Betonirakenteiden purkaminen Voronezhissa

Useimmissa tapauksissa vaurioituneet tai kuluneet betonituotteet ovat halvempia korjaamaan kuin korvaamaan ne. Betonirakenteiden korjaamiseksi on kuitenkin saatava aikaan laadullinen tulos, mutta sen toteutusta on kunnioitettava. Artikkamme esitellä sinut siihen.

Betonirakenteiden korjaus

Konkreettisen tuhoutumisen syyt

Ominaisuuksien heikentyminen ja tämän materiaalin eheyden rikkominen voi tapahtua useista syistä. Ne on esitetty taulukkomuodossa.

Vihje! Korkealaatuisen korjauksen suorittaminen vaatii perusteellisen alustavan analyysin vahingoittuneista elementeistä. Se voi tarjota betonirakenteiden tarkastelun. Erityisesti sitä voidaan käyttää kartoituksen syvyyden, betonin laajenemisen asteen ja sen syyn määrittämiseen.

Yleinen menettely betonituotteiden korjaamiseksi

Pinnan esikäsittely

Käytössä on neljä tapaa, joilla voit valmistaa betonipinnan korjaustöihin:

 • mekaaninen - siihen kuuluu erilaisia ​​työkaluja, kuten perforator, jackhammer, hiomakone. voidaan käyttää myös muita laitteita, kuten hiekka- ja räjäytysyksiköitä;
 • lämpö - sellaisten polttimien käyttö, jotka käyttävät propaania tai happea asetyleenin kanssa. Tässä tapauksessa materiaali on lämmitettävä enintään 90 asteen lämpötilaan;
 • kemiallinen - pintakäsittely fosforihapolla tai suolahapolla;
 • hydraulinen - vesisuihkuasennusten käyttö, paineen syntyminen 120 ilmakehästä tai yli.

Näiden menetelmien lisäksi myös sekamuotoiset käsittelyvaihtoehdot ovat mahdollisia. Ne ovat edellä mainittujen kahden menetelmän yhdistelmä. Seuraavassa taulukossa kerrotaan lisää näistä prosesseista.

Tarkastele yksityiskohtaisesti mekaanista pintakäsittelyä. Se toteutetaan seuraavasti:

 1. Timanttityökaluilla, jotka sijaitsevat korjaamon kohteena olevan alueen kehällä, leikkaukset tehdään 10 millimetrin tai enemmän syvyydellä. Samaan aikaan syntyvä ääriviiva ei saa sisältää teräviä kulmia, muuten on vaikeata jatkaa työskentelyä;
 1. Perforater tai jackhammer poistaa vahingoittuneen betonin merkittystä alueesta;

Kuvaustyössä

 1. korjattava pinta on karhennettu - tämä tehdään käyttäen rei'intä, jossa on suutina hammastetun terä tai vesihiekkapuhalluslaitteisto. Suurten ulkonemien ja syvennysten saaminen 5 millimetrin syvyyteen riittää.

Suuttimet perforatorille: ensimmäinen vasemmalta on hammastettu terä

Vihje! Työn aikana venttiilejä ei saa vaurioittaa timanttilevyjä tai altistusta sähkömyllylle tai perforaattorille. Kaikki tämä johtaa väistämättä rakenteellisen lujuuden vähenemiseen. Tämän välttämiseksi tulisi käyttää paikanninta, joka auttaa määrittämään raudoituksen sijainnin rakenteen paksuudessa.

Löytölaitteen käyttäminen vahvistamisen löytämiseksi

Rebar-puhdistus

Seuraava työvaihe on vahvistuspalkkien puhdistus. Se tehdään käsin harjalla tai hiekkapuhalluksella.

Terästangot voivat altistua kokonaan tai osittain. Se riippuu niiden kunnosta ja erityistilanteesta. Jos kyseessä on täydellinen altistuminen, niin metallin ja betonin välissä on oltava vähintään 2 cm: n rako. Jos halkaisija on vähintään 5 mm, tämä etäisyys voidaan pienentää 1 senttimetriin.

SNiP "Betoni- ja betoniteräsrakenteet" numerolla 52-01-2003 määrätään, että raken- nuskohteen vahvistamiseen voidaan tarvittaessa kiinnittää muita teräselementtejä. Kun asennat uusia sauvoja niiden ja vanhan lujituksen välillä, tietty etäisyys on säilytettävä. Se on vähintään 2 senttimetriä halkaisijaltaan 6 millimetriä ja vähintään 1 senttimetriä pienemmän paksuuden vahvistamiseksi.

Betonin puhdistaminen pölystä ja pinnan kostuttaminen

Ennen korjausliuoksen levittämistä käsitelty pinta on puhdistettava pölyltä ja kyllästettävä vedellä. Puhdistus tehdään ensin harjoilla ja sitten kompressorilla, joka tuottaa voimakkaan ilmavirran.

Kosteus suoritetaan harjalla tai vesisuihkulla. Tätä laitetta käytetään aikaisintaan puoli tuntia ennen kuin rakenteiden betonointi alkaa. Kostutus suoritetaan, kunnes materiaalin pinta on täysin kyllästynyt vedellä. Ylimääräinen kosteus poistetaan syöttämällä paineilmaa kompressorista tai tavanomaisesta vaahtopesusta.

Muottien asennus

Jos korjaustöiden aikana on tarkoitus käyttää irtotavarasekoituksia, niiden asentamisen jälkeen on välttämätöntä luoda muottirakenteita Se on valmistettu vedenpitävästä ja kestävästä materiaalista ja se on kiinnitetty siten, että se kestää valetun liuoksen paineen.

Muotti on tiivistettävä.

Tämä toteutetaan seuraavilla tavoilla:

 1. polystyreeni-vaahdon tai muiden erikoismateriaalien käyttö;
 2. upotus muottipaikoilla korjauslaastilla.

Vihje! Älä käytä kangasta tiivistystä varten. Muussa tapauksessa koostumuksen kaatamisen ja kovettumisen jälkeen syntyy vakavia vaikeuksia sen erottamiseksi.

Ennen seoksen kaatamista, muottirakenne on välttämättä vedellä veteen. Tämä on välttämätöntä, jotta liuoksen kaatamisen jälkeen se ei absorboi vettä siitä eikä siten aiheuta nesteen kuivumista.

Betonin sekoittaminen

Betonirakenteiden kunnostukseen käytettiin erityisiä korjausseoksia, jotka myydtiin kuivassa muodossa. Niiden hinta voi olla erilainen - valmistajalta, seoksen tilavuudesta ja muista tekijöistä riippuen. Nämä formulaatiot on valmistettava noudattaen niitä annettujen ohjeiden ohjeita.

Tällaisten liuosten sekoittamiseen käytetään rakennusmekoitinta tai betonisekoitinta. Sekoitin on porakone, jossa on spiraalin muotoinen suutin. Sitä käytetään luomaan pieniä määriä seosta.

Käytettävän liuoksen merkittävän massan valmistukseen käytettiin betonisekoitinta.

Tämä tehdään seuraavasti:

 1. Tarvittava määrä vettä kaadetaan säiliöön;
 2. Pussin sisältö korjausseoksella kaadetaan sekoittimeen yhdellä nopealla liikkeellä;
 3. Kolme tai neljä minuuttia tuotti sekoittaen liuosta muoviosaan asti. Jos koostumus osoittautui liian paksuiseksi, voit lisätä siihen vähän vettä ja sekoita vielä pari minuuttia.

Vihje! Laadukkaan muotoilun pitäisi luoda seoksen määrä, joka voidaan asettaa enintään 45 minuutin ajan. Lisää vettä seokseen, joka on jo alkanut tarttua, ei voi, koska se johtaa laadun heikentymiseen.

Betonimassan asettaminen

Seuraava työvaihe, joka kertoo betonirakenteiden korjausohjeistamme - on konkreettinen ratkaisu.

Se voidaan valmistaa lämpötiloissa +5 - +35 ° C. Tämän prosessin aikana valmistettu seos kaadetaan muottiin jatkuvatoimisessa virtauksessa.

Koostumus tehdään kahdella tavalla:

 • manuaalinen - kauhat ja kärryt;
 • mekaaninen - sekoittamalla ja pumppaamalla.

Mekaaninen asennus

Täyttö täyttyy vain yhdeltä puolelta - tämä auttaa estämään ilmataskujen muodostumisen. Samaan tarkoitukseen koko prosessin ajan on välttämätöntä varmistaa, että seos täyttää täysin muotin tilan.

Rakennettu rakenne tasoitetaan rakeilla tai säännellä. Tarvittaessa se tasoitetaan.

Käytä laastia, jonka paksuus on alle 3 senttimetriä, käytä luukkua. Tietenkin seoksessa pitäisi olla muovinen luonne.

Lopulliselle viimeistelylle käytetään sieniraastin, jonka avulla saatu pinta on huolellisesti tasoitettu. Tällainen prosessointi olisi aloitettava, kun sormet koskettavat seosta, ne eivät uppoa, vaan jättävät vain pienen merkin. Betonirakenteiden purku tehdään päivän kuluessa korjausratkaisun kaatamisesta.

Hoito tuoreesta sekoituksesta

Tulva koostumus tarvitsee huolta. Sen pitäisi alkaa välittömästi betonitointiprosessin jälkeen. Tämän työn tarkoituksena on suojata luodun pinnan kosteuden menetystä sen haihtumisesta johtuen. Hoidon kesto voi vaihdella lämpötilan ja kosteuden mukaan:

 • 24 tuntia - jos ilman lämpötila ei ylitä +20 astetta ja kosteus on korkea;
 • 48 tuntia - jos ilman lämpötila ylittää +20 astetta, matala kosteus on läsnä ja tuulet ovat.

Erityisen tärkeää on hoitotoimenpiteiden noudattaminen ensimmäisten 24 tunnin kuluessa liuoksen kaatamisesta. Jos tällä hetkellä niitä ei ole toteutettu, betonissa saattaa esiintyä mikrokreitä.

Voit estää tämän ilmiön käyttämisen jollakin seuraavista tavoista:

 • pinnan säännöllinen kostutus vedellä;
 • märkälaippa;
 • kaataa vettä;
 • rakenteen käsittely erityisellä kalvon muodostavalla koostumuksella. Esimerkiksi se voi olla MASTERCURE 114.

johtopäätös

Betonituotteet tuhoutuvat erilaisten negatiivisten ulkoisten tekijöiden vaikutuksesta. Materiaalin tuhoutumisen erityinen syy ja sen vaikutuksen aste auttavat erityistarkastuksessa. Sen tulokset ovat hyödyllisiä lisätyissä korjauksissa.

Niiden sekvenssiä kuvataan yllä. Lisätietoja on tämän artikkelin videossa.

Betonin korjaus ja korjaus

Sementtisideaineen betonin tärkeimmät ominaisuudet ovat puristuslujuus, mekaanisten, kemiallisten, lämpötilojen vaikutukset, kestävyys. Ne mahdollistavat laajalti käytön teollisessa, siviili-, hydrauli- ja tierakenteessa. Agressiivisten ulkoisten tekijöiden vaikutuksesta rakenteiden pinnan eheys saattaa tapahtua halkeamien esiintymisen vuoksi. Niiden syveneminen ja avautuminen johtavat vaarallisiin ilmiöihin - muodonmuutoksia, raudoituksen korroosion, rakenteen osittaisen tai täydellisen tuhoutumisen. Betonin oikea-aikainen laadukas korjaus auttaa välttä- mään uusia tuhoja ja pidentämään elämää.

Vian syyt

Betoni- ja betoniteräsrakenteiden valmistusta normalisoi yhteisyritykset 27.13330.2017 ja 63.13330.2012. Ne sisältävät perusedellytyksiä elementtien laskemiseen ja tuottamiseen, monoliitti- tai asennustöiden suorittamiseen.

Rakennustyömaalla tapahtuvan tekniikan noudattamatta jättäminen aiheuttaa betonielementin väärin valittua koostumusta, joka ei ole laskettu kuormien ja rakenteiden työskentelyolosuhteiden laskemisessa:

 • rakenteiden geometristen muotojen ja osien muutokset;
 • pinnoitteiden hävittäminen;
 • materiaalikorroosio;
 • halkeamia, vikoja;
 • muodonmuutokset, taipumat;
 • tarttumisvaurio, katkokset, raudoituksen korroosio.

Tyypillinen hävitysmerkki on halkeamia. Näiden tapahtumien syiden ja paljastumisasteiden määrittämisen avulla voit valita oikean menetelmän ja palauttaa betonirakenteen, pidentää käyttöikää.

Betonin tuhoamiseen liittyy:

 • kutistuminen, lämpötila, tekniset halkeamat, jotka ilmestyivät ennen käyttöä epäasianmukaisen tuotannon, kuljetuksen, elementtien asentamisen tai monoliitin kaatamisen seurauksena;
 • murtumien aiheuttamat halkeamat, lämpötilan vaikutusten epäasianmukainen asennus, epätasaiset saostuminen tai maaperän liimaus, kaivaminen pohjarakenteiden lähellä, dynaamiset värähtelykuormat ylittävät laskennallisen kantavuuden ylärakenteissa.

Halkeamat voivat olla pituussuuntaisia ​​ja poikittaisia ​​riippuen vahingoittumiskuorman luonteesta.

Pintavirheet johtuvat seuraavista:

 • kemiallinen korroosio, jossa betonipartikkelien vuorovaikutus aggressiivisten aineiden kanssa tapahtuu ilman elektrolyyttejä, ei liity sähkövirtauksiin;
 • sähkökemiallinen korroosio suolojen ja emästen liuosten läsnäollessa sähkövirran esiintymisen kanssa.

Tyypit vaurioita betonissa

Rakennustekniikan noudattamatta jättäminen aiheuttaa virheitä:

 • betonipuikot, ulkonemat, jotka johtuvat laatoituksen laittomasta asennuksesta;
 • kuoret, ontelot johtuen liian kovasta seoksesta, riittämätön tiivistys, suuri tekninen tauko, jonka aikana taustalla oleva kerros on jo takavarikoinut;
 • murskat, jotka johtuvat juuri asetetun liuoksen virheellisestä huollosta;
 • epämuodostumat, muodonmuutokset, jotka on saatu kuljetuksen, asennuksen, tukkeutumisen aikana rakennuksen aikana, uudelleenlastaus.

Vääristymät, jotka eivät aiheuta vakavaa uhkaa ja jotka poistetaan betonirakenteiden ylläpidossa:

 • pintamurtumia, nieluja, kuoppia, pinnoitteiden vaurioita, jotka eivät vähennä kantokykyä;
 • aukot, joissa on raudoituksen, syvän ja pintakorroosion altistuminen, jossa rakenteiden kestävyys vähenee.

Kiireellinen tarve ryhtyä toimiin vaatii tukirakenteiden vaurioitumista, johon liittyy vino- tai vaakasuuntaisten halkeamien muodostuminen, levyjen risteyksessä olevat virheet, kuormitusalueilla olevat tyhjät tilat. Betonipintojen korjaamiseen vaaditaan yksilöllinen projekti ja erikoisteknologia.

Korjaustekniikka

Ennen betonirakenteen palauttamista pintakäsittely suoritetaan:

 • lian, pölyn, öljyjen, vanhojen irrotettujen betonien poisto;
 • paljaiden vahvistusrouheiden purkaminen;
 • halkeamien leikkaus vähintään 15 mm syvällä ja 5 mm leveällä;
 • lisävahvistusta tarvittaessa.

Betonin korjaus ja suojaus suoritetaan ruiskuttamalla, injektoimalla tai juoksuttamalla myöhemmin hydrofobisoimalla tai tiivistämällä.

injektio

Syvät halkeamat, sirut, tyhjät tilat täytetään paineistetuilla erityisillä seoksilla, jotka perustuvat polymeereihin, epoksi- tai polyuretaanihartseihin ja veteen.

Betonin kunnostus alkaa ilmanpuhdistamalla vaurioitunutta pintaa. Halkeamien reunat käsitellään asetonilla. Vahvan tarttumisen aikaansaamiseksi perusmateriaaleilla tulisi olla alhainen viskositeetti, juoksevuus, vesitiiviys, UV-kemialliset yhdisteet. Tärkein vaatimus on adheesio betonilaastin komponentteihin, vähäinen kutistuminen kovettumisen aikana.

Kuilu syötetään asennettujen pakkaajien kautta erityisellä korjauspumpulla. Tällöin reiät peitetään suojaavalla kalvolla. Pumppaamisen jälkeen pakkaajat poistetaan, pinta puhdistetaan.

Lähes 60% korjaustöistä suoritetaan ruiskutusmenetelmän betonin säröjen korjaamisen seurauksena.

grout

Tätä betonin korjaustekniikkaa käytetään, kun halkeamat avautuvat yli 2 mm ja vahvuus on jopa 5 mm. Tehokkaimmat injektointitoksotrooppiset koostumukset, jotka sisältävät lujittavaa kuitua, kun pystysuorat ja vaakasuorat pinnat palautetaan pienillä virheillä.

Ratkaisuilla on tahmea sakeus. Ominaisuudet ovat erittäin kestävät ja kestävät. Käytä Portland-sementtiä sisältäviä seoksia polymeeritäyteaineella. Maalin ja kovettumisen jälkeen pinta pinnoitetaan tiivistysyhdisteellä.

ampuminen

Menetelmä koostuu samasta koostumuksesta kuin perusmateriaalin heittämisestä korjattavassa pinnassa. On "märkä" ja "kuiva" juoksutus.

Ensimmäisessä tapauksessa liuos valmistetaan etukäteen ja jaetaan asentamalla paineilmaa. Toinen tekniikka käsittää aineosien sekoittamisen veden kanssa suoraan aseman suuttimen poistumiseen. Suihkutetun betonin paksuus on korkeintaan 15 cm. Esikäsittely pohjustimen kanssa ei ole tarpeen. Menetelmä on erittäin tuottava, joten voit korjata suuren alueen lyhyessä ajassa. Kovettumisen jälkeen vedeneristys tehdään.

Betonin korjaus ja korjaus

Sekä vanhoissa talouksissa että uusissa rakennuksissa tarvitaan usein betonin korjausta. Halkeamat siinä voi näkyä johtuen valutustekniikan, ja joskus vanhuuden, noudattamatta jättämisestä. Lähes kaikki betoni- ja betoniteräsrakenteet kutistuvat ja kutistuvat kuivana, ja tällainen betonin omaava ominaisuus alhaisella vetolujuudella edesauttaa vikoja.

Betonien halkeamat johtuvat kaatumissääntöjen noudattamatta jättämisestä ja joskus vanhuudesta.

Lisäksi betonirakenteet näkyvät:

 • aineen mekaanisista vaurioista (onnettomuudet, liialliset kuormat, tärinä, seisminen toiminta, veden kuluminen);
 • kemiallisten vahinkojen vuoksi (altistuminen emäksille, suoloille ja happoille);
 • johtuen fysikaalisista prosesseista (nestevuoto, lämpötilan muutokset, eroosio);
 • hiiltymisen, suolapitoisuuden, kosteuden tai hiilidioksidin aiheuttaman lujituksen korroosio.

Riippumatta vahingon luonteesta, he joutuvat välittömään poistamiseen, koska toimivat betonin pinnan tuhoutumisen lähteenä. Sinun ei pitäisi epätoivoa, kaikki työ voidaan tehdä käsin.

Korjausyhdisteet betonille ja niiden käyttöön

Ennen työn aloittamista sinun on tarkasteltava vaurioita silmällä pitäen ja valittava oikea korjausmenetelmä ja valittava tarvittavat osat. Betonin korjaussekoitteet on valittava ottaen huomioon betonirakenteiden käyttöolosuhteet (sääolosuhteet, usein altistuminen kemikaaleille ja pesuainekoostumuksille, lämpötilaolosuhteet). Asiantuntijat suosittelevat korjaamaan betonipintoja kotimaisen valmistajan seoksilla, koska niiden koostumus on kehitetty ottaen huomioon maamme sää- ja ilmasto-olosuhteet.

Yleensä ennen korjauskoostumuksen levittämistä vaaditaan märkä pinta hyvin.

Korjausseosten laatu ja kustannukset riippuvat sellaisten ominaisuuksien läsnäolosta, jotka ovat ominaisuuksiltaan nopea paksuuntuminen, korkea tarttuvuus (kyky kiinnittyä tiukasti pinnalle) ja tiksotropiat (sellaisen koostumuksen viskositeetin kasvu, jolla ei ole mekaanista rasitusta).

Korkealaatuiset korjaussekoitukset betonista koostuvat polymeerikuiduista ja hienojakoisista aggregaateista, jotka voivat lisätä valukerroksen paksuutta 100 mm: iin, vähentää kulutusta jopa 10 prosentilla ja estää lisäpoistoa. Niillä on korroosionkestävyys lujuutta, vastustuskykyä suolojen ja sulfaattien aggressiivisiin vaikutuksiin.

Kaikki betonin korjaamiseen tarkoitetut koostumukset on perinteisesti jaettu kahteen pääryhmään: neste (valettu), käytetään vaakasuoralle betonipäällysteelle ja tiksotrooppinen, sopii pystysuuntaisiin betoniseiniin ja -rakenteisiin, kattopinnoille ilman muottia.

Käsittelemättömillä betoniseoksilla on mielenkiintoinen ominaisuus - ne ovat täysin vesitiiviitä johtuen tehtaalla lisätyistä lisäaineista. Tällä tavalla kaadettu monoliittirakenne ei toimi 20-25 vuotta, mutta vähintään 50.

Betoniseinien korjausrakenteiden korjausjärjestelmä.

Se ei reagoi kosteuteen ja nesteeseen, ja sillä on lisäksi jonkin verran joustavuutta ja fyysistä vastustuskykyä mekaaniseen rasitukseen. Kutistumattomat betoniseokset ovat erilaisia. Jotkut on tarkoitettu rakentamiseen, toiset - periaatteessa korjaustöihin. Sovellettaessa ne tarttuvat täydellisesti ja kovettumisen jälkeen ne eivät poikkea alkuperäisestä pinnasta. On huomattava, että suuren alueen (yli 5 m²) betonikorvaus on tehtävä vahvistamisen avulla, mikä myös vahvistaa rakennetta. Vahvistusverkko on tarpeen kiinnittää vain tukipuihin, muuten työn tulos voi olla odottamaton.

Merkittäviä kuormituksia aiheuttavilla betonirakenteilla voi olla puutteellisesti vahva pinta (tasoitteet, lattialaatat ja muut monoliittiset rakenteet). Niitä voidaan vahvistaa syvälle läpäisevällä pohjamaalilla. Korjausvaiheessa voidaan havaita paljaita raudoituksia, joita on käsiteltävä korroosionestoaineella. Betonin restaurointi erityisen kriittisillä alueilla on suoritettava käyttämällä erityisiä sekoitteita, jotka sisältävät kuituja sisältäviä erikoisseoksia, jotka parantavat koostumuksen vahvistusominaisuuksia.

Kuinka tehdä sävellyksen betonin korjaamiseksi?

Pienellä vahingoittumisalueella voit tehdä konkreettisia korjaustoimenpiteitä omin käsin. Se sisältää:

Scheme-täyteaineita betoniseoksille.

 1. Sementtiä.
 2. Kvartsihiekka.
 3. Pieni sora.
 4. Kalkkikivi.
 5. Polypropeenikuitu.
 6. Kompleksiset modifioivat lisäaineet, joiden koostumus riippuu vanhan betonin ominaisuuksista ja käyttöolosuhteista. Se voi olla reologisten ominaisuuksien, säätö- ja kovetusprosessien, erityistarkoituksia (pakkasenkestävyys, kosteuden kestävyys, lämmönkestävyys), polyfunktionaalinen toiminta.
 7. Vesi.

Yksinkertaisimmassa versiossa sementti: hiekka: sora: vesi otetaan 1: 2: 3: 0,8 (jos sekoitat vettä manuaalisesti, tarvitset enemmän).

On suositeltavaa käyttää taulukko-osan suhteita (kuvio 1), koska korkeamman tai matalamman betonin saamiseksi kaikkien osien suhde on muutettava. Modifioivia lisäaineita annostellaan pakkauksessa ja tavallisesti ei ylitä 1% sementtiluvusta.

Kuva 1. Taulukko komponenttien suhteista betonin korjaamiseen.

Kaikkien kuivien ainesosien on oltava sekoitettuja. Sen jälkeen kaada tarvittava määrä puhdasta vettä tyhjään astiaan ja lisää siihen vapaasti virtaava koostumus sekoittaen jatkuvasti seosta. Homogeenisen massan muodostamiseksi on toivottavaa käyttää perforaattoria sekoittimen suuttimella. Jos betonin korjaus tehdään kuumalla säällä alhaisella ilman kosteudella, veden määrää voidaan lisätä 2-3%. Jos lämpötila on alle +5 astetta, liuoksen valmistamiseksi käytetään veden lämpötilaa 30-40 astetta.

Sekoitetaan kuiva seos vedellä vähintään 4 minuutin ajan. Valmis liuos tulee kuluttaa tunnin kuluessa.

Säätiön valmistelu

Betonin kunnostuksen pitäisi alkaa laadukkaasta perusvalmisteesta. Aluksi on välttämätöntä poistaa pöly, lika, vanhan maalauksen jäänteet jne. Pinnalta. Vahingoittunut betonikerros on hävitettävä ja poistettava kokonaan. Paikan on oltava kokonaan rasvattomaksi, öljysaasteet on poistettava liuottimella. Ulkopuolisen raudoituksen ei tulisi olla korroosiota.

Betonirakenteiden korjausprosessi.

Jos betonirakenteiden korjaus suoritetaan yli nollan lämpötilassa, pinta kostutetaan perusteellisesti märällä liinalla. Voit käyttää suihkutusyksikköä. Kylmällä ilmalla ei ole välttämätöntä kostuttaa pintaa, ja lumi ja jää on poistettava polttimella.

Seuraavaksi kostutetulla pinnalla on oltava pohja liuoksella, jolla on suuri liima-ainepitoisuus. Lietkerroksen paksuus on 1-3 mm. Erityisen huolellisesti sinun täytyy rasvaa alukkeiden halkeamia ja uria ja käsitellä paljaita vahvikkeita. Tämä ei ainoastaan ​​paranna tarttuvuutta vaan myös lisää korroosiosuojausta. Kylmällä säällä pintaa ei tarvitse pinnoittaa.

Kuinka käyttää korjausratkaisua?

Korjauslaasti tulee levittää pinnalle ennen kuin pohjamaali kuivuu. Ensin sinun on täytettävä halkeamat. Korjauslaastin pääkerros levitetään odottamatta laastin asetettavaksi kokonaan halkeamiin.
Betonin käsin korjaaminen on parempaa seuraavassa järjestyksessä:

Saumojen korjausmenetelmä.

 1. Ensiksi levitetään ohut kerros koostumuksesta pienellä spatolla koko korjausalueella, mukaan lukien paljaat vahvikkeet, halkeamat ja halkeamat.
 2. Tämän jälkeen pääkerros levitetään välittömästi paksuuteen, joka on enintään 40 mm. On kätevää tehdä suorakaiteen muotoinen ruote, jossa on kahva, joka sijaitsee suunnilleen keskellä. Jokainen liuoksen osa painetaan pintaan ja sitten hierotaan nopeasti keskeltä reunoihin.

Liuos alkaa kovettua 20-40 minuutin kuluttua levittämisestä. Tässä vaiheessa pinnan on tasoitettava uimalla. Jos pinta on muotoiltava (esimerkiksi kulman muodostamiseksi), se on tehtävä samanaikaisesti. Jos betonireittejä korjataan, jotta ne ovat houkuttelevia ja vähennetään liukastumista, pienikiviä voidaan upottaa ylemmässä kerroksessa. Joissakin tapauksissa voit viimeistellä raidat hankaamalla tai rullalla raskasmetalliputkea niiden läpi.

Palautetun pinnoitteen hoito

Jos korjaukset suoritettiin lämpimällä säällä, kunnostettu alue on kostutettava ja peitettävä sitten kalvolla tai märällä, tiheällä liinalla. Voit käyttää erityistä kalvon muodostavaa koostumusta. Korjatun pinnan kostuttaminen lisää lujuutta, jäätymisvastusta, vesitiiviyttä ja estää myös betonin myöhempää halkeilua.

Höyryssä sinun on vältettävä korjatun pinnoitteen kosteuden ja lämmön nopea menetystä. Pinta ei ole tarpeen kostuttaa, on tarpeen peittää se kosteudenkestävällä materiaalilla ja laittaa lämpöeristysmateriaali tai rätit päälle.

Betoni- ja rakennustekniikka - apua.

Apua tekniikan harjoittamiseen. Kuinka tehdä laadukkaita ja halpoja betoni- ja rakennusmateriaaleja?

Betonin korjaus - kuinka korjata vikoja

"Teoria ilman käytäntöä on kuollut, ja käytäntö ilman teoriaa on sokea", totta aforismi, yritämme yhdistää nämä kaksi "inkarnaatiota" tässä artikkelissa.

Tänään keskustelemme teidän kanssa konkreettisen korjauksen aiheesta eli siitä, kuinka korjata mahdollisimman vähän kustannuksia, ennen sallittuja virheitä ja estää betonin tuhoutuminen, jatkaa sarjaa "Concrete Work".

Hän on seuraavassa sarjassa, kolme ensimmäistä julkaistiin aiemmin, haluan muistuttaa teitä siitä, mitä heitä kutsuttiin:

1 Betonin sekoittaminen - ohjelman mukaisen betoniseoksen valinta.

2 Betonipolku - miten konkreettista työtä tehdään.

3 Betonin hoito - kuinka kunnolla hoidetaan tuoretta betonia.

4 Betonin korjaus - virheiden korjaaminen. Tämä on artikkelissa, jota luet.

Kirjoitan tämän sarjan artikkeleita kollegoideni ja sivustoni vierailijoiden lukuisten pyyntöjen mukaisesti. Sanon suoraan, että kirjoitan hyvin pitkään ja vaikeaksi, koska on mahdotonta ymmärtää valta-arvoa, varsinkin kun otetaan huomioon sivun rajoitettu muoto ja jopa monimutkainen kirjoittaminen on vielä vaikeampaa. No, mitä on tehty, tehdään, ja sinä olet tuomari.

Haluan varoittaa teille vielä kerran, että tämä sarja ei ole super-ammattilaisille, vaan pikemminkin "ydinosaamiselle", jotka eivät ole varsin hienostuneita konkreettisen tieteen alalla, ja yritin antaa yhdelle paikalle täydellisen kuvan tärkeimmistä teknologisista prosesseista alusta loppuun.

Ennen kuin kirjoitin tämän artikkelisarjan, kävin luonnollisesti verkkoon ja katsoin, mitä he olivat kirjoittaneet edellä mainituista pyynnöistä ja löytäneet kymmeniä tuhansia julkaisuja, on melko hyviä (heitä on vähän), puhtaasti mainoksia (useimmat niistä) ja loput vain kopioidaan toisilleen. muita esineitä ja ehdottomasti ei erityisiä. Ja luonnollisesti minun oli ilmaistava mielipiteeni tästä asiasta.

Niinpä vikoja ja vikoja betonirakenteissa ja niiden tyypeistä kaikkein "vaarattomista" merkittävimmistä, jotka uhkaavat rakenteen eheyttä. Kaikki alkaa ensimmäisestä vaiheesta: a) betoniseoksen valmistelu; b) betonin asettaminen; c) Betonin huolto ja jos se tapahtuu rikkomusten, betonien tai muiden vikojen särkyessä, on välttämätöntä korjata betonia niin, että se ei tapahdu myöhemmin konkreettinen erittely, harkitsemme vielä, mitkä ovat betonirakenteiden puutteet ja puutteet:

Kun olet lopettanut rakenteiden rakenteen ja irrotetun muottien purkamisen tiettynä ajanjaksona, sinun on tehtävä silmämääräinen tarkastus avoimista pinnoista yhdessä laboratorion edustajan kanssa, otettava vasara ja napauta betonipinta, kun kuurojen ääni kuuluu, sinun on tarkistettava "epäilyttävät" paikat ultraäänellä tai muulla häiriönilmaisimella. rakennustyön laboratorion edustajan kanssa.

Lisätietoja kyselyn suorittamisesta voi ladata tämän tiedoston METODOLOGISET OHJEET TUOTANTOTARVIKKEIDEN JA RAKENTEIDEN RAKENTAMISEN RAKENNEJÄRJESTELMISTÄ. On olemassa kirjaimellisesti vaiheittaiset ohjeet esineiden tutkimiseen ja ennen kaikkea asiakirjan dokumentoimiseksi.

Haluan myös suositella sinua ladata ja lukea ainutlaatuista kirjaa konkreettisista vikoista ja keinoista poistaa ne - I.A.Fizdel-Defects betonista ja menetelmiä niiden poistamiseksi rakenteista ja rakenteista, voit ladata tämän linkin (linkki avattu uudessa välilehdessä). Vaikka kirja on kirjoitettu viime vuosisadan 70-luvulla, se on silti ajankohtainen, koska tämän ajan kuluessa virheet eivät ole muuttuneet, kirja on kirjoitettu yksinkertaisesti ja helposti.

Yleensä betoni-virheet tavanomaisesti jakautuvat kahteen suureen ryhmään: ensimmäiseen ryhmään kuuluu sellaisia ​​"pieniä vikoja", jotka eivät vaikuta rakenteiden lujuusominaisuuksiin eivätkä vaikuta niiden kantavuuteen eivätkä vaadi erityisten toimenpiteiden kehittämistä, eliminoitu yksinkertaisesti ilman paljon työvoimaa ja materiaalisia resursseja. Täällä olemme nyt kanssasi ja harkitsemme:

1 Tavalliset epäsäännöllisyydet betonipinnalle, tällaista vikaa kutsutaan myös betonin "sora" -pinnaksi, mikä ilmenee huonon muotojen vuoksi, kun sitä tehdään konkreettista työtä, poistua raunioiden pintojen ulkopuolelta. Tämä on yleisin avioliitto, se vähentää sisätilojen ja ulkoasun laatua.

Tämän tyyppinen vika eliminoituu seuraavasti, ensin puhdistetaan metallisella harjalla, huuhdellaan sitten vesisuihkulla ja sitten yksinkertaisesti "kosmeettisella" korjauksella, joka on päällystetty tavanomaisen koostumuksen tavanomaisella sementtilaastilla.

2 Betonin pinnalle muodostuu luolastoja ja huokosia, jotka johtuvat betonin tai laastin ilmakuplien muodostumisesta, muotovirheistä, "sementtihyytelö" -rakenteen pinnasta ulospääsyn yhteydessä liiallisen värähtelyn tai päinvastoin betoniseoksen riittämättömän tiivistymisen vuoksi, kaikki tämä on mahdollista betonisovitus on tehty rikkomuksista. Tämä avioliitto poistuu samalla tavoin kuin edellisessä tapauksessa.

3 Betoniin pienet ontelot, ns. "Puutteet", riittämätön suojaava kerros, raudoituksen altistuminen, jotka aiheuttavat ruosteen paikkoja betonipinnalla ja tiputuvat julkisivuihin; erilaiset mekaaniset vauriot rakenteiden valmistuksesta, kuljetuksesta tai asennuksesta.

4 Pintavedet - tällainen vika löytyy valitettavasti melko usein. Nesteiden esiintyminen johtuu pääasiassa koko syklitekniikan loukkauksista: a) betoniseoksen virheellinen valmistelu b) kerrostuminen pitkäaikaisen kuljetuksen aikana c) betoni pakattiin ja puristettiin rikkomuksilla d) rakenne tyydytettiin suurella määrällä raudoitusta, eikä sitä otettu huomioon betonin levittämisen yhteydessä ja sen tiiviste.

Pienet lavuaalit irrotetaan irrallisesta betonista taltalla ja metallisella harjalla, pestään vedellä ja suljetaan tavallisella sementtilaastilla, joka on "hammered", tiivistämällä tai tiivistämällä kovaa laasti.

5 Käsittelemättömiä työsaumoja ja pilkkoutumista muodostetaan tavallisesti usein, kun betonia asetetaan monoliitti- siksi raudoitetuiksi betonirakenteiksi. Ne on poistettava tuoreesta betonista heti, kun ne on irrotettu.

6 betonin betonista, ne muodostuvat tavallisesti mekaanisista vaurioista betonin poistamisen aikana, joka ei ole vielä "takavarikoitu", raudoitettujen betonirakenteiden kuljetus, niiden varastointi ja asennus. Sirut voidaan myös muodostaa teollisuusrakennusten käytön aikana, kun ne liitetään laitteiden, viestintäjärjestelmien jne. Tuotteisiin.

Kuinka korjata pelimerkkejä? On vaikea antaa yksiselitteistä vastausta, on välttämätöntä lähteä todellisuudesta, ja se on tehtävä tuoreesta betonista, jos pieni pilkkoutuminen rajoittuu yksinkertaisesti ennallistamiseen korkealaatuisen sementtilaastarin avulla ja huolellisella huollolla. Jos ruzrushil pintalohkeamien taustakerroksen ja piipitys varusteet on syventää vaurioituneen osan vahvistusrivat puhdas reuna pilkotaan määrätä muotti ja betonoidaan konkreettisia osa yhtä leima ylittävät nykyiset ja varmistaa asianmukaisen hoidon "parantunut" -osa.

Tämä koskee vain "pieniä" vikoja, joita haluan varoittaa heti, kaikki tämä on tehtävä heti rungon poistamisen jälkeen. Ensinnäkin on helpompi poistaa kaikki epäsäännöllisyydet ja "vuorovedet" betonilla, kunnes se "tarttuu" ja on helpompi täyttää ei syväkuoret kun on vielä mahdollista, että nämä "sinetit" liitetään monoliittiseen "vanhaan" betoniin.

Tekstin alla voit ladata tarkempia tietoja betonin korjaamisesta rakenteissa.

Kääntäkäämme toiseen vikaluokkaan, kutsuisin niitä "merkittäviksi", jotka voivat jo vaikuttaa betonirakenteiden lujuuteen ja lujuuteen. Syvälle ja kuoren läpi, tyhjiin, halkeamiin, rakenteellisiin poikkeamiin suunnittelumittauksista ja muista vastaavista vioista on syytä ottaa huomioon tässä ryhmässä. Tämä avioliitto poistuu rakenteen erityisen perusteellisen tarkastuksen jälkeen (yllä oleva linkki yksityiskohtaisten ohjeiden lataamiseen, miten se tehdään), ja se on pakollista sen jälkeen, kun on sovittu keinoista poistaa vikoja suunnittelutoimiston kanssa.

Ehdotan, että ensin mainitsemme "merkittävien" vikojen tyypin, ja sitten mainitsemme yleisiä syitä niiden esiintymiselle (koska ne ovat yleisesti ottaen samankaltaisia) ja kerron sitten, miten niiden poistaminen on mahdollista, koska tällaisten vikojen tekniikka ja korjaus enimmäkseen samantyyppisiä, niitä kehittävät suunnitteluinstituutit ja ne on merkitty asiaankuuluvissa sääntelyasiakirjoissa, mutta kerron tästä yksinkertaisesti ja helposti saatavilla. Sovittu? joten:

1 Syvä ja kuori on jo vakavampi vika ja ne ovat valitettavasti usein tai yksittäisiä kuoria, mutta niiden koko "perhe" sijaitsee lähellä. Nämä betonirakenteet muodostuvat huonosti konsolidoiduiksi raunioksi tai hiekaksi, ne erotetaan toisistaan ​​ilman ratkaisua kosketuspisteissä.

Tällaiset kuoret voidaan muodostaa johtuen siitä, että betonista on poistettu suurta korkeutta, koska betonielementin tiivistyminen tai betonin tiukkojen jäykkyyden vuoksi pitkäaikainen kuljetus johtui siitä, että betoniseos kuorsi ja alkoi asettaa. Pääasiassa tällaiset kuoret on muodostettu paikoissa, joissa on suuri määrä vahvikkeita, vaikeasti tavoitettavissa ja epämiellyttävissä paikoissa betonin asettamiseksi ja tiivistämiseksi. Kaikki tämä on otettava huomioon suoritettaessa. konkreettista työtä.

Kuorien sulkemista voi tarkastella lataamalla pieni tiedosto, joka on valittu erityisesti minulle - Menetelmät betonien ja betoniterästen rakenteiden virheiden poistamiseksi.

2 Betonin löysä rakenne. On suhteellisen helppo havaita tällainen vika, ellei tietysti ole kokemusta, kun napauttamalla vasaraa näissä paikoissa ääni on enemmän kuuroja. Tämä tapahtuu pääasiassa betonien talven aikana. Tämä rakenne saadaan jäädyttämällä betoni varhaisessa vaiheessa kovettumisen ajoitus. Tämän seurauksena betoni ei läpäise normaalia sementtidratointia kovettumisen alkuvaiheessa, se absorboi vettä sen sulattamisen aikana ja toistuva toistuminen betonin ja laastin sulatuksen ja jäädyttämisen kautta johtaa materiaalin rakenteen täydelliseen tai osittaiseen tuhoamiseen.

Enimmäkseen ominaisuus sellainen vika, joka on "kasvojen kuorinta betoni", jonka jälkeen erottamalla pintakerroksen syvyys on 4-7 cm ja raudoitus on suojaamaton, tietyn ajan kuluttua toiminnan melko väljä rakenne voi ulottua syvyys 10-30 cm. Ohutseinäinen rakenteiden betoni romahtaa koko paksuudelta.

Tällaisen virheen havaitsemisen jälkeen on välttämätöntä välittömästi herättää hälytys ja ryhtyä kiireellisiin toimenpiteisiin, joihin osallistuu rakennuslaboratorion edustaja. On vaikea antaa yksiselitteisiä suosituksia täällä, se riippuu monista tekijöistä. Joskus voit vain peittää sivuston vettähylkivillä koostumuksilla, ja joskus kokonaan poista viallinen alue ja uudelleenbetonisointi, jos rakennustekniikka tietysti sallii.

Betonin korjaaminen tässä tapauksessa voidaan tarkastella seuraavassa kappaleessa, josta voit ladata tarkempia tietoja siitä.

3 Epäonnistuminen betonirakenteissa. Tämä on luultavasti yksi vakavimmista puutteista, myös mahdollisissa tapauksissa, kun konkreettista työtä suoritetaan ja kummallakin tavalla sallitaan "kippaaminen", yleensä betonivalmistettuja betoniosia, en voi ottaa mitään muuta syytä. Tietenkin voit ja "älykkäitä" poimia määritelmän ja syy, esimerkiksi, että "Mitätön usein syntyy rakentamisessa tyydyttyneiden vahvistaminen, julkisilla paikoilla ja risteyksessä sulautettujen osien aikana betonointi ohutseinäisiä rakenteita, betonointi palstoja tyköistuva, joilla on vain vähän tiivistyminen, betoni jäätyy rakenteissa samoin kuin elementtien kompleksisen risteyksen tapauksessa toistensa kanssa. " Silti tämä on "levottomuutta", ei ole muuta syytä. Aikaisemmin konkreettisen työn päälliköt "helposti" siirrettiin konkreettisille työntekijöille tällaisesta avioliitosta ja heiltä jopa riistettiin bonustöitä. No, okei, en "muristaisi".

Useimmiten tällaiset puutteet löytyvät sarakkeiden alemmista osista, palkkeja eri pituisilla alueilla, joiden raudoitteet ovat alttiina tuotteiden liitoskohdille, monoliittien teräsbetoniseinien pohjalla olevilla nivelillä.

Yleensä tämä on hätätilanne, sinun on laadittava toimenpide, koordinoitava keinoja poistaa suunnittelijoiden kanssa, ne luonnollisesti jälleenvakuuttavat.

Jos se ei ole tukirakenne, se on melko yksinkertainen (jokainen vähemmän kokenut betonirakentaja tietää tämän). Sinun on tehtävä heti poistamalla muotti ja ylimääräiset todistajat, joita et tarvitse täällä. Selvitetty "void" poistettu "heikko" ja "epäkypsä" betonikerrokset, kaikki tämä pestiin vedellä, valmistettu muotti huokoiselle osan ja suppilon läpi (jos osa enää ole 2 tai 3 pistorasia) on täytetty samalla betonimassan P5 liikkuvuuden (jos mukana seos jäykempi lisätään noin 15% sementin vedellä 60/40) betonin seos ja sekoita hyvin, kaada suppilon läpi, proshtykovat hieman obstuchal vasara muotti eri näkökulmista (kuten se oli, sen sijaan, että värähtelijän on vain 10 sekuntia korkeintaan ja että mo seoksen erotus tapahtuu). Tämän muotin poistamisen jälkeen "ole ystävällinen" huolehtien huolellisesti tästä "insertistä". Testattu omasta kokemuksestaan, menetelmä toimii, ultraäänitarkastettu kestävyys, suorituskyky on jopa suurempi kuin "normaaleissa" paikoissa.

Lisätietoja ja yksityiskohdat siitä, miten voit tehdä konkreettisia korjauksia ja korjata vikoja, voit ladata tiedoston

Betonit ja niitit. Näitä vikoja ei todennäköisesti voitu erottaa erillisessä muodossa, mutta päätin tehdä tämän, koska he vain "saivat" meidät kaikki teemme. Ja vaikka emme pidä tienpätkiä, ne ovat samantyyppisiä, enkä puhu seurauksista. Valitettavasti se oli vain "sielun huuto", mutta valitettavasti se on usein "äänihuuli erämaassa".

Mutta olkoon, kuten he sanovat "takaisin lammassamme", eli tavalliseen konkreettiseen kuoppaan. Syynä niiden esiintymiseen useimmissa tapauksissa johtuu siitä, että konkreettisen työn tuottaminen toteutettiin rakentamisen tekniikan loukkaamisella tai yksinkertaisesti avioliiton tekemiseksi ja valitettavasti melko yleiseksi. En kuvata yksityiskohtaisesti kaikkia yksityiskohtia, lue hieman korkeampi betonirakenteen löysyydestä, tämä on luultavasti yksi kuopan tärkeimmistä syistä ja edelleen pakkasessa pahentaa tätä valitettavasti peruuttamatonta prosessia.

Tietenkin kuopat on poistettava välittömästi. (mutta ei niin paljon kuin "murheen tienrakentajat" tekevät). Ja tiedät, olen jo pitkään muodostanut käsityksen siitä, että he eivät ole kiinnostuneita heidän "hoidostaan", kuten heidän pitäisi tehdä, tämä on heidän "käteisrapunsa", okei, ei sanaa tien työntekijöistä.

Kuinka sinä on tiivistettävä konkreettiset kuoppalevyt, kuvaan kaiken järjestyksessä:

1 Leikkaamme haaran kaikkiin sivuihin käyttäen mitä tahansa työkalua, joka on käytettävissäsi (timanttilaikka, perforator tai jackhammer) noin 50 mm: n syvyyteen).

2 Irrota vaurioitunut kansi.

3 Avaa onkalo on pölyinen, sitten kostutettava tai paremmin käsiteltävä pohjamaalilla kivennäisseoksia varten (on paljon niitä kaikilla rakennusmarkkinoilla) ontelolla on täysi erityinen korjausyhdiste, kuten Consolit-Bars tai muu vastaava, suosittelen käyttämään sementtihiekkaseosta käyttämällä sementti NTS20 (NTS20-suhde ja hiekka 40/60), se on myös melko edullinen sementti, kaikkialla on myynnissä.

4 Seos tasoitetaan sääntöllä, silloin on tarpeen peittää kalvo ja päivä myöhemmin märällä sahanpurulla, hiekalla tai kuorilla (kyllä, missä tahansa rätissä, joka on lähellä.

5 7 päivän kuluttua laastari voidaan asettaa maahan lattialle.

Yksityiskohtaisemmin ja yksityiskohtaisemmin voit lukea betonilattiat ja muut vaakasuorat pinnat lataamalla tiedostoja:

On olemassa yksi vakavampi vikojen muoto - betonirakenteiden ja vaurioiden muodonmuutos, joka voi johtaa "yksittäisten betoniteräsrakenteiden epäonnistumiseen" (näin "älykkäät" ja virtaviivaiset sanovat). Mutta en sano mitään siitä, toivottavasti tämä ei tapahdu sinulle. Tämä on jo niin vakava, että valitettavasti ei voi tehdä ilman muodonmuutoksen täydellistä korvaamista. Ne, jotka haluavat oppia lisää, voivat ladata ja lukea tämän tiedoston - Rakentamisen ja teollisuuden tärkeimpien puutyyppien luokittelu - kaikki on kuvattu yksityiskohtaisesti täältä.

Ja lopuksi toinen erittäin tärkeä neuvo omasta kokemuksestani. Huolehdi vahvikkeesta - kyllä, lue se oikein - Varmista vahvistus (tarkoitan varmasti sitä, joka asetettiin betoniin ja vahvisti betonia), koska vahvistaminen on tärkein asia, joka takaa vahvistetun betonin eheyden. Suojelemiseksi tarkoitan estää kosteuden tunkeutumista betoniin, muuten saat kuvan kuvan.

Korrosoidut liitososat vähentävät tuotteen vahvuuden lisäksi ruostetta itse tuhoaa betonin sisältä. Minulla on usein ollut oma kokemukseni nähdäkseni, että 20 vuoden kuluttua betonin avaamisesta ei ollut jälkiä jälkikäteen, vaan jäljelle jääneet jäljet, mutta vain "ruostuneita jäämiä". Ja jos olet kiinnostunut ja huolissasi siitä, mitä tapahtuu betoniasi 20 vuoden ajan, ryhdy toimiin tänään, kun teet konkreettista työtä laitoksessa:

1 Riippumatta siitä, kuinka kovaa se kuulostaa, on niin ystävällistä, että se suorittaa kaiken, mitä on kirjoitettu aikaisemmissa artikkeleissa, yleinen aihe "Betonituotanto", mutta ei väliä kuinka "triviaali" se kuulostaa, sinun tarvitsee vain tehdä koko monimutkainen teos korkealaatuisella tai ainakin Tärkeimmät osat, ja kirjoitin siitä.

2 Käytä COMPOSITE FITTING -laitetta, lue se uudestaan ​​ja ymmärrä, että tänään voit välttää monia ongelmia betonirakenteiden vahvistamisessa, erityisesti korkean kosteuden alueella. Tämä koskee erityisesti syvempää perustetta.

3 Jos komposiittivahvistusta ei ole mahdollista käyttää tavallisessa teräksessä tai betonitoimessa, on välttämätöntä tarkkailla ja estää kosteuden pääsy betoniin. Tämä tarkoittaa, että sinun on katettava rakenteet vettähylkivillä koostumuksilla. Voit ladata ja lukea alla olevia tiedostoja tunkeutuvan toiminnan koostumuksista, parasta mielestäni tänään.

Vedeneristysmateriaalit "KALMAFLEX" ja "KALMATRON" tunkeutuvat yhdisteisiin betonin suojaamiseksi syövyttäviltä materiaaleilta. Nykyään se on luultavasti paras vedeneristysmateriaali.

Näitä yhdisteitä käytetään laajalti sillanrakenteiden ja energiatilojen suojelemiseksi ja tietenkin vedenpitävien kellareiden, vedeneristysaltaiden, vedenpitävien teollisuusrakennusten jne. Palauttamiseksi. Olen yleensä suositeltavaa, mutta muita materiaaleja on vesitiivisillä rakennusmarkkinoilla.

No, ehkä tämä voi olla katsaus tähän aiheeseen. Miten. tämä on kaikki, monet kysyvät, mutta mistä ovat betonissa olevat halkeamat, ja ne ovat varmasti oikeita. Aluksi halusin kertoa tästä myös tässä tarkastelussa, mutta sitten päätin omistaa erillisen merkinnän tähän ongelmaan, ja hän, tämä aihe "ansaitsee" melko hyvin, lue se seuraavasta postista yleisestä aiheesta "Betoniteosten valmistus".

Suosittelen myös tutustumaan erittäin mielenkiintoisiin materiaaleihin ainutlaatuisista tekniikoista rakennusmateriaalien tuottamiseen alla olevista linkeistä:

4 Cellular betoni - mikä on parempi? Valitse paras vaihtoehto. Paras ja halpa versio tekniikasta ja laitteista rakennuspalikoiden tuottamiseksi ei-autoklaavista ilmastetusta betonista

5 Polystyreeni-palamattomat betonilohkot rakentamiseen käyttäen menetelmää ilman muottityörakennetta.

6 Kuivasekoitukset - yksinkertainen ja edullinen tapa valmistautua.

Klikkaa tätä linkkiä nähdäksesi mielenkiintoisia ja hyödyllisiä materiaaleja sivustostani.

"Times New Roman", väri: # 333333; mso-fareast-language: RU "> Toivotan teille menestystä.

mso-fareast-font-family: "Times New Roman", väri: # 333333, mso-fareast-kieli:

"Times New Roman", väri: # 333333; mso-fareast-language: RU "> Luo, uskalla ja voittaa!

mso-fareast-font-family: "Times New Roman", väri: # 333333, mso-fareast-kieli:

"Times New Roman", väri: # 333333; mso-fareast-kieli: RU "> Terveisin, Nikolai Pastukhov

"Arial", "sans-serif", mso-fareast-font-family: "Times New Roman", väri: # 333333;

"Times New Roman", väri: # 333333, mso-fareast-kieli: RU ">

Betonin korjaaminen: vahintamuodot ja menetelmät niiden poistamiseksi

Suuremmin betoniteräksen korjausta voidaan kutsua vahvikkeeksi, kuten jos tuotteen kuoren eheys on vahingoittunut ja vielä enemmän vahvistus siinä, lujuusominaisuudet vähenevät. Tarve voi syntyä kahdessa tapauksessa: kun rakenteen tarkoitus muuttuu, mikä merkitsee kuormien lisääntymistä; ja kun rakenne on romahtanut eikä voi turvallisesti suorittaa sen toimintoja. Kolmas vaihtoehto voi syntyä, kun molemmat syyt yhdistyvät.

Mitkä ovat menetelmät tällaisten ongelmien poistamiseksi, mistä ne aiheuttavat ja miten betonia voidaan korjata talvella? Yritämme antaa kattavan vastauksen näihin ja muihin kysymyksiin, esittelemällä videon selkeyden tässä artikkelissa.

Vianmäärityypit ja niiden syyt

Useimmiten useiden vuosikymmenien ajan pystytettyjen betonirakenteiden korjaukset on korjattava. Näinä päivinä huonolaatuinen betoni oli paljon yleisempi kuin nykyään.

Tekokaa keinotekoisen kiven valmistamiseen oli hyvin heikkoa: veden sementtiosuutta ei kunnostettu kovin, granulometrisen koostumuksen kontrollointi ja aggregaattien laatu oli heikkoa, suojakerroksen vaadittua paksuutta ei ylläpidetä, minkä vuoksi varusteet ovat yksinkertaisesti alttiina.

Tarkan "diagnoosin" tekemiseksi tällaiset rakenteet edellyttävät perusteellista tutkimusta, jonka aikana tehdään piirustuksia, yksityiskohtaisia ​​kuvauksia ja laadukkaita valokuvia. Ja kun on myös lähdetietoja piirustuksilla, on paljon helpompi tehdä oikeat johtopäätökset ja valita rakenteen restaurointimenetelmä.

Huomautus: Kun valitset materiaaleja piilorakenteiden konkreettiselle korjaukselle, on erittäin tärkeää tietää tarkkaan, kuinka monta vahvistusta niissä on, missä se sijaitsee ja millä edellytyksellä se on. Jos suojakerroksen paksuus ei ole yli 9 cm, sähkömagneettinen sähkömagneettinen laite auttaa määrittämään betoniseoksen aseman betonissa.

Kun rakenne on avoin silmämääräiselle tarkastukselle, on mahdollista nähdä paljaalla silmällä, kuinka erilaiset vahingot ovat eri puolilta.

 • Pohjoisesta alhaiset lämpötilat vaikuttavat enemmän, mikä tarkoittaa, että jäädytysjaksojen määrä ja sulatus lisääntyvät. Teräviä lämpötilahäviöitä esiintyy useammin etelästä, mikä voi johtaa syvempiin halkeamiin.
 • Uudet teräsbetoniset rakenteet saattavat myös vaatia korjausta. Useimmiten tällainen tarve syntyy niiden poistamisen jälkeen, kun kaikessa kunnassaan ilmenee huonolaatuisesta betonoinnista johtuvat virheet.
 • Syynä tähän voi olla myös epätyydyttävän laadun materiaalit ja betonin heikko tiivistyminen. Joskus ei varsin onnistunut suunnittelupäätös ei salli betoniosastojen tekemistä kokonaan.
 • Hyvin usein laina, joka on palvellut aikaa, on syyttää virheiden ilmestymisestä - usean käytön varastomuutoksesta. Kun värähtelijä työskentelee kuluneessa muottipesässä, näkyvät raot, joiden kautta sementtihyytelö virtaa, minkä vuoksi rakenteen pinta ei ole sileä pinta vaan sora.

Betonin vikoja käsittelevät menetelmät

Kaikki vikat on jaettu kahteen ryhmään:

 1. Ensimmäisessä tapauksessa samankaltaisen pinnan tai matalan kuoren, virtojen ja epäsäännöllisyyksien tyypin pintavikoja. Betonipinnan korjaamista ei ole vaikeaa - sen ei tarvitse kehittää erityistoimenpiteitä tai aiheutua merkittäviä kustannuksia.
 1. Toisessa ryhmässä tällaiset puutteet ovat tyhjiä, syviä tai jopa kuorien ja halkeamien läpi. Ja myös suuri ongelma on tuloksena olevan rakenteen poikkeama suunnitteluparametreista.

Ja tässä on joitain tapoja poistaa ne.

Epäpuhtauksien poistaminen pinnalta

Virheiden eliminointi hiekkapuhalletun tai pilkotun pinnan muodossa pienillä kuorilla suoritetaan seuraavasti:

 1. Jos pinta on soraa, se puhdistetaan teräksisellä harjalla, pestään vedellä ja sitten liuotetaan liuokseen, jonka tilavuus on 1 osa portland-sementtiä (M400-500) 2 osaan hiekkaa.
 2. Kun kuoret on poistettava, ne poistetaan taltalla irrallisesta betonista pitkin reunoja, minkä jälkeen käytetään metalliharjaa, pesua ja tiivistämistä liuoksella.

Huomautus: Merkittävällä työmäärällä betoniseinien tai -rakeiden korjaus voidaan suorittaa juoksuttamismenetelmällä. Tästä menetelmästä kerromme lisää.

 1. Betonihelmet tulee irrottaa heti muottipesän poistamisen jälkeen, kunnes betoni on saavuttanut täyden lujuuden. Työkaluna käytetään taltta, pikkukahvaa tai pistoolia.

Deep defects

Suuret kuoret, jotka ovat yksi yleisimmistä vikoista, saadaan yleensä siitä, että betoni heitetään muottiin suuresta korkeudesta. Ne syntyvät myös huonolaatuisen tiivistymisen, liian jäykkän seoksen käytön tai sen erottamisen ja takavarikon aikana pitkäaikaisen kuljetuksen aikana.

Suuret lavuaarit

Haavoittuvimpia paikkoja ovat ne alueet, joissa paljon vahvistus on keskittynyt, tai on epämiellyttävää yksinkertaisesti täyttää muottiin betoni ja kompakti. Tällaisissa tapauksissa betonin korjaustekniikka valitaan ottaen huomioon virheiden määrä ja koko.

 • Pystysuorissa tukirakenteissa - esimerkiksi: pylväät, jotka toimivat suurella kuormituksella, kuoret irrotetaan vahvikkeelle ja ne ovat betonisia pesun jälkeen.
 • Tätä tarkoitusta varten käytetään yleensä hienosyitäisiä, Portland-sementtiä M400-500, joka on valmistettu suoraan paikan päällä.
 • On tärkeää, että meikki merkki on suuruusluokkaa suurempi kuin rakentava - vain tällä tavoin on mahdollista varmistaa niiden hyvä tarttuvuus.

Kiinnitä huomiota! Jos kuori tunkeutuu, sen puhdistaminen voi heikentää huomattavasti sarakkeen kantavuutta. Sen vuoksi se on esivahvistettu metallilevyillä, ja vasta silloin vianpaikalle asennetuilla putkilla on pehmopehmetty sementtilaasti tai rakenteen ympärillä on vahvistettu betonikouru.

Aukkojen läpi

Rakennusteknisessä käytännössä on usein puutteellisia aukkoja, jotka muodostuvat tavallisesti silloin, kun betoniseosmuotti epäonnistuu tällä sivustolla.

 • Tukkojen koko voi olla varsin vaikuttava - niin, että myös asema on alttiina. Tällöin betonin repeämisen vuoksi on rikki monoliittirakenne. Kuinka tällaiset virheet poistetaan?
 • Kuten muissa tapauksissa, ensimmäinen askel on puhdistaa ja huuhdella viallinen paikka. Sitten, jos se on tarpeen betoniin, asenna verhoilu, päällekkäin ylempi nivel ja täytä se seoksella. Betoni tehdään pienen murto-osan rakeille lisäämällä kovettumiskiihdytintä.
 • Rakennusteknisen laboratorion edustajan kanssa rakennuttajat tarkistavat seoksen laadun ja jatkavat sitten vain betonointia. Paikoissa, joissa tiivistevirheitä, etenkin talvella, betonia kuumennetaan höyryllä, infrapunalampuilla tai sähkölämmityksellä.

Suuret halkeamat

Toinen vakava betonin vika ovat maaperän saostumisesta johtuvat halkeamat; jännitykset, jotka liittyvät erilaisiin lämpötiloihin; muut muodonmuutokset. Tällaisen ongelman ratkaiseminen on melko vaikeaa, ja tähän tarkoitukseen he yleensä kutsuvat organisaation edustajaa, joka suunnitteli rakennuksen.

 • Luodaan toimeksianto, jossa on tarkasteltava rakenteita, tunnistettava halkeamien syy, mitattava niiden paljastumisen laajuus ja perustettava havainnoinnin avulla se, että se on edennyt.

Huomaa: Yksinkertaisin tapa hallita halkeamien toimintaa on asentaa kipsi-majakat niille.

 • Vakavat halkeamat haudataan sen jälkeen, kun ne on yhdistetty ja puhdistettu, pumppaamalla liuos paineen alaisena tai ruiskuttamalla (kuivattu juoksutus).
 • Jos on havaittavissa, että halkeamat jatkuvat laajentuneina, suunnittelijat joutuvat kiireellisesti kehittämään projektin viallisen rakenteen vahvistamiseksi.

Kun rakennusorganisaatio on suorittanut työn, ne on laadittu kyseisellä säädöksellä.

Mikä on gunning

Tarinan kuluessa mainitsimme, että betonipinnan epätäydellisyys voidaan eliminoida juoksuttamismenetelmällä. On aika selittää tarkemmin, mitä se on.

 • Gunite - tämä on itse asiassa kipsiä, kerros laastia, jota levitetään pinnalle ruiskuttamalla korkealla paineella.
 • Samalla se täyttää kaikki pienimmät halkeamat ja huokoset, mikä edistää korkeinta tarttumista pohjapintaan.
 • Käytetty kerros voi olla melko paksu, joten sen alapuolella on aina lanka tai vahvistusverkko. Mikä tarkalleen - se riippuu jo suoritetun työn laajuudesta.
 • Ennen raudoituksen asentamista pinnalla olevat halkeamat käsitellään hiekkapuhalluslaitteella tai voimakkaalla vesisuihkun paineella irtoavan betonin ja lian irrottamiseksi.
 • Betonibetonia voidaan valmistaa joko portlandilla tai alumiinioksidisementillä, ja sitä voidaan käyttää kuivalla tai märällä tavalla.
 • Ensimmäisessä tapauksessa kuiva seos ladataan laitokseen (ase) ja syötetään paineilman läpi suuttimen läpi, jossa kostutus tapahtuu. Tämän menetelmän ansiosta voit käyttää paksuja betonikerroksia rakenteiden korjauksessa vain yhden passin aikana.
 • Märkämenetelmällä betoniseos esisuodatetaan vedellä, sekoitetaan ja syötetään pumpun käyttöpaikkaan. Märällä levityksellä vähennetään pölyä ja alhaisempaa laastin tappiota. Tämä menetelmä mahdollistaa seoksen tasaisemman levittämisen, mikä on erittäin kätevää, kun tarvitset ohuen kerroksen juoksutuksen korjauksen aikana.

Molempia menetelmiä voidaan käyttää palauttamaan romahdettu teräsbetoni. Ja niiden avulla voit vahvistaa kuopan seiniä, korjata säätiötä, palauttaa vanhan kiven / tiilen, jne.

Nykyaikaiset materiaalit betonin korjaamiseen

Edellä selostimme, kuinka konkreettisia vikoja poistetaan laajamittaisessa rakentamisessa. Samankaltaisia ​​ongelmia voi ilmetä yksityisten kehittäjien kanssa, jotka joutuvat käsittelemään niitä itsenäisesti.

Monet tämän uuden sukupolven materiaalit, jotka on suunniteltu erityisesti korjaamiseen ja vedenpitävyyteen, auttavat tässä.

Tiksotrooppiset formulaatiot

Tiksotrooppisia kuivaseoksia kutsutaan, joihin kuuluvat korkealaatuinen sementti, kuituvahvikkeet, mineraali- ja pehmittimet. Veteen sekoitettuna saadaan korkean lujuuden omaavia liuoksia, joita ei tarvitse kutistua, jotka ovat erittäin tehokkaita korjaamaan betonipintoja sekä vaakasuorassa että pystysuorassa.

Sellaisia ​​koostumuksia käytetään sekä laajamittaisessa että yksittäisessä rakenteessa.

Ja millaisia ​​korjauksia voidaan tehdä heidän avustuksellaan:

 • Tuhoutuneen betonikerroksen tilavuuden palauttaminen, myös jos se johtui vahvikkeen korroosioista;
 • Edellä mainittujen virheiden poistaminen, jotka voidaan saada monoliittisen betonitoiminnan aikana;
 • Betonipalkkien korjaus, tiivisteiden täyttäminen laattojen välissä;
 • Kairausten poistaminen sulkevista rakenteista ja säätiöistä;
 • Vedenpitävät ja vedenpitävät seinät ja lattiat kellareissa;
 • Betoniportaiden korjaus;
 • Tiivistä vuodot, mukaan lukien paine, kaivoissa ja säiliöissä.

Tämä ei ole täydellinen luettelo aloista, joilla tällaisia ​​materiaaleja voidaan soveltaa. Hinta on melko korkea, mutta se on perusteltua.

Epoksipohjaiset materiaalit

Toinen tapa korjata betonipintoja on tiivistää halkeamia ja kuoppia epoksi.

 1. Sen pohjalta on mastinen, joka levitetään lastalla kuivalla tai hieman kostealla pohjalla, esipuhdistetaan ja huuhdellaan vedellä. Tällaisen mastiksin avulla, joka voidaan sekoittaa hiekkaan, sulje kukkarot ja aiemmin brodeeratut halkeamat, joissa koostumus asetetaan.
 1. Monoliitti- ja kivirakenteisiin muodostettujen halkeamien nopeaa täyttämistä varten käytetään kaksikomponenttisia koostumuksia, jotka edustavat pienen viskositeetin omaavaa hartsia injektiota varten. Samanaikaisesti halkeamien sivuilla asentaa parker, jossa korjausseos syötetään painovoiman tai injektoinnin avulla. Sen tärkein etu on, että hartsi kovettuu paitsi maalla myös veden alla.

Näitä materiaaleja käytetään betonipalkkien, lattioiden, seinien, kattojen ja perustusten korjaamiseen. Lisäksi niitä voidaan käyttää paitsi ulkona myös rakennuksen sisällä.

Heidän avulla voit täyttää vialliset paikat, vahvistaa huokoisia pintoja, poistaa vuotoja ja paljon muuta. Samalla varmistetaan korjatun rakenteen korkea lujuus ja pitkä käyttöikä.