Sokean alueen koko: leveys, paksuus ja kaltevuus

Sokea alue on elementti rakennuksesta, jonka takia kuormitus säätiön vedenpitävyyteen pienenee. Se siirtää vettä rakennuksen reunan yli, mikä säästää talon tukialustoja sateelta tai sulavedeltä tulvien tulvien aikana erityisen vaarallisten kevät- ja syksykausien aikana. Kuten muillakin rakenteellisilla elementeillä, niillä on erityisvaatimukset, jotka on täytettävä. Erityisen tärkeä on sokean alueen leveys, mutta sinun on kiinnitettävä huomiota muihin geometrisiin ulottuvuuksiin. Mieti mitä pitäisi olla sokea alue talon ympärillä.

Materiaalit sokea alueen valmistukseen ja tarkoitukseen

Elementti on suunniteltu ohjaamaan ylimääräistä kosteutta talon kehän ulkopuolelle. Tämän ansiosta voit vähentää veden määrää pohjan läheisyydessä ja estää vedenpitävyyden ennenaikaisen vaurioitumisen. Korjaaminen tai säätiön vahvistaminen on vaikea tehtävä, joka vaatii kärsivällisyyttä ja rahoituskustannuksia, joten on tärkeää kiinnittää erityistä huomiota rakenteellisen epäonnistumisen ehkäisemiseen.

Päätoiminnon lisäksi sokea alue talon ympärillä voi olla kätevä polku, joka mahdollistaa liikkumisen sivuston ympärille ja talon koriste-elementti. Kaikki riippuu siitä, mistä materiaaleista se on tehty:

 • betoni;
 • asfaltti;
 • päällystyslaatat;
 • Luonnonkivi;
 • savea päällä suojapinnoitteella.
Sokean alueen tyypit

Toinen vaihtoehto voi olla moderni PVP-kalvo. Mutta on tärkeää muistaa täällä, että talon ympärillä ei ole polkua, lisäksi elementti ei tee koristeellista toimintaa. Tässä tapauksessa kalvo sijoitetaan jonkin matkan päässä maasta ja nurmikko tuodaan suoraan rakennuksen seinämiin.

Sokeripinta-aihioiden, mukulakivien tai saven sokea alue sopii täydellisesti puutarhan tai esikaupunkialueen suunnitteluun. Betoni- tai asfalttirakentaminen on paljon vaikeampaa, koska niiden ulkonäkö jättää paljon toivomisen varaa. Mutta toisaalta betoni tai asfaltti ei vaadi suuria taloudellisia menoja ja on yksinkertaista valmistaa.

Talon omistajalla on oikeus päättää itsestään minkä tyyppinen sokea alue on valittava, mutta mistä tahansa niistä on tärkeää noudattaa tiettyjä sääntöjä.

Nämä vaatimukset varmistavat vedenpitävyyden luotettavuuden ja varmistavat veden normaalin vedenpoiston talon kehästä.

Rakennusleveys

Yksi tärkeimmistä kriteereistä. Suuri tapa täällä koko ei ole rajoitettu. On vain otettava huomioon esteettiset toiveet, esimerkiksi jos talon omistaja päätti, että hänen tarvitsee tehdä laaja jalankulkualuetta rakennuksen ympärillä. On parempi valita valmistusmateriaali, joka tarjoaa houkuttelevan ulkonäön.

Vähimmäinen sisennys alasulkemiselta

Leveys ei ole riippuvainen materiaalista, sen vähimmäisarvo on määritettävä perustusmallin ominaisuuksien ja kattolevyjen ulospuhalluksen perusteella. Kehys otetaan huomioon siten, että katon kosteus putoaa sokea alueelle ja purkautuu sen läpi. Standardien mukaan sokea alueen on oltava sellainen, että kun rakennetaan ulokkeen ulkonemaa maan pinnalla, se on vähintään 200 mm leveämpi. Tämä koko varmistaa rakenteen luotettavan toiminnan ja estää tulvat. Sokea alue, joka on samansuuntainen kuin katon ulkonema tai jonka leveys on pienempi kuin sen ulkonema, ei ole sallittu, koska tällainen elementti ei pysty täysin imemään kosteutta maapallon pinnalle.

Seuraavaksi sinun on päätettävä, millaisia ​​maaperä on. Jos talon alapuolella oleva runko on riittävän luja, ja sitä edustaa pääasiassa karkeat jyvät tai keskipitkän ja suuren jakeen muodostavat hiekka, ne voidaan ottaa malliksi vähintään 80 cm: n kooltaan.

Jos alueen maaperä on heikko, kallistuva ja veden kanssa kyllästynyt, 80 cm ei ehkä riitä. Täällä pienin arvo on 90-100 cm. Useimmiten rakentamisessa käytetään yhtä yleisen leveyden sokea alue talon ympärillä - 1 metri. Tämä estää liiallisen maaperän kosteuden lähellä perustuksia.

Siksi on muistettava kaksi lukua: 80 cm vakaa maaperä, 90 cm heikkoja emäksiä varten. Enimmäisleveys, kuten aikaisemmin mainittiin, ei ole rajoitettu. Tässä tapauksessa laajempi sokea alue, sitä luotettavammin se suojaa säätiöitä. Mutta on tärkeää olla liikaa. Liian leveä nauha rakennuksen ympäryksen ympärillä näyttää naurettavalta (varsinkin jos talo on pieni) ja vaatii enemmän kustannuksia.

On tärkeää, että elementti harmonisesti viimeistelee julkisivun ottaen huomioon vähimmäisleveydet.

Muut geometriset mitat

Rakenteen leveyden lisäksi on tärkeää varmistaa muiden parametrien noudattaminen. Näitä ovat:

Päällysteen päällystyslaatat

 • bias;
 • sokean alueen paksuus.

paksuus

Kun työstetään pala materiaalien valmistukseen kaiken on melko yksinkertainen. Paksuus sisältää kaikki rakenteen kerrokset, on tärkeää harkita:

 • keskipitkän tai karkean hiekan paksuus, jonka paksuus riippuu suurelta osin pohjan tyypistä, mutta keskiarvo voi olla 300 mm;
 • murskattuja kiviaineksia, joiden paksuus on keskimäärin 300 mm;
 • sen paksuus, jolle palamateriaali on asetettu, on noin 70-100 mm;
 • materiaalikentän paksuus.

Jälkimmäinen arvo riippuu valitusta päällystetyypistä. Esimerkiksi, kun käytetään mukulakiviä, on vaikea antaa tarkkaa arvoa, koska kivet voivat olla eri muotoisia ja kokoja. Käytettäessä päällystyslaatat, kaikki on yksinkertaisempaa - korkeus ilmoittaa valmistaja.

Jalkakäytävän laitteelle ei ole tarvetta käyttää liian paksuja elementtejä. Päällysteen kuorma on pieni, joten on tarpeeksi laatat, joiden paksuus on 25-30 mm. Mahdollisuus ajaa maantieliikenteen radalla on parempaa kasvattaa tätä kokoa 40 mm: iin. Suuremman paksuuden käyttö omalle paikalleen ei ole taloudellisesti perusteltua.

Korkeus saven sokea-alueelle on noin 150-200 mm. Myös savi valmistetaan usein lukitusta käytettäessä palan materiaaleja, tämän lukon paksuutta on myös harkittava. Käytettäessä asfalttia tai betonia, sinun on keskityttävä paksuuteen 100 mm ohuimmassa osassa. Jotta sokea paksuuden kaltevuus vaihtelee. Tämä on tärkeä ero esim. Päällystyslaatasta, kun käytät sitä, jonka edellyttämä nostokorkeus on hiekkapohjaisen aluksen kaltevuus. Käytettäessä betonikaapelia, ulomman reunan koon oletetaan olevan 100 mm (rakenteeltaan pieni kuorma) ja rakennuksen seinämien paksuus lasketaan riippuen hyväksytystä kaltevuudesta.

Kallistuskulma

Erittäin tärkeä ominaisuus. Se riippuu elementin tavanomaisesta toiminnasta. Jos sokean alueen kaltevuus on riittämätön, vesi viipyy sokean alueen pinnalla ja pystyy sukeltamaan sen läpi tuhoamalla sekä sokean alueen että talon perustan. Pienin kaltevuusarvo otetaan materiaalin tyypistä riippuen.

Laitteet ja koot eri sokeille alueille

 • elementti savesta, betonista, asfaltista - 3-5%;
 • mukulakivi, päällystyslaatat - 5%.

Kuten edellä olevasta käy ilmi, riittää muistaa yksi arvo - 5%, jotta sitä ei missään tapauksessa voitaisi erehtyä. Edellä oleva kaltevuus - vähimmäisarvo, hyväksyä suuret sallitut. Mitä enemmän betoni- tai palamateriaalien sokea alue on, sitä nopeampi vesi kulkee alas ja sen todennäköisyys vuotaa säätiöön.

On tärkeää ymmärtää, mitä edellä mainittu arvo tarkoittaa. Esimerkiksi 5%: n betonirakenteen jalkakäytävä tarkoittaa, että jokaiselle mittarileveydelle on korkeus 5 cm. On syytä muistaa betonikerroksen vähimmäispaksuus, joten betonirakenteelle voidaan tuoda seuraavat optimaaliset arvot:

 • leveys - 100 cm;
 • kaltevuus - 5%;
 • paksuus ulkoreunalla - 100 mm;
 • paksuus talon seinissä (ottaen huomioon kaltevuus) - 150 cm.

On myös tärkeää varmistaa laajennusliitäntä - etäisyys sokealta alueelta talon ympärille sen seiniin. Tämä on välttämätöntä, jotta rakenne ei hajoa johtuen eri painoisten elementtien kutistumisnopeudesta.

Vedenpuhdistusesteiden valmistuksessa betonin, saven tai palamateriaalien ympärillä on tärkeää muistaa edellä mainitut geometrian vaatimukset, sokea alue kestää kauan ja antaa luotettavan suojan rakennuksen tukirakenteille.

Laite ja koko sokea alue talon ympärillä

Yksi talon tärkeimmistä elementeistä on perusta, joka tukee seiniä, rakennuksen vääristymiä ja tärinää. Säätiön pitkäikäisyyden vuoksi on välttämätöntä suojata se haitallisilta ympäristötekijöiltä jalkakäytävällä.

 • sateen ja sulatetun veden kulkeutuminen kellarista viemäriin;
 • maaperän suojelu säätiön alapuolella jäätymiseltä;
 • houkutteleva ulkoasu.

Sokea alue on asennettava mahdollisimman pian katonrakennuksen päätyttyä, siitä hetkestä suurin määrä vettä alkaa virrata säätöön. Se on asennettava ennen talvikauden alkamista sulatusveden jäätymisen estämiseksi pohjan lähellä, mikä heikentää koko rakennuksen voimaa. Ennen rakentamista on harkittava laitetta ja sokean alueen kokoa talon ympärillä.

Talon sokea alue

Sokean alueen rakennetta on kaksi pakollista osaa:

 • pohjakerros (alla);
 • päällystekerros (yläosa).

Vedenkestävyys ja veden hävittäminen ovat tärkeimmät perusteet pinnoitteen valinnalle. Päällystysaineina käytetään useimmin betonia, pieniä kiviä, asfaltti-, savipinta- ja päällystyslaatat. Päällysteen paksuus on noin 5-10 cm ja riippuu käytetyn materiaalin tyypistä.

On mahdollista käyttää yhdistelmää pinnoitteesta ja alapuolisesta kerroksesta, esimerkiksi saven sekoittamisesta hiekalla tai rauniolla.

Sokean alueen tekniikka sisältää useita tärkeitä kohtia:

 1. Seinän ja sokean alueen väliin on jätettävä 1-2 cm: n rako, joka on täynnä polystyreenivaahtoa tai kvartsihiekkaa. Muussa tapauksessa päällysteen sumentuminen voi tapahtua, mikä voi vaurioittaa kellarijalusta.
 2. On tarpeen luoda kaltevuus veden poistamiseksi rakennuksesta. Se muodostetaan maadoittamalla maata tai pinnoittamalla.
 3. Materiaalien valinta vaikuttaa kellarikerroksen korkeuteen. Valitessaan murskattua kiveä tai soraa sen korkeuden tulisi olla vähintään 30 cm, kun käytät betonia tai päällystyslaatat - yli puolet metriä.
 4. Laitetta säätelee GESN, kun käytetään pinnoitetta jalankulkualueena, jota kutsutaan asfalttipäällysteenä, joka on määritelty asetuksissa. Standardit osoittavat myös materiaalin kustannukset ja työnkulut.
 5. Sokean alueen vähimmäisleveys on osoitettu: maaperälle, joka on altis kutistumiselle, se on vähintään 2 metriä kiinteällä maaperällä - 1 m.

Ja tässä on artikkeli puutalon perustamisesta.

Tärkeimmät rakenteet

Käytetystä materiaalista riippuen luetellaan alla.

Betonipäällyste

Pinta takaa sokean alueen vedenpitävyyden. Tämä menetelmä on yleisimpi suorituksen ja käytettävyyden vuoksi.

Muotoiluominaisuudet:

 1. On välttämätöntä asettaa alhaisempi alla oleva savikerros (15 cm) ja hiekka (8 cm), joilla on vaimennusrooli.
 2. Kylmän sään säröiden estämiseksi ennen betonin asettamista on välttämätöntä aikaansaada laajennusliitokset. Tee tämä aseta joka 3 metrin pituinen ohjauskisko, joka sijaitsee lautan yli, jonka yläosassa on oltava sementtilaasti. Niitä ohjataan betonimassan kohdistamisella.
 3. Märkä kerros peitetään sementillä useille lähestymistavoille, sitten tasoitetaan.
 4. On suositeltavaa lisätä elämää teräsbetonilla. Levitä teräsverkkoa.

Pehmeä sokea alue

Sen edut - kaunis ulkonäkö, kyky suorittaa jalkakäytävän toiminnot.

Muotoiluominaisuudet:

 1. Alemman savikerroksen (15 cm), sen tamping ja tasoitus on tarpeen. On tärkeää, että kerroksessa ei ole hiekkaa, muuten koko rakenteen turvotus on suuri.
 2. Savi kerroksen päälle määrätään vedenpitävä kalvo. Tärkeä huomautus - älä käytä kattopaperia.
 3. Hiekkakerroksen asettaminen (5 cm).
 4. Geotekstiilit ulkonevat ylhäältä, jonka ominaispiirre on kosteuden siirtyminen, kun taas tyhjennysosien ja hiekan välissä ei ole mahdollisuutta täyttää tyhjää.
 5. Asettamalla 12-15 cm: n kerrosraivaa, joka suorittaa vedenpoiston toiminnot, vesi kulkee sen läpi vedeneristyskerrokseen ja sitten tyhjenee pois rakennuksesta.
 6. Geotekstiilien toisen kerroksen asettaminen.
 7. Toisen kerroksen täyttö (5 cm).
 8. Erityinen pinnoite, joka on kestävä lämpötilalle ja kosteudelle, jolla on kaunis ulkonäkö.

Taivekartongin (päällystekivet) sokea alue

Sokea alue on houkutteleva ulkonäkö, se voi toimia jalankulkuväylänä.

edut:

 • vastustus kylmältä ja kuumuudelta;
 • erilaisia ​​laattojen muotoja;
 • suuri valikoima värejä;
 • kyky yhdistää eri värejä ja muotoja luomaan ornamentti.

Muotoiluominaisuudet:

 1. Aseta savi kerros (noin 10 cm).
 2. Se on peitetty vedeneristysmateriaalilla, joka on kiinnitetty seinään metallisella nauhalla.
 3. Aseta hiekkakerros (15 cm).
 4. Hiekkakerros peitetään laatat.
 5. Laattojen väliset raot ovat täynnä hiekkaa.

Taivutusalustat

Etuna on kuluneiden kohteiden yksinkertainen korvaaminen. Betonipohjan päälle valmistetut levyt. Maaperän alustavan valmistelun prosessi ei poiketa edellä esitetystä.

On eri kokoisia neliöitä ja suorakaiteen muotoisia levyjä. Materiaalityypin mukaan levyt on jaettu teräsbetoniin ja kiviin. Pintoihin voi olla koristeita, kohoumia, jotka toimivat sisustuksena.

Särmäinen alue raunioista

Helpoin sokea alue. Sitä käytetään pohjaveden korkeisiin tasoihin ja tarvittaessa veden poistoon rakennuksen ympärille. Murskattu kivi voidaan korvata kiviä, laajennettua savea, soraa. Geotekstiilejä levitetään puristetulle maaperälle ja siihen kaadetaan noin 10 cm paksuinen murskattua kiviä.

Tässä artikkelissa kerrotaan talon sisäänkäyntiovista.

Sokean alueen rakentaminen

SNiP: n mukaan talon ympärillä olevan sokean alueen leveyden on oltava vähintään 30 cm: n katon ulkonema ja vähintään 60 cm. On otettava huomioon, onko sokea tehtävä lisätoimintoja, esimerkiksi jalankulkureitti. Tällöin leveyttä suositellaan tekemään vähintään metrin helpottamaan ihmisten kulkeutumista. On myös harkittava maaperätyyppiä. Maaperän leviämisen tulisi olla yli 90 cm.

Sokean alueen paksuus riippuu sen valmistukseen käytetyn materiaalin tyypistä. Keskimäärin syvyys, johon on syytä mennä syvälle on 25-30 cm.

Sokean alueen kaltevuuskulman on oltava vähintään 1,5-2% leveydestä. Tämän arvon ei pitäisi olla pienempi, veden virtaus heikkenee ja pysähtyy lähellä perustetta, mikä johtaa sen tuhoamiseen. Kulma riippuu myös peittoalueen tyypistä. Soraa ja kiveä varten suositellaan 5-10% betonia ja asfalttia pinnoitettaviksi - 3-5%.

Sokean alueen ympärysmitta on sijoitettava kouruun. Se voidaan tehdä konkreettisella syvennyksellä tai puoliputken muodossa, joka istutetaan betonipohjalle.

Paikoissa, joissa sokea alue on yhdistetty seinään, on suositeltavaa jättää laajennusliitäntä. Sauman leveys on noin 1-2 cm. Sauma voidaan tiivistää hiekalla, bitumilla tai kahdella kerroksella kateaineita, mikä on edullista. Seinää ei voida yhdistää sokean alueen pinnalla, mikä voi vahingoittaa vuorausmateriaalia.

Betonista, josta pohja on tehty, on suuri lämmönjohtavuus. Jos kellarista tai kellarista on saatavana, on suositeltavaa lämmittää sokea alue esimerkiksi ekstrudoitu polystyreeni vaahto (EPS). Eristetty sokea alue vähentää merkittävästi rakennuksen lämpöhäviötä, mikä vähentää lämmityskustannuksia kylmäkauden aikana.

Ennen minkäänlaisen sokean alueen asettamista on välttämätöntä poistaa kasvillisuuden suojus huolellisesti työalueelta. Kasvillisuus vähentää maaperän tampingin laatua, säilyttää kosteuden ja saattaa ajan myötä vahingoittaa rakennetta.

Sokea alue suojaa talon perustan suojaamalla sitä kosteudelta. Se on kuitenkin usein osa koko pihan sisustusta. Sokean alueen materiaalien valinnassa olisi huomioitava paitsi toiminnalliset piirteet, myös yhteensopivuus alueen suunnittelun elementtien kanssa: päällystyslaatat, ajotieltä, aidan ja talon sisustus.

Ja sitten esivalmistettujen nauhojen perustuksista.

Tässä http://ru-house.net/stroitelstvo/fundament/ löydät monia informatiivisia artikkeleita kodin perusta.

talo sokea alue snip enir teknologian hinta

Talon ympärillä oleva sokea alue: kaltevuus, leveys ja korkeus, käytetyt materiaalit ja ilmakehän ilmiöitä suojaavat menetelmät

Rakennuksen olennainen osa on vesitiivis päällyste, joka sijaitsee talon ympärillä ja lähekkäin kellarin vieressä. Mitkä ovat parametrit: kaltevuus, korkeus ja leveys sokea alue talon ympärillä riippuu monista tekijöistä - rakennuksen kehä, seinien korkeus ja monet muut. Sokea alue toimii oikein. Siksi tällainen tärkeä työ olisi suoritettava yksinomaan rakennusyhtiössä. Ammattitaitoinen lähestymistapa, jossa otetaan huomioon kaikenlaiset vivahteet työprosessissa ja tekniikan tuntemus, varmistaa, että rakennusta suojataan luotettavasti kostean ympäristön haitallisilta vaikutuksilta.

Oikein tehty sokea alue pystyy suojelemaan talon perustan hävitykseltä pitkään.

Mikä on sokea betonialue ja miten se tehdään talon ympärillä

Sokea alue on eri leveyksien vaakasuora kaistale, joka on osa toimenpiteitä paikallisen viemäröintijärjestelmän luomiseksi. Tällaisen rakenteen rakenteelliset piirteet muodostuvat laadukkaasta monikerroksisesta "kakusta", joka koostuu seuraavista:

Tiheä pohja (substraatti) - alhaalla oleva kerros savi, hiekka.

Viemäröintikerros kiviä, murskattua kiveä, soraa, karkeaa hiekkaa.

Nykyaikaisen kalvomateriaalin vedeneristys.

Lämmöneristyskerros, jonka takia maaperän jäädytys ja turvotus perustan alapuolella on suljettu pois.

Betonin yläpäällyste, joka tekee suojaavia ja koristeellisia toimintoja. Peitekerros estää veden tunkeutumisen kellariin, kellarihuoneeseen, kellariosaan.

Sileän betoniliuskan ansiosta rakenne saa siistin ja viimeistellyn ulkonäön. Oikea ja laadukas toteuttaminen vaatii tiukkaa noudattamista rakennuskoodeissa ja -määräyksissä.

Korkealaatuinen sokea alue alkaa tarkkojen ja tarkkojen laskelmien avulla.

Ennen työn aloittamista tehdään alustavat laskelmat, joiden avulla voit selvittää tarkasti, mitä pitäisi olla: talon ympärillä olevan sokean alueen leveys, kaltevuus ja syvyys. SNiP on sääntelyasiakirja, jossa kuvataan perustuksen luomisen yleiset näkökohdat, maisemointi rakennuksen lähellä. Rakennusdokumentaatiossa esitetään pohjakerroksen perusparametrien toleranssit.

Blind spot -vaatimukset ja laitteen säännöt

Tyhjiöradan parantamiseen liittyvät työt toteutetaan rakentamisen loppuvaiheessa sen jälkeen, kun ulkoseinät ja jalusta ovat valmiit. Sokean alueen parametrit (leveys, paksuus ja kaltevuus) riippuvat suoraan kahdesta tekijästä: maaperän ominaisuuksista paikan päällä ja rungon ulokkeiden pituudesta.

leveys

Jos maaperässä on hyvä kantavuus ja se ei johdu muodonmuutoksista, voit säästää materiaaleja ja tehdä sokean alueen 60 cm leveä, mutta ei vähemmän. Alueilla, joilla on huono maaperä, tämä luku voi nousta 200 cm: iin. Sokean alueen valinnassa on otettava huomioon rungon ulokkeen pituus, josta poikkeaminen maaperän suunnassa on vähintään 20 cm, mikä on välttämätöntä, jotta virtaava vesi ei imeydy pohjan alapuolelle.

Tämä järjestelmä on voimassa kaikentyyppisille sokeille alueille. Sivustollamme löydät rakennustyöntekijöiden yhteystiedot, jotka tarjoavat säätiön rakentamista ja korjaamista. Voit suoraan viestiä edustajien kanssa käymällä "Low-Rise Country" talonäyttelyssä.

paksuus

Laskentamenetelmä määrittää myös eri kerrosten paksuuden. Käytännössä kunkin materiaalin korkeus on standardi ja se suoritetaan seuraavissa parametreissä:

hiekkalaatta on 10 - 15 cm;

murskattu kivikerros - 6 - 9 cm;

talon ympärillä olevan betonipinnan paksuus vaihtelee 7-12 cm: n välillä (ei ole enää mitään järkeä tehdä, sillä pinnalla ei ole kuormia);

betonista - 10 cm;

asfaltti betonista - 5 cm.

Paksun pohjakerroksen paksuus ei saa olla yli 20 cm. Ennen kuin se asetetaan, kasvava kerros poistetaan väistämättä maaperän mukana. Polun alla oleva hiekkasyyny muodostetaan kiinteälle savialustalle, joka on hyvin tiivistetty.

Kulma ja silitys

Kävelyn kaltevuuden on lähdettävä pohjasta niin, että vesi tyhjenee ja imeytyy maaperään. Mitä tämän indikaattorin pitäisi olla? SNiP: n mukaan se vaihtelee radan leveydestä ja käytetystä materiaalista riippuen:

mukulakivistä tai raunioista, kallistuskulman tulisi olla 5-10% leveydestä. Esimerkiksi 100 cm: n kaistaleveydellä kaltevuus on 5-10 astetta.

betonista tai asfaltista, sääntelyn indikaattorit ovat 3-5%.

Sementin sokea alue on pienin osa kaltevuudesta. Tämä on tärkeää! Älä tee liian matala sokea alue. Mitä suurempi kallistuskulma, sitä paremmin vesi irrotetaan kellarista ja pohjasta, jonka takia rakennuksen seinämät eivät tuhoutuisi, käyttöikä kasvaa. Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä kerrotaan päällystyslaattojen päällystämisestä.

Betoniholvan suojaaminen hävittämiseltä

Betonin talon ympärillä olevan sokean alueen laite takaa rakenteen tiukan sovittamisen rakennuksen kellariin. Pienimpien aukkojen läsnä ollessa päällysteen kireys murtuu, minkä seurauksena vesi tunkeutuu talon perustuksiin. Betonikerroksen tuhoutumisen poistamiseksi lämpötilan putoamisella luodaan välttämättömiä laajennusliitoksia. SNiP: n mukaan ne on järjestetty portaissa 170 - 200 cm sekä kävelytie kulmissa. Laajennusliitokset suorittavat elementtien erottamisen toisistaan ​​riippumattomista alueista jännityksessä, vetäytymisessä.

Laajennusliitosten valmistukseen käytetään laminoitua vaneria, joka levittyy kaistaleen pituudeksi ja 10 cm paksuksi nauhoiksi. Vanerin sijasta voidaan käyttää 2-3 cm paksuja puulevyjä..

Teknologian noudattaminen sokean alueen kaatamisen yhteydessä on myös ratkaiseva tekijä sen kestävyydessä.

Estää betonikerroksen tuhoutumisen käyttämisen käyttämällä sisäistä vedenpitävyyttä. Tämä sokean alueen tekniikka mahdollistaa telan tai päällystysaineiden käytön, jotka luovat lisäkerroksen betonipinnoille. Samanaikaisesti vedenpitävät materiaalit suojaavat seinämästä märästä. On erittäin tärkeää noudattaa kaikkia vaatimuksia, kun käytetään rulla- ja pinnoitemateriaaleja.

Tehokkain betonipäällystysmenetelmä on silitys, joka toteutetaan kahdella tavalla:

Tuoreen betonin pinta peitetään kuivalla sementillä M300 tai M400, jonka jälkeen on tehty injektointi. Kiillotus suoritetaan karkaistulle betonille. Päällysteen lujuus ja kestävyys riippuvat valitusta sementtimerkistä. Täällä periaate toimii - sitä korkeammat ovat paremmat.

Nestemäistä sementtilaastia levitetään 2-3 viikkoa kestävään betoniin, minkä jälkeen se tasoitetaan.

Sokean alueen lämpöeristyksen tekniikan ansiosta lisäsuojaa syntyy maaperän jäädyttämistä varten sekä perustaksi että baseball-radalle. Erityinen lämpöeristysmateriaali sijaitsee alemman ja ylemmän kerroksen välissä.

Sokean alueen eristysrakenne

Sääntelyvaatimusten tiukan noudattamisen vuoksi kotimaan toimintakautta lisätään, ja mukavat elinolot luodaan. Muuten talon polku ei suorita toimintoja, joilla vedetään vettä säältä. On pidettävä mielessä, että lämpösuojausmenetelmän käyttö lisää sokean alueen kasvua.

Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä kerrotaan säätiön sokea alueesta.

Sokea alue TISE-tekniikalla

TISEN pohjan laitteessa sokea alue on varmasti tehty. Säästöt tällä tekniikalla ovat merkittäviä: ei ole viemärijärjestelmää, ei myöskään tarvetta kudontaan leikkausliuska ja zabirki. Tällaiset toimet eivät tuota minkäänlaista hyötyä, vaan aiheuttavat vain lisäkustannuksia.

Rakennuksen alemman osan viimeistely TISEn pohjalla toteutetaan useilla eri tavoilla:

kellari on peitetty sivuraide, luonnollinen tai keinotekoinen kivi.

Yksi vaihtoehdoista talon kellarin ja sokean alueen viimeistelyyn

Päätehtävä sokean alueen luomiseksi TISEn perustamiselle on oikea valinta vanerivalmisteelle. Levyillä on oltava hyvä kosteudenkestävyys ja niillä on oltava talvikauden aikana nouseva luiska, joka tuhoaa kellarin vuorauksen.

PSP-levyjä (sementtiä sitovia lastulevyjä), arkki liuskekiviä, posliinista (mieluiten käytettyjä) ja mitä tahansa muuta kosteutta kestävää materiaalia sopii parhaiten. Kiipeily sokean alueen kanssa ja liukuminen grillata pitkin, rakenne sulkee grillauksen ja maan välisen raon. Ylemmällä tasolla oleva koukku voi olla pari senttimetriä grillata- misen alareunan yläpuolella tai nousta korkeammalle (riippuen paikan topografiasta ja pohjan korkeudesta).

Sokean alueen valmistukseen käytettävät materiaalit

Käyttämällä prisolnoy-raitaa lukuun ottamatta betonia voidaan käyttää muita rakennusmateriaaleja:

päällystys ja muut.

Vihje! Valittava materiaali riippuu suoraan maaperän ominaisuuksista, itse rakennelmasta, omistajan toiveista. Kunkin päällysteen työllä on omat ominaisuutensa, se edellyttää rakennuskoodin ja sääntöjen noudattamista.

Videon kuvaus

Visuaalisesti sokea alue ja sen ominaisuudet, katso seuraava video:

Yhteenvetona - milloin tehdään sokea alue kotona

Yhteenvetona edellä on selvää, miksi sinun on tehtävä sokea alue rakennuksen ympärille. Baseball-raita on järjestetty epäonnistuneesti SNiP: n mukaan ja siihen kuuluvat seuraavat toiminnot:

kosteuden ja maaperän turvotus;

esteettisten indikaattoreiden kasvu;

lukuisia koristeellisia ratkaisuja.

Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä artikkelissa lukee sokea alue kotona.

Talon ympärillä oleva sokea alue on oikea laitetekniikka, parametrit ja laskelmat

Geologisten ominaisuuksien vuoksi talo on alttiina ulkoisille tekijöille paitsi ilmakehästä myös maaperästä. Talon ympärillä oleva sokea laite on yksi monimutkaisen suojelun vaiheista, mikä suojaa rakennusta luonnon ilmiöiltä (sade, sula, pohjavesi). Katto- ja viemäröintijärjestelmä suojaa seinät ja talon itse vedestä, mutta sedimentit virtaavat maahan rakennuksen lähellä ja tuhoavat säätiön. Mikä on sokea alue? Miksi tarvitset säätiön sokean alueen, mikä on sen tarkoitus ja miten se tehdään itse?

Mikä on sokea alue kotona

Sokea alue on katto talon kehällä, joka on suunniteltu suojaamaan säätiötä, kellarista ja kellarista vettä. Se on valmistettu vedenpitävästä materiaalista, jonka pohjalla on kaltevuus.

Miksi tarvitsemme sokean alueen talon ympärille (toiminto):

 • hydro-barrier - rakennuksen perustuksen suoja kosteudelta. Ensinnäkin sadevesi ja sula vesi ohjataan pois pohjasta sokean alueen avulla. Lisäksi sokean alueen läsnäolo antaa lämmöneristysominaisuudet perustukselle;
 • mukavuus - sokea alue voidaan käyttää kävelytie talon ympärillä. Leveä sokea alue voi olla perustana levähdysalueen tai terassin järjestämiseksi talon lähellä. Oikean kuormituksen laskemisen avulla on mahdollista järjestää auton tai sen pysäköintialueet sokea pitkin;
 • Estetiikka - sivuston ja lähialueiden suunnittelu, mikä antaa täydellisen rakenteen.
 • sokea alue vakauttaa ilmakaasujärjestelmän pohjan ympäröivässä maaperässä. Maaperän koostumus sisältää aina happea, joka on välttämätön kasvien kasvulle ja maaperä-mikro-organismin elintärkeän aktiivisuuden kannalta. Suuret tuholaiset myös luovat kulkuteitä ilman sisäänpääsyn maaperään;
 • poistaa mahdollisuuden vahingoittaa säätiötä maaperän pakkasen talteenoton vuoksi. Se johtuu siitä, että kylmäkauden aikana maaperässä pakastettu vesi lisää tilavuuttaan. Maaperän turvotus sinänsä ei aiheuta uhkaa, mutta se luo merkittävän lateraalisen kuormituksen talon perustalle, mikä voi johtaa talon perustan vääristymiseen, mikä lopulta johtaa sen seisomaan rakennuksen tuhoamiseen. Näin sokea alueen laite mahdollistaa tasaisemman kuormituksen jakamisen.

Tyypit sokea alue talon ympärillä

Kun otetaan huomioon, että sokea alueen toiminta-ajan on oltava yhtä suuri kuin itse rakenteen toiminta-aika, erityistä huomiota on kiinnitettävä rakennettavan materiaalin valintaan.

Käytännössä on olemassa useita lähestymistapoja sokea alueen valmistukseen, mutta yleensä se luokitellaan joko kova tai pehmeä.

1. Betoni sokea alue

Sokea betonialue on valtaosassa tapauksista. Betoni - luotettava, ajan testattu ja useampi kuin yksi sukupolvi käyttäjämateriaalia. Käytännössä jokaisella ihmisellä on käsitys siitä, miten tehdä konkreettisia päällysteitä. Ja tuntemalla sen täyttymykset, voi tehdä työtä omilla käsillään.

Laite on betonirakenne

2. Asfalttipäällyste

Sitä käytetään suuremmassa määrin monikerroksisten rakennusten perustan suojelemiseksi. Tämä johtuu kahdesta tekijästä. Ensinnäkin puristusmateriaalin monimutkaisuus (vaatii paljon työtä). Toiseksi, jotta asfaltti pysyisi valukelpoisessa kunnossa, sen lämpötilan pitäisi olla noin 120 astetta. Hyväksy, on vaikea tehdä sokea asfalttialue ilman erikoislaitteita. Kolmanneksi asfaltti kuumennettaessa aiheuttaa haitallisia epäpuhtauksia, ja siksi hyvin harvat käyttäjät ovat valmiita korvaamaan maatilan puhtaan ilman tyypillisellä kaupunkien tuoksulla.

Asfalttipäällyste

3. Kattotiilet

Se kuuluu luokkaan kova, koska laatta asetetaan konkreettiseen ratkaisuun. Koska verhousmateriaali käytti klinkkerilevyjä, se vastusti ulkoisia vaikutteita. Tämä sokea alue selviää hyvin toiminnoistaan, mutta klinkkerilevyn kustannukset ovat korkeat. Siksi sen analogiset betonipäällystyslaatat yleistyivät.

Keraamisten laattojen jalkakäytävälaite Klinkkerilevyjen jalkakäytävä

4. Sokea alue päällystyslaatikoista (päällystyskivet)

Suhteellisen uusi suunta laitteen suojaamaan säätä veden altistumiselta. Riippumatta materiaalin uutteesta (tai aikaisemmin, koska se on kivitystuen prototyyppi - halvempi analogi), asettamalla päällystyslaatat omiin käsiisi ei aiheuta erityisiä vaikeuksia.

Jalkakäytäväpäällyste Jalkakäytäväjalkakäytävä

5. Soran (murskatun) tai luonnonkiven sokea alue

Soraaukko (mukulakivi, roski kivi) ei ole tullut suosittua useista syistä: murtumisen monimutkaisuus, liikkuvuuden haitat, tarve korjata pinnoitetta jatkuvasti (se voi heikentää järjestäytynyttä vedenpoistoa), rikkaruohojen itävyyden mahdollisuutta. Sokea alue kivi on hyvä vaihtoehto, mutta monimutkaisempi asennus ja korkeat kustannukset verrattuna laatta.

Sora-alue sora (raunio) Sokea kivialue (mukulakivi)

6. Piilotettu sokea alue talon ympärillä

Tässä tapauksessa etumateriaali on maaperä, jolla voit kasvattaa ruohoa, kukkia, tehdä kukkapenkkeja. Piilotetun tyyppinen sokea alue toteutetaan yleisen periaatteen mukaisesti: maan yläkerros poistetaan, vedeneristyskerros, hiekkakerros ja rauniot peitetään. Ero on se, että kakun pää on peitetty geotekstiilillä tai PVP-kalvolla, jonka päälle maa kaadetaan. Ei ole toivottavaa käydä piilotettua sokea aluetta pitkin, on olemassa vaara vahingoittaa profiilikalvoa ja pyyhkiä ruoho. Mutta oikein toteutettu, se toimii uskollisesti pitkään.

Piilotettu sokea alue, jossa on nurmikko.

Minkälainen jalkakäytävä on parempi - laattoista tai betonista

Jokaisella tällaisella sokea-alueella on omat edut, haitat ja rakenteiden ominaisuudet. Tilastojen ja katsausten mukaan nykyisin suosituimpia (useimmin käytettyjä) sokeita alueita, jotka on täytetty betonilla ja laatoitettu. Siksi on oikein harkita artikkelin sisällä, mikä on parempaa, konkreettisia tai päällystyslaatat sokeille alueille?

Monet päälliköt ja käyttäjät kysyvät tästä kysymyksestä. Käytännön käyttökokemus osoittaa laatan tehokkuuden. Edut ovat seuraavat:

 • kyky luoda kiinteä, kestävä ja vakaa sokea alue. Samaan aikaan betonirakenteen eheyden varmistaminen on paljon vaikeampaa kuin kaakeloitu;
 • ylläpitoa. Laatta voidaan purkaa kokonaan tai osittain. Niinpä sokea alueen korjaaminen tai munivien viestien korjausmenetelmä yksinkertaistuu huomattavasti. Betonin tapauksessa on tarpeen tuhota osa sokea alueesta, hävittää betonijakeet ja palauttaa sen jälkeen uudelleen sen palauttamiseksi. Poista laatan uppoaminen tai korvaa viallisen elementin laatat sokea alue ei ole vaikea eikä vie paljon aikaa. Ja mikä tärkeintä, laatta voidaan käyttää uudelleen;
 • luotettavuutta. Laatoitettu sokea alue poistaa veden hyvin, koska suuri määrä saumoja. Tämä viittaa siihen, ettei se ole epämuodostunut veden talteenoton tai jäätymisen seurauksena. Vettä, joka on jäätynyt betonirakenteen pinnalle, voi aiheuttaa materiaalin paikallista halkeilua. Aluksi nämä halkeamat eivät ole uhka, mutta jokainen myöhempi tulva aiheuttaa halkeaman laajentumisen ja sokean alueen romahtamiseen.

  Toinen vivahde - sokean alueen risteyksen paikka taloon. Kuten tiedetään, sokea alue ei saisi muodostaa yhtä rakennetta perustuksista (ei pitäisi olla yhteydessä siihen). Maaperän liike, jäädytys- / sulatusjaksot johtavat väistämättä tällaisen kytkimen murtumiseen. Asettelu laatat helpompi tarjota tarvittava tekninen kuilu. Lisäksi betonin tuhoutuminen esiintyy useimmiten sen risteyksen sijasta säätiöön tai kellariin (sokea alue lähtee);

 • kellarieristys Maanpäällystyslaattojen tekniikka mahdollistaa useiden kerrosten järjestämisen, sis. saven käyttö ja eristysmahdollisuus. Eristetty pohjakerros on pohjakerroksen, kellarikerroksen, lisäsuoja, joka vähentää lämpöhäviötä ja johtaa lopulta talon lämmitykseen säästöihin;
 • lasketaan korkin korkeus. Jos kovaa kaihtotilaa (betonista valmistettu), alustan vähimmäiskorkeuden on oltava vähintään 500 mm. Pehmeällä (laatta, mukulakivi, sora, luonnonkivi) 300 mm korkeus riittää. Tämä vähentää laitteen peruskustannuksia.
 • työn suorituskyvyn yksinkertaisuus, lujittavan kehyksen puute, jätteiden vähyys, työn vähäinen pölyisyys;
 • pohjaan lisätyn vedenpitävä sokea alue. Betonipäällyste suojaa pohjaa vain pintaveden (sateen tai sulatetun veden) vaikutuksesta, savi-hydraulinen lukko, joka on valmistettu muodostamalla tyynymallin päällystyslaattoille, auttaa suojaamaan pohjan pohjavedestä;
 • enemmän esteettisiä, verrattuna betonirakenteeseen, ulkonäköön. Erilaisia ​​muotoiluvaihtoehtoja, malleja, kokoja ja värejä voit luoda ainutlaatuisen sokea alueen.

Suurin etu, joka johti betonin käyttämiseen sokean alueen materiaalina, on edullinen. Päällystyslautojen ja materiaalien hankinta sen asennukselle maksaa enemmän, vaikka asennat omat kädet.

Yksityisen talon sokean alueen kustannukset

Jotta emme ole perusteettomia, esitämme lyhyen vertailevan kuvauksen, ts. ilmoitamme taulukossa sementti- ja päällystyslautojen sokea. Kaikki hinnat vuonna 2015, likimääräiset, esitetään tarkistettavaksi budjetoinnin suuntaviivoina.

Sokea alue talon ympärillä - teemme sen itse SNiP: n ja muiden vaatimusten mukaisesti

Sokea alue on yksinkertainen, mutta samalla erittäin tärkeä elementti jokaiselle talolle. Jotkin säännöt ovat siis välttämättömiä järjestämisessä. Jotta voimme auttaa tässä asiassa, katsomme, miten sokea alue voidaan tehdä eri materiaaleista kaikkien normien ja vaatimusten mukaisesti.

Ensinnäkin katsotaan, mikä toiminto sokea alue suorittaa ja onko mahdollista ilman sitä. Joten, tämä rakennuselementti on itse asiassa kehys, asetettu maahan ja kellarikerroksen vieressä. Visuaalisesti se muistuttaa säännöllistä kävelytietä, joka on tehty hieman talon puolelta. Tämän kaltevuuden ansiosta sokea alue poistaa veden pohjasta.

Kuten tiedätte, "pisara kuluttaa kiven." Näin ollen talon ympärillä oleva sokea alue kasvattaa suuresti säätiön elämää ja siten koko taloa. Itse asiassa tämä on sen päätehtävä. Lisäksi se pystyy suorittamaan lisätoimintoja:

 • lämpöeristys - tämä auttaa neutraloimaan maaperän heikkenemisen vaikutuksen säätiöön;
 • koristeellinen - sokealla alueella talo on täydellinen ja houkutteleva ulkonäkö;
 • vakauttaa - vakauttaa maaperän kaasujärjestelmän talon ympärillä, toisin sanoen estää hapen pääsyn maaperään pohjan lähellä. Tästä johtuen kasvit eivät itä.

Lisäksi sokea alue voi toimia polulta, kuten usein tapahtuu. Edellä olevasta on helppo päätellä, että teoriassa taloa voidaan käyttää ilman sokeata aluetta, mutta tämä vaikuttaa suuresti sen kestävyyteen eikä parempaan.

Jotta sokea alue pystyy tehokkaasti ratkaisemaan sille määrätyt tehtävät, on noudatettava järjestelyn perussääntöjä. Ensinnäkin sinun on syytä syventää rakennetta. Tosiasia on, että pääosa siitä on kentällä eikä pinnalla, kuten monet aloittelijat ajattelevat. Sokean alueen syvenemisasteen ei tulisi ylittää puolta maaperän jäädyttämisen suunnittelusta. Näin sokea alue voi "pelata" maan kanssa, mutta samalla olla menettämättä kosketuksen säätiön kanssa.

Toinen tärkeä näkökohta on sokean alueen lisävesieristys. Näihin tarkoituksiin vesieristysmateriaali asetetaan pohjan pohjalle, joka asetetaan pohjalle. Pehmuste koostuu useista kerroksista hiekkaa ja murskattua kiveä asetetaan vedenpitävyys. Jotta vältetään irtotavaran siirtyminen, tyynykerrokset vahvistetaan geotekstiilillä. On sanottava, että säätiön monikerroksinen laite on suhteellisen uusi ratkaisu, joka vähentää huomattavasti kustannuksia ja yksinkertaistaa rakenteen rakennetta.

Tyynyn päälle asetetaan peite. Riippuen jälkimmäisen tyypistä, sokeat alueet on jaettu kolmeen tyyppiin:

 • jäykkä - tarkoittavat monoliittista betonia, asfaltti- tai sementtipohjaista pinnoitetta;
 • puolijäykät - tällaiset ovat sokeita alueita, jotka on päällystetty päällystyslaattoilla tai muilla palamateriaaleilla;
 • pehmeä (löysä) - on tehty raunioista, sora, kiviä tai muuta irtotavarana, joka kaadetaan tyynyn päälle.

Minun on sanottava, että kattavuuden valinta riippuu paitsi maisemasuunnittelusta ja mieltymyksistäsi, mutta myös muista tekijöistä. Esimerkiksi sementti-nestemäinen päällyste ei sovellu maaperän talteenottoon, sillä ensimmäisen talven jälkeen se repeytyy ja tulee hyödytön. Jos haluat suojata sokean alueen, on suositeltavaa käyttää kovaa pinnoitetta.

Riippumatta siitä, millaista pinnoitetta käytät, sokea alueen laite alkaa tyynyvalmistelun valmistelusta, ja se on aina sama. Ensinnäkin sinun on päätettävä sen leveydestä. SNiP 2.02.01-83 mukaan sokea alue ja näin ollen turvatyyny tulisi ulottua vähintään 200 mm: n etäisyydelle katon yli, ja sen leveyden on oltava vähintään 700 mm.

Sitten, kun olet päättänyt leveydestä, sinun on tehtävä merkintöjä talon kehällä. Merkitsemällä kaivanto kaivetaan, ts. sen on vastattava sokean alueen leveyttä. Kuten edellä mainittiin, kaivannon syvyys on puolet maaperän jäädyttämisestä. Tuloksena olevan ojan pohjalle asetetaan savi kerros 15-20 senttimetriä paksua - tämä on ylimääräinen vesitiiviste. Savi on painettava ja tasoitettava huolellisesti, ja kaltevuuden tulee olla noin 8-12 cm per metri. Sitten kaivanto peitetään vedeneristysmateriaalilla, esimerkiksi voit käyttää polypropeenikalvoa tai jopa useita kerroksia kateaineita. Pääasiassa on, että vedenpitävyys kääritään senttimetrin pohjalle 10: lle, samoin kuin kaivon seinälle rankkasateille.

Voit kiinnittää vedenpitävyyden reunan säätöön kiinnittämällä sen raiteen tai kulman.

Vedenpitävyys täytetään hiekalla, jonka paksuus on vähintään 3 cm. Hiekka on myös tasoitettava. Geotekstiilit asetetaan hiekalle ja kääritetään kaivon seinämän ympärille. Tämän jälkeen kaadetaan noin 9-10 cm: n paksuinen kerros, jonka päälle on kaadettu varovasti. Kun tämä muodostaa 5-7 cm: n kaltevuuden metriä kohden. Tässä vaiheessa tyyny voidaan sanoa olevan täydellinen. Muut toimenpiteet riippuvat materiaalista, jota käytetään sokea pinnoitteena. Ainoa asia, jos et aio tehdä sademetsää sokean alueen ympärillä, sinun on tehtävä salaojitus ympärilläsi.

Jätehuollon järjestämiseksi on tarpeen kaivaa oja pöydän senttimetrin pinnan alapuolella 30: een. Oven pohjasta tulee peittää geotekstiili, kankaan reunat on jätettävä 35 cm: n etäisyydelle. Sitten kaatetaan kerros ja upotetaan putket. Yläputket ovat myös päällystettyjä kerroksella, ja ne on kääritty geotekstilien vapaiden päiden kanssa. Valmis tyhjennysviemärit on saatettava hyvin varusteltuihin tai niihin liittyviin myrskyjäteviemäreihin, mikäli tietenkin ne ovat käytettävissä.

Aluksi tarkastelemme, miten sokea päällystys tehdään päällystyslaatat, sillä tämä on yksi yleisimmistä vaihtoehdoista. Työ tulee aloittaa geotekstilien asettamisella törmäysreikien päälle kiertymällä kaivon seinään. Asenna sitten jalkakäytävä sokean alueen reunan ympäri. Tee näin kaivaa ura pitimen reunan leveydeltä ja täytä se sementtilaastilla. Jalkakäytävä voidaan sijoittaa suoraan tuoreeseen laastiin, niin että se on hieman konkreettista.

Jos haluat pysäyttää tasaisen, vedä johto sokean alueen reunaa pitkin ja kohdista reunakappaleet pitkin sitä.

Sitten geotekstiili täytetään hiekkakerroksella, jonka paksuus on vähintään 6 mm. Hiekka on väistämättä särkynyt, ja on toivottavaa poistaa se vedellä, mikä tekee siitä paremman kondensoitumisen. On sanottava, että jos käytät päällystyslaatat, vedenpoiston toiminta kokee täysin vedenpitävälle kalvolle. Siksi päällyskerroksen kaltevuus ei voi tehdä. FEM-levyjen asennusprosessi on vakio - voit asettaa laatat hiekalle ja kohdistaa keskenään sekä vaakasuoraan tasoon.

Täällä itse asiassa kaikki tällaisen sokean alueen vivahteet. Minun on sanottava, että tämän järjestelmän mukaan se toteutetaan paitsi päällystyslaattojen lisäksi myös päällystystuilta. Ainoa asia, jälkimmäinen, toisin kuin laatta, on haudattu vähän hiekkaan.

Jopa helpompi tehdä sokean alueen raunioista. Itse asiassa se suoritetaan samalla tavalla kuin tyyny. Mutta raunion kerroksen pitäisi olla paksumpi, ts. sen paksuuden tulee olla yhtä suuri kuin murskattujen kivikerrosten paksuus sekä hiekkakerroksen paksuus ja päällystekerroksen paksuus. Tulos on noin 20 senttimetriä. Runkojen pinta tasoitetaan vaakatasossa. Rinteessä ei myöskään ole mitään syytä tehdä soraa jalkakäytävälle.

Kuten näette, pehmeän kaihtimen järjestäminen on nopeaa ja yksinkertaista. Kuitenkin se on useita haittoja - se on hauras ja ei hyvin esillä ulkonäkö. Kuitenkin, jos maisemasuunnittelu on sisustettu sopivaan tyyliin, niin kivi- tai jopa tavallinen rauniot rakennuksen ympärillä voivat näyttää melko hyvältä.

Lähes likimain myös sokea alue valmistetaan ylemmän sementti-nestekerroksen kanssa. Ero on siinä, että kerrostuskerroksen pitäisi olla muutaman senttimetrin pienempi, koska tämä paksuus otetaan tasoittain. Kaatoraudoitusta varten vaaditaan muottilaatua sokean alueen reunalla. Yleensä se on valmistettu levyistä, vanerista tai OSB: stä. Tärkeintä on korjata se laadullisesti siten, että muotti ei muutu laastin kaatamisen yhteydessä. Tätä varten voit käyttää tukia ja telineitä.

Säätiön sivulta tiiviste on asetettava ennen kaatamista, joka on vastuussa termoverkon laitteesta ja sen tiivistämisestä. Useimmiten näihin tarkoituksiin käytetään tavallista vaimentavaa nauhaa, joka on tehty polyetyleenivaahdosta. Sementti-hiekkalaasti, jonka merkki M200 on noin 3 cm paksu, kaadetaan rauniolle. Kun laasti alkaa asettaa, se rautaistuu, so. ohut kerros sementtiä kaadetaan ylhäältä ja hierotaan massalla. Tämän toimenpiteen ansiosta sokea alue muuttuu tasaisemmaksi ja kestävämmäksi.

Kuivaa sementtiä hiotettaessa on toivottavaa peittää sokea alue tummalla kalvolla, koska silitys kypsyy paremmin ilman valoa. Jotta kuivauksen aikana sokea alue ei halkeile, ensimmäisinä päivinä se on ruiskutettava vedellä joka päivä.

Kestävin ja kestävä on betoninen sokea alue. Valmistuksen valmistusprosessi alkaa hiekkavyöhykkeen valmistamisella, kuten ennen kuin päällystyslaatat on tehty. Sitten ympäryksen ympärillä muotti on asennettu samalla tavalla kuin edellisessä tapauksessa. On suositeltavaa asentaa noin 15 mm: n paksuiseen puupaneeliin asennetut liitosputket ennen vahvistamisen asentamista. Kompensoijat tulisi sijoittaa kohtisuoraan sokea alueeseen, ts. säätiön ja muottien välillä. Tasojen välinen etäisyys ei saa ylittää 2,5-3 metriä.

Koska nauhat jäävät betonin paksuuteen, niitä on ensin käsiteltävä suojaavalla antiseptisellä ja bitumimuovilla. Tämän vuoksi ne kestää yli kymmenkunta vuotta. Kun asennat kompensaattoreita, yritä kohdistaa päät samaan tasoon 10 cm: n kaltevuusmittarilla. Tämän seurauksena säleet toimivat myös ohjeina.

Kun olet asentanut muottipesän, seinään asennetaan vaipan nauha ja vahvistetaan vahvistusverkkoa. Sen optimaaliset mitat ovat 100x100x4 mm. Pidä mielessä, että verkon ei pidä päätyä tyynyyn, joten sinun pitää laittaa erityiset telineet tai pienet kivet sen alle. Muutoin verkko ei suorita toimintojaan. Tämän jälkeen konkreettinen työ alkaa. Ensinnäkin sinun on valmisteltava ratkaisu seuraavista ainesosista:

 • Sementtilaatu ei ole alempi kuin M400 - 280 kg;
 • murskattu kivi - 1400 kg;
 • hiekka - 840 kg;
 • vesi 180-200 l.

Haluaisin muistuttaa, että sementti sekoitetaan ensin hiekkaan, sitten lisätään vesi ja täyteaine. Ratkaisu on erittäin kuiva, mutta älä anna sen häiritä sinua. Tämä sakeus on tarpeen, jotta betoni voi pitää vaaditun kallistuskulman. Täyttö täyttyy osissa. Kun suoritat tämän menettelyn, älä unohda betonipintaa. On suositeltavaa käyttää tähän tarkoitukseen erikoislaitteita, mutta jos ei ole olemassa, voit käyttää vahvistuspalaa. Käämityksen aikana yritä siirtää vahvistusverkkoa, koska se vähentää betonin voimakkuutta.

Sokean alueen täyttämisen jälkeen laajenemisliitokset voidaan jättää pois rakennustiivisteestä estääksesi kosteuden tunkeutumisen niihin. Liuoksen asettamisen jälkeen on toivottavaa valmistaa silitys, kuten yllä on kuvattu. Älä unohda, että ensimmäisten päivien aikana betonirakenteen pintaa on kostutettava vedellä.

Sokean alueen eristys voi olla tarpeen seuraavissa tapauksissa:

 • talossa on lämmitetty maanalainen tila (pohjakerros tai kellari) - tässä tapauksessa eristys vähentää lämmön menetystä;
 • talo on rakennettu talvimaahan - eristys estää maaperän jäätymisen;
 • useita kertoja vuodessa, jäätymisen syvyys voi ylittää SNiP: n suunnitteluarvon, ts. maa jäätyy pohjan perustalle.

Kuten yllä mainittiin, on parasta suorittaa eristys betonirakenteen alla - tämä saa aikaan suurimman vaikutuksen. Mitä tulee eristyksen valintaan, optimaalinen ratkaisu on ekstrudoitu polystyreeni vaahto. Tämä materiaali ei pelkää kosteutta, kestää raskaita mekaanisia kuormia ja on erittäin kestävä. Sen ainoa haitta on korkeat kustannukset.

Voit luonnollisesti käyttää tavallista korkeatiheyksistä polystyreenivaahtoa (vaahtoa). On kuitenkin toivottavaa vedenpitävä. Mitä tulee lämpenemisen prosessiin, kaikki on melko yksinkertaista - levyt asetetaan hiekkavaihteelle ja sitten betoninen sokea alue suoritetaan tavanomaisen järjestelmän mukaisesti. Tärkeintä - on oikea antaa eristys estää ulkonäköä kylmien siltojen. Siksi saumojen eristykseen on toivottavaa käyttää tavanomaista asennusvaahtoa.

Ehkä kaikki sokeiden alueen järjestelyn tärkeimmät kohdat. Kun otetaan huomioon kaikki nämä vivahteet ja hienot yksityiskohdat, voit luotettavasti suojata säätiön kosteudelta.

Sokean alueen mitat talon ympärillä: leveyden, paksuuden ja syvyyden laskeminen

Vaikka sokea alue on melko yksinkertainen rakentamismenetelmä, hyvin harvat ihmiset voivat tehdä sen oikein.

Talon sokea alue on vaakasuora suojavaatetus, joka sopii koko rakennuksen ympärysmittaan.

Päällysteen ulkokerroksella on oltava erinomaiset eristysominaisuudet ja ilmatiiviisti yhdistetty rakennuksen kellarikerroksen tai perustuksen ulkosivuun eikä kosteutta nivelissä.

Jos talossa on lämmin kellari tai pohjakerros, silloin on suositeltavaa muodostaa lämmitetty sokea alue. Lisälämmöneristeiset lattiat suojaavat rakennusta terävästä lämpötilaveden pudotuksesta ja estävät maaperän turvotusta pohjan lähellä.

Milloin tehdään sokea alue kotona

Sokean alueen rakentaminen alkaa vasta rakennuksen rakentamisen jälkeen. Työehdot riippuvat talon ja säätiön rakentamisesta. Sokean alueen kestävyys - sen rakentamisen teknologiasta.

Jotta sokea alue ei häipyisi eikä vaadi kiireellisiä korjauksia, on tärkeää, että maaperän suojus tampataan hyvin tai odottaa, kunnes se tiivistyy ja asettuu yksin.

Tätä sääntöä on noudatettava perustuksissa, joissa on suuri syvyysnauha ja monoliittinen nauha. Kun rakennus on pystytetty matalalla nauhamaisella pohjalla, sokea alue voidaan kiinnittää välittömästi kovan kelloseinän vieressä olevaan tiheään maahan.

Sokean alueen leveys talon ympärillä

Sokean alueen leveys lasketaan seuraavien olosuhteiden perusteella:

 • Maaperä;
 • Rakennuksen katon rungon ulokkeiden leveys;
 • Rakenteen toiminnalliset ja ulkoiset ominaisuudet.

Myös sokean alueen leveys vaikuttaa maaperän samentumisasteeseen. Tämä indikaattori määritetään erityislaboratorioissa. Kaikkien savipohjaveden maaperä pidetään eriasteisina.

Rakennuskoodien mukaan tällaiset maaperät luokitellaan kahteen tyyppiin:

 1. Ensinnäkin: maaperällä on mekaanisia ominaisuuksia, joissa kerroksia ei paineta omaa painostaan ​​tai korkeintaan 5 cm, useimmissa tapauksissa sumentuminen tapahtuu ulkoisten kuormitusten vaikutuksesta;
 2. Toiseksi: maaperän mekaaniset ominaisuudet mahdollistavat kerrosten vetämisen paitsi ulkoisten kuormien vaikutuksesta, myös oman painonsa vaikutuksesta 5 cm: n tai enemmän.

GOST: n mukaan ensimmäisen istuinkategorian maaperän sokean alueen leveys lasketaan vähintään 1,5 metrillä ja toisella - vähintään 2 metrillä.

Maaperän typologiaa voidaan määrittää riippuvuudella tarkastelemalla aikaisempia rakennusteknisiä rakenteita ja tilaa. Tarvittavat tiedot voidaan kerätä myös maaperän maaperän teknisistä ja geologisista tutkimuksista.

SNIP: n vähimmäisleveys


Normaalilla laakerialueella sijaitseville rakennuksille rakennusmääräysten mukaan vähimmäisleveys sokea alueelle on 0,8-0,0 metriä. Samaan aikaan on otettava huomioon, että pienin leveys ylittää katon karkeuden 20-30 cm.

Mikä pitäisi olla sokea paksuus?

Laadukas sokea alue valmistetaan useassa vaiheessa. Kasvikerros poistetaan ensin. Maaperän syvyys riippuu talon rungon leveydestä.

Jos kasvikerroksen paksuus on puoli metriä, sinun on poistettava puoli metriä, jos tämä kerros on suurempi, esimerkiksi yksi metri, niin sinun on poistettava maata yhdellä metrillä.

Maaperän vähimmäispaksuus, joka on poistettava sokean alueen sijoittamiseksi, on noin 40 cm. Kun maaperän pintakerros on poistettu, tiheämpiin savi- tai kalkkikivikerrokselle asetetaan hiekkaa, saviä tai hienoa murskattua 5-15 cm paksuista murskakiviä. hydro- ja termiset suojapinnoitteet.

Viimeistelyaineina käytetään yleisesti asfalttia, asfalttibetonia tai sementtiä. Työn määrän, sokea alueen ja sen alueen kustannusten määrittämiseksi alustakerros (pohja) lasketaan kuutiometreinä ja ulompi lattia on neliömetreinä.

Sokea korkeus


Sokean alueen korkeus ympäröivän talon ympärillä ei ole tärkein suunnitteluparametri, ja se on vähäisemmässä määrin normalisoinut rakennusstandardeja. Pinnan kaltevuuden vuoksi tämä arvo on epätasainen suhteessa sivuihin.

Sokean alueen pienin korkeus ulkoreunalla tulee olla 5 cm maan pinnasta, sokean sivulta sokean alueen korkeus nousee 1 - 20 cm riippuen valitusta rinneesta.

Sokean alueen kaltevuuden SNIP-normit

Sademäärän poistamiseksi ja pohjapohjan suojaamiseksi sokea alue on suunniteltu kaltevuuteen, kun taas pinnoitteen paksuus kellarikerrokseen on enemmän kuin vastakkaisella puolella. Rakennuskoodien mukainen kaltevuus on vähintään 10 ppm rakenteen suunnassa. Toisin sanoen kullekin mittarille sokean alueen leveydelle laskettu kaltevuus on vähintään 1 cm. SNIP: n mukainen suurin kaltevuusarvo on enintään 10 cm kutakin sokea ikkunan mittaria kohti.

On suositeltavaa järjestää vedenottoaukot - kourut sokea alueen ulkokehällä. Tämän mallin ansiosta sedimentit poistetaan rakennuksesta turvallisella etäisyydellä ja siten rakenteen elämä kasvaa merkittävästi (lisätietoja talon vedenpitävyydestä talon ympärillä, voit oppia tästä artikkelista)

Katso videota siitä, miten tehdään sokea alue talon ympärillä: