpänä. Se sekoitetaan suhteessa 1 osa hiekkaa ja 3 osaa sementtiä. Kalkkimaitoa käytetään veden sijaan. Saadaksesi sen, sinun täytyy laimentaa kalkki. Maidon ansiosta siitä tulee enemmän muovia, ei vain sitoudu tiiliin hyvin yhteen, vaan myös täyttää kaikki reiät ja aukot. Tämän seurauksena sen luoma seinien todennäköisyys on erittäin pieni.

Hyödyllisiä annostussuosituksia

On muistettava, että erityyppisten rakennusmateriaalien osalta on vaadittava vaivaamaan seoksia, joilla on eri hiekka- ja sementtisuhteita munivia tiiliä varten. Jotta kiinteä tiili, tarvitaan yksi koostumus ja ontto tiili, toinen. Vettä sekoittamiseen tulee käyttää vain puhtaana, lämpötilassa + 15-20 ° C. Jos siinä on likaa tai hometta, sen jälkeen se ilmestyy maaliin. Sementtihiekalle vesi-sementin suhde on seuraava: 0,5-0,8 - 1 osa sideaineosasta (tuotemerkistä riippuen). Hiekka valitaan siten, että murto-osa on enintään 2,5 mm.

Sementin kulutuksen mittasuhteet vaihtelevat brändinsa perusteella (sitä korkeampi se on, sitä suurempi viskositeetti). Jos M500: a käytetään sementti-hiekokoostumuksen sekoittamiseen, sementin osa on lisättävä hiekkaan kolmeen osaan. M400: lle niiden suhde on erilainen: 2,5 osaa hiekkaa 1 osaan sideainekomponenttia. Hiekan määrä voi olla enemmän, jopa 8 osaa - riippuu sementin tarkoituksesta ja merkistä.

Valmis seosta voidaan käyttää kahden tunnin kuluessa, koska sen jälkeen sementti muuttuu vähemmän sitovaksi ja kovettuu. Siksi sinun tulee vaivautua täsmälleen niin paljon kuin ratkaisu kuluu muurattiin tänä aikana.

Kuinka keittää omalla kädelläsi?

Ensinnäkin kuiva sekoitus vaivataan, hiekkaa kaadetaan säiliöön ja sitten sementti. Parempi on seulata etukäteen, jotta ei ole kokkareita. Seos sekoitetaan perusteellisesti ja lisätään vettä, minkä jälkeen kaikki sekoitetaan uudelleen, kunnes koostumus muuttuu homogeeniseksi. Kapasiteetti on parempi valita lähes yhtä paljon materiaalia, joka tarvitaan kertaluonteiseen työhön.

Suuremman lujuuden ja luotettavuuden vuoksi on suositeltavaa lisätä pesuainetta (50-100 g), mikä lisää sen plastisuutta. Sementin kulutus riippuu täysin brändistä. 1 m3: n kohdalla tarvitaan 510 kg M300, M200 - 410 kg, M150 - 330 kg sitovaa komponenttia. Käytetty rakennusmateriaali vaikuttaa muurausmateriaalin kulutukseen. Sileäksi tiileksi tarvitaan vähemmän kuin ontto. Yksittäisen neliömetrin osalta yhden tiilen osalta noin 0,2 m3 koostumusta tarvitaan puolitoista metriä, 0,25 m3.

Todella työskentelevä oikeudellinen tapa säästää.
Kaikkien täytyy tietää!

Miten selvittää, onko seos sekoitettu oikein ja onko se valmis?

Voit määrittää sementtilaastin valmiuden omiin käsiisi kartion tai kosketuksen avulla. Sinun on kiinnitettävä huomiota siihen, kuinka paljon se tarttuu tiiliin, sekä kuinka mobiili on. Sen valmius voidaan määritellä tekemällä hampaisto siinä: jos sen muoto säilytetään, se tarkoittaa, että se on käyttövalmis. Voit myös kallistaa säiliön 40-45 astetta, eikä sitä saa vuotaa.

Voit käyttää kartioa, sen korkeus ja leveys - 15 cm, painaa 300 g. Kokoonpanon valmius määräytyy upottamalla kartio siihen. Uppoamisen syvyys riippuu seoksen tarkoituksesta. Normaalille tiilen kohdalla on oltava 9-13 cm, ontto tiili, 7-8 cm, mutta ei enää.

Muurauslaastin laatu määräytyy sen sisältämän kosteuden ja plastisuuden mukaan. Liian kuiva on huonosti tarttuvaa rakennusmateriaalilla ja liian märkä se leviää voimakkaasti. Jos se tarttuu lian päälle, lisää kuivat ainesosat ja sekoita kaikki uudelleen perusteellisesti. Liikkuvuus riippuu paljolti hiekkapuhalluksesta: mitä pienempi on, sitä vähemmän liikkuva koostumus.

Tiheys voidaan määrittää myös käyttämällä kartiota tai plastisuutta. Jos se leviää omalla painollaan, se tarkoittaa, että se ei sovellu käytettäväksi, jos se räjähtää huonosti, sitä ei myöskään voida käyttää munimiseen.

Valmiiden seosten kustannukset

Jotta ei vaurioittaisi manuaalisesti, voit ostaa muurauslaastia. Tällaisten rakennusmateriaalien käyttö yksinkertaistaa huomattavasti työtä ja ajan kustannuksia, koska sen ei tarvitse käsitellä annostusta.

Tehtävä riippuu liitäntäkomponentin osuudesta. Huonosti valmisteltu ei ainoastaan ​​vaikeuta työtä vaan myös merkittävästi heikentää rakennetun rakenteen laatua. Esimerkiksi huonolaatuisesta koostumuksesta muodostuva seinä voi tulla hauras ja säröillä. Tämän seurauksena huoneen lämmönkestävyys vähenee, lämpö lämmittää nopeasti, ja kylmässä se jäähtyy. Ratkaisun vaivaaminen, sinun täytyy tarkkailla tarkasti mittasuhteet. Jos ne ovat rikki, voi säröillä näkyä muurauksessa.

Kirjoittaja:
Ivan Yaskevich

Rakennustiilien tuotanto on ollut pitkään saatavilla pienyrityksille.

Valkoinen silikaattitiili on rakennusmateriaali, jota käytetään rakentamiseen.

Kipsilevyä käytetään nykyään yhä useammin työtuotteissa. S.

Hankkeet taloja kaasusekoituksesta

Valitaan vaahtolohkojen talon pohja

Mikä on parempi vaahtobetoni tai hiilihapotettu betoni?

Höyrytettyjen betonilohkojen edut ja haitat

Yleiskatsaus betonityypeistä

DSP: n käyttö rakentamisessa

Materiaalien kopiointi sivustolta on mahdollista ilman ennakkohyväksyntää, jos kyseessä on aktiivisen indeksoidun linkin asentaminen sivustoomme. ©

Tiililasi: mittasuhteet, koostumus, valmistus, kulutus

Tiililasi: mittasuhteet ja koostumus

Myllypeltisten laastien tulee sisältää niin kutsuttuja sitovia komponentteja ja aggregaatteja. Useimmiten sementtiä tai kalkkia käytetään sitovina komponentteina. Aggregaatin rooli on hiekkaa - muurauslaastia, puhdasta hiekkaa ilman epäpuhtauksia (juuret, ruoho jne.) Pidetään parhaimpana vaihtoehtona.
Rakentamisessa käytetään liuoksia ilman ja veden kovettumisen.

Ratkaisun valmistelu on erittäin vakava asia, sillä jos se tehdään väärin, et voi olla varma rakennuksen turvallisuudesta. Esimerkiksi muinaisten temppelien rakentamisessa käytettävien ratkaisujen koostumus ei ole tähän mennessä tiedetty perusteellisesti, ja tosiasiassa hän antoi heidät seisomaan tuhansia vuosia. Kun otetaan huomioon tämä seikka, on kiinnitettävä erityistä huomiota ratkaisun valmisteluun.

Säännöt laadukkaan ratkaisun tekemiseksi:

Aiotko rakentaa talon? Kuinka estää talon yleiset virheet omalla kädellä, voit lukea artikkelissamme kohdassa "Säätiö".

Oletko rakentanut talon ja ajatellut ulkoa? Sisustaminen kotiin sivuraide on suuri päätös siitä, miten tehdä se itse, lue täältä.

Ennen kuin vastaat kysymykseen siitä, millaista laastia tiilille on valittava, on ymmärrettävä, millaisia ​​ratkaisuja olemassa ja mitkä ovat niiden ominaisuudet. Koostumukseltaan muurauslaastit on useimmiten jaettu kalkkikiviin, sementtimalmiin tai sementtiin.

 • Kalkkilaastarit ovat lämpimiä ja muovisia, mutta niiden lujuus on alhaisempi kuin sementti. Valmista liuos ns. Kalkin taikinaa, hiekkaa ja maapähkinää.
 • Sementti-kalkkilaasti koostuu kalkkipasta ja sementistä. Laastilla on korkea plastisuus ja erittäin kestävä, mikä tekee siitä optimaalisen lähes kaikentyyppisille muurille.
 • Tiiliseinämiseen tarkoitettu sementtilaasti valmistetaan hiekan ja sementin seoksesta. Ratkaisu on kylmä, istuva, ja mitä sementtimerkkiä käytetään, se on liian kova.
 • Laastarin merkit

  Liuoksen luokittelu tuotemerkillä on laajalti käytetty.

  • Merkkejä 0 ja 2 käytetään harvoin.
  • Merkit 75, 25, 4, 10, 50 ovat suosituimpia.
  • Merkkejä 100, 200, 150 - käytetään erityisiin rakennustöihin.

  Merkki määritetään tarkistamalla pakkauksen kovettuneet kuutioiksi.

  Ratkaisun liikkuvuus on toinen tärkeä piirre. Määritä tämä arvo käytännön kokeiden avulla. Erityinen kartio upotetaan juuri valmistettuun ratkaisuun - mitä pienempi kartio upotetaan materiaaliin, sitä suurempi liikkuvuus. Muurauslaasti on optimaalinen ratkaisu, jossa liikkuvuus on 9-10, onttoa tiiliä - 7-8. Kuumalla säällä on suositeltavaa käyttää ratkaisua, jonka liikkuvuus on 12-14.

  Laadukkaan ratkaisun koostumus ja mittasuhteet

  Tiililasituslaastin mittasuhteet määräytyvät indikaattoreiden, kuten rakennusten kerrosten lukumäärän, rakennettavan rakenteen tyypin, maaperätyypin jne. Perusteella.

  Yksiportaisten rakennusten muuraukseen käytetään laastin laastia, jolle on ominaista asennuksen helppous ja erinomainen "sitkeys". Optimaaliset hiekka- ja kalkkiosuudet 4: 1.

  Sementtilaastia käytetään seinien asentamiseen, joiden paksuus on alle 0,25 metriä. Hiekosementtisuhteen tulisi olla 3: 1 - 6: 1 riippuen rakennettavan rakenteen ominaisuuksista ja sementtimerkistä.

  Brick mortar valmistetaan kahdessa vaiheessa: ensin kuivat osat sekoitetaan, sitten vettä kaadetaan. Veden tulee olla puhdas ja kylmä.

  Sementti-hiekkalaastin optimaalinen vedenkulutus on 0,8 osaa vettä sementin yhtä osaa kohden.

  Tiilestä 75 valmistettu suositeltava laasti valmistetaan sementistä, kalkista ja hiekasta seuraavissa mittasuhteissa: 1. 0.8. 7. Muurausmateriaaleihin liittyvien tiilien laastille voidaan lisätä erikoisvärejä tiettyjen suunnittelua koskevien ajatusten toteuttamiseksi, esimerkiksi keltaisten pintarakenteiden yhdistelmä ruskeilla saumoilla.

  Tulenkestävien tiilien rakenteisiin, joiden odotetaan altistuvan korkeille lämpötiloille, käytetään erityistä hiekkaa ja savea, jossa on tulenkestävää savea tai samottijauhetta. Tämä ratkaisu sopii täydellisesti uunien tai tulisijojen asettamiseen.

  Muurauslaastin laastin valmistelu

  Laastin asianmukainen valmistelu tiilien asettamiselle tapahtuu vaiheittain:

  1. Ensin sinun on valmisteltava komponentit - sementti, hiekka, vesi ja sammutettu kalkki.
 • Sekoita kaikki kuivat ainesosat. Yleisratkaisua pidetään materiaalina, jolla on tällaiset mittasuhteet: yksi osa sementistä, viisi osaa hiekkaa ja yksi osa kalkkia. Ennen vettä lisäämistä kaikki kuivat aineosat on sekoitettava hyvin. Lisää plastisuutta lisäämällä voit lisätä hieman pesuainetta.
 • Kaada vettä. On pidettävä mielessä, että ratkaisu ei käytännössä sovi käyttämiseen vain puolitoista tai kahdessa tunnissa tuotannon jälkeen, joten sinun ei pitäisi valmistaa liikaa materiaalia. Vettä on lisättävä vähitellen, jatkuvasti sekoittaen liuosta. Kun seos muuttuu hieman sulaneena voita - ratkaisu on valmis.
 • Jos aiot rakentaa autotallin, niin opi, miten tämä tehdään ilman asiantuntijoiden apua täällä.

  Talon rakentaminen on valmis ja on aika ajatella säätiön suojaamista ja alueen järjestämistä. Voit oppia tekemään sokean alueen talon ympärillä lukemalla tämän artikkelin.

  Kuinka laskea laastin kulutus tiilen päälle?

  Yksi suosituimmista muurauslaastareista - sementti-hiekka, on seuraavat indikaattorit tämän materiaalin kulutukselle. Yhden neliömetrin tiiliseinän tiilen paksuus kuluttaa noin 75 litraa laastia. Jos muninta tehdään puolitoistakymmentä tiiliä, käytetään noin 115 litraa laastia neliömetriä kohden.

  21. vuosisadalla on paljon erilaisia ​​kuivaseoksia tiilimuuraukseen. Kuitenkin yksinkertainen sementti-hiekkalaasti on edelleen kilpailematta. Rakennustöiden suunnittelussa on syytä muistaa, että se on paras toteuttaa kesällä, sitten itse luonto auttaa sinua.

  M75-tuotemerkin ratkaisu

  Tiili-, lohko- ja kivirakennusten rakentaminen on paljon nopeampaa, jos käytät valmiita muurauslaastareita, sekoitetaan tehtaalla ja toimitetaan esineeseen valmiina autossa betonisekoittimella. Rakentajat vähentävät automaattisesti betonisekoituskohdan asennus- ja ylläpitokustannuksia, mikä säästää huomattavasti aikaa ratkaisun laadun tarkistamiseen. Sorgesin tehtaan tuotantoon on liitetty vaatimustenmukaisuustodistukset, jotka on liitetty jokaiseen materiaalierään.

  Tekniset ominaisuudet M 75

  M75-sementtilaasti tehdään M100-, M400- tai M500-sementtien, hiekan ja veden perusteella, jotka otetaan tiettyinä osuuksina, säädeltynä GOST 28013-98. Taulukossa 1 esitetään muurauslaastin M 75 koostumus riippuen käytetystä sementtimerkistä.

  Muurauslaastin laatu riippuu suurelta osin osien kunnosta. Sorzhin tehtaalla käytetään vain hiekkaa, joka on pesty ja siepattu omalle kylvökoneelle, jonka osuudet ovat enintään 1,8 mm ja joissa ei ole savea, murskattua kiveä tai muita epäpuhtauksia. Sementtiä käytetään vain korkeimmalla laadulla ja noudattaa täysin ilmoitettuja merkkejä.

  Liuoksen käyttö talvella tai syksyllä sekä korkeassa kosteudessa tai muissa erityisissä olosuhteissa voidaan lisätä asiakkaan kanssa sovittuun ratkaisuun pehmittimien, lisäaineiden ja lisäaineiden avulla, jotka parantavat ratkaisun kuluttajaominaisuuksia.

  M75-liuoksen käyttö

  Sementtilaastin lujuus on 75 kg / cm 2, minkä ansiosta sitä voidaan käyttää:

  • monikerroksisten rakennusten tiilimuuraus (kantavat seinät, väliseinät, julkisivut);
  • ilmastetun betonin, vaahtobetonin ja kuonakappaleiden rakentaminen;
  • betonielementtien asennus;
  • pohjakerrosten asennus, myös maanpinnan alapuolella.
  • laattojen asentaminen lattian ja pehmeiden kattojen alle.

  M75-liuoksen tiheys riippuu lisäaineiden saatavuudesta ja voi vaihdella melko laajoilla rajoilla.

  Lisäaineiden ja lisäaineiden käyttö mahdollistaa liuoksen muodostumisen pakkasenkestävyysalueella F50: stä F200: een. Kuviossa kerrotaan, kuinka monta täydellistä jäätymis- ja sulatusjaksota kestää liuos muuttamatta perusmekaanisia ominaisuuksia.

  Sementtilaastin M75 läpäisevyys on W6-W8: n alueella - se kestää vesipatsaan 6-8 metrin korkeuden (6-8 atm.) Paineen. Tämä indikaattori vastaa parasta rakennusbetonia.

  Kuinka ostaa M75-ratkaisu:

  Tilausliuos M 75 kasvihuoneessa "Sorges" monella tavalla:

  • lisäämällä tarvittavia tavaroita sivustoon ja käyttämällä painikkeella "Basket" online-tilaukselle;
  • sähköpostin kirjoittaminen;
  • puhelimitse;
  • soittaa takaisin.

  Hinnat ja toimitusehdot neuvotellaan lisäksi. Laitoksella on tekninen kyky varmistaa märän tilavuuden toteutus hakemuksen jättöpäivänä. Valmis muurauslaasti toimitetaan esineeseen erikoiskuljetuksella, ja se voi välittömästi olla mukana rakentamisessa.

  Jos sinulla on kysyttävää, soita numeroon +7 (812) 404-55-34 / 8-967-593-17-23 (Anna) tai käytä palautelomaketta. Asiantuntijamme auttavat sinua!
  Odotamme hakemuksiasi!

  Muut betonimerkit

  "Pienen" kasvin yhteistyön edut

  Vakaa laatu

  Jokainen erä testataan omassa sertifiointilaboratoriossaan ja siihen liittyy laatupassi.

  Yksittäiset sekoitukset

  Jäätymistä kestävien ja kosteutta kestävien koostumusten lisäksi teemme sekoitteita, jotka perustuvat murskattujen kivien murto-osaan 5-10 mm, laajennetusta savesta 5-20 mm ja "lämmin" betonista.

  Taloudellinen logistiikka

  Valitsemme optimaalisen koostumuksen, kehitämme taloudellisen logistiikan seoksen toimittamisesta omalla ABS-laivastolla, jonka tilavuus on 7-10 m³

  Nopea toimitus

  Betonin oikea-aikainen siirto ja toimittaminen menettämättä toimintaansa