Vanhan puutalon uusi elämä. Algoritmin elpyminen

On olemassa kolme päätyyppiä: pylväs, vyö, monoliitti.

nauha

Yksinkertaisimmasta nauhalementin laite suoritetaan seuraavasti: ensimmäinen, karkea hiekka, sora tai murskattu kivi kaadetaan valmiiksi valmistettuun 20 cm: n kerrokseen, joka on varovasti tamped, ja kaatamalla vettä maahan ja sitten koko tila kaadetaan maahan asettanut tiilipohjan tai roskakivestä. Kaksoiskerros katemateriaalia tai katemateriaalia asetetaan pohjan päälle.

columnar

Säätölohkot on asennettu tasoitettuun hiekkakerrokseen suunnittelun korkeuteen. Tämän merkinnän tasoitettavan hiekkakerroksen enimmäispituus saa olla enintään 15 mm. Samanaikaisesti pohjustuslasit ja tukipinnat eivät saa altistua ulkoiselle saastumiselle.

yhtenäinen

Kalliimpia kaikenlaisista säätiöistä. Tällaisen säätiön asennus toteutetaan yleensä raskaiden kivitalojen yhteydessä. Se täytetään yhdellä vahvistetulla monoliitillä jäätymisnopeuteen 1,5 - 1,7 metriä. Tällaista säätiötä suositellaan käytettäväksi tiilitalojen ja lohkojen talojen rakentamisessa, joilla on melko voimakas vaikutus säätöön, ja rakenteiden vääristyminen johtaisi todennäköisesti seinän halkeiluihin ja sitä seuraava rakenteellisen tuhoutumisen uhka.

Tee se itse

Usein kannattaa korjata vanha puutalo itsestään kuin purkaa se ja rakentaa uusi. Jos sinulla on sellainen talo ja haluat tuoda sen oikeaan muotoon, kerromme sinulle, miten se tehdään. Tärkeintä on kiinnittää huomiota rakennuksen yleiseen kuntoon, eli arvioimaan työn näkymiä. Jos olet varma, että talo voi vielä palvella - voit aloittaa korjaamiset omalla kädelläsi.

koulutus

Ensinnäkin on arvioitava talon nykyisten osien kuluminen. Tarkasta huolellisesti pohja, seinät, katto ja viestintä. Vanhan puutalon korjaaminen käsillä alkaa materiaalin valmistelusta ja sen tilavuus riippuu suoraan rakennuksen kunnosta.

Täysin vapauta talo kaikista tarpeettomista asioista, roskista ja solmuista, varsinainen ei-rakenteellinen. Tarkasta huolellisesti puukappaleet mätämerkkien varalta - ne on poistettava välittömästi. Useimmiten vanhoissa puutaloissa lattia katkeaa täysin - se on purettava.

Kiinnitä huomiota säätiöön. Tavallisesti kiinteä betonivalu kestää hyvin pitkään, mutta joissakin paikoissa se voi hajota. Tämä vaatii pienen kosmeettisen korjauksen - valmistetun ratkaisun avulla, yksinkertaisesti peittää näkyvät puutteet tasoittamalla koko säätiön. Jos talon perustus on kaatunut (monet suuret halkeamat pitkin kehää, korroosion vahvistaminen, huomattava epätasapaino horisontaalisen tason säätiön) - korjaus ei riitä. Se tarvitsee täydellisen jälleenrakennuksen.

Viestinnän korjaus

Viestintä on huolehdittava etukäteen, koska voit halutessasi päällystää seinät kipsilevyllä tai muulla pinnoitteella. Joten purkaa nykyiset sähköjohdot ja putkistot kokonaan. Uuden sähköverkon sijoittaminen varmista, että johdot on kiinnitetty erikoisputkeen, jonka poikkipinta on 15-20 mm. Putkisto on parempi käyttää muoviputkia.

Seinäkorjaus

Korjaa puutalo omalla kädellä, valokuvat prosessista, jonka kiinnitämme, ja aloitamme seinillä. Crown lokit - haavoittuvin paikka. Tässä halkeamia ja muita vaurioita syntyy useimmiten. Myös lattian ja suoraan lattian palkit voivat kärsiä (kuten jo todettiin, on parempi purkaa se heti).

Puun vähäiset vauriot voidaan korjata purkamatta seiniä. Voit tehdä tämän puhdistamalla ongelma-alueet, käsittelemällä ne antiseptisellä aineella ja sulkemalla ne sitten sopivalla tiivistysaineella. Jos puhumme julkisivun ulkopinnasta, niin kosmeettisiin tarkoituksiin voit päällystää sen valitsemallasi erikoispaneelilla. Sides käytetään yleisimmin, ja se asennetaan seuraavasti:

 • Seinät on asennettu julkisivulle, johon pystysuorat palkit on asennettu;
 • Baarit asennetaan noin 30-40 cm: n välein.
 • Kerros mineraalivillasta ja eristävä kalvo kiinnitetään kynsien ja kynsien väliin;
 • Laatikko on päällystetty alhaalta ylöspäin.

Seinien sisäpuoli voidaan peittää kipsilevyllä. Kipsilevyn asennus suoritetaan samalla tavalla.

Kiinnitä huomiota ikkunoiden yläpuolelle ja oven aukkoihin - ne kärsivät usein kosteudesta. Paikoissa, joissa on ollut mätä, on vaihdettava - tämä voidaan tehdä yksinkertaisesti katkaisemalla palan palkista ja lisäämällä uusi osa.

On suositeltavaa olla laiminlyödä seinämän hoito, vaikka suunnitelisitte myös ripustaa sen. Vahinkoalueilla lika ja mikro-organismit voivat kertyä, mikä johtaa puun tuhoutumiseen.

katto

Jos talo on melko vanha, todennäköisesti sinun on täysin purettava katto. Tarkasta runko, kiinnitä huomiota erityisesti kannattimien tilaan. Katto on helppo korjata - kaikki osat voidaan vaihtaa. Voit tehdä tämän käyttämällä muita kiinnittimiä - jo jonkin aikaa yhdistämällä olemassa olevat palkit (joita et purkaa) naulaamalla useita levyjä niiden välillä. Sen jälkeen voit ampua heikkolaatuisia kattotarpeita pelkäämättä kehyksen tuhoamista.

Tarkasta huolellisesti katon pääosa - Mauerlat. Jos havaitut hajoamisvauriot ovat paikoillaan, muista leikata vaurioituneet osat ja asentaa uudet lamellilevyt tai kiristyspultit. Ihannetapauksessa voimalaatta voidaan korvata kokonaan huolellisesti poistamalla sen osat ympärysmitta ja asentamalla uusia.

Kun kattorakenne on korjattu, aseta kansi uudelleen paikalleen. Haluttaessa kattoa voidaan lämmittää edelleen käyttämällä esimerkiksi mineraalivillaa.

Ikkunat ja ovet

Vanhojen talojen ovet ja ikkunat on todennäköisesti täysin korvattava. Mutta tärkein ongelma ei ole tämä, mutta varsin usein vääntymisen tapauksessa. Jotta irtoaminen olisi vinossa, ovenkehys tulee purkaa ja seinät tasoitetaan tasolta.

Asenna oven kehys uudelleen ja asenna se. Kaikkiin olemassa oleviin ruuveihin on puhallettava tiukasti asennusvaahdolla. Ovien osalta valitaan malli omalla mielellään, mutta on suositeltavaa korvata ikkunat metalli-muovilla, koska ne ovat kestävämpiä ja luotettavia kuin puiset, puhumattakaan lämpöä eristävistä ominaisuuksista.

Sisäovet on myös korvattava samalla tavalla kehysten kanssa. Jos sinulla on kaikki samankokoiset ja koon omaavat ovet, voit heti valmistaa tarvittavan määrän levyjä runkopaneeleille. Mutta älä asenna niitä talon sisällä, koska teet vielä lattian korjausta ja sisustusta. Asenna sisäovet voi olla korjauksen viimeisessä vaiheessa.

Lattiamateriaali

Korkealaatuiselle kerrokselle suositellaan betonikytkimen tekemistä. Jos sinulla ei ole sitä, päästä työhön. Irrota ensin lattiat lattialla (seinien alla, joita et voi leikata) ja puhdista alue roskista ja pölystä. Levitys tehdään seuraavassa järjestyksessä: täyttö (hiekka, hieno murskattu kivi), eristävä kalvo, betonikerros. Muista kohdistaa solmun taso alle. Betonin pitäisi kuivua noin kuukauden ajan noin 20 asteen lämpötilassa.

Sitten voit aloittaa lattian asettamisen. Tämä voi olla esimerkiksi laminaatti. Asennukseen käytetään ensin erikoista substraattia, jonka jälkeen siihen asetetaan laminaattilevyjä, jotka on yhdistetty "lukot". Ylälevyn piilossa on oltava noin 1 cm: n suuruinen laajennusväli.

Jos et halua levittää lasia, voit tehdä levyn lattian. Tällöin levyt yksinkertaisesti naulataan lokeihin ja päällystetään erikoiskoneella päälle. On suositeltavaa antaa tällaiselle lattialle kosteuseristys suihkuttamalla kerrostettua kerrosta saviä tukkien alapuolella (jos lokit sijaitsevat maahan).

Viimeistely

Puun talojen korjaaminen viime kädessä omalla kädellä, jonka video on artikkelin lopussa, on viimeistely. Jos käytit kipsilevyä seinille, muista käsitellä se kipsillä ja tasoittaa se tapetusta tai maalausta varten.

Levyjen puulattia tulisi käsitellä erikoislakalla ja annettava kuivua hyvin. Samanlainen prosessi olisi tehtävä muiden puumateriaalien kanssa, jotka ovat avoimilla alueilla.

Korjaus talossa kylässä omilla käsillään.

Vaiheittaiset korjaukset kotona.

Näin se näytti ennen korjausta. Puiset mätärätykset, suljettu kaksoisfilmit ulkopuolelta, kylmästä ja tuulesta. Vasemmalla on vanha kuisti, jossa kuohuva visiiri kuistilla.

Niille, jotka joutuvat korjaamaan kotinsa, näyttää siltä.

Nämä olivat ikkunat ja ikkunalaudat.

Aloitti talon järjestyksessä perustuksesta.

Vaihtoehtoisesti avaamme talon kulmat, poistamme kruunujen mätänevät lokit moottorisahalla, asetetaan muotti, asetetaan suuret kivet ja rauniot, asetetaan vahvistus niin, että sen päät ovat avoinna (myöhempää kiinnittämistä perustukseen), me kruunaamme palkin ja täytämme betonilla. valmis reunakivi.

Ja niin kaikki neljä kulmaa talon ja sen keskellä, pitkin kehää. Yhteensä - 8 peukkua Prosessi on aikaa vievää, kovaa, mutta tulos on sen arvoinen. Kun reunakivet olivat valmiit, teimme penkki ympäri kehä. Ulkoilun jatkaminen siirrettiin seuraavaan kesään. Ja otimme talon sisäisen korjauksen.

Tämä on iso huone ja aloitamme sen. Hän katsoi korjaamaan näin:

Tämä on sen oikea kulma. Ja tämä, alla olevassa kuvassa. Kun kirjoitat aiheen, pidät nämä kaksi kulmaa.

Ensinnäkin kaikki vanhan tapetin kerrokset olivat kokonaan irti. Ikkunat olivat vielä vanhoja, mutta jo odotimme plast.okonin asennusvelkoja.

Vanha liesi purettu. ja uuninvalmistaja on taittanut uuden.

Asennus plast.okon. sitä pahempaa, mutta tulos on tärkeä.

JA TULOKSET EIVÄT TEHTY TEHTIÄ ENEMMÄN. Yksi ikkuna päätti sulkea kokonaan ja tehdä yhden ison - siellä on ruokasali.

Ikkunoiden asentamisen jälkeen miehet alkoivat purkaa vanhaa kerrosta, sovittaa viivästykset ja laittaa tiilialustat niiden alle.

Sitten lattiat peittyivät vanhoilla levyillä (ne palvelevat hyvin pitkään, koska ne ovat paksut ja kuivat) ja paikoissa, joissa ne olivat mätä, ne korvattiin uusilla levyillä.

Ja sitten minun "naisten työ" alkoi, hän lämmitti seinät penofolin,

Asennetaan metalliprofiili seinille ja kattoille. minun virheeni oli, että sinun on ensin tehtävä katto ja sitten seinät, ei päinvastoin.Olen löytänyt tekniikan näiden teosten suorittamiseen Inetassa, en aseta sitä yksityiskohtaisesti.Jos sinulla on kysyttävää, mielelläni voin vastata Tiedän.

Rungon kiinnittäminen kattoon on paljon vaikeampaa, kaulan särky.

Kun metallikehys on täysin valmis, voit ommella sen kipsilevyllä, mieluiten ruutupiirroksella, alkaen katosta! Älä unohda hajottamalla johdotusta ja piilottamaan sen gafrokanalissa, profiilille ja asenna laatikot - jälleenmyyjät kätevästi sinulle.

Tässä kuvassa näkyy puupaloja, ruuveilla niitä kirjahyllyjen myöhempää asennusta varten, ne ovat täsmälleen samanlaisia, vain ohuempia, kiinnitin ne ikkunoiden yläpuolella olevan katon alle (ristin kiinnittämiseen).

Kun kaikki seinät ja katto on päällystetty kipsilevyillä, me kastelemme lastalla ja kohdistamme kaikki liitokset arkkien ja paikan välillä, jossa ruuvit ruuvataan tällaisella koostumuksella.

Nurkissa ja saumoissa asetamme vahvistetun verkon nivelen kestävyyteen ja kun kaikki on kuivaa, hiomalla levitetään alusta seiniin ja kattoon.

Ja nyt mielenkiintoisin hetki on tapetit. Otin valkoisen vinylin kattoon ja herkillä ruusuilla seinillä.

Kun taustakuva on kuiva, olen samaa mieltä

kutsui mestareiden joukon viimeistelemään työtään tässä huoneessa ikkunoiden (rinteiden ja ikkunalaudat) avulla.

Sen jälkeen liimasin kattolevyyn, ripustettiin seinään, laitoin kukat ikkunaluukkuihin, jotka yhtiön kaverit olivat jo asentaneet.

Carpenter auttoi laittamaan oven huoneeseen, vasta sitten opin, että se oli ylösalaisin. (mikä ero!) vain toimimaan normaalisti.

Ovet liittävät valkoisen nurkkaan nestekiillossa. Oikealla puolella liesi on uusi, lämmittää kaikki huoneet kerralla.

Uuni itsessään on kylpyhuoneessa.

Pohjalevylle asetettiin alusta, sitten puukuitulevy ja linoleumi. Sitten lattialaudat kiinnitettiin ruuveilla ja voila-kauneudella.

Se on kyseisestä suuresta huoneesta.

Jotkut teistä halusivat nähdä lisää yksityiskohtia betonipohjista, joten lisäsin yksityiskohtia. Joten, ikkuna kerros on sijoitettu, talon ulkopuolella on päällystetty tasainen liuskekivi ja penkki tehtiin ympäri taloa ensi kesään.

Nyt jatkamme työtä ulkona kylmän talven ja kevään jälkeen. ensi kesänä.

Kun kaikki jalustat ovat valmiita, vähitellen avaavat talon kummankin puolen penkiltä, ​​poistamme alemman kruunun märät lokit, kuivakääreiden vedeneristys,

Asennamme muottirakenteen, asetamme raudoituksen, yhdistämme sen nurkkapohjien vahvistamisen päihin ja täytetään betonilla.

Teemme tämän yhdessä miehen kanssa tiukan ohjauksen alla.

Valmis alustalle tehdään muuraus.

Me kaikki toimimme.

Ja kuten pitäisi, sokea alue on tehty. ei aivan normaalia.

Tämä koskee kaikkia kodin korjaustöiden ulkotöitä. Tulevat kysymyksiä, kysyvät mielelläni, että tiedän, minä vastaan. Ja kaikki, jotka ovat kiinnostuneita odottavat sisäisen korjausliikkeen jatkamista!

Kiitos ajastasi. Sinun Lyudmila.

Hyviä asioita omilla käsillään

Korjaa vanha puutalo tehdä se itse

Ostin tämän vanhan puutalon vuonna 2014 isäni kanssa. Talo oli erittäin huonossa kunnossa ja tarvitsi korjausta. Kuvassa näkyy hänen tilansa oston jälkeen. Talon kokonaispinta-ala on 93 m². m, joka sijaitsee pienessä kaupungissa. Yhdessä isäni kanssa teimme korjauksia omin käsin.

Puutarha oli valitettavaa, koska monta vuotta ei ollut mitään huolta siitä.

Edelliset omistajat olivat raskasta tupakoitsijaa, joten valkoiset seinät hankkivat kellertävän sävyn.

Makuuhuoneen kulmassa oli sientä.

Makuuhuone, näkymä sisäänkäynnille.

Kylpyhuone ennen remonttia.

Talon vanha asettelu.

Sisätiloissa seinät ja katto savustettiin tupakansavulla, joten ensimmäinen askel oli poistaa hajun lähde.

Poistimme täysin katon, seinät ja ovet (huone 3).

Kun siirryt kylpyhuoneeseen, asetettiin uudet viemäri- ja vesiputket.

Höyrystymme huoneen säännöllisellä polyeteenillä (huone 1).

Tämä on kylpyhuone, jonka päätimme rakentaa ilmastetusta betonista (huone 4).

Höyrysulun päällä päätimme asettaa 50 mm eristysmateriaalin.

Seinät ompelevat kipsilevyä. Tässä on sellainen hankittu keittiö-olohuone.

Näkymä keittiöstä / olohuoneesta vastakkaiselta puolelta.

Oven kylpyhuoneeseen.

Olemme vihdoin tehneet katon.

Asennetaan keittiön kaapit.

Joten me puhdistimme hylätyn puutarhan.

Talo oli edelleen ruma.

Valmistaudu ruohon istuttamiseen.

Lisättiin uudet ikkunakehykset.

Täällä me näytämme tältä.

Puutarhassa istutuksen jälkeen ruoho.

Nyt se näyttää talolta, jossa on nurmikko ja laatat.

Korjauksen loppu oli hyvin lähellä.

Ja tässä on lopputulos. Tämä on minun ylpeyteni.

Keittiö ja olohuone.

Makuuhuoneen kulma, joka oli sientä.

Tee-se-itse -korjaus vanhan hirsitalon

Vanha hirsitalo ei ole tarpeen purkaa. Usein se voi silti olla mukava ja moderni. On mahdollista, että lokit ovat edelleen vahvoja ja erinomainen puu piilossa paksun maalin ja suojapinnoitteiden alla.

Mitkä rakennuksen osat saattavat vaatia korjausta?

Korjaus ja korjaus tarvitsevat usein hirsitaloja, jotka on rakennettu rikkomuksiin. Myös vaarassa ovat rakennukset, jotka ovat olleet liian kauan tai jotka ovat olleet yli 30 vuotta vanhoja. Ikän lisäksi omistajilla on myös suuri vaikutus puutalon tilaan. Kuinka taloa käytettiin talvella, kuinka usein se lämmitettiin: säännöllisesti tai satunnaisesti.


Useimmiten vaaditaan:


 • korjaa säätiö;
 • korvaa mäkän alemmat vanteet;
 • kohdista seinät ja tarvittaessa korvaa lokin yksittäiset osat;
 • poistaa vuotoja ja muuttaa katon geometriaa, järjestää työtaso;
 • poista vanha ja asenna uusi kateaine;
 • tuhota vanhat ja laittaa uudet sisäiset väliseinät;
 • trimmi talon sisään ja ulos.

Korjataksesi hirsitalon omilla kädillä tarvitset paljon työkaluja:


 • talon nostin (useimmiten useat);
 • kiinnityskiilat;
 • moottorisaha vanhojen puutavaran purkamiseksi nopeasti;
 • haarukka yksityiskohtaiseen työhön;
 • lapio kaivaa säätiö;
 • kynnet, vasaraharjat asennusmateriaaleille;
 • betonisekoittimessa, kun säätö on korjattu.

3-5 henkilöä pystyy selviytymään laajamittaisesta jälleenrakentamisesta kesäkuukausien aikana. Erityisen monimutkainen työ on parempi palkata ammattilaisia.

Peruskorjaus ja vanteet

Jokainen rakennus kuluu vuosien varrella. Monien asiantuntijoiden lausuntojen mukaan joka vuosi jokainen rakennus menettää noin 1% alkuperäisestä tilastaan. Siksi kaikki omistajat ovat ennen sitä, että on aika suorittaa jälleenrakennustyötä. Poistot riippuvat siitä, mitä rakennusaineita käytettiin, kun rakennusta rakennettiin.

Ennen kuin aloitat itsenäisen muutoksen hirsitalon alareunasta tai vuokraat rakentajien joukkoa, sinun on ymmärrettävä syyt, joiden vuoksi he rrotetaan. Jos vedeneristyskerros on vaurioitunut, kipsikerros vuotaa tai epämuodostuu, on tarpeen hakea apua ammattilaisilta.

Yleensä alhaisempi vanteet käyttävät eniten. Riskialueiden lokeissa, jotka sijaitsevat suoraan ikkunoiden alapuolella ja ne, joista lattia on tehty. Yleensä seinät nostetaan, minkä jälkeen lokit korvataan yksitellen. Talon alareunojen vaihtaminen, sinun on huolehdittava siitä, että seinät eivät ole täysin romahtaneet. Tämän vuoksi seinien rakenne on tiukasti kiinni erityisillä kiinnittimillä - massiivisilla palkkeilla tai palkkeilla.

Nämä leikkeet asennetaan tavallisesti viidenkymmenen senttimetrin etäisyydelle kulmista, korjaavan puurakenteen vastakkaisilla seinillä. Ne kiinnitetään seinille kynsillä. Tämän jälkeen sinun on porattava läpimitat, joiden läpimitta on vähintään kaksi senttimetriä, jolloin pultit asetetaan ja kiinnitetään lujasti muttereilla. Jotta seinät eivät murtelisi, kun hirsitalon alareunat muuttuvat, ne on myös kiinnitettävä tiukasti.

Joskus vain alhaisempi vanteiden vaihtaminen ei riitä, ja sinun on korjattava säätiö. Maaperän ominaisuudet voivat muuttua, samoin kuin sen rakenne. Päärakennustyöt voidaan tehdä läheisellä tontilla, mikä voi johtaa säätiön heikkoon kutistumiseen. Ensimmäinen oire, jonka mukaan säätiö alkaa hajota, on sen pintaan pienien halkeamien ulkonäkö. Ajan myötä heistä tulee enemmän.

Jos vanha säätö ei ole päässyt maahan ja se on valmistettu kestävästä kive- rästä, on suositeltavaa korjata se teräsbetonin avulla ja korjata kaikki halkeamat. Tätä varten talon ympärillä he kaivaavat kaivannon, harjaat pohjan metallisella harjalla.

Puinen, hajallaan tai maahan menevä maa olisi korvattava. Tätä varten talo nostetaan ylös ja asetetaan rekvisiitta. Suosittu ja suhteellisen yksinkertainen tapa on asentaa nauhan jalka. Kun betoni kovettuu, vedenpitävä kerros asetetaan säätiön ja talon välille, esimerkiksi kattohuopa.

Lokien vaihtaminen ikkunoiden alle

Puiset rakennukset alkavat usein roikkua kruunuista katon, ikkunoiden tai kellarikerroksen alle. Ne muuttavat tällaisia ​​lokeja ja palauttavat kruunut kahdella tavalla - säännöllisesti ja lepotasolla.

Pitäisi keskittyä toiseen korjaustöihin. Kun vähintään yksi loki muuttuu kruunusta, on tarpeen poistaa ikkunoiden kehykset ja ovien sitominen. Jos kehys on epämuodostunut, se ei vahingoita niitä. Kun kehys on korvattu ja palautettu paikalleen, on tarpeen tiivistää kaikki halkeamat huolellisesti.

Hirsitalon seinien korjaus

Hirsitalot voivat olla hyvin kauan, mutta niiden seinämissä on vähitellen säröjä. Lisäksi lokien väliset raot lisääntyvät, ja on tarpeen määrittää, onko talon lämpenemistä tarpeen tehdä. Eristysominaisuuksien palauttaminen useilla eri tavoilla. Yksinkertaisin tapa on purkki, se mahdollistaa pistokkeiden liittämisen, mutta eristys ei kestää kauan ja sen pitää tehdä uudestaan.

Vanhat lokit voidaan korvata uusilla. Lisäksi ennen julkisivun viimeistelyä voit sijoittaa kerrostetun kerrostuman tukkien ja viimeistelyaineiston väliin. On tärkeää huolehtia vedeneristyksestä. Jos vesi päätyy viimeistelyaineiston alle, lokit rikkoutuvat.

Julkisivujen restaurointi

Usein hirsirakennukset vain maalaavat. Mutta julkisivuverhousmateriaalit muuttavat talon ulkonäköä parempaan suuntaan. Monia vaihtoehtoja - vuoraus, jäljitelmä puutavaraan, lohkotalo, sivuraide, viilto, terassi, julkisivut, julkisivut.

Nyt yksinkertaisin, kätevä ja kohtuuhintainen materiaalin tyyppi hirsitalon ulkopuolelle on vuoraus. Väärin asettunut talo voidaan visuaalisesti kohdistaa asettamalla viimeistelymateriaalit kanteen.

Vanhan puutalon korjaaminen omiin käsiisi: vaiheittainen prosessi. Säätiö. Julkisivujen, katon ja ullakon palauttaminen

Löydä ainoa materiaali, joka pystyy vuosikymmeniä olemaan alkuperäinen ulkoasu ja luotettavuus tällä hetkellä, ei toimi. Jokaisella on omat edut ja haitat, joten muutaman vuoden kuluttua jokainen rakenne on korjattava.

Rakennuksen suuria korjauksia ei ole tarpeen tehdä, se riittää korjaamaan vaurioituneet paikat. Tänään me syöksymme aiheeseen korjaamaan vahinkoja, joita voi esiintyä puutaloissa.

Vanhan puutalon restaurointi alkaa usein sen perusta.

Kun sinulla on pätevä, oikea ja oikea-aikainen korjaus, voit välttää virheen edelleen levittämisen, joka voi myöhemmin olla erittäin kallista. Valitettavasti talonrakentamisen restaurointityöt edellyttävät paitsi taloudellisia menoja, myös huomattavaa fyysistä ponnistelua.

Alustava vaihe

Jokainen korjaus vaatii rahaa, joten sinun on tehtävä tietty työsuunnitelma, jotta talousarviossa ei tehdä taloudellista "reikää" eikä työn loppu. Kirjoita mahdollisimman yksityiskohtaisesti mitä haluat tehdä, mitä on ensin korjattava ja mitä voi odottaa.

Vanhojen puutalojen kunnostamiseen liittyy monia tärkeitä askelia.

Yleensä suunnitelma sisältää:

 • Suunnitteluprojektin kehittäminen - määritä, mitä haluat saada kaikkiin restaurointityöhön. Voit käyttää tätä tietokoneohjelmaa, joka visualisoi tämän;
 • rakennusaineiden ja työkalujen laskelmat, on suotavaa tehdä yleinen arvio;
 • säätiö;
 • kattoon liittyvät kunnostustyöt sekä eristys ja äänieristys ullakko;
 • vanhan julkisivun poisto, uuden asennus;
 • terveyslaitteiden asennus;
 • keittiön ja kylpyhuoneen viimeistely;
 • Kaikkien tai yksittäisten huoneiden uudistaminen tai uudistaminen.

Kuinka tehdä korjauksia vanhassa puutalossa omasta ja ilman ammattilaisten osallistumista

Materiaalit ja työkalut

Tärkeä vaihe, jolta koko hankkeen kustannukset ovat riippuvaisia, on tärkeätä paitsi hankkia tarvittava määrä ja laatu myös rahaa. Yleensä 10% laskennallisesta tilavuudesta riittää kaikkiin leikkauksiin ja jätteisiin.

Ohjeet ovat seuraavat:

 1. Mittaa nauha mittaa kunkin huoneen, joka on korjattava.
 2. Määritä perus- ja ylimääräisten rakennusmateriaalien tarkka määrä sisustukseen.
 3. Mittaa putkien ja sähköjohtojen pituudet, jotka on vaihdettava.

Valokuvassa - vanha puutalo on poistettava kaikki vahingoittuneet kohteet.

Työkaluista, joita tarvitset:

 • LBM;
 • perforator jossa joukko porat ja bittiä;
 • rakentaminen nitoja;
 • tasainen ja kihara ruuvitaltta eri halkaisijoilla;
 • vasara;
 • taltta;
 • lanka leikkureita;
 • pihdit;
 • metallirunko ja puu;
 • romahtamaan;
 • rakentaminen neliö;
 • merkinnöille - yksinkertainen kynä ja liitu;
 • tikkaat rakennustelineet;
 • liuosastio ja lapio;
 • lastalla;
 • kiertyä.

Säätiö

Ajan myötä rakenteen perustana on eräitä haittoja eri syistä, joten se vaatii tietyn palauttamisen. Harkitse tärkeimmät kohdat, joita voi tapahtua ja kuinka palauttaa vanhalle puutalolle:

 1. Rakennetta voidaan vahvistaa vahvistamalla betonilla, joka on yhdistetty tangot ankkureilla.
 2. Toinen menetelmä on ruiskutus liuoksessa paineen alla vahvistetun betoniseinämän avulla käyttäen Ø20-40 mm putkia.

Voit tehdä tämän korjauksen kotona omilla käsilläsi, se ei ole erityisen vaikeaa.

 1. Täytä raudoitettujen betonielementtien tiettyjen osien väliset aukot, jotta jalusta voidaan kääntää monoliittiseksi. Näin lisäät jäykkyyttäsi.
 2. Jalustan pinta-alan lisäämiseksi suosittelemme asentamaan sen alapuolelle vahvistettuja betonilevyjä rakenteen syvyyden lisäämiseksi.
 1. Tiivistä maali, joka sijaitsee korjatun perustan pohjan alla.
 2. Liitä seinä rakennuksen pohjan ja rakenteen välissä.
 3. Poraa vanha rakenne vakaaseen maaperään tekemällä 2-3 kuoppaa.
 4. Heitä kuopat ja täytä ne laastilla.

Etkö ole varma mistä aloittaa vanhan puutalon korjaus, korjaa sen perusta

Vinkki: älä vaihda venttiilejä, tämä ei kuitenkaan toimi.

Julkisivujen restaurointi

Huomaa tekijät, jotka vaikuttavat työn monimutkaisuuteen:

 1. Julkisivu - voi olla tuulettuva ja märkä. Jälkimmäisessä tapauksessa on välttämätöntä puhdistaa lian ja maalikerroksen pinta tai muita lisätoimenpiteitä.
 2. Rakennuksen tila on erityinen tai tavallinen.
 3. Ulkoseinien kunto.
 4. Työehdot - vaikuttaa ennen kaikkea säätilaan ja rakennuksen sijoittamiseen. Ensimmäisessä tapauksessa kylmä ja kostea ilmapiiri vaikeuttaa restaurointityötä.
 5. Seinien työstö - se sisältää:
 • restaurointitoimet;
 • anti-suolasaukon palauttaminen - muussa tapauksessa alkalit ja suolat, jotka liikkuvat ulos, tuhoavat vain kipsin tai maalikerroksen;
 • käsittely bioproteaattisilla materiaaleilla.

Vinkki: joissakin tapauksissa ei saa tehdä kuivattamatta puiset seinät.

Puulasin voi päivittää sivuraiteella. Materiaali on kestävä, sillä on rikas väri- ja rakennealue. Työtä hänen kanssaan ei voi kutsua vaikeaksi, sinun on noudatettava valmistajan ohjeita.

Katto- ja ullakkokorjaus

On vaikea kuvitella asuinrakennuksen päätoimintoja korjaamatta näitä tiloja.

Tavallisiin toimintoihin voi kuulua:

 • vanhan pinnoitteen täydellinen purkaminen ja korvaaminen uudella;
 • korvaamattomien hyödykkeiden korvaaminen;
 • ristikkojärjestelmän purkaminen ja pääkansi niiden korvaa- miseksi kestävämpiä elementtejä ja raskas kansi.

Vanhan puutalon kunnostustyö välttämättä sisältää kattotyöt

Jotta lämpöä ja äänieristys voitaisiin tehdä ullakolla, sinun on tehtävä tämä:

 • kiinnitä kerros mineraalivillaa tai palamatonta polystyreenivaahtoa asennettujen kiskojen ja pinnoitteen väliin;
 • asennetaan eristyksen alapuolelle puu- tai muovipäällysteen muodossa;

Vihje: kaikki muovi, jota käytetään viimeistelynä, ei pidä ylläpitää palamista. Anna sen hinnan olevan huomattavasti kalliimpaa, mutta tällä tavoin et riko tb: tä puurakennusten toiminnassa.

 • sijoittaa ullakolle 2 kerrosta palamatonta polystyreenivaahtoa, jonka paksuus on 50 mm, niin että molempien kerrosten liitokset eivät leikkaa toisiaan;
 • täytä 200 mm: n paksuisella savialueella.

johtopäätös

Tarkastelimme puurakennusten korjauksen tärkeimpiä vaiheita koskematta viestintää, oviin, ikkunoihin ja huoneiden yleiseen korjaukseen. Mutta vaikka suoritamme artikkelissa esitetyt toimenpiteet, tämä riittää talon normaalikäyttöön, jonka jälkeen voit tehdä muuta työtä.

Itse asiassa kaikki edellä mainitut toimet voidaan suorittaa itsenäisesti tai avustajan kanssa ilman ammattihenkilöiden osallistumista. Tämän artikkelin videon avulla voit lisätä tietoja edellä mainitusta aiheesta.

Puutalon kunnostaminen: työn etuja ja vaiheita

Puutavaran (puutavaran ja puutavaran) talot on korjattava säännöllisesti - tämä koskee myös kaikkein sääntöjen mukaan rakennetuimpia voimakkaimpia rakennuksia. Yli puolet yksityisen sektorin puutaloista perittiin aiemmilta sukupolvilta ja niillä on vankka rakenne käyttökokemusta. Mutta vaikka talon ikä on kulunut viisikymmentä vuotta, se on edelleen asuinalue, arvokas resurssi.

Sentimenttiset tunteet ja kiinteistömarkkinoiden tilanne eivät salli sellaisen rakenteen (jolla on usein ei-edustava ulkomuoto) myytävänä. Kyllä, ja vanhan talon myyntituloista on tuskin mahdollista ilman ylimääräisiä taloudellisia injektioita uuden talon rakentamiseen. Lahennetun talon purkaminen ja uuden tilalle sijoittaminen on vaihtoehto, joka ei ole sopiva jokaiselle perheelle eri syistä. Seuraava looginen vaihe on talon jälleenrakennus.

Tällaisen talon ostajat eivät tule pian

Kun jälleenrakennusta tarvitaan

Seuraavat merkit viittaavat jälleenrakennustarpeeseen (täysi tai osittainen):

 • Säätiö. Perus halkeilee tai alkaa romahtaa (ja vettä, joka sattuu säännöllisesti halkeamiin, tuhoaa sen kokonaan muutamassa vuodessa). Jos pohja imeytyy, pato (tiivistys) voi pudota tai vanteiden väliset saumat alkavat avata, syntyy aukkoja. Kuisti voi muuttaa asentoaan, eteiset ovet alkavat hieroa lattiaa, ikkunat avautuvat vaikeuksitta. Kaikki nämä merkit viittaavat siihen, että talossa on kallistuskulma, joka voidaan korjata vain uudistamalla.
 • Puun kunto. Puuseinän ulkonäkö ei aina ilmaise ongelman kokoa. On tärkeää arvioida lokien (palkin) ylemmät kerrokset, mutta myös niiden sisäiset osat.
 • Katto. Lähes aina vanhoissa talossa katto on ongelmien lähde - vuoto ja kosteus asuinalueilla. Kattot ja lattiapalkit rikkovat ja sienet tai hyönteiset vaurioituvat.
 • Seinät. Usein alhaisempi vanteet murskaavat, loput puusta muuttuvat jalostusmaaksi homeen ja puun kuoriaisille.

Alemmat vanteet on vaihdettava

Uudelleenrakentaminen: mistä aloittaa

Vanhan puutalon omistaja haluaa selvittää, mikä on kannattavampaa - korjata olemassa oleva rakennus tai rakentaa uusi. Päättää, tarvitsevatko vanhan talon remontin, perustuu useisiin tekijöihin:

 • Finance. Vaikka uuden talon rakentaminen on kalliimpaa kuin elvytystoiminto, suuri määrä tarvitaan myös uudistamiseen.
 • Aikaa. On tärkeää ymmärtää, mihin aikaan on tarpeen suorittaa kaikki työ (ennen syksyn sateiden alkamista)
 • Talon tekninen kunto. Tärkeä parametri, joka määrittää edelliset kohdat. Analyysia varten on tarpeen ottaa ammattilainen mukaan.

Asiantunteva asiantuntija määrää paitsi rakennuksen huononemisen (jota omistajat voivat tehdä); hän selvittää:

 • tukirakenteiden luotettavuus ja niiden korvaamisen tarve;
 • seinien, lattian, katon ja ristikkojärjestelmän kunto;
 • teknisen viestinnän laatu.

Rafterin järjestelmä on kaatunut

Ammattimaisen rakentajan tehtävänä on arvioida työn laajuutta. jälleenrakennus on täydellinen, osittainen tai merkityksetön (kun kannattaa ajatella uuden asunnon rakentamista). Joka tapauksessa lopullinen päätös tehdään hänen mielipiteensä perusteella.

Valmistelu jälleenrakennukseen: ongelma-alueet

Talotarkastus voi olla tarpeen:

 • korvata säätö (osittain tai kokonaan) tai vahvistaa sitä (eliminoida halkeamia, vahvistaa kellari);
 • vaihda alemman rivin viat (palkit) (alempi kruunu);
 • korvata seinien palaset;
 • palauttaa katon korvaamalla kattotuolit ja katot;
 • osittain korjata tai kokonaan siirtää lattia;
 • osittain tai kokonaan korvaamaan viestintä (putket, johdotukset);
 • asenna viemäröintijärjestelmä;
 • korvata ikkunat ja ovet.

Pitkittäiset halkeamat vanhan talon seinään

Yleensä jälleenrakennuksen aikana:

 • talon puiset elementit kyllästetään suojaavilla yhdisteillä (antiseptiset ja palonestoaineet);
 • seinät ovat eristettyjä (sisäpuolelta), lattia, katto;
 • seinien ulkopinta palautetaan (maahan, maahan, kyllästetty antiseptisesti ja peitetty lakalla tai maalilla).
Tämä on tärkeää! Usein jälleenrakennustöiden aikana syntyy odottamattomia ongelmia. Esimerkiksi kun vaihdetaan lattiamurtumia, kun vaihdat kattoa - eristämisen puuttuminen. Kukaan ei voi ennakoida tätä, ennen kuin viimeistelyplating on poistettu, joten sinun on oltava valmiita ennakoimattomiin kuluihin.

Uudelleenrakentaminen: vaiheet

Monet vanhojen puutalojen omistajat eivät edes tiedä, miten muuttaa asuntojaan. Korjaus - ja jälleenrakennusyrityksissä on kertynyt laajaa kokemusta, joka työskentelee kaikkein pahimmillaan ja laiminlyötyjen rakennusten kanssa. Kun keskustellaan talon talon uudelleenrakentamisesta, hanke muuttaa muotoaan useammin kuin kerran.

Hankkeen laajentaminen talon (organisaation laajennus)

Kaiken kehityksen myötä talon restaurointi jatkuu läpi useita vaiheita:

Sivustossamme on kontakteja rakennusalan yrityksistä, jotka tarjoavat jälleenrakennuksen ja talonrakennuksen palvelua. Voit suoraan viestiä edustajien kanssa käymällä "Low-Rise Country" talonäyttelyssä.

Hanke ja talousarvio, materiaalihankinta ja valmistelutyöt

Talon tilan arvioinnin aikana asiantuntijat suorittavat tarvittavat mittaukset. Projektiasiakirjojen laatimisen jälkeen, jossa esitetään:

 • rakenteelliset elementit ja virheet;
 • työsuunnitelma (laskelmat ja arviot);
 • työehdot;
 • 3D-malli talosta (visuaalinen tapa nähdä muutoksen julkisivussa, sisäinen kunnostaminen ja tyyli viimeistely töitä).

Uudelleenrakentamisen aikana omistajien toiveet ovat etusijalla

Edustajan valmistelussa otetaan huomioon omistajien mielipiteet. Kotijäsenet voivat päättää:

 • lisätä talon aluetta tai uudistaa;
 • rakentaa laajennus (autotalli, veranta) tai terassi;
 • varustaa ullakko;
 • varustaa WC, vesi tai viemäri;
 • lisää mukavuutta ja asenna liesi tai takka;
 • suorittamaan julkisivun koristeellinen päin (sivuraide, vuoraus, baarimitto, lohkotalo);
 • lisäksi lämmitettävä talo;
 • Suorita pihan maisemasuunnittelu.

Yritys harjoittaa lupien valmistelua asiaankuuluville organisaatioille ja antaa talon omistajille yksityiskohtaisen budjetin, mukaan lukien:

 • materiaalien valinta ja niiden määrän ja kustannusten laskeminen (mitatut määritykset);
 • kuljetuskustannukset;
 • korjauskustannukset;
 • mahdollisuus odottamattomiin kuluihin.

Merkittävä loppuun ostettu materiaali marginaalilla

Materiaaleja ostetaan 5-10% enemmän kuin arvioitiin. Valmistustöiden aikana rakennuksen elementit, jotka vaativat uudelleenkäsittelyä tai vaihtoa (katto, seinät ja sisäiset väliseinät), puretaan.

perusta

Vanhan puutalon peruskorjaus alkaa jalustasta. Säätiö on yksi vanhimmista rakennuksista yleisimpiä ongelmia, koska se tapahtui kerralla niin taloudellisesti kuin teknisin rikkomuksin (rakenteen painon alla, tällainen rakenne on syvälle upotettu maahan). Useimmiten puutalojen "kokemuksella" on nauha tai sarake säätiö, usein sijaitsee yläpuolella jäädyttäminen. Työn laajuuden selvittämiseksi on tarpeen tarkistaa perustuksen ulompi osa, tarvittaessa kaivaa ja upotettu osa. Joskus säätiö puuttuu ja jalusta asetetaan maahan.

Ribbon säätiö vahvistaa tai täyttää uuden pohjan. Voit tehdä tämän nostamalla laatikon liittimiin, purkamalla lattian ja vastakkain. Pylväsperustaksi paras ratkaisu olisi asentaa lisäpinoja, jotka voivat jakaa rakenteen painon uudelleen.

Kotona oleva laatikko on nostettu, jotta pääset käsiksi säätiöön. Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavan linkin artikkelissa käsitellään maatilan rakennemuutosta.

Kruunut ja seinät

Puolet vuosisataa sitten rakennettaessa taloja harva ihminen ajatteli rakennussääntöjen noudattamista ja asetti luotettavan vedenpitävyyden säätiön ja seinien välille. Puurakennusten alemmat kruunut ovat vapaasti tyydyttyneitä kosteutta, roiskeita ja vähitellen hajaantuneet.

Vanteiden korvaaminen suoritetaan samanaikaisesti säätiön jälleenrakennuksen kanssa, jolloin laatikko roikkuu. Lävistysvalmisteita tai tankoja käsitellään antiseptisellä aineella; uusien kruunujen ja pohjan välillä on vedeneristys. Kun seinät palautetaan, ikkunoiden ympärillä olevat elementit joutuvat usein korvaamaan. Myös kosteudesta, joka tunkeutuu katon läpi ja kerääntyy lämmittimeen, kärsivät usein ylemmistä kruunuista.

Videon kuvaus

Säätiön osittainen korvaaminen seuraavassa videossa:

katto

Katon korjaukset kulkevat kahdella tavalla:

 • Kattorekonstruktio. Täysi muutos tehdään, jos omistajat haluavat lisätä talon pinta-alaa suunnitellessaan laajentamista tai lämmitettyä ullakkoa.
 • Revision. Tarkista, että kattojärjestelmän elementit ovat tuhoutuneet (jälkiä jäljillä). Yleisin virtauspaikka on savupiippu.

Vanha liuskekivi korvataan sopivalla modernilla materiaalilla (joka pääosin määräytyy sen painon mukaan), ja ullakolla lämpöä ja vedeneristys suoritetaan.

Ulkoseinämän hionta

Ulkopinta

Puutalon omistajat voivat mennä kahdella tavalla:

 • Seinien pinnan palauttaminen. Puun luonnollisen kauneuden korostamiseksi älä käytä nykyaikaisia ​​viilumateriaaleja. Seinät on järjestetty harjalla tai hiomakoneella, jossa on erityinen suutin. Lika- ja monivuotisten kerrosten pinta puhdistetaan antiseptisellä ja palonestoaineella. Lakan tai maalin käyttö ilmentää puun rakennetta, jopa vanhojen ja uusien kappaleiden sävyjä ja lisäksi suojaa pintaa.
 • Viimeistely. Puuprojektin koristelu (usein eristys) toimii lisäseurannana seinille, auttaa pitämään lämpimänä ja samalla muuttamaan talon tuntemattomasti. Suosituimpiin viimeistelyaineisiin kuuluu seinälevy, kipsi, lohkotalo, PVC-paneelit. Seinät voidaan peittää tiilillä, klinkkipaneelilla, keraamisilla graniittilevyillä.

Puinen talo, jossa on klinkkipaneelit

Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä on artikkelissa lupa omakotitalon jälleenrakentamiseen.

Lattia, ikkunat ja ovet, katto

Puuhuoneen lattia (varsinkin jos se on rakennettu suoraan maahan) on erittäin haavoittuva rakenne. Toimintatilanteesta riippuen:

 • Korjaa. Jos levyt ja lokit ovat tyydyttävissä olosuhteissa (alle 30%), vaihda vaurioituneet lattian osat, suorita vesi- ja lämpöeristys.
 • Korvaaminen. Vanha puulattia on purettu (jos säätö on korjattu, lattia on jo purettu), viivästykset ovat muuttuneet. Aseta sitten vesitiiviin kalvo, eristyskerros (esimerkiksi basaltivilla); lokit peitetään höyrysulkukalvolla. Ylälaajakortti. Joskus sementtipinnoitus tehdään viimeistelylokeron alla.

Kuluneet ikkunat ja ovijärjestelmät muutetaan uusiksi; Ne voivat olla puisia tai metalli-muovia. Kattoon korjaaminen on välttämätöntä, jos palkit ovat epämuodostuneita; Uudet puulattiat asennetaan yleensä.

Videon kuvaus

Puutalon jälleenrakentamiseen seuraavassa videossa:

Tekniset järjestelmät ja sisustus

Vanhoissa puutaloissa useimmat järjestelmät on päivitettävä. Asiantuntijoita tulisi kutsua korvaamaan tai asentamaan viestintä (vesi, kaasu, jätevesi, tuuletus). Ammattitaitoiset käsityöläiset tekevät päteviä johdotuksia (suunniteltu nykyaikaisiin kuormituksiin ja turvallisiin) ja asentavat taloudellisen lämmitysjärjestelmän.

Viimeisessä vaiheessa keittiö ja kylpyhuone ovat kunnossa; suoritetaan viimeistely, jonka sisustuksen tyyli riippuu.

Sähköjohdotus edellyttää ammattimaista lähestymistapaa

Korjaus: liikkeeseenlaskuhinta

Vaikka vanha talo on kulunut fyysisesti ja henkisesti, kun hän ei ole järjestänyt omistajia, he eivät ole kiirettä purkamaan sitä. Modernit teknologiat, joita rakennusyritykset tarjoavat, auttavat toistamaan toisen elämän elämäsi suosikkilistallesi, johon liittyy monia muistoja.

Monet vanhojen puurakennusten omistajat pelkäävät kotimaiset haitat, työn kesto ja lukemattomat materiaalikustannukset. Näin tapahtuu, jos talonrakennus on tehty käsin - prosessi voi vetää vuosia. Ammattilaisten jälleenrakennuksen ja rakennemuutoksen tilaaminen, omistajat säästävät aikaa, rahaa ja hermoja.

Monien vuosien kokemuksella puutalojen korjaamisesta asiantuntijat tarjoavat useita vaihtoehtoja jälleenrakentamiseen ja rakentavat talon uudestaan ​​ja parantavat sitä kauniiksi ja mukaviksi asuntoiksi. Tarkka jälleenrakennushinta määräytyy projektin laatimisvaiheessa ja riippuu:

 • rakennusolosuhteet;
 • tiettyjen työntyyppien tarve ja niiden laajuus;
 • materiaalien hinnat ja työnkulut;
 • kausi.

Rakennemuutoksen ansiosta omistajat voivat pysyä mukavasti

Tiettyjen palvelujen ja teosten hinnat (Moskovan alue):

 • Kohteen arviointi (myös kuuleminen ja mittaukset) - 4 tuhatta ruplaa.
 • Vanhan säätiön purkaminen - 2 tuhatta ruplaa. per pm (lineaarinen mittari).
 • Uuden säätiön täyttö - 8 tuhatta ruplaa. per pm (työ ja materiaalit).
 • Säätiön jälleenrakennus - 10 tuhatta ruplaa. pm
 • Pohjan ulkopinta (kipsi, vuori) - 1,6-1,8 tuhatta ruplaa. per pm (materiaalien kanssa).
 • Teknisen viestinnän asennus - 3,5 tuhatta ruplaa. per m 2.

Aineiston kustannukset sisältyvät seuraaviin työntyyppeihin:

 • Talon elintilan kasvu - 5,3-5,5 tuhatta ruplaa. per m 2.
 • Verannan laajennus - 2,7-3 tuhatta ruplaa. per m 2
 • Kattorakenteiden jälleenrakentaminen - 6,4-6,8 tuhatta ruplaa. per m 2.
 • Savupiipun asennus - 6,5-6,7 tuhatta ruplaa.
 • Talon ulkoasu - 4 tuhatta ruplaa. per m 2.
 • Talon sisustus - 9,2-9,5 tuhatta ruplaa. per m 2.

Videon kuvaus

Vanhan talon kääntämisestä uuteen seuraavassa videossa:

Rakennuskampanjan tilaus on monesta syystä hyödyllinen:

 • Omistajat saavat kattavan ratkaisun useisiin ongelmiin.
 • Uudelleenrakentamista suorittavat korkeasti koulutetut esittäjät, todistetun tekniikan mukaan.
 • Omistajille tarjotaan suunnitelma (määräajoin) ja budjetti.
 • Kaikissa rakennustöissä ja materiaaleissa on takuu (3-5 vuotta).
 • Monet yritykset tarjoavat mahdollisuuden vaiheittaiseen maksamiseen.

Kaksi talon elämää

Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä kerrotaan maanrakennuksen jälleenrakentamisesta.