Metallipylvään perusta

Rakennusten ja rakenteiden runkorakenteiden kuormituksen tasainen jakautuminen taustalla oleville maille on välttämätön koko rakennuksen vakauden kannalta, joten on tärkeää laskea ja asentaa sarakkeiden perustukset oikein ja varmistaa seinien ja lattioiden pitkäaikainen käyttö. Pylväitä käytetään usein kuormitetuina elementteinä paitsi teollisuus- ja myös asuinrakennusten rakentamisessa, ja ne asennetaan samoin tiukkojen vaatimusten mukaan luotettavuudesta ja toleransseista suunnittelulaskelmista riippumatta niiden valmistuksen ja asennuksen menetelmistä.

Merkittävät säätiön vaatimukset

Tyypillisessä rakenteessa runkorakennuksia rakennetaan vain teolliseen käyttöön. Yksittäisten rakennusten segmentin kehittymisen myötä useilta kerroksilta, joissa on suuri pinta-ala, on tullut kysyntää pylväiden muotoisia pylväitä niin talossa kuin talonrakennelmissa (parvekkeet, aidat, varastot, autotalli useille autoille).

Usein ulkoseinien runkorakenne, joka tukee lattioita, on tehty vahvistettujen monoliittisten pylväiden muodossa täyttämällä niiden väliin kevyiden ilmastettujen betonilohkojen välissä. Betonirenkaiden epätasainen laskeutuminen johtaa seinämateriaalin halkeiluun. Siksi sinun on otettava vastuullinen lähestymistapa perustuksen asianmukaiseen perustukseen laakerielementtien alla, jotka tehdään pilarien muodossa.

Suurin dokumentti tällaiselle rakentamiselle on "ohjeet perustusten suunnittelusta luonnollisesti teollisuusyritysten rakennusten ja rakenteiden sarakkeille".

Betonituotteet

Rakennuksen suunnittelussa voidaan ottaa huomioon tehdasvalmistustekniset elementit jo tunnetuilla ominaisuuksilla ja kiinnityslenkit nopeaa asennusta varten.

Sarakkeen perusta valitaan perustuen maaperän mekaanis-dynaamisten ominaisuuksien tutkimusten tuloksiin. Erilaisia ​​vaihtoehtoja sarakkeiden perustusten yleiselle suunnittelulle määräytyy tulevan rakenteen muotoilun ominaisuuksien, alueen ja muodon perusteella.

Perusolosuhteet

Seinätelineen mittasuhteet valitaan siten, että kuormitus kosketuskohtaan maata vastaan ​​ei ole sen kantavuuden yläpuolella. Tyypilliset indikaattorit jokaisen yksittäisen kuormitetun elementin kutistumiseen perustuksessa eivät ylittäneet standardien mukaisia ​​sallittuja arvoja.

Pylväs voi seistä erillisen pohjan tai sijoittaa ryhmään, jossa on yksi pohja (teippi tai laattatyyppi).

Sarakeryhmä yhdellä kerralla

Tulevien kolonnien lujittaminen monoliittiselle betonilaatalle.

Kolonnin alla olevan kolonnin emäksen laskemisen yhteydessä 1 sarakkeen emäksen alusta otetaan lähtöarvo. Tarvittavan määrän tällaisia ​​tukia on käytettävä siten, että kunkin asennettavan elementin vahvuus on vähintään 50%.

Yksittäisten perustusten valmistukseen käytettävät materiaalit ovat:

 • teräsbetonituotteet;
 • rauniot;
 • tiili;
 • irtotavarana.

Jäykkien emästen tyyppeihin kuuluvat monoliittisesta vintage-betonista tehdyt rakenteet, jotka on tehty tiilimuurista.

Valmistettuun perustukseen asennetut pylväät erottuvat tuotetun materiaalin tyypin mukaan: metalli-, teräsbetonituotteet. Jokaisella lajilla on oma kiinnitysmenetelmä alhaalla. Podkolonniki niitä varten valmistetaan tehtaalla (vakiotyyppi) tai suoraan rakennustyömaalla asennuspaikalla (suunnittelulaskenta).

Monoliittisen itsetuotantomenetelmän etuna on se, että se on universaali, riippumatta siitä, onko teräs tai teräsbetonituote asennettava pohjan päälle.

Pohjalliset teräsbetoniin

Pylväistä valmistetut laakerirakenteet asennetaan irrotettuihin stac-tyyppisiin perustuksiin, jotta suurta määrää betonia ei kaadeta kaistaleiksi tai laattoiksi. He hyväksyvät ja jakavat kuorman rakennetta kriittisimmistä kohdista. Vakiotuotteet teollisuuslaitosten tyypilliselle rakentamiseksi valmistetaan tehtaissa, jotka ovat valmiita asentamiseen. Ne koostuvat alustaan ​​ulottuvasta pohjasta ja lasille asetetusta pylväästä.

Tällaisten esivalmistettujen elementtien on oltava GOST 24476-80: n mukaisia.

Esimerkki pylväästä valmistetusta pohjasta (eri mitat) on esitetty piirustuksessa:

Lisääntyvän tukikannatin ansiosta kosketuksen pinta-alan kasvattaminen johtaa seuraaviin tuloksiin:

 • lisää kolonnin kantavuutta;
 • alhaisempi kuormitus maahan pohjustusrakenteen kokonaispainosta johtuen pohjan ja pystypylväiden poikkileikkauksen erosta johtuen - niiden Ø katsotaan kestävän rakennuksen mutta ei ole riippuvainen tuen alueesta.
Lasit, joissa on palkit

Monikerrosrakenteessa tämäntyyppisen tuen valinta on sallittua, jos rakennuksen alapuolella olevat maaperät ovat ei-tulenkestäviä, rauhallisia eivätkä alttiita sakkautumiselle. Lasit voivat seistä kiinteitä, liikkumattomia kiviä syvälle pohjaveteen.

Yksittäisten sarakkeiden ja niiden perustusten liittäminen yhteen nauhatyyppiseen jäykkään rakenteeseen suoritetaan kahdella pääyhteydellä:

 1. Teräsbetonituotteita yhdistetään lisäämällä palkkeja pylvään pohjaan, jota seuraa sementtilaastin kaataminen.
 2. Teräselementit kiinnitetään ankkuripultteilla, jotka kaadetaan pohjakerrokseen pylvään kantapään reikien alle ja antavat kiinteän kiinteän kiinnityksen.

Jos tehdasvalmisteiset tehdasvalmisteet eivät täytä rakennusprojektin teknisiä ominaisuuksia, geologisten tutkimusten suorittamisen jälkeen on mahdollista tehdä lasipohja tukipylväiden tekemiseksi paikan päällä rakennustyömaan erityisolosuhteiden laskemisen perusteella.

Kaatamalla säätiö paikalleen

Pylvään asennuspaikan täyttämiseksi suoritetaan yksittäinen laskenta lasin pohjan, painon ja korkeuden määrittämiseksi.

Vahvikotelo on tehtävä vahvistetun järjestelmän mukaisesti niin, että luodulla rakenteella on suuri lujuus. Ankkuripultit asetetaan GOST 24379.1-80 mukaan, poikkeamat sallitaan ± 0,02 cm: n etäisyydellä projektista.

Miten tämän videon arvioidaan olevan erillisen metallitukeen kohdistuva vahvike:

 • käytä merkkisbetonia, joka ei ole pienempi kuin M 200;
 • suurin vedenpitävyys ei ole suurempi kuin 5% (vastaa B2);
 • betoniteräskerros on vähintään 3 cm (teräskehyksen näkyvien osien läsnäolo on kielletty);
 • jäädytetyn monoliitin halkeamat eivät saa olla yli 0,1 mm.
Geometria on säilytettävä

Kiinteä muotti on asennettu sovitettuun säätöön, joka kestää kuormitusta nestemäisen massan kaatamisen ja tuotteen halutun geometrian säilyttämiseksi. Terästangojen tuotos on kiinteästi kiinnitetty.

Paikan päällä oleva pylvään perusta suoritetaan yksityiskohtaisella laskemalla kaikki parametrit erikoistuneessa suunnittelutoimistossa tai tietokoneohjelman avulla, joka määrittää kunkin osan tarvittavat geometriset mitat ja vaadittavan pohjan ja postin vahvistuksen.

Betonisointiprosessissa on tarpeen varata erityiset geodeettiset tasot (vertailuarvot) ja korotukset. Heitä vaaditaan sekä hallitsemaan rakennuksen jäljellä olevien rakenteiden asentamista ja geodeettisten tutkimusten aikana toiminnan aikana selvittämään säätiön selvitys.

Sarakeasennus

Neliön tai pyöreän pilarin teräsbetonipilarit sijoitetaan jyrsittyihin kenkiin, jotka geodeitit asettavat vaaditulla tasolla betoniliuoksessa.

Ankkuripulttien rakentaminen metallipylväiden alle asetetaan samalla huolella. Betonin yläpuolella esiin työntyvän sauvan osa on ennalta sovitettu ja kiinnitetty erityiseen johtimeen kestääkseen vaakasuorat ja pystysuorat mitat.

Joissakin tehdaspilarien lajikkeissa ankkuri ei ole asetettu, vaan jätetään kaivon yläosaan itse asennukseen paikan päällä.

Kussakin tapauksessa jokainen sarake on sijoitettava geometrisesti tarkistettuun, jäykkään pohjaan kehitetyn suunnittelun dokumentaation mukaisesti. Kussakin yksittäistapauksessa on tarpeen ottaa asiantuntija käyttöön uudelle laitokselle työmäärän optimoimiseksi, taloudellisten kustannusten kattamiseksi ja korjaamattomien virheiden välttämiseksi.

Teollisten rakennusten perustusten mitat pilarien alla

Pylväiden geometristen mittasuhteiden kaaviomainen esitystapa

Teollisen rakennuksen sarakkeen pohja on rakennettu ottaen huomioon maaperän mekaaniset ja dynaamiset ominaisuudet. Teollisuusrakennusten perustusten mitat on suunniteltu niin, että pohjan alemman tason kuormituksen keskimääräinen arvo ei ole suurempi kuin suunniteltu kuorma ja tyypilliset indikaattorit, jotka ovat saman rakenteen yksittäisten peruselementtien kutistumisesta, eivät ole korkeampia kuin hyväksyttävät indikaattorit, joita ohjataan standardien mukaisesti.

Muodon ohella teollisen rakenteen perusta pohjimmiltaan toistaa yläpuolella olevan yläpuolisen osan reunan. Siksi perustilojen vaihtelu riippuu rakennusten ja rakenteiden suunnittelun piirteistä ja muodoista. Monoliittisina massiivikuvina tehdään suurien rakennusten perustuksia. Esimerkiksi muistomerkki- tai silta-tuen perusta.

Sarakkeiden alapuolet voidaan asentaa niin kuin erillinen sarake, ja ne voidaan järjestää usean sarakkeen ryhmiin. Tällaisilla ryhmillä on nauhojen muoto.

Seinien pohjat voidaan järjestää itsenäisten perustustukien muodossa, jotka ovat päällekkäin randbalka- tai maanalaisista seinistä, jotka seuraavat tukiseinien muotoa. Tämä seinä tai koska niitä kutsutaan liuskajohdoksi. Niiden kokoonpanossa ne ovat lähes erottamattomia alustoista, jotka on järjestetty sarakkeiden ryhmään.

Teollisten rakennusten ja rakenteiden perustusten valmistuksessa käytettävät rakennusmateriaalit ovat betoni, kivi, tiili ja betoni. Kiinteiden pohjien rakenne sisältää pääasiassa betonia, muurausta.

Jos tyypilliset järjestelmät osoittavat leikkaus- tai vetojännityksen perusrakenteiden läsnäoloa, on tarpeen käyttää vahvistettua betonia. Tästä seuraa, että vahvistettua betonia käytetään esivalmistettujen rakenteiden järjestämisessä ja joustavien perustusten järjestämisessä.

Esivalmistettujen raudoitettujen betonipilarien pohjamallit

Piirustukset kellarin konjugoitumisesta sarakkeeseen

Esivalmistetuille betoniteräksille käytetään monoliittisia tai esivalmistettuja betonipohjia.

Vahvitetusta betonista valmistetut kiinteät pohjat muodostuvat useista askelmista ja alipylväästä, jotka tukevat lasia. Lasin alaosa on 5 cm pilarin pohjan alapuolella. Tämä on välttämätöntä, jotta laskelmissa olevat mahdolliset kuormat ja puutteet voidaan tasapainottaa sen jälkeen, kun muotti on irrotettu betoniseoksen kaatamisen yhteydessä.

Esivalmistetut teräsbetonipohjat voidaan tehdä yhdestä kengästä tai lohkolaseista ja yhdestä tai useammasta sen alapuolisesta levystä.

Suunnittelu sisältää alipylvään yläosan merkinnän maaperän pinnan annetun merkinnän tasolla. Alustat ovat 1,2-3 m korkeita, ja niiden väliin luodaan 0,3 metrin askel. Nämä luvut vastaavat perustan laskemisen enimmäissyvyyttä. Alustan korkeus säädetään sarakkeen korkeuteen, samalla asteella.

Jos malli antaa pohjan syvyyden lisäämisen, sen alapuolella tehdään hiekka tai betonipyörä. Alapuolisten rakennusten alaosarakentamisen suuruuden takia pohjat sijaitsevat lattiapäällysteen alapuolella.

Perusteet kaadetaan betonilaatuilla M150 ja M200. Vahvistusta tehdään metalliristikko, jonka kennon koko on 200X200 mm, joka sijaitsee sen alaosassa. Verkko hitsataan ja sen päälle peitetään suojakerros 0,35 - 0,7 m. Kuumavalssattua terästä, jossa on A-P-luokan säännöllistä profiilia, käytetään tangona. Vahvistus podkolonnik suoritettiin samalla tavalla kuin vahvistuspylväät.

Teollisten rakennusten perustusten muodostaminen irrallisilla maaperillä suoritetaan seuraavalla betonivalmistuksella, jonka paksuus on 10 cm.

Metallipylväät alustat

Piirustus betonirakenteesta metallituotteelle

Metallipylväiden alle suorita monoliittisia teräsbetonipohjia.

Podkolonniki varustettuna ankkuripultteilla pylväskengän kiinnittämiseen. Ne on tehty kiinteiksi ilman lasia. Pylvään yläosa on sijoitettu niin, että metallipylväskenkä ja ankkuripultit ovat piilossa.

Jos metalliosarakenteiden syvenemiseen suunniteltu rakenne on yli 4 m, käytetään tässä tapauksessa esivalmistettuja teräsbetonipalkkeja, jotka valmistetaan samalla tavalla kuin kaksijakoiset sarakkeet. Nämä elementit on kiinnitetty alapuolelta pohjalevyyn, ja niiden yläosat on kiinnitetty ankkuripultteilla. Viereisten sarakkeiden perustus on asennettu yhteiseen, vaikka ne on valmistettu erilaisista materiaaleista (teräsbetoni ja teräs).

Metallipylväiden asennus

Metallituen kiinnitys

Metallipylväät on asennettu pohjaan, johon kiinnitetyt ankkuripultit on kiinnitetty. Suunnittelun jälkeen tuke- mien vakioasento varmistetaan ankkuripulttien täsmällisellä paikallaan kiinnityspisteissä. Samanaikaisesti asennustarkkuus taataan vakavalla pohjatasojen valmistelulla.

Sarakkeita tuetaan näin:

 1. Pohjan pinnalle, joka on asennettu tukipohjan haluttuun korkeuteen ilman, että sementtiseosta myöhemmin täytetään. Sitä käytetään tukkeissa, joissa on hiotut kenkäpohjat.
 2. Metallilevyt on asennettu ja täytetty betoniseoksella hyvin säädetyissä paikoissa etukäteen. Pohja on betonoitu 5-8 cm: n tason alapuolelle, joka on esitetty suunnittelussa.
 3. Suorita sitten tukipylväiden asennus, joka yhdistää keskiakselien aksiaaliset merkit pohjaan upotettuihin elementteihin niiden merkkien kanssa. Kiinnitysruuvit säätävät yksittäisen tuen korkeutta ottaen huomioon, että levyn yläpinta sijaitsee kengän tukitason tietyssä korkeudessa. Pilarien tukialustat on suunniteltava etukäteen.
 4. Pohja on betonoitu tasolle, joka on 0,25-0,3 m kengän pinnan merkin alapuolella, joka on merkitty sen suunnittelun aikana.

Teosten suorittamisen jälkeen tukien upotetut elementit ja komponentit asennetaan. Alustan yläosa on sementoitu 4-5 cm: n tason alapuolelle tukielementtien yläpinnalle. Kengän tukipinta on tehty oikealla kulmalla napin akseliin.

Millaisia ​​perustuksia tehdään seinien alla

Tyypit perustetaan

Teollisuusrakennusten seinien alle asennetaan paalu-, pylväs- ja nauhateitä.

Pallosäätiöt toimivat löyhällä maaperällä, jotka ovat huomattavan syvälle. Piles on jaettu eri tyyppeihin riippuen niiden tarkoituksesta. Valmistettu puusta, teräksestä, betonista ja betonista. Erota kiinteät ja esivalmistetut teräsbetonipilot.

Rakentajaryhmässä on levinnyt paljon paaluja. Ne on valmistettu kahta tyyppiä: lieriömäinen putkimainen ja neliömäinen kiinteä.

Betonipallot valmistetaan pääosin yhtenä kappaleena eri syvyyksillä, kuormituksilla ja eri osilla. Metallipallot on tehty putkista, kanavista ja I-palkkeista. Tällaisia ​​paaluja käytetään harvoin perustuksen rakentamisessa seinän alle johtuen niiden korroosion herkkyydestä sekä teräksen puutteesta. Puiset paalut valmistetaan lehtikuusta, mäntystä. Pylvään yläreunaan asetetaan ikeen (teräsrengas) ja metallikengät asetetaan alareunaan. Tämä on välttämätöntä voimaa pitämään puimasta ajamisen aikana.

Pylväspohjat teollisuusrakennusten seinämien alle suoritetaan tiheillä pohjalla ja matalilla kuormituksilla. Pohjaseinien pohjasta pylväät sijaitsevat risteyksessä, risteyksessä ja kulmissa sekä eri välein alle 3-6 metrin etäisyydellä. Erikseen asennetut pylväät on liitetty toisiinsa palkkeilla, jotka havaitsevat seinien aiheuttaman kuorman.

Pohjapalkkien pohjasta tehdään hiekan tai kuonan täyttö 50-60 cm, mikä on välttämätöntä lopullisten kuormitusten vaikutuksen estämiseksi ja maaperän löystymisen aiheuttamien muodonmuutosten estämiseksi.

Nauhapohjat asennetaan itsekantaviin tai kannettaviin seiniin, jotka on tehty tiilistä ja lohkoista. Tällaiset perusteet ovat kiinteät ja joukkueet. Precast-alustat ovat suosittuja. Tällaiset pohjat on tehty betonista ja betoniteräksistä.

Nauhapohja muodostuu seuraavista komponenteista:

 • Block tyynyt tuotemerkin F;
 • yhteisyrityksen merkin suorakulmaiset seinälohkot.

Seinälohkojen mitat ovat seuraavat:

 • korkeus - 0,6 m;
 • pituus - 2,4 m;
 • paksuus - 0,3-0,6 m.

Myös lohkot tuotetaan täydentävillä SPD-laatuilla, joiden mitat eroavat vain pituudeltaan (ne ovat 0,8 m). Niitä käytetään siteiden lohkojen tukemiseen.

Seinälohkot on tehty kiinteiksi, joiden läpimitat sijaitsevat pohjassa. Valmistettu konkreettisesta brändistä M150.

Sovitus ja tyyppisten tyynyjen tyynyt

Peruskomponenttien kaavamainen kartoitus

Lohkotyynyjä käytetään kasvattamaan pohjan pohjan kokoa. Ovat seuraavat mitat:

 • pituus - 1,2-2,4 m;
 • paksuus - 0,3-0,4 m;
 • leveys - 1-2,4 m.

Tyynylohko, jonka paksuus on 1-1,6 m, vakiokokojen lisäksi, voidaan tehdä pienemmästä pituudesta, toisin sanoen lisäkkeistä. Valmistettu betonilajikkeista M150 ja M200. Käytettävänä materiaalina käytettävälle lujitukselle luokka AP kuumavalssattu teräs. Jotta suojautuu ylimääräisiltä kuormituksilta, lohkotyynyt sijoitetaan tasaiselle alustalle tai hiekalle valmistetulle.

Lohkotyynyt ovat jaksottaisia ​​ja kiinteitä. Erikseen seisovien emästen alla tällaiset tyynyt pinotaan muodostamaan aukko, jonka koko vaihtelee 20 cm: n ja 90 cm: n välillä. Tällainen rakenne mahdollistaa rakennusmateriaalin kulutuksen vähentämisen, kuorman pienentämisen ja mahdollistaa maaperän kantavuuden täysimääräisen käytön.

Teollisten rakennusten rakentamisen aikana maaperämaissa on vahvistettu sauma, jonka paksuus vaihtelee 3 cm: n ja 5 cm: n välillä ja 10 cm: n ja 15 cm: n paksuisen vahvistetun vyön päälle. epätasaisella kutistumalla rakennetta.

Seinäelementit asennetaan betoniseokseen pohjatyynyjen päälle. Kellarin seinät on valmistettu tyynyistä. Pohja ja sen seinät koostuvat monirivisistä seinälohkoista, jotka on pinottu sutuurinkastikkeella.

Massiivisten teräsbetonikomponenttien suuret rakennukset perustuvat seinäpaneeleista ja tyynylevyistä. Paneeliseinät on asennettu tyynypaneeleiden päälle. Ne ovat läpimeneviin reikiin, uurteisiin ja kiinteisiin. Kiinnitetyt paneelit kiinnitetään upotettujen metallikomponenttien vierekkäiseen hitsaustekniikkaan. Nämä tyynyt on pinottu epäjatkuvien tai jatkuvien nauhojen muodossa. Ne ovat kiinteät ja rei'itetyt.

Nauhat monoliittiset perustukset on järjestetty pääasiassa raudoitetusta betonista. Ne asettuvat muottipesän sisäpuolelle, johon on asennettu vahvike (betoniperustusten tapauksessa), ja betoniseos asetetaan.

Pallosäätiöillä on useita etuja: ne eivät käytännöllisesti katsoen kutistu, vähennä louhinta-aikaa ja vähentävät myös rakennuskustannuksia. Kaikki rakenteet, joissa käytetään paaluilla, voivat olla yli 100 vuotta.

4.3.3. Erilliset perustukset sarakkeille (osa 1)

Pylväiden alapuolelle sijoitetut päätyypit ovat monoliittisia raudoitettuja betoniperustuksia, mukaan lukien porrastettu laattaosa ja alipylväs. Esivalmistettujen pylväiden kokoonpano perustuksen kanssa suoritetaan monoliittisella - yhdistämällä pylväiden lujitussuutin pohjaan (kuva 4.8, a) teräkselle - kiinnittämällä pylväskenkä pohjaan betoniin kiinnitettyihin ankkuripultteihin (kuva 4.8, b).

Mitat yksin (b, l), vaiheet (b1, l1 ), ala-sarakkeessa (luc, buc ) hyväksytään 300 mm: n kerrannaisina; askelkorkeus (h1, h2 ) - 150 mm: n monikerta; säätökorkeus (hf ) - moninkertainen 300 mm, levyn osan korkeus (h) - moninkertainen 150 mm.

TAULUKKO 4.22. PERUSKYVYN KORKEUS, mm

Säätiön modulaariset mitat ovat seuraavat:

Askeleiden korkeus otetaan taulukon mukaan. 4.22, riippuen pohjan laatan osan korkeudesta [1]. Alemman vaiheen poisto lasketaan kaavalla c1 = kh1, jossa k on taulukosta otettu kerroin. 4.23.

Pohjan ja sarakkeen muoto suunnitellussa oletetaan: keskimmäisellä kuormitusneliöllä mitat b × b ja buc× buc ; keskikokoisella kuormalla - suorakulmainen, mitat b × l ja buc× luc, suhde b / l on 0,6-0,85.

Perinteisten suorakulmaisen poikkileikkauksen sarakkeiden, esimerkiksi sarjojen KE-01-49 ja KE-01-55, perustusten mitat yksikerroksisille teollisuusrakennuksille otetaan sarjasta 1.412-1 / 77. Säätiön leimojen kirjaimet osoittavat: F - säätiö; A, B, B ja AT, BT ja BT ovat tavallisten perustusten ja lämpötilasyksiköiden alapilarityyppien tyyppiä (taulukko 4.24) ja numerot määrittävät pohjan pohjan pohjan ja sen korkeuden koon.

TAULUKKO 4.23. Mittaus k

Huom. Rivin yläpuolella näkyy arvo ilman huomioon otettavia nostureita ja tuulikuormia linjan alapuolella ottaen huomioon nämä kuormat.

TAULUKKO 4.24. KOKONAISUUDET

Korkeusmittaan otetaan seuraavat mitat: tyyppi 1 - 1,5 m; tyyppi 2 - 1,8 m; tyyppi 3 - 2,4 m; tyyppi 4 - 3 m; tyyppi 5 - 3,6 m ja tyyppi 6 - 4,2 m. Taulukossa. 4.25 ja 4.26 ovat esimerkkejä tavallisten säätöjen ja perustekniikoiden luonnoksista ja mitatuista lämpötilasyhteyksistä. Näitä perustuksia voidaan käyttää lasketun perusresistenssin ollessa 0,15 - 0,6 MPa.

Kaikki säätömitat otetaan 300 mm: n kerrannaisiksi. Betoniluokkaa B10 ja B15 käytetään. Vahvistusta suorittavat litteät hitsatut ruudut luokkaan A-I, A-II ja A-III. Betonin suojakerros otetaan 35 mm: n paksuudella samanaikaisella valmistelulaitteella, jonka paksuus on 100 mm betonia B3.5.

TAULUKKO 4.25. SARJASÄÄTIÖJEN MITAT

TAULUKKO 4.26. LÄMPÖTILOJEN SÄÄNTÖJEN SÄÄNNÖT

Pohjapalkkien tukemiseen on järjestetty jalka (kuva 4.9). Esimerkki rakentavasta ratkaisusta pohjaan on esitetty kuviossa 1. 4.10.

Yksilöityjen perustusten mitat tyypillisille kaksinostorivinojille, erityisesti KE-01-52-sarjan yksikerroksisille teollisuusrakennuksille, otetaan sarjan 1.412-2 / 77 mukaan. Tällaisten perustusten alaryhmän mitat on esitetty taulukossa. 4.27. Laattaosan mitat ovat koot 1-18, samoin kuin koko 19, jossa pohjan koko on 6 × 5 m. Korkeuden korkeus voi olla 1-6. Tyyppi. Muut parametrit ovat samat kuin 1.412-1 / 77-sarjassa.

Esimerkiksi II-04, II-20 ja 1.420-6-sarjan monikerroksisten teollisuusrakennusten tyypilliset suorakulmaiset pylväät ovat vakiovarusteita 1.412-3 / 79-sarjan mukaan.

TAULUKKO 4.27. KAPPALEEN TYYPIT JA MITAT

Ero eroavuuksien merkitsemisessä verrattuna muihin sarjoihin on, että pohjaosan koon jälkeen ilmoitetaan laattaosan korkeus. Kellarikerroksen alaosan osat ovat taulukossa. 4.27. Levyosan mitat ovat koot 1-18 ja koko 19 (pohjan koko 5,4 × 6 m). säätöjen korkeus voi olla 1-6-tyyppi. Muut parametrit ovat samat kuin 1.412-1 / 77-sarjassa. Hyväksytään sarjan 1,412.1-4 mukaiset monoliittiset teräsbetonipohjat betoniteräksille tyypillisiä puoliterunkoisia pylväitä suorakulmion muotoisia poikkileikkauksia, erityisesti 460-75, 13-74 ja 1142-77. Perusmallin mitat on esitetty taulukossa. 4.28. Sarakkeen konjugointi saranan pohjalla. Pohjat on suunniteltu paineelle 0,15 - 0,6 MPa. Käytetään betoniluokkaa B10. Vahvistus tehdään hitsattujen silmien avulla luokkien A-I, A-II ja A-III vahvistamisesta. Esimerkki pohjaan liittyvästä solmuportaasta on esitetty kuviossa 2. 4.11.

Rakennusten sarakkeissa käytetään yhtä tai useampaa elementtiä tehdasvalmisteiset perustukset. kuv. 4.12 esitetään 1.060-1-sarjan elementtien runko- ja teollisuusrakennusten kehyspylväiden esiseosten perusratkaisut. F-tyypin perustuselementtejä sovelletaan luonnollisesti, FS-tyyppistä komposiittisäätiötä varten (taulukko 4.29). Alemman työvahvikkeen betonin suojakerroksen paksuus otetaan 35 mm, ja loput vahvistus - 30 mm. Pilarin upotuksen syvyys säätöön ei saa olla pienempi kuin taulukossa annetut arvot. 4.30.

Kolonnin erillisen perustuksen laskeminen

Perustoiminnan päätehtävä on varmistaa kuorman yhtenäinen siirto rakenteista (putkistojen, säiliöiden jne. Tukia) pohjaan siten, että pohjan pohjaan kohdistuva paine ei johda rakenteen epämiellyttäviin muodonmuutoksiin.

Käytännössä useimmiten käytetään betonia ja betoniperustusta.

Perusmuodot jaetaan erillisiin sarakkeisiin ja pylväät, teippi seinän alle ja kiinteä koko rakenteen alla. Erilliset perustukset voidaan esivalmistella tai monoliittisiksi.

Toimintaolosuhteiden mukaan eritellään seuraavat perustajatyypit: jäykkä - puristuskoneisto ja betonista valmistettu; joustava - havaitsee puristus- ja taivutusvoimat ja on valmistettu raudoitetusta betonista.

Suunnitelmassa olevat vapaasti seisovat perustukset ovat suorakaiteen muotoisia ja kuvasuhde on enintään 3: 1 (kuvio 46).

Monoliittiset perustukset, paikoillaan betoni, ovat pääsääntöisesti porrastettuina. Seuraavassa on suosituksia vaiheiden lukumäärän valitsemiseksi:

- jos peruskorkeus on ≤ 450 mm, muotoilu vaatii yhden askeleen;

- jos 450 ≤ ≤ 900 mm - kaksi vaihetta;

- jos> 900 mm - kolme vaihetta.

Pienin askelkorkeus on 300 mm.

Yksittäisten säätiöiden laskeminen tapahtuu olettamalla, että säätiö on ehdoton jäykkä elin. Siksi maanvastustus jakautuu pohjakerroksen pohjalle lineaarisen lain mukaan. Säätiön laskenta koostuu kahdesta osasta:

1. Laske alustan muodonmuutos säätiön alapuolelle ja määritä sen jälkeen säätiön koko.

2. Laske itse perustus voimaa, ts. määrittää säätiön yksittäisten osien koon ja sen vahvistuksen.

7.1. Kellarin pohjan koon määrittäminen

Säätiön pohjassa on kuormia pylväästä, itse säätiön massasta ja maaperän paineesta (Kuva 46).

46. ​​Erillisen säätiön suunnittelu

Laskenta perustuu säätiön perustan vahvuuteen. Kaksi säiliön lastausvaihtoehtoa pidetään keskeisenä ja eksentrisenä. Rajoitustila määräytyy pohjamaalin kantavuuden mukaan.

Pohjan pohjan mitat määräytyvät sillä ehdolla, että pohjaan kohdistuva paine ei ylitä maaperän äärimmäistä kestävyyttä puristukseen

jossa - maksimipaine perustan alapuolella;

- peruspohjapinta vasten puristusta;

- työolosuhteiden kerroin;

- luotettavuuskerroin rakenteen tarkoitetusta tarkoituksesta.

Laskettaessa keskitetysti ladattua pohjaa perustan pohjan pinta-ala määritetään sillä ehdolla, että pohjapohjan pakottaminen ei ole pakollista

jossa - pohjan pohjan koko;

- säätelevä pituussuuntainen pystysuora voima säätiön tasolla;

- maaperän laskettu vastus, joka hyväksytään normien mukaisesti;

= 20 kN / m 3 - perustan ja maaperän keskimääräinen tiheys sen viereissä;

- säätiön syvyys.

7.2. Yksittäisen keskitetysti puristetun pohjan laskeminen taivuttamiseksi

Säätiön laskenta suoritetaan ensimmäisellä raja-arvoryhmällä. Alustan pohjan alapäästä, pohjamassan hylkääminen tapahtuu (kuva 47). Pohjalla oleva pohja toimii levyn taivutuksena. Tässä tapauksessa alempi kuitulevy, sitä enemmän ne venytetään. Vetokuormitukset johtavat säätöön liittyvien halkeamien muodostumiseen normaaleissa osissa. Jotta perustus vastustaa halkeilua, käytetään teräsraudoitusta. Säätö on vahvistettu hitsatuilla verkkoilla, joiden pituus on vähintään 10 mm ja pituus 100 - 200 mm. Hitsattu verkko asennetaan pohjan pohjaan suojakerroksen mukaan, jonka paksuuden on oltava vähintään 30 - 35 mm, jos pohjan alapuolella on hiekkaa ja soraa ja se on 70 mm ilman pohjan valmistelua.

Vaarallisimmat ovat taivutetun pohjan osat 1 ja 2, missä sen korkeus muuttuu. Näiden osien taivutusmomentin määrittämiseksi kannattaa säätää säätöosan katkaisuosaa konsolina, joka on alhaalta tasaisesti pohjaan kohdistuva reaktio. Tuloksena oleva maaperän reaktio katkaistuun osaan kohdistetaan laakeripinnan painopisteeseen. Osioille 1 ja 2 saadaan vastaavasti reaktio ja

jossa - geometriset mitat (kuva 47).

Kuva 47. Taivutusalustan suunnittelu

Taivutusmomentti kohdissa 1 ja 2 lasketaan tuloksena olevan perusreaktion tuotteeksi olalleen

Rajoitustilan mukaisen lujituksen poikkipinta-alan määrittämiseksi katsotaan, että kun halkeama muodostuu, koko kuormitus putoaa vahvistuspalkkeihin ja saavuttaa lasketun vetolujuuden. Vahvistimen vetovoiman laskemiseksi tasapainoolosuhteet laaditaan osioille 1 ja 2 (kuva 47). Taivutusmomentti maaperän paineesta pohjan pohjaan tasapainotetaan vahvuuteen kohdistuvien sisäisten voimien hetkellä, jotka ovat halkeaman erottamien säätöosien keskipisteen suhteen. Vaadittava raudoitusalue määritetään kaavalla

jossa - venttiilin käyttökerroin.

7.3. Laske erillinen perusta työntöön

Yksi säätiön rajoittavista tiloista on sen sarake-erittely. On kokeiltu, että säätiö tuhoutuu pakottamasta pitkin katkaistun pyramidin sivupintoja (kuvio 48).

Kuva 48. Pohjusäätöön suunniteltu suunnittelu:

1 - sarake; 2 - pyramidi työntyy

Raudoitetun betonijohdon osissa on tuhoavia sisäisiä voimia kulmassa alustaan ​​nähden. Koska maaperän paine jakautuu tasaisesti koko pohjan pohjan pinnalle ja pystysuora kuormitus pylväästä lävistyshetken aikana siirretään maaperälle vain lävistyspyramidin pohjan läpi, on mahdollista laskea työntövoima epätasapainoisena osana pystysuorasta kuormituksesta

missä paine on maasta;

- pyramidin pakotuksen alustan pinta-ala;

- Pyramidin pohjan koko.

Kuten kuviosta 48 ilmenee, pyramidin purskeen pohjan mitat voidaan helposti laskea

jossa - kolonnin poikkileikkauksen koko.

Pyramidin pakotuksen sivusuuntaiset pinnat aiheuttavat vetolujuuksia. Tässä mielessä voit kirjoittaa alustan perustan lujuustilan (Kuva 49)

missä on suunniteltu konkreettinen venymisvastus;

- pyramidin sivuttaispinta-ala pakottaa.

Kuva 49. Suunnittelujärjestelmä ehdottaa purskeen voimakkuuden

Pyramidin pakotuksen sivupinnan pinta-ala voidaan laskea seuraavalla kaavalla

jossa - purskeen pyramidin sivupinnan pituuden keskiarvo.

Korvauksen jälkeen (7,9) (7,8) saamme

7.4. Epäkeskisesti pakatun perustuksen laskeminen

Kellarin ei-keskuskokoinen puristus tapahtuu, kun keskipuristusvoiman lisäksi taivutusmomentti välitetään pylvään läpi pohjalle (kuva 50). Maaperän paine pinnan alapuolella tässä tapauksessa ei ole sama. Säätiön toisella puolella, johon momentti välittää lisäpuristusta, maaperän reaktio on maksimi ja vastakkaisella puolella minimaalinen. Yksinkertaisin tapa ottaa huomioon maaperän paineen lineaarinen jakauma pohjan pohjalle on laskea keskimääräinen paine. Esimerkiksi pystysuoran osuuden 1 (kuva 50) jännitysten laskemiseksi on välttämätöntä laskea maan keskimääräinen paine säätiön katkaisuosaan

Kuva 50. Pohjattoman keskiön puristus

Jatkossa teräsvahvistuksen laskennan tai laskemisen perustan laskemisen kannalta on välttämätöntä käyttää maaperän keskimääräistä paineita pohjan pohjalle.

Sarakkeen pohjan laskeminen;

1. Tiedot säätiön suunnittelusta.

Pilarin pyrkimykset sulautumisessa säätiöön:

Epäkeskeisyyden suhteellisen pienet arvot johtuvat sarakkeen laskemisesta keskitetysti.

Kuorman luotettavuuskertoimen keskiarvo;

Kuorman vakioarvo

Arvioitu maaperänkestävyys

Betoni on raskas luokka;

Armoriluokka A-II

Betoniosaston ja maaperän tilavuusyksikön paino

Säätiön korkeus on alustavasti yhtä suuri.

2. Kellarin pohjan sivujen koon määrittäminen.

Kellarin pohjan alue määritetään etukäteen ilman leveyden ja perustuksen muutoksia

Neliön jalka-koko

Hyväksytty (useita 0.3m)

Maaperän paine nimelliskuormasta

Läpäisyolosuhteiden perustuksen työtaso:

Määritä olosuhteiden perustuksen koko korkeus:

2) pylvään päätteet säätiössä:

3) pilarin Æ32 A III vetolujuuden ankkurointi (d = 3,2 cm)

Hyväksymme lopulta korkeuden korkeuden (30 cm kerrannaisina); kolmivaiheinen (2 ylätasoa 30 cm: n alemmalla tasolla 60 cm). Pohjan pohjan lasipaksuuden syvyys (120 - 85) = 35 cm ³ 20 cm. Vahvistamatonta alusseinän paksuutta

Suunnitteluvirasto hyväksyy ottaen huomioon lävistysprismin t = 22,5 cm.

Tarkista, että säätiön alakerroksen työtaso täyttyy.

poikittaisvoiman lujuustilaa ilman poikittaista lujitetta kaltevassa osassa, joka sijaitsee kohdassa III - III. Tämän osan pituusyksikön osalta b = 100cm:

- lujuus on täytetty.

3. Pohjan työvahvistuksen alueen määrittäminen.

Sarakkeiden I-I ja II-II laskennalliset taivutusmomentit:

Rebar-osa-alue:

koska säätiön sivut ovat yli 3 metriä, puolet tangoista oletetaan olevan pitkiä, missä on pitkät sauvat.

Suunnitteluvirastojen mukaan sauvojen halkaisija on vähintään 12 mm, sauvojen S korkeus on vähintään 100 mm ja enintään 200 mm

Vahvistuksen helpottamiseksi otan kaksi ristikkoa, joiden varret ovat yhteensä:

Stakanny-kellarin rakentaminen

Useimmat meistä ovat hyvin tietoisia eri rakenteiden perusteluista, niiden merkityksestä koko rakennelmassa, itseparannusmahdollisuuksista ja korkeista asennuskustannuksista (verrattuna muihin rakennuksen osiin). Mutta kysymykseen siitä, mikä muodostaa stakannogo-tyypin, vain muutamat vastaavat oikein. Tietoja sen tarkoituksesta, rakennustekniikan ominaisuuksista, tyypillisistä asennuskaavioista, näistä tuotteista on koottu usein lukijalle tarjottavassa materiaalissa.

Yksityisellä sektorilla tällaiset säätiöt ovat epäkäytännöllisiä järjestää. Syyt (vaikka vapaan tilan ongelmat, nostolaitteiden vuokraus ja rahat ratkaistaankin) ovat lasi-betonituotteiden merkittävät mitat, näytteiden käytön erityisyys (itse asiassa ne ovat "kapeat profiilit") ja kuormituslaskelmien monimutkaisuus. Mitä tahansa ohjeita ja ohjeita omalle tuotannolleen lukijalle saattaa tulla, se on parempi olla tekemättä, vaan ostaa tehdasversioita sarakkeiden alle. Asiantuntijat korostavat tätä erityistä huomiota, koska näiden tuotteiden pääasiallinen tehtävä on rakenteen "purkaminen".

Se ei ole niin suuri:

1. Massiivisten pylväiden (betoni tai metalli) rakentamisen perusta.

2. Korttien (kellarikerrosten) lattiarakenteiden (tuet) perusteet, joissa aggregaatti sijaitsee. CHP: ssä, ydinvoimalaitoksessa ja muissa laajamittaisissa yrityksissä.

3. Joitakin lasibetonituotteita käytetään aktiivisesti julkisten tilojen rakentamiseen. Esimerkiksi järjestettäessä väliaikaisia ​​maanalainen pysäköintialueita, autotallia, ostoskeskuksia ja vastaavia. Asuinrakennuksissa tällainen säätiö on vähäistä, koska sen lämpöeristys on heikko. Tarvitset korkealaatuista lasin ja pylväiden eristystä, mikä vaikuttaa voimakkaasti lopulliseen työhintaan, puhumattakaan hankintamenosta, kuljetuksesta ja erikoislaitteista / vuokrauksesta, joka on jo mainittu.

4. Siltojen, ylikulkuneuvojen, joidenkin satamarakenteiden rakentaminen.

rajoituksia

Ne liittyvät lähinnä maaperän ominaisuuksiin lasien asennustilanteessa riippumatta niiden tyypistä. Maaperän riskin (jopa teoreettisen) samentumisen vuoksi tällainen säätiö on kielletty asentamasta.

1. Lasituotteiden tyypit ja koot.

Näiden lohkojen eritelmät on määritelty GOST nro 24476: ssa vuonna 1980. Yksityiskohtaisesti kaikki lineaariset parametrit löytyvät taulukon numero 1 asiakirjasta. Betonituotteiden mitat ja niiden käytön erityispiirteet (mittayksikkö - mm).

 • 1F ja 2F - kiinteät perustukset sarakkeille, joiden osuudet ovat 300 x 300 ja 400 x 400.
 • 1FS ja 2FS - kengät komposiitti (lohko) perustuksiin. Kaikki muu on samanlainen.

Monoliittisten stakannyh-emästen valmistuksessa betonipäällysteitä ei ole alhaisempia kuin M200, kuumavalssattujen luokkien A-III tai At-III C teräspalkki (GOST nro 10884: n mukaan vuodesta 1994). Vedenkestävä - B2; näytteiden paino - 2100 - 5800 kg.

2. Säätiöiden raja-arvot.

Lineaaristen parametrien nimet on esitetty kaaviossa.

 • L - 1200-2100;
 • h - 750 - 1050;
 • a1 - 450; 550;
 • a2 - 175; 225;
 • a3 - 260; 410; 560;
 • a4 - 220; 240; 370; 390; 520; 540; 620; 690;
 • a5 - 80 ja 100.

Kaikki betonituotteisiin liittyvä ominaisuus pinottaja-tyyppiselle podolonnikille on se, että niillä on aluksi erityinen aukko mittasuhteisiin soveltuvan tuen asentamiseksi. Tämä yksinkertaistaa jälkimmäisen asennustekniikkaa.

Kaikki symbolit levitetään betonin lateraaliselle pinnalle. Lasien koko on määritelty dm: ssä (korkeus on pyöristetty). Esimerkiksi 1F18.8-1.

Dekoodauspisteet (vasemmalta oikealle):

 • Ensimmäinen on lasin tyyppi.
 • Toinen - (18). Sarakkeen alle sijaitsevan kellarikerroksen mitat ovat 1800x1800.
 • 3. - (8) lasi korkeus. Tässä tapauksessa 750.
 • Neljänneksi (tämä tuote - ensimmäinen).

Perusasennuksen ominaisuudet

Jokainen, joka tuntee pylvästekniikan rakentamisen ohjeet, ei löydä itselleen mitään uutta. Teknologiat ovat periaatteessa samanlaisia.

1. Alueen segmentin valmistelu.

Kuten missä tahansa rakennuksessa, tontti on merkitty. Erityistä huomiota kiinnitetään kuitenkin lasien alla olevien istuinten tasoittamiseen. Valvontaa ei suoriteta "silmällä", vaan tason avulla. Tällainen perinpohjaisuus johtuu siitä, että pylväät aina materiaalista ja tarkoituksesta riippumatta asetetaan aina tarkasti pystysuoraan. Koska kaikentyyppiset lasit poikkeavat tarkkoina mittasuhteina, mukaan lukien tukien reiät, et voi muuttaa viimeksi mainittua muuttamalla asentoaan asennuksen jälkeen.

2. Reikien järjestäminen.

 • Kaivaa tiettyyn kaivoon.
 • Tamping bottom.

Maaperä tiivistetään lisäksi vuodevaatteen menetelmällä (esimerkiksi raunioilla). Ja vain sen vahvin lajike on käytetty - graniitti.

3. Betonituotteiden asentaminen paikalleen.

Lasin laskeminen lasin alla kolonnin alla suoritetaan nosturin avulla. Säätökannattimen kiinnittämisen jälkeen sen vaakasuora asento ohjataan. Tarvittaessa kohdistaminen tehdään samoilla rakeilla. Ja vasta sen jälkeen, kun ne ovat valmiit, rivit poistetaan. Jos saraketta ei ole asennettu välittömästi, sen alla oleva reikä peitetään lasin ontelon saastumisen välttämiseksi.

4. Poista silmät.

Tämä tehdään vasta sarakkeen asennuksen ja luotettavan kiinnityksen jälkeen. Kiinnitys korvakorut leikataan (yleensä "hiomakone"). Aja heitä betoniin, taivuta sivulle on kielletty.

Läheiset tiedot Moskovasta ja alueesta.

Kellarin pohjan koon määrittäminen

Pohjakerroksen mitat perustuvat muodonmuutosten perustan laskelmiin, joihin kuuluvat:

- paineen kuvaaminen kellarikerrokseen ja erotuksen suuruus;

- paine lasketaan pohjan alla;

lasketaan painetta heikon kerroksen katolle;

sedimentin ja rullan laskeminen;

- tarkistaa pohjan pohjan pohjan pohjan kantokyvyn suhteen (kivinen - lujuus, muuntyyppiset pohjat - lujuus ja vakaus, kaikentyyppiset pohjat - leikkaus pohjalla ja heikko kerros).

Ensimmäisessä approksimaatiossa kellarin (A) pohjan pinta-ala määritellään rakenteellisin perustein ja lasketaan kaavalla:

A = N: (Ro-ryhmä)

jossa N on kaikkien pystysuoran kuorman summa kellarissa reunan raja-arvojen laskemisen mukaan, kN;

Ro on maaperän ehdollisen resistanssin taulukkoarvo puristukseen, kPa;

Hmt on pohjamateriaalin ja maaperän ominaispainon keskimääräinen arvo sen viereissä, mitattuna laskennallisesti 20 kN / m3;

d - säätiön syvyys, m

N: n arvo on määritetty kaikkien kuormien yhdistelmän suurimman pystysuoran kuormituksen Nmax summasta, joka lasketaan raja-arvoryhmän ryhmän ja ylimääräisten kuormien perusteella säätiön reunassa esimerkiksi peruspalkin painona, seinämän painona jne.

Opintojakson ehdot:

jossa G1 on seinän paino, kN;

missä H1 on rakennuksen korkeus, m;

b0 - seinämän paksuus, m;

n - sarakkeen etäisyys (n = 6), m;

r1 on seinämateriaalin ominaispaino, kN / m3;

kn on tunkeutumiskerroin (kn = 0,70... 0,05);

gn - luotettavuustekijä aiotulle tarkoitukselle (gn = 0,9).

Keskitetyllä pohjalla sen pohja on suunniteltu
neliö ja pohjan sivu on määritelty juureksi
neliö alueelta "A". Epäkeskisesti kuormitetulla pohjalla
sen pohja kehitetään suurimman hetken suunnassa, so. Suunnittele suorakaiteen muotoinen pohja. Kellarin pohjan (b) leveyden suhde sen pituuteen (l) otetaan sisään

m = b / l = 0,6. 0,85

Ota kellarikerroksen koko 1,8 ja 2,1 m

Perustamiskokojen ensimmäinen koe on säätiön pohjan (kosketuspaineiden) keskimääräisten, maksimaalisten ja vähimmäismaakohtaisten paineiden määrittäminen ja vertailemalla niitä lasketun puristuslujuuden kanssa. Tarkastus suoritetaan laskemalla suhteellisen epäkeskeisyyden arvot ja pienennetään ehdon täyttymiseen: tekninen perustuspilaripohja

jossa oi on suhteellinen epäkeskisyys laskettu arvo kutakin i: nnen kuorman yhdistelmää laskettaessa raja-arvojen P-ryhmän mukaisesti;

n on kuormien yhdistelmien lukumäärä rajatilojen ryhmän laskelmissa;

оu - rajoittaa epäkeskisyyttä ottaen huomioon seuraavat arvot

ou = 1/6 - muille teollisuusrakennuksille, joissa on sillanosturit ja avoimet nosturitelineet;

Perusrakenteen pystysuuntaisen kuormituksen suhteellinen epäkeskisyys kullekin yhdistelmälle määritellään kaavalla

oi = ei / a,

jossa a on kellarin pohjan sivu (a = l tai b), jonka kautta momenteja toimivat, m;

ei on säätiön pohjaan kohdistuvan pystykuorman epäkeskisyys, joka määritellään kaavalla:

ei = (At) / (At Ni) (i = 1,2... n)

jossa Ni on kaikkien säätiön pohjaan kohdistuvien pystysuorojen voimien summa;

Mi: ssä kaikkien momenttien summa suhteessa valittuihin koordinaattiakseleihin pohjan pohjassa.

Ensinnäkin määritä kaikki perustuksen pohjalle vaikuttavat pystysuorat voimat:

Ni = Y Nzad + G1 + Gf

jossa N Back - pystysuoran voiman summa pöydästä.

Gf on säätiön likimääräinen paino, maaperän reunat ja lattian valmistelu, määritelty kaavalla:

Gf = b * l * (d + 0,15) * rmt * rn

jossa gn - luotettavuustekijä aiotulle tarkoitukselle (gn = 0,9);

Mi = M ass + Q P1 * hf + N P1 * O + G1 (bst + lct) * 0,5

jossa M ass - taulukon taulukon momenttien summa.1.1;

bst - seinämän paksuus, m; seinän pituus on 1 m;

Tuloksena olevan pystysuoran kuormituksen epäkeskisyys perustuksen pohjassa ensimmäisessä yhdistelmässä:

e = (Y Mi) / (Y Ni)

o = (e) / a

SNiP 2.02.01-83 *: n mukaan pohjan (P) pohjan keskipaine ei saa ylittää maaperän (R) suunnitteluvastusta, marginaalipaine taivutusmomentin vaikutuksesta säätöpinnan jokaisen akselin (Pmax) ympäri ei saa ylittää arvoa 1,2 R ja Kulma-alue (Pcmax) ei saa ylittää 1,5: tä.

Kun hetken toiminta on vain yksi taso, on täytettävä kaksi ehtoa:

Kellarin mitat sarakkeen alla

Luokka B15 betoniluokka A400 pohja Pohja-aineen arvioitu maakestävyys säätömateriaalin keskimääräinen tiheys ja maaperä pohjalla

Pohjapohjan syvyys lasin pohjan pienimmän sallitun paksuuden mukaan

- kolonnin pitkittäisvahojen halkaisija;

- etäisyys 1. kerroksen lattiasta kellarin reunaan.

Sitten säätiön kokonaiskorkeus ensimmäiseksi arvoksi:

Rakenteellisista syistä määritä koko säätökorkeus, jolloin pohjan syvyys on:

Suojakerroksen vahvistaminen pohjalla betonin valmistuksen puuttuessa

Kellarin pohjan koon määrittäminen

Seuraavat voimayhdistelmät siirretään säätiölle sen viljelyn tasolla:

Olettaen, että kellarin pohjan koko kootaan hetkessä, suurin epäkeskeisyys on huomattavasti satunnaisempaa, joten suunnittelemme perustuksen neliö ja laske se keskitetysti kuormitettuna suurimman pitkittäisvoiman

Säätiön vaadittu säätöalue löytyy maan pohjan pohjaan kohdistuvan maaperän reaktiivisen paineen tasosta maaperän rakenteelliseen kestävyyteen

sitten neliön jalkaosan pohjan koko:

Hyväksy yhtenäiset mitat (0,3 m: n kerrannaiset).

Paine pohjan pohjalla:

(laskemalla kellarirakenteen vahvuus)

Kellarikerroksen korkeuden määrittäminen

Pienin työkorkeus pakotetun olosuhteen alustan osaan:

sitten laattaosan kokonaiskorkeus:

Hyväksy laattaosan korkeus ja laita se kaksivaiheisesti portaiden korkeudella, ala-sarakkeen korkeus on:

Suunnittelun määritysvaiheet

Tarkista alareunan korkeus

Hyväksytty saadaksesi toisen vaiheen yhtenäisen koon:

Toisen vaiheen poistaminen hyväksyy sitten ala-sarakkeen leveyden:

Kun lasin raon paksuus on:

Tarkasta alempi vaihe, kun haluat työntää toisen haaran reunasta ehdon:

työntövoima vähennettynä maaperän hylkäämisellä työntöpyramidin alapäässä (pohjattoman raudoituksen tasolla) neliöperustalle;

? pyramidin keskimääräinen ympärysmitta neliömäisen perustuksen läpi.

alemman vaiheen lävistys ei tapahdu.

Vahvistettu pohja pohja

Maaperän reaktiivisen paineen vaikutuksen vuoksi säätiön vaiheet toimivat kallistumalla.

Taivutusmomentit määritetään sarakkeiden pylvään ja reunojen reunojen välissä; suorakaiteen perustuksille momentit määritetään molempiin suuntiin.

Pohjan työsteen vahvikkeen poikkipinta-ala on määritelty suorakulmaisen profiilin taivutetulle elementille, jolla on yksi ainoa vahvistus kaavan mukaisesti:

jossa u taivutusmomentti ja työskentelykorkeus säätiön harkitussa osassa.

Sauvojen vaiheen vuoksi löydämme vaaditun tangon määrän yhteen suuntaan:

Sitten vaaditut yhden sauvan vaaditut poikkipinta-ala-alueella

Mikä vastaa tankoa Ш8. Rakennusten ja rakenteiden sarakkeiden luonnollisen perustan suunnittelua koskevien ohjeiden.4.17 (SNiP2.03.01-84 ja SNiP2.02.01-83) mukaisesti otetaan 23 Sh12 A400

Aluslattian vahvistaminen

Kun lasin seinien paksuus päällä:

alipylvään on vahvistettava pituussuuntaisella ja poikittaisella lujituksella laskelman mukaan. Aluskotelon pituussuuntainen vahvistus valitaan sekä epäkeskisesti pakatulle I-palkille tai suorakaiteen muotoiseksi osaksi lasin pohjan tasolle ja pohjakotelon vierekkäisyyden tasolle perustan laattaosaan. Niille kuormille, jotka yleensä määritellään kurssisuunnittelussa, tekstityksen pituussuuntaisen lujituksen poikkipinta-ala on yleensä negatiivinen, ts. laskemista ei tarvita. Tämän perusteella kurssihankkeessa laskujen määrän pienentämiseksi on sallittua ottaa alipylvään pitkittäinen vahvistus rakentavasti.

Pylvään alapuolella olevan symmetrisen pitkittäisen vahvikkeen poikkipinta-ala hyväksytään: missä? lattian poikkipinta-ala.

Pitkittäisten sauvojen halkaisija on vähintään 12 mm, ja tangon välinen etäisyys alipylvään kehän ympärillä saa olla enintään 400 mm.

Ohjeet valintaa varten alipylvään poikittaisen vahvistamisen osalta on annettu kohdassa 1.5. Kurssihankkeen laskentamäärän vähentämiseksi sallitaan poikittaisen lujituksen suunnitteluvaatimusten mukaisesti.

Alikehyksen lasin osan poikittainen vahvike suoritetaan vaakasuorilla tasaisilla ruudukkoilla, joissa tangot ovat paikallaan lasin ulkoseinissä ja sisäseinissä; verkkojen tangon halkaisija on 8 mm ja sävelkorkeus ei ole enempää kuin 200 mm (tavallisesti 150 mm); kattorakenteen laattaosassa näitä ristikkoja ei ole asetettu. Alipylvään pituussuuntaiset pystytangot on sijoitettava horisontaalisten ristikoiden ääriviivoihin.

Pohjan vahvistuskuvioita on esitetty piirustuksissa.