Ristikot ikkunoissa tekevät sen itse

Metalliristikot ovat erinomainen tapa suojata huvilan ikkunat ja yksityinen talo. Jos valmiiden säleiden hankinta ei ole hyväksyttävää sinulle, lue sitten itse valmistus- ja asennusohjeet.

Ristikot ikkunoissa tekevät sen itse

Sisältö vaiheittaiset ohjeet:

Ristikkotyypit ikkunoissa

Hitsatut rakenteet

Ne eivät poikkea esteettisestä vetoomuksesta, vaan toimivat parhaalla mahdollisella tavalla - suojaavat ikkunan avaamista luotettavasti. Hitsatut ristikot on valmistettu teräsvahvikkeesta, elementtien järjestys voi olla erilainen, samoin kuin metalliputkien leveys.

Hitsatut rakenteet, joilla on taontaelementtejä

Hitsatut rakenteet, joilla on taontaelementtejä

Tämän tyyppistä ritilää ei enää ole helppo suorittaa. Suunnitelmia täydennetään koristeellisilla piirustuksilla tai teräskoristeilla, jotka korostavat rakennuksen julkisivun muotoilua.

Taottu rakenne

Ristikot erottuvat suorituksen monimutkaisuudella, ovat julkisivun koristelu ja suorittavat täydellisesti suojatoiminnon. Rakenteellisia elementtejä täydennetään koristeellisilla insertillä, monimutkaisilla kuvioilla, voi olla kupera tai ne ovat epätyypillisiä.

Kuurojen rakenteet

Ristikon elementit hitsataan jäykkään runkoon, joka on kiinteästi kiinnitetty ikkunan aukkoon. Tällaista grilliä ei voida purkaa.

Swing-ristikot

Tämän tyyppinen ikkunasuojaus koostuu useista ovista. Sash on kestävä metallinen runko, jossa on teräsnauhoja tai lujitemuovia. Lukitukset lukossa ovat tarvittaessa kiinni, ristikko voidaan avata.

Liukuva rakenne

Liukuvat rakenteet - yksi vaikeimmista valmistaa. Molempien tai yhden lehtien muotoilu taittuu tai liikkuu samaan suuntaan.

Video - Lattice Options

Asennusikkunatyypit

Ulkoinen kiinnike

Ristikkosuunnittelu sijaitsee ikkunan ulkopuolelta. Suojaus voidaan asentaa suoraan talon julkisivun tai ikkunan lohkon kanssa.

Sisäinen kiinnike

Sisätilan säleiköt ikkunoissa

Ristikot sijaitsevat ikkunan kehysten tai lasin eteen. Tällaisten rakenteiden edut ovat, että hyökkääjä tarvitsee ensin rikkoa ikkunan lasiin pääsyä varten. Myös tällainen grilli on merkityksellistä niille ikkunoille, jotka avautuvat ulkopuolelle.

Ristikkopintojen määrittäminen ikkunoihin

Koristeelliset mallit

Nämä ristikot eivät ole ohittamaton este, koska rakenteisiin on käytetty liian pieni halkaisija (1 cm). Latticeilla on koristeellinen tehtävä, enemmän pelottavia tunkeilijoita, joiden ulkonäkö on kuin luotettavuus.

Koriste- ja turvallisuusmallit

Teräslevyn lujuuden tai paksuuden halkaisija tällaisissa suojissa on huomattavasti suurempi kuin koristeellisissa ruudukoissa (1,4 cm tai enemmän). On varsin vaikeaa purkaa tai tarttua erikoistyökaluun erikoistyökalulla. Suunnittelu suojaa hyvin vastaan ​​yrityksiä tunkeutua taloon. Mutta erikoisvarusteiden rikkoutumisen vuoksi tällainen ritilä on hyödytöntä.

Taotut palkit ikkunoissa

Turvavalo

Nämä rakenteet on valmistettu teräksestä, jonka paksuus on yli 2 cm. Teräsvahvisteiset solut ovat hyvin pieniä. Rakenne on asennettu erityisiin metallisiin upotettuihin tappileihin, jotka kestävät raskaita kuormituksia.

Näkymät - Ristikot käsiensi ikkunoissa

Yksinkertainen swing-ristikko ikkunoissa tekee sen itse

Kääntyvä ristikko on kätevä ja turvallinen, koska tulipalon tai jonkin muun tapahtuman sattuessa henkilö voi turvallisesti lähteä talon alueelta ikkunan läpi. Kuuroverkot eivät tarjoa tällaista mahdollisuutta, ja siksi tiukasti rakennettuja rakenteita ei suositella palo- ja pelastuspalvelujen asentamista.

Lattice ikkunan keinuessa

Alustava valmiste ennen työn aloittamista

Ensimmäinen asia on mitata huolellisesti ikkunan avaaminen, johon kattopaneelit asennetaan.

Ristikon leveyden valinnassa kannattaa tietää, että kahden kehyksen rakentamisen tulisi olla 10 cm pienempi kuin ikkunan aukon leveys. Tämä etäisyys jätetään rakenteellisen kehyksen ja liitosten asennukseen. Venttiilien korkeus voi olla 15 cm pienempi kuin ikkunan aukon korkeus. Tärkeintä on, että henkilö ei voi ryömii muodostuneeseen aukkoon.

Toinen asia, mitä sinun tarvitsee tehdä - kehittää venttiilien luonnos. Jos hila asennetaan maalaistaloon, niin tietenkin voit tehdä ilman rajoja ja tehdä tavallisen pienoisverkon hila. On parasta asentaa huoneiston tai talon ikkunoiden koristeellinen koristeena tai elementtien epätavallinen järjestely.

Helppokäyttöisten säleikköjen vaihtoehdot

Jos ristikko suorittaa suojaustoiminnon, mutta myös koristeellisen, on suositeltavaa harkita huolellisesti metallielementeistä valmistettua kuvioita tai koristeita. On tärkeää harkita raudoituksen tai teräsnauhan välistä etäisyyttä: liian pieni solu häiritsee huoneen luonnollista valaistusta, liian suuri ei estä henkilön tunkeutumista rakennukseen.

Sinun on myös harkittava venttiilien sijaintia ja kiinnitystä. Voit avata molemmat ovet. Tällöin niiden on vaadit- tava lukitsemaan lukot tai kannattimet. Voit tehdä yhdestä särmästä kuurota, ja toinen ripustaa metallisiin verhoihin. Tällöin rakenne on tiukempi ja luotettavampi, ja paloturvallisuustoimenpiteitä noudatetaan.

Jotta säleikkö olisi vahva ja jäykkä, sen läpät on suljettava metallikehykseen. Se on myös erittäin tärkeä välijousitus, joka on sisustuksen elementtien joukossa. Voit estää rakenteen vinoutumisen, on suositeltavaa yhdistää pystysuorat ja vaakasuorat elementit vanteen.

Tyypit - Avattavan ikkunan avaaminen

Materiaalit metalliristikoiden valmistukseen

 1. Rungon kulma.
 2. Baarit, liittimet tai teräsnauhat.
 3. Aaltopahvipakkaukset nastat.
 4. Saranoitu saranat.
 5. Niittejä.
 6. Ostetut valinnaiset koristeelliset taotut esineet.
 7. Lukko.

Työkalut ja kulutustarvikkeet

 1. Hitsauskone.
 2. Elektrodeja.
 3. Suojavaatteet ja naamio hitsaukseen.
 4. Kulmahiomakone ja piireissä metallin leikkaamiseen ja hiontaan.
 5. Iskijän.
 6. Porausbitti asetettu
 7. Hammer.
 8. Alusta ja maali metallille.

Ensinnäkin hiomakoneella leikataan metallikulma, joka toimii venttiilien kehyksenä. Sen pitäisi olla 8 osaa. Sitten sinun on aloitettava kehyksen täyttäminen. Tällöin sauvat tai teräsnauhat leikataan elementteihin, joista ristikon säleikkö hitsataan. On tärkeää, että jokainen kaistale tai elementti vastaa tiukasti tiettyä kokoa. Jos palkki on liian lyhyt, sitä ei voi lisätä, koska hitsisauma saattaa rikkoa voiman tai iskun sattuessa.

Jos ristikon ornamentissa on pyöreitä elementtejä, palkki on taivutettava vasaralla. Myös tähän tarkoitukseen voidaan käyttää metalliputkia. Helpoin tapa on koristella säleikkö valmiiden metallihitsattujen elementtien tai koristeiden avulla, jotka voidaan ostaa erikoismyymälöissä.

Hitsausrakenteet on tehtävä tasaisella pinnalla. On toivottavaa, että lattia on valmistettu palamattomista materiaaleista.

Alunperin hitsattu runko. Sitten kaikki metalliset elementit tarttuvat pistehitsaukseen. Esihitsaus auttaa tunnistamaan elementtien järjestelyihin liittyvät virheet ja epäsäännöllisyydet. Jos kaikki kokoontuvat, voit suorittaa päähitsauksen.

Venttiilien rungoissa toisaalta metalliset saranat on hitsattu ja toisaalta sulkimet lukolle. On tärkeää, että molemmissa ovissa olevat sulkuosat sijoitetaan peiliin suhteessa toisiinsa.

Aallotettu teräsnauha leikataan kahdeksaan 18 cm: n kappaleeseen, joissa on aukko, jossa ulkonemassa on ylä-, ala- ja sivusuoria, ikkunan aukon ympärillä on syviä reikiä - 15 cm. Poran halkaisijan on oltava hieman aallotetun sauvan halkaisijan pienempi. Näihin aukkoihin tangosta ajetaan, 3 cm: n pituus on pysyttävä näkyvissä.

Sitten sinun täytyy tehdä kehys venttiileille. Tätä varten teräskara leikataan 4 osaan, joiden koko vastaa ikkunan aukon korkeutta ja leveyttä.

Tässä puitteessa pitäisi olla vapaasti sisäänkäynnys ristikkorakenteeseen. Runko on hitsattu, jolloin taitokset hitsataan silmukoilla. Vastaussilmukat on hitsattava kehykseen, mutta ne on sijoitettava vastapäätä siten, että rakennetta ei voida poistaa. Vastaussilmukat asetetaan ristikon hitsattujen silmukoiden päälle ja hitsataan sitten kehykseen. Tämä hitsausmenetelmä suojaa venttiilien suunnittelua vinoutumiselta.

Jos se on tehty oikein, siitä tulee suuri kehys, jossa saranat ripustetaan auki ja suljetaan vapaasti. Sitten tämä runko on hitsattava huolellisesti tangot, jotka istutetaan ikkunan aukkoon. Tässä työssä on toivottavaa käyttää tasoa. Tämä on välttämätöntä, jotta rungon ikkunaluukut tulevat täsmälleen ikkunan aukkoon.

Jos lisättiin väärennettyjä koristeellisia lisävarusteita koristelemaan metallilohkoa, kukka- tai kasvirakenteiden muodossa ornamentti, se voidaan hitsata rakenteeseen ikkunan aukon asennuksen jälkeen.

Ristikkojäähdytysprosessi

Jotta metallirakenne ei kärsi ympäristön vaikutuksista, sitä on käsiteltävä huolellisesti. Tätä varten hiomakoneiden ja hiomalaikkojen avulla kaikki hitsaukset työstetään, kasvut ja hitsausputket poistetaan. Tämän jälkeen metalli on päällystettävä alukkeella, joka tarjoaa korroosiosuojan. Viimeinen kosketus - maalaus kaikki suunnittelun elementit. Maalin tulee olla korkealaatuista, kestämään lämpötilan ja kosteuden muutoksia. Väri valitaan yksilöllisten mieltymysten mukaan.

Kuurojen säleikkö tekevät sen itse

Kuurojen ristikko mökkiin on melko yksinkertainen. Tätä varten kehys hitsataan kulmasta, jonka mitat ovat hieman pienempiä kuin ikkunan aukko. Rungon sisäpuolella hitsataan ristikko tai teräsnauha. Jäykisteiden välinen optimaalinen etäisyys on 15 cm. Vakiorakenteen kiehuminen on suositeltavaa, joten teräksen ja teräksen välille saadaan paljon kosketuspisteitä jäykisteiden välillä. Tämä lisää säleikön lujuutta.

Kiinteä ruudukko

Valmis sokea kehys asetetaan samalla tavalla kuin kääntörakenne - aallotetun vahvikkeen uppoasennetuilla osuuksilla.

Ristikkojäähdytysprosessi

Ristikko ikkunoissa, jotka on tehty käsin ja oikein asennettuina, ei erota voimaa ja turvallisuutta tehdasrakenteista.

Mikä on paras tapa hitsata tangot?

Mikä on paras tapa hitsata tangot? On välttämätöntä perustaa se kahden GWP: n välillä, jotka on erotettu sisäänkäynnistä. Tässä on vaihtoehto.

Minkä halkaisijan pituutta leikataan hiljaa ja nopeasti manuaalisesti? Pulttileikkuri esimerkiksi.

Tästä huolimatta ei ole selvää metsästyksen tarkoitusta ja miten leikkaaminen kahden PGP: n välille.

Ja mikä metallilevy ei sovi sinulle?

andrewkhv kirjoitti:
Tästä huolimatta ei ole selvää metsästyksen tarkoitusta ja miten leikkaaminen kahden PGP: n välille.

Ja mikä metallilevy ei sovi sinulle?

Tavoitteena on suojata sisäänkäynniltä portaalta. Halusin poistaa ensimmäisen GWP-kerroksen, asentaa grillin ja laittaa sen takaisin. Suoraan sanottuna en edes ajatellut arkkia.

Kuinka paljon kalliiksi on hitsattava raudoitusraudoitus?

Hintametallirakenteet: valmistus ja asennus. Työnkulut

Kuinka paljon metallirakennukset maksoivat?
Ensinnäkin teräsrakenteiden kustannuksiin vaikuttava tekijä on niiden määrä, ts. kokonaispaino tonneina. Mitä enemmän vetoisuutta tuotetaan, sitä korkeammat tilauskulut ovat, mutta vähemmän organisatoristen ja yleiskustannusten osuutta niissä ja halvempi teräsrakenteiden hinta tonnilta.
Toiseksi, kustannukset määräytyvät monimutkaisella tavalla metallirakenteiden valmistuksessa ja asennuksessa. On syytä huomata, että on tekijä tuotanto ja asennustyöt korkeus: mitä asennetaan rakenteen yläpuolella, sitä enemmän taitava asentajien on määrä työskennellä sekä tarve käyttää kalliita koneiden ja järjestelmien (nosturit ja hissit) asennettuna rakenteiden nostamiseksi ja työntekijöille. Tärkeä tekijä on tarvittavat toimenpiteet työmaan turvallisuuden varmistamiseksi rakennustyömaalla, mikä myös lisää kustannustarvetta metallirakenteiden asennuksessa korkeudelta. Kaikki nämä tekijät otetaan huomioon lisäkorotuskertoimilla Kiovan rakennustöiden hinnastoon.
Metallirakenteiden valmistus- ja asennuskustannukset riippuvat merenkulun merkeistä, niiden painosta ja kokoonpanolinkkien määrästä rakennustyömaalla. Mitä suurempia tehdasvalmisteisia osia tarvitaan, sitä vähemmän liitäntöjä tarvitaan asennusprosessin aikana ja halvemmaksi asiakkaalle pystytään rakentamaan metallirakenne, mutta tehtaiden kokoonpanokustannukset kasvavat.

Tärkeä syy teräsrakenteiden asennusprosessin arvostukseen on asennustöiden tuotanto-olosuhteiden rajoittaminen. Esimerkiksi kun työskennellään nykyisten teollisuudenalojen olosuhteissa, teknisten mekanismien käyttö tai rakenteiden kokoaminen vaikeasti tavoitettavissa paikoissa, työvoiman intensiteetti kasvaa, mikä johtaa koko metallirakenteiden hintojen nousuun.
Älä unohda sellaista merkittävää tekijää, joka vaikuttaa rakennusten ja rakenteiden metallirakenteiden kustannuksiin, kuten kohteen kuljetusetäisyys valmistajalta. Teräsrakenteiden toimitusten kustannukset maantie- ja rautatiekuljetusten korkeiden hintojen olosuhteissa ovat usein erittäin kalliita asiakkaalle. Lisäksi tarvittavista laitteista, materiaaleista, samoin kuin työntekijöistä, jotka suorittavat työtä pyörivässä tilassa etäpalveluna, on kustannuksia.

Metallin valmistus tehtaalla ei ole aina perusteltua. Joissakin tapauksissa, kun objekti on hyvin kaukana, jotta vältytään merkittävistä kustannuksista toimitettaessa tehtaalla valmistettuja suurikokoisia metallirakenteita. se on kannattavampaa valmistaa suurikokoisia rakenteita suoraan asennustöiden tuotantopaikalta. Tämä tekijä on otettava huomioon myös metallirakenteiden suunnitteluvaiheessa (KM- ja KMD-osien kehittäminen). Valmistettaessa metallirakenteita suoraan paikalla, hitsatut liitokset ovat edullisempia. Voit selvittää, kuinka paljon se maksaa 1 tonnin metallirakenteiden hitsaamisessa tai hitsata tonnia metallia yhtiön verkkosivuilla.

Teollisuuden teräsrakenteet ovat monimutkaisimpia käytössä olevia järjestelmiä, jotka altistuvat suurelle määrälle negatiivisia ulkoisia tekijöitä. Lämpötilan vaihtelut, tuuli, kulkevat ajoneuvot ja tekniset mekanismit, pöly, kosteus, aggressiivinen ulkoinen ympäristö voivat johtaa rakennusten ja rakenteiden nopeaan huononemiseen. Siksi ukrainalaiset tehtaat tuottavat sinkittyjä metallirakenteita, jotka ovat teollisen rakentamisen pääkomponentti, ja niiden on vastattava korkeimpia standardeja, jotka takaavat teollisuusrakennusten ja metallirakenteiden rakennusten keskeytymättömän ja pitkän käyttöiän.

Jos asiakas on päättänyt tilata metallin Kiovassa yhtiön Shid-budkonstruktsiya tekemisissä täynnä monimutkainen teoksia, aina suunnittelusta ja valmistuksesta kokoonpanoon metallirakenteiden, hän voi luottaa päteviä ja lähestymistapa kaikissa tuotantoprosessin, joka lopulta johtaa kustannusten pienentäminen kustannukset ja säästöt metallituotteiden tuotannossa. Voit ostaa metallirakenteita meiltä varastossa laajan valikoiman vakiokokoisia ja myyntihintoja. Ukrainalainen Schid-Budkonstruktsiya-valmistaja voi myös tehdä yksittäisen tilauksen kyseisten tuotteiden tyypille. Metallirakenteiden valmistuksen keskimääräinen hinta on 14 000 - 16 000 UAH tonnilta, asennustöiden kustannukset ovat 5 000 - 6 000 UAH / t.

Metallin valmistuskustannukset

Metallirakenteiden valmistus tilauksesta sisältää seuraavat vaiheet. Ensinnäkin suunnitelmaluonnos on kehitetty ja asiakas hyväksyy valmiin tuotteen mittasuhteet. Tämän jälkeen materiaali valitaan metallirakenteiden tuottamiseksi. Tämä voi olla metallikulma, kanava, teräslevy ja muut materiaalit. Mukaan kehitetty hanke laskee teräksen hinta ja asiakas tietää, kuinka paljon hitsiaineessa autotalli, teräs-ovet, metalli-ovet, portit, metalli- portaat, kokki runko aitta, maatila, kauppa, hallissa, viinirypäle kaari, vanhentuu ikkunat, aita, aita, kuinka paljon se maksaa hitsattavan portin muodostamiseksi wicketillä tai selvittää hitsauksen hinta 1 tonnia metallia jne. Sitten asiakkaan on hyväksyttävä CM: n työvedelmä, CMD-vaiheen piirustukset ja allekirjoitettava sopimus metallirakenteiden toimittamisesta. Seuraava askel on terästuotteiden suoramainen valmistus. Ja koko prosessin loppupuolella metallirakenne asennetaan asennuskohteiden paikkaan.

Metallin tilauskohtaiset kustannukset lasketaan kullekin asiakkaalle erikseen ja riippuvat valitusta materiaalista, mitoista, osien koneistuksen esiintymisestä tai puuttumisesta, rakenteen monimutkaisuudesta ja sen myöhemmästä asennuksesta. Jokainen voi ladata metallirakenteidemme hinnaston, jotta saamme tutustua yrityksen hintoihin eri metallituotteiden valmistuksessa.

Löydät teräsrakenteiden nykyiset hinnat puhelimitse

Kaikki metallirakenteet valmistetaan korkealaatuisesta metallista, jonka ansiosta ne ovat luotettavia ja kestäviä. Rakennusmetallirakenteiden valmistus on erittäin suuri vastuu, koska tulos riippuu materiaalien luotettavuudesta ja laadusta sekä teknisten sääntöjen tarkkaamisesta niiden tuotannossa. Kiinassa sijaitseva Schid-Budkonstruktsiya-yritys tuottaa sekä rakennusmetallirakenteiden tukkumyyntiä että vähittäismyyntiä, jotka täyttävät kaikki GOSTin, SNiP: n ja Ukrainan normien vaatimukset.

© 2010- Schid-Budkonstruktsiya Ltd. Käytettäessä sivustomateriaalia tarvitaan aktiivinen linkki - http://sbk.ltd.ua/

Teknologia # 8212; miten tehdä ristikot ikkunoissa, tee se itse

Talon tai huoneiston ikkunoissa olevat ristikot ensimmäisessä kerroksessa eivät ole pelkästään turvallisuutta ja loukkaamattomuutta. Ristikot voivat olla koristeellinen elementti, joka koristaa ikkunat ja antaa sille charmin ja yksilöllisyyden. Tietenkin tilausverkot, varsinkin kun kyseessä ovat useat ikkunat, eivät ole halpoja. Mutta jos sinulla on joitain taitoja työskennellä metalli- ja hitsauslaitteiden kanssa, ne voidaan tehdä omalla kädelläsi.

Maan talon ikkunoiden ristikot tekevät sen itse

Suojakerrosten lajit ikkunoissa

Ristikot voivat olla kuuroja, jäykästi kiinnitettyinä seinään ja pyörivät ja liukuvat, lukittuvat sisäpuolelta. Vaikka ensimmäinen vaihtoehto on hyvä varkaiden varalta suojaaminen, paloturvallisuuden kannalta ei ole aina hyväksyttävää. Tulipalon sattuessa kiinteät kiinteät säleiköt voivat olla ylitsepääsemättömiä esteitä, joten niitä voidaan asentaa vain niissä rakennuksissa ja huoneissa, joissa on kaksi erillistä uloskäyntiä.

Ristikot voivat olla sekä kuuroja että ahneja

Liukusäleiköt ostetaan pääsääntöisesti valmiiksi - niiden tuotanto vaatii suurta tarkkuutta ja rakenteiden liikkuvuutta. Tässä tapauksessa voit tallentaa vain itsenäisen asennuksen, jonka tekniikka poikkeaa vähän kääntöverhousten asennuksesta.

Liukupalkit ikkunoissa

Kääntyvät ristikot - ehkä helpoin asentaa ja valmistaa itseään ja samalla kätevä ja turvallinen ikkunoiden ristikko, joka voidaan hoitaa onnistuneesti omalla kädelläsi. Swing-ristikot suorittavat lukittavan sisäpuolelta kuolleen lukon sisäpuolella. Materiaali rakeiden valmistamiseksi voi olla erilainen: palkit, metalliset nauhat, taotut koristeelementit. Helpoin käyttää ristikkoa tangosta, joka on tehty hitsauksen avulla. Tekniikasta valmistuksesta ja niistä keskustellaan.

Swing-ristikot ikkunoissa

Valmistelutyöt

 1. Ennen työn aloittamista on tehtävä mittauksia ikkunoista. Ristikon leveys on yhtä suuri kuin ikkunan aukon leveys miinus 5-6 cm. Ristikon korkeus voi olla hieman ikkunan alapuolella, mutta ristikon ja ikkunan aukon välisen raon on oltava sellainen, että sen läpi ei ole mahdollista ryömiä.
 2. Kun mittaukset suoritetaan, piirros piirretään asteikolla, jossa pää- ja koristeelementit piirretään. Jos verkkoissa on monimutkainen kuvio, on tarpeen mitata piirustuksen suurimmat reiät ja kertomalla mittaustulokset asteikolla selvittää niiden todellinen koko niin, että tuotannon jälkeen ei käy ilmi, että tunkeilija voi tunkeutua niiden läpi.
 3. Jos saranoitu ristikko on valmistettu kahdesta lehdestä, on välttämätöntä järjestää paikka lukon lukitsemiseksi jokaiselle lehdelle. Voit suorittaa yhden lujasti kiinteän ja toisen saranan, mikä tekee rakenteesta jäykempää paloturvallisuuden tarkkailua. Samanaikaisesti saranoitu sahaus on sijoitettava täysin avautuvaan ikkunan ikkunaan.

Näyte molempien siipien kääntöhilasta

 • Luonnoksen luonnos on tarpeen muistaa: Jotta rakeet eivät olisivat ommeltuina, niillä on oltava riittävä määrä jäykisteitä. On helpompaa tehdä ne kehyksestä kulmasta, joka yhdistää nurkan ja palkin. Tämän vaatimuksen täyttämiseksi on täytettävä miellyttävämmät herkät ristikot, joiden on oltava pystysuorat ja vaakasuorat elementit, jotka on yhdistetty mahdollisimman suuressa määrässä pisteitä.
 • Luonnoksen jälkeen lasketaan tarvittava materiaalin määrä: palkki ja ristikkokulma, seinään kiinnitetyt nastat, uratut palkit sekä koriste- ja lukituselementtien lukumäärä sekä saranoitu silmukka.
 • Työkalusta ja apumateriaaleista tarvitset:

  • Bulgarialaiset ja piireissä metallista;
  • Hitsaus kone;
  • Porausreikä, jonka poran halkaisija on 1-2 mm pienempi kuin aallotetun sauvan halkaisija nastat;
  • vasara;
  • Trimmikulma tai metallinauha saranallisten saranoiden asentamiseksi;
  • Alusta ja maali metallille.

  Mesh-tekniikka

  1. Valmistettu materiaali leikataan luonnoksen mukaan. Tarvittaessa luo monimutkaiset piirustuspalkit taipumaan. On helpompaa tehdä tämä ennalta valmistetulla kuvioinnilla. Pyöreitä elementtejä varten voidaan käyttää sopivan halkaisijan omaavaa metalliputkea. Jos kuvioiden kuvio toistetaan peilikuvassa - älä unohda sitä valmistellessasi yksityiskohtia.
  2. Hitsattu ristikko luonnoksessa. Tämä on kätevää tehdä tasaisella pinnalla esimerkiksi metallipöydällä tai betonialustalla. Hitsaus alkaa rungosta tai äärimmäisistä elementeistä, tarttumalla ne pistehitsaukseen. Tämän jälkeen ruudut mitataan, diagonaaleja verrataan, ja jos saatu tulos vastaa luonnosta, ristikot kokoavat edelleen.
  3. Jos ristikko on tehty ilman runkoa, silmukoiden ja lukon asentamispaikassa on välttämätöntä hitsata metallinauhan tai kulman segmenttejä ristikon palkkiin. Teräsnauha on myös hitsattu yhteen ritilöistä, johon on kiinnitetty lukko, jossa on pystysuorat pultit.
  4. Kiinnitä ikkunapylväiden rinteisiin. Tällöin ikkunoihin kohdistuu valmiita säleikköjä, taso, merkitse nastojen asennuspaikat ottaen huomioon saranallisten saranoiden kiinnitys. Kaksoislehtisten ristikoiden kiinnittämiseen riittää kahdeksan tappia - kaksi ikkunan kummallakin puolella, ylä- ja alareunassa.
  5. Perforator porataan reikien rinteillä, joiden syvyys on 10-15 cm, ja ne kulkevat tangoilla aallotetusta sauvasta niin, että sauva pysyy pinnalla 2-3 cm. Tarvittaessa se voidaan leikata jyrsimellä. Palkki on hitsattu nurkkaan tai metallinen nauha kehyksen muodossa.
  6. Silmukat on hitsattu niin, että ne ovat suunnattu vastakkaiseen suuntaan - tämä tekee verkosta pysyvän. Vastapuoli lisätään silmukoihin, ristikot levitetään ja kiinnitetään silmukoille.
  7. Kaikki metalliset elementit puhdistetaan mittakaavalta, päällystetään alustalla ja sen jälkeen se kuivuu - maalilla metallilla.

  Ikkunoiden ristikot voivat olla ikkunoiden todellinen koriste, jos näytät vähän mielikuvitusta. Maalattaessa on mahdollista peittää ne kokonaan tai osittain patina-kerroksella, jolloin muodostuu "vanhentunut" säleikkö. Voit kiinnittää taotut esineet kukkaisilla kuvilla tai koristeilla. Ristikon pohjassa voi myös tehdä sulkeita kukkalaatikoihin. Samanaikaisesti tärkeintä on muistaa, että suunnittelun on täytettävä päätehtävänsä ja suojattava kutsumattomilta vierailijoilta.

  Katso myös:

  • Kuinka tehdä savukahvi tynnyristä
  • Portit ammatillisesta lattiasta omiin käsiinsä
  • Wicket pöydältä tekee sen itse
  • Raudoituksen laskeminen säätiölle

  • 5
  BelaZZ 18. joulukuuta

  Pienien tilausten hankkiminen on erittäin vaikeaa. Jos hän on yksinkertainen. kuten kaksi penniä. vieläkin enemmän. Kehitä vain tästä luokasta. Kaksi elektrodia. Bulgaria. gon. mittanauha ja -laitteet. Delov - puoli tuntia. Rahasta - enintään tuhatta ja sitä. perushinta koostuu kuljetuskustannuksista ja laitteiden poistoista (tämä on antaa asiakkaalle vankka yleiskuva ainakin kääreistä). Lopulta. työaika -300. lähtö - 300 ja pari sataa työkalulle. Kaiken. miksi siellä on tähtitieteellisiä. veistää määrä.

  Sponsorointi. Yhtiön yksityisen sharashki-työn alueella. Eilen tuli jalka ompelukoneelta - ylähuuli irtoaa - jotain voidaan tehdä. Jätä se. Yritän. Kestettiin noin viisitoista minuuttia korjauksen yhteydessä sekä halutun halkaisijan valmistamiseen ja etsimiseen kupariputkesta. Entä minusta? - Maa on pyöreä. sochtomsya. Voisimme ja kutoa. ja kaksi kysyä. ja kolme slugby. Hänen silmissään työ on vaikeaa (vaikka hän ei nähnyt koko prosessia). Se ei ollut minulle vaikeaa. sama sato sää ei tee. ja pieni ele pienissä asioissa voi tuoda suuremman bonuksen tulevaisuudessa.

  Niinpä näillä pienillä tilauksilla. En sano, että kaikki olisi tehtävä ilmaiseksi. Selitä asiakkaalle. että ehdotettu työ on vähemmän. kuin valmistautumiskustannukset ja noutaa rahat käteväksi molemmille. sen sijaan, että rikkovat kohtuuton summa. Yksi asia on erityinen suunta. jotka ovat mukana foorumin käyttäjillä. Nyt on jo toinen kappale. ja kysyntä on hyvä. ja hinta riippuu ammattitaidosta ja laitteista on vakavia. Hack-work - hän on hakkerointi. Tämä on vain tilaisuus kerätä jonkin verran rahaa. mutta älä rikastu. Vaikka. kun hän tarjoaa sinulle oven tehdä myöhemmin tässä kehyksessä. ja siellä ja jotain muuta kokki. sitten jonkin aikaa tulee olemaan lisätuloja. Tämän alan ammattilaiset ovat harvoin kiinnostuneita ehdotetun työn hinnoista - he tietävät mitä. miten ja kuinka paljon. Tämä on ajatusruoka. Onnea.

  Miten neuloa vahvistaminen monoliittisille laatoille?

  Monoliittiset laatat, joilla on tarvittava voima, ovat osoittautuneet positiivisesti luotettavana perustana eri rakenteille. Valmistusteknologia mahdollistaa eri tuotemerkkien venttiilien käytön. Säätiön suorituskykyominaisuudet riippuvat pohjalevyn paksuudesta ja voimakehyksen luotettavuudesta. Levyn raudoittava verkko - vastuullinen malli, jossa käytetään teräsnauhaa, jonka läpimitta on 10-14 mm ja hehkutettu lanka. Perustan kestävyyden varmistamiseksi on tärkeää ymmärtää, miten neulotaan oikein.

  Miten neuloa vahvistusta monoliittiselle levylle - yleistä tietoa

  Rakennustekniikan betoni- ja betonilaattojen välillä on perustavanlaatuinen ero. Jälkimmäiset kykenevät näkemään huomattavia kuormituksia betonimassan vahvistamisesta betoniterästen avulla.

  Slab-pohja - tärkeä osa rakennusta, joka koostuu seuraavista osista:

  • hiekka ja murskattu kivityynyn vaimennusmaadoitus;
  • merkkiperäinen betoni, joka on valmistettu vakiomallisten reseptien mukaan;
  • tehtaalta, jonka valmistukseen voidaan ottaa vahvistinpalkit.

  Luotettavuus ja kestävyys pohjalaatan perusta määritetään ammattitaito, jonka päälle on otettava painon rakenteen, ja pohja - offset maaperän reaktio.

  Monoliittisten laattojen asennusvahvistus on paljon helpompaa kuin liuskojen pohjalla.

  Betonirinteiden sisäpuolella oleva teräsvahvisteinen sähköverkko suorittaa useita vakavia tehtäviä:

  • antaa säätiön turvamarginaalin;
  • estää levyn tuhoutumisen ja halkeamien muodostumisen;
  • tuntee puristuskuormat ja taivutusmomentit.

  Kiinteä laatta on kelluva pohja, joka takaa rakenteen eheyden maaliikenteen aikana. Suunnittelu varmistaa rakennusten vakauden ongelmallisissa maissa edellyttäen, että lujittavan ristikon elementit ovat oikein yhdistettyjä ja että käytetään korkealaatuista betonia.

  Tarkastelkaamme tarkemmin lujittavan ristikon ja vastakkainformaation vaatimuksiin:

  • ristikon valmistamiseksi käyttäen rei'itettyjä sauvoja, mikä lisää elementtien tarttumista;
  • muodostavat kaksi riviä, jotka on kytketty pystysuoratuilla sauvoilla, joiden betonipaksuus on vähintään 15 cm;
  • suorita yksikerroksinen vahvistus, jonka neliösumut ovat kooltaan 20x20 cm - 40x40 cm ja laattojen paksuus alle 15 cm;
  • käytetään jäykän liitoksen vahvistamiseen tarkoitetun vahvikehihnan hehkutetun langan elementteihin.

  Kun vastaat kysymykseen monoliittisen perustan vahvistamiseen tarkoitettujen vahvistuselementtien oikeasta yhteensopivuudesta, asiantuntijat suosittelevat seuraavia yhdistämismenetelmiä:

  Vahvistuksen sidonta alkaa metallin ostamisella, jonka määrä on ensin laskettava mahdollisimman pienellä varastossa

  • käsin, joka tarjoaa luotettavan kiinnityksen vähimmäiskustannuksin. Tangojen liittämiseksi on tärkeää tehdä huomattavia ponnistuksia, kun työskentelet niittokoneilla tai virkkuukoukulla;
  • puoliautomaattinen, jolloin voit suorittaa suuremman määrän työtä erikoisen peruutuslaitteen avulla. Koukun pyöriminen tapahtuu kehon edestakaisen liikkeen seurauksena;
  • automaattinen, joka on suunniteltu kiihdytetyille teräsköysien kiinnittämiseen suurissa teollisuuslaitoksissa. Erikoistyökalun käyttäminen neulomalle tai ruuvimeisselille, jossa on suutin, parantaa työskentelyn tehokkuutta.

  Työkaluvalikoima valitaan itsenäisesti suoritettavan työn määrästä riippuen:

  • keräyspalkin kertaiseen kokoonpanoon kuuluu virkkuukoukku tai kääntölaite;
  • teollisessa mittakaavassa käytettävien vahvistushäkkien valmistuksessa tulisi käyttää automaattista pistoolia.

  Tee työtä noudattamalla useita sääntöjä:

  • jotta varmistetaan saumojen vahva liitos, on oikein käyttää neulomakiviä, jonka läpimitta on 0,8-1,4 mm;
  • yksittäisten sauvien liittäminen on tehtävä langalla niiden leikkauspisteiden alueilla;
  • kun lanka kiertyy, tulee käyttää voimaa, joka varmistaa lujittavien tankojen jäykkän kiinnityksen

  Tekniikka ristikoiden tekemiseksi liimausmenetelmällä ylittää vahvistusmenetelmän, jossa paikallinen ylikuumeneminen tapahtuu ja voimakkuus vähenee merkittävästi.

  Pohjalla, itse vahvistus asetetaan ja neulotaan, joka sitten liitetään yhteiseen kehykseen

  Vaadittavan tuotemerkin ja halkaisijan vahvistuspalkkien valinta

  Aloittelijoiden kehittäjät eivät aina ole oikeita käsityksiä siitä, mitä tarvikkeita tarvitaan monoliittiselle levylle. Kun haluat suunnitella kokoonpanon, sinun tulisi tuntea valtion standardin vaatimukset.

  Se luokittelee lujitustangot seuraavasti:

  • varret, jotka on merkitty A1: llä, joka edellisen luokituksen mukaisesti on nimetty A240: ksi, on sileä pinta;
  • A2-luokan tangot, jotka vastaavat aiempaa merkintää A300, ovat poikkileikkauksessa pieniä profiilin muutoksia;
  • vahvistus indeksillä A3 ("aallotettu"), joka aiemmin luokiteltiin A400: ksi, erotetaan muuttuvalla poikkileikkausprofiililla.

  Varmista, että tangot kiinnitettäisiin luotettavasti, tulisi käyttää vahvistusta aallotuksilla. Poikkileikkauksen lujitustangojen halkaisija valitaan alueella 1 - 1,4 cm aiemmin kehitetyn luonnoksen mukaisesti. betonilaatuinen betoni.

  Vahvikkeissa käytetään halkaisijaltaan 12-16 mm: n rei'itettyjä raudoituksia, jotka parantavat tarttumista

  Miten yhdistää vahvistuksen monoliittisiin levyihin tekniikan avulla

  Riippuen käytetystä neulontatavasta, kehyselementtien sitomistoimien vaihtu- minen muuttuu. Harkitse käyttöjärjestys manuaalisen sidonnan yhteydessä.

  Siinä säädetään seuraavista toimista:

  1. Leikkaamalla langan aihioita, joiden pituus on 0,15-0,2 m.
  2. Taivuta neuleliitos työkappaleen keskelle.
  3. Sijoitetaan vinosti solmun telakointipalkkeihin.
  4. Virkkaa koukku silmukkaan.
  5. Kiinnitä silmukka langankoukkuilla.
  6. Työkalun kääntäminen silmukalle vaaditulle kiristysvoimalle.

  Manuaalisella työllä on tärkeää säätää vääntövoimaa. Työkalulla työskentelevän työn lisääminen johtaa langan katkeamiseen.

  Suorittaen neulomatoiminnot kääntölaitteella on erilainen algoritmi:

  1. Koukkulaitteen käyttöönotto silmukassa.
  2. Aksiaalinen kahvan liike itsestään.
  3. Palauta kahva alkuperäiseen asentoon.
  4. Kierrä koukku uudelleen vetämällä kahvaa ylös.

  Kun käytät automaattista pistoolia sitomiseen, ei tarvitse leikata lankoja. Työrummun lanka syötetään automaattisesti, mikä mahdollistaa neulontatyöt nopeutetulla nopeudella.

  Neulomista pidetään parhaana tapana yhdistää tangot.

  Valmistelu kiinnitystappeihin säätötyyppiselle monoliittiselle levylle

  Valmistaudu vahvistamaan sauvat itse omilla kädilläsi, sinun on valmisteltava toimenpiteitä:

  1. Laske säätöön vaikuttavan ponnistuksen suuruus. Tämä on vaikea tehtävä, jonka ratkaisu pitäisi antaa ammattilaisille.
  2. Valitse merkki vahvistaa valssilanka ja koon määrittämiseksi rajat sechenii.Ot luokan ja halkaisija tangot riippuu suurimman sallitun taivutuskulma.
  3. Määritä langan määrä runkokokoonpanon laskemiseksi sekä laskea vahvistusvaatimus. Määritettäessä tarvetta ohjata järjestelmän yhdistäminen.
  4. Päätä neulontatoimenpiteiden tekeminen. On asianmukaista valmistella oikea työkalu sekä neulomalla varustettu lanka.

  Ennen töiden aloittamista on kehitettävä lujitushihnan piirustus tai työsuunnitelma.

  Kuinka laatan vahvistusverkko sopii?

  Vahvikkeen asettamisen yhteydessä on tärkeää varmistaa, että vakiopituus raudoitustasolta betonipintaan on 3-5 cm, mikä estää korroosiovaurion vaurioituneessa häkissä, kun kapillaari imeytyy kosteuteen. Suojakerroksen taatun paksuuden varmistamiseksi käytetään erityisiä kiinnityselementtejä, jotka on valmistettu muovista tai metallista.

  Sauvojen risteyksessä ja käytä sitomista

  Vahvistamisen menettely:

  1. Tarkista muotin sopivuus.
  2. Aseta alemmat hilaelementit salpoihin.
  3. Aseta leikkausvahvistus.
  4. Yhdistä alempi verkko.
  5. Kiinnitä pystypalkit pohjaan.
  6. Yhdistä ylempi verkko, joka on samanlainen kuin pohjaverkko.

  Jos raudoitustangot ovat riittämättömiä, kiinnitä tangot päällekkäin, jonka koko on 40 kertaa niiden poikkileikkauksen halkaisija. Joten 10 mm: n halkaisijaltaan lujittaville tankoille päällekkäisyys on 40x10 mm = 400 mm.

  Neulontaan tarkoitettujen laitteiden tekniikka laattapohjalle

  Kun itsenäisesti suoritetaan lujittavan ristikon kokoonpano, aloitteleville kehittäjille on usein kysymys siitä, miten neulotaan vahviketta monoliittiselle levylle.

  Yleinen toimintaohje koskee seuraavia toimia:

  1. Vahvistustarpeen määrittäminen.
  2. Materiaalin hankinta vaaditussa määrin.
  3. Leikkuuterät.
  4. Laskeja.
  5. Alarajan pitkittäisvaijereiden asennus.
  6. Kiinnitä poikittaiset sauvat pohjaverkkoon.
  7. Vahvistustelineiden asennus.
  8. Sitoutuminen ylätason elementtien tukiin.
  Neulominen on välttämätöntä vain kaatamisen aikana betoniseurannan sisällä karkenemisen jälkeen, eikä se aiheuta mitään kuormitusta.

  Työtehtävissä on kiinnitettävä huomiota useisiin seikkoihin:

  • suojakerroksen vähimmäisarvon varmistaminen;
  • sädekiinnikkeiden sijoittaminen nurkka-alueisiin;
  • jatkuvan asennon noudattaminen vahvistamisen aikana;
  • liittimet, joiden päällekkäisyys on 0,4-0,65 m, halkaisijaltaan riippuen;
  • varmistaa liitettyjen liittimien jäykkä kiinnitys.

  Riippumattomien palkkien liitosten lukumäärän mukaan määritetään työn suorittamismenetelmä.

  Miten köysi on neulottu - prosessin ominaisuudet ja työkalut

  Riippumatta neulomismenetelmästä ja käytetystä työkalusta, tangojen kiinnitysprosessi käsittää:

  1. Peittäkää neulomalla johtojen risteyspalkki.
  2. Silmukan muodostaminen terästangojen ympärille.
  3. Kiristä solmun kädellä tai erikoistyökalulla.

  Työkaluvaihtoehdot manuaaliseen kiristämiseen ovat seuraavat:

  • pyöreät nenäpihdit;
  • lanka leikkureita;
  • kotitekoinen koukku;
  • käsikäyttöinen käänteistyyppinen laite;
  • Ostokoukku kiinnittimen kiinnittämiseen.

  Työn nopeuttamiseksi voidaan käyttää puoliautomaattisia ja automaattisia työkaluja:

  • teollisuus-ase kiinnityssauvoille;
  • sähköpora erityisellä suuttimella.

  Kun työskentelet millä tahansa työkalulla, on tärkeää säätää vääntömomenttia.

  Kuinka laastata betonilaatta

  Kun teet töitä betonin betonitoimiseksi, sinun on kiinnitettävä huomiota useisiin tekijöihin:

  1. korkealaatuisen betonin käyttö;
  2. jatkuvan työjohdon tarjonta;
  3. ilman sulkeutumisen poisto;
  4. konkreettisten massiivien konsolidointi.

  Normaali hydratoitumisprosessi tulisi säilyttää betonin jatkuvassa kosteudessa. Tätä varten peitä pinnoite polyetyleenillä ja vedellä kostutetaan ajoittain. Jähmettymisen jälkeen suoritetaan muottien purkaminen.

  Yhteenvetona

  Pohjalevyn lujuusominaisuudet riippuvat vahvistuskammion rakenteen laadusta ja asianmukaisesta betonisoitumisesta. Riippumatonta työtä varten on tarpeen selvittää, miten solurakenne vahvistetaan. On tärkeää käyttää laadukkaita materiaaleja ja määrittää parittelumenetelmä. Kuulemisen asiantuntijat auttavat välttämään virheitä.

  Miten tehdä palkkeja ikkunoista

  Rakennusten ensimmäisessä, toisessa tai viimeisimmässä kerroksessa sijaitsevien talojen, maalaistalojen ja kaupunkitalojen ikkunoissa voi lähes aina nähdä erilaisia ​​metallipalkkeja, jotka ovat sileitä pyöreitä vahvikkeita ja neliöitä. Ne voivat olla erilaisia ​​malleja ja erilaisia ​​malleja - monimutkaisempia, koristeellisia elementtejä tai hyvin yksinkertaisia. Yksityisillä talouksilla, joiden julkisivu tarjoaa suunnittelun tietyllä muotoilutyypillä, ristikot ovat kyllin kykeneviä täydentämään koristeelementtiä antaen rakenteen erityisen persoonallisuuden ja tyylikkyyden.

  Miten tehdä palkkeja ikkunoista

  Suojaavien ja koristeellisten ristikoiden hankinta maksaa melko suurta määrää varsinkin tapauksissa, joissa rakennus on suuri ja siinä on kuusi tai seitsemän tai useampia ikkunoita. Siksi monet kodinomistajat päättävät turvata kotinsa turvallisuuden itse, jolloin nämä suojaavat yksityiskohdat talon ulkoa omilla käsillä. Mutta koska se on melko vaikea tehdä ensimmäistä askelta tähän pyrkimykseen, monet ovat kysymyksiä siitä, miten tehdä ikkunan grilli kotona ja säästää töitä sen tekemiseen?

  Työhön tarvittavat työkalut ja laitteet

  Ensinnäkin aloittelijan päällikön on selvitettävä, mitä työkaluja ja laitteita tarvitaan työprosessiin, sillä ristikon valmistuksessa tavanomaiset improvisoidut keinot eivät toimi millään tavoin.

  Sopivimmalla työllä on oltava pöydät, joiden paksuus on 4 ÷ 5 mm, tai vakiot tukirakenteet, jotka on hitsattu 14 mm halkaisijaltaan lujitetuilla levyillä - ns. "Vuohet". On toivottavaa, että pöytä tai vuohet varustetaan kiinnikkeillä aihioiden kiinnittämiseksi - putkella tai tavanomaisella päitsimellä, kiinnittimillä jne.

  Erityisten työkalujen ja välineiden määrän tulisi sisältää seuraavat:

  Näiden erikoistyökalujen ja -laitteiden lisäksi tarvitaan työkaluja, kuten jakoavainta (säädettävä jakoavain), mittanauha, metallipidike varusteille, tiedostoja eri kokoisia lovia, hiekkapaperia, metalliharjaa, siveltimiä ja maalausverkkoja ja muita. joka periaatteessa on jokaisessa kodissa.

  Lajikkeiden ikkunaristikot

  Ristikot, niiden tyypeistä riippuen, ovat rakenteeltaan erilaiset monimutkaiset, joten ennen itsenäisen tuotannon valintaa on tarpeen ymmärtää, mitä ne ovat.

  Joten ikkunat voidaan asentaa:

  • Kuurojen ristikot. Ne kiinnitetään talon seinään tai upotetaan siihen rinteillä ja kiinnitetään myös ikkunan runkoon. Tämä vaihtoehto on erinomainen suoja ulkovaipasta. Kuitenkin, jos ajattelet etukäteen paloturvallisuuden noudattamista, käy ilmi, että tällainen ristikkorakenteiden rakentaminen hätätilanteessa voi tehdä talolle "ansa suljetun" asukkailleen.

  Sokea ristikko yksityisen talon ikkunassa.

  Tästä huolimatta kuurojen ristikot ovat suosituin tyyppinen suoja intruders, koska asennus on helppoa. Ennen kuin valitset tämän suojatekstin version, sinun on harkittava huolellisesti etuja ja haittoja.

  Kääntöpalkit, tietenkin, turvallisuuden varmistamiseksi vuokralaisten ovat paljon parempia.

  • Swing-ristikoilla voi olla yksi, kaksi tai jopa enemmän aukkoja. Ne koostuvat tavallisesta metallirungosta, jossa saranat, jotka on lukittu rakenteen sisäpuolelta, ripustetaan saranoille. Tämä ikkunoiden avattavuuden mahdollisuus voidaan tarvittaessa avata helposti, mikä hätätilanteessa voi pelastaa talon ihmisten elämää, joten tietenkin se on turvallisempaa. Samanaikaisesti molemmat saranoidut saranat ja lukko voidaan piilottaa niin, ettei sitä voida määrittää ulkopuolelta: kääntöhilaksi tai sokeaksi.

  Yksinkertainen kääntöhilvi - ja ensisilmäyksellä lähes epäselvää kuuroista

  • Liukuva tai taitettava säleikkö on monimutkainen rakenne, koska sen kaikki elementtien leikkaukset on liitetty toisiinsa liikkuvilla saranoituilla nivelillä.

  Taitettavat tai liukuvat ristikot ovat vaikeimpia valmistamaan - johtuen saranoidusta nivelestä, joka vaatii tarkan asennuksen.

  Useimmiten ne asennetaan huoneen sisälle, mutta joskus ne näkyvät ikkunoiden ulkopuolelta. Joka tapauksessa tällaiset ristikot suljetaan salatussa lukossa, joka leikkaa sivukehyselementit. Tämäntyyppinen rakentaminen, jossa sitä hoidetaan asianmukaisesti, voidaan avata ja sulkea milloin tahansa, joten rakennuksen sisällä olevat ihmiset eivät ole ylitsepääsemätön este tulipalon sattuessa.

  On tunkeilijan vaikea päästä taloon, mutta tarvittaessa omistajat voivat helposti avata ja taittaa tällaisen verkon sisäpuolelta.

  Koska itse valmistuksen ja asennuksen monimutkaisuus sekä lopputuotteen korkea hinta johtuvat, tällaisia ​​malleja käytetään paljon harvemmin kuin edellä mainittiin.

  Valmistelu hilan valmistamiseksi. Hyödyllisiä suosituksia teosten toteuttamiseen

  Kaikki työ vaatii tiettyä valmistetta, ja jos työkaluja pidettiin aiemmin, on tarpeen sanoa muutamia sanoja siitä, mitä materiaaleja voidaan käyttää ruudukon valmistuksessa.

  Yleisohjeet hilan valmistusta varten

  Materiaalin valinta ja sen määrä riippuvat suoraan siitä, mikä hilamalli on valittu, sekä suunnitellusta koosta.

  Joten valmistelutyöt tehdään seuraavassa järjestyksessä.

  • Ensimmäinen vaihe on määrittää tulevaisuuden verkon parametrit. Tällöin on tehtävä mittauksia ikkunan aukosta. Tällöin otetaan huomioon ristikon erityinen sijainti, koska se voidaan kiinnittää ikkunan aukon ympärillä oleviin seiniin, sen sisälle - rinteessä tai lähelle ikkunankehystä tai jopa kiinnittämällä itse runkoon.

  Seinälle asennettava säleikkö kattaa koko ikkunan aukon

  Jos rakenne kiinnitetään aukon ympärillä oleviin seiniin, on suositeltavaa, että liitu merkitään oikealle paikalleen, missä mitat otetaan mukaan.

  Jos ristikko runko on asennettu ikkuna-aukon, rinteissä, sitten sen puolin on oltava pienempi kuin korkeus ja leveys aukon tietyn asennuksen (ottaen huomioon, että rinnettä usein konvergoituvat sisäkulmat) noin 10 mm, kun se on oltava aukko on vapaa.

  Laadullisesti toteutetut mittaukset ja rungon hyvin tehty piirustus ovat avain onnistuneeseen valmistukseen ja asennukseen nimetylle alueelle.

  • Seuraavassa vaiheessa mitatut mitat ovat tuotteen luonnospiirustus, joka välittömästi asettaa kaikki mitat. Työn helpottamiseksi kokeneita käsityöläisiä kehotetaan tekemään se asteikolla 1:10. Piirtämisen on oltava tarkkaa, koska sen perusteella on paljon helpompi laskea rakeiden valmistukseen tarvittavien materiaalien määrä. Piirtämisen yhteydessä emme saa unohtaa, että rakenteessa käytettyjen elementtien on annettava jäykkyys, muuten ristikkoa voidaan vinoutua.
  • Lisäksi materiaali valitaan ja sen määrä lasketaan yhden ruudukon valmistukseen. Jos asunnon (talon) ikkunoiden koko on sama, tuloksena oleva materiaalimäärä kerrotaan niiden määrällä.
  • Valmistukseen ikkunan hilojen käytetään yleisesti: metallinen neliö 10 x 10 tai 12 x 12 mm, sileä tai uritettu lujitustangosta, joiden halkaisija on 10 ÷ 12 mm, metallinauha 3 ÷ 4 mm leveydeltään erilaisia. Kehystä varten voidaan käyttää hilaa alueella 40 x 40 mm: n neliön tai suorakaiteen muotoinen profiili 25 x 25, 3030, 15 x 25 tai 20 x 30 mm. Jos päätetään kääntää ristikkorakenteita, on tarpeen varustaa tarvittavat saranat saranat ja lukitusmekanismit.

  Liukuvat ja taittuvat rakenteet - vähemmän hitsaustoimintoja, mutta enemmän kitkaa kääntöliitoksilla

  Jos liukupintoja valmistetaan, edellä mainittuja materiaaleja lukuun ottamatta rivitys on tehtävä saranakokoonpanojen ja pyörien muodostamiseksi, joiden avulla on helpompi liikuttaa ja avata ruudukko.

  • Valmistettua materiaalia leikataan käyttäen "bulgaria" kokoina, piirustuksesta. Jos on suunniteltu koristella hila kaarevilla elementeillä, ne on taivutettu tasaisesta lujasta käyttämällä erikoistyökalua valmistetun luonnoksen mukaan. Miten tangon vääntyminen tiettyihin muotoihin - sitä kuvataan yksityiskohtaisesti alla olevassa taulukossa.
  • Koristeellisten suojaverkkojen värjäys on tehty erikoisella maalilla metallilla, jota voidaan käyttää poistamatta ruostetta tuotteista. Jos maalaus- ja lakkakoostumuksen toinen vaihtoehto valitaan, säleikkö on puhdistettava, pohjustettava, kuivattu ja maalattava vasta myöhemmin.

  Vihjeitä ristikoiden kiinnittämiseen

  Ristikkojen asentaminen ikkunoihin voidaan suorittaa eri tavoin - raudoituksen leikkausten, ikkunoiden rinteiden, "metallien nauhan", kierteitetyn tapin ja muiden menetelmien "korvien" avulla. Lähes kaikissa vaihtoehdoissa hitsaustoimet ovat välttämättä läsnä.

  Useimmissa tapauksissa ristikon viimeinen asennus paikoilleen edellyttää hitsaustoimintoja.

  • Kiinnitys grilliin hitsaamalla. Tämän prosessin suorittamiseksi käytetään raudoituksen kappaleita - nastat, joiden läpimitta on 10 ÷ 12 mm. Niille porataan reikiä, joiden syvyys on 100 ÷ 120 mm. Yhden kehyksen nastojen optimaalinen määrä on kuusi, mutta jos aukko on korkea, on parasta ottaa kahdeksan kiinnityslaitetta.

  Sitten ristikon rungossa porataan saman halkaisijan reiät kuten vahvistusosilla. Rungon kiinnittämisen yhteydessä reiät ja rinteiden tulee olla samat.

  Lisäksi runko on asennettu ikkunan aukkoon, nastat ajetaan seinään reikien läpi - niiden on työnnettävä 25 ÷ 30 mm kehältä.

  Seuraavassa vaiheessa nämä solmut hitsataan hitsaamalla ja ulkonevat päät sisäpuolelta leikataan hihnalla hilan kehyksen pinnan avulla "hiomakoneella".

  Voit tehdä eri tavoin vahingoittamatta ristikon kehystä. Ensinnäkin nastat työnnetään rinteisiin porattuihin reikiin, joihin runko kiinnitetään ja hitsataan. Asennusta hitsaamalla käytetään useammin kuin toiset, koska sitä voidaan kutsua yksinkertaisimpana ja luotettavimpana. Sitä käytetään kuurojen ristikoiden kiinnittämiseen tai heilahteluun, jolla on yhteinen kehys. Kuitenkin lujittavien leikkausten voi kuljettaa seiniin vain niissä tapauksissa, joissa seinämät ovat riittävän vahvoja.

  • Ruuvin ristikkolaitteisto. Tässä suoritusmuodossa metalliset "korvat", jotka on tehty 4 mm: n nauhasta, 40 x 50 mm, joissa porat porataan, hitsataan runkoon. Sitten kehys asennetaan tulevan sijainnin paikkaan, ja rinteiden "korvien" reikien läpi merkitään paikat, joissa ankkurointireiät on porattava. Sen jälkeen kehys poistetaan ja poraus suoritetaan. Sitten ristikko palaa paikalleen ja "korvien" läpi ankkuripultit viedään seinän reikiin ja lopulta kiinnitetään.
  • Kiinnitä ristikot seinän tai puupaneelin läpi. Tällöin kierretapit hitsataan ristikon runkoon. Niiden pituus on 30-50 mm suurempi kuin seinän tai ikkunan runko. Sitten ristikon kehys levitetään seinälle ja siihen merkitään nastojen sijainti. Näiden merkintöjen läpi porataan läpi reikiä, joiden halkaisija on sama kuin tappien halkaisija. Lisäksi ristikkotangot työnnetään reikiin, huoneen puolelta laitetaan leveä aluslevy ja sitten mutteri kierretään ja lukitaan niihin. Näistä kiinnikkeistä ei ole esteettisiä mielenkiintoisia esineitä, joten heidän on keksittävä peittäviä laitteita, jotka varmistavat nastat ulkonevat päät samanaikaisesti.

  Nyt, kun kaikki tärkeimmät yleiset vivahteet on otettu huomioon, voimme jatkaa ristikkoprosessin kuvausta.

  Esimerkkejä ikkunoiden ristikoista - vaihe vaiheelta

  Kaikkien säleikköjen valmistukseen liittyvät työt alkavat ikkunan tai ikkunan aukon mittauksilla sen mukaan, miten se kiinnitetään sen sijaintipaikan pysyvään sijaintiin. Jotkin ristikkomuunnokset kiinnitetään suoraan ikkunan runkoon, jos ne ovat puisia, toiset - ikkunan aukkoihin.

  Ikkunan säleikkö voidaan tehdä metallikehyksen perusteella tai ilman sitä sekä monimutkainen monimutkainen kuvio tai erittäin yksinkertainen, toimimaton koristeellinen rooli. Nämä kaksi vaihtoehtoa käsitellään jäljempänä.

  Hila, yksinkertainen toteutus, ilman ulkoista metallikehystä

  Ikkunan ristikon ensimmäinen versio on valmistettu ilman runkoa, vain vahvistussauvoista ja teräsnauhasta. Tällainen malli, tiettyjen laitteiden läsnä ollessa, on mahdollista tehdä yksinään, säästää melko ihmisarvoista määrää. Yksinkertainen, ilman monimutkaisia ​​taonta- ja hitsaustekijöitä säleikkö sopii erinomaisesti maalaistalon puupinnoille. Pystysuorat osat sijaitsevat riittävän kaukana toisistaan, joten ne eivät estä talon sisään tulevan luonnonvalon ikkunan läpi. Kuitenkin tällainen etäisyys sauvojen välille ei riitä, kun halveksimies tunkeutuu niiden väliin.

  Ennen tuotteen valmistusta on tarpeen laatia se luonnos, josta näkyy ei vain geometrinen kuvio, vaan myös ristikon kaikkien osien väliset mitat. Osien mitat on sovitettava ikkunan runkoon.

  Ikkuna-aukossa, säleikkö näyttää siltä, ​​että se näkyy kuvassa.

  Niinpä tällaisen ristikon valmistusprosessi toteutetaan seuraavasti: