Kuinka perustaa uuni - kaikki vaihtoehdot

Kaukana menneisyyteen, kukaan ei ole suunnitellut perustellusti takkaa venäläiselle majalle, uuni sijoitettiin yksinkertaisesti lattialle ja jotta se kestää kuorman, se yksinkertaisesti vahvisti lattiapalkkeja tai asetti lisävarusteita.

Nykyään kysymys on, onko perustus perustettava uunin alle yksinkertaisesti ei oikein, koska laatu perusta ei ole pelkästään vakaus vaan myös suojelu liesi hävittämisestä, halkeilusta ja tietysti tulipaloista. Jokaisella pohjalla tietylle uunille on omat erityiset vaatimukset ja kriteerit, pidämme niitä tarkemmin.

Tyyppien perusteet

Puhuminen siitä, mihin temppuun tarvitaan uuni, harkitse kolmea päävaihtoehtoa:

 • raskasbetoni;
 • betoni kiinteä valu;
 • tukea paalun perustusta.

Uunin klassinen pohja on tehty sementtipohjaisesta sementistä tai betonista. Pohjan tulee itse olla 50-100 mm suurempi kuin uunin alue itse koko kehällä. Säätiön korkeuden tulisi olla sama kuin kylpy- tai puutalon perustana.

Katemateriaali tai kaksi kerrosta katelevyä asetetaan valmiiseen pohjaan vedenpitäviksi, tiilet asetetaan eristykseen ja metalliset ongelmat valmistetaan tulenkestävistä leikkauksista.

Nivelten erektiota

Ensimmäinen vivahde on se, että uunin alla oleva perustus ei liity rakennuksen pääosaan. Lisäksi, jos ne sijaitsevat riittävän lähellä, niin niiden väliin olisi sijoitettava noin puolet metriä leveä hiekkasyyny.

Toinen seikka on se, että vanha perusta ei missään tapauksessa voi betonoitua, kuten lisäasennuksessa kutistuminen tapahtuu koko uunin rakenteessa, halkeamia esiintyy ja monia muita ongelmia ilmenee.

Mikä syvyys pitäisi olla?

Uunin klassinen pohja pystyttää kiinteän levyn. Pohjan syvyys riippuu seuraavista tekijöistä:

 • pohjaveden taso;
 • maaperän tyyppi;
 • maaperän jäädyttämisen syvyys.

Jotta vältetään tulevaisuuden yllätyksiä, ennen säätiön rakentamisen aloittamista on syytä suorittaa geologinen tutkimus koko sivustosta, sen hinta vaihtelee noin 50 dollaria. Näin saat tarkat tiedot pohjaveden, maaperän tyypistä, maaperän jäädytyksestä. Nämä tiedot auttavat määrittämään tarkalleen, mikä säätiön syvyys on valittava.

Syvyyslaskenta Esimerkki:

 • hiekka ja kuiva maaperä - 80cm;
 • heittää - jäätymisvyöhykkeen alapuolella, vähintään 1 m;
 • tiilen uunin paino lasketaan seuraavan kaavan mukaan: 1350xV = P, V on muurausmäärä.

Rakentamisvirheet ja niiden seuraukset

Jos suunnittelu- ja rakentamisvirheet on tehty, tulevaisuudessa saattaa ilmetä seuraavia ongelmia:

 • uunin halkeamat ja sen pohja;
 • tuhoutuminen ja murtaminen muuraus (tiili uunissa);
 • savupiipun eheyden rikkominen;
 • aluksen sakkaus, uuni kiertää.

Suurin ongelma on, että tällaiset virheet eivät sovellu normaaliin korjaukseen. Tilanne heikkenee ja uuni putoaa.

Uunin sijainti

Kun määrität tulevan säiliön syvyyden, sen mitat, on tarpeen valita oikea paikka, jossa uuni on. Tämä vaikuttaa suoraan savupiipun sijaintiin ja tehoon. Tulevaisuudessa menestyksekkäästi valittu paikka luo joukon ongelmia tukirakenteiden ohi ja savupiipun putken ja sen ulostulon kadulla.

Betonirakenne

Sen rakentamiseksi tarvitsemme:

 • sementti, jos maa on kyllästynyt sulfaateilla ja pohjavesi on tarpeeksi korkea, käytä sulfaattia kestävää sementtiä SSPC-tuotemerkin alla;
 • hiekka on välttämätöntä karkeaa, ilman sulkeumia, paras vaihtoehto - vuori, mutta myös sopiva joki ja meri;
 • muotti;
 • sora;
 • valssatun vedeneristysmateriaalin, kuten kattopuhaltimen;
 • sekoituskourut;
 • lapio ja lapio;
 • tasolla;
 • vasara ja kynnet;
 • rakentaminen nitoja.

Jotta voitaisiin rakentaa korkealaatuista perustetta monille vuodelle palvelevalle uunille, on noudatettava tarkasti kaikkia ohjeita. Harkitse kunkin vaiheen yksityiskohtaisesti.

Säätiö kuoppa

Edellä on jo kirjoitettu uunin pohjan syvyydestä. Kuopan pitäisi olla syvempi kuin maaperän jäädyttämisen taso, 100 mm leveämpi kuin itse säätiö - tämä tehdään maaperän liikkumisen vaikutuksen poistamiseksi.

Kuiva hiekkapohjainen maaperä - syvyys noin 80 cm, maaperä - vähintään puolet metriä.

tyyny

Pohjassa on 15 cm hiekkakerros, täytä se vedellä. Kun vesi on poistunut, kaada enemmän hiekkaa alkuperäiselle tasolle, kaada vesi uudelleen. Tämän jälkeen kerroksen murskattu kivi ja rikkoutunut tiili ovat tämän kerroksen paksuutta noin 20 cm. Kerros tiivistetään, enemmän hiekkaa pirstoutuu ja vesi virtaa. Joten toistamme, kunnes hiekka ei enää laskeudu.

Muotti ja varusteet

Laatoitamme kaiteet louhinnan ympärysmitan ympäri, tuemme tunkkeja joka 50 cm: n etäisyydelle. Jousituksen ja maanpinnan välillä on oltava vähintään 10 cm tyhjää tilaa. Jos maa on hyvin tiheä eikä murene, niin voit tehdä ilman muottirakennetta.

Vahvistinverkko tavallisesti, myynnissä on valmiita vaihtoehtoja.

Betonin kaataminen

Seos, jolla perustetaan valua uunin alle, valmistetaan seuraavan reseptin mukaan:

 • 1 osa sementtiä;
 • 3 hiekkaa;
 • 5 kpl raunioita;
 • vettä.

Kaikki sekoittuu, liuos kaadetaan muottiin. Muotti on ensin kostutettava siten, että puu ei absorboi vettä betoniseoksesta. Täyttö on kerroksittain 20 cm, jokaisen kerroksen on oltava katteltu ilman poistamiseksi seoksesta. Näin saavutat korkeimman pisteen. Säätiön yläosa on tasoitettu ja peitetty kattohuopa tai -peitteellä.

Tärkeä näkökohta: kuivauksen aikana (noin 3 viikkoa) perustus on jatkuvasti kasteltu ja mieluiten suojattava auringolta.

Suuttimen poistamisen jälkeen maakerroksen ja pohjan väliset aukot täytetään hienolla sora- ja karkealla hiekalla.

Betonialusta

Ensimmäinen vaihe on kuopan merkintä sekä betonin betonipohjamaalaus, mikä vaatii kuopan koon 10-15 cm enemmän, jotta maaperä ei pääse kallistumaan. Sängyn pohjalla on 15 cm: n päällystetty kerros, jossa kerros peitetään.

Muotti on asennettuna samalla tavoin kuin esimerkissä betonialustalla.

Seuraavaksi asetetaan kerros isoja kivet pohjaan, mutta halkaisijaltaan enintään 15 cm. Kaivos kaadetaan täyttämään kivien väliset aukot. Sementti-hiekkalaasti valmistetaan ylhäältä, valmistettu suhteessa 1-3. Sementtiä ei ole alle 400 markkaa.

Jokainen uusi kivi kerros asetetaan vain päivässä. Jos et päästä kerroksia laskeutumaan, tulevaisuudessa se vähentää huomattavasti raunioitumisperustan elämää. Yleensä täyttö on suoritettu, kun lattiatasolle jää noin 7 cm, minkä jälkeen rakennustaso otetaan ja pinnan tasapinta tarkistetaan. Jos on poikkeamia, ne puhdistetaan sementti-hiekkaseoksella.

Tasoitettu pohja peitetään polyetyleenillä ja jätetään pari viikkoa kuivumaan kokonaan. Tässä tapauksessa liuos on kasteltava päivittäin vedellä ja pyrittävä suojaamaan sitä auringolta.
Parin viikon kuluttua muotti poistetaan ja vedeneristys suoritetaan. Vaihtoehtoisesti sulaa tervaa käytetään pohjaan. Kaikki uunin pohjan ja maan alapuoliset aukot ovat täynnä karkeaa hiekkaa ja hienoa soraa.

Kuten näette, roska-pohja rakennetaan uunin alle melkein yhtä hyvin kuin tavallinen betoni.

Uunin perussäde

Tämä on yksi moderneimmista ja tehokkaimmista tavoista rakentaa säätiöitä. Tämä vaihtoehto sopii erinomaisesti kylpyyn ja puutaloon.

Menetelmän ydin on se, että pinoille tai pylväsporteille on asennettu 15-20 cm paksuinen teräsbetonilaatta - tämä riippuu maaperän jäädyttämisestä.

Tällaisen säätiön asennus on äärimmäisen yksinkertainen:

Reiät, joiden läpimitta on noin 20 cm, porataan haluttuun syvyyteen maahan. Sora on 10-15 cm paksua pohjaan. Seuraavaksi putkistot, jotka on valmistettu kateaineista, asetetaan kaivoihin, ne toimivat muottipesäksi. Betoni kaadetaan niihin. Kaikki tämä jätetään kuivumaan 14 päivän ajan.

Heti kun pylväät ovat täysin voimaa, on asennettu vahvistettu betonilaatta. Yläreunassa suoritetaan vesieristys ruberoidilla. Pinta leviää kuumalla bitumilla tai kylmällä mastilla, jonka päälle poltetun kattolaamateriaalin päälle asetetaan.

Metallin uunin pohja

Metallikattila, vaikkakin se valmistetaan kevyestä ohutterästä, vaatii itselleen myös erillisen jalustan. Tämä johtuu siitä, että jos uuni ei kestä tasaisesti - tämä voi aiheuttaa monia ongelmia.

Algoritmi metallin uunin perustan rakentamiseksi enintään 150 kg painavalle alustalle.

 • Vaihe 1. Merkitään ja kaivaamme kuoppaa enintään puolen metrin syvyydellä.
 • Vaihe 2. Laitamme kerroksen rauniot ja kaada se. Viimeisen kerroksen paksuus on vähintään 30 cm.
 • Vaihe 3. Betoni kaadetaan, jätetään päiväksi sen asettamiseksi.
  Liuos valmistetaan seuraavissa mittasuhteissa: 1 h. Sementti, 4h. Hiekkaa, vettä, kunnes seoksesta tulee rasvaa hapankermaa. Tässä vaiheessa asetimme säätiön pohjan.
 • Vaihe 4. Kun kerros on otettu, on tarpeen asettaa kattohuopa vedeneristykseen.
 • Vaihe 5. Muuta kaadettua betonia, mutta toisen reseptin mukaan: 1h. Sementti, 4h. Sora, 3h. Hiekka ja vesi.
 • Vaihe 6. Päätykerroksen tasot tasolle. Sen pitäisi olla täysin sileä.

Säätiö jähmettyy muutamassa viikossa. Älä unohda kosteuttaa sitä jatkuvasti.

Artikkelissa tarkasteltiin, millaisia ​​perusteluja uuneille on, kuinka tehdä tällainen säätiö, kuinka syvä on sijoitettava.

Toivomme, että neuvoja auttavat teitä uunin rakentamisessa kylpy- tai puutaloissa.

Uunin perusta: laskenta, tekniikka, esimerkit, eri versiot laitteesta

Tällä hetkellä on olemassa laaja valikoima esivalmistettuja metalliseoksia, jotka on hitsattu teräslevyistä ja valuraudasta. Älä kuitenkaan anna luopua asemistaan ​​ja tiiliuuneista, jotka koristelevat kylpyammeen suurilla muodoillaan ja pitävät lämpöä pitkään. Joka tapauksessa on tarpeen asentaa uunin pohja, jonka mitat riippuvat sen painosta, ennen uunin rakenteen asennusta. Laskennan oikeellisuus ja perusrakenteen rakentamisen tekniikan noudattaminen suojaavat uunin vääristymiltä, ​​murtumien esiintymisestä tiilimuurauksessa ja rakenteen täydellisestä tuhoutumisesta.

pitoisuus

Tehdasuunin laskeminen ↑

Säätiön pituus, leveys ja syvyys riippuvat tulevan uunin mitoista ja painosta. Tämän indikaattorin arviota arvioitaessa on syytä muistaa, että yksi kuutiometriä tiilimuurausta kiinnittää noin 1350 kg. Tämä arvo on jo ottanut huomioon tiilien ja laastin painon, joka sulkee vaaka- ja pystysuuntaiset saumat. Uunin tilavuuden tunteminen on helppo laskea sen painon avulla kertomalla tämä arvo 1350: een. Jos uunin paino ei ylitä 750 kg, voit tehdä ilman erillistä säätölaitetta. Tällaisessa pienessä uunissa on yleensä enintään 200 kappaletta tiiliä. Siksi perustana käytetään asbestilevyä, joka on asetettu savi- liuokseen, jonka päälle asetetaan kattolevyarkki.

Tiilestä valmistettuun kylpyammeiseen lujaan perustuva luottamus on sijoitettava alueen maaperän jäädytyksen alapuolelle. Tässä tapauksessa on mahdollista välttää kausiluonteisten maaliikkeiden vaikutusta uunin rakenteeseen, sillä sen alapuolella on kiinteä, keinotekoisesti pystytetty pohja.

Se on tärkeää! Maaperän jäädyttämisen syvyys kaikilla alueilla on omat arvot. Jos haluat tietää tarkkoja tietoja tästä ongelmasta, sinun on käytettävä viitetietoja.

Uunin perustuksen rakentamisen vaiheet ↑

 1. Työ alkaa kaivaa säätiön kuoppa, tasoittaa sen pohjan ja asettaa hiekkamaljakkeen. Tampingin jälkeen ne järjestävät pohjan käyttäen rikkiä tai murskattua kiveä. Seuraavaksi pohja kaadetaan nestemäisellä sementtiseoksella.
 2. Seuraavaksi he suorittavat ruumiillisten tiilien tai raakakivien asettamisen samalla varmistaen, että rivit ovat tasalaatuisia ja oikeita. Älä unohda tarvetta lankojen ompeluun. Ulkoretjut asetetaan sementtilaastille lastan alle ja sisäiset rivit asetetaan. Ylempi taso tasoitetaan sementtikerroksen avulla. On tarpeen saavuttaa ihanteellinen vaakasuora pinta, joten kaikki työ suoritetaan käyttäen sääntöä tasolle.
 3. Lämpökaapin suojaamiseksi pohjaveden tunkeutumiselta varmista, että pinoat kaksikerroksisen katemateriaalin, joka toimii erinomaisena vedenpitävänä.
 4. Levittämällä toinen tai kaksi tiilirivistöä lattiatasolle. Voidaan harkita tämän laitteen pohjapäässä. Hänelle annetaan aikaa kuivua ja saavuttaa voimaa. Seuraavaksi tee töitä teurasuunissa.

Laitekaapin järjestelmä ↑

 1. Pohjamurha.
 2. Muuraus maanalaiseen osaan.
 3. Yläreunus.
 4. Kerrosvesieristys.
 5. Uunin muuraus.

Se on tärkeää! Kylpyammeen pohja ei ole missään tapauksessa yhdistetty kylpyammeen seinämien perustukseen perustettuun säätiöön. Jopa lähietäisyydellä jäljellä on muutaman senttimetrin aukko, joka on peitetty hiekalla tai hienolla soralla.

Uunin säätiön pilarirakenne ↑

Uunin pylväspohja vähentää maanrakennusten määrää ja edistää materiaalien taloudellisuutta.

[sisältää id = "1" title = "Mainosteksti"]

Pilarien asentamisen lisäksi uunin neljää kulmaa varten on tarpeen kiinnittää nämä kannattimet. Pohjaan voi käyttää teräsprofiileja hitsattua teräsbetonilaattaa tai kehystä. Muista samalla, että uunin tulee olla kooltaan suurempaa kuin uuni, jolloin se voi pitää paremmin uunin rakenteen painon.

Pilarit tai paalut, jotka toimivat luotettavana tukialustalle, mahdollistavat kaatuneiden maaperän liikkeiden vaikutuksen välttämisen, joka johtuu savi- ja savimaiden talteenotosta kovien pakkasen aikana.

Perustuspilarien asennus ↑

 1. Sylinterimäiset reiät, joiden läpimitta on noin 20 cm, porataan tarvittavaan syvyyteen maahan.
 2. Murskattu kivi-kerros 10-15 cm paksu kaadetaan saatujen kuoppien pohjalle. Murskattu kivi on varovasti kaatunut.
 3. Porautuneissa kaivoissa työnnetään kateaineen putket, jotka toimivat muottipesäksi.
 4. Kaada betoniseos.
 5. Anna betonipaaluja kymmenen päivän ajan kuivua.
 6. Määrätyn ajan päättymisen jälkeen siirry vahvistamalla betonilaattoja.
 7. Kellarin yläreunassa ne järjestävät vedenpitävyyden käyttäen samaa kattohuopaa, joka on kuohkeaa kuumalla bitumilla ja asetettu kahteen kerrokseen.

Se on tärkeää! Jotta varmistettaisiin vapaa kutistuminen alustan ja maan välille, on jätettävä rako.

Jos maaperän ominaispiirteet mahdollistavat matalalla haudatusta pohjasta käytön, laatta sijoitetaan tiivistettyyn murskaaseen matalalle kaivolle. Tällöin paalujen asennusta voidaan välttää. Ja vähentää säätiön kustannuksia tiiliseinän alla.

Butobetona-säätiön laite ↑

 1. Ne suorittavat kuopan merkinnät, joiden mitat ylittävät laskennallisen luvun 10-15 cm.
 2. Seuraavaksi kaada 15 senttimetrin kerros raunio ja suorita sen tamping erityisellä käsikäyttöisellä laitteella.
 3. Muotti on tehty lankkuja, joka on laatikko ilman pohjaa, joka on yhtä suuri kuin tuleva perusta.
 4. Muottien seinät ovat vedenpitäviä sisäpuolelta, ja ne on vuorattu kattotuilla.
 5. Pohjaan asetetaan kerros isoja kiviä, joiden optimaalinen halkaisija on enintään 15 cm.
 6. Epätoivottujen kivien väliin jää nukkumassa rauniot.
 7. Kerroksittain kaadettu sementti-hiekkalaasti, valmistettu suhteessa 1: 3. Sakeuden ratkaisu tulisi muistuttaa paksua hapankermaa. Jos kellarialue on suuri, niin toinen kivikerros asetetaan vain päivässä. Muuten kaikki työ suoritetaan yhdessä päivässä.
 8. Rakenne valmistuu heti, kun seitsemän senttimetriä jätetään valmiin lattian tasolle. Pinta on tarkasti tarkastettu rakennustasolla vaakasuoraan asentoon. Jos havaitaan poikkeamia, lisätään sementtilaastia, kunnes laite näyttää halutun tuloksen.
 9. Pohjan tasoitettu ja tasoitettu pinta peitetään polyeteenillä ja jätetään viikon kuluttua betonin kuivuttua kokonaan.
 10. Kun työn päätyttyä perustuksen säätiö puretaan muottiin.
 11. Pohjan sivuilla sulaa tervaa kahdessa kerroksessa.
 12. Kuopan seinämien ja pohjan väliset raot peitetään hienolla sora- tai karkealla hiekalla.

Se on tärkeää! Liuoksen valmistamiseksi hankitaan vähintään 400 asteella oleva Portland-sementti.

Pohja metallihaudeille ↑

Monet aloittelevat rakentajat miettivät, miten perustaa teräslevystä valmistettu uuni.

[sisältää id = "2" title = "Mainosteksti"]

Tällaisten valmiiden uunien paino ei yleensä ylitä 150 kg: a.

Tässä tapauksessa säätö tehdään seuraavasti:

 • ne kaivaavat kuopan, jonka syvyys on puoli metriä ja leveys ja pituus riippuvat betonimetallin uunista;
 • 30 senttimetrin kerros murskattua kiveä kaadetaan tasoitettuun pohjaan, joka on kunnolla tamped;
 • Laskennan pohjalta valmistettu sementti-hiekkalaasti kaadetaan murskattua makadamaista kerrosta kohti: yksi osa sementistä - neljä osaa hiekkaa; vettä lisätään tarpeen mukaan, kunnes saadaan aikaan kermainen sakeus;
 • työ keskeytetään päivälle, jonka aikana sementti kovettuu;
 • edelleen jäädytetyn kerroksen päälle sijoitettiin kaksi kattoma-aineksen osaa, jolloin se sai aikaan pohjan vedenpitävyyden;
 • kaadetaan kuoppa betoniseos ja tarkista vaakapinnan taso;
 • Punavärillä varustettujen tiilien avulla asetetaan useita rivejä, jolloin pohjan pohja poistetaan puhtaan lattian tasolle.

Se on tärkeää! Betoniseos on tehty sementistä, hiekasta, hienosta sora- ja vedestä, ja ensimmäiset kolme osaa otetaan suhteessa 1: 2,5: 4.

Nopein ja helpoin tapa tehdä säätiö on betoni kaivettu oja. Samanaikaisesti, tiilihyllyjen alla, vahvistushäkki sijoitetaan kaivauskaivoon, joka kaadetaan betonilla maatasolle. Joskus nämä teokset tehdään ilman muottirakennetta. Kun ne raportoivat säätiölle tiilen, joka ei saavuta lattiatasoa 10 cm: llä, viimeisen tiilirivin pinta tasoitetaan sementtilaastin tasolla. Se on peitetty kahdella kerroksella kattopaperia tai kattohuopaa vedeneristykseen. Yläpuolelle asetetaan paksuja puupaneeleja tai rakennetaan tiilikotelo, jonka koko vastaa uunin pohjaa. Laatikko on täynnä kuonaa tai tiilikokemusta.

Jos laitteen pohja toteutetaan märällä maaperällä, vaihda tavalliset tiililattiat. Tässä tapauksessa pohjan alaosa kaadetaan butobetoniin tai betoniin, ja yläosa on tiilistä. Samaan aikaan hiekan (9 osaa) ja sementin (1 osa) lisäksi lisätään liuokseen kalkkipastaa (1 osa). Kuivat maaperä voi käyttää savi-liuosta, johon lisätään sementtiä.

Pohja takan alla omilla käsillä: video ↑

Säätiön rakentaminen omalla kädelläsi ei yritä säästää käytettyjen materiaalien laadussa. Rakenteen vahvuus riippuu kylpyammeen käyttöiästä ja siten itse kylvystä. Loppujen lopuksi uuni on tämän rakenteen "sydän", joka hoitaa sekä ruumista että ihmisen sielua.

Miten perustaa uunin kylvyssä omilla käsillään

On toivottavaa täyttää uunin pohja yhdessä kylvyn perustuksen kanssa. Mutta jos tämä on jo mahdotonta, voit tehdä sen valmiiseen kylpyyn.

On toivottavaa tehdä uunin pohja samanaikaisesti yleisen perustan kanssa

Säätiön mitat riippuvat uunin mitoista: pohjan tulee olla 5-10 cm suu- rempi kaikissa suunnissa kuin uunin mitat ja sen korkeuden tulisi olla yhtä suuri kuin kylvyn perustan korkeus. Pohjan ja sen paksuuden syvyys riippuu uunin painosta ja maaperätyypistä (perustan tyypin valinta on samanlainen kuin kylvyn perustan valinta).

Yleisimmät säätiövaihtoehdot: betoni tai raskas sementtipohjainen. Vetoeristyskerroksen päälle asetetaan valmiin pohjan päälle ja sille asetetaan tiilet tai kerätään betonikerros, joka on joskus koristeltu keraamisilla laatoilla.

Kilven pohjan korkeus

Tässä on kolme vaihtoehtoa:

 1. lattiatason alapuolella;
 2. samalla tasolla;
 3. edellä.

Kysymyksiä voi syntyä vain siitä, miksi teemme uunin pohjan lattiatason alapuolelle. Vastaus koostuu kahdesta osasta:

 • Palamisilmaan otettiin maanalainen. Sitten liesi, jos on halu, voit hukkua ulos höyrysaunasta eikä muusta huoneesta tai odotushuoneesta: huoneen happea ei polteta, koska se "ulottuu" maanalaisesta. Ainoastaan ​​perustassa tulisi olla ilmanottoaukot, joissa on ilmanotto.
 • Lattialle oli lämmin. Huolimatta lisäntymisestä alikentässä, uunin tällaisen järjestelyn lattiat kuumennetaan nopeasti. Sitten kylmällä kerroksella ei ole ongelmia, vaikka se olisi puinen, vaikka betoni olisikinkin.

Kuinka järjestää ilmaa poltettavaksi alustalta

Myös bonus, tämän järjestelyn yhteydessä, ei ole ongelma lattian kuivauksessa. Vain tämä pätee vain, kun lattian kuivatus ja vedenpitävyys on tehty asianmukaisesti.

Kaikki toimii, jos puhallin on lattiatason alapuolella. Jos pohja tehdään samalle tasolle lattian tai yläpuolella, ja ilmanotto on järjestettävä kellarista, metallikehikkoa uudistetaan (kuvassa vaihtoehto on oikealla). Sivuseinään hitsataan paksuseinämäinen metalliputki, jossa on portti. Venttiili säätelee ilmansaannin tasoa ja palamisen voimakkuutta. Huomaa vain, että uunin eheyden rikkomisesta se poistetaan takauksesta (jos sellainen on).

Tarkempi kuva uunista

Vastaavasti hitsausputki ratkaisee jo asennetun uunin polttamisen ongelmat. Ongelmia syntyy hapen puutteen takia. Ja nykyiset tekniikat aiheuttavat sen: vähentää lämmönhukkaa ja lämmityskustannuksia, teemme taloja ja saunoja - termoja. Jos unohdat tehdä ilmanvaihdon tai tehdä sen tarpeettoman tehokkaaksi, uuni polttaa huonosti. Täällä on kuitenkin vaihtoehto, joka ei vaadi muutoksia uuniin: putken, joka lähtee säätöruukun reiästä, poistetaan puhaltimen alueella. Joskus se riittää tuomaan aluksen alle, joskus sinun on näytettävä tasainen lattia tai hieman korkeampi. Ei paras ja esteettinen vaihtoehto, mutta uuni polttaa normaalisti.

Huomaa, että jos uunin pohja on lähellä kylpyhuonetta (talo), on välttämätöntä tehdä niistä epäjohdonmukaisia. Tämä tarkoittaa, että heidän ei pitäisi koskettaa toisiaan. Niiden välissä on oltava vähintään 5 mm: n rako raudan uunissa ja 50 cm: n lypsäminen tiiliä. Raudan uunissa rako voidaan täyttää kerroksella lämmöneristäjä (basaltti pahvi).

Raudan uunin säätiö

Huolimatta siitä, että kylpyammeiden rauta-uunit ovat yleensä kevyitä, myös kevyimmän ohutseinäisen mallin kohdalla on toivottavaa saada erillinen säätiö. Tosiasia on, että jopa pienikokoinen harha, joka joskus näkyy silmissä, johtaa nopeampaan kulumiseen. Ja vain kiinteän perustuksen läsnäolo takaa sen poissaolon ja siten uunin pitkän aikavälin toiminnan.

Raudan uunin säätäminen on helppoa. On välttämätöntä:

 1. Kaivaa sopiva kuoppaan. Säätiön koko on oltava 10-15 cm suurempi kuin uuni (enemmän mahdollista, vähemmän - ei mahdollista). Jos metallikattila sijoitetaan tiiliseinämään, sisennys otetaan huomioon näytön ulkoreunalta. Pohjan ja kaivon syvyys riippuu maaperätyypistä. 50-60 cm riittää murskaamattomilla maaperillä.
 2. Ruuhkan pohjalla nukahtaa, joka on varovasti kaatunut. Tämän kerroksen koko kompaktissa muodossa on oltava vähintään 30 cm.

Raudan uunin säätiö

Kiukaan perustana voi olla tiili, mikä tekee siitä houkuttelevammaksi.

Muotti voidaan poistaa kolmen päivän kuluttua ja betonin laskettu voima on 3-4 viikkoa. Normaaliin ikääntymiseen se on kostutettava säännöllisesti vedellä: runsaasti 2-4 kertaa päivässä riippuen lämpötilasta. Ei pitäisi olla lätäkkö, mutta ratkaisu pitäisi kastua hyvin. Jos se on liian kuuma ulkona, peitä pohja muovikelmulla, niin kosteus ei haihdu nopeasti.

On kosteuttava vaihtoehto, joka ei vaadi usein roiskeita: laita kuppi tai muu liina siihen, kaada hyvä kerros sahanpurua ja kostea sitä. Tämä riittää yhden päivän.

Betonipohja on halvempaa ja vahvempaa, mutta se vaatii enemmän fyysistä työtä, vaikka sinulla olisi konkreettinen mikseri. Konkreettisten haittojen on lisättävä sen purkamisen monimutkaisuutta.

Kuinka vedä metallin uunin pohja

Jos pohjan yläosa valetaan betonista, niin ulospäin se näyttää houkuttelevalta. On mahdollista päällekkäin säätiön ulkona tiilillä, mutta tämä jos olosuhteet sallivat: tiili on vielä kunnollista kokoa. Muissa tapauksissa vuoraus soveltuu paksuihin keraamisiin laatoihin (eli paksuihin). Posliinilaatat korkeissa lämpötiloissa todennäköisesti pilkkovat. Ehkä luonnollinen viimeistelykivi.

Aseta aluslevyt, jotka on valmistettu paksuisesta pehmeästä metallista (kupari tai alumiini). Terävät, jäykät jalat naarmuttavat usein laatan kasvot ja aiheuttavat sen rikkoutumisen. Aluslaatat ovat naarmuurivakuutus.

Lämmönkestävä laattaliima

Laatta asetetaan erityiselle lämmönkestävälle liimalle (on olemassa sellaisia). Grout myös valita sopivan - kestävät korkeisiin lämpötiloihin. Voit tehdä ilman injektointia: varo ompele ompeleet liimalla. Jos teet kaiken huolellisesti, se näyttää normaalilta. Grout vain näyttää hyvältä aluksi. Sitten, kun tuhkaa ja nokea lisätään, sinua kidutetaan hieroamaan sitä.

Tiiliuuniin perustuva

Tällaisen uunin paino on tavallisesti hyvin suuri (raakamuodossa jopa 8 tonnia ja enintään 4 tonnia kuivana), joten pohjan on oltava kiinteä. Painon laskemiseksi voit kertoa yhden tiilen painon määrästä ja lisätä 40% painosta laastia (maadoitusta varten, paino on erittäin suuri). On vielä yksi erityispiirre: tiiliuuniin ei saa sijoittaa lähelle seiniä, vaan sen on oltava vähintään 0,5 metrin päässä päärakenteista.

mitat

Tiiliseinän mitan tulee olla kooltaan vähintään 10-15 cm, mutta pohjaveden sijainti on heikko. Sitten suuremman stabiilisuuden vuoksi pohja voidaan haudata niin paljon kuin maaperän painon tai heikkenemisen aste vaatii. Esimerkiksi keskikokoisen tiilen uunin hiekkasilla, riittää syventää pohjaa 80 cm: llä. Jos maaperä on taikina tai savi, sinun täytyy kaivaa alhaisemman maaperän jäädyttämisen tasoa. Yleensä uunin pohjan syvyys on yhtä suuri kuin rakennuksen pohjan syvyys.

Jos pohjavesi on lähellä, se on haudattu minimiin. Jotta normaali vakaus saavutettaisiin tässä tapauksessa, säätö tehdään paljon suuremmaksi pituudeltaan ja leveydeltään.

Pyllyjen säätiö

Ei-paksujen maalien raskaan tiilen uuni voidaan sijoittaa 15 cm: n paksuiseen teräsbetonilaateriin (laattojen on oltava monoliittisia eli tyhjiä).

Tällaisen perustan vakauden lisäämiseksi on toivottavaa tehdä paaluita. Ne voidaan valmistaa asbestisementtiputkista, jotka vahvistetaan vahvikkeella ja täytetään betonilla. Muotoiluna (putkien sijaan) voit käyttää ruberoidilevyjä, kateaineita jne. jotka rullattavat puhelinta. Ne myös vahvistetaan, kaadetaan sitten betonilla, tehdään vuodevaatteet. Pallojen tuotanto yksi kerrallaan toistaa laitteen paalusäätiön teknologian.

Pohjapiirros betoniteräksen uunille paaluilla

Yksi vaihtoehto on käyttää metalliruuveja. Erityisten terien läsnäolon vuoksi ne ruuvataan maahan, mikä nopeuttaa prosessia. Heidän haittansa on hinta ja suuri määrä heikkolaatuisia tuotteita. Edut: maaperän asennuksen ja tiivistymisen nopeus, joka tapahtuu, kun tällaiset paalut ruuvataan. Jos maa sallii, ne voidaan ruuvattua itsenäisesti, muutoin (kovilla ja kallisilla maaperillä) erikoiskoneen työ on välttämätöntä.

Yksi kasa

Pallon syvyys on 30-50 cm matalampi kuin maaperän jäädyttämisen syvyys (sora kaadetaan paalun alla kaivetun kaivon pohjaan, painaa ja jatka kasaamista). Kymmenen päivän kuluttua tuotannosta monoliittinen teräsbetonilaatta asetetaan paaluille. Sen yläpuolelle asetetaan vedenpitävä kerros (kateaine kahdessa kerroksessa, kuumaa kyllästys bitumilla jne.).

Betonin rauniot pohja tiilen uunille

Betonista ja buta-aineesta voidaan tehdä tiiliuuni. Se edellyttää vähimmäiskustannuksia (jos löydät pullon lähistöllä). Tätä varten tarvitset:

 • Kaivaa kaivo (suurempi koko kuin vaadittu säätö);
 • Alareunassa kaada kerros rikki, tiivistetty. Tämän paksuuden paksuus tiivistetyssä tilassa on vähintään 15 cm. Voimakkaasti kallistamalla maaperä on toinen kerros hiekasta, joka kaadetaan vedellä kahdesti tiivistämiseksi. Vain sen jälkeen, kun vesi kerääntyy uudelleen ja hiekka kuivataan, kaatuu kaatama. Sitten jatkamme säätiön kaatamista yleisesti hyväksyttyjen tekniikoiden mukaisesti.

Betoni- ja roskakiven uunin asettelu

 • Seuraava askel on asennus- ja vedeneristysmoduuli tulevan säätiön koon mukaan. Muottien sisäpinnan vedeneristys suoritetaan bitumikyllästyksellä tai kerrosmateriaalikerroksella. Sitten sinun täytyy laittaa suuria kiviä pohjaan, täytä välilyönti niiden välillä pienellä rauniolla.
 • Sallitut kivet kaadetaan sementtilaastilla (3 osaa hiekkaa ja osaa (hieman vähemmän vettä) käytetään 1 osaan 400 sementtiä.
 • Kerroksia toistetaan kunnes 6 cm on jäljellä lattiatasolle asti. Tämän kerroksen pinta on huolellisesti tasoitettu.
 • Pohja peitetään polyeteenillä tai kattohuopailla ja jätetään kuivumaan 10-14 päivän ajan.

Pohja peitetään polyeteenillä tai kattohuopailla ja jätetään kuivumaan 10-14 päivän ajan.

Tehdasvalmistuksen valmistuksessa uunin alla on oltava etäisyys sen ja pääperustan välillä. Tämä on välttämätöntä, jotta käytön aikana uunin pohjaa voidaan vapaasti nostaa ja laskea, kutistua. Tämän ehdon noudattamatta jättäminen johtaa uunin tuhoutumiseen. Pää- ja uunipohjan välinen etäisyys on täynnä hiekkaa ja / tai tervaa.

Sen varmistamiseksi, että tiilen uunin kutistuminen on yhtenäinen, on toivottavaa sijoittaa tiiliputki (eli se antaa pääosan kuormasta) mahdollisimman lähelle uunin pohjan keskustaa.

Tiili uunin perusta

Kiukaan perustuksen lämmittäminen tai ei

Täällä voi olla useita tilanteita, ja yhdessä tapauksessa sääennustaminen on toivottavaa, toisessa taas on aivan mahdollista tehdä ilman sitä.

Jos rakennuksen pohja on eristetty ja lattiat eivät ole. Usein tilanne kylvyssä. Uunissa oleva lämpö lämmittää lattiaa. Polttopuut tarvitsevat enemmän, mutta kylpytyntymisen mukavuus kasvaa. Tässä - harkintasi mukaan. Voit tehdä eristyksen, mutta et voi.

Mineraalivillaeristystä käytetään useimmiten.

Säätiö ei ole eristetty, ja lattiat on tehty eristyksellä. Tässä tapauksessa lämmitystason eristys on välttämätöntä: lämmität maata ja sulat talon pohjan. Tämä ei ole pelkästään tarpeeton vaan myös haitallinen: jokaisen kellarin sulatus tuo aikaan, jolloin se alkaa romahtaa. Puhumattakaan siitä, että tulipesään kuluu paljon aikaa ja polttopuut, ja lattiat jäävät edelleen kylmiksi. Lämmityksen säätäminen tässä tilanteessa suojaa myös uunin jäätymiseltä. Se voi täysin ja ei säästää, mutta se jäätyy vähemmän ja lämpenee nopeammin.

Joten tämän vaihtoehdon säätiökakussa on eristyskerros. Sitten betonikerros jaetaan kahteen osaan, keskelle sijoitat eristävän kerroksen. Se voi olla basaltti kartonkia, kovaa mineraalivillaa, ekstrudoitua tiheää polystyreenivaahtoa (ei vaahtoa, se ei kestä kestämistä). Betonikerroksen päälle sijoittamista on vahvistettava. Rei'itetty palkki asetetaan 10-12 mm: n pituiseksi ja 20 cm: n askeleen poikki. Liitoksissa vedä ne yhteen muovisten kiinnittimien kanssa tai kiinnitä ne yhteen neulomalla vahvistuksella perustukseen.

Eristetty ja kylpyamme pohja ja pohja. Voit tehdä ilman lämpenemistä. Mutta polttopuun kulutuksen vähentämiseksi voit lämmittää ja säästää. Jos eristys ei ole ollenkaan, on luultavasti parempi lämmöneristimen asentaminen. Vaikka loppuun asti liesi lämmittää lattiaa, yleensä päätät tässä tapauksessa.

Kuinka perustaa raskaan tiiliseinän: askel askeleelta ohjeet

Huolimatta tekniikan kehityksestä lämmityslaitteiden alalla, kodin uunit ovat edelleen hyvin suosittuja. Niiden avulla voit lämmittää koteja sivistyneeltä alueelta. Silloin kun sähköä ja kaasuuntumista ei ole. Uunin rakentaminen alkaa säätiön rakentamisella. Puhumme siitä, miten perustaa uuni oikein tässä artikkelissa.

Pohja uunin alla leikattu

Uunin tekeminen vaatii tietenkin paljon työtä, kokemusta ja tekniikan tuntemusta. Ajattelemalla uunin rakentamista maassa ja rakentamalla säätiö voit tietysti palkata asiantuntijoita. Itse asiassa kiukaan perustuksen järjestely voidaan turvallisesti suorittaa yksinään.

Kohta ei ole niin kallis ja monimutkainen, mutta itsensä pystytettyjen rakentamisen ilo on enemmän kuin vaivan arvoista.

Perussääntöjen perustavat perusteet

Riippumatta siitä, minkä tyyppisen kivityypin valintasi mukaan tahansa ja mitä kokoa haluat käyttää, on olemassa useita perussääntöjä, joita ei pidä jättää huomiotta:

 • Liesi on perustuttava itsenäisesti, eikä se saa olla yhteydessä koko talon pohjaan. Miksi? Tosiasia on, että talon aikana toiminta voi pienentyä. Laskeutumisen vuoksi hänen ei pidä vetää uunia taaksepäin, koska se voi johtaa sen muodonmuutokseen, vetovoiman heikentymiseen ja teknisten ominaisuuksien rikkomiseen.

Uunin alaosa on erotettu yleisestä

Joissakin tapauksissa voit yhdistää osittain kaksi pohjaa yhdistämällä ne yhdeksi seinäksi.

 • Jos molemmat perustukset (talon ja uunin) ovat lähellä toisiaan, sinun on tehtävä niiden välissä 50 mm: n paksuinen hiekoitus.
 • Jos yhteisessä talossa oleva pohja on nauha, ei pohjalla olevan uunin sisällä missään tapauksessa saa olla kosketuksessa tämän pohjaseinän kanssa.
 • Kun valitset uunin ja näin ollen säätiön paikan, sinun ei pidä vain luottaa toiveisiin vaan myös sellaisiin tekijöihin kuin ovien, ikkunoiden ja kattopalkkien sijainti. Savupiipun sijainti on otettava huomioon siten, että putki ei pääse lattiisiin ja palkkeihin uunin rakentamisen aikana.
 • Laskettaessa pohjan kokoa ja syvyyttä kannattaa harkita katon vakavuutta ja uunin painoa savupiipun mukana.

Säätiön mittoihin vaikuttavat paitsi uunin mitat myös maaperän tiheys, johon se rakennetaan. Uunin pääkuorma syntyy tavallisesti savupiipusta, joten uunin suunnittelussa on välttämätöntä kuljettaa se lähemmäksi pohjan keskustaa. Tämä auttaa välttä- mään uunin epäsymmetrisen kuormituksen ja ennenaikaisen väärän kutistumisen.

Joskus suunniteltaessa erittäin suurta ja massiivista kammiota, jossa kivipuomi, uunit tekevät erillisen pohjan savupiipun alla.

Myös perustan valinta riippuu uunin materiaalista. Metallirakenteelle ja kiveelle se on syvemmällä, koko tiilimuovin massa on vähintään 400-500 kg, kun taas metallin uuni painaa noin 150 kg.

Kuinka laskea kiviuunin paino

Periaatteessa pienelle metalliteollisuudelle on mahdollista rakentaa säätiö erikseen, varsinkin jos se rakennetaan taloon, joka seisoo kaakeloitu monoliittinen säätiö.

Se on tärkeää! Ennen uunin pohjan varustamista on tarpeen selvittää maaperän tyyppi paikan päällä.

Maaperän tiheys ja jäätymisen aste vaikuttavat merkittävästi säätiön koon määrittämiseen. Venäjän ilmastoon liittyy melko ankaria talvia lähes koko sen alueella. Siksi uunin pohja on sijoitettava koko maaperän jäädyttämiseen.

Tärkeää on myös maaperä.

Se on kolmesta tyypistä:

Paikoissa, joissa vallitsee suuri määrä jokia, säiliöitä ja järviä, ovat pääsääntöisesti sedimenttiset maaperätyypit. Täällä on parempi antaa uunin ja talon perustukset ammattilaisille, joten veden läpikulku lasketaan.

Keski-Venäjällä on erittäin yleinen maaperä, joka on hiekan ja saven seos. Savi hallitsee sitä, joten tämä maaperä on vähemmän muovia.

Tällaisen maan pohjan rakentaminen liittyy tavallisesti ongelmiin ja lisäongelmiin, koska lieju on kuivana kuivana, kun pakkanen alkaa, se alkaa kuivua ja suuri määrä sedimenttiä tulee viskoosi.

Tällöin uunin pohjan syvyys on tällöin tehtävä jäätymispisteen yläpuolella.

Metsäalueilla päinvastoin on kuitenkin perustettava uunin pohja maanpinnan alapuolelle ja perustaa pohja 60-90 cm paksuiselle hiekkalaudalle.

Yksi luotettavimmista pohjaveden maaperälajista on hauras ja kallioinen, mutta valitettavasti joskus talon ja uunin on rakennettava epävakaalle. Luotettavan säätiön asianmukainen rakentaminen auttaa tasoittamaan tätä tosiasiaa.

Säätiön tyypit

Tiiliuuneille on olemassa kolme päätyyppiä:

Mikä on niiden tärkein ero, ja mikä säätiö on parempi valita uunissa?

Tarkastelemme yksityiskohtaisesti useita rakennusvaihtoehtoja, joiden avulla voit valita itsellesi paras vaihtoehto.

Monet ovat myös kiinnostuneita kysymyksestä, mutta kuinka paljon sitä pitäisi syventää, kaivaa perusta kuoppaan?

Kaikki riippuu maaperän tiheydestä ja lämmitysrakenteen painosta, mutta sinun ei pidä liioitella sitä. Paras vaihtoehto on kuopan syvyys 80-100 cm. Jotkut käsityöläiset ovat vähemmän kestävillä poluilla ja poistavat vain maan kasvullisen kerroksen, rakennuttavat 20 cm: n korkuiset mökit ja kaada betoniseosta. Mutta tämä on huono vaihtoehto.

Säätiö painaa useita satoja kilogrammaa, erityisesti kuorma kohoaa talvella, kun maa jäätyy. Siksi sinun ei pitäisi olla laiska ja säästää rahaa säätiön järjestelyyn, jossa uunin toiminnan lujuus ja luotettavuus riippuu kokonaan.

Työkalut ja materiaalit säätiön rakentamiseen

Ensimmäinen asia, joka on tehtävä ennen rakennustöiden aloittamista, on varastoida tarvittavat työkalut.

Työtä on tehtävä paitsi savi, myös puusepäntyöt, joten valmistele seuraavat työkalut:

 • Spade (tarvitaan kaivamaan pääaukkoa).
 • Lapio (kätevä valmistaa hiekkasementtilaastia).
 • Hammer.
 • Haarukka tai saha.
 • Sementti sementin seulomiseksi (solun koko 1 * 1 mm).
 • Siivilöi hiekkaa (kennon koko 2 * 2 mm).
 • Kauhan vesi (sementti-hiekkalaastin valmistukseen).
 • Metallikouru, jossa valmistelemme ratkaisun.
 • Rakennustaso.
 • Nauhamitta ja lyijykynä.
 • Nitoja.
 • Betonisekoittimet

Materiaaleista, joita tarvitset:

 • Taulut (muottien valmistukseen).
 • Polyeteeni (muottien vedeneristys).
 • Hiekkaa.
 • Sementtiä.
 • Soraa.
 • Vahvistetut verkot tai sauvat.

Alamme kerätä säätiö tiiliseinän alle omiin käsiisi

Tiiliuuniin perustuva

Vaihe 1. Asettelu säätiölle ja kuoppa

 • Kun olet päättänyt tulevan uunin sijainnista, on tarpeen laskea oikein mitat tehon perusteella. Se riippuu huoneen alueesta, ovien lukumääristä, ikkunasta jne.

Merkintä maahan pohjan alla

Vaihe 2. Asenna muotti ja vahvike

 • Jatkamme puulevyjen rakentamista. Muotoon periaatteessa kaikki vanhat levyt tai vaneri, jotka ovat kotitalouksissa, sopivat. Tämä ei vaikuta säätiön teknisiin ominaisuuksiin.

Decking for stove

Muotti on puinen laatikko, joka luotettavuudeltaan kiinnitetään metallikulmissa kulmissa. Liitä levyt yhteen kynsillä.

 • Alamme valmiin muottipesän kuopan pohjalle.

  Ruberoyd vedenpitävyyteen

  Vahvistustyökalut

  Muotti ja vahvistaminen

  Vaihe 3. Betonimassan valmistelu pohjan kaatamiseksi

  Valmista seos seuraavista mittasuhteista: 4 osaa hiekkaa otetaan 1 osaa sementtiä + 3 osaa murskattua keskijakeen kiveä.

  Sekoitetaan kuiva seos hienosti ja lisää vettä. Sekoitetaan hyvin liuos betonisekoittimella. Sakeuden mukaan sen pitäisi muistuttaa paksua hapankermaa.

  Valmistamme konkreettista ratkaisua

  Täytä tämä osa kuopasta tällä seoksella, jolloin emolevy ei pääse 8 cm: n päähän. Nämä työt on suoritettava 24 tunnin kuluessa. Betoniratkaisun on oltava täydellinen eikä asetettava.

  Täytä ja odota 2 viikkoa

  Kun olet täyttänyt koko säätöveden betonilla, on jälleen kerran tarkistettava pinnoitteen vaakasuora taso rakennustasolla. Liuoksen täydellisen kuivaamisen jälkeen virheiden korjaaminen on vaikeampaa.

  tarkista rakennuksen taso horisontaalinen kellari

  Peitä pohja polyeteenin tai kateaineen kerroksella ja jätä 2 viikkoa kuivumaan kokonaan.

  Poistamme ylemmästä muovista vain täydellisen kuivauksen jälkeen, lyödäksesi levyjä vasaralla. Muodostuneessa aukossa täytetään sora hiekalla ja puskurilla.

  Metallin uunin säätäminen omilla kädillä

  Jos uuni on asennettu jo valmiiksi taloon, jossa laitetta ei ole aiemmin tarkoitettu ja puulattiat jo asetettu, perustuksen rakentaminen on aloitettava lattiapäällysteen osittaisella purkamisella.

  Metallin uunin pohja

  1. Teemme merkinnän lattialla rakennusmerkin avulla uunin koosta riippuen. Alustan tulee ylittää uuni 7-10 cm kummallakin puolella.
  2. Hiomakoneella leikattiin suorakulmio lattialle.
  3. Kaivamme kuoppaa 50 cm: n bajonettikupilla.
  4. Kaivoon pohjaan kaivaa soraa ja hiekkaa, kiristä tiiviisti ja kaada vähän vettä.
  5. Luomme lamellilaudan tai vanerilevyjen massiivipuikkoa ja pinoamme yhden kerroksen kateaineen ympärille.

  Kuten näette, tämä on helpompi tapa rakentaa säätiö, joka ei vaadi tällaista perusteellista valmistelua ja vahvistamista. Metallirakenteen pieni paino 150-170 kg: ssa ei edellytä niin voimakasta perustetta.

  Jotta vältetään kriittiset virheet perustuksen rakentamisessa uunin alla, suosittelemme katsomaan tätä videota.

  Video: Uunin säätiö, perussäännöt

  Mahdollisuus luoda betonin alapinta uunin alle

  • Ensimmäiset vaiheet suoritetaan samalla tavalla kuin edellinen menetelmä: kaivaus vedetään ulos, muotti on asennettu ja vesitiivis polyeteenillä (tai kateaineella).

  Betonirakenteen malli

  Esimerkki betonirakenteesta

  Paalun perustuksen asennus laatan kanssa

  Uunin alle yksi lajike on paalarakenne, jolle on ominaista hyvä luotettavuus ja helppokäyttöisyys.

  Pyllyjen säätiö

  1. Teemme merkinnät kentällä tulevan uunin koon mukaan ja mitataan kumpaankin suuntaan 10 cm - tämä on säätiön koko.
  2. Poista 20 cm maaperän kasvillisuuskerroksesta bajonettikiekalla.

  Maan kasvulliset kerrokset poistetaan

  Palo pohja uunille

  Vahvistinnauha

  Asenna vahvistettu runko.

 • Kääntäkää kateaineen paksut hihnat ja lisäämme tällaiset paalut kaivoihin. Asbestiputkia voidaan käyttää paaluina.

  Ruberoid hihat

  Video: Miten perustaa uunin

  Pavel Vorobiev päätoimittaja

  Kirjoittanut 06/29/2018

  Kuten tämä artikkeli?
  Tallenna, jotta et menetä!

  Talon uunin perusta

  Pohja uunin alla

  Kun rakennetaan talon tai kylpyammeen perustan taloja, on otettava huomioon maaperän ominaisuudet ja asetettava säätö tarvittavaan syvyyteen, ts. että uuniliete ei ylitä sallittuja arvoja.

  Käytetyn materiaalin mukaan uunin pohja voi olla rikki, tiili, betoni, kiinteä tai tehdasvalmisteinen.

  Riippumatta käytetyn materiaalin tyypistä, kiukaan ei tarvitse yhdistää talon tai kylpyammeen perustukseen, koska nämä kaksi rakennetta voivat antaa toisen sakkauksen. Sen vuoksi uunin ja seinän perustusten välinen vähimmäisetäisyys on 5 cm, joka on täytettävä hiekalla.

  Syvyys perustukseen uunin alla

  Uunin pohjan syvyyden arvioinnissa on tarpeen tarkastella sijaintia kylvyn tai talon seinämien suhteen sekä varmistaa uunin pohjan vakaus ja luotettavuus.

  Säätiö altaan alla. esimerkki

  Tiilitehtaiden ansiosta kestävämpi ja luotettava perusta, koska tämän mallin massa ylittää metallin painon.

  • Kaivaa reikä, riippuen uunin pohjan sijainnista. Kaivon leveyden ja pituuden tulee olla suurempi kuin uunin pohjan mitat 20 cm.
  • Betonin säästämiseksi valmiin kaivannon tasoitetaan, täytetään hiekalla puoleen, tiivistetään huolellisesti ja tarkistetaan vaakasuora asento.
  • Päältä hiekkaa vedeneristys ja muotti.
  • Kaivon yläosa kaadetaan edelleen betoniin maatasolle, mikä lisää luotettavuutta metsätankoilla. Laastin resepti - yksi osa sementistä sisältää 2,5 osaa hiekkaa ja neljä osaa soraa. Lisäksi perustan pinta tarkistetaan vaakasuoraan asentoon rakennustasolla.
  • Sen jälkeen, kun betoni on kovettunut, se kestää noin 5-6 päivää purkamaan muottipesän, vedeneristämällä ja rakentamalla perustan uunin alle puhtaan lattian tasolle. Osa pohjasta maanpinnasta voidaan asettaa tiilestä tai muottipesästä ja kaataa betoniliuosta lattian tasolle.
  • Kuon reunan ja pohjan välinen kuori on täynnä hiekkaa ja varovasti paisutettu.

  Uunin pohja teräsbetonilaatan päälle

  Tätä tekniikkaa käytetään maaperässä, jossa maanpinnan alempia kerroksia on heikko, ja ylemmät ovat luotettavia.

  Poista maapallon kasvillisuuskerros, noin 20 cm ja taso. Hiekkaa, murskattua kiveä tai soraa kaadetaan, puristetaan ja 12-15 cm paksuinen teräsbetonilaatta laitetaan paikoilleen saatuun tai tehdyllä pohjalla.

  Tiilet voidaan asentaa uuniin, jonka pinta-ala on korkeintaan 2,5-3 m 2 ja kevytmetallialueilla, joiden pinta-ala on noin 1,5 m 2. Tietenkin, mitä suurempi tällaisen säätiön alue, sitä vahvempi ja luotettavampi säätiö on.

  Levy voidaan valmistaa itse. Tätä varten, kun siveltyjen sementtivaihe on tehty, on asennettava laatta-kokoa vastaava muottirakenne. Tämän jälkeen on välttämätöntä valua betoniin 5-7 cm korkeudelle, aseta vahvistus tai vahvistusverkko oikein ja kaada se haluttuun korkeuteen. Vaikka ratkaisua ei ole takavarikoitu, se on tasoitettava.

  Kun liuos on jäykistetty, on tarpeellista asettaa vedeneristys ja jatkaa uunin pohjan rakentamista lattian tasolle. Tämä voidaan tehdä tiilillä, rauniolla tai betonilla muottien avulla.

  Viikossa päällys pohjan yläosaan kuumalla tervalla ja liitä kattotuoli päälle.

  Uunin asennuksen yhteydessä on välttämätöntä, että sen painopiste on sama kuin levyn keskellä. Tällaisen pohjan valmistuksessa säästetään noin 1-2 m 3 betonia.

  Uunin pohja sarakkeen pohjalle

  Raskaan kiven uunissa on sopiva 4 pilarin pylväspohja, joka sijaitsee teräsbetonilaatan tai metalliprofiilien hitsatun rungon kulmissa.

  Pilarien pystyttämiseen on tarpeen tehdä kaivoja maaperän jäädyttämistä varten tavallisella porakoneella.

  Sitten otetaan asbestiputket, asennamme ne kaivoihin ja täytetään betonilla. Asbestiputken leveys on otettu maaperän kantokyvyn ja uunin painon perusteella. Tietoja siitä, miten tämä tehdään taloon, se on kirjoitettu artikkelissa Laskeminen säätiön. Saman järjestelmän mukaan laskelma tehdään uunista.

  Asenna sitten valmiin laatta tai muotti ja täytä laatikko paikalleen. Pylväiden korkeus riippuu korkeudesta, jolla uuni asennetaan.

  On myös mahdollista asentaa ristikko, joka on hitsattu teräsprofiileista pylväät, joka toimii uunin perustana.

  Jos valitset leivän perustan tarkan version ja teet kaiken työn oikein, rakennus kestää useita vuosia.

  Kuinka tehdä uunin perustan A: stä Z: hen

  Olen iloinen voidessani toivottaa sinut tervetulleeksi, blogiani rakkaat lukijat! Teidän, minä, Maxim Aleinikovin yhteydessä, ja tänään kerron teille siitä, miten teemme perustuksen uunille.

  Edistyksestä huolimatta uusien lämmitysjärjestelmien käyttöönotto, yksinkertainen liesi, on edelleen välttämätön elementti sisätilojen talossa, kylvyssä maassa autotallissa. Ja koska kevät ei ole horisontin ulkopuolella, tunnollinen asunnonomistaja alkaa jo ajatella uunin rakentamista tai täydellistä jälleenrakennusta. Mitä luulet, miten sen rakentaminen alkaa? No, tietenkin, perusta.

  Missä asioissa ja miksi perustetaan uuni

  Ehkäpä sanot: "Miksi teemme perustuksen uunille?". Selvitämme sen.
  Jos 250 kilon painoinen metallikattila, voit turvallisesti tehdä ilman perustusta. Mutta jos huoneen lattia on puinen, silloin on tarpeen turvata ja suojella itseäsi ja rakkaitasi, koska tulipalovaara on suuri. Joka tapauksessa, valitset.

  Tiilen uunissa perustus on yksinkertaisesti välttämätön, mikä johtuu maaperän liikkumisesta ja rakenteiden luonnoksesta. Jos itse talon perustana on kylpy kiinteä betoniteräs, silloin ei ole tarpeen suunnitella henkilökohtaista perustusta uunille.
  Seuraavassa kerrotaan keittokannan perustasta ja puhumisesta.
  Mitä tulisi harkita säätiön suunnittelussa? Luonnollisesti uunissa on tietty paino, joten jakauma on tasaista. Siksi perustus on tarpeen. Kun säätiö on suunniteltu ja koottu oikein, se palvelee sinua uskollisesti yli kymmenen vuoden ajan.

  Aluksi selvitämme, minkälainen säätiö on.
  Joten sitä pidetään luotettavimpana kiveänä. Sen perusteella he valitsevat saman butobetonin tai niin sanotun raakakiven. Sen etu on se, ettei se kutistu. Jos haluat järjestää sen oikein, sinun täytyy kaivaa kaivo, niin että se ei ole korkeampi kuin maaperän jäädytystaso noin 20 cm. Varmista, että sen seinät eivät kosketa talon perustusta - kummallakin puolella on noin 5 cm.

  Vaaditut materiaalit

  Työssä tarvitaan seuraavia materiaaleja:

  • levyt tai muottipesät;
  • butobetoni (roskakivi);
  • hiekka;
  • sora;
  • sementti edullisesti M500;
  • kattotiiliä materiaalia.

  Sinun täytyy tietää, millaista maata sinulla on

  Ennakoivasti neuvoo sinua päättämään maaperän jäädyttämisestä alueella, jolla aiot rakentaa. Miten? Voit kysyä lähimmästä projektitoimistasi. Voit kaivaa reiän lapion, ruuvin kanssa. Syvyyden on oltava yli 70 cm. Lisäksi laskettaessa ja työskentelyssä on otettava huomioon 15 cm kerros hiekkaa ja soraa kohti.

  Jos pystyt saamaan tietoa olemassa olevan tai suunnitellun maaperän tyypistä, mutta vain nimi ei kerro mitään, ilman paniikkia - puhumme tästä tarkemmin maaperälajista yksinkertaisin sanoin:

  1. Ylikuormitus ja sedimentti: sopii mihin tahansa säätiöön. Tämä on yleensä silloin, kun jokia, järviä ja muita säiliöitä oli kuivattu luonnollisesti tai keinotekoisesti. Mutta suosikki "mutta", poikkeus on löysämaata ja huokoista savea. Ensimmäisessä tapauksessa, jos ylimääräinen kosteus, esimerkiksi hyvin sateinen kesä tai luminen talvi, on olemassa riski laimentaa kallio. Mitä tapahtuu, luulen, kuvitella itseäsi. Jos kyseessä on huokoinen savi, johtuen liiallisesta kosteudesta jäätymisen aikana, maaperä kasvaa tilavuudeltaan. Se ei ole myöskään hyvä. Oletteko samaa mieltä? Luulen niin. Ei tarvitse kiirehtiä ja myydä tonttia. Vain edellä mainittujen ongelmien välttämiseksi sinun täytyy kaivaa kuoppaan maaperän jäädyttämisen alapuolelle. Mutta puhumme tästä hieman myöhemmin.
  2. Manner. Luotettavuuden katsotaan johtuvan siitä, että se muodostuu kivien tuhoutumisen seurauksena ja lämpötilahäviöiden vaikutus siihen on vähäistä, joten perustuksesi pysyy liikkumattomana.
  3. Bulk. Sitä tulisi harkita, kun hän on koulutettu. Miksi? Täällä tilanne on sellainen, että se muodostuu rakennustyömaille tai tuhoutuneille rakennuksille. Maaperä on sekoitettu ajan myötä kiven ja hiekan kanssa ja on jo vakaampi. Jos suurin osa viimeaikaisesta maaperästä vaatii sen valmistelua - sekoitetaan etukäteen raunioihin ja tampiin.

  Työjärjestys

  Laitteen perusta on tietty sekvenssi.

  1. Niin sanottu hiekka ja sora-tyyny 15 cm korkea.
  2. Puinen muotti
  3. Vahvistettu betonilaatta 5-10 cm.
  4. Raunioista betoni.
  5. Kovettumisen jälkeen laita 2 ruberoidikerrosta, joten on tarpeen sitoa kerrokset sulatetun bitumin avulla.
  6. Tiili 2 riviä. Joten sen taso samaan aikaan lattian tasolle.

  Kaiken tyyppisistä kellarista haluan erottaa laatikon pohjan. Sitä käytetään silloin, kun uunin paino on suhteellisen vähäinen, esimerkiksi kylvyssä (enintään 700 kg painava tiili- tai metallikattila). Kaivo on vedettävä ulos kasvien maaperän syvyyteen. Huomaa kuitenkin, että seuraavan kerroksen on oltava luotettava, eli ei löysä, eikä saggingia. Jos uunin paino ei ylitä 750 kg, ehdotan asbestipäällysteen asettamista alustaan, joka asetetaan lattian päälle savesta. Top - raudan kattolevy. Lisäksi asbestin ja raudan levyt ylittävät uunin koon kummallakin puolella 25 cm.
  Laattapohjalevyn asennuksen tulisi olla enemmän kuin uunin koko 10-20 cm ympärillä.

  Laattojen säätiön työvaiheet

  Laattapohjan laitteessa on myös tietty sekvenssi:

  1. Kaivaa oja noin syvälle 40 cm: iin.
  2. Hiekka ja sora - 10 cm, täynnä betonikerros noin 3 cm (soraa kiinni). Kun liuos kovettuu, aseta katteen huopa kuumalle bitumille (vedeneristys).
  3. Ylhäältä luodaan tarvittavat koot, jotka on vahvistettu alhaalta. Jos sinulla ei ole sitä, kiinnitä panssaroitu vyö, asenna muotti ja peitä se noin 0,2 m kerroksella.

  Tässä tapauksessa tärkeä ei ole tauon kaatamisen välillä taulukoiden ja levyn kaatamisen välillä, niin että rakenne on monoliittinen.

  Työvaiheet paalusäätiölle

  Ei ole yhtä luotettava ns. Paalusäätiö, sen päälle on asennettu betonipohja. Tämän tyyppisen säätiön vaiheet ovat seuraavat:

  1. Teemme reiät tulevan laatan kulmista halkaisijaltaan vähintään 0,2 m. Hiekka on kaadettava pohjaan, hieno sora on noin 15 cm paksu ja hiekka kostutetaan vedellä, jotta se voidaan tiivistää.
  2. Materiaalin valmistelemiseksi kaivoon laitetaan kattolamateriaali, sitten armopoyat. Kiinnitä kiinnitystangot metallirenkaalla.
  3. Tämä rakenne on valettava betonilla (M500). Kun betoni on kovettunut, levitä paalut sulatulla bitumilla ja aseta kattotiiliä 2 kerrosta. Kiinnitämme paalut toisiinsa asettaen vahvistetun betonilevyn päälle. Se on myös eristetty, aloitamme sen ensimmäisen järjestysrivin. Tai asennamme uunin.

  Työvaiheet syvälle säätiölle

  On mahdollista erottaa seuraava betonipohjan luokittelu uunissa:

  • Upotettu: Käytetään yli 2 tonnin painoisista tiilistä valmistetuista uuneista. Tällaisen perustuksen perusta voi olla huokoinen savi tai löysä maa. Sinun on tiedettävä, että näillä mailla on tarpeen rakentaa pohja niin, että sen syvyys jää alle jäätymisasteen talvikaudella.

  Työssä on useita vaiheita:

  1. Kaivo tulee tehdä siten, että sen koko on suurempi kuin uunin koko 10-15 cm kummallakin puolella. Syvyys on yleensä 1,5 m.
  2. Seuraavaksi sinun täytyy sulkea kuoppan pohja
  3. Ylhäältä laitetaan kerros raunioista ja jälleen on tiivistettävä. Tampedin aikana makadamaisen kerroksen korkeus on vähintään 15 cm
  4. Ylhäältä - hiekkakerros 20-30 cm: n etäisyydellä. Huuhtele se vedellä liottamalla
  5. Kun hiekka on kuivunut, lisää 15-20 cm: n kerros kerrostumalle
  6. Seuraavaksi sinun on asennettava puun muotti. Voitele pinnan sisäpuoli kuumalla bitumilla tai millä tahansa vedeneristysmenetelmällä, joka sopii sinulle
  7. Sisällä sijoitamme teräsnauhasta valmistetun lujitemuovin 8-12 mm.
  8. Kaada betonia tasolle 6 cm
  9. Tarkista pohjan vaakasuora pinta
  10. Seuraavaksi sinun on peitettävä betonia kalvolla tai kateaineella ja jätettävä kuivumaan kokonaan. Se on yleensä 15-30 päivää
  11. Tämän jälkeen poista huolellisesti muotti
  12. Voitele kellari seinämateriaali vedenpitäviksi esim. Terva. Parempi 2-3 kerroksessa
  13. Väliseini, joka erottaa säären maaperän seinistä, nukahdutaan hiekalla

  Työkappaleet haudatusta pohjasta

  • Ei-haudattu: sitä käytetään, kun uunin paino on 1-1,5 tonnia. Milloin tämä säätiö on tehokkaampi? Älä riko päätäsi - kun maa on mannermainen tai sedimenttinen, pohjaveden taso on hyvin alhainen ja alueella ei ole vakavia tulvia - voit aloittaa tämän lajin rakentamisen.

  Tällöin teosten järjestys on seuraava:

  1. Sinun täytyy myös kaivaa kaivo, mutta syvyys on noin 70 cm, sen mitat ylittävät uunin koon 20 cm
  2. Teemme ns. Kantapään laajenemisen pohjalla. Välttääksesi liikkumisen kummallakin puolella 10 cm.
  3. Lisäksi hiekkaa on täytettävä noin 15 cm kerroksella ja kaada vettä
  4. Seuraavaksi kerros rikki tiiliä, (voit myös lisätä kiviä ja roskaa) - 20 cm. On hyvä taso ja kompakti.
  5. Peitä 10 cm: n kerros kerroksella
  6. Asenna sisäpuolella oleva muotti
  7. Vahvistustangon halkaisija 8 mm
  8. Täytä betonilla (lattiatasolle asti)
  9. Tarkista myös säätiön vaakasuora pinta.
  10. Pidämme betonia kalvolla ja odota, kunnes se on täysin kuiva.
  11. Karkaistu - irroitettu muotti - hajaantui pohjan seinät mastilla vedenpitäviksi.

  Hyvin usein, kun rakennetaan taloa ja kylpyamme, käytetään nauhamaista säätiötä. Tietoja oikeasta kaatamisesta voi lukea täältä.

  Lopuksi

  Nyt olemme harkinneet keittokannan asennusvaihtoehtoja tapauksissa, joissa kotisi, saunasi ei ole vielä rakennettu. Jos uuni on sijoitettava jo valmistettuun huoneeseen, on suositeltavaa laittaa uuni metalliseen uuniin tai uuniin, jotta lattiaa ei tuhota.

  Mutta jos haluat asentaa kiinteän rakenteen, kun talo on hiekkapohjaisella maaperällä, uunin asennuspaikalla oleva lattia puretaan ja uuni asennetaan kuten mihinkään edellä mainituista vaihtoehdoista. Tämä menetelmä sopii kuitenkin vain taloon, jossa on puulattiat lokeihin.

  Jos olet määrittänyt työsi saadaksesi turvallisen, kestävän pohjan uunissanne, olkoon se yksityinen talo, kylpylä, kesämökki, kohdella säätiön valintaa ja asennusmenetelmää kunnioittavasti.

  Tältä, minulla on kaikki rakas lukija.

  No, miten piti artikkelia? Jos näin on, muista jakaa se sosiaalisissa verkostoissa ja tilata blogipäivityksiä. Hei, bye!

  Vilpittömästi, blogin kirjoittaja Maxim Aleinikov.

  Tämä artikkeli kannattaa jakaa ystävien kanssa. PUSH!

  Kuinka perustaa talon takka

  Tiiliuunit painavat paljon - koska vain yhden tiilen massa on 4 kg. Keskimäärin venäläisen uunin rakentaminen vie vähintään 500 tiiliä.

  Lisää tähän 350 savupiipun järjestystä ja kerro 4 - ja saat melkein 3,5 tonnia painoa. Rakennuksen pinta-ala on tavallisesti hieman yli kolme neliömetriä, joten tietty paino on hyvin kiinteä.

  Siksi talon uunin perustukset on tehtävä kaikkien rakennusmääräysten mukaisesti - muuten se voi yksinkertaisesti romahtaa.

  Perusvaatimukset

  Viime vuosisadan kuudeskymmeneskuudes- sa rakennusvaatimukset määrittelivät kiukaan säätiön asettamisen vaatimukset talon päärakennuksen suhteen. Tämä SNiP on pitkään peruttu, ja uuniin liittyvä uusi aihe koskee vain teollisuusuunien rakentamista.

  Kuitenkin, kun perustukset rakennetaan puutalon takan alle, käsityöläiset noudattavat perinteisesti kumottuja normeja, jotka siirretään uunista uuniin ja muuttuvat "suosittu viisaudeksi":

  • Talon perustusten ja uunin on oltava alle viisi senttiä lyhyempi;
  • säätöjen välinen tila on täynnä palamattomia materiaaleja - hiekkaa, laajennettua savea tai kuonaa. Kiviaineiden tärkein vaatimus on kyky kestää korkeita lämpötiloja;
  • Liesi-pohjan ylempi vaakataso on sijoitettava vähintään 150 mm: n alapuolelle. Tämä mahdollistaa vedenpitävyyden asentamisen lattiapalkkien alapuolelle pohjaveden poistamiseksi päärakenteista.

  Vuoden 1962 säännökset täyttivät tuolloin vallitsevat realiteetit: yksityisten puutalojen perustuksia ei vahvistettu, ei ryhdytty toimenpiteisiin roiskeilun torjumiseksi.

  Moderni perustukset rakennetaan hieman eri tavalla, suurta huomiota kiinnitetään niiden voimakkuuden ja kantavuuden lisäämiseen. Siksi uusien talojen rakentamisen yhteydessä ei ole mahdollista erottaa liesi- ja päärakenteita.

  Katso myös: Mikä on TISEn perusta

  Mutta miten tehdä perustan uunille talossa, joka on jo rakennettu ja toiminut pitkään? Pohjapohjan alapuolella olevat maaperät on jo suljettu ja kaikki olemassa olevan nauhan laajentamisyritykset johtavat uunin epätasaiseen kutistumiseen myöhemmällä muodonmuutoksella.

  On edelleen muistettava vanhoja sääntöjä ja rakentaa perustan uunille talossa suositustensa mukaisesti.

  Irrotettavan liesiosaston rakentamisen järjestys

  Venäjän uunin perustaminen puutalolle tehdään seuraavassa järjestyksessä:

  1. Talon tiiliseinän pohjan mitat määräytyvät sen pohjan mittojen mukaan. Kaivo on kaivo, jonka leveys ja pituus ylittävät uunin vastaavat parametrit 5 cm pitkin sen kehää (10 cm kooltaan). Jos rakennusalueella oleva maaperä nousee, suunnitelman kaivon mitat kasvavat 0,8 metriä: tämä takaa tavanomaiset työskentelyolosuhteet muottien kokoonpanon ja vedenpitävyyden varmistamiseksi puuportaan uunin valmiiseen pohjaan. Kaivon syvyys on 500-700 mm (riippuen maan jäädyttämisestä).
  2. Kuopan pohjalla on asennettu kerros - tyyny. Se on rikkoutunut kerros ryöstöä (jos pohjavettä on korkea) tai hiekkaa (kuivilla maaperällä).
  3. Löysät maaperät uunin pystyttämispaikassa eristetään 50-100 mm: n paksuisella polystyreeni- vaahdolla.
  4. Tyynyn tai eristyksen yläpuolella kaivo on vuorattu suuritiheyksisellä muovikelmulla. Sen koko on oltava sellainen, että reunat voidaan asettaa kuopan sivuille.

  Ennen kaatamista talon uunin pohjaan, esivalmistettu vahvike häkki (säännöt raudoituksen perustusten vahvistamiseksi) lasketaan kaivoon. Se koostuu kahdesta ruudukosta, jotka on yhdistetty pystysuorilla sauvoilla.

  Kehyksen koko on otettu siten, että sen jälkeen, kun se on kaadettu, metalli on piilotettu lujasti monoliitin paksuuteen ja se sijaitsee 40-50 mm etäisyydellä mistä tahansa sen pinnasta.

  Katso myös: Kuinka perustaa uuniin astia

  Betoniseos kaadetaan kerrallaan sen jaksottaisella tiivistämisellä käyttäen täryttimiä tai tavanomaista piikkiä.

  Kivipesäkiven perusta

  Rakenteeltaan tiiliseinän muotoilu betoni- tai roskakivestä valmistetulla puutalolla on tärkeä etu: tämä materiaali ei kutistu.

  Prosessin rakentaminen hiekkakiven talon uunille omilla kädillä on paljon helpompaa kuin betoniteräs.

  Totta, se ei ole ilman vahvistettua betonielementtiä - kivi ei sovi itse tyynyyn, vaan 50-100 mm paksuiseen laattaan. Mutta voit ostaa sen valmiiksi, ja sinun ei tarvitse sotkea vahvistamisen häkän valmistamiseen ja kauan odottaa betonin kypsymistä.

  Karkeakivi asetetaan kastikkeeksi. Karkaistua muurausliinaa kahdella kerroksella katemateriaalia kuumalla bitumilla.

  Viimeistää tiiliseinän rakentamisen puurakenteiseen muuraukseen, joka koostuu kahdesta rivistä tiiliä.

  Artikkelit, jotka saattavat olla hyödyllisiä: