DIY vedenpitävä restaurointi

Usein on olemassa tapauksia, joissa kantavien seinien rakenne osittain tuhoutuu, koska maaperän kosteus vuotaa perustan muuraus. Tämän seurauksena koko rakenne tuhoutuu. Harvat ihmiset tietävät, että ongelma johtuu siitä, että perustan vedenpitävyys tulee hyödytön. Tästä syystä kellarin vedeneristys on niin tärkeä rakennuksen yleisessä rakenteessa.

Vanhan rakennuksen vedenpitävyyskorjauksen järjestelmä.

Itse asiassa kellarin vedeneristyskerroksen restaurointi ei ole kovin vaikea prosessi eikä se vaadi paljon työtä ja kustannuksia. Tärkeintä tässä asiassa on luoda vedenpitävä kerros pohjaveden ja jäteveden välillä ja sijoittaa suoraan pohjalevy. Vedenpuhdistuksen puutteesta johtuva ongelma on myös se, että veden muodostuminen seinämiin edistää muotin, muiden patogeenisten bakteerien ja sienten leviämistä, jotka voivat vaikuttaa asukkaiden terveyteen.

Vedenpuhdistuksen epäonnistumisen syyt

Valitettavasti, mutta kaikella materiaalilla on oma säilyvyysaika, aivan kuten vedenpitävä kerros kuluu ajan myötä ja alkaa antaa välikerroksia ja halkeamia. Kuitenkin aikarajoitusten lisäksi on olemassa useita syitä, miksi vedeneristys kuluu nopeammin:

Tyypillinen rakenteellinen osa kellarista, jossa on kellari ja tuhottu vedeneristys korkeilla pohjaveden pinnalla.

 • huonolaatuinen materiaali;
 • rakennuksen rakenteiden siirtymisen olosuhteissa esiintyvät muodonmuutokset;
 • liiallinen maaperän kosteus;
 • vedenpitävyys epäasianmukainen asennus;
 • pohjan heikko tarttuminen maahan;
 • vedenpitävän kerroksen riittämätön tai liiallinen käyttö;
 • pohjaveden vaihto;
 • väärä vedenpitävyys.

Miksi on tärkeätä tietää perustan vedenpitävyyden rikkomisen syy? Tämä on välttämätöntä, jotta korjaustyöt alun perin poistaisivat juuri tämän syyn.

Ominaisuuksia, jotka on otettava huomioon kunnostustyön aikana

Säätiön vedeneristyskerroksen restaurointi on hyvin pitkä prosessi, ehkä jopa pidempi kuin sen alkuperäinen asennus. Tärkein ominaisuus on se, että vanha vedeneristyskerros on poistettava useimmiten sen vuoksi, että se tulee epäonnistumaan.

Vedenpitävyysmenetelmän restaurointijärjestelmä korjata vedenpitävä sementtikoostumus tiivistämällä ja saumaamalla korjauskoostumus.

Tältä osin sinun on tehtävä diagnoosi uudelleen ja selvitettävä, miksi vanha kerros on tullut käyttökelvottomaksi. Hävittämisen syyn määrittämisen jälkeen on tarpeen määrittää kunnostustyön menetelmä ja laatia hankesuunnitelma.

Seuraava ominaisuus on, että horisontaalisen kerroksen palauttaminen on erittäin vaikeaa. Sen korjaaminen ja asentaminen vaatii paljon työtä ja rahaa. Tämä johtuu siitä, että on tarpeen poistaa osa maaperästä rakennuksen pohjasta sen paljastamiseksi ja päästäkseen vedeneristyskerrokseen. Sitten sinun on poistettava vanha kerros kokonaan ja sovellettava uusi. Tällainen tiivistys voi kestää paljon aikaa ja rahaa, mutta ilman sitä kustannukset tulevat vieläkin suurempiksi.

Uskotaan, että tehokkain ja tehokkain tapa on käyttää erityistä tunkeutuvaa vedenpitävyyttä, joka itse tunkeutuu kaikkiin halkeamiin ja halkeamiin. Se täyttää ne kiteisellä seoksella, joka kovettumisen jälkeen muuttuu täysin vesitiiviiksi.

Vaaditut materiaalit ja työkalut

Työssä tarvitaan seuraavia materiaaleja ja työkaluja:

 • rakentaminen ase;
 • vedenpitäväksi;
 • pumppu;
 • punssi;
 • kipsi;
 • sementtilaasti.

Palautusmenetelmät:

Metakrylaattigeelien ruiskutus vedeneristämisen palauttamismenetelmällä.

 1. Hyvin usein sementtilaastia käytetään restaurointiprosessissa. Lisäksi käytetään erityistä 10-15 mm: n paksuista teräsbetoni- "paitaa", joka, kuten vedenpitävä kipsi, sopii erinomaisesti murtumien ja muiden epäsäännöllisyyksien poistamiseksi pohjan pinnalta.
 2. Okleechny-menetelmä. Nimen perusteella on helppo arvailla, että tämä menetelmä liittää pohjan pohjan. Tätä tarkoitusta varten käytetään vedeneristysarkkeja, jotka on asennettu useisiin kerroksiin, ja sitten kyllästetyt erityisellä lasikuidulla. Kaikki tämä on tehtävä sen jälkeen, kun se viilentää pintaa kerroksella tiili- tai asbestisementtilevyjä.
 3. Ulkoisen veden määrän alentaminen. Jos yhtäkkiä tapahtui, että pohjavesipolku alkoi nousta korkeammalle tai lähemmäksi säätiön pohjaa, silloin on tarpeen poistaa tai muuttaa vesiosuutta edelleen rakennetta vasten. Tämä auttaa palauttamaan talon normaalin kosteuden.

Injektiota hyödyntämismenetelmänä

Tätä menetelmää kutsutaan "ruiskeeksi", koska sen olemus on penetraatio. Seinän sisäpuolella syntyy vesivahvistus erityisestä vedeneristyskerroksesta. Se kaadetaan sisälle erikoisvalmisteiseen tasoon. Tämä menetelmä on erittäin suosittu Euroopassa sen tehokkuuden vuoksi. Itsekokoonpanotyön osalta se toteutetaan useassa vaiheessa:

Teknologinen rakenne horisontaalisen vedenpitävyyden palauttamiseksi orgaanisten piiyhdisteiden ruiskuttamalla: 1 - pohjaseinämä; 2 - ruiskutusreikä; 3 - ruiskutusvyöhyke; 4 - materiaaliletku; 5 - hydraulinen pumppu; 6 - perforaattori; 7 - injektori; 8 - vedenpitävyyden tuhoutumisen alue.

 1. Seinien kuivaus. Seinämä on kuivaa normaalille kosteustasolle.
 2. Horisontaalisten reikien luominen. Näitä reikiä käytetään täyttämään pohjan vedeneristys. Ole varovainen, kun teet reikää pohjaan, jottei se vahingoittaisi sen koskemattomuutta. Reiät on valmistettava halkaisijaltaan suunnilleen 10-20 mm: n etäisyydellä 30 cm: n etäisyydellä ruutupiirroksesta.
 3. Täytä olosuhteet. Vedeneristyskykyä tulisi käyttää metyyliakrylaattihapon koostumuksessa, koska sillä on kyky tunkeutua kaikkiin halkeamiin ja reikiin. Lisäksi. Koostumus on täytettävä aukolla vähintään 240 ilmakehän paineessa täyteen ja laadukkaaseen täyttöön

Vanhoille rakennuksille voi syntyä suuria vaikeuksia säätiön sulkemisen palauttamisessa. Tämä johtuu siitä, että suurin osa niistä rakennettiin kerralla kalkkikiviseinillä. Siksi rakenteen vahvistamiseksi sinun on käytettävä erityisiä metalli- tai polymeerilevyjä. Tämä on välttämätöntä, jotta estetään pääsy kapillaaristen vesien rakenteeseen. Vaikeus johtuu siitä, että on käytettävä voimakkaimmin käytettäviä timanttityökaluja.

Lisäksi on järkevämpi menetelmä - ruostumattomasta teräksestä valmistetun erityisen levyn asentaminen avaruuteen, joka estää yhden kerroksen koko koneelle.

Säätiön luomisolosuhteet

Tiivisteen osittainen purkaminen. Joskus vedenpitävälle kerrokselle päästään pudottamaan joillakin paikoilla, joiden pituus on enintään 1 metri. Tätä varten on myös tarpeen poistaa vanha kerros kipsistä ja verhousta.

Tiivistekerroksen on kokonaan peitettävä seinää koko poikkileikkauksen yli. Se on asetettava hienoksi, joka on puhdistettava sementtilaastilla.

Sulkemisen jälkeen se on tiivistettävä kerroksella sementtilaastia. Ennen vedenpitävyyden palauttamista sinun on ensin puhdistettava pohjan pohjan pinta maasta. Sitten sinun on pureskeltava sementtilaasti ja suihkuttu ja jätettävä kuivumaan 3 päivää. Kun pinta on peitettävä kuumalla bitumilla, ja vain silloin voit suorittaa vedenpitävyyttä.

Korjaus kellarin vedeneristys

Säätiön rakentamisessa suoritetaan yleensä vedeneristys, mutta materiaalien kuluminen loppuu jonkin ajan kuluttua. Vesitiiviys on rikki, pohjavesi ja ilmakehän vesi tunkeutuvat betoniin, aluksen asteittainen tuhoaminen alkaa.

Siksi aika ajoin tarvitaan visuaalinen diagnoosi ja perusvesieristyksen korjaus.

Vedenpitävän kulumisen syyt

On olemassa useita tekijöitä, jotka nopeuttavat kulumista:

 • Aluksi hydraulinen este oli valmistettu huonolaatuisesta materiaalista tai ilman tekniikan noudattamista;
 • väärä vedenpitävyys;
 • talon kutistumisen aikana pohjaan kohdistui muodonmuutoksia;
 • liian märkä maa, korkea pohjavesi;
 • ei ole viemärijärjestelmää ja / tai sokea alue.

Ennen kuin vedeneristyskerroksen kunnostus jatkuu, vahinko on tunnistettava, haitalliset tekijät on tunnistettava ja toimenpiteet on toteutettava niiden poistamiseksi. Kun korjataan vanhoja perustuksia, on suositeltavaa vahvistaa rakenteita polymeerisilla tai metallilevyillä. Jos talon toiminnan aikana maaperän vesistöjen taso on kasvanut, tarvitaan tyhjennysjärjestelmä.

Säätiön korjaus ja vedeneristys

Korjaus on poistaa tukkeutumisen vaurioituminen ja luo suljettu vedenpitävä kerros pohjan ja ulkoisen ympäristön välillä. Aluksi on välttämätöntä poistaa vedeneristysmateriaalin peittämä maaperä, puhdistaa lika ja vanha materiaali. Irrota vuori, jos sellainen on, kaataa vanha kipsi.

Erityisen vaikeaa on säätiön vaakasuoran vedeneristyksen korjaus. Jos pohja on tiili, sinun on purettava osa muurausta.

Vedeneristysvaihtoehdot

 1. Yksi tehokkaimmista vaihtoehdoista betonin pohjan suojaamiseksi vedestä läpäisee vedenpitävyyden. Koostumus täyttää betonin huokoset syvemmälle ja kiteytyy. Pinta ei ole huokoinen, vaan monoliittinen.
 2. Säätiön restaurointi ja tiivistys sementtielementillä. Kerroksen paksuus on 1-1,5 cm. Laasti kohdistaa pohjan, täyttää halkeamat ja sirut.
 3. Liitä eristys. Käytetyt valssatut materiaalit (vedeneristys jne.). Ne on liimattu tai fuusioitu useaan kerrokseen, peitetty ulkopuolelta asbestisementtilevyillä tai viimeistelyvuorilla.
 4. Obmazochnaya vedeneristys. Se tehdään käyttämällä bitumimastia.
 5. Ruiskutusmenetelmä. Vedenpitävä materiaali kaadetaan betonin paksuuteen erikoisvalmisteisilla rei'illä.

Vaakasuora kiinnittäminen tai sulattaminen suoritetaan perustuksen rakentamisprosessissa ennen seinien pystytystä. Valssatun materiaalin asettaminen teknisesti mahdottomaksi on sijoitettu etuseinän ja rakennetun rakennuksen väliin. Kun korjataan etusija annetaan ruiskutus- ja kyllästyseristykseen. Pystysuoria seiniä korjataan pinnoitus- ja liimausmenetelmällä.

Vedeneristysmateriaalit

Pinta puhdistetaan kiinteään alustaan. Rasvainen betoni voi olla suolahapon liuos. Seuraavaksi tasoitetaan pohja-sementtilaasti. On suositeltavaa lisätä betonin, joka parantaa betonin vedenkestävyyttä. Ennen käsittelyä pinnat kostuvat vedellä parantamaan tarttumista.

 1. Päällys pintaan bitumipesulla. Kuivaa
 2. Levitä bitumi tai polymeerivalmiste.
 3. Aseta ensimmäinen rullamateriaalikerros. Jos materiaali on itseliimautuva, on ensin kuivattava mastikerros. Rolling rululla vapauttaa ilmaa ja parantaa tarttumista.
 4. Jälleen kerran päällystä pintaa mastilla ja laita toinen kerros saumojen välin suhteen ensimmäiseen.
sisältöön ↑

Injektointi ja tunkeutuminen vedeneristys

Vaakasuorat reiät, jotka ovat 1-2 cm, leikataan kuivattuun seinään porrastetusti 30 cm: n askelin. Parkerit sijoitetaan reikien suuttimiin komposiittiyhdisteen syöttämiseksi.

Injektionesteisiin käytetään metyyliakrylaattihappopohjaisia ​​formulaatioita. Lähetys tehdään matalapainepumpulla (enintään 0,4 megapikselia). Prosessissa polymeerigeeli sekoitetaan kovetin. Käsittely jatkuu, kunnes reiät täytetään. Pysäköidyt lopussa poistavat ja sulkevat reiät laastilla.

Kaksikomponenttiset tunkeutuvat formulaatiot levitetään pinnalle pistoolilla useita käyntejä varten. Seuraavaa kerrosta sumutetaan aiemman kuivauksen jälkeen.

Korjaus kellarin vedenpitävä talo

Tällä sivulla teknoprok.ru tarjoaa yksityiskohtaisen vastauksen tyypilliseen kysymykseen, jota usein kysytään yrityksen Technoprok asiantuntijoilta.

Kysymys: Kuinka tehdä nestemäinen kumi korjata vanha säätiö? Kuinka ja millä tavoin talon kellarin vedenpitävyys korjautuu varmasti ja takuulla?

Ensinnäkin, jotta paremmin ymmärrettäisiin, miten rakennuksen vedenpitävyys saadaan aikaan, on suositeltavaa oppia ammattihenkilökunnan kokemuksia vedenpitävistä pohjista nestemäisten kumien kanssa rakennusvaiheessa, katso lisätietoja tästä.

Tutkittuaan nämä tiedot voit ymmärtää paremmin ongelmat, jotka on ratkaistava korjaamalla tiilen tai puisen vanhan talon perustaa.

Säätiön vedenpitävyyteen tarjoamme valikoiman materiaaleja, manuaalista ja automatisoitua, nestemäisiä kumeja.

Nämä ovat universaaleja bitumipolymeerituotteita, joita käytetään menestyksekkäästi laitteeseen ja vedenpitävyyden palauttamiseen maan alla ja voittavat vuosittain yhä useammat suuret alueet perinteisestä vedeneristysteknologiasta ja rullamateriaaleista. Nämä ovat 5 tuotetta nestekumia: Technoprok, Rapidfleks, Elastopaz, Elastomiks, Paz Primer.

Harkitse perusvesieristyskorjausta käyttämällä edellä mainittuja nestekumeja nimenomaisesti jokaiseen tilanteeseen.

Vanhan säätiön korjaus talon alla

On parasta esittää, että tällainen peruskorjaus auttaa joitain alla olevia kuvia. Kaikki ne voidaan napsauttaa, napsauta suurentaaksesi.

Nämä 6 kuvaa havainnollistavat kellarin vedenpitävyyden korjaamista nestemäisen kumitekniikan TEHNOPROK: n avulla. Technoprokin kumppanin Tatarstanin tasavallassa toimittamat kuvat.

Jos ajattelet hieman, on selvää, että vanhojen säätiöiden vedenpitävyyden korjaaminen tiilen tai puutalon alle on 5-10 kertaa kalliimpaa kuin vedenpitävä peruskorjaus tyhjästä rakennusvaiheen aikana. Miksi?

Koska ennen siirtymistä suoraan vedenpitävään työhön, tarvitaan valmistelutöitä. Ja se näkyy selvästi Kazanissa.

Ensinnäkin suuri määrä maa-alueita voi olla tarpeen aloittaa säätiön korjaus. Mitä korkeampi rakennus, sitä syvemmälle kaivataan. Mitä suurempi rakennuksen kehä, sitä kauemmin kaivataan. Ja jos mökin perustus voidaan vielä kaivaa käsin, niin jos haluat tehdä kaivannon korkean tai teollisen rakennuksen kehäksi, tarvitaan erikoislaitteita ja suuren osan työntekijöistä.

Toiseksi on välttämätöntä poistaa kokonaan vanha vedeneristys, jonka kautta vesi pääsee rakennuksen maanalaiseen osaan ja samalla tuhoa betoni. Säätiön seinät puhdistetaan maasta, puhdistetaan liuottimilla vanhan vedeneristyksen jäännöksistä, tarvittaessa pestään.

Kolmanneksi säätiö korjaa itsensä ja vedeneristyslaitteen, ts. luodaan uudelleen vedeneristyspäällyste.

Neljänneksi, vedeneristyssuojaus ja tarvittaessa lämmitys ennen täyttöä.

Viidenneksi korjata tai rakentaa vedenpoistojärjestelmä säätiön ympärille.

Kuudes, täyttö. Toisin sanoen kaikki poistettu maa on palautettava takaisin kaivantoon.

Seitsemäs, sokea alue laite

Kahdeksas, parantavat alueen parantamista.

Vanhan säätiön korjaaminen edellyttää luonnollisesti merkittäviä kassakustannuksia. Ja kaikki tämä ei ole tapahtunut nopeasti. Jopa korjata kellarin vedenpitävä suhteellisen pieni maalaistalo 3-4 hengen voimalla on viikon viihdettä. On vielä epämiellyttävää ymmärtää, että tässä tapauksessa ei ole takeita luotettavasta vedeneristämisestä. Miksi?

Koska korjataan vedenpitävyys pohjaseinän pohjasta, ts. pohjalevystä - mahdotonta. Samaan aikaan pohjavesi ja pohjavesi vaikuttavat paitsi puoleen (tämä suojaa pystysuorasta vedeneristyksestä), mutta myös alhaalta. Ja tässä on selvää, että säätiön vedenpitävyyden korjaaminen ulkopuolelta ei takaa perusseinän korkealaatuista horisontaalista vedenpitävyyttä.

Siksi pätevä laite vedenpitävälle alustalle rakennusvaiheessa on monta kertaa halvempi, yksinkertaisempi ja luotettavampi kuin vanhan perustuksen korjaaminen ja palauttaminen "myöhemmin", kun rakennus on jo käytössä.

Korjaa kellarin vesitiivis talo omilla kädilläsi valokuvissa ja videoissa

Tarjoamme tarkastelemaan valokuvan materiaaleista, jotka osoittavat selvästi kaikki edellä mainitut työt, joiden tarkoituksena on korjata tiilitalon talteenoton vedeneristys. Voit katsella napsauttamalla painiketta "Toista". Diaesitys lähetetään Technoprok-kanavalle YouTube-video hosting -palvelussa.

Valmistelu- ja vedeneristyskorjaukset vie paljon aikaa ja rahaa. Ja niin, että se ei ole turhaa, on tarpeen ajatella ja laadullisesti suorittaa suoran korjauksen vedeneristys seinät säätiön. Mikä vedenpitävä materiaali valitaan tähän tarkoitukseen?

Materiaalien suosion syynä on vain suhteellisen alhainen hinta. Työn laatu, luotettavuus, käyttömukavuus ja nopeus ovat myös nestekumia huomattavasti paremmat - pinnalta suojaavien pintojen suojaamiseksi pinttyneiltä kosteudelta peräisin olevilta bitumipolymeeriemulsioilta ja eristysmastilta tuotetaan nestemäisessä muodossa ja ruiskutetaan päällystettävälle pinnalle., saavat heti paksuuden ja hankkivat kestävän saumattoman elastisen suojapinnoitteen laadun.

Pääsääntöisesti ne, jotka ovat päässeet siihen pisteeseen, että he ovat kaivaneet perustaansa, eivät enää yritä vakuuttaa itseään ja samalla Technoprokin asiantuntijoita, että rullan vedeneristys ei ole vain halpaa vaan myös luotettava. Jos joku vielä uskoo, että tämä on totta, riittää, että pyydän vastaamaan kysymykseen:

Minkälaista vedenpitävyyttä käytettiin talosi perustamiseen, mitä sinun tarvitsee tehdä nyt?

Tämä on retorinen kysymys.

Nestekumia vedenpitävyyden korjaamiseen

Joten maanrakennustyöt tehdään. Vanha päällyste perusseinistä purettiin, seinät itse puhdistettiin. Päätös tehdä korkealaatuista vedeneristys nestekumia tehty. Kysymys kuuluu edelleen - miltä Technoprok-yhtiön nestemäistä vedeneristysmerkkiä käytetään?

Voit helposti vastata tähän kysymykseen alla olevan taulukon avulla. Vain päättää - haluatko korjata kellarin vedeneristys omilla kädillä (tai muilla, sillä ei ole väliä - joiden kädet, ei asennusta) ja kuinka monta neliömetriä kellarin vedeneristys on suoritettava.

Joten korjaamaan kellarin vedeneristys, sinun täytyy valita kahdesta materiaaliryhmästä: Elastopaz / Elastomiks tai Rapidflex / Technoprok. Yksityiskohtainen kuvaus kustakin materiaalista, jossa on merkintä ominaisuuksista - on annettu asianmukaisessa osassa. Tässä kerrotaan lyhyesti.

Elastoplasis ja Elasstomix ovat yksikomponenttisia nestemäisiä kumeja, joita sovelletaan käsin (oikeudenmukaisesti, huomaamme, että Elastopazia voidaan käyttää erityisillä välineillä, mutta tämä tekniikka ei ole saanut paljon kehitystä Venäjällä). Ihanteellisia ympäristöystävällisiä materiaaleja maanrakennuksen perustan vedenpitävyyden korjaamiseksi omilla käsillä menettämättä työn tuloksen laatua.

Rapidflex ja Technoprok ovat kaksikomponenttisia nestemäisiä kumeja, niitä käytetään vain erikoislaitteilla, esimerkiksi TECHNOPROK B-21. Laitteiden nestemäiset vedeneristysmateriaalit ja suurien esineiden pohjojen vedeneristyksen korjaus.

Siten pienempi alue, kätevämpi, yksinkertaisempi, halvempi, järkevämpi jne. Tee-se-itse-vedeneristys yhdellä komponenttisella nestekumilla. Ja päinvastoin, sitä suurempi alue, halvempi, nopeampi ja luotettavampi on käyttää automaattisen kylmäruiskutuksen tekniikkaa käyttämällä kahden komponenttisen nestekumin erikoisasennusta.

Tämän sivun yläpuolella näet diaesityksen päällysteen pohjan korjaamisesta nestekumilla. Jos haluat tuntea eron manuaalisen ja automatisoidun tien välillä, suosittelemme nyt katsomaan videota vaativan vedenpitävyyden laitteesta korkean asuinrakennuksen rakennuksessa, 10 metrin syvennyksellä.

Vertaa näitä kahta tonttia suhteessa säätösi, jotta päättää, mikä menetelmä on sopivampi soveltaa: korjaus vedenpitävyys säätiön omilla kädet tai korjaus vedeneristys käyttämällä teknologiaa sumuttamalla nestekumia erityisen asennuksen Technoprok B-21.

Korjaus vanhan maalaistalon säätiöön

Sekä käsikäyttöiset että automaattiset nestekumut kätevästi levitetään betoni- ja tiilipohjaan, toistaen helpotusta. Tämän seurauksena kuivauksen jälkeen saadaan monoliittista kumimaista päällystettä, joka koko elämäsi ajan suojaa säätösi veden ja kaasujen (esimerkiksi radonin) tunkeutumiselta maaperältä.

Technoprokilla on aina valikoima nestemäisiä kumeja, joita tuottaa Pazkar-tehdas (Israel). Nämä ovat vesipohjaisia ​​bitumipolymeerimateriaaleja: RAPIDFLEX, TECHNOPROK, ELASTOPAZ, ELASTOMIX.

Nestekaasuyritykset Technoprok tarjoavat laadukasta, ympäristöystävällistä, tehokasta ja saumatonta vedenpitävyyttä. Ja sitten on mahdollista unohtaa, mikä on kodin säätiön korjaus monta vuotta.

Technoprok Ltd on yli tusinaa myyntikonttoreita ja varastoja Venäjällä, jossa voit ostaa nestekumia ja laitteita. Sivuston Yhteystiedot-osassa teknoprok.ru kumppanien ja jälleenmyyjien puhelinnumeroita ja osoitteita:

 • Stavropolissa, Krasnodarissa, Krasnoyarskissa, Habarovskissa ja Primorskin alueilla.
 • Ivanovossa, Oryolissa, Sverdlovskissa, Novosibirskissa.
 • tasavallan ja Tatarstanin tasavallassa.

Technoprokille akkreditoituja yrityksiä koskevat tiedot, jotka toteuttavat säätiön korjauksia eri Venäjän kaupungeissa, on esitetty hakupalvelun tarjoajan sivulla vedenpitävyydestä.

Jos haluat lisätietoja nestekumiteknologiasta, jota käytetään korjaamisessa kellarin vedeneristämisessä, suosittelemme asiakirjojen lataamista ja tutkimista teknisestä dokumentaatiosta (ks. Vasemmanpuoleisen pystysuuntaisen sivun valikon toinen lohko).

Korjaus kellarin vedenpitävyyteen tai pelastamaan talon tuhoutumisesta. Korjaus kellarin vedeneristys

Korjaus kellarin vedeneristys, tee-se-itse-säätiö

Korjaavissa tiloissa, joissa on korkea kosteus, esimerkiksi kylpyhuone tai kellari, vedenpitävyys on jotain, joka on kiinnitettävä erityistä huomiota. Korjaa vesieristys - tärkeä kohta. Se auttaa merkittävästi pidentämään huoneen korjauksessa käytettävien lattian ja rakennusmateriaalien käyttöikää. Ja suojaa myös vuodoista, naapureiden ongelmista, homeista ja sienestä. Voit myös säästää rahaa ja hermosoluja poistamalla seuraavat korjausajat.

Missä minun on tehtävä vedenpitävyys?

huoneisto

Jokaisessa huoneessa, jossa on viemäriverkko ja juokseva vesi: kylpyhuoneessa, wc: llä, keittiössä. Jos asut viimeisessä kerroksessa, ja alla - kellarissa tai pohjakerroksessa, on parempi vedenpitävä jokainen huone, erityisesti lattia.

Miksi tämä on mahdotonta säästää? Näet, että ajankohtaiset vedeneristyskohteet ovat lupaus rauhallisuudesta ja taloudellisesta turvallisuudesta. Muuten unohdettu kääntyi vessan vessaan, pesukoneen rikkoutumiseen tai kaupungin vesihuoltoon - ja nyt sinun on vastattava naapurin asunnon korjaamiseen ja uudelleenrakentamiseen. Ja kuvitella, että ei vain matot ja taustakuva kärsivät, mutta myös kalliit kodinkoneet? Hyväksyn, että nyt kustannukset vedenpitävä lattia samassa kylpyhuoneessa ei näytä liialliselta. Sen likimääräiset kustannukset vaihtelevat välillä 8 - 30 dollaria neliömetriä kohden, ja naapurin asunnon palauttamisen kustannukset tulvan sattuessa ovat nollasta äärettömyyteen, jos naapuri yhtäkkiä muuttuu maanalainen oligarkiksi.

Pohjakerroksen huoneet on suojattava kellarikerrokselta kosteudelta. Kosteus aiheuttaa paitsi vahinkoa kaikelle, joka on korroosiota ja mätää, mutta myös sienten muurit ja lattian betonipinnan ulkonäkö laminaatin tai linoleumin alla. Pitääkö meidän puhua siitä, kuinka vaarallinen muotti on, erityisesti lasten terveydelle? Sienin itiöt ovat voimakkain allergeeni. Suojaa asuntoa kosteuden tunkeutumiselta kellarista tekemään lattian vedeneristys.

Vedenpitävä kellari, kellari, kellari tehdään talon suojaamiseksi pohjaveden vaikutuksilta. Liiallinen kosteus voi tuhota säätiön perustan, johtaa seinämien halkeamiin, talon romahtamiseen. Ratkaisu veteen perustuvien perustusten suojaamiseen toteutetaan rakennusvaiheessa.

Kellaran vedenpitävyys on myös parasta tässä vaiheessa. Mutta mitä tehdä, jos tulitte talon ja kellarin "onnelliseksi" omistajaksi ilman vedenpitävyyttä? Onko mahdollista kestää jatkuva kosteus, muotin ulkonäkö seinillä, betonin asteittainen tuhoaminen? Tietenkään ei. Seuraavassa tarkastellaan yksityiskohtaisesti tämän ongelman ratkaisua.

Uima-allas

Veden vedeneristys takaa sen, että rakenne on luotettavasti suojattu kosteuden vahingollisilta vaikutuksilta. Tämä on aina tehtävä. Mutta tämä on erityisen tärkeää, jos altaan rakentaminen suoritettiin käsin käyttäen betonia, joka pelkää hyvin vettä. Rakennusvaiheessa suoritettu vedeneristystyö, niiden ajoissa toteuttaminen auttaa estämään altaan vahingoittumisen sen käytön aikana. Jos allas sijaitsee sisätiloissa, riittää vain sisäinen vedenpitävä kulho. Jos altaan rakenne sijaitsee kadulla, niin myös ulkoinen vedeneristys on välttämätöntä sen suojaamiseksi pohjaveden vaikutuksilta.

Teemme korjaus kellarin vedeneristys

Raaka kellari ei ole vitsi! Jos huomaat, että kondensaatio on jatkuvasti kellarikerroksen seinissä, kipsi tuhoutuu, huoneen esineet kostuvat ja muotit tulevat näkyviin - kentän ulkoisen vedenpitävyys on vakavasti vaurioitunut tai se on täysin poissa. Pohjaveden paineen alaisuudessa kosteus tunkeutuu huokosiin ja betoni- tai muurausmateriaaleihin, nousee rakennuksen seinämiin, jotka päästävät tiloihin. Tulevaisuudessa tämä voi muuttua vakaviksi ongelmiksi: säätiön katoaminen ja tuhoaminen, rakennuksen seinämien halkeamat ja jopa talon romahdus.

Tämän estämiseksi sinun on huolehdittava rakennuksen korkealaatuisesta ja luotettavasta vedenpitävästä vedeneristyksestä, mutta mitä tehdä, jos saat talon valmiiksi ilman suojaa? Tai suojelun elämän aikana oli vakavia puutteita? Ja onko mahdollista korjata omaa kättäsi? Yritämme vastata näihin kysymyksiin.

Määritä ongelman lähde

Ovatko vesipisaroita kellarikerroksen seinissä? Ensin sinun on ymmärrettävä, syntyykö lauhde ilmasta vai syystä, että kosteus tunkeutuu betonin pinnan läpi. Tee tämä liima märällä alustalla metallista ohutlevy. Sementtiliima levitetään kevyesti ohuella kerroksella. Tärkeintä on se, että seinämän ja levyn välinen ilmaväli ei tule olemaan niin, että betonin, tiilen ja metallin pinnan lämpötila olisi sama. Seuraavana päivänä tarkistamme, onko lautaselle vesipisaroita. Niin? Tämä tarkoittaa, että kosteus kondensoituu ilmasta. Analysoimme tilan tuuletuksen tilan, tuodaan sen oikeaan muotoon, jotta vuotojen paikat voidaan määrittää tarkasti. No? Vesi tunkeutuu betonipintaan. Tämä on pahempaa, koska se voi ilmaista ongelmia säätiön kanssa.

Talon perustan ongelmia voidaan myös arvioida seuraavilla välillisillä merkinnöillä:

 • Rakennuksen seinissä on erikokoisia halkeamia;
 • Sisäilma on kosteaa säästä riippumatta.
 • Kosteat tahrat ja muotit näkyvät seinille paitsi kellarissa, myös kaikissa muissa tiloissa;
 • Vakinainen asuinpaikka muuttuu vuosisatojen, puuterien ja muiden hyönteisten lajien osalta, jotka suosivat kosteutta;
 • Ovien ja ikkunoiden aukot ovat epämuodostuneet.

Hanki ammatillista neuvontaa

Jos jatkuva kosteus aiheuttaa taloustilanteiden aiheuttamia ongelmia, on ensin selvitettävä säätiön kunto ja selvitettävä, miksi se altistuu veden tuhoisalle vaikutukselle. Tarvitset asiantuntijoiden apua. Koska ongelman ratkaiseva ratkaisu on tarpeen suorittaa täydellinen analyysi, johon kuuluu:

 • Maaperän tyyppi ja pohjaveden syvyys;
 • Analyysi säätiön tilasta vakavien vaurioiden varalta;
 • Materiaalin tuhoutumisen syy (jos sellainen on).

Jo tässä vaiheessa on selvää, onko se mahdollista korjata itse tai se vaatii kalliita apua ammattimaisilta rakentajilta ja työmiehiltä. Vakavien ulkoisten vahinkojen varalta säätiö tarvitsee työlästä ja laajamittaista maanrakennusta pääsemästä talon kellariin.

Valmista perustus korjaukseen

Teemme ensimmäisen valmistelutyön:

Suosittelemme lukemaan:

 • Irrota sokea alue talon ympärillä;
 • Kaivamme kaivannon rakennuksen kehäksi;
 • Tarkastelemme ja analysoimme säätiön vanhan vedenpitävyyden tilaa, jos sellaisia ​​on.

On parempi purkaa sokea alue jackhammerilla, vaikka on mahdollista työskennellä säännöllisesti romun kanssa. Löytyneen kaivannon leveyden pitäisi olla riittävä kaiken tarvittavan työn tuottamiseksi: tavallisesti se on puoli metriä tai hieman enemmän. Työntekijän tulisi olla tarkoituksenmukaista suorittaa kaikki tarvittavat manipulaatiot.

Tarkasta huolellisesti vanhan eristemateriaalin kunto ja tutkia sitä. Ehkä sinulla on onnea, ja se riittää tekemään pienen pisteen korjaus vedeneristys, joka voidaan tehdä omalla kädellä. Määritä, millaisia ​​materiaaleja vedeneristys toimii. Eristävän kerroksen talteenotto edellyttää sellaisten yhdisteiden käyttöä, jotka ovat hyvin yhdistettyjä korjattavan pinnan kanssa. Jos se on bitumia, korjaus vaatii bitumimuovin käyttöä. Jos sementti tai polymeeri - ovat erinomaisia ​​mineraali- ja mineraalipolymeerikoostumuksia. Olisi ihanteellista, jos määrität tarkasti vedeneristysmateriaalin merkin, sen ominaisuudet ja yrität ostaa saman materiaalin korjausta varten.

Jos vedenpitävyys puuttuu tai vanha pinnoite on täysin käyttökelvoton, mätä, säröillä, sinun on aloitettava tyhjästä.

Täysin puhdas ja kuiva perusta

Joten, kellarin vedeneristys puuttuu periaatteessa tai sen tila jättää paljon haluttuun. Joten jatkamme aikaa vievää ja pitkäaikaista prosessia, jolla poistetaan vanhan materiaalin jäänteet ja tuomme seinät oikeaan ulkonäköön, jotta pystyt aloittamaan tärkeimmät työt. Teosten sarja:

 • Me puhdistamme lian perustan, vanhan eristemateriaalin, maapallon ja roskat jäänteet;
 • Prosessimme ja hiomme seiniä hiomakerroksen poistamiseksi ja saavuttaaksemme puhtaan ja voimakkaan betonin;
 • Kuivaa perusteellisesti talon pohja - se voi kestää useita päiviä tai jopa viikkoja.

Kaikki eristyskerrokset, jotka ovat käyttökelvottomia, poistetaan. Jos koko kerrosta pidetään sitkeänä, se voidaan palauttaa vain niissä paikoissa, joissa se on vaurioitunut. Materiaalityypit: mastinen tai bitumi? Puhdistamme vanhan pinnoitteen, levitämme tuoreen massiivikerroksen ongelma-alueille, minkä jälkeen levitämme materiaalia koko kehällä pitkin vähintään kahta kerrosta.

Kun pilaantunut vedeneristysmateriaali poistetaan, me puhdistamme ja jautamme seiniä. Jotta voit käyttää "hiomakone" erityisillä suuttimilla tai metalliharjoilla. Myös betonien tai muun materiaalin, joiden seinät on pystytetty, poistetaan.

Se on tärkeää! Seinät on puhdistettava kiinteään ja kiinteään kerrokseen. On tarpeen poistaa kaikki murentavat fragmentit, vaikka ne olisivat laajoja materiaalikerroksia. Käytä reikälevyä poistaaksesi suuret löysät kerrokset.

Kuivaamme pohjan, jolloin se on avoin raikasta ilmaa. Kuinka paljon aikaa kuluu riippuu sen kosteudesta, ilman lämpötilasta ja sademäärästä. Kiire ei ole hyvä täällä, kuumalla ja kuivalla säällä riittää tavallisesti yksi viikko, märkä ja viileä, jossa tarvitaan enemmän aikaa. Tästä seuraa, että on parempi jättää korjausvesieristys kesän kuumajaksolle.

Se on tärkeää! Jos talon pohjassa on halkeamia, sinun on laajennettava niitä ja poistettava kaikki murentavat elementit. Sitten kaikki halkeamat on täytettävä korjausratkaisulla.

Teemme korjaus kellarin vedeneristys

Materiaalityypit, jotka voidaan valita ulkoisten töiden vedeneristämiseen, riippuvat lompakosta. Säätiön halvin vaihtoehto on bitumi-mastinen. Pohdimme sitä varsinkin, koska korjaukset, joissa käytetään mastista, on helppo tehdä omalla kädelläsi. Tarvitset:

 • Muutamia tölkkejä;
 • pohjamaali;
 • Erikoisharja;
 • Rakentaminen hengityssuojain;
 • WhiteSpirit Solvent.

Levitä pohjamaalia puhdistettuun seinään telalla tai harjalla. Kun se kuivuu, tulee selväksi, onko kerros riittävän paksu: mustan värin tulisi olla melko voimakasta. Jos kaikki on hyvin, odota, kunnes kyllästys on täysin kuiva. Jos ei, käytä toista kerrosta. Odotamme sen täysin kuivana.

Kun pohjamaali on täysin kuiva, levitä mastiksi. Yleensä sitä voidaan käyttää välittömästi, mutta joskus on välttämätöntä laimentaa hieman - tätä varten tarvitsemme ohuemman. Kylmäkauden aikana kalkki on lämmitettävä 50 asteen lämpötilaan. Se voidaan levittää seinille lastalla tai telalla, mutta on kätevämpää käyttää siveltimiä. Materiaali levitetään pohjan seiniin useissa kerroksissa. Ainakin pitäisi olla kaksi. Jokaisen kerroksen käyttämisen jälkeen sinun on odotettava tiettyä aikaa, ja käytä vain seuraavaksi. Lämpimänä kautena odotamme ainakin päivää, kylmässä - kaksi päivää ja enemmän, ja vasta sitten käytämme mastista seuraavaan kerrokseen. Nyt näet, että säätiön suojaaminen omilla kädillä ei ole niin vaikea tehtävä.

Se on tärkeää! Rakennusmateriaalin saumat - haavoittuvin paikka kosteuden tunkeutumiselle. Niitä tulee tiivistää edelleen talon pohjan suojaamiseksi pohjavedestä.

Teemme korjauksia

Menemme korjaustöiden viimeiseen vaiheeseen. Se sisältää:

Suosittelemme lukemaan:

 • Lämmöneristys;
 • Kaivaminen maaperän, saven, raunioiden, hiekan tai muiden yhdisteiden kanssa;
 • Laite on uusi sokea alue talon ympärillä.

Lämmöneristys on ylimääräinen askel. Voit tehdä sen ilman sitä, jos haluat todella säästää - talo ei romahda, kuten voi olla vedenpitävyys tai sen vaurioituminen. Mutta jos sinulla on keinot ostaa sopiva määrä eristemateriaalia - polystyreeni vaahtoa tai vaahtoa, käytä hetkeä. Lämmitin kellari ei selvästikään ole tarpeeton. Talon talon lisäeristyslaitteisto kellarissa suojaa seiniä jäätymiseltä, säästää lämmitystä ja estää kondensaation ulkonäön kellariviin.

Polkumyynnin materiaalin tyypit valitsevat huolellisesti seuraavat parametrit:

 • saatiin tietoja maaperän kosteuspitoisuudesta ja koostumuksesta;
 • veden syvyys;
 • ilmasto alueella, keskimääräinen vuotuinen lämpötila;
 • talon kellarikerroksen läsnäolo tai puuttuminen;
 • laitteen kuivatusputki rakennuksen ympärille tai sen puute.

Esimerkiksi savimaalla ja korkeilla pohjavesien pinnalla polkumyynnillä käytetty hiekka ei todennäköisesti auta sinua pitämään huoneet kellarissa kuivana. Et menetä, jos saat ammattilaisten maksullisia neuvoja, vaikka olisit tehnyt kaiken muun omalla kädelläsi. Muussa tapauksessa kaikki vedeneristystyöt voivat mennä kaatopaikalle alas.

Se on tärkeää! Materiaali, joka tehtiin polkumyynnillä, sinun on huolellisesti täytettävä.

Seuraavaksi teemme laitteesta uuden sokean alueen talon ympärillä. Ja nauti kuivumista ja mukavuutta rakennuksen sisällä.

Sisäinen kellarin eristys

Säätiön ulkokorjaus tehtiin, mutta lauhde muodostuu edelleen alakerran, sen katon, lattiapintojen huoneen seinille? Syyt voivat olla seuraavat:

 • Vesi tunkeutuu huoneeseen seinien tai rakennusliitosten pinnassa olevien mikroprekkeiden kautta;
 • Häiriöitä huoneen ilmanvaihdossa.

Kondenssin sisällä ei ole pysyviä kosteuden lähteitä kondensaatin aikaansaamiseksi. Kuten esimerkiksi kylpyhuoneessa tai sisäuima-altaassa. Siksi normaaleissa olosuhteissa sen tulisi olla melko kuiva. Jokainen poikkeama normaalista tarkoittaa, että sinun on harkittava uudelleen laitteen sisäisen vedenpitävyyden tilaa mahdollisimman pian.

Kuinka laajamittainen, kallis ja aikaavievä työ pystyy ratkaisemaan ongelman, ja onko se mahdollista tehdä se itse, riippuu alueen pohjaveden laadusta. Jos talossa keväällä tulvia niin, että kellari muuttuu ulkonäköksi kaikille ympäröiville sammakoille, tarvitset erittäin vakavan eristämisen seinistä ja huoneista.

Jos seinissä ja lattiapinnoissa muodostuu kevyesti kondensaatiota, niin kuin kylpyhuoneessa, niin kapillaarieristys vesipohjaisella bitumiin perustuvalla vettä emulsiolla riittää. Edellisessä kappaleessa hän toimi alustajana. Mastia itseään suljetussa huoneessa ei voida käyttää, se on myrkyllistä ihmisille.

johtopäätös

Laitteen ja veden talteenottamisen korjaus talossa - vastuullinen ja tärkeä prosessi. Se riippuu siitä, kuinka kauan talosi palvella sinua, kuinka mukava, viihtyisä ja miellyttävä se on elämästä.

Pesualtaan on myös suojattava veden haitallisilta vaikutuksilta. Muutoin tämä kallis hankinta on hyvin lyhytikäistä.

Jos asut asunnossa, sivuuttaminen vesitiivistyksissä kylpyhuoneessa, keittiössä, wc: ssä tarkoittaa tuomita itsesi ristiriitoihin naapureidesi kanssa. Koska venäläinen vesihuolto on epäluotettava aine, vaikka se on elämä, se surkeaa. No, tai sinä itsesi, kun olet myöhässä töihin, unohda vesijohtovesi. Mikä ei myöskään ole sokeri. Tee lattian vedeneristys kylpyhuoneella ja nuku rauhallisesti.

Suosittelemme lukemaan:

ongelmien ja ominaisuuksien diagnosointi

Ei ole väliä kuinka kiinteä betoni on, sillä on tietty hygroskooppisuus, toisin sanoen se absorboi kosteutta. Pohjavesi, saostuminen ja lauhde voivat muuttua betonirakenteen vihollisiksi, joten talon pohja on luotettavasti suojattu vedeneristyskerroksella. Maailmassa mikään ei kuitenkaan kestä ikuisesti. Useista syistä pohjavedenpitävät korjaukset voivat olla tarpeen.

Eri menetelmiä käytetään suojaamaan säätiötä kosteudelta. Sovellusmenetelmästä riippuen tällaiset vedeneristyserot erotetaan toisistaan, kuten:

Obmazochnaya. Tämä on vanhin, halvin ja lyhytaikainen vedenpitävyys. Useiden vuosituhannen kiveä käyttävien pohjamateriaalien bitumi. Se on helppokäyttöinen, mutta menettää elastisuuden nolla lämpötilassa. Se kestää vain kaksi tai kolme vuotta, ja bitumin vedeneristys on korjattava. Paljon tehokkaampi tällainen pinnoite, kuten sementti-polymeerivalmiste. Ne kestävät kauemmin ja pystyvät kestämään paljon suurempia kuormia. Tällaisia ​​koostumuksia käytetään korjaamaan jopa 2 mm: n halkeamia.

Maalinväristä tiivistymistä on käytettävä hyvin huolellisesti, jotta se olisi mahdollisimman pitkäikäinen.

Okleechnaya. Vesimassan, rulla- tai kalvonvesieristysmateriaalin avulla levitetään pohjaan, esimerkiksi kateaineisiin, lasi- ja kattolevyihin. Vähitellen kestävät modernit pinnoitusmateriaalit puristavat niitä vähitellen: monikerroksinen, kalvo, jossa on itseliimautuva pohja. Tämä on erittäin kestävä vedeneristys, mutta se on melko vaikea asentaa ja korjata.

Läpäisevä (tai penitriili). Nämä ovat erityisiä formulaatioita, joiden toiminta voi merkittävästi vähentää betonin kapillaarin johtavuutta. Se on sementin seosta, erityisesti hiekkaa ja kemiallisesti vaikuttavia aineita. Koostumus tunkeutuu syvälle betonin paksuuteen, vuorovaikutuksessa sen komponenttien kanssa ja muodostaa kestäviä kierteisiä kiteitä, jotka estävät kosteuden tunkeutumisen. Samanaikaisesti betonipohjan höyryläpäisevyysindikaattorit pysyvät lähes ennallaan.

Vinkki: Vedenpitävyys on tehokkainta, kun sitä käytetään tuoreeseen betonipohjaan. Ennen tämän tyyppisen koostumuksen levittämistä vanha ja saastunut pinta on rasvanpoistettava perusteellisesti ja puhdistettava vesisuihkulla tai räjäytyslaitteella vähintään 20 ilmakehän paineessa.

Asennettu. Tällainen vedeneristys on erityinen suojaava näyttö. Ne on valmistettu betoniittisavusta, joka on asetettu kartonkipakkausten tai geotekstilien väliin. Myöhemmin kuori hajoaa ja eristekerros suojaa säätiötä. Nykyaikaisempi asennettu vedeneristysprofiili, joka sietää aggressiivisen ympäristön vaikutuksia ja jopa maaperän muodonmuutoksia. Tällainen vedeneristys on tehokasta yhdessä asianmukaisesti järjestetyn kuivatusjärjestelmän kanssa.

Asennetun vedeneristys on yksi helpoimmista ja halvimmista tavoista suojella säätiötä

Lisäksi vedeneristyksen korjaamiseen käytetään laajalti nopea kovettavia yhdisteitä, vettähylkivää materiaalia, kipsiä puhdistavia aineita, antisuolaa ja sienilääkkeiden kyllästämistä jne.

Mitä parempaa säätiön vedenpitävyys on tehty, sitä luotettavampi talon perustasoja suojellaan aina läsnäolevalta kosteudelta. Kuitenkin korjausta ennemmin tai myöhemmin tarvitaan edelleen, koska kaikilla vedeneristyskerroksilla on monia vihollisia.

Vedenpitävän kellarin tuhoutumisen syistä tulisi mainita:

 • asennusteknologian rikkominen;
 • väärä valinta vedenpitävyyteen;
 • koostumuksen säilyvyyden loppu;
 • huonolaatuiset materiaalit;
 • lämpötila putoaa;
 • maaperän muodonmuutos;
 • maaperän kosteuden muuttuminen, pohjaveden korkeus jne.

Kellarin vedeneristyskerroksen tuhoutuminen ei ole välittömästi ilmeistä. Asunnon on kiinnitettävä huomiota sellaisiin epämiellyttäviin ilmiöihin kuin:

 • huoneiden kosteus lisääntyy;
 • märkien pisteiden, halkeamien ilmaantuminen;
 • betonisekoittimet;
 • ovien rakenteiden muodonmuutos;
 • muotin, sienen jne. esiintyminen

Löytääksesi merkkejä vedenpitävyyden rikkomisesta, sinun on heti selvitettävä syy ja korjattava. Teknisesti heikentyneen vedeneristyskerroksen purkaminen

Jos talossa on nämä vedeneristyskoodit, sinun tulee heti diagnosoida sen tila ja korjata ongelma. Tämän tärkeän säännön laiminlyönti voi olla kohtalokas koko rakennukselle.

Ennen vedeneristyskorjauksen aloittamista on tarpeen selvittää vahinko, jotta se voidaan korjata oikein. Korjausmenetelmä on mahdollista valita vasta täydellisen tilanteen analyysin jälkeen, johon kuuluu vedenpitävän materiaalin tyypin, perustuksen tila ja muoto sekä suojakerroksen tuhoutumisen syy, maaperän kunto, kosteus ja muut ominaisuudet.

Korjaustyöt voidaan tehdä sekä rakennuksen sisällä että sen ulkopuolella. Ulkotyöt ovat aikaa vievää, koska ne vaativat usein suuria maanrakennustöitä, jotka tarjoavat vapaan pääsyn perustuspintaan. Siksi useimmiten asiantuntijat pyrkivät korjaamaan säätiön vedenpitävyyden sisäpuolelta.

Korjaustyön järjestys riippuu valitun vedeneristysmateriaalin tyypistä. Pinnoitus- ja pinnoitusmateriaalien käyttö polymeerien ja polymeerihartsien avulla vaatii paljon aikaa ja vaivaa. Niitä käytetään usein ulkoisen vedeneristyksen asennuksessa, eli maanrakennustöitä tarvitaan talon perustan saamiseksi. Tämäntyyppisten materiaalien muodonmuutos- ja lujuusominaisuudet poikkeavat merkittävästi betoniperustuksen ominaisuuksista, joten tällaisen vedenpitävyys usein kuorelee ja vaatii pian uusia korjauksia. Toinen ongelma tämän tyyppisen eristekerroksen asennuksessa syntyy tarve perusteellisesti kuivaa pohja ennen työn aloittamista. Jos näin ei tehdä, työ suoritetaan huonosti ja vedenpitävyys jää jäljessä.

Ennen korjaustöiden aloittamista säätö on puhdistettava perusteellisesti pölystä ja likaisuudesta, seinien ja pohjalevyn hionnasta betonin puhdistamiseen.

Se on paljon luotettavampi ja helpompi korjata vedenpitäviä materiaaleja, jotka tunkeutuvat toimintaan. Koska näiden yhdisteiden ominaisuudet eivät ole niin erilaiset kuin betonipohjan ominaisuuksista, kahden materiaalin vuorovaikutus on paljon parempi ja tulos on paljon luotettavampi. Itse asiassa tällaiset materiaalit tunkeutuvat syvälle betonin rakenteeseen, yhdistetään sen komponentteihin ja muuttuvat yhtenä kokonaisuutena perustuksen kanssa. Betonin huokoset ja tyhjät tilat täytetään luotettavasti yhdisteillä, jotka eivät liukene veteen. Tällainen vedeneristyskerros palvelee yhtä hyvin talon perustusta.

Läpäisevän vaikutuksen lisäksi myös pinnoittamalla ja liimaamalla vedeneristys voidaan käyttää erityisiä ommeltiivisteitä, tiivistysaineita tai mastisia aineita säätämiseen.

Korjausten tekeminen asennetun vedeneristeen avulla kiinnitetään erityisiä kiinnitysnauvoja, metalli- tai muoviarkkeja. Sitten kaikki saumat, sekä rakenteelliset että muodonmuutokset, suljetaan substraatin suojaamiseksi kosteudelta ja maaperän tunkeutumiselta.

Mielenkiintoinen menetelmä vedenpitävyyden korjaamiseksi kutsutaan ruiskeeksi. Käytettäessä vedenpitäviä materiaaleja ei ole levitetty pohjan pintaan, vaan ne pakotetaan halkeamiin ja saumoihin. Säätöön voidaan tehdä useita tällaisia ​​kiinnitysreikiä, jotka täytetään sitovilla materiaaleilla, jotka luovat luotettavan esteen kosteuden leviämiselle. Sideaineena käytetään tavallisesti karbamidi- ja furaanihartseja.

Vedettäessä ruiskuttamalla sideainetta ruiskutetaan reikiin.

Perusvesieristyksen korjausmenetelmä riippuu valitun materiaalin tyypistä. Lisäksi valmistajan suosituksia on tarkasteltava huolellisesti. Esimerkiksi, kun asennat vedenpitävyyttä lävistämällä, sinun on sekoitettava liuos oikein ja levitettävä se alustalle tietyn paksuisella kerroksella ja odota, että ensimmäinen kerros kuivuu ennen työskentelyn jatkamista ja toisen kerroksen käyttämistä. Ennen korjan korjausta on puhdistettava huolellisesti kaikki lika ja pöly.

Vihje: Jos betonipohjassa on halkeamia, niitä on laajennettava poistamaan murskeva betoni. Suuret halkeamat täytetään ensin erityisellä korjausratkaisulla valmistajan ohjeiden mukaisesti. Tämän jälkeen voit jatkaa vedenpitävyyttä.

Säätiön korkealaatuinen vedenpitävyys - rakenteen kestävyys ja asukkaiden korkeatasoinen lupaus

Asukkaiden mukavuuden taso ja rakennuksen olemassaolo riippuvat säätiön vedenpitävyyden laadusta. Ottaessasi huomioon säätiön vedeneristyskerroksen rikkomisen merkit, ota välittömästi yhteys asiantuntijoihin, jotka voivat tehdä oikean diagnoosin ja tehdä laadun korjaamista.

Korjaus kellarin vedeneristys - tärkeä tapahtuma

Jokaisen kodin perusta on perusta. Rakennuksen koko elämä riippuu sen säilyttämisestä. Aikoja, jolloin säätiö ei ollut varustettu korkealaatuisella eristel- mällä, on upotettu unohtumaan. Nykyään talonrakennusten ja mökkien rakentamisessa otetaan huomioon kaikki vedenpitävyyden rakentamista koskevat säännöt ja määräykset, mikä estää kapillaarien ja pohjavesien vaikutuksen pohjaan ja sen tuhoamiseen ja muodonmuutokseen.

Vaakasuoran vedenpitävän pohjan järjestelmä.

Mutta on olemassa tilanteita, joissa jopa korkealaatuiset vedenpitävät vuodot ja kosteus alkavat virrata rakennusten kellareihin tai kellareihin.

Ainoa ratkaisu tässä tapauksessa ei ole odottaa pohjan täydellistä tuhoutumista vaan korjata vedenpitävä pinnoite.

Viive ja paljon ajatusta voi johtaa siihen, että laatikon vääristyminen tai halkeilu alkaa kotona.

Vesitiivistystyön ominaisuudet

Järjestelmä vedenpitäväksi kellarista sarakkeen alle.

Vedeneristystyötä ei voida pitää helposti, tämä on tärkeä tapahtuma, jossa otetaan huomioon monet tekijät. Kun korjaat omia käsiäsi, sinun on noudatettava tiukasti vakiintuneita sääntöjä ja suosituksia sekä selattava laaja valikoima materiaaleja, joita tällä hetkellä tarjotaan kotimaisille kuluttajille. Ennen työn aloittamista on välttämätöntä suorittaa pakolliset toimenpiteet, jotka ovat välttämättömiä toimivaltaisten korjausten kannalta. Niiden joukossa on pohjaveden esiintymistiheyden määrittäminen, maaperän heterogeenisuus, maaperän turvotus makaavan jälkeen.

Kun pohjaveden korkeimman tason löytäminen kellarikerroksen alapuolelle on yli 1 m, vedenpitävyysprosessi voidaan rajoittaa päällystämiseen mastiksella, jota seuraa kattolamateriaalin kiinnittäminen. Jos pohjaveden taso on korkeampi, työtä on laajennettava. Talon sijainti alamäkialueella, jossa kosteus imeytyy aktiivisesti maahan, vaatii viemäröintijärjestelmän järjestämisen.

Halvin tapa suorittaa vedenpitävyyttä erilaisiin perustuksiin - päällystää ne bitumihartsilla. Tämä menetelmä ei vaadi erityisiä taitoja, ja ne voidaan suorittaa menestyksekkäästi muiden kuin asiantuntijoiden avulla. Ennen työn aloittamista on tarpeen valmistella:

 1. Bitumipalkit.
 2. Käytetty moottoriöljy.
 3. Suuri potti tai ämpäri.
 4. Rulla tai kova harja.
 5. Levitä vanhan eristyksen poistamiseksi.
 6. Lapio.

Takaisin sisällysluetteloon

Vesitiivistystyön suorittaminen

Vedeneristysnauhan perustus.

Kun kaikki materiaalit ja työkalut on valmistettu, sinun täytyy kaivaa pohja tasolle. Sitten pohja tarkastetaan, vuodot määritetään. Kaikki vanhat vedeneristys poistetaan lianpinnalla. Alustan epäsäännöllisyydet ja porausreiät on kohdistettu ja tiivistetty sementillä.

Bitumi palkit asetetaan säiliöön ja kuumennetaan tulipalo- tai kaasuliesiin. Moottoriöljyä lisätään bitumiin, joka on 30% öljyä 70% bitumia kohti. Kun seos tulee nestemäiseksi, säiliö on poistettava lämmöstä, ja voit aloittaa pinnoitteen valmistetun pinnan. Päällystys tapahtuu harjalla tai rullalla. Alustan pohjasta on tarpeen aloittaa korjaus, joka päättyy 20 cm maanpinnan yläpuolella. Kun bitumikerros kuivuu, käytetään vielä 1-2 myöhempiä kerroksia. Tällöin pinnoitteen kokonaispaksuus tulisi olla noin 3-5 cm. Työskentelyn aikana on tarpeen valvoa bitumin lämpötilaa pannulla. Sen on pysyttävä kuumana. Betoniin tunkeutuva betoni estää kosteuden tunkeutumisen pohjaan. Korkealaatuisen pinnoitteen toteutuksessa tämäntyyppisen vedenpitävyyden vähimmäisikä on 5 vuotta. Jos tämän ajan jälkeen vesi alkaa virrata taloon, korjaukset on toistettava.

Vedenpitävän pinnoitteen käyttöiän pidentämiseksi asiantuntijat suosittelevat bitumin pohjalta valmistetun erityisen polymeerimassan käyttöä. Niiden ominaisuudet ovat paljon korkeammat, minkä vuoksi käyttöikä on kestävämpi. Kotimaan rakennusmarkkinat tarjoavat sekä kylmän että kuuman käytön mastiksit, joilla ei ole ainoastaan ​​kiinteää vaan myös nestemäistä koostumusta. Korjaustyypistä riippuen tällaiset materiaalit suoritetaan käyttäen lapoja, rullia, ruiskupistooleja tai rakeita.

Takaisin sisällysluetteloon

Vedeneristysmateriaalit

Vaaka- ja pystysuoran vedeneristysliitoksen rakenne.

Jos pohjaveden taso on riittävän korkea, on suositeltavaa käyttää rullaeristystä pinnoitteen kanssa. Koska se voi toimia ruberoidina tai nykyaikaisempana materiaalina: rubiteks, tehnoelast ja muut. Käytettäessä rullaeristettä, pohjaan levitetty bitumi tai mastikuitu toimii liimapohjana.

Yhdistetyn vedeneristysmallin tekniikka on samanlainen kuin pinnoite. Ero on yksi asia: rullamateriaalit on välittömästi liimattava bitumiin tai mastiksi odottamatta niiden kuivumista. Ennen kiinnitystä kattotuoli huuhdellaan kaasujousella joustavuuden ja joustavuuden saavuttamiseksi. Valssatut materiaalit asetetaan pohjaan pystysuoraan 15-20 cm: n päällekkäin. Tämän jälkeen kangas päällystetään mastilla tai bitumilla ja levitetään toinen kerros materiaalia.

Takaisin sisällysluetteloon

Vedenpitävä työ nestemäisen kumin ja läpäiseviä materiaaleja käyttäen

Hyvä vaikutus vedenpitävyyteen johtamisessa antaa nestekumin kertymistä. Tämäntyyppinen pohjan eristys suoritetaan manuaalisesti rullalla, lastalla, harjalla tai erityisellä ruiskutuslaitteella. Pinnoitteen pintaan ei ole saumoja, mikä takaa materiaalin kestävyyden ja rakennuksen laadun korjaamisen. Yleensä talon sisäiseen työhön käytetään yksikomponenttista nestekumua: elastomexia, elastopatiaa jne. Se levitetään säätiölle 1-2 kerroksella ja kuivataan päivän aikana. Ennen materiaalin levittämistä pohjan pinta on puhdistettava pölystä ja pohjustetusta.

On olemassa materiaaleja, jotka pystyvät tunkeutumaan betonipohjaan ja kiteytyvät siten estäen kosteuden pääsyn. Tällaisia ​​materiaaleja kutsutaan hydrofobiseksi, ja niiden kanssa varustettua vedenpitävyyttä kutsutaan anti-kapillaariseksi tunkeutuvaksi. Tätä eristystä käytetään useissa kerroksissa käyttäen telaa tai harjaa märällä ja pölyttömällä betonilla. Kun materiaali kuivuu, pohjaan muodostuu ohut ulkoinen kalvo, joka voidaan myöhemmin poistaa.

Materiaalin korjaamisen avulla se lisää merkittävästi talon käyttöikää. Monimutkaisten teosten jälkeen voit turvallisesti nauttia maaseudun elämästä huolehtimatta kodin tuhoutumisesta ja kosteuden tunkeutumisesta siihen.

Vanhan talon kellarikerroksen korjaaminen nestekumilla tekee itsestäsi videon

Tällä sivulla teknoprok.ru tarjoaa yksityiskohtaisen vastauksen tyypilliseen kysymykseen, jota usein kysytään yrityksen Technoprok asiantuntijoilta.

Kysymys: Miten vanhan säätiön nestekumin korjaus tehdään? Kuinka ja millä tavoin talon kellarin vedenpitävyys korjautuu varmasti ja takuulla?

Ensinnäkin, jotta paremmin ymmärrettäisiin, miten rakennuksen vedenpitävyys saadaan aikaan, on suositeltavaa oppia ammattihenkilökunnan kokemuksia vedenpitävistä pohjista nestemäisten kumien kanssa rakennusvaiheessa, katso lisätietoja tästä.

Tutkittuaan nämä tiedot voit ymmärtää paremmin ongelmat, jotka on ratkaistava korjaamalla tiilen tai puisen vanhan talon perustaa.

Perusvesieristykseen tarjoamme valikoiman materiaaleja, manuaalisia ja automatisoituja, nestemäisiä kumeja.

Nämä ovat universaaleja bitumipolymeerituotteita, joita käytetään menestyksekkäästi laitteeseen ja vedenpitävyyden palauttamiseen maan alla ja voittavat vuosittain yhä useammat suuret alueet perinteisestä vedeneristysteknologiasta ja rullamateriaaleista. Nämä ovat 5 tuotetta nestekumia: Technoprok, Rapidfleks, Elastopaz, Elastomiks, Paz Primer.

Harkitse perusvesieristyskorjausta käyttämällä edellä mainittuja nestekumeja nimenomaisesti jokaiseen tilanteeseen.

Vanhan säätiön korjaus talon alla

On parasta esittää, että tällainen peruskorjaus auttaa joitain alla olevia kuvia. Kaikki ne voidaan napsauttaa, napsauta suurentaaksesi.

Nämä 6 kuvaa havainnollistavat kellarin vedenpitävyyden korjaamista nestemäisen kumitekniikan TEHNOPROK: n avulla. Technoprokin kumppanin Tatarstanin tasavallassa toimittamat kuvat.

Jos ajattelet hieman, on selvää, että vanhojen säätiöiden vedenpitävyyden korjaaminen tiilen tai puutalon alle on 5-10 kertaa kalliimpaa kuin vedenpitävä peruskorjaus tyhjästä rakennusvaiheen aikana. Miksi?

Koska ennen siirtymistä suoraan vedenpitävään työhön, tarvitaan valmistelutöitä. Ja se näkyy selvästi Kazanissa.

Ensinnäkin suuri määrä maa-alueita voi olla tarpeen aloittaa säätiön korjaus. Mitä korkeampi rakennus, sitä syvemmälle kaivataan. Mitä suurempi rakennuksen kehä, sitä kauemmin kaivataan. Ja jos mökin perustus voidaan vielä kaivaa käsin, niin jos haluat tehdä kaivannon korkean tai teollisen rakennuksen kehäksi, tarvitaan erikoislaitteita ja suuren osan työntekijöistä.

Toiseksi on välttämätöntä poistaa kokonaan vanha vedeneristys, jonka kautta vesi pääsee rakennuksen maanalaiseen osaan ja samalla tuhoa betoni. Säätiön seinät puhdistetaan maasta, puhdistetaan liuottimilla vanhan vedeneristyksen jäännöksistä, tarvittaessa pestään.

Kolmanneksi säätiö korjaa itsensä ja vedeneristyslaitteen, ts. luodaan uudelleen vedeneristyspäällyste.

Neljänneksi, vedeneristyssuojaus ja tarvittaessa lämmitys ennen täyttöä.

Viidenneksi korjata tai rakentaa vedenpoistojärjestelmä säätiön ympärille.

Kuudes, täyttö. Toisin sanoen kaikki poistettu maa on palautettava takaisin kaivantoon.

Seitsemäs, sokea alue laite

Kahdeksas, parantavat alueen parantamista.

Vanhan säätiön korjaaminen edellyttää luonnollisesti merkittäviä kassakustannuksia. Ja kaikki tämä ei ole tapahtunut nopeasti. Jopa korjata kellarin vedenpitävä suhteellisen pieni maalaistalo 3-4 hengen voimalla on viikon viihdettä. On vielä epämiellyttävää ymmärtää, että tässä tapauksessa ei ole takeita luotettavasta vedeneristämisestä. Miksi?

Koska korjataan vedenpitävyys pohjaseinän pohjasta, ts. pohjalevystä - mahdotonta. Samaan aikaan pohjavesi ja pohjavesi vaikuttavat paitsi puoleen (tämä suojaa pystysuorasta vedeneristyksestä), mutta myös alhaalta. Ja tässä on selvää, että säätiön vedenpitävyyden korjaaminen ulkopuolelta ei takaa perusseinän korkealaatuista horisontaalista vedenpitävyyttä.

Siksi pätevä laite vedenpitävälle alustalle rakennusvaiheessa on monta kertaa halvempi, yksinkertaisempi ja luotettavampi kuin vanhan perustuksen korjaaminen ja palauttaminen "myöhemmin", kun rakennus on jo käytössä.

Korjaa kellarin vesitiivis talo omilla kädilläsi valokuvissa ja videoissa

Tarjoamme tarkastelemaan valokuvan materiaaleista, jotka osoittavat selvästi kaikki edellä mainitut työt, joiden tarkoituksena on korjata tiilitalon talteenoton vedeneristys. Voit katsella napsauttamalla painiketta "Toista". Diaesitys lähetetään Technoprok-kanavalle YouTube-video hosting -palvelussa.

Valmistelu- ja vedeneristyskorjaukset vie paljon aikaa ja rahaa. Ja niin, että se ei ole turhaa, on tarpeen ajatella ja laadullisesti suorittaa suoran korjauksen vedeneristys seinät säätiön. Mikä vedenpitävä materiaali valitaan tähän tarkoitukseen?

Materiaalien suosion syynä on vain suhteellisen alhainen hinta. Työn laatu, luotettavuus, käyttömukavuus ja nopeus ovat myös nestekumia huomattavasti paremmat - pinnalta suojaavien pintojen suojaamiseksi pinttyneiltä kosteudelta peräisin olevilta bitumipolymeeriemulsioilta ja eristysmastilta tuotetaan nestemäisessä muodossa ja ruiskutetaan päällystettävälle pinnalle., saavat heti paksuuden ja hankkivat kestävän saumattoman elastisen suojapinnoitteen laadun.

Pääsääntöisesti ne, jotka ovat päässeet siihen pisteeseen, että he ovat kaivaneet perustaansa, eivät enää yritä vakuuttaa itseään ja samalla Technoprokin asiantuntijoita, että rullan vedeneristys ei ole vain halpaa vaan myös luotettava. Jos joku vielä uskoo, että tämä on totta, riittää, että pyydän vastaamaan kysymykseen:

Minkälaista vedenpitävyyttä käytettiin talosi perustamiseen, mitä sinun tarvitsee tehdä nyt?

Tämä on retorinen kysymys.

Nestekumia vedenpitävyyden korjaamiseen

Joten maanrakennustyöt tehdään. Vanha päällyste perusseinistä purettiin, seinät itse puhdistettiin. Päätös tehdä korkealaatuista vedeneristys nestekumia tehty. Kysymys kuuluu edelleen - miltä Technoprok-yhtiön nestemäistä vedeneristysmerkkiä käytetään?

Voit helposti vastata tähän kysymykseen alla olevan taulukon avulla. Vain päättää - haluatko korjata kellarin vedeneristys omilla kädillä (tai muilla, sillä ei ole väliä - joiden kädet, ei asennusta) ja kuinka monta neliömetriä kellarin vedeneristys on suoritettava.