Talojen suunnittelu ja rakentaminen Cibitistä

Yksi hiilihapotetun betonityyppistä, jolle on ominaista voimakkaat lujuusominaisuudet, kutsutaan nimellä Cibit. Tämä materiaali muistuttaa puuta sen ominaisuuksista. Se on sama valo, "hengittävä" ja hyvin säilyvä lämpö. Lämmöneristysominaisuuksien mukaan Cib on 3 kertaa parempi kuin tiilet. Tämän seurauksena Cibit-talo säilyttää lämpöä hyvin kylmässä kaudella eikä salli huoneiden kuumentua kuumassa kesänä. Artikkelissamme kuvataan tämän materiaalin ominaisuuksia, etuja ja haittoja sekä kuvataan, miten rakennat talon omilla käsillänne Cibitistä.

Materiaaliominaisuudet

Tämäntyyppisestä ilmastetusta betonista on mahdollista rakentaa sekä monikerroksinen rakennus että tavallinen maa-talo Cibitistä. Tällöin tätä materiaalia voidaan käyttää paitsi ulko- ja kantavien seinien asentamiseen, myös vahvojen paneelien tai lattioiden asentamiseen.

Cibit-kodin perusta voidaan keventää pienen osan materiaalista johtuen. Tuloksena saat merkittäviä säästöjä materiaaleihin, vähentä maanrakennustöiden määrää ja lisää siten rakennusaikaa.

Lisäksi Cibit-talon hankkeet ovat erittäin suosittuja rakennuksen korkeiden lämmöneristysominaisuuksien ja optimaalisen, ihmisen kannalta miellyttävän mikroilmaston takia, joka syntyy talossa siementen luonnollisen mikrokytkennän vuoksi.

Cibit - ilmastetun betonin perusta. Tämän materiaalin kovettaminen tapahtuu erityisellä autoklaavilla. Tuloksena on huokoinen, kevyt ja kestävä materiaali, joka sopii edullisesti tiilen ja betonin kanssa.

Edut ja haitat

Ennen kuin hankit Cibit-talon hankkeen, kannattaa tutkia tämän materiaalin etuja ja haittoja oikean valinnan tekemiseksi. Cibitin eduista mainittakoon seuraavia ominaisuuksia:

 1. Tämän materiaalin valmiin talon lämmitys- ja äänieristysominaisuudet ovat korkeat. Materiaalin lämmöneristyskyky on 3-4 kertaa suurempi kuin perinteisen tiilen. Jos lasket kuinka paljon rahaa tarvitset tavallisen tiilitalon lämmitykseen, lämmittämällä kaksikerroksista Cibit-taloa voit säästää jopa 30 prosenttia.
 2. Solurakenteesta johtuen Cibitistä rakennetulla talolla on suotuisa mikroilmasto. Materiaali kertyy lämpöä hyvin. Tältä osin rakennus on hyvin samankaltainen kuin puun talo.
 3. Cibitin käyttämiseksi käytetään vain mineraaliperäisiä ainesosia, joten voidaan väittää, että Cibit-lomamökki tai muu rakennus, joka on valmistettu tästä materiaalista, on ympäristöystävällinen asunto.
 4. Tämä on syttymätön materiaali.
 5. Rakennus taloja Cibitistä on hyödyllistä, koska rakennusta rakennetaan paljon nopeammin kuin tiilitalo. Siinä on kyse lohkojen koosta. Jos lasket kuinka monta lohkoa tarvitset talon rakentamiseen, niin niiden lukumäärä monta kertaa (8-10) on pienempi kuin perinteinen tiili.
 6. Myös materiaalin kuljetus ja asennus eivät aiheuta ongelmia. Tämän seurauksena voit rakentaa pienen maalaistalon Cibitistä omiin käsiisi ilman rakennustarvikkeita.
 7. Materiaalia on helppo käsitellä. Se voidaan helposti leikata haarukalla haluttuun kokoon.
 8. Voit säästää säätiön kustannuksia kahdella tai jopa kolmella kerralla. Kaikki tämä johtuu materiaalin alhaisesta ominaispainosta.
 9. Rakentaa maalaistalo Cibitistä, tarvitset paljon vähemmän työvoimaa. Asia on, että Cibit-lohkon mitat ovat 6 x 2,5 x 2 dm ja paino on 18 kg. Se voidaan rinnastaa 20 tiiliin.
 10. Lämmitystekniikan laskelmien mukaan ulkokerroksen paksuuden tulisi olla 8 dm ilman lämmöneristysmateriaalia, kun taas kuvatun ilmastetun betonin aitausrakenteet voivat olla 5 dm paksuisia.
 11. Huokoisen rakenteen ansiosta huoneen kosteus haihtuu nopeasti, mikä auttaa säilyttämään optimaalisen mikroilmaston.
 12. Cibitistä voidaan tehdä vahvistettuja laattoja, jotka eivät vahingoita betonirakenteita. Siten tällaisen levyn jokainen neliömetri kestää kuorman 8 kv.
Huokoisten seinien suojaamiseksi tuhoamiselta on tarpeen soveltaa erityisiä höyry- ja kosteutta kestäviä koostumuksia.

Materiaalin puutteista on syytä mainita tällaisia ​​hetkiä:

 1. Tärkein haittapuoli on materiaalin vähäinen lujuus, varsinkin betoniin tai tiiliin verrattuna.
 2. Ei ole suositeltavaa ripustaa kaappeja, hyllyjä, raskasmetallirakenteita, lämmittimiä jne. Cibitin väliseinien ja seinien päälle. Asennettaessa ne tarvitsevat erityisiä kiinnityksiä.
 3. Rakennettaessa taloa on erittäin tärkeää, kuinka monta kerrosta aiot rakentaa. Niinpä Cibitin yhden tarinan talot eivät tarvitse lisävahvistusta, mutta yli 5 kerroksen rakentamiseen sinun on tehtävä vahva runko.
 4. Usein kehittäjillä on kysymys, mitä kipsiseinistä. Tosiasia on, että huokoisten seinien suojaamiseksi tuhoamiselta on tarpeen soveltaa erityisiä höyry- ja kosteutta kestäviä koostumuksia. Jos seinät ovat kastuneet väärin, materiaalin avoimet huokoset vähentävät sulkevien rakenteiden eristysominaisuuksia ja niiden hävittämistä.

Huomio: Tämäntyyppisen ilmastetun betonin talon rakentaminen on tehtävä keväällä tai kesällä, kun lämpötila on +5... + 25 ° С. Jos lämpötila nousee määritetyn rajan yläpuolelle, lohkot on kostutettava ennen muninta.

suunnittelu

On olemassa erilaisia ​​merkkejä. Kaikki tuotteet ovat kestäviä ja lämmönjohtavuutta. Cibit-lomatalon rakentamiseksi on parempi ottaa hiilihapotettu betoni, jonka tiheys on 1000 kg / m³. Ne ovat ihanteellisia laakereiden ja sulkemisrakenteiden luomiseksi. Jos rakennat taloa ullakolla, tarvitset lohkot, joiden tiheys on 300 kg / m³, jotta se voidaan toteuttaa tai rakentaa katto katto. Sisäisten osioiden suorittamiseksi on parempi käyttää elementtejä, joiden tiheys on 500-900 kg / m³.

Talo-projekti Cibitistä ullakolla

Valokuvien talojen hankkeiden valinnassa on pidettävä mielessä, että käytetyn julkisivun viimeistely liittyy suoraan yhden tai toisen kaasuliesiin. Tosiasia on, että käyttäessäsi joitakin Cbit-merkkejä, saatat tarvita lisäseurannan suojelemiseksi ympäristön kielteisiltä vaikutuksilta.

Tärkeää: seinien vedenpitävyys edellyttää erikoishoitoa, erityistä kipsiä, koristeellisella materiaalilla varustettua vuorausta. Kun kiinnitetään päällyskerros, on jätettävä ilmanvaihtoaukko seinän ja maalattavan väliin.

Suunnitellessaan taloja höyrytetyistä betonilohkareista on erittäin tärkeää valmistaa riittävän jäykkä pohja, joka poistaa kokonaan seinien muodonmuutoksen ja halkeamien muodostumisen. Siksi useimmiten tällaisissa rakenteissa on monoliittisia liuska-alustoja.

Asennussekvenssi

Jos haluat rakentaa pienen neliön talon suunnitelmaan, niin 6 x 6 metrin rakennukset ovat tarpeeksi 2-3 hengen perheelle. Voit lisätä talon hyödyllistä aluetta 100 neliömetriin. m., voit käyttää pientä laajennusta, jossa on parempi järjestää keittiö ja kylpyhuone sekä ullakkokerros. Jos perheellesi on 4-5 henkilöä, on parempi varustaa kaksikerroksinen 6 x 8 metriä oleva talo, jossa asuinalueella on vähintään 100 neliötä.

perusta

Nauhakannen suorittamiseksi sinun on ensin valmisteltava rakennustyömaa, puhdistamalla se roskista ja tarpeettomat istutukset. Työtä tehdään edelleen tässä järjestyksessä:

 1. Suorita hajoaminen tulevasta rakenteesta kentällä.
 2. Sen jälkeen kaivamme kaivoja tai ojaan, jos talossa on kellari.
 3. Kaivannon pohja on vaakasuorassa ja kaareva.
 4. Alareunassa tehdään tyyny soraa ja hiekkaa, joka on myös hyvä mutkistaa kastumisen jälkeen vedellä.
 5. Tämän jälkeen siirry muottipesän asentamiseen. Sen pitäisi nousta maanpinnan yläpuolelle vähintään 30 cm.
 6. Valmistamme lujitusholkin ja asennamme sen muottiin aikaisemmin täytetyllä ja pakastetulla betonikerroksella, jonka korkeus on 5 cm.
 7. Täytä betoni ja ram.
 8. Muottien voi poistaa 5-7 päivän kuluttua.

seinät

Ennen seinien asentamista sinun on tehtävä vaakasuora vedenpitävä pohja. Tätä varten asetamme kaksi kerrosta kateaineita bitumimastille betonin betonipinnalle. Cibitin ja lujituksen lisäksi tarvitset seuraavia työkaluja seinän asentamiseen:

 • lastalla;
 • seinävaijeri;
 • kumimetsät;
 • lovettu lasta;
 • harjalla pölyn poistamiseksi;
 • kaasupalojen taso;
 • alue;
 • näki;
 • johto tai kalastuslinja;
 • tasolla.

Lisätyö suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 1. Ensimmäinen rivi on asetettu sementti-hiekkalaastiin. Laastikerroksen korkeus on 1 cm. Aluksi nurkkien lohkot asetetaan, ja sitten kalastusviiva vedetään niiden väliin ja jäljelle jäävät osat asetetaan. Ensimmäinen rivi on asetettava täysin tasapintaan, joten tarvitset tasoa, johtoa ja mäntyä.
 2. Jotkut lohkot on räätälöitävä kooltaan ja tallennettava ne.
 3. Kun olet suorittanut ensimmäisen rivin, sinun on odotettava useita tunteja, jolloin ratkaisun on aika tarttua.
 4. Kaikki muut rivit asetetaan samalla tavalla, eli ensin kulmaelementit asennetaan, sitten johto kiristyy ja keskilohkot asennetaan. Vain kannattaa muistaa, että toisen rivin lohkot on pinottu 8 cm: n siirtymällä. Myös toisessa rivissä voit käyttää erityistä liimaa lohkojen liittämiseen, ei ratkaisuun. Käytä liimaa, käytä lovettu lasta. Joten saavutat tasaisemman sauman, liiman kuivausnopeuden lisäksi on suurempi kuin liuoksen kuivausnopeus.
 5. Jotta sidosliuos olisi pehmeämpi ja adheesiota voimakkaampi, lohkon pinta voidaan käsitellä tasona, mikä antaa sille karheuden.
 6. Jokainen 3-4 rivi lohko on välttämättä vahvistettu. Tätä varten useilla urilla tehdään pinotut lohkojen pinnalle ja ovat yhdensuuntaisia. Pölynpoistoaukon jälkeen 10 mm halkaisijaltaan olevat liittimet sijoitetaan urille. Tämän jälkeen liima tai laasti levitetään ja seuraava rivi asetetaan.

Huomio: ei saa kytkeä kahta lujittavaa tankoa lohkojen liitoksissa ja seinän kulmissa. Vahvistetaan vain 3 tai 4 riviä muurausta, mutta myös oviaukkojen ja ikkuna-aukkojen yläpuolella olevat vyöhykkeet sekä rivi, jolla lattialevyt tuetaan.

päällekkäisiä

Lattialaattojen asettaminen on sallittua vain monoliittisilla betoniteräksillä. Tee se seuraavasti:

 1. Ne leikkasivat lohkojen paksuudeksi 10 cm ja pinoivat ne toisistaan ​​vastapäätä olevien seinien reunojen päälle. Siten saat eräänlaisen kiinteän muottirakenteen.
 2. Vahvikotelo sijoitetaan muottiin.
 3. Kun tämä tila on täytetty betoniliuoksella.
 4. Kun betoni noutaa tarvittavan lujuuden, aseta lattialaatat. Levyjen päät on suljettu kömpelöillä lohkoilla.

Vihje: Teräsbetonilaatat eivät ole ainoa vaihtoehto päällekkäisyydelle, voit käyttää metallisia tai puupalkkeja tai hiilihapattuja betonilaatuja.

Cibit-lohkojen mitat ja ominaisuudet

Moderni tavaramerkki Cibit valmistaa tänään tuotteita Saksan tekniikalla YTONG. Kaikki solubetonista valmistetut tuotteet ovat korkeimmat ominaisuudet ja täyttävät kaikki eurooppalaiset standardit. Kaikilla Cibit-tuotteilla on erottamiskykyinen merkki "100 Best Goods of Russia". Kaikki koot Cibit lohkojen ovat erittäin suosittuja Itä-ja Länsi-Siperiassa. Lohkoja käytetään paitsi yksityisten talojen rakentamiseen myös teollisuusrakennusten rakentamiseen. Pääasiassa on valita rakennusyksikön koko.

Solubetonista valmistetut Cibite-lohkot ovat korkealaatuisia ja täyttävät eurooppalaiset ja venäläiset standardit.

Solumuovimateriaalin tuottamiseen käytetään kalkkia, sementtiä, hiekkaa, alumiinijauhetta ja vettä. Cibit-tuotannon pääprosessit:

 • hiominen kuiva;
 • märkä hionta;
 • sekoitusvalmiste;
 • muodostavat suuret matriisit;
 • leikkaamalla tarvittaviin mittoihin.

Kun kaikki prosessit kulkevat läpi, tuotteet altistetaan erityiskäsittelylle autoklaavissa korkeassa paineessa. Melko monimutkaisen prosessin tuloksena saadaan lohkoja, joilla on erittäin korkea lujuuslujuus.

Ilmastetun Cibitin tärkeimmät ominaisuudet

Keskimäärin Cibit-lohkojen seinän massa on 4,5 kertaa pienempi kuin keraamisten tiilien seinä. Tästä johtuen säästöön kohdistuu vähemmän kuormitusta ja näin säästöt säätiön aikana. Esimerkiksi pieni Cibit-lohko, jonka koko on 200 * 250 * 600 mm 600 merkistä, painaa vain 18 kg. Tällainen yksikkö puolestaan ​​voi helposti korvata noin 15 tiiliä, joiden kokonaispaino on enintään 80 kg.

Toisin kuin muut rakennusmateriaalit, seinien on oltava lämpöä ja äänieristeisiä. Cibit-rakenne ei tarvitse tällaista ylimääräistä viimeistelyä. Tuloksena on kiinteä seinä, joka kestää pitkään, eikä eristysaineita tarvitse korjata tai muuttaa.

Cbitsillä on erittäin korkea höyryläpäisevyys, joka on viisi kertaa enemmän kuin tavanomaisen tiilen. Näin voit poistaa huomattavasti ylimääräisen kosteuden materiaalista. Siksi huone luo normaalin mikroilmaston ja ilmanvaihtoa.

Rakenteen ja suuren huokoisuuden ansiosta materiaalilla on hyvin alhainen lämmönjohtavuus, mikä mahdollistaa jopa 20% lämmön säästämisen lämmityskaudella.

Cibitin käyttö nykyaikaiseen rakentamiseen

Cibit-pakkasenkestävyys on erittäin korkea. Tämä saavutetaan suuren huokoisuuden ansiosta. Kosteudelle tunkeutumisen seurauksena aine nopeasti haihtuu ja jäätymisen ja laajenemisen aikana jää ei tuhoa materiaalin rakennetta. Keskimäärin Cbit voi palvella useita vuosia.

Solulohkojen rakentaminen suoritetaan hyvin nopeasti, koska eri kokoja voidaan valita. Pieni paino myös edistää nopeampaa työtä. On syytä huomata materiaalin käsittelyn joustavuus. Sitä voidaan helposti käsitellä erilaisilla materiaaleilla, mikä antaa sille melkein minkä tahansa arkkitehtonisen muodon.

Monimutkaisen tuotantoteknologian seurauksena valmiin materiaalin kutistuminen on lähes nolla-indikaattori. Tämä johtuu autoklaavikäsittelystä.

Vaihtoehdot Cibitin käytöstä modernissa rakenteessa

Ilmastetun betonilohkon ominaisuudet.

Cellular ilmastettu betoni on yhtä monipuolinen kuin sitä voidaan käyttää eri rakennusalueilla. Useimmin sitä käytetään:

 • erikokoisten yksityisten talojen rakentaminen;
 • rakentaminen hoz.postroyek;
 • suurien teollisuusrakennusten rakentaminen;
 • luodaan väliseinät huoneiden välillä;
 • toisen rakennusaineen kanssa rakennetun seinämän eristys;
 • ovien ja ikkunoiden aukkojen suunnittelu.

Ilmastetun betonin tuotantoteknologia Cibit

Cbitin valmistamiseen käytetyn tekniikan erottuva piirre on kiehumisen käyttö sideaineena. Lisäksi koostumukseen lisätään tietty määrä sementtiä. Jotta saadaan korkealaatuisia tuotteita, kaikki prosessit, joissa kalkki aktivoidaan, suoritetaan automaattisesti ilmatiiviisti suljetuissa säiliöissä ja kuljetusjärjestelmissä. Tämä tehdään minimoimalla kalkin kosketukseen ilman kanssa, minkä seurauksena sammutusprosessi voi alkaa ennenaikaisesti ja seoksen laajenemisprosessi häiriintyy osittain.

Solukerrakenteen saamiseksi käytetään alumiinijäätä. Sen toiminta kaasulla alkaa vasta minuutin kuluttua kalsiumhydroksidin kanssa.

Valmistelutyö on murskata kalkkia, joka on rikki.

Lohkojen kokoalue.

Myös märkä menetelmä hiomalla hiekkaa 8 tunniksi.

Kaikkien komponenttien syöttö suoritetaan punnituslähteillä, jotka on varustettu automaattisilla korjauksilla. Muodostetut ja leikatut hiilihapattomat betonilohkot syötetään automaattisesti autoklaaviin, jossa ne suoritetaan loppukäsittelyllä. Tässä vaiheessa tuotteet höyrytetään 12 kg: n paineella neliösenttimetrillä 10 tunnin ajan. Tämän jälkeen valmiit kuormalavat on tiivistetty pakkausteipillä ja lähetetty valmiiden tuotteiden varastoon. Koko prosessi suoritetaan myös automaattisesti.

Keskeiset työkalut Cibitin kanssa

Kaikki rakennustyöt, joissa Cibit on mukana, toteutetaan erittäin helposti ja nopeasti. Mutta on syytä tuntea joitain vivahteita ennen rakentamisen aloittamista käyttämällä tätä modernia materiaalia.

Septalohkojen ominaisuudet.

 1. Lohkot on helppo leikata, leikata ja leikata, joten tarvittavien elementtien valmisteluun ei ole ongelmia. Ja käsittely vaatii mahdollisimman vähän työkaluja.
 2. Huokoisen rakenteensa vuoksi lohkot ovat erittäin herkkiä. Siksi on erittäin tärkeää huolehtia laadukkaasta kuljetuksesta, materiaalin lastaamisesta ja purkamisesta. Kun työskentelet lohkojen kanssa, se riittää käyttämään poraa, koska lyönnin toiminta voi tuhota sen.
 3. Rakennuksen sisä- ja ulkoseinien suositellaan peittävän viimeistelykerroksen, mikä minimoi kosteuden imeytymisen.
 4. Cibit-kaasulaatikoiden muurauslaastina käytetään erityistä liimamastaria. Se on suunniteltu erityisesti Cibitille, ottaen huomioon kaikki sen ominaisuudet ja mahdollistaa elementtien maksimaalisen kiinnittymisen.
 5. Koska lohkot ovat pieniä painoja, tällaisen mallin pohja ei välttämättä ole yhtä vahva kuin rakennus- tai hiekkalaatan tapauksessa. Tämä voi vähentää merkittävästi rakennuskustannuksia.
 6. Laitteiden oviaukkoja ja ikkunaa voidaan suositella käytettäväksi lujitettavien kaasupalojen kanssa. Niillä on suurempi lujuus ja ne kestävät raskaita kuormia ylhäältä.

Seinäkaasulohkon Cbit päämitat

 • B2 - 250 * 200 * 600 mm;
 • B3 - 250 * 300 * 600 mm;
 • B4 - 250 * 400 * 600 mm.

Septalohkojen päämitat:

 • B1 (D600) - 250 * 100 * 625 mm;
 • B1 (2-D600) - 250 * 120 * 625 mm;
 • B1 (5-D600) - 250 * 150 * 625 mm.

Puserot ja lattiapaneelit ovat erittäin suurikokoisina, joten voit helposti valita tarvittavan materiaalin. Kaasupisteiden Cibit-pisteet ovat markkinoilla 250 * 100 * 2610 mm kooltaan 600 * 300 * 3100 mm. Lattialevyjen joukossa voit valita kokoja 240 * 600 * 1940 mm - 240 * 600 * 5940 mm.

Cibit Blocks

Cibite on hiilihapotetun betonin tyyppi, joka saadaan autoklavointiteknologialla. Se valmistetaan Novosibirskissa saksalaisen Ytongin laitteistosta. Täältä ja kahden sanan materiaalin nimi - SIBIR ITong. Ytongista tuli edelläkävijä ja ensimmäinen autoklaavoitujen ilmastetun betonin valmistaja. Tuotannossa käytettävät raaka-aineet ovat sementti, hiekka, kalkki, kaasunmuodostus ja muut lisäaineet, vesi. Lisäaineena, joka myötävaikuttaa tyhjiöiden muodostumiseen, käytetään yleensä alumiinijauhetta.

Komponentit sekoitetaan tietyssä suhteessa laskelmien mukaan. Tuloksena oleva liuos jaetaan muotoihin ja käsitellään korkeapaineisissa autoklaaviuuneissa. Siellä lähtöaine laajenee ja kovettuu muodostaen Cibit-hiilihapotettua betonia, jolla on huokoinen homogeeninen rakenne poistoaukossa. Muodostukseen tapahtuu suuria mittoja, jotka leikataan myöhemmin halutun kokoisiin tuotteisiin. Tästä johtuen geometrian korkea tarkkuus saavutetaan.

Mitä tuotteita valmistetaan Cibitistä

Koko nomeklatura sibita on suuri kysyntä Itä- ja Länsi-Siperian kehittäjien keskuudessa. Valikoiman tärkein paikka on tärkein, osio ja ylimääräiset korttelit. Lisäksi yhtiö tuottaa vahvistettuja katuja, lattialaatoja sekä lämmöneristyspaneeleja. Ilmastettujen betonituotteiden mitat on esitetty taulukossa:

Väliseinät

Kun on tarpeen laskea talojen rakentamiseen tarvittavien materiaalien tarve, se perustuu tavallisesti seinämälohkoon, jonka mitat ovat 200 * 300 * 600 mm. Sen tilavuus on 0,036 m³ eli 1: 0,036 = 27,78 kappaletta yhden kuutiometrin muurauksessa. Muiden Cibit-kaasupalojen koot suoritetaan samalla tavalla.

Tehdaslähetys ja toimitukset kuluttajille suoritetaan erityisillä kuormalavoilla ja ne on pakattu suojakalvolla. Kuinka monta kappaletta cibit sopii lavalle? Se riippuu sivuston koosta. Käytettävissä on useita tyyppisiä kuormalavoja. Perinteiseen lohkokokoon 20 * 30 * 60 cm ne ovat seuraavia ominaisuuksia:

 • 25 kpl tai 0,9 m³;
 • 40 kpl tai 1,44 m³;
 • 50 kpl tai 1,8 m³.

Ei ole suositeltavaa kuljettaa ja ladata Sibit-tuotteita ilman kuormalavoja pakkaamattomassa muodossa. Huokoisen rakenteen ansiosta se on lisännyt haurautta.

Cibit-tuotteiden edut ja ominaisuudet

Tämän materiaalin kaikki edut perustuvat Cibit-lohkojen teknisiin ominaisuuksiin. Niiden yhteensovitettu yhdistelmä parhaalla mahdollisella tavalla täyttää rakenne- ja rakenneeristeiden vaatimukset. Selkeyden vuoksi yhdistetään Cibitin perusominaisuudet ja verrataan niitä perinteiseen tiiliin.

Sibit-lohko, jonka tilavuus on 0,036 m³, painaa 18 kg ja sama määrä tiiliä (15-20 kappaletta) - jopa 80 kg.

Seinämän paksuus (Siperian ilmasto-olosuhteissa)

Cibit-lohkojen höyryläpäisevyys on 5-6 kertaa suurempi kuin tiilien, ja on 0,17 g / m. Tämä tarkoittaa sitä, että hiilihapotettu betoni pystyy eroon kosteudesta lyhyessä ajassa ja varmistaa huoneen normaalien ilmasto-olojen.

Siperian talojen rakentaminen Siberiassa on nykyään hyvin suosittua, ja tällaisen rakentamisen edut ja haitat olisi tarkasteltava tarkemmin. Ensinnäkin ansioita.

 1. Lämmönjohtavuuden vähäinen kerroin voi merkittävästi säästää talon lämmitystä. Cibitin termofysikaaliset ominaisuudet mahdollistavat sen, että seinät säilyttävät lämmön sisätiloissa ja seinien pinnan ollessa lämmin koskettaessaan.
 2. Solukerrakenteiden alhainen fyysinen paino ei vaadi vahvaa perustan Cibit-talolle.
 3. Cibit-tuotteiden ja erityisesti vahvistamien tuotteiden vahvuus on täysin verrattavissa tavallisiin ja vahvistettuihin betoniin.
 4. Erittäin suuri vastustuskyky pakkaselle osoittaa, että Cibit on erinomainen materiaali Siperian rakentamiseen.
 5. Huokoisten betonilevyjen käyttö Cibit on valmis eristetty ullakko, säästää kallista puuta ja vähentää neliömetrin kustannuksia kotona.
 6. Työvoimakustannukset Cibitin rakennusten rakentamisessa ovat lähes puolitoista kertaa pienempiä kuin tiilien käytössä. Kokeneet muurarit asettavat 15 m³ kevytlohkoja yhdellä vuorolla, enintään 7 m³ voidaan tehdä tiilistä. Joten voit rakentaa talon Cibitistä lyhyemmässä ajassa.

Cbit-tuotteiden virheiden löytäminen on vaikeaa, paitsi sen epävakaus. Mutta tämä haitta, voit selviytyä huolellisesti lohkojen ja laattojen huolellisesta käsittelystä kuljetuksen aikana, harjoitustyön tekemisessä ja liikkeissä.

Cbitsin asettaminen

Työ Cibitin lohkojen kanssa ei ole paljon erilainen kuin tiilien tai muiden lohkotuotteiden tavanomainen asennus. Toisin sanoen kulmat tarkasti poistetaan ja erityistä huomiota kiinnitetään ensimmäiseen riviin, pystysuoran pystysuoran kontrollin avulla luota ja horisontaalista sijaintia tasolla. No, jos voit käyttää lasertasoa. Mutta on joitain vivahteita.

 1. Lohkoja on helppo käsitellä yksinkertaisimmilla työkaluilla. Niitä voidaan leikata, leikata, leikata, eli valmistaa kaikki tarvittavat lisäosat rakennustyömaalla.
 2. Asennukseen on suositeltavaa käyttää erityistä liimaa Cibitille. Se tarjoaa lohkojen luotettavan kytkennän keskenään. Vaikka perustuksen vedenpitävyys ensimmäisellä rivillä voidaan asettaa muurausementti-sementti-hiekkalaastiin.
 3. Rakennuksen seinien ulko- ja sisäpinnat tulisi peittää viimeistelyaineilla.
 4. Yläpuolella olevien ovien ja ikkunoiden aukkojen suunnitteluun on toivottavaa käyttää Cibitin vahvistettuja kantta.

Solubetonista valmistetut tuotteet ovat kevyitä, kestäviä ja luotettavia. Kuitenkin huokoisilla seinillä ripustetaan huonosti kaappeja. Huonekalujen järjestelyissä ja tilojen koristelemisessa on tarpeen käyttää kiinnittimiä, jotka on erityisesti suunniteltu huokoisille pinnoille.

Lohkojen ja seinämänpaksuuden valinta

Joten jos päätät rakentaa oman talosi, niin sinun on varmistettava, että se on luotettava, lämmin ja kestävä. Kuinka huomioida kaikki vivahteet, säästää mahdollisimman paljon ja olla tyytyväinen uuteen hankintaan, kerromme tässä oppaassa.

Ilmastetun betonin ulkoseinät (sulkevat rakenteet)

Laakerikapasiteetti (lohkojen valinta lujuusluokalla)

Seinälohkot standardisoidaan puristusluokan mukaan. Esimerkiksi luokka B 2.5, jossa 2.5 on normalisoitu indikaattori mPa: ssa.

- Luokka B 2.0 -lohkot - laakeri-seinät enintään 2 kerrosta sisältäen;
- Luokka B 2,5 lohkoa - laakerit seinät enintään 3 lattiat mukaan lukien;
- Luokka B 3.5 lohkot - laakerit seinät 5 kerrosta sisältäen,
kaikissa tapauksissa sekä ullakolla

Lohkojen puristuslujuusluokka on asetettu projektin dokumentointiin ja tarkistettu suunnittelijan laskennassa.

Lämmönkestävyys (lohkon paksuus ja tiheysaste)

Energiatehokas lähestymistapa

Suljettavien rakenteiden alentunut lämmönsiirtokestävyys on R0 mp = 3,79 m2 * 0 ¼ W (Novosibirskin alueelle).

Tämä lämmönkestävyys ja terveysvaatimukset täyttyvät ulkoseinällä:
- 50 cm paksu D500-tiheydellä (kahdessa lohkossa 200 + 300 mm);
- 60 cm paksuista D600-tiheydeltään (kaksi lohkoa 200 + 400 mm)

Kustannustehokas lähestymistapa

Ulkoisissa seinissä lämpöhäviö on vain 20-25%.

Erityistä huomiota lämpöhäviön vähentämiseen tulisi antaa seuraaville tekijöille:
- Arkkitehtuuri ja talonrakennus;
- Ikkunat ja ilmanvaihto;
- Kellarin kellari ja kerros;
- Talon ylemmän kerroksen päällekkäisyys.

Lämpöhäviöt voivat nousta seuraavista syistä:
- Sisääntuloaukon puute, tarpeettomat lasit, lahtiikkunat, torvet ja muut monimutkaisen arkkitehtuurin osat aiheuttavat vaikean ilmanvaihtoa huoneen sisällä.
- Rakenteen ja materiaalien heterogeenisyys rakennuksen sulkemiselementteinä johtaen lämpötehokkuuden heikkenemiseen ja halkeamien muodostumiseen (kylmäsilmat);
- Niitit ja liuokset, jotka johtavat karkaisun kosteuden lukitsemiseen hiutaloituun betoniin tai kosteuden kerääntymiseen ulkoseinissä;
- Tehoton orientaatio talossa kardinaalipisteissä.

Yli 80% yksittäisistä hiilihapotetuotteista on yksikerroksinen ulkoseinä ilman lisäeristystä 40 tai 50 senttimetriä D500.

Jos lämpöhäviöitä on 2-3 tai enemmän, käytetään energiatehokasta lähestymistapaa ja optimaalinen seinä on 500 mm D500-lohkosta (R0 mp = 3,79 m2 * 0 ¼ / W).
Taloudellisen toteutettavuuden mukaan päivityskustannukset eivät maksa ennen 20-25 vuotta, optimaalinen seinä on 400 mm D500 (R0 mp = 3 m2)

Yksikerroksinen (yhden materiaalin) ulkoseinämä on paras suunnitteluvaihtoehto helpottamaan toteutusta ja käyttöasennosta.

Lämmöneristyksellä, jolla on tehokas eristys, on useita haittoja:
- Korkealaatuisen eristyksen ja eristämisen kustannukset ovat enemmän kuin 100 mm hiilihapotettujen betonilohkojen lisäys;
- Matala kestävyys virheissä työn suorituksessa;
- Sedimentti ja mineraalivillan eristysvauriot;
- On parempi olla eristämättä ekstrudoituja (mukaan lukien polystyreeni) eristeitä, joilla ei ole tietoa hiutalevyjen ominaisuuksista, se voi johtaa ulkoseinän vaimentamiseen.

Ilmastetun betonin sisäseinät

Jos läpiviennin päällekkäisyys on yli 6 m, on tarpeen suorittaa kuormitustestiä suunnittelutoimistossa.

Sisäseinien kannalta seuraavat ominaisuudet ovat tärkeitä:
- Varastointikapasiteetti;
- Kiinnityskyky;
- Äänieristysominaisuus;
- Kyky suorittaa teknistä viestintää seinissä - putkistot, sähköjohdot, ilmanvaihto;

Nämä ominaisuudet parantavat ilmastetun betonin tiheyden kasvua, joten suosittelemme D600: n tiheyttä sisäseinille.

Suosittelemme lohkot 150 mm D600 seuraaville tiloille:
- Kylpyhuoneet, kylpyhuoneet;
- Sisäänkäynti eteinen;
- Kattilahuoneen sulkeutuminen;
- Kehystys portaat ja parvekkeet.

Optimaalinen väliseinän paksuus - 150 mm

Kellari- ja kellari-seinät

Kellari- ja kellarirakennustekniikan noudattaminen sekä korkealaatuisten vedeneristysmateriaalien käyttö kuivan ja lämpimän kellarikerroksen saamiseksi ja ilmastetun betonin kellarista ovat melko ratkaistavissa oleva ongelma.
Jäykkällä pohjalla, joka sulkee pois epäyhtenäiset pystysuuntaiset muodonmuutokset, kellarin tai kellarikerroksen seinät voidaan valmistaa hiilihapattuneista betonilohkoista B400 D600 V 2.5-3.5, joissa on muuraus yhdessä lohkossa.

Lohkojen kellarikerroksen tai kellarikerroksen seinissä on oltava rakentava teräsbetonisidontahihna muurauksen yläreunaa pitkin.

House of Cibit omilla käsillään

Yhä useammat ihmiset ajattelevat, mitä rakentaa talonsa, mieluummin valita nykyaikaisia ​​materiaaleja, jotta niiden rakenne on luotettava, kaunis, täyttää nykyiset standardit ja se on ollut monta vuotta. Rakennusmateriaalina solukerros on yleistynyt ennennäkemättömällä nopeudella. Se voidaan jakaa ilmastettuun betoniin ja vaahtobetoniin. Huolimatta siitä, että niillä on sama tiheys, lämpökäsittely, joka läpäisee ilmastetun betonin, tekee siitä paljon vahvemman. Hän pystyy kestämään raskaita kuormia. Ilmastetun betonin edustaja on Cibit - materiaali, joka valmistetaan autoklaavissa kovettamalla. Koska se on huokoista, Cibitin lohkojen paino on pieni. Näin se eroaa perinteisestä tiilestä ja betonista. Lisäksi Cibit voi kertyä lämpöä ja "hengittää" sen huokoisen rakenteen ansiosta. Nämä ja muut ominaisuudet, joista keskustelemme myöhemmin, auttoivat saavuttamaan uuden materiaalin suuren suosion. Mutta kuinka rakentaa Cibitin talo omilla käsillään? Seuraavaksi kerrotaan.

Cibit - ja vastaan

Miksi Sibit saa yhä enemmän suosiota? Vastaus on melko yksinkertainen: sen positiivisten ominaisuuksien ansiosta se on ihanteellinen talojen rakentamiseen. Katsotaanpa tärkeimmät:

 1. Tärkein etu on, että Cibitillä on valtavat lämpöeristysominaisuudet. Kesällä talo on viileä ja talvella lämmin. Käytännön mukaan Cibitin talojen omistajat säästävät jopa 30% asuntojen lämmityksestä, ja tämä olette samaa mieltä, on melko paljon.
 2. Materiaali on helppo käsitellä. Jos lohkoja on säädettävä tai pyöristettävä, voit tehdä sen helposti tavallisella sahalla, jossa on suuret hampaat. Se on helppo leikata ja poraa jopa käsin.
 3. Cibit-kevytlohkot mahdollistavat säästämisen sekä säätölaitteelle että erityisille raskaille laitteille lohkojen syöttämiseksi ylöspäin.
 4. Huokoinen rakenne mahdollistaa materiaalin hengittämisen, joten talon ilmasto on aina tuore.
 5. Cibit-talon rakentaminen on helpompaa ja nopeampaa, koska lohkot ovat paljon suurempia kuin yksinkertaiset tiilet. Muurausseinät voidaan tehdä paitsi tavanomaisella ratkaisulla, mutta käyttämällä erityistä liimaa.
 6. Cbit ei polta eikä ole ympäristöystävällinen materiaali.

Suojaus: sen epävakaisuus ja vahvat kosteutta absorboivat ominaisuudet. Mutta tämä ei ole iso ongelma, sillä seinien vahvistamisen aikana tehdään, mikä vahvistaa niitä edelleen. Ja itse kosteutta absorboiva yksikkö puolestaan ​​on päällystetty viimeistelymateriaalilla, jotta kosteus ei pääse sisään.

Joten, positiivisten ja negatiivisten sivujen mukaan. Jos kuitenkin päätät käyttää Cibitä rakennusmateriaalina, katsotaan yksityiskohtaisesti, miten rakentaminen alkaa ja miten rakennetaan Cibit-talo.

On suositeltavaa rakentaa talo Cibitistä keväällä tai kesällä, lämpötilassa 5-25 ° C. Jos lämpötila on tämän rajan yläpuolella, on kostutettava lohkot, kun seinät asennetaan.

Valmistelutyöt

Piirustus gazoblokovin talosta

Kuten aina, on tarpeen aloittaa oman kodin rakentaminen paperityöhön. Sinun on tehtävä tulevaisuuden rakennushanke, päättää koko, korkeus, muoto jne. Tässä tapauksessa sinun on otettava huomioon monia muita tekijöitä: maaperän tyyppi rakennuspaikassa, ilmasto ja syvyys, jossa pohjavesi sijaitsee. Jos et ota huomioon kaiken tämän, älä odota, että talosi kestää kauan.

Kaikki eivät voi ammattimaisesti laatia suunnitelmia tulevasta kotiin, joten voit pyytää apua erityiseltä toimistolta, josta voit tilata talon hankkeen maksamalla rahaa palvelusta.

Asiantuntijasi haluamaasi tarpeiden mukaan nopeasti ja tarkasti suunnitella tulevaisuuden kotiisi. Lisäksi ne voivat laskea, kuinka paljon materiaaleja tarvitaan rakentamiseen ja likimääräisiin hintoihin.

Lisäksi valmisteluvaiheessa on välttämätöntä ostaa rakennusmateriaalia: Cibit, sementti, hiekka, murskattu kivi jne. Laskeaksesi tarkasti, kuinka monta lohkoa tarvitaan rakentamiseen, selvitä ensin seinien pinta-ala. Voit tehdä tämän koon perusteella kertomalla seinien kokonaispituuden niiden korkeudella. Sitten kerrotaan syntyvä alue lohkon paksuuden avulla. Näin voit määrittää, kuinka monta lohko-kuutiota tarvitaan. Voit ostaa materiaalia erikoisliikkeissä. On tärkeää, että kuljetuksen aikana materiaali on päällystetty polyetyleenillä ja hyvin kiinnitetty kosteuden tunkeutumisen ja lohkojen vaurioiden välttämiseksi. On välttämätöntä säilyttää Cibit kuivassa paikassa katoksen alla, jotta saostuminen ei heikennä sitä ennen rakentamista.

Tärkeä kohta on rakennuspaikan valmistelu. Loppujen lopuksi sinun on tarjottava sähköä, aloitettava kaikki materiaalit ja tallennettava ne sekä valmistettava työkalu työhön. Jotkut sivustot ovat ylikuormittuneita erilaisilla roskikolla, puilla jne. Kaikki tämä on poistettava. Ja vasta kun kaikki valmistelutyöt on tehty, voit siirtyä päätehtävään - rakentaa talon tyhjästä.

Säätiö on perusta

Säätiö on tukirakenne, joka vie koko rakennuksen kuorman ja jakaa sen maan päällä. Se riippuu säätiöstä, kuinka kauan talosi on, joten sen rakentaminen on yksi tärkeistä rakennusvaiheista. Koska Cbit-materiaali ei ole raskas, voit käyttää nauhan perustusta talon rakentamiseen. Millainen syvyys ja leveys riippuu kerrosten lukumäärästä, maaperän tiheydestä ja pohjaveden pinnasta. Kaikki nämä indikaattorit ovat erilaisia, joten syvyys voi vaihdella 0,7 m - 2 m. Nauhan leveys on keskimäärin 0,4 m.

Kaistaleen luomiseksi tarvitset:

 1. Valmista sivusto. Jos haluat puhdistaa valitun paikan, jos se on päällystetty suurella ruoholla, se on leikattava.
 2. Tee merkintä kaivosta. Se on tehty köydestä tai johto, joka on venytetty pitkin koko rakennuksen reunaa, toistaa sen ääriviivat. Se on kiinnitettävä telineisiin tai palkkeihin, jotka työnnetään maahan rakennuksen kulmissa. Sen tulisi selvästi noudattaa piirustuksissa olevia kokoja ja leveyksiä. Kun köysi on venytetty, tarkista kaikki mitat uudelleen. Vedä sitten lävistäjä nurkasta toiseen - jos koot ovat sopineet, voit jatkaa maanrakennustöitä.
 3. Tarkennusmerkkiin on syytä kaivaa pohjaan valittu syvyys. Työ ei ole helppoa, mutta toteutettavissa. Varmista, että seinät ovat sileät. Suuntautumiseen voit käyttää lyijylinjaa. Kaivannon pohjan tulee olla myös vaakatasossa tasainen. Estääksesi kosteuden pääsemästä pohjaan, aseta vedenpitävä materiaali pohjaan.
 4. Kun kaivanto on valmis, tee hiekkasyyny. Laita 10 cm: n alapuolelle hiekkakerros ja paina sitä alas. Sitten ryömpää ryöppyjen päällä ja tampaa uudelleen.
 5. Nyt on aika ampua alas muottiin. Se on valmistettava puulaaduista, jotka yhdistetään ruuveilla tai nauloilla. Muottien korkeus riippuu alueen ilmastosta. Jos talvet ovat lunta, suosittelemme, että pohja on korkeudeltaan 50 cm. Kun ilmasto on lämmin, korkeus voi olla pienempi.
 6. Tässä vaiheessa suosittelemme viestinnän päällystämistä: jätevesiä ja vesihuoltoa. Loppujen lopuksi, jos tätä ei tehdä ennen kuin kaatoa säätiötä, sen on tehtävä reikiä.
 7. Vedä liittimet sitten Ø14 mm ja tee siitä runko, joka on sijoitettava kaivantoon. Tätä varten ankkuri on yhdistetty toisiinsa joustavalla langalla.
 8. Nyt on aika kaataa betonia. Sen määrittämiseksi, kuinka paljon betonia tarvitaan valuun, nauhan kokonaispituus on kerrottava sen korkeudella ja leveydellä. Saat numeron, joka kertoo, kuinka monta kuutiota betonia tarvitset. Tämä määrä betonia voidaan joko tilata tai tehdä itsenäisesti. Valinta on sinun. Tämän jälkeen betoni kaadetaan kerroksiin 20 - 30 cm. Jokainen kerros tulee tiivistää ja ilma karkoittaa siitä.
 9. Kun pohja on kaadettu, sen pinta on tasoitettava lian avulla.

Vain odottaa sen kuivua. Se kestää yleensä 30 päivää. 10-15 vuorokautta voit poistaa muottipesän. Säätiön on peitettävä jotain niin, että sedimentit eivät pese sitä. Jos ilman lämpötila on korkea, silloin betonista on ajoittain kostutettava niin, että siihen ei muodostu halkeamia.

Cibit Walls

Seinien asentaminen Cbitistä on paljon helpompaa kuin tiili, koska lohkot ovat suurempia, joten niiden määrä on vähemmän. Ainoa ero on, että Cibit-kytkin on vahvistettava vahvikkeella. Joten, jotta rakennat seinät, tarvitset:

 • käsikäyttöiset tai sähköiset seinäkytkimet;
 • lastalla;
 • lovettu lastalla tai lastalla;
 • kumimetsät;
 • erityinen taso kaasulohkoille;
 • harja pölyn poistamiseksi strobilta;
 • käsi saha;
 • metallikulma;
 • merkkijono tai kalastusviiva;
 • rakennustaso;
 • ristipalkit Ø10 mm.

Ennen kuin aloitat ensimmäisen rivin asettamisen, on tärkeää huolehtia vedenpitävyydestä. Siksi pohja voidaan peittää bitumilla tai asettaa useita kerroksia kateaineita.

Ensimmäinen rivi on asetettava sementti-hiekkalaastilla. Tee se kiinni 1: 3 suhde - sementti ja hiekka. Lisää vettä, kunnes liuoksella on haluttu sakeus. Alustalla oleva kerros voi saavuttaa 1 cm, mikä piilottaa kaikki epäsäännöllisyydet.

Päätehtävä ensimmäisen rivin asettamisen yhteydessä on tehdä siitä täysin sileä. Köysi, rakennustaso ja mörnas auttaa sinua selviytymään tehtävistä. Joten, sinun täytyy aloittaa seinien asentaminen kulmista. Asenna kulmapalat ja kohdista ne tiukasti tasolle. Jos haluat muokata lohkot, käytä kumimetsää. Sitten lohkojen välissä kannattaa kiristää kalastuslinja tai -johto, joka toimii ohjaamana muiden lohkojen asettamiselle. Sen horisontaalisuutta on myös tarkistettava tasolta. Varmista, ettei saggingia ole. Jos seinä on yli 10 m pitkä, asenna ylimääräinen lohko keskelle. Pitsi on venytettävä lohkon yläosaan. Siirry nyt muiden lohkojen asentamiseen. Seinien pituus ei aina ole yhtä suuri kuin kokonaisten lohkojen lukumäärä, joten osa niistä on räätälöitävä kokoon sopivaksi. Voit leikata ne sahan avulla, joka ohjaa leikkuukulman oikeellisuutta. Tällä tavalla sinun on asetettava ensimmäinen rivi ympärille. Kun olet tehnyt tämän, sinun on odotettava useita tunteja, jotta ratkaisu voidaan asettaa.

Cibitin seinien asentaminen kalastuslinjalle

Jäljellä olevat rivit tehdään samalla tavalla: kulmat asetetaan, johto venytetään ja prosessi toistuu. Vain täällä on joitain eroja. Cbit-pintaa voidaan käsitellä erityisellä tasolla, mikä antaa sille karheuden. Sitten sidosmateriaali menee paljon tasaisemmin. Älä myöskään unohda nippua, toisen rivin lohkojen tulee olla pinottu 8 cm: n offsetilla. Vielä yksi asia - voit nyt käyttää erityistä liimaa lohkojen liittämiseen. Se levitetään tasaisesti lastalla tai lovellulla lastalla. Tällöin lohkojen välinen rako on sama, mikä yksinkertaistaa työntöprosessia. Liiman toinen etu on, että se kuivuu paljon nopeammin, joten sinun ei tarvitse odottaa kauan.

Huomaa, että joka 3 tai 4 riviä lohkoa on vahvistettava. Tätä varten kehälohkoihin tehdään rinnakkaisia ​​uria vahvistamiseen. Urat puhdistetaan harjalla, ja niihin asetetaan liittimet Ø10 mm.

Kahden raudoituksen kappaleen liitoksen ei tulisi olla lohkojen kulmissa ja nivelissä.

Hylsyn armatuuri

Ratkaisua tai liimaa käytetään edelleen. Tällainen tapahtuma olisi toteutettava paitsi seinien, myös ikkunoiden ylä- ja alapuolisten vyöhykkeiden sekä lattioiden lattian alle.

Kattoasennus

Lattialaattojen asennus

Asennus jatkuu, kunnes olet saavuttanut halutun tason, kunnes päällekkäisyys. Huomaa, että päällekkäisyyksiä tulee tukea armopoyas. Tehdäksesi sen, sinun on leikattava lohkot niin, että ne ovat 10 cm paksuisia ja laita ne ympäri kehää yhdensuuntaisesti muodostaen eräänlaisen muottipesän. Sisällä sinun täytyy laittaa venttiili ja kaataa kaikki betoni.

Tällaisella vahvistetulla vyölenkkialustalla. Ne voivat olla betonia, kaasuseosta tai vastaavia analogeja. Levyjen väliset muodot on täytettävä laastilla. Ja päät on suljettu ulkopuolelta kömpelöillä lohkoilla.

Jos päätät estää talon kaasubetonilaatoilla, on hyväksyttävää tehdä se, kun etäisyys kantavalle seinälle ei ylitä 6 metriä. Hiilihapotetun betonin päällekkäisyydellä on suuri kantavuus, alhainen lämmönjohtavuus ja korkea tulenkestävyys. Tällaisten raskaiden levyjen asentamiseksi sinun on palkattava nosturi, joka nostaa ne haluamaasi korkeuteen.

Asennetaan päällekkäiset palkit

Levyt eivät kuitenkaan ole ainoa tapa päällystää taloja, vaan ne voidaan tehdä puupalkkeista, betonista tai metallipalkkeista.

Kun talosi on useita kerroksia, katon jälkeen sinun täytyy jatkaa laittamista, asentamalla toisen kerroksen. Jos talo on yksikerroksinen, viimeinen vaihe on katto.

Kattorakenteet

Ennen kuin aloitat katon rakentamisen, sinun on valittava, mikä se on:

Työjärjestys on seuraava:

 1. Suorita vesitiiviin ruberoidi.
 2. Asenna mauerlat (tukipalkki), johon kiskot kiinnitetään.
 3. Asenna ristikkojärjestelmä, vahvista se.
 4. Suorita kattoverhous, höyrysulku ja eristä se mineraalivillalla tai vaahdolla.
 5. Tee laatikko, joka myöhemmin tarvitsee kattotiiliä.
 6. Käännä päätä.
 7. Aseta valittu katemateriaali.

Nyt talo on rakennettu Cibitistä. Olet jo suorittanut päätehtävän, mutta sinun on tehtävä paljon enemmän. On tarpeen lämmittää talon, kaataa lattiat, tehdä väliseinät, viimeistellä viimeistely, suorittaa viestintää, aseta ovet ja ikkunat, kipsi ja niin edelleen. Mutta nämä ovat jo erillisiä aiheita, koska et voi kirjoittaa kaikkea kerralla. Löydät ne kaikki verkkosivuillamme ja jatka rakentaa unelmiesi kotisi.

video

Tämä video näyttää talon rakentamisen Cibit-korttelista:

Rakennuksen rakennus Cibitistä

Talon rakentaminen Cibitistä

Laatikko on katettu katolla

Rakennuksen ulkopinta

piirustukset

Höyrytettyjen betonin talon piirustus 1178 × 1478

Yksikerroksisen talon projekti 1294 × 1224

Talo-hanke 10330 × 10450

Ilmastoidun betonin yhden kerroksen talon suunnitelma

Ilmastoidun betonin yhden kerroksen talon tilojen asettelu

Cibit-koot: pöytä, GOST, tyypit ja arvostelut

Äskettäin Cibit, joka on autoklaavitekniikan avulla suoritetun ilmastetun betonilohkon muodossa olevaa materiaalia, käytetään yhä enemmän talojen ja rakennusten rakentamiseen eri tarkoituksiin. Se näyttää houkuttelulta, sillä on alhainen paino, korkea lujuus ja erinomainen alhaisen rakennustöiden kannalta. Näitä ominaisuuksia ei käytetä vain ammattilaisten vaan myös yksityisten kehittäjien kautta. Jopa huurteisille alueille Cibitä käytetään menestyksekkäästi tehokkaana eristeenä, joka ei edellytä lisäaineiden käyttöä. Sen avulla pystytään kantamaan vain kantavien seinien lisäksi myös väliseinät, jotka eivät eristä. Tämä auttaa nopeuttamaan rakentamista ja vähentämään rakennuskustannuksia.

Cibit-lajit tuotemerkin mukaan

Cibit keksittiin melko kauan sitten, mutta uusien teknologioiden myötä tuotettiin nykyaikaisempia erilaisia ​​tyyppisiä ja malleja. Rakennuksissa rakennettiin joitain niistä. Esimerkiksi D600 on tarkoitettu talojen rakentamiseen, joissa on tuuletetut julkisivut, sillä on suuri lujuus.

Mutta D500: a käytetään monoliittisten rakennusten seinien rakentamiseen, kun taas D400 on eristekerroksen rakentamista ja järjestelyä varten avattavien aukkojen aikana. D350 käytetään lämmittimenä, mutta se on hauras.

Cibit-luokitus

Cibit-koot voivat olla hyvin erilaisia, mutta on tärkeää erottaa tämä materiaali myös tyypin mukaan. Siten myyntiin voidaan löytää:

 • rakentamiseen;
 • lämpöeristys;
 • rakenteelliset eristysvalmisteet.

Rakenteelliset ovat raskaimmat ja vahvimmat. Merkitse niiden tiheys voi olla D900-D1200. Rakenteellisesti lämpöeristetyt ovat melko luotettavia tuotteita, joiden avulla on mahdollista rakentaa jopa kolmikerroksinen rakennus yhden kerroksen seinillä. Tämän materiaalin lämpöominaisuudet voivat poistaa eristekerroksen käytön seinissä. Mitä tulee lämpöeristeviin tuotteisiin, niiden tiheys voi vaihdella D400: sta D500: een, niitä pidetään yleisin sisäisten väliseinien rakentamisessa.

Koot ja GOST

Cibit-koko voi olla hyvin erilainen, kaikki riippuu määräpaikasta, joka voidaan ymmärtää nimellä. Esimerkiksi GB 100 on tuotteita, joilla ei ole uria ja harjanteita ja joiden mitat ovat seuraavat: 600 x 1000 x 250 mm. Näin ollen yhden lohkon tilavuus on 1,8 m 3, 3,400 ruplaa on maksettava tällaisen materiaalin kuutiometristä.

Sibit-koko voi olla 600 x 150 x 250 mm. Jos olet tavannut tällaisia ​​tuotteita, sitten 150 GBP: n edessä, tässä vaihtoehdossa on ura ja korkki. Lohkon tilavuus pysyy samana kuin GB 100, myös kustannukset. Mitat voivat vaihdella jopa 600 x 200 x 250 mm, jos näin on, niin sinulla on GBP 200 -malli, jossa on ura ja harja. Jos tarvitset tuotteen, jossa on ura, harja ja pidike, voit mieluummin käyttää Cibit-tuotetta, joka on tuotettu Gbp 300 -merkin alla. Tällaisen lohkon mitat ovat 600 x 300 x 250 mm. Löydät samanlaisia ​​materiaaleja muissa kokoluokissa: 600 x 375 x 250 mm ja myös 600 x 400 x 250 mm.

Jos sinulla on Cibit, jonka lohkon mitat ovat jopa millimetrin tarkkuudella, voit olla varma, että tuote on tehty GOSTin mukaan. Tämän aineiston tuottavat yritykset perustuvat Venäjän federaation valtionormeihin numerolla 31360 2007.

Levyn mitat

Jos tarvitset autoklaavoitua ilmastettua betonia, valitse materiaali, joka on valmistettu GOST 19570 74: n mukaisesti. Tällaiset tuotteet on tarkoitettu matalien rakennusten, ullakkotasojen sekä kellarikerrosten lattioihin. Paneelin tukiosan koko on 120 mm ja mahdollinen virhe jopa 10 mm. Näin voit ostaa laatan, jonka mitat ovat 2240 x 600 x 240 mm, ja sinun on maksettava sille 2300 ruplaa.

Cibit (lattialaatat), joiden mitat on mainittu artikkelissa, voi ostaa yrityksiltä, ​​jotka ovat erikoistuneet tähän materiaaliin.

Jos kiinnostaa suurta pituutta, kannattaa kiinnittää huomiota tuotteisiin, joiden mitat ovat seuraavat: 2740 x 600 x 240 mm. Yksi tällainen levy maksaa 2800 ruplaa. Kahta viimeistä parametria pidetään vakiona, mutta pituus voi vaihdella. Näin ollen 3040 ja 3240 mm: n levyille tulee maksaa 3090 ja 3312 ruplaa vastaavasti.

Jos pituus kasvaa parametreihin 3740, 4040 ja 4240 mm, voit ostaa tällaisia ​​tuotteita vastaavasti 3800, 4100 ja 4320 ruplaa.

Ei vain ammattitaitoinen rakennusmestari, vaan myös kotiteatteri kiinnostaa Cibit-kokoa. Artikkelissa esitetty taulukko antaa sinun tehdä oikean valinnan. Lattialaattojen enimmäiskoko on 5940 mm, joten tuotteet ovat 6040 ruplaa. Kuitenkin välinarvoja, jotka ovat 5440 ja 5040 mm, näissä kahdessa tapauksessa hinnat ovat 5500 ja 5112 ruplaa vastaavasti.

Mielipiteet erilaisten lomakkeiden viesteistä

On Cbit, joka on tarkoitettu kantavien ulkoseinien ja väliseinien rakentamiseen. Tällaiset tuotteet esitetään suorakaiteen muotoisina lohkoina. Rakentajien mukaan kattorakenteiden rakentamiseen käytetään vahvistetun ilmastetun betonin palkkeja sekä lattiapaloja. Ovien ja ikkunoiden aukkojen asennusta varten on suositeltavaa käyttää U-muotoisia lohkoja, joiden avulla voit nopeuttaa työprosessia ja vähentää merkittävästi työvoimakustannuksia. Kuutio, jonka koko, jonka hinta mainitaan artikkelissa, voidaan myös esittää kaarimaisilla lohkoilla sekä siltojen avulla, jotka helpottavat rakentamista.

Arvostelut Cibitin ominaisuuksista

Rakentajat valitsevat tämän materiaalin siksi, että se ei ikä, eikä se mene murtumisprosesseihin. Se perustuu ekologisiin luonnon raaka-aineisiin, ja rakenteessa on monia huokosia, jotka tekevät seinistä hengittävän ja lämpimän. Cibit, jonka lohkokoot on esitetty artikkelissa, estää muodonmuutoksen ja tulipalon.

Tuotteella on alhainen lämmönjohtavuus ja energiankulutus on taloudellisesti mahdollista. Ostajien mukaan tämä materiaali on helppo käsitellä. Tuotantotekniikkaa pidetään melko yksinkertaisena, minkä vuoksi tuotteet ovat edullisia.

johtopäätös

Jos aiot käyttää autoklaavoitua ilmastettua betonia kodin rakentamiseen, sinun pitäisi kiinnostaa Cibitin kokoa. Tähän materiaaliin kuuluvat talot ovat pakkasenkestäviä, kestäviä ja niukkojen lämmönjohtavuus. Tällaiset ominaisuudet he saavat käsittelyprosessin kautta. Autoklaavin tuotanto on automaattista, joten on mahdollista ennalta asettaa lohkojen halutut ominaisuudet. Cbitin mittasuhteet, kuten yllä mainittiin, ovat hyvin monipuolisia, joten voit valita itsellesi tarvittavat mitat, jotka työvaiheessa minimoivat käsittelyn tarpeen, mikä lyhentää rakentamisen tarvetta.