Sementti luokitus laatuun

Tähän mennessä tarvitaan enemmän sementtien kysyntää, jotka täyttävät eurooppalaisten standardien EN-197 vaatimukset tai Venäjän GOST 31108-2003 vaatimukset, jotka ovat yhteensopivia EN-197: n kanssa.

Sementtiä koskevat vaatimukset nykyisessä rakennusvaiheessa heijastuvat valtion yksikön Enterprise NIIMosstroy ja NIIZHB kehittämäihin teknisiin suosituksiin betonin ja laastiyhdistelmien laadun varmistamiseksi sekä betoni- ja betonirakenteiden korroosion estämiseksi. Perusvaatimukset ovat seuraavat:

Tällä hetkellä useat venäläiset sementtitehtaat tuottavat sementtejä edellä mainittujen ominaisuuksien kanssa (Mikhailovcement CJSC, Voskresenskcement OJSC, Volskcement OJSC, Maltsovsky Cement CJSC).

Seuraavista johtopäätöksistä voidaan tehdä kokemus useiden sementtien käytöstä Moskovan rakennusorganisaatioissa:

-hyviä tuloksia vanhassa Oskol-sementissä CEMI 52.5N (kokemus JSC DSK-3, Moskova);
-Voskresenskyn tehtaan sementtiä käytetään laajalti, ominaispinta-ala ei ole alle 370 m2 / kg (OAO DSK-1, Moskova);
-DSK-2, Moskova, on monien vuosien ajan onnistuneesti käyttänyt Mikhailovkan sementtiä M400DO, jonka pinta-ala on 370 m2 / kg;
-tällä hetkellä kysyntää on Lipetskin tehtaan sementti, jonka pinta-ala on vähintään 350 m2 / kg ja jonka S3A-pitoisuus on 6-7%;
- Maltsovin tehtaan M500DO sementtiä, jonka ominaispinta-ala on 370-380 m2 / kg, käytetään menestyksekkäästi korkean lujuuden omaavaan betoniin (Moskovan-kaupungin laitos, Moskova).

Monille sementtejä varten kuitenkin on huomautuksia:

- Achinsk-sementtiä (BaselCement) karakterisoidaan esimerkiksi karkealla hiomalla (ominaispinta-ala 240-260 m2 / kg 380-400 m2 / kg sijaan, veden erottaminen, alkalipitoisuus jopa 1,3% 0,6% sijasta. betonituotteissa jopa lämpötilan ollessa 60-70 ° C.

- Äskettäin Shchurovsky-sementin M400D20B laatu on heikentynyt voimakkaasti. Rostokinsky-kasvi ZhBK DSK-1 joutuu korvaamaan sen Voskresensky-sementillä M400D5.

- Belgorodin tehtaan sementillä on vakaa lujuusominaisuudet, mutta johtuen riittämättömästä ominaispinta-alasta betoniseoksissa on huomattava veden erottelu erityisesti M400D20: n (kokemus JSC DSK-3: stä).
- Sementit Zhigulevskogo, Ulyanovskin kasvit hiljattain epävakaat lujuusindikaattoreina. Näiden sementtien betoniseoksilla on huomattava veden erotus.
- Sementti Sebryakovsky-kasvi on epävakaa toimintaa; betoniseoksissa on huomattava veden erottelu ja lujuusominaisuuksien vaihtelut erästä erälle.
- OJSC: n "Mordovcementin" sementti, joka on johdonmukaisesti keskikokoinen, vaatii pidennetyn lämpökäsittelyjakson.
- Sementin laatua koskevat valitukset Starooskolskin tehtaalla CEMI-42,5N ovat merkittäviä veden erottamisen vuoksi.
- Maltsovin tehtaan M500DO sementtiä, jonka pinta-ala on 370-380 m2 / kg, sovelletaan menestyksekkäästi.

Kuitenkin viimeisen vuoden aikana sementin laatu on epävakaa erityispinnan voimakkaan vähenemisen vuoksi, betoniseoksilla on huomattava veden erottelu, mikä heikentää rakenteiden kantokykyä jopa sellaisissa tärkeissä tiloissa kuin Moskovan kaupunki.

Sementti M500DO Novotroitskin tehtaalla on vähän aktiivisuutta betonissa. Betoniluokan B40 saamiseksi tarvitaan sementtiosuuden merkittävää lisääntymistä.

Tällä hetkellä yhdessä JSC "Podolsk-sementin" kanssa kehitämme teknologiaa sementtilajien 500DO, 400DO, 400D20 tuotantoon.

Tutkimukset suoritetaan verrattuna sementteihin, jotka jatkuvasti osoittautuvat Moskovan rakentamisessa (Volsky ja Novorossiysk).

Tällä hetkellä laboratoriossa saadaan positiivisia tuloksia. Tuotantotestien valmistelu. SUE "NIIMosstroy" suorittaa sertifioidut sementtitestit, joiden perusteella vaatimustenmukaisuustodistus annetaan. Sertifikaatti myönnetään joko koko tehtaan tuottaman sementtimäärän tai erän osalta. Tällä hetkellä kaikilla venäläisillä sementtitehtailla on vaatimustenmukaisuustodistus koko massatuotetuista tuotteista.

Mitä laatuindikaattoreita sinun on kiinnitettävä huomiota?

1 Sementin tärkeä ominaisuus on erityinen pinta-ala. Optimaalinen ominaispinta-ala (jopa 350-400 m2 / kg) sementin kulutus on vähemmän per 1 m3 betonia ja korkeampi karkaisu ja brändin lujuus. Betoniseokset, jotka on valmistettu sementteillä, joiden ominaispinta-ala on 280-320 m2 / kg, on merkittävää veden erottamista, mikä vaikuttaa negatiivisesti betonin rakenteeseen ja lujuusominaisuuksiin. Suuremmalla hionnalla useimmat sementtihiukkaset tulevat kemialliseen vuorovaikutukseen veden kanssa, mikä luonnollisesti nopeuttaa kovettumisprosessia eikä veden erottumista tapahdu.

Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä sementin alkalipitoisuuteen. Venäjän SNiP 2.03.11-85: n vaatimusten mukaisesti sementissä olevien alkalien pitoisuus ei saa ylittää 0,6%. Kuten käytännössä on osoitettu, alkalipitoisuus yli 0,8-0,9% johtaa betonin laadun heikentymiseen, halkeiluun ja rakenteiden kestävyyden heikkenemiseen. Tällaisia ​​sementtejä ei voida yhdistää aggregaatteihin, joissa alkaliin (kalkedoni, opaali, sika, jne.) Liukoiset piidioksidin amorfiset lajikkeet ovat yli 50 mmol / l. GOST 8267, GOST 8736 ja tekniset suositukset (TP166-04) heijastavat lisääntyneen alkalipitoisuuden kielteisiä vaikutuksia betonirakenteiden kestävyyteen.

Erityisen tärkeä on sementtiklinkkerin trikalsiumaluminaatin (C3A) sisältö. Sen on oltava vähintään 6-7%, muuten betonin kovettumisprosessit hidastuvat kovetetun halkeilun kohotetussa lämpötilassa. Venäjällä on kuitenkin sementtilaitoksia, joissa laatupassin sisältämän trikalsiumaluminaatin osuus on 3,5%, mikä vaikuttaa negatiivisesti sen käyttöön. Nykyään tällaiset sementtiostokset CJSC "Eurocement Group", "Lafarge" kiinnittävät suurta huomiota sementin laadun parantamiseen ja yksittäisten kasvien sementtejä käytetään laajalti.

Venäjän sementtimarkkinoiden nykytilanne ja ennuste löytyvät Venäjän teollisuusmarkkina-akatemian sementtimarkkinoiden raportista.

Afanasyeva Valentina Fedorovna, GUP "NIIMosstroy"

Talon rakentaminen

Mikä tahansa betonipohjan valumiseen liittyvä työ, joka vaatii ennen kaikkea sementtiä. Tämä materiaali on kuitenkin välttämätön kaikessa työssä, myös viimeistelyssä, vaikka uuden teknologian ja materiaalien esiintyminen rakennusalalla onkin. Koska avaimet käteen -rakennusten rakentaminen ei onnistu ilman sementtiä, on tärkeää pystyä valitsemaan oikea sementti, ymmärtämään merkinnät ja etsimään luotettavia toimittajia. Tätä varten sinun on tiedettävä, mikä sementti on ja missä sitä käytetään.

sisältö:

Sementtimerkin käsite

Sementin lujuuden tärkeä ominaisuus on sen brändi, joka on perustana tämän rakennusmateriaalin valinnalle. Luokittelu perustui laboratoriokokeeseen, jossa sementtituotteelle kohdistui kuormitusta. Kaikkien materiaalityyppien osalta, lukuun ottamatta nopeaa kovettamista, alumiinia ja kuona-portland-sementtiä, laatu täyttää vetolujuuden taivuttamalla näytteitä, jotka ovat 40 x 40 x 160 millimetriä, ja niiden puolikkaat puristetaan 1: 3-suhteen muovimassasta 28 vuorokauden ajan.

Nopea karkaisu Portland-sementti ja kuona Portland-sementti tarkistetaan 3 ja 28 päivän kuluttua. Alumiinioksidisementin merkintä määritetään testitulosten mukaan 3 päivän kuluttua. Tämän seurauksena ne hyväksyivät seuraavan mittakaavan, jotka antoivat merkinnän erilaisille sementtityypeille: M 100 - 700. Numeroen vieressä oleva kirjain "M" (tai ehkä nimike "PC") osoittaa materiaalin enimmäisvoimakkuusominaisuuksia.

Esimerkiksi M300-sementti, tämän merkinnän mukaan, kestää 300 kilogrammaa kuutiosenttimetriä kohti, 500 asteen sementtiä - 500 kilogrammaa jne. Mitä korkeampi merkintä, sitä tehokkaampi sementin käyttö betoniin. Cementit, joiden merkinnät ovat 350-500, ovat suosituimpia. Sementtiarvot M400 ja M500 ovat voimakkaimpia, ja niitä käytetään yleisesti perustusten rakentamiseen. M200- ja M300-mallin viimeistelytyöt.

Mitkä sementtimerkit ovat muita kuin edellä mainitut? Sen lisäksi, että kyky kestää tiettyjä kuormia, sementti on merkitty myös toisella parametrilla - eri rakennusainemateriaalien sisältämien lisäaineiden sementtimäärän prosenttiosuuteen. Lisäaineina voidaan käyttää metallurgisesta kasvien jätteestä tai kipsistä peräisin olevaa kuonaa. Tätä parametria merkitään kirjaimella "D".

Esimerkiksi sementissä, jonka nimitys "D20" on 20% lisäaineista. Tämä ominaisuus on tärkeä, koska lisäaineen pitoisuus voi vaikuttaa sen lujuuteen ja sitkeytymiseen. Rakentamismarkkinoilla on tällä hetkellä suosituin 4 sementtityyppiä: M400 D0, M400 D20, M500 D0 ja M500 D20. Sementin hinta lisäaineilla on hieman alhaisempi, koska klinkkeri on paljon kalliimpaa kuin mikä tahansa lisäaine.

Mitkä ovat muut sementtimerkit? Lisäksi paketeissa on lisämerkkejä - "B", "PL", "SS", "GF", "H". Tämä on osoitus tämän rakennusmateriaalin erityisestä tarkoituksesta. Kirjeellä "B" tarkoitetaan "nopeaa kovettamista" eli sementtiä, joka kykenee nopeasti kovettumaan alkuvaiheessa.

Nimitys "SS" on luonteeltaan sulfaattien kestävä sementti, "GF" - hydrofobiseen sementtiin, "PS" on pehmitetystä sementistä, joka sisältää pehmittimen, mikä lisää rakenteen plastisuutta ja mahdollistaa sen muotonsa. Merkintä "H" sovelletaan sementtiin, joka on tuotettu klinkkerin pohjalta, jolla on normalisoitu koostumus ja jota käytetään tiepalkkien ja lentokenttien valmistukseen.

Suosittuja sementtityyppejä

Lisäaineiden koostumuksesta ja suhteesta riippuen nykyään on tällaisia ​​sementtityyppejä: portland-sementti, valkoinen, kuona, pozzolaninen, nopeasti kovettuva, laajeneva, alumiinioksidi, vedenpitävä laajentaminen, sementointi, sulfaattien kestävyys, rasitus, magnesiumoksidi, hydrofobinen. Jotta ymmärtäisit paremmin, mikä sementti on parempaa, suosittelemme lukemaan sementin päätyyppien kuvauksen.

Portland-sementtiä käytetään laajasti nykyaikaisessa rakentamisessa. Materiaali valmistetaan hienojakoisesta Portland-sementtiklinkkestä, lisäaineista ja kipsistä. Tämän sementin klinkkeri saadaan aikaan polttamalla raaka-aine ennen sintrausta, minkä jälkeen kalsiumsilikaattisisältö nousee optimiin. Kaksoisvesi kipsi (15-35%) lisätään usein klinkkeriin Portland-sementin asettamisen nopeuden ohjaamiseksi. Tänään myös additiivi ja mineraali ja kuona Portland sementti.

Kuona tai kuona-pohjainen sementti yhdistää kaikenlaiset sideaineet, jotka on valmistettu menetelmällä, jossa jauheen jauheen hieno jauhaminen rakeina, joka sisältää aktivoivia aineita, kuten anhydriittiä, kalkkia ja kipsiä. Tänään voidaan mainita tällaisia ​​kuona-sementtiä kuten sulfaattikuonaa (15-20% anhydriittiä tai kipsiä, 5% portlandsementtiä ja 2% kalkkia) ja kuona-kalkkia (10-30% kalkkia, 5% kipsiä).

Nopeasti kovettuva sementti kykenee lisäämään lujuutta ensimmäisellä kiinteytyksellä, joka on hyödyllinen erilaisten betonielementtien valmistuksessa. Erinomainen mineraalikoostumus, tarkka lisäaineiden annostelu ja sementin hieno hionta johtuvat korkeasta mekaanisesta lujuudesta. Nykyään tällaisen materiaalin tuottaminen on käynnistynyt: nopeasti kovettuva Portland-sementti, joka saavuttaa puristuslujuutensa 3 päivän jälkeen, nopeasti karkaistu kuonasementti ja erittäin nopea kovettuva Portland-sementti.

Pozzolaaninen sementti on aine, jossa on yli 20% mineraalivalmisteita. "Pozzolana" käytettiin antiikin Rooman kalkin lisäaineena pozzolaanisen kalkin valmistuksessa. Tällä hetkellä Pozzolan Portland-sementti saadaan hiomalla 60-80% klinkkeriä, 20-40% mineraalilisäainetta ja kipsiä. Se on erittäin kestävä korroosiota vastaan, mikä ilmenee paremmin pehmeässä ja sulfaattivedessä. Kuitenkin jähmettymisnopeus ja pakkasenkestävyys ovat alhaiset.

Sementin laajentaminen on sementtiyhdistelmää, joka kykenee lisäämään tilavuuttaan jähmettymisprosessissa. Laajennus toteutuu johtuen jauheen ja veden välisestä vuorovaikutuksesta, erittäin alkeellisen kalsiumhydrosulfo- niumalumiinin. Tämä aine pystyy sitomaan suurta määrää vettä, joka on 15-25 kertaa kiinteän massan alkutilavuus. Kuinka valita tämän lajikkeen sementti - kipsi-alumiininen, vedenpitävä ja sitkeä ja portland-sementti, sinun on päätettävä. Kaikki laajenevat sementit voivat täydellisesti kovettua ja optimaalisesti laajenevat kosteassa ympäristössä.

Vedenpitävä laajeneva sementti tunnetaan hydraulisena sidosaineena, joka on valmistettu hiomalla ja sekoittamalla alumiinioksidisementtiä, kipsiä ja kalsium-hydrouminaattia yhtenäiseksi koostumukseksi. Materiaalille on ominaista erittäin nopea asetus, joka alkaa 4 minuutin kuluttua ja päättyy 10 minuutin kuluttua. Sementistä valmistettujen tuotteiden lineaarinen laajeneminen, joka pysyy vedessä 24 tuntia, pysyy 0,3%: n tasolle.

Alumiinisementti eroaa sen nopeasta kovettumiskyvystä. Se on klinkkerin hienojauhoja, joka saadaan poltetusta raakamassasta, joka koostuu kalkkikivestä ja bauksiitista. Klinkkerin polttaminen ja sulatus tapahtuu kupoleissa tai sähköisissä masuuneissa. Alumiinisementti on luokiteltu sen sisältämän tuotteen Al2O3 mukaan. Alumiinisementti on alumiinioksidipitoisuus lähes 55% ja korkea alumiinioksidisementti, jossa on 70% alumiinioksidia.

Sulfaattien kestävästä portlandsementistä on runsaasti vettä ympäristölle, ja sulfaattien pitoisuus on suurempi verrattuna vakiomateriaaliin, alhaiseen lämmön vapautumiseen, alhaiseen kiinteytymisnopeuteen ja merkittävään jäätymisvastukseen. Tämä sementti valmistetaan hienoamalla klinkkerin, jolla on erityinen mineraalinen koostumus. Sementtiä käytetään pääasiassa aggressiivisessa sulfaattiympäristössä.

Puristussementti on erillinen laajeneva sementtityyppi, joka saadaan hiomalla seuraavia komponentteja: Portland-sementtiklinkkeri (65%), alumiinioksidikuona (15%), kalkki ja kipsikivi (5%). Sementtimurskauksella on korkea kovettumisaste ja asetus. Täysin kovetettu laasti tällaisesta jännitetystä sementistä on melko korkea vedenkestävyys. Tätä ominaisuutta käytetään erilaisten raudoitettujen betonirakenteiden syntymiseen, jännityksen vahvistamiseen useissa suunnissa.

Sementtisementti on erityinen sementtityyppi, jota käytetään öljyn ja kaasun tuotannossa. Tämä sementti valmistetaan hienokäsittelyllä klinkkeri lisäämällä kipsiä. Tänään tuotetaan kahta sementtisementtityyppiä: "kuuma" ja "kylmä" öljy- ja kaasukuopat. 40 - 50% vettä on läsnä tässä sementissä olevissa liuoksissa.

Hydrofobinen sementti, jota ei ole vaikea ymmärtää nimestä, on suuri vedenkestävyys. Tämä materiaali on seurausta kipsin, klinkkerin ja erityisten lisäaineiden hienojakoistamismenetelmästä, joka vastaa jauheen ominaisominaisuuksista. Lisäaineisiin kuuluvat rasvahappojen, oleiinihapon, hapetetun vaseliinin ja asidolimonofonin alentajätteet. Ne otetaan käyttöön suhteessa 0,1-0,3% sementin kokonaismassasta. Mutta niin pieni määrä lisäaineita johtaa monomolekulaarisen hydrofobisen kalvon muodostumiseen sementtihiukkasten pinnalle, mikä vähentää sementin hygroskooppisuutta. On selvää, mikä sementti on parempi perustaksi?

Magnesia-sementtiä käytetään lattian valmistukseen. Se valmistetaan hienojakoisen jauheen alla, jonka osa on magnesiumoksidi - magnesiitin tai dolomiitin luonnollisen karbonaattikivin keskipitkän kalsinoinnin tuote. Kun magnesiumseosta sekoitetaan magnesiumkloridiliuoksella, saat Sidel-sideainetta nimeltä Sorel-sementtiä. Magnesia-sementti on lisännyt elastisuutta, kestävämpää voiteluöljyjä, orgaanisia liuottimia, emäksiä ja suoloja, korkea palonkestävyys ja alhainen lämmönjohtavuus.

Valkosementtiä valmistetaan alhaisen raudan klinkkeristä. Sen harmaa väri johtuu rautayhdisteiden esiintymisestä raaka-aineessa. Vihreyden poistamiseksi ja klinkkerin lisäämiseksi valkaistaan. Koostumus on valkoinen ja valkoinen Portland-sementti sementin lisäaineilla. Valkoisessa Portland-sementissä mineraalisten lisäaineiden pitoisuus suljetaan pois, niiden on oltava Portland-sementissä enintään 20% lisäaineilla, inerttejä - enintään 10% Portland-sementin kokonaismassasta. Valkoisen sementin ainutlaatuiset ominaisuudet mahdollistavat sen käytön veistoksellisten elementtien valmistuksessa ja viimeistelyissä esimerkiksi rakennuksen julkisivujen viimeistelyssä.

Vedenpitävä, ei kutistuva sementti on nopeasti aseteltava hydraulinen aine, joka valmistetaan sekoittamalla alumiinioksidisementtiä, sammutettua kalkkia ja puoliympäristöä sisältävää kipsiä. Asetuksen aloitus päättyy viimeistään 5 minuutin kuluttua sekoitushetkestä. Sementtiä käytetään betoni- ja betoniteräsrakenteiden vedeneristyslaitteisiin, joita käytetään korkeassa kosteudessa, samoin kuin hydrofobiset sementityypit.

Väri Portland-sementti valmistetaan valkoisesta sementtiklinkkeristä, valkaistusta ja värillisestä klinkkeriä sekoittamalla tai samanaikaisesti hiomalla eri värejä sisältävien pigmenttien kanssa - esimerkiksi okraa, kromioksidia tai rautaoksidia. Kaikki pigmentit ovat alkalisia ja kevyitä. Värillinen portlandsementti on keltainen, vaaleanpunainen, punainen, ruskea, vihreä, sininen ja musta. Väri Portland-sementti edistää eri rakennusten arkkitehtonista ja koristeellista muotoilua.

Haponkestävä kvartsisementti valmistetaan menetelmällä, jossa jauhetaan tai sekoitetaan erikseen jauhettu natriumsitiofluoridi ja kvartsihiekka. Tämä materiaali suljetaan nestemäisen natriumlasiumin vesiliuoksella. Tällainen sementti kestää erilaisten orgaanisten ja mineraalihappojen vaikutusta, mutta se menettää vahvuutensa vedessä ja tuhoutuu kaustisessa alkissa. Haponkestävää sementtiä käytetään haponkestävän betonin valmistukseen.

Oikea sementin valinta

Nyt on aika puhua siitä, miten valita sementtiä, mitä sementtiä tarvitaan perustaksi ja mitä sementtiä tarvitaan kaatamaan. Rakennuksen laatu riippuu ensisijaisesti sementtimerkin asianmukaisesta valinnasta, kuten yllä mainittiin. Jos sementin voimakkuutta ei arvata, se on täynnä vikoja ja rakenteen tuhoutumista. Harkitse jokaisessa erityisessä tapauksessa sementtiseoksen tarvittava lujuus ja tarvittava lujuus jokaiselle rakenteelle. Omalla kädellä yksityiseen rakentamiseen ja sementointiin kannattaa ostaa M400-sementtiä, joka on 10-15% halvempaa kuin M500-materiaali.

Sementin laatu

Ilman sementtilaastia ei pystytä tekemään mitään rakennustöitä. Siksi sen laatu on edelleen erittäin tärkeä. Sementin laatu vahvistetaan kansainvälisessä ISO-9000-standardissa. Jos näet tällaisen merkinnän pakkauksessa, se tarkoittaa, että sinulla on tuote, joka täyttää kaikki kansainväliset laatustandardit, ja takaa, että sen aikana ei tapahdu ennakoimattomia tilanteita.

Ennen sementin ostamista on ehdottomasti tutkittava pakkausta. Paras pakkaus on paperi kaksinkertainen kerros. Tällöin sitä käytetään sen sideaineessa "neaprokashka", joka suojaa materiaalia veden negatiivisilta vaikutuksilta. Pakkauksen on oltava ilmatiivis, ilman naarmuja ja aukkoja.

Pakkausmateriaalissa tulee nähdä kaikki rakennusmateriaalin käyttöominaisuudet: paino, brändi, valmistaja. Jos aiot ostaa sementtiä irtotavarana, pääset vanhentuneeseen tai heikkolaatuiseen tuotteeseen, joten tarkasta jokainen pakkaus, jos mahdollista.

Kuten muutkinkin, voit määrittää harmaa jauheen laadun valmistuspäivästä ja sen säilyvyydestä. Mitä kauemmin se on tallennettu, sitä alhaisemmat laatumerkit ovat. Jos sementillä on jo kuusi kuukautta, sen toiminta vähenee lähes kolmanneksella. Kysy myös myyjiltä, ​​missä juuri tätä sementtiä varastoitiin, koska ympäristö, erityisesti kosteus, vaikuttaa voimakkaasti tähän materiaaliin.

Selvitä, mikä hyvä sementti ja onko materiaalin laatu edessäsi. Muista, että korkealaatuisesta sementistä ei saa olla suota tai tummaa väriä. Sen luonnollinen väri on harmaa, joskus tummemmilla sävyillä. Tunne sen, että laadukas sementti voi murentua sormillasi, kun puristetaan kämmenessäsi. Hän ei tiivisty. Luonnollisesti pelletoitua sementtiä ei voida käyttää. Korkealaatuinen sementti on useimmiten pelletoitu.

Hinta ja valmistaja

Useimmiten sementin kustannusten ero johtuu pakkausten tarkkuudesta. Paras vaihtoehto on sementti pussissa. Tämän rakennusmateriaalin tuotanto laukkuina toteutetaan ulkomailla ja IVY: ssä erikoistuneissa tukikohdissa, kapeasti keskittyneiden valintamyymälöiden rakentamisessa tai suoraan sementtitehtaassa. Toisaalta sementti pussissa on paljon kannattavampaa ostaa verrattuna löysä, ja se on helpompi tallentaa.

Jokainen, joka ansaitsee huomiota ja kunnioitusta, pakkaa tuotteensa pusseihin, joilla on oma osoite ja puhelinnumero sekä punnitustarkkuus. Yleensä hyvämaineinen ja tunnettu tavaramerkki, joka arvostaa asiakkaitaan ja maineensa, pidetään hyvänä toimittajana. Jos valmistajasta ei ole tietoja pussiin, sinun on oltava henkilökohtaisesti perehtyneitä pakkaajia ostamaan tällaiset tavarat turvallisesti.

Lopuksi on muistettava, että sementin brändistä riippuva sementin hinta ei aina ole opas. Nykyaikaisilla rakennusmarkkinoilla on runsaasti väärennöksiä, esimerkiksi häikäilemättömät valmistajat ovat viime vuosina harjoittaneet sementtipölyn pitoisuuden pienentämistä tuotteidensa alhaisempaan hintaan, minkä seurauksena sementtilaasti on heikko laatu, joka ei pysty säilyttämään kosteutta ja voi murentua välittömästi rakentamisen jälkeen.. Sen vuoksi on välttämätöntä keskittyä ei hintoihin vaan tavarantoimittajan maineeseen ja takuihin.

Mikä sementti valita

"Sementtisementti - riita". Tämä ilmeinen toteamus kääntyi negatiiviseksi Pietarin kuluttajayhdistyksen ja Leningradin alueen itsenäisen komission viime aikoina tekemän raivotuksen jälkeen Pietarissa sijaitseviin hypermarketeihin. Tarkastuksen tuloksena kävi ilmi, että Venäjän GOST-standardit vastaavat enintään 10 prosenttia tared-sementistä. On loogista, että kauden rakentamisen hypermarketit tarjoavat melkoisen sementtivalikoiman. Tavallisella kuluttajalla on usein kysymys siitä, mikä sementti valitsee.

Korkealaatuista sementtiä ei ole niin helppo löytää, koska 20 sementtityyppiä, jotka voidaan tarkistaa laadun vuoksi, valtaosa on pakattu yksivärisiin pussit harmaaseen väreihin ilman "tunnistusmerkkejä". Kuluttajalle ei löytynyt luotettavia tietoja tuotteesta. Tässä artikkelissa yritämme selvittää, mitä pitäisi olla laadukasta sementtiä ja antaa vinkkejä, jotka auttavat erottamaan laadukkaan sementin väärennöksestä.

Mitä tietoja ostajalla pitäisi olla hyvä sementti? Pietarin ja Leningradin alueen kuluttajayhdistyksen antamat ohjeet auttavat vastaamaan tähän kysymykseen.

Mikä sementti valita: Askel askeleelta ohjeet

1. Kerää ensin tiedot sementin myyjistä ja valmistajasta. Tee siitä helppoa, jos lähdet foorumeihin ja lue arvosteluja.

2. Maidontuottajien on päätettävä.

Kotimaisten tuottajien valinta voi olla ainoa oikea, koska he ovat samassa paikassa kanssasi, minkä ansiosta voit esittää mahdolliset väitteet suoraan.

Päinvastoin, on käytännössä mahdotonta esittää vaatimusta ulkomaiselle valmistajalle. Sillä välin syyt vaatimuksiin riittää. Venäjän markkinoille tulevat tuontituotteet ovat joskus niin sanotusti, eivät aina tuoreita. Syynä on se, että paperit ja tuotteen toimitukset kestää kauan, ja sementtiä tämä voi olla katastrofaalinen. Stuck-sementti menettää nopeasti ominaisuutensa ja lisää sen kulutusta useita kertoja.

3. Tarkasta huolellisesti pakkaus. Sementillä, jonka valmistaja paketoi pussissa, sen paino ilmoitetaan. Vakiomallinen tehdaspakkaus on tarkoitettu 25 ja 50 kg. Laatu sementtiä pakataan nelikerroksisen (tai sandwich) paperipusseihin mukaan GOST 2226, ja liimattu (tai siihen) venttiilin HM laadut, BM, BMP suljetulla suu - on pakollinen vaatimus tahansa ohjelmistoa.

4. Luemme ja arvioimme paketin tietoja. Sen on sisällettävä kaikki sementin ominaisuudet ja valmistajan tiedot.

Pyydä todistuksia ja laatupasseja. Niiden on oltava saatavilla myyjältä. Muussa tapauksessa voit joutua petosten uhreiksi, jotka omasta puolestaan ​​menevät kaikenlaisiin temppuja. Erityisesti monet niistä sekoittavat erilaisia ​​sementtimerkkejä. Mutta tämä on vielä puoli vaivaa - yhdessä pussin sementin kanssa voit tunnistaa tuntemattomasta alkuperästä peräisin olevia aineita tai muutamia kiloja sementin kokonaispainosta puuttuu. Muista! Pakkaus on varustettava merkinnällä, ja tämän sementin pakatun valmistajan tai organisaation yhteystiedot on ilmoitettu.

5. Annamme arvion sementin merkistä. Merkkisementtiä - yksi sen tärkeimmistä ominaisuuksista - käytetään voimakkuuden osoittamiseen. Mitä korkeampi sementtituote on, sitä vahvemmat betonirakenteet ovat peräisin. Tämä on axiom.

Sementin ostamisessa sinun on kiinnitettävä huomiota paitsi itse etikettiin myös siihen, että se kiinnitettiin GOSTin mukaan. Joten, jos sementti on sertifioitu nykyisen GOST 31108-2003 mukaan, korkealaatuisen sementin merkintä tässä tapauksessa on CEM I 42.5. Lisätty sementti - CEM II / A-Ø 32.5. Valtion standardin 10178-85 mukaan tällaisella sementillä on merkintä PTs500 D0 ja PTs400 D20. Sementille, jolla on nopea kovettuva lajike, asetetaan kirjain "B" ja kirjain "H" - normaali kovettuminen.

6. Kysy hinnasta. Tietenkin on heti haluttu valita halvempi tuote. Alhaiset kustannukset ovat kuitenkin yleensä synonyymi huonolaatuiselle. Tämä tosiasia on erityisen tärkeä, jos hankit sementtiä erityisesti erittäin lujat ja kestävät rakenteet.

Mikä tekee edullisesta hinnasta? Ensinnäkin sementin hintaa voidaan vähentää lisäämällä erilaisia ​​epäpuhtauksia. Nämä ovat tuhkaa, graniittipölyä ja muita materiaaleja, jotka näyttävät sementtiä, mutta vain ulkoisesti. Itse asiassa tämä ei ole muuta kuin tavallinen ohenne. Tällaisen sementin käyttö voi johtaa vakaviin virheisiin, jotka lopulta ilmenevät tietystä rakennuksesta. Toiseksi jotkut toimittajat alentavat hintoja säästämällä kuljetusta ja varastointia. Tämän seurauksena tällaiset säästöt johtavat väistämättä sementin laadun heikkenemiseen. Mieti, mikä on sementin hinta:

a) Sementin merkki. Mitä korkeampi se on, sitä kalliimpi se on.
b) Soveltamisala. Aina erikoisementti on kalliimpaa kuin yleinen rakentaminen.
c) Myyntimuoto. Sementti on halvempaa kuin pusseissa.

7. Ota huomioon pakkauspäivämäärä. On syytä muistaa, että mitä pidempi sementtipussi on varastoon tai varastoon, sitä pahempi on tavaroiden laatu.

60 päivää - sementin päättymispäivä, jonka GOST on asettanut. Tässä on syytä huomata, että vaatimukset itse, pakkauksen päivämäärän pakollisen merkinnän mukaan, eivät ole GOSTissa. Luonnollisesti kukaan ei vapaaehtoisesti ilmoita päivämäärää. Liitteenä olevat asiakirjat osoittavat tuotteen eränumeron ja sen ominaisuudet.

Lisäksi sinun on oltava erittäin varovainen ostettaessa tavaroita irtotavarana. Sinun on tarkistettava kunkin paketin viimeinen käyttöpäivä. On tärkeää selvittää myyjältä kaikki tavaroiden varastointiolosuhteet. On vielä parempi tarkistaa nämä olosuhteet, varmistaen henkilökohtaisesti, että sementti varastoitiin normaaleissa olosuhteissa. Voit tehdä tämän yksinkertaisesti tuntemaan pussi eri puolilta. Jos se on pehmeää, ilman kovaa kokkareita epäilevästi, tavarat voidaan valmistaa.

Selvää on, että heikkolaatuinen sementti myydään useimmiten rakennuskauden korkeudessa, ei vain suurissa rautakaupoissa ja hypermarketeissa. Haluamme ansaita luottamuksemme on paljon. Siksi neuvomme sinua: osta sementti vain todistetuissa paikoissa. Takuu siitä, että olet ostanut laadukkaita tuotteita, saa vain, jos:

a) alkuperäisessä pakkauksessa myytävä sementti.
b) tavarat pakattiin sementtitehtaalle.

Ja lopuksi, jotta varmistetaan, että tavaroiden laatu on 100 prosenttia, ottakaa yksi laukku "oikeudenkäyntiin", jotta mahdolliset taloudelliset menetykset voitaisiin sulkea pois.

Mikä sementin valmistaja on parempi?

Parhaat vastaukset aiheessa

Meillä on Etelä-Venäjän sementti Novorossiysk D0 (4300 ruplaa / tonni) Vanha OskoldD0 (4600 ruplaa / tonni) Mikhailovskiy D20 En tiennyt hintaa, jota en ostanut ja iranilaiset (4600 ruplaa / tonni) mutta vaiva on, että tämä sementti on itsessään kevyt ja tuotteet eivät ole harmaita eivätkä valkoisia. Ostaja uskoo, että säästän sementtiä, joten laatta ei ole harmaa. joten meidän on työskenneltävä Novorossiysk-sementillä suurissa juoksuissa, mutta laukusta pussiin.

Mikä on paras sementti?

Sementin valinta ennen kaikkea - maksaa valmistajan brändistä.

Kuten tiedetään, seuraavat yritykset ovat maailman kolmen parhaan tuotemerkin:

2 - Holcim (entinen Holderbank) Venäjän federaatiossa.

On myös otettava huomioon, että tunnetut ja siten parhaimmat sementinvalmistusyritykset sijaitsevat lähes kaikilla Venäjän federaation alueilla. Joka tapauksessa ostamaan sementtiä myymälässä, pyydä asiakirjoja, jotka vahvistavat laadun ja kiinnittävät huomiota merkintöihin. Ja on parasta ensin tutustua GOST 31108-2003, joka antaa kattavat tiedot ja voit navigoida valtavasti erilaisia ​​sementtejä.

Yhteenvetona edellä, en voi nimetä parasta sementtiä, koska En tiedä missä rakennuksissa käytät sitä. Mutta omasta kokemuksestani tunnen, että yleisimpiä teollisissa ja yksittäisissä rakennuksissa ovat Portland-sementit (PC): PC 500 D0, PC 500 D20, PC 400 D0, PC 400 D20 ja sulfaattitestattu sementti SSTC 500-D20, M400 D20.

Kestävät sementit: M-800, M-900 ja jopa M-1000.

Mikä on paras sementti?

Sementti on tärkeä rakennusmateriaali, joka, kuten kalkki, kipsi tai savi, on epäorgaanista sideainetta. Sinun on tiedettävä, mitä merkkejä tästä materiaalista on ja mihin niitä parhaiten käytetään sen selvittämiseksi, mikä sementti on parempaa. Samanaikaisesti tuotteiden ei pidä olla vain korkealaatuisia, vaan ne on säilytettävä hyvin pitkään.

Sementtituotantojärjestelmä.

Kuten muissakin rakennusmateriaaleissa, sementissä on eroja fysikaalisissa ja teknisissä ominaisuuksissa, jotka riippuvat sen toiminnan olosuhteista.

Minkä sementin ostamaan laukut tai irti?

Uuden teknologian jatkuvasta kehityksestä ja syntymisestä huolimatta rakentaminen ei ole mahdollista ilman sementtilaastin käyttöä. Tämä materiaali myydään irrallisena ja pusseina. Siksi kysymys usein syntyy, mikä vaihtoehto on parempi ja parempi? Tämä kysymys on yksiselitteinen vastaus - paras sementti pussissa. Lisäksi se esiintyy useimmiten myynnissä. Tuota pakattu materiaali sekä ulkomaille että IVY-maille. Sitä myydään rakennuksen valintamyymälöissä, erikoispohjilla sekä sementtitehtailla.

Sementti, joka on pakattu pusseihin, on korkealaatuista ja sopii paremmin säilytykseen.

Sementti, joka on pakattu pusseihin, on paljon kannattavampaa ostaa, koska sitä on helpompi varastoida. Samalla huoneen, jossa se on, on täytettävä tietyt kriteerit. Sen on oltava hyvin ilmastoitu, ei märkä, muuten sementti kovettuu. On suositeltavaa, että tätä rakennusmateriaalia ei varastoida yli kuudeksi kuukaudeksi - sen jälkeen se menettää perusominaisuutensa.

Laukkuihin pakatut sementit ovat erilaisia, joista kullakin on oma etiketti, riippuen materiaalin lujuudesta valmiissa muodossa.

Ennen myynnin aloittamista, jopa tehtaalla, tuotteille tehdään perusteellinen tarkistus, jonka mukaan valmistaja toimittaa GO-laukun, sopivan tuotemerkin, tavaramerkin ja puhelinnumeron kuulemiseen.

Jotta ei voitaisi erehtyä, on parasta ostaa sementti valmistajilta, jotka tunnetaan rakennusmarkkinoilla, jotka arvostavat maineensa.

Tärkeimmät merkit laatua

Korkealaatuisen sementin visuaaliset merkit ovat nähtävissä jo rakennustöissä:

 • massan tulee olla tummaa;
 • sementin on kuivuttava nopeasti, ota yhteys työkaluihin;
 • puristuksen tulee olla kuiva;
 • sementin pitäisi olla 28 päivää;
 • tiilimuuraus, johon laastia levitettiin, käytettäessä laadukkaita materiaaleja on kestävä.

Sementin laadun vaatimukset kiinteiden määräysten mukaisesti ovat seuraavat:

 • kuivausaika;
 • hionta hienous;
 • ratkaisun johdonmukaisuus;
 • eri lajien asianmukainen varastointi;
 • alkalisisältö.

Rakennusmateriaalia on useita merkkejä, joilla on yksittäinen koostumus ja joita käytetään eri tarkoituksiin. Jotta voitaisiin ymmärtää, millainen sementti soveltuu parhaiten tietyssä tilanteessa, on tarpeen selvittää kaikenlaiset yksityiskohdat.

Löyhän sementin suurin etu on edullinen.

Kaatumiset näkyvät useimmiten korkeiden merkkien seoksissa. Veden erottumisen välttämiseksi ja lujuuden lisäämiseksi hyväksyttävän hiomamäärän tulisi olla noin 350-380 m² M / kg. Tässä tapauksessa testin tiheys on - 25-26%. Jo 4,5 tunnin sisällä sementin pitää tarttua, ja kovettuminen tulisi yleensä tapahtua kolmannella tunnilla. Jos nämä vaatimukset täyttyvät, tarvittava voima annetaan oikeaan aikaan.

SNiP 2.03.11-85: n mukaisesti halkeamien esiintymisen välttämiseksi sementin alkalipitoisuus ei saa ylittää 0,6%. Mutta käytännössä voit tehokkaasti estää kestävyysuhan, jos noudatat 0,7-0,72%: n indikaattoreita. Varastointiolosuhteet ja säilyvyysaika sekä kuljetusmenetelmä vaikuttavat tiettyyn laatuun.

Miten valita paras materiaali?

Jos materiaali valmistetaan kansainvälisten standardien mukaisesti, sen on välttämättä oltava ISO-9000-sertifikaatti.

Ammattimainen on käytännöllisesti katsoen mahdotonta selvittää, onko sementti hyvä vai ei, joten ilmoitettujen ominaisuuksien noudattaminen olisi määriteltävä laboratoriossa. Mutta samaan aikaan sen hankinnan aikana on syytä kiinnittää huomiota joihinkin tekijöihin, jotka auttavat päättämään minkä tavaramerkin materiaali on paras.

Kuten edellä mainittiin, kaikkein hyväksyttävin vaihtoehto on pakattu rakennusyhdistelmä pusseissa. Niiden on ilmoitettava paino, valmistaja, GOST, tuotemerkki sekä lisäaineet ja niin edelleen.

Myyjän, joka myy tämän tuotteen, vaaditaan laatua vahvistavia asiakirjoja. Jos ei, tämä osoittaa materiaalin epäilyttävän alkuperän, jota ei ole toivottavaa hankkia.

Taulukko eri laatuluokkien sementin kulutuksesta.

Toinen tärkeä tekijä on hinta. Kun sementti täyttää kaikki vaatimukset ja sillä on laatusertifikaatit, se ei voi olla halpaa. On huomattava, että sen kustannukset ovat suunnilleen samat kaikissa maissa. Samanaikaisesti myös toimitushinta lisätään tuontituotteisiin. Siksi jos ulkomaisen rakennusmateriaalin kustannukset ovat alhaiset, on syytä uskoa, että se sisältää huonolaatuisia osia tai mittasuhteita on rikottu valmistusprosessissa, paketti oli alipaino tai varastointikestävyys oli kauemmin mennyt.

Valitse parhaat tuotteet, jotka tuottavat kuuluisia tuotemerkkejä, joilla on vakiintunut maine.

Erilaisia ​​sementtityyppejä

Tämä rakennusmateriaali luokitellaan lujuuden, lisäaineiden ja mineraalien mukaan. Portland-sementtiä, jossa alita vallitsee, pidetään yleisin, alumiinioksidipitoisessa kasveessa on enemmän alumiinifaasia ja magnesium-faasissa - magnesiitissa. Myös sekamuotoista ja haponkestävää muotoa lisätään natriumhydrosilikaattiin.

Sementti on merkitty kirjaimella M, joka osoittaa sallitun kuorman ja D, mikä osoittaa lisäaineiden määrän.

Vahvistettu betoni- ja kellarijalusta on parempi käyttää korkeita merkkejä. Koska valmistetun liuoksen ominaisuudet määrittävät komponenttien mittasuhteet lopullisen massan samojen ominaisuuksien saamiseksi, on sallittua käyttää sementtiä M500 ja M400, mutta samalla vähentää täyteaineiden prosenttiosuutta tai lisätä materiaalin määrää itse. Jotta tekniikkaa ei loukata, on toivottavaa valita merkkejä, jotka ovat lähellä koostumusta.

Kipsipintojen ja muiden viimeistelytyöhön sopiva merkki M300 ja M200. M500-DO: ta pidetään teollisuusmateriaalina, joka on kaikkein sulfaattia kestävä ja kestävä. Se toimii sulfaattiympäristössä ja sopii betoniin. M400-D20 ja M500-D20 käytetään asuinrakennuksessa ja rappauksessa. Suolaisen veden suhteen voit käyttää M400-DO: ta.

Mikä sementti valita? Yleiskatsaus lajeista ja tärkeimmistä ominaisuuksista

Sementin ostamisessa monet meistä tietävät hyvin vähän tästä rakennusmateriaalista. Tämän seurauksena tiilimuuraus, pohja ja laastieristys osoittautuvat huonolaatuisiksi ja halkeiksi kuorman, huurteen ja pohjaveden vaikutuksesta.

Eri tyyppisten sementtityyppien, sen laadut ja ominaispiirteiden käyttämättä jääneet erityispiirteet johtavat tämän aineen ylittämiseen.

Myöhästynyt käyttö ja väärä varastointi aiheuttavat vahinkoa ja investoinnin menetyksiä.

Jotta voisimme navigoida luotettavasti, valita sementti korjaamiseen, parantamiseen tai uuteen rakentamiseen, tarkastelemme tarkemmin sen luokittelua sekä vahvuus- ja hintaindikaattoreita.

Sementti on jauhemaista rakennusmateriaalia, joka koostuu sidosperusta - klinkkeristä, täyteaineesta ja modifioivista lisäaineista. Kun se joutuu kosketuksiin veden kanssa, se muuttuu muovimassaksi, jota kutsutaan sementtiliimaksi. Kovettuminen, se muuttuu kiinteäksi kiviksi.

Toisin kuin muut sideaineet (kipsi, kalkki), kaikki sementtityypit kovettuvat ja saavat tarvittavan lujuuden paitsi ilmassa myös vedessä.

Ominaisuudet, merkit ja lajikkeet

Sementin pääominaisuus on sen brändi. Tämä on sen lujuuden numeerinen nimitys kiinteässä tilassa, ilmaistuna kg / cm2. Merkki määritetään GOST-standardien mukaisesti testaamalla yksilöitä taivutukseen ja pakkaamiseen 28 päivän altistuksen jälkeen. Nopeasti kovettuvia sementityyppejä testataan lujuudella 3 päivän kuluttua liuoksen valmistamisesta.

Tämän sidosryhmän merkinnät on merkitty numeroilla 100 - 900 (vaiheissa 100 tai 50 kg / cm2). Nykyään alle 300: n sementtimerkkejä ei tuoteta. Suosituin markkinoilla - M400 ja M500. Korkealaatuisia sementtejä (M600: sta ja edellä) käytetään sotilas-, kaivos-, lentokenttä- ja hydrauliteollisuudessa.

Kun ostat pussin sementtiä myymälässä, näet sen lisäksi paitsi tavaramerkin nimeämisen myös muita lyhenteitä, joiden merkitys selitetään nyt. Portland-sementtiä myydään yleisimmin vähittäismyyntiketjuissa, jotka on merkitty kirjaimilla PC.

Jotta säädettäisiin säädön nopeutta, lisäisi jäätymisvastusta ja veden läpäisevyyttä, sementtikoostumukseen lisätään erityisiä lisäaineita. Niitä merkitään kirjaimella D, jonka jälkeen lisätään lisäaineiden prosenttiosuus (0, 5, 10 tai 20%). Esimerkiksi Portland-sementti 400, jossa on 20% kemiallisia lisäaineita, merkitään seuraavasti: PC 400 D20.

Slac Portland-sementtiä

Portland-sementin lisäksi käytetään kuona Portland-sementtiä. Klinkkerin lisäksi siihen lisätään rakeistettua masuunikuonaa 30-65% kokonaispainosta.

Se on merkitty kirjaimilla SPC ja eroaa Portland-sementistä useilla tärkeillä parametreilla:

 • pehmeiden jokien ja aggressiivisten sulfaattien pohjavesien kestävyys;
 • alhainen lämpötila;
 • hitaasti lujuutta ensimmäisten 4 viikon aikana;
 • ilman kestävyyttä se kestää korkeita lämpötiloja (+600 - +800 ° C).

Sementin kuonan käyttämien teknisten ominaisuuksien perusteella voidaan tehdä kaksi tärkeää päätelmää: sitä ei saa käyttää sellaisen betonin valmistamiseen, jota käytetään matalissa lämpötiloissa tai jaksottaisen jäädytyksen ja sulatuksen aikana.

Kylmäkaudella on parempi käyttää sitä kuumien huoneiden päälle upotettujen laastien ja betonien valmistukseen sekä avoimeen työhön kesällä.

Kuonan vaalea sävy Portland-sementti mahdollistaa sen käytön koristeellisten ratkaisujen valmistelussa, säästää kalliiden, alkalikestävien väriaineiden hankintaa.

Sementin tärkeä etu masuunikuolle on vähäinen aktiivisuuden menetyksenopeus. Sen vuoksi sitä voidaan säilyttää pitempään kuin tavallinen portlandsementti.

Tämän sementin asetuksen (kovettumisen) alku tapahtuu 3,5 tunnin kuluttua liuoksen valmistamisesta ja päättyy 6 tunnin kuluttua (ilman lämpötila on +18 - + 22 ° C). Tällä hetkellä liuos menettää muovisuutensa ja kaikki mekaaniset vaikutukset siihen johtavat sementtikiven peruuttamattomaan tuhoutumiseen. Normaalissa portlandsementteissä asetusprosessi päättyy noin 2 tuntia.

Erityiset sementtityypit

Koska sementtiä käytetään kaikilla rakennusteollisuuden aloilla, tämän sideaineen lajikkeita on paljon.

Tunnetuimpia niistä ovat:

 • Nopeasti kovettuva Portland-sementti, lyhennetty BTC. Se saa 60% brändin voimakkuudesta 3 päivää ja sitä käytetään suurten nopeuksien rakentamiseen.
 • Sulfaa vastustuskykyistä sementtiä (SSPTS) käytetään massiivisiin perustuksiin, joilla on rikkivety pohjaveden tuhoisat vaikutukset (padot, kiinnitykset, aallot);
 • Sementti käyttäen pinta-aktiivisia aineita. Jos koostumusta täydennetään lisäaineella, joka parantaa liuoksen plastisuutta ja työstettävyyttä, sementtimerkintä sisältää kirjaimet PL. Vedenläpäisevyyden vähentämiseksi lisätään hydrof fi risoiva aine ja merkinnät lisätään GF-kirjaimiin;
 • Sementti Portland-sementti. Käytetään reikien eristämiseen pohjaveden tunkeutumisesta.
 • Vesitiivis laajentava sementti. Se on merkitty kirjaimilla VRTS. Se on hyvin tiheää ja sitä käytetään tiivistämään halkeamia betoniteräsrakenteissa, vedenpitävissä vesiputkissa ja kaivosrakenteissa.
 • Valkoinen (BC) ja värilliset sementit. Käytetään julkisivujen ja vastapäätä olevien tiilien muuraukseen käytettyjen koristelevyjen ja laastien valmistukseen.

Tämän materiaalin hinta riippuu sen brändistä ja tyypistä. Lisäksi sementin lopulliseen hintaan vaikuttavat valmistajan (brändin) maine.

Yhden pussin Portland-sementtimerkki 500 (paino 50 kg), joka ei sisällä lisäaineita (PC M500-D0), on 200-250 ruplaa.

Sementti lisäaineilla on hieman halvempi. 50 kg pussi (M500, 20% lisäaineista) maksaa sinulle 190-220 ruplaa.

Normaali laukku sementtiä M400 eri valmistajilta maksaa 160-190 ruplaa.

Valkosementti M500: n kotimainen tuotanto alkaa 390 ruplan merkistä. Turkkilainen sementti M600 D0 (50 kg) on ​​huomattavasti kalliimpaa. Sen hinta on 540-570 ruplaa.

Kulutusmäärät

Kun vastaat kysymykseen siitä, kuinka paljon sementtiä tarvitaan betonia kohti, on otettava huomioon sen brändi ja tarvittava rakenteellinen vahvuus. Julkaisupäivämäärä on myös tärkeä, koska tällainen sideaine menettää aktiivi- suuden ajan ja on hyvin herkkä varastointiolosuhteille.

Harjoittelu osoittaa, että kannattavampaa ostaa korkealaatuista sementtiä, sillä saman vahvuuden omaavalle betonille tai laastille valmistettavuutta voidaan käyttää 15-20% vähemmän kuin alhaisen asteen.

Esimerkiksi sementin kulutus 1 m3: n kohdalla "kolmesataa" merkkiliuosta on: M500 - 500 kg ja M400 - 600 kg. Valmistelemaan yhden kuutiometrin betoni M200, sinun tarvitsee ostaa 400 kg sementtiä M500 tai puolta tonnia portlandsementtiä M400.

Betonin tai laastin koostumuksen laskennan yksinkertaistamiseksi voit käyttää seuraavaa kaavaa: rakenteille, joilla ei ole suurta kuormitusta (polut, lattiapinnoitteet, kipsi), sementin M500 ja hiekan suhde on 1: 5.

Perustoissa, lattioissa ja muissa kriittisissä rakenteissa osuuden tulisi olla 1: 2. Käytetyille ratkaisuille käytetään yleensä suhdetta 1: 4.

Kun päätät itsellesi, mikä sementti on parempi valita, muista, että sen julkaisupäivä ei ole yhtä tärkeä kuin brändi. Vaikka kaikki säilytysolosuhteet olisivat 30 päivän välein, se menettää noin 10 prosenttia sen toiminnasta. Tämä tarkoittaa sitä, että jos valmistuksen jälkeen on kulunut kolme kuukautta, sen jälkeen M500: n sijasta ostat M350: n.

Jos sementti on ollut varastossa puoli vuotta, sen brändi ei ylitä 200 kg / cm2. Tee tällaisesta materiaalista laadukas ratkaisu, ja vielä kestävämpi betoni on epärealistinen. Siksi ennen ostoa pyydä myyjää asiakirjasta, joka osoittaa selvästi valmistuksen päivämäärän.

Sementtilajit - Mikä on parempi

Kun ostat sementtiä myymälästä, useimmat ihmiset eivät tiedä, mikä sementti on paras valita. Ensinnäkin, sinun pitäisi kysyä itseltäsi, mikä rooli se pelaa - se sopii perustana tai laastin tasoittaa. Virheellinen materiaalin valinta voi johtaa siihen, että ulkoisten tekijöiden ja suuren kuormituksen vaikutuksesta pakastettu sementtilaasti alkaa sortua ja halkeilua.

Sementin käyttämiseksi mahdollisimman järkevällä ja taloudellisella tavalla on tärkeää tuntea tietyn tuotemerkin ja valmistajan kanssa työskentelyn yksityiskohdat. Tällä hetkellä on paljon materiaalin valmistajia, joten keskivertokuluttajan ei ole helppo ymmärtää itsenäisesti lukuisia luokituksiaan.

Mikä on sementti?

Yleinen käsite

Aluksi materiaali on jauhe, joka koostuu sitovasta klinkkeristä, täyteaineesta ja muista lisäaineista. Yhdessä veden kanssa se muuttuu muoviseokseksi, jota kutsutaan sementtiliimaksi.

Aluksi materiaali on harmaa jauhe.

Kun odotat täydellistä kovettumista, näet, kuinka liete voi muuttua kiinteäksi kiviksi.

Sementtimuunnokset

Portland-sementti on nykyään erittäin vaatimaton rakentajien keskuudessa. Toinen sementtimassa - kuona Portland-sementti (SHPC) - erotetaan seuraavilla ominaisuuksilla:

 • ylläpitää yhteyttä joki- ja sulfaattiveden kanssa, joka on pohjavettä;
 • huonosti ylläpidetty nolla-lämpötilassa;
 • vaaditun lujuuden ominaisuudet näkyvät vasta 4 viikon kuluttua;
 • täysin kestää korkeimmat lämpötilat, jopa 600-800 astetta.

SHPC ei sovellu betonin luomiseen, joka altistuu säännöllisesti alhaisille lämpötiloille. Tällainen rakennusmateriaali sopii kuitenkin hyvin sellaisiin huoneisiin, joissa lämmitys suoritetaan.

SCWS: n varastointiin ei tarvita erityisiä olosuhteita, materiaalia säilytetään pidempään kuin Portland-sementti. Täysin kovettuminen tapahtuu 6 tunnin kuluttua ottaen huomioon ilman lämpötila + 18... + 22 astetta, kun taas Portland-sementti riittää 2-3 tuntia. Kaikki SCR: n kanssa tehtävä työ on suoritettava kolmen ensimmäisen tunnin kuluessa, minkä jälkeen se menettää kimmoisuutensa ja voi alkaa halkeilla lisäkäsittelyllä.

On mahdotonta sanoa, mikä sementti on parempi, ainoa ilmeinen seikka on, että ShPC: n asettamisaikaa voidaan "antaa anteeksi", koska sen toiminnalliset ja toiminnalliset ominaisuudet ovat suurempia kuin sen analogiset ilman kuonaa.

Suosittuja sementtityyppejä

On olemassa erityisiä sementtityyppejä, joista kukin käytetään tiettyihin tarkoituksiin:

 1. Nopea kovettuminen (BTZ) - auttaa tilanteissa, joissa esine on nopeasti täytettävä.
 2. Sulfaattien kestävä (SSPTS) - toimii pohjana laajoille alueille (padot ja kiinnitykset), joihin sulfaatti pohjavesi vaikuttaa jatkuvasti.
 3. Pinta-aktiivisten aineiden läsnäollessa - lisäaine, joka on suunniteltu lisäämään plastisuus- ja työstettävyysseosta. Tämän tyyppisen materiaalin määrittämiseksi voidaan kirjoittaa pakkauksessa - PL. Jos sementillä on alhaisempi läpäisevyys, merkintä sisältää GF: n.
 4. Sementti Portland-sementti - voit eristää porausreiät pohjavedestä.
 5. Vesitiiviit, laajenevat rakennusmateriaalit (VRTS) - erityisen tiheä, eliminoivat halkeamat ja hakaset vahvistetuissa betonirakenteissa, vesijohtojen vedeneristys, kaivosrakenteet.
 6. Väri ja valkoinen - lisätty koriste-seoksiin ja betoniin, jota käytetään julkisivun ja kiven edessä.

Kuinka valita sementti?

Laatutuotteiden komponentit

Oikeiden sementtivälineiden valitseminen päättää korkealaatuisesta materiaalista. Mutta miten se tehdään vielä varastossa?

Ensinnäkin kiinnitä huomiota massan väriin, sen pitäisi olla tumma sävy. Kämmenen puristuksessa ei saa olla kuivaa ainetta.

Pehmeässä sementissä ei ole kuivaa ainetta, kun se puristetaan kämmenessä.

Korkealaatuiselle sementille on ominaista täydellinen pakastusjakso, joka kestää yhteensä 28 päivää. Kysy myös myyjältä GOSTin vaatimusten mukaisia ​​ratkaisuominaisuuksia:

 • jauhamislaatu;
 • seoksen koostumus;
 • varastointiin liittyvät ominaisuudet;
 • alkalin esiintyminen.

Muodostuneet kokkaset osoittavat, että edessäsi on korkeimman luokan sementti. Lisääntyneen lujuuden seos sisältää jauhamisen koko 350-380 neliömetristä. m / kg Kiinnitä huomiota taikinan paksuuteen - 25-26% pidetään optimaalisena.

On mahdollista välttää halkeamien muodostumista sementillä, joka sisältää alkalia, prosentteina enintään 0,6-0,7%.

Muista lukea kaikki saatavilla olevat tiedot seoksen etiketistä, joka ilmoittaa painon, tuotemerkin ja valmistajan. Ostaessasi materiaalia suuria määriä kerralla, saatat joutua häikäilemättömään myyntimyyjään, joka hyödyntää sitä, että et pysty tarkistamaan kaikkia vanhentumispäiviä, voi myydä vanhentunutta tuotetta, ja se voi olla erittäin vaikea palauttaa myöhemmin.

Portland-sementti on suurta kysyntää rakentajien keskuudessa.

Mutta vaikka säilyvyysaika on edelleen kunnossa, harkitse sitä, että 6 kuukauden varastointiajan päätyttyä massa menettää jo sen laatuominaisuudet kolmanneksella alkuperäisistä ominaisuuksista.

Mikä on parempi - pussit tai paino?

Kuluttajalla on valinnanvara - ostaa sementti laukkuihin tai irti. Asiantuntijoilla ei ole kysyttävää siitä, mikä sementti on parempaa, mestarit antavat saman vastauksen - tietysti korkealaatuisen materiaalin myydään pakattuna valmistajana, tämä sääntö koskee sekä kotimaisia ​​että ulkomaisia ​​valmistajia.

Tämä seos on helpompi tallentaa. Samanaikaisesti huoneen tulee olla hyvin ilmastoitu, kosteuden ja nesteen tunkeutumisen esteetön, muuten materiaali kovettuu edes ennen kuin avaat laukun.

Sementti on pidettävä kosteuden ja nesteen ulottumattomissa.

Hintaluokka

Älä koskaan sotkea satunnaisia ​​myyjiä, on parempi ottaa yhteyttä todistettuun erikoiskauppaan, jossa on todistukset ja asianmukaisten asiakirjojen olemassaolo tavaroiden kauppaan. Saatat joutua maksamaan liikaa, mutta lopulta et tule katumaan sitä.

Unohda se, että laadukkaat tavarat voivat olla halpoja, mutta ei. Laboratoriotestauksen kustannukset ja lisenssin valmistajan hankintakustannukset määräytyvät tuotteen lopullisiksi kustannuksiksi.

Kotimaisten ja maahantuotujen näytteiden kustannukset ovat lähes samat, mutta ulkomaisen tuotteen hintaan lisätään lähetyskulut. Tuodun sementin alhaisen hinnan pitäisi miettiä, onko komponenttimassan suhdetta rikottu, jos pussissa ei ole alipainoa, kuinka paljon koostumuksen valmistuksessa käytetään laadukkaita komponentteja.

Portland-sementin 500 pakkauksen kustannukset ilman epäpuhtauksia ja lisäaineita saavuttavat nykyään 200-250 ruplaa. Samankaltainen materiaali, mutta täydennykset arvioidaan halvemmaksi - sinun on maksettava 190-220 ruplaa. Pussi keskimäärin M400-sekoituksesta eri valmistajilta maksaa 160-190 ruplaa. Jos Venäjän valkoista sementtiä voidaan ostaa 390 ruplasta alkaen, turkki maksaa jopa 540-570 ruplaa.

Paras sementtimerkki säätiölle

Kaikki virhe säätöosaston rakentamisessa voi johtaa rakennuksen säätiön ja tukien täydelliseen tuhoamiseen.

Jos aiot rakentaa talon, kannattaa käyttää M300 - M500: n seosta. Miten laskea, mikä valmistaja tulee taloudellisesti taloudellisesti? Rakentajat väittävät, että 1 neliö. betonin mittarilla tarvitaan 490 kg sementti-astetta M400 tai 410 kg M500. Alemmat merkinnät eivät ole sallittuja! M200 sopii yksinomaan koristeluun, ja M600: ta ostaa massiivisiin rakennuksiin, esimerkiksi korkeisiin rakennuksiin.

Taulukko betonin määrittämisestä riippuen sementtityypeistä

Rakennuksen alussa on otettava huomioon maaperä, johon tuleva talon perustus on rakennettu. Hiekka- ja kalliorakennuksissa M200-250-seokset ovat ihanteellisia.

Ei ole välttämätöntä varata aineistoa "tulevaisuuteen", sementti ei ole koostumus, joka vuosien varrella on säilynyt korkealaatuisena. Laske kvadratuurilla, kuinka paljon sementtiä tarvitaan tietylle esineelle ja hankkia tarvittava määrä jo ennen rakennuksen perustuksen kaatamista.

IVY-maiden suosituimmat valmistajat

Hyvä suorituskyky osoittaa CIS-maissa tuotettua sementtiä.

Kuluttajat, jotka jättävät arvosteluja asianmukaisissa foorumeissa, mainitsevat säännöllisesti Amvrosievskin sementin positiivisessa tilanteessa, jonka ilmeiset edut ovat ratkaisun nopea kovettuminen ja 25 kg: n pakettipakkausten kätevä pakkaus, joka helpottaa huomattavasti työprosessia.

Balakleevskyn tehtaalla on kiinnitettävä huomiota erilaisiin tuotemerkkeihin sementtimassan luokittelussa, joka osoittautui myös hyväksi, mikä ei ole Kiovan valmistajan tapauksessa - täydellinen ristiriita pussin etikettien tuotteiden tyyppien välillä.

johtopäätös

Nyt tiedät, mitä sinun on kiinnitettävä huomiota sementin ostamisessa, kuinka määritellä materiaalin laatu ja olla syöpä petoksesta.

Käytäntö on osoittanut, että on mahdotonta erottaa yksittäinen valmistaja tai seosbrändi, joka soveltuu samanaikaisesti viimeistelyyn sekä suuria korjaus- ja rakennustöihin. Luotettavat avustajat valinnassa ovat maineikkaita rakennusalan tuotteita ja valmistajia.