Betonielementit FBS: n mitat, paino ja merkintä.

Moskovan ja Moskovan alue

Tekniset olosuhteet: GOST 13579-78

Paino 1 kpl, t: 0,210

Betonin tilavuus, kuutiometri: 0,1

Betonin lujuusluokka: B7.5 (M100)

Online-sovellus

kuvaus

FBS 4.4.6 -lohkot ovat suurta tarkoitusta varten valmistettuja betoniperustalohkoja, jotka on valmistettu GOST 13579-78: n mukaisesti raskaasta betoniluokasta B 7.5 (M100). Niitä käytetään rakentamaan vankka perusta sekä asuin- ja teollisuusrakennuksissa, kellareiden, autotallien, varastotilojen rakentamisessa, seinien rakentamisessa ja joskus esteinä tienrakentamisessa.

FBS: n perustilohkojen päätehtävänä on jakaa kuorma tasaisesti koko rakennekehyksestä koko maakerroksen ympärysmitan ympärille, joten on erittäin tärkeää määrittää maaperän ja maaperän tyyppi ennen pohjan tarkistamista, tarkastaa rikkipeiton tunkeutuminen ja syvyys talvella, määrittää pohjavesien virtauksen sijainti säätökuorma (turvamarginaali). Näiden tietojen pohjalta valmistellaan projektia, jossa otetaan huomioon kaikki pohjakerroksen ja tyynyjen asettelun vivahteet, jotka muuten takaavat säätiön luotettavuuden. Lisäksi on välttämätöntä tehdä pohjaseinien oikea vedenpitävyys pohjaveden aggressiivisten vaikutusten välttämiseksi, joten lohkot peitetään bitumilla.

FBS 4.4.6 ovat ihanteellisia liuskajohdon, joka on vahvistettu betoni, joka kulkee pitkin koko rakennuksen kehä. Nauhataskuyksikkö sopii betoniseinien koteihin; taloja, joissa on monoliitti-, esivalmistettu betoniteräs- ja metallilattiat; taloja, joissa kellari tai kellari on suunniteltu; samoin kuin tapauksissa, joissa säätiön epätasaisen sedimentin uhka on paikkakunnalla olevan maaperän heterogeenisuuden vuoksi. FBS 4.4.6 -lohkojen nauhaosastoa käytetään voimakkaasti kallistuvissa ja kosteutta sitkeissä maissa, koska se toimii yhtenä yksikkönä, jakaa uudelleen ponnisteluja ja talon seinät eivät tuota halkeamia ja muodonmuutoksia.

Lyhenne FBS tarkoittaa "kiinteää peruslohkoa". Merkinnän ensimmäinen numero ilmaisee pituuden decimetreissä, toinen - leveys ja kolmas - korkeus. Kirjain "T" osoittaa, että lohko on valmistettu raskasta betonia.

Soveltamisala

Peruslohkojen FBS: n käytön päätavoitteena on luoda vahva ja luotettava tuki rakentamiseen. Tämäntyyppiset asiantuntevasti asennetut betonituotteet suojaavat huoneelta kosteutta ja mätää. Betonielementit eivät muuttuakaan ajan mittaan ja kestävät täydellisesti pohjaveden vaikutuksia, koska niille on ominaista matala veden imeytyminen. Bitumia levitetään lohkojen pinnalle suojelemalla niitä tuhoamiselta. Lohkojen väliset saumat on täytetty sementtilaastilla. Täten käytetään vahvistettuja betonilohkoja FBS tapauksissa, joissa on tarpeen kestää suuria kuormia rakennuksen seinistä epäsasvatuilla pinnoilla.

PBS-pohjalevyt ovat ihanteellinen materiaali kellariin ja teknisiin huoneisiin. Lisäksi niitä voidaan käyttää maanrakennukseen, jossa perusrakenteen kaatamista ei voida tehdä manuaalisesti. Säätölohkojen asennus tehdään erikoislaitteiden avulla. Kiinnityssaranat käytetään nostokorkeuteen. Lohkojen kaappaus suoritetaan yhdellä sarven koukulla, jossa on salpa. Tällaisten betonituotteiden käyttö vähentää laitoksen rakentamista puoleen.

Lohkojen mitat FBS 4.4.6

 • Pituus - 380 mm (arvo pyöristettynä kokonaislukuun, koska edellä olevan lohkon pituus on 380 mm)
 • Leveys - 400 mm (pyöristetty lähimpään kokonaislukuun, koska leveys on 400 mm)
 • Korkeus - 580 mm (pyöristetty lähimpään kokonaislukuun, koska korkeus on 580 mm)
 • Paino - 0,210 t
 • Betonin lujuusluokka puristusta varten - B7.5
 • Merkki betonista puristuslujuuteen - M100
 • Tekniset tiedot - GOST 13579-78

Tekniset tiedot

Raskasbetonin FBS-lohkoilla on korkeat tekniset ominaisuudet, joten ne eivät ole epämuodostumattomia. Ne ovat lisänneet pakkasenkestävyyttä, kosteuden kestävyyttä ja aggressiivista ympäristöä, joten ne kestävät helposti monenlaisia ​​lämpötiloja, joita kaikki betonituotteet eivät voi ylpeillä.

Tällaiset tuotteet eivät murskaa, eivät röyhtäisi, eivät aiheuta myrkyllisiä aineita eivätkä kestä korroosiota. Raskasbetonin käytöstä johtuva hyöty johtuu myös siitä, että perustan lohko on vankan massan ansiosta kestävämpi, kestävä ja kestävä. Lohkojen vahvistaminen on äärimmäisen harvinaista, sillä se käyttää teräsjohdinluokkaa A1 ja A111. Mutta tällainen rakentaminen aiheuttaa nopeasti perustablokit käyttökelvottomiksi.

Säätölohkojen laadun tarkistaminen tapahtuu vaiheittain:

 • Ensinnäkin arvioidaan betonin tilaa ja laatua. Tuote on hylätty, jossa on halkeamia, jotka eivät täytä standardeja. Sallitaan vain leveydeltään enintään 0,3 mm: n pinnalliset halkeamat, jotka voivat johtua betoniseoksen kutistumisesta;
 • Lohko valmis asennukseen täyttää tietyt mitat, jotka on esitetty piirustuksissa. Sen pinnan tulee olla tasainen ja sileä. Poikkeamat eivät saa ylittää 13 mm: n pituisia, 8 mm: n levyisiä ja korkeita, 5 mm: n leikkauksia. Profiilin suoruuden poikkileikkaukset eivät saa ylittää 3 mm: n koko lohkon pituutta ja leveyttä;
 • Tuotteen pinnalla, joka on sallittu jatkokäytölle, ei saa olla merkittäviä vikoja. Nykyiset painumat ja virtaukset, joiden muodostumista ei voida välttää tuotantovaiheessa, ei saa olla yli 15 mm. Pienet vikoja voidaan peittää betonimassalla välittömästi ennen asennusta. FBS-lohkoilla voi olla useita erilaisia ​​pintoja - edessä, maalausta varten; edessä, maalattaessa keraamisten laattojen avulla; edessä, ilman viimeistelyä; ei kasvot, jotka eivät näy käyttöolosuhteissa;
 • Erityisedellytys säätiöosan sopivuudesta jatkokäyttöön on teknisen passin (laatusertifikaatti) saatavuus. Se sisältää kaikki valmiin tuotteen tekniset tiedot, tekniset parametrit, valmistuspäivä, merkintäkaava, jäätymisvastus ja vedenpitävyys. Lisäksi teknisen passin läsnäolo on edellytys tuotteen kuljetukselle ja varastoinnille. Lisäksi merkinnät kiinnitetään aina lohkojen sivupintaan.

Varastointi ja toimitus

On suositeltavaa pinota valmiit lohkot pinoihin, jotka ovat tiukasti toisiinsa sopivia. Lohkojen välissä on puupaloja. Tyynyjen paksuuden on oltava vähintään 30 mm. Pinta, johon alemmat lohkot sijaitsevat, on kohdistettava huolellisesti. Lajittelu on tehtävä tuotemerkillä, jossa on paljon tuotteita. Lohkojen kuljetus on tehty luotettavalla kiinnityksellä, joka suojaa niitä siirtymiseltä.

Yritys "DSK-Capital" toimittaa FBS 4.4.6 -peruslohkot kuljetusyritysten kautta noudattamalla vakiintuneita kuljetusvaatimuksia.

FBS-lohkot perustukselle: mitat, merkinnät GOST: n mukaan, asennusnanssit

Sisällysluettelo:

Kaikki rakentaminen alkaa säätiön valmistelusta. Vain luotettava perusta takaa rakennetun rakenteen lujuuden ja kestävyyden. FBS-lohkojen käyttö on yksi luotettavimmista ja aikaisemmin testatuista ratkaisuista sekä yksityisissä että monikerroksisissa rakenteissa.

Lyhenne tarkoittaa pohjaseinäelementtiä. Tällaisten tuotteiden avulla voit nopeasti rakentaa nauhalevyn rakennusten ja rakenteiden tukevalle osalle. PBS: n tärkein etu on se, että nämä ovat valmiita tuotteita, joten betonin edellyttämä 28 päivää ei tarvitse odottaa saavuttavan suurinta voimaa.

Soveltamisala

Välittömästi pohjan perustamisen jälkeen voit jatkaa seinien rakentamista, mikä vähentää merkittävästi rakennusaikaa.

Pohjaseinäelementtejä käytetään rakennusvaiheen alkuvaiheissa. Erityisesti tämän ryhmän tuotteita käytetään tällaisissa tapauksissa:

Kirjoittaa komposiittiliuskojen perustukset yksityisille ja korkealle rakennuksille.

Kuumattomat teollisuuslaitokset.

FBS: ää käytetään myös seinärakenteiden pystyttämiseen, mutta tässä käytetään onttoja moduuleja, joiden paino on paljon alhaisempi kuin perustekijät (ks. Alla oleva osio).

Peruslohkojen merkitseminen

FBS-lohkot valmistetaan GOST-standardien mukaisesti, joten niillä on symboleja, jotka osoittavat tuotteen mitat ja tekniset ominaisuudet. Merkinnän käyttämiseen käytetään numeerisia ja aakkosia.

F - teräsbetoni ja raskasbetonibetoni pylväiden alla (ns. Stakannogo-tyyppi);

FL - raudoitetun betonin raudoitettu betoni nauhateille;

FBS - betoni, kiinteä, jota ei ole vahvistettu kellariviin, teknisiin alustoihin ja perustuksiin;

BF - teräsbetoniteippi raskaasta betonista teollisten ja maatalousyritysten rakennusten ulko- ja sisäseinien rakentamiseen;

FR - teräsbetonista raskaasta betonista kolmivaiheisten kehysten alla;

FBP - betoniseinämä ontto.

Esimerkki dekoodauksesta FBS 12. 6. 3 - T

FBS - pohjaseinäseinä.

12 - tuotteen pituus. Meidän tapauksessamme: 1 180 mm.

6 - leveys, vastaava 600 mm.

3 - lohkon korkeus, 280 mm.

T - käytetyn raskaan betonin tuotannossa.

Viimeinen kohde on muuttuva, vaihtelee raaka-aineen tyypistä riippuen. Erityisesti merkintöjä "P" ja "C" voidaan käyttää vastaavasti laajennettuun savi- ja silikaattibetoniin.

On tarpeen selventää, että legendaosissa lohkon mitat on merkitty desimaalimääriin ja pyöristetty havainnollisuuden helpottamiseksi.

Tarkan pituuden ja korkeuden selvittämiseksi sinun on vähennettävä 2 senttimetriä ilmoitetusta merkinnästä. Tämä arvo lasketaan yksittäisten lohkojen välisen laastiyhdisteen paksuuteen.

Tyypit konkreettisia tuotteita

Nykyisten GOST-standardien 13579-78 mukaan lohkojen rakentaminen kellareille ja seinärakenteille jaetaan kolmeen luokkaan. Se näyttää tältä:

FBS - monoliittiset tuotteet, jotka on valmistettu merkkipohjaisista betonista. Muihin tyyppisiin lohkoihin verrattuna niillä on korkeat tekniset ominaisuudet ja kestävyys. Tuotantotekniikka ei tarkoita tuotteiden vahvistamista, lukuun ottamatta asennussilmukoiden asennusta.

FBV - monoliittiset tuotteet, joissa on pitkittäisleikkaus, joka on tarkoitettu teknisen viestinnän käyttöönottoon. Ne on valmistettu vakioteknologian lohkojen FBS mukaan.

FBP - kevyt lohkot, joissa on ontto rakenne. Tuotteet voidaan tuottaa eri pituuksina ja leveydeltään, mutta GOST: n mukaan pituus on yksi - 2,280 mm.

Näiden ominaisuuksien tuntemuksella voit valita lohkot mille tahansa rakennustyypille.

Betonin tasot FBS: n valmistukseen

Kun otetaan huomioon, että betonilohkojen pääasiallinen soveltamisala on nauhalappu, jossa dynaamisen puristuksen vastus on avainasemassa, ei ole tavallista tehdä FBS: stä suuritehoisesta betonista. Valmistajat käyttävät erityisesti näitä luokkia:

FBS - M 200, joka vastaa lujuusluokkaa B15.

Laajennetuille savilohkoille - M 50, joka vastaa lujuusluokkaa B3.5.

Silikaattilohkoille - M 150, joka vastaa lujuusluokkaa B12.5.

Nämä vaatimukset on määritelty GOST-standardin numeroilla 13579-78.

Vahvuudet ja heikkoudet

FBS-lohkojen kiistattomia etuja voidaan ilmaista seuraavasti:

Kaikki tuotteet valmistetaan GOST-standardien mukaisesti, riippumatta siitä, onko valmistajan vakiokoko.

FBS: n tuotanto merkitsee teknisen prosessin tiukkaa valvontaa, jolla varmistetaan tuotteiden lujuus ja luotettavuus.

Asennuksen sopivuus ja rakentamisen nopeus: lohkojen perustaminen ja rakentaminen voi olla kirjaimellisesti 2-3 päivää.

