Kuinka rakentaa oma vaahtoblock-autotalli? Rakentamisen vaiheet, laskenta, piirustukset ja valokuvat

Kuljettaja ei ole ammatti. Tämä on elämäntapa, eräänlainen filosofia, asema. Tämä on tapa nähdä maailma. Omistajansa auto on lähes perheenjäsen ja varmasti tärkeä osa elämää. Ja se ratsastaja on huono, että hän humaa hevoselleen.

Istuu pyörän takana, kuljettaja tuntee autonsa - ja luottaa häneen. Jotta kumppanisi ei menisi epäonnistumaan, sinun pitäisi huolehtia hänestä.

Ja yksi turvallisuuden, mukavuuden ja mukavuuden lupauksista seuraa - oikea työn taso -, joka on meidän rautahevostamme. Rakentaa tämä, muuten näyttää mahdottomalta toteuttaa perheen mestarillinen pää, kädet, kuten ihmiset sanovat, "oikeasta paikasta". Jopa ilman palkkatyöntekijöiden osallistumista.

Artikkelissa puhumme siitä, kuinka rakentaa vaahtolohkojen autotalli omilla kädillä säältä kattoon ja kuinka paljon vaahtoblokkia tarvitaan autotalliin.

Miksi tämä tavara?

Vaahdolohko tai hiilihapotettu betoni on moderni materiaali, jota erottelee matala massaindeksi ja joka on erittäin yksinkertainen käsittelyssä. Hänellä on kuitenkin useita positiivisia ominaisuuksia, kuten:

 1. Kunkin lohkon matala massa, mikä mahdollistaa työnkulun huomattavan helpottamisen.
 2. Erinomainen ominaispaino pinta-alaa kohden. Yksikön kuorma on tasaisesti jakautunut koko pinnan tasolle, mikä johtaa rakenteen kovettumiseen.

Ja silti et voi käyttää murskainta - siksi riski saada rikkoutunut tiili tai leikkaava pyörä silmään minimoidaan - samoin kuin sähköiskun vaara.

 • Erinomainen lämmöneristys. Tämä tarkoittaa sitä, että aamulla "jääisellä talvikaudella" voit "päästä ulos metsästä".

  Todennäköisyys käyttää sanontoja "Hei, se ei käynnisty, työnnä vaan" ja "Kyllä, odota 5 minuuttia, se lämpenee", myös minimoidaan.

 • Korkea saatavuus. Voit ostaa vaahtolohkon missä tahansa rautakaupassa.
 • Sitä myydään siellä erikokoisina, siististi kuormalavoille ja lasketaan huolellisesti.

  Ja yksinkertaisen laskutoimituksen jälkeen voimme laskea tarkat lohkojen lukumäärät autotallin rakentamiseksi omilla kädillä, mikä tarkoittaa, että meidän on maksettava täsmälleen niin paljon kuin on tarpeen. Ei penniäkään enää.

  Tämän lisäksi vaahtoblokissa on haittoja:

  1. Kireys. Jos olet ajatellut rakentavan vaahtoblock-autotallin, sen suunnittelussa on ensimmäinen ajatus ilmanvaihtojärjestelmästä. Kosteus kerääntyy "estettyyn" tilaan, mikä voi johtaa seuraaviin:
   • Sienten esiintyminen. Ensinnäkin niiden itiöt ovat äärimmäisen haitallisia ihmisen hengityselimelle. Toiseksi, korroosio voi alkaa pesäkkeiden kehittymisen alueella, mikä johtaa lopulta vaahtoblockin murtamiseen. Ja muutama vuosi myöhemmin, omien käsiensa pystyttämät autotallit voivat olla kuin korttitalo - ja on hyvä, jos et ole tuolla hetkellä. Ja myös Bucephalus.
   • Vahvistetaan ystävälliset suhteet sinun ja autopalvelun työntekijöiden välillä, jotka olette halunnut auton ylläpidosta. Miksi? Kuvittele - ajo etäisyydeltä, moottorista ja koko mekanismista, on kuuma ja lyö pyöriä. Tulet kotiin, auto - autotalliin hän - keittoa hapankermaa.

  Ja kuuma hevonen menee märkään huoneeseen, jossa on raikasta ilmaa. Ja metalli alkaa hapettaa tai ruostua, pinnan rakenne, sen ominaisuudet ja ominaisuudet muuttavat arvojaan.

  Ennemmin tai myöhemmin se vaikuttaa mekanismin työhön, jossa muutokset tapahtuivat. Tästä lähtien hänen työnsä voidaan kutsua "vääriksi". Älä kuitenkaan lannistu. Voit säästää ylimääräisten autojen korjausasiantuntijoiden kustannukset, jotka ajattelevat pätevästi ilmanvaihdon kautta vaahtobllokin autotallissa.

 • Syttymisvaara on olemassa. Ja kyllä, se on outoa. Itse, vaahtoblockin pinta on tulenkestävää. Kuitenkin seisovan ilman ja väärin lasketun liiallisen paineen seurauksena se alkaa lämmetä sisäpuolelta. Sytytystapauksessa materiaali ei aiheuta vain kokonaan erittäin myrkyllisiä kaasuja, mutta myös palovammoja nopeasti.
 • Riittävän ilmanvaihdon varmistamiseksi kannattaa suunnitella vähintään kaksi ikkunaa, jotka sijaitsevat vastakkaisilla seinillä ja eri tasoilla. Alhaalla - tuloilmavirrat ylhäällä - lähtöä varten.
 • Rakennamme autotallin vaahtomuovilohkoista omilla kädillä - kuva:

  Vaahtolohkojen autotallit omilla käsillä

  Vaahtopalojen autotallin rakentaminen omilla käsillä on jaettu seuraaviin vaiheisiin:

  1. Muotoilu.
  2. Materiaalien ja työkalujen määrän laskeminen. Tässä on hankkeen kustannusten poistaminen.
  3. Asettumispinta-ala.
  4. Säätiön valmistelu ja asennus.
  5. Vedenpitävä reunus kellari.
  6. Autotallin oven rungon asennus, tasoitus ja luukku.
  7. Seinien asettaminen.
  8. Porttivarren asennus.
  9. Kattoteline:
   • poikittaisten palkkien asennus;
   • lattia;
   • vedenpitäväksi;
   • eristys;
   • kattotarvikkeet.
  10. Ulkopintainen autotalli.
  11. Sisäverhoilu autotalli.

  Materiaalit ja työkalut, joita tarvitaan vaahtomuovipyssyn rakentamiseen omiin käsiisi:

  1. Pöydän korkeus on vähintään 2 cm - puutavaran asennusta varten.
  2. Suuri, hyvin valutettu hiekka, sementti M400 - käytetään, kun kaadetaan säätiötä ja kaadetaan sitten autotallin lattia.
  3. Rebar rod, halkaisija - 12 mm. Sieltä tehdään tarvittaessa perustuksen vahvistus - käytämme sitä panssaroidulla vyöllä.
  4. Vaahtolohko 200h300h600 mm - pääseinien rakentamiseen.
  5. Vaahto lohko 100x300x600 mm - siitä levystä asetetaan väliseinät (tarvittaessa).
  6. Liima vaahtobetoniin.
  7. Levyt, joiden leveys on vähintään 4 cm, katon I-palkit.
  8. Laajennettu savi - katon eristykseen.
  9. Katemateriaali - pohjan ja katon vedenpitävyys.
  10. Murskain, lapio, kauha, betoni sekoittimet, kourut, hitsauskone, elektrodit.

  Rakentaminen olisi suoritettava kesällä tai alkusyksystä.

  Yleisimmät autotalli koot ovat 3x3x6 m ja 4x3x6 m.

  Kuinka laskea vaahtolohkojen määrä per autotalli?

  Varsinainen vaahtolohkojen koko, joka on useimmin käytetty pääseinän asentamiseen, on 200x300x600 mm, muurausosastoille - 100x300x600 mm. Vaunujen lohkojen laskeminen autotalliin, joka perustuu seinien pintaan.

  Vaahtolohkon koko autotallin rakentamiseen:

  Vaahtolohkojen autotalli - laskenta:

  Esimerkiksi seinälle, jonka pituus on 6 ja korkeus 3 m, joka on asetettu vaahtomuovilohkosta 200x300x600 mm, tarvitset:

  • seinäalue: 18 m2.
  • yhden lohkon pinta-ala: 0,12 m2.

  Kuinka paljon vaahtolohkoja tarvitsen autotallille? 3,18 jaettuna 0,12, saamme tuloksen - 150 lohkoa.

  Kun yksipuolinen rakenne on pystytetty, pääseinämän korkeuden pitäisi laskea autotallin ovesta noin 5 cm: n syvyyteen kullekin autotallin pituudelle.

  Yksinkertaistaaksesi menettelyn täsmällisen kulman saavuttamiseksi, voit tilata vaahtolohkot tietyllä kallistuskulmalla valmistajalta.

  Kuinka laskea vaahtolohko autotallissa?

  On toinen tapa. Älkää unohtako, että vaahtolohkojen autotallin rakentaminen itsellemittaiseksi ajaksi ei ole välttämätöntä - lähes jokaisella rakennustyömaalla on erityinen palvelu, joka voi nopeasti, tarkasti ja maksutta laskea tarvittavat materiaalit rakennusparametreihin tultaessa.

  Vaahtolohkojen autotallin piirustus:

  Katsotaan nyt tarkemmin, kuinka rakentaa vaahtomuovilohkareita.

  Suunnittelu, asettelu ja säätiö

  Kuinka rakentaa vaahtoblock-autotallin? Suunnittelun alkuvaiheessa on ensinnäkin otettava huomioon maaperän tyyppi ja maaperän vesitason vaihtelun kynnys - useimmiten projektin luonne ja piirteet riippuvat yleensä näistä ominaisuuksista.

  Sitten sinun pitäisi päättää tehtävistä, joita rakennettu rakenne tulee tekemään. Onko tarkastuskautta, säilytyskellari, työkalulaatikko ja muut työalueet - tämä vaikuttaa suuresti perusrakenteen ominaisuuksiin, panssaroidun vyön läsnäoloon tai sen poissaoloon.

  Reikiä ajetaan rakenteen kulmiin. Niiden välissä venyttää rakennuksen nailonkaapeli.

  Varmistamalla, että pohjaveden korkeus vaihtelee yli 2,5 metrin syvyydellä, tulisi edetä pohjan rakentamiseen:

  1. Irrota kaivon syvyys 70-90 cm.
  2. Tarvittaessa katselualue, säätiön keskelle kaivamme kuoppaa 80 cm leveä ja syvyys - omistajan korkeus + 15-20 cm.
  3. Me konsolidoimme maaperän, nukahdumme kerroksella soraa (hieno murskattu kivi) 10 cm paksu.
  4. Me nukuimme 10-15 cm paksuisen hiekkakerroksen.
  5. Kaivoja seinillä asetetaan levyjen muotti 2 cm paksuiksi.
  6. Hitsaamme kehyksen vahvikkeesta (halkaisija on 12 mm) ja laita se muottiin - tämä rakenne tulee vahvistamalla säätiötä.
  7. Valmista betoni kaatamalla säätiö. Sen valmistusta varten sinun tulee käyttää betonisekoitinta, jota ohjaa suhde: 4 hiekka lapiot, 1 M400 sementti lapio, 1,5 murskattua kiviä. Täytä kaivannon yläosa kerralla.

  Jälkeenpäin työtä suositellaan säätiön täydellisen jähmettymisen jälkeen.

  vedeneristys

  Me vedenpitävä säätö ympärille. Tätä varten voit käyttää kattohuopaa, joka täyttää täytteen pintaa kahdella tai kolmella kerroksella.

  Joskus vaahtoblokin ensimmäinen rivi asetetaan välittömästi perustuksen päälle. Tällöin laitteen kosketuspinta kostuu runsaasti vedellä. Seuraavan krs: n asettamisen aikana erityisen liiman päälle on suositeltavaa käyttää ohutta kerroslevyä.

  Porttiasennus, seinämät

  Portin runko-osien pystysuorilla sivuilla hitsataan neljä kappaletta, joiden vahvistus on 35-40 cm pitkä - on toivottavaa, että ne putoavat vaahtolohkojen liitoksille. Tuloksena oleva rakenne pohjustettu, maalattu.

  Asenna autotallin ovi.

  Tätä varten vahvistamme kehyksen kummallakin puolella olevalla puisella nyöritellä, sitten altistamme sen pystysuoraan käyttäen rakennustasoa ja asennussumua.

  Alamme rakentaa seiniä. Se alkaa kulmista, säätää 90 asteen kulmaa.

  Lohkoa asennettaessa on huomioitava 5 mm: n liitosleveys.

  On suositeltavaa käyttää erityistä liimaa tai sementti-hiekkalaatua vaahtolohkojen kiinnittämiseen.

  Erityisen liiman eristys on paljon parempi kuin ratkaisu. Tuloksena olevan muurauksen joka kolmas rivi on vahvistettu muurausverkko.

  Kulmien ikävää laskemista voidaan välttää, jos kulma- vaahtolohkot sisällytetään materiaalin järjestykseen - kannattaa keskustella tästä asiasta ostoksen yhteydessä.

  Vavat, jotka on aikaisemmin hitsattu portin runkoon, ovat upotettu vaahtolohkojen välisiin liitoksiin.

  Jumpperin asentaminen portin yläpuolelle:

  Tätä varten keitä kehys metallikulmasta, niin että se toistaa portin muodon. Sitten asennamme sisäpuolelta ylös seinien vieressä portin vieressä, jonka jälkeen rakennamme palkin metallisesta I-palkista rakennetusta rakenteesta.

  Kattoasennus

  1. Yksinkertaisen katon katon asentamiseksi I-palkit asennetaan pitkin koko autotallin pituutta monoliittisiin lohkoihin pitäen niiden välissä vähintään 80 cm etäisyydellä.
  2. Ne kiinnitetään seiniin - se tarkoittaa, että palkkien leveyden on oltava 30-40 cm leveämpi kuin autotallin leveys.
  3. Asennetuissa palkkeissa on 40 mm paksu levy.
  4. Katteen on työnnettävä vähintään 20 cm: n etäisyydellä kustakin seinistä.
  5. Laatoitamme ruberoidia levyille niin, että sen reunat ulkonevat 10-15 cm, sitten me taivuta niitä ylöspäin.
  6. Peitämme kerroksen laajennettua savea.
  7. Teemme 3-4 cm: n paksuisen päällysteen päällysteen ja peitämme sen katteen huovalla päällekkäin.
  8. Portin yläpuolelle asennetaan portille tehty visiiri tai se tehdään missä tahansa rautakaupassa.

  Ulkoinen ja sisäinen vuori

  Kun rakennat autotallia omiin käsiisi vaahtoblokkista, ulompi iho sekä sisempi ovat koristeellisempia kuin käytännöllisiä.

  Tämä johtuu siitä, että ilmastetun betonin ominaisuudet antavat tarvittavat olosuhteet sellaisinaan. Siksi monet omistajat haluavat säästää rajaamalla, jos niiden ulkonäkö ei ole tärkeä.

  Edellä mainittujen suositusten yksityiskohtainen toteutus antaa sinulle mahdollisuuden tarjota autosi omalla kodillasi, mikä varmasti helpottaa huomattavasti sen ylläpitoa ja huolellisuutta. Lisäksi itse rakennettu on aina rakkaampi - ja kunnioitettava. Kyllä, ja se on vahvempi.

  Vaahto estää autotallin laskin

  Vaahtomuovi - kevyt betonilohko. Se on huokoinen rakenne, se on suhteellisen helppo asentaa pienen painonsa ansiosta ja sillä on myös korkeat lämmöneristysominaisuudet. Edullisten hintojen vuoksi vaahtoblockit ovat suosittuja asuinrakennusten, suurien ja pienten rakenteiden rakentamisessa. Ei ole riistetty huomiota tähän rakennusmateriaali ja autoilijat, jotka haluavat rakentaa autotalli omasta edullisesti. On tärkeää, että he voivat tehdä tarkan laskelman vaahtolohkoista autotallissa, jotta he eivät osta liikaa. Verkkoselain, joka sijaitsee artikkelin lopussa, auttaa rakentajia tämän kanssa.

  Vaahtolohkojen tyypit ja niiden ero ilmastetusta betonista

  Ennen laskelmia on ymmärrettävä, onko materiaali suunniteltu autotallin rakentamiseen. Joskus kokemattomat rakentajat sekoittavat kahdenlaisia ​​kevyitä betonivaahtopaloja ja kaasupaloja. Mitkä ovat niiden erot?

  Vaahtobetoni ja hiilihapotettu betoni - "veljet", mutta eivät kaksoset. Jopa ulkoisesti ne ovat erilaisia: vaahtobetonisoluissa on suurempia, ne ovat selvästi näkyvissä. Aerobuuneilla on hyvin pienet kuplan solut. Vaahtolohkojen valmistuksessa käytetään erityistä vaahtoa, joka sekoitetaan betoniseoksen kanssa. Tämä kyllästää massan kuplilla. Ja kun luodaan kaasuletkuja, kuplat muodostavat eri tavalla: lisätään alumiiniseos ja sekoitus sekä kalkki. Seos, joka reagoi hapen kanssa, kuumennetaan ja annetaan kaasua.

  Alla on taulukko, joka näyttää parametrit, joilla nämä materiaalit eroavat toisistaan ​​ja sopivat autotallin rakentamiseen. Kyllä, veden absorptio, äänieristys eroaa toisistaan, mutta itse asiassa vaahtolohkoihin ja kaasupaloihin on merkityksetöntä eroa.

  Vaahtobetoniin katsotaan häviävän pakkasvasteessa ja valmiin rakenteen kutistumisessa. Foorumeilla on kuitenkin lukuisia arvioita, että todellisuudessa kutistuminen riippuu säätiön suunnittelusta ja maaperän ominaisuuksista, joihin autotalli rakennetaan. Hinnalla vaahtoblock on kannattavampi.

  Vaahtolohkot voivat olla erilaisia, ja vaahtolohkojen laskemisessa autotallissa tämä olisi otettava huomioon. Ne eroavat toisistaan ​​tiheydeltään (tuotemerkillä), tuotantoteknologialla ja tarkoituksella (saatavilla vähintään kahdessa kokoluokassa).

  Vaahtolohkojen tiheyden luokittelu:

  • D400- ja D500-laatuluokkien lämmönjohtavuuskerroin on 0,12 W / mºС ja paino 11-18 kg, mikä sopii sisäseiniin;
  • D600- ja D900-merkkien lämmönjohtavuuskerroin on 0,14-0,29 W / mºС ja paino 23-35 kg, mikä mahdollistaa niiden rakentamisen vähäiset asuinrakennukset ja autotallit;
  • D1000 ja D1100 -luokilla on korkein lämmönjohtavuuskerroin - 0,36 W / mºС, mutta myös suurin paino, enintään 49 kg, mikä mahdollistaa tällaisten vaahtolohkojen käytön monikerroksisten rakennusten rakentamiseen.

  Valmistusteknologiaan perustuvien vaahtolohkojen luokittelu:

  • muovatut lohkot, jotka valmistetaan väliseinien avulla, voivat olla kaarevuuksia geometriassa, mutta ne ovat hyvin halpoja;
  • kierteitetyt lohkot, jotka saadaan raa'an massan leikkaamisesta teräslangalla, ovat hyvät indikaattorit reunojen rehellisyydestä ja geometriasta.

  Lisäksi on edelleen vahvistettuja lohkoja, jotka ovat lisänneet voimaa polypropeenikuidun lisäämisen vuoksi.

  Määritelmän mukaan vaahtomuovilohkot jakautuvat seuraavasti:

  • Walling;
  • väliseinät (puolilohkot).

  Ne ovat erikokoisia (alla olevassa kuvassa). Kuitenkin suosituin koko, jota käytetään vaahtopalojen rakentamiseen yhdeksän autokorjauksesta kymmenestä on 200 x 300 x 600 mm. Tämä koko on otettava huomioon vaahtomuovilaskimessa.

  Valintaa vaahtolohkojen autotalli, autoilijat yleensä ohjaavat hinta. Kustannukset määräytyvät valmistusmenetelmällä ja brändillä. Niinpä kierteitetyt lohkot, joiden tiheys on D800, yleensä ovat 10-15% korkeammat kuin valettu D600-asteikko. Hinta riippuu valmistajan tuotemerkistä. Siksi yhden merkin lohkon hinnan vaihtelu voi olla 30-50 ruplan alueella.

  Vaahto estää autotallin laskin

  Laskettaessa tarvittavien vaahtolohkojen määrää:

  • mittaa autotallin ulkoseinien kokonaispituus ja muuraus (seinät) korkeus;
  • päätä seinien paksuus (mitkä sivut aiot sijoittaa lohkon: yleensä autotallin seinien paksuus on 200 tai 300 mm);
  • Vedä kaikki autotallin ikkunat ja portit muurausalueelta, jotta ei päästä ylimääräistä materiaalia.

  Harkitse, kuinka vaahtolohkoja lasketaan autotallissa. Tarvittavien lohkojen määrä (200 metrin suuruinen koko on 300 x 600) riippuu siitä, kummalle puolelle aiot laittaa ne.

  1. Jos vaahtolohkon autotallin seinämän paksuus on 300 mm, yhden vaahtolohkon ulkoseinän pinta-ala tulee olemaan 200 mm 600 mm. Laske metreinä: 0,2 * 0,6 = 0,12 m 2.
  2. Jos säiliön seinämän paksuus on 200 mm, niin yksittäisen vaahtolohkon ulomman osan katsotaan olevan 0,3 * 0,6 = 0,18 m 2. Kapeat seinät ovat edullisempia rakennusmateriaalin hinnalla.

  Lisäksi laskennan helpottamiseksi on mahdollista laskea, kuinka monta vaahtolohkoa on yksi neliömetri. Tätä varten jakautumme 1 vaahtoblokkon alueelle. Joten, kun 300 mm: n seinämän paksuus neliömetrillä vaahtolohkareitistä on 8,33 kappaletta. Paksuus 200 mm - 5,55 kpl.

  Jotta määriteltäisiin lohkojen lukumäärä, jotka tarvitaan rakentaa autotalli, sinun täytyy moninkertaistaa koko alueen seinät (miinus ikkunat ja portit) mennessä 8.33 tai 5.55. Kaikki riippuu siitä, millä puolella lohkot sijoitetaan.

  Kuinka käyttää online-laskinta

  Oikean laskutoimituksen osalta sinun on täytettävä jokainen ehdotetuista sarakkeista: autotallin pituus ja leveys sekä sen korkeus. Portin ja ikkunoiden kokoa tarvitaan, jotta ylimääräistä materiaalia ei hankittaisi.

  Laskimella voit laskea lohkojen likimääräisen lukumäärän tavanomaisen autotallin rakentamiseen sekä ylimääräiseen kerrokseen. Koska vaahtolohkot voidaan asettaa eri puolille, on täytettävä sarakkeessa muninta. Paksuus senttimetreinä on esitetty suluissa.

  Vaahtolohkojen väliset saumat ovat yleensä pieniä, joten niitä ei oteta huomioon online-laskennassa.

  Talon rakentaminen

  Talon rakentaminen autollesi on tärkeä tehtävä. Ei liikaa materiaaleja, jotka soveltuvat autotallin rakentamiseen: puu, tiili, vaahtobetoni, hiilihapotettu betoni. Ja jos valitset sellaisen, joka on "halpa ja iloinen", niin kuivalla jäännöksellä on vaahtobetonia. Tämä moderni materiaali on erittäin helppo asentaa, ei vaadi erityisiä taitoja työskennellä sen kanssa, ja se on myös suhteellisen halpa verrattuna muihin materiaaleihin. Tässä artikkelissa avaa kysymys siitä, kuinka rakentaa vaahtoblock-autotallin omilla käsilläsi, anna asua tarkemmin vaahtobetonin työvaiheissa ja ominaisuuksissa.

  Miksi vaahto estää

  Tärkein syy valita vaahtolohkot kaikista käytettävissä olevista materiaaleista on, että autotallin hinta vaahtolohkoista on alhaisin. Toinen syy on tämän materiaalin kevyt paino, joka aiheuttaa vähemmän jätettä perustuksen rakentamiselle. Samanaikaisesti vaahtobetonin lujuus on enemmän kuin tarpeeksi luotettavan kotelon tuottamiseksi koneelle. Joten, säästää kasvot.

  Myös vaahtobetonin tärkeä etu on sen alhainen lämmönjohtavuus. Se tarkoittaa, että emme tarvitse seinien eristystä.

  Vaahtolohkot on helppo asentaa, vaahtolohkojen autotallin rakentaminen ei vie paljon aikaa eikä vaadi raskaiden laitteiden osallistumista.

  Mutta kaikki ei ole niin ruusuinen, vaahtobetonilla on varsin merkittäviä haittoja, jotka johtuvat vaahtoavan aineen ja sen ominaisuuksien käytöstä.

  Ensinnäkin vaahto ei "hengitä". Voit väittää, että autotalli ei ole niin tärkeä, ja et ole oikeassa. Liiallinen kosteus ja tiivistyminen autolle suljetussa huoneessa on kauheampi kuin jos se on ulkona missä tahansa säässä. Kuvittele ajaessasi autotalliin lämmitettynä pitkän matkan jälkeen. Sulje autotalli ja jätä. Tällä hetkellä auto jäähtyy, kondensaatio ilmestyy. Mihin hän olisi menossa? Tiilen autotallissa höyry pääsee läpi seinistä ja yksinkertaisimmasta tuuletuksesta, joka on tehty seinän reikien avulla eri korkeuksilla: alempi - ilmavirtaus, ylempi - tyhjennys. Jos haluat säilyttää auton vaahtolohkareiden autotallissa, on vähintään varustettava syöttö- ja poistoilmasto ilman jäähdytintä käyttölaitteessa. Tämä aiheuttaa ylimääräisiä kuluja ja pieniä haittoja.

  Toiseksi siitä huolimatta, että vaahtobetonin pinta vastustaa tulipaloa, todellisen tulen tapauksessa koko rakenne voi polttaa maahan. Samanaikaisesti poltettaessa syntyy äärimmäisen myrkyllisiä aineita.

  Kaikki edellä mainitut haitat eivät kuitenkaan limittäin vaahtobetonin etuja, jotka liittyvät tehokkuuteen ja asennuksen helppouteen. Siksi se on valittu korjausrakentamiseen.

  Garage design ja materiaalilaskelmat

  Mikä tahansa rakenne alkaa suunnittelusta. Ensimmäinen asia mitä sinun tarvitsee tietää, millä syvyydellä pohjavesi on vuoden eri aikoina, sekä maaperän rakenteen ominaispiirteet. Näillä indikaattoreilla on suurelta osin riippuvainen säätiön tyypistä ja autotallin kokonaisuudesta.

  Voit luoda projektin itse ArchiCadissa tai muussa vastaavassa ohjelmassa. Siellä voit helposti laskea kuinka paljon vaahtomuovilohkoja tarvitset autotallille syöttämällä vaahtoblokin kokoa ja seinän paksuutta. Hankkeen itsenäinen luominen mahdollistaa ajatusten laatimisen ja laskee yksittäisen rakentamisen nuhteet.

  Jos päätät rakentaa autotallin vaahtomuovilohkareita omilla kädillä, ensinnäkin päättää, mitä tehtäviä se suorittaa, auton varastoinnin lisäksi. Esimerkiksi tarvitset katselukivun, kellarin ruoan säilyttämiseen ja säilytykseen talvella, telineellä työkaluilla tai muulla työalueella. Tästä kaikesta riippuu autotallin projekti, perustan tyyppi, leveys ja pituus sekä seinien korkeus. Autotallentimen keskimääräiset mitat: leveys 3 - 3,5 m, pituus 4,5-6 m, korkeus 3 m.

  Internetistä ladatut vaahtoblokkot on mahdollista käyttää valmiina projekteina, jos ne ottavat täysin huomioon yksittäiset olosuhteet: maaperän rakenteen ja veden esiintymistiheyden.

  Merkitään autotallialueen ala

  Paikan päällä, jossa suunniteltu autotallin sijoittaminen tuottaa merkintää. Nurkissa asetetaan tapit, joiden paksuus on vähintään 50 mm. Niiden välissä muodostamme rakennuksen tai nailonjohtimen. Samalla tarkistamme, että kierteiden välinen kulma on ehdottomasti 90 °.

  Itse asiassa meidän on siirryttävä maastoon, mitä olemme vetäneet hankkeeseen.

  Kun olet merkinnyt kulmat jalkojen avulla ja vedä lanka, seiso tulevan portin sivussa. Yritä kuvitella, että ne avautuvat. Katso jos jokin häiritsee sinua: puuta, rakennusta, aitaa tai muuta. Jos kaikki on hyvin, voit aloittaa maanrakennuksen.

  Vaahtoblock-autotallin perusta

  Koska vaahtoblock on kevyt materiaali, se ei vaadi raskaita perustuksia. Mutta seinämateriaalin paino ei ole ainoa peruste, joka vaikuttaa säätiötyyppiin. Tärkeämpi tekijä on maaperä ja sen ominaisuudet.

  Optimaalisissa rakennusolosuhteissa pohjaveden pinnankorkeus on alle 2-2,5 m, maaperä on yhtenäinen, tiheä, ei vaahtoava, riittää kevyesti 40-50 cm syvä kaistale.

  Jos maa nousee, on tarpeen tehdä pohja vaahtolohkojen autotallille monoliittisen betonilaatan muodossa. Tosiasia on, että vaahtolohkot ovat materiaalia, joka ei siedä taivutuskuormia, vaan vain halkeamia ja romahtaa. Joten maadoitusliikkeen tapauksessa autotallin seinät eivät särkyä, se asennetaan uuniin, joka "leijuu" maaperään koko autotallin kanssa.

  Jos aiot varustaa katselukivun ja kellarikerroksen autotallissa, niin monoliittinen laatta ei toimi perustana, sinun on tehtävä upotettu nauhalappu tai yhdistetty paalun ja nauhan alusta.

  Jos haluat tehdä vaahtomuovilohkareitin nauhalevyn, sinun on tehtävä seuraava:

  • Irrota yläkerros maaperästä 70-80 cm: n syvyyteen kaivannon muodossa. Leveys on yhtä suuri kuin vaahtolohkon leveys plus 10 - 15 cm.
  • Lujitamme maata kaivannossa.
  • Nukahtaa hiekkakerros 10 - 15 cm, ram.
  • Me nukahdamme murskattua kiveä, jonka kerros on 7 - 10 cm, me myös tiivistyvät.
  • Asenna säätiön muotti.
  • Me hitsata runko varusteista. Asettamme sen kaivoksiin - se on perustuksen vahvistaminen.
  • Valmista betoni kaatamalla säätiö. Täytä yksi vaihe.

  Työtä voidaan tehdä vasta, kun pohja on täysin kuiva.

  Autotallin ovien asennus

  Ennen kuin aloitat autotallin seinien rakentamisen, sinun on asennettava portti, kuten asennuksen yhteydessä, ne osittain upotetaan seiniin.

  Aluksi me vesitiivis perustus ympärillä koko rakenne, niin että kapillaari kosteus ei nouse seiniin. Tämä voidaan tehdä ruberoidilla 2-3 kerroksella.

  Hitsattu hammastankoihin 40 cm etäisyydeltä vahvikkeesta, jonka läpimitta on 10 - 12 mm. Kunkin korkeuden korkeuden on oltava vähintään 4 kpl. Yritä laskea niin, että sauvat ovat kahden vaahtolohkon liittymissä. Ennen portin asennusta pohjamaalattu ja maalattu.

  Asennamme portin tiukasti pystysuoraan tähän tarkoitukseen. Hallitsemme tason ja lyijyn sijaintia. Kiinnitä molempien puolien puupäällysteiden asento.

  Rakennamme vaahtobetonien autotallin: seinät

  Alamme aina rakentaa seiniä kulmista. Autotallin osalta seinämän paksuus on 200 mm. Siksi valitaan vaahtolohkojen tällaiset mitat niin, että niiden leveys on 200 mm, asennamme ne pitkällä osalla seiniä pitkin. Niinpä vähemmän materiaalia lähtee ja työ vähenee.

  Vaahtolohkojen autotallin rakentamiseksi hinta riippuu paljolti valittujen vaahtolohkojen merkistä, niiden koosta ja muurausmahdollisuudesta. Asennuksen yksinkertaistamiseksi voit ostaa erityisiä nurkkaan vaahtolohkoja, mutta sinun ei tarvitse tarkistaa tarkasti kulmaa asennuksen aikana.

  Vaahtolohkojen kiinnittämiseen käytetään joko sementti-hiekkalaatikkoa tai erityistä liimaa. Tällaisten liimojen kulutus ei ole suuri, ja ne tarjoavat paljon parempaa lämpöeristystä.

  Ensimmäinen asia, jonka asettamme kulmat. Sitten venyttämme niiden välissä oleva johto, jonka päälle asetamme seinät. Vaihda kulmat ja seinät. Jokaista riviä vaahtopilareita vahvistamme muuraus erikoisverkolla.

  Hylsyn runkoon hitsatut palkit on upotettu vaahtolohkojen väliseen muuraukseen.

  Vaikein hetki autotallin rakentamisessa on portin yläpuolella olevan portin asennus ja etuseinän yläosan lisääminen. Hyppääjän tekemiseksi 50 mm: n kulmasta alas hitsataan kehys, joka toistaa portin mitat. Asennamme sen autotallin sisäpuolelta vaahtolohkojen seinän sisäpuolelle. Kiinnitä sementtilaasti. Sitten otetaan palkki I-palkin muodossa ja asetamme sen portin ja kehyksen päälle. Reunojen tulee päästä muurattuihin seiniin vähintään 20 cm.

  Ylhäältä voit jatkaa vaahtolohkojen asettamista.

  Vaahtolohkojen autotallin kustannukset riippuvat kattorakenteesta, joka on tarkoitus rakentaa. Edullisin vaihtoehto on katto katto.

  Se on tärkeää! Huomaa, että jos aiot tehdä yhden kerroksen katon, joka on yleisin autotallit, seinät on tehtävä niin, että ne eivät ole litteitä, mutta kulmassa portin kautta takaseinän takana. Kunkin mittarin korkeuden on oltava pienempi kuin 5 cm.

  Seinien rakentaminen vaahtolohkoilta rinteellä on melko yksinkertainen, koska vaahtolohkot leikataan helposti tavallisella sahalla.

  Jos aiot tehdä kaksipuolisen katon, mieti mitä materiaalia ompelet katon etu- ja takaseinässä. Tätä varten voit käyttää samaa vaahtolohkoa, vain jatkaa seinien asettamista. Ja voit käyttää puuta.

  Garage katto

  Vaahtolohkot ovat kevyitä, joten tavanomaisen autotallin katon järjestely betonilaattojen muodossa, seinien päällä ja useilla kerroksilla katetulla materiaalilla peitetty ei toimi meille.

  Olemme jo päättäneet, että katto voidaan tehdä kahdella tavalla: yksi tai kaksi. Pysykäämme yksityiskohtaisemmin suhtekatnuyussa:

  • Seinämien ympärillä asennetaan I-palkkeja, joiden pituus on 20-25 cm pidempi kuin seinien leveys. Teemme etäisyys palkkien välillä 80 cm. Kaikki palkit on upotettava seiniin.
  • Palkkien alemmissa hyllyissä laudat ovat 40 mm paksuja. Yritämme siirtää niitä mahdollisimman lähelle.
  • Laitoimme ruberoidia levyjen päälle, taivuttamalla reunat 10 cm ylöspäin.
  • Katonmateriaalille kaadetaan eristettyä kuivaa materiaalia: esimerkiksi laajennettu savi, kuona tai muu.
  • Tulevan katon pitäisi ulottua autotallin seiniin vähintään 20 cm: n etäisyydeltä, mikä suojaa seiniä sademäärästä.
  • Eristeen yläpuolella tehdään betonisekoitteesta kytkin. Paksuus on 2-3 cm.
  • Kun lasitus on täysin kuivaa, se käsitellään pohjamaalilla.
  • Sitten vedenpitävä kateaine joko sulattamalla tai käyttämällä bitumimastista. Liimaa ruberoidi autotallin yli, alhaalta alaspäin. Jotta jokainen myöhempi kangas päätyisi päällekkäin, tämä antaa veden virrata alaspäin.

  Viimeinen kosketus on visiiri portin yläpuolella. Nykyään markkinat voivat tarjota monia valmiita edullisia malleja.

  Lattia autotallissa

  Vaahtobetonilohkon rakenne ei ole valmis, ellei kiinteä lattia ole varustettu. Loppujen lopuksi auto antaa suuren kuorman pinnalle. Ainoa vaihtoehto kestävälle autotallilokerolle on betonilattia. Mutta jo jalankulkualueella (työskentely, laajennus) voit tehdä puulattia.

  Älä unohda betonilattian alla olevaa jauhetta:

  • Murskattu kivi 10 - 15 cm;
  • Hiekka 5 - 10 cm;
  • Sora 5-10 cm.

  Huolehdi huolellisesti jokaisesta kerroksesta. Sementin päälle kaada betonipinnoite vähintään 20 cm.

  Erittäin usein rakennuksessa tarvitaan suurikokoisten laitteiden käyttöä, joiden valmistuksessa käytetään vaihteistoa.

  Lopuksi haluaisin sanoa, että autotallin vaahtolohkojen hankinta on vain 25 - 30% sen todellista arvoa. Suurin osa rahoista käytetään säätiön rakentamiseen, siihen liittyviin materiaaleihin, katon järjestelyyn ja raskaan kaluston haasteeseen tarpeen mukaan. Kuitenkin vaahtomuovipyssy on edelleen halvin vaihtoehto.

  Vaahtolohkojen autotallit omilla käsillä

  Vaahtolohkot ovat moderni, huipputekniikka, kätevä rakennusmateriaali käsiteltäessä ja helppo asentaa. Vaaka-elementtien, mukaanlukien täydet autotallit, rakentamiseen ei tarvitse olla erityisiä taitoja ja valtava budjetti.

  Vaahtolohkojen autotallit omilla käsillä

  Vaahtobetoni on huomattavasti halvempi kuin sen lähimmät kollegat ja kilpailijat. Kun olet tutkinut tarkasti ehdotetut ohjeet, voit rakentaa autotallin pois kyseisestä materiaalista kotona, jolloin voit kieltäytyä kolmannen osapuolen asiantuntijoiden palveluista ja säästää vielä enemmän.

  Sisältö vaiheittaiset ohjeet:

  Vaahtobetonilohkojen tärkeimmät ominaisuudet

  Ensinnäkin ihmiset valitsevat vaahtolohkot edulliseen hintaan. Toisessa - pieni paino. Valmis rakennus painaa paljon vähemmän kuin esim. Saman tiilen autotalli. Näin voit minimoida säätiön varustamiskustannukset. Samaan aikaan vaahtobetoni on melko voimakas. Auton paino ja muut autotallitarvikkeet, hän on yksiselitteisesti.

  Vaahtobetonilohkojen koot

  Vaahtolohkojen tärkeistä eduista ei voi johtua niiden alhaisesta lämmönjohtavuudesta. Tämä ominaisuus useimmissa tapauksissa sallii sinun kieltäytyä tekemästä töitä seinien eristyksestä.

  Valmis vaahtomuovilohkot helposti asennettuina. Kaikki työ tehdään mahdollisimman lyhyessä ajassa eikä vaadi erityisten raskaiden laitteiden käyttöä.

  Kuitenkin, kuten mikä tahansa muu rakennusmateriaali, vaahtobetonilla on sen haitat vaahtoavan aineen ominaisuuksien ansiosta.

  Tärkein haittapuoli on se, että lohkot eivät "hengitä". Tietenkin joku sanoo, että autotallin osalta höyryläpäisevyysongelmat eivät ole niin tärkeitä, mutta tämä ei ole totta. Liiallisen kosteuden olosuhteissa muodostuu kondensaatiota. Se asettuu lähes kaikkiin pintoihin, myös auton runkoon. Ja autolle tällaiset olosuhteet ovat vieläkin vaarallisempia kuin jos pidit pelkästään auki taivaan alla sateessa, lumessa ja muissa sääolosuhteissa.

  Koneen ja muiden huonekohtaisten vaurioiden välttämiseksi vaahtomuovipysäköinti on välttämättä varustettu tulo- ja pakokaasujärjestelmällä. Tällaisen järjestelmän asentaminen aiheuttaisi lisäkustannuksia, mutta ne ovat vähäisiä verrattuna tappioihin, jotka voivat johtua ilmanvaihdon puutteesta.

  Toinen haittapuoli on alhainen palonkestävyys. Tietenkin vaahtolohkot, kuten mikä tahansa betoni, ovat suhteellisen vastustuskykyisiä liekille, mutta kaikella on sen rajat. Jos palo syttyy, autotalli voi polttaa kokonaan. Tilannetta varjostaa se, että vaahtopalojen polttamisen aikana päästään erittäin haitallisiksi ihmisten terveydelle.

  Kuitenkin asennuksen, suorituskykyominaisuuksien ja kohtuuhintaisten kustannusten takia kaikki mainitut haitat tulevat merkityksettömiksi.

  Suositukset laatimista varten

  Ennen kuin aloitat oman vaahtobetonilaatan rakentamisen, vie aikaa hankkeen loppuun. Tutustu sivustosi ominaisuuksiin. Sinun täytyy asettaa maan tyyppi ja pohjaveden syvyys. Sinun tulisi ohjata nämä parametrit konkreettisen perustan valinnan mukaan.

  Vaahdon Betonirakennushanke

  Hankkeesta itsessään voidaan tehdä vanhanaikaisesti, ts. paperiin tai käyttää sivistyksen etuja ja tehdä kaiken tietokoneella. On olemassa monia käteviä ohjelmia, esimerkiksi ArchiCad. Tällaisten ohjelmien kirjastot sisältävät monia mallipohjaisia ​​elementtejä, jotta voit "rakentaa" tulevan autotallin sopivassa mittakaavassa ja määrittää samalla kuinka monta lohkoa käytetään työhön. Tätä varten sinun tarvitsee vain tietää yhden rakennusaukon mitat, rakenteen koko ja seinien paksuus.

  Kun määrität autotallin koon, harkitse useita muita tekijöitä. Esimerkiksi kuinka monta autoa ja mitkä koot tallennetaan autotalliin samaan aikaan, tarvitsetko katselukupin, tarvitset kellarin, asennat telineen eri laitteisiin tai varustat minkä tahansa muun työtilan.

  Yhden henkilöauton varastointiin tarvitaan 5-6 m pituinen autotalli, leveys noin 3,5-4 m ja korkeus noin 3 m. Muussa tapauksessa ohjaa tarpeesi ja mahdollisuutesi.

  Optimaalinen autotalli koko

  Suunnittelutaitojen tai hyvien ideoiden puuttuessa kiinnität huomiota valmiisiin projekteihin avoimista lähteistä. Yritä valita projekti, joka sopii täydellisesti olosuhteisiin.

  Asettelu ja säätiö

  Hanki alas merkintään. Tulevan autotallin kulmissa on kiinnitettävä metallista tai muusta sopivasta materiaalista valmistettuja tappeja. Tulevan rakennuksen ääriviivojen väliin vedä vahva johto. Tarkista, että köysien kulmat ovat erittäin suorat.

  Kuinka merkitä säätiö

  Itse asiassa sinun on siirrettävä autotallin projekti maahan.

  Seisonta, jossa autotallin ovi tulee olemaan tulevaisuudessa. Kuvittele, että avaat portin ja katsot, ettei mikään häiritse niitä. Jos ongelmia ei ole, jatka. Jos häiriöitä esiintyy, sinun pitäisi yrittää päästä eroon niistä. Muussa tapauksessa sinun on etsittävä toinen paikka rakentaa autotalli.

  Lohkojen autotallin perustan paras vaihtoehto on betoninen betonirakenne. Säätiö kaadetaan muutamiin yksinkertaisiin vaiheisiin.

  Ensimmäinen askel. Laita kaivanto, jonka syvyys on 80-100 cm. Valitse tietty syvyys maaperän tyypin ja muiden siihen liittyvien parametrien mukaan. Yleensä 1 m: n syvyys riittää useimmissa tapauksissa. Tee säätiön mitat siten, että se ylittää tulevaisuuden autotallin mitat 10-15 cm kummallakin puolella.

  Kaivanto perustaan ​​autotalliin

  Toinen vaihe. Kondensoidaan maa kaivannossa ja siirrytään täyttölaitteen kerroksiin. Kaada 10-15 senttimetriä hiekkaa ja tampaa varovasti. Kaada 8-10 senttimetriä soraa ja täytä se.

  Kolmas vaihe. Asenna muotti. Asennukseen sopivat tavalliset levyt. Voit käyttää valmiita muottirakennustuotantoa - ei ole mitään eroa. Pidä levyt samalla tasolla. Sinun tehtäväsi on saada täysin tasainen säätiö.

  Neljäs vaihe. Hitsausraudoitus. Sen tulee olla ristikudos, jossa on 10 x 10 cm soluja. Suosittelemme 14 mm halkaisijaltaan vahvistuspalkkien käyttöä kehyksen kokoamiseksi. Myös sopivat ja 12mm sauvat. Aseta vahvistusverkko kaivannossa.

  Viides vaihe. Valmista betoni. Vakioratkaisu valmistetaan 1 osaa sementistä (M400-M500), noin 3 osaa puhdasta hiekkaa ja 4-5 osaa aggregaatista murskattuna tai soraisena. Tietenkin vesi lisätään liuokseen, kunnes saadaan homogeeninen muoviseos. Jos haluat säästää aikaa ja vaivaa, tilaa valmiita betonitoimituksia.

  Kuudes vaihe. Kaada betonia yhdellä kertaa. Tasaa pohjan pinta ja anna sen kuivua 3-5 viikon ajan.

  Gate-asennus

  Ennen seinien rakentamista suositellaan portin kiinnittämistä. Prosessissa, jossa portin elementit sijoitetaan muuraukseen, siksi ilmoitettu sekvenssi on optimaalinen.

  Video - Nostoportin asentaminen autotalliin

  Ensimmäinen askel. Aseta vedeneristys pohjan ympärille. Tavallisesti käytetään ruberoidia. Aseta kaksinkertainen kerros.

  Toinen vaihe. Asenna ovenkehys ja hitsata 12 mm: n vahvikekaapit, joiden pituus on noin 40 cm. Rungon kummankin sivun korkeuden tulee olla vähintään 4 tällaista palkkia. Jos mahdollista, laske palkkien asennus siten, että ne sijaitsevat vaahtobetoni-lohkojen risteyksissä.

  Kolmas vaihe. Päätä ja maalaa portin ovet.

  Neljäs vaihe. Ripusta portti. Varmista, että ne on asennettu täysin tasaiselle. Tarkista, käytä asianmukaisia ​​rakennusvälineitä - lyijyä ja tasoa.

  Viides vaihe. Kiinnitä portin asento puupintaan.

  Walling

  Vaahtolohkojen rakennusseinät alkavat mistä tahansa kulmasta. Paksuus useimmissa tapauksissa on tarpeeksi 20 cm. Siksi sinun on ostettava 20 cm leveitä vaahtolohkoja ja aseta ne pitkin seinää pitkin. Joten vähentää materiaalin kulutusta ja vähentää huomattavasti rakennustehtävän aikaa.

  Lisäksi voit ostaa erityisiä kulmapaloja. Niiden käyttö helpottaa suuresti asennustyötä sinun ei tarvitse tehdä kulmien kohdistamista asennusprosessin aikana.

  Aseta lohkot sementti-hiekkaviilulle tai erikoisliimalle. Liiman käyttö on edullisempaa - tämä materiaali tarjoaa lisää lämpöeristystä ja parempaa tarttumista elementteihin.

  Vaahtolohkojen autotallin lohkojen asettaminen

  Ensimmäinen vaihe. Säädä kulmat. Voit tehdä tämän käyttämällä jo tärkeitä teippiä ja johtoa.

  Toinen vaihe. Siirry suoraan kytkinlaitteeseen. Aloita millä tahansa sopivalla kulmalla. He asettivat nurkkaan vaahtolohkon - ne laittoivat rivin vierekkäisen seinän - he laittoivat seuraavan kulmakappaleen - he asettivat toisen seinän rivin. Jokaisen vaahtobetonialustan toisen rivin jälkeen aseta erityinen vahvistusverkko.

  Asennusprosessissa älä unohda tiilien tangot vaahtolohkojen välillä, jotka olet aikaisemmin hitsattu autotallin oven kehykseen.

  Kyseisen työn vaikein vaihe on hyppyjohdon rakentaminen portin yli ja etuseinän yläosan myöhempi työntäminen.

  Vaahtolohkojen autotallit omilla käsillä

  Vaahtomuovia

  Kolmas vaihe. Kiinnitä kehys portin kokoon. Tee se käyttämällä 5 cm: n kulmaa. Asenna kehys sisäpinnan sisäpinnasta seinää vasten ja kiinnitä se sementtilaastiin.

  Asenna portin ja pystytetyn rungon päälle I-palkki. Aseta siten, että palkin reunat tulevat vaahtobetoniseinien laskemiseen vähintään 200 mm.

  Neljäs vaihe. Jatka vaahtolohkojen asettamista.

  Asettaessasi seinät, päätä mikä katto, jonka rakennat. Autotallit ovat useimmiten varustettu yksipuolisilla katoilla. Aloittelijan rakentajia kannustetaan antamaan etusija juuri tällaisille kattorakenteille.

  Kattoluukun laitteen tekniikka edellyttää, että tällaisen katon alla olevilla seinillä on kaltevuus portista rakennuksen takaseinään. Jokainen mittari pienentää seinän korkeutta noin 5 cm: llä. Voit tehdä kaiken itse, koska vaahtolohkot ovat erittäin yksinkertaisia ​​käsittelyssä, niitä voidaan leikata jopa tavallisella sahalla.

  Kattolaitteisto

  Vaahtomuovia

  Kuten jo todettiin, aloittelijoille suositellaan kaltevien kattorakenteiden suosimista. Tällainen katto on helpoin rakentaa ja sopii erinomaisesti yksityiselle lohkopaikalle.

  Ensimmäinen askel. Asenna I-palkit seinien läpi. Näiden palkkien pituuden on oltava noin 250 mm suurempi kuin autotallin seinien leveys. Palkit pinoavat noin 800 mm etäisyydelle toisistaan. Tiivistä palkit muurattuihin seiniin.

  Toinen vaihe. Kiinnitä puiset levyt 4 cm paksuihin kiinteisiin palkkeihin. Aseta levyt mahdollisimman lähelle toisiaan.

  Kolmas vaihe. Laita ruberoidi levyille. Ruberoidin yläpuolella kaada eristys. Sopiva kuona, laajennettu savi ja muut vastaavat materiaalit.

  Kattopinnan kulmakerroksen on ulotuttava seinämien yli vähintään 200 mm kummallakin puolella. Tämä varmistaa seinien luotettavan suojan saostuksesta.

  Neljäs vaihe. Täytä lämmitin 20-30 mm: n paksuisella betonilla. Salli levittimen kuivua ja alustaa se.

  Viides vaihe. Aseta lattiapäällystysmateriaaliin. Myös vedeneristys voidaan suorittaa käyttämällä bitumimuovia. Liimaa ruberoidi katon yli alkaen ramppin alapuolelta. Kiinnitä kangas 10-15 cm: n päällekkäin. Ylitys takaa entistä tehokkaamman sateen poiston katon pinnalta.

  Kuudes vaihe. Asenna visiiri autotallin oven yli. Saatavana valtavassa versiossa eri malleista, valitse haluamallasi tavalla.

  Lattiapinta

  Lopuksi laita autotallin lattia. Paras vaihtoehto on betonipinta. Puuta ei voi tuskin kutsua kestävaksi materiaaliksi kontaktien suhteen moottoriajoneuvoihin ja ajoneuvoihin. Puulattiat voidaan järjestää paitsi jalankulkualueella.

  Betonikerros autotallissa

  Ensimmäinen vaihe. Puhdista pohja ja täyttö huolellisesti. Laita ensin 15 cm: n kerros rikki, sitten 10 cm kerros hiekkaa ja lopuksi 10 cm kerros hienohiekkaa. Jokainen täyttökerros varovasti tamped.

  Toinen vaihe. Täytä täyttö 20 cm paksulla betonipinnoitteella, tasoitetaan tasoittain ja anna kuivua.

  Betonin lattian kaataminen

  Lohkot itsessään vie 30-35% rakentamisen kokonaiskustannuksista. Suurin kustannuserä kuuluu säätiön ja katon järjestelyyn. Kuitenkin ceteris paribus, vaahtomuovi autotalli maksaa paljon vähemmän kuin vastaavat rakennukset useimmista muista suosituista materiaaleista. Noudata suosituksia ja hyvin pian voit käyttää omaa autotallia.

  Kuinka laskea, kuinka paljon vaahtomuovilohkoa tarvitset autotallissa

  Auton ostaminen, vaikka se on yksi kaikkien elämän tärkeimmistä tapahtumista, mutta ilon lisäksi se tuo aina uusia ongelmia. Ja tärkein ongelma on valita, miten ja mihin auto tallentaa.

  Ensimmäinen kerta, tietenkin, hän voi seisoa kadulla, mutta kylmällä säällä ja raskas sateilla rautaa hevoselle on kiireesti löydettävä hyväksyttäviä ehtoja. Autotallin rakentaminen on ratkaisu, johon jokainen auton omistaja tulee ennemmin tai myöhemmin.

  Valokuvan vaahto lohkojen autotalli.

  Ja niin, kun olet jo löytänyt paikan, jossa talon auto asennetaan, sinun on päätettävä siitä, mitä rakentaa.

  Vaahtobetoni on erinomainen materiaali.

  Valokuvassa - vaahtolohkojen autotallin rakentaminen.

  Kaikkien tähän mennessä käytettävissä olevien materiaalien läpi monet monet valitsevat joko tiili- tai vaahtobetonibriketit. Vaikka tiili on kaikkein yleismaailmallinen, se ei ole 100% sopiva meidän tarkoitukseenmme.

  Ensinnäkin sen asentamisen prosessi on melko työläs, lisäksi sinun on oltava riittävän taitava seinien ja kulmien asettamiseksi. Lisäksi tällainen rakenne on eristettävä, ja nämä ovat ylimääräisiä kustannuksia. Ja tiilien hinta ei ole niin demokraattinen, ettei halua etsiä vaihtoehtoja.

  Vaahdolohko koostumuksessaan on parempana autotallin rakentamiseen ja sillä on useita merkittäviä etuja:

  • huono lämmönjohtavuus ja sen seurauksena seinämää ei voida eristää;
  • riittävä kosteudenkestävyys;
  • vahvuus;
  • palonkestävyys;
  • hyvä äänieristysominaisuudet;
  • käsittelyn helppous (sahatavara säännöllisellä haavasillä);
  • mitat, jotka mahdollistavat joustavuuden valita seinien paksuuden;
  • kohtuullinen hinta.

  Lisäksi vaahtolohkojen avulla on helppo rakentaa autotalli omiin käsiisi. Koska ne ovat merkittävästi suurempia kuin tiilet, seinärakentamisprosessi yksinkertaistuu huomattavasti.

  Vaahtobetoni on hiekkasementtilaastia, johon on lisätty vaahdotusaine, joka antaa materiaalille halutut ominaisuudet. Se saa solukkorakenteen, jonka takia valmiiden lohkojen paino ja komponenttien kulutus niiden valmistukseen vähenevät huomattavasti, mutta samanaikaisesti vaaditut lujuusominaisuudet säilyvät.

  On tärkeää. Ajan myötä vaahtobetoni muuttuu vain vahvemmaksi, toisin kuin sama hiilihapotettu betoni, joka viime vuosina tunkeutuu kosteuteen, alkaa hajota.

  Vaahtolohkojen valinta

  Valokuvakokoisia lohkareita vaahtobetonista.

  Ennen kuin ostaat autotallin rakennustöitä, sinun on päätettävä sen parametrit ja laskettava sen perusteella, kuinka monta vaahtoblokkia tarvitaan autotalliin.

  Optimaalista arvoa voidaan pitää kooltaan 6x4m. Näin voit laittaa auton huoneeseen, ja siellä on tarpeeksi tilaa liikkua. Mutta jos lasket siitä, että käytät autotallia ja korjaamoa korjaamaan autoa tai saatat joutua asettamaan kaksi autoa, on parempi lisätä kehä 6x6 m: iin.

  Nyt sinun on valittava lohkot, jotka soveltuvat paremmin seinien rakentamiseen. Vaahtobetonibriketeissä on useita parametreja, mutta suosituimmat koot ovat 100x300x600, 200x300x400 ja 200x300x600.

  Ensimmäinen tyyppi on tarkoitettu sisäseinien rakentamiseen eikä se sovi ulkoisten seinien rakentamiseen. Mutta seuraavat kaksi kokoa ovat vain sopivin tähän. Vaatimustenmukaisuustodistuksen ja asennusohjeiden mukaan niiden ero on vain pituudeltaan, eikä niissä ole eroja korkeuden ja paksuuden suhteen.

  Se on tärkeää! On parempi ostaa vaahtolohkoja samasta erästä ja yhdestä valmistajasta, koska joskus on pieniä eroja, jotka rakennuksen aikana on kompensoitava joko liimalla tai kiven käsittelyllä.

  Menetelmä tarvittavan materiaalimäärän laskemiseksi

  Kuvassa - autotallin nurkassa.

  Edellä olevasta voidaan todeta, että vaahtolohkojen ja hiekkalaatikoiden rakentamisen aikana brikettien koko 200x300x600 mm on optimaalinen ja sopii täydellisesti tähän rakenteeseen. Voit tehdä 200 mm: n tai 300 mm paksuuden asettamalla vain lohkojen sijainnin, mutta älä unohda, että seinämän paksuuden lisääntyessä materiaalin määrä kasvaa.

  Autotallin osalta paksuus on 20 cm, joten ei ole järkevää lisätä rakentamisen kustannuksia.

  Jotta laskettaisiin, kuinka monta vaahtolohkoa per autotalli olisi 6: 4, teemme seuraavat laskelmat.

  1. Autotallin optimaalinen korkeus on 2,4 m, mikä vastaa täsmälleen 8 riviä päällekkäin pinottuja vaahtolohkoja. Lisäksi tämä korkeus on optimaalinen useimmille autoille. Nyt meidän on laskettava jokaisen rivin materiaalin määrä.
  2. Kivien määrä samassa rivissä:
  • 6 metrin pituudella tarvitsemme 10 kiveä jokaisen pitkän seinän yhdelle riville.
  • Lyhyt on 4 m, mikä tarkoittaa sitä, että käytämme sitä: 4 m: 0,6 m-1 kpl = 5.6 kiviä.
  • Pyöritämme sitä ja saamme, että tarvitaan 6 vaahtoblokkia yhden riviä lyhyelle seinälle.

  Pohdimme teknisiä elementtejä

  Nyt on vielä selvitettävä, kuinka paljon materiaalia tarvitaan siinä osassa, jossa portit sijaitsevat. Yleensä ne tehdään täyteen korkeuteen ja molempien venttiilien leveys on yhteensä vähintään 2,5 m.

  1. Tämän perusteella laskemme, että on tarpeen asettaa vain 1,5 metrin kivi, ja tähän tarvitset 1,5 m: 0,6 m - 1 kpl = 1,5 lohkoa.
  2. Materiaalin kokonaismäärä seinien yhdellä rivillä on 10 + 10 + 6 + 2 = 28 lohkoa. Kerro tämä arvo korkeusmäärällä ja saamme, että tarvitsemme 196 vaahtolohkoa 6x4 m: n autotallin rakentamiseen.

  Valokuvassa - järjestelmä vaahtolohkojen lukumäärän laskemiseksi.

  Lasketaan, kuinka paljon vaahtolohkoja kutakin 6 kerrosta kohti tarvitaan, tehdään samalla tavalla. Jokaisen puolen rivin pituus on 6m ja meillä on 10 kiveä. Pienennä neljännen sivun arvoa yhdellä kivellä seinien paksuuden vuoksi.

  Rakennuksen osa, jossa portit on asennettu, sisältää 5 kpl kussakin rivissä. Yksinkertaisilla laskutoimituksilla (10 + 10 + 9 + 5) * 7 - tulokseksi saadaan 238 lohkoa, joka tarvitaan 6x6 m: n kokoisen autotallin rakentamiseen.

  johtopäätös

  Tämä esimerkki on autotalli, joka on tarkoitettu vain auton säilytykseen. Kaksinkertaisen autotallin, ullakolle tai kaksikerroksiselle autotallille on tarpeen lisätä seinien kokoa vastaavasti.

  Se voi olla hyödyllistä tehdä paksummat seinät, jotka täytyy myös laskea laskelmiin. Tässä artikkelissa esitetyssä videossa on lisätietoja tästä aiheesta.