Korjaa vanhan puutalon perusta

Vanhan rakenteen eheyden rikkominen ajan mittaan on luonnollinen ilmiö. Vanhat puutalot ovat erityisen alttiita tästä kohtalosta. Syrjäisten ovien ja ikkunoiden syy, seinämien halkeamat ovat säätiön tuhoaminen. Kiinnitysrakenteen ja itse puun muodonmuutoksen aiheuttamien tekijöiden oikea-aikainen poistaminen pidentää asumismuotoa. Kuinka korjata puutalouden perusta, harkitse yksityiskohtaisesti. Riippuen muuttumisasteesta, suorita osittainen tai täydellinen rekonstruktio pohjaan. Joissakin tapauksissa vanhan säätiön täysi korvaaminen on tarpeen.

Hävittämisen syyt

Perustamissopimuksen korjaamista koskevan suunnitelman kehittämistä edeltää sen eheyden rikkomisen tunnistaminen. Useat tekijät aiheuttavat muodonmuutoksia:

 • Lisää kuormaa säätöruuvalla. Esimerkiksi he täyttivät ullakko tai tekivät vanhan puurakenteen vuorauksen.
 • Pohjaveden pinnan nostaminen tai epältaamattomasti varustetun sadeveden valuminen, mikä johtaa maaperän hämärtymiseen.
 • Rakentaminen lähellä muita esineitä, jotka lisäävät kuormaa maassa.

Tällaiset tilanteet muuttavat maaperän kantokykyä, mikä johtaa rakenteen vääristymiseen tai sen sumentumiseen. Vanhan puutalon perustusten korjaaminen voi olla tarpeen perusmateriaalin vahvuuden takia. Tämä johtuu seuraavista:

 • vääränlainen säätiön tyyppi;
 • epäsäännölliset laastin tai epätarkoituksen omaavat betonipitoisuudet;
 • teknisen prosessin rikkominen muninnan aikana;
 • maaperän jäädyttämisen virheellinen määritys;
 • odottamaton veden altistuminen.

Ongelman oikea lähde on lähtökohta korjausprosessin suunnittelulle. Tuen tilan arviointi ja heikompien pisteiden tunnistaminen mahdollistavat sen, voidaanko säätiön osittainen restaurointi tai täydellinen palauttaminen tarpeen.

Muodonmuutoksen asteikon määrittäminen

Vanhan talon tuen muodonmuutosaste vaikuttaa suoraan korjaussuunnitelman sisältöön. Yleensä vikat on jaettu neljään tasoon. Osittain irrotettu viimeistely viittaa vähimmäispoikkeamiin eikä sillä ole konkreettista vaikutusta pohjan laakerin indikaattoreihin. Tämä vika näkyy ilman syvää analyysiä ja se poistetaan vaikeuksitta.

Keskinkertainen vakavuus

Puuportaan kellarikerroksessa on tarvittavia korjauksia, jos siinä on halkeamia, jotka ilmenevät tukien tuhoutumisesta tai tuhoisat prosessit. Seuraavat kohdat ansaitsevat huomiota:

 • Halkeaman suunta määritetään. Vaakasuorat taskut ovat vähemmän vaarallisia.
 • Pystysuuntainen tai siksak-murtuma viittaa vakaviin virheisiin, jotka edellyttävät säätiön varhaista korjaamista.
 • Mikä on pohjan tukien luonne vanhan puukotelon alla: tilapäinen vai progressiivinen.

Valokeilojen toiminta suoritetaan tavallisilla paperiliuskoilla, tässä tapauksessa saadakseen luotettavan kuvan, niiden kostutusta on vältettävä. Kipsilevyt auttavat myös. Luotettavin tapa tehdä majakoita on laittaa pieni määrä kittiä seinälle ja merkitä suora viiva. Pienellä vaihtelulla tällainen majakka hajoaa. Tämän tekniikan avulla voit korjata halkeamien lisääntymisen ja selvittää virheiden kehityksen.

Puinen kotelon alapuolinen istutus oli tilapäistä, jos majakat eivät vahingoittuneet ja pysyivät liikkumattomina. Tämä tapahtuu, kun maaperän yksi siirto vanhan talon tuella. Säätiön korjaus muodostuu vain olemassa olevien aukkojen poistamisesta. Korjausprosessi sisältää seuraavat vaiheet:

 • jatkaminen vika;
 • puhdistamalla aukko putoamasta palasia ja pölyä;
 • pohjamaalaus;
 • tiivistysliitokset sementtilaastilla tai erityisellä yhdisteellä.

Merkkien tuhoaminen merkitsee progressiivista murtumista vanhan puisen asunnon pohjassa. Siksi korjaus murtumien poistamiseksi ei riitä. Tällainen muodonmuutos on luonteeltaan katastrofaalinen ja vaatii kiireellistä toimintaa.

Vakavat vauriot ja korjaamaton muodonmuutos

Vakavat vikat voivat aiheuttaa vanhan puisen asunnon tuhoutumisen. Korjaussuunnitelma riippuu tukirakenteen tyypistä, useimmiten on nauha- ja sarakeversio. Joissakin tapauksissa on epäkäytännöllistä vahvistaa perusta, on parempi täysin muuttaa säätiötä seisovan talon. Jos epämuodostumia ei voida poistaa, asuminen on purettava.

Nauhapohjan vahvistaminen

Puutaloon perustuva säätiö voidaan vahvistaa, jos sen vikoja voidaan irrottaa ja maaperällä on vakaus.

Miten vahvistaa vanhan puutalon perusta, harkitse yksityiskohtaisesti:

 • Alueen kehän varrella kaivannon valmisteluun, joka mahdollistaa edelleen kaataa perusta.
 • Puutalon pohjan vanha pinta puhdistetaan maasta.
 • Korjaus alkaa porausrei'illä, joiden läpimitta ylittää venttiilin koon 1 mm.
 • Reikien vasarattu vahvike toimii vanhan tukirakenteen ja uuden uuden rakenteen välisenä linkkinä.
 • Seuraava korjausvaihe on vahvistetun hihnan muodostuminen. Hitsausta käytetään vain muutamissa kohdissa, suurin osa vanteista tehdään lanka. Tällainen kiinnitys eliminoi vahvistetun hihnan muodonmuutoksen betoniliuoksen kaatamisen ja kiinteytymisen aikana.
 • Puutalon tukirakenteen korjausta jatketaan omiin käsiinsä asentamalla muottipesät.
 • Korjauksen lopullisessa vaiheessa betoni kaadetaan vanhan perustan vahvistamiseksi. Kun se kovettuu, muotti poistetaan, ja uutta pohjaa puolustetaan jonkin aikaa lämpötilan ja kosteuden mukaan.
 • Vanhan puurakenteisen pohjan laadukas korjaus mahdollistaa uuden pohjan vedenpitävyyden ja muodostaa sokean alueen veden säätämiseen.

Tukirakenteen lujittaminen edesauttaa vanhan rakenteen kuormituksen uudelleenjakamista suurelle alueelle.

Seuraavassa videossa osoitetaan, miten täytetään raunion perusteet:

Paalun perustuksen korjaus

Vanhojen puutalojen alla olevat paalut voivat näyttää sivusuunnassa. Pienet poikkeamat voidaan korjata suoristamalla. Tehdäksesi tämän, tee kaivaa, paalille annetaan tiukasti pystysuuntainen asento, ja tilan ympärillä on täynnä sementin ja soran seosta.

Jos vanhan puurakenteen alla olevat paalut romahtavat tai ne ovat vakavasti epämuodostuneita, pintakorjaus ei tee täällä. Asbestisementtiputket, joiden halkaisija on 200 mm, soveltuvat vanhojen paalujen vaihtamiseen. Säätiön korjaus on seuraava:

 • Uuden tuen asentamiseksi vanhan puisen asunnon alla valmistetaan paikka.
 • Talon talon lisäksi on muodostettu kalteva kouru.
 • Jotta kasa pystyisi pitämään pystysuoran tason, ontelonsa täyttyy nestemäisen sakeuden omaavalla sementtilaastilla.

Pilarien uusimiseen liittyvän vanhan peruskorjauksen seuraava vaihe käsittää uusien pilarien vahvistamisen ulkona. Kiinnitin on sementin ja soran laasti. Männyn laajeneminen sienikupin alapuolella kasvattaa paalun vakautta ja perustan lujuutta useita kertoja puurakenteen alla.

Kolonnin säätiön palauttaminen

Pylväsperustan korjausprosessi koostuu seuraavista vaiheista:

 • Vanha puurakenne nousee tiettyyn korkeuteen. Halutun korkeuden pätevä laskenta mahdollistaa korjaukset ja estää alemman kruunun kaatumisen.
 • Häirentyneet pylväät purettu. Jos tuki tuhoutuu, se korvataan uudella kopiolla. Muissa tapauksissa korjaus on pilarien kohdistaminen.
 • Asennuspaikalla maaperä poistetaan. Asennuskannattimien pakolliset kohdat - vanhan puurakenteen kulmat ja sisäseinien risteys.
 • Sementti-hiekan tyyny asettuu pilarin alle.
 • Korjaus jatkuu postin lujituksella, jonka jälkeen betoniliuos kaadetaan.
 • Ne asentavat puu- tai teräspalkkeja, jotka siirtävät kuorman vanhasta puustunnasta pylväsperustaan.
 • Talo palaa alkuperäiseen paikkaansa.

Paalun tukirakenteen korjaaminen tai täydellinen korvaaminen vie paljon vähemmän aikaa kuin vaurioitumisen.

Seuraavasta videosta löydät lisätietoja vanhojen puutalojen perustaksi:

Talon rakentaminen

Puuportaan toiminnan aikana jotkin rakenneosat tulevat hyödyttömiksi ja ne on palautettava. Säätiön ajankohtainen korjaus estää tukiseinien heikentymisen ja ulkonäön.

Säätiön uudistaminen on monimutkainen ja kallis yritys, joka edellyttää toteuttajilta tietämystä laitteen periaatteista, merkinnöistä, tuhoamisperusteista ja teknologiasta säätiön korjaamiseksi.

Puutavaran alla olevat alustyypit

Aika ei säästä puurakenteita ja rakennelmia, ennen kuin jokainen puutavaran omistaja on kysymys säätiön vahvistamisesta tai korvaamisesta kokonaan. Ensinnäkin on tarpeen arvioida pohjan tilanne, asunnon heikkenemisen aste ja määrittää mahdolliset ongelman ratkaisumenetelmät.

Yhden tai toisen vaihtoehdon valinta säätiön jälleenrakentamiseen riippuu pitkälti sen tyypistä. Puuhuoneen alle yleensä varustaa seuraavan tyyppiset alustat:

 1. Nauhan rakenteelle on tunnusomaista monoliittirakenne, ja sillä on sama poikkileikkaus koko rakennuksen kehällä. Tämäntyyppisen pohjan käyttö on sallittua eri mittakaavoille, koska sillä on korkea luotettavuus ja korkea suojaustaso.
 2. Pylväsperustaan ​​käytetään pääasiassa kevyiden rakennusten (ulkorakennukset, pienet talot) rakentamista ja sitä erottaa yksinkertaisuus. Jalkalistat sijaitsevat pystytuella. Kuorman jakamisesta vastuussa olevan rakenteen osa rakennetaan palkkeihin.
 3. Pile-pohja on vertikaalisten elementtien rakenne, joka voi olla pituudeltaan toisistaan ​​poikkeava. Tällainen säätiö soveltuu talon rakentamiseen vuoristoalueelle.
 4. Monoliittinen perustus muodostuu alueelle, jossa maa pyrkii hidastamaan tai liikuttamaan pysty- / vaakasuunnassa. Pohja valetaan muottiin - muodostuu kiinteä monoliittinen levy, joka toimii pohjana. Monoliittisen perustan järjestely on kalliimpi.

Säätiö tarkkailemalla ja selvittämään "vajoamisen" syyt kotona

Puutalon kellarin korjaus alkaa säätiön tarkastuksella ja selvittää sen tuhoutumisen syyt. Säätiön muodonmuutoksen tärkeimmät syyt ovat:

 1. Maaperän kantokyvyn heikkeneminen, joka aiheutuu yhdestä tekijästä:
  • epäpuhtauden sula / sadevesi;
  • pohjavesien nousu, mikä johti maaperän eroosioon;
  • muiden talojen pystyttäminen talon lähellä kasvattaa maaperän kuormitusta, minkä seurauksena maaperä puristetaan puurakennuksen alapuolelta - tuloksena talo voi kiertyä tai tuhlata.
 2. Materiaalin heikkeneminen johtuen:
  • virheet materiaalin valinnassa säätiön järjestelyyn;
  • vääriä betonimerkkejä rakennuksessa;
  • altistuminen vedelle;
  • laitteen tekniikan rikkominen, esimerkiksi riittämätön vedeneristys;
  • maaperän jäädytyksen syvyyden virheellinen laskenta.

Syyn ilmaiseminen on jatkotoimenpiteiden lähtökohtana. Säätiön yksityiskohtainen tarkastus määrittää vahingon laajuuden ja korjaustyön järjestyksen.

Kaikki puutalon pohjan muodonmuutokset voidaan luokitella seuraavasti.

Minimaalinen vahinko - eristävät pohjustuskoristeet tietyissä paikoissa. Nämä puutteet eivät vaikuta erityisesti alustan kantavuuteen, ne ovat selvästi näkyviä ja helpointa poistaa ajoissa.

Keskimääräinen tuhoaminen. Tähän ryhmään kuuluvat: halkeamien ilmeneminen pohjassa ja pohjan katoaminen. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä halkeaman "kasvun" kokoon, suuntaan ja dynamiikkaan. Vähiten vaaralliset ovat horisontaalisia halkeamia. Siksak- tai pystysuuntaiset halkeamat.

Hävityksen ja sakkautumisen luonne luodaan vakiintuneiden majakoiden avulla. "Kokeile" sopivaa kipsiä tai tavallista paperia. Vaihtoehtoisesti voit laittaa kittiä seinään ja tehdä siitä merkintöjä. Tällaisten majakkaiden asentaminen osoittaa perustan tuhoutumisnopeuden ja halkeaman suunnan.

Majakka sijoitetaan kuivaan puhdas seinään - tämä estää sen liikkumisen. Majakan optimaalinen paksuus on noin 5 mm. Jos paperiset merkit rikkovat, säätöä on vahvistettava tai uudistettava mahdollisimman pian.

Jos majakka ei ole vaurioitunut, tämä voi osoittaa, että talon alle oleva maa on hieman muuttanut ja asettunut pysyvään paikkaan. Tässä tapauksessa on tarpeen suorittaa nykyinen halkeamien korjaus:

 • laajentaa halkeaman ja poistaa mahdollisimman paljon sirpaleita, pölyä siitä;
 • prograntovat crack;
 • tiivistele liitos sementtilaastilla tai erityisellä seoksella.

Katastrofaalinen vahinko voi johtaa puutalon tuhoamiseen. Tällaiset muodonmuutokset muodostuvat, jos ensisijaista vaurioita ei korjattu ajoissa. Pääomakorjausten tekniikka määräytyy säätiön tyypin mukaan. Jokaisessa tapauksessa talon omistaja päättää vahvistaakseen säätiön tai korvaamalla sen kokonaan.

Epäkelpoiset muodonmuutokset - epäkunnioituminen tai korjauksen mahdottomuus. Säätiön ahdingossa on kannattavaa rakentaa uusi talo.

Suositukset vanhan puutalo-säätiön korjaamiseksi

 1. Ennen kuin aloitat korjaustyöt, sinun on selvitettävä maaperä ja varmista, että se on kunnossa. Kokeneet tarkastajat ja maanmittajat selviytyvät paremmin tästä tehtävästä - maaperän lujuutta ja vakautta on hyvin vaikea todentaa omalla tavalla. Uuden pohjamallin syvyys riippuu maaperätyypistä.
 2. Säätiön korjaus on suositeltavaa suorittaa, jos ensimmäinen kruunu pysyy ehjänä. Muussa tapauksessa on edullisempaa rakentaa uusi pohja.
 3. Puupinoille on varmistettava riittävä vedenpitävyys. Ei ole tarpeetonta antaa lämmöneristysmateriaalia, joka suojaa perustusta lämpötilavaihteluilta.
 4. Möykkyillä ja kaltevilla alueilla on suositeltavaa perustaa talon puun alla olevat ruuvipallot, jotka on "ruuvattu" maahan eikä vahingoiteta maapintaan. Paloelämä kestää 100 vuotta. Pile-pohjan jälleenrakentamisen aikana ei ole aina tarpeen muuttaa kaikkia paaluja. Usein riittää korvata yksi tai kaksi paalua.

Tapoja korjata vanhan puutalon perusta omilla käsillä

Säätökokoonpano perustan alla - vahvistaminen pohjalla

Pienillä vaurioilla (halkeamat) voit vahvistaa perusta, vahvistaen pohjan ympärillä. Teokset suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 1. Kaivaa kaivanto 30-40 cm leveä. Kaivannon on oltava aivan pohjan alapuolella.
 2. Aseta kaivon sisään metalliputki, jonka läpimitta on noin 2 cm. Putken sijasta voit käyttää muita sopivia kokoa.
 3. Betoniliuosta täytetty kaivanto. Osa betoniliuosta imeytyy maahan. Jatka kaatamista kunnes betoni pysähtyy.
 4. On välttämätöntä seurata imeytymisprosessia ja jatkaa kaatamista kahden päivän kuluessa.
 5. Toista säätötesti, tarttuvat majakat halkeamiin. Jos paperi on lakannut repäisemästä, suoritettu työ on tuottanut tuloksensa ja säätiötä on vahvistettu.

Neuvoston. Betoniliuoksen valmistamiseksi on välttämätöntä ottaa vettä ja sementtiä samassa suhteessa. Työliuoksen plastisuus antaa pehmitintä, suositeltu määrä on 100 g / 15 l betoniliuosta. Jäätymisen estämiseksi on tarpeen lisätä liuokseen kolminkertainen annos hiekkaa ja roskaa.

Perustan vahvistaminen ruuveilla

Puutaloiden perusteet korjataan itse valmistelutoiminnan avulla:

 1. Sammuta kaasu, sähkö ja muut viestit, jotka voivat olla vaurioituneita.
 2. "Helpottaa" rakennetta: poista huonekalut, kodinkoneet ja muut raskaat tavarat kotona.
 3. Irrota lattia.

Puutaloiden nostamiseen käytetään hydraulisia ja mekaanisia liittimiä keskikokoisille ja pienille vetoautoille. Talon paino on helppo määrittää, kun tiedetään puun tiheys, josta puun rakenne ja kokonaisen kuutiokapasiteetti on pystytetty - riippuu seinien paksuudesta ja talon mitasta.

Nostettaessa taloa sinun on harkittava joitain vivahteita:

 • talot, joissa on sarakepohja, on tarpeen järjestää puinen alusta etukäteen, missä nosturi asetetaan;
 • rakennus nousee kulmasta;
 • on tarpeen tunnistaa oikein kruunun osa, joka kykenee imemään jackin voiman; tikun voiman välittävän teräsosan ei saa olla ohuempi kuin 5 mm;
 • puutalon alemman kruunun säilyttämiseksi tiilet poistetaan rakennuksen pohjasta, jolloin nauhatus on upotettu ulos;
 • asiantuntijat suosittelevat kaivamista kaivannon ympärille talon tai paikoissa, joissa korjaukset ovat tarpeen ennen nostoa - kaivanto helpottaa pääsyä pohjaan, ja ulkonäkö veden avulla voit määrittää pohjaveden syvyys;
 • tunkki asennetaan vain paikkaan, jossa ei ole vaurioita ja tuhoja.

Se on tärkeää! Tukityynyn ja talon välille on tärkeää aloittaa puiset kiilat.

Tekniikka säätämiseksi säätöruuveilla:

 1. Paalujen tyypin ja määrän valinta, kun otetaan huomioon maaperän tyyppi maaperässä, maaperän jäädytys syvyys ja talon kokonaismäärä kalusteineen jne.
 2. Edellisen perustuksen purkaminen - talon nostaminen ja pohjan vanhan rakenteen poistaminen.
 3. Ruuvipillojen asennus. Erityistä huomiota kiinnitetään tukiseinien sijaintiin ja talon sisäpuolelle olevien väliseinien leikkaukseen. Näissä paikoissa tarvitaan säätiön vahvistaminen - vipun avulla paalut ruuvataan maahan syvemmälle kuin maaperän jäädytys.
 4. Paalupaikan tason tarkistaminen. Tukielementtien vaakasuuntainen paikoitus tarkastetaan lasertasolla.
 5. Paalujen liitäntä metallikanavalla keskenään. Kanavan paksuus lasketaan tukirakenteen arvioidun kuormituksen perusteella.
 6. "Landing" kotona uudessa säätiössä.

Kruunujen vaihtaminen ja puutalon peruskorjaus: sarakkeen peruskorjaus

Jos vanhan talon perusta on epämuodostunut ulkoisten luonnollisten tekijöiden vaikutuksesta, todennäköisimmin alemmat puukerrokset, jotka ovat suoraan kosketuksessa rakennuksen perustukseen, ovat myös peruuttamattomia vahinkoja. Tällöin kruunujen korvaaminen.

Pylväspohjan muodonmuutokset voivat johtua säännöllisestä maaperän jäädytyksestä. Pylväsperustan mahdollinen tuhoaminen:

 • yksittäiset pylväät kallistuvat - rakennuksen rakenne on vääntynyt;
 • pilareiden upottaminen maan alla tapahtuu, kun alemman vanteiden vedeneristys on riittämätön tai talon rakenne häiriintyy.

Kummassakin tapauksessa vahingoittuneet navat on vaihdettava.

Talo on valmis korjaamaan ja rakennusta nostetaan. Kanavia tai teräspalkkeja kierretään kruunun alle sijaitsevan talon ympärille noin kahden metrin etäisyydellä toisistaan. Sitten palkit nostetaan hitaasti ylös ja asennetaan väliaikaisiin tukipylväisiin. Tukina käytetään hitsautuneina metallirakenteina tai puupäässä. Talon asennuksen jälkeen vaurioituneet pylväät poistetaan, uusi tukijalka sijoitetaan 30-50 cm syvemmälle kuin vanha, ja uusi alusta kaadetaan.

Tukipilarien korvaamisen tärkeät näkökohdat:

 1. Peruspaikan kehä on 40 * 40 cm, jos asbestityöt ovat käyttökelpoisia, halkaisija on puolet.
 2. Hiekkalaatikko asettuu tuetuksen alle ja on huolellisesti särkynyt.
 3. Aluksi putki asennetaan kulmaan, joten on kätevää kaataa betonia sisäpuolelle, joka muodostaa pinon pohjan. Kun betoni on "tarttunut", uutta tukia vahvistetaan, täytetään betonilla loppuun, asetetaan pystysuoraan ja kiinteäksi.
 4. Tukipylvään kiinnittämisen jälkeen kaivo on peitetty maalla.

Täydellinen korvaaminen puusepän nauhan perustuksesta

Valmistele ja kiipeä taloa edellä kuvatun tekniikan mukaisesti. Jotta nauhalevy saataisiin aikaan, on tarpeen nostaa koko rakenne ja purkaa vanha pohja maahan.

Jos jälleenrakennuksen budjetti on rajallinen, ja säätiö osittain tuhoutuu, pohja voidaan purkaa paikoissa. Tämä kuitenkin vähentää työn kustannuksia hieman, ja vahvuus ja kestävyys saattavat kärsiä.

Uuden liuskan perustuksen järjestäminen:

 1. Kaada sementti ja hiekka valmistettuun kaivantoon, kaada se.
 2. Asenna tiili- tai betonikiinnikkeet rakennuksen kulmissa. Lisävarusteena - kiinnitä paalu. Tukipylväät vähentävät tulevan säätiön kuormitusta. Tukin korkeuden tulisi olla uuden säätiön tasolla.
 3. Asennusosat. Armoropoyasa-järjestely lisää voimaa. Vahvohihna perustuksen alla tehdään lanka.
 4. Muottien asennus ja betonin kaataminen.
 5. Vahvuuden saavuttamiseksi betonin on oltava useita päiviä. Sen jälkeen - poista muotti ja jätä pohja auki vielä kaksi päivää.
 6. Aseta vedenpitävä kerros säätöön, kuten kattopuhaltimet.
 7. Laske talon hitaasti ja viimeistele viimeistely: täydellinen vedeneristys, viemäröinti, sokea alue, viimeistely.

Pohjan vedenpitävyys - lisää talon elämää

Säätiön elinikä lisää merkittävästi vedenpitävyyttä. Työn laadusta riippuu peruspohjan huoltovapaa toiminta-aika. Säätiön sivuseinät, betonirakenteet työliuoksen kovettumisen jälkeen on päällystettävä betonipatumenilla. Tämän jälkeen pidä tartunta ruberoidin yläosassa tai laajennetun polystyreeniarkin levyjä. Levyn vedeneristys lämmittää säätiön, suojaa rakennusta kosteudelta ja lisää puutalon lämmönkestävyyttä.

Se on tärkeää! Bitumia ei voida käyttää huurullisessa säässä - materiaali menettää suojaavat ominaisuudet.

Jos talossa on kellari, on suositeltavaa suorittaa vedeneristys sisäpuolelta. Maaperä kellarissa syventää, lattialla on kolme kerrosta katemateriaalia. Levyt vedeneristys liimaa yhteen lämmitetty bitumi. Kattomateriaalin tulee olla seinälle - päällekkäisyyden pituus on 30 cm. Vedenpitävästä kerroksesta päällystetään sementti-hiekkalaatan, jonka paksuus on vähintään 5 cm. Keraaminen laatta, linoleumi jne. Sopii viimeistelyksi.

Korjaus puutalon kellarista: hinnat

Puutaloiden peruskorjauksen kustannukset riippuvat tuhoutumisasteesta, jälleenrakennusteknologiasta, pohjan alueesta ja talon mitasta.

Kokonaishinta määräytyy kustannusten perusteella kussakin työvaiheessa:

 • avaamalla kellarin - noin 700-1000 ruplaa kuutiometriä kohden. m;
 • rakennuksen nostaminen ja asentaminen tilapäisiin tukiin - 35-50 tuhatta ruplaa;
 • materiaalien hankintakustannukset jne.

Keskimäärin korjaus 1 m² nauhapohja maksaa 4-5 tuhatta ruplaa., kasa - 3,5-4,5 tuhatta ruplaa.

Korin korjaus ylimmän kerroksen ylärakenteelle

Jos puutalon omistaja päätti laajentaa elintilaa ylemmän kerroksen korirakenteen kustannuksella, ei ole tarpeen vahvistaa säätiötä. Toinen kerros lisää rakennuksen kuormitusta, joten on tarpeellista varustaa tiiviimmin tai suuremman reunuksen liuskajohdon pohjasta. Kun rakennat talon nauhan pohjalle, lisää tukipylväiden lukumäärää.

Kuorman laskemiseksi ja työn määrän arvioimiseksi on parempi ottaa asiantuntijat mukaan Ammattilainen arvostaa puutalon tilaa, mahdollisuutta lisätä huipputason ja tarjoaa useita vaihtoehtoja projektiin.

Korjaus puurakenteen perustuksesta - murtumien poistamisesta täydelliseen korvaamiseen

Säätiön korjaaminen on kallis ja monimutkainen yritys, jotta se voidaan suorittaa oikein, on tarpeen tietää laitteen periaate, syyt ja merkkejä tuhoamisen säätiön. Puinen yksityinen talo on hyvin yleinen alueellamme, mikä ei ole yllättävää, koska puumateriaali on kohtuuhintaista, rakentamiskustannukset ovat suhteellisen alhaiset ja talo on ympäristöystävällinen ja lämmin. Nämä ovat puurakenteen ehdottomia etuja. On myös haittoja, mutta ne eivät näy heti, mutta tietyn käyttöjakson jälkeen.

Korjaus puutalon kellarista

Useimmiten puurakennusten omistajat joutuvat kohtaamaan tosiasian, että talo "puhkeaa saumoihin". Ikkunoihin, oviin, loimiin, sumeiluihin seiniin, halkeamia. Kaikki nämä visuaaliset viat johtuvat yhdestä syystä - säätiön tuhoamisesta. Jos haluat pidentää talon elämää, on välttämätöntä poistaa tämä tuhoaminen ajoissa. Tämä edellyttää säätiön vahvistamista tai jälleenrakentamista (restaurointia), täydellistä (parannusta) tai osittaista (halkeamien poistamista).

On huomattava, että vanhan puutalon peruskorjaus ei ole helppo tehtävä, joten on suositeltavaa antaa se ammattilaisille. Mutta voit tehdä työtä ja tehdä sen itse. Tärkeintä tässä on aikatekijä. Ongelma on korjattava heti, kun se havaitaan.

Perusteet tuhoutumisen säätiön

Ennen kuin lähdet yksityiskohtaiseen tutkimukseen siitä, kuinka korjaat talon perustan, sinun on ymmärrettävä, mikä aiheutti sen muodonmuutoksen. Tähän voi vaikuttaa kaksi tekijää:

muutos maaperän kantavuus. Tämä johtuu siitä, että säätiön kuormitus on lisääntynyt ja siksi maan alla. Syynä voi olla epäasianmukainen sateen sulamisvesi tai pohjavesien nousu, mikä johtaa maaperän eroosioon. Muiden rakennusten rakentaminen talon läheisyyteen kasvattaa maaperän kuormitusta. Tämän seurauksena maaperä puristuu talon alapuolelta, mikä voi lopulta johtaa talon sakkautumiseen tai sen vääntymiseen.

vahvuus materiaalin vahvuudesta, josta säätiö on tehty. Tärkeimpiä syitä ovat seuraavat: perustelutyypin virheellinen valinta, veden vaikutus, väärä rakennuskäyttöön käytetty merkki, maaperän jäädyttämisen virheellinen laskenta, laitteen tekniikan rikkominen.

Tutkimuksen lähtökohtana on säätiön tuhoutumisen syy.

Kellarin muodonmuutostyypit

Toinen näkökohta on säätiön vahinkojen määrittäminen. Kestävyyden kriteerinä ne voidaan jakaa neljään tyyppiin.

1. Vähäinen vaurio.

Näihin kuuluvat puutalon osittain delaminoitu viimeistely kellari. Tällaisilla vioilla ei ole merkittävää vaikutusta säätiön kantavuuteen. Lisäksi ne näkyvät paljain silmin ja poistetaan ongelmitta.

2. Maltillisen vakavuuden vaurio.

Näihin kuuluu halkeamien ulkonäkö talon perustuksiin johtuen säätiön katoamisesta tai tuhoutumisesta. Tässä tapauksessa sinun on oltava varovainen, koska crack crack -sekoitus. Ensinnäkin sen suunta on määritelty. Periaatteessa horisontaaliset halkeamat perustuksessa ovat vähiten vaarallisia, mutta pystysuuntaiset tai siksakit pitäisi varoittaa sinua. Selvitetään myös, onko säätiön karkeus väliaikainen vai progressiivinen.

Vahingon luonne voidaan määrittää halkeamien päälle asennettujen majakoiden avulla (katso kuva).

Majakkana voit käyttää tavallista paperia, mutta kannattaa muistaa, että kun kosteus tulee sisään, paperi liukuu ja ei anna täydellistä kuvaa halkeamiskäyttäytymisestä. Kipsilevyt ovat sopivia. Mutta helpoin tapa on laittaa pieni kitti seinälle ja sen päälle lastalla pitämään litteä viiva ja tehdä merkki. Tällainen majakka on hyvä, koska se hajoaa pienimmän pinnan liikkeelle. Beaconin asentaminen paitsi havaitsee halkeaman lisääntymisen myös määrittää tuhonopeuden.

Kun kellari tilapäisesti asettuu, majakat pysyvät liikkumattomina. Toisin sanoen on suurta todennäköisyyttä, että säätiön alapuolella oleva maa on siirtynyt hieman, asettui paikalleen eikä aio enää liikkua. Siksi on tarpeen suorittaa sääolosuhteissa tavanomaisia ​​halkeamien korjauksia.

Irrotus:

 • laajentaa halkeamia;
 • puhdista se osista ja pölystä;
 • pohjamaalattu;
 • tiivistele sauma erityisellä seoksella tai sementtilaastilla.

Majakoiden tuhoaminen osoittaa, että säätiön tai seinän vika lisääntyy. Tämä tarkoittaa, että halkeamien asennus ei auta, on aika ryhtyä kiireellisiin toimenpiteisiin - tällainen muodonmuutos voidaan luokitella katastrofiksi.

3. Katastrofaaliset vauriot.

Nämä ovat perustusvirheitä, jotka voivat johtaa talon tuhoamiseen. Tietenkin on suositeltavaa korjata säätiö puuportaan mukaan ajoissa, mutta on hetkiä, jolloin hetki katoaa.

Korjaustyön tekniikka määräytyy sen mukaan, millainen säätiö on. Suosituimpia ovat pylväs ja nauha. Kussakin tapauksessa kukin omistaja päättää itse, onko hänen tarvetta vahvistaa perusta vai korvata se kokonaan.

4. Kuoleva muodonmuutos.

Tässä tapauksessa säätiön tila on niin valitettavaa, että mitään korjausta ei ole. Tavallisesti on helpompaa ja halvempaa tuhota vanha talo ja rakentaa uusi mökki paikkaan, joka täyttää kaikki modernin henkilön vaatimukset.

Puutalon teipin perustuksen korjaaminen on hieman vaikeampaa, joten keskitymme siihen tarkemmin.

Yksityisen talon perustamisen vahvistaminen - tapoja vahvistaa

Vahvistusmenetelmä valitaan, kun pohjan muodonmuutos eliminoituu ja maaperä sen tyynyn alla pysyy vakaana. Tai jos tarvittiin talon ylärakennetta, ja olemassa oleva säätiö ei selviydy kasvavasta kuormituksesta.

Strip Base Gain -tekniikka - ohjeet

 • kaivaa kaivantoa säätiön ympärillä. Sen leveyden pitäisi riittää mukavaan työhön ja ottaa huomioon, että säätiön paksuus kasvaa;
 • puhdista pohjan pinta maasta;
 • Poraa reiät. Sen halkaisijan tulee ylittää raudoituksen halkaisija 1 mm: n välein. Tämä on välttämätöntä metallisäkeiden tiheämmän asennuksen kannalta;
 • vasaraa aseita reikiin. Näin uusi säätiö kytketään luotettavasti nykyiseen;
 • tee vahvistettu vyö. Tällöin vahvistus hitsataan asennettuihin kappaleisiin;
 • muotti on asennettu;
 • betoni kaadetaan. Kun betoni on asetettu, muotti poistetaan ja vahvistettu pohja säilyy vielä useita päiviä;
 • uuden pohjan vedeneristys suoritetaan;
 • Sokea alue valmistetaan, mikä mahdollistaa veden poistamisen säältä.

Puurakennuksen kellarikerroksen vahvistaminen mahdollistaa rakennuksen kuormituksen jakamisen suurelle alueelle. Tämän seurauksena säätiö lopettaa tai romahtaa.

Täydellinen korvaaminen talon perustan

Usein säätiö imeytyy niin, että vesi voi virrata vapaasti huoneeseen. Tässä tapauksessa sinun on selvitettävä, kuinka nostaa talon perustusta? Tai vanha säätiö ei enää pysty selviytymään siihen kohdistuvaan kuormaan, ja sitten säätiö rekonstruoidaan.

Puinen talo - teknologia

 • pysyvän ja vaihtelevan kuormituksen maksimaalinen alentaminen säätöön. Tällöin kaikki, mitä voidaan toteuttaa, otetaan talosta, on toivottavaa purkaa lattia ja purkaa uunit. Poikkeuksena ovat uunit erikseen täytetyssä pohjassa. Luonnollisesti myös vuokralaiset joutuvat häätöön korjauksen aikaan;
 • kuormituslaskenta (paino kotona). Paino on helppo määrittää, sillä on tietoja puun tiheydestä, josta talo on rakennettu ja käytettävissä olevan puun kokonaiskulmiokapasiteetti. Kuutokapasiteetti lasketaan talon mittojen ja seinien paksuuden perusteella;
 • talon korotuksen valinta. Riippuu rakenteen painosta, nostokapasiteetista ja niiden lukumäärästä;
 • kaivukoneet (kaivannot). Se rikkoo koko talon ympärysmitan tai vain niissä paikoissa, joissa on tarpeen nostaa taloa. Sen läsnäolo yksinkertaistaa pääsyä säätiöön. Lisäksi veden muodostuminen kaivoon antaa meille mahdollisuuden ymmärtää pohjaveden esiintymistiheys;
 • nosto. Nostaa taloa meni sujuvasti, sinun on asennettava pistoke oikein. Se on asennettu vain turvallisissa paikoissa ilman vaurioita ja vaurioita.
 • talon nousu. On tarpeen nostaa talo huolellisesti, hitaasti ja tärkeintä tasaisesti;

Tärkeää: Jotta perustus rakennettiin puutalolle, sinun on nostettava koko rakenne. Ottaen huomioon, että talo on puinen, suurin kuorma laskee alemmille vanteille. Jotta estettäisiin heikentämästä, alempi kruunu olisi sidottava teräsrungolla tai levyt olisi täytettävä.

 • vanhan säätiön purkaminen. Jos budjetti on hyvin rajallinen ja joidenkin säätiön osien kunto on tyydyttävä, voidaan suorittaa osittainen purkaminen, ts. poista vain tuhottu säätiö. Tämän työn kustannuksia ei kuitenkaan ole vähennetty merkittävästi, mutta työn laatu voi kärsiä;
 • hiekkasementtilevy tuleville säätiöille. Huolimatta siitä, että säätiö on asetettu valmiiseen taloon, tyyny on tärkeä osa sitä;
 • betonin tai tiilikannen asennus talon kulmissa. Paalujen asentaminen on myös mahdollista. Ne vähentävät säätiön kuormitusta tulevaisuudessa. Tuen korkeus on yhtä suuri kuin uuden pohjan korkeus;
 • vahvistaminen. Kun sarakkeet on asennettu, vahvistus on asennettu. Lujastushihna antaa voimaa perustukselle. Muistutamme, että hänen panssaroitua laitettaan säätiölle tehdään lanka, ei hitsausta;
 • muottien asennus;
 • kaatamalla betonia. Säätiön täytyy olla useita päiviä voimaa saavuttamaan. Sen jälkeen muotti poistetaan ja säätö jätetään auki vielä 1-2 päivää.
 • vedeneristys. Talon puun suojaamiseksi mätästä, aseta vedenpitävä kerros pohjaan. Ruberoidi on erinomainen näihin tarkoituksiin;
 • laskemalla talon. Talo laskee hitaasti kuin se meni;
 • viimeistely. Tämä sisältää täyden vedeneristys-, verhous-, viemärijärjestelmän ja sokean alueen.

Kuvauksesta käy ilmi, että säätiön korvaaminen puutalossa on aika vaarallinen ja aikaa vievä tapahtuma, jonka toteuttamiseksi on toivottavaa kutsua asiantuntijoita.

Käytännössä se, miten nostetaan talot ja siirretään uuteen säätiöön, voidaan katsella videossa.

Edellä kuvatuilla menetelmillä voit korjata puutalon nauhan perustan. Entä ne, joilla on pylväsperusta?

Puuportaan pylväskellarin korjaus - tekniikka

 • talo nousee laskettuun korkeuteen. Korkeuden on oltava riittävä työlle ja samalla ei ole vaikutusta alemman kruunun voimakkaaseen kaatumiseen.
 • nostaen puretut pylväät. On syytä huomata, että pilaantunut pylväs on poistettava, ja nojaten on yksinkertaisesti tasoitettava.
 • maaperä valitaan uuden pilarin asennuspaikassa. Muista, että pilarit asennetaan rakennuksen kulmiin ja seinien risteykseen / risteykseen.
 • hiekkasten sementtipeti on järjestetty postin alle.
 • Vahvistus suoritetaan.
 • betoni kaadetaan.
 • teräs- tai puupalkkien asentaminen, jotka ottavat talon painon koko kuorman ja siirtävät sen pylväät.
 • alennettu rakenne.

Jos haluat korvata yhden tai kaksi pylvästä, voit tehdä sen seuraavasti. Paikalla, jossa napa on asennettu, joka on vaihdettava, tehdään kaivaa. Kallistuskulma on 35 °. Putki työnnetään siihen ja täytetään liuoksella. Jähmettymisen jälkeen vanha pilari poistetaan ja uusi tasoitetaan. Selvästi prosessi esitetään kuvassa.

On syytä huomata, että paalusuojan korjaus tai täydellinen korvaaminen on paljon helpompaa ja nopeampaa kuin nauha ja kestää vain muutaman päivän, minkä jälkeen on mahdollista käyttää taloa tavalliseen tapaan.

Korjaus tiili- ja raunioituneiden säätiöiden korjauksesta - korvaus monoliteillä

Kokonaisen niukkuuden, ts. talojen pääosan rakentamisen aikana perustus rakennettiin tiilestä (sekä nauha että pylväs). Puurakenteiden tiilipohjan korjaaminen edellyttää epävakauden vuoksi tavallisesti, että tiilimuuraus korvattaisiin kestävämmällä materiaalilla - betonilla. Tämä raudoitustekniikka soveltuu raakakiven perustaan. Menetelmä on kuvattu foorumilla "Talo ja Mökki" ja arvosteluiden perusteella tekniikka on osoittautunut hyvin käytännössä.

Tarvittavat korjaustyöt

 1. Betoniliuos.
 2. Varusteet.
 3. Kulma tukien valmistukseen.
 4. Nostimia nostokapasiteetin nostamiseen 20 tonnia.

Rakennuksen vanhan raunioituksen (tai tiilen) purkaminen Poistamme säätiön (tai tiilen) vanhat rauniot pienissä osissa puoli metriä.

Talon pohjaan irrotettuja kappaleita tarvitaan tunkin asentamiseen ja talon painon edelleen siirtämiseksi metallikantaan.

Näin ollen säätiön korvaaminen puun talon alle.

johtopäätös

Kun olet lukenut tämän artikkelin, saat käsityksen siitä, kuinka korjata vioittunut säätiö, miten vahvistaa talon perustusta ja missä tapauksissa se on korvattava kokonaan. Näiden tietojen avulla saat riittävästi tietoa työn tekemiseen itse.

Vanhan puutalon uusi elämä. Algoritmin elpyminen

Kuin talon talteenotto - työn algoritmi, sovellettu teknologia, käyttäjien käytännön suositukset.

Paljon epäilyttäviä etuja puutalot ovat kalliita, joten kaikki eivät voi rakentaa tai ostaa tällaista pesää. Kuitenkin talossa, jossa "kokemus" voi periä tai ostaa paljon halvempaa, vaikka hänen tilansa on kaukana tyydyttävästä. Puurakennuksen uudistaminen tekee siitä sopivan mukavaan asumiseen ja palauttaa entisen ilmeen. Ja mistä aloittaa, miten jatkaa ja mitä valmistaa, pyytävät FORUMHOUSE-käyttäjät, joilla on kokemusta puun kanssa työskentelystä ja jotka harjoittavat omien kotitalouksiensa jälleenrakentamista.

Ongelma-alueet

Toissijaisen asuntokannan puutaloiden päämassan ikä lähestyy puoli vuosisataa tai on jo ohittanut tämän indikaattorin, mikä väistämättä johtaa tärkeimpien solmujen heikentymiseen. Jos rakennusvirheiden tai tekniikan aikana rikottiin, tietyt rakennuksen osat ovat täysin käyttökelvottomia. Toimintatapa on erittäin tärkeä - he asuivat talossa pysyvästi, tai se lämmitettiin toisinaan talvikaudella ja huollettiin samalla taajuudella. Näiden ehtojen perusteella voidaan tarvita seuraavia töitä:

 • säätiön täydellinen tai osittainen korvaaminen tai sen vahvistaminen;
 • alemman vanteen korvaaminen;
 • yksittäisten elementtien tai suurien seinien segmenttien täydellinen tai osittainen korvaaminen;
 • kattorakenteiden korjaus tai vaihto;
 • ulkopinta.

Vaikka alustavan tarkastuksen aikana tuntuu siltä, ​​että on helpompaa repäistä kuin yrittää toipua, sinun ei pidä epätoivoa, hyvästä syystä sanonta "silmät pelkäävät ja kädet" on porttikäyttäjien leitmotivi.

Vanhan puutalon uudistaminen: säätiö

Puurakenteiden ikä, joka on tunnusomaista nauha- tai pylväspohjasta. On erittäin harvinaista, jos teippi kaadetaan syvyyteen, mikä on pohjimmiltaan matala syvyys, että ajan mittaan rakenteen paino hukkui kunnolla maahan. Teosten etuosa riippuu säätiön kunnosta. Sen arvioimiseksi suoritetaan perusteellinen tutkimus yläpuolella olevasta osasta, jos se on käytettävissä, ja haudatut elementit kaivetaan ja tutkitaan. Puurakennusten perustusten korjaamiseen ja korvaamiseen osallistuvan tiimikunnan käyttäjä ja osa-aikainen johtaja, Igor Bekkerev, luokittelivat mahdollisen työn laajuuden.

Säätiön päätehtävä on siirtää kuorma talosta maahan. On olemassa erilaisia ​​kellarivirheitä, myös erilaisia ​​korjaustöitä. Tämä voi olla yksi työtyyppi tai useammin on tarpeen käyttää kompleksia.

 • Kellarin ja sokean alueen lämmitys;
 • Vedenpitävä vedeneristys;
 • Viemäröintityöt (vesihuolto);
 • Panssaroidun alustan kellarin vahvistaminen;
 • Perustan vahvistaminen ulkoisella vyöhykkeellä;
 • Säätiön vaihtaminen riippuvaan rakennukseen tai rakennuksen liikkumiseen;
 • Tasoittaa säätöä tai tasoittaa rakennuksen säätöön.

Jotta pääset käsiksi säätöön, talon ruutu nostetaan vaaditulle korkeudelle - ne ripustetaan, sen liikkumista sovelletaan harvemmin. Hydraulisia nostimia käytetään nostoon, seinät nostetaan vuorotellen tai koko laatikko kerralla. Koska puun kyky kestää tiettyjä muodonmuutoksia asianmukaisesti suoritettuna, tämä toiminta ei riko talon koskemattomuutta. Säätiön tilan ja ehdotetun työn perusteella nostimet asennetaan suoraan pohjaan (nauhalevy) tai maahan, aiemmin istutettuun paksuun lankkuun tai muuhun tukeen. Seinässä olevien nostimien määrä riippuu laatikon mitoista ja sahat tehdään liittimen alla ennalta määrätyissä paikoissa.

Yleensä monien ihmisten joukko on palkattu tällaisesta työstä, mutta ammattitaitoinen käsityöläinen pystyy nostamaan puutalon lyhyessä ajassa. Tällaisella ammatillisella onnekas forumchanin Arty-CooL, joka harjoittaa rekonstruointi hirsirakennus. Talon alapuolella oleva säätiö on normaalissa tilassa, mutta päätettiin vahvistaa sitä, rakentaa se ja kaataa uuteen muotoon välittömästi.

Tänään päätimme talon nostamisen ja alemman kruunun uusimisen, päällikkö työskenteli yksin, yritin auttaa työn jälkeen, vaikka luultavasti olin enemmän hämmentynyt työstä. Kun kruunu korvattiin samanaikaisesti, se upotettiin uuteen kruunun viivekerrokseen. Tein sen 3 päivässä, joten mestarit työskentelevät!

GriNatan omistajan perhe tässä tilanteessa teki ilman käsityöläisten osallistumista - aviomiehiä ja poikia käytettiin työhön. Säätiö oli matala, raunioitunut, rullauksen jälkeen se oli osittain purettu, kaatoi uusi leveä nauha ja asetti sitten tiiliin kellarikerroksen.

Pohjalla on rauniot, täysin matala, 40-50 cm, ulkokulmassa talo ilmeisesti alkoi uppoutua, takki poistettiin kulmasta ja korvattiin vastakkaisella tiilellä. Kun saimme hänet sieltä, hän mureni pieniin sirpaleihin. Alhaalla olevat kaksi kruunua ovat vain pölyä, kaatoimme osan raunioista, asetimme muotin, kaadettiin ja asetimme tiilimuurauksen.

Perustan vahvistamiseksi monoliittinen teräsbetoni nauha kaadetaan ulomman panssaroidun vyön kehän ympärille. Nauhan syvyys ylittää vanhan pohjan syvyyden hiekka-sora-tyynyllä, keskileveys on 40-50 cm. Vanhan pohjan pinta puhdistetaan huolellisesti, kaikki kuorintaelementit poistetaan. Lisääntymisen lisäämiseksi uudella liuoksella pohja impregnoidaan alustalla, jolla on suuri tunkeutumisvoima. Sideaineena käytetään vahvikepinoja, jotka työnnetään vanhaan säätöön 20-25 cm: n etäisyydellä useassa rivissä. Uuden kehyksen ansiosta nastat hitsataan tai sidotaan, liuos kaadetaan muottiin kerroksittain.

Säätiön vaihtaminen suoritetaan vaiheittain tai välittömästi. Ensimmäisessä tapauksessa vanha säätö puretaan osissa, ja vaiheiden asteittainen kaataminen. Toisessa tapauksessa kaikki on välittömästi purettu, monoliittinen teippi kaadetaan, pilareita heitetään tai paalut kierretään. Foorumin käyttäjää lempinimellä Andryukha052 tarjottiin vaiheittainen korvaaja, mutta hän mieluummin samanaikaisesti pelkäsi mahdollisia ongelmia säätiön kanssa tulevaisuudessa.

He tarjoutuivat poistamaan tukit pylväiden väliltä, ​​kaivamaan kaivantoja pilarien väliin ja kaataa säätiöt siellä, asettamaan muuraus ennen pylväiden välistä hirsirakennusta ja laittaa talon muuraukseen. Irrota sitten pylväät, kaivaa kaivannot pylväiden alle ja kaada sisään - liitä muuraus. En todellakaan halunnut tätä ajatusta, säätiö tulee useammasta osasta. Jos maassa on liikkumista, se voi kaikki halkeilla. Vaikka mitään ei tapahdu, luulin, että olisi parempi olla turvallinen. Siksi talo oli ripustettu U-muotoisilla tuilla, poistettiin kaikki kerralla, kaadettiin yksi teippi ja tehtiin yksi muuraus.

Vanhan talon uudistaminen: seppeleet

Puurakenteiden alemmat vanteet rappeutuvat, vähitellen tukkeutuvat kosteuden kautta säätiön läpi. Tämä johtuu sekä vedeneristyskerroksen puuttumisesta että teknologian rikkomuksista. Useat foorumin jäsenet, mukaan lukien val-lel, kohtasivat outoa tapaa suojata lokia vedestä.

Oma hirsimökki rakennettiin 50-luvulla, säätiön nauhalla oli vain vedenpitävyys lokin ja pohjan välillä, mutta! ensimmäistä kruunua pitkin tämän vedenpitävyyden reunat nostettiin ja kiinnitettiin itse lokiin, ja pohjan ja kruunun välinen segmentti ja siihen kiinnitetyn vedeneristysreunan reunat "varovasti kiinnitettiin" sementtilaastia pitkin koko ensimmäisen kruunun, sekä hirsitalon ulkopuolella että sen sisällä, ilmeisesti jotta loki ei liiku missään.

Kruunujen korvaaminen suoritetaan yleensä yhdessä perustustyön kanssa roikkuulaatikoiden kanssa. Jos mahdollista, materiaaleja käytetään mahdollisimman lähelle alkuperäistä - loki tai palkki, jotkut korvaa murtuvat osat tiilimuurilla. Arty-CooL hyödynsi ratapölkyt.

Laitoin ratapölkyt, koska sain turhaan, ja heidän kanssaan on helpompi työskennellä (vaikka en tehnyt sitä), he eivät pääse talon painoon, ja panen galvanoituja nappuloita säätiöön ja asetan talon niihin. Betonipalkkikustannukset ratapölkyt ovat varmasti kalliimpia.

Perustuksen ja uusien kruunujen välillä vedeneristys pakotetaan välttämättä, puu esikäsitellään antiseptisellä aineella.

seinät

Vanteiden lisäksi voi olla tarpeen korvata muut rakenteen osat, kun puu altistuu kosteudelle. Useimmiten tämä tapahtuu ylemmillä kruunuilla, jos katto vuotaa ja vesi kertyy eristeeseen. Seinälle on myös yleistä kastua ikkunoiden ympärillä, vaikka puu saattaa näkyä kokonaan ulkona.

Yksi hetki, johon se ei haittaa kiinnittää huomiota - lokit ikkunan alla. Jos ikkunat talvella "huusivat", lokit saattaisivat kuolla. Lisäksi näin, että hirsi mätti sisäpuolelta, ja ulkopuolelta - melko hyvä puu, vain poraamalla todettiin rotti.

Se tapahtui minulle, kun vaihdin ikkunat muoviin talossani. Kun pursin vanhoja, minun piti tehdä lisäosia, koska ikkunan alla oleva ikkuna oli mädäntynyt ja ulkopuolelta ei näkynyt.

On mahdollista paljastaa roistoa tavallisessa ulkoisessa puussa napauttamalla kirveellä tai vasaralla - mätä täyttö antaa tylsää ääntä, koko loki soi. Vaihtoehtona poraukselle käytetään aaria - se ei tule muutamaan millimetriin tavalliseen puuhun ja syöksyy mätäksi ilman vastustusta.

Laatikon tai seinän osan elementin vaihtaminen tehdään palasiksi - vaurioituneet karsitaan, uudet lisätään, kaikki aukot suljetaan, puu esikäsitellään samoin kuin kiinnityspisteet. Ajan ja rahan säästämiseksi yksi käyttäjistä toimi seuraavasti.

Särsin kaikki roottorin sisäpuolelta moottorisahalla "elävä" puuhun, imutettiin antiseptisellä aineella 2 kertaa ja laitettiin antiseptinen baari, sahattu "ontelon" mittoihin ja sidottu flaxvatiinilla ja kiinnitettiin sitten molemmin puolin 150 mm: n itseliimautuvalla ruuvilla.

katto

Juuri tämä WAB57 teki, kun hän muutti hyödyttömän korirakenteen toimivaan huoneeseen. Tämän seurauksena hän sai makuuhuoneen ja kylpyhuoneen.

Ullakko muuttui tuskalliseksi pitkiksi: minun piti jättää vanhat, pienestä vetoisuudesta valmistetut kattotuolit 100-115 cm: n välein ja lepäävät ulkoisten palkkien päälle. Päätimme olla koskettamatta niitä, joten lisäsimme uusia kattotuolia 50x200 mm: n alustasta, mikä heikensi kenttää. Uusi palkki puusta 100x200 mm. Tee pultti ja sivutukit (telineet) kaikille kannuille. Sitten kaikki oli tasoitettava katon alla ja tehokas eristys. Loki - halkaisijaltaan 150 - 200 mm, leikattu aluksella 50 - 200 mm.

Jos ullakolla ei ole tarvetta, voidaan tehdä kattojärjestelmän tarkistus ja elementtien vaihtaminen, jotka ovat murtuneet lauhteen vuotamisen tai kerääntymisen vuoksi. Erityishuomiota kiinnitetään savupiipun tuotantoalueelle. Useimmissa tapauksissa päällekkäisyyden virtaus ja vauriot tapahtuvat.

Koska vanha liuskekivi ei lisää viehätysvoimaa, se muuttuu yleensä nykyaikaisiksi materiaaleiksi ja tavallisesti vaatii lattian ja aluskatteen eristämistä. Kun taloon on kiinnitetty uusia huoneita jäykällä nippusivulla, vanha katto on täysin uudistettu, jotta koko rakennus rakennetaan uuteen.

Suunnittelen kiinnittää osan talosta koko pituudelta, leveys 2,5-3 metriä, jolloin talon neliö, ja siellä on yksi mansardin katto, jossa asuintilat.

Ulkopinta

Puutavaran luonnollisen kauneuden säilyttämiseksi kieltäytyvät käyttämästä sivuraidetta ja muita verhousmateriaaleja. Vuosina pimennetyt seinät, joissa on useita kerrostumia pinnalla, on järjestetty - ne on harjattu ja kyllästetty erityisellä valkaisuaineella antiseptisilla yhdisteillä.

Käsittely on kätevintä suorittaa hiomalla ja erityisellä suutinrungolla rautaharjaksilla. Tällä tavoin on mahdotonta poistaa kaikki lika ja kerrokset tällä tavoin puusta, mutta parantaa merkittävästi ulkonäköä ja ilmentää rakennetta todellisuudessa. Tulevaisuudessa voit käyttää puuta tai maalata lakkaa: sävy tarkoittaa pinnan tasoa, ja uudet elementit eivät enää houkuttele huomiota. Maalaus- ja lakkavälineet eivät ole vain koristeellisia, vaan ne suojaavat pintaa tehokkaasti ulkoisesta vaikutuksesta.

Koska portaalin käyttäjät palauttavat puutalojaan, voit tutustua talojen jälleenrakentamiseen ja korjaamiseen. Tarvittavat tekniset tiedot perusta on helppo löytää säätiöissä. Kuinka käännä ullakko kattoon, kuvattu lämpökattojen osiossa. Artisti sopivasta taiteilijan valinnasta kertoo kuinka säästät hermoja ja rahaa korjausten tai kunnostustöiden aikana. Laajennuksen rakentamisen vivahteita koskevassa väitteessä - tietoa rakennusten rakenteista. Video ilmastetun betonin yhdistetystä talosta - kaikille, jotka aikovat rakentaa.