Miten itsenäisesti kunnostaa sokea alue talon ympärillä

Sokean alueen tuhoaminen rakennuksen ympärillä, halkeamien ilmeneminen ja kasvillisuuden kasvaminen niiden aikana ajan vaikutuksesta on yleinen ilmiö. Erityisesti, jos päällyste asetettiin rakentamisen tekniikan vastaiseksi. Jos ongelma on ilmeinen, korjaamalla sokea talon läheisyyteen omiin käsiinsä tai toimivaltaisten työntekijöiden mukana tulee tehdä nopeasti, koska sokeilla on tärkeä rooli - säästää säätiötä sademäärän tunkeutumiselta ja vahinkojen muodostumiselta vaikeiden pakkasten aikana.

Sokean alueen laite

Sokea alue peittää rakennuksen, jonka keskileveys on 80-150 cm, suojaamaan säätä kosteudelta ja jäätymiseltä. Se on varustettu tietyllä esijännillä, jotta sadeveden valuminen talosta olisi mahdollista. Rakennussääntöjen mukaan kaltevuuden tulee olla 5-10 cm jokaisen sokea alueen mittarin kohdalla, kun talon seinämän vieressä oleva reuna on noustava ja päinvastoin oltava tasainen maahan.

Betonin kaatopaikka korjauksen aikana alkaa tehdä sokeita alueita alimmasta kohdasta eli vesipurkauksesta.

Siirrä sitten talon vastakkaiselle puolelle jatkuvasti seurattaessa rinteen tasoa.

Materiaalit, joita käytetään suojarakenteen järjestelemiseen omilla käsilläsi ovat:

 • betoni;
 • sementti;
 • keinotekoinen ja luonnonkivi;
 • päällystyskivi;
 • asfaltti;
 • laatta.

Miksi säröillä esiintyy halkeamia?

Tarvittava luettelo

Voit korjata kannen omalla kädellä talon ympärillä:

 • lapio;
 • ämpäri;
 • kottikärryt;
 • punssi;
 • materiaalit lämmön ja kosteuden eristämiseksi;
 • rakennustaso;
 • hiekka;
 • sora;
 • varusteet.

Kuinka tehdä korjauksia itse?

Vaihe 1. Valmistelu liuoksen kaatamiseksi.

Ennen päätehtävien suorittamista vanhan pinnoitteen pinta on puhdistettava pölystä ja liasta. Laajenna halkeamia ja poista kokonaan tuhoutuneet alueet. Päätä säröidyt reunat parantaa otetta. Muodostuneiden aukkojen tiivistämiseksi voidaan sementtilaastin säästämiseksi käyttää vanhan tuhoutuneen sokean alueen kappaletta. Tätä varten ne asetetaan ennen kaatamista.

Seka-alueen valmisteluvaihe kaatosateelle

Vaihe 2. Liuoksen valmistus.

Tähän käytetään seuraavia ainesosia: hiekka - 2,6 osaa, sementtiä М500 tai M400 - 1 osa, murskattu kivi - 4,5 osaa, vesi - 125 litraa yhtä kuutiometriä kohden. valmis liuos, ja myös muita lisäaineita. Valmiin seoksen saatavuus on noin 2 tuntia.

Sokean alueen korjaamiseen tarkoitetun ratkaisun valmistelu

Vaihe 3. Betonin asettaminen.

On parempi aloittaa betonin kaataminen korkeimmasta pisteestä, tarkkailemalla määräajoin suunniteltua kaltevuutta. Korjaa suuria vaurioituneita alueita vaurioituneella alueella.

Kolmas vaihe on kaatamalla betonia.

Kaatumisen jälkeen betoni tiivistetään ja tasoitetaan.

Työn päätyttyä pinta peitetään kostealla liinalla ja jätetään kuivumaan vähitellen, toisinaan kastelemalla vedellä, niin että betoni ei kuivu liian nopeasti eikä repeä.

Kun betoni on kokonaan kuivunut, muotti poistetaan.

Kuinka haljeta särmäys talon ympärillä omalla kädellä

Rikkomisen muotoilutekniikka

 1. Vedenpitävyyskerroksen puute. Tämä tärkeä rakenneosa erottaa kaikki muut kerrokset maasta ja estää kosteuden pääsyn ulkopuolelta.
 2. Huonosti pakattu, epätasaista täyttöä. Riittämätön paksuus yläkerroksesta.
 3. Rakentaminen epäsuotuisissa sääolosuhteissa. Tekniikan mukaan on mahdotonta tuottaa tällaisia ​​teoksia pakkasen kynnyksellä, lämpöä ennen sateen alkamista. Kaikki nämä tekijät ovat erittäin kielteisiä vaikutuksia päällysteen laatuun, häiritsevät sementtikiteiden kovettumista ja itävyyttä.
 4. Lämpötilan saumojen puuttuminen. Toistuvat lämpötilan muutokset koko vuoden ajan johtavat maaperän laajenemiseen, supistumiseen ja pakkasvaurioon, mikä lisää betonirakenteen tuhoutumisen todennäköisyyttä. Jotta tämä ei tapahdu, on tarpeen järjestää lämpötilan saumat siinä, joka voi osittain kompensoida näitä ilmiöitä. Yleensä ne sijoitetaan 1,5 - 2 metrin etäisyydelle levytettävien värähtelyjen jakamiseksi, mutta on mahdollista vähemmän.

Säätiön vahvuus ja kestävyys sekä korjaamattomien tarpeettoman ajan ja rahan puuttuminen riippuvat teknologian mukaisesta betonirakenteesta. On helpompaa tehdä kaikkea omalla kädellä vakiintuneiden normien mukaisesti kuin kamppailla koko ajan pinnoitteen väärästä asennuksesta.

Betonipäällysteiden tekeminen - vaiheittaiset ohjeet, liuoksen valmistelusta betonin kaatamiseksi

Luotettava, ajanmukainen tapa suojata säätiö pintaveden vaikutuksilta - laite on betoninen sokea alue talon ympärillä. Betonin päällystyksen epäilyttävä etu on edullinen ja helppo valmistaa.

100% suoja kosteudesta, joka tarjoaa konkreettisia päällysteitä kokonaisvaltaisella päällysteellä, ei pysty takaamaan mitään materiaalia (ilman monikerroksisen "kakun" järjestämistä). Säätiön kunto heijastuu suoraan koko rakenteen asemaan. Siksi säätiö tarvitsee pääoman suojelua.

Tämä on sokeiden alueen päätehtävä - talon säätiön ja kellarin suojelu. Esteen lisäksi se suorittaa useita muita toimintoja. Voit esimerkiksi järjestää helpomman liikkeen sokea pitkin ja antaa rakenteelle valmiin ulkonäön.

Betoni sokea alue talon ympärillä omilla käsillään

Harkitse askel askeleelta miten sokea alue talon ympärillä betonista omilla kädilläsi. Ehdotamme, että kaikki järjestelyn vaiheet hajotetaan teoreettiseksi ja sovellettavaksi.

 • Ensimmäisessä osassa keskustelemme siitä, mitä sinun täytyy tietää ja valmistautua ennen työn aloittamista.
 • Toisessa - miten valmistaa sänky ja täytä asianmukaisesti betoni päällysteen.

Sokean alueen vaatimukset ja sen laitteen säännöt

 • betoniholkkien leveys on SNiP 2.02.01-83: n mukaan 200 mm. enemmän kuin katemateriaalin ylitys. Jäteveden läsnä ollessa otetaan huomioon myös sen parametrit. Sama SNiP säätää leveyttä riippuen maaperätyypistä. Sokean alueen perinteistä (optimaalista) leveyttä voidaan pitää 1 metrisenä. Tämä leveys tarjoaa liikkumisvapauden ja toimii kulkureitillä talon ympärillä;
 • pituus. Koska säätiö tarvitsee suojelua koko talon ympärysmitta, on loogista, että sokea alue myös ympäröi rakennuksen kokonaan. Poikkeus voi olla vain betoniteräksen asennuspaikka;
 • Sokean alueen syvyyden tai syvyyden ei pitäisi ylittää puolta arvioidusta maaperän jäädytyksestä, joka on ominaista tietyllä alueella. Tätä parametria voi tarkastella taulukossa tai pyytää tietoja arkkitehtuurin osastolla kohteen sijainnista.

  Betonipäällysteen kyky liikkua maaperän kanssa kertoo sen toiminnan. Muussa tapauksessa sen rooli vähenee veden kulkeutumiseen, mikä ei riitä suojaamaan säätiötä.

  Huom. Jäätymisen syvyyteen vaikuttaa maanpäällisen viestinnän läsnäolo.

 • betonin päällysteen paksuus. Oikeutettu on 70-100 mm: n pintakerroksen vähimmäispaksuus. Jos suunniteltu käyttöpaine on suurempi, esimerkiksi auton liike, paksuus voi olla jopa 150 mm;
 • sokean alueen kaltevuus. SNiP III-10-75 suosittelee, että kaltevuus olisi - 10-100 mm leveydeltä (ts. 1-10%). Kaltevuuskulma suunnataan talon pohjaan vastakkaiseen suuntaan. Kaltevuusvaatimukset riippuvat alueen sademäärän ja maaperän tyypistä. Käytännössä kaltevuuden oletetaan olevan 20-30 mm / 1 m (2-3 astetta). Jos teet enemmän, silloin kun kyseessä on jäätymisen, on vaikea liikkua tällaisen sokean alueen;
 • hillitä. Sokean alueen tapauksessa reunus on koristeellinen elementti ja päätös asen- nuksesta tehdään kodin omistajan mieltymysten ja taloudellisten mahdollisuuksien perusteella. Jos pihvejä istutetaan sokean alueen välittömässä läheisyydessä - "juurihäiriöitä" (vadelmia, karhunvatukat) tai puita, jotka erottuvat voimakkaan pinnan juurtajärjestelmän (poppeli, sycamore) avulla, rajoitin asentaminen on pakollista;
 • peruskorkeus. Standardit asettavat alustan vähimmäiskorkeuden 500 mm: iin, kova-alueen sokea alueelle ja vähintään 300 mm pehmeälle. Muistuta sokea alue betonin ympärillä viittaa jäykkään tyyppiin;
 • sokean alueen korkeus maasta. On toivottavaa, että sokea alue oli 50 mm maanpinnan yläpuolella. Tämä suositus johtuu siitä, ettei vettä saa kerääntyä sokean alueen reunaan ja muuttua puddleiksi. Talvella - se on täynnä jäätymistä ja siten rakenteen tuhoutumista.
 • betonin sokea-alueen rakentamisella on tietty järjestelmä, joka on esitetty alla olevassa piirroksessa.

Edellä mainittujen tietojen avulla voit siirtyä suoraan säätiön betonivyöhykkeelle.

Miten päällystää betonia talon ympärillä

 • betoni sokeille alueille. Brändi on betonin laadun indikaattori, sen arvo on 100-1000. Se ilmaisee betonipitoisuuden osuuden betonista. Betonin luokka on välillä B3.5 - B8 ja osoittaa betonin voimakkuuden. Täten luokka B 15 osoittaa, että 15x15x15 cm: n mittainen betonityyppikuutio pystyy kestämään 15 MPa: n paineen.

Mikä betonimerkki tarvitaan sokea alueelle? Liuoksen valmistukseen käyttäen sementtimerkkiä M 200 (luokka B15).

Taulukossa on esitetty betonin parametrit (ominaisuudet) brändistä riippuen.

 • hiekkaa. Mitä tarvitaan? Pehmustetun alemman kerroksen laitteelle sopiva joki- tai louhoshiekka. Tärkeintä on, että se ei sisällä suuria epäpuhtauksia, jotka voivat vahingoittaa geotekstiilejä;
 • murskattu kivi (sora). Päällystys on sopiva murskattu kiviosuus 10-20;
 • savi tai geotexil hydrauliikkalaitetta varten. Käytännössä tämä kerros alustyynyssä on poissa, koska betoni tyhjentää veden hyvin;
 • Sementin sementti.

Sokean alueen betoniliuoksen koostumus

Jos valmiita betonia ei ole mahdollista käyttää, voit vaivautua itse. Tätä varten sinun on valmisteltava:

 • sementti sokeille alueille. Sinun tulisi tietää, että betonin merkki määräytyy sementin tuotemerkin ja sen ominaispainon mukaan liuoksen komponenttien prosenttiosuudella. Portland-sementtiä M400 käytetään sokea alueelle. Sementin on oltava tuoretta, ja jokaisen säilytyskuukauden aikana se menettää 5% sen ominaisuuksista. On helppo tarkistaa tuoreus, riittää pitämään vähän sementtiä kättesi sisällä, jos se kutistuu kertakäyttöiseksi - sen loppumispäivä loppuu, jos se on löysä, voit työskennellä sen kanssa;
 • hiekkaa. Betonin valmistamiseksi sinun on otettava seulottu ja pestävä epäpuhtauksista ja maaperästä.
 • raunioista. On suositeltavaa käyttää murskattua kiven murto-osaa 5-10 mm. Samalla murskattu kivi on parempi kuin esimerkiksi pienet kiviä;
 • vettä. On oltava huoneenlämmössä;
 • lisäaineita. Tarvitaan konkreettisia roiskeita kestäviä ominaisuuksia. Nestemäistä lasia käytetään usein lisäaineena.

Tarvitset betonisekoittimen tai sekoitussäiliön, lapion, kauhan (on parempi ottaa muovia, on helpompi pestä se), mittaussäiliö (veden osalta), manuaalinen kiristyslokero tai vibrolevy.

Betoniliuoksen valmistaminen sokea alueelle

Käytännössä sokea alue liuos valmistetaan osissa, kun kaikki valmistelutyöt tehdään. Annamme valmiin reseptin sementtilaastille ja siitä, kuinka se vaurioituu oikein.

Betoniliuoksen koostumus sisältää: sementtiä, murskattua kiveä, hiekkaa, vettä ja erilaisia ​​lisäaineita, jotka lisäävät sen voimaa. Sokean alueen kestävyys ja lujuus riippuvat näiden osien suhteesta (mittasuhteista).

Huom. Komponentteja mitataan vain painosta.

Miten korjata betonisokea talon ympärillä - valmistelu, pinnallisten ja syvien vahinkojen poistaminen

Hei Kuvattava ongelma on yleistä varsinkin syksy-keväällä, kun kosteusaltistus on erityisen korkea.

Jos ymmärsin oikein, rakennuksen aikana sokea aluetta ei oikaistu, mikä johti betonikerroksen suurisiin lohkoihin, syvimpien halkeamien muodostumiseen pinnalle ja rakennuksen kellariosan väliin.

Yleinen kaavio, joka kuvaa rakenteiden rakennetta hiekka- ja soramateriaalilla

Mutta kun otetaan huomioon, että sokea alue on kestänyt yli 8-10 vuotta, sen tekniikkaa on havaittu ja toteutettu oikein. Jos olen vahingossa vahingoittunut ja vahinko on muodostunut paljon aikaisemmin (3-5 vuotta), ennen sokea alueen korjaamista ja soclen korjaamista on suositeltavaa tarkistaa alla olevien kerrosten laitteen laatu.

Tätä varten niissä paikoissa, joissa yläkerroksen pinta-ala on irrotettu, sinun on syytä selvittää huolellisesti kaikki taustalla olevat kerrokset ja tutkia, mitä teidän blind-alueesi on tehty.

Jos sinulla on projekti ja siinä kuvataan kaikkien rakenteiden rakentamisen työtä, avaamista ei voida toteuttaa, vaan yksinkertaisesti varmistaa, että betonin raudoitus on tehty ja raakakerroksen paksuus vähintään 10 cm.

Korjaustekniikka pienille vaurioille

Kevyiden pintavaurioiden poistaminen voidaan suorittaa sementti-hiekkaseoksella.

Korjaus tehdään parhaiten alkusyksystä tai myöhään keväällä kuivalla säällä, kun ympäristön lämpötila on 10-12 ° C: n mukavuusalueella. Tämä on tarpeen, jotta betoni on rauhallisessa tilassa, eikä laajentua korkean lämpötilan ja auringonvalon vaikutuksen alaisena.

Jos on tarpeen korjata sokea alue rakennuksen ympärillä kesällä, on parempi aloittaa työ aikaisin aamulla tai myöhään illalla, kun lämpöaltistuminen on vähäistä.

Kun työskentelet betoniseoksella, on erityisen tärkeää, ettei auringonvalon vaikutuksesta altista tai jätä tuoretta kerrosta. Tämä aiheuttaa liian nopeaa kosteuden haihtumista liuoksesta, joka loppujen lopuksi vähentää betonin laatua ja lujuutta.

Pienempien vaurioiden poistaminen murtopinnan halkeamien muodossa, yläpinnasta, nieluista ja muista puutteista tehty paloiteltu betoni suoritetaan sementti-hiekkaseoksella, bitumimastilla tai erilaisilla materiaaleilla.

Korjaus syvällä halkeilla ja kuiluilla suoritetaan vasta vian virheellisen korjaamisen jälkeen.

Pienien halkeamien ja sirujen poistamista koskeva tekniikka toteutetaan seuraavasti:

 • Sokean alueen pinta puhdistetaan alueella, jossa on halkeama tai siru. Seuraavaksi tehdään virheen silmämääräinen tarkastus ja tehdään päätös sen poistamisesta;
 • Pinnan halkeamia, nieluja tai haittoja varten vahinkojen käsittely suoritetaan syvällä tunkeutuvilla alukkeilla yhdestä kahteen kerrokseen. Korjaukset tehdään tavanomaisella sementti-hiekkalaastilla. Sekoitusosuudet - 1 osa sementistä 2 osaan hiekkaa. Käytetään maalaustelineeseen. Prosessissa, jossa havaitaan havaittua ensisijaista kaltevuutta. 10-30 minuutin kuluttua seoksen levittämisen jälkeen on suositeltavaa kestää laasti laastin ja kuivan sementin avulla;
 • Korjaavien syvempien halkeamien korjaamiseksi on välttämätöntä suorittaa vaurion kiinnitys kätevällä tai sähköisellä työkalulla. Yhdistettäessä on tarpeen lisätä hieman halkeaman pinta-alaa. Tämä muistuttaa "kiila" tai ontto kiilan muoto. Seuraavaksi kirjailtu alue puhdistetaan pölystä ja likaisuudesta. Holkkia varten on käytettävä seuraavien osien seosta: - 6-8 osaa bitumista 1-1,5 osaan kuonaa ja 1-2 osaa asbestia. Sen jälkeen, kun halki höyrytettiin hiekalla ja jätettiin kuivumaan. Lisäksi voit käyttää erityistä tiivistysmastia.

Yleinen lähestymistapa halkeamien ja sirujen poistamiseen on nähtävissä alla olevassa videossa. Asfaltilla analogisesti betoni on erittäin altis lämpötilan laajennuksille, joten käytetään "vahinkoa" ja "bitumista" täyttämistä.

Lisäksi bitumiin ja kuoniin perustuvaa lohkaseosta voidaan käyttää poistamaan aukkoja rakennuksen kellariosaston ja sokean alueen välillä. Tarvittaessa korjaus suurilla alueilla ja suurimman osan pinnan tappion vuoksi on suositeltavaa käyttää ohutta kerrosta betonia.

Korjaus alueilla, joilla ei ole ulkopintaa

Vaurioitunut betoni on poistettava ja uusi kerros on kaadettava.

Korjaamalla alueilla, joilla ulkoinen betonipinta on osittain tai kokonaan poissa, tilanne on jossain määrin erilainen - sokea alue on tarpeen valmistaa ja täyttää uusi betonikerros.

Pienellä kaadetulla alueella betoniseoksen sekoittaminen voidaan pitää käsin. Suurille alueille on toivottavaa käyttää betonisekoittimia. Sementin, soran ja hiekan mittasuhteet - 1 / 5.5 / 3.5.

On toivottavaa käyttää sementtiä, joka ei ole alempi kuin M400. Hiekkaseoksena on parempi käyttää pestyjokihiekkaa, jonka jakeet ovat enintään 0,3 mm. Törmäysosan osuus ei saa ylittää 30-40 mm.

Ennen työkappaleen laitetta vaurioitunut alue on puhdistettava, alue on poistettava lehdistä, oksista jne. Edelleen reunalla, jossa ei ole betonikerrosta, sinun on asetettava muotti. Tätä varten voit käyttää vanhoja leikkuulaudat, jotka on lyöty levyihin.

Betonin uuden osan vaivaaminen suoritetaan parhaiten betonisekoittimessa

Koska kellarissa ei ole vanhaa eristystä, on toivottavaa suorittaa sen käsittely liimaamalla tai rullalla vedellä. Valmistelun viimeisessä vaiheessa, ennen talon sokean alueen korjaamista, mittaa etäisyys, jolla betoni on valettava.

Jos tämä arvo on yhtä suuri tai suurempi kuin 3 metrin etäisyydellä, on suositeltavaa asettaa lämpötilaliitos, joka on tavallisesti tehty 20-25 mm paksuisesta levystä, joka on käsitelty bitumimateriaalilla.

Sitten voit valmistaa ja kaataa betoniseosta. On suositeltavaa vaivautua useisiin lähestymistapoihin, syöttämällä vähitellen kaikki komponentit jaetaan useisiin osiin.

Sokean alueen korjaamisen jälkeen on suositeltavaa suorittaa töitä betonin käymisestä.

Täytä seos mistä tahansa sokeiden reunasta. Arkiston jälkeen seos jaetaan sääntöä noudattaen. Ilman aukkojen poistamiseksi kannattaa kävellä pinnalle täytettäväksi lapiolla tai puupalkilla. Tasoituksen yhteydessä havaitaan sama kaltevuus.

Työvaiheessa on vältettävä merkittävien liitosten muodostumista vanhan betonin välillä ja yritä pyyhkiä tämä alue tarkkaan. Liitosten injektointi suoritetaan seoksen alkuasetuksen jälkeen käyttämällä puupalkkia ja kuivaa sementtiä.

Tätä menetelmää voidaan käyttää sekä yksityisen sektorin sokea-alueen korjaamiseen että kerrostalon rakenteiden palauttamiseen.

Korjaa sokea alue talon ympärillä omiin käsiinsä

Vahingoittuneen sokean alueen korjaaminen kotona

Mikä tahansa rakenne, joka on jatkuvasti käytössä, on sokea alue. Suunnittelulla on tärkeä rooli suojaamaan säätiötä ja kellarista kosteutta. Lisäksi sokea alue estää säätiön ennenaikaisen tuhoutumisen. Sokeiden alueiden valmistukseen käytetään päällystekiviä, luonnonkiveä ja keinokivää, laattoja ja betonia. Sokean alueen suorittaminen sille määritellyille toiminnoille edellyttää kahta tekijää: vahvuus ja eheys. Tietyissä olosuhteissa voi kuitenkin aiheuttaa vahinkoa tähän rakenteeseen.

Sokean alueen tuhoutumisen syyt

Sokean alueen tuhoutumista voidaan havaita sekä vanhojen talojen että uusien rakennusten yhteydessä. Syynä voi olla useita tekijöitä.

Muotoilutekniikan noudattamatta jättäminen

Sokean alueen ja säätiön tärkein vihollinen on kosteutta. Jos työntämisvaiheessa jätämme huomiotta maaperän ja sokean alueen erottavan vedenpitävyyden vaiheen, kosteutta maaperän kerroksista ei suljeta pois.

Virheellinen asennustekniikka

Toinen syy sokean alueen hävittämiseen on virheellinen täyttö. Epätasainen ja unconsolidated tyyny tekee kasvosuojan haavoittuvaksi.

Suoritetaan sokeiden alueiden sijoittelua kuumalla säällä sateen lähestyessä tai jäädyttämällä myös haitallinen vaikutus rakenteen lujuuteen.

Määrien noudattamatta jättäminen sekoitettaessa liuosta

Sokean alueen lujuus ja eheys riippuvat paljolti betonivalun valmistamisesta. Ylimääräinen sideaine johtaa pintaan halkeilua ja sen puuttuessa sokea alue alkaa murentua.

Betonisääntöjä on rikottu

Sementin tuotemerkillä on suuri rooli. Sementtiä, joka on suunniteltu toimimaan sisätiloissa, ei saa käyttää.

Sokean alueen hävittämiseen voi johtaa jo kaatuneen liuoksen kaatamista.

Vaimentava sauma

Lämpötilan kausivaihtelujen vaikutuksen alaisena maaperä voi liikkua, kutistua ja kuumentua. Kaikki tämä johtaa tuhoamisen muodostumiseen. Tällaisissa olosuhteissa vaimenninliitos auttaa pidentämään sokean alueen elämää. Se sijaitsee pohjan ja sokean alueen välissä iskunvaimennuksen roolin suorittamiseksi.

Ei rinteitä sokea

Sokean alueen täyttäminen ilman eriasteisia kaltevuuksia johtaa sademäärän ja sulaveden kertymiseen. Tämän seurauksena pienet halkeamat näkyvät ensin pinnalla ja sitten - syvä kyyneleet. On tärkeää tietää, mitkä ominaisuudet sokea alueen rakentaminen rinteessä.

Ei vahvistusta

Lujittava rivi ei ole pakollinen kohde. Kuitenkin vahvistaminen tekee rakenteen kestävyydestä ja luotettavuudesta.

Seulaa halkeamia ja rakoja betonisokeilla

Rakenteen rakenteiden, myös pienen koon, halkeamien ja halkeamien ilmaantuminen on signaali rakenteen korjaamiseksi. Tältä osin syntyy kysymys siitä, kuinka sokea alue voidaan korjata talon ympärillä? Työn aikana on tärkeää noudattaa kokeneiden käsityöläisten suosituksia. Kaikki työ suoritetaan useassa vaiheessa:

 1. Pinnan esikäsittely. Puhdista pinta lian ja pölyn etukäteen. Tarvittaessa voit puhdistaa korjattavan alueen tavallisella vedellä.
 2. Seuraavaksi valmistele konkreettista ratkaisua. Tätä varten tarvitset hiekkaa, sementtiä laatua M400 ja soraa. Valmistetaan 1 m 3 liuosta, nämä aineet otetaan suhteessa 2,6: 1: 4,5. Kaikki komponentit sekoitetaan, tuloksena saatuun seokseen lisätään 125 litraa vettä. Tätä liuosta on käytettävä 2 tunnin kuluessa.
 3. Tarkasta pintaa halkeamien koon määrittämiseksi. Tarkastuksen perusteella suoritetaan seuraavat toimet:
  • Riittävät pienet halkeamat pölyltä ja täytetään liuoksella.
  • Keskikokoiset halkeamat laajenevat, poistavat täysin tuhoutuneet alueet, puhdistetaan pölystä ja pohjustetaan adheesion parantamiseksi. Alukkeen kuivumisen jälkeen halkeama täytetään seoksella, joka sisältää bitumia, murskattua kuonaa ja asbestia suhteessa 7: 1: 1,5. Kun seos odotetaan jähmettyä, sokean alueen pinta voidaan kaataa nestemäisellä betonilla.
  • Suurten vikojen muodostumisen pinnalla tarvitaan sokean alueen monimutkaisempi korjaus. Tämä tilanne voi ilmetä, kun maa lakkaa. Tällöin tuhoutunut osa puretaan kokonaan, maaperä poistetaan ja vuorauskerros palautetaan. Pohjassa on savi peitetty 20 cm: n kerroksella ja varovasti tamped. Hiekkaa kaadetaan 10 cm: n kerroksella, se kostuu ja tapetaan. Törmäys asetetaan päälle ja muotti asennetaan. Tarvittaessa tee vahvistus. Valmistettu alue kaadetaan betoniliuokseen.
 4. Sokean alueen ja säätiön välisen aukon poistamiseksi tarvitaan seuraavat vaiheet:
  • Tarkasta halkeama ja tarvittaessa laajenna se lävistimellä.
  • Sakka-alue irrotuspaikassa on puhdistettava perusteellisesti ja pinnoitettava alustakerroksella. Muista odottaa tämän kerroksen kuivaamista.
  • Suurella delaminaatiolla pohjustukseen voidaan levittää bitumi-mastikerrosta.
  • Särön täyttäminen suoritetaan koosta riippuen: suuri aukko kaadetaan betoniseoksella ja nestemäistä sementtilaastia käytetään vaikeasti tavoitettavissa paikoissa.
sisältöön ↑

Menetelmät erilaisten materiaalien sokeiden alueiden korjaamiseksi

Tyyppien korjaus sokea alue

Sokea alue voidaan valmistaa erilaisista rakennusmateriaaleista. Tämän korjauksen mukaan sokea alue suoritetaan sopivan tekniikan mukaisesti.

Kuormalavojen korjaus päällystyslaatoista (päällystystekstiilit)

Taivutusalustojen sokea alue vaatii korjausta kahdessa tapauksessa:

 • Yksi tai useampi laatat ovat vaurioituneet. Tällainen tilanne voi ilmetä sokean alueen epäasianmukaisen toiminnan yhteydessä ja voimakkaalla mekaanisella vaikutuksella rakenteeseen. Korjausten suorittamiseksi on välttämätöntä poistaa vaurioituneet elementit, täyttää vapautettu alue hiekalla ja asettaa uusia elementtejä sopivan tekniikan avulla.
 • Muottialueiden upottaminen ja laskeminen. Tällaisen virheen muodostuminen on seurausta hiekkalaatikon virheellisestä asennuksesta. Sokean alueen korjaamiseksi on välttämätöntä poistaa laatta vaurioituneesta alueesta, tehdä korkealaatuista hiekkaa ja raunioita. Laita sitten uusi laatta ja tarkkaile tarvittavaa tekniikkaa.
sisältöön ↑

Asfaltin päällysteen restaurointi

Asfaltin sokean alueen vahingoittumisen havaitsemiseksi tarvitaan seuraava työ:

Asfaltin päällysteen korjaus

 • Vahingoittuneen alueen täydellinen poistaminen.
 • Puhdistaminen nykyisestä pilaantumisesta.
 • Koko pinnan pinnoitus palautetaan nesteytetyn bitumin avulla.
 • Asettaa uusi kerros asfaltti.
 • Tiivistää telalla.
sisältöön ↑

Jalkakäytävän kunnostus mukulakivillä

Jos haluat korjata mukulakivien sokean alueen, poista vanha sideaine vaurioituneesta alueesta ja poista kivet. Vapautettu alue on peitetty soralla ja tamped. Tämän päälle kaada sementtiliuos ja palauta mukulakivi paikalleen. Nestemäisten sementtilaastien kivien väliset raot.

Mukulakivien sokean alueen restaurointi

Riippumatta materiaalista, josta sokeus on tehty, ei ole tarpeen lykätä vahingoittuneen alueen korjaamista. Jos havaitaan myös pienin vika, se on poistettava välittömästi. Tämä estää kosteuden tunkeutumisen pohjaan ja suojaa taloa muodonmuutoksilta ja tuhoutumiselta.

Sokean alueen korjaus

Halkeamien, halkeamien, kasvillisuuden itäminen, turvotus - tavanomaiset ongelmat vanhalle sokealle alueelle. Syyt betonipinnan tai päällystelevyjen eheyden rikkomiseen ovat monta - tämä on asennustekniikan, kosteuden ja saostumisen kielteisiä vaikutuksia. Säröillä oleva sokea alue ei täytä toimintojaan ja säätiön suojelemiseksi on välttämätöntä suorittaa pinnoitustöitä.

Ensimmäinen Dacha Company tarjoaa vanhojen sokeiden alueiden remonttia tai pienien halkeamien poistamista sekä Moskovassa että koko Moskovan alueella.

Yrityksen asiantuntijat osaavat lyhentää sokea aluetta. Ota yhteyttä määriteltyihin tietoihin juuri nyt, ja korjaamme jopa vaikeimmat ongelmat.

Sokean alueen periaatteet

Ennen kuin korjaat sokean alueen talon ympärille, sinun tulee ymmärtää sen suunnittelun piirteet.

Sokea alue on teippi, joka on valmistettu betonista, asfaltista tai päällystystekistä, 0,8 - 1,5 m leveä, kehystää taloa ympärysmittaan ja suojaa säätä kosteuden, huurteen ja muiden ilmastovaurioiden kielteisiltä vaikutuksilta.

Sokean alueen rooli on äärimmäisen tärkeä: säätiön yläpuolella oleva suojavyö minimoi halkeamien, vedenpinnan ja sakkauksen vaaran, lisää säätiön toiminta-aikaa.

Mikä tahansa sokea alue koostuu kahdesta kerroksesta:

 1. Taustalla luodaan tiheä pohja ylemmälle kerrokselle ja koostuu hiekasta, hienosta sorasta tai raunioista.
 2. Kattaa, estää kosteuden tunkeutumisen pohjaan. Päällyste on pystytetty betonista, asfaltista tai päällystyslaatasta.

Jopa kaikkein vahvin sokea alue ei ole vakuutettu halkeamien, halkeilun ulkonäön vuoksi. Vastaavanlainen ongelma on otettava yhteyttä First Dacha Companyn asiantuntijoihin, jotka määrittelevät tarkasti tuhon syyt ja tuottavat betonin tai laattarakenteen ammattimaisen palauttamisen.

Miksi aukot ja halkeamat ilmestyvät sokea alueelle?

Usein sokea alue, joka on pystytetty perustuksen yläpuolelle, joutuu muodonmuutoksiin, mikä voi johtaa seinien eheyden häiritsemiseen. Sokea alueella on useita syitä halkeamien ja halkeamien ilmaantumiseen, esimerkiksi:

 1. Aikakerroin: vanha pinnoite altistui usein saostukselle, lämpötilan muutokset, minkä seurauksena sokea alue alkaa murentua, siinä muodostuu pieniä halkeamia, jotka ajan mittaan laajenevat yhä enemmän.
 2. Epätasainen säätiön ratkaisu: vanhojen säätösuojien aukkojen ilmeneminen johtuu sokea alueen ja kellarin pinnan välisen tiiviyden rikkomisesta. Hihna irtoaa talosta ja vesi tunkeutuu muodostuneisiin halkeamiin. Jotta vältetään pohjan tuhoutuminen, on välttämätöntä tiivistää halkeamat ja halkeamat.
 3. Suojahihnan kutistuminen maanjäristyksen vuoksi.

Erillisessä esineessä olisi korostettava yleisintä ongelmaa sokea alueella - se on suojauspiirin asettamisen tekniikan loukkaus. Sokean alueen huolto on usein tarpeen, koska nauha on asennettu väärin alapäälle. Pyrkimyksenä säästää rakennusmateriaaleja ja vähentää työn kustannuksia, asunnon omistajat saattavat saada heikkolaatuisia tuloksia.

Mikään ei ole yllättävää siinä, että useiden vuosien jälkeen muotoutumiset tapahtuvat tällaisten sokeiden alueiden kanssa ja suunnittelu vaatii kiireellisiä korjauksia.

Hihnakokoonpanoon tehdyt virheet. Keskitymme tyypillisimpiin tapauksiin:

 • sokea alue on laskenut: syynä on tasoituskerroksen puuttuminen tai sen riittämätön paksuus;
 • murtumia esiintyy sokea alueella: ongelmana on hiekka- ja sora-kerroksen puuttuminen tai vedenpoiston puuttuminen;
 • sokea alue murenee: ehkä polun väärä leveys annetaan ja se murtuu rakennuksen katolta virtaavan veden vaikutuksesta.

Muista aika! Hihnaa ei ole suositeltavaa odottaa kylmällä ilmalla äärimmäisen kuumuuden tai rankkasateen sattuessa. Nämä prosessit häiritsevät sementtikiteiden kovettumista ja itävyyttä, mikä tarkoittaa, että päällyste on hauras ja vaatii pian betonisokea.

Puutteet ja halkeamat: miten sokea alue voidaan korjata talon ympärillä?

Mitä tehdä, jos sokea alue murtuu? Suorita välittömästi korjaustyöt - itsenäisesti tai ottamalla yhteyttä First Dacha Companyen. Älä kuitenkaan unohda, että asiantuntijoiden palveluiden säästäminen ei ole aina hyödyllistä, sillä säästöteknologian rikkominen voi kohdata uusia ongelmia vuoden aikana.

Betoniliuskan korjaamiseksi (1 neliömetrin kohdalla) tarvitset:

 1. Betoniyhdistelmä - 32 kg sementtiä M 500, 0,08 kuutiometriä raunioita, 0,05 kuutiometriä. hiekkaa.
 2. Tyyny - 1 neliö. metriä geotekstiiliä, PVC-kalvoja, 0,05-0,1 kuutiometriä. hiekka, 0,1 kuutiometriä. raunioista.
 3. Vahvistus - 12 mp halkaisijaltaan 0,6 cm: n varusteet, 1 neliömetriä vahvistava verkko 50x50 halkaisijaltaan 0,3 cm, 1 neliömetriä 150 x 150 mesh, halkaisijaltaan 0,3 cm.

Korjaustöitä, joissa on kaakeloitu sokea alue, vaaditaan (ottaen huomioon kulutus per 1 neliömetriä):

 1. Tyyny - 0,05-0,1 kuutiometriä savea, 0,15-0,2 kuutiometriä hiekkaa, 0,1 kuutiometriä halkaisijaltaan 0,3-1 cm, sekä PVC-kalvo, geotekstiilit.
 2. Viimeistelykerros - 10 kg sementtiä M 500, 3-10 kg siivilöityä hiekkaa.
 3. Etukerros - laatta, hillitä.

"First Dacha Companyn" johtajat auttavat tekemään virheellisiä laskelmia. Kun tilaat nykyisen työn sokea alueella, asiantuntija saapuu laitokseen, laskee tarvittavan materiaalin määrän aukkojen sulkemiseen ja näyttää kaikki kustannukset arvioinnissa.

Suojaavan nauhan korjaustyypit

Kun se tulee säätiöön, sinun ei pidä laittaa työtä sokeiden alueiden kanssa. Huomattuaan, että suojakaide on halkeileva tai että sokea alue on liukastunut, heti ostaa rakennusaineita ja aloittaa vanhan rakenteen palauttamisen. On toinen vaihtoehto: ota yhteyttä First Dachnayaan, joka auttaa sulkemaan kaikki halkeamat ja halkeamat lyhyessä ajassa.

Korjauslohkoalue on jaettu pääomaan ja nykyiseen. Mikä on ero kahden korjaustyypin välillä ja miten järjestetään työtä säätiön ja sokean alueen kanssa?

Pienien korjausten tehtävät ja ominaisuudet

Jos joissakin paikoissa sokea alue on säröillä ja halkeamia, joiden paksuus on ilmennyt, se auttaa pieniä korjauksia.

Korjaustekniikka, jos sokea alue murtuu tai halkeilee, merkitsee seuraavia toimia:

Vaihe numero 1. Pinnan puhdistaminen aukon tai sirun alueella.

Vaihe numero 2. Kutakin halkeilua käsitellään useilla kerroksilla syvälle tunkeutuvilla pohjamaalilla.

Vaihe numero 3. Täytehäiriö sementti-hiekka seos suhteessa 1: 2 käyttäen lastalla. Kun asennus kuivuu, hiomme pintaa kuivalla sementillä.

Vaihe numero 4. Kuorinnan eliminointi pinnan puhdistamisella ja alueiden täyttämiseksi koostumuksella, joka sisältää:

 • 75% mastista;
 • 15% asbestia;
 • 10% murskattua kuonaa.

Viimeisessä vaiheessa ripottele hiekkakerros nauhan päälle.

Kuinka tehdä suurta remonttia?

Korjaustyöt sokeiden alueiden kanssa edellyttävät joskus pääomasijoittamista. Päätös suojavyöasennuksen palauttamisesta säätöön tehdään vasta perusteellisen analyysin ja rakenteen teknisen tason määrittämisen jälkeen.

Purkaminen ja suuret kunnostustyöt tehdään vain, jos vanha sokea alue on kokonaan tuhoutunut. Palveluvalikoimaan kuuluu:

 • laatan päivittäminen, uuden betonipohjan asentaminen;
 • korvaaminen / talteenotto;
 • päivitys kellarin vedeneristys;
 • vahvistuskerroksen korjaus;
 • tyhjennettävä sokea alue tai sen osia osittain.

Korjaus ei useinkaan ole suositeltavaa, koska korkeammalla nauhan vaurioitumisella kalliimpi on sokean alueen kanssa tehtävä työ. Jos nauha on liukastunut, erotettu alustasta ja särkynyt useissa paikoissa, se on halvempaa ja helpompaa kiinnittää uusi hihna perustukseen.

"First Dacha Company" -asiantuntijat kertovat, minkä tyyppinen korjaus on kussakin tapauksessa kannattavampi - nykyinen tai pääoma. Jos sokea alue murtuu - soita meille välittömästi: me tiedämme, mitä tehdä jopa vaikeimmissa tilanteissa.

Krakattu sokea alue: kuinka korjata omaa kättäsi?

Jotkut sokeiden alueen ongelmat voidaan ratkaista itsenäisesti ilman ammattilaisten apua. Riippumattoman ja kostaman asiantuntijoiden suositukset liittyvät seuraaviin kysymyksiin:

 • jalkakäytävän ja pohjan välisten halkeamien muodostuminen: irrota irtoaminen tiivisteellä tai vedeneristystiivisteellä;
 • suuret paksut halkeamat: puhdistamme aukon ja täytämme sen betonilla, muutaman päivän kuluttua käsittelemme pintaa pohjamaalilla;
 • Tällöin nauhan täydellinen tuhoaminen: osoitamme tuhoutuneen osan ja rakennamme sokean alueen uudelleen.

Onko sinulla mitään kysymyksiä? Ota yhteyttä "First Dacha Companyn" edustajiin, jotka ovat tietoisia kaikista säätiön suojaamisista. Tarjoamme ilmaista neuvontaa yhteistyöstä ja lähetämme asiantuntijan sivustolle lähitulevaisuudessa!

Tietoja kaikentyyppisistä sokea alueista löytyy täältä.

Korjaa sokea alue talon ympärillä - askel askeleelta ohjeita

Talon ympärillä oleva sokea alue on olennainen osa rakennusta, joka suojelee säätiötä siitä tulevalta sadevedeltä. Se on vedenpitävä pinnoite, joka sijaitsee koko rakennelman ympäryksen ympärillä.

Jonkin ajan kuluttua suojaava nauha voi murtua. Syynä tähän voi olla useita tekijöitä:

 • prosessin rikkominen sen asennuksen aikana;
 • luonnolliset tekijät;
 • rakennuksen sysäys.

Tällaiset ilmiöt, kuten osittainen irtoaminen, halkeilu ja irtoaminen, osoittavat, että talon suojapäällyste on rutiininomainen.

Harkitse sokean alueen hävittämiseen liittyvät seikat ja suojaavan nauhan korjauksen erityispiirteet.

Korjauksen ominaisuudet

On olemassa useita tyyppisiä sokeita alueita:

Sen kunnostus riippuu valmistuksessa käytetyistä materiaaleista.

Korjaaminen mukulakivi suojavyö liittyy korvaamaan sen vahingoittuneet alueet. Tämä edellyttää taltta ja vasaraa. Näiden työkalujen avulla deformoituneet kivet poistetaan rakenteesta. Kaada seos hiekkaa ja soraa tai murskattua raunaa tyhjään paikkaan kerroksen tasoittamiseksi, täytä sitten kaikki hyvin, kaada sementtilaasti ja laita kooltaan sopiva mukulakivi. Pienien halkeamien läsnä ollessa riittää, että ne suljetaan betonilla.

Betonin suojakalvoja käytetään useimmiten sen kohtuuhintaisuuden ja positiivisten ominaisuuksien vuoksi.

Korjaus betonikentistä on jaettu kahteen tyyppiin:

 1. Pienien yksittäisten aukkojen häivyttäminen.
 2. Suurien tuhoutuneiden alueiden korvaaminen kotona asuttamisessa.

Pinnoitteen entistä suuremman muodonmuutoksen ja veden sisääntulon estämiseksi talon pohjalle korjaukset olisi suoritettava viipymättä heti virheiden havaitsemisen jälkeen.

Vahingon poistamiseksi voit käyttää betonin ja rakennusliiman seosta, erikoismateriaaleja, kosteutta kestävää vaahtoa. Tartuntaan muodostuneisiin halkeamiin, tällaiset seokset nopeasti kovettuvat. On tarpeen kiinnittää huomiota siihen, että sementti ei ole sopiva näihin tarkoituksiin, koska se ei kata koko halkeaman syvyyttä, vaan ainoastaan ​​sen yläosaa.

Palauta asfaltti nauha, kaikki korjaavat alueet on purettava koko syvyydeltään. Tuloksena oleva kuoppa puhdistetaan ja sen pohja ja reunat käsitellään nestemäisellä hartsilla. Tämän jälkeen uusi kerros asfaltti peitetään ja tiivistetään telalla, kun taas uuden kerroksen on oltava vanha.

Uuden pinnoitteen käyttöönotto on tehtävä reunasta kohti keskustaa. Tuloksena on vahvempi kahva.

Sokean alueen palauttaminen laatasta merkitsee sen viallisen osan korvaamista. Ennen uuden tilalle uutta soraa tai hiekkaa lisätään syvennykseen, jonka jälkeen uusi laatta asetetaan.

Jos tarve korvata suuri osa nauhasta, voit käyttää sekoitus hiekkaa ja sementtiä kuivassa muodossa käyttämällä juoksuttamista (liuos pannaan sementtiaseella paineilman paineen alaisena). Punnitsemisen jälkeen pinnat on kostutettava 14 päivän ajan.

Tyypilliset virheet sokea alueen rakentamisessa

Halu vähentää kustannuksia suunnittelun, rakennusmateriaalien ja teknologian valinnassa johtaa siihen, että pian suojatun nauhan rakentamisen jälkeen se on korjattava. Ja tulevat korjaukset vaativat suuria käteiskustannuksia.

Tarkastele nauhan valmistuksessa yleisimpiä virheitä:

 1. Tasoituskerroksen puuttuminen johtaa suojan nopeaan liukumiseen. Tämän välttämiseksi on välttämätöntä tehdä nauhan hyvä liitos perustukseen.
 2. Ohut tasoituskerros ja huono puristus aiheuttavat halkeilua ja halkeilua.
 3. Kaistaleen ja pohjan välisten pitkittäisten ja poikittaisten muodonmuutosten (lämpötilojen) puuttuminen - lämpötilahäviöiden ja maaperän liikkeiden vuoksi rakenne ei pysty sopimaan ja laajentumaan. Tämän seurauksena toipuminen voi olla tarpeen ensimmäisen talven jälkeen. Laajentimen voi olla taitettu ruberoidi kahdessa kerroksessa, jotka sijaitsevat pohjan ja betonin välissä.
 4. Hiekka- ja sora-kerroksen puuttuminen - kun betoni asetetaan suoraan maahan, maaperän kuluminen johtaa suojakaistaleen muodonmuutokseen.
 5. Kun nauhan paksuus laskee reunaa kohti, se tuhoutuu rakennuksen katosta virtaavan veden virtauksen vuoksi.
 6. Kourujen puuttuminen - sokean alueen pinta on hajonnut virtaavasta vedestä.
 7. Betoniliuskan vahvistamatta jättäminen - tässä tapauksessa rakenteen käyttöikä pienenee.
 8. Käytä hiutaleiden ja saven sekoituksen sokea alueelle - jäädytetyn saven vaikutuksesta, betoniosat voivat hiutaleina.
 9. Betonipäällystäminen ilman segmentoitumista johtaa koko nauhan nopeaan tuhoutumiseen.

Kun tarvitset suurta remonttia

Päätös siitä, että suojakaistat on korjattava, tehdään yksityiskohtaisen tutkimuksen jälkeen ja teoksen ja säätiön teknisen kunnon asettamiseksi.

Pääasiallinen restaurointi suoritetaan, jos sokea alue on lähes täydellinen.

Tällainen restaurointi sisältää:

 • päivityslevyt;
 • tyhjennysjärjestelmän korvaaminen tai palauttaminen;
 • vahvistuskehyksen korjaus;
 • vedenpitävyyden päivittäminen;
 • puhdistus sammaleikka ja jäkälä;
 • vanhojen teippien purkaminen tai uusien osien vaihto.

Yhdessä alueessa olevat pienet halkeamat yhdistyvät yhteen vyöhykkeeseen, kirjoittaneet, ja sitten murskatut kivet kaadetaan tuloksena olevaan syvennykseen ja täytetään polymeeripäällysteellä.

Uudistettaessa betonikerros kaadetaan edellisen suojakaistan tasolle, mikä takaa paremman otteen uudesta vanhalla.

Vaaditut materiaalit

Sokean alueen korjaamiseksi sinun on käytettävä laadukkaita materiaaleja ja noudatettava selkeästi rakennustekniikkaa.

Tarkastele luetteloa ja tarvittavien materiaalien määrää työn tekemiseksi suojakaistaleiden virheiden poistamiseksi.

Betonin blindin korjaamiseksi (leveys 1 metri, paksuus 10 cm) tarvitset:

Betonin valmistukseen (1 m2):

 • sementti M 500 - 32 kg;
 • seulonta tai murskattu kivi (5-10 mm) - 0,08 m3;
 • hiekka - 0,05 m3;

Tyynyt:

 • geotekstiili, PVC-kalvo - 1m2;
 • hiekka - 0,05-0,1 m3;
 • seulonta tai murskattu kivi (3-10 mm) - 0,1 m3;

vahvistaminen:

 • rebar, halkaisija 6 mm - 12 mp;
 • vahvistava verkko 50x50, halkaisija 3 mm - 1 m2;
 • palkki 150x150, halkaisija 3 mm - 1m2.

Kattovalaisimen (leveys 1 metri) korjaus kulutus 1m2:

tyyny:

 • savi - 0,05-0,1 m3;
 • geotekstiili, PVC-kalvo - 1m2;
 • hiekka - 0,15-0,2 m3;
 • seulonta tai murskattu kivi (3-10 mm) - 0,1 m3;

Viimeisteleva takki:

 • sementti M 500 - 10 kg;
 • seulottu hiekka - 2,5 - 10 kg;

Kasvokerros:

Tekniikka korjaa vähäisiä vaurioita

Pienien halkeamien ja lastujen tiivistämisen tekninen prosessi koostuu seuraavista toimista:

 • suojuslinjan pinnan puhdistaminen uran tai haketuksen alueella;
 • matalat halkeamat käsitellään kahdella kerroksella syvä tunkeutuvassa alukerrosliuoksessa;
 • Vikojen tiivistys suoritetaan sementti-hiekkalaastilla suhteessa 1: 2. Työssä käytetään kuormalavaa. Puolen tunnin kuluttua halkeamien peittämisestä on tiivisteen paikka pyyhittävä puupalkilla ja kuivalla sementillä;
 • vikoja, kuten kuorinta, eliminoidaan puhdistamalla ja täyttämällä alueet, joiden koostumus on bitumimastista, asbestia ja kuonaa. On suositeltavaa käyttää koostumusta seuraavissa mittasuhteissa: 75% - mastista, 15% - asbestia, 10% - murskattua kuonaa. Kun se upotetaan pinnalle, kaada hiekkakerros.

Korjaa sokea alue omilla käsillään

Palautustöitä tehdään parhaiten alkukeväällä tai myöhään syksyllä, minkä jälkeen kaikki virheet paljastuvat parhaiten, ja betoni on levossa (ei laajene korkean lämpötilan ja auringonvalon vaikutuksen alaisena).

On välttämätöntä seurata jatkuvasti suojakaistaleen tilaa ja tehdä ajoissa korjauksia. Tämä ei ole erityisen vaikeaa eikä vaadi paljon työtä ja osaamista rakentamisessa.

Askel askeleelta

Yksi sokeiden alueen ongelmallisimmista alueista on sen yhteyspaikka talon pohjaan. Noin puolet kaikista ongelmista tapahtuu, kun sokea irrotetaan säätiöstä.

Jos irtoaminen on pieni, voit käyttää tiivistysainetta tai vedenpitäviä jauheaineita.

Jos kyseessä on suuri aukko, on välttämätöntä poistaa se välittömästi, mutta se vie paljon enemmän aikaa, vaivaa ja rahaa.

Korjaamalla omia ammattilaisia ​​neuvoo suorittamaan tällaista työtä:

 1. Tyhjennä aukko hiekasta, maasta ja roskista.
 2. Täytä halkeamat betonilla. Kestävyydelle voit lisätä betoniteräsverkkoa betonisoitumisen aikana.
 3. Muutamaa päivää sen jälkeen, kun laasti on kovettunut, pinnalle tulee käsitellä pohjamaalilla ulkoista työtä varten.
 4. Ennaltaehkäisyä varten on suositeltavaa kaivaa 20-30 senttimetrin reikä ja täyttää se liuoksella.
 5. Halkeamien ja halkeamien poistamiseksi kannattaa käyttää sokean alueen rakentamiseen käytettävää materiaalia.
 6. Jos maaperän särkyä aiheuttavan suojaavan nauhan täydellinen tuhoutuminen on aiheuttanut tuhoutuneen osan purkamisen kokonaan, maaperä on poistettava tämän jälkeen ja vuorauskerros palautettava. Syvennyksessä savi leviää 20 senttimetrin kerroksella, sitten hiekkaa 10-15 senttimetrin kerroksella, joka voidaan kostuttaa ja tiivistää uudelleen. Hiekka peitetty kivillä tai rikkoutuneella tiilikerroksella 10 senttimetriä. Sitten rakennetaan muotti, ja betonia kaadetaan. Luotettavuutta varten korjattu alue peitetään vahvistusverkolla. Paremman yhteyden saavuttamiseksi vanhaa osaa on lisättävä 1-2 senttimetriä.

Arvioidut kustannukset

Sokean alueen palauttamisen kustannukset riippuvat työn käyttämisestä aiheutuvista kustannuksista.

Annamme budjetoinnin likimääräiset hinnat (esimerkiksi 1 m2: n materiaalin kulutus), kun työskentelet omalla kädelläsi.

 1. Betoni sokea alue:
  • betonin valmistus - 318 ruplaa;
  • tyyny - 340 ruplaa;
  • vahvistaminen - 180 ruplaa;
  • muotti - 800 ruplaa.
 2. Tilattu sokea alue:
  • tyyny - 420 ruplaa;
  • viimeistelykerros - 110 ruplaa;
  • kasvokerros - 2360 ruplaa.

Asiantuntijoiden korjaaminen edellyttää suuria materiaalikustannuksia.

Annamme arvioidut työmaksut (per 1 m2):

 • louhinta 25 senttimetrin syvyydelle kasvien fragmenttien poistamisella - 160 ruplaa;
 • hiekkakerros (korkeus 10 senttimetriä) - 500 ruplaa;
 • muottien rakentaminen ja laajennuskappaleen muodostaminen talon ympärille - 50 rupiaa juoksumetriä kohden;
 • 10 cm: n tyhjennyskerroksen täyttö ja tiivistys;
 • vahvistamisen silmäkoko 1x2 m - 50 ruplaa;
 • viemärien asennus - 100 ruplaa metriä kohden;
 • betonin kastelu 10 senttimetriä korkea kallistuskulman muodostamiseksi seinämästä reunaan - 1000 ruplaa.

Miten sokea alue voidaan korjata?

Ennen kuin aloitat sokean alueen korjaamisen talon ympärillä, sinun on tiedettävä sen järjestelyn periaatteet. Joten, on suositeltavaa sijoittaa se tiettyyn kaltevuuteen poispäin talosta, jotta varmistetaan normaali vedenpoisto rakennuksesta. Tarkastellaan tarkemmin sokean alueen korjausta.

Sokean alueen kerrosten asettelu.

Erotus voi olla erilainen ja riippuu käytetyn pinnoitteen tyypistä. Rohkeille ja kukkuloille kaltevuus tulee tehdä 5-10 °: n etäisyydellä talosta. Tämä on noin 5-10 cm / 1 m sokea alueelta. Jos asfaltti ja betoni käytetään pinnoitteena, rakenteen kaltevuuden tulee olla 3-5 °.

Valitessasi betonikentän leveyttä, sinun on harkittava maatyyppiä paikan päällä ja katon ylimäärien leveys. Jos tavallinen maaperä, leveyden tulisi olla 20 cm enemmän kuin kehyksen leveys, mutta aina yli 60 cm. Epästabiilien maalien leveys on parempi tehdä 1 m tai enemmän.

Jätevedenpoisto tehdään betonikasetin rakentamisen kehän ympärillä. Joskus betonialustan sijaan he asentavat putken, joka on valmistettu metallista, joka on sahattu pitkin. Paikan, jossa sokeat alueet ovat kosketuksissa talon seinämien kanssa, on tarpeen tehdä laajennusliitoksia (sauman leveys on 1-2 cm). Se on päällystetty hiekalla tai EPPS: llä, sekä bitumilla, tiivisteellä, 2 kerroksella kateaineita.

Kun talo on rakennettu vesitiivistyksellä, on suositeltavaa tuoda se sokean alueen tasolle. Jos haluat yhdistää sokean alueen pohjaan, älä käytä kuurotapaa yhdistettä estäen viimeistelymateriaalin irtoamisen, jos rakenteessa on vetovoima.

Sokean alueen mitat.

Sokean alueen ominaisuuksia ja vaatimuksia kuvataan sääntelyasiakirjoissa. Talon ympärille on rakennettava vedenpitävä sokea alue. Jos talo on rakennettu pohjaan, joka on altis sopeutumaan, sokean alueen on oltava vähintään 2 m. Sokean alueen ympärillä on tarpeen valmistaa tiivistetty maaperän paksuus 15 cm.

Sokean alueen on oltava kaltevalla poikittaisella suunnalla niin, että vesi voi vapaasti kulkea sokea alueen pinnasta viemärijärjestelmään tai erikoisvarustettuihin betonilaatikoihin. Jos sokea aluetta käytetään jalankulkualueelle, se on rakennettu ottamalla huomioon tienpinnan järjestelyyn liittyvät vaatimukset.

Pinnan kuivatuksen varmistamiseksi sinun on tehtävä sokea alue talon ympärillä kaltevalla ja vedeneristyksellä.

Sokean alueen leveys riippuu maaperätyypistä.

Sokean alueen laite

Sokean alueen tekniikka koostuu useista vaiheista, joista ensimmäinen on kaivaus siinä paikassa, jossa työ suoritetaan. On tarpeen tehdä kaivanto, jossa syvyys on yhtä suuri kuin alapuolisen kerroksen ja kannen leveys. Yleensä se on 25-30 cm. Sitten kaivosta käsitellään herbisidisellä koostumuksella. Tämä on välttämätöntä rikkakasvien juurien tuhoamisen estämiseksi.

Seuraava askel on asentaa reunus ulkoreunalle ja alapuolisen kerroksen asettaminen. Tämän kerroksen on oltava hyvin tiivistetty ja asetettava päällekkäin sokean alueen päällinen. Pinnoitteen asennus voi olla erilainen ja riippuu materiaalista.

Pieni mukulakivi ja kivi asetetaan 4-10 cm korkealle alustalle, joka koostuu hiekasta, murskakivestä ja hartsovasta. Hiekkakerroksen paksuus on 10-20 cm, gartsovkan tulee olla 3-5 cm, ja kerroksen tulisi olla 3-5 cm. Sitten hiekkaa kaadetaan mukulakivikoneen tai kiven päälle ylhäältä täyttämällä ne kaikkiin vapaisiin tiloihin.

Betonisovelluksen alue.

Jalkakäytävälaatta on asennettu alla olevaan kerrokseen, johon mukulakivi asetetaan, ja aukot täytetään hiekalla. Työn yksinkertaistamiseksi sokea alue voidaan tehdä leveydeksi, joka on yhtä suuri kuin 1-2 levyn leveys. Päällystyslaattojen päällysteellä on seuraavat edut: suuri käyttöaika, helppo vaihtaa tarvittaessa pinnoitteen elementit. Asiantuntijat suosittelevat myös yksinkertaista menetelmää päällysteen käyttöiän lisäämiseksi: samojen levyjen uudelleen sijoittaminen kääntymään tyhjennysjärjestelmän tyhjennyspisteissä oikeaan kulmaan.

Savi asetetaan kerroksella 10-15 cm 10 cm kerroksella tiivistettyä hiekkaa. Jotta säätiö olisi kestävämpi, sinun on lisättävä pieni hiekkakivi hiekalle.

Asfaltti ja betonipinta

Sokean alueen yleisimpiä pinnoitteita ovat betonin päällystys. Taustalla oleva kerros vastustuskykyisille betonipäällysteisille pinnoille on tehty saviä, jonka paksuus on 10-15 cm. Jos sokea alue on rakennettu kohoaville maapeiteille, savi lisäksi hiekkaa, jonka korkeus on enintään 8 cm, hiekka on iskunvaimennin päällysteen ja talteenoton välissä.

Betonipäällysteelle tehdään myös aluskerros, jossa on laajennusliitokset, jotka estävät betonin rikkoutumisen ja halkeilun matalissa lämpötiloissa. Puiset lamellit, jotka on asennettu sokean alueen reunaan noin 3 metrin korkeudella, voivat olla muotoillut saumat. Reiki on esivoitettu bitumilla. Samaan aikaan niiden ylempi taso on sijoitettu samalle tasolle betonirakenteen kanssa.

Betoni asetetaan laitteen muodonmuutosliitosten jälkeen, päällystysnauhojen kohdistaminen. Sinun on kuitenkin raudoitettava sokea alue, sillä tämä märkä betonipinta pinnalla on sementti päällä ja sileä alas ja lastalla. Sitten päällys päällystetään märällä liinalla ja jätetään viikon päälle, pestään säännöllisesti vedellä.

Järjestelmä, joka osoittaa eristettyjen päällysteiden edut.

On myös suositeltavaa, että sokea alue, joka on rakennettu kumpuilevaan maaperään, vahvistetaan vahvistaakseen, vahvistamalla ja pidentämällä elämää. Vahvistuksessa käytetään metalliristikkoa, jossa solujen mitat ovat 10x10 cm. Ristikon asennettaessa on tarpeen muistaa laajennusliitokset: ne tulisi olla 2-2,5 metrin välein.

Asfalttibetonia käytetään joskus betonin sijasta sokea alueelle. Tehdäksesi tämän, kaivaa kaivanto ja aseta se alapuolelle kerros rikki. Riittää 15 cm: n kerroksen aikaansaamiseksi, joka on hyvin tiivistettävä. Asfalttibetoni asetetaan päälle. Tällä vaihtoehdolla on haittoja. Asfalttibetoni kuumennettaessa vapauttaa ihmisille vaarallisia aineita. Ja yksi miinus - tällaisen pinnoitteen asennus. Näistä syistä betonielementtiä käytetään useimmiten sokea alueelle.

Sokean alueen korjaus: eristetty ja vedenpitävä sokea alue

Sokea alue voidaan tehdä vedenpitäväksi. Tätä varten se sijoitetaan kaivantoon, ja hyvin levittävä kerros tiivistetään ja siihen asetetaan geotekstiilimateriaali. Sen jälkeen kaadetaan kiviä, murskattua kiveä ja 10 cm: n kerrosta olevaa saviä. Geotekstiilit suojaavat rakennetta uppoamiselta. Tällaisen talon sokean alueen laite katsotaan nopeimmaksi ja yksinkertaisimmaksi.

Latausmateriaalia ei tulisi soveltaa homogeeniseen fraktioon, vaan erikokoisiin hiukkasiin. Tämä tehdään parantamaan materiaalin tiivistämistä. Vedenpitävä kaihtovyöhyke on säännöllisesti korjattava, jos vesihöyryjen poistoa ei ole järjestetty taloon.

Viemäröintijärjestelmä sokea alue.

Eristetty sokea alue on rakennettu epävakaalle maaperälle. Eristysmateriaalin käyttö ei anna maaperän jäädyttää, mikä poistaa rakenteen rakenteen ja epätasaisen turvotuksen tuhoisat paineet. On parempi käyttää lämpöä eristävää materiaalia, joka ei absorboi kosteutta. Tämä voi olla esimerkiksi suulakepuristettu polystyreenivaahto, joka sijoitetaan sokean alueen pääkerrosten väliin.

On tärkeää, että eristemateriaalille ei ole suurta voimakkuutta. Tästä syystä on parempi käyttää betoni- tai päällystyslaattojen päällystystä lämmitetylle sokea alueelle. Laajennettu savi, kiviä, murskattua kiviä on parempi olla käyttämättä.

Sokea alue: korjaustekniikka

Sokea alue on joskus vahingoittunut, se voi aiheuttaa halkeamia ja muita vikoja. On suositeltavaa suorittaa korjaukset heti, kun vauriot on havaittu. Tätä varten sinun on ensin määritettävä vahinkojen rajat, jotka yhdistävät pienet halkeamat, virheet ja syvennykset yhteiseen vaurion tasoon.

Jos asfalttibetonipäällysteessä on vaurioita, korjata paikka on leikattava kiiloilla täydellä syvyydellä ja puhdistettava kaikki mahdolliset saastutukset. Sitten seinille ja pohjalle tulee levittää bitumien ohuita seiniä ja kaikki olisi peitettävä asfalttibetonilla tiivistämällä pinnoite manuaalisen rullan avulla. Se on käännettävä reuna-alueen puolelle korjattavaan suuntaan tasaisen pinnan saamiseksi. Asiantuntijat kuitenkin suosittelevat uuden pinnoitteen pinoamista vanhan yläpuolelle niin, että tontit ovat hyvin yhteydessä toisiinsa ja muodostavat tasaisen pinnan.

Usein vikoja, kuten halkeamia ja kuorinta, näkyvät sokean alueen betonipinnalla. Niiden poistamiseksi käytetään kumi- bitumimastuja, tiivistepastuja, hienorakeisia betoniseoksia ja muita koostumuksia. Sokean alueen korjaustöitä tehdään edellä kuvatulla tavalla, jolloin halkeamat selvitetään perusteellisesti. Sitten ne täyttävät valmisteltu korjaus ja vahingoittuneet alueet kuona, mastinen, asbesti. Voit käyttää tätä koostumusta: 60-80% bitumimastia, 10-15% murskattua kuonaa, 10-20% asbestia. Sen jälkeen, kun halkeamat on upotettu sellaiseen koostumukseen, on välttämätöntä kaataa hiekkaa päälle. Jos halkeamat ovat pieniä, ne yksinkertaisesti kaadetaan nestemäisellä sementtilaastilla.

Joskus suuri sokea alue tai koko pinta peitetään halkeilla. Jos tämä määrä on tuhoutunut, on tarpeen palauttaa betonipinta. Korjattava pinta puhdistetaan ja päällystetään pohjamaalilla. Sitten uuniin betonialustaan ​​asetetaan märkä tarp tai muovikelmu, jotta se ei kuivu.

Kaikki korjaustyöt sokea alue on paras tehdä keväällä tai syksyllä (jos kesällä, sitten aamulla), kun saumat ja halkeamat ovat parhaiten paljastuneet.

Sokean alueen rakentaminen on paras tapa varmistaa pinnan kuivatus rakennuksista ja niiden perustuksista, jotta voidaan suojata mahdollisilta vaurioilta, jotka aiheutuvat veden vaikutuksesta talon rakenteeseen.