Yksinkertaisuus. Lohkarakenteiden asennus ei vaadi erityisiä taitoja ja osaamista rakentamisen alalla.

Laaja koko. Tämän ominaisuuden avulla voit rakentaa rakenteita millä tahansa geometrisen monimutkaisuuden tasolla.

Lohkot eivät vaadi käyttöolosuhteita, joten ne tuntuvat hyviltä missä tahansa ympäristössä. Käytettyjen lisäaineiden valmistuksessa, joka mahdollistaa lohkojen käytön märissä maissa.

Haittoihin kuuluvat seuraavat seikat:

Asennuksessa on välttämättä käytettävä rakennustarvikkeita, mikä lisää työn kustannuksia.

On tarpeen asettaa vesitiiviin kerroksen nivelen väliin.

Betoni ei pidä lämpimänä, joten lisää lämpenemistä tarvitaan.

Monoliittinen perusta on paljon vahvempi kuin komposiittirakenteet.

Lisäksi FBS-lohkoja ei suositella käytettäviksi suolla maahan.

Koot GOSTin mukaan

FBS: ssä on useita kokoja, joita kaikkien valmistajien on noudatettava. Siksi voimme erottaa seuraavat standardiparametrit:

Pituus on 880/1 180/2 380 mm.

Korkeus - 280/580 mm.

Leveys - 300/400/500/600 mm.

Nämä mitat ovat tyypillisiä kaikille sarjayksiköille käytetystä materiaalista riippumatta.

Standardipainopaino

Betonilohkojen massa riippuu suuresti betoniluokasta ja tuotteen koosta. Käytä perustana vakiopituutta ja saamme tuotteen painon. Se näyttää tältä:

Pituus 2 380 mm - laitteen paino vaihtelee välillä 0,97-1,96 t.

Pituus 1 180 mm - lohkon paino vaihtelee välillä 0,31-0,96 t.

Pituus 880 mm - laitteen paino vaihtelee välillä 0,35-0,7 tonnia.

Arvojen ero johtuu tuotteen leveydestä.

Asennusominaisuudet

Kuten jo mainittiin, komposiittirakenteiden rakentaminen FBS-lohkoilta ei vaadi erityisiä taitoja ja tietoja. Näin ollen jokainen voi selviytyä työn suorituksesta, vaikka se ei periaatteessa olisi perehtynyt asuin- ja kodinhoitohuoneiden rakentamiseen. Tässä riittää seurata tiettyä menettelytapaa, joka voidaan jakaa kolmeen vaiheeseen. Harkitse kukin yksityiskohtaisesti.

laskettaessa

Löytääksesi, kuinka monta lohkoa tarvitaan säätiön rakentamiseen, on tarpeen laskea suunnitellun työn määrä. Tee näin moninkertaista tulevan säätiön leveyden ja korkeuden pituus.

Samanlaisen kaavion mukaan yhden lohkon tilavuus lasketaan. Sitten säätiön tilavuus jaetaan yhden blokin tilavuudella. Kokonaismäärä näyttää haluamasi lohkojen lukumäärän. Jos rakenteessa on monimutkainen geometrinen rakenne, jossa on eri kellaripaksuus, laskelmat suoritetaan erikseen kullekin alueelle.

Säätiön valmistelu

Lohkot on yleensä asetettu hiekkaiselle pohjalle, joka on esivalmistettu ja tamped. Tällaisen tyynyn paksuuden tulisi vaihdella 5-10 senttimetrin sisällä. Pituus ja leveys: noin 30 senttimetriä enemmän kuin suunniteltu rakenne.

Tee sitten pohjan jakautuminen akseleille pitkin tätä rakennusta varten. Lähtöpisteet merkitsevät metalli-nastat, jotka toimivat maamerkkeinä.

Pinoamislohkot

FBS-pinonosturi, joka sijoittaa ensin majakkayksiköt, jotka sijaitsevat kulmissa, hyppyissä ja risteyksissä. Merkkien asentaminen oikein takaa koko säätiön tarkan geometrian. Asenna sitten ensimmäisen rivin jäljellä olevat lohkot.

Asennuksen tarkkuus tarkistetaan normaalisti, korjataan rakenteelliset elementit sorkkaraudalla. Sitten lohkot nostetaan korkeudelta käyttäen tiilimuurausta. Sementtilaastin riviin asetetaan, säätökorkeus voi olla yhtä suuri kuin 5 lohkoa.

On huomattava, että FBS: n asentaminen ei ole sallittua lumen tai veden peittämässä maaperässä.

Jotkut hienot valinnat

Lohkojen valinta PBS: n on otettava huomioon useita teknisiä vivahteita, jotka riippuvat tuotteen tyypistä. Erityisesti lohkot valitaan tällaisten olosuhteiden perusteella:

Maaperän vakaus ja tyyppi.

Rakennetun seinän paksuus ja päällekkäisyydet.

Rakenteen kokonaismassa.

Säätiön vahvuusvaatimukset.

Pohjan kokonaispinta-ala.

Esimerkiksi epävakaan maaperän rakennukset edellyttävät laajempia lohkoja. Lisäksi PBS: n syvyys ei ole aina samanlainen kuin muurauksen paksuus. Erityisesti yksikkö voi työntyä 10 senttimetriä yhdeltä puolelta tai 6: een, jos kyseessä on kahdenvälinen projektio. On tärkeää ymmärtää, että optimaalisen kutistumisen ja vahvan saumaussarjan vuoksi on suositeltavaa käyttää eri kokoisia lohkoja.

Luotettavat valmistajat

Betoniseinäelementit sisältyvät melkein minkä tahansa betonitehtaan tuotevalikoimaan. Useimmissa tapauksissa tällaiset tuotteet täytetään ilman teknistä prosessia. Käytetty raaka-aine on raznomarochny betonia, joka joskus palautetaan rakennustyömailta. Siksi kun valitset tuotteita, sinun on annettava etusija yrityksille, jotka ovat erikoistuneet FBS: n valmistukseen.

Todistetuista valmistajista voidaan erottaa tällaiset yritykset:

LLC ostoskeskus "Vira". Yritys sijaitsee Pietarissa, joka on erikoistunut valmiiden betonituotteiden valmistamiseen. Valikoimaan kuuluu yli 400 kohdetta, mukaan lukien FBS.

LLC "Master". Dynaaminen kehitys tuotannossa, joka sijaitsee Voskresenskin kaupungissa. Tällä hetkellä yhtiö tarjoaa noin 370 tuote-esinettä, mukaan lukien seinäpohjakoristeet.

JSC "Teollisuusrakennusosien tehdas". Yksi suurimmista yrityksistä Venäjällä, joka sijaitsee Surgutissa. Yhtiö on työskennellyt rakennusteollisuudessa yli 45 vuoden ajan ja valmistanut valmiita betonituotteita.

LLC Aleksinsky Ceramsite Plant. Yritys sijaitsee Tula-alueella, Aleksin kaupungissa. Kasvi on toiminut vuodesta 1985, joka tarjoaa asiakkaille paitsi laajennettua savea, mutta myös seinän perustuslohkoja.

LLC "Zlatoust Plant". Yritys sijaitsee Zlatoustin kaupungissa, tarjoaa asiakkaille laajan valikoiman tienlevyjä, paaluita, FBS: ää, paneeleja, portaita, kattokiviä.

Näiden valmistajien tuotteiden valinnalla voit olla varma, että tuotteet ovat monivaiheisen laadunvalvonnan alaisia ​​ja täyttävät GOSTin vaatimukset.

FBS-lohkot, koot ja paino

Jos rakennuspaikka on kuiva ja vakaa maaperä, säätiön rakentaminen on huomattavasti yksinkertaisempaa: voit valita valmiita perustilohkoja talon perustana olevaksi materiaaliksi. Harkitse, mikä muodostaa FBS-lohkot - koon ja painon, tyypit ja käyttöolosuhteet.

Peruslohkojen ominaisuudet ja tyypit

Lohko valmistetaan seuraavasti: Betoni M100 tai 200 kaadetaan muottiin, vahvistin asetetaan (ei aina). Muokkaajia lisätään liuokseen, joka parantaa tiettyjä ominaisuuksia - veden kestävyys, pakkasenkestävyys jne. Sitten seos tiivistetään vibropressilla ja höyrytetään erityiseen kammioon.

Tuloksena olevat tuotteet eroavat painosta ja kokonais- piirteistä. On olemassa kolme päätyyppiä:

 • FBS - vankka perustablokki, ts. täyteläinen. Muoto on samanlainen kuin tiili, jossa urat, jolloin elementtien monoliittinen yhteys muodostuu yhdessä. Betonia ei vahvisteta;
 • FBV - katkaisuja viestintään;
 • FBP on osittain ontto.

FBS-lohkon paino on suurempi kuin muiden lajien paino. Näin ollen kantavuus on suurempi. Tuotteet on varustettu metallisilmukoilla kuljetettavaksi.

GOST tuotantoon - 13579-78. Tärkeimmät betonin tekniset ominaisuudet:

 • tiheys - vähintään 1800 kilogrammaa kuutiota kohden;
 • lujuusluokka - vähintään 7,5.
FBS varustettu lastin silmukoilla

Sovelluksen hyödyt ja rajoitukset

Block foundation - modulaarinen analoginen monoliitti. Jokainen pohja, paitsi kasa, voi joko kaataa kokonaan tai koostua yksittäisistä palasista. Lohkoperustan edut:

 • korkea pystytysnopeus - ei tarvitse odottaa betonin kypsymistä kaikissa vaiheissa;
 • taloudessa. Säästöt saavutetaan paitsi apumateriaalien (muottien jne.) Puutteen takia, myös itse FE: n takia: jos suunnittelulaskelmat mahdollistavat, pohjalevyt voidaan tehdä ei kiinteiksi, mutta yksittäisiä elementtejä voidaan asettaa tietyn vaiheen avulla.

Tällaisen säätiön kantavuus on korkea, mutta se ei ole riittävän vakaa köyhälle maaperälle - vaurioittaen vaaka- ja pystysuuntaisia ​​liikkeitä. Jos monoliittinen nauha on muovia ja kompensoi hyvin kutistumista, niin tiimi voi samassa tilanteessa säröytyä saumoissa. Kosteilla alueilla turpeilla yleensä annetaan halkeamia.

Haittoihin kuuluu runsaasti perustuspohjia. Esimerkiksi PBS 24 4 6 painaa 1,3 tonnia. Ilman raskaita koneita asennuksen aikana ei riitä. Yksityisen esikaupunkivuoden kehityksessä valitaan ns. käsin valetut tuotteet, FBS 2-2-4 - niiden paino on noin 30 kiloa ja tilavuus on sama kuin seitsemän tiiliä. Tällaisella materiaalilla voit käsitellä käsin.

Modulaarinen lohkateippi

Merkin merkitys

Tuotteen nimi sisältää kaikki tiedot siitä lukuun ottamatta massaa. Esimerkiksi FBS 24 6 6 T tarkoittaa:

 • FBS (tai B tai P) - lohkotyyppi;
 • 24 - pituus (pyöristetty);
 • 6 - leveys;
 • 6 - korkeus;
 • T - betonityyppi (raskas).

T: n lisäksi lopussa P voi olla huokoinen, ts. sardeldiitti tai C - silikaatti. Viimeksi mainitun valinta riippuu maaperän kemiallisista ominaisuuksista (vesipitoisuus, happamuus jne.)

Raskasbetonin ja laakerikapasiteetin painoprosentti on suurempi kuin muiden.

FBS 9.4.6 mitat

Tyypilliset lohkokoot FAS 9.4.6 GOST 13579-78 mukaan ovat: 880x400x580 (mm).

Lohkon FBS 9.4.6 parametrit:

 • pituus (l): 880 (mm);
 • leveys (b): 400 (mm);
 • paksuus (h): 100 (mm).

Lohkon FBV9.4.6 parametrit:

 • pituus (l): 880 (mm);
 • leveys (b): 400 (mm);
 • paksuus (h): 580 (mm).

Tärkeää: tämä lohko on tehty kahdessa versiossa: FBS (kiinteä), FBV (leikkauksella).

Säätiön rakennuspalikoita

Säätiö ottaa kuorman seiniltä, ​​katolta, lattioilta ja jakaa sen tasaisesti maahan. Keinotekoisen emäksen valinta riippuu hydrologisista ja geologisista olosuhteista sekä rakenteen tyypistä ja massiivisuudesta. Vahva maaperä ja matala kosteusalueilla on suositeltavaa käyttää rakennuspalikoita (FBS). Mikä on tällainen perusta, mitkä ovat koko, paino ja kuinka kalliit voit ostaa sen? Jos haluat vastata kaikkiin kysymyksiin, tutustu yksityiskohtaisesti ominaisuuksiin.

GOST 13579-78: n mukaan tuotannossa käytetään raskaita, laajennettuja savi- tai tiheitä silikaattitaskuja. Tämä on rakenteellista tyyppiä oleva raaka-aine, josta saadaan parempia lujuus- ja tiheysvalettuja tuotteita. Tiukimmat vaatimukset asetetaan standardikokojen ja painolastien noudattamiseen. Alustan vahvuus ja koko rakenteen kestävyys riippuvat siitä.

Koska elementeillä on puristuskuormitus, niillä on sisäinen vahvistus, on varuste sileiden sileiden kuumavalssattujen sauvojen asennuksesta. Tämä on välttämätöntä levyt FBS: n siirtämiseksi ja kuljettamiseksi.

Jotta rakennusmateriaalille saadaan sopiva kovuus, käytetään kahta tekniikkaa:

 • Kuivaus - betonin asettaminen tapahtuu luonnollisesti. Lohkot sijoitetaan peitettyyn, tuuletetulle alueelle ja pidetään useita viikkoja.
 • Höyrystys on nopeutettu käsittelymenetelmä korkean paineen vaikutuksen alaisena korkeassa kosteudessa. Vakio kovuus on mahdollista saavuttaa 70 prosentissa vain yhdestä päivästä.

Eri menetelmien avulla saatujen tuotteiden laatu on täsmälleen sama. Mutta kalliin tekniikan vuoksi höyryn hinta on hieman korkeampi.

Symbolit

Lyhennelmä FBS tarkoittaa kirjaimellisesti rakennuspalikoita tai kiinteää. Nimi viittaa kiinteään valuun sileillä pinnoilla. Muodossaan se muistuttaa tiiliä, joka on vain paljon suurempi. Päissä on matalia leikkauksia, jotka on täytetty betonilla, yhdistämällä elementit yhteen asennuksen aikana.

Vakiomuotoisten lomakkeiden lisäksi on olemassa muita tyyppejä, jotka eroavat kokoonpanossa.

1. FBV - joissa on aukot asennusapuvälineille ja hyppääjille.

2. FBP - moduulit, joissa on ontot kammiot auki.

Sääntelyasiakirjoissa esitetään tällaiset tyypilliset kokoiset FBS-lohkot:

 • pituus on 600/900/1200/2400 mm;
 • leveys 300/400/500/600 mm;
 • korkeus on 300/600 mm.

Eri ulottuvuuksien paino voi vaihdella 0,25 - 2 tonnia.

Merkintä sisältää tyypin, mitat desimaaleina ja betonityyppi. Esimerkiksi FBS12.3.6-T: n dekoodaus näyttää tältä:

 • FBS - kiinteät pohjapaneelit;
 • 12 - pituus 1180 mm;
 • 3 - leveys 300 mm;
 • 6 - korkeus 580 mm;
 • T on raskas betoni.

Kun tiedät perusmitat, määritä, kuinka monta kappaletta tarvitset ostaa rakentamiseen. Keskittymällä painoon, laske moduulien määrä yhdelle autolle kuljetettavaksi. Jos näissä laskelmissa otetaan huomioon todelliset kustannukset, on helppo suunnitella alustava kulukorvaus.

Edut ja haitat

Suunnittelussa PBS: n perusteella on tärkeää punnita vahvuudet ja heikkoudet hyvin. Tämä auttaa määrittämään perusaineiston valitsemisen toteutettavuuden.

1. Suuri lujuus. Betonielementit pystyvät jakamaan tasaisesti ja kestämään merkittäviä kuormia.

2. Soveltamisvapaus. Materiaali on aktiivisesti kysytty siviili- ja teollisuusrakentamisessa.

3. Sääolosuhteet Itsenäisyys kaudesta ja ilmakehän ilmiöistä mahdollistaa työskentelyn ympäri vuoden kaikissa ilmastovyöhykkeissä.

4. Vakiokoot. Tyypilliset mittasuhteet mahdollistavat tarkat rakennusmateriaalilaskelmat oston aikana.

5. Paineistettu asennusaika. Kun tilaat valmiin suunnittelun, ei ole tarvetta aikaa vievää ja pitkää valmistusprosessia monoliittiselle levylle. Nopeutetut rakentamisnopeudet vähentävät lohko-objektin kokonaiskustannuksia 20-25%.

6. Helppo asennus. Betonissa kiinnitettyjen terässaran ansiosta nosturin purku ja asennus yksinkertaistuu.

7. Rakenteellisuus. Urien läsnäolo vahvistaa liitossaumat.

8. Kestävyys. Rakennusten arvioitu käyttöikä lohkoilta on 40-50 vuotta.

 • Tarve houkutella ammattirakentajien ja erikoislaitteiden tiimi.
 • Suuri riski säätiön yksittäisten osien samentumisesta.

Missä käytetään FBS: ää?

Kiinteät betonituotteet on tarkoitettu monikerroksisten tai massiivisten rakennusten perustalle. Lohkojen ja monoliittisten levyjen pohjat ovat samalla laadullisella tasolla. Ensimmäisen käyttö kuitenkin vähentää huomattavasti kustannuksia ja nopeuttaa rakentamista. Niitä käytetään aktiivisesti kellareissa, kellareissa, kellareissa, teknisissä tiloissa, lämmittämättömissä esineissä. Muurattujen seinien kohdalla on sopivia FBP-onttoja moduuleja, joiden paino on paljon pienempi.

Jo käytössä olleet lohkot myydään hinnalla, joka vähenee 30-50%. Siksi niitä käytetään usein erilaisten esineiden kiinteänä tai tilapäisenä aidana.

Säätiöiden koko ja paino FBS. Lohkojen FBS määrä

Sivulla on taulukko, josta löydät FBS-lohkojen painon ja tilavuuden. Tässä on kaikki FOST-perustilohkojen päämitat GOST 13579-78: n mukaan. Eri valmistajilla saattaa olla hieman erilainen tuotekoot, mutta se on tarpeeksi laadittavaa. Palvelumme tarjoaa paitsi referenssitietoja, myös kätevän online-laskimen FBS-lohkojen painosta ja tilavuudesta.

Määritä tarvittava määrä tuotteita ja taulukko laskee automaattisesti kokonaispainon ja tilavuuden jokaiselle koolle ja kokonaisuudeksi. Pöydän mitat ovat pituus, leveys ja korkeus millimetreinä

Taulukko: Internet-laskin perustan lohkojen painosta ja tilavuudesta. On kaikki koot

Syötä tarvittava määrä tuotteita ja taulukko suorittaa automaattisesti laskennan. Lohkojen kokonaispaino on lueteltu alla erillisenä rivinä.

FBS: n tekniset ominaisuudet, tyypit, koot

Kuva 1 - FBS-lohkojen ulkonäkö

Solid foundation blocks (FBS) ovat betonituotteita, jotka ovat osa säätiötä, joka jakaa kuorman säätiölle.

Lohkot tarjoavat kyvyn suorittaa nopeaa asennusta ja ovat vähemmän alttiita ulkoisille tekijöille verrattuna kiinteään säätiöön. Pohja- ja seinien lohkot ovat:

 • vahvuus;
 • kulumiskestävyys;
 • pitkä käyttöikä.

Jos haluat oppia yksityiskohtaisesti FBS-lohkojen mitoista ja painosta, oppi lukemalla merkinnät ja ymmärtämään, miten säätiölohkot asetetaan, suosittelemme lukemaan koko julkaisun tai siirtymään osioon, josta olet kiinnostunut.

Valmistus tekniikka

FBS: t valmistetaan rinnakkaissärmän muodossa. Valmistukseen voidaan käyttää:

Betonielementtejä ei ole vahvistettu. Eri tekniikoita hyödyntävän säätiön betonilohkojen valmistukseen ovat yhteisiä:

 • luonnollinen kuivaus (100% vahvuus saavutetaan 28. päivänä);
 • höyrytys (pakotettu kuivaus, jotta saadaan 100-prosenttinen voima lyhyessä ajassa. Yksikkö, joka on höyryssä kammiossa päivässä, saa voimaa 70%: sta tai enemmän).

Lohkon tärkein ainesosa on korkealaatuinen betoni. FBS-urien etuosaan on asennettu asennustyöt, jotka täytetään laastilla.

Kuva 2 - Täytä lomake

Lohkon valmistusprosessi on seuraava:

 1. Valmistetaan betonin seos käyttäen sementtiä, kasaumaa ja vettä (liuos sekoitetaan pakotetun tyyppisen laastin sekoittimen siipien avulla).
 2. Aseta liuos lohkoon muottiin (manuaalisesti tai konkreettisen pneumaattisen pumpun avulla).
 3. Kiinnitä laasti (syvä värähtelijä käytetään laastin tiivistämiseen). Betonin tiivistysprosessi kestää muutaman minuutin.
 4. Ota valmiit lohkot ulos päivän kuluttua (kaivaus tapahtuu aikaisemmin, kun käytetään kovettumisen kiihdyttimiä).

[kärki] Välttääksesi lohkokuivauksen, peitä se muovikelmulla ja vedellä sitä ajoittain. Lohkon lujuus on tarpeen. [/ Vinkki]

Tyypit ja merkinnät

Betonituotteet on valmistettu GOST 13579-78: n mukaisesti. Ne ovat:

 • FBS - kiinteä;
 • FWP: t ovat onttoja;
 • FBV - kiinteä, jossa on katkaisu (suunniteltu ohittamaan viestintää katon alla ja hyppäämään hyppyjä).

Kuva 3 - Symbolimerkintälohkon rakenne

Tarkastele esimerkiksi lohkoa merkinnällä FBS-12-З-6t. Merkinnässä käytetään desimaaleja, joten merkinnän dekoodaus on seuraava: FBS on kiinteä lohko, 1180 mm pitkä, 300 mm leveä ja 600 mm korkea, joka on valmistettu raskasta betonia.

Brändin lopussa olevat kirjaintunnukset on kirjoitettu:

 • t on raskas betoni;
 • p - huokoisissa aggregaateissa (laajennettu savibetoni);
 • c - tiheä silikaatti.

Merkinnän lisäksi valmistajan postimerkit (mukaan lukien Laadunvalvontaosasto) on merkitty lohkoon. Kiinnitä huomiota ostaessasi.

Tekniset tiedot

Kuva 4 - Betonilohkon FBS mitat

Näiden tuotteiden on:

 1. Betoniluokkaan B7,5 (betoniluokka M100) tai B12,5 (betonin laatu M150) betoniluokka. On mahdollista valmistaa betonilohkoja, joiden puristuslujuusluokka poikkeaa taulukossa 2 esitetystä taulukosta. Raskasta betonia varten indikaattorit ovat vähintään B3,5 (M50) ja enintään B15 (M200).
 2. Häivytetään (F50).
 3. Ole vedenpitävä (W2).
 4. Ole tiheä (2200 - 2500 kg / m. Kuutio, raskas betoni).

Askel askeleelta ohjeet perustuksen asettamiseen

Aloittaaksesi betonilohkojen asettamisen säätiölle, kaivaa säätiön kuoppaan. Riippumatta siitä, mikä asennus ei aiheuta haittaa, on tärkeää selvittää FBS-lohkojen mitat (taulukko 1) ja kaivaa kaivannon laajempi. Pohja puretaan kallioon, epätasaisuudet tasoitetaan, pohja peitetään hiekalla. Tämä työ ei ole suositeltavaa hiekkaisella maaperällä. Betonielementtien perustamisen onnistumisen varmistamiseksi sinun on valmisteltava pohja.

Säätiön valmistelu

Kuva 5 - Betonielementtien perustaminen

Hiekkapohjaan tarvitset puuta, jonka korkeus on 50-100 mm. Tee hiekkakärä 200 mm leveämpi kuin pohjan pohja. Puupalkin asentamisen jälkeen (tarkista, että pinta on tasainen) on täytettävä vaahdotettu hiekka kehyksen sisällä ja tiivistettävä se.

Pohjan alueen lisäämiseksi alkuperäinen rivi asetetaan pääosan päähän (voit käyttää FL-pohjalevyjä tai täyttää pohjan monoliittisella nauhalevyllä).

Levyjen asettamisen välinen kuilu voi olla 700 mm. Seuraavaksi laita PBS: n ensimmäinen rivi niin, että pystysuorassa olevat saumat ovat tyynyjen yläpuolella.

Pinoamislohkot

FBS-lohkojen perustuksen asentamisen aloittamiseksi on ymmärrettävä, miten lohkot pinotaan. Asennus alkaa merkinnällä. Piirrosten mukaan asennetaan, ja lanka vedetään niiden päälle. Voit helpottaa rivin asettamista sijoittamalla ensin lohkot kulmiin ja risteyksille. Täytä pystysuorat saumat laastilla tai täytä maata. Lohkojen välinen tilanne putoamisen aikana kaadetaan betonilla ja tasataan, kunnes lohkojen välissä on monoliittinen insertti.

Ylä- ja alarivin välisen laastien on oltava vähintään 15 mm. Vertikaaliset saumat sidotaan betonikerrokseen 250 - 600 mm. Reunojen välisen sidonnan vahvistamiseksi käytä vahvistamista. Asennuksen aikana älä unohda tehdä aukkoa viemäriputkille.


[kärki] Vinkki! Käytä, kun asetat pohjaan tämäntyyppisiä betonilohkoja, kuten FBS24.4.6-T. Niiden pituus mahdollistaa jakauman levittämisen järkevästi, vähentää saumojen määrää ja säästää aikaa (poimi leveys ja korkeus harkintasi mukaan). [/ Vinkki]

Koot ja hinnat

Riippuen FBS-lohkojen koosta, valmistajasta ja alueesta, hinta voi vaihdella.

Esimerkiksi FBS: n lohko, jonka mitat ovat 880 x 300 x 580 FGC Tores Ufassa, maksaa 655 ruplaa yksikköä kohti, ja Moskovan Stroykomplekt-yhtiö tarjoaa samalle tuotteelle 843 ruplaa. per kappale

FBS-lohkot: mitä koot kertovat

PBS-perustablokit: kuinka määritellä vaaditut mitat oikein ja laskea tarvittava määrä tuotteita, jotka mahdollistavat luotettavan, precast-säätiön nopean ja virheettömän rakentamisen kotiisi

Hyvä talo alkaa aina vankalla pohjalla, ja tämä aksiomio on perustana kiinteiden ja kestävien rakennusten suunnittelua ja teknologiaa.

Nykyaikaisessa rakentamisessa esivalmistetut ja yhdistetyt perustukset ovat yhä suosittuja, mikä vähentää merkittävästi talon rakentamisen "nolla" -kierron kustannuksia menettämättä vahvuutta. Tätä tarkoitusta varten käytetään FBS-lohkoja, joiden mitat ja vahvuus mahdollistavat kaikkien rakenneparametrien mukaisuuden.

Jotta perustuslohkojen valinta olisi oikea, on otettava huomioon, että säätiön ei pidä kestää vain rakennuksen painoa, vaan myös jakaa se tasaisesti maan päällä.

FBS-lohkojen tekniset ominaisuudet ja ominaisuudet

Valmistajan on varmistettava lohkojen lujuuden ja geometristen ominaisuuksien täsmällinen noudattaminen GOST 13579-78: n vaatimusten kanssa, koska jokainen poikkeama voi myöhemmin johtaa rakennuksen nopeaan tuhoutumiseen. PBS-pohjaiset lohkot ovat raskasta, laajennettua savi- tai silikaattibetonia, jonka tiheys on vähintään 1800 kg / m³ ilman tyhjiötä, ja tekninen muotoilu muurauslaastin pystysuoralle vahvistamiselle. Betonin lujuusluokka ei ole pienempi kuin B 7.5.

Valmistusteknologia tarjoaa betonin tiivistymisen värähtelevillä pöytiillä, ja erikoispulloissa on tiettyjä mittoja ja tiheä, sileä pinta. Geometrisesti ristiriidassa olevat tuotteet eivät salli sen jälkeen pystyttää edes muurausta, ja saumojen paksuus on suurempi kuin tavanomaiset arvot (2-5 mm), jotka voivat rikkoa koko rakenteen vedenpitävyyttä. Korkealaatuinen, tiheä pinta takaa ennenaikaisen halkeilun ja tuhoutumisen jopa kosteassa ympäristössä.

GOST lohkojen osalta FBS säätää tuotteiden valmistusta, joiden pituus on 2380, 1180 ja 880 mm. Leveys vaihtelee 300: stä 600 mm: iin 100 mm: n etäisyydellä, korkeus voi olla 280 ja 580 mm. Tuotteet, joiden korkeus on 280 mm, käytännöllisesti katsoen ei käytetä nykyaikaiseen perustusten rakentamiseen johtuen alhaisesta kuormituksesta lähes samassa hinnassa, joten monet valmistajat eivät sisälly niihin valikoimaansa.

Dekmeerien kokonaismitat asetetaan merkintään pyöristettynä suurempaan arvoon. Esimerkiksi FBS 24.4.6 -lohkon todelliset mitat ovat 2380x400x580 mm. Lohkon tyyppisessä merkinnässä oleva kirjain "C" tarkoittaa, että rakenne on kiinteä. Tämä on ehdotetun tuotevalikoiman suurin tuote, joka mahdollistaa säätiön rakentamisen nopeuttamisen mahdollisimman paljon, mutta jolla on myös suurin paino raskasbetoniarvojen valmistuksessa (M 100, M 200) - 1,96 tonnia.

On myös otettava huomioon, että FBS: n paino, jopa pienin, saavuttaa 260 kg, mikä vaatii raskaiden koneiden käyttöä työskennellessään heidän kanssaan.

Jotkut valmistajat tarjoavat tämäntyyppisiä alemman massan tuotteita, huolimatta raskaan betonin "T" merkitsemisestä. Tällöin ne on valmistettu joko sardiniittibetonista, ja ne on merkittävä kirjaimella "P" tai silikaatti "C" tai eivät ole riittävän tiivistettyjä tuotantoprosessissa, ja niissä voi olla aukkoja ja huokosia. Siksi ostettaessa, määritä FBS-pohjaisten lohkojen merkki ja paino ja varmista, että laadusta on laadittu asiakirja.

Suurten kokoisten FBS-lohkojen lisäksi käytetään pohjakerrosten ja lämmittämättömien teknisten rakenteiden rakentamista.

Peruslohkokokojen valinta

Tuotteiden mitat yhdessä betonityypin ja sen puristusluokan kanssa määrittävät:

 • lujitetun rakenteen lujuus
 • teknisten prosessien kokoonpanoelementtejä
 • työehdot "nolla" -sykli
 • lohkojen hinta.

FBS-lohkojen koot valitaan riippuen:

 • maaperä, sen lujuus ja vakaus,
 • seinien ja lattioiden paksuus
 • rakenteen paino määritetään sen mittojen ja rakennusmateriaalien mukaan,
 • perustan vaadittava rakenteellinen lujuus,
 • tyyppi muuraus,
 • kellarialueella.

Kun lohkojen lukumäärää mitataan ja lasketaan, 4-5 kappaletta seinän pituutta pidetään optimaalisena. Esimerkiksi talon vakion 10 metrin seinälle 4 korttelia, joiden pituus on 24 dm, on parempi kuin 8 kappaletta, joiden pituus on 12 dm.

Mitä epävakaampi maa, sitä suuremmat ovat laakerin elementtien mitat. Esimerkiksi rakennetta, jossa itsestään paineita rakennetta varten käytetään savipohjaisia ​​ja savimaita, on käytettävä suurikokoisia lohkoja FBS 24.6.6. Ja hiekkapohjaisille kuiduille, FBS 12.6.6-t: n keskiarvo on sopiva 60-70 cm: n syvyyteen. Sama suora riippuvuus koosta ja laskennallinen kuormitus pohjaan.

On virhe olettaa, että lohkojen leveys on aina sama kuin seinien paksuus. Sallittu seinän ulkonema yhdeltä puolelta 10 cm: iin ja jos ulkonema on kaksipuolinen, niin korkeintaan 6 cm kummallakin puolella. Useimmin eri kokoisia lohkoja käytetään tiheimmän asennuksen ja sutuurien optimaalisen ligaation avulla. GOST 13579-78 -standardin mukaan valmistetut perustilohkot, jotka johtuvat suuresta mittatarkkuudesta ja suorista, sopivan asennuksen kanssa voivat minimoida yhdistetyn perustuksen kaarevuuden ja toimivat erinomaisina ohjeina seinien asennukseen.

Pienikokoiset lohkot FBS

Teollisuuden standardien mukaan 400 ja 600 mm: n pituisia tuotteita valmistetaan ylimitoitetuille rakenteille. Jopa raskaita betonilohkoja tarjotaan eritelmien mukaan, joiden mitat ovat 400x200x200 mm matala- ja vaaleanpunaiset talot ja vaahtolohkot. Ne yhdistävät optimaalisesti suuren lujuuden ja kevyen painon (keskimäärin 31 kg). Tällaiset tuotteet ovat välttämättömiä, kun ei ole erityisiä laitteita, hiekkapohjaisten maaperän itsesulkeutumista varten.

Epätyypillisimpiä ovat FBS 6.6.6 -perustaiset lohkot, jotka ovat saamassa yhä suurempaa suosiota, koska niiden käyttö on yleismaailmallista:

 • kellareiden ja kellareiden seinien rakentaminen,
 • perusteet, mukaan lukien sarake, maatiloille ja pienille mökkeille,
 • yhdistettynä valurautaa sääteleviin perusaineisiin.

Ne on valmistettu raskaista betonityypeistä, jotka tarjoavat suuren lujuuden ja mahdollistavat korkeiden korkeiden seinien rakentamisen.

Mitä sinun tarvitsee tietää sarjan massojen säätiölle

GOST FBS-lohkoille sisältää kokonaismittojen ja lujuusominaisuuksien lisäksi massan jakamisen (viitemuodossa). Tämä on välttämätöntä nimenomainen laadunvalvonta, koska betonin tiheyden normatiivista arvoa ei voida määrittää rakennustyömaalla.

Parametri vaaditaan oikeiden lisälaitteiden valintaan lohkojen, lastaus- ja purkutoimien, sekä materiaalien kuljetukseen. FBS-lohkot, joiden paino ja mitat määräävät lastausmäärät autoon, kuljetetaan 10 ja 20 tonnin autoilla. Käytettävissäsi olevilla tiedoilla voit minimoida kustannukset kuljettaa tällaisia ​​suuria ja raskaita tuotteita. Lisäksi monilla yrityksillä on huomattava määrä yksinkertaista teknologiaa varten ennakoimattomissa tilanteissa.

Kun valinta on päätetty modulaarisella pohjalla, on reagoida vastuullisesti sen rakenteellisten elementtien valintaan. Loppujen lopuksi FBS-lohkojen laatu, niiden lukumäärän ja koon oikea laskenta määrää talon luotettavuuden ja sen käyttöiän.

FBS 24-4-6

Säätölohkoa FBS 24-4-6 kutsutaan kokonaisuudeksi neljäksi (eli maksimipituudeksi ja leveydeksi 40 cm). Pohjaseinät FBS 24-4-6 on valmistettu raudoitetusta betonista, ja ne ovat muodoltaan rinnakkaispipoja. Kaikkien betonituotteiden tavoin pohjapaneelit on merkitty lyhenteellä. Tässä tapauksessa "PBS", joka voidaan purkaa "kiinteiksi perustilohkoiksi". Merkityksessään niillä on numerot, jotka osoittavat niiden kolmen ulottuvuuden mittasuhteet - pituus, leveys ja korkeus, perinteisesti desimaaleina.

Näiden teräsbetonilevyjen asentamiseksi niihin asennetaan erityisiä saranoja, joita nostetaan työvälineillä. Päistä on urat, jotka on täytetty sementtilaastilla heidän toisiinsa liittyvän voiman lujuuteen. Niiden on oltava vahvoja ja luotettavia, koska ne on suunniteltu kestämään arkkitehtonisen rakenteen painoarvoa. Niiden tulee olla kestäviä lämpötilaa, pakkasenkestäviä, eivät saa altistua kosteuden aiheuttamilta vahingollisilta vaikutuksilta. Kuten vastaavanlaiset betoniteräkset, ne on valmistettu raskaista betonityypeistä, jotka täyttävät lujuuden, veden kestävyyden ja pakkasvasteen vaatimukset. Lisätaloudellisuutta aikaansaadaan vahvikkeesta valmistetusta sisäisestä kehyksestä.

Lohkojen tuottaminen FBS 24-4-6 on toteutettava tiukasti GOST 13579-78 -sääntöjen mukaisesti. Säätiölohkojen käyttö on kaupunkisuunnittelun ja teollistumisen kokonaisuutena nykyaikainen vaihe, koska se on esivalmistettuja betonirakenteita, jotka näyttävät olevan kätevimmät ja käytännölliset. Tämä materiaali voisi muuttaa rakennusten laatua voimakkaasti, vaikuttaa rakennusten nopeuteen ja kustannuksiin, rakennusmateriaalien ergonomiaan ja käytännöllisyyteen. Periaatteessa käytetään vankkoja pohjalevyjä teippityypin perustamiseksi. Mutta käytännössä niiden käyttöalue on paljon laajempi - nämä ovat teollisuusrakennusten seinät, kellareiden ja kellarikerrosten seinät.

Alueesta ja valmistajasta riippuen näillä lohkoilla voi olla seuraavat merkintävaihtoehdot merkitsemiseen:

FBS 24.4.6t (tässä tapauksessa kirjain "t" tarkoittaa, että lohko on raskasta betonia)

Mikä tahansa suunnittelu ja rakenne, mukaan lukien perustuslohkojen asentaminen, olisi toteutettava tiukasti SNiP: ssä vaadittujen tekniikoiden mukaisesti. Tämä lyhenne on kaikkien rakentajien tiedossa, ja se on muotoiltu "rakennuskoodiksi ja -asetuksiksi". Kaikkien määrättyjen suositusten ja ohjeiden tarkka noudattaminen on ennen kaikkea turvallisuuden ja luotettavuus rakennustoiminnassa tulevaisuudessa. Työn vähäinen epätarkkuus tai valvonta voi johtaa korjaamattomiin seurauksiin. Haluaisin muistuttaa teitä työskentelemästä tällaisten konkreettisten tuotteiden kanssa kuin vankka pohjapaneeli.

Perustamisen ja kaiken työn alkamisen pitäisi olla maaperän ja maaperän tyypin määrittäminen geologisesta näkökulmasta. Tarkista maaperän jäädytyksen taso ja syvyys talvella. Myös pohjaveden syvyys on määritettävä ja laskettava odotettavissa oleva kuormitus säätöön sekä tehostettava turvallisuutta. Näiden tietojen pohjalta valmistellaan projektia, jossa otetaan huomioon kaikki pohjakerroksen ja tyynyjen ulkoasun vivahteet. On erittäin tärkeää, että se ei ole väärässä akselien asettelussa, joten voit luoda rakennuksen tarpeellisen ja oikean geometrisen muodon. Säätiön tyynyt puolestaan ​​varmistavat säätiön luotettavuuden. Myös yksi päävaiheista on asianmukaisesti tehty vedenpitäväksi säätiölle. Suolapitoinen pohjavesi on melko aggressiivinen. Lohkotäytteestä voi luonnollisesti olla erilainen - roskiista laajennettuun saveen, edullisempi materiaali on taloudellisempaa ja jopa kevyempi, mutta se tekee säästä vähemmän kestävä.

Et voi laiminlyödä betonimerkin ominaisuuksia, joka on tehty FBS-korttelista, vertaa niitä GOST 13579-78: een. Jos säätö tehdään väärin, ennenaikana tai myöhemmin särkyvät seinät näkyvät seinissä, huoneen koko geometria rikkoo, kosteus alkaa tunkeutua ja tuulenpuhallus tunkeutuu. Eli se on perusta, joka määrittää koko talon kunnon ja laadun kokonaisuutena. Säätiön asettamisen käytännön valvonnan tulisi olla kaikkein tiukin, joten kaikki rakentaminen ei mene enää purkamiseen. Vahinko tästä voi olla valtava.

Teollisissa olosuhteissa valmistetut, pohjalevyt FBS 24-4-6 takaavat betonituotteiden laadun. Säätiölohkojen asettaminen on huomattavaa aikaa säästävä, koska työ on tehty todella nopeasti, eikä se ole liian monimutkainen. Tällainen säätiö voidaan ladata heti sen asentamisen jälkeen - tämä on myös tärkeä lisä rakentajille.

Teknologisesti edellytetään, että jokainen perustilohko testataan tuotannossa voimaa varten GOST 13579-78: n mukaisesti. Jos perustus on monoliittinen, betonia kaadetaan, jolloin rakenne sietää "yksinkertaista", koska tällaiselle perustukselle on annettava aikaa kovettaa se perusteellisesti (joskus nämä jaksot lasketaan viikoina), kun taas raudoitetun betonilohkon rakentaminen jatkuu ilman taukoja. Kiinteiden peruslohkojen lisäksi on myös onttoja peruslohkoja ja kiinteitä pohjalohkoja, joissa on lovi. Puserot asetetaan näihin loviin ja viestit asetetaan.