Säätiön tuotteet - laskenta, koko, miten se tehdään, onko talvella tarvetta sulkea?

Perusreikien reikiä tarvitaan niin, että ensimmäisen kerroksen lattian välinen rako tuuletetaan, ja tähän tarkoitukseen tehdään erityisiä reikiä pohjan maanosassa.

Tällainen tuuletus on välttämätöntä, koska maaperästä tulevaa kosteutta voi kerääntyä lattian alle. Tämä voi johtaa siihen, että rakennusten rakenteet ovat kosteuden jatkuvan vaikutuksen alaisena, varsinkin kun se kerääntyy jatkuvasti. Tämä ongelma on erittäin tärkeä, kun sitä käytetään puurakenteiden rakentamisessa. Suurella kosteudella se voi vaikuttaa rotti- ja hometta sekä sienen muodostumiseen puurakenteisiin. Lisäksi radioaktiivista kaasua oleva radoni voi kertyä maanalaiseen tilaan.

Talvella kosteuden ja kaasun pitoisuus kasvaa harvoin alhaisten lämpötilojen vaikutuksesta, koska haihtuvuuden todennäköisyys vähenee, ja ne kykenevät jäätymään rakennusteknisistä rakenteista ja jäävät jäädytettyinä tilaan seuraavaan lämpötilan nousuun asti. Päästä eroon tällaisesta vakavasta ongelmasta, maahan ja tehdä tällaisia ​​reikiä.

Onko säätiö aina välttämätöntä? Ei, ei aina. Nämä reiät tehdään vain tapauksissa, joissa on maanalaista tilaa. Jos sinulla on ensimmäisessä kerroksessa olevat kerrokset valmistettu maahan, niin hengitystiet eivät ole tarpeellisia.

Tuotteiden koko, niiden sijoitus ja lukumäärä

Ohjaus standardin SNiP 31-01-2003 (SP 54.13330.2011) lausekkeessa 9.10 "Monen huoneiston asuintaloilla" tällaisten tuotantojen kokonaispinta-ala on 1/400 koko lattiasta tai teknisestä kellarialueesta. Paikoissa, joissa radioaktiivisten kaasujen vapautuminen on mahdollista, tuotteiden koko on 1 / 100-1 / 150 lattiapinta-alasta (kohta 3.1, MGSN-ohjeet 2.02-97). Tässä tapauksessa kaikkien tuotantojen vähimmäispinta-alan on oltava vähintään 0,85 m², ja sen on oltava 0,05 m²: n sisällä. On huomattava, että suuret tuuletusaukot edellyttävät vahvistamista, kuten esimerkiksi 300x300mm. Tuotteiden muoto voi olla mikä tahansa: suorakulmio, ympyrä, neliö, kolmio jne. Yleensä ilmakanavat ovat suorakaiteen tai neliön muotoisia, koska ne näyttävät entistä miellyttävämmiltä ja tällaisten tuotteiden toteutus ei edellytä erityistä tekniikkaa. Tuotteet sijaitsevat samalla aikavälillä toisistaan, kun taas säätävien kulmien äärimmäiset hengityssuojaimet sijaitsevat enintään 900 mm: n etäisyydellä. Ilmanvaihto on asetettava toisiaan vasten, ja niiden määrän on oltava tasainen.

Sijaintipaikan korkeus maanpinnalla riippuu säätiön korkeudesta, mutta ne voidaan sijoittaa 300 mm: n korkeuteen eikä pienempiin, jotta vältettäisiin maanalainen tilavuus sulavedellä. Sijaintilaki on: sitä korkeampi sitä parempi.

Tuotannon laskeminen

Otetaan esimerkkinä tuotteen sijainnin kaksi versiota ja laske myös niiden määrä.

Vaihtoehto 1

Talo, jonka pohjalla on 5x6 m sisäseinillä, joka on rakennettu Nizhny Novgorodin kaupunkiin. Yhden puhaltimen 0,05 m²: n vähimmäiskokoon perustuen hyväksytään suorakaiteen muotoiset profiilit 200x250 mm. Nyt on tarpeen ajatella tarvittavaa määrää tällaisia ​​reikiä ja sijoittaa ne vastaavasti.

laskelma

Laske kaikkien ilmanvaihtoaukkojen alue:

jossa F on kellarialueen kokonaispinta-ala.

Selvitä tarvittava määrä tuotteita:

jossa P on yhden reiän alue.

Saatujen laskelmien perusteella 4 ilmaventtiiliä tulisi järjestää siten, että ala- kentästä ei ole tuuletettuja osia. Miksi ei 2, mutta 4? Ja koska tässä asiassa tulee voimaan uusi sääntö, joka edellyttää tällaisten reikien asettamista enintään 900 millimetrin etäisyydelle jokaisesta säätiön kulmasta. Sijainnin korkeus maan pinnasta - 300 mm.

Jos asunnossa on sisäiset väliseinämät ja säätö, niin tällaisten aukkojen tulee olla kaikkiin perustuksiin yhteydessä oleviin siltoihin. Yleensä sarakealusta on asennettu osiin, jos se on puutalo. Tällöin maanalaisen tilan täydellinen ilmanvaihto järjestetään.

Vaihtoehto 2

Rakennettiin taloa, jossa käytettiin nauhalevyä, jaettiin maanalainen tila kahdeksi yhtä suureksi osuudeksi, joiden mitat olivat 9x4 m. Oletetaan, että suoritetaan suorakaiteen muotoisia tuotteita, joiden mitat ovat 200x250 mm, mikä vastaa vähimmäiskokoa. Talo sijaitsee Irkutskin alueella. On tarpeen laskea tarvittava määrä tuotteita ja sijoittaa ne oikeisiin paikkoihin.

laskelma

Tuulettimien kokonaispinta-ala:

Koska Irkutskin alueella on radonkaasupäästöjä, laskurin numero on sata.

Tarvittava puhallusmäärä:

Laskelmista on selvää, että niiden määrä on melko suuri ja tämä voi vaikuttaa säätiön luotettavuuteen. Niiden vähentämiseksi on tarpeen lisätä tuotteiden alkuperäisiä parametreja 200x250mm: stä 250x300mm: iin, eli 0,075 m²: iin.

Uuden ehdon perusteella laskemme jälleen tuuletusreikien lukumäärän:

Otamme numeron 10 perustana ja jaamme sen 2: lla. Jakamisen jälkeen saadaan numero 5 - tämä on tuuletusreikien määrä maanalaiseen tilaan joka puolelle. Sisäseinän alapuolella on oltava 3 ilmanvaihtoaukkoa oikeaan ilmanvaihtoon.

Laske haluamasi maanpinnan aukkojen määrä ja koko voi käyttää internetin laskimia Internetissä.

Kuinka tuotteet valmistetaan käytännössä?

Monet yksityisten talojen kehittäjät eivät tee mitään laskelmia, ja he tekevät perustan kaatamalla nauhaa. Käytä tavanomaisia ​​viemäriputkia, joiden läpimitta on 110 mm. Ilmanvaihdon reikien määrä lasketaan suunnilleen seuraa- vasti: yksi reikä 2-3 perusmittarin alapuolelle.

Onko se oikein? Ei oikeastaan, mutta paremmin tällä tavoin kuin ilman tuotteita. Vaikka ilmanvaihtoaukkoja ei olisikaan suunniteltu perustusrakenteen vaiheessa, porattaisiin enintään 100 mm.

Tuleeko lähelle talvella kellarissa?

Lattialämmityksen ilmanvaihto on tarpeen koko vuoden ajan, erityisesti alueilla, joissa esiintyy radonkaasupäästöjä. Siksi ei ole suositeltavaa sulkea tuotteita talvella. Tämä vaatimus on kuvattu kohdassa SNiP 11-3-79 "Construction Heat Engineering". Tällaisen asiakirjan avaaminen halutulla sivulla on taulukon numero 2, joka ilmaisee, että kellarissa olevan ilman lämpötila ja lattian alaosan lämpötilan pitäisi olla lähes sama. Vain 2 ° C: n ero sallitaan, mikä voidaan saavuttaa vain asianmukaisen ilmanvaihdon seurauksena.

Jos ongelma on säilyttää huoneen lämpö, ​​on parempi lämmittää lattia sisäpuolelta, mutta ilmanvaihtoaukot eivät saa olla kiinni.

Kuinka tehdä hengitystiet lopullisessa säätiössä?

Suuttimien koko ja lukumäärä lasketaan rakennuksen suunnitteluvaiheessa ja ilmanvaihtoaukot muodostetaan perustuksen yläosan rakentamisen aikana. Mutta niin tapahtuu, että ne ovat unohtaneet ja muistetaan, kun säätiön päätehtävä on valmis. Mitä tässä tapauksessa tehdä, miten tehdä ilmaa valmiissa säätiössä?

On useita vaihtoehtoja:

 1. Leikkaa tai lävistää halutun kokoiset tuuletusaukot käyttämällä tätä tarkoitusta varten erityistä työkalua: hiomakone tai vasarapora tai ehkä molemmat. Tämän menettelyn monimutkaisuus riippuu materiaalista, josta säätiö on tehty. Jos tämä on tiili, niin ei ole erityisiä ongelmia, ja jos se on vahvistettu betonia, sinun täytyy tinker pretty. Tällöin unohdus voi muuttua tarpeettomiksi materiaalikustannuksiksi. Tällaisten reikien porausmäärät vaihtelevat 10-200 ruplasta 1 cm: n syvyyteen riippuen porauksen vaikeudesta.
 2. Jos se on mahdollista, järjestä sitten ensimmäisen kerroksen lattiat maahan. Tämä tarkoittaa sitä, että maapinnan ja lattian välillä ei ole tilaa, mikä mahdollistaa tällaisen ongelman ratkaisemisen ilman lisäkustannuksia.

Käytännöllisesti katsoen kaikkialla Euroopassa käytetään yksittäisten asuntojen rakentamista ilman ilmanvaihtoa, jolloin lattia sijoitetaan suoraan maahan. Tällaisilla lattiatoilla ei ole haittoja, jotka johtuvat tuuletettavista lattioista. Lattiat, jotka on sijoitettu suoraan maahan, pystyvät kestämään paljon enemmän kuormia, eivät taivu, ja koska maanalaisesta tilasta puuttuu lattian alla, kosteus ei muodostu, mikä vaikuttaa haitallisesti lattia- ja seinärakenteisiin.

Jos unohdat tuotteista, kannattaa harkita tekniikkaa lattian asettamiseksi ja säästää rahaa alentamalla rakennusta. Vaihtoehtoisesti voit täyttää maanalaisen tilan rakennusjätteillä (tiili taistelu tai rakennusmateriaalien jätteet) täynnä hiekkaa ja kaadettu hyvin, sitten aseta lattia ja älä tee ilmanvaihtoaukkoja.

Maanalaisen miinus on myös siinä, että jotkut jyrsijät tai matelijat voivat turvautua siihen. Tällaisissa tiloissa, jos ne ovat hyvin lämpimiä, monet hyönteisten lajit, vikoja ja matoja voivat lisääntyä, mikä on varmasti asunnon sisällä.

Tämä voi tapahtua, jos kenrustilan eheys rikkoutuu, jostain syystä, mikä johtaa siihen, että tällaisten "eläinten" lattialle pääsee tunkeutumaan.

Puhalla omat kädet

Sanon heti, että on vaikea tehdä ilmateitä säätiön omilla käsillä, koska nauhan paksuus vaihtelee 40-60 cm: n välillä ja tällaisen paksuuden omaavan porauksen kesto on pitkä ja kallis.

On olemassa useita tapoja tehdä reikiä säätiöön:

 1. Tiilen kellariosan ylärakenne ja jo tarjotut reiät. Tämä menetelmä on oikein ja melko yksinkertainen, mutta soveltuvin osin kaikissa tapauksissa. Joten jos seinät on jo pystytetty, niin tietenkin se ei aio rakentaa kellarista.
 2. Tee rei'itys - suosituin ja edullisin tapa yksityisten kehittäjien keskuudessa. Betonimassasta ja vahvistusasteesta riippuen se kestää useita tunteja yhteen päivään yhden tuotteen valmistamiseksi. Se joutuu käyttämään muutama harjoittelu betoniin. Rei'itysreiän ympärillä porataan reikiä, ei ole välttämätöntä työskennellä rei'ittimen ollessa täydessä kapasiteetissa, ja poraa säännöllisin väliajoin vedellä ylikuumenemisen välttämiseksi.
 3. Käytä puun ruutua ja askel askeleelta poraamaan betonikappaleen kappaletta ja sitten betoni betonilla. Myös vaikea eikä nopea tapa.

Kuinka suljetaan hengitystiet hiiren perustassa

Kun ensimmäiset syksyn pakkaset alkavat, kenttäjyrsijät alkavat etsiä elinympäristöä mukavammilla olosuhteilla. Tällaisia ​​hiirimarjojen suojia löytyy maanrakennuksista. Siellä he eivät pelkää lävistävää tuulta, joka alittaa nolla lämpötilaa, tekee kentistä sopimattomia olemassaololle.

Pienikokoinen ja synnynnäinen insinuution ansiosta hiiret voivat tunkeutua rakennusten pienimpien aukkojen läpi. Suurin osa niistä on houkuteltu maanalaiseen tilaan, jossa varastoitu lämpö kestää kauemmin.

Airways (reikiä maanalaisen tilan ilmaisuun) - helpoin tapa jyrsijöille päästä asumaan. Alakentiltä he löytävät mahdollisuuksia asettua koko taloon.

Miten ja mitä suljetaan hengitysteihin hiiren perustassa?

Jotta ei-toivotut naapurit voisivat jakaa maalaistalossa, on välttämätöntä sulkea reiät tukikohdasta hiiriltä, ​​eli estää niiden mahdollinen tunkeutumisreitti. Helpoin tapa tehdä tämä on asentaa säleiköt maan alla. Häkkien on oltava enintään 5 mm. Tällaisia ​​tuotteita voidaan etsiä rakennus- ja taloustavaroiden myymälöissä. On helppoa tehdä ne itse.

Jos myymälöissä ei ole valmiita tuotteita, lankaverkkoa tai jäykkää verkkoa löytyy. Kun olet arvioinut kaikkien ilmanvaihtoaukkojen kokonaispinta-alan, hankimme tarvittavan materiaalin. Leikkaa verkko saksilla metalle suorakulmioiksi vaaditun koon mukaan. Seuraavaksi sinun on tehtävä kehyksen yksityiskohdat ja järjestettävä tuote lopullisessa muodossa.

Käytettäessä kehystä käytetään valkoista tai tinaa, joka löytyy taloudesta. Tina leikataan nauhoihin, jotka ovat noin 60 mm leveitä. Nauhat kaksinkertaistuvat pituudeltaan muodostaen ristikon ristikon. Tangon suorakulmio, joka on kehystetty tinan kaistaleen saaduilla osilla ja kiinnitetään napauttamalla vasaraa. Valmistetut kehykset asennetaan porareikiin ja ruuveihin poratut reiät sulkemalla kaikki hengityssuojaimet.

Kuinka päästä eroon jo tunkeutuista hiiristä?

Kun pääsy taloon kutsumattomille vieraille estetään, on varmistettava, että he eivät ole vielä tulleet asunnolle. Tätä varten talossa tarvitset jonkin aikaa asettamaan ladattua hiirenloukkua. Jos perinteiset hiirenloukut ovat epämiellyttäviä julmuudelle, voit käyttää uutuus.

Uudet hiirenloukut valmistetaan slamming-muovikoteloiksi. Se ei vahingoita jyrsijöitä, vaan luotettavasti lukittuu sisään. Jokin aika, joka on jäänyt hiirtä, on elossa. Voit vapauttaa sen lähimpään metsään tai kenttään.

Tämä menetelmä voi luotettavasti suojata ei-toivotulta naapurustolta. On paljon turvallisempaa käyttää myrkyllisiä aineita. Kun myrkkyä käytetään, ei voida sulkea pois kielteisiä vaikutuksia ihmisten ja lemmikkien terveyteen ja hyvinvointiin.

Ilmansuodattimet. Jauhot.

Tässä artikkelissa puhutaan erityisestä tapauksesta, jossa käytetään julkisivutilastoa - asentamalla ne tuotteisiin.

Tuotteita säätiössä

Sana "hengitysteitse" itsessään on pieni reikä, yleensä rakennuksen kellarissa tai pylväässä luonnollisen ilmanvaihdon aikaansaamiseksi suljetulla osa-alueella tai ullakolla. Vastaavia aukkoja säädetään kohdassa 3.4.3. "Asuntokannan tekniseen ylläpitoon sovellettavat säännöt ja määräykset": "Kellareita ja teknisiä maanalaisia ​​on toimitettava säännöllisesti koko vuoden ajan käyttäen pakokaasuputkistoja, ikkunoiden ja kellareittien ilma-aukkoja tai muita laitteita ja samalla tarjottava vähintään yksi ilmakeskus."

SNiP 31-01-2003 "JÄSENVALTIOKUNNAN RAKENNUKSET" kohdassa 9.10. antaa yksityiskohtaisempia ohjeita: "Kellarien, teknisten alakattojen ja kylmän ullakolla, joissa ei ole poistoilmanvaihtoa, on oltava ilmatyynyt, joiden kokonaispinta-ala on vähintään 1/4 teknisen maanalaisen tai kellarikerroksen lattiapinta-ala, joka on tasaisesti sijoitettu ulkoisten seinien ympärille. Yhden tuotteen pinta-alan on oltava vähintään 0,05 m2. "

Katsokaamme esimerkkiä. Taloon 6x8m kellarikerroksessa 48 m². Tuotteiden tulee olla 0,12 neliömetriä. Oletetaan, että jokaiselle seinälle suoritetaan yksi tuote kerrallaan, eli teemme neljä identtistä tuotetta. Kunkin alueen pinta-ala on 0,03 neliömetriä. Lisää 0,05 neliömetriin. - SNiP: n mukainen vähimmäispinta-ala. Mutta jos suljemme ilmatilan ruutuilla, on otettava huomioon alueen osittainen päällekkäisyys ritilällä. Eli sinun on keskityttävä ristikon elävään osaan eikä ilmakehään. 0,05 neliömetrin elävästä osasta, esim. AB1 285x315, säleikön aukon geometrinen koko on 300 x 340 mm. Ja pitäisi olla neljä tällaista tuotetta. Sitten ohje SNiP suoritetaan.

Ristikko ullakolla

Joten tuuletusaukot ovat täyttyneet, muotti ei uhkaa kellarissa ja ullakolla. Mikä kehittäjä etsii? Se on oikein, koristeellinen ilmanvaihto. Pidämme jatkuvasti asiakkaan toiveen täydentää säleikköä ilmavirtausventtiilillä niin, että "se ei jäätyy kellarikerrokseen talvella. Sulje talvella ja avaa keväällä. " Virhe tehtävässä tehdä ruudukko toistetaan yllättävän johdonmukaisuutta.

Vastustamme asiakkaita tällaisesta päätöksestä seuraavista syistä.

 • Ensinnäkin tämä on ristiriidassa asuntorahaston teknisen toiminnan sääntöjen ja määräysten kanssa, jotka edellyttävät säännöllistä ilmastointia koko vuoden ajan (ks. edellä);
 • toiseksi, jäätymistä ei tapahdu, jos ilmakanavat tehdään SNiP: n mukaisesti (ks. edellä);
 • Kolmanneksi venttiili lisää ristikon kustannuksia;
 • neljäs, venttiiliä ei ole tarkoitettu toimimaan näissä olosuhteissa. Sen liikkuvat osat kääntyvät happamiksi ilmakehän vaikutuksilta, se tulee käyttökelvottomaksi kauden jälkeen;
 • Lopuksi, jos haluat todella sulkea oviaukon, tee se paremmin asettamalla parran pohjaan perustuva villa tai eristys grilli taakse. Tuuletus ainakin jotkut pysyvät, mutta kellarissa ei puhalleta. Se on sekä halvempaa että parempaa kuin venttiilipellin eristys. Irrota arina 2 kertaa vuodessa eristyksen lisäämiseksi tai poistamiseksi erikseen, joskus on paljon helpompaa kuin poiminta, yrittäen avata tai sulkea säätöventtiilejä.
AB1 säleikkö jalustassa

Nyt noin ristikot itse. Yleensä AB1-tyyppiset säleiköt asennetaan tuotteisiin - tavalliset, pienikokoiset julkisivut. Jos ruudukkoa täydennetään 1x1 cm: n ruudukolla (AB1C-ruudukko), molemmat linnut ja myrskyt, jotka ovat luonteenomaisia ​​kallon liikkuvista luista, eivät pääse tunkeutumaan kellariin, mikä sallii niiden puristamisen vain suurempaan soluun.

Ullakkotiloihin on mahdollista asentaa ristikkorakenteita ikkunan ikkunoiden sijaan tai niiden lisäksi katon pylvääseen. Toinen vaihtoehto on kiinnittää kattoverhojen lävitse.

Rakennukset maalataan yleensä jauhemaalilla talon, kellarin, ikkunankehyksen tai ikkunan väriin. Väriä valittaessa sovelletaan samoja sääntöjä kuin keittiössä: vähemmän käytettyjä värejä julkisivuelementteihin, sitä parempi.

Tuotteet XIX-luvun rakennuksessa, Eger, Unkari

Ja viimeinen. Epoksipolyesteriformulaatioissa oleva jauhemaalaus ei sovellu kellariin. Valitse vain säänkestävät polyesterimaalit, jotka eivät pelkää lämpötilan muutoksia, kosteutta eivätkä heikkene auringonvalosta.

Noudata näitä yksinkertaisia ​​sääntöjä valintasi, ja ritilät tuotteista on kaunis koriste pohjan monta vuotta.

Ilmansuodattimet

Yksityisten talojen rakentamisessa he eivät useinkaan suorita mitään laskelmia, ja he suorittavat hengitysteitä kaistaleen kaatamisen yhteydessä. Muotoon on käytettävä tavallisia viemäriputkia, joiden läpimitta on 110 mm. (kuten minun tapauksessani) Tuuletusaukkojen määrä lasketaan suunnilleen seuraavasti: yksi reikä 2-3 perusmittarin alapuolelle.

Tämä ei ole täysin oikea, mutta se on parempaa kuin ilman tuotteita. Jos sinulla on säätiö ilman tuotteita, niin sinun on tehtävä poraus - tämä ei ole halvin toiminto, ja muotti saattaa näkyä ennen kuin huomaat, että olet tehnyt säätiön virheet.

Tuleeko lähelle talvella kellarissa?

Jos ongelma on säilyttää huoneen lämpö, ​​on parempi lämmittää lattia sisäpuolelta, mutta ilmanvaihtoaukot eivät saa olla kiinni. Kuitenkin, jos muistelemme vanhoja päiviä, isoisillämme oli kaikki samat peitetyt talvella. Tämä johtui siitä, että talon lämmitys oli uunissa ja tämä aiheutti voimakkaan ilman virtauksen lattian alle. Tuotteet peitettiin, mutta eivät täysin suljettuja, ja tämä mahdollisti riittävän tuuletuksen talvella. Joten jos asut kylässä ja talvella lämmitetään liesi, on järkevää seurata esivanhempiesi esimerkkiä ja jos sinulla on kaasu- tai sähkölämmitys, on parempi olla sulkematta ovea talvella.

Euroopassa rakentaa yksittäisiä asuntoja ja asettaa lattia suoraan kentällä. Tällaisia ​​kerroksia ei tarvitse tuuleta. Lattiat, jotka on sijoitettu suoraan maahan, pystyvät kestämään paljon enemmän kuormia, eivät taivu, ja koska maanalaisen tilan puuttuminen lattian alla kosteudelta ei muodostu. Tätä meillä oli tapana olla - etenkin etelässä, erityisesti Ukrainassa, maaperän lattiaa.

Nykyaikaisessa kirjallisuudessa on usein suositeltavaa täyttää maanalainen tilan rakennusjätteillä (tiili taistelu tai rakennusmateriaalien jätteet), jotka ovat täynnä hiekkaa ja tampaat sitä hyvin, sitten aseta lattia eikä tee mitään ilmanvaihtoaukkoja. Toisaalta saat korkeamman ensimmäisen kerroksen, toisaalta ilmanvaihto tällaisissa huoneissa on huonompi kuin rakennuksissa, joissa on aluslattia ja jossa on korkea pohjavesi, sinun on huolehdittava asianmukaisesta vedeneristyksestä. Joten se ei ole niin yksinkertaista.

Maanalaisen miinus on myös siinä, että jotkut jyrsijät tai matelijat voivat turvautua siihen.

Kuinka suljetaan hengitystiet hiiren perustassa

Aluslattia on ihanteellinen paikka hiirille ja muille jyrsijöille talvella. Ensimmäisten syksyn pakkasten alkamisen myötä he alkavat etsiä elinympäristöä mukavammilla olosuhteilla. Sitten he yrittävät päästä taloon. Mutta meille se on iso uhka. Joten lattian alla oleva tila on suojattava luotettavasti.

Miten et voi sulkea hengitysteitä säätiössä?

Kuinka asentaa ilmanvaihdon säleikkö pohjaan?

Kuinka päästä eroon jo tunkeutuista hiiristä?

Tietenkin, jos hiiret ovat jo tunkeutuneet lattian alle, niin sinun on pyydettävä niitä. Se voi olla erittäin hyödyllistä tässä, että olet kiinnittänyt ristikot tiukasti. On kätevää asentaa hiirenloukut putkiin, tavallisiin ja niihin, joita voit tehdä itse. Internetissä monet videot ovat omiaan tekemään tällaisia ​​hiirenloukkuja ja ne ovat aina suosittuja. Minä, vain siinä tapauksessa, yksi heistä sulki sen saranan yläosaan asennetun siirrettävän säleikön. Jyrsijä voi päästä ulos tästä ilmasta, mutta hän ei pääse takaisin. Päinvastoin hiirenloukku osoittautui - hiiren vapautus. Toivottavasti töihin.

Levitä ilmareihin RANK-jalusta

RANK-hila on suunniteltu asennettavaksi seiniin, kattoihin ja ilmakanaviin.

Ilmansuodattimen rakenne pohjassa.


Säleikkö on valmistettu ontosta alumiiniprofiilista ja maalattu millä tahansa värillä RAL-luettelon mukaisesti.

Koko ja kiinnitysmitat

Näytteenottomerkintä

 • Toimisto ja varasto: Mytishchi, 1. Rupasovskin lane, 6/3
 • Tuotanto: s.Kubrinsk, st. Petrova, 2a
 • Sähköposti: [email protected]
 • Puhelin: +7 (495) 730-63-73

Sivuston navigointi

Tilaa puhelu

Jätä pyyntö

Hae sivusto

Ulkokehys

BR-O (ilman runkoa, kiinnitysreiät)
Ulkoiset kehysvalinnatValitse

TP1 15x15 (T-muotoisen profiilin runko)
Ulkoiset kehysvalinnatValitse

TP1 20x20 (T-muotoisen profiilin runko)
Ulkoiset kehysvalinnatValitse

TP1 25x25 (T-muotoisen profiilin runko)
Ulkoiset kehysvalinnatValitse

TP1 30x30 (T-muotoisen profiilin runko)
Ulkoiset kehysvalinnatValitse

TP2 15x15 (T-muotoisen profiilin runko)
Ulkoiset kehysvalinnatValitse

TP2 20x20 (T-muotoisen profiilin runko)
Ulkoiset kehysvalinnatValitse

TP2 25x25 (T-muotoisen profiilin runko)
Ulkoiset kehysvalinnatValitse

TP2 30x30 (T-muotoisen profiilin runko)
Ulkoiset kehysvalinnatValitse

NR1 10x10 (L-muotoisen profiilin runko)
Ulkoiset kehysvalinnatValitse

NR1 15x15 (L-muotoisen profiilin runko)
Ulkoiset kehysvalinnatValitse

HP1 20x20 (L-muotoisen profiilin runko)
Ulkoiset kehysvalinnatValitse

HP1 25x25 (L-muotoisen profiilin runko)
Ulkoiset kehysvalinnatValitse

NR2 10x10 (L-muotoisen profiilin runko)
Ulkoiset kehysvalinnatValitse

NR2 15x15 (L-muotoisen profiilin runko)
Ulkoiset kehysvalinnatValitse

NR2 20x20 (L-muotoisen profiilin runko)
Ulkoiset kehysvalinnatValitse

NR2 25x25 (L-muotoisen profiilin runko)
Ulkoiset kehysvalinnatValitse

UR2 10x10 (L-muotoisen profiilin runko)
Ulkoiset kehysvalinnatValitse

UR2 15x15 (L-muotoisen profiilin runko)
Ulkoiset kehysvalinnatValitse

UR2 20x20 (L-muotoisen profiilin runko)
Ulkoiset kehysvalinnatValitse

UR2 25x25 (L-muotoisen profiilin runko)
Ulkoiset kehysvalinnatValitse

Laite tuuletusaukkojen kellarissa - oikea ilmanvaihto

Monissa maalaistaloissa on ensimmäisessä kerroksessa olevat kerrokset, jotka sijaitsevat jonkin matkan päässä maasta. Kellarin huone kostuu usein, kosteutta kerääntyy ja hometta alkaa, vähitellen tuhoavat rakennusten rakenteet. Jotta ilma kiertää ja kosteusongelmia ei esiinny, on tarpeen järjestää maanalaiseen tilaan sopiva ilmanvaihto. Tällainen ilmanvaihto suoritetaan erityisten reikien - hengitysteiden kautta.

Ne on järjestetty rakennuksen rakennusvaiheessa tai ne on valmistettu jo valmiiksi seinällä tai säätiöllä. Järjestelyn jälkeen kysytään tarve sulkea reiät kellarista talvikaudelle. Jotkut asiantuntijat sanovat, että heidän ei tarvitse olla suljettu. Katsotaanpa.

Reikien tekeminen pohjaan

Jotta vältytään muotista ja hometta asuinalueella, kellarin jokaisen osaston on oltava hyvin ilmastoitu. Vain tässä tapauksessa sinulla on takuu siitä, että muutamassa vuodessa sinun ei tarvitse korjata lattioita ja lopettaa uudelleen. Loppujen lopuksi tällainen työ, vaikka teet sen itse, vaatii vielä huomattavia ponnistuksia ja taloudellisia investointeja.

Jos kellari on tehty tiili- tai vaahtolohkoista, hengitysteitä annetaan välittömästi muninnan aikana.

SNiP: issä ei ole ohjeita ikkunoiden muodon suhteen, joten kellarin ilmastoaukko ja sen tuuletusritilä voivat olla mitä tahansa muotoa.

Jos ilmanvaihtojärjestelmän on tarkoitus tehdä se itse, voit käyttää seuraavia suosituksia:

 • Kun täytät pohjan ikkunoiden paikoille, jotka on lisätty rungon neljästä lankusta.
 • Yksinkertaisempi tapa: otamme suuren halkaisijaltaan muovisen viemäriputken, leikkaamme siitä palan, joka vastaa perustuksen paksuutta, joka saadaan pyöreän muodon tasaisen reiän kaatamisen jälkeen.
 • Asennusvaiheessa valmistetaan tiilipohja-ikkunoita.
 • Tapauksissa, joissa rakenteen rakenne tehdään pohjaseinästä, niiden on leikattava reikiä niihin. Tämä tehdään erikoislaitteiden avulla, joten työskentely omalla kädelläsi ei toimi. Se edellyttää ammattilaisten apua.

Et voi vain tehdä reiän betonista - tarvitset erikoisporan.

Erikseen, sinun pitäisi puhua siitä, kuinka monta reikää pitäisi antaa tavalliselle yksityiselle talolle. Jos tuuletusritilä on yksi, kellarissa ei ole normaalia tuuletusta. Esimerkiksi jos talon pinta-ala on 100 neliömetriä. m, sitten yleensä tehdä 8 reikää - pari kummallakin puolella, ja ihanteellisesti tarvitset noin 24 ikkunat, joiden halkaisija on jokainen yli 110 mm.

Suojaa kellarista jyrsijöiltä, ​​lumi ja roskat kussakin tuuletusaukossa asennetulla säleikkö- tai kellariohjaimella.
SNiP: ssä sanotaan, että kellarissa ja maanalaisissa järjestelmissä, joissa ei ole pakotettua tuuletusta, samoin kuin kellarikerrosten ulkoseinissä, on tarpeen aikaansaada ilmanvaihtoaukot, joiden kokonaispinta-ala on vähintään 1/400 maanalaisesta alueesta. Tuuletusaukot tai tuuletusaukot on sijoitettava mahdollisimman tasaisesti.

Deflector suojaa ilmaa roskista ja jyrsijöiltä.

Tuotteiden oikea sijainti

Kuten jo mainittiin, rakennussäännökset säätelevät huoneiden ulkoseinämien hengitysteiden vähimmäispinta-alan. Se on yhtä neljästä sadasta osa-alueesta. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että talo on 100 neliömetriä. m on 6 reikää sivulla - yksi tuote per 1,5 metrin seinä. Vastakkaisissa seinissä tuuletusaukot ovat yhdensuuntaisia ​​toistensa kanssa. Tämä mahdollistaa kosteuden luonnoksen ja kosteuden. Lisäksi tuuletusaukot tulee jakaa seiniin tasaisesti.

On erittäin tärkeää, että kun rakennat taloa omiin käsiisi, älkää unohtako nauhatulostimen reikiä. Jos he eivät ole, niin jonkinlainen ilmankierto ei voi puhua. Maanalaisella massalla ei-tuuletetut alueet, joista kosteus levittyy ensin tai myöhemmin ylempään huoneeseen, jolloin se muottiin ja sieniin.

Tuotteiden korkeus ei ole tiukat. Mutta on tarpeen tehdä ne itse lopullisella etäisyydellä maapallosta. Tämä takaa laadun ilmastoinnin. Myös talvikuukausina ikkunat eivät peitä lumen ja ilmanvaihto pysyy toiminnassa.

Laadukas ilmanvaihto on mahdollista vain, jos talossa on tarvittavat kelloradon ilmakanavien oikea sijainti ja riittävän tehokkaat ilmanvaihto.

Pitääkö minun olla lähellä talvella?

Paljon sanotaan, että pistorasia on suljettava talvella. Mutta miten se voi olla, jos talvella kellarin ilmastointia tarvitaan yhtä paljon kuin kesällä? Itse asiassa ne, jotka neuvoo sulkemaan tuuletusaukot talvella, eivät tiedä paljon talojen asianmukaisesta kunnossapidosta.

Reiät on suljettu erikoisverkoilla.

Tuotteiden sulkeminen on väärä päätös, ja siksi:

 • Jos ilmanvaihto tilassa ei ole, talon rakentaminen joka päivä on märkä. Tällaisissa olosuhteissa puu murskaa nopeasti ja ruostuu metallin päällä. Kosteuden ja kondensaatin ongelman ratkaiseminen on erittäin nopeaa, sillä tulevaisuudessa se aiheuttaa vakavia kustannuksia.
 • Jos tuuletusaukot tai tuuletusaukot ovat auki ja lattia on kylmä, se osoittaa selvästi, että rakennuksen lämpöeristys on tehty väärin. Kun kaikki tehdään nykyaikaisten tekniikoiden mukaan, lattialämpötila on mukava myös vaikeimmissa pakkasissa. Ei ole tarpeen sulkea ongelman ongelmaa, on parasta parantaa eristys talossa.
 • Maaperästä tapahtuu säännöllisesti radioaktiivisen radonin haihtumista, mutta pieninä määrinä. Kun kellarissa oleva ilma pääsee kiinni, syntyy vakava kaasun pitoisuus, joka on haitallista terveydelle. Ongelma ei tietenkään ole aina tärkeää, mutta siitä huolimatta on olemassa paikka.

Kun kellarissa olevia ikkunoita ei tarvita?

Miksi joissakin tapauksissa ilmanvaihtolaitteistoa ei tarvita?

 • Kellarissa oleva maaperä on päällystetty moderni höyryä läpäisevä kalvo tai rulla bitumimateriaali. Samanaikaisesti on tarpeen tehdä merkittäviä päällekkäisyyksiä, jotka varmistavat nivelten tiiviyden.
 • Jos kellarissa käytetään asioiden varastointia ja sillä on pysyvä suora yhteys talon muihin tiloihin. On tärkeää, että ovea ei ole aina suljettu. Toisin sanoen on suositeltavaa pitää se auki. Erityisesti jos myymälässä on myös joitain tuotteita.
 • Kun tuuletus on asennettu kellarikerrokseen ja säätiö on laadukas eriste, joka on tehty kaikkien sääntöjen mukaan.

Kaikki osaava rakennusmestari kertoo, että maanalaisessa tilassa on parhaiten nukahtaa ja tehdä betonipinta. Tämä vaihtoehto takaa korkeimman luotettavuuden.

Säätäessäsi säätiön on tuuletettava välittömästi. Et voi laiminlyödä laitetta produkhov - tämä lisää merkittävästi koko rakenteen elämää ja lähes 100% estää kosteuden muodostumista talon huoneissa. On suositeltavaa asentaa säleikkö tai jalustan deflector kussakin tuuletusikkunassa.

Sivuston toimittaja, rakennusinsinööri. Hän valmistui Sibstrinista vuonna 1994, jonka jälkeen hän on työskennellyt rakennusyhtiöissä yli 14 vuotta, minkä jälkeen hän aloitti oman yrityksen. Esikaupungissa toimivan yrityksen omistaja.

Kellarikanavien tuuletussuuttimet

Hakuehtoja ei löytynyt.

  • suorakulmainen
  • kierros
  • lieriömäinen
  • nurkka
  • kolmikulmainen
  • asiakassuhde

  Hakuehtoja ei löytynyt.

   • metalli
   • alumiini
   • teräs
   • muovi
   • Ruostumaton teräs
   • pronssi
   • messinki
   • messinki

   Hakuehtoja ei löytynyt.

    • Nopeasti irtoava säleet
    • louvered
    • Yksi rivi
    • Sadeveden suojauksella
    • Ilmavirtausventtiilillä
    • Säädettävät kaihtimet
    • Kaksoisrivi

    Hakuehtoja ei löytynyt.

    Ilmanvaihto hengitysteihin

    Tuotteet ovat reikiä, jotka yleensä sijaitsevat kellarissa tai rakennuksen pohjalla. Niitä tarvitaan antamaan ilmaa - luonnollista ilmanvaihtoa talon kellarissa tai ullakolla.

    Koristeelliset tuuletusverkot on asennettu kellarivientteihin tai tuuletusaukkoihin. Yleensä tämä on pieni kokoinen julkisivusäleikkö, jota täydentää verkko, jossa on pieniä soluja, niin että hiiret ja linnut eivät tunkeudu säätävän tuuletusreiän läpi. Ristikot sopivat asennettavaksi sekä socle-liukuportaan että nauhan pohjaan. Suosittelemme, että asennat ristikkäisvarusteita, joissa on säädettävät lamellit aukkojen kohdalla avataksesi tai sulkemalla aukkoja eri vuodenaikoina.

    Valmistamme metalliristikkoja ilmanvaihtoon alumiinista ja galvanoidusta teräksestä. Metalliristikon aukko AIRO-CLIMATE ei pelkää korroosiota, ja se peitetään erikoisella jauhemaalilla, joka ei haalistu ja ei kuori. Voit valita maalivärin itse RAL-luettelosta, jossa on yli 2000 sävyä. Voit ostaa AIRO-CLIMATE -tuotteita tuuletusverkoille kilpailukykyiseen hintaan. Sivusto sisältää valokuvia ja kuvauksia kaikista valmistamistamista.

    Voit tilata säleikön itse verkkosivustolla sekä soittamalla yrityksen johtajiin. He ovat mielellään neuvoja kaikista asennusvaihtoehdoista.

    Ilmanvaihtosäleiköt: Pienet osat, joilla on suuri arvo

    Erilaisia ​​eri tyyppisiä ja eri tarkoituksia käyttäviä ilmanvaihtosäleikköjä on paljon. Oikein valittu se vaikuttaa positiivisesti talon ilmavirtaan, varmistaa terveellisen sisäilmaston ja estää homeen ja homeen ulkonäön. Katsotaan, mitkä verkot ovat ja miten tehdä oikea valinta riippuen tavoitteista.

    Ulkoiset tai edestä tuuletustasot

    Ensimmäinen tekijä, johon kiinnität huomiota - asennuspaikka. Jos asennus tapahtuu kadulla, sinun on valittava etutyyppi. Tällaiset venttiilit ovat pääsääntöisesti sinkittyä terästä tai alumiinia. Jälkimmäiset tunnustetaan kestävämmiksi. Ne on päällystetty jauhemaalilla, joka on kestävä korkeisiin lämpötiloihin ja kosteuden vaikutukseen.

    • tuuletusakselit suojaavat hyönteiltä ja roskista;
    • tasainen pito ilmanvaihtoaidossa;
    • tarjota asianmukaista ilmankiertoa rakennuksen sisällä;
    • antaa nopean savunpoiston tulipalon sattuessa;
    • vaikuttaa esteettiseen käsitykseen rakennuksen julkisivusta.

    Rakenteiden väri määräytyy RAL-taulukon mukaan, jonka voit helposti löytää Internetistä. Pöydässä on yli kaksi tuhatta sävyä, joten valitset vain värillesi.

    Sisä- ja ylivuotosuodattimet

    Jos puhumme sijoittelusta sisätiloissa, valitse sisäinen ristikkotyyppi. Ne on yleensä valmistettu muovista, mutta niissä on metallisia. Ylivuotot eroavat yksinkertaisesta sisäisestä kaksisuuntaisesta suunnasta ja suorittavat tehtävänsä kahdessa tilassa kerralla. Ne asetetaan huoneiden tai ovien välisiin reikiin. Ylivirtausvaimentimien siltoja on kiinnitetty tavalla (tavallisesti 35 ° kulmassa) siten, että valo yhdestä huoneesta ei pääse toiseen ja ilman virtaus on normaalia. Toinen nimi tällaisille venttiileille on "kaksinkertainen".

    Hyllyä varten. Tarjonta ja yleisnauhat

    Toinen valittava tekijä on määräpaikka. On olemassa syöttö-, pakoputkisto- ja yleiskäyttöisiä tai syöttö- ja poistoilmastoja. Niiden toiminnot ovat selkeitä nimistä, ja ne asetetaan sopivaan kanavaan. Kaihtimet niillä ovat erityinen tapa, ja jos ne ovat hämmentyneitä, se vaikeuttaa huomattavasti huoneen normaalia tuuletusta. Siksi sinun kannattaa olla varovainen ostettaessa tai vain ostamaan yleismallia.

    Koristeelliset ristikot

    Nyt on ehkä jälleen kerran palattava valitun ilma-aidan ulkonäköön. Jos sisustuksessa ei ole merkittävää roolia, vaan itse läppä on tehtävä, tavanomaiset, yksinkertaiset työrakenteet asetetaan. Mutta jos et halua vain säätää ilmavirtaa talon sisällä tai sen ulkopuolella, mutta tekemään sen kauniisti, koristeelliset tuuletustasot tulevat pelastamaan. Ne voivat olla erilaisia ​​muotoja, malleja, värejä. Voit ostaa tällaisia ​​venttiilejä eri materiaaleista: muovi, messinki, alumiini, teräs. Mitä jaloin heidän ulkonäönsä on, sitä näkyvämpi kotisi näyttää.

    Nykyään markkinoilla on myös väärennetyt ulkotilaverkot. Meksikoiden käsityöt tekevät suunnittelusta mielellään tilauksen, ja tällaisten vaimentimien ilme ilahduttaa jopa suurimmat kilpailijat. Mutta tällaisten rakenteiden kustannuksia ja painoa ei voida verrata tavanomaisiin. Lisäksi ne altistuvat korroosiolle.

    Kattoluukku

    Myös venttiilin asennuspaikalla on eroja. Yleisimmät seinäverhot, mutta on katto. Niiden ulkonäkö ei ole paljon erilainen kuin seinän ilmanvaihtoreitit.

    Ylä- tai syvennysverhot

    Asennusmenetelmästä riippuen on yläpuolella tai upotetuilla läpillä. Ensimmäinen sulkee kanavan hyvin aukon. He tekevät useimmiten koristeellisen roolin ja vaikuttavat sisätiloihin. Toinen tyyppi asennetaan yleensä ulkopuolelle ja seinään, jotta estetään roskat ja pienet jyrsijät pääsemästä rakennukseen. Usein tällaiset mallit on valmistettu tavallisesta metallipalkista, ja joskus vain ketjutekniikasta. Niillä ei ole lainkaan vaikutusta sisustukseen, koska ne on sijoitettu rakennuksen alaosaan, ja niitä harvoin kiinnitetään huomiota.

    Metallilattiahylsys

    Jos kodin lämpöpatteri sijaitsee lattian alla, tässä tapauksessa tuuletusläppä asennetaan yläpuolelle, jotta lämmin ilma pääsee ulos. Rehellisesti tällaisilla rakenteilla ei ole suoraa yhteyttä ilmanvaihtoon, mutta niiden takana oleva nimi säilyy. Useimmiten ne on valmistettu metallista, harvemmin puusta, koska niiden kuormitus on monta kertaa suurempi kuin seinälle ja useammalle katolle.

    Ilmanvaihtosäleiköt ikkunalasille

    Kyllä, he myös asettavat pellin täällä. Se tunnetaan myös konvektiorilevynä ikkunalaudassa. Tee tämä poistaaksesi pariston lämpöä. Voit laittaa sekä tavanomaisia ​​että koristeellisia tai avoimia venttiilejä.

    Oven tuuletusaukko

    No, koska he laittavat sen ikkuna-ikkunaan, se tarkoittaa, että se on mahdollista myös ovessa. Tätä varten tehdään:

    • yhtenäisempi ilmamassan virtaus koko rakennuksessa tai asunnossa;
    • sujuva virtaus virtauksesta huoneesta toiseen riippumatta siitä, onko se suljettu vai ei.

    Tällaisia ​​rakenteita käytetään enemmän kylpyhuoneen ja wc: n oviin. Mutta jos et halua tehdä aukkoa ovilehteen näkyvään paikkaan, voit tehdä aukon kynnyksen ja oven alareunan välillä 2-3 cm.

    Tuuletusverkko

    Nämä ovat yleensä asennettu vaatekaappiin tai suuret vaatekaapit. Tällöin ne käyttävät sekä tavallisia seinämalleja ristikoiden että erityisten huonekaluverkkojen välityksellä. Jälkimmäiset vaihtelevat koosta ja värivaihtoehdoista, ne asennetaan sekä oviin että seinään.

    louvres

    Kanavan sisäisen ilman nopeus voi muuttua tarpeeksi nopeasti päivällä. Keinotekoisella ilmanvaihdolla tuuletin itse normalisoi ilmavirtauksen ja luonnollisella ilmanvaihdolla käytetään tätä varten venttiilejä. Tarvittava ilmavirta kulkee ns. Mobiili "cilia", joka säätää sen tilavuutta. Täysin avoin ja täysin suljettu, tällaiset läpät voivat käyttää erilaisia ​​välitiloja.

    Manuaaliseen säätöön on siirrettäviä venttiilejä, joiden avulla voit itse valita haluamasi asennon.

    Automaattisella säädöllä varustettuja malleja ohjataan vain prosessorin sisällä ilmanvaihtojärjestelmässä.

    Louver-vaimentimet voivat olla sekä sisäisiä että ulkoisia. Siten sekä tulevaa että lähtevää liikennettä voidaan seurata. Sen ulkopuolella on kätevää laittaa ilmateitä säätiöön, koska talvella ne voidaan sulkea kokonaan, jotta minimoidaan laittoman tuuletuksen taso.

    Suunnittelu on sekä metallia että muovia. Molempia tyyppejä käytetään hyvin. Mutta sinun on ymmärrettävä, että talot, joissa on korkea kosteusmetalli, epäonnistuvat nopeammin, koska ne altistuvat korroosiolle. Vain sinkkipinnoite suojaa siitä, joten rakenteen kestävyys riippuu tämän päällysteen kerroksen koosta.

    Tällaisia ​​venttiilejä on säännöllisesti puhdistettava ja niitä on valvottava asianmukaisen toiminnan vuoksi, koska sisäpuolella kerääntynyt pöly ja lika voivat rajoittaa käyttöaluetta tai poistaa kokonaan verkon.

    Tyyppien tuuletusriteet pohjaan

    Asennettaessa kellarissa on välttämätöntä varustaa asianmukainen lentoliikenne maan alla. Liiallinen kosteus, joka liittyy kaikkiin maanalaisiin alueisiin, voi johtaa seinämien tuhkaksi kellariin, muottiin ja sieniin.

    Kylmäkaudella kosteus laskeutuu seiniin, haihtuu huonosti ja jäätyy rakenteellisiin elementteihin sulatettavaksi. Tällaiset ilmiöt tuhoavat perusmateriaalit ja siten koko talon kokonaisuuden.

    Jotta tuulettaisit kellarin, sinun täytyy tehdä erityisiä tuuletusaukkoja, ilmanvaihtoaukkoja. Ne on varustettava kellarissa ei aina, mutta vain silloin, kun tilat ovat maanpinnan alapuolella.

    Ilmanvaihdon järjestelyn ominaisuudet maan alla

    Tuotteen perusvaatimukset on määritelty SNiP 31-01-2003 (SP 54.13330.2011). Rakennuslainsäädännön vaatimusten mukaan tällaisten tuotteiden pinta-alan on oltava vähintään 1/400 koko kellarialueesta.

    Mahdollisuuksien mukaan erilaisten kaasujen vapautuminen (esim. Radon esiintyy usein talon kellarissa), koko vaihtelee lattian pinta-alasta 1/100 - 1/500. Kaikkien aukkojen vähimmäiskoko on oltava vähintään 0,85 neliömetriä ja yksi 0,05 neliömetriä.

    Alustan asennuksen yhteydessä on huomattava, että myös suuret 30 x 30 cm: n tuuletusaukot on vahvistettava.

    Standardit eivät osoita reiän muotoa, jonka avulla voit tehdä sen mistä tahansa muodosta, mutta useimmiten ne on tehty geometristen perusmuotojen muodossa - ympyrä, neliö, kolmio... yleisimpiä on neliön tai suorakaiteen muoto, joka ei vaadi monimutkaista rakennustyötä.

    Kaikki reiät on tehty samalla etäisyydellä toisistaan ​​ottaen huomioon säätiön kulmat - niiden etäisyys tulisi jättää noin 90 cm. Kaikki hengitystiet suorittavat toisiaan vastakkain paremman ilmavirran vuoksi, ja niiden lukumäärän on oltava tasainen.

    Sijaintipaikan korkeudesta maaperän pinnasta on huomattava, että varustamalla ne vähintään 30 cm: n etäisyydellä maasta, on mahdollista välttää kelleremon pysyvää tulvia sulavedellä. Tässä laki on voimassa: sitä korkeampi, sitä parempi.

    Tuotannon laskeminen

    Annamme esimerkin tyypillisistä tuotteista, joilla on vaihtoehtoja niiden sijainnista.

    Vakiolaskenta №1

    Ehdotetulla talolla on pohja 5 * 6 m. Tämän arvon perusteella saadaan yksi ilmanpoistimen vähimmäisarvo 0,05 neliömetrillä. Lähtöreiän reiän koko kestää 20 * 25 cm. On tarpeen laskea tuuletusaukkojen määrä ja järjestää ne oikein.

    Kaikkien ilmanvaihtoaukkojen alueen mukaan uskomme, että 1/400 osa on 0,075 neliömetriä. Jaamme yhdellä reiällä alueella 0,05 neliömetriä. ja saamme 1,5. Tämä tarkoittaa, että tietylle alustalle on olemassa kaksi tuotetta.

    Mutta sinun ei tarvitse tehdä 2, vaan 4, niin että kellarissa ei ole ilmankiertoa, sillä säännössä, joka koskee reikien sijoittamista 90 cm etäisyydelle kellarungon kulmista. Korkeuden oletetaan olevan 30 cm.

    Jos väliseinät on asennettu talon kellariin, niin tällaiset reiät tulee tehdä jokaisessa jumpperissa pohjan kanssa.

    Tuotteiden järjestely

    On usein tapauksia, joissa rakentajat ilman laskelmia täyttävät nauhan perustan, jolloin paikoista, joissa kellarissa oleva ilmanvaihtopuhallin asennetaan.

    Muottipesät ovat tavallisia putkia, joiden halkaisija on 10 cm. Tällaisten tuuletusaukkojen määrä on otettu yhden reiän nopeudella 3 juoksumetriä kohden. Sanomalla, että tämä on väärä, ei voi, koska ilmanvaihto on edelleen kellarissa.

    Vaikka tällaisia ​​uloskäyntejä ei olisi tehty rakennusvaiheessa, jo valmiissa rakennuksessa, jossa on tuuletusjärjestely, halkaisija ei ole vieläkään 10 cm.

    Kellarikerroksen tuuletus

    Lattia-ilmanvaihtoa kellareissa voidaan parantaa ilmanvaihdon avulla. Tällaisten reikien koko on noin 10-15 mm, pohjalevyt pinotaan huoneen vastakkaisille seinille koko pituudeltaan.

    Joskus ammattilaiset suosittelevat tällaisen jalkalistan asentamista vain yhteen seinään koko pituudeltaan. Seinän pohjalla oleva lattia sopii tiiviisti osioon ja ilmankierto tuottaa ilmanvaihtoputki. Putken pää on nostettu 1,5 m maanpinnan yläpuolelle.

    Tällainen painehäviö takaa ilman virtauksen purkautumisen ja parantaa ilmanvaihtoa.

    Tuuletusaukot talvella

    Ilmanvaihto kellarissa pitäisi olla koko vuoden. Venttiilien sulkemista ei ole tarpeen myöskään pakkasessa, kuten SNiP: llä 11-3-79 on osoitettu. Ilmanvaihdon järjestelyissä olevissa taulukoissa ja ohjeissa ilmakehän ilman lämpötila on suunnilleen yhtä suuri kuin lattian alaosan lämpötila.

    Näiden arvojen ero on sallittu vain 2 astetta.

    Jos haluat säilyttää huoneen lämmön, kannattaa käyttää lattian lämpenemistä, mutta ilmanvaihtokanavien sulkeminen on ehdottomasti kielletty. Niiden päällekkäisyys estää kosteuden, joka jotenkin syntyy talvella myös haihtumalla.

    Maanalaista kondensaatiota voi esiintyä. Lattian lämpenemistä varten tällaisissa tapauksissa eristekerroksen paksuus voi olla 20 cm, sen poissaolo ei auta normaalia mikroilmastoa kellarissa, vaikka estätkin hengitysteitä.

    Tuuletusaukot rakennettuun taloon

    Jos säätö on jo valmis, ja ilmanvaihtoa ei ole, niin tässä vaiheessa on mahdollista varustaa ilmanvaihtoaukot.

    Voit halutun kokoa leikata käyttämällä erikoistyökaluja, perforaattoria tai hiomalaitteita. Tehtävän monimutkaisuus riippuu perusmateriaalista. Ei ole ongelmia muurauksessa, toisin kuin betoni.

    Vaihtoehtona on asuinrakennuksen ensimmäisen kerroksen kerrosten järjestäminen maanpinnan tasolla. Tällöin lattian ja maan välissä ei ole tilaa, joka ratkaisee ongelman, lukuun ottamatta sen esiintymistä.

    Lattialle asetettu lattia vastustaa paljon rasitusta, ei taivu eikä muodosta lauhtia, joka on niin tuhoisa seinille ja kattoille.

    Toinen tapa on täyttää lattialle rakennusjätteet, jotka täyttävät maanalaisen tilan. Tiilipelot ja muut rakennusjätteet peitetään hiekalla ja paikoillaan hyvin, minkä jälkeen on mahdollista täyttää lattia ilman ilmanvaihtoaukkoja.

    Minkään maanalaisen haitta on mahdollisuus tunkeutua jyrsijöihin ja pieniin hyönteisiin. Lämmitettävät tilat voivat antaa heille mukavan elämän. Erityisesti, jos tuuletusaukot eivät ole varustettu tuuletussuojuksilla, jotka suojaavat niitä luvattomalta sisäänkäynniltä.

    Teosten järjestys tuotteiden järjestämisessä omilla käsillään

    Ensinnäkin on syytä panna merkille erityinen monimutkaisuus tällaisten reikien järjestämisestä yksin. Betonin paksuus voi nousta 60 cm: een, lisäksi on vaikea porata betoniteräksiä.

    Perusseinien poraamiseen on useita tapoja:

    • Rakenna kellarikerroksen yläosassa tiilet ja asenna tuuletusaukot siellä. Tätä menetelmää ei kuitenkaan voida soveltaa, jos rakennus on jo pystytetty;
    • Tee reikäreikä, työn monimutkaisuus riippuu betonityypistä ja vahvistuskapasiteetista. Poraa ympärysmitta, poraa ajoittain jäähdyttämällä;
    • Käytä bittiä, poraa betonia osissa ja työnnä sitten reiät ulos.

    Ulkoventtiilit

    Pohjakerroksen aukko on pääsääntöisesti varustettu ristikkopinnoilla, jotka suojaavat pölyltä ja likaa pieniltä jyrsijöiltä. Tällaisen verkon solujen tulisi olla enintään 5 mm.

    Erilaisista ulkoraastareista voidaan tunnistaa yleisimmät:

    • Gable-tuuletusritilä - tarjoaa ilmastoinnin ullakolle, säädettävä ilmavirta kylmässä kaudella. Yleensä täydennetään PVC-kannoilla, joiden avulla valvotaan ilmavirtaa;
    • Metallista tai PVC: stä valmistettu etusäleikkö on seinähylly, jota käytetään koristelemaan reikiä rakennuksen yleisen ulkonäön mukaisesti.
    • Ruudukko kellarikerroksessa kellarissa olevan luonnollisen tuuletuksen kukkarolle. Tällaiset hengityssuojaimet on valmistettu metallista tai muovista, eri väreistä. Kaihtimet voivat auttaa säätelemään raikasta ilmaa.

    Jos et löytänyt sopivaa ristikkoa myymälöissä, voit tehdä sen itse. On välttämätöntä arvioida kaikkien tuotteiden kokonaispinta-ala ja varastoida tarvittava määrä materiaalia. Ristikot leikataan suorakaiteen muotoisiksi kappaleiksi, minkä jälkeen ne tekevät kehyksen tinaa tai muuta.

    Kaistaleet 60 mm leikatuille kehyksille, taivuta puolikkaat pituussuunnassa ja muodostavat ristikkokehyksen. Napauttamalla kevyesti kukin solu tiivistetään. Kaikkien töiden jälkeen kellariin asennettava tuuletusritilä kiinnitetään seinään tukilevyillä, jotka suojaavat luotettavasti kellarin ilmanvaihtoaukot.

    Tuotteet matalassa nauhalevyssä maanalaiseen tuuletukseen

    Lattiatilojen tuuletus talossa, jossa on matala perustusnauha - näyttää siltä, ​​että tämä on hyvin yksinkertainen kysymys, jonka vastaukset ovat ilmeisiä jokaiselle venäläiselle itsensä rakentajalle. Aina kun kaadetaan matalaa nauhaosastoa muottiin, viemäriputkien tai neljän levyn laatikko asetetaan siten, että tuotteet ovat toisiaan kohti. Matala säätiö kaadetaan betonilla, betoni on voimaa, olemme valmiit. Ne suljetaan baareilla, ja talvella ne lämmitetään lämpöeristyksellä. Joten useimmat itsensä rakentajat ja shabashnikov, eikö olekin?

    Väärin (perinteisten SNiP: n ja kansainvälisten rakennuskoodien vaatimusten vastaisesti) tässä perinteisessä folkisuunnittelussa ja tuotteiden käyttötavoissa, jotka mahdollistavat matalien nauhalementtien ilmanvaihdon, lähes kaikki, paitsi tietoisuus siitä, että matalaa nauhalevyjen maanalaiseen tilaan tuuletusta tarvitaan. Miksi? Katsotaanpa, mitä tapahtuu talon maanalaisessa tilassa matalalla syvyydellä nauha-pohjalla kesällä ja talvella, jotta ymmärrettäisiin, miksi se on tuuletettava.

    Ensinnäkin matala-jalkainen säätiö, jossa on tuuletettu osa-alue, on vanhentunut versio rakentavasta ratkaisusta maa- ja yksittäisille taloille, joiden toiminta liittyy monissa puutteissa. Useimmat nykyaikaiset koteja Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa, jos ne on rakennettu nauhalustalle, on maanalainen tila hiekalla, jonka päälle on kelluva tai ripustettu monoliittinen vahvistettu lattialaatta. Miksi länsimaiset insinöörit ja arkkitehdit haluavat tällaisen teknisen ratkaisun? Tähän on useita syitä:

    Lämmöneristys ja säästöt: betonilattiat maanpinnalla tai monoliittinen betonilaatta mahdollistavat geotermisen talon talolle kylmäkauden aikana ja pysyvät viileinä kuuma kausi. Tiedetään, että maaperän lämpötila on jopa talvella +2 + 4 ° C. Koska lattialla ei kulje kylmää ilmaa, jonka lämpötila on -20 ° C, ja lämpimän maaperän, vähentät huomattavasti lämpöhäviötä kotona ja säästät lämmitykseen. Kehysrakennuksissa maanpinnalla oleva monoliittinen betonilaatta toimii lämpöä absorboivana lämmönkeräimänä, joka kompensoi kehysseinien matalaa lämmönkestävyyttä. Erityisen tehokas lämmitysjärjestelmä "lämpimällä lattialla" betonilattialla.

    Ekologia ja säteilyturvallisuus: maaperän monoliittiset betonilattiat, jotka on asetettu vesihöyryn ja höyryn eristykseen, estävät radioaktiivisen maaperän kaasunkatonin tunkeutumisen taloon. Matala-teipin pohjan talon tavanomaisen alaosan maanalainen tila on säiliö radonin kerääntymiselle ja portti radonin tunkeutumiseen taloon. Jos et tiedä miksi radon on vaarallinen, lue artikkeli radon sisäisten pitoisuuksien vaikutuksesta ihmisten terveyteen.

    Kestävyys ja mukavuus: betonilattiat eivät pääse liialliseen kosteuteen lattiatilassa, älä taivuta ja kuljeta paljon suurempaa kuormaa.

    Koska enemmistö matalassa nauhalevyssä sijaitsevissa maalaitikoissa ei ole höyrysulkua maata pitkin jatkuvan muovikalvon tai butyylikumin muodossa, kosteus maanalaisessa tilassa on jatkuvasti korkealla maaperän haihtuvasta kosteudesta johtuen. Kosteuden lisäksi radioaktiivinen kaasu-radoni kertyy osa-alueeseen. Ylivoimaisessa määrin tapauksissa ilmakanava-alue säätiössä ei riitä riittävään tuuletukseen. Tästä johtuen ala-aluetta ylläpidetään jatkuvasti liiallista kosteutta, mikä johtaa puisten rakennusten rakenteiden vaimentamiseen ja niiden tappion biologisiin tekijöihin (muottiin, rotuun).

    Talvella, kun niin monet asunnon omistajat kytkeytyvät tuotteisiin matalina nauhan perustuksina "lämpimään" taloon, kosteus maaperästä jatkuu virtaamaan maanalaiseen maahan (maa ei jäätyy läpi). Myös jatkuu maahan ja radoniin. Koska aluslattia ei ole ilmanvaihtoa ja suljettavien rakenteiden pintojen lämpötila on negatiivinen - kosteus tiivistyy ja jäätyy lattian ja pohjan pinnoille. Radon löytää tiensä taloon lattian ja lattian halkeamien ja vuotojen kautta.

    Niille lukijoille, jotka eivät usko, että maanalainen olisi tuuletettava talvella, on mahdollista mainita kansallisten sääntelyasiakirjojen vaatimukset. SNiP II-3-79: n "Rakennuksen lämmitystekniikka" (taulukko 2) mukaan maanpinnan lämpötilan ero maanpinnan lämpötilan kanssa kellarikattojen pinnan lämpötilan kanssa ei saa ylittää 2 ° C. Tämä edellytys voidaan täyttää vain, jos pohjaseinissä on kanavia. Älä sulje ilmaa nauhakannessa talvella - vahingoitat sekä talon terveyttä että omia! Talon lämpöä ei saa suojata suljetuilla rei'illä, vaan riittävällä eristemateriaalilla: vähintään 20 cm mineraalivillasta (eikä 5-10-15 cm - kuten amatöörirakentajat ja niiden avustajat yleensä).

    Nyt ilmakehän aukkojen koosta on matala-nauha-pohja. Itsestään rakennettujen matala-alustaisten säätöjen absoluuttisemmassa osassa ilmanvaihtoaukkojen alue on riittämätön eikä se pysty tarjoamaan riittävästi ilmanvaihtoa aluslattian tilalle. Esimerkiksi 100 metrin pinta-alan alaosaston tuulettamiseksi on tarpeen tuottaa 25 kierrosta poikkileikkauskanavissa, joiden läpimitta on 11 cm eikä 4-8, kuten yleensä.

    SNiP 2.08.01-89 (Asuinrakennusten) 1.47 kohdan vaatimusten mukaisesti kellareihin ja teknisiin alakattoihin, joissa ei ole poistoilmanvaihtoa, on oltava vähintään 1/400 teknisen maanalaisen kerroksen ala, joka on tasaisesti sijoitettu ulkoseinien ulkoreunan ympärille. Yhden tuotteen pinta-alan on oltava vähintään 0,05 m 2. Radonodoznyh-alueilla kellarin kellertävän alueen kokonaispinta-alan on oltava vähintään 1/100 - 1/150 kellarialueesta [3.1 kohta Guide to MGSN 2.02-97]. Myös radonopaikaisilla alueilla on tarpeen soveltaa muita rakenteellisia toimenpiteitä radonin sisääntulon vähentämiseksi taloon.