Korjainten korjaus

Nykyään vanhentuneiden asuntokantojen huomattavasta fyysisestä huononemisesta johtuen paneeli- ja tiilitalot joutuvat yhä enenevässä määrin häkkilevyjen tuhoutumisongelmaan.

Rikkoutumisen syy on katon tiukkuuden loukkaus: ilmakehän vesi tunkeutuu eristeeseen, virtaa alas laattojen pinnasta räystään, siellä se kerääntyy vähitellen ja imeytyy ristikkopatan pintaan. Märkälevy altistetaan vaihtoehtoiselle jäädytykselle ja sulatukselle, minkä seurauksena se menettää lujuutensa, betonin pintakerros alkaa kuoriutua ja vahvistuskorroosio ilmestyy. Mitä kauemmin tämä prosessi kestää, sitä nopeammin räystäslevy tulee käyttökelvottomaksi, mikä pian johtaa romahtamiseen.

Yrityksemme on jo vuosien ajan puhdistanut räystäslevyjen korjausmenetelmän. Asiantuntijamme asentavat metallista valmistetun pysyvän muottirakenteen, palauttavat raudoitukset ja korjaavat räystäslevyn. Uusi liesi palvelee sinua pitkään ja unohdat tämän ongelman kertaalleen.

Korjausmenetelmä

Keksintö koskee rakennetta ja sitä voidaan käyttää rakennuksen raudoitettujen betonireikien (visiirit) korjaamiseen. Menetelmä korjaamiseksi verho levyjen sisältää tuhoaminen viallisten alueiden levyn monoliitin tila altistaa vahvistaminen, asettamalla laatan alla alemman muottitaulun varustettu pitkittäisillä-poikittaisjäykisteitä, ja sen jäykän liitoksen venttiilin kautta mainitut elementit, jäykkä asennus pitkien sivujen lisäksi suojalevy, jossa betonin tiivistyminen suojavyöhykkeelle muodostettuun muottiin ja ylimääräisen suojuksen poistaminen sen jälkeen, kun betoni on kovettunut. Keksinnön teknisenä tuloksena on aikaansaada lisäämällä räystäslevyjä, mikä lisää levyjen ja koko rakennuksen käyttöikää. 1 hv f-ly, 1 v.

Keksintö koskee rakennetta ja sitä voidaan käyttää rakennuksen raudoitettujen betonirungojen (visiirit) kunnostamiseen.

Tällä hetkellä johtuen merkittävistä fysikaalista heikkenemistä vanhojen asuntojen pohjalta paneelitalot paljon huomiota kiinnitetään pääaineen täydellinen korjaus, joka sisältää kunnostamisen seinäpaneelit, lattia jännevälit, julkisivut ja muut. Rakennuselementit.

Yleiset periaatteet korjaus seinien, kattojen, julkisivujen suuret rakennukset tuhotaan valmistuksessa pinnan tai rakenteen käytännön soveltamista liuosta ja sen jälkeen betonointi viallisten osuuksien koostumukseltaan erilaisilla seoksilla (ks. Esim V.L.Volfson, V.A.Ilyashenko, RG Komissarchik. Asuin- ja julkisten rakennusten uudistaminen ja uudistaminen - M., 2001, s. 200-214).

Tunnetaan esimerkiksi, menetelmän korjata laattojen rakennuksen, jonka mukaan underroof paneeli rei'itetty aukon koko 50 x 50 cm, leikkaa ne magneettisydämeen ja muuttaa lämmitin, ja sitten hitsataan osat ja sinetöity konkreettisia reikä ja ilmaa kohtia levyt suljetussa metallilankaverkot (ks., esim. Boyko MD Rakennusten ja rakenteiden kunnossapito - M., 1993, s.111, 117).

. Tunnettu menetelmä palauttamiseksi interpanel liitokset rakennusten, joka koostuu puhdistuksessa yhdisteiden seinät ja monolithing pinoamalla betoni käsin (katso Dudyshkina LA Zhukovskaja VI korjaus polnosvarnyh asuinrakennusten -. M., 1988, s.33- 35).

Rakennusten julkisivupintojen korjausmenetelmää on toteutettu puhdistamalla ja kostuttamalla korjattava pinta ja levittämällä se sitten betonisekoituksen menetelmään (ks. Asimov F.I. Specific works M., 1979, s. 60).

Kuitenkin raudoitettujen betonirakenteiden korjaamiseen liittyvien tietojen etsimisessä ja analysoinnissa ei löydetty teknisiä ratkaisuja rakennusten räystöjen korjaamiseksi (visiirit). Kuitenkin kehykset, jotka kokevat lämpötilan muutosten ja saostumisen jatkuvat vaikutukset, ovat kaikkein alttiimpia tuhoutumiselle, jotka ilmenevät sirujen muodossa, kuorinta ja betonisahaus kehyslaattojen reunojen päällä. Hälytyslevyjen tuhoutuminen puolestaan ​​johtaa saostusvesien leviämiseen rakennuksen seinämille ja kosteuden tunkeutumiseen väliseinän saumoihin, mikä merkittävästi nopeuttaa rakennuksen tuhoutumisprosessia. Lisäksi räystäslevyjen tuhoutumiseen liittyy katon katkeamien rakennusjätteiden putoaminen, joka ei ole turvallinen väestölle, ja rungon tuhoutuneet rungot vähentävät rakennuksen ulkoasun esteettisyyttä.

Lähimpänä mukainen yksi on menetelmä parantaa teräsbetonilaatta, joka koostuu siitä, että alle levyn reunat limittyvät pitkin vahvistuksen suoritetaan uria järjestetty katon alle muotti suoja muodostettu profiloitu levy asetetaan tasaisesti se mobiili betonikerroksen lama 7 -8 cm, ja sen jälkeen asettamalla se toinen aallotettu levy, jolloin suojat liittimiin nostetaan ja painetaan pohjalevyä vasten, ja kovettumisen jälkeen betoni uriin poistetaan liittimiin (todennus. todistus №1573120, IPC E04G 23/00, 1990).

Tunnettua menetelmää voidaan käyttää vain, jos rakenteen alla on jäykkä ja vakaa tuki, johon kiinnitys- ja tukihylsyt voidaan asentaa.

Koska tämä tukijalka ei ole käytössä, ja sen rakentaminen on tarpeen, kun otetaan huomioon rakennuksen korkeus, monimutkainen, aikaa vievä ja kallis yritys.

Keksinnön tavoitteena on mahdollistaa esivalmistettujen talojen räkälevyjen regeneratiivinen korjaaminen ilman, että jälkimmäistä poistettaisiin käytöstä.

Tekninen tulos on paneelikasvien muodonmuutos- ja arkkitehtonisten ja esteettisten ominaisuuksien lisääntyminen.

Keksinnön tuloksena saavutetaan siten, että menetelmässä korjaus räystään levyjen käsittää saattamisen ja vahvistamisesta alla laatan alempi paneeli, annetun se betoni, viallisten osuuksien levyssä, joka aiemmin hajoaa valettu tilaan, kiinteästi kiinnitetty levyyn telineeseen, alempi paneeli poikittainen ja vähintään kaksi pituusjäykistettä, pitkittäinen sivulevyt on asennettu ja kytketty jäykästi alempaan kilpi ylimääräinen suoja, joka poistetaan sen jälkeen kun betoni on kovettunut.

Lisäsuojus sijoitetaan vinosti seinämän pinnan suhteen.

Piirustus on kaavio, joka korjaus räystäs levyt ehdotetun menetelmän kanssa seuraavia merkintätapoja: 1 - rakennuksen seinä, 2 - räystään levy, 3 - istuva 4 - pohja muotti kartonkia jäykisteiden 5, 6 - etulevyn (valinnainen) muotti.

Menetelmä on seuraava.

Yleensä rakennuksen seinän 1 päälle ripustettavan ristikkopellin 2 reuna putoaa eniten. Levyn viallinen osa tuhoutuu kiinteälle betonille vahvikkeen 3 altistumisen kanssa. Vahvikkeen vialliset osat vaihdetaan tarvittaessa. Jälkeen suorittaa nämä valmistelutyön, alempi paneeli 4 liu'utetaan alle painuu sitä vasten tunnetulla menetelmällä, esimerkiksi pihdit, alapintaan levyn läpi ja ripojen 5, joka on kytketty (tyypillisesti hitsaamalla) useissa kohdissa elementtien kanssa vahvistaminen, minkä jälkeen puristin on poistettu. Sitten, pitkittäisiä reunoja pitkin ja suojus 4 kulmassa seinän pintaan, ja kiinteästi asennettu (pistehitsaus) on kiinnitetty ylimääräinen etulevyn 6. Asennus suojus 6 kulmassa pintaan seinien säädetään, toisaalta, sen lujuus ja pysyvyys laskemisen aikana ja betonin tiivistyminen, toisaalta puolella, muodostaa tietyn kulmakerroksen julkisivun pinnalle. Asennettaessa ja kiinnittämällä suojukset, jotka muodostavat muotin, betoniseos asetetaan tiivistykseen jälkimmäiseen. Kun betoni on kovettunut, suojuksen 6 hitsauspiste tuhoutuu millä tahansa tunnetulla menetelmällä ja suojus poistetaan. Alempi kilpi 4 pysyy monopoli- tettuina laattaan ja toimii vahvuutensa lisäosina.

Ehdotettu menetelmä, joka mahdollistaa räystäslevyjen kunnostuksen käytön suoraan käytetylle rakennukselle, on yksinkertainen ja suhteellisen edullinen toteuttamisessa, eikä se edellytä erityislaitteiden ja koneiden käyttöä.

Lisäksi ehdotetun menetelmän käyttäminen kehysten korjataessa parantaa kehyslevyjen muotoilun, vahvistamisen rinnalla, mikä takaa niiden hävittämisen sulkemisen myöhemmässä toiminnassa ja lisää huomattavasti levyjen ja koko rakennuksen käyttöikää.

1. Menetelmä korjaamiseksi laattojen verho, joka käsittää saattamisen ja kiinnityslevy alle alemman levyn, annetun betoni sitä, tunnettu siitä, että viallinen alueilla levyn häiritä esivaletuista tila, on jäykästi yhdistetty alempaan suojalevy telineeseen poikittain ja ainakin kaksi pituusjäykisteet, pitkittäinen sivulevyt on asennettu ja kytketty jäykästi alempaan kilpi ylimääräinen suoja, joka poistetaan sen jälkeen kun betoni on kovettunut.

2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että ylimääräinen suojus on sijoitettu vinosti suhteessa seinämän pintaan.

Korjainten korjaus

10.10. Ulkopaneelien tekninen kunto

Seinäpaneelien liitosten kiristys

10.10.1. Seinäpaneelien liitosten tiiviyden palauttaminen on tehtävä kuivalla ilmalla paneelien kuivien pintojen yli.

Tiivistysliitoksia voidaan tehdä kahdessa versiossa: ensimmäisessä - kun tiivistysmassa on otettu liitoslevyn reunojen välissä ja toisessa - tiivisteen levittämiseen paneelien ulkoreunojen päälle. Toisessa vaihtoehdossa ja jäljelle jäävällä liitoksella eristeet suoritetaan käyttäen kovetetuisia mastoaineita (2-4 mm paksu) tai itseliimautuva Gerlen-nauha.

10.10.2. Liitosten tiiviyden palauttaminen suoritetaan seuraavassa järjestyksessä (taulukko 15).

Toimintasarja seinälevyjen liitosten tiiviyden palauttamisessa

Pohjan tyhjennys materiaalien tiivistämiseen ja tiivistämiseen

Pohjapaneelin reunat

Aseta tiivistystiivisteet

Kovettavien tiivisteiden komponenttien sekoittaminen

Liimanauha

Ei-kovettavan tiivisteen pinnoitus

Piirustus suojaava ja koristeellinen kerros nauhalle "Gerlen"

10.10.3. Valmistettaessa pohjaa tiivistysainetta varten säröitynyt, kuorittu tai kadonnut lujuusliuos poistetaan liitoksesta sorkkareilla, meloilla tai muilla käsityökaluilla 60-70 mm: n syvyyteen. Liuoksen ja lian pienet hiukkaset raaputetaan metalliharjoilla, spatuleilla jne. Vanha tuhoutunut, ei-kovertuva tiiviste poistetaan kaarevilla metalliterillä tai spatuleilla, säännöllisin väliajoin kostutetaan vedessä estämään tiivisteen tarttumista. Tiivistysholkit irrotetaan kaarevilla teriöillä vain merkittävän vahingon tapahtuessa. Tiivisteen pohjan tyhjennys päättyy sen poistoon paineilmalla tai käsijarruharjalla. Märkä pohja ennen töiden tuotantoa on kuivattava.

10.10.4. Pohjamaali tiivistystiivisteiden ja tiivisteiden alla suoritetaan kahdessa kerroksessa ja toinen kerros levitetään ensimmäisen kuivumisen jälkeen.

10.10.5. Uudet tiivistystiivisteet korvaten kuluneet, asennetaan kuiviksi kompressoimalla 30-50% käyttämällä pyöreitä puupaloja. Tiivistystiivisteet liitetään 45 ° kulmassa vähintään 0,4 metrin etäisyydellä paneeleiden pystysuorat ja vaakasuuntaiset liitokset.

10.10.6. Mastiset tiivistysaineet levitetään sähkö- ja pneumo-paineistusaineiden avulla. Kovettavia tiivistysaineita voidaan levittää lastalla. Kovera pinta levitetään tiivisteen päälle, joka on asetettu paneelien sisäreunojen väliin, vedessä kastuneen puuputken avulla.

10.10.7. Suurentuneiden liitosten tiivistämisen yhteydessä mastista levitetään kahdessa tai kolmessa vaiheessa: ensin liitettyjen paneelien reunojen päälle, sitten keskelle. Levyjen ulkoreunoihin levitetyn kovetetun tiivisteen nauhan vaaditun leveyden ja paksuuden muodostamiseksi käytetään kalibrointilaatikkoa.

10.10.8. Tiivistettävät liitokset, huokoiset kumitiivisteet PRP-40 ja PRP-60, polyeteeni-tiivisteet PPE, tiivisteet "Vilaterm C", tiivistysmastattomat kovettumattomat paleltumaton rakenne "Tegeron", kovettuvat mastit: rakennustarkoituksiin tarkoitetut tiilet AM-0.5, "Geroston" yleinen brändi "0" ja kylmänkestävä brändi "M"), butyylikumi "Hermabutyl" erilaisista muunnoksista, "Thioprol-2", LT-1, tiivistenauha itseliimautuva "Gerlen-D" jne.

Pohjamaalina käytetään alukkeina 51-G-18 kuivausaineita, UPB-1-universaalia aluketta ("Hermabutyl"), 141-50 silikonilevyä (NGL-8m kohdassa "Elastosil" jne.). Ei-kovettaville tiivisteille aluke on pakollinen.

Ei-kovettavia tiivisteitä suojataan levittämällä HV-161 A-luokan perklooriiniväriä niiden ulkopinnalle, XB-179-emalille kahdessa kerroksessa, yksi kerros XB-079-aluketta, KO-168-emali, KO-174-emali, MA-015 -maali, K4-emali 136 ja muut

Kääntäkää nyt betonielementtien (seinälevyjen ja lohkojen) ja betoniterästen (räystäslevyjen) paneelien korjaamiseen tarvittavat materiaalit.

Suositukset solupaneelien korjaamiseksi

10.10.9. Seinäpaneelien korjaus solujen betonista suoritetaan seuraavassa järjestyksessä: kuorittu tai vaurioitunut betoni poistetaan; vähintään 8 mm halkaisijaltaan puhdistetut venttiilit puhdistetaan ruosteesta, tai alustavan puhdistuksen jälkeen käsitellään ruosteenmuuttajalla ja suojataan korroosionestopinnoitteilla; poistetaan putkenosat, joiden läpimitta on enintään 5 mm ja syövyttävät vauriot; korjattujen alueiden pinta poistetaan ja pohjustetaan esim. SCS-65GP-lateksilla tai 50% pehmitetyllä PVA-liuoksella, joka on laimennettu vedellä suhteessa 1: 3 tilavuusprosenttiin, vahingoittuneet tai poistetut betoniosat palautetaan.

10.10.10. Yksittäiset halkeamat, jotka avautuvat yli 0,5 mm, täytetään 1: 0,2: 4 kipsiliuoksella (sementti, kalkki, hiekka) lisäämällä 10 painoprosenttia polyvinyyliasetaattisementtiä 50% PVA: n tai stabiloidun lateksin SCS-65GP: n pehmitettyä dispersioa. Liuoksen koostumuksen tulisi olla 13-14 cm vakiokartioilla. Halkeamia on ensin syvennettävä 5 - 15 mm: n syvyyteen.

Samalla koostumuksella voidaan upottaa kuoppia ja säiliöitä sekä pintarakenteen tuhoutuminen 10 mm: n syvyyteen.

10.10.11. Jos syvyys on 10-20 mm, puhdistetulle ja pohjustetulle pinnalle levitetään huokoinen liuos. Huokoista liuosta voidaan valmistaa sekoittamalla sementtiä ja hiekkaa suhteessa 1: 3 lisäämällä huokosia muodostavia lisäaineita START (0,8 paino-% kuivia aineosia) ja PO-6 (0,6 paino-% kuivia aineosia) raudan sulfaatin muodossa muodossa 15% vesipitoista liuosta määrä, joka on 30 paino-% PO-6: ta, tai esittämällä erikseen valmistettu vaahto.

Vaahto valmistetaan sekoittimissa, joissa on sähköpora, jossa on suutin, sekoittamalla sulfanoli, trinatriumfosfaatti ja vesilasi vedessä. Valmistetaan 10 litraa vaahtoa, 50 ml vettä, 40 g sulfanolia, 40 g trinatriumfosfaattia ja 80 g vesilasia.

Vaahtoa lisätään sementti-hiekkalaastiin, jolloin saadaan irtotavaran massa 1500 kg / m3 (määritetty punnitsemalla liuos litran mukulaseoksessa).

10.10.12. Kun solusbetoni on vaurioitunut 20-50 mm: n syvyyteen ja enintään 0,5 m2: n alueelle, kynnet 150 - 200 mm pitkin työnnetään paneelin puhdistettuun ja ensisijaiseen osaan porrastetusti 150-200 mm: n etäisyydellä toisistaan ​​kaltevalla 75-85 asteen pystytasolla. 200 mm halkaisijaltaan 5 mm korroosiosuojauksella siten, että äärimmäinen rivi erotetaan paneelin reunasta 50 mm: n etäisyydellä (jos paneelin reunasta oleva osa tuhoutuu).

Kynnet on haudattava betonin ehjässä osassa vähintään 100 mm: n etäisyydellä, ja kynnet on syytä upottaa 30 mm: n etäisyydellä paneelin koskemattomasta pinnasta. Naula käämikääriin ja lisätään edellä mainitun koostumuksen huokoista liuosta.

10.10.13. Kun solulevystä on vaurioitunut yli 50 mm: n syvyyteen ja yli 0,5 m: n pinta-alaan, paneeleiden korjautuvaan osaan käämityt kynnet laittavat metalliverkkoarkit, joiden pinta-ala vastaa korjatun alueen aluetta. Tällä tavoin vahvistettuun alueeseen sovelletaan huokoista liuosta.

10.10.14. Kaikissa sen sovellutuksissa huokoisen liuoksen pinta on kastettava vedellä 4 tunnin välein kahden ensimmäisen päivän kuluttua levittämisestä.

10.10.15. Suurten solujen betoniseinäpaneeleiden, mukaan lukien reikien ja aukkojen, aiheuttamat vauriot voidaan eliminoida muurien täyttämisellä pienistä kennorakenteista, jotka suorittavat työn seuraavassa järjestyksessä: vahingoittuneiden osien puhdistaminen; vaadittujen kokojen palanelementtien (lohkojen) valmistelu; korroosiotuotteiden ja korroosionestomenetelmien puhdistaminen; vaurioituneiden alueiden asentaminen kalkkiosilla sementti-kalkkilaastilla lisäämällä huokoista aggregaattia (maahan kuona, laajennettu savi jne.) tai huokoisella liuoksella.

10.10.16. Paneelien reikien läpi voidaan myös poistaa monoliittämällä niitä laajennetulla savibetonilla puuta tai metallilevyjä sisältävällä muottiyksiköllä.

Huomiota on kiinnitettävä siihen, että vanha, ehjä betoni on kiinnitettävä ja lisäkiinnikkeet asennettava. Samanaikaisesti ankkurin asennuksen reiän keskipisteen on oltava vähintään 70 mm paneelin ulkoreunasta.

Välittömästi ennen betonitointia suositellaan levytettävän betonipinnan ja betonipinnan pinnoittamista 1: 1,5 - 1: 2 -muotoisella muovisella sementti-hiekkaliuoksella tai 1 - 1,5 mm paksun nauhan muodossa olevasta rasva-sementtipasta. Tällaiselle pinnoitukselle sallitaan vähintään 400 asteen sementti.

Tapoja palauttaa seinäpaneelit, ks. 95, 96.

Suositus räystäslevyjen korjaukseen

10.10.17. Betoniterästen korjaus ja kunnostus tehdään tarvittaessa:

- työvaijerin poikkileikkauksen kasvu heikentynyt valmistusvirheiden tai toiminnallisten vahinkojen vuoksi (syövyttävä, mekaaninen);

- työvahvistuksen vahvistaminen ankkurointi;

- betonin työosion vahvistaminen korroosiovaurioiden (halkeamat, haketus, voimakkuuden väheneminen) heikentynyt;

- virheiden tai vahinkojen poistaminen elementteinä, jotka pahentavat upottamisen tai tukemisen ehtoja.

Pisteiden numerointi annetaan asiakirjan virallisen tekstin mukaisesti.

10.10.17. Vaurioituneet ja vaurioituneet betonivyöhykkeet on puhdistettava huolellisesti ja ne on poistettava.

Jotta varmistetaan uuden betonin parempi tarttuvuus vanhan kanssa betonin puhdistamisen ja (tarvittaessa) lämpökemikaalisen pintakäsittelyn jälkeen, ruostumattoman ruostun ja raudan kasaamisen, palauttamisen ja poistamisen jälkeen on välttämätöntä:

- lisäksi puhdista pinnat korjattavaksi roskista ja huuhtele vedellä paineen alaisena;

- paikoissa, joissa betoni on osittain poistettu, mukaan lukien suojakerroksessa, ennen pintakäsittelyä metallisella harjalla, tehdään betoniseos;

- vanhan betonin pinta pitää betonikerros uutta betonista niin, että se on märkä;

Asiakirjan virallisessa tekstissä oli ilmeisesti typo: kohta 10.12.8 puuttuu.

- samoin kuin seinäpaneelien restauroinnissa, välittömästi ennen rullauspaneelien betonoitumista, poista vesipulloja vaakasuorilta pinnoiltaan, minkä jälkeen käsitellään raudoituksen ja betonin pinnan näkyvät alueet, kuten jo mainittiin 10.12.8.

10.10.18. Uusi betoni on asetettava viimeistään 1 - 1,5 tunnin kuluttua liuoksen levittämisestä.

Uuden betonin puristuslujuuden (brändin) luokkaa suositellaan yhden askeleen korkeammaksi kuin korjattavan rakenteen (brändin) suunnittelu, mutta ei alle B15 (M200). Uuden betonin karkeana aggregaatinä olisi käytettävä pieniä jakeita (5-10 mm) tai soraa murskattua kiveä.

Strippaus on suoritettava aikaisintaan 14 päivän kuluttua, betonin kovettumisen on tapahduttava lämpötilassa, joka ei ole alle 15 ° C. Tänä aikana vähintään kaksi kertaa päivässä betoni on kostutettava.

10.10.19. Räystäslevyjen korjaamiseen ja korjaamiseen on suositeltavaa käyttää laajenevia kutomatonta betonia ja laastaria tavalliselle sementille ja jännitystesteille ja laastille veto-sementille. Betonisointi suoritetaan sekä muotti- että hitsausbetonirakenteessa, ja liuoksen levittäminen tapahtuu laukaisurinteellä. Juustomassan liuoksen asteen ei pitäisi olla alle M150; karkeaa hiekkaa käytetään liuoksen valmistamiseen.

Esimerkiksi laajentuvan betonin mahdolliset koostumukset ilman betonia ja laasti tavalliselle sementille, jännitystekniikalle ja laastille jännityssementille annetaan erityiskirjallisuudessa (54, 55).

10.10.20. Rakenteen vahvistaminen betonirakenteiden suojakerrosten korjaamiseksi olisi tehtävä ripustamalla rakenteita kiinnittimeen tai tukemalla niitä erityisesti asennettuihin väliaikaisiin laitteisiin.

Muottipaneeleita on painettava tiukasti teräsbetonielementtien pinnalle ja tiiviisti suljettuina. Betonirunkoon ja muottiin väliset sisäiset ontelot on puhdistettava huolellisesti sirusta, sirusta ja sahanpurusta.

Kun suojarakenteiden palauttaminen teräsbetonirakenteiden alempaan tason tasoon on korjattava elementti, jossa se kytkeytyy korjattavan elementin pystysuorien reunojen kanssa, suoritetaan kallistuksella elementin pystysuorasta reunasta ilman muodostumisella 0,2-1 cm: n levyisten aukkojen yli, jotka antavat ilmavirtauksen ja betonin laadun hallinnan.

10.10.21. Suojakerroksen ja muiden betoniteräsrakenteiden korjaaminen betonilevyllä suoritetaan seuraavissa olosuhteissa:

- betonin ja raudan pinta valmistetaan edellä esitetyllä tavalla;

- ennen maalausta, betonipinta pestään vedellä, yleensä paineen alaisena;

- riippuen vaaditusta paksuudesta betonipinta suoritetaan kerroksittain kunkin kerroksen paksuudelta 2 - 20 mm ja jokainen myöhempi kerros vaaditaan käytettäväksi edellisen kerroksen asettamisen jälkeen mutta viimeistään yhden päivän kuluttua edellisen kerroksen käyttämisestä; kunkin edellisen kerroksen pinta kostutetaan vedellä ennen seuraavan kerroksen levittämistä;

- pitkällä tauolla kerrosten levittämisessä aikaisemmin levitetyn kerroksen pinta puhdistetaan hiekkapuhalluksella tai teräs- harjalla ja pestään vedellä paineen alaisena;

- kaikki levitetyt kerrokset, lukuun ottamatta viimeistä, jäävät ilman laastia;

- betonipinnan valmiin pinnan on oltava märkä 10-14 päivää, jolle se kostuu säännöllisesti vedellä.

10.10.22. Tapauksissa, joissa sementtikoostumuksia ei voida käyttää korihihnan paneelien palauttamiseen riittämättömän kiinnittymisen korjaavan pinnan vuoksi, tarve lisätä rakenteiden materiaalien kestävyyttä kemiallisiin vaikutuksiin käytetään kalliimpia polymeerikoostumuksia [56].

Tukielementtien palauttaminen ja ulkoseinien kiinnittäminen

10.10.23. Päätapahtumat seinä- ja räystäslevyjen kiinnityspisteiden korjaamiseksi on korjata ne varsinaisen rakenteen lähestymiseen mahdollisimman lähelle suunnitteluratkaisua.

10.10.24. Suunnitteluratkaisun lisäksi seuraavilla tavoilla voidaan varmistaa niiden luotettavuus:

- lisävahvistuksen hitsaus rinnakkain olemassa oleviin sauvoihin;

- kiinnitys solmu elementit lasimaalaukseen;

- paneelin "rungossa" jne.

Kaikille ruuveilla varustetuille liitoksille on tarkistettava pulttien tiiviys.

10.10.25. Ankkuroidessa on tarpeen porata reikiä laattaan, täyttää ne betonilla hienolla sora- tai laastirakenteella ja, kunnes ne jäätyvät, aseta metallitanko, johon kokoonpanon jäljellä olevat osat on kiinnitettävä.

Seinäpaneelien vahvistaminen

GOST 14098-85: n sijaan Neuvostoliiton Gosstroy, päivätty 11/28/1991 N 19, 1.7.1992, otti käyttöön GOST 14098-91.

10.10.26. Kuv. Kuvio 100 esittää seinäpaneelien ristikoiden elementtien restaurointia. Korvatuista ja olemassa olevista lujitangoista muodostuvat kytkennät kiinnittämällä ne toisiinsa koukkujen avulla jne. Kokoonpano-olosuhteissa voidaan valmistaa poikkisuuntaisia, päittäisiä, lap-top- ja tavrovye-vahvistusliitoksia käyttämällä GOST 14098-85: ssä esitettyjä kaaren menetelmiä ja hitsausvahvistussäädöksissä mukaan lukien manuaalinen, hitsaaminen. Kaarihitsausta ei saa käyttää 35GS-luokan luokkaan A-III kuuluvien ristivärkisten tangoilla.

Kuva 100. Vahvistinlevyjen restaurointi

Käytettäessä manuaalista kaarihitsausta suoritetuissa hitsaussaumoissa, jotka on laskettu lujuudella, ristikoissa ja kehyksissä, on asennettava lisärakenteita pitkittäisten ja poikittaisten lujitangojen (tiivisteet, kaulaliinat, koukut, jne.) Liitoksiin.

10.10.27. Jännittämättömän työvaijerin päällekkäisyyden liitoksia käytetään hitsattavien ja neulottujen kehysten ja ristikoiden liittämiseen. Säännöt jännitteettömän lujituksen päällekkäisyyksille (ilman hitsausta) annetaan kohdassa [6].

10.11. Koteloivat rakenteet

10.11.1. Seuranta ikkunoiden toimintaprosessissa ja korjaustyön tekeminen suoritetaan talonrakentamisen johtamispalveluilla.

10.11.2. Ikkunoiden kunnosta ja korjauksesta vastaavan rakennushallintopalvelun henkilökunnalle olisi annettava seuraavat tehtävät:

- järjestelmällinen valvonta rakenteiden tilasta;

- mahdollisten poikkeamien tunnistaminen suunnitteluratkaisuista, jotka edellyttävät poistamista;

- lasituselementtien säännöllisten puhdistustöiden tunnistaminen;

- rakennusten nykyisten ja pääomakorjausten työtä;

- ylläpitää teknistä päiväkirjaa ikkunan toiminnasta ja syöttää siihen muistiinpanoja havainnoiduista poikkeamista mallisuunnittelusta suunnitteluratkaisuista ja niiden eliminoimiseksi toteutetuista toimenpiteistä.

10.11.3. Ikkunoiden korjaamiseen tai jälleenrakentamiseen liittyvien töiden on oltava erikoistunut organisaatio, jolla on tarvittavat lisenssit.

10.11.4. Ikkunoiden valvonta on suoritettava tarkastelemalla niitä vähintään 3 kertaa vuodessa - talvella, keväällä ja hätätapauksissa.

10.11.5. Ikkunoiden tarkastusten tarkoituksena on tunnistaa:

- lasielementtien tila ja niiden puutteiden esiintyminen (halkeamat, sirut, reiät jne.);

- lauhteen ja jään muodostamispaikat;

- pilaantumispaikoista;

- tiivisteiden ja tiivistysliitosten tila;

- laatikoiden ja silmukoiden tila;

- kiinnittimien, laitteiden ja avausmekanismien tila;

- luumujen kunto, roiskeet.

10.11.6. Talvella tehtäviä ikkunoita tarkastettaessa on kiinnitettävä erityistä huomiota rakenteiden pinnalla olevien liitosten tilan tunnistamiseen, lauhteenmuodostuksen ja jäätymispaikan tunnistamiseen ja avaamismekanismien luotettavuuden tarkistamiseen negatiivisissa ulkolämpötiloissa.

Kevään tarkastuksissa on syytä havaita rakenteellisia vikoja, jotka vaativat niiden poistamista, ja nykyisen ja pääomakorjauksen työn laajuus olisi määritettävä.

Syksyn tarkastuksissa on tarkastettava talvikauden rakenteiden tila ja valmius ottaen huomioon suoritettujen korjaus- ja jälleenrakennustöiden tulokset.

10.11.7. Ikkunoiden puhdistukseen tulee käyttää puhdistusaineita, jotka eivät aiheuta aggressiivisia vaikutuksia ikkunoiden, lasien, tiivisteiden ja tiivisteiden tukiosiin.

10.11.8. Toimii maalausikkunoista, lasin vaihtoa, nivelen korjausta, tiivistystiivisteiden vaihtoa jne. tulisi yleensä tuottaa lämpimän kauden aikana.

Avaimet käteen kattotöistä 600 p.m2

ESIMERKKEJÄ TEHTÄVISTÄ

Lantio kouruun, jossa. Chertovitsy 280 neliömetriä maata 2018g.

Monikerroksinen katto, jossa on 3 kpl, Shady 130kv 2018.

Hihnakatto, puoliautomaatti, autotalli ja veranta, s. Repnoe 420kv.m 2017.

Hip katto, jossa on puoli-ankkuri ja kaksipuoleinen sisäpuoli, s. Uglyanets 270 sq. M. 2016

Sekalaista

Voronezh, rn Brewery 2015.

a. Uusi Usman 2014y.

Voronezh, rn panimo 2012.

a. Uusi Usman 2010

Myös korkealla ammatillisella tasolla teemme seuraavat toimet:
Rakennusten viimeistely (lisävarusteena eristyksellä), metallien aitausten asennus, räystäsosan osat, viemäriputkien rakentaminen, korjaus, putkien eristäminen, kattopäällysteiden diagnostiikka ja korjaus.

Tietoa meistä

Tiimimme, joka käyttää monivuotista kokemusta ja työtaistelutoimintaa, auttaa ratkaisemaan erilaisten HARD KATTOKALAISUUSTIETOJA.

Takaamme teoksillemme, neuvoo ja auttavat materiaalin valinnassa (retkikunta, toimitus, jne.).

Emme kuitenkaan sisällä toissijaisten työntekijöiden henkilöstöä, kuten rakennusalan organisaatioiden kohdalla, joten kattojen ja lisäpalvelujen hinnat ovat paljon pienemmät.

Samaan aikaan emme ole mukana hallitsemattomilla siirtotyöläisillä, joilla on kaikki "hurmeja" - kiire, avioliitto, takuiden puuttuminen ja yhteystiedot.

Särmäyslevyjen korjaus ja betoni- ja lattiapinnoitteiden suojakerroksen korjaus SBSK-varauksen asennuksessa.

Särmäyslevyjen korjaus ja betoni- ja lattiapinnoitteiden suojakerroksen korjaus SBSK-varauksen asennuksessa

№ 31502878719, 10/22/2015 9:19 (MSK)

223-ФЗ, Avoin ehdotuspyyntö sähköisessä muodossa

22. lokakuuta 2015 30. lokakuuta 2015

 •  Ohje (.docx)
 •  Ilmoitus (.docx)

Voit tarkastella asiakirjoja järjestelmässä jopa silloin, kun
zakupki.gov.ru ei toimi, sinun on maksettava järjestelmästä.

INN 6323106975 KPP 632401001

OKDP 4520519
Teollisuusrakennusten ja tilojen avaimet käteen -rakentaminen

OKVED 45.21.1
Rakennustöiden rakennustyöt

1 Perinteinen yksikkö

Pöytäkirja osallistujien osallistumisesta virallisista syistä 11.12.2015 10:26 (asiakkaan aikavyöhykkeen mukaan)

Pöytäkirja valinnasta 11.1.2015 15:33 (asiakkaan aikavyöhykkeen mukaan)

Artikkelit

Teräsbetonilaatan kunnostus kovilla, ei-kutistettavalla korjausseoksella VAYTMIKS 01/17/2014 23:04

Teräsbetonilaatat ovat yksi yleisimpiä RC-tuotteita. Niillä on erittäin laaja soveltamisala ja niitä käytetään lähes kaikilla rakennusalalla. Rakennusten luotettavuus ja turvallisuus riippuvat pitkälti laattojen laadusta. Kuitenkin jopa korkealaatuiset RC-tuotteet hyödyntämisprosessissa altistuvat negatiivisille vaikutuksille ja kulumiselle. Suurimmassa osassa tapauksissa laatta ei ole mahdollista ilman rakennuksen tai rakenteen huomattavaa purkamista. Wightmixin lujat vahvuiset korjaussekoitukset ovat optimaalinen ratkaisu teräsbetonilaattojen korjaamiseen, jopa huomattavan vahingoittumisen ja kulumisen varalta. Niiden avulla voit poistaa vikoja ja palauttaa teollisuus-, asuinrakennusten ja pitkäkestoisten rakennusten ja rakenteiden kantavuuskapasiteettia tarvitsematta tehdä monimutkaisia ​​ja kalliita korjauksia.

Vahingot ja vahinko teräsbetonilaatoille

Toiminnan aikana voi syntyä erilaisia ​​vahinkoja ja vikoja betoniterästen rungossa. Kaikki ne, tavalla tai toisella, liittyvät betonin heikentymiseen ja tuhoutumiseen. Vikojen esiintyminen voi liittyä käyttökuormien toimintaan. Esimerkiksi teräsbetonilaatan pitkäaikaisessa käytössä tai ylikuormituksessa voi esiintyä halkeamia keskitetyissä vyöhykkeissä tai tukien tukkeutumia. Levyjen hyllyissä on myös mahdollista muodostaa halkeamia taivutusmomentin vaikutuksen alaisena.

Vääristymiä ja vaurioita voi syntyä, kun loukataan tuotantotekniikkaa tai asentaa betoniteräksiä. Joten jos levyn valmistuksessa liian suuria puristusvoimia käytettiin esijännitysvahvikkeella, sen käytön aikana usein tapahtuu syvälle halkeamia pakatussa vyöhykkeessä. Lisäksi halkeamia voi esiintyä tuotannon aikana kutistumisprosesseista johtuen.

Merkittävä osa vaurioista syntyy betonirakenteiden käytön aikana ulkoisten negatiivisten vaikutusten vuoksi. Laastin pinnan kostuttamisessa vuorotteleva altistuminen jäädytys-sulatusjaksolle johtaa betonin kuoriutumiseen. Hyvin yleiset ovat mekaaniset vauriot betonilaatoille. Ne voivat tapahtua väärän varastoinnin tai kuljetuksen seurauksena sekä rakennusten ja rakenteiden käytön aikana.

Erikseen on korostettava betonin korroosion prosesseja, joilla voi olla erilainen luonne. Joten veden tunkeutuminen levyn runkoon on huuhtoutumista tai kalkin huuhtoutumista betonista. Betonin kemiallinen tuhoaminen on mahdollista, kun se altistuu aggressiivisille aineille - hapot ja emäkset. Lisäksi jään tai suolan betonielementin kehon muodostuminen voi aiheuttaa merkittävää sisäistä painetta, mikä aiheuttaa betonin erottamisen.

Kaikki edellä mainitut vaurioita ja vikoja teräsbetonilaatoissa aiheuttavat varsin vakavan uhan niiden koskemattomuudelle. Halkeamien esiintyminen rikkoo levyn rakenteellista jäykkyyttä. Betonien tuhoutuminen aiheuttaa halkeamien käyttökuormituksen vaikutuksen. Betonikerroksen harvennus ajan myötä johtaa siihen, että vahvistus alkaa altistua veteen ja aggressiivisiin aineisiin. Tämä aiheuttaa sen asteittaisen tuhoutumisen korroosion seurauksena. Vahvistettujen betonilaattojen vaurioituminen ja vahinko johtavat siten niiden kantokyvyn heikkenemiseen. Jos hävittäminen jatkuu pitkään, se voi vakavasti uhata rakennusten ja rakenteiden rakenteellista koskemattomuutta. Siksi on erittäin tärkeää tehdä ajoissa korjauksia ja palauttaa vioittuneen tai kuluneen raudoitetun betonilevyn pinta.

Levyjen korjaus käyttäen ei-kutistuvia suuren lujuusseoksia

Nykyaikaisessa rakenteessa voidaan käyttää eri teknologioita teräsbetonilaattojen korjaamiseen. Teknologian valinnassa ratkaiseva tekijä on optimaalinen yhdistelmä korkean hyötysuhteen, alhaisten kustannusten ja suorituskyvyn helpottamiseksi. Tältä osin erityisten korjaavien kuivaseosten käyttö on yksi parhaista vaihtoehdoista. Yritys "Whitemix" tarjoaa laajan valikoiman korjausseoksia, joiden avulla voit helposti ja pienillä kustannuksilla poistaa jopa vakavan vaurion betonipinnalle.

Tuotteemme ovat käyttövalmiita korjauskuiva-sekoituksia, joista valmistetaan ratkaisu ohjeiden mukaisesti. Tämän jälkeen liuos viedään betonilaatan vaurion tai vian paikalle. Näin ollen korjausmateriaalien käyttö "Wightmix" mahdollistaa työn tekemisen ilman kalliita asennus- ja purkamistoimia, erikoislaitteiden ja hienostuneiden laitteiden käyttöä, mikä vähentää merkittävästi kustannustasoa.

Katsaus MZ Arsenal -yhtiöön kattilahuoneiden Witmic RT40 ja RFB betoniterästeiden korjaustulosten tuloksista:

Kuivat pelkistävät seokset ovat erittäin suorituskykyisiä. Erityisesti seosten pääominaisuuksia voidaan kutsua:
• kestävyyden ja vedenpitävyyden enimmäiskesto kovetettaessa;
• liuoksen suurin kovettumisnopeus;
• suuri juoksevuus irtokohteissa;
• kutistumisen täydellinen puuttuminen;
• erinomainen tarttuvuus primäärisen betonin pintaan.

Tällaisten ominaisuuksien ansiosta on mahdollista varmistaa lujitetun betonilaatan todella laadukas korjaus ja tehokkaan kestokapasiteetin palauttaminen. Sovellettaessa pinnan antamien ohjeiden mukaisesti valmistettua liuosta se täyttää paitsi suuret pintavikoja myös myös mikrokreikkoja. Erinomaisen tarttumisen ansiosta korjauslaasti muodostaa lähes yhtenäisen monoliitin primäärisen betonin kanssa.

Kun kuivakorjausseoksesta valmistettu liuos on asetettu betonilaatan vaurioituneeseen tai kuluneeseen pintaan, sen jälkeen kun se on täytetty, se alkaa nopeasti rakentaa höyryä. Vastustuskykyä ja veden kestävyyttä rekrytoidaan mahdollisimman lyhyessä ajassa, esimerkiksi korjaussarja VAYTMIKS RT40 24 tunnin kuluessa saa vahvistuksen jopa 20 MPa ja VAYTMIKS RT40W - 30 MPa. Samalla kutistumisen puuttuminen mahdollistaa karkaistun betonin halkeamisen mahdollisuuden kokonaan poistamisen.

Näin ollen kuivien talteenottosekoitteiden käytön ansiosta teräsbetonilaattojen korjaamiseksi on mahdollista saada maksimaaliset ominaisuudet korjatun pinnan lujuuden, veden kestävyyden ja luotettavuuden kannalta. Tuloksena olevan pinnan korkeat ominaisuudet säilytetään vuosikymmeninä. Se ei tuhoutu pehmeän veden vaikutuksesta, se kestää huomattavia mekaanisia kuormituksia ja säilyttää vahvan sidoksen primääribetonilla. Näin voit estää betonin tuhoutumisen edelleen ja säilyttää levyn kantavuuden. Lisäksi korjausta ei tarvitse suorittaa monimutkaista työtä ja aiheuttaa merkittäviä kustannuksia.

Korjausseosten käytön tehokkuus betonilaattojen kanssa riippuu useista eri tekijöistä. Mukaan lukien se määräytyy vahinkojen luonteen ja laajuuden sekä työolosuhteiden mukaan. Tältä osin yritys "Vaytmiks" tuottaa laajan valikoiman kuiva-rakennusseoksia, joiden avulla voit kattaa täysin asiakkaiden tarpeet ja tarjota korkealaatuista ja kestävää betonin korjausta kaikissa olosuhteissa.

Whitemix-tuotteiden joukossa on korkealaatuiset kuivat sekoitukset teräsbetonilaattojen korjaamiseen minkäänlaisille vaurioille. Sisältää mahdollisen tehokkaan hyödyntämisen seuraaville virheille:
• betonin hapon ja suolan korroosio, jossa raudoitusaltistus;
• mekaaniset vauriot, kuoret, sirut, lämpötila kutistumalla halkeamat;
• betonin hiiltyminen;
• betonilaatan mekaaninen kuluminen, hankautuminen ja kuorinta;
• käyttökuormituksen tai tehdasvaurioiden vaikutuksesta johtuvat halkeamat.

Tämä antaa meille mahdollisuuden tarjota kuluttajille laadukkaita korjausseoksia melkein minkä tahansa alkuperän aiheuttaman betonivahingon korjaamiseksi. Oikea tuotevalikoima ja ohjeiden noudattaminen takaavat kunnostustöiden tehokkuuden.

Yhtiön valikoimassa voit poimia kuivan sekoitelman, jonka avulla voit korjata betonilaatan vahingoittumisilta ja vikoilta, joiden syvyys on 10 mm - 200 mm. Lisäksi otetaan huomioon mahdollisuus, että korjaustöiden tarve voi syntyä useissa eri olosuhteissa. Joten yksi "Wightmix" -tuotteiden tuotteista on talvisesseeriseoksia. Erityisten lisäaineiden ansiosta ne mahdollistavat teräsbetonilaatan korjaamisen matalissa lämpötiloissa -12 astetta ilman laadun ja luotettavuuden vaarantamista.

Seoksen valinta ja betoniterästen korjaustekniikka.

Betonin aiheuttaman vahingon syvyydestä riippuen korjauskoostumus valitaan, pääasiassa tiksotrooppisia seoksia käytetään levyille (niitä voidaan helposti levittää tavallisilla kipsityökaluilla, lohkareilla tai troolilla, voidaan käyttää mekaanisesti - sulattamalla):

- 3 - 20 mm: n vikoja ja vaurioita varten, käytä WiTmix RT10;

- vikoja ja vahinkoja 20 - 60 mm VAYTMIKS RT40;

Jos on vaikeaa rakentaa voimakkuutta ja työskennellä negatiivisissa lämpötiloissa, on käytettävä kuivia rakennusmateriaaleja, joissa on W-merkintä. Samanaikaisesti liuos nopeuttaa nopeasti ja nopeuttaa raken- teellista lujuutta (24 tunnin 30 MPa jälkeen, täyden asetuksen aloitus 50-60 minuutin kuluttua ympäristön lämpötilassa).

Eaves laatat

Tiilen tai betoniseinien yläosan suojelemiseksi saostumisen vaikutuksesta käytetään betoniteräksiä, jotka eroavat parametreista ja sijainnista.

Nämä tuotteet yhdessä viemäröintijärjestelmien kanssa estävät sateen, sulan tai kondenssiveden tunkeutumisen rakennusten päittäisliitoksiin suojaamatta asennussaumat heikentymiseltä ja sen jälkeiseltä tuhoutumiselta.

Kohinan ominaisuudet

Betoninen räystäslevy on suorakaiteen muotoinen rakenne, jossa yhdellä pinnan puolella on kaltevuus ja vastakkainen puoli on varustettu pituussuuntaisella putkella (slug). Tämä rakentava ratkaisu mahdollistaa nestemäisen saostumisen vapaan virtauksen oikeaan suuntaan.

Laatan valmistus suoritetaan 1.138-3-sarjan vapautuspiirustusten 1 mukaisten työpiirustusten mukaisesti. Tämän tyyppiset betonituotteet ovat luokka B15 (M200) betoniseosta. Rakenteen vahvistamiseksi käytetään hitsattujen silmien sisäistä vahvistamista. Hitsauslaitteiden prosessissa lisätään upotettuja osia, jotka ankkuroivat levyn asennuksen aikana.

Vahvitetun betonirungon AK merkinnän aakkosnumeerinen arvo sisältää pyöristetyt parametrit, joiden pituus ja leveys ovat desimaaleina. Koska tämäntyyppinen tuote on valmistettu kahdessa versiossa - tavalliseen ja kulmikuvioon vastaavasti oikealle tai vasemmalle kulmalle on lisätty kirjain "U" ja ylimääräiset kirjaimet "p" tai "l".

Mitkä ovat rungon mitat?

Mallisarjan 1.138-3 julkaisun 1 mukaisesti ohjataan seuraavat rungon parametrit:

 1. Yksityisille
  • pituus - 118, 129, 159, 189 cm
  • leveys - 75, 90, 100 cm
  • paksuus korkeassa osassa - 9 cm
  • paksuus alhaalla - 7 cm
  • putken leveys - 2 cm.
 2. Nurkkaan
  • pituus - 225, 240, 250 cm
  • leveys - 75, 90, 100 cm
  • paksuus korkeassa osassa - 9 cm
  • paksuus alhaalla - 7 cm
  • putken leveys - 2 cm.

Kuinka asentaa räystäs?

Kuten edellä on mainittu, muovausmenetelmässä saadaan upotettujen osien asennus levyn reunoihin. Tällä toimenpiteellä voidaan kiinnittää tuotteet ankkureiksi hitsausprosessin avulla.

Tuotteen kiinnittyminen tapahtuu seuraavassa järjestyksessä:

 • Rakenne nostetaan koukkujen avulla ja nostetaan nosturilla asennuspaikkaan.
 • työntekijät vetävät johtoa ja merkitsevät asennuspaikan;
 • pinta, johon laastin seos on sijoitettu, puhdistetaan;
 • levy on asennettu paikallaan, tasoitettu, jonka jälkeen ankkurit hitsataan upotettuihin osiin;
 • nostokoukut poistetaan.

Mistä ostaa räntää?

Voit ostaa betonirakenteisia betonirappeja "Probeton", joka harjoittaa suoraan betonituotteiden valmistusta. Valmistamme vain korkealaatuisia tuotteita, jotka ovat kuluttajien kannalta edullisia.

Oma laboratorio ja OTC-osasto ohjaavat koko betonituotteiden valmistusta. Ostamalla tuotteitamme saat tuotteelle laatusertifikaatin. Tarjoamme ostaa:

Jos haluat ostaa räntää, ota yhteyttä yrityksen johtajiin. Asiantuntijat auttavat sinua valitsemaan haluamasi tuotteen koon, laskemaan niiden kokonaislukumäärä ja kustannukset. Auttaaksemme järjestämme toimituksen omalla kuljetuksella.

Litteän katon korjaaminen: yleiskatsaus mahdollisista vaurioista ja niiden poistamisesta

Kaikki katto ja katto mukaan lukien - ei ikuinen. Jopa kaikkein uusimmista niistä aiheutuu kulumista ja vähenevät niiden suojaavat ominaisuudet. Sateen, lämpötilan muutosten, mekaanisten tekijöiden, katemateriaalin romahdusten, halkeamien, kuplien, delaminoitujen, murtumien jne. Vaikutuksen alaisena. Ja täälläkin, ja vuotoja on käsillä! Litteät kattot ovat erityisen alttiita samanlaisille vaurioille johtuen niiden geometriasta ja pehmeiden materiaalien käytöstä pinnoitteina.

Lisäksi ensimmäiset vähäiset virheet voivat näkyä vain muutaman vuoden toiminnassa. Mitä, päällekkäin katto uudelleen? Ei ollenkaan. On mahdollista korjata vaurioita tekemällä ajoissa korjauksia tasakattoon. Yksinkertaiset toimenpiteet katon palauttamiseksi edesauttavat sen käyttöiän pidentämistä ja, mikä tärkeintä, eivät vaadi suuria menoja.

pitoisuus

Millaisia ​​vahinkoja siellä on?

Tyypillinen vaurio tasaiselle katolle sisältää:

 • pintakrakkaus;
 • paikalliset mekaaniset vauriot (reiät, halkeamat, leikkaukset);
 • kuorinta katon reunasta ja saumoista;
 • taitosten ulkonäkö;
 • kattaa mätää;
 • kohoumat, rakkulat;
 • kuluminen (menetyksen) sadonkorjuun yläkerroksen sadetukseen.

Vikojen syyt ovat eri tekijät: virheet asennuksen aikana, puutteellinen eristys ullakkokerrosten lattiat, mekaaniset vaikutukset, ympäristövaikutukset.

Joka tapauksessa katon eheyden vahingoittaminen ennemmin tai myöhemmin johtaa vuotamiseen ja betonilattian tuhoutumiseen. Tällöin litteän katon nykyinen paikallinen korjaus on tarpeen, kun sen täydellistä korvaamista ei tarvita.

Valssattujen bitumisten kattojen korjaus

Useimmiten litteät katot on peitetty katemateriaalilla tai sen analogeilla useista sisäänrakennetuista bitumisista vesitiivisteistä (euroroofing materiaali, rubemast, stekloizol jne.). Aloitetaan siis heidän kanssaan.

Paikalliset vahingot (leikkaukset, tauot, tunkeutuminen)

Mekaaninen vaurio katon pinnalla voi ilmetä lumen puhdistumisena talvella, raekuoksu, henkilön liikkuminen. Muut mahdolliset syyt: perusmuodonmuutos ja alkuhäiriö, joka on tehty pinnoitteen asennuksen aikana.

Paikalliset virheet poistetaan asentamalla laastari vaurioituneelle alueelle. Laastari leikataan pois samasta materiaalista kuin pohjamaali. Sen reunat on pyöristetty vähentämään delaminaation todennäköisyyttä ja koko on tehty siten, että se kattaa vian 10-15 cm kaikissa suunnissa.

Perinteinen korjausalgoritmi:

 • vahingoittumispaikka puhdistetaan (mukaan lukien suojaava sidos) ja kuivataan;
 • leikkaa laastari;
 • kiinni se mastilla tai hitsata se rakennuksen hiustenkuivaajalla;
 • pehmeä laastari telalla tai muulla sopivalla esineellä jopa laastarin reunoihin pääpinnan kanssa.

Jos teet kaiken oikein, katon eheys palautuu täydellisesti ja laastari - lähes huomaamaton.

Prosessin asentaminen bitumipäällysteen halkeaman päälle kaapataan videolla:

Runsas bitumi katon vaurio

Useimmiten esiintyy, jos kosteus vuotaa bitumikerroksen alla, suuri katon pinta-ala on vaurioitunut ja alkaa repeytyä. Päällysteen eheyden palauttamiseksi suorita seuraavat vaiheet:

 • vahingoittunut alue puhdistetaan soraa (kastikkeen läsnä ollessa);
 • leikkaa neliömäinen tai suorakulmainen kangas, joka sisältää vaurioita (kerros kerroksittain);
 • puhdistetaan ja kuivataan jälki;
 • käyttäen leikattua kappaletta kappaletta templaattina, niin monta laastaria leikattiin bitumimateriaalista, kuinka monta kerrosta päätettiin korvata;
 • tahraa mastikko altistetulla alueella ja liimaa laastari takaisin selälle, sileä se telalla;
 • samoin liimaa seuraavat laastarikerrokset;
 • leikkaa toinen viimeistelylaippa niin, että se peittää vahingoittuneen alueen 10-15 cm: n etäisyydellä kaikista osista;
 • kasta mastille ja liimaa se laastari, pehmeä se rullalla.

Käytettäessä kerrostettua materiaalia, korjaukset tehdään samalla tavalla lukuun ottamatta bitumin mastikoiden käyttöä Latokin liimaamiseen. Vedeneristysmateriaalista poistettu laastari kuumennetaan alhaalta lämpöpistoolin avulla, kunnes liima-bitumikerros sulaa. Sen jälkeen laastari asetetaan paikoilleen, kiinnitetään ja tasoitetaan rullalla.

Bitumipinnan krakkaus

Bitumiset materiaalit ovat alttiita auringon ja korkeiden lämpötilojen aiheuttamille pienille pintahäiriöille.

Pinnan halkeamien tiivistämiseksi on tehtävä seuraavat toimenpiteet:

 • vaurioitunut alue puhdistetaan likaa, vanhoja mastisia ja sprinklejä (jos saatavilla);
 • kuivattiin;
 • peitä mastilla 2 kerroksella;
 • nukahtaa päivitetty alue karkea pukeutuminen.

Sillä on myös mahdollista päällystää paikan päällä verkon halkeamislakkojen verkko, joka on samaa materiaalia kuin pääkerroksessa. Samalla sen koon on katettava vikojen alue 10-15 cm: n etäisyydellä kaikista sivuista. Laastari liimataan masten päällä, kun kiinnitysmenetelmä valitaan, laastarin alapinta esilämmitetään suihkuputken avulla.

Ilman tai veden kuplat

Muodostunut kesäkauden tai päivittäisen lämpötilan vaihtelun seurauksena kesällä, jolloin katto jäähtyy nopeasti ja lämpenee. Kattomaton eristävien kerrosten ilma kohoaa ja "täyttää" kuplat. Sama asia tapahtuu, jos kosteus vuotaa alle kattotilaa. Kuumennettaessa se haihtuu muodostaen turvotuksen.

Korjaustyöt kuplien poistamiseksi:

 • poista kosteuskerrokset turpoamispaikalta;
 • turvotuspaikka leikataan veitsellä pitkin tai kirjekuoressa (poikittain), reunat taivutetaan kuiville osiin;
 • kuivaa sisäpinta;
 • puhdistaa se saastumisesta;
 • käsitellä ontelo bitumimastilla;
 • liimaa taivutetut reunat takaisin mastille, paina ja rullata palautettua rainaa telalla;
 • Etukäteen valmistettu laastari liimataan liimalla tai sulatetaan leikkauksen paikkaan siten, että sen päällekkäisyys on vähintään 10-15 cm, puristettu rullalla.

Vedenpitävä maton erottaminen pohjasta

Se tapahtuu, jos telan asennuksen aikana pohjaa (betonilaatta tai tasoituslevy) ei ole riittävästi puhdistettu pölystä ja likaisuudesta. Tai asennus toteutettiin ilman pohjaan pohjustusta bitumipesulla. Kaikki tämä johtaa matalaan tarttuvuuteen vedenpitävän materiaalin ja substraatin välillä.

Kuvailun ongelman poistaminen:

 • rainan delaminoitu osa alhaalta puhdistetaan mastiksesta;
 • poista lika pohjasta, kuivaa se;
 • laita mastille pohja ja liimaa siihen irrallinen alue;
 • paina palautettua paikkaa telalla;
 • jos irrotuspaikan materiaaliraina oli repeytyneenä, levyn leveys 20 cm levitetään katkoviivalla.

Kalvokattojen korjaus

Polymeerikalvot - materiaali on kestävämpi kuin mikä tahansa bitumin vedeneristys. Niiden käyttöikä on 50 vuotta. Mutta myös kalvokattoja ei ole vakuutettu erilaisten mekaanisten vahinkojen varalta, mukaan lukien punat, repeytymät, saumojen paineenalennus. Useimmiten pinnoite vaurioituu, kun tehdään erilaisia ​​katon töitä, esimerkiksi lumen puhdistuksessa tai laitteiden asennuksessa.

Vahingoittuneen membraanin palauttaminen on tavallisesti polymeerilaastareiden vikoja, ja kun saumat eroavat toisistaan, ne tiivistetään uudelleen.

Mekaaninen vaurio

Polymeerikudoksen pinnalla voi esiintyä aukkoja ja halkeamia, koska seurauksena on epätarkka liike katton ympärillä, lian ja jään puhdistaminen terävien työkalujen avulla, pudottamalla esineitä tai vetämällä niitä.

Palautustyön järjestys:

 • korjattu osa verkosta puhdistetaan ja rasvanpoistetaan;
 • leikataan laastari kalvosta, mieluiten saman tyyppinen ja valmistaja kuin pääkerroksessa; sen mittojen on oltava sellaiset, että ne peittävät viat 5-10 cm kummallakin puolella;
 • laastari juotetaan kuumailmasuihkulla hitsauskoneella;
 • rullasi suljettu paikka rullalla.

Koko tekniikka näyttää tältä:

Kun asennat laastarin EPDM-kalvolle, voit käyttää kiinnitysmenetelmää ilman hitsausta.

Saumattomat saumat

Viereisten rainojen erottaminen saumausliitosten paikoissa tapahtuu, kun puhallusvoiman ja hitsauslämpötilan väärin valinta asennusvaiheessa, hitsauskoneen nopeudella. Toinen mahdollinen syy on kalvon asennus alkuperäisellä "paineella", jonka avulla inept asentajat kompensoivat visuaalisesti pohjan epätasaisuutta.

Depressaatio eliminoituu näin:

 • erotuspaikka käsitellään erityisellä puhdistusaineella;
 • saumat juote hitsaus kone;
 • joissakin tapauksissa, vahvistavat delaminaatiopisteitä, kalvon laastari asetetaan ongelman sauman päälle.

On myös mahdollista päästä eroon vahingoista ilman hitsauskoneita ja kalliita komponentteja. Puhumme nykyaikaisista tekniikoista Eternabond, jota käytetään saumojen tiukkuuden ja vähäisten vahinkojen korjaamiseen.

Korjausmateriaali Eternabond on rullanauha, jonka toisella puolella liimakerrosta levitetään. Nauha pystyy muodostamaan yhtenäisen pinnan membraanilla, joka ei ole yhtä vahvaa kuin yksiosainen kangas.

Korjaustyöt EternaBond-nauhan avulla suoritetaan seuraavasti:

 • vian pinta käsitellään erityisellä liuottimella;
 • katkaise tarvittava osa nauhan rullasta;
 • poista suojakalvo nauhan liima-puolelta;
 • paina nauha vikaan ja rullata sitä telalla.

Mastokattojen korjaus

Ei aina litteitä kattoja päällekkäin valssattujen materiaalien tai polymeeristen kangasten kanssa, varsin usein viime vuosina nestemäistä vedenpitävyyttä on käytetty näihin tarkoituksiin. Katon pohjaan kiinnitetään erityinen kimmoisa materiaali, joka ilman vaikutuksen alaisena kovettuu ja muodostaa polymeerikalvon.

Monivuotisen käytön jälkeen halkeamia voi esiintyä mastokattilassa. Ne on puhdistettava pölystä ja likaisuudesta ja täytettävä sitten mastisilla tai polymeerilevyillä.

Jos on tarpeen vahvistaa katto-mattoa, kerrostetaan betonipinta-ainetta, jolloin lasikuituverkko liimataan siihen, kunnes se on täysin kyllästetty. Kun mastikuivat, laita toinen kerros mastille, joka on lopullinen.

Masten lisäkerros kerrostetaan, jos vaurioalue on yli 40%. Tällöin ensin vaurioituneet alueet palautetaan paikallisesti mastiksella ja sitten toinen paksuuskerros, joka on vähintään 3-4 mm paksu, levitetään koko pinnalle ja sen kovettumisen jälkeen - suojakerros.

Korjausominaisuudet

Kaikki katon osittaiseen palauttamiseen liittyvät toimenpiteet kuuluvat nykyiseen (suunniteltuun) korjaukseen, jonka aikana vain vähäiset vauriot voidaan korjata. Jos päällysteen käyttöikä loppuu ja puutteet muodostavat yli 50 prosenttia sen pinta-alasta, korjaa litteä katto.

Se koostuu koko kattopeitteen ja tarvittaessa katepisteen kaikkien osien (lämpöeristys, höyrysulku) korvaamisesta.

Katteen uudistamisen aikana tehty työ:

 • vanha pinnoite puretaan;
 • jos sementti-hiekkalaatikko toimi pohjana, se poistuu useimmiten myös saumakurkkujen ja hakkerien avulla;
 • kaikki kerrokset, jotka muodostavat kattoportaan (eristys, vedeneristyskalvot, höyrysulkukalvot), tutkitaan;
 • kun vauriot havaitaan, ongelmakerros korvataan;
 • uuteen sementti-hiekkalaatikkoon kaadetaan (jos se on alunperin säädetty);
 • sopivat uusiin kattoihin.

Lisäksi uudistukseen voi kuulua kattoilmaisimien korvaaminen tai asentaminen, viemäriputkien asentaminen, vierekkäinen laite ja räystäsulkuneuvot.

Suoritettaessa suurta kattoa on mahdollisuus täydelliseen jälleenrakentamiseen. Esimerkiksi kun rakennuksessa on eristyskerros, tavallinen katto voidaan muuntaa lämpimäksi. Tai lisäämällä ylhäältä kestävän kerroksen hyödyntää hyödyntämätöntä kattoa.

Uudelleenrakentamisen aikana yksi aine voidaan korvata toisella, sopivammaksi tietyille käyttöolosuhteille. Yleinen tilanne: bitumipäällysteen korvaaminen polymeerikalvolla. Vanhan materiaalin purkaminen tässä tapauksessa ei ole välttämätöntä. PVC-kalvot asennetaan bitumin katolle geotekstiilien avulla, jotka toimivat erottavan kerroksen roolissa. Jos käytetään TPO- tai EPDM-kalvoja, ne asetetaan ilman geotekstiilia, suoraan bitumipinnoitteelle.

Remontti on kallis yritys, joka monimutkaises- ti monimutkaistaa vanhan pinnoitteen purkamisen. Siksi sinun ei pitäisi tuoda kattoa kauhistuttavalle tilalle ennen sen toiminnan päättymistä. Tällöin on tarpeen tarkistaa säännöllisesti katon ennaltaehkäisevät tarkastukset ja, jos vikoja havaitaan, suorita ajoissa huolto.