Kuinka jaat betonilohkon omilla käsilläsi?

Kuinka valmistaa korkealaatuista betonia ja heittää säätiö, monet tietävät. Mutta joskus on välttämätöntä suorittaa betonin tuhoutuminen. Tämä voi johtua vanhojen säätiöiden, vanhan talon purkamisesta ja sivuston uudistamisesta uudelle ja useista muista syistä.

Betonin tuhoutumiseen voit käyttää vasaraporaa, murskainta tai porauskonetta.

Tärkeimmät betonihävitysmenetelmät

On olemassa useita tällaisia ​​menetelmiä, ehdollisesti ne voidaan jakaa kahteen ryhmään: mekaanisen ja kemiallisen tuhoutumisen menetelmät.

Ensimmäinen ryhmä sisältää:

 • käämitysvasaran tai perforatorin käyttö;
 • veden ja puhalluksen käyttö;
 • boolin ja puupalkkien käyttö;
 • käytä erityistä timanttiporaa.

Toiseen ryhmään kuuluu:

 • erityisen happoseoksen käyttö;
 • käytä erityistä jauhetta.

Tuhoamisen mekaaniset menetelmät

Jos betoni monoliitti on pieni, se voidaan räjäyttää kelkkapassi tai perforator. Tällainen menetelmä on fyysisesti erittäin vaikea, lisäksi se on tehoton suurelle monoliitille.

Hävittämistä varten voit käyttää yhdistelmää murskaimesta ja rei'istä. Käyttämällä tätä menetelmää betonin heikkouden maksimaalinen käyttö taipuu ja aukkoja. 15-20 cm etäisyydellä betoni monoliitin reunasta reikää porataan betoniin rei'ittimellä.

Tähän reikään on asetettu teroitettu teräsnuppi - huippu jackhammerista tai paksuisesta (vähintään 30 mm halkaisijaltaan) vahvikkeesta. Reikään asetettu teräsvipu lyödään kammiolla kaikella voimallaan. Vain muutamia kovaa laukausta - ja betoniperusta alkaa särkyä. Jos betonia ei ole vahvistettu vahvikkeella, poraamalla useita tällaisia ​​reikiä betoniraudan pituudelta ja vuorotellen altistamalla ne räpäytetyille kouristusvasaralla, voit rikkoa riittävän suuren kappaleen betoni-monoliittia.

Jos sinulla on paljon aikaa ja kärsivällisyyttä, voit tuhota betonin pinnalla ja kylmällä vedellä. Ensinnäkin osaa pohjasta kuumennetaan voimakkaasti puhalluslaitteella ja sitten juotetaan kylmällä vedellä.

Kolmen toistuvuuden jälkeen tällainen osa katetaan pienillä halkeilla ja voimakas puhallus, jossa kouru vasara, riittää sen kaatamiseksi. Säätiön purkaminen tällä tavoin voi kestää useita viikkoja tai jopa kuukausia, mutta ilman paljon vaivaa ja vaivaa se jopa tuhoaa vahvistetun perustan.

Myös tehokas on menetelmä betonin rikkoutumiseen käyttäen puupalkkeja. Perforator juuri haluttua katkaisua linjaa pitkin 15-20 cm: n portain, porata reikiä, joiden läpimitta on vähintään 30 mm. Kovin kovapuusta valmistettu korkki lyödään niihin. Korkkien itse pitäisi olla hieman suurempi kuin reiän halkaisija.

Betonihäkinnysjärjestelmä jauhe LDC-1.

Injektoidut korkit kyllästyvät veden kanssa paisumaan. Tätä varten pohjaan lävistetään muovipulloa, kaadetaan vettä siihen ja asetetaan reikä puupohjalle. Veden vaikutuksesta, joka vuotaa reiän läpi, käyttöpaine nousee 15 prosenttiin alkuperäisestä tilavuudestaan.

Tämä laajentuminen luo paineita monoliitin sisällä, joka voi jopa murtaa graniittia. Tämä menetelmä on hidas - katkaista betoni, tarvitset 10-15 päivää. Toisaalta se minimoi fyysisen ponnistuksen, jota sovelletaan betonin tuhoamiseen.

Jos betoni monoliitti on vahvistettu vahvistusverkolla, rei'itys ei voi porata reikää siinä. Tässä tapauksessa tarvitset erityisen voimakasta poranterää, jossa on timanttisuuttimia. Tällainen pora leikkaa minkä tahansa paksuuden betonin monoliitti.

Kemialliset keinot betonin tuhoutumiselle

Näistä kemikaaleista käytetään useimmiten erityistä jauhetta LDC-1. Sen avulla vanhan säätiön purkaminen voidaan suorittaa 1-2 päivässä. Käytä sitä betoniin, sinun on myös ensin poraa reikiä. Sitten valmistetaan vesipitoinen seos: 0,27 1 vettä lisätään 1 kg: aan jauhetta.

Jauhetta ja vettä sekoitetaan 10 minuuttia, sitten poratut reiät täytetään kaulaan tuloksena olevan liuoksen kanssa. Reagoi veden kanssa, jauhe laajentaa tilavuuttaan useita kertoja rikkomalla betonia. Sen käyttötarkoitus on kuitenkin lämpötila-alueita, joiden alapuolella ja yläpuolella sitä ei voida käyttää: +5 - +30 °.

On tärkeää muistaa, että mitä korkeampi lämpötila on, sitä kylmempi on lisätty vesi.

Se kestää alle 24 tuntia ja fyysiset ponnistukset LDC-1: n käyttämiseksi betonin tuhoamiseksi. Ainoa, mutta merkittävä haittapuoli on korkean hinnan jauhe.

Hyvin vahvojen betonirakenteiden hävittämiseksi voit turvautua erikoishapposeoksen käyttämiseen. Tämä seos liukenee konkreettisesti, mikä auttaa puhdistamaan tiiliä tai poistamaan ylimääräisen materiaalin seinästä.

Happo-seosten koostumus sisältää väkevää happoa, useimmiten kloorivetyä ja inhibiittoreita. Jälkimmäiset tarvitaan suojaamaan muita pintoja, kuten tiiliä tai metallia. Happoseos tunkeutuu syvälle betonipohjaan ja liuottaa sen pölyiksi. Mutta on välttämätöntä käyttää tällaisia ​​seoksia hyvin huolellisesti, käyttämällä mahdollisimman suuria keinoja omalle suojuksellesi.

On olemassa monia tapoja tuhota konkreettisia, koska rikkoutuminen ei ole rakentamista. Tärkeintä on, että tämä tuhoaminen tapahtuisi halutessasi, eikä siitä saa aiheutua luonnollisia syitä, jotka aiheuttavat rakennetun talon tuhoutumisen.

Auta konkreettista säätiötä

Hyvät kollegat!

Olisi todennäköisesti parempi korostaa tätä artikkelia kenelle tahansa, joka aikoo rakentaa jotain, mutta totta kai olen tottunut siihen, koska luulen, että jokainen on rakentanut jotain kerran elämästään, mutta ennen rakentamista sinun on poistettava tai hajottava jotain sana vapauttaa tilaa uudelle rakentamiselle.

Kerronta tulee olemaan vähäinen, sillä se aikoo tuhota ja poistaa vanhan betonijohdon tai monoliittisen betonirakenteen, joka on jo palvellut aikansa ja häiritsee tulevia suunnitelmia.
Noin 15 vuotta sitten minua kehotettiin neuvomaan vanhojen ja melko voimakkaiden säätiöiden irrottamista öljyjalostamon alueella olevista laitteista ja lähellä kellonajan laitteita. Ymmärrätte, että oli mahdotonta räjäyttää, tekniikka ei ollut yhtä voimakas kuin nykyään. Säätiö oli aivan ihana hyvänä, vaikka se oli sääli rikkoa, vaikka se oli rakennettu 30-luvulla viime vuosisadalla, kun paljon swotting kipinöitä lensi, huiput paineilmavasarat tupilis 10 minuuttia. Niinpä he voisivat rakentaa tuolloin.
Pyysin pari päivää pohdintaa ja alkoi rummage kautta tietokantaan ja kuvitella löytää tie ulos. Sitten, kaikki eivät olleet ystäviä tietokoneiden kanssa, minä itse aloin vain hallita sitä, joten pidin kaiken paperimuodossa.
Tietenkin sanotte, että nyt on paljon mahdollisuuksia. Yleensä olet oikeassa, ei todellakaan, vasarat, timantti- ja muut laitteet, ja yhtiöllä on tarjota näitä palveluja, mutta ensimmäinen paikka ei ole kaikkialla, missä se on mahdollista hakea (eri syistä, syrjäisestä. Ei pääsyä teknologia jne) Toiseksi, kaikki ovat hyvin kalliita. Yleisesti ottaen lue. Mitkä ovat vaihtoehdot.
Löysin kirjastani, että Moskovan alueella tuotetaan tällainen kemiallinen LDC-1. He julkaisevat tämän tuotteen SIGB: n nimellä, joka on heidän verkkosivuillaan http://www.sigb.ru/sigb.php. Kuvataan lyhyesti, mitä hän on.
HPC-1 (ei muuten räjähtäviä tuhoavia välineitä ensimmäisestä muunnoksesta) ja se on tarkoitettu pääasiassa betoni- ja teräsbetonimonoliittien hävittämiseen, mutta sitä voidaan käyttää myös muihin kiinteisiin rakenteisiin. Tämä työkalu on jauhe, ei-syttyvä ja ei-räjähtävä. Kun se sekoittuu veteen, muodostuu työseos, joka kaadetaan onteloon (reikä) lisää merkittävästi tilavuutta ja aiheuttaa paineita seinille. Massalla syntyy jännitys, joka ylittää sen lopullisen vetolujuuden ja massa romahtaa halkeamien muodostamiseksi. Kauas ja syvä en pääse teoriaan.
Sovellin tätä tekniikkaa tuhoamaan nykyinen jalostamon vanha säätiö.
Vaikeinta oli reikien poraus, hallinto tunnisti 5 työntekijää, joilla oli voimakkaita reikiä, viikon ajan porat reikiä (optimaalinen halkaisija oli noin 30 mm), reikäkuvio on esitetty kuvassa, jonka aikana he toivat HPC-1-jauheen ja aloin työskennellä.
Valmisteen valmistelu seuraavasti. Hän kaatoi vettä puhtaaseen säiliöön (esimerkiksi kauhaan), minkä jälkeen jauhe kaadettiin vähitellen siihen sekoittaen jatkuvasti 270 ml vettä 1000 g: aan jauhetta. Massan sekoitusaika ei saa ylittää 8-10 minuuttia.
Reikät täytettiin työseoksella suuhun. Minun on sanottava, että vähiten kehittyneiden maiden käyttö on tehokasta lämpötiloissa +2 - +30 celsiusastetta. Mitä korkeampi seinälämpötila on, sitä kylmempi vesi on.
Päivän jälkeen saimme tuloksen kuten kuvassa, kasvien lattialla käyntiin katsomalla työn "seurauksia". Totuus on, että siellä oli koukku oli leikata erityinen työkalu. Minun on sanottava, että tämä "ilo" ei ole halpaa, niin en muista, kuinka paljon se maksaa, mutta nyt 1 kg tällaista jauhetta maksaa noin 120 ruplaa / kg. Vietimme 1,5 tonnia koko säätiöön, mutta yritys on rikas, eikä heillä ole muuta mahdollisuutta. Yksityiskohtaisemmin tätä tekniikkaa voidaan tarkastella sivustolla, jonka olen edellä maininnut.
Tietenkin ymmärrän, että ei ole aina suositeltavaa käyttää tällaista kallista teknologiaa, mutta anna sen olla tietokantaan, jos se voi tulla kätevästi. Erikoisvarusteet sellaisten teosten suorittamiseen, joita voit aina löytää Internetistä, ei ole ongelmia, mutta kaikki tämä on erittäin kallista tänään.
Ja mitä tehdä, jos talousarvion määrä on rajallinen tai jos laitteiden sisäänkäynti on mahdotonta. Tässä on muutamia vinkkejä kokemuksestasi.
1 Tein tämän useita kertoja, kun minulla ei ollut oikosulkumittaria ja pistoolia, minun tarvitsin ryöstää paistinpannua ja lämmittää sitä paikkaan, joka rikkoisi perustan ja sitten veti sitä. Hyvä tapa, betoni tai kivi itse alkaa pilkkoutua, ja sinun on vain lopetettava se.
2 Käytä betonin "heikkoa" puolta, alhainen taivutus ja vetolujuus. Porata reikiä tai enemmän, mistä alareuna ei enemmän kuin 200 mm, työnnetään reiän huippu paineilmavasaraa (kuten risanke), huippu paremman hitsin sauva, paremmin pitää ja käyttää moukaria, se on vielä parempi paineilmavasaraa. Piikin sijaan on mahdollista järjestää kääntäjältä tavallisesta metallista 30,0 mm: n halkaisijaltaan uusi PIKU-terä, vain teräväksi (kartiomainen osa) pidempään kuin noin 150,0 mm, iskuvoima on pienempi ja betonin romahtaminen paranee. Luulen, että ymmärrät minua.
3 Voit käyttää leikkuulaitetta, kuten kuvassa, ja työskentele kamomilla, jakamalla osat betonista osissa, mutta reikiä tarvitaan vielä tässä tapauksessa.
4 Toinen vanha isoisänisäinen menetelmä (sitä käytettiin myös muinaisessa Egyptissä matkalla), sinun on porattava reikiä (halkaisijaltaan 30 mm) pitkin katkaisulinjaa, työnnä tai aja puukoristeita (tulpat on sovitettava hyvin tiukasti reikiin) kuivasta puusta (puu on otettava lehtipuusta ja mieluiten puun ytimestä, voit käyttää koivua) ja liota vedellä (kun märkä, puu kasvaa noin 15%) halkeamien kuluttua voit käyttää edellä kuvattuja menetelmiä. Tämä menetelmä on erityisen hyvä, jos konkreettisessa monoliitassa on jo suuria aukkoja, puuta kyllästettäessä veden kanssa kehittyy valtavia ponnisteluja ja repeää kaikki betonit mukaan lukien kaikki luonnolliset materiaalit, kuten graniitti.
Puukynnysten kyllästäminen tällä tavoin paremmin Laita tavallinen muovinen kertakäyttöinen kuppi korkkipellin yläosaan vedellä, ennen kuin lävistetään aukko pohjalla neulalla tai pienellä kynsillä (tämä on niin, että vesi kyllästyy asteittain puukorkilla veden kanssa). 10 tunnissa näkyy, että säätösi on peitetty halkeilla.
Arvioitu täällä. Kaikki edellä mainitut menetelmät soveltuvat mihin tahansa muuhun materiaaliin, myös luonnolliseen alkuperään. No, ehkä se on kaikki, vaikka he sanovat "murtautua rakentamatta", mutta joskus ei ole helppoa murtaa. Jos sinulla on muita vaihtoehtoja, kirjoita, se on minulle erittäin mielenkiintoinen ja varmasti lisään ne tähän viestiin.

Lisäksi haluan neuvoa sinua käymään verkkosivustollani www.helpbeton.ru, toivon, että voit oppia paljon mielenkiintoisia ja hyödyllisiä asioita tiettyjen betonityyppien ja muiden rakennusmateriaalien tuotannossa. Aion kertoa teille yli 30 vuoden kokemukseni tällä alalla.

Toivotan teille menestystä.
Ole luova, uskalkaa ja voita!
Ystävällisin terveisin, Nikolai Shepherds.

Liity ryhmään ja voit katsella täyskokoisia kuvia

Rikoamme vanhan betonipohjan testatuilla menetelmillä

Vanhan säätiön purkaminen on vaikea tehtävä. Seinät ja katto talon on helpompi purkaa. Säätiö on maassa, vaikeasti tavoitettavissa.

Vanha betoni on kestävä, lujitushäkkeen läsnäolo vaikeuttaa työn tekemistä.

Oikea ja turvallinen rikkoa vanha säätiö vaikeuttaa usein sivuston pääsyn puutetta, vedenpaisumusta ja vedenpaisumusta.

Vaaditut työkalut

Tarvittavien työkalujen luettelo riippuu pohjan ja purkamisen tekniikan suunnittelusta.

Jos työ tehdään manuaalisesti, tarvitset:

 • Jackhammer (perforator);
 • maul;
 • romu;
 • Leikkuri timanttityökaluilla.

Mekanisoituneet purkutyöt edellyttävät erikoislaitteiden käyttöä:

 • Kaivinkone, jossa on asennettu työkalu - pora, hydraulinen vasara, sakset jne.;
 • Hydraulinen kiila;
 • Ultrasonic lähetin;
 • Timanttileikkauslevy tai -kaapeli.

Edellä mainittua luetteloa ei voida pitää tyhjentäväinä, jolloin voidaan tarvita lisävälineitä ja laitteita. Tarvittavat välineet on ilmoitettu, joita ilman ei ole mahdollista.

Varoitus! Työskentely mekaanisen työkalun kanssa voi olla erittäin meluisa, varsinkin kun käytetään mönkijälaitetta. On kiellettyä suorittaa tällaisia ​​toimia koulujen, sairaaloiden ja päiväkotien lähellä.

Manuaaliset tavat

Halvin tapa maksaa viikkoja tai kuukausia kovaa työtä. Betonielementti, joka on vahvistettu paksulla raudoituksella, on erittäin vaikea rikkoa romuilla ja märehtijöillä.

Jos vanha säätiö on tehty tiilestä tai kivestä, on mahdollista katkaista se käsin. Joillakin venytyksillä tämä menetelmä soveltuu nauhapohjalle, jos vanha talo ei ole liian suuri ja sen pohja on pieni. Laattoja ja suuria nauhalevyjä ei voida purkaa käsin.

Yksi tehokkaista tavoista on räjähdys, mutta läsnäolo muiden rakennusten, rakenteiden ja viestinnän välittömässä läheisyydessä, jotka eivät salli räjäyttämistä, pakottaa turvautumaan muihin, hyvämpiin menetelmiin.

Vahvistaminen

Rebar, joka sijaitsee betonivyöhykkeiden tai -laattojen sisällä, aiheuttaa paljon ongelmia purkamisen aikana. Ne on leikattava, kun ne poistuvat betonin paksuudesta, muutoin hetken kuluttua on mahdotonta murtautua kehyksen läpi.

Sitä ei ole mahdollista tehdä leikkaamatta, koska työ pysähtyy yksinkertaisesti, kun rungon ensimmäiset palkit ovat alttiina. Vastaavasti, jos raudoitus poistetaan, betoni on paljon helpompi murtaa ja poistaa.

Porausleikkaus tehdään hiomakoneella, erikoisaksilla ja kaivukoneilla.

Rakennuskoneet

Tehokkaimpiin rakennustyökaluihin, joita käytetään säätiöiden purkamiseen:

Kaivinkone. Rakennuskone, joka pystyy kehittämään enemmän tehoa ja tuottamaan monenlaisia ​​töitä. Käytetyn pohjan purkaminen - vasara, sakset, pora, taltta. Kätevä likaa ja roskia ladattaessa, kun puhdistetaan sivustoa.

Hydrauliset leikkurit. Kiinnitystyökalu, joka kykenee nukkumaan vahvistamiseen tai paksumpiin metalliprofiileihin, jauhaa betonia ja laattoja.

Gidroklin. Työkalu, joka tuhoaa konkreettisen monoliitin vesimurskaan energian avulla. Nestettä pumpataan esiporaiseen reikään, jossa syntyy suuri paine, joka katkaisee betonin massan. Tällaisen työkalun tuottavuus ja teho ovat erittäin suuret. Tehokkaiden levyjen tuhoamiseen tällainen työkalu on paras valinta.

Timanttikaapelin leikkaaminen. Silmukan muotoinen erityinen köysi sulkee osan betonilohkosta ja se ladataan köysikoneeseen. Köyden liikkeen aikana betoni leikataan ilman suurta määrää pölyä, mikrokumien muodostumista ja roskia. Tällaisen tekniikan käyttö on rajallista korkean työn kustannusten vuoksi. Leikkaamisen erityispiirteet eivät ole varsin sopivia säätiöiden analyysiin.

Seosten käyttö

Vaihtoehtoinen betonin rikkomismenetelmä on käyttää erityisiä seoksia (esimerkiksi HPC-1).

Kun sitä ei käytetä, se on valkoinen jauhe. Se laimennetaan vedellä enintään 35 prosenttiin. Toiminnan periaate perustuu reikien täyttämiseen tarkoitetun seoksen laajenemiseen. Seoksen tilavuuden muuttaminen johtaa monoliittisten betonilohkojen jakamiseen.

Seoksen kehittämä voima laajenemisen aikana mahdollistaa tuhoutuvan kestävin ja vankka betonityyppien.

Asiantuntijatilaus

Riippumaton purkaminen ei ole kaikkien käytettävissä. Ongelma syntyy teoksissa, jotka edellyttävät tietyn määrän ihmisiä ja tekniikkaa.

Perusta, joka on hajotettu kappaleiksi, on poistettava, ja roskien poistaminen ei ole vähemmän aikaa vievää, kuten lastausta ja kuljetusta.

Kyky houkutella asiantuntijaryhmä tulee merkittävä palkkio, mikä lyhentää aikaa ja työvoimakustannuksia. Se maksaa melko suurta summaa, mutta nämä kustannukset ovat täysin perusteltuja.

Työnkulut

Itse purkaminen maksaa vähiten. Mekaanisten laitteiden käyttö vaatii kuluja laitteiden ostoon tai vuokraukseen.

Jos erikoistyöorganisaatiot osallistuvat työn suorittamiseen, kustannukset riippuvat suoraan säätiön koosta, nauhan tai levyn paksuudesta. Mittayksikköä kohti otetaan 1 kuutiometri betonia kohti. Niinpä 1 m 3: n purkamisen yhteydessä tiilen ja raunioiden alusta joutuu maksamaan 800-2000 ruplaa (roskasäiliön kanssa).

Kun käytetään pihdejä, hinta nousee 2500-3500 ruplaa kuutiometriä kohden. Timanttileikkaus maksaa 4000 ruplaa. kuutiometriä kohden, hydrokliinistä aiheutuu 5 000 ruplaa / kuutiometri.

Katso mielenkiintoista videota:

Kustannukset kasvavat työtehokkuuden kasvaessa, mutta jos aika on kallis, hinnat eivät ole tärkein asia.

Kerro ystävillesi tästä artikkelista sosiaalisessa. verkot!

Betoni hajotusmenetelmät

Rakentamisen aikana on usein tarpeen tuhota vanhat betonirakenteet.

Betoni on erittäin kestävä rakennusmateriaali, koska se pitää koko talon. Siksi monet rakentajat miettivät, miten tuhota konkreettisia. Tähän voidaan tehdä useita tapoja:

Esimerkiksi asunnon tai rakennuksen suunnittelussa sinun on tuhottava seinä. Vaihtoehtona on ihanteellinen käsin pidettävä hydraulinen työkalu, joka voi tuhota jopa 15 cm: n betonipinnan.

 1. Pieni rakenne voidaan jakaa murskaimella, erityisen vaikeissa paikoissa voidaan käyttää puncheria. Tämä on melko vaikea tapa, joka vaatii fyysistä työtä. Erityisen vahvaa pohjaa ei voida tuhota tällä tavoin.
 2. Voit tuhota betonin käyttämällä erityistä hapan seosta. Tämä on tavallisin tapa.
 3. Ei-räjähtäviä aineita käytetään usein esimerkiksi LDC-1-jauheena.
 4. Vahvitetun betonin tuhoutumismenetelmät ovat hieman erilaisia. Tavanomaiset menetelmät eivät toimi täällä. Vain leikkaaminen erikoisella timanttikaapelilla on tehokas.

Jotta ymmärtäisit, mikä tapa on asianmukainen tapauksessasi, sinun on perehdyttävä kuhunkin niistä tarkemmin.

Helppo tapa

Valittavana on betonin ja betoniterästen tuhoutuminen.

Pieni rakenne voidaan murskata palasiksi murskaimen kanssa. Tuhoutumisnopeus riippuu tässä tapauksessa vain fyysisistä ominaisuuksista. Jos fyysiset kyvyt ovat pieniä, se vie paljon aikaa ja vaivaa. Voit porata reikiä useissa paikoissa rei'ittimellä, sitten materiaalin lujuus vähenee ja se on paljon helpompi rikkoa se. On katsottava, että on täysin mahdol- lista murskata vahvistettu laatta murskaimella, mutta onko se sen arvoista, jos on muita helpompi tapoja?

Jauhehävitys

Hyvin usein kemiallisia jauheita käytetään kiinteiden rakennusmateriaalien tuhoamiseen. Ne eivät ole räjähdysaineita eikä helposti syttyviä. Tämän menetelmän suosio johtuu siitä tosiasiasta, että tuhoamisprosessissa ei muodostu ylimääräistä roskaa eikä ole olemassa melua, kuten tavanomaisen räjähdyksen tapauksessa. Laajalti käytetty jauhe NRS-1. Se on suuri hävitysvoima (yli 30 MPa).

Jauheen levitysmenetelmä on melko yksinkertainen. Aluksi reikiä porataan rakenteeseen. Veteen sekoitettu jauhe kaadetaan sitten näihin reikiin. Reikien halkaisijan on oltava 8 cm, reiän ja reiän välisen etäisyyden on oltava vähintään 56 cm. Niihin kaadettava aine kiteyttää ja tuhota rakennusmateriaalin. Ennen täydellistä tuhoamista, sinun on odotettava kaksi päivää. Tämän jälkeen on mahdollista löytää vain romun kappaleita säätiön paikasta, joka on helppo kuljettaa loppusijoituspaikalle.

Hapan seoksen

Laskentataulukon kaavio: betonin tuhoutuminen alttiina suurnopeusuihkulle.

Kaikki tietävät hapon haitallisen vaikutuksen betoniin. Siksi kiinteiden rakenteiden hävittämiseen käytetään usein happoseosta. Hän yksinkertaisesti liuottaa sen. Jos on tarpeen poistaa pieni määrä kiinteää ainetta pinnalta, riittää vain kaataa happoa sen päälle. Esimerkiksi suolaa. On välttämätöntä toimia hyvin varovasti, jotta polttaisi itseäsi, eikä vahingoittaisi muutakaan. Mutta sen puhtaassa muodossa olevaa happoa käytetään hyvin harvoin, yleensä erityinen seos tehdään. Se auttaa purkamaan betonia, puhdistamaan sen tiilet ja pese pois ylimääräinen seinä. Seos koostuu väkevöidyistä hapoista ja inhibiereista.

Inhibiittorit ovat välttämättömiä, jotta ne eivät vahingoita toista pintaa betonilla. Esimerkiksi jos haluat puhdistaa pakastetun sekoittimen. Tämä seos tunkeutuu nopeasti syvälle materiaaliin ja tuhoaa sen niin, että jonkin ajan kuluttua se muuttuu pölyksi, helposti pyyhkäisi pois tavallisella harjalla. Jos jokin aika on kulunut ja rakennusaineita ei ole vielä täysin puhdistettu, seosta voidaan käyttää uudelleen.

Tuhoamenetelmä teräsbetonista

Siirtymäanalyysijärjestelmä: vaikutusalueen sijaintipaikan betonin tuhoutumisen indeksi.

Vahvistettu eroaa tavallisesta erikoisvoimasta. On mahdotonta porata reikiä siinä. Tarvitset erikoistyökaluja - voimakas pora, jossa on timanttisuuttimia. Vain tällainen pora voi tehdä tällaisen työn. Ne voivat porata reikiä missä tahansa kulmassa. Kaikki edellä kuvatut tuhoamismenetelmät eivät voi kilpailla timanttileikkauksella. Tällainen pora korkea materiaalin lujuus ei häiritse. Se leikkaa paksuuden pinnan.

Jos on tarpeen leikata erityisen suurikokoinen lohko, sinun on käytettävä koneella timanttikaapelia. Vain ammattilainen voi työskennellä tällaisella koneella, sitä on melko vaikea käyttää. Hävittämisen periaate on, että leikattu rakenne kääritään köyden ympärille. Leikkaus tapahtuu hydraulisella paineella. Hävittämisen määrä riippuu vahvuudesta. Jos tapaus on erityisen vaikea, noin 2 m: n kuluttua rakennetta leikataan. Tavallisen betonin leikkaaminen ei aiheuta tällaisia ​​vaikeuksia. Se tapahtuu viisi kertaa nopeammin. Tavallisesti konetta käytetään betonin leikkaamiseen, jonka paksuus on yli 1 m.

Tätä menetelmää käytettäessä on noudatettava seuraavia vaatimuksia:

Vakioratkaisun järjestelmä betonin tuhoamisesta.

 1. Koneen mekanismi nopeasti lämpenee pysyvästä työstä, ja sitä on jatkuvasti jäähdytettävä. Siksi pitäisi olla lähde juoksevan kylmän veden läheisyydessä. Myös vesi toimii eräänlaisena suojana timanttipinnoitteelle, estää sen tuhoutumisen ja pesee prosessissa syntyvän ylimääräisen pölyn.
 2. On välttämätöntä pitää yllä jatkuvasti kolmivaiheista jännitettä, muuten laite ei toimi.


Kaikki edellä kuvatut menetelmät ovat tehokkaita ja laajalti käytössä. Ne auttavat nopeasti päästä eroon tarpeettomasta betonista ja aloittaa uuden rakentamisen.

Voidaanko säätiö täyttää osat: vaiheittaiset ohjeet, ominaisuudet ja suositukset

Kun monoliittinen säätiö kaadetaan, tarvitaan suuria määriä betonia, joka joskus ylittää useita kuutiometrejä. Rakennusyritykset lähestymistavat tätä asiaa käyttäen raskaita koneita, kuten betonipumppuja ja sekoittimia. Niiden avulla voit sekoittaa ratkaisun ja syöttää sen muottiin.

Miksi kerrostettu täyttö

Yksityisillä kehittäjillä ei aina ole mahdollisuutta käyttää tällaisia ​​laitteita, koska se maksaa melko kalliiksi, ja pienille sivustoille tällainen lähestymistapa saattaa olla mahdotonta, koska laitteiden pääsyteitä ei ole. Tämä ongelma voidaan osittain ratkaista betonisekoittimella, mutta seoksen volyymit, jotka voidaan valmistaa yhdessä kuormituksessa, ovat rajalliset. Tässä tapauksessa rakentajat miettivät, onko perustus voidaan täyttää osilla, koska se vaikuttaa joskus säätiön lujuuteen ja sen suorituskykyominaisuuksiin.

Betoni kypsytys

Betoni - täyteaineiden ja sementin seos, jotka suljetaan vedellä. Voit parantaa juoksevuutta, antaa erityisten ominaisuuksien seoksen ja parantaa pakkasenkestävyyttä sekoittumisen aikana, pehmittimiä ja lisäaineita voidaan lisätä betoniin. Tässä vaiheessa, ja saatat ihmetellä, voidaanko säätiö kaataa osiin. Nestemäisen liuoksen kaataminen muottiin, joka on nimeltään muotti, viittaa siihen, että betonissa on peruuttamattomia prosesseja:

Ensimmäisen vaiheen aikana liuos alkaa tulla kiinteään tilaan, koska sementin vesi ja komponentit vuorovaikutteisesti toisiinsa. Ainesosien väliset yhteydet eivät kuitenkaan ole riittävän voimakkaita, ja jos kuormitus vaikuttaa materiaaliin, se voi romahtaa ja liuoksen uudelleen asettaminen ei tapahdu.

Mitä muuta sinun tarvitsee tietää vaiheista

Tämä vaihe voi vaihdella ilman lämpötilan mukaan ja kestää 3 tuntia päivässä. Lämpötilan laskiessa betonin asettaminen kestää kauemmin. Alkuvaiheessa se pysyy nestemäisenä, muuttumattomana. Jos tämän ajanjakson aikana uusi osa betonia lisätään muottiin, sementtilankojen tuhoutumista ei tapahdu.

20 ° C: n lämpötilassa nestepinta kestää 2 tuntia, jos lämpötila laskee nollaan, tämä aika kestää 8 tuntia. Aikaa ennen asennuksen aloittamista voidaan pidentää, sillä betonia sekoitetaan jatkuvasti, mutta sen ominaisuuksia parannetaan, joten sinun ei pidä käyttää menetelmää väärin.

Betonin kaato kovettumisvaiheessa

Jos kohtaat kysymyksen siitä, onko perustus voidaan täyttää osilla, tutustu myös konkreettisen kovettumisen vaiheeseen. Tämä vaihe kestää melko pitkään, koska komponentit saavat vahvistusta jo vuosia. Ensimmäiset 28 päivää pidetään pakollisina rakenteen pitämiseen, kunnes ne kovettuvat. Tämä kovettuminen tapahtuu nopeasti, mikä on erityisen tärkeää ensimmäisenä päivänä, kun nopeus hidastuu.

Ensimmäisten tuntien asettamisen jälkeen betonilla ei ole kovin kovaa kovuus, ja jos lisäät toisen osan, se voi aiheuttaa pieniä halkeamia, koska rakenteen kuorma kasvaa. Kolmen päivän kuluttua näillä kuormilla ei ole vastaavaa vaikutusta ensimmäisiin kerroksiin. Ottaen huomioon ratkaisun kypsymisen ominaispiirteet voidaan väittää, että säätiö voidaan kaataa osiin, mutta on tärkeää noudattaa tiettyjä sääntöjä.

Suositukset säätöosien täyttämiseksi

Kun yksityinen kehittäjä kysyy, voidaanko säätiö kaataa osiin, hänen on ensin opittava tietyt säännöt tällaisen työn tekemiseen. He sanovat, että yksittäisten betonimassojen sekoittaminen johdonmukaisesti tulisi rajoittaa kahteen tuntiin tai vähemmän niiden kaatamisen välillä, tämä koskee lämpimää säätä. Jos työ on suoritettu offseason, niin tämä aika voidaan lisätä 4 tuntia. Säätiön vahvuus ei muutu eikä saumoja muodostu.

Jos olet miettinyt, onko perustus voidaan täyttää osilla, sinun on muistettava, että työn pitkät tauot eivät saa ylittää kolmea päivää. Tauon jälkeen pohjan pohja, jossa sen on tarkoitus täyttää uusi erä, tulee puhdistaa kosteudelta, pölyltä ja likaiselta. On tärkeää suorittaa puhdistus metallisella harjalla. Samalla saumalla on hyvä tartunta.

Askel askeleelta ohjeet pohjaosien kaatamiseksi

On parempi kaataa säätiö jatkuvasti, joskus tätä työtä ei pysäytetä edes yöllä. Tämän seurauksena on mahdollista saada monoliittinen rakenne, jolla on suuri kantavuus. Mutta jatkuva kaataminen voidaan saavuttaa vain, jos käytät ostolista, joka syötetään betonisekoittimessa olevaan muottiin. Jos liuos valmistetaan suoraan rakennustyömaalla, tämän tekniikan sijasta käytetään osittaisen valun menetelmää.

Kysyttäessä, voidaanko nauhatalustat täyttää osilla, sinun on tiedettävä, että tietyissä olosuhteissa tällainen rakenne ei johda sen lujuuteen, joka muodostui monoliittisen valumenetelmän avulla. Ajoittaisen valun tekniikka on seuraava: ensimmäisessä vaiheessa on tarpeen muodostaa lujitushäkki, joka koostuu vaakasuorista tangoista. Ne on erotettava pystysuorilla linkillä. Vaakatasojen välinen etäisyys on valittava täytön tilavuuden mukaan. Se on tavallisesti 10-12 cm.

Jos ajattelet kysymystä siitä, voidaanko säätiö täyttää osilla, kannattaa lukea hyödyllisiä vinkkejä. Niistä voit oppia, että seuraavassa vaiheessa voit valmistaa ratkaisun kaatamaan ensimmäistä kerrosta betonia. Muotti on täytettävä tasaisesti, kun taas ensimmäisen kerroksen paksuuden tulisi olla yhtä suuri kuin vaakatasojen välinen etäisyys, jonka pitäisi olla 1,5 cm: n pienempi. Tämä vastaa kysymykseen siitä, miten pohja voidaan täyttää vahvisteilla olevilla osilla. Toinen kerros virtaa horisontaalisen vahvistuksen alla. Kun ensimmäisen kerroksen täyttö on päättynyt, voit aloittaa valmistuksen liuoksen toisen osan, joka kaadetaan ylhäältä.

Tätä tekniikkaa on noudatettava, kunnes saavutat halutun alustan korkeuden. Teknologiaa kutsutaan myös kerrokseksi, ja yksittäisten kerrosten välillä kiinnitetään vahvistus. Kuitenkin, jos ensimmäinen kerros on jo alkanut asettaa ja on saavuttanut kovettumisvaiheen, toinen täyttö voidaan aloittaa vasta sen jälkeen, kun se on kovettanut ensimmäisen kerroksen.

Monet aloittelevat kotimestarit miettivät, onko se mahdollista täyttää säätiö osilla, artikkelissa esitetty ohje antaa sen ymmärtää. Tästä voit oppia, että kun ensimmäistä kerrosta kaadetaan, kun ei ole tarkoitus aloittaa välittömästi toisen muodostamista, pinta olisi käärittävä polyetyleeniin, joka poistaa veden ei-toivottua haihtumista. Samanaikaisesti toinen kerros voidaan muodostaa seuraavana päivänä; ensin on poistettava betonimaito pinnalta.

Suositukset betonibrändin valitsemiseksi

Jos sinulla ei ole aikaisemmin kokemusta säätiön kaatamisesta, sinun on ensin harkittava, mitä betonielämää käytät. On suositeltavaa kiinnittää huomiota tulevan suunnittelun toimintaolosuhteisiin. Tämä johtuu siitä, että eri brändeille on ominaista tietty kosteudenkestävyys ja pakkasenkestävyys. Jos kohtaat kysymyksen siitä, onko perustus voidaan täyttää osilla ja mitä konkreettisia näiden töiden suorittamiseen, sinun kannattaa ehdottomasti päättää.

Vaikeissa olosuhteissa yleensä käytetään luokkia M 300 ja M 450. Jos olosuhteet eivät ole niin raskaita, voidaan käyttää betonia M 100 ja M 200. M 100 ja M 450 valmistetaan samoista komponenteista, mutta reseptit ovat erilaisia. Esimerkiksi M 100 vaivautuu:

 • 4 osaa hiekkaa;
 • 1 osa sementtiä;
 • 6 soraa.

M 450: n valmistuksessa olisi käytettävä:

 • yksi hiekka;
 • yksi sementti;
 • kaksi soraa.

johtopäätös

Sementtikiven muodostamiseksi liuos vaatii 1 osaa vettä 4 osaan sementtiä. Mutta kun tutkitaan sementin ja veden suhdetta, huomaat, että yleisimmät mittasuhteet ovat seuraavat: 3 - 2 ja 2 - 1.