Online-laskin, joka laskee betonin monoliittisen kaistaleen koon, raudoituksen ja määrän.

Tähän mennessä rakennustyömailla ei ole mitään rakennustöitä, kuten matala rakennus tai pilvenpiirtäjä. Ja yksi-kaksikerroksisten yksityisten talojen perusta, se ei yleensä ole vaihdettavissa.

Mutta valitettavasti kaikki eivät osaa laskea oikein ja käyttää taloudellisesti palkkia, kun rakennat talon perustan.

Monet uskovat, että poikkileikkaus ja metallipuiden lukumäärä perustetuissa sääolosuhteissa eivät ole erityisen tärkeitä, ja käytä kaikkea, mikä on kätevää, sidelangasta metalliputkiin. Mutta tällainen paheksunta voi olla huono vaikutus tulevaisuudessa, sekä itse säätiölle että seisomaan taloon.

Jotta tulevan kodin palvella sinua monta vuotta, on tarpeen, että talon perustus on riittävän vahva ja kestävä, ja säätiön vahvistamisen oikea laskenta on tässä tärkeässä asemassa.

Tässä artikkelissa suoritetaan laskentamenetelmä metallivahvikkeella, jos lasikuituvahviste on laskettava, sinun on otettava huomioon sen ominaisuudet.

Yksityisen talon liuskan perustan lujittaminen ei ole yhtä monimutkaista kuin miltä se näyttää ensimmäisellä silmäyksellä, ja pienentää vain vahvistamisen tarvittavan halkaisijan ja sen määrän määrittämistä.

Vahvistusnauhan perustus

Vahvistetun betoniteräsnauhan oikean laskemisen kannalta on tarpeen harkita tyypillistä nauhalementtien vahvistamista.

Yksityisille matalille rakennuksille käytetään pääasiassa kaksi vahvistusohjelmaa:

 • neljä tankoa
 • kuusi tankoa

Mikä vahvistusjärjestelmä valita? Se on hyvin yksinkertainen:

SP 52-101-2003 -standardin mukaan samaan riviin sijoitettujen vierekkäisten raudoitusten välinen suurin etäisyys ei saa olla yli 40 cm (400 mm). Äärimmäisen pitkittäisen raudoituksen ja pohjan sivuseinän välisen etäisyyden on oltava 5-7 cm (50-70 mm).
Tässä tapauksessa, kun kellarileveys on yli 50 cm, on suositeltavaa käyttää vahvistusohjelmaa kuudella vavalla.

Ja niin, nauhalevyn leveydestä riippuen valitsimme vahvistusohjelman, nyt on valittava raudoituksen halkaisija.

Raudoituksen läpimitan laskeminen säätöön

Poikittaisen ja pystysuoran vahvikkeen halkaisijan laskeminen

Poikittaisen ja pystysuoran raudoituksen halkaisija on valittava taulukon mukaan:

Yksi- ja kaksikerroksisten yksityisten talojen rakentamiseen käytetään yleensä pystysuuntaisia ​​ja poikittaisia ​​vahvikkeita, joiden läpimitta on 8 mm, ja tämä on yleensä melko riittämätön alhaisten yksityisten rakennusten liuskeille.

Pitkittäisen vahvikkeen halkaisijan laskeminen

SNiP 52-01-2003: n mukaan pituussuuntaisen lujituksen vähimmäispoikkipinta-alan on oltava nauhalevyssä 0,1% raudoitetun betonin kokonaispoikkileikkauksesta. Tämä sääntö on välttämätöntä, kun valitaan raudoituksen läpimitta.

Kaikki on kirkasta lujitetun betoniliuskan poikkipinta-alan kanssa, on syytä moninkertaistaa säätiön leveys sen korkeudella, ts. Jos nauhan leveys on 40 cm ja korkeus 100 cm (1 m), leikkausalue on 4000 cm2.

Lujitteen poikkipinta-alan tulee olla 0,1% pohjan poikkipinta-alasta, joten tarvittava alue on 4000 cm 2/1000 = 4 cm2.

Jotta ei voitu laskea kunkin sauvahylsyn poikkipinta-alaa, voit käyttää yksinkertaista merkkiä. Sen avulla voit helposti noutaa vaaditun raudoituksen läpimitan säätiölle.

Taulukossa on hyvin vähäisiä epätarkkuuksia, jotka liittyvät pyöristysnumeroihin, älä kiinnitä huomiota niihin.

Tärkeää: Kun nauhan pituus on alle 3 m, pituussuuntaisten lujitustangojen vähimmäishalkaisijan on oltava 10 mm.
Kun nauhan pituus on yli 3 m, pituussuuntaisen vahvistuksen vähimmäishalkaisijan on oltava 12 mm.

Ja niin, meillä on raudoituksen vähimmäispoikkipinta poikkileikkauksessa, joka on yhtä suuri kuin 4 cm2 (tämä perustuu pituussuuntaisten palkkien lukumäärään).

Leveys 40 cm, riittää, että voimme käyttää neljällä sauvalla varustettua vahvistusohjelmaa. Palaamme pöytään ja tarkastelemme sarakkeessa, jossa annetaan arvot 4 vahvistuspalkille ja valitse sopivin arvo.

Täten päätämme, että perustamaamme 40 cm leveä, 1 m korkea, jossa on neljä sauvaa lujitemuovaus, sopivin vahvistus, jonka halkaisija on 12 mm, koska 4 tällaisen halkaisijan sauvan poikkipinta-ala on 4,52 cm2.

Rungon vahvikkeen halkaisijan laskenta kuuden tangon kanssa suoritetaan samalla tavalla, vain arvot on jo otettu sarakkeesta kuudella tankoilla.

On huomattava, että pitkittäissuuntaisen raudoituksen nauhalumpuille tulisi olla sama halkaisija. Jos jostain syystä on vahvistettu eri halkaisijat, on käytettävä alempaan riviin suurempia halkaisijoja.

Laskentamäärän laskeminen säätiölle

Ei ole harvinaista, että vahvistus tuodaan rakennustyömaalle ja kun kehys alkaa neuloa, osoittautuu, että se ei riitä. Meidän on ostettava enemmän, maksettava toimituksesta, ja nämä ovat jo ylimääräisiä kuluja, jotka eivät ole ollenkaan toivottavia yksityisen talon rakentamisessa.

Jotta tämä ei tapahdu, on tarpeen laskea oikein raudoituksen määrä säätiölle.

Oletetaan, että meillä on tällainen säätiöjärjestelmä:

Yritetään laskea tällaisen kaistaleen raudoituksen määrä.

Pitkittäisen vahvikkeen lukumäärän laskeminen

Jotta laskettaisiin tarvittava määrä pituussuuntaista vahviketta säätöön, voit käyttää karkeaa laskentaa.

Ensin sinun täytyy löytää säätiön kaikkien seinien pituus, meidän tapauksessa meidän on oltava:

6 * 3 + 12 * 2 = 42 m

Koska meillä on 4-ytimen vahvistusjärjestelmä, tuloksena oleva arvo on kerrottava 4:

Olemme saaneet kaikkien pituussuuntaisten vahvistuspalkkien pituuden, mutta älä unohda, että:

Laskettaessa pituussuuntaisen lujituksen lukumäärää on otettava huomioon vahvistuksen käynnistäminen telakoinnin aikana, koska se usein tapahtuu, että lujitus toimitetaan pitkän sauvan 4-6 m: n osaan ja tarvittavan 12 m: n saavuttamiseksi meidän on kiinnitettävä useita tankoja. Telakoiden vahvistuspalkkien täytyy olla päällekkäin, kuten alla olevassa kaaviossa on esitetty, raudoituksen käynnistämisen tulee olla vähintään 30 halkaisijaltaan, ts. käytettäessä 12 mm: n halkaisijaltaan vähintään 12 * 30 = 360 mm (36 cm).

Tämän käynnistämisen mukauttamiseksi on kaksi tapaa:

 • Tee tangon asettelu ja laske tällaisten liitosten määrä
 • Lisää noin 10-15% tuloksena olevaan kuvaan, yleensä tämä riittää.

Käytämme toista vaihtoehtoa ja laskemalla perustan pituussuuntaisen vahvistuksen lukumäärää, meidän on lisättävä 10% 168 metriin:

Tällöin laskettiin vain pituussuuntaisen vahvistuksen määrä, jonka läpimitta oli 12 mm, nyt lasketaan poikittaisten ja pystysuuntaisten sauvojen lukumäärä metreinä.

Poikittaisen ja pystysuoran vahvikkeen lukumäärän laskeminen kaistaleelle

Laskeaksemme poikittaisen ja pystysuoran vahvistuksen lukumäärää käännymme jälleen järjestelmään, josta on selvää, että yksi "suorakulmio" jättää:

0,35 * 2 + 0,90 * 2 = 2,5 m.

Erityisesti otin marginaalin 0,3 ja 0,8, mutta 0,35 ja 0,90, jotta poikittainen ja pystysuora vahvike olisi hieman ulos muodostetusta suorakulmiosta.

Tärkeää: Erittäin usein rungon asentamisessa jo kaivettuun kaivoon pystysuora vahvike sijoitetaan kaivannon pohjaan ja joskus jopa hieman asettuu maahan, kehyksen vakauden parantamiseksi. Niinpä se on otettava huomioon, ja laskentaan ei ole tarvetta, vaan pystysuoran vahvistuksen 0,9 metrin pituutta, vaan sitä on lisättävä noin 10-20 cm: n korkeudella.

Nyt lasketaan tällaisten "suorakulmioiden" lukumäärä koko kehyksessä, kun otetaan huomioon, että nauhojen perusseinien kulmissa ja liitospaikassa on kaksi tällaista "suorakulmioa".

Jotta et kärsisi laskelmasta ja et yritä sekaantua joukkoon numeroita, voit yksinkertaisesti piirtää perustadiagrammin ja merkitä sen, jos sinulla on "suorakulmiot" ja laske sitten ne.

Otetaan ensin pisin sivu (12 m) ja lasketaan sen poikittaisen ja pystysuoran vahvistuksen määrä.

Kuten kaaviosta voidaan nähdä, 12 metrin puolelta löytyy 6 "suorakaiteen" ja kaksi osaa 5,4 metrin seinästä, joista kullakin on 10 uutta siltaa.

Näin meillä on ulos:

6 + 10 + 10 = 26 kpl.

26 "suorakulmioita" toisella puolella 12 m. Vastaavasti katsomme hyppääjiä 6 m: n seinälle ja olemme löytäneet 10 hyppyjä yhden kuuden metrin seinälle liuskajohdosta.

Koska meillä on kaksi 12 metrin seinää ja 6 metrin seinämillä meillä on 3,

26 * 2 + 10 * 3 = 82 kappaletta.

Muista, että laskemme mukaan jokainen suorakulmio tuotti 2,5 metriä vahvistusta:

Venttiilien lukumäärän lopullinen laskenta

Olemme määrittäneet, että pituussuuntainen vahvistus on halkaisijaltaan 12 mm ja poikittainen ja pystysuora halkaisija 8 mm.

Edellisistä laskelmista havaittiin, että tarvitsemme 184,8 m pituussuuntaista lujitetta ja 205 m poikittaista ja pystysuoraa vahvistusta.

Sattuu usein, että jäljellä on paljon pieniä vahvistusosia, jotka eivät sovi mihinkään. Ottaen huomioon tämän, sinun täytyy ostaa rebar hieman enemmän kuin se osoittautui laskelmassa.

Edellä olevan säännön mukaisesti meidän on ostettava 190 - 200 m vahvistus, jonka halkaisija on 12 mm ja 210-220 m vahvistus, halkaisija 8 mm.

Jos vahvistus pysyy - älä huoli, se tulee käteväksi jopa kerran rakennusprosessin aikana.

Minkä läpimitan raudoitusta tarvitaan nauhan perustuksiin

Raudoituksen läpimitta nauhateille (ohje)

Nykyaikainen rakenne ei toimi ilman liittimiä. Ja rakentaessasi peruspohjan 1- tai 2-kerroksiselle talolle - tämä ei ole korvaavaa materiaalia.

Tällöin sinun tulisi tietää, kuinka oikein lasketaan raudoituksen läpimitan. Betoni puristuu hyvin, mutta ongelmat voivat syntyä, kun se on taivutettu. Maaperä on joustava pohja, joka vaikuttaa nauhan pieniin poikkeamiin. Lisätään sen vastustuskykyä poikittaisiin vaikutuksiin, jolloin pitkittäiset terästangot asetetaan.

Ei ole totta olettaa, että niiden halkaisija ja tilavuus eivät ole minkäänlaisia. Monet tekevät virheen metallin käyttämisestä - langasta neulomisesta putkiin. Tämä vaikuttaa negatiivisesti sekä nauhalle että sen rakenteelle.

Talon pitkä toiminta antaa säätiön vahvuuden ja kestävyyden. Ja tässä on merkittävä rooli vahvistusmateriaalin laskemisen oikeellisuus. Lasikuitulujitteiden käyttäminen laskiessaan huomioon otetaan sen ominaisuudet.

Lujitemateriaali on jaettu kahteen tyyppiin: työskentely ja rakentava.

Rakenteellinen vahvistaminen tehdään standardien vähimmäisvaatimusten mukaisesti, joten laskentaa ei suoriteta. Hihnan tyyppisen työvahvistuksen perusperiaatteena ovat pitkittäiset sauvat, joiden tilavuus lasketaan.

Vahvistusjärjestelmä

Lujitemateriaalin oikea laskeminen teipillä, joka on tehty betoniteräksestä, tulisi harkita standardin vahvistusjärjestelmiä. Matala- rakennustöissä käytetään pääasiassa 2 ohjelmaa: 4 ja 6 tangolla. Järjestelmä valitaan SP 52-101-2003 -standardien mukaan, jonka mukaan yhden rivin lujitustangojen maksimiväli on korkeintaan 40 cm. Vaihe äärimmäisestä pitkittäisestä materiaalista nauhan sivulle on 5-7 cm. Siksi 50 cm leveälle pohjalle on suositeltavaa käyttää järjestelmät, joissa on 6 sauvaa.

Materiaalin luokat ja tuotemerkit

Vahvotangot eroavat toisistaan ​​poikkileikkaukseltaan. Tärkeää on valita oikea tuotetyyppi. Merkintä A on terästeriä varten, BP on teräslangalle. Nauhalle käytetään metallia A-laatua, jonka saantoalue on 400.

Merkkien visuaalinen ero: A 240: lla on sileä pinta, A 300: lla on rengaskuvio jaksollisella profiililla ja A 400: lla on kaarrekuvio säännöllisin puolikuun profiilein. Kun vahvistaminen on sallittua käyttää ylemmän luokan, joka ei aina ole taloudellista. Alemman luokan materiaalia ei saa käyttää.

Laskutoimitus

Raudoituksen läpimitta poikittaisen ja pystysuoran nauhan perustukselle valitaan taulukkoluettelossa. ohjeet:

 • Rakentamisessa käytetään 1 ja 2-kerroksisia lujittavia sauvoja, joiden poikkileikkaus on 8 mm, mikä riittää alhaisen rakennustyön perusnauhalle;
 • SNiP 52-01-2003 mukaan lujitetuista tangoista poikkileikkaus teräsbetonissa on vähintään 0,1% sen kokonaispoikkileikkauksesta;
 • Nauhan osa lasketaan sen leveyden ja korkeuden tuotteena.
 • Lujitustangojen poikkileikkaus on sama kuin tulos, jonka perusteella nauhan poikkipinta-alan saavutettu tehollinen arvo jaetaan 1000: lla;
 • Nauhan pituus on enintään 3 m, läpimitan on oltava vähintään 1 cm, pituudeltaan vähintään 3 m, halkaisija on 12 mm;
 • Kaikkien tangojen poikkipinta-alan laskemiseksi on olemassa erityinen taulukko, jossa materiaalin haluttu halkaisija havaitaan tangon laskennallisesta poikkileikkauspinta-alasta ja niiden lukumäärästä, joka on merkitty vastaavissa sarakkeissa;
 • Pitkittäinen materiaali, kun se asetetaan nauhalle, on oltava samaa halkaisijaltaan vahvistettua nauhan tyyppistä perustetta. Eri halkaisijoilla suurimman poikkileikkauksen vahvistusta käytetään alarivissä.

Määrä lasketaan

 • Se on nauhan kaikkien seinien pituus;
 • Käytetystä vahvistusmenetelmästä riippuen tämä arvo kerrotaan tangoilla, saadaan pituussuuntaiset lujitustangot;
 • Laskelmassa otetaan huomioon materiaalin käynnistäminen, kun useampien sauvojen liittäminen päällekkäin;
 • Käynnistämisen huomioon ottamiseksi on kaksi tapaa: vanteiden asettelun ja liitosmäärien laskeminen; lisäys 10-15% saavutettuun arvoon;
 • Laskettaessa poikittaisen ja pystysuoran vahvistusmateriaalin tilavuutta käytettiin jälleen vahvistusohjelmaa;
 • Kun kehys asennetaan kaivannossa, sen pohjaan on asennettu pystytangot, jotka hieman kaatavat ne maahan, jotta runkorakenne pysyisi entistä vakaammin. Sitten pystysuoran materiaalin pituutta lisätään 10-20 cm;
 • Seuraavaksi lujitustangoista muodostuvien "suorakulmioiden" lukumäärä lasketaan ottaen huomioon, että peruskaistaleiden kulmissa ja liitosrakenteessa on 2 "suorakaiteen muotoa". Yksinkertaisuuden vuoksi voit piirtää pohjan kaaviota ja tehdä asettelun "suorakulmioiden" sijainnista, laskemalla ne myöhemmin;
 • Alussa pisin puolelta otetaan huomioon sen poikittaisten ja pystysuorat vahvikankojen tilavuus.

Neuletiheyden poikkileikkauksen valinta ja runkorakenteiden neulonta

Neulelangan pituus 1 nipun kohdalla on 0,3 metriä ja nipujen määrä ensimmäisessä yhdisteessä 4. Neulelangan vaadittava tilavuus lasketaan kertomalla yhteyksien kokonaismäärällä. Runkorakenteen kulmissa käytettävien neulontanojen vakiokoko on 0,8-1,2 mm.

Vahvikkeille suositellaan vain teräslankamateriaalin sitomista runkorakenteen pitkän käyttöiän ajan.

Hitsauksen käyttö on kielletty metallisen korroosion välttämiseksi lujituksen liitoskohdissa. Materiaalin leikkauspisteessä lanka kiristyy ja irtonainen lanka on kierretty.

Käytettävän lujitemateriaalin poikkileikkaus ja tilavuus riippuvat suoraan rakenteen vakavuudesta, maarakenteen tyypistä rakennustyömaalla ja teipin syvyydestä (matala, keskitaso tai syvä).

Katso videon yksityiskohtaiset ohjeet:

Lujittavan kehyksen laskenta tehdään rakenteen suunnittelussa. Tarkkailemalla projektitiedostojen vaatimuksia, teknisiä prosesseja säätiön rakentamisessa ja ammattimaisesti suorittamassa rakennustyötä, nauhan käyttöiän takuu lasketaan 150 vuodeksi.

Kerro ystävillesi tästä artikkelista sosiaalisessa. verkot!

Raudoituksen laskeminen nauhan perustuksille

 • Strip-jalusteknologia
  • Työkalut ja materiaalit
 • Vahvistinnauhan laskenta
  • Esimerkki raudoituksen raudoituksen laskemisesta
  • Valitse neulelangan halkaisija ja sovituskehys

Nauhateollisuuden suosio liittyy sen tehokkuuteen ja yksinkertaisuuteen teknologian käyttöönotossa. Se voi myös ratkaista ongelman, joka perustuu heikkoon maaperään. Samanaikaisesti tämän tyyppisen säätölaitteen ominaispiirre on prosessin lisääntynyt työlästä ja rakennusmateriaalien kulutuksen huomattava lisääntyminen, mukaan lukien vahvistaminen.

Nauhateoksen laskeminen.

Liuskajohtojen vahvistaminen on edellytys, jota ilman on mahdotonta puhua koko rakenteen luotettavuudesta ja kestävyydestä.

Strip-jalusteknologia

Vahvistetaan nauhalistan kulma ja risteys.

Jotta voitaisiin vastata kysymykseen, millaista vahvistamista tarvitaan nauhan perustuksiin, meidän on ensin muistettava, mitä se on ja miten se kuormitetaan. Itsestään konkreettinen nauha pystyy vastaamaan pystysuoraan ja sivuttaiseen puristuskuormaan varsin hyvin, mutta se toimii hyvin huonosti taivutuksessa. Pohjan suojaamiseksi se on vahvistettu ja pehmeän metallin ja voimakkaan betonin vuorovaikutuksen ansiosta saavutetaan erittäin luotettava ja kestävä rakenne.

Nauhan säätölaitteen tekniikka on melko yksinkertainen. Maa-alueiden purkamisen, rakennuksen sitomisen ja akseleiden kiinnittämisen hankkeen mukaan, ne siirtyvät maanrakennustöihin: kaivaa kaivantoa, tasoittaa ja tiivistää pohjan. Seuraava pakollinen vaihe on hiekkalaatan asennus. Hiekkavyöhyke auttaa jakamaan rakennuksen painon tasaisesti ainoalle alueelle.

Aseta sitten muotti ja asenna vahvistus. jonka halkaisijan on vastattava laskettua arvoa. Vahvikotelon valmistuksen jälkeen ne jatkavat betonin kaatamista, joista kukin kerros tiivistetään värähtelijällä. Kun betoni kovettuu, muotti poistetaan ja nauhaosasto peitetään vedeneristyskerroksella ja jäljelle jääneet sinusit täytetään hiekalla ja varovasti paisutetaan.

Takaisin sisällysluetteloon

Työkalut ja materiaalit

Vahvistusnauhan perustus.

Käytettäessä teippiä käyttävän laitteen työtä käytetään seuraavia materiaaleja ja laitteita:

 • hiekka;
 • muottipellit;
 • varusteet;
 • neulonta lanka;
 • betoni;
 • katemateriaali tai mastinen;
 • mittanauha;
 • tasolla;
 • johto;
 • lapio;
 • lanka leikkureita;
 • pihdit;
 • rammer;
 • syvä värähtelijä.

Tiukan tekniikan noudattamisen ansiosta voidaan rakentaa todella luotettava ja kestävä rakenne. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä siihen kysymykseen, mikä raudoituksen läpimitta tulisi levittää. Tämä ongelma ratkaistaan ​​koko rakennuksen suunnittelussa.

Takaisin sisällysluetteloon

Vahvistinnauhan laskenta

Raudoituksen laskeminen säätiölle.

Vakiovahkon leveys on 0,3-0,4 m, jonka korkeus on 0,7 m, ts. Poikkileikkaus on melko pieni. Siksi käytetyn raudoituksen halkaisija ei tavallisesti ole yli 12-14 mm. Vahvikkeen asettaminen nauhalevylle suoritetaan kahden hihnan muodossa. Ankkuri sijaitsee sen ylä- ja alaosassa 4 baarissa. Vahvikkeen läpimitta lasketaan pohja- ja rakennusmateriaalin parametrien perusteella.

On syytä muistaa, että kun asennat massiivisen talon tai rakennustyön liikuttaessa heikkoa maaperää, pituussuuntainen vahvike sopii 3-4 vyöhykkeelle.

Pohjan pohja poikkileikkauksessa altistuu taivutusjännitykselle, joka poikittainen vahvistus olettaa. Pystysuora vahvistus antaa koko kehyksen jäykkyyden välttäen tulevaisuudessa vinossa halkeamia säätiön runkoon.

Takaisin sisällysluetteloon

Esimerkki raudoituksen raudoituksen laskemisesta

Säätiön asennuskaavio.

Teemme vaaditun raudoitusmäärän laskennan teippityyppisen rakennuksen kokoon 6 x 6 m, nauhan leveys - 40 cm, korkeus 70 cm, kantavien seinien pituus on 6 m.

Pitkittäisraudoituksessa käytetään A-III-luokan tankoja, joiden halkaisija on 12 mm. Tangot on pinottu pituussuunnassa neljään sauvaan pitkin nauhaa pitkin koko kehä ja laakerin seinämän (2 tangot alemmassa ja ylävyössä). Nauhan kokonaispituus on 30 m, missä 24 m on kehän pituus ja 6 m tukiseinän alapuolella. Lujituksen kokonaismäärä halkaisijaltaan 12 mm on 120 m. Tämän osan vahvuus 1 m on 0,888 kg, joten koko monoliittisen perustan lujittamiseen tarvitaan 106,56 kg.

Koska poikittais- ja pystysuuntaiset tangot eivät ole merkittävää kuormitusta, riittää, että lujitettavuutta voidaan käyttää luokkaan II, jonka läpimitta on 6 mm. Ristin ja pystysuorat sauvat asennetaan 0,5 m: n välein, etäisyys kellarin pinnasta tulee olla 5 cm. Tämän vuoksi halkaisijaltaan 6 mm: n halkaisijaltaan 1,8 mm: n varret saattavat olla yhdensuuntaisia, joten sauvojen kokonaispituus on 109, 8 m. Pituus 1 m vahvistus, jonka läpimitta vastaa 6 mm, on 0,222 kg. Sen vuoksi raudoitukseen tarvittava kokonaismäärä on 24,38 kg.

Takaisin sisällysluetteloon

Valitse neulelangan halkaisija ja sovituskehys

Neulelangan määrä nipun kohdalla on 0,3 metriä, jolloin tällaisten nippujen kokonaismäärä yhdessä yhteydessa on 4. Kertoo yhteyksien kokonaismäärästä - 61, että 73,2 metriä neuleliimoja tarvitaan. Viiran halkaisija, jota käytetään runkoputkissa rungon kulmissa, on 0,8-1,2 mm. Vahvikotelon valmistuksessa sitä käytetään teräslangan sitomiseen, mikä takaa koko rakenteen kestävyyden. Hitsausta on ehdottomasti mahdotonta metalliosien korroosion välttämiseksi liittimien liitoksissa.

Pinnoitustekniikka on seuraava: tangon leikkauspisteessä lanka kiristetään ensin ja jäljellä olevat päät kierretään pihdeillä. Lisäksi erikoispistoolia käytetään palkin kiinnittämiseen, mikä vähentää huomattavasti työvoimakustannuksia. Haitta on työkalun suhteellisen korkea kustannus.

Käytettävän raudan läpimitta ja määrä riippuu suoraan rakenteen massiivisuudesta, maaperätyypistä rakennustyömaalla sekä nauhatyypin tyypistä (matala tai syvä). Lujitushäkkeen laskentamenetelmä on suoritettava koko rakennuksen suunnittelussa. Vain tiukasti noudatettava projektidokumentaation, rakennustekniikan ja ammatillisten rakennustöiden vaatimuksia voidaan taata nauhalevyn käyttöiän ajan vähintään 150 vuoden ajan.

Innokentiy Andreevich Vlasov

Ivan, tässä tapauksessa sinun on aloitettava 10-litran kauhan avulla. Täytä täysi ämpäri hiekalla ja lisää 1/3 sementtiä, sekoita 10 litraa. tai.

16. lokakuuta 2015

Kuinka lasketaan valmiin betonin laskenta 1 neliömetriltä 5 cm: n paksuudelta? Kuinka paljon hiekkaa ja sementtiä tarvitaan tähän? Jotta et ostaisi liikaa. Haluan.

12. lokakuuta 2015

Erilaisissa betonityypeissä, jos mitataan tilavuuden mukaan, vain hiekan ja raunioiden suhde sementtiin muuttuu, ja vettä otetaan aina juuri puoleen sementtiluvusta.

20. lokakuuta 2015

Ivan, tässä tapauksessa sinun on aloitettava 10-litran kauhan avulla. Täytä täysi ämpäri hiekalla ja lisää 1/3 sementtiä, sekoita 10 litraa. tai.

16. lokakuuta 2015

Kuinka lasketaan valmiin betonin laskenta 1 neliömetriltä 5 cm: n paksuudelta? Kuinka paljon hiekkaa ja sementtiä tarvitaan tähän? Jotta et ostaisi liikaa. Haluan.

12. lokakuuta 2015

Erilaisissa betonityypeissä, jos mitataan tilavuuden mukaan, vain hiekan ja raunioiden suhde sementtiin muuttuu, ja vettä otetaan aina juuri puoleen sementtiluvusta.

Muutamia lisäyksiä: 1. Jos tarvitset korkealaatuista vedenpitävää nestekumua, on toivottavaa käyttää geotekstiloita koko pinnalle. Kulutusta.

23. syyskuuta 2015

Kuinka ja mitä tehdä pohjaseinän yläreunasta (luonnonkivi, Plitnyak)?

© Copyright 2014-2017, moifundament.ru

 • työskennellä säätiön kanssa
 • vahvistaminen
 • suojaus
 • välineet
 • asennus
 • koristelu
 • ratkaisu
 • laskelma
 • korjaus
 • laite
 • Säätiön tyypit
 • nauha
 • nukka
 • columnar
 • laatta
 • muut
 • Tietoja sivustosta
 • Kysymyksiä asiantuntijalle
 • painos
 • Ota yhteyttä
 • Toimii säätiön kanssa
  • Säätiön vahvistaminen
  • Säätiön suoja
  • Säätiövälineet
  • Säätiön asennus
  • Foundation Finish
  • Pohjustuslaasti
  • Säätiön laskenta
  • Säätiön korjaus
  • Säätiön laite
 • Säätiön tyypit
  • Strip-säätiö
  • Pile-pohja
  • Pilarin perusta
  • Laattoalaptio

Laskentamallin laskeminen yksityisen talon nauhan perustuksille

Vahvistuksen laskeminen kaistaleelle © 2014-2016 Postroj-sam.ru

Tähän mennessä rakennustyömailla ei ole mitään rakennustöitä, kuten matala rakennus tai pilvenpiirtäjä. Ja yksi-kaksikerroksisten yksityisten talojen perusta, se ei yleensä ole vaihdettavissa.

Mutta valitettavasti kaikki eivät osaa laskea oikein ja käyttää taloudellisesti palkkia, kun rakennat talon perustan.

Monet uskovat, että poikkileikkaus ja metallipuiden lukumäärä perustetuissa sääolosuhteissa eivät ole erityisen tärkeitä, ja käytä kaikkea, mikä on kätevää, sidelangasta metalliputkiin. Mutta tällainen paheksunta voi olla huono vaikutus tulevaisuudessa, sekä itse säätiölle että seisomaan taloon.

Jotta tulevan kodin palvella sinua monta vuotta, on tarpeen, että talon perustus on riittävän vahva ja kestävä, ja säätiön vahvistamisen oikea laskenta on tässä tärkeässä asemassa.

Tässä artikkelissa suoritetaan laskentamenetelmä, jos lasikuituliinoja on laskettava. sen on otettava huomioon sen ominaisuudet.

Yksityisen talon liuskan perustan lujittaminen ei ole yhtä monimutkaista kuin miltä se näyttää ensimmäisellä silmäyksellä, ja pienentää vain vahvistamisen tarvittavan halkaisijan ja sen määrän määrittämistä.

Vahvistetun betoniteräsnauhan oikean laskemisen kannalta on tarpeen harkita tyypillistä nauhalementtien vahvistamista.

Yksityisille matalille rakennuksille käytetään pääasiassa kaksi vahvistusohjelmaa:

 • neljä tankoa
 • kuusi tankoa

Mikä vahvistusjärjestelmä valita? Se on hyvin yksinkertainen:

SP 52-101-2003 -standardin mukaan samaan riviin sijoitettujen vierekkäisten raudoitusten välinen suurin etäisyys ei saa olla yli 40 cm (400 mm). Äärimmäisen pitkittäisen raudoituksen ja pohjan sivuseinän välisen etäisyyden on oltava 5-7 cm (50-70 mm).
Tässä tapauksessa, kun pohjan leveys on yli 50 cm. On suositeltavaa käyttää vahvistusohjelmaa kuudella tankoilla.

Ja niin, nauhalevyn leveydestä riippuen valitsimme vahvistusohjelman, nyt on valittava raudoituksen halkaisija.

Poikittaisen ja pystysuoran vahvikkeen halkaisijan laskeminen

Poikittaisen ja pystysuoran raudoituksen halkaisija on valittava taulukon mukaan:

Yksi- ja kaksikerroksisten yksityisten talojen rakentamiseen käytetään yleensä pystysuuntaisia ​​ja poikittaisia ​​vahvikkeita, joiden läpimitta on 8 mm, ja tämä on yleensä melko riittämätön alhaisten yksityisten rakennusten liuskeille.

Pitkittäisen vahvikkeen halkaisijan laskeminen

SNiP 52-01-2003: n mukaan pituussuuntaisen lujituksen vähimmäispoikkipinta-alan on oltava nauhalevyssä 0,1% raudoitetun betonin kokonaispoikkileikkauksesta. Tämä sääntö on välttämätöntä, kun valitaan raudoituksen läpimitta.

Kaikki on kirkasta lujitetun betoniliuskan poikkipinta-alan kanssa, on syytä moninkertaistaa säätiön leveys sen korkeudella, ts. jos nauhan leveys on 40 cm ja korkeus 100 cm (1 m), leikkausalue on 4000 cm2.

Lujitteen poikkipinta-alan tulee olla 0,1% pohjan poikkipinta-alasta, joten tarvittava alue on 4000 cm 2/1000 = 4 cm2.

Jotta ei voitu laskea kunkin sauvahylsyn poikkipinta-alaa, voit käyttää yksinkertaista merkkiä. Sen avulla voit helposti noutaa vaaditun raudoituksen läpimitan säätiölle.

Taulukossa on hyvin vähäisiä epätarkkuuksia, jotka liittyvät pyöristysnumeroihin, älä kiinnitä huomiota niihin.

Tärkeää: Kun nauhan pituus on alle 3 m, pituussuuntaisten lujitustangojen vähimmäishalkaisijan on oltava 10 mm.
Kun nauhan pituus on yli 3 m, pituussuuntaisen vahvistuksen vähimmäishalkaisijan on oltava 12 mm.

Ja niin, meillä on raudoituksen vähimmäispoikkipinta poikkileikkauksessa, joka on yhtä suuri kuin 4 cm2 (tämä perustuu pituussuuntaisten palkkien lukumäärään).

Leveys 40 cm, riittää, että voimme käyttää neljällä sauvalla varustettua vahvistusohjelmaa. Palaamme pöytään ja tarkastelemme sarakkeessa, jossa annetaan arvot 4 vahvistuspalkille ja valitse sopivin arvo.

Siten päätämme, että perustamaamme 40 cm leveä, 1 m korkea. jossa on neljä tankoa sopivin vahvistus, jonka läpimitta on 12 mm. koska tämän halkaisijan 4 sauvasta poikkipinta-ala on 4,52 cm2.

Rungon vahvikkeen halkaisijan laskenta kuuden tangon kanssa suoritetaan samalla tavalla, vain arvot on jo otettu sarakkeesta kuudella tankoilla.

On huomattava, että pitkittäissuuntaisen raudoituksen nauhalumpuille tulisi olla sama halkaisija. Jos jostain syystä on vahvistettu eri halkaisijat, on käytettävä alempaan riviin suurempia halkaisijoja.

Ei ole harvinaista, että vahvistus tuodaan rakennustyömaalle ja kun kehys alkaa neuloa, osoittautuu, että se ei riitä. Meidän on ostettava enemmän, maksettava toimituksesta, ja nämä ovat jo ylimääräisiä kuluja, jotka eivät ole ollenkaan toivottavia yksityisen talon rakentamisessa.

Jotta tämä ei tapahdu, on tarpeen laskea oikein raudoituksen määrä säätiölle.

Oletetaan, että meillä on tällainen säätiöjärjestelmä:

Yritetään laskea tällaisen kaistaleen raudoituksen määrä.

Pitkittäisen vahvikkeen lukumäärän laskeminen

Jotta laskettaisiin tarvittava määrä pituussuuntaista vahviketta säätöön, voit käyttää karkeaa laskentaa.

Ensin sinun täytyy löytää säätiön kaikkien seinien pituus, meidän tapauksessa meidän on oltava:

6 * 3 + 12 * 2 = 42 m

Koska meillä on 4-ytimen vahvistusjärjestelmä, tuloksena oleva arvo on kerrottava 4:

Olemme saaneet kaikkien pituussuuntaisten vahvistuspalkkien pituuden, mutta älä unohda, että:

Laskettaessa pituussuuntaisen lujituksen lukumäärää on otettava huomioon vahvistuksen käynnistäminen telakoinnin aikana, koska se usein tapahtuu, että lujitus toimitetaan pitkän sauvan 4-6 m: n osaan ja tarvittavan 12 m: n saavuttamiseksi meidän on kiinnitettävä useita tankoja. Telakoiden vahvistuspalkkien täytyy olla päällekkäin, kuten alla olevassa kaaviossa on esitetty, raudoituksen käynnistämisen tulee olla vähintään 30 halkaisijaltaan, ts. käytettäessä 12 mm: n halkaisijaltaan vähintään 12 * 30 = 360 mm (36 cm).

Tämän käynnistämisen mukauttamiseksi on kaksi tapaa:

 • Tee tangon asettelu ja laske tällaisten liitosten määrä
 • Lisää noin 10-15% tuloksena olevaan kuvaan, yleensä tämä riittää.

Käytämme toista vaihtoehtoa ja laskemalla perustan pituussuuntaisen vahvistuksen lukumäärää, meidän on lisättävä 10% 168 metriin:

Tällöin laskettiin vain pituussuuntaisen vahvistuksen määrä, jonka läpimitta oli 12 mm, nyt lasketaan poikittaisten ja pystysuuntaisten sauvojen lukumäärä metreinä.

Poikittaisen ja pystysuoran vahvikkeen lukumäärän laskeminen kaistaleelle

Laskeaksemme poikittaisen ja pystysuoran vahvistuksen lukumäärää käännymme jälleen järjestelmään, josta on selvää, että yksi "suorakulmio" jättää:

0,35 * 2 + 0,90 * 2 = 2,5 m.

Erityisesti otin marginaalin 0,3 ja 0,8, mutta 0,35 ja 0,90, jotta poikittainen ja pystysuora vahvike olisi hieman ulos muodostetusta suorakulmiosta.

Tärkeää: Erittäin usein rungon asentamisessa jo kaivettuun kaivoon pystysuora vahvike sijoitetaan kaivannon pohjaan ja joskus jopa hieman asettuu maahan, kehyksen vakauden parantamiseksi. Niinpä se on otettava huomioon, ja laskentaan ei ole tarvetta, vaan pystysuoran vahvistuksen 0,9 metrin pituutta, vaan sitä on lisättävä noin 10-20 cm: n korkeudella.

Nyt lasketaan tällaisten "suorakulmioiden" lukumäärä koko kehyksessä, kun otetaan huomioon, että nauhojen perusseinien kulmissa ja liitospaikassa on kaksi tällaista "suorakulmioa".

Jotta et kärsisi laskelmasta ja et yritä sekaantua joukkoon numeroita, voit yksinkertaisesti piirtää perustadiagrammin ja merkitä sen, jos sinulla on "suorakulmiot" ja laske sitten ne.

Otetaan ensin pisin sivu (12 m) ja lasketaan sen poikittaisen ja pystysuoran vahvistuksen määrä.

Kuten kaaviosta voidaan nähdä, 12 metrin puolelta löytyy 6 "suorakaiteen" ja kaksi osaa 5,4 metrin seinästä, joista kullakin on 10 uutta siltaa.

Näin meillä on ulos:

6 + 10 + 10 = 26 kpl.

26 "suorakulmioita" toisella puolella 12 m. Vastaavasti katsomme hyppääjiä 6 m: n seinälle ja olemme löytäneet 10 hyppyjä yhden kuuden metrin seinälle liuskajohdosta.

Koska meillä on kaksi 12 metrin seinää ja 6 metrin seinämillä meillä on 3,

26 * 2 + 10 * 3 = 82 kappaletta.

Muista, että laskemme mukaan jokainen suorakulmio tuotti 2,5 metriä vahvistusta:

Olemme määrittäneet, että halkaisijaltaan 12 mm tarvitaan pituussuuntainen vahvistus. ja poikittainen ja pystysuora halkaisija on 8 mm.

Edellisistä laskelmista havaittiin, että pituusvahvistus tarvitsee 184,8 m. Ja poikittainen ja pystysuora - 205 m.

Sattuu usein, että jäljellä on paljon pieniä vahvistusosia, jotka eivät sovi mihinkään. Ottaen huomioon tämän, sinun täytyy ostaa rebar hieman enemmän kuin se osoittautui laskelmassa.

Edellä olevan säännön mukaisesti meidän on ostettava 190 - 200 m vahvistus, jonka halkaisija on 12 mm ja 210-220 m vahvistus, halkaisija 8 mm.

Jos vahvistus pysyy - älä huoli, se tulee käteväksi jopa kerran rakennusprosessin aikana.

Kiitos.
Ihmeellisia juttuja. Mutta ihanteellisesti, kun vahvistus lasketaan, se tehdään ottaen huomioon ainakin talon paino. Sitten näin noin 1-2 kerrosta taloja, mutta ei vihje talon painosta. Haluaisin selvennyksiä. Ja selvennyksen vuoksi pyydämme tiettyä kysymystä: Tällainen säätiö, leveys 400, jossa on 4 riviä, tulee ongelmitta kuljettamaan raskasta taloa D500-lohkojen kaksikerroksisesta talosta (1 kerros + puolet arvioidusta ullakosta), lattiasta, joka on valmistettu useista tyhjistä levyistä ja samoista kattoista; tiilipohja M150?

Raudoituksen laskeminen säätiölle

Säätöraudoituksen laskenta on suunnittelun tärkeä vaihe, joten se on toteutettava ottaen huomioon SNiP 52-01-2003 -standardin vaatimukset raudoitusluokan, osan ja tarvittavan määrän valitsemiseksi.

Ensin sinun on ymmärrettävä, miksi metallirauta vaaditaan monoliittisesta betonipohjasta. Betoni sen jälkeen, kun se asettaa teollisuuden vahvuuden, on ominaista korkea puristuslujuus ja huomattavasti alhaisempi vetolujuus. Vahvistamaton betonin pohja maaperän kallistuksessa on halkeilua, mikä voi johtaa seinien muodonmuutokseen ja jopa koko rakennuksen tuhoamiseen.

Vahvistuksen laskeminen laattojen pohjalle

Slab-säätiötä käytetään usein mökkien ja maanrakennusten rakentamisessa sekä muita rakennuksia, joissa ei ole kellarissa. Se on betonilaatta, joka on vahvistettu kaarella molemmissa kohtisuorissa suunnissa, joiden perustuspaksuus on yli 20 cm, verkko on tehty ylemmille ja alemmille kerroksille.

Ennen laskennan aloittamista on tarpeen määritellä palkin merkki. Laattojen perustuksiin, jotka suoritetaan kiinteissä, ei-hioma-aineissa, joissa rakennuksen horisontaalisen leikkauskyvyn todennäköisyys on vähäpätöinen, se saa käyttää 10 mm: n halkaisijaltaan AI-luokan uritetut lujitustangot. Jos maa on heikko, kallistuminen tai rakennus on rinteessä - palkki on valittava läpimitaltaan vähintään 14 mm. Alemman ja ylemmän vahvistusverkon välille pystysuorissa liitoksissa riittää melko sileä sauva, jonka halkaisija on 6 mm luokkaa A-I.

Seinien materiaali on myös tärkeä, koska rakennuksen kuormitus eroaa huomattavasti kehys- tai puutaloista ja rakennuksista, jotka on tehty tiilestä tai hiilihapotetusta betonilohkosta. Yleensä vaaleille pienille rakennuksille on sallittu käyttää halkaisijaltaan 10-12 mm: n palkkia, jonka halkaisija on 14-16 mm.

Ristikon tangot ovat yleensä 20 cm pitkittäissuunnassa ja poikittain. Tämä merkitsee sitä, että 5 metriä pitkiä tiloja on sijoitettava talon 1 metrin pituuteen. Toistensa välissä olevat kohtisuorat leikkaavat sauvat on sidottu pehmeällä, hehkutetulla langalla, jossa on virkkuukoukku tai neulomisapu.

Laskentayksikkö

Talo on valmistettu hiutaloitujen betonilohkojen pohjasta, joka on asennettu 40 cm: n paksuiselle pohjalevylle srednepuchinisty-kammioissa. Talon mitat - 9x6 metriä.

 1. Koska pohjan paksuus on merkittävä, tarvitaan kaksi vahvistusverkkoa sekä pystysuorat siteet. Vaakasuorat ristikot lohkorakenteelle keskipitkälle maahan on valmistettu lujitetusta palkista, jonka läpimitta on 16 mm, pystysuora - 6 mm halkaisijaltaan tasaisesta sauvasta.
 2. Pitkittäisen raudoituksen palkkien lukumäärä lasketaan seuraavasti: pohjan suuremman sivun pituus jaetaan ristikkorivillä: 9 / 0.2 = 45 pituusakseliset vahvikekappaleet, joiden pituus on 6 metriä, ja palkkien kokonaismäärä on 45 · 6 = 270 m.
 3. Vastaavasti löytyy ristikytkinten tangot: 6 / 0,2 = 30 tankoa; 30 · 9 = 270 m.
 4. Kahden vahvistusverkon kaarien kokonaismäärä on: (270 + 270) · 2 = 1080 m.
 5. Pystysuorat liitokset ovat pituudeltaan yhtä korkeita kuin säätiön korkeus. Niiden lukumäärää löytyy pituussuuntaisten ja poikittaisten lujitustangojen leikkauspisteiden lukumäärästä: 45 · 30 = 1350 kappaletta. Niiden kokonaispituus on 1350 · 0.4 = 540 metriä.
 6. Näin ollen tarvitset säätiön:
 7. 1080 metrin palkkiluokka A-III D16;
 8. 540 metriä bar -luokkaa A-I D6.
 9. GOST 2590: n mukaan löydämme sen massan. D16-palkin juoksumittari painaa 1,58 kg; D6 baarimittari - 0,222 kg. Laske kokonaismassa: 1080 · 1,58 = 1706,4 kg; 540 · 0,222 = 119,88 kg.

Raudoituksen laskeminen nauhan perustuksille

Nauhateoksessa kuoren pääkuorma putoaa hihnaa pitkin, eli se suuntautuu pituussuunnassa. Siten pitkittäisraudoitukseen valitaan tanko, jonka paksuus on 12-16 mm, riippuen maa- ja seinämateriaalin tyypistä ja poikittais- ja pystysuorat liitososat sallitaan pienemmällä halkaisijalla, 6-10 mm. Yleensä laskentaperiaate on samanlainen kuin pohjalevyn vahvistuksen laskenta, mutta palkin pituus valitaan 10-15 cm, koska nauhalevyn hajotus voi olla paljon suurempi.

Laskentayksikkö

Puuportaan nauhaosuus, pohjan leveys on 0,4 m, korkeus on 1 m. Talon koko on 6x12 metriä. Maaperä - hehkuttaa hiekkainen taimet.

 1. Kaistaleen perustamiseksi on järjestettävä kaksi vahvistusverkkoa. Alempi vahvistusverkko estää pohjalevyn rikkoutumisen, kun maaperä putoaa, kun yläosa lämpenee.
 2. Ristikkotila on valittu 20 cm. Perusnauhan laitteeseen tarvitaan 0,4 / 0,2 = 2 pituussuuntaista palkkia kussakin vahvistuskerroksessa.
 3. Puutalon pituussuuntaisen sauvan halkaisija - 12 mm. Kaksikerroksisen vahvistamisen aikaansaamiseksi kahden säätöosan pitkän sivun välille tarvitaan 2 · 12 · 2 · 2 = 96 metriä.
 4. Lyhyille sivuille 2 · 6 · 2 · 2 = 48 metriä.
 5. Valitse ristikytkimet 10 mm halkaisijaltaan. Pinoamisvaihe - 0,5 m.
 6. Laske nauhalevyn ympärysmitta: (6 + 12) · 2 = 36 metriä. Tuloksena oleva kehä jaetaan asennusvaiheella: 36 / 0,5 = 72 poikittaista sauvaa. Niiden pituus on yhtä suuri kuin pohjan leveys, joten kokonaisluku on 72 · 0.4 = 28.2 m.
 7. Pystysuorille yhteyksille käytämme myös D10-palkkia. Pystysuoran raudoituksen korkeus on yhtä suuri kuin perustan korkeus - 1 m. Luku määräytyy risteyskertojen lukumäärän mukaan, kertomalla poikittaisten sauvojen lukumäärä pituusmäärän mukaan: 72 · 4 = 288 kappaletta. Pituus 1 m, kokonaispituus on 288 m.
 8. Näin ollen nauhalevyn vahvistaminen tarvitsee:
 • 144 metriä luokkaan A-III D12;
 • 316,2 metriä barluokkaa A-I D10.
 • GOST 2590: n mukaan löydämme sen massan. D16-palkin juoksumittari painaa 0,888 kg; D6 bar metri - 0,617 kg. Laskemme kokonaismassan: 144 · 0,88 = 126,72 kg; 316,2 · 0,617 = 193,51 kg.

Neulelangan laskeminen: liitosten lukumäärää voidaan laskea pystysuoran vahvistuksen avulla kerrottuna 2 - 288 · 2 = 576 liitännällä. Johdon kulutus liitäntää kohden on 0,4 metriä. Johdon kulutus on 576 · 0.4 = 230,4 metriä. 1 metrin pituinen lanka halkaisijaltaan d = 1,0 mm on 6,12 g. Pohjan vahvistamiseen tarvitaan 230,4 · 6,12 = 1410 g = 1,4 kg lankaa.

Vahvistinnauhan piirustukset

Mikä tahansa rakennus, sen tarkoituksesta riippumatta, on käsittämätön ilman vankkaa perustetta. Säätiön rakentaminen on koko koko rakentamisen syklin tärkeimpiä ja luonnollisia tehtäviä, ja tämä vaihe muuten on usein yksi työvoimavaltaisimmista ja kalliimmista - usein jopa kolmasosa arvioinnista menee siihen. Samanaikaisesti kaikki yksinkertaistukset, kohtuuttomat säästöt tarvittavien materiaalien laadusta ja määrästä sekä nykyisten sääntöjen ja teknisten suositusten noudattamatta jättäminen olisi ehdottomasti suljettava pois.

Vahvistinnauhan piirustukset

Kaikista erilaisista säätiörakenteista nauha on suosituin, joka soveltuu suurimmalle osalle yksityisen rakentamisen alalla rakennetuista talouksista ja kotitalousrakenteista. Tällainen perusta on erinomainen luotettavuus, mutta luonnollisesti sen laadullinen suorituskyky. Vahvuuden ja kestävyyden tärkeä edellytys on hyvin suunniteltu ja oikein tehty vahvistus nauhalevyt, joiden piirustukset ja perusperiaatteet otetaan huomioon tässä julkaisussa.

Kaavioiden lisäksi artikkelissa on useita laskimia, jotka auttavat aloitusrakentajaa tämän melko vaikean tehtävän luomiseen liuska-säätiön luomiseksi.

Kaistaleen tärkeät ominaisuudet

Yleiset käsitteet. Nauhapohjan edut

Niin, lyhyesti sanottuna, muutamia yleisiä käsitteitä laitteen nauhan perustuksesta. Itse se on jatkuva betoniraita, ilman ovea tai portin aukkoja, jolloin se luo perustan kaikkien ulkoisten seinien ja pääoman sisäisten väliseinien pystyttämiselle. Nauha itsessään syvennetään tiettyyn laskettuun matkaan maahan ja samaan aikaan se työntyy ylhäältä sen kellariosasta. Nauhan leveys ja sen perustan syvyys säilyvät yleensä yhtenäisenä koko säätiön ajan. Tämä muoto helpottaa kaikkien kuormien tasaista jakautumista rakennuksen perustalle.

Yksittäisen rakenteen perusteluista on usein valittu hihna.

Strip-perustukset voidaan jakaa myös useisiin lajikkeisiin. Joten niitä ei vain kaataa betonista, vaan myös ryhmiin, jotka käyttävät esimerkiksi erikoisraudoitettuja betonielementtejä tai raunioiden täyttöä. Koska artikkelimme on kuitenkin vahvistettu, tulevaisuudessa harkitaan vain monoliittista versiota perustusnauhasta.

Nauhan säätiö voi johtua universaalisesta tukikohdasta. Tällainen järjestelmä on yleensä edullinen seuraavissa tapauksissa:

 • Rakentaa taloja raskailta materiaaleilta - kiveä, tiiliä, teräsbetonia, rakennuspalikoita ja vastaavia. Lyhyesti sanottuna, kun haluat jakaa tasaisen kuorman tasaisesti maahan.
 • Kun kehittäjä aikoo saada käyttöönsä täyden kellarin tai jopa kellarikerroksen - vain nauha-järjestelmä voi sen sallia.
 • Rakennettaessa monitasoisia rakennuksia, käyttämällä raskasta interloct ceilings.
 • Kun rakennuksen tontille on tunnusomaista maanpäällisten kerrosten heterogeenisuus. Ainoat poikkeukset ovat täysin epävakaat maaperät, kun nauhatuloksen luominen tulee mahdottomaksi tai kannattamattomaksi ja on järkevää kääntyä toiseen järjestelmään. Nauhan säätö on myös mahdotonta alueilla, joilla on permafrost.

Monoliittisen nauhan säätiöllä on huomattava määrä muita etuja, joihin sisältyy useita vuosikymmenten arvioitua pitkäikäisyyttä, rakennuksen suhteellista yksinkertaisuutta ja selkeyttä, laaja käyttömahdollisuuksia sekä ensimmäisessä kerroksessa olevien eristettyjen kerrosten järjestäminen. Sen lujuusominaisuuksilla se ei ole alhaisempi kuin monoliittiset laatat ja jopa ylittää ne, mikä vaatii samalla vähemmän aineellisia resursseja.

Hyvä esimerkki säätiön suunnittelusta - jopa ilman suunnittelukuormaa, teippi muuttui rakennusjätteen vuoriksi

Ei kuitenkaan pidä ajatella, että nauhan perustus ei ehdottomasti ole haavoittuva rakenne. Kaikki luetellut edut ovat oikeudenmukaisia ​​vain, jos talon pystytetyn pohjan parametrit vastaavat rakennusalueen olosuhteita, suunnittelun kuormitusta ja niiden sisäänrakennetun turvamarginaalin. Tämä puolestaan ​​merkitsee sitä, että säätiön suunnittelussa on aina erityisiä vaatimuksia (millä tahansa, muuten). Ja vahvistusteippi näissä ongelmissa on yksi avainasemista.

Säätönauhan leveys ja syvyys

Nämä ovat kaksi keskeistä parametria, joista tulevan perusta-nauhan hyvin vahvistusjärjestelmä riippuu.

Perusarvot liuskajohdon rakentamiseksi ovat teipin leveys ja sen pohjan syvyys maahan.

Mutta maaverkkojen tukkeutumisen aste voidaan jakaa kahteen pääluokkaan:

 • Matala nauhasäätiö soveltuu runkorakenteiden, pienien maalaistaloiden ja ulkorakennusten rakentamiseen edellyttäen, että maaperä on riittävän vakaa ja tiheä. Nauhan pohja sijaitsee maapallon jäädyttämisen yläpuolella, eli tavallisesti se ei laske alle 500 mm: aan, kun otetaan huomioon kellariosasto.
 • Raskasmateriaaleista rakennetuille rakennuksille ja alueilla, joilla maaperän tila ei ole kovin vakaa, vaaditaan syvä pohja. Sen pohja on jo laskenut maanpinnan alapuolelle, vähintään 300 ÷ 400 mm, ja vaikka rakennussuunnitelmissa on kellari (kellari), se on vielä pienempi.

On selvää, että perusvyön koko, sen syvyyden mukaan lukien, ei ole lainkaan mielivaltaisia ​​arvoja, vaan parametreja, jotka saadaan huolellisesti suoritettujen laskelmien tuloksena. Suunnittelussa otetaan huomioon koko lähdetiedon joukko: paikan päällä olevat maaperät, niiden vakausaste sekä pintakerroksissa että rakenne muuttuvat syvenemisessään; alueen ilmastolliset piirteet; pohjaveden suojelualueiden saatavuus, sijainti ja muut ominaisuudet; maaston seismiset ominaisuudet. Lisäksi rakennuksen suunnittelema rakennuksen ominaispiirre asetetaan - staattinen kokonaiskuormitus, joka luodaan vain rakennelman massalla (luonnollisesti ottaen huomioon kaikki sen osatekijät) ja dynaaminen, joka johtuu sekä käyttökuormista että erilaisista ulkoisista vaikutuksista, kuten tuulesta, lumi ja muut.

Kaistaleperän oikea laskeminen on liian vakava asia, jotta ilman omaa koulutusta se voi tehdä itse

Edellä esitetyn perusteella on tärkeää tehdä yksi tärkeä huomautus. Näiden viivojen tekijän pääasiallinen asema on se, että perustan nauhan perusparametrien laskeminen ei siedä amatööriä lähestymistapaa.

Huolimatta siitä, että internetissä on paljon online-sovelluksia tällaisten laskelmien suorittamiseen, säätiön suunnittelu on yhä oikeampaa antaa asiantuntijoita. Samalla ehdotettujen laskentiohjelmien oikeellisuus ei ole mitenkään kiistanalainen - monet niistä vastaavat täysin nykyistä SNiP: tä ja pystyvät tuottamaan tarkkoja tuloksia. Ongelmana on hieman erilainen taso.

Lähtökohtana on, että kaikki, jopa täydellisimmät laskentaohjelmat, edellyttävät tarkkoja lähdetiedostoja. Mutta tässä asiassa on mahdotonta tehdä ilman erityistä koulutusta. Suostutte siihen, että on oikein arvioida rakennuksen geologisia ominaisuuksia, huomioida kaikki kuormitukset, jotka kuuluvat pohjakerrokselle ja niiden hajoaminen akselien ympäri ennakoimaan kaikki mahdolliset dynaamiset muutokset - ei-ammattimaisille. Mutta jokainen alkuparametri on tärkeä asia, ja sen aliarvioiminen voi hyvinkin olla "julma vitsi".

Kuitenkin, jos pienen talonrakennuksen tai rakennustekniikan rakentaminen on suunniteltu, niin kutsu erikoistuneelle suunnittelijalle voi tuntua liialliselta toimenpiteeltä. Omalla vaarallasi ja riskeellänne isäntä voi rakentaa matalan nauhan perustuksen käyttäen esimerkiksi alla olevassa taulukossa annettuja likimääräisiä parametreja. Kevyille rakennuksille ei ole syytä upottaa syvälle upotettua nauhaa (suuri syvyys voi jopa olla negatiivinen rooli, johtuen tangentiaalisista voimista maan pakkasessa). Yleensä tällaisissa tapauksissa ne rajoittuvat pohjan enimmäissyvyyteen 500 mm: ssä.