Sementti-hiekkasaumojen valmistusta ja soveltamista koskevat säännöt

Sementtihiekkakassi - on klassinen versio viimeistelymateriaalista, jota käytetään sisäisten ja ulkoisten pintojen kohdistamiseen. Korkeiden ja matalien lämpötilojen, niiden erojen, kosteuden ja mekaanisten vahinkojen sekä aineen suhteellisen alhaisten kustannusten vastustaminen tekee niistä yhden suosituimmista ammattilaisten ja kodin ammattilaisten keskuudessa.

Koostumus ja ominaisuudet

Sementti-hiekkalaastaria pidetään yhtenä yksinkertaisimmista koostumuksesta johtuen:

 1. Binder. Portland-sementtiä käytetään yleensä tämän komponentin ollessa 100 - 500. Sementtilaadusta riippuen valmiit päällysteet ovat eritasoisia. Sisustuksessa on parempi käyttää kalliimpia materiaaleja merkinnällä 400-500. Ulkopintojen osalta korkealaatuinen päällyste ei ole pakollinen, joten on edullista käyttää halpoja aineita 100-300. On tärkeää muistaa, että pintojen koristelemiseksi märillä alueilla on erittäin suositeltavaa käyttää Portland M500 -laitetta.
 2. Täyteaine. Tämäntyyppisissä koostumuksissa on tavanomaista käyttää halpaa täyteainetta - hiekkaa. Tekniikka sementti-hiekkakiven valmistamiseksi mahdollistaa kaikenlaisen hiekan käytön, mutta tärkeintä on, että se puhdistetaan ja seulotaan. Mutta on parempi lopettaa valinta vakio keltainen kaivos tai joki hiekka kipsi murto-osan 20-40 mikronia. Ennen käyttöä se on seulottu kuorien ja siltikerrosten poistamiseksi.
 3. Liuotinta. Tällöin käytetään tavallista puhdasta vettä missä tahansa alkuperästä: vedenjakelujärjestelmä, kaivo, luonnolliset vesimuodostumat ja niin edelleen. Tärkeintä on varmistaa, että nesteessä ei ole kiinteitä jakeita.
Sementti-hiekkakiven pääkomponentit

Edellä mainitut komponentit ovat klassisia sementti-hiekkasaumojen valmistamiseksi, mutta joidenkin ominaisuuksiensa parantamiseksi lisätään seuraavat aineet:

 1. Lime-tahna. Käytetään valmiiden seosten massan vähentämiseen lisäämällä niiden valmiiden pinnoitteiden plastisuutta ja kosteutta. Kalkin sisältö on tavallisesti pieni: 2 osaa sementtiä tarvitaan enintään 1 osa kalkkipastaa. Samaan aikaan sementti ja hiekka sekoitetaan ensin.
 2. Kipsiä. Tämä materiaali lisätään koostumuksiin pinnan kovettumisen ja kovettumisen nopeuttamiseksi. Tämä on yleensä tarpeen, kun käsitellään kattoja ja vaikeasti tavoitettavia paikkoja. Kipsi- ja sementtiosuudet ovat 1: 3. Ei suositella kaataa enemmän kipsiä, koska valmistettu liuos kovettuu liian nopeasti.
 3. Nestemäinen saippua tai astianpesugeeli. Se vaatii enintään 3% liuoksen kokonaismassasta. Tämä aine lisää materiaalin plastisuutta ja tekee kipsin kosketuksesta seinämän kanssa tiheämpi.
 4. PVA-liimaa. Tämän komponentin pitoisuus sementti-hiekkasaumojen koostumuksessa saa olla enintään 5%. Liiman avulla kotona voidaan polymeroitua liuosta, jonka vuoksi sen tarttuvuusominaisuudet lisääntyvät ja valmiiden pintojen käyttöikä kasvaa.
Lisäkomponentteja, joita käytetään sementti-hiekkasaumojen laadun parantamiseen

Sinun pitäisi tietää! Pinnoitteen laatu riippuu suoraan kipsin jokaisesta osasta.

Sementti-hiekkasaumojen komponenttien suhde

Yleisintä liuosta sekoitetaan sementin ja hiekan 1: 3 suhteen, mutta sideaineen tyypistä hiekan ja sementin suhde voi vaihdella useita kertoja. Vettä lisätään vähitellen, kunnes kipsi on saavuttanut halutun sakeuden. Kalkin osalta sen pitoisuus ei saisi olla korkeampi kuin sementtipitoisuus, joten sementtihiekkamateriaalin osuudet lisäämällä kalkkikiveä ovat seuraavat: 1: 3: 0,5. Jos suunniteltu keskikerros on noin 2 cm, sementin kulutus on noin 6 kg neliömetriä kohden ja hiekka on 18 kg. Tavallinen 25 kg: n sementtipussi tarvitsee 2 vakiopussia hiekkaa.

Sementti-hiekkasaumojen valmistus on seuraava:

 • Sekoita sementti hiekalla vaadittavissa mittasuhteissa muovisäiliöön ja sekoita se käsityökalulla (lastalla, lastauksella).
 • Erityinen suutin sekoittumiseen työnnetään poranterää ja työkalu on kytketty verkkovirtaan.
 • Vettä lisätään säiliöön annoksittain sekoittaen jatkuvasti liuosta.

Tuloksena tulisi olla homogeeninen harmaa massa ilman sulkeutumia, paksun kerman koostumus. Säiliötä jätetään 15 minuuttia ja sekoitetaan uudelleen. Lopulta ne kaada liimaa tai saippuaa.

Kipsiä vaivautetaan, kunnes saadaan homogeeninen kermamaisen sakeuden ratkaisu.

Lisävarusteet kipsiin

Materiaalin paranta- miseksi tai antamiseksi jotkin ominaisuudet käyttävät seuraavia aineita:

 1. Ground kiille. Tämä materiaali on välttämätön, jotta päällystetty pinnoite voidaan suojata alttiiksi ultravioletti-aalloille. Samanaikaisesti kipsiseinien mineraali lisää huomattavasti liuoksen alkalisuutta.
 2. Marmori muru tai jauhot. Useimmiten aine lisätään kipsin koristeominaisuuksiin, mutta kivi lisää myös pinnan lujuutta.
 3. Kvartsihiekka. Riippuen halutusta vaikutuksesta mineraalin murto-osa voi olla 0,1-6 mm. Se parantaa myös koristeominaisuuksia ja parantaa vastustuskykyä happamien aineiden, mukaan lukien erilaisten pesuaineiden, vaikutuksiin.
 4. Metallien lastut. Sitä käytetään harvoin kodin korjaamiseen, mutta sitä käytetään teollisuuslaitoksissa pinnoitteiden lujuuden lisäämiseksi.
 5. Styroksi. Tätä polymeeriä käytetään eristämiseen, joten polystyreeni-sirut sementti-hiekkasten koostumuksessa lisäävät niiden lämpöeristystä.
 6. Maa bariti. Käytetään suojelemaan pinnoitteita radioaallosta. Useimmiten kysytään saastuneilla alueilla sijaitsevien lääketieteellisten laitosten, teollisuustilojen ja asuinrakennusten kipsiseinistä.
Sementti-hiekkasaumojen ominaisuuksien ja ominaisuuksien parantamiseksi lisäkomponentteja.

Seinien valmistaminen ennen kipsiä levittämistä

Ensinnäkin on välttämätöntä poistaa vanhoja pinnoitteita ja puhdistaa seinät perusteellisesti rasvan tahroista, maalijäännöksistä, tapetista jne. Kaikki metalliset tai muoviset kiinnittimet poistetaan pinnoista, jos vahvistus tarttuu seinältä, se on hienonnettava jauhaa ja loput käsiteltävä korroosiota ehkäisevällä nesteellä.

Sitten seinät puhdistetaan pölyltä ja niitä käsitellään pohjamaalilla. Tämä toimenpide tulisi suorittaa vähintään 2 kertaa 4 tunnin välein. Tämä materiaali lisää tarttuvuutta ja suojaa seiniä patogeenisten bakteerien, muotin ja sienen muodostumiselta.

Ennen sementti-hiekkalaastin levittämistä seinät on puhdistettava perusteellisesti ja pohjustettava.

Sen jälkeen asetetaan maalaus majakka:

 • Nurkasta mittaa 30 cm seinän keskikohdassa ja aseta sitten ensimmäinen majakka. Tuote tarkistetaan pystysuoralle rakennustasolle.
 • Tee sama toimenpide seinän toisella puolella.
 • Yksityiskohdista, ne venyttivät kaksi lankaa, jotka toimivat tasona muille majakoille.
 • Koko seinälle asenna tuotteet aina 1,5 metrin välein.
 • Tarkastettuasi tason, kiinnitä majakat samaan kipsiin, joka peitetään seinällä.
Maalaus majakkaen asennus

Lopuksi sinun on valmisteltava kaikki tarvittavat materiaalit:

 • Sekoittamiseen - tarvitsemme kuivakomponenttien säiliöitä ja lopullista koostumusta, sähköporaa suuttimen sekoittimella.
 • Sovellukseen - erikokoisia lapoja, lasta, sääntö.
 • Injektointilaitoksille, poluterki, hiomakone.

obryzg

Tämä on ensimmäinen kerros kipsiä, jonka soveltamista käytetään nestemäisempää koostumusta kuin pohjakerrosta. Valmistettu kipsi on kerätty lastalla tai lastalla ja siirretään pinnalle "kaatamisen" avulla. Jos päälliköllä on kokemusta, ei ole välttämätöntä venyttää ja tasoittaa laasti niin, että talonmestareita suositellaan seinien hoidettavaksi lastalla.

Ensimmäinen kerros suihkutus, jota käytetään liuoksen "kaatamisen" avulla seinään

Vihje! Suihkun paksuus on erilainen perusmateriaalista riippuen. Betoni - 3 mm, tiilet - 7 mm, puu - 1 cm.

maa

Ensin luodaan vahvistusverkko. Tämä voi olla ketjulinkki tai maaliverkko puupinnoille - vyöruusuille. Tuotteet on kiinnitetty seinään ja kiinnitetty ruuveilla ympäryksen ympärillä ja keskellä. Sitten laajaa lastalla saat enemmän laasti ja siirrä se seinään. Näin ollen kahden majakan välinen kuilu täyttyy, sääntö otetaan ja ratkaisu tasataan, ohjaamalla instrumenttia alhaalta ylöspäin samalla siksak-liikkeillä. Sitten siirrä sääntö uudelleen. Laasti jätetään kuivumaan ja vahvuudeksi, joka voi viivästyä 7-10 päivää.

Toinen kestopinnoite levitettiin vahvistusverkkoon

nakryvki

Tämä on viimeistelykerros, jonka tulee olla korkealaatuista, joten sen soveltamista varten on parempi käyttää kipsiä tai erilaisia ​​mineraalitäyteaineita sisältävää kipsiä sementillä M500. Jos jälkimmäiset ovat läsnä, kerroksen paksuuden tulisi olla sama kuin täyteainefraktio, muuten suositeltava kerros on 3 mm. Kipsi levitetään samalla tavalla kuin maakerros, mutta lopulta sitä hierotaan rakeilla tai tyrlyillä ja kuivauksen jälkeen jauhamalla.

Kerros - viimeistelylaastikerros, joka myöhemmin altistetaan maalaukselle

Kuinka paljon sementtiä ja hiekkalaasti kuivuu

Normaaleissa olosuhteissa (lämpötila noin 20 astetta, ilman kosteus 75%) kukin tämän tyyppinen kipsi kuivuu noin 12 tuntia. Korkealla kosteudella on parempi odottaa 14 tuntia. Jokainen materiaalikerros lisää valmiin pinnan kuivausaikaa 30-40%. Sementin ja hiekan mittasuhteet eivät käytännössä vaikuta kuivausnopeuteen. Puupinnat kuivuvat nopeammin, mutta ero on 1-2 tuntia kustakin kipsikerroksesta. Kipsilevyjen pinnat kuivuvat 8-9 tunnissa 1 cm: n kerroksella.

Se on tärkeää! Kiillotetaan materiaalin kuivaamisen prosessia rakennettaessa hiustenkuivaajia ja lämmittimiä. Tämä voi johtaa pinnan halkeiluun.

Jos haluat lopettaa huoneiston tai talon pitkään palvelleen, sinun on noudatettava tiukasti reseptiä sementti-hiekkaseosten valmistamiseksi kipsiin ja ohjeita sen soveltamiseen. Samalla sementin ja hiekan suhde on yksi tärkeimmistä parametreistä.

Hiekka kipsiseinille

Hiekka on olennainen osa useimmista laasti- ja materiaalimateriaaleista. Siksi hiekan massan laatu, sen puhdistusaste ja tasalaatuisuus voivat suuresti muuttaa muuraus- tai kipsimassan ominaisuuksia. Riippuen käyttötarkoituksesta ja tehtävästä, sinun on valittava oikea hiekka-täyte.

Millaista hiekkaa sopii kipsiin?

Hyvä kipsimassa ei ole vain erinomaisia ​​mekaanisia ominaisuuksia, vaan se on koko ominaisuuksien kokonaisuus, ja ne kaikki ovat tärkeitä pinnoitteen laadulle. Ratkaisun valmistelemiseksi voit käyttää:

 • Valmis kuivaseos tyyppi CM99;
 • Sementin ja yksinkertaisen louhos- tai joen hiekan seos;
 • Kipsi puhdistetun ja erityisesti käsitellyn mineraalituotteen perusteella.

Pienille tilavuuksille voit käyttää valmiin seoksen eikä menetä hiekka-ainesosan laatua.

Hiekan valitseminen halutulle kipsiä varten

Useimmat asiantuntijat pitävät jäykkää ja kestävää ratkaisua urahiekkamassan perusteella. Tässä on jotain totuutta. Suuri lujuus ei kuitenkaan ole aina rakennusmateriaalien viimeistelyn tärkein etu.

Raaka louhos hiekka, kuten useimmat keinotekoiset kalliomurskaimet, on halvempaa ja edullisempaa. Sekä joen että louhoksen hiekan täyteaineiden lisävarusteilla on paljon ominaisuuksia, jotka voivat vaikuttaa kipsin laatuun täysin eri tavoin.

Mikä antaa käytävän joen hiekkaa kipsiin

Jokihiekan jyvät ovat hyvin homogeenisia, lähes aina karkea, pyöristetty ja vakaa. Tällaisen materiaalin raekoko riippuu suurelta osin sen tuotannosta, ja se voi olla suuri tai keskisuuri osa. Samassa erässä olevien raekokojen suhde ja hajonta on lähes vakio. Joki-hiekka on ihanteellinen korkealaatuiselle kipsille, jolla on erinomainen äänen ja lämmöneristys. Kipsi, joka perustuu materiaalin joelta täydellisesti kulkee ilmaa ja vesihöyryä. Tällaisen kipin tiheys on pienempi kuin urahiekkaan tai keinotekoiseen tuotteeseen perustuvien rappausseosten. Tämä kipsi on parhaimmillaan muovisia ominaisuuksia ja se on helppo levittää valmistetulle pinnalle.

Johtuvan materiaalin pyöreiden jyvien ominaispintaominaisuuksista johtuen sementtituotteet "tarttuvat yhteen" hiekan massan kanssa ovat paljon helpommat hydrausprosessin aikana. Mutta sementti- ja jokimateriaaliin perustuva kipu tarttuu huomattavasti huonommaksi seinän valmistautumattomalle pinnalle. Jokihiekan keskipitkä ja pieni osa soveltuu paremmin kittiemateriaaliin kuin urahiekoittain. Kipsilasiliuos joustotäytteellä, joka valmistetaan sementtiä ylimäärin, ei johda halkeamien kehittymiseen.

Hiekan käyttö louhoksesta

Vuoren hiekan massan koostumus eroaa suuresti riippuen uuttovaiheesta, epätoivottujen epäpuhtauksien sisällöstä, kuten metallioksideista, piin monimutkaisista suoloista ja ennen kaikkea savesta. Viljan urimateriaalin koostumuksella on terävät reunat ja mikä tärkeintä - jyvien koko on hyvin erilainen. Yksi massa on täynnä sekä suuria että pieniä jyviä, joten louhoksesta kuivalla materiaalilla on suurempi irtotiheys.

Louhoksessa oleva hiekka kipsi on paljon tiheämpää ja raskaampaa kuin jokeen materiaalin liuos, jolla on sama komponenttien suhde. Uramahdollisuus sopii hyvin suihkutukseen käytetyn kipsiliuoksen valmistamiseen - ensimmäinen seinän pohjamaalaus, johon kaikki myöhemmät kerrokset asetetaan.

Louhosjäljitelmän jyvistä on terävät reunat, jotka mahdollistavat täydellisesti kipsin ratkaisun seinien tiilissä tai betonipinnalla. Joissakin tapauksissa louhos hiekkaa pestään savesta ja erityisellä käsittelyllä ne muuttavat jyvien muotoa, mikä tekee niistä hienompaa ja terävää. Tällaisella täyteaineella on lisääntynyt adheesio betoniin ja sitä käytetään usein täyteaineena alukkeille, joita kutsutaan betonikosketukseksi.

Puhdistettu savi, mutta ei fraktioitunut, urarakeinen on ihanteellinen raskaan betonivalun tai muurauslaastin valmistukseen. Tällaisella rakennusmateriaalilla on kova luonne ja hyvin seinien muotojen geometria. Kipsiliuoksessa se voidaan lisätä korkeammassa suhteessa, se ei vähennä mekaanisia ominaisuuksia, mutta voi parantaa halkeamien muodostumista.

Lohkoviljelmästä peräisin olevaa murtunut, pesty hiekkaa voidaan käyttää kipsiin ja tavalliseen jokeen edellyttäen, että käytetään akryylihartseihin tai polyvinyyliasetaattiemulsioon perustuvia lisäpolymeerejä. Suuret jakeet ovat käytännöllisesti katsoen sopimattomia sisäisten kipsiseinien osalta.

Erityiset hiekkaa laastareille

Suuri määrä betoni- tai kipsiseosten komponentteja valmistetaan murskatusta jätekivestä. Hionnan, pesun ja fraktioinnin jälkeen saadaan raskaat rakeet, joiden mielivaltainen raema on rakeinen.

Tällaisten jyvien tarttuminen sementin jyvälle ei ole aina homogeeninen ja voi aiheuttaa merkittävää kutistumista. Siksi kipsityötöissä tällainen hiekkastäyttöaine altistetaan lämpökovetukselle, mikä lisää jyvien karheutta ja pinta-alaa. Joissakin tapauksissa keinotekoista hiekkaa käsitellään kuivalla jauheliima-aineella, mikä lisää tarttuvuutta pohjaan jopa olosuhteissa, joissa liuoksessa on matala vesipitoisuus.

Korkealaatuinen kivenhiekka sopii täydellisesti kipsiin, jota käytetään usein kovien kvartsihiekkojen sijaan erilaisissa sementtipohjaisissa valmiissa seoksissa. Tuntemattoman tuntemattoman hiekan on parempi olla käyttämättä kotitaloustyötä materiaalin mahdollisen haitallisen ympäristömäärän vuoksi.

valmistuminen

Jokin käytettävissä olevista tuotevalikoimasta voidaan käyttää seinien rappaus. Maaperän ja ruiskutuksen kannalta on parempi käyttää louhoshiekkaa, joka seuraa kipsiseinien kerroksia, asiantuntijat suosittelevat käyttämään rakennusmateriaalia joelta.

Ulkopuolisen viimeistelyn kannalta olisi suositeltavaa kuopatusaine edellyttäen, että se pestiin ja poistettiin ainakin osa savesta ja kallosta. Joen täytteen pienin osa on paras tapa valmistaa kotitekoista kittiä akryylisestä vesiliukoisesta maalista ja liimasta.

Joskus yleisten ominaisuuksien tasoittamiseksi sekoituksia käytetään erilaisten hiekkakomponenttien avulla. Tämä ei salli riippua jonkin hiekan yksittäisistä ominaisuuksista eikä vähentää viimeistelyaineiden tuotannon kustannuksia sementin perusteella.

Mitä hiekkaa käytetään tiilipeltoon?

Hiekka tiilien sijoittamiseksi on yksi rakennusten laadun ja vahvuuden takaajista. Henkilöön, joka ei ole kiinnostunut rakennusliikkeen hienoista piirteistä, voi tuntua, että hiekka tarvitsee vähän, mutta on parempi tehdä se ilman sitä. Loppujen lopuksi, vähemmän hiekkaa, sitä enemmän sementtiliuoksessa vahvistetaan tiukemmat tiilet. Kuitenkin ratkaisun on oltava paitsi vahva, myös muovinen. Muovien lisääntyminen saadaan aikaan vähentämällä sementin määrää, joka voi vaikuttaa muurauslujuuteen. Plasticiteettiä voidaan lisätä lisäaineiden - pehmittimien avulla, mutta se on kallista.

Hiekka antaa plastisuutta laastille tiilien asettamiselle.

Hiekkapuhalluksen tehtävä tiilenmuodostuksessa

Hiekka on oikeastaan ​​vain täyteaine, joka kuitenkin vie suurimman osan laastista tiilien asettamiseen. Yleensä sekoitettaessa sementtilaastin hiekkaa asetetaan ¾ tai 5/6 tilavuus.

Sementtilaastien hiekan ominaisuudet ovat seuraavat:

Se on hiekka, joka soveltuu parhaiten näiden toimintojen suorittamiseen. Tätä mineraalia ei ole vielä korvattavissa, mikä ei ole yllättävää. Planeetalla on paljon hiekkaa, ja siinä on useita erilaisia ​​tarpeellisia ominaisuuksia:

 1. Kemiallinen hiekka on erittäin inertti. Reagointi muiden aineiden kanssa on yhtä vaikeaa kuin jalometallit.
 2. Hiekka voi olla erilainen - suuri, keskikokoinen, pieni, mutta yleensä se on suhteellisen homogeeninen, mikä on erittäin tärkeää rakentamisessa.
 3. Se on erityinen vahvuus ja vastustuskyky stressille.
 4. Rakennusmateriaalien hankinta on vaikeampaa ja edullisempaa. Kilpailu hiekalla voisi olla savi, mutta se on louhittava avolouhoksella, ja hiekka voi olla pinnalla. Lisäksi jokiveden koko ajan tuo uusia hiekkamääriä pesemällä se epäpuhtauksilta.

Hiekan luokat rakennusmateriaalina

Tämä rakennusmateriaali voidaan jakaa seuraaviin luokkiin:

Kaavion syvänmeren hiekka kaivos.

 1. Rotkoon. Tämä materiaali louhitaan avoimella tavalla louhimatta. Yleensä alkuainehiukkasten koko vaihtelee välillä 0,15 - 3 mm. Niiden pinta on karkeaa ja kulmikas muotoinen. Etuna: tällaisen hiekan käyttö on erittäin voimakasta. Haittana: sisältää monia epäpuhtauksia.
 2. River. Sitä pidetään kannattavimpana, koska se louhitaan joen pohjalta ja ei vaadi puhdistusta. Hiekka voi olla erikokoisia. Tyypillisesti tätä hiekkaa käytetään muurattuihin tiiliin, mutta niitä voidaan käyttää betonituotannon täyteaineena. Lisäksi on tavanomaista sisällyttää se asfalttibetoniseosten koostumukseen, kun se laskee teitä, sekä vedenpoiston ja väriaineiden ja injektoinnin täyteaineena.
 3. Ura. Tämä on hiekkaa, joka sijaitsee maan alla, mutta matalalla syvyydellä pinnasta, joten sen tuotantoon tarvitaan louhoksen muodostumista keinona kehittää mineraalisäiliö.

Lisäksi hiekan hiukkaskoko on luokiteltu. On olemassa:

 • pieni - jopa 0,2 cm;
 • keskipitkä - 0,2-0,28 cm;
 • suuri - 0,29 cm ja enemmän.

Mikä hiekka sopii rakentamiseen?

Mitä hiekkaa tarvitaan tiilien asettamiseen? Sen on oltava puhdas, eli ilman epäpuhtauksia ja homogeeninen.

Erityisesti haitallisesti liuoksen laatu vaikuttaa epäpuhtauksien savioloihin. Siinä on useita ominaisuuksia, jotka eivät ole yhteensopivia tiilimuurauslaastin vaatimusten kanssa. Savi on erittäin hygroskooppinen, mikä johtaa ulkomaisten paakkujen muodostumiseen liuoksessa.

Kaikki seokset vaikuttavat laastien laastiin. Huono hiekka epäpuhtauksien läsnäolon pääasiallisena negatiivisena seurauksena on yhdenmukaisuuden menettäminen. Lisäksi laastin plastisuus heikkenee, mikä aiheuttaa ongelmia tasorivien tasoittamisessa.

On suositeltavaa käyttää hiekkaa keskikokoisilla hiukkasilla (1-2 mm).

Jos tarvitaan koristeellisia koristeita, on käytettävä materiaalia, jossa on pienempiä hiukkasia.

Valmis laasti ei saa levitä.

Materiaalia, jossa on suuria hiukkasia, käytetään yleensä betoniterästen asennukseen tai paneelien asennuksen jälkeen muodostettujen liitosten täyttöön. Tiilimuodossa olevien hiekamiesten optimaalinen koko on halkaisijaltaan enintään 2,5 mm. Parasta hiekkaa voidaan käyttää viimeistelyyn.

Joten mikä hiekka on paras käyttää? Tämä kysymys ei ole yleinen vastaus, sillä tavoitteet ja tilanteet voivat olla erilaisia. Kuitenkin useimmin käytetty materiaali on se, joka on uutettu joki tai louhos, joiden keskimääräinen hiukkaskoko. Joki-materiaalia pidetään yleisesti parempana, koska se on puhdas ja yhtenäinen. Kuitenkin sen hiukkaset on kiillotettu joella pallon tilaan. Tämä vähentää kykyä muodostaa monoliittinen ratkaisu sementin voimakkaiden tarttumisten vuoksi.

Louhoksesta uutettavalla rakennusmateriaalilla ei ole ihanteellisia partikkeleita, mutta sillä on luotettava kytkentä sementin kanssa. Lisäksi sen hinta ja näin ollen hinta ovat paljon pienemmät kuin jokivariantti. Monet pitävät täsmällisesti uran materiaalista huolimatta siitä, että se vaatii pesua ja seulomista.

Rakennuskohteen kannattavuus riippuu käytettyjen materiaalien hinnan ja laadun yhdistelmästä. Mikä juuri kehittäjä haluaa, riippuu erityisestä tilanteesta. Esimerkiksi hyvää laatua olevien raaka-aineiden talletuksen etäisyyttä voi olla, mikä vaikuttaa sen hintaan. Tie ulos tästä tilanteesta voi olla karjahiekan kehittäminen perusteellisella puhdistuksella. Usein materiaali pienillä hiukkasilla on vähäistä. Tämän ongelman ratkaisemiseksi turvautui vaihtelevaan vuohen materiaaliin.

Sementtihiekka: mikä on parempi?

Hiekka on luonnollinen sedimenttikivi tai keinotekoinen materiaali, joka koostuu pienistä "kiven" kiveistä. Luonnollista ja keinotekoista hiekka-ainetta käytetään laajasti rakennuskohteena hienoina aggregaattina erilaisten tuotemerkkien betoni- ja sementtilaastareiden valmistuksessa.

Tekninen merkitys ja tehtävä, jota hiekka tekee sementille, on täyttää murskattujen hiekkasten, laajentuneen saven, kuonan tai rakennusjätteiden välinen tila sementin ja hiekan sekoituksella. Muuraamalla, kipsi- tai korjausratkaisuilla tuotetta käytetään pääasiallisena täyteaineena, joka riippuu rakennuksen kestävyydestä ja kestävyydestä.

Hiekka luokitus

Pidetty rakennusmateriaali luokitellaan useiden tekijöiden mukaan. Päätykerroin hiekkakäyttöön eri rakennustöissä on paikannuspaikka ja -menetelmä. Ammattimaiset rakentajat ja kauppayhtiöt tekevät eron seuraavista hiekanmuodoista:

Jokaiselle yksittäiselle materiaalille on ominaista seuraavat kuluttajatekijät: partikkelikoko ja muoto, epäpuhtauksien läsnäolo, elementtien geometristen ulottuvuuksien yhtenäisyys. Korkealaatuinen hiekka - joki. Grain mitat - se on suuri materiaali. Koostumuksessaan ei ole saven, kivien ja maaperän epäpuhtauksia.

Lisäksi sen hiukkaset ovat stabiileja soikeita muotoja ja korkea sedimentaatiotiheys. Epämiellyttävä tekijä on suuri määrä vesieläinten kivihelmiä. Ongelma ratkaistaan ​​onnistuneesti seulomalla materiaali suuren seulan läpi.

Niinpä yksityisten kehittäjien lukuisien kysymysten vastaaminen, minkälainen hiekka tarvitaan sementille, paras vaihtoehto on hiekka, joka on puhdistettu kuoreista, seulomalla seulan läpi. Tämäntyyppisen materiaalin keskimääräinen hinta Moskovan alueella on 850-150 ruplaa / m3 kuormitettuna.

Uran hiekalla on huomattava määrä vieraita (haitallisia) epäpuhtauksia, jotka ovat saveen, maaperän ja kivien sulkeutumisen muodossa. Haitallisten epäpuhtauksien pitoisuus voi nousta 30 tilavuusprosenttiin. Tästä syystä louhoshiekan kustannukset ovat hieman alhaisemmat kuin jokimateriaalin kustannukset.

Kustannuksiin vaikuttaa myös uuttomenetelmän yksinkertaisuus ja suhteellinen edullisuus - avoimella menetelmällä tehokkaiden kaivukoneiden avulla. Samalla, jos katsotaan, että louhostuote tarvitsee lisää pesua ja kuivausta, sen kustannuksia ei voida kutsua "hyvin alhaiseksi" suhteessa jokien hiekkakustannuksiin. Moskovan alueen louhoshiekan keskimääräinen hinta on 550-800 ruplaa yhtä kuutiometriä kohden.

Meren hiekka on louhosmateriaalin analogi ja tarvitsee myös ylimääräistä puhdistusta. Tässä on huomattava, että pienten kivien ja kuorien perusteellinen puhdistus on välttämätöntä, jos tehtävänä on valmistaa konkreettinen ratkaisu kipsiin tai huoneeseen päin.

Jos tehtävänä on kaataa pohja, seinä tai laatta, voit käyttää mitä tahansa käytettävissä olevaa hiekkaa, joka puhdistetaan epäpuhtauksista käyttäen vanhaa panssaroitua sänkyä. Tämän tuotteen keskimääräinen hinta Pietarissa on 580-830 ruplaa / m3.

Kaikkien betonituotteiden valmistuksessa ja tuotannossa käytettävän hiekan tekniset ominaisuudet säännellään GOST 8736-2014: n vaatimukset. Niistä: ominaispaino, raekoko ja haitallisten epäpuhtauksien prosenttiosuus.

Yhden tai toisen tyyppisen täyteaineen käyttöä betonin tai laastin valmistuksessa säädetään tietyn materiaalin sääntelyasiakirjalla. Esimerkiksi raskaaseen betoniin on GOST 26633-2012.

Hiekan käyttö betonin valmistuksessa

Harkitse suosituinta ja käytettyä betonityyppiä - raskasta betonia. Normaali asiakirja GOST 26633-2012 "kertoo", että raskasbetonin valmistuksessa sallitaan käyttää mitä tahansa luonnollista hiekkatuotetta, joka täyttää GOST 8736-2014: n "Sand for construction works" vaatimukset.

Siksi kehittäjä on ainoa kysymys, joka koskee yhden tai toisen tyyppisen hienoaggregaatin käyttämistä rakenteen rakentamiseen: mikä on sementtihiekan oikea suhde murskattua kiveä eri betonityypeissä?

Kehittäjä löytää vastauksen tähän kysymykseen tärkeimpien komponenttien mittasuhteissa taulukoissa, jotka koskevat vaadittujen materiaalien laatua Portland-sementtiä CEM I 32.5N PC (M400) ja CEM I 42.5N PC (M500).

Betoni, joka perustuu sementtiin CEM I 32.5N PC

Ratkaisu hiekalle ja toimitus Jekaterinburgissa

luokittelija

Kohteeseen
 • Betonihintoja
 • betoni
 • Betoni hydrotechnical
 • Seulontaliuos
 • Hiekkalaasti
 • Lime-liuos
 • kevytsoran kevytbetoni

Viimeisin hinta päivitetty: 09/04/2018

SAND MIXER (FLOAD)

Mikä määrää betonin hinnan

Yksi betoniseoksen tärkeimmistä osista on hiekka. Betonin valmistukseen voit käyttää lähes mitä tahansa luonnollista hiekkaa. Luonnollisen hiekan käytön tärkein rajoittaminen on hiekkakokoonpanon rajoittaminen savi- tai savipartikkeleiden läsnäollessa.

Betonisten pienien (savi) hiukkasten vahvuus vaikuttaa erittäin voimakkaasti. Pienikin määrä niistä johtaa betonin lujuuteen merkittävästi. Siksi ilman luonnollista hiekkaa, jossa ei ole savea hiukkasia, saatavilla olevaa hiekkaa parannetaan (rikastetaan) käyttäen seuraavia menetelmiä: hiekan peseminen; hiekan erottaminen jakeiksi vesivirrassa; puretaan halutun fraktion hiekasta; hiekan sekoittaminen työalueella tuodaan korkealaatuista hiekkaa.

Miten pystymme ylläpitämään niin alhaisia ​​hintoja

Kauppa- ja tuotantolaitos "Concrete Grad" on moderni, dynaamisesti kehittyvä betoni- ja sementtilaastin valmistaja. Nykyään betonin sana "laatu" on suosittu, mitä voidaan sisällyttää tähän lauseeseen?

Betonituotannon myynti on Betongradin erikoisasiantuntijoiden erikoisosaamista. Olemme betonin ja laastin valmistaja omissa kapasiteeteissa, joiden kapasiteetti on jopa 60 m³ / tunti. Eri tuotemerkkien betoni valikoimassamme alhaisilla hinnoilla.

Siksi ilman luonnollista hiekkaa, jossa ei ole savea hiukkasia, saatavilla olevaa hiekkaa parannetaan (rikastetaan) käyttäen seuraavia menetelmiä: hiekan peseminen; hiekan erottaminen jakeiksi vesivirrassa; puretaan halutun fraktion hiekasta.

Mitä hiekkaa tarvitaan tiilien asettamiseen?

Tiiliseinien rakentamista varten on tarpeen valmistaa kiinnitysseoksia. Riippumatta niiden koostumuksesta, hiekka murskaamista varten on välttämätön osa. Sen läsnäolo ratkaisuissa takaa rakennusten lujuuden ja luotettavuuden. Siksi on erittäin tärkeää valita asennuksen aikana käytettävän rakennusmateriaalin tyyppi.

Miksi sitä käytetään?

Muurauksessa kuormitus laastilla on vakio, mikä edistää yksinkertaisten sementiseosten valmistusta, jossa hiekka on tai 5/6 tilavuus ja suorittaa seuraavat toiminnot:

 • tyhjennys täyttyy tiilien karheuden vuoksi;
 • vähentynyt kutistuminen;
 • seoksen tilavuuden säätö;
 • mikä antaa liuoksen plastisuuden.
Takaisin sisällysluetteloon

Ominaisuudet ja ominaisuudet

Hiekalla on seuraavat ominaisuudet:

 • homogeeninen koostumus;
 • hiekkahiukkasten sallittu koko, mm:
  • pieni - 0,5-1,5;
  • keskiarvo on 1,5-2,5;
  • suuri - 2,5-3,5;
 • korkea kantavuus;
 • kosteuden imeytyminen ja retentio;
 • saavutettavuus;
 • kuljetuksen helppous ja suhteellinen edullisuus.
Joen materiaalia pidetään kalliimpana.

Kaivostoiminnan alkuperästä ja menetelmistä riippuen seuraavat luonnontyyppiset rakennusmateriaalit eroavat toisistaan:

 • River. Siinä on homogeeninen rakenne, se ei sisällä epäpuhtauksia. Kuitenkin kallis louhintatapa vaikuttaa hintoihin. Veteen kiillotetut hiukkaset ovat myös heikosti sidottuja liuoksen komponentteihin, minkä seurauksena sen plastisuus vähenee.
 • Ura. Sijaitsee maan alla matalalla syvyydellä halvemmalla kuin joki. Elementaariset hiukkaset erottuvat karkealla pinnalla ja teräksillä olevilla reunoilla, mikä edistää hyvää sidosta seoksen komponenttien kanssa. Haittoihin kuuluvat epäpuhtaudet, erikokoisia hiekka- jyviä.
 • Rotkoon. Se louhitaan avoimella menetelmällä, muutoin se on samanlainen kuin urahiekka.

Raaka-aineen laadun parantamiseksi se on eroon epätoivottavista hiukkasista pesemällä vedellä. Tällöin ilmestyy kattava versio. Seulonta seulan läpi on toinen tapa päästä eroon epäpuhtauksista. Erityisten kalibroitujen laitteiden käyttö auttaa saavuttamaan aineen tasaisuuden.

Mikä hiekka on parempi valita munien tiilen?

Jokainen hiekan tyyppi ominaisuuksista riippuen on oma tarkoituksensa ja sitä voidaan käyttää millä tahansa rakennustyömaalla, joka on tehty asettamasta säätöä viimeistelyyn. Taulukossa on tietoja materiaalin valinnasta ja käytettävistä töistä:

Hiekan ja sementin suhde erilaisiin töihin

Sementtiseoksen fysikaalisten ominaisuuksien ansiosta se voi olla määräävässä asemassa erilaisissa rakennus- ja viimeistelytoimissa. Kuitenkin soveltamisen asteesta riippuen näiden seosten komponenttien suhde on erilainen. Tässä aineistossa analysoidaan suosituimpien ratkaisujen valmistelu suhdetta.

Betonin merkki ja sen käyttö

 • M100-150 - betoni, jota käytetään erilaisten ei-kriittisten rakenteiden rakentamiseen, jotka eivät toimi laakeritoiminnoissa. Useimmiten sitä käytetään täyttämään kulkutiet ja jalkakäytävät, koska ne eivät melkein kokene raskaita kuormia;
 • M200-250 - käytetään usein kattamaan teitä, mutta ei raskaita kuormia. Lisäksi betonista valmistetaan päällekkäisiä ja vahvistettuja betonivöitä;
 • M300-350 - käytetään perustusten, lattialaattojen, raskaiden kuormien, laskujen, putkien, kaivojen ja päällystyslautojen rakentamiseen;
 • M400-450 - yksi kestävimmistä betonityypeistä. Sitä käytetään korkean lujuuden omaavien lattialevyjen, työpajojen lattioiden, autotallien ja muiden tilojen rakentamiseen, joissa rakennuksen näillä osilla on suuri kuorma. Samaan aikaan tämän betonin avulla luodaan perusta ja tukirakenteet;
 • M500 - vahvin nykyisin käytetyistä betonimerkkeistään. Sitä käytetään kaikkein vaativimmissa töissä, ja toisin kuin muut tämäntyyppiset materiaalit, se ei menetä ominaisuuksiaan vaikeimmissa toimintaolosuhteissa.

Hiekkaa ja sementtiä suhteessa tiilirakenteeseen

Sementtibrändistä riippuen sen suhde hiekkaan voi olla erilainen - 1 - 3 - 1 - 6. Suosituin vaihtoehto on klassinen seos, joka koostuu yhdestä sementin osasta kolmeen osaan hiekkaa. Jälkimmäinen otetaan tavallisesti keskimmäiseen fraktioon. Samanaikaisesti kuivat komponentit vaivautetaan ensin homogeeniseksi, minkä jälkeen kaadetaan vettä. Sekoittamisprosessissa saavutetaan sellainen sakeus, että seos ei vuoda, kun säiliö kallistetaan 40 astetta. Tässä tapauksessa veden on oltava kylmä (15 astetta) ja sen on oltava puhdas. Alla ovat mittasuhteet riippuen sementin ja muiden lisäaineiden tuotemerkeistä:

 • Sementtimerkki 500 - 1 osa sementtiä 3 osaan hiekkaa;
 • Sementti-hiekkalaasti, jossa on sementtiä 400 - 1 osa sementistä 2,5 osaan hiekkaa;
 • Liuos kalkin avulla - 1 osa sementistä (500, 400, 300) 3, 2,5-4 ja 3,5 osaa hiekkaa sekä vastaavasti 2/10, 1,3 / 10 ja 2/10 osaa kalkkia.

Veden määrä on tavallisesti 8/10 osaa yhtä osaa sementti-hiekkaseoksesta. Kun kyseessä on 100-1: n brändin ratkaisu jälkimmäiseen, se kestää ½ - 7/10 vettä. Viimeistä ratkaisua käytetään vain tiilien seinien luomiseen. Luokan 115 liuoksessa sementtiä 350 käytetään tavallisesti vastaavan veden ja hiekan virtauksen kanssa. Tällainen ratkaisu sopii erinomaisesti tiilien sijoittamiseen rakennuksen ulkovaippaan.

Sementin merkki säätiölle ja sen suhde hiekkaan ja raunioihin

Säätiö on tärkein osa rakennusta, ja talon vakaus, kestävyys ja turvallisuus riippuvat sen voimasta. Tässä suhteessa perustuksen rakentamiseen on sovellettava asianmukaisesti valittua sementtiä. Viimeksi mainitun merkki riippuu säätiön kuormituksesta tulevaisuudessa. Merkkipäällysteellä tarkoitetaan kovettuneen koostumuksen lujuutta puristuksessa. Mitä suurempi luku on, sitä korkeampi vahvuus on, sitä korkeampi hinta. Mutta säästämisen laadun rakentaminen on vasta-aiheista.

Betonin valmistuksessa voi käyttää sementtituotetta 100. Säätiön rakentamiseen käytetään kuitenkin vaihtoehtoja M300 ja korkeammat. Jos haluat saavuttaa maksimaalisen rakenteellisen lujuuden, ota sitten M500, koska sen hinta ei ole paljon erilainen kuin M400. Mitä suhde on, se on yleensä 1-3-5 sementtiä, hiekkaa ja murskattua kiveä.

Hiekan ja sementin suhde betonin valmistamiseen

Betonirakenteiden asentamisen yhteydessä meidän on laskettava tarkasti komponenttien ja sementtimerkkien mittasuhteet. Jälkimmäisen osalta voit keskittyä artikkelin alussa annettuun kuvaukseen ja valita tuotemerkin riippuen siitä, missä seosta käytetään.

Mitä tulee betonin koostumukseen, tässä käytetään sementin, hiekan ja veden lisäksi usein murskattuja kiviä, soraa ja muita kiinteitä jakeita. Samanaikaisesti kaikki tämä voidaan sekoittaa eri suhteissa tehtävästä riippuen ja työn johtajasta riippuen. Käytännön mukaan yleisin on seuraava yhdistelmä: 1 osa sementistä, 4 osaa raunioista, 2 osaa hiekkaa ja ½ osaa vettä. Mutta tässä on otettava huomioon erilaiset lisäaineet, jotka antavat konkreettisia ominaisuuksia. Jos käytät niitä, meidän on toimittava ohjeiden mukaisesti.

Suhde asennus kipsi ja kaatamalla tasoittaa

Veden määrä tässä tapauksessa voi olla hyvin erilainen tehtävästä riippuen. Seos koostuu tavallisesti sementistä ja hiekasta, laimennettuna suhteessa 1-5.

Lattialaattojen osalta tärkeä tekijä on vahvuus, jonka minimiraja-arvo on 10 MPa. Tällöin on parasta valita betoniluokka M150, koska tämä parametri on hänen tapauksessa 12,8 MPA. Yleensä seoksen mittasuhteet voivat riippua seuraavista tekijöistä:

 • Tarve piilottaa eri viestintä;
 • Pinnan tasoitus ja korkeus.

On välttämätöntä määrittää välittömästi, että talojen ja huoneistojen lattiapäällysteiden avulla on suositeltavaa käyttää liuosta, jossa on 100 tai 150 astetta. Yleensä laastin ja sementin vaadittavasta laatuluokasta riippuen laimennusparametri hiekalla voi olla seuraava:

 • Liuos 100, sementti 200 - 1 osa sementistä 3 osaan hiekkaa;
 • Liuos 150, sementti 300 - 1 osa sementistä 2 osaan hiekkaa;
 • Liuos 200, sementti 300 - yhtä suuret osat;
 • Liuos 150, sementti 400 - 1 osa sementistä 3 osaan hiekkaa;
 • Liuos 200, sementti 400 - 1 osa sementistä 2 osaan hiekkaa;
 • Ratkaisu 300, sementti 300 - yhtä suuret osat.

Se on tärkeää! Kiinnitä erityistä huomiota sementtilaastin sekoittamiseen tarpeisiisi. Väärät osuudet komponentista voivat kyseenalaistaa valurakenteen lujuuden. Erityisesti puhumme säätiöstä, tukirakenteista tai lattialaatoista.

Kuinka valita hiekka ja sementti konkreettiseen ratkaisuun?

Betoniseosten valmistuksessa käytetään erilaisia ​​komponentteja, jotka antavat tiettyjen ominaisuuksien ratkaisun. Ainoastaan ​​tällaisten sideaineiden oikea valinta antaa sinulle mahdollisuuden tehdä konkreettisesta sopivasta lujuudesta, vastustuskyvystä tiettyihin ulkoisiin olosuhteisiin. Tärkeimmät ainesosat ovat sementti, hiekka, paljon riippuu oikeasta valinnasta. Nykyään markkinoilla on monenlaisia ​​sementti- ja hiekkaseoksia, jotka kaikki eroavat toisistaan. Myös liuoksen valmisteluun liittyvät mittasuhteet ovat erityisiä.

Betoniseoksen valmistukseen tarvitaan sementin ja hiekan käyttöä. Niiden osuudet valitaan ottaen huomioon seuraavat betonin luokitukset:

 • erityisen painava tiheys 2500 kg / m 3;
 • raskas - 1800-2500 kg / m 3;
 • keuhkot -500-1800 kg / m 3;
 • lämmöneristys - jopa 500 kg / m 3.

Sementti, hiekka vaikuttavat betonin erotteluun:

 • sementtiklinkkeri, jota käytetään rakentamiseen;
 • silikaatti (vain hiekalla);
 • kipsi (perustuu kipsi- ja kipsisementtisideaineeseen);
 • asfaltti (vain tienrakennukseen);
 • polymeerisementistä.

Sementtiseokset rakenteissa

Sementtiseoksilla on plastisuus, nopea karkaisu, suuri lujuus.

Sementtiseokset eivät ole vain laatua vaan myös käyttöalueita. Usein yksityiseen rakentamiseen käytetään Portland-sementtiä. Sen pohjalta valmistettu betoni eroaa seuraavista ominaisuuksista:

 • plastisuus;
 • nopea kovettuminen;
 • korkea lujuus;
 • alhainen lämpötila;
 • mahdollisuus käyttää erilaisia ​​lisäaineita.

Nykyään Portland-sementistä valmistettua betonia pidetään yhtenä suosituimmista. Mark 400: ää käytetään esivalmistetuille betonirakenteisille, monoliittisille rakenteille. Mark 500 - monoliittisille rakenteille, hydraulirakenteille, perustuksille ja rakennusten seinille. Sementtiä 600 käytetään esivalmistettujen betonielementtien valmistuksessa, luokka 700 - suurilla lujuusvaatimuksilla.

Pehmennetty sementti saadaan hiomalla klinkkeriä, kipsiä, aktiivisia lisäaineita. Tällaisesta seoksesta peräisin olevaa betonia pidetään liikkuvana, tukkeutuna pakkaselle, se on erittäin kätevä ja helppo asentaa. Tänään tuotetaan viisi tuotemerkkiä: M300, 400, 500, 600, 700. Samanlaista sementtiä käytetään talojen ja säätiöiden rakentamisessa.

Kuona Portland-sementti - maa-klinkkeri plus kuonat ja kipsi.

Kuona Portland-sementti koostuu murskattua klinkkeriä, rakeistettua masuunikuonaa ja kipsiä. Betoni tästä seoksesta kovenee hieman normaalia hitaammin, erityisesti matalissa lämpötiloissa. Nykyään tällaista sementtiä tuotetaan sellaisilla brändeillä kuin M300, 400, 500, 600. Tällainen betoni tarvitaan maanpäällisten ja maanalaisten rakenteiden rakentamisessa, mutta sen käyttö on sallittua vedenalaisen viestinnän rakentamisessa. Kun kysytään, mikä ratkaisu kestää tehokkaasti aggressiivisen median vaikutuksen, vastaus on yksiselitteinen - se on kuonaa Portland-sementtiä.

Alumiininen, laajeneva sementti betonilaastille

Alumiinisementti on supistava, se koostuu kalsiumaluminaateista. Tällaista sementtiä tarvitaan vain korkean lujuuden varmistamiseksi lyhyillä kovettumisjaksolla. Mutta tämän merkin betoni on erittäin kallis, joten sen käyttö on suositeltavaa vain joissakin tapauksissa:

 • käyttämällä ratkaisua onnettomuuksien nopeaan poistamiseen;
 • tämä betoni tarvitaan vahvistaessasi säätiötä tai kun tarvitset rakennusten rakenteiden nopeaa rakentamista;
 • kun betonia kaadetaan erittäin alhaisissa lämpötiloissa.

Sementtiseosten laajentamista käytetään silloin, kun on tarvetta valmistaa laasti, jolla on nopeat kovettumisominaisuudet.

Alumiinisementti koostuu kalsiumaluminaateista.

Tätä helpotetaan muodostumalla kalsium hydrosulfumumatorin nopeasti kasvavien kiteiden asettamishetkellä. Teollisuustekniikka tuottaa nykyään samanlaista 2-tyypin betonia: vedenpitävä ja kipsi-alumiini.

Kipsi-alumiinioksidisementin laajentaminen on nopeaa kovettamista, sitä käytetään sideaineena, kun on välttämätöntä valmistaa ratkaisu, jolla ei ole kutistettavia, vedenpitäviä ominaisuuksia. Tämän tyyppinen sementti saadaan hiomalla kipsi- ja masuunikuonaa. Rakentamisessa käytetään sementtiseosta laastareiden valmistuksessa, kun se tiivistää yksittäisten raudoitettujen betonirakenteiden väliset liitokset. Tämän tyyppistä sementtiä ei voida käyttää rakenteisiin, joita käytetään yli 80 ° C: n lämpötiloissa.

Mitkä vaatimukset täyttävät hiekka?

Yksi hiekkaseoksen valmistuksessa on hiekka, mutta mikä on hankittava? Hiekkaa käytetään betonin vaivaamiseen, johon sovelletaan seuraavia vaatimuksia:

 • käytä vain sellaisia ​​seoksia, jotka eivät sisällä orgaanisia aineita, jotka tuhoavat kiveä ja vähentävät betonin lujuutta. Hiekkaseoksessa ei saa olla savi sulkeumia;
 • hienojakoisia jyviä, joiden murto-osa on korkeintaan 0,14 mm, ei pitäisi olla hiekkaseoksessa yli kymmenesosassa. Ei saa olla enempää kuin 3% tällaisista epäpuhtauksista kuin jauhettu, savi, silty. Vaarallisimmat savi-sulkeumat, jotka vähentävät merkittävästi betonin voimakkuutta.

Betonin valmistamiseksi voit käyttää seuraavien tyyppien hiekkaseosta:

 1. Joki-hiekka on puhtain, ei vaadi lisäkäsittelyä, yksittäisten jyvien muoto on pyöristetty. Sella tällaisessa koostumuksessa on erittäin harvinaista.
 2. Hiekkarannat ovat terävät reunat, juuri nämä seokset sisältävät useimmiten saviä, monia orgaanisia epäpuhtauksia.
 3. Sandy-meriseoksia pidetään vähiten edullisina betoniliuoksen valmistuksessa. Tosiasia on, että epäpuhtaudet ovat kuorien palasia, kalkkipitoisia sulkeumia, joilla on kielteinen vaikutus tulevan laastin lujuuteen.
 4. Myös luonnon ja keinotekoinen hiekka jakautuu. Ensimmäiset kolme tyyppiä ovat luonnollisia, murskattua soraa sisältävä seos kuuluu keinotekoiseen hiekkaan. On suositeltavaa käyttää joen hiekkaa, koska sille on ominaista tarvittavat ominaisuudet, murto ja puhtaus. Sitä ei tarvitse käsitellä eikä pestä, mikä vähentää seoksen kustannuksia. Tämä hiekka antaa tarvittavan betonivahvuuden.

Miten valita hiekka ratkaisuun?

Mikä hiekka on suositeltavaa käyttää? Kuten edellä on todettu, betonin hiekka voi olla monenlaisia. Yleisimmin käytetty meri-, joki-, ura. Hieman yksittäisten jyvien koko vaihtelee 1,5 mm: sta 3,5: een. Materiaali ei myöskään saa sisältää savea, savea sulkeutuu.

Betoniseoksen materiaalien kulutustaulukko.

Brändiratkaisun valmistelemiseksi M200: lle on välttämätöntä ottaa hiekkaa, jonka murto-osa on 1-1,5 mm, ja joissakin tapauksissa myös keskimääräinen 2-2,5 mm: n murto-osa on sopiva. Mutta konkreettista tuotemerkkiä M350 käytetään jo karkeaa hiekkaa, jonka murto-osa on 2,5 - 3,5. Luonnollinen hiekka ei saisi sisältää saviä.

Betonin betoniseosten hiekkaseosten keinotekoisessa valmistuksessa käytettäessä soraa tarvitaan kaiken hienon materiaalin alustava seulonta. Saviä ei ole tässä, sillan pieniä hiukkasia, joiden mitat ovat jopa 10 mm, sallitaan. Tällaisten epäpuhtauksien pitoisuus ei kuitenkaan saa olla yli 0,5 prosenttia. Kun epäpuhtauksien pitoisuus on kooltaan 5-10 mm, joissakin tapauksissa sallitaan, mutta enintään 10%.

Valitessaan on tarpeen ottaa huomioon, että epäpuhtauksien lisäksi, kuten savi ja sora, on kiinnitettävä huomiota materiaalin väriin. Vaalean keltaisen väristä hiekkaa voidaan käyttää vain pienikokoisten rakenteiden rakentamiseen, betonilaastiin voidaan käyttää vain tummalla värjättyä hiekkaseosta vain esikäsittelyn jälkeen. Monimutkaisten rakenteiden rakentamisessa on sallittua käyttää vain hiekkaa, joka ei anna värjäytymistä käsiteltäessä 3% NaOH-liuosta.

Betoniliuoksen valmistuksessa suositellaan käytettäväksi sementin ja hiekan sekoitusta, jotka ovat tärkeimpiä ainesosia. Mutta saadun ratkaisun lujuuden ja luotettavuuden varmistamiseksi on tarpeen lähestyä näiden osien valintaa oikein. Rakennusmarkkinoilla löytyy erilaisia ​​sementtityyppejä ja hiekkaa, jotka eroavat ominaisuuksista, ominaisuuksista, ulkoasusta. Siksi älä tallenna sitovia aineita, vaan valitse vaihtoehto täydellä vastuulla.

Hiekka tiilenpidolle: mikä on parempi

Jotta muuraus olisi korkealaatuista ja pitänyt hyvin vuosia, on välttämätöntä, että laasti on kiinteä ja lujasti yhdistää tiilet toisiinsa. Tarvittavat rakentamisekoitukset voi ostaa Voronezh https: //xn--dtbwkyc.xn--p1ai/g6447967-stroitelnye-smesiin tässä verkkokaupassa toimituksen yhteydessä, jos olet suunnitellut rakennusta tässä kaupungissa tai sen alueella.

Liuos koostuu kolmesta komponentista - sideaineesta, täyteaineesta ja vedestä. Hiekassa oleva liuos toimii täyteaineena. Muurauslaastin kuormitus on vakio ja homogeeninen. Siksi on mahdollista käyttää yksinkertaisia ​​ratkaisuja, joissa sideaineen määrä on pieni osa. Hiekka liuoksessa on merkittävä osa.

Hiukkasten ominaisuudet liuoksessa:

 • täytetään pienet epätasaisuudet tiilessä, niin että muuraus ei menetä tasaisuuttaan;
 • kutistumakorjaus;
 • liuoksen tilavuuden korjaus;
 • tietyn värin viesti ratkaisuun.

Miksi hiekkaa käytetään täyteaineena liuokseen

Täyteaineen on täytettävä tietyt vaatimukset. Hiekka sopii parhaiten täyteaineen rooliin liuoksessa, sillä sen ominaisuudet ovat seuraavat:

 • on melko homogeeninen rakenne;
 • sillä on riittävät kantavuus, mekaaninen lujuus, jännityskestävyys;
 • on tarvittava erityispaino;
 • optimaalinen partikkelikoko;
 • on kostuvuus;
 • on laajalti saatavilla, laajalti saatavilla ja edullinen materiaali;
 • helppo kuljettaa;
 • kemiallisesti ei-aktiivinen, ei reagoinut liuoksen muiden osien kanssa.

Mihin hiekkaa tarvitaan putoamaan tiiliä

Ensinnäkin hiekassa ei saa olla epäpuhtauksia. Saviepäpuhtaudet ovat erityisen haitallisia hiekalle - se muodostaa kokkareita, ympäröi hiekkahiukkasia ja tästä johtuen muninta ei ole sileä, menettää plastisuutta ja siksi ei pysty kestämään kuormaa. Hiekka pestään hiutaleiden ja muiden epäpuhtauksien päästäkseen eroon.

Hiekan mineraalikoostumus on:

 • kalkkikivi;
 • dolomiitti;
 • maasälpää;
 • kvartsia.

Kaikkein arvokkain viimeisen tyyppisen hiekan - kvartsin rakentamisessa, koska Se on kestävin ja kestävä kemiallinen hyökkäys.
Hiekan väri osoittaa sen kemiallisen koostumuksen - jos hiekassa on hapettuneita metalleja, sen väri on punainen, keltainen tai oranssi. Jos hiekka on vihreää tai sinistä, se tarkoittaa, että se sisältää alumiinisuoloja.

Hiekka on ensin homogeeninen - hiekka on sama koko. Tämä vaikuttaa suoraan liuoksen homogeenisuuteen, sen plastisuuteen ja jälleen sen vastustuskykyyn rasituksiin. Jotta hiekka homogeeninen, se seulotaan useita kertoja erityisten kalibroitujen seulojen avulla. Hiekkapartikkeleiden optimaalinen koko on 1-2 millimetriä. Tämä on keskimääräinen arvo. Karkealle muuraukselle sallitaan karkeampi hiekka. Koristeellisessa käytössä on hiukan vielä pienempiä hiekkoja.

GOSTin mukaan hiekalle on standardeja. Hiekkaa on kaksi - ensimmäinen ja toinen. Ne vuorostaan ​​jaetaan hiukkaskoon mukaan:

 • Ensimmäinen luokka: erittäin suuri, suurennettu, suuri, keskikokoinen, pieni;
 • Toinen luokka: erittäin suuri, suurennettu, suuri, keskikokoinen, pieni, erittäin pieni, ohut, hyvin ohut.

Toisen luokan hiekan katsotaan olevan laadultaan alhaisempi, koska se sisältää kolme lisäkokoa hiekkahiukkasia, jotka ovat hyvin pieniä pölyhiukkasten kokoon asti. Ja tämä hiukkaskoko vaikuttaa koukun laatuun.

Hiukkaskoolla hiukkaskoko on seuraava:

 • Pieni - halkaisijaltaan 0,5 - 1,5 millimetriä hiekkaa;
 • Medium - 1,5 - 2,5 mm;
 • Suuri - 2,5 - 3,5 mm.

Keskikokoista hiekkaa käytetään tiilien valmistuksessa. Karkeaa hiekkaa käytetään betonin ja betoniteräksen valmistuksessa. Hiekkamäärät, joita käytetään kuivan sekoituksen valmistukseen.

Paikat sen kaivos

Hiekka puretaan joesta, ravinnasta tai louhoksesta. On myös keinotekoista (kvartsihiekkaa). Kaikki nämä tyyppiset hiekat eroavat ominaisuuksistaan.
Joesta poistuvalla hiekalla on vähän epäpuhtauksia ja melko homogeeninen rakenne. Tämä johtuu siitä, että vesi luonnollisesti murtaa kaiken hiekan, ja ne saavat lähes täydellisen sileän, pyöristetyn pinnan ja houkuttelevan ulkonäön. Jokihiekkasuojien liian sileä pinta vaikuttaa kuitenkin hiukkasten kykyyn sitoa liuoksen muiden komponenttien kanssa ja tämä vaikuttaa sen homogeenisuuteen. Ei ole välttämätöntä pestä ja hiekkaa hiekkaa. Joen hiekkakustannukset ovat melko korkeat, koska ne on kaivettu melko kalliilla tavalla joen pohjasta. Tätä hiekkaa käytetään pääasiassa koristeelliseen muuraukseen, vuoraukseen, kipsiseosten, sementtivalmisteiden valmistukseen, betonin, asfalttibetonin ja tiilen valmistukseen kuivatuslaitteena maalien ja maalien osana. Sitä ei yleensä käytetä laiduntamiseen ja tavalliseen munintaan. Joki-hiekka on hieno, keskikova ja karkea. Keskikorkea hiekka ei kutistu, joten se sopii erinomaisesti muuraukseen ja rappaukseen.
Hiekka voidaan myös louhia meren pohjasta, sen ominaisuuksien ja käyttöalueen mukaan se on samanlainen kuin jokien hiekka.

Louhosta uutettu hiekka on pestävä ja seulottu, koska sillä on epäpuhtauksia (kivi jauhe, savipinta jne.) ja se on heterogeeninen hiekkahiukkasten kokoisena. Hiekojen reunat ovat terävät, mikä vaikuttaa positiivisesti liuoksen plastisuuteen, koska se on hyvä tartunta muihin seoksen komponentteihin. Urakehien edut: se on halvempaa kuin joki, ja kytkentälaadun laatu sen hiukkasissa on korkeampi. Savi on pieni osa epäpuhtauksista, ja orgaaniset hiukkaset puuttuvat. Puhdistamatonta louhoshiekkaa käytetään perustuksiin, muurausmuurioihin ja muurausrakenteisiin. Alluvial louhos hiekkaa voidaan käyttää tiilien, kipsilevyjen, sementtivalmisteiden, viimeistelytoimien, betonituotteiden, kaatorakeiden valmistukseen.

Karkea hiekka on myös hyvin yleinen, ja sitä leikataan avoimella menetelmällä. Syvyyden esiintyminen on hyvin pieni - useista kymmenistä senttimetreistä useisiin kymmenisiin metreihin. Hiekojen hiekalla on karkea ja kulmainen pinta, jolla on positiivinen vaikutus tartuntaan. Epäpuhtauksia on myös läsnä, joten se tarvitsee puhdistusta. Epäpuhtaudet karjahiekassa ovat ennen kaikkea savi ja orgaaniset yhdisteet. Tämä antaa hyvän plastisuuden liuokselle karjahiekkaa, minkä vuoksi se on tämä hiekka, jota käytetään useimmiten tiilimuuraukseen. Sen kustannukset ovat pienemmät kuin joen.

Keinotekoinen tai kvartsihiekka on hiekkaa, joka ei ole luonteeltaan luonteeltaan, vaan se on saatu karkeiden mekaanisten hiomisten seurauksena sen koostumuksessa. Tämä hiekka on yhtenäinen rakenne, sillä ei ole epäpuhtauksia.
Joten kun päätät, mistä hiekasta käytetään munia tiilien, sinun on ensin päätettävä, millaista muninta tehdään ja sitten päättää, minkä tyyppinen hiekka on helpompaa ja halvempaa ostaa ja toimittaa